Hiuksista => Hiusten muotoilu => Aiheen aloitti: Tuulikaappi - 27.07.06 - klo:02:55

Otsikko: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Tuulikaappi - 27.07.06 - klo:02:55
Alkoi nuo valkit nyt kiinnostaa, kun niistä on ollut useammassakin ketjussa puhetta. Päätinpä sitten aloittaa oman ketjun niille ja myös muille ei-sähkökäyttöisille kampauksentekovehkeille.

Millasias erilaisia noita valkkeja on nyt olemassa ja mihin kaikkeen niitä voi käyttää? Ja millainen valkki olisi monipuolisin, jos meinaisi yhdellä pärjätä pitkän tukan laitossa (tässä vaiheessa, kun en kaikista mahdollisuuksista vielä tiedä, ehkä erilaisten nutturoiden väsääminen kiinnostaisi eniten)? Vaativatko miten paljon harjoittelua? Entä mistä noita saa ostettua; paljonko maksavat suunnilleen?
Käyttöperiaatetta saa selittää myös, jos jaksaa. :) Minen tiiä noista vielä oikeestaan mitään...
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Luna - 27.07.06 - klo:03:10
Ihan alkuun kiinnostaisi tietää mikä valkki on?
Katsoin juurikasvun "sanakirjasta" muttei se valaissut asiaa niin täytyy sitten kysäistä heti topicin alkuun!  :)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Tuulikaappi - 27.07.06 - klo:03:24
Valkki on sellanen... juttu... :D Vaikea selittää, mutta ehkä se selviää paremmin, jahka noi fiksummat tulevat kertomaan, mihin kaikkeen niitä voi käyttää. :) HS:n foorulla noita valkkeja ihmeteltiin myös, mutta sieltä ei infoa paljonkaan (enää) irronnut.
Löysin muuten Googlella tämän Top-Kosmetiikan sivuston (http://www.top-kosmetiikka.com/verkkokauppa/index.tmpl?ryhma_id=78), josta noita voisi tilata, näköjään. Siellä on jopa kuvia ja vähän kerrottu käyttötarkoituksistakin. Mutta siitä huolimatta tarttis lisää apuja ja neuvoja.

Pitääkö valkki muuten aina valita hiusten värin perusteella? Kun tuolla verkkokaupassakin on myynnissä eri värisiä versioita. Eli onko tarkoitus, ettei hiusten välttämättä tarttekaan peittää tuota valkkia kokonaan?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Gigli - 27.07.06 - klo:08:49
Hiusten on kyllä tarkoitus peittää valkki kokonaan, mutta esim. tumma valkki kuultaa vaaleista hiuksista helposti läpi ja vaalea tummista. Mulla on keskiruskea nepparivalkki. Eli kun neppari on auki, valkki on suora pötkö ja kun nepparin laittaa kiinni, siitä tulee balleriinavalkki. (Oliko nyt tarpeeksi sekavasti selostettu.)

Varmaankin helpoin valkilla tehtävä nuttura menee kutakuinkin näin:
- Kerää kaikki hiukset ponnarille.
- Pujota balleriinavalkki ponnariin.
- Käännä hiukset suortuva kerrallaan valkin päälle ja kiinnitä pinnillä valkin alle/alareunaan.

Olen myös käyttänyt valkkia antamaan massaa ja tukevuutta kampaukselle eli tehnyt hiusten keskelle takaraivoon pienen ponnarin, johon olen pujottanut balleriinavalkin ja sen jälkeen kerännyt hiukset valkin ulkopuolelta sen päälle keoksi.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Hermione - 30.07.06 - klo:16:22
Tämän päivän juhliin päätin kokeilla pitkästä aikaa "balleriinavalkkia" kampaukseen. Viimeksi, kun olen tämän kanssa väsäillyt, laitoin pohjaksi kiharat, jotka sitten keräsin valkin päälle, eli se toimi vain täytteenä.

Aamulla, kun aloitin puuhastelun, oli montakin hienoa kampausideaa, mutta hermohan siinä meni. Hiuksia vaan oli liikaa tai liian vähän  ::) Lopulta päädyin espanjalaistyyliseen nutturaan, jossa tein ponnarin päälle "banaaninutturan" balleriinavalkilla. Siis seuraavasti:

-etuhiukset vapaana, niskaosa ponnarille
-ponnarin latva valkin reijästä läpi
-valkki kieritetään pituutta pitkin, kunnes kaikki hiukset ovat valkin ympärillä
-hiusneuloilla valkki päänahkaan ja ponnariin kiinni
-etuosat kierretään nutturan ympärille siistimään kiinnityskohtia

selkeää  ::) mutta todella kätevää! Täytyypä ruveta harjoittelemaan taas valkin käyttöä ja eri tapoja!

EDIT:
V Noista tuon tummanruskean kaltainen täällä käytössä
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: sipe - 30.07.06 - klo:16:34
Mun valkit:

(http://img140.imageshack.us/img140/922/valkki3av3.jpg)

(http://img140.imageshack.us/img140/7526/valkki1vx1.jpg)

Tossa alemmassa kuvassa tuo pötkövalkki on käännetty balleriina-valkiksi neppareiden avulla.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Luna - 31.07.06 - klo:14:13
Tuolla Tuulikaapin laittamassa linkissä oli aika mielenkiintoinen valkki, jonka nimi on Mötti  :) tietääkö joku miten tuo toimii ja minkä pituisiin/paksuisiin hiuksiin parhaiten?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: siili - 31.07.06 - klo:18:11
Höh, mä en ole tienny et tuollaisia on olemassa! Oon aina käyttänyt täytteenä ja tukena hiuslisäkettä tai mustaa paksua donitsia. Pakko tilata joku kokeilumielessä kun eivät hirveän hintaisiakaan ole. Muakin kiinnostaa Mötti, onko Sipen kuvassa oleva Mötti? Miten se toimii, täytteenä nutturan sisällä eli ei vedetä hiuksia "läpi" siitä vai miten?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: sipe - 31.07.06 - klo:22:00
Ei, kyllä siinä on keskellä reikä. :)

Mutta tuosta mötistä: joskus näin telkkarissa, kun harri paananen värkkäsi jollekkin tangoeukolle jotain sellaista geisha-henkistä nutturahökötystä, niin siihen tuli tuollainen reiätön valkki. Se kiinnitettiin päähän pinneillä ja vielä tuollaisen isohkon mötin päälle värkättiin pinneillä pienempi mötti-valkki ja sitten hiukset jotenkin väkerrettiin nätisti niiden ympärille...
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Trillian - 01.08.06 - klo:01:38
Tämä varmaan kuuluisi tuonne tyhmien kysymysten joukkoon, mutta laitanpa kuitenkin tänne. Pesettekö te valkkejanne koskaan, ja jos pesette, niin millä? Mulla ei ole varsinaista valkkia, mutta sellainen tekotukkadonitsi, vai miten sitä nyt kuvailisikaan - kuminauhallinen tekohiusponnarilisäke tms.  :D Olen pessyt sen pari kertaa varovasti lämpimällä vedellä ilman pesuainetta, mutta mietityttää pitäisikö käyttää pesuun jotain ainettakin, ja jos, niin mitä.  ???
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: siili - 01.08.06 - klo:10:47
Talon halvimmalla shampoolla ja lämpimällä vedellä olen pessyt noita samanlaisia lisäkkeitä välillä. Varovaisesti "puristelemalla" pesen, ettei mene kauheaan takkuun. Narulle ulos kuivumaan, niin riittää naapureilla ihmettelemistä.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Mrs. Priest - 18.08.06 - klo:22:35
Tuolla Top-kosmetiikan sivuilla oli myytävänä saparovalkkeja, joten haluaisin tietää miten ne saparot sellasella tehdään. Onkohan jossakin kuvia, että minkälainen siitä pitäisi tulla?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Gigli - 20.08.06 - klo:11:31
^ Ne saparovalkit ovat vain normaaleja vähän pienempiä valkkeja, joilla saa väkerrettyä vissiin jotain tän tapaista:

http://z.about.com/d/fashion/1/5/8/G/1/hollykristendoublebuns.jpg (http://z.about.com/d/fashion/1/5/8/G/1/hollykristendoublebuns.jpg)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Mermaid - 20.08.06 - klo:14:20
Tietääkö joku jotain kauppaa Helsingissä tai Jyväskylässä, mistä noita valkkeja vois ostaa?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Tuulikaappi - 21.08.06 - klo:13:47
Tietääkö joku jotain kauppaa Helsingissä tai Jyväskylässä, mistä noita valkkeja vois ostaa?

Mä ostin just tollasen pötkylävalkin Itäkeskuksen HairStoresta. Valkin päissä on neppari, eli sen saa käännettyä tuollaiseksi ballerinavalkiksi. Se neppari tosin tuntuu olevan vähän löysä, eli se ei välttämättä pysy kovin hyvin kiinni, mutta ajattelin, että vaihdan siihen paremman nepparin, kunhan ehdin. Vaihtoehtoina tuolla HS:llä oli tummahkon ruskeita ja vaaleita versioita, hinta 4 euroa. Oli kai jokin tarjous.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Tiizku - 27.08.06 - klo:10:58
Tyhmä minä kun en hokannut ostaa valkkeja viime viikolla kun koulussa oli tukkuliikkeen esittelijä ja ois saanu halvalla koska me saamme  kaikista tuotteista 30 prosentin alennuksen.

Täältäkin saa valkkeja sun muuta
http://www.afrodite.fi/verollinen/prices.php?cat=3&group=30& (http://www.afrodite.fi/verollinen/prices.php?cat=3&group=30&)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Tuulikaappi - 01.10.06 - klo:04:07
Jaksoin vihdoin katsoa sanakirjasta, mikä "valkki" on englanniksi (on muuten rotta, 'rat' ;D) ja googlettelin vähän. Löysin tällaisen  (http://www.shasta.com/suesgoodco/newcivilians/womenswear/rats.htm)sivun, jossa on ohjeet oman valkin tekemiseen. Toi kuulostaa ihan kivalta idealta. Saisi irronneetkin hiukset hyötykäyttöön. :) Nuo ohjeet on ilmeisesti mötin tekemiseen, mutta varmaan tuollaisen ballerinavalkin/nepparivalkinkin saisi tehtyä, kun sitä valkkia muotoilisi pitkulaisemmaksi ja sitten joko kiinnittäisi päihin nepparit tai ompelisi suoraan renkaaksi.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Luna - 21.10.06 - klo:21:43
Olisko kellään lisää ohjeita ja kuvia valkkien käytöstä?
 Itse haluaisin kokeilla ennen kaikkea nuita saparovalkkeja samaan tyyliin kuin linkin kuvassa, paitsi ehkä vieläkin pyöreämmin eikä niin ylös, ja sitten että miltä tuo ballerinavalkin avulla tehty nuttura näyttää, onko siinä pakosti "reikä" keskellä kun hiuksia laittaa valkin sivuille kiinni?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: ~Elina~ - 31.01.07 - klo:10:30
Olen laittanut lyhyemmät hiukset nutturalle Giglin kuvailemalla tavalla (kun hiukset juuri yletti valkin ympäri), pidemmät hiukset (väh. 20 cm ponnari) on helppo laittaa näin:

- kerää kaikki hiukset ponnarille
(- tupeeraa alapuolelta (jos on liukkaat tai ohuet hiukset))
- kieritä avonaisen nepparivalkin ympärille (valkki vaakasuorassa, kieritetään alaspäin)
- levitä kierittäessä hiuksia leveämmälle alueelle
- kiinnitä neppari yläpuolelta ja levitä hiukset niin, että valkki peittyy kokonaan
- kiinnitä hengettömillä

Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: calypso - 31.01.07 - klo:13:57
^ Tuohan olikin hyvä ohje, tulee tarpeeseen. Olen nimittäin unohtanut nutturantekotaitoni (no jonku epämääräisen osaan kyllä vieläkin..) ja oletan että tuollaisesta valkista olisi apua. Tuo Giglin kuvailema tapa ei kuitenkaan pitkässä tukassa onnistu, mutta taidankin kokeilla tuota ~Elinan~ konstia (kunhan saan ensin hankittua sellaisen valkin)  :)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Mrs. Priest - 31.01.07 - klo:18:13
^ Hyvin tuo Giglin kuvailema nuttura onnistuu ainakin minulla. Ero on vain siinä, että laitan tuon rinkelivalkin päältä vielä renksun, kun olen levittänyt hiukset tuon rinkelin ympärille. Sitten kiinnitän loput hiukset nutturan ympärille miten milloinkin.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: irso - 12.02.07 - klo:12:35
Ajattelin pikapikaa väsätä jonkinnäkösen nepparivalkin että saa jonkun sihteerille sopivan nutturan penkkareihin. Minkä kokoinen pötkylä olis hyvä? paksuus ja pituus, musta sametti saa nyt luvan kelvata.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: pinkpepper - 23.12.07 - klo:16:46
Mä luulin että nuo valkit on sellaisia kovia styroksisia  ;D Täytyy joskus ostaa tuollainen, voi olla ihan kätevä.

Höh. Olen nyt yrittänyt etsiä noita Turusta, mutta en ole löytänyt. Myllyn Hairsorellakaan en nähnyt.  ???
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Lila - 01.07.08 - klo:10:30
Olen vuosia miettinyt valkin ostamista - ja viimein sitten tempaisin  ;D. Tilasin Hairiumista lisäkeklipsien lisäksi nepparilla kiinnitettävän valkin, voi siis käyttää pötkylänä banaaninutturan pohjalla tai balleriinavalkkina.

Miksi ihmeessä olen elänyt ilman tätä? Pelkäsin, että kerrostettu tukkani ei riitä peittämään valkkia, mutta sain sen lähes täydellisesti piiloon sormituntumalla näpertäen. Ja urakka helpottuu kunhan lyhyet kerrokset kasvavat. Balleriinanuttura on maailman helpoin tehdä valkin avulla ja valkki tuo todella mukavasti massaa pään taakse, sopii päänmuotooni tosi hyvin. Valkki  :-* !!! Kyllä ne mummot tietää!

Näpersin juuri ja juuri  olkapäille yltävän tukkani valkkinutturalle yksinkertaisesti näin: tukka niskaponnarille ja ponnari valmiiksi kiinnitetyn valkin läpi. Valkki kiinni pohjaan parilla hengettömällä. Ja sitten ponnarihiusten kiinnittäminen pinneillä valkin ympäri ja juureen, jätin latvoja hapsottamaan ihan reippaasti tuomaan runsautta, huolettomuutta ja lisänäkösuojaa.

Kierittäminen ei näin lyhyellä ja epätasapitkällä tukalla onnistu.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: pitkätukka - 21.07.08 - klo:18:29
Omistan nepparilla kiinnitettävän "pötkylävalkin", mutta en ole onnistunut saamaan sillä aikaan onnistunutta kampausta. Ilmeisesti hiukseni ovat edelleen liikaa kerrostetut (lyhimmät kerrokset n. 15 cm muita hiuksia lyhyemmät). Hiuksia ei saa kieritettyä kunnolla valkin ympärille, koska kerrostus saa hiusten kieritysyrityksen hajoamaan heti alkuunsa. Ehkä se onnistuu joskus vuoden kuluttua, mutta en taida jaksaa enää edes yrittää, vaan tyydyn jatkossakin puikkonutturoihin.

Jos joku haluaa, minulta voi ostaa tarpeettoman ja käytännöllisesti katsoen käyttämättömän pötkylävalkin. Se sijaitsee Jyväskylässä, mutta kyllähän posti kuljettaa.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Bosbon - 16.10.08 - klo:16:30
Mä en ymmärrä tuota ohjetta, että laitetaan tukka ponnarille, valkki ponnarin juureen pinneillä kiinni ja kiinnitetään hiussuortuvat valkin ympärille. Lyhyillä hiuksilla onnistunee, mutta entä pitkillä? Pituudestahan menee vain pieni osa valkin ympärille. Kieritetäänkö loppusuortuva valkin juurelle vai pitäisikö suortuvaa pyörittää valkin ympäri niin monta kertaa kuin hiusta riittää ja vasta suortuvan latvaosa kiinnitetään valkin juurelle? Jälkimmäinen vaihtoehto kuulostaa erittäin hankalalta.

Mulla on itsellä nepparivalkki, mutta hiukset ei vain riitä peittämään sitä. Hiuslaatuni on aika hentoista, mutta pituutta on sentään hiukan yli BSL. Valkki on selvästi liian iso, joten ajattelin pätkäistä sitä lyhemmäksi, poistaa nepparin ja ommella valkin kiinni pyöreän malliseksi. Yllämainittu nutturaohje vain mietityttää...
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: nukka - 09.02.09 - klo:22:13
Millä kannattaisi laittaa hiukset kiinni että ne katkeilisivat mahdollisimman vähän? Vasta näkyi se yks Prisman kosmetiikkadokkari ja siinä näytettiin mikroskoopilla kuvaa hiuksesta, jonka omistaja piti hiuksia melkein jatkuvasti ponnarilla. Nyt joka kerta kun laitan hiukset kiinni pompulalla niin mieleen palaa se kuva melkein poikki rispaantuneesta hiuksesta ;D

Eli joku hellävaraisempi kuin pompula, mutta sellainen jolla olisi helppo kiinnittää hiukset. 
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: armi - 09.02.09 - klo:22:25
^ Omaan Niksipirkka-ohjeeseeni liittyy mitkäs muutkaan kuin sukkahousut ;D Eli sukkiksista leikkaamalla paloja saa pehmeitä ja saumattomia lenkkejä korvaamaan ponnarin. Ja kannattaa pätkiä sen verran hyvälaatuiset sukkikset, ettei leikatut hiuslenkit heti veny joustottomiksi.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Lila - 14.02.09 - klo:20:25
Mä en ymmärrä tuota ohjetta, että laitetaan tukka ponnarille, valkki ponnarin juureen pinneillä kiinni ja kiinnitetään hiussuortuvat valkin ympärille. Lyhyillä hiuksilla onnistunee, mutta entä pitkillä? Pituudestahan menee vain pieni osa valkin ympärille.

No minulla tuo systeemi toimi parhaiten nimenomaan lyhyehköillä hiuksilla. Kun kuontalo hipoi hätinä olkapäitä ja kerroksiakin oli tukkaan leikattu, niin valkin kierittelystä sopi vain haaveilla.

Pitääpä taas testata valkkia, tukka on venähtänyt melkoisesti sitten alkukesän käytön.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Elmo - 26.02.09 - klo:21:04
Tajusin tänään kävelleeni kuin huomaamattani kampaamosäläkauppaan ja hetken mielijohteesta osti nepparivalkin ja noin miljuuna erilaista ja -kokoista pinniä. Testailin tänään jännityksen väreillessä pitkin niskaa ensimmäistä kertaa eläissäni nutturaa, ja kas kummaa! Siitä tuli kerralla ihan mahtava! ;D Tämä oli aikuisten oikeasti ihkaensimmäinen nutturani (jollei sellasta puoliponnari-lenkkiä lasketa nutturaksi) ja olen ällistynyt siitä, kuinka helppoa valkin kanssa on taiteilla. Testailin ensin eri tapoja kierittää ja pyörittää hiuksia valkin ympärille ja totesin, että omaan, reilusti kerrostettuun ja suunnilleen kainalopitkään normaalipaksuiseen tukkaan helpoin tapa tehdä ballerinanuttura on juuri tuo ponnari joka pujotetaan valkin läpi ja kiinnitetään tukka pinneillä valkin alle. Jäljelle jääneet latvat kieputin puolihuolimattomasti nutturan ympäri ja pinnitin ja tadaa! Lopputulos on aivan hurmaava, vaikka itse sanonkin. Sellainen mukava, muhkea, huolettoman ballerinan arkinuttura.

Tiedän jo nyt, että tämä muutamassa minuutissa syntyvä, näyttävä ja siisti nuttura tulee jäämään vakikampauksekseni. Ja niitä muitahan on tosissaan tällä hetkellä tasan se auki ja ponnarilla ;D Oma tukkani on luomuna kauhian liukas, ja teinkin tämän eilen pestyihin, kertaalleen kiharrettuihin hiuksiin. Luulenpa, että heti pesun jälkeen ilman esikäsittelyjä saattaisi olla aikamoinen taistelu edessä, jos alkaisi samanlaista väsäämään, mutta nyt tukka meni suosiolla nätisti, ja kampaus on pysynyt koko päivän ja kahdet urheilutreenitkin ja on edelleen nätti. Tykkään! Suosittelen kokeilemaan, jos minä pystyn siihen, niin pystyy kyllä ihan kaikki muutkin :D Aion kyllä kokeilla jotain muutakin kampausta uuden ystäväni valkin kanssa, jahka nutturatohkeilultani kerkeän. Ihan huippista!  :-*

Edit: Lisäviihdykettä valkista: Purin nutturani juuri, ja vierestä katsoneen miehen ilme oli korvaamaton! Hän ei voinut uskoa, että piilottelin moista rumaa mötikkää hiuksissani ja tökki sitä kovin epäuskoisena :D Niin armas, kaikkina näinä vuosina joina olet tuntenut minut, olen salannut kykyni muuttaa hiukseni yhtäkkiä kaksi kertaa paksummaksi ja pitemmäksi ja loihtia tyhjästä mahtavia kampauksia. Jep jep. ;D
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: pinkpepper - 27.02.09 - klo:15:13
^Mistä löysit valkin? Mä olen etsinyt sellaista, mutta en ole löytänyt mistään. Hairstorella ja Hairlekiinissä olen käynyt kuikuilemassa tuloksetta.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Elmo - 27.02.09 - klo:23:23
Kotoa Jyväskylästä löysin, Kinnunen on muistaakseni kaupan nimi jossa on kaikkea muutakin tukkutukkasälää, myyvät myös amatöörihiustaiteilijoille ;) Kustansi reilu 6e, ei paha. Tuli mieleen, että mahtaisiko Hairiumista löytyä? Ainakin nettikauppa näyttää valkkeja tarjoavan.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: waif - 27.05.09 - klo:17:55
JES! puol tuntia meni ennenku hoksasin miten tän yli BSL-pitusen saa hienosti kiinni valkilla, mut onpa se nyt helppoa kun osaa  :)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Tazu - 28.05.09 - klo:23:00
Apua, nyt munkin on saatava tuommoinen valkki ja niitä hengettömiä pinnejä kanssa. Mutta millainen valkki kannattais laittaa pitkiin hiuksiin? En oikeen vielä oo käsittäny mitä sillä voi tehdä, mutta jonkinlaista nutturaa kai lähinnä koittasin väkertää.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: waif - 29.05.09 - klo:20:42
siis mä jotenki onnistuin pitämään valkin kokonaisen työpäivän päässä ilman mitään pinnejä ja hengettömiä. käytän nepparivalkkia siis niin että tukka ponnarilla, pituuksia vähän pyörittää (ei liikaa, sen verran vaa et pysyy kasassa) ja sit rullaamaan alapuolelta tukkaa pötkylän ympärille. sit ku se on ponnarin päällä koko komeus niin neppari alapuolelta kiinni ja hieman tasottaa tukkaa sen ympärille. jonkun vanhan hiuslenkin kaivoin mikä oli venyny mahdottoman isoksi ja laitoin sen koko komeuden ympärille (mahtu parikin kertaa ku oli niin löystyny) ja tadaa! ei ainuttakaan pinniä :) hienosti pysy 10h
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: bast - 30.05.09 - klo:13:24
Jaksoin vihdoin katsoa sanakirjasta, mikä "valkki" on englanniksi (on muuten rotta, 'rat' ;D) ja googlettelin vähän. Löysin tällaisen  (http://www.shasta.com/suesgoodco/newcivilians/womenswear/rats.htm)sivun, jossa on ohjeet oman valkin tekemiseen. Toi kuulostaa ihan kivalta idealta. Saisi irronneetkin hiukset hyötykäyttöön. :) Nuo ohjeet on ilmeisesti mötin tekemiseen, mutta varmaan tuollaisen ballerinavalkin/nepparivalkinkin saisi tehtyä, kun sitä valkkia muotoilisi pitkulaisemmaksi ja sitten joko kiinnittäisi päihin nepparit tai ompelisi suoraan renkaaksi.

Mulla ei tuo linkki toimi, mutta tässä toinen: http://hairstyling.suite101.com/article.cfm/how_to_make_a_hair_rat_from_your_own_hair (http://hairstyling.suite101.com/article.cfm/how_to_make_a_hair_rat_from_your_own_hair)
Ennen oli olemassa jopa omanlainen astia hiusten keräystä varten: http://www.go-star.com/antiquing/hairreceivers.htm (http://www.go-star.com/antiquing/hairreceivers.htm) Irronneista hiuksista saa täydellisesti omaan tukkaan sointuvan täytteen, mutta niistä tehtiin myös koruja: http://www.morninggloryjewelry.com/victorian-hair-jewelry-aid-52.html (http://www.morninggloryjewelry.com/victorian-hair-jewelry-aid-52.html)


Edit: Mikähän muuten hair receiver on suomeksi? siis sen astian "virallinen" nimi. Olisi kiva saada oma!
Tai oikeastaan tällainen setti:
(http://www.acquistosilver.com/VictorianVanitySet.jpg)


Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Eiffe - 24.06.10 - klo:16:41
Mistähän olisi mahdollista löytää valkki tällaisella kiinnitysmekanismilla http://mademoisellepigalle.indiedays.com/2010/06/23/tee-se-itse-carrie-nuttura/? Mun valkissa on nepparikiinnitys, joka on kyllä yhtä tyhjän kanssa. Pitäisi aina ommella langan kanssa valkki päästä kiinni.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: taitu - 30.06.10 - klo:11:43
Mistähän mun kannattais lähteä ettimään valkkia? Nettikaupat ei oikein ole nyt vaihtoehtona, sillä tarttisin valkin mahdollisimman pian ja lähin Hairstore on turhan kaukana :(
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Eiffe - 30.06.10 - klo:13:42
^ Varmasti jostain kampaamosta myyvät jos käyt kyselemässä  :).
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: lillamilla - 30.06.10 - klo:17:00
Hiustenväriset halvat sukkahousutkin käyvät hätätilanteessa.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Emily D. - 11.09.10 - klo:21:46
Kellään kokemusta Bumpitseistä? Olen aina ihaillut isoa Bardot-tukkaa, ja ilmeisesti tällaisella vekottimella olisi mahdollisuus saada tukkaan volyymiä ilman Volumasteria tai tolkutonta tupeerausta.

Linkki kuviin: http://www.google.fi/images?q=bumpits&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=fi&tab=wi (http://www.google.fi/images?q=bumpits&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=fi&tab=wi)

Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Hyx - 12.09.10 - klo:17:01
En valitettavasti muista onko sanottu jo ketjussa, mutta jos halpoja valkkeja metsästää niin kannattaapi katsoa ebaysta! Ostin omani sieltä.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: lillamilla - 12.09.10 - klo:20:41
Tää voi joillekin olla vähän ällöä, mutta itse kerään nykyisin omasta harjasta kaikki irtohiukset yhteen vanhaan korulaatikkoon. Niistä saa sitten kivaa täytettä omaan tukkaan, kun käärii ne hiusverkon sisään.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Juhannusruusu - 12.09.10 - klo:22:15
Tää voi joillekin olla vähän ällöä, mutta itse kerään nykyisin omasta harjasta kaikki irtohiukset yhteen vanhaan korulaatikkoon. Niistä saa sitten kivaa täytettä omaan tukkaan, kun käärii ne hiusverkon sisään.

Mä kerään myös omaa "hair rattia"  :) Niihin hiustukkoihin on myös kätevä kokeilla värjäyksiä / vaalennuksia. Eipä haittaa, vaikka menisivät vihreiksi, ne on vain irtohiuksia.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Liitura - 13.09.10 - klo:09:28
Kellään kokemusta Bumpitseistä? Olen aina ihaillut isoa Bardot-tukkaa, ja ilmeisesti tällaisella vekottimella olisi mahdollisuus saada tukkaan volyymiä ilman Volumasteria tai tolkutonta tupeerausta.

Linkki kuviin: http://www.google.fi/images?q=bumpits&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=fi&tab=wi (http://www.google.fi/images?q=bumpits&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=fi&tab=wi)Tilasin juuri ebaysta kyseiset vekottimet, joten vielä ei ole kokemuksia. Mutta sain niin halvalla (5 eri kokoa 2 USD), että oli pakko tilata ::) Voinpa sitten myöhemmin raportoida.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: billabong - 10.10.10 - klo:22:22
ehhh minäkin tilasin tuollaiset bumpitsit (alle 5e postikuluineen uk:sta)  ::) ja perjantaina baariin viritin kampauksen ja kyllä toimii! tein siis sellaisen 50-luku tyylisen 'hyppyrin' takaraivoille. Tupeerasin pikkaisen (ihan varmistukseksi ettei piikit näy) ja lakkaa päälle. Pysyin koko illan ja kukaan ei olisi arvannut että hiusten alla olikin muovikaari ellen olisi paljastanut  :D
Ei nuo arkikäyttöön kyllä ihan sovellu mutta hienoja kampaksia saa helposti ja hiuksetkin kiittää kun ei tarvi paljoa tupeerata ja huom minullahan ei ole mitkään ylipaksut hiukset.
Kuvaakin löytyy jos joku haluaa nähdä voin kokeilla jos onnistuisin lataamaan :)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Juhannusruusu - 11.10.10 - klo:08:20
Kertokaa bumpitsien kokeilijat myös, miten sen vehkeen saa hiuksista pois? Tarttuuko oma tukka siihen helposti ja onko poistettavissa ilman saksia?

Tämä irroitus on nimittäin oma pelkoni. Tukkani oikein takertuu kaikkiin mahdollisiin lisukkeisiin kiinni (ja saksia on jouduttu joskus käyttämään, se ei ole vitsi).
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: pinkpepper - 11.10.10 - klo:15:56
^Mistä noita kannattaa tilata?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: billabong - 13.10.10 - klo:18:15
^^ Iha helposti mulla ainakin lähti. Ja mullakin hiuksisto on nimenomaan sitä ylihelposti takkuuntuvaa ja takertuvaa sorttia.
^ Ebaysta noita taitaa helpoimmin saada. Näin kyllä jossain suomalaisessa nettikaupassakin mutta hintaa oli 15 euroa jo ilman postikuluja.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Hyx - 27.10.10 - klo:09:27
Pikkujoulukauteen voisin yrittää laittaa perus valkkia, mikäli hiusten pituus riittää.

Eikö toi bumpits voi kellahtaa kumoon siellä hiuspohjassa? Kiinnittyykö se miten hyvin, pysyykö paikoillaan? Pakko varmaan ostaa sekin.. :D

Edit. Ja mitä varten nuo pikku-bumpitsit on?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Arnella - 27.10.10 - klo:11:08
Innostuinpa minäkin tilaamaan ebaysta bumpitsit. Sen verran halpaa, ettei haittaa, vaikka olisi sitten se vuoden turhin ostos. :D En kyllä han heti tajunnut, että miten nuo kiinnitetään, mutta eiköhän se selviä, kun paketti saapuu.

^ Voisikohan noita pikkuisia bumpitseja käyttää etuhiuksiin?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Hyx - 27.10.10 - klo:21:12
^ Kyllä ihmiset on fiksuja :)

Tostahan sais hyvän pohjan nutturalle, kun harjaa kaikki hiukset sileästi taaksepäin ja pistää bumpitsin päälaelle, sekä tekee haluamansa nutturan. Saa semmosta kuninkaallista "korkeutta" kampaukseen ;)

Ostin omani tänään ebaysta ja hinnaksi tuli 2 euroa, postikulut ilmaiseksi. Ei paha!
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Arnella - 27.10.10 - klo:21:20
^ Ai hitsi, taisin maksaa ylihintaa, kun minulla postikuluineen taisi olla noin 3 euroa!  ;)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Hyx - 29.10.10 - klo:09:07
^ Kauheeta ryöstöä! :D

Mietin että pitäisiköhän mun päällystää mun tumma valkki sukkahousuilla, kun nyt on blondit hiukset.. :D Jos sais sen vaikka päähän viikonlopun ristiäisiin. Epäilen kyllä ettei oma tukka riitä  ???
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Axamit - 29.10.10 - klo:13:39
Höh, mun päähän bumpitsit eivät sopineet :( Sääli, kun juuri tuollaisista kampauksista tykkään. Mulla on ilmeisesti jotenkin liian leveä pää siihen :D ja ne ei "istu" kunnolla. Hyvä kuulla, että muilla ne toimivat, koska voisin myydä omani (vaikka ne uusinakin edullisia ovat)ja mulle tulisi huono omatunto myydä huonoa tuotetta :P.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Arnella - 03.11.10 - klo:09:15
Eilen tuli bumpitsit ja blondi versio on minulla oranssi. ??? No kai nuo on tarkoituskin saada hyvin peitettyä, mutta vähän outoa silti. En ole vielä ehtinyt kokeilemaan eli raportoidaan siitä sitten vielä myöhemmin.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: bast - 04.11.10 - klo:17:12
Vähän kiinnostaisi nuo bumpitsit, mutta mä olen niin laiska laittamaan hiuksia, että voisi jäädä käyttämättä kumminkin. Mites on toimineet? Oliko jollakin kuvia millasia kampauksia olette laittaneet noiden avulla?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Arnella - 24.11.10 - klo:10:25
Täytyy tunnustaa, etten ole vieläkään jaksanut kunnolla testata noita bumpitseja. ::) Hyvin pikaisen kokeilun perusteella vaikutti kyllä, että pysyisivät hyvin paikoillaan ja toimisivat niinkuin pitääkin. Viikonloppuna voisinkin yrittää testailla enemmän.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Virus - 24.11.10 - klo:14:16
^ Sain tänään postissa omani ja testailin. Ihan hölmöjä härpäkkeitä, :D mutta kieltämättä vaikuttavat pysyvän paikallaan erittäin hyvin! Varmaan jäävät omalta kohdaltani pääsääntöisesti käyttämättä; en osaa tehdä oikein mitään kampauksia enkä omista edes hiuslakkaa, ja Bumppareiden käyttö ilmeisesti edellyttää hiusten lakkaamista paikoilleen.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Arnella - 07.12.10 - klo:11:32
Viikonloppuna yritin sitten ihan oikeasti tehdä kampausta bumpitsien kanssa ja eihän siitä mitään tullut. Voi olla, että johtuu vain huonosta laittajasta, mutta tupeerauksien seassa eivät enää pysyneetkään niin hyvin paikoillaan ja siinä vaiheessa, kun olin ponnaria laittamassa niin oli jo ihan siirtynyt pois paikoiltaan. Luovutin kyllä aika nopeasti. Pienemmän palasen olisin saanut ihan hyvin etuhiuksiin pysymään, mutta ei kohottanut omaan makuuni tarpeeksi, joten ihan vaan tupeerauksen ja hiuspuuterin avulla pääsin mieluisampaan lopputulokseen.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: armi - 30.03.11 - klo:10:06
Mulla on Bumpitsit olleet varmaan jostain juhannuksesta asti, enkä ole käyttäny kertaakaan. ::) Olin aluksi niistä tosi innoissani, koska tykkäisin kovasti sellaisesta kampauksesta kuin niissä mainoskuvissa on. Ovat kuitenkin jääneet käyttämättä, koska en vaan saa niitä pysymään niin tukevasti etteikö päivän aikana Bumpitsin tippuminen pelottaisi. Mulla on melko liukas tukka, että ehkä hiuspuuterin kanssa saattaisi onnistaa. Sen kerran, kun olen jaksanut tupeerata Bumpitsin pysymään, on hiusten asettelu nätisti ollut hankalaa - hiukset kyllä kohoaa kivasti, mutta tippuvat Bumpitsin päältä "nopeasti alas" niin että pää näyttää kulmikkaalta. Jos tästä nyt ymmärsi mitä tarkoitan...

Valkeista: ainakin Citymarketteihin on tullut uusi valikoima kampauksentekovälineitä. Itse ostinkin sellaisen ison valkin Carrie-nutturaan (jämäkkä nepparikiinnitys). Valikoimassa oli myös pienempi versio siitä, sekä tällaisia: http://img.alibaba.com/wsphoto/v0/343135315/EMS_Hair_Twist_Style_DIY_Bun_Maker_Tools_Hair_Accessories_Free_Shipping.summ.jpg
Sen lisäksi näytti olevan jotain strasseja, jotka suoristusraudalla painetaan kiinni tukkaan - voisi olla hauska lisä bileiltaan, mutta en sitten tiedä miten hyväksi ovat hiuksille.

Ja asiaan: mä olen ihan rakastunut vanhoihin kunnon tarrapapiljotteihin! :l Kaipasin jotain tyvikohotuskeinoa ja kun ei Volumasteriinkaan ollut varaa, niin nappasin Prismasta mukaan pari pakettia papiljotteja: ihan isoimpia sekä toiseksi isoimpia. Ja kukapa olisi uskonut! Hiuksista tulee aivan ihanat, todella kuohkeat, tyvestä äärimmäisen kohottuvat, kauniin laineilevat, "bouncyt" hiukset. Vautsi! Laitan nämä kosteaan tukkaan, annan kuivua meikkauksen ajan ja tarvittaessa kuivaan loppuun föönillä. Ennen käytin muotoiluun rautaa, niin tämä säästää tukkaa lämmöltäkin. Ja toki mikä parasta: hiukset voi jättää joko auki upeille laineille, tai käyttää laineita pohjana esimerkiksi victory rollseille. Jee, vanhassa vara parempi! :ts
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Venin - 01.05.11 - klo:19:14
Löyty Youtubesta aivan mahtava video ja vinkki http://www.youtube.com/watch?v=I13J7ArHTkM&feature=relmfu :D
Oli pakko kokeilla heti ja toimii! Hiukset ei tosin riitä siihen toiseen versioon (tai en vain osaa) minkä tyttö tekee toisena mutta tuo leikattu sukka oli aika nerokas ja opiskelijaystävällinen idea.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: kleio - 01.05.11 - klo:19:42
^ Voi vitsi miten hyvä nutturantekovinkki ja niin syötävän soman epämääräisen suloinen tuo tyttökin.  :D

Ryhdynpä heti harjoituksiin, katsotaan miten onnistuu.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Karoliina - 24.05.11 - klo:10:51
^^Todella helppo ja nopea tapa tehdä nätti nuttura!  :) Tein itse valkin polvipituisesta sukasta, joten jo videolla näytetyllä ekalla tavalla nutturasta sai todella ison ja muhkean! Itse pidän vähän sellaisista "epämääräisistä" ja "ei niin siisteistä" kampauksista. Ja pitkä sukka mahdollisti sen, että nutturasta sai todella ison ja vielä pystyi epämääräisesti kiepsasemaan loput hiukset nutturan ympäri. Love it!  :-*
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: bree hodge - 18.11.11 - klo:11:06
On tullut tehtyä noita "sukkanutturoita" ja niiden innoittamana ostin Anttilasta sellasen pyörylän, joka on päällystetty tekohiuksilla. Niitä oli tummia ja vaaleita. Maksoin vitosen verran. No jokatapauksessa kuvittelin, että tämä pyörylä kieputetaan tukkaan kuten tuo sukkakin. En vain saa sitä onnistumaan. On aivan liian liukas ja tukevaa nutturaa mahdotonta saada aikaiseksi tuohon tyyliin.  Onkohan muilla kokemuksia tuosta härpäkkeestä? Olenko tajunnut sen käyttötarkoituksen väärin?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Kauris - 05.02.12 - klo:08:12
^^ Sukka on paras idea ikinä. Saan sillä tosi kauniita nutturoita ja se pysyy todella tukevasti päässä eikä uhkaa sortua joka toinen minuutti. Lisäksi minusta se tunne, kun raskas hiuspyörylä pomppii pääni päällä, on verrattoman hauska. :D

Lisäksi jos tuon paremmannäköisen sukan pyörittää kosteisiin hiuksiin ja menee nukkumaan, saa aamulla satumaiset kiharat. ;) En tosin tiedä rasittaako hiusta, luultavasti vähemmän kuin kuuma rauta.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Virus - 28.02.12 - klo:12:03
Ostin tämmöisen taannoin Tukholmasta enkä keksi, kuinka sitä kuuluu käyttää. ???

Koska se on leveä, se ei pujotu hiusten sekaan kuin nokanmallinen klipsi, joten banskunutturat ja vastaavat ovat poissuljettuja. Joku litistetty nuttura tuonne väliin..? Yyh.

(http://i108.photobucket.com/albums/n9/Virus_99/Hai-clip.jpg)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Gekko - 22.05.12 - klo:20:02
Miten noita ovaalinmuotoisia kampajuttuja oikein käytetään, siis näitä jotka on linkissä ylimpinä?

http://www.google.fi/search?hl=fi&q=oval+fish+clip&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=965&bih=628&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=u8O7T_HFI4_b4QTgofXcCQ

Vaistoni väittää, että näillä saattaisi olla jotakin tekemistä jonkinlaisten nutturaviritysten kanssa. For Dummies -luokan ohjeita kaipaan.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Virus - 22.05.12 - klo:22:16
^ Mää tein tommoisilla ponnarin joskus peruskouluiässä. Pysyivät loistavasti kasaripermiksessä. ;D
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Pähkinä - 22.05.12 - klo:22:27
^^ Munkin muistaakseni noi oli suosiossa joskus 80-luvulla tai 90-luvun alkupuolella. Tuollaisella voi siis tehdä ponnarin silleen pystyyn niin, että tuo toisen pään lukitussysteemi tulee ylos. Ei siis mikään nutturajuttu.  :)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Gekko - 23.05.12 - klo:16:50
Ei nämä kyllä minulla pysy millään tavalla ponnaritarkoituksessa. Hiukseni ovat liukkaat ja suorat. Jonkinlaisen epämääräisen french twistin kanssa sen sijaan tuntuu pysyvän, kun on enemmän tukkaa välissä.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Pähkinä - 23.05.12 - klo:17:28
^ Liukkaassa ja suorassa tukassahan kaikki kampaukset ja hiushärpäkkeet pysyvät hieman huonommin. 80-90-luvuillahan tukka oli usein _jonkin_ verran kuivempi ja usein vielä jonkinlaisella hamppukiharalla.  ;D Ehkäpä hieman pienemmällä banana clipillä saisit halutessasi sellaisen ponnarinkin? Ja voihan tuolla tietty tehdä muitakin kampauksia, jos keksii, kunhan se vain päässä pysyy.

Tässäpä muutama kuva sellaisista ponnareista.  :D

http://www.liketotally80s.com/banana-clip.html

http://0.tqn.com/d/womenshair/1/0/C/E/-/-/bananaclip.jpg

http://media3.onsugar.com/files/2010/03/13/1/192/1922153/eb78074012534bdc_clip-banana.xlarge.jpg

http://img2.etsystatic.com/il_fullxfull.69931006.jpg
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Gekko - 24.05.12 - klo:17:20
^ Ai sen oikea nimi on banana clip. Ilmankos mä en löytänyt juuri mitään ohjeita. Kiitän, nyt olen valaistunut.

En ole löytänyt pieniä tuollaisia mistään, joten ponnarin voi unohtaa, mutta hyvä kun keksin miten saan niillä tuon french twistin pysymään. Tukkani on tuskaisessa mitassa, joten kampauksia on vaikea keksiä.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Eiffe - 24.05.12 - klo:21:03
^ En muista minkä mittainen sun tukka on, mutta mun äiti ja miehen veljen avovaimo ovat käyttäneet lyhyeen ylikasvaneeseen polkkaan sellaista härveliä, jossa on kaksi kampaa ja välissä venyvä osio(kuminauhoista ja helmistä), jonka alle epämääräisen mittaiset hiukset jäävät. Kovin pitkää tukkaa tuollainen härveli ei jaksa kannatella, mutta lyhyessä tai puolipitkässä ohuessa tukassa toimii. Markkinoilla ainakin noita myydään ja sain itsekin sellaisen joululahjaksi, mutta se ei jaksa kannatella mun tukkaa ja on muutoinkin vääräntyylinen.

Toivottavasti jollakin välähtää mikä tuon härvelin nimi on kun en sitä tiedä... Jos tuosta mun sepustuksesta nyt mitään voi ylipäänsä tajuta  :D
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Hue - 24.05.12 - klo:22:00
Mua alkoi nyt kiinnostamaan mikä on tuo Eiffen tarkoittama hiushärpäke! Mun hiuksissa ei varmaan vielä ole tarpeeksi pituutta, mutta muutaman kuukauden päästä ehkä on!

Mun hiukset on aivan raivostuttavan hirveät, vaikeat ja rumat. Ne ei ole oikein missään mallissa, niska on ihan epämääräinen, sivuista toinen lyhyempi eikä ne ylety vielä ponnarille. Niskaakaan ei viitsis koko ajan siistiä lyhyemmäksi, että nekin joskus kasvais.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Pähkinä - 24.05.12 - klo:22:02
Tukkani on tuskaisessa mitassa, joten kampauksia on vaikea keksiä.

Ootko kokeillut sellaisia pieniä hainhammasklipsejä? Siis tällaisia. (http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTl5Ut9v4ct-SiY0mariyJNwqYc_RWeQbFrbrV3Ch03Mk_9j4iJRw) Noilla saa lyhyemmänkin tukan koottua johonkin kohtaan päätä (niskaan alas, alas sivulle, päälaelle jne.) hieman nutturamaisesti. Toimii myös pidempään, mutta ohuempaan tukkaan ja tosi helpolla sykeröstä saa suht näyttävän ja jotenkin "monimutkaisen" näköisen, kun hieman asettelee niitä hiusosioita. Ja jos hiukset ovat ohuemmat, ne pystyy halutessaan asettelemaan hieman ilmavammin kuin esim. useimmissa perusnutturoissa, jolloin myös hiusmäärä näyttää suuremmalta.


Edit. Noista Eiffen mainitsemista kampatsydeemeistä oli jokin aika sitten kuvakin jossakin ketjussa. Missäköhän se oli...

Edit. 2. Ems: Tässä muutama kuva:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWJYYAKkFUIVQMJmRcQNMS7WU3XjXokgltVr5eRtjJ7CctsFLQ

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6zVYCFOBNjDyuDw0XYr28G5UsHRSXTDQiCj8vUbe3JZFe6Jpr

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPZ5QG9HDXa3Vxnww3-boQfICH35Drppt7kDm3ZOvoXwdYstrzPA
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Gekko - 24.05.12 - klo:22:52
Näin itse asiassa tänään kaupassa tuollaisen Eiffen tarkoittaman härpäkkeen, mutta ainakin se yksilö oli arkikäyttöön mulle ihan liian blingbling.

Tukkani on jonkinlaisessa solisluumitassa, liian lyhyt kunnolliseen nutturaan, inhoan poninhäntää, ja hiusmassaa on liikaa mahtuakseen enää isoon hainhampaaseeni. Olen tosi huono letittämään omia hiuksiani joten joidenkin otsalettien väsääminen vaatii enemmän kuin pari harjoituskertaa eikä siis ole ihan hätäratkaisuksi kelpaava. Näytän olevan toistaiseksi naimisissa banaanikampani kanssa. (Jonka sain eilen, sitä ennen oli päällä vieläkin pahempi epätoivo.)

^ En ole noilla ihan pikkuisilla kokeillut syheröä kiinnittää, vaikka noita löytyykin laatikosta pari settiä. Voisihan tuotakin testata.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Pähkinä - 24.05.12 - klo:23:01
^ Jos sulla on tosi paksu tukka, niin noiden pienimpien klipsien sijaan kannattaa ehkä kokeilla astetta isompia.

Muuten kaikkia kampauksia kannattaa vaan sitkeästi ajan kanssa harjoitella, kun ne oppii sitten jossain vaiheessa tekemään ihan pikapikaa, vaikka ensi alkuun tökkisikin tosi pahasti. Ja youtube on tässä suhteessa aivan upea! Sieltä löytyy vaikka minkälaisia kampauksia. Mulla ei oo laisinkaan omaa mielikuvista tai tajua hiusten muotoilun suhteen, mutta kyllä näitä siltikin on oppinut jotenkin laittamaan.  :)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Gekko - 24.05.12 - klo:23:14
^ Tuubia on tullut tuijoteltuakin jonkin verran, mutta aika monia katsoessa on todettava ettei tukan pituus vielä riitä alkuunkaan. Kyllä sieltä jotain on löytynytkin, silti. Pitää etsiä lisää. Simppelihköt nutturantapaiset olisivat ehkä eniten haussa. Tukkani ei ole mitenkään tosi paksu vaan aika normaali, ponnarin ympärys jotain 8 cm, mutta hius on laadultaan raskasta ja liukasta, mikä asettaa kampauksenteolle omat haasteensa. Lisäksi se, että olen ollut todella pitkään lyhyttukkainen tätä ennen, joten ei ole oikein tarvinnut opetella tekemään kampauksia, ja nyt olen sitten peukalo totaalisesti keskellä kämmentä kun nämä alkavat kasvaa.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Bristow - 01.06.12 - klo:15:33
Edit. Noista Eiffen mainitsemista kampatsydeemeistä oli jokin aika sitten kuvakin jossakin ketjussa. Missäköhän se oli...

Edit. 2. Ems: Tässä muutama kuva:

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWJYYAKkFUIVQMJmRcQNMS7WU3XjXokgltVr5eRtjJ7CctsFLQ

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6zVYCFOBNjDyuDw0XYr28G5UsHRSXTDQiCj8vUbe3JZFe6Jpr

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPZ5QG9HDXa3Vxnww3-boQfICH35Drppt7kDm3ZOvoXwdYstrzPA
[/quote]


Miksi tuota jutua kutsutaan? Olen kaupassa katsellut juuri noita mutta en tajua miten sitä käytetään  ::)  Millä nimellä voisi googlata tuolla tehtyjä kampauksia?? :)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Virus - 01.06.12 - klo:15:50
^ Afican Butterfly hair clip.

Tuo muuten käy pitkällekin tukalle. Tukan laskokset vain jäävät aika suuriksi kamman ylä- ja alapuolelle. Ääh mikä selitys, pitänee ottaa kuva joku päivä. Härpäkkeen pitää olla jämäkkä versio, jossa on kunnon isot, paksut kammat ja tukeva helmisysteemi niiden välissä, nuo kevyemmät eivät välttämättä pysy riittävän hyvin.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Bristow - 01.06.12 - klo:16:18
^ Afican Butterfly hair clip.

Tuo muuten käy pitkällekin tukalle. Tukan laskokset vain jäävät aika suuriksi kamman ylä- ja alapuolelle. Ääh mikä selitys, pitänee ottaa kuva joku päivä. Härpäkkeen pitää olla jämäkkä versio, jossa on kunnon isot, paksut kammat ja tukeva helmisysteemi niiden välissä, nuo kevyemmät eivät välttämättä pysy riittävän hyvin.

Miljoonat kiitokset!! <3  Pitää marssia heti huomenna kauppaan ja testailla uusia kampauksia  :T
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Louna - 12.10.12 - klo:21:24
Onko kukaan kokeillut tällaista? Wonder bun hair curler:
http://www.etsy.com/shop/WonderBeautyProducts?section_id=11131988

Tuo "huivi" lämmitetään mikrossa ja sillä tehdään nuttura, jonka avaamalla tulee sitten kiharat  :D Tuossa ei sanota mitä sisällä on, mutta veikkaan kauraa/vehnää, eli tuollaisen voisi toki tehdä helposti itsekin. Tulee vähän sukkanuttura mieleen, mutta tuolla tulee isompi nuttura ja ehkä se lämpö sitten kihartaa hiukset paremmin.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: naapio - 19.10.12 - klo:15:18
Tuossa etsyn kuvauksessa puhuttiin kosteasta lämmöstä ja mulle se ainakin tarkoittaisi ihan saman tien piikkisuoraa tukkaa, kosteudessa mun karvat kun pyrkivät kohti luonnollista olomuotoaan eli lirua lättänää.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Nemilie - 21.12.12 - klo:21:25
Onko joku kokeillut kampavalkkia? Siis sellaista millä saisi tehtyä banaaninutturan. En tiedä onko noita muualla mutta glitterissä ainakin, sieltä ostin. Glitterin sivujen ohje menee suurinpiirtein näin: "Kieputa kampa hiuksiisi." Miten muka kun se kampa on edessä? :D Olen räpeltänyt tuolla epätoivoisesti vaikka kuinka kauan, tukka vaan katkeilee. :-\
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Bristow - 28.12.12 - klo:20:13
^ Mulla on kans tuollanen enkä oo onnistunut tekemään minkäänlaista kampausta. Ehkä mulla on liian pitkät ja paksut hiukset tuohon kun siitä tulee pelkkä tukkapallo, ei todellakaan mikään hieno banaanittura  :-\ Eikä sillä kammalla kyllä oo mitään virkaa.. tai sitten en vain osaa  ;D
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Ponpon - 28.12.12 - klo:20:55
Osaako kukaan sanoa mistä materiaalista tehty hiuspuikko pysyisi parhaiten liukkaissa hiuksissa?

Löysin Etsystä myyjän, jolla on myynnissä ihan älyttömän kauniita puisia käsinveistettyjä hiuspuikkoja :--o Mielestäni on hienoa myös se, että samanlaista ei löydä keneltä tahansa koska kaikkia eri malleja on myynnissä vain 1kpl ja hintakaan ei ole paha  :) Pakko hankkia joku...  ;D Tässä ne tuotteet joita myyjä myy:

http://www.etsy.com/shop/epstone?ref=seller_info
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: piste - 05.01.13 - klo:09:20
Moi! Mitä eroa valkilla ja sukalla on nutturanteossa? Siitä tulee valkilla tuuheempi, mutta onko jotain muuta?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: kleio - 05.01.13 - klo:12:05
^ Valkki maksaa, sukka on ilmainen. Niin ja valkki on yleensä sellainen että sen saa auki, siis pitkulaiseksi, kun sukka on joko mytty tai rinkula.

edit. kai valkeissakin on eroa, mutta ne mitä olen itse kaupoissa bongaillut ovat olleet samaa kokoluokkaa mitä sukasta saisi aikaiseksi.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: piste - 05.01.13 - klo:13:14
Juu  :) Katoin hirveesti kaikkia nutturavideoita ja -kuvia. Mitä sellasella pitkulavalkilla tekee? = onko siitä jotain hyötyä  :O Ideoin jo kaikkea mistä voisi tehdä nutturan, säärystin on tosi hyvä jos haluaa oikein muhkean. Leikin taas että mulla on ponnariin riittävät hiukset  ;D Sidoin huivin päähän ja tein siihen (vai siitä?) ponnarin. Gosh, kuinka haluaisin jo oman tukan. :D
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Bristow - 08.01.13 - klo:10:48
Mulla nutturavalkki on ihan donitsi, sitten on erikseen pitkulaversio jossa on nepparit päissä ja sen saa donitsiksi. Sukkaa en ole kokeillut, ehkä sillä saisi hillitymmän nutturan. Tuolla donitsivalkilla tulee hyvin muhkea nuttura ja ehkä on enemmän juhlatyyliä mun päässä. Pitkulavalkilla en osaa tehdä mitään kampausta :P
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: nukka - 08.01.13 - klo:21:44
saatteko te hairagamilla kivan näköistä nutturaa aikaan? Saan itse sen tosi näppärästi pyöriteltyä hiuksiin, mutta nutturasta tulee sellainen kulmikas, eikä näytä minusta kyllä ollenkaan hyvältä.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: calypso - 09.01.13 - klo:14:07
Mulla nutturavalkki on ihan donitsi, sitten on erikseen pitkulaversio jossa on nepparit päissä ja sen saa donitsiksi. Sukkaa en ole kokeillut, ehkä sillä saisi hillitymmän nutturan. Tuolla donitsivalkilla tulee hyvin muhkea nuttura ja ehkä on enemmän juhlatyyliä mun päässä. Pitkulavalkilla en osaa tehdä mitään kampausta :P

Sillä pitkulavalkilla pitäisi teoriassa pystyä tekemään esimerkiksi banaaninuttura. Itse en ole kyllä kokeillut sillä oma nepparivalkkini on niin suuri että avattuna se on ihan älyttömän pitkä pötkö, enkä ole muutenkaan banaaninutturaihmisiä. Toisaalta, minulla on niin pitkät hiukset että banaaninutturasta tulee ilman valkkiakin väistämättä aika suuri. Voisihan sitä kokeilla, joskaan en tiedä onko se sitten kaunista että niskasta päälakeen menee sellainen iso hiusmakkara.  ;D

Itse olen käyttänyt nepparivalkkia siten, että avaan valkin ja pyöritän sen tukkaan valkki suorana. Sitten kun olen rullannut sen tyveen saakka, niin laitan nepparit kiinni ja voilá minulla on donitsinuttura! ..noh, oikeasti se ei ole ihan aina noin simppeliä eikä välttämättä onnistu eka yrittämällä mutta kuitenkin..  :D
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Bristow - 10.01.13 - klo:10:25
^ Oon kans miettynyt tuota banaaninutturaa ja sitä valkkia pitäis leikata kyllä ensin, se on niin pitkä. Mää kyllä tykkään eri nutturoista ja ois ihanaa osata tehdä banaani mutta tuon valkin kans siitä tulis liian muhkea kun on iaka pitkä ja paksu tukka. Pitäs viitsiä opetella tekemään ihan perusbanani  :D Miten noiden pitkulavalkkien kanssa saa latvat siistisiti pysymään siellä sisällä kun alkaa pyöritteleen hiuksiin sitä, en oo ikinä onnistunut kun ne lipsuu heti pois  ???
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: calypso - 10.01.13 - klo:14:08
^ Oon kans miettynyt tuota banaaninutturaa ja sitä valkkia pitäis leikata kyllä ensin, se on niin pitkä. Mää kyllä tykkään eri nutturoista ja ois ihanaa osata tehdä banaani mutta tuon valkin kans siitä tulis liian muhkea kun on iaka pitkä ja paksu tukka. Pitäs viitsiä opetella tekemään ihan perusbanani  :D Miten noiden pitkulavalkkien kanssa saa latvat siistisiti pysymään siellä sisällä kun alkaa pyöritteleen hiuksiin sitä, en oo ikinä onnistunut kun ne lipsuu heti pois  ???

Koita laittaa ne pinnillä siihen valkkiin kiinni? Tai sitten laitat jotain muotoilutuotetta tukkaan mikä vähentää liukkautta ja saa hiukset pysymään helpommin ojennuksessa? Mulla kyllä pysyy nepparivalkin ollessa auki latvat siellä missä pitääkin, kun pyörittelen sen tukkaan ennen kuin kiepautan ja napsautan sen kiinni donitsiksi. Mutta käytän nutturan alle yleensä hiuspuuteria, kuivashampoota tai hius/muotoilulakkaa hieman hiuksia karheuttamaan.  :)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Bristow - 10.01.13 - klo:18:20
^ Mää en koskaan käytä muotoilutuotteita mut nuo pinnit on hyvä vinkki! Kiitos, testaan sitä  :D
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: bast - 10.01.13 - klo:23:55
saatteko te hairagamilla kivan näköistä nutturaa aikaan? Saan itse sen tosi näppärästi pyöriteltyä hiuksiin, mutta nutturasta tulee sellainen kulmikas, eikä näytä minusta kyllä ollenkaan hyvältä.


Mulla on sama ongelma, mutta nutturasta tulee paremman näköinen kun jättää viimeiset kierrokset löysemmiksi. Ilmavassa nutturassa kulmikkuus peittyy helpommin.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Painted Lady - 24.01.13 - klo:13:25
Käyttääkös kaikki juurekset pinnejä oikein päin?  ;) Alluressa on keksitty, että pinnit pitää laittaa päähän sileä puoli ylöspäin. Ne on siis jopa tarkoitettu käytettäväksi sileä puoli ylöspäin. Etuna pitäisi olla, että pinni pysyy paremmin päässä ja se häviää hiusten sekaan paremmin, kuin toisin päin laitettuna. Itse löysin tämän ohjeen Facebookista ja sitä kautta päädyin muutamaan blogiin, joissa kaikissa Alluren ohjetta ei mitenkään kyseenalaistettu "ainoana oikeana" pinnien käyttötapana.

Testailin omia pinnejäni ja totesin ne liian kaareviksi käytettäväksi sileä puoli päällä päin (pinnin päät törröttää rumasti hiusten seasta). Lisäksi se sileä puoli liukuu päänahkaa myöten paremmin, kuin se mutkikas.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Puf - 08.02.13 - klo:07:11
Miten vaahtopapiljotit oikein kiinnitetään ??? ? Toisin sanoen miten tuo muovinen kehikko tuossa ympärillä toimii?

http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Tuote2/cailap-vaahtopapiljotti-35mm/182603/11433
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Monty - 08.02.13 - klo:07:49
En ole kokeillut, mutta kuvasta päätellen tuo kehikko irroitetaan, pötkö rullataan tukkaan, ja kehikko kiinnitetään takaisin pötkön/sen ympärille rullatun osion päälle pitämään pakettia kiinni.

Löyty esimerkkikuvakin, ks. oikealla oleva reuna ;)
http://www.kodinkuvalehti.fi/files/images/articles/12513/1356000884_468x0_paplarit.jpg (http://www.kodinkuvalehti.fi/files/images/articles/12513/1356000884_468x0_paplarit.jpg)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: enna - 08.02.13 - klo:12:48
Mä en ymmärrä miten saatte pyöräytettyä valkit päähänne. Kerrostukset tuntuu vaan hankaloittavan sitä lisää. Sukan kanssa mä olen alustavasti yrittänyt, mutta eihän siitä mitään tule. En saa latvoja tarpeeksi tukevasti kiinni enkä siten pyöräytettyä valkkia itsensä ympäri.

Videoissa se näyttää niin helpolta. Ehkä mun hiukset on liian liukkaat siihen..? Onko jotain käytännön vinkkejä, onnistuisikohan esimerkiksi vähän kosteilla hiuksilla paremmin?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Jenny - 08.02.13 - klo:14:47
Mulle valkki on ollut huonojen hiuspäivien pelastus, mutta vieläkään en saa siitä täysin haluamaani... En tiedä onko valkki liian pieni mun hiusmäärälle, vai mikä on, mutta nuttura jää todella suttuisen näköiseksi. En kai saa latvoja hyvin tungettua valkin alle...
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Puf - 08.02.13 - klo:16:49
Monty: Kiitos ;D Jostain paketin havainnollistavasta kuvasta sain tänään käsityksen, että kehikko nostetaan rullauksen ajaksi ja sitten vain painetaan paikoilleen pitämään rulla kiinni hiuksissa
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Tristy - 08.02.13 - klo:20:24
Mä en ymmärrä miten saatte pyöräytettyä valkit päähänne. Kerrostukset tuntuu vaan hankaloittavan sitä lisää. Sukan kanssa mä olen alustavasti yrittänyt, mutta eihän siitä mitään tule. En saa latvoja tarpeeksi tukevasti kiinni enkä siten pyöräytettyä valkkia itsensä ympäri.

Videoissa se näyttää niin helpolta. Ehkä mun hiukset on liian liukkaat siihen..? Onko jotain käytännön vinkkejä, onnistuisikohan esimerkiksi vähän kosteilla hiuksilla paremmin?

Mäkään en saa pyöritystekniikalla valkkia mitenkään fiksun näköisesti paikoilleen, eikä mulla ole edes kerroksittain leikattuja hiuksia. Sen sijaan saan hiukset tosi tiukasti valkin kanssa kiinni, kun pujotan ponnarilla olevat hiukset valkista läpi, levitän hiukset valkille ja kierrän latvat ympäri. Kiinnitys pinneillä toki. Tämä ei kyllä ehkä toimi, jos on älyttömän pitkät hiukset, koska kovin isoa määrää hiusta ei varmaan saa piilotettua valkin ympärille.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: lillamilla - 18.08.13 - klo:19:17
Kiinnetetäänkö bumpitsit jotenkin tukkaan esim. pinneillä? En ymmärrä miten se voisi pysyä päässä, jos sen vaan laittaa jakaukseen ja hiuksia päälle, vaikka kuinka lakkaa siihen suihkuttelisi.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: peachvodka - 31.08.13 - klo:16:46
Olettekos kokeilleet näitä "jousellisia hiusnauhoja" ?
Yks päivä törmäsin H&M:s näihin, ja ihmettelin että mitäs piruja nää on. Pakkohan siitä oli ottaa selvää, ja onneksi H&M nettisivuilla olikin aika hyvin havainnollistava kuva, josta tein nopsan kollaasin:

(http://i8.aijaa.com/t/00338/12616838.t.jpg) (http://aijaa.com/sdDva0)
(klikkaa kuva isommaksi)

En tiedä sitten kuinka nuo käytännössä käyttäytyy/miltä näyttävät, mutta täytyy napata seuraavalla H&M reissulla mukaan ja kokeilla (: Näitä oli kahta väriä, musta ja vaalea beige, ja hintaa 2,95€ :)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Hermione - 08.09.13 - klo:11:25
^ Mä ostin mustan version eilen shoppailureissulla. Samettinen pinta pitää hiukset yllättävän hyvin paikoillaan. Mulla on tietysti lyhyempää hiusta joukossa, joten kaikkien haivenien saaminen mukaan on mahdotonta. Kampauksesta tulee vähän sukkanutturan tyyppinen. Itse en ole saanut vielä aikaiseksi muotoa, jossa näkyisi selvästi noi kärjet, jotka rullaantuvat. Mutta aina on kiva kokeilla uusia välineitä, kun kampauksia kerran tulee joka päivä tehtyä!

Vinkiksi vaan: kampauksia tehdessä mulla on tapana pitää pinnejä ym. hampaiden välissä, jotta ovat helposti saatavilla. Tätä ei avattuna kannata laittaa suuhun. Jousi on aika herkkä vapautumaan ;D
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Vuhi - 21.03.15 - klo:13:33
Mistä mahtaisi löytyä kampavalkki?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Hunajapupu - 21.03.15 - klo:16:00
^Glitterissä olen nähnyt kampavalkkejakin, tosin en voi vannoa ovatko edelleen valikoimissa. Muistaakseni ainakin viime vuoden puolella noita vielä oli.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Morrigan - 21.03.15 - klo:19:03
^^Hennesillä näin tänään.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Vuhi - 29.04.15 - klo:16:22
Taisin johonkin keskusteluun jo laittaa, että hiusruuveja näin Tokmannilla. Helmi päässä ja 2kpl 1.99e. Onkohan missään ohjeita nutturapiikin käytöstä? Pieni U mallinen. Näin kaupassa. Kammalla saan vain banaaninutturan hyvin tehtyä. (ilman lakkaa ja muita pinnejä!)
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: Morrigan - 01.03.16 - klo:16:15
Minkä merkkiset pinnit on parhaimpia? Viimeksi kun ostin paketin pinnejä (taisi olla hennesiltä) niin ne oli kyllä melkein kertakäyttökamaa, ei minkäänlaista napakkuutta vaan heti venähtivät löysiksi.

Edit: Kiitos korkkiruuvi, kokeilen noita seuraavaksi :-*
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: korkkiruuvi - 01.03.16 - klo:23:43
^ Mun mielestä Glitterissä myydään hyviä pinnejä. Ainakin omassa käytössä Glitterin on kestäneet paljon paremmin kuin mitkään muut (oon ostanu ainakin Hennesiltä ja Sokoksesta myös), vanhimmat reilusti yli vuoden ikäisiä ja pinnoitteet kunnossa eikä mitään venähdyksiä ole tapahtunut. Ja käytän pinnejä monena päivänä viikossa. Mulla on sellainen läpinäkyvä muovirasiallinen vaaleita ja tummia pinnejä sekä kalliimpi setti, missä oli myös pidempiä pinnejä, kummassakin on myös hengettömiä.
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: nukka - 15.02.17 - klo:18:01
Olen viime aikoina pitänyt hiuksia paljon niin että kiinnitän etuhiukset pinneillä ylös ja sitten kaikki hiukset ponnarille. Tai vaihtoehtoisesti pannalla hiukset ylös ja taas loput ponnarille. Tykkään hirveästi kun edestä tukka on vähän koholla. Nyt olen kuitenkin huomannut että hiukset katkeilee tosi paljon pinnien/pannan kohdalta.

Haussa olisikin nyt keino jolla laittaa hiukset kiinni hellävaraisesti. Ehdotuksia?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: bubbs - 15.02.17 - klo:23:24
Mäkin kaipaisin kiinnitysvehjettä! Mä oon innostunut nyt ihan yhtenään tekemään isot kiharat, syvän sivujakauksen, litistämään päänmyötäiseksi sen matalan puolen, kiinnittämällä taakse ja jättäen siis sen koko jättikiharapilven yhdelle sivulle. Ikäänkuin nössöversio sivusiilistä.

(https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f8/aa/75/f8aa75c1aaa777bd8e41bae62f63d611.jpg)

Oon tökkinyt peruspinnejä kiinnittämään sen litistetyn osan niskaan, mutta tuntuu aina, että se näyttää vähän tyhmältä, täytyy olla niin paljon pinnejä pysyäkseen. Olisikohan tähän jotain hyvää kiinnitysjuttua?
Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: naapio - 05.10.17 - klo:11:05
Mulla on vanhat tarrapapiljotit vielä jemmassa pitkän tukan ajoilta (epäonnistunut kokeilu; liikaa vaivaa, väärät tuotteet, väärä hiustyyppi) ja kietaisin ne kaapin siivouksen yhteydessä huvikseni kosteaan päähän ja vielä nukuinkin (auts!) niiden kanssa uteliaisuuttani. Lopputulos oli aivan järkyttävä Päivi Räsänen -tukka, joka onneksi päivän aikana laski siedettävämmäksi ja kesti lopulta kolme päivää kiharana. Mulla on nyt siis kerrostettu, edestä pidempi polkka, jossa on "volyymipermis" pohjalla eli normaalisti piikkisuora tukka pitää kiharaa eri tavalla kuin yleensä. Ilman laittamista se tosin kuivuu kamalaksi kreppiraudalla käsitellyksi lampaan ahteriksi eli föönaus tai kiharrus tarvitaan.

Tätä pitää selvästi harjoitella, näen paljon potentiaalia!

Otsikko: Vs: Valkit + muut kampauksentekovälineet
Kirjoitti: naapio - 04.03.19 - klo:21:02
En ole ikinä ennen saanut tehtyä liukkaaseen ja ohueen tukkaani siistiä banaaninutturaa, mutta koin valaistuksen you tube videon myötä. Siinä käteen kerätty ponnari kiepautettiin ensin käden ympäri ja siitä syntynyt lenkki kierretään nutturaksi. Sain tehtyä sen videota katsellessani, ilman peiliä varsin siististi ja tuntuj pysyvän häkellyttävän tiukasti hiuskammalla kiinnitettynä.  :T