Hiuksista => Hiustenhoito => Aiheen aloitti: Chili - 25.01.06 - klo:20:50

Otsikko: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Chili - 25.01.06 - klo:20:50
Olisiko kellään antaa vinkkejä, kuinka menetellä helposti rasvoittuvan päänahan kanssa? Onko päänahan "normalisoituminen" täysin utopistinen tavoite?  ???
Minulla on siis nopeasti rasvoittuvat hiukset, jotka on pestävä joka päivä (ellei halua kulkea trendipipo päässä). Syksyllä permanentin ottamisen jälkeen päänahka hiukan rauhoittui, mutta nyt taas ovat hiukset jo sellaiset, että aamulla pestyt hiukset ovat illalla rasvaiset. Onko rasvaisen päänahan hoitoaineista hyötyä? Itselläni on vain sellaisia kokemuksia, että ne eivät kuivata muuta kuin hiuksia. ::)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Miracle - 25.01.06 - klo:20:56
Ootko kokeillut co-pesuja? Mulla noista oli huomattavasti apua, ei hiukset rasvoittunu enää ollenkaan niin nopeesti kun nuo aloitin :) Ja kyllähän noista rasvaisen päänahan tuotteistakin voi apua olla, sehän selviää vain kokeilemalla. Joicolla on biojoba shampoo, joka on tarkoitettu rasvaiselle päänahalle, sitä voisit kokeilla.. Mutta ensin kannattaa toki kokeilla noita co-pesuja, jos vaikka ongelma ratkeaisi tai ainakin lievittyisi jo noilla..
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Eläimellisyys - 25.01.06 - klo:20:58
Oikeat tuotteet auttavat, ja ehkä myös hiusten laittaminen siten, että hiukset eivät muhi vasten päänahkaa. Samoin tyven  kestovärjääminen voi hieman auttaa.

Itselläni hyvä tuote päänahan rasvoittumisen normalisointiin pillereiden lopettamisen jälkeen oli Joicon Volissima shampoo. Se on tuuheuttava, mutta ei ihan niin voimakkaasti pesevä kuin rasvoittuvan pään tuotteet. Ja oikeasti tuuheutti/nosti hiuksen tyveä päänahasta.
  Samoin voisi sopia MOP c-system clean shampoo, joka pesee hyvin mutta on sulfaatition, eikä näin kiihdytä talineritystä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tuikkuli - 25.01.06 - klo:21:03
Onko päänahan "normalisoituminen" täysin utopistinen tavoite?  ???

Et ehkä halua kuulla tätä vastausta, mutta KYLLÄ, se on utopiaa.

Eli hyviä vinkkejä et multa kuule, mutta pääsenpäs avautumaan, koska olen jo muutaman päivän ajan aikonut purkaa tukkakriisiäni tänne! ;D

Tykkäisin pestä hiukset aina aamuilla ja muotoilla ne kunnollisesti sen jälkeen. Saisin hyvän kestävän kampauksen, joka ei rasvoittuisi päivän aikana (vasta sitten yöllä). Tilanne on nyt kuitenkin se, että meikäläinen joutuu raahautumaan aamulla töihin (epänormaalia mulle) ja en todellakaan jaksa pestä hiuksia aamulla. Pesun jälkeen niiden pitäisi antaa kuivua itsekseen ja kampaus onnistuisi kunnolla vasta aavistuksen kosteisiin hiuksiin. Menee siis ihan liikaa aikaa.

Nyt siis joudun pesemään hiukset illalla. Märillä hiuksilla en voi mennä nukkumaan tai tulos on katastrofi. Shampoon on syytä olla suht pesevä, koska tukka on oikeasti tosi p*skainen aina illalla. Hoitoaineen pitää taas olla aika kevyttä. Jätettävää en voi laittaa nyt iltaisin ollenkaan, koska se nopeuttaisi rasvoittumista. Nyyh, ikävoin jätettäviä hoitiksia ja hiusnaamioita... :'( Nyt voin käyttää niitä vain viikonloppuisin. Mulla on kaikkia ihania pulloja ja joudun käyttämään vain jotain ankeuksia! >:(

Aamulla kostutan hiukset vedellä suihkepullosta ja suihkin tuuheuttavaa suihketta. Sitten föönaan. Tulos on tässä vaiheessa perustukka. Kampausta ei saa tehtyä eikä vahaa tai lakkaa oikein kestä laittaa, koska sitten tukka rasvoittuu päivän aikana vieläkin nopeammin. Joudun siis kulkemaan perustukalla, joka rasvoittuu kaiken aikaa päivän mittaan - hiuskriisi!!! :o Jos erehdyn laittamaan sormet päänahkaan päivän aikana, tulos on rasvaletti. Illalla pää on yksi talikökkö.

Mulla on oikeasti ollut sellainen olo, etten ole edes ihminen, kun en saa hoitaa hiuksia niin kuin haluan ja en saa tehdä niihin hyvää kampausta. :'( Mitä tästä opimme? Täytynee kieltäytyä kaikista aamutöistä, että mielenterveys säilyy... ;D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Chili - 25.01.06 - klo:21:17
Tuota co-pesua olen kokeillut, mutta se ei ainakaan silloin vaikuttanut rasvaisuuteen.

Itselläni hyvä tuote päänahan rasvoittumisen normalisointiin pillereiden lopettamisen jälkeen oli Joicon Volissima shampoo. Se on tuuheuttava, mutta ei ihan niin voimakkaasti pesevä kuin rasvoittuvan pään tuotteet. Ja oikeasti tuuheutti/nosti hiuksen tyveä päänahasta.
  Samoin voisi sopia MOP c-system clean shampoo, joka pesee hyvin mutta on sulfaatition, eikä näin kiihdytä talineritystä.

Enpä ole ajatellutkaan käyttää tuuheuttavaa tuohon tarkoitukseen, vaikka tämä kuontalo kyllä tuuheutusta kaipaisikin (juurikasvu on kivasti lätsähtänyt pään päältä)... Kokeilemisen arvoinen juttu kaiketi. Mitähän (lähes suorat) permiskiharat tuohon sanoo?

Mitä tästä opimme? Täytynee kieltäytyä kaikista aamutöistä, että mielenterveys säilyy... ;D

Ok, pitääpä ottaa huomioon työnhaussa 8).

Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Pikkis - 25.01.06 - klo:21:29
Voi Tuikkuli, mä NIIIIIN tajuan sua! Samoilla linjoilla olen, että ei niihin rasvoittuviin hiuksiin OIKEASTI ole mitään poppakonstia.

Olen hyväksynyt sen tosiasian, että tämän tytön on pestävä kiltisti tukka joka päivä, piste. Aamulla kun pesee, niin seuraavana aamuna tukka on ällörasvainen, ja illalla jos pesee, se on päätämyöten liiskassa ja semirasvainen jo aamulla. Eli pesen aamuisin. Töihin pitää minunkin rahnustaa jo aamusta, mutta ei voi mitään, on vain herättävä sen verran aikaisin, että ehtii pestä hiukset... Mitäpä sitä ei tukkansa eteen tekisi  ;D Ja eipä se oikeastaan niin kamalaa ole, kun joka tapauksessa käyn aina aamuisin suihkussa (tottunut aina käymään), niin siinäpä sen tukankin samalla pesaisee. Sitten annan kuivua sen aikaa kun syön, luen lehden ja meikkaan, jonka jälkeen hiukset onkin jo sen verran kuivahtaneet, että loppuföönaus ei ole mahdoton juttu. Ja mulla siis tukka on kutakuinkin olkapäämittainen.

Aikoinaan söin Roaccutan-kuurin ja sinä aikana sitä olikin totuttelua siihen, että hiukset eivät oikeastaan rasvoittuneet ollenkaan  :o
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Ice - 25.01.06 - klo:21:31
permiskihara ei välttämättä sano tuuheuttavasta aineesta mitään, paitsi sen että ovat ehkä ilmavammat. Ja jos ne ovat huonokuntoiset, ne tykkää vetää takkuun sillätavalla, että ei hoitoaineet selvitä

co -pesu tosiaan, se kosteuttaa päänahkaa eikä vie kaikkea rasvaa, jolloin päänahalle ei tule ressiä kosteuttaa ja suojata itseään, eli lykätä paniikissa talia. Ja kylmällä vedellä huuhtelu voi myös aiheuttaa päänahkaan stressin suojauksesta, eli se pelästyy kylmää vettä ja puskee talia. Samoin runsasta kampaamista, kaikenlaista muutakin hiusten näpläämistä tulee välttää. Ja pestä kammat ja harjat sun muut hiuksiin kosteuksissa olevat tavarat AINA samalla kun pesee hiukset, muutenhan sitä rasvaa siirtää heti takaisin hiukseen

hiukset kannattaa fllnata pesun jälkeen kuivaksi ainakin tyvestä, hoitoainetta ei kannata levittää muutakuin korvien alapuolelle, samoin tehohoitoja.

jos haluat rasvoittumiseen lakkaavan tykkänään, tee pari värinpoistoa ;) itselläni oli joskus rasvaisuudesta ongelmaa, kunnes aloitin operaation mustasta valkoiseksi. Nykyään yhdenkin vahvan värinpoiston jälkeen pää ei rasvoitu kolmeen kuukauteen. Joka tuo sitten taas omat ongelmansa :)

huomattu on myös, että kestovärillä ei ole samaa vaikutusta. Permisaineet ja värinpoisto ovat tarpeeksi vahvoja. Tai ota tyvikohotus, eli kiharaton permanentti hiusten tyveen, kun kerran permis auttoi. Se nostaa hiusta, eli se ei makaa kokoajan päässä kiinni, eli rasvakaan ei leviä niin äkkiä jokapaikkaan
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Chili - 25.01.06 - klo:21:46
Voi Tuikkuli, mä NIIIIIN tajuan sua! Samoilla linjoilla olen, että ei niihin rasvoittuviin hiuksiin OIKEASTI ole mitään poppakonstia.

Olen hyväksynyt sen tosiasian, että tämän tytön on pestävä kiltisti tukka joka päivä, piste. Aamulla kun pesee, niin seuraavana aamuna tukka on ällörasvainen, ja illalla jos pesee, se on päätämyöten liiskassa ja semirasvainen jo aamulla. Eli pesen aamuisin. Töihin pitää minunkin rahnustaa jo aamusta, mutta ei voi mitään, on vain herättävä sen verran aikaisin, että ehtii pestä hiukset...

Hiukan alistunut olo täälläkin on... Tosin ajattelin vielä yrittää, josko täällä joltain löytyisi joku mystinen poppakonsti tai manaus.  ;)

permiskihara ei välttämättä sano tuuheuttavasta aineesta mitään, paitsi sen että ovat ehkä ilmavammat. Ja jos ne ovat huonokuntoiset, ne tykkää vetää takkuun sillätavalla, että ei hoitoaineet selvitä.
...
Tai ota tyvikohotus, eli kiharaton permanentti hiusten tyveen, kun kerran permis auttoi. Se nostaa hiusta, eli se ei makaa kokoajan päässä kiinni, eli rasvakaan ei leviä niin äkkiä jokapaikkaan

Onneksi tuo hius on aika hyvässä kunnossa - on tullut hengailtua "muutama" tunti tuolla HS:en puolella aikoinaan tukka-juttuja imiessä.  ;D
Pitääkin harkita tuota tyvikohotusta. Minulla vain kasvaa hius melko nopeasti, joten sen kohotuksen pitäisi varmaan uusia melko usein..
Kiitän kaikkia nopeista vastauksista!  :-*
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Ice - 25.01.06 - klo:22:37
tyvikohotus tehdään yleensä parin kuukauden välein, vähintään, jos tyvi halutaan pitää kohotettuna. Sinänsä tuo kohotusasiahan on ihan yksi ja hailea sinun tapauksessasi, jos se itse permanenttiaine hillitsee rasvoittumista :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tuikkuli - 26.01.06 - klo:07:51
Pikkis, ihanaa, että on kohtalotovereita! :D Kyllä aamupesu olis tällekin päälle nannaa... Minä taas tykkään ottaa "vartalosuihkun" illalla, että saa työpäivän hiet pois ja pääsee puhtaana sänkyyn ja nukkumaan. Nyt siinä samalla pitää vain pestä tukkakin. Ennen pesin hiukset aina aamulla lavuaarissa, mikä onnistuu ihan kätevästi, kun on lyhyet hiukset. Aamuista voisin kyllä muuten periaatteessa nipistääkin aikaa tukanpesulle, mutta kun olen myös muutamina iltoina töissä, niin nukkuminen tahtoo muutenkin jäädä vähälle... :(

Icen vinkin hoitoaineesta korvien alapuolelle ymmärrän, mutta ei toimi omassa päässäni. Jos laittaisin hoitista niin, laittaisin sitä vain sentin tai parin pikkumatkalle ohennettuihin niskahiuksiin - en siis juuri yhtään eikä hoitsikasta niskahaituvissa olisi mitään iloa. Koska värjäilen ja föönailen, niin mulla kyllä ilman hoitoainetta kuluisi hiukset katkeilleiksi ja pörröisiksi. Yritän tietenkin olla hieromatta hoitoainetta päänahkaan, mutta muuten sitä kyllä pitää laittaa kauttaaltaan hiuksiin.

Jos pesisin hiukset aamulla ja saisin sitten föönattua, voisin tehdä hiuksiin kaikkia ihania ylihoitoja, kun lätsäytymisen ja rasvoittumisen vaaraa ei kuitenkaan olis... Voi sitä autuutta! ;)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Memmu - 26.01.06 - klo:10:54
Icen vinkin hoitoaineesta korvien alapuolelle ymmärrän, mutta ei toimi omassa päässäni. Jos laittaisin hoitista niin, laittaisin sitä vain sentin tai parin pikkumatkalle ohennettuihin niskahiuksiin - en siis juuri yhtään eikä hoitsikasta niskahaituvissa olisi mitään iloa. Koska värjäilen ja föönailen, niin mulla kyllä ilman hoitoainetta kuluisi hiukset katkeilleiksi ja pörröisiksi. Yritän tietenkin olla hieromatta hoitoainetta päänahkaan, mutta muuten sitä kyllä pitää laittaa kauttaaltaan hiuksiin.

Sama vika täällä. Jos levittäisin hoitista vain korvan alapuolelle, saisin laittaa sitä ehkä kaksi tippaa, kun kerrostettu tukkani ulottuu vain osittain korvan alareunaan saakka. Kihartaminen ja föönaaminen taas kuluttaa tukkaa ja ilman hoitista saan todella lyhyessä ajassa kuivan tappurakasan aikaiseksi (kokemusta on, valitettavasti).

Mulla on myös ongelma hiustenpesussa. Mulla ei niinkään tuo rasvoittuminen ole se jutun ydin (vaikka kauheen nopeasti tukka rasvoittuukin), vaan se, etten saa tukkaa mitenkään nätisti laitettua, jos pesen hiukset illalla ja aamulla täytyisi olla edustava. Mun täytyy aloittaa hiusten muotoilu melkein vettä valuvasta tukasta, tai muuten ei tälle luonnonkiharalle ole mitään tehtävissä. Jos tukka ehtii kuivamaan edes puolittain, ei luonnonkiharaa saa enää suoraksi ja joudun turvautumaan kiharasuihkeeseen. Kiharassa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta on tiettyjä tilanteita, jolloin haluaa olla huolitellun näköinen ja siihen kuvaan ei tyynynpörhistämä luonnonkihara oikein sovi :-\.     
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Chili - 26.01.06 - klo:11:05
Mulla on myös ongelma hiustenpesussa. Mulla ei niinkään tuo rasvoittuminen ole se jutun ydin (vaikka kauheen nopeasti tukka rasvoittuukin), vaan se, etten saa tukkaa mitenkään nätisti laitettua, jos pesen hiukset illalla ja aamulla täytyisi olla edustava. Mun täytyy aloittaa hiusten muotoilu melkein vettä valuvasta tukasta, tai muuten ei tälle luonnonkiharalle ole mitään tehtävissä. Jos tukka ehtii kuivamaan edes puolittain, ei luonnonkiharaa saa enää suoraksi ja joudun turvautumaan kiharasuihkeeseen. Kiharassa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta on tiettyjä tilanteita, jolloin haluaa olla huolitellun näköinen ja siihen kuvaan ei tyynynpörhistämä luonnonkihara oikein sovi :-\.     

Vaikka täällä ei luonnonkihara pää olekkaan, niin voi sitä tuskaa, millainen tukka on aamulla, jos illalla on pessyt hiukset. Hiuksista Näkee taatusti millä puolella päätä on nukkunut... ;D Eikä siihen auta muu kun tuo pään kastelu; tosin ei kyllä nyt ongelmana, kun hiukset tulee pestyä aina aamuisin...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tuikkuli - 02.02.06 - klo:19:08
Jess, tänään on ollut onnistunut tukkapäivä! Mulla on ollut koko pää ihan superrasvainen viime aikoina. Tuntuu, että vuorokausi on aivan liian pitkä pesuväli... Eilen illalla pesin ylirasvaisen letin Cutrinin Anti Grease -shampoolla ja tein oikein kaksi vaahdotusta. Perään pistin pariksi minuutiksi Cutrinin Oyster -hoitoaineen normaaleille hiuksille (vihreä tuubi). Ja kerrankin on tukka pysynyt mukavan puhtaana tänään koko päivän! Heti aamulla huomasi, että hiukset oli paljon kuohkeammat ja paremman näköiset ja niitä oli helmpompi muotoilla. :D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Angus - 02.02.06 - klo:23:25
Toimiiko Sim  System 4 Shale Oil Shampoo, joka on tarkoitettu rasvaiselle päänahalle? Vähän epäillyttää ostaa, kun saman sarjan ykkönen kuivatti hurjasti hiuksia, vaikka hiuspohja paransikin. Mutta nyt on kyllä niin epätoivoinen olo, että kokeilisin mitä vaan. Nyt on ilmestynyt talin lisäksi myös pieniä haavoja päänahkaan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Crysania - 07.02.06 - klo:17:14
Kohtalontovereita!
Paitsi, että minä vedän tuossa rasvaantumisessa vielä paremmaksi, sillä minulla oli yhdessä välissä yleensä jo päivällä klimppinen tukka (jos pesin hiukseni illalla). Mutta rauhoittui tuo vähän kun ostin kampaajan suosittelemana Wellan Sp Regulate-shampoota... Ihan kauheaa mänkkiä se aine, mutta päänahalle se varmaan teki jotain kun meni jopa jo iltaan ennen kuin rasvoittui. Mutta sehän sitten kyllä kuivatti ja nyt on sitten rumat latvat, jotka pitäisi kait nyt leikata.  :( Nyt sitten käytän Kerastasen Bain Divalentia, jonka inceistä mitään tajuamattomana ostin... Nyt hiukan fiksumpana tajusin, että sulfaatteja tuo piru näyttää sisältävän vaikka toimii kyllä paljon paremmin kuin mikään aikaisemmin kokeilemani (päänahka kunnossa, latvat ei ole tuhoutuneet). Ärh. Tulee hulluksi tämän päänahan kanssa.  >:(
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Crysania - 08.02.06 - klo:18:03
Ihme on tapahtunut! Olen ollut kaksi päivää pesemätttä tukkaa ja siltikään päänahka ei ole vielä edes kovin hirveän rasvainen. Tämä on ihmeellistä.  :D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ~vail~ - 08.02.06 - klo:18:52
Joko tässä mainittiin yksi mikä auttaa pitkien hiusten rasvoittumisen kanssa? Eli asettelee (klipsein) hiukset pesun jälkeen päälaelle kuivumaan. Ne irtoavat päänahasta vähän eivätkä heti ala muhittaa ihoa vasten.

Auttoi minulla aivan ihmeellisesti, nyt pesuvälit kolmea päivää :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Eydie - 08.02.06 - klo:21:23
Täytyy nyt kysyä muutamaa asiaa: Onko päivittäistavarakaupoissa yhtään hyvää rasvaletin shampoota? Entä onko XZ vanilja-suklaa hoitoaine hyvä muuhunkin kuin CO-pesuun eli shampoon kaveriksi? Kuulun kyllä ehdottomasti kohtalotovereihinne. Hiukset rasvoittuvat jo muutamissa tunneissa (tai siltä ainakin tuntuu). Pesen hiukset joka toinen päivä aamuisin. Tämä tarkoittaa sitä, että joka toinen päivä olen liikkeellä hirveän rasvaisilla hiuksilla. Kun vielä sattuu olemaan atooppinen iho, ei voi kuvitellakaan ärsyttävänsä päänahkaa joka päivä pesulla. Sopiiko  Nutri Gloss naamio tälliselle päälle?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mariatar - 09.02.06 - klo:15:07
Ihme ja kumma, minulle toimi täydellisesti XZ:n hilseshampoo. Nykyään hiukset voi pestä jopa joka kolmas päivä ilman, että ne olisivat kamalan rasvaiset. Nyt voin käyttää jo muitakin kuin tuota hilseshampoota.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: michelangelo - 25.03.06 - klo:22:41
 Pitkään olen miettinyt pitäiskö tänne sanoa jotain, mutta nytpäs sain otettua niskavilloista kiinni itteäni.
 Minäkin kuulun kohtalotovereihinne. Ja pesen joka päivä hiukset kun pakko mikä pakko..
 Rasvaiset hiukset on kyllä todella rassaavat ja hitsi Tuikkuli tuo "jos eksyy sormet hiuksiin.." on niin tuttu minulle.

 Olen käyttänyt halpaa Aloe Vera-shampoota (kosteuttava, tuuheuttava kuulemma) ja on toiminut paremmin kuin muut (tosin aikasemmat ovat olleet sun silk, pantene, elvital..) mutta yhä on ongelmana rasvottuva päänahka.
Meikä on todella ns. käsityöihminen ja jatkuvasti (enempi tai vähempi, yleensä enempi) pitäisi olla käsillä jotain tekemistä=> sormet eksyy hiuksiin ja tulos on kaamea.
 Yllätyin kun käytin joskus Doven hellävaraista (kuulemma/luki) shampoota ja hui kauhia kun hiukset oli kuivan oloiset sekä tyvestä, että latvoista hyvä puoli oli ettei päänahka rasvottunu koko päivänä juuri lainkaan,
mutta sitten se problema: hiukset näytti elottomille. (Ajattelin huomenna koittaa tuota ja laittaa tehohoidon niin saas nähdä miten käy, tosin eihän se pelasta tyviä kuivuudelta)
Mitään hoitosuihkeita en voi käyttää koska heti rasvottuu.

Juuri tuo muotoilupuoli kärsii minullakin rasvottumisesta. Kertakaikkisen harmillista. XZ:n (vanha puteli) hilsehoitoa käytin joskus CO-pesuun ja ihan kivalle tuntui mutten ole käyttänyt viikkoihin, koska pesen hiukset aamulla eikä yksinkertaisesti ole aikaa helliä niitä hyvillä tuotteilla ja hoidoilla muuten kuin se shampoo-pesu.

Pamskun viestiin toivoisin vastauksia, siinä on minuakin kiinnostavia kysymyksiä. Tosin jos ei ole kokemusta/tietämystä kysyttyihin asioihin niin ymmärrän jossei vastata.
 
Toivoisin, että tämäkin keskustelu herää pieniltä talviuniltaan, koska ehdottomasti olisi mukava saada lisää tänne kokemuksia ja suosituksia jos vaan mahdollista. Todella hyvä ketju, meinaan vierailla usein jos vaan kirjotteluja tulisi lisää.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tiahaar - 26.03.06 - klo:21:47
Täältä löytyy myös varsin rasvoittuvat hiukset. Sellaiset ne ovat olleet niin kauan kuin muistan, ja nyt ehkäisyn (lue: hormonien) takia rasvoittuminen on vain lisääntynyt. Mitään keinoa en ole keksinyt rasvoittumisen vähentämiseen. On tässä vuosien varrella tullut kokeiltua jos jonkinlaisia shampoita, mutta ei niistä mistään ole apua ollut. Nytkin minulla on käytössä Kerastasen Bain Clarifiant, joka on erityisesti rasvoittuvalle hiuspohjalle. Se tuntuu lähinnä syväpuhdistavalta, mutta en ole saanut tuonkaan kanssa pesuväliä pidennettyä.

Pesen hiukset yleensä joka toinen päivä, vaikkakin hiukset vaatisivat joka päivä pesua, jos haluaisin, että ne näyttävät joka päivä puhtaalta. Eli omalla kohdallani tuo hiuspohjan totuttaminen harvempaan pesuväliin ei toimi (olen yrittänyt jo vuosia pestä vain joka toinen päivä, ja edelleen sinä toisena päivänä hiukset ovat selkeästi rasvaiset). Jos pesuväli pitenee jostain syystä liikaa, alkaa hiuspohja haista todella ikävälle ja hilseilyäkin ilmenee.

Olisi niin mukavaa pystyä olemaan edes kaksi päivää pesemättä hiuksia. Nytkin joudun vielä pesemään hiukset aamuisin, koska illalla pestynä ne ovat jo aamulla rasvoittuneet. CO-pesua olen miettinyt, mutta aamuisin minulla ei ole aikaa seistä suihkussa. Nyt käytän pesuun MOPin Clean shampoota, joka tuntuu ainakin auttaneen hilseilyyn jonkin verran. Toinen suosikkishampoo on ollut Matrixin Amplify.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Rory - 27.03.06 - klo:14:26
Mullakin rasvoittuu päänahka nopeasti. Vähintään joka toinen päivä on pestävä, joskus joka päivä. Olen kokeillut erikoisshampoita, mutta ei niistä kummempaa apua ollut. Kävin kampaamopuolella ammattikoulussa laserhoidossa, jonka piti auttaa rasvoittumiseen, mutta vaikka kävin useita kertoja, ei siitäkään ollut hyötyä. Turhaa rahan menoa sekin. Sen huomaan, että jos jotenkin kiharran tai laitan tukkaa, niin ettei se ole ihan päätä vasten, auttaa ettei rasvoitu huippunopeasti. Jos joku tietää ongelmaan auttavan shampoon, niin kertokaa ihmeessä :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Syaani - 27.03.06 - klo:14:59
Kihartaminen, tupeeraaminen ja muotoilutuotteet hidastavat ainakin minulla rasvoittumista. Jos tukka on au naturel, niin se rasvoittuu vuorokaudessa aika kamalan näköiseksi. Shampoissa en ole havainnut eroja, mikään ei tunnu erityisesti auttavan - ja kaikkea on kokeiltu. CO-pesua en uskalla yrittääkään.

Pesen tukan joka ilta, jos seuraavana päivänä on mentävä ihmisten ilmoille, eli olen aikalailla alistunut pesurumbaan.  Muistan, miten äiti marmatti minulle liiallisesta hinkkaamisesta, kun hiukseni alkoivat murrosiän alussa rasvoittua ja pesin ne joka ilta. Äidille ei meinannut millään mennä jakeluun, että meillä on täysin erilainen hiuslaatu ja iho.

Jonkun aikaa sain vääntää peistä, ennen kuin äippä tajusi, että mun isä pesee myös hiuksensa joka aamu. Isä kauhisteli pelkkää ajatustakin, että joutuisi lähtemään töihin pari päivää vanhoilla hiuksilla. Ja ylläripylläri, mulla on ihan samanlaiset hiukset kuin isällä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Miracle - 27.03.06 - klo:16:23
Minäkään en ole mitään toimivia rasvoittumista hillitseviä shampoita löytänyt. En kyllä ole monia kokeillutkaan, kun kokemukset niistä ei oo ollut kovinkaan kummoisia. Mutta tuo co-pesu  :-* Se auttaa kyllä mun tukkaan ja paljon! Hillitsee rasvoittumista ihan selkeesti ainakin tässä päässä. Joka toinen päivä hiukseni pesen, joskus pitää pestä joka päivä. Mutta tuon cp-pesun jälkeen hiukset rasvoittuu hitaammin yleensä..
Föönaaminen muotovaahdon kanssa hillitsee myös rasvoittumista hyvin ja pidenää hiusten pesuväliä. En kuitenkaan kovinkaan usein jaksa hiuksia föönata, kun se kuitenkin kuluttaa hiuksia niin paljon, jopa pesuja enemmän..
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Lilly Missy - 28.03.06 - klo:07:44
Musta kyllä tuntuu että mun hiukset rasvoittuu nopeammin jos föönään... Tai jos ne on jo lähes kuivat ja kaipaan vain siloitusta harjalla ja föönillä, ei mitään ongelmaa. Mutta ihan kuivattaa jos yritän, niin sitten. Ehkä mä sit rasitan päänahkaa liikaa sillä kuumalla ilmalla... Noh, jos mä kerran puolessa vuodessa kuivaan föönillä, niin...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mustikka - 28.03.06 - klo:13:58
Mulla kans on kunnon rasvaletti tämä pää. >:( Olen kyllä sinnitelly jo monta vuotta pesemällä tukan vain joka toinen päivä. Mutta kyllä sitä nyt alkanu alistumaan siihen, että tukka on rasvanen ja sillä siisti. shampoot ja föönaus ei auta kun yön aikana kuitenkin painuvat lyttyyn ja rasvottuvat.
Jos alkaisin pesemään aamuisin hiukset, niin se tietäis sitte jatkuvaa föönausta (ja paaaaljon aikaisempia herätyksiä). Minun tukka on muutenki niin kuiva ja sähkönen, ettei kyllä yhtään huvita alkaa föönaan. Eikä silläkään ole väliä, että laitanko tehohoitoa vai en, ja laitanko sitä korvan yläpuolelle vai en. Kuitenkin tukka on toisena päivänä niin paskanen, että kiinni joutuu pistämään.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Triina - 28.05.06 - klo:18:40
Kaivoin tämänkin ketjun esiin... alkaa olla aika kiusallisissa mitoissa tämä oman pään rasvoittuminen. Aina se on ollut nopsa rasvoittumaan, mutta nyt nykyisten pillereiden ja hiustenhoidon myötä tämä on aina vaan hullumpaa. Illalla pesty on aamulla likainen. Aamulla pesty alkaa illalla näyttää rasvikselta. Olen siirtynyt enemmän sulfaatittomiin shampoisiin ja co-pesuihin, mutta tuntuu, että hullummaksi vain menee. Tai sitten hius ei puhdistu niillä niin hyvin, että näyttää siksi rasvaisemmalta nopeammin. Ja minähän olen koko ajan näpläämässä tukkaani, mikä vain auttaa sen rasvan leviämistä. Siitä tavasta kun pääsisi eroon niin auttaisi varmaan paljon.

Kun pesin harvemmin, hius rasvoittui hiukan hitaammin (vain hiukan, ksokaan en ole saanut pesuväliä kahdesta päivästä pidennettyä), mutta nyt tämä on yksinkertaisesti pakko pestä joka aamu. En voi olla töissä likaisilla hiuksilla enkä viitsisi rasittaa kuontaloa föönaamalla ja tupeeraamalla sitä ilmavamman näköiseksi, vaikka se ehkä onnistuisikin.

En oikeastaan kaipaa neuvoja, tulin vain purkautumaan. Olen iholtani atoopikko, niin pelottaa sekin, mitä päänahka sanoo tiuhasta pesusta... onneksi pillerit kai kohta jäävät historiaan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mustikka - 28.05.06 - klo:22:21
Nyt kun koulu on loppunut ja mulla ei ole mitään järkvää tekemistä, niin hiusten pesuväli on pidentyny 3-4 päivään (ennen pesin siis joka toinen päivä).  Ei ole vaikuttanut mitenkään. Tukka on pesun jälkeen toisena päivänä jo ihan paskanen aivan kuten ennenkin. Neljäntenä päivänä on tukka jo niin rasvanen ja rastoittunu, että pakko pestä viimeistään silloin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: muori Pippuri - 29.05.06 - klo:11:18
Ei se mullakaan vaikuta, vaikka pesee vain pari krt viikossa. Seuraavana iltana pesusta on jo rasvainen pää.
Sanomattakin selvää, etten usko siihen, että ihon voi "opettaa" vähentämään rasvantuotantoa... ei ei.. Se ohje ei toimi mulla naamassa eikä päässä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: MerGirl - 02.08.06 - klo:10:22
Niin kauan kuin muistan olen pitänyt välipäivän hiusten pesussa, hyvin voisi pestä joka ilta, aina yhtä limassa. Annan kuivua luonnostaan tai kuivaajalla sama asia, laitanko tököttiä tai en sama asia. Luulisi jonkun vaikuttavan, miksi se on aina rasvainen, ei mene kokonaista päivää. En laita hoitoainetta hiuspohjaan, en laita shampoota suoraan päähän jne. Kun iho on suurimman osan vuotta kuivahko, luulisi hiustenkin rauhoittuvan välillä.
Välipäivinä laitan otsikseen vauvantalkkia ettei näytä Oivariinirasialta. Jonkun verran rasvaisuuteen saattaa vaikuttaa että joudun pitämään kertakäyttömyssyä töissä. Mene ja tiedä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tepitepi - 09.08.06 - klo:11:37


Minulla on myös rasvoittuvat hiukset, pesen hiukset joka toinen tai peräti välillä niin että joka kolmas päivä.

Yleensä hiukset ovat hyvät seuraavana päivänä pesun jälkeen mutta jo sitä seuraavana tulee sellaista rasvasta hilsettä.

Ongelmana on tämän lisäksi se että muutoin hiukset ovat KUIVAT jo aivan YLHÄÄLTÄ asti. Enkä voi laittaa hoitoainetta ylemmäs koska se tahmaa päänahan, lisäksi hiukset tuntuvat tahmaisilta juurista ja osa suortuvista tulee sellaisiksi Klimppimäisiksi, vaikka en edes käytä silikonipitoisia hoitsikoita.

Sitä System 4:ää en uskalla ostaa jos se noin kuivattaa!! Mikä olisi rasvoituvalle päänahalle hyvä shampoo, jolla pestä jokatoinen päivä. Entä sitten hoitoaine, joka ei tahmaisi vaan huuhtoutuisi hyvin pois.

Olen käyttänyt hoitsikkana ERISAN hoitoainetta ja FRANTSILAN Yrttihoitoainetta, noin vuosi sitten käytin Matrixin hoitoainetta, jonka huomasin sisältävän Amodimethicone silikonia, kait se kuitenkin jo vuodessa on häipynyt hiuksista?

Kokeilin myös Biosilkin silkkitippoja mutta paljastuivat pelkäksi silikonisiirapiksi, heti INCIN alussa lukee ensimmäisenä Cyclomethicone ja sitten DImethicone ja Silk Amino acid ja denat alcohol, eli promille olisi silkkiä ja ja kaikki muu silikonia, teki latvani huonommaksi vielä kun aiemmin, alussa tuntui hyvältä mutta jo seuraavana päivänä hiukset takertui toisiinsa.

Eli hyviä vinkkejä kaipaisin.

Olen kuullut kehuttavan TIGIN OATMEL& HONEY hoitista, onko millasta, kuin kallista? Ei varmaankaan silareita? Niitä en lisärasitteeksi kaipaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: marenki - 09.08.06 - klo:23:17
Tuo O&H hoitoaine on aivan ihanaksi tekevää, mutta ei todellakaan pesuväliä pidentävää. Tekee tukan melko raskaaksi ja itse saan olla pesemässä tukan jo seuraavana päivänä. Silikoneja siinä ei ole. Voisit laittaa jotain kevyttä hoitoainetta ylhäälle (oletko kokeillut XZ hoitsikoita tai Freemania?) ja latvoihin sitten hoitavampaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Iida - 11.08.06 - klo:10:37
Täällä on myös yksi, jonka hiukset rasvoittuvat nopeasti! Kun tukka on niin pitkä, että sen saa kiinni, on vähän helponpaa, kun tukkaa ei tule näpelöityä. Nyt taas leikkasin vähän lyhyemmäksi, niin pitää pestä joka päivä.

Tuo O & H hoitoaine ei tosiaan ainakaan auta rasvoittumiseen. Minä en voi sitä edes käyttää, kun pari kertaa viikossa, tai tukka on tosi klimpissä..
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tepitepi - 11.08.06 - klo:12:06

No onpa hyvä tietää; kävin kampaamossa katsomassa hintaa ja olipa tosi arvokasta. Lisäksi se oli jotenkin sellaista voimakkaan väristä  ja haju oli voimakas, ei ainakaan sovi allergikolle.

Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tiahaar - 11.08.06 - klo:12:22
Hassua, että minulla tuo O&H ei tee raskaita hiuksia, vaikka minulla hiukset menee muutenkin pitkin päätä. Tosin en käytä sitä joka pesun yhteydessä.
*tepitepi* Tuo hoitoaine ei ole turkoosia, niin kuin purkki antaisi ymmärtää, vaan valkoista. Ja jos haju tuntuu liian voimakkaalta, niin kannattaa jättää ostamatta (se nimittäin tahtoo jäädä myös hiuksiin).

Tämä kesä on ollut todella inhottava rasvoittuvalle päälle. Joka päivä on mielellään pessyt hien ja rasvan pois päänahasta. Silti hiukset ovat olleet melko hyvässä kunnossa (käytössä on ollut hoitavammat aineet).
Olen kyllä jo hyväksynyt omat rasvoittuvat hiukseni; eli pyrin vain pitämään hiuspohjan puhtaana, jotta hilsettä ja kutinaa ei pääse tulemaan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Iida - 11.08.06 - klo:15:03
Tuoksu on kyllä voimakas, mutta ainakin minä totuin siihen nopeasti. Se onkin eri asia, jos on allerginen.. Minulla tuo tuoksu ei jää hiuksiin lainkaan.

Ei O&H minunkaan tukkaani rasvoita muuten, mutta jos joka pesun jälkeen sitä tukkaan lykkään, niin lätsäytys on taattu.. Tehiksenä ihan helmi!
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: LaBimba - 22.08.06 - klo:11:58
Minä löysin sattumalta hyvän shampoon rasvoittuvalla päänahalleni ja kuiville latvoille: Apivita Propoline Nettle & Aloe -shampoo. Kun yritän venyttää pesuväliä, suihkuttelen tukkaani Kloranen kuivashampoota, joka kuitenkin saa latvat ja pituudet ylipäänsä tuntumaan kuivalta heinältä (onneksi tunne häviää kun hiukset pesee).

Minulla päänahan (ja ihon muutenkin) kunto riippuu niin monesta tekijästä, että ihotyyppini ja päänahan tila voi muuttua jopa puolen vuoden sisällä monta kertaa. Kaapissa on siis oltava koko ajan shampoita erilaisiin ongelmiin ja talvella kun on kovat pakkaset, päänahka kuivuu ihan hilseilevän kuivaksi ja kutiavaksi, jolloin on pakko käyttää yöllä öljyä kosteuttamaan päänahkaa. Silloin kyllä mielelläni vaihtaisin kiristävän kuivan päänahahkani oikeaan rasvalettiin, mutta nyt taas jopa parin päivän pesuväli tuntuu kaukaiselta haaveelta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tepitepi - 01.09.06 - klo:12:26


Hiuspohjani rasvoittuu herkästi eli hiukset pitäspestä vähintään jokatoinen päivä.

Käytin Biosystem tuotteita mutta kuivattivat niin pahasti hiukset että sitä ei voi käyttää.

Kokeilin sitten tuota CUTRININ Sensitive shampoota, mutta koska se on kosteuttava, niin jättää hiuspohjan tahmean tuntuiseksi.

Kyselin kampaamoista ja kommentteja oli monenlaisia. Eräässä kehotettiin pesemään esim. Bonacuren syväpuhdistavalla joka päivä, toisessa kampaamossa samalla aineella kerran viikossa ja välipesut miedolla shampoolla ja kolmannessa sanottiin että kerta kahdessa viikossa tai kuukaudessa riittää.

Eli olisikokellään shampooehdotuksia rasvoittuvalle päänahalle.

Mitä mieltä noista BioBotanical tuotteista ja hiusvesistä?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: marenki - 01.09.06 - klo:17:15
Minä vasta valittelin tuolla tyhmissä kysymyksissä rasvoittuvuutta, lopputulos oli, että otin muista mallia ja olen nyt vaahdottanut kahdesti joka pesulla. Vaikka shampoo olisikin hellävarainen, tulee kyllä ihan narskuvaksi tukka kun kahdesti vaahdottaa. Nyt se toinenkin päivä näyttää menevän helpolla. Mutta shampoo asiasta, ei kai kenenkään tukka voi kestää syväputsarilla pesua päivittäin.  :-\  Luulisi tukan kuivahtavan hetkessä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tepitepi - 02.09.06 - klo:12:27
Olen kokeillut erilaisia shampoita rasvaiselle hiuspohjalle, mutta huonolla menestyksellä.

Bonacuren syväputsari kerran viikossa tuntui hyvältä mutta tuoksu on niin voimakas että allergikonana simät vetistävät ja kipeytyvät.

Sitten kun käytin välipesuihin Cutrin Sensitive niin se pesi liian miedosti. Hiuspohja jäi tahmeaksi.

Millasia nuo Herbina shampoot ovat?

Olisi kiva saada sellaisia käyttökokemuksia rasvaisten hiusten shampoosta ja hyvästä toimivasta välipesushampoosta, myös kiinnostaisi nuo luomushampoo kokemukset, Ole Hyvä, Frantsila yms. ja mistä niitä saa

Täällä puhutaan paljon että CO pesu auttaa rasvoittuvalle hiuspohjalle, mitä se tarkoittaa?


Yhdistin kysymyksesi tänne samaa aihetta käsittelevään ketjuun. ~ Tuikkuli
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tuulikaappi - 02.09.06 - klo:13:14
Täällä puhutaan paljon että CO pesu auttaa rasvoittuvalle hiuspohjalle, mitä se tarkoittaa?

CO-pesusta on oma ketju täällä (http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=94.0). Sieltä löytyy tietoa monenlaista.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: LaBimba - 04.09.06 - klo:11:09
Eipä auttanut kuin pari pesukertaa tuo Apivita Propolinen shampoo ja ostinkin jo viikonloppuna uutta shampoota, taisi olla L'Orealin Sebo Control  (tjsp). Loppuviikosta olin melkein kolme päivää pesemättä tukkaa ja toivoin ettei päänahka villiintyisi eilisaamuisen pesun jäljiltä, mutta toisin kävi: tukka on taas ihan klimpissä. Kuivashampootakaan en viitsisi joka päivä käyttää, koska se tekee tukasta niin tunkkaisen oloisen.

Olen kohta puun ja kuoren välissä, sillä puolipitkää, vaalennettua tukkaa ei todellakaan pitäisi rääkätä pesulla joka päivä, mutta päänahka vaatii sitä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tepitepi - 04.09.06 - klo:12:20


Kokeilin huvikseen sitä että pesen kerran viikossa syväputsarilla. No kokeilin ja pysy kohtuullisena pari päivää. Käytin Bonacuren syväpuhdistavaa, pesi hiukset ja päänahan oikein hyvin eikä kuivattanut. Ajattelin että jos pesis kerran viikossa tai parissa.

En kyllä tiedä millä shampoolla nyt pesisin nämä välipäivät. En uskalla kiusata hiuksia System ¤:llä. Mietin että jos ostais kokeeksi vaikka Herbinan shampoon, vaikka sen normaaleille hiuksille niin ei kuivata liikaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tepitepi - 04.09.06 - klo:12:41

Päätin laittaa uuden ketjun jossa voisi kertoa kokemuksia parhaista shampoista rasvoittuville hiuksille.

Ideana olisi löytää sellainen shampoo, jolla voisi pestä hiukset joka toinen, tai joka kolmas päivä ilman että kuivattaisi liikaa.

Huomasin että Joicoa ja MOP:ia on kehuttu eli mitkä näistä tuotteista toimii hyvin rasvaisille hiuksille? Entä tuo Mop c-system clean?

Eli kertokaahan mielipiteitänne, sais sitten kasattua sopivan paketin joka ytoivon mukaan toimii


Hei tepitepi! Yhdistin nämä kaksi ketjua, kun käsittelee samaa aihetta. T: ChaosBlack
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: RockQueen - 04.09.06 - klo:12:57
Noi MOP C-Systemit on sulfaatittomia eli ne ei pese niin voimakkaasti (itsellä tulee kyllä puhdasta jälkeä) mutta monet ovat noita moittineet siitä että pesuväli lyhenee. Eli ei ehkä kannata hankkia jos jo valmiiksi on rasvoittuva hiuspohja.. Tigin O&H:ta monet sanoo tosi peseväksi ja itselläni se ekoilla käyttökerroilla kyllä pidensi pesuväliä huomattavasti. Vaikutus kuitenkin vaan katos jonnekin, harmi. Mutta se on ehkä ihan hyvä vaihtoehto? Jos sulla on rasvoittuva tukka niin joka kolmas päivä on jo todella harvoin pesuvälinä, mulla ei ole erityisen rasvoittuva tukka ja joka toinen päivä on ihan must. Täälläkin on kyllä ollut puhetta tosta päänahan totuttamisesta harvempiin pesuihin, ehkä sä oot sit onnistunut omas totuttamisessa :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: LaBimba - 04.09.06 - klo:13:32
Minä olisin todella happyhappyhappy jos voisin pestä hiukset joka toinen tai kolmas päivä, mutta nykyään joudun jo pesemään päivittäin (hormonaliset muutokset pistivät ihonkin ihan sekaisin). Oikeasti toimiva sarja rasvoittumisen hillitsemiseen on minullakin etsinnän alla, joten vinkkejä otetaan vastaan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: shivaree - 04.09.06 - klo:14:07
Miustakin tuo joka toinen tai kolmas päivä kuullostaa kadehdittavan harvalta pesuväliltä. Luulisin että olet siinä mielessä onnellisessa asemassa, että voit valita ihan mieleisesi shampoon. Enemmän meidän jotka joka päivä tukkaansa pesevät kannattaisi miettiä ettei tule turhan pesevillä aineilla lotrailtua.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tepitepi - 05.09.06 - klo:11:20


No joka toinen päivä pestynä tukka tuntuu vielä melko hyvältä mutta kun tosiaan hiukset ovat muutoin kuivuneet aivan katkeilupisteeseen niin olen välillä tehnyt niin että pesen joka kolmas päivä vaikka silloin hoiukset jo tuntuvat likaisilta. On vain pakko kestää ettei kuivu liikaa.

Niin minulla tuon kuivumisen aiheutti Frantsilan luomuyrttishampoo ja sen jälkeen muutaman kerran käytetty BioSystem 3  kokeilu. olen muutoinkin huomannut että nuo luomutuotteet tekevät huonoa hiuksille, sopivat ehkä harvemmin käytettynä.


Vaikka käytin sitä Biosystem shampoota nro kolme joka on tarkoitettu atoopikoille ja päivittäiseen käyttöön niin tukka jämähti takaa sellaiseen takkuun jota ei voinu selvittää vaan hiukset piti leikata lyhyiksi. Hius kuivui aivan latvasta asti ja vieläkin ne vähät pituudet mitä on jäljellä tuntuvat kuivilta, pitää vain toivoa että kasvaessa hius kuntoutuu.

Kokeilin sellasta Cutrin Sensitive shampoota mutta se olikin kosteuttavaa ja päänahka tuntui pesun jälkeen aivan tahmealta ja tuli sellasia finnejä, oli pakko putsata koko hiuspohja Bonacuren syväputsarilla, tuntuipa puhtaalta ja raikkaaalta hiuspohja, mutta koska hiukset ovat niin huonokuntoiset muutoin niin en uskalla käyttää kun kerran parissa viikossa.

Onko kellään muuten kokemuksia KC Revolutive shampoosta? Siinä on jotain Hydraced Silica ainetta, joka ei ole silikonia vaan mineraalia, kuulemma samaa ainetta jota käytetään hammastahnoissa pesevänä aineeena, juuri sitä mikä saa tahnan jämähtämään lavuaariin kiinni.

Tuskin kuitenkaan hiuspohjaan jämähtää?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tepitepi - 06.09.06 - klo:12:18

Niin olen ajatellut että pesisin hiukset kerran viikossa jollain tujummalla shampoolla ja sitten tarkoituksena olisi löytää HYVÄ SHAMPOO usein toistuvaan pesuun. Sellainen shampoo joka pesisi suhtkoht hyvin, mutta ei kuitenkaan kuivattaisi.


Kokeilin Cutrin Sensitive-shampoota, mutta kokeilu ei oikein onnistunut, shampoo ei pessyt kunnolla vaan jätti päänahan kostean ja nihkeän tuntuiseksi, jotenkin alkoikutittaakin.

Kova työ metsästää noita shampoita, tuntuu että mikään ei sovi.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: devil - 08.10.06 - klo:14:45
Mulla on todella rasvoittuva päänahka, vähintään joka toinen päivä pitää pestä hiukset. Päänahassa on ohut kerros talia, joka varmaan aiheuttaa nopean rasvoittumisen? Miten sen saa pois? Osaisiko joku ehdottaa jotain tiettyä tuotetta? ???


Yhdistin kysymyksesi aikaisempaan ketjuun. Tätä ketjua lueskelemalla saat varmasti jo joitakin vinkkejä. Lisää tietoa voit yrittää etsiä ylärivin search-nappulan kautta. :) Tuikkuli
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Luomo - 08.10.06 - klo:14:50
Devil, olisikohan kyse märkähilseestä. Lisää täällä: http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=1121.msg111867#msg111867 (http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=1121.msg111867#msg111867)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: devil - 08.10.06 - klo:15:08
Voih.. taitaapa olla. ainakin se on sellaista pehmeää valkoista mikä irtoaa rapsutettaessa.. ai että! miten mä en oo aikasemmin kiinnittänyt tähän huomiota.. nyt inhottaa. maanantaina apteekkiin. :-\
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 12.10.06 - klo:15:26
MÄ olen huomannut itselläni tehoavan rasvoittuvaan päänahkaan sellainen pesutapa että laittaa sampoota kaksi kertaa peräkkäin eli ensin kerran, hieroo kevyesti ja huuhtelee pois ja sitten uudestaan ja hieroo paremmin ja antaa hetken vaikuttaa. Tämä onnistuu miedolla sampoolla kuten dermasydin normaali-hiusten sampoolla joka on tarkoitettu jokapäiväiseen pesuun. Tiedän että saattaa rasittaa hiuksia, varsinkin kun pesen joka päivä mutta ainakin päänahka tykkää eikä ole kutissut ja rasvoittuminenkin hitaampaa. Laitan aina pikahoitista latvoihin pesusession jälkeen eikä ne vielä ainakaan näytä kärsineiltä.

Sauna muuten myös tuntuu ärsyttävän talirauhasia. Nyt kun en ole moneen viikkoon päässyt saunaan niin hiukset on rasvoitunu hitaammin...onko kukaan muu huomannu?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: LaBimba - 22.10.06 - klo:21:39
Mun päänahan rasvoittuminen on vaan villiintynyt syksyn myötä ja alan olla jo epätoivoinen, koska pesu kerran päivässä ei tunnu enää riittävän. Olin nyt viikonloppuna 48 h pesemättä hiuksiani ja olin ihan  :o :o kun yksi kaveri tuli tänään kylään ja hän kysyi, että onko minulla päässä joku hiusöljyhoito!!  :'( Juuret olivat aivan kuin öljyssä uitetut. Ongelma on ollut siitä lähtien kun lopetin e-pillerit, mutta en todellakaan haluaisi aloittaa niiden syömistä uudelleen pelkästään tämän helvetillisen hiusongelman takia (no okei, ehkä olen viikon päästä jo eri mieltä) kun on niillä omia vähemmän toivottuja sivuvaikutuksia.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Butterfly - 22.10.06 - klo:22:50
Minulla on muuten kanssa viimesten viikkojen aikana alkanut päänahka rasvoittumaan tosi nopeesti. Olenkin yhdistänyt tuon nimenomaan tuohon saunassa käyntiin. Kesällä ei ollut mitään ongelmia ja nyt sitten kun aloitettiin taas ilmojen viiletessä tuo saunakausi, niin hiuksia pitäisi olla pesemässä joka päivä :-\. 
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: dripple - 23.10.06 - klo:11:51
Mä olen testaillut elämäni aikana aika useat tökötit ja mikään ei auta rasvoittumiseen. Olen pessyt teinistä asti tukan joka päivä ja varmaan pesen vielä mummonakin.... Jos niin hyvin kävisi että joku keksisi ongelmaani ratkaisun niin saisi kyllä ison palkkion!

CO-pesut ja hiusten totuttelu pesemättömyyteen loman aikana sun muut kokeilut saavat aikaan kamalaa kutinaa, tulehduksia, märkää hilsemöhnää jne. Pää pysyy terveenä vain jokapäiväisellä pesulla. Sitäpaitsi vihaan rasvaista tukkaa (sehän haiseekin!) ja esim. työtoverin superpitkä hyväkuntoinen tukka ei saa multa kehuja koska meinaa yrjö tulla jos ajattelenkin miltä se näyttää loppuviikosta kun sitä ei pestä kuin kerran viikkoon...

 
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Helleka - 23.10.06 - klo:13:57
Mä olen testaillut elämäni aikana aika useat tökötit ja mikään ei auta rasvoittumiseen. Olen pessyt teinistä asti tukan joka päivä ja varmaan pesen vielä mummonakin...
Nyt vaan dripple odottelemaan vaihdevuosia!  ;D  Mun äiti pesi hiuksensa joka aamu (ja inhosi sitä pesemistä suunnattomasti kun ei saanut aamulla nukkua) kunnes vaihdevuosi-ikä lähestyi, ja nyt, hormonimuutosten seurauksena, sen hiukset näyttää hyvältä, vaikka jättäis kolme päivää pesuväliä. Että sulle saattaa vanhenemisesta löytyä hopeareunuskin!
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Jamaica - 23.10.06 - klo:14:24
Minullakin on alkanut päänahka rasvoittumaan pillerien lopetuksen jälkeen. Outoa, koska päänahka on ollut aina ennemminkin kuiva. Tähän asti olen kuitenkin pärjännyt volyymishampoilla, koska ne pesevät tukan mukavan kuohkeaksi ja näin ollen hiukset eivät liiskaudu niin herkäsi päänahkaa myöden. Välillä (pari kertaa viikossa) pesen kuitenkin kosteuttavammalla shampoolla, jottei päänahka tottuisi liikaan pesemiseen.
Pesen hiukseni joka toinen päivä, mutta ihanteellisinta olisi pestä joka päivä. Rasvoittumisen huomaa ensimmäisenä etutukasta, joka alkaa mennä rasvaisen suikaleiseksi. Yleensä teenkin niin, että pesen etutukan joka aamu ja muun tukan vain joka toinen päivä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: dripple - 23.10.06 - klo:16:50
Nyt vaan dripple odottelemaan vaihdevuosia!  ;D  Mun äiti pesi hiuksensa joka aamu (ja inhosi sitä pesemistä suunnattomasti kun ei saanut aamulla nukkua) kunnes vaihdevuosi-ikä lähestyi, ja nyt, hormonimuutosten seurauksena, sen hiukset näyttää hyvältä, vaikka jättäis kolme päivää pesuväliä. Että sulle saattaa vanhenemisesta löytyä hopeareunuskin!

No juuh... hormooneistahan se rasvoittuminen johtunee. Ja ainoa aika kun ei välttämättä ole tarvinut pestä hiuksia päivittäin on olleet ne ajat jolloin söin e-pillereitä. Mutta se rasva mikä ei tullut päästä ulos, taisikin sitten jämähtää kankkuihin kun aloin lihota ihan todenteolla  ;D ja muutenkaan pillerit eivät sopineet.

Mutta mun äitille kävi vaihdevuosien jälkeen niin että tukka harveni kamalasti ja harmaantui vitivalkoiseksi... ei sekään kivaa ole. Mutta onhan se kiva jos vanhenemisessa on edes jotain plussapuolia eli jos ei tarvitse tukkaa pestä joka päivä. Tosin eläkkeellä olisi siihenkin enemmän aikaa.

Kokeilinpa äsken Lorealin "sebo control" shampoota rasvoittuville hiuksille (joskus parturista tarttui mukaan). Pesuteho oli melkoinen...  piti laittaa tuplasti hoitoainetta pesun jälkeen ettei jäänyt karhea ja takkuinen lopputulos. Nyt olen ajatellut kokeilla joko bio+ tasapainottavia shampoita tai nizoralia kun se kerran kuivattaa hiuspohjaa (ja tukka sitten varmaan kärähtää). Vanhuutta odotellessa...  ;D

Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Chili - 24.10.06 - klo:12:25
Täällä on kanssa yksi, jonka pään rasvoittuminen on kiihtynyt pillerien lopettamisen myötä (tuo rasvoittuminen valitettavasti toistuu myös kasvoissa ja selässä). Noh, ennenkin hiukset piti pestä joka päivä, joten lisää hommaa ei onneksi tullut. Minäkin olen tullut siihen tulokseen, että kaikki se rasva, joka nyt pitää pestä tukasta pois, on ennen mennyt vyötäröön. On siis ajateltava positiivisesti.
Tällä hetkellä pisimpään hiuspohja pysyy puhtaana kaksinkertaisella päänahan pesulla (American crew:n citrus mint shamppoo). Elli ensin shamppoolla pestään päänahka nopeasti ja sitten laitetaan uudestaan ja annetaan hetki vaikuttaa. Hiukan tosin täytyy säätää, ettei turhaan rasita hiuslatvoja.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: LaBimba - 24.10.06 - klo:13:35
No juuh... hormooneistahan se rasvoittuminen johtunee. Ja ainoa aika kun ei välttämättä ole tarvinut pestä hiuksia päivittäin on olleet ne ajat jolloin söin e-pillereitä. Mutta se rasva mikä ei tullut päästä ulos, taisikin sitten jämähtää kankkuihin kun aloin lihota ihan todenteolla  ;D

Jahas, nyt selvisi syy näihin vatsamakkaroihin ja reisien löllyköihin.  :D Eikös tuolla logiikalla meikäläiset ole vuodenvaihteeseen mennessä sutjakoita ja kiinteitä kuin mitkäkin voimistelijat?  ;)

SeboControlia olen itsekin kokeillut, mutta hyvin laihoin tuloksin. Tänään aamulla viimeksi sunnuntai-iltana pesty tukka oli taas kuin öljyllä voideltu, joten kaipailen jo niitä aikoja kun pillereitä syödessä päänahka kuivui ihan korpuksi.

Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Eläimellisyys - 24.10.06 - klo:13:49
Mulla myös alkoi hiusten nopeampi rasvoittuminen kun lopetin pillerit. Nyt jostain syystä tahti vaan on muuttunut kiihkeämmäksi, ennen riitti pesu joka kolmas päivä, nyt joka toinen. Mutta ei tämä nyt paha ole vieläkään, en näytä missään vaiheessa öljyssä uitetulta. Joskus diane novia syödessä tukka ei oikeastaan rasvoittunut lainkaan, kerran viikossa hiusten pesu riitti vallan mainiosti.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 24.10.06 - klo:16:19
Mulla ei ole pillerit lopettanu rasvoittumista...rasvaiset nää on ollu lapsesta asti ja rasvaset ovat olleet nekin vuodet kun pillereitä oon käyttäny...en tiedä mikä rasvapommi tästä sitten syntyy kun joskus lopetan pillerit...luulen kuitenkin että tällaisena jatkuu. Ei ole väliä onko kesä tai talvi, aina yhtä rasvaiset sittenkin. Ja vaikka koko muu kroppa kuivaa talvella niin päänahka vain pukkaa rasvaa. Naamani iho on kuitenkin rasvoittuva eli olisiko näillä sitten jokin yhteys...

Se on muuten aina niin ihana tunne kun on pessyt hiuksensa. Päänahan puhtaus ja hiusten pehmeä liikkuvuus ja runsauden tunne, ja se miten väri näyttää aina paljon kauniimmalta ja muutenkin hiusten olemus elinvoimaisemmalta...sitä kun kestäis vähän pitempään...kyllä mä mielelläni vaihtasin tän kuivaan päänahkaan ihan välillä vaikkei liika kuivuuskaan varmaan kivalta tunnu.... :-\
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: MerGirl - 24.10.06 - klo:19:17
Minunkaan pilsujen käytöllä ei ole mitään yhteyttä onko rasvapää vai ei. Muu kroppa on kuin kuiva korppu, mutta päänahassa riittää öljyä. Pidän silti pääni (heh) ja pesen vaan joka toinen päivä.
Neutrogenan T/Gel shampoo on ollut hieman parempi kuin L'Orealin Sebo Control.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: dripple - 31.10.06 - klo:16:43
Nyt alkoi kunnon taistelu rasvoittumista vastaan ;D aion kokeilla kaikkea mahdollista. Nyt ensimmäisenä kokeilen hiuspohjan kuivattamista ja "bakteeritasapainon muuttamista" eli ostin nizoralia joka kuivattaa hiuspohjaa ja tappaa hiivasieniä. Hilseshampoohan se on alunperin, mutta toimii huhujen mukaan rasvaiseen päänahkaankin. Juuri eka pesu takana ja päänahka vaikuttaa ainakin kuivalta... sormetkin meni ihan ryppyiseksi kun hinkkasin sitä päänahkaan. Latvoissa oli pesun aikana suojana tigin moisture maniac, joten hiukset eivät kärsineet. Huuhtelin lopuksi vielä jääkylmällä vedellä ja kuivasin kylmällä ilmalla. Ihan ok pientä päänahan kirvelyä huomioonottamatta  :-\

Jos tämä ei auta, seuraavaksi tulee superkosteuttava jakso eli koetan hiuspohjan saada tajuamaan ettei sitä rasvaa tarvitse erittää kun kosteutta on ihan tarpeeksi muutenkin. Tähän on sitten suunnitteilla hiuspohjaa kosteuttavia jätettäviä aineita (bio+), kosteuttavaa shampoo (kerastasen bain satin 3) ja tuo kosteuttava tigin hoitis.

Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Chili - 31.10.06 - klo:17:11
^Raportoihan tänne sitten kokeilujesi tuloksia!  :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: heijji - 31.10.06 - klo:18:24
Ärsyttävää, kun tukka on alkanut ravottumaan nyt nopeammin kun joutuu pitämään pipoa  :-\ Nyt on täytyny pestä joka toinen päivä, yleensä mulla on pari päivää pesujen välissä. Tuntuu että joutuu pesemään koko ajan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 06.11.06 - klo:20:13
Eiih. Vaikka mulla oli jo muutenkin tosi äkkiä rasvoittuvat hiukset niin nyt ne on vasta äityneet superrasvaisiksi! Alkavat rasvoittua jo ihan muutamia tunteja pesun jälkeen. Illalla kun pesen niin aamulla on jo rasvaset ja pahenee iltaa kohden niin että ovat limaiset ja inhottavat.  Rasvoittumisesta huolimatta hiukset nousevat vielä pystyyn eli sojottavat rasvaisina sinne tänne. Ihana näky ::)

Voisikohan olla tällä kertaa stressiperäistä? Pänttään tenttikirjoja ja kohta tulossa tentti. Vai johtuisiko siitä lukuasennosta? Eli niskan jäykistymisen myötä verenkierto vähenisi  ja se ärsyttäisi talirauhasia.
Kumma linja menee muuten vartalossa. Naama ja päänahka pukkaavat rasvaa (tosin naama ei nyt niin paljon) ja siitä alaspäin kuivaa niin että saippuaakaan ei voisi enää käyttää ja koko ajan kutiaa.  :-\
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tiahaar - 06.11.06 - klo:21:24
*Bembo*
Minulla on sama ongelma ihon ja hiusten kanssa. Kaulasta ylöspäin rasvoittuu todella pahoin ja siitä alaspäin - varsinkin talvisin - kuivaa ja hilseilevää. Itse pesen hiukset aamuisin, koska minulle käy muuten tuo ihan sama ilmiö; hiukset ovat jo aamulla likaiset ja loppu päivästä selvästi rasvaiset. Luulen, että tuohon yörasvoittumiseen vaikuttaa juuri kasvojen rasvaisuus, koska hiukset kuitenkin painuvat osittain kasvoja vasten ja rasvoittuvat jo siten.

Inhottavin yhdistelmä on sähköiset ja rasvaiset hiukset. Silloin ei auta kuin laittaa tukka kiinni. :(
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 06.11.06 - klo:21:46
No johan on! Toisaalta tuntuu helpottavalta että löytyy kohtalotoveri, mutta toisaalta pahalta sun puolesta, Tiahaar kun tiedän miten ikävää tää on. Sinänsä hassu ilmiö...miksei se rasva voisi jakaantua vartalolla tasaisesti...ei olisi mitään ongelmia  ::)

Sulla sentään on sen pituiset hiukset että saat kiinni. Vähän auttaa varmaan laittamisessa, tosin tuo yöllä naamaa vasten painautuminen pahenee silloin, mulla pysyy vielä naamasta osittain erossa, paitsi edestä. Ennen mäkin pesin aamulla, mutta nyt kun voin työskennellä kotona niin ei tarvii olla edustuskunnossa ja on ihana mennä puhtaana nukkumaan. Siitä seuraa kuitenkin rasvaletti... >:(

Ja tuo sähköisyyskin vielä. Mullakin on sitä.  Epäilin ensin että johtuu siitä kun pesen joka päivä ja hiukset kuluu mutta tätä ongelmaa tuntuu olevan täällä usealla foorumilaisella.

Koita kestää Tiahaar. Jospa tää tilanne jossain vaiheessa vähän tasaantus... onko sulla muuten minkälaiset
hiukset, ohuet ,paksut?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tepsu - 07.11.06 - klo:21:59
Tiahaar ja bembo sama ongelma on ollut minullakin. Mun naama on  suht hyvin rasvoittuva. Ja siihe Yöllä rasvoittumisee on auttannu ainaki öisin pitämällä hiukset kiinni ja ihotauti lääkäri sano et mun päänahka erittää aika hyvin kakkaa  :P
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 08.11.06 - klo:22:16
Tiahaar ja bembo sama ongelma on ollut minullakin. Mun naama on  suht hyvin rasvoittuva. Ja siihe Yöllä rasvoittumisee on auttannu ainaki öisin pitämällä hiukset kiinni ja ihotauti lääkäri sano et mun päänahka erittää aika hyvin kakkaa  :P


Voisiko toi viitata sitten jonkinasteiseen aineenvaihduntahäiriöön? Jostain olen kuullut kanssa että päänahka erittäisi ulos elimistön kuona-aineita ja mitä enemmän niitä on, niin sitä enemmän tulee rasvaa. Tämä tietenkin tarkottaisi sitä että ruoansulatuspaikoissa olisi ongelmia eikä varmaan ole kaikkien rasvoittuvien hiusten omistajien ongelma.  ;)

Eipä näitä juttuja tunnu voivan oikein millään päättelyllä ratkaisevan...ehkä tosiasiat on vaan hyväksyttävä...tosin lähdin nyt kamppailemaan rasvaisuutta vastaan tervasampoon avulla. Joku lääkäri tätä tervaa suositteli rasvaiselle päänahalle.Harkitsin Erittäin Hienon suomalaisen ja yhden vanhan ajan tervasampoon välillä ja ostin jälkimmäisen. Muuten kelpo kamaa mutta silikonia on mukana. Ei ollut kuitenkaan hajusteita tai säilöntäaineita. Silikonista ei kai haittaa jos pesee välillä muilla sampoilla ettei kerrostu. Heti ensimmäisen pesun jälkeen hiukset kyllä pysyivät rasvattomimpina. Kuitenkin vähän limmpiset olivat, johtuisiko silikonista, en tiedä. Mutta käytän kuurina ja katson olisko apua...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tiahaar - 09.11.06 - klo:18:08
Omat hiukseni ovat melko ohuet (hiuksia on kuitenkin melko paljon) ja piikkisuorat, joten ne menevät pitkin päätä joka tapauksessa. Hiuksia pidän kiinni, kun ne ovat likaiset. Jos en saisi hiuksia kiinni, niin joutuisin varmaankin pesemään päivittäin.

Yksikään shampoo ei ole helpottanut rasvoittumista; jotkut tosin ovat pahentaneet (en nyt muista, mitkä). Tälle päälle parhaiten ovat shampoista käyneet Matrixin Amplify, MOPin Clean ja nyt viimeisimpänä Cutrinin Bio+ Energen (tuo on tarkoitettu tosin hiustenlähtöön, josta kärsin myös tällä hetkellä).
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: dripple - 10.11.06 - klo:18:38
No niin... raportoidaanpa tähänastisia kokeiluja rasvoittumisen estossa. Eli se nizoral todellakin kuivattaa hiuspohjaa, mutta ei todellakaan sovi jatkuvaan käyttöön. Päänahka kirvelee ja tukka kuivaa. Paras kokeilu tähän mennessä on ollut cutrinin hajusteeton shampoo ja hoito. Hajusteet ärsyttävät päänahkaa erittämään rasvaa vielä enemmän, joten järkevää käyttää hajusteettomia. Nyt kokeilen bio+ active care nestettä päänahkaan ja saman sarjan kosteuttavaa päänahkaan levitettävää geeliä. Molemmissa bio+ tuotteissa tosin on hajusteita  >:(

Jos ei muuta niin ainakin rahat menee näissä kokeilussa mikä auttaa ja mikä ei  :-X
Miehelle on jo kertynyt shampoot pitkäksi aikaa kun käyttää mun ei-hyvät tuotteet...

Työkaveri käski mennä ihotautilääkärille jos se antaisi jonkun kuurin... enpä tiedä mistä kuurista puhui mutta joku hänen tuttunsa sai sieltä rasvoittuvaan päähän lääkeapua.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Ishamael - 10.11.06 - klo:20:30
Nopeasti rasvoittuvaan hiuspohjaan kannattaa kokeilla myös hiusten muotoilemista jos tilanne tuntuu jo niin pahalta ettei hiukset kestä edes kokonaista päivää kuosissaan.
Itse nimittäin huomasin pitkätukka aikoina hyvin sen, että hiukset rasoittuivat paljon nopeammin ilman muotoilutuotteita ja föönaamista.
En tiedä tarkalleen millä tavalla se vaikuttaa, mutta hiusten tyveen levitetty muotovaahto ja varsinkin voimakkaat tyvikohotusta antavat tyvikohotus suihkeet ja kampausneteet hidastavat myös rasvoittumista melko radikaalisti.

Yhtenä syynä lienee muotoilutuotteiden alkoholit jotka kuivattanevat hiuspohjaa hieman, ja toisekseen muotoilutuotteet ryhdistävät hiusta ja nostavat sen varsinkin hyvään föönaukseen yhdistettynä tehokkaasti irti hiuspohjasta joten hiukset pysyvät kuohkeampina, tuuheampina eivätkä pääse makaamaan siinä rasvassa.

Pääsääntöisesti ilman muotoilutuotteita pesuväli oli jokapäivä, mutta hyvällä muotoilulla joka kolmas päivä.
Hiuspohjalle siitä ei koskaan koitunut mitään hallaa, sillä tuota tuli kuitenkin tehtyä vuosikausia ja ilman aineita mentiin lähinnä mökkireissut ja kotiviikonloput.
Eli tyvikohotus nesteitä ja kampausnesteitä sekä muotovaahtoja kannattaa ainakin kokeilla, ainakin osalle siitä voi olla ihan selkeä apu.
Värjäys myös pidentää pesuväliä ryhdistämällä hieman hiusta, vähän jämäkämpi ja karheampi hius ei ole niin helposti rasvoittuva kuin käsittelemätön ja ohuen lasimainen hius joka valuu pitkin päätä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: dripple - 10.11.06 - klo:22:08
Ishamael: mulla rasvoittuisi puolessa päivässä jos laittaisin muotovaahtoa tyveen ja kaikkia noita tuotteita, se on ihan pahin homma mitä voi tehdä, kuumalla föönaaminen myös... Kyllähän se kohollaolo (esim. permanentissakin) pitää rasvan loitolla mutta mulla sitten kutisee ja haisee päänahka. Mua ei se ulkoinen olemus eli lättänä rasvainen tukka haittaa niin paljon kuin se kutina ja tunne liasta! Arrrggh...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 12.11.06 - klo:11:43
Mulle taas on melkeinpä välttämätöntä käyttää muotoilutuotteita päivittäin. Ainakin muotovaahtoa. Pahimpina rasvakausina ei siitäkään ole apua. Kaikkein parhaiten rasvaisuuden saan pidettyä kurissa juuri muotovaahtoa, hiustenkuivainta ja hiuslakkaa käyttämällä. Näistä eritoten hiuslakka tuntuu auttavan. Olen kuitenkin kotona ollessani varsin laiska muotoilemaan hiusta ja jotenkin tuntuu että hiusten pitäisi saada aina välillä levätä voimakkaista muotoilutuotteista. On sääli että siitä on seurauksena limppitukka. Muutenkin markkinoilla on aivan liian vähän hajusteettomia hyviä muotoilutuotteita.

Muotoilutuotteita käyttämällä voin nauttia vähän pitempään rasvattomuuden tunteesta, mutta on hiukset silti pestävä joka päivä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: dripple - 23.11.06 - klo:18:52
Jees... eli kokeiluissani olen edennyt jopa tuloksiin saakka. Parhaiten tukan pitää puhtaana nizoral ja cutrin sensitive shampoiden vuorottelu. Olen siis välillä päässyt pesemään tukkaa vain joka toinen päivä.

Kannattaa välttää hajusteita ja silikoonia niin päänahka ei ärsyynny ja sen vuoksi eritä rasvaa.

(Ja jos kokeilette nizoralia niin muu tukka pitää suojata käsittelyn ajaksi hoitoaineella ehdottomasti!!)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 05.12.06 - klo:16:24
...tosin lähdin nyt kamppailemaan rasvaisuutta vastaan tervasampoon avulla. Joku lääkäri tätä tervaa suositteli rasvaiselle päänahalle.Harkitsin Erittäin Hienon suomalaisen ja yhden vanhan ajan tervasampoon välillä ja ostin jälkimmäisen. Muuten kelpo kamaa mutta silikonia on mukana. Ei ollut kuitenkaan hajusteita tai säilöntäaineita. Silikonista ei kai haittaa jos pesee välillä muilla sampoilla ettei kerrostu. Heti ensimmäisen pesun jälkeen hiukset kyllä pysyivät rasvattomimpina. Kuitenkin vähän limmpiset olivat, johtuisiko silikonista, en tiedä. Mutta käytän kuurina ja katson olisko apua...

äst. Enpä voinut tuota käytttää kauan kun hiukset alko reagoida hassusti. Niistä tuli liikkumattomat ja tosi limppiset...eivät siis rasvaiset mutta oudon elottomat...oisko sitten ollu toi silikoni...en kuitenkaan uskalla enää käyttää. Nyt kun olen pitkän aikaa pessy muilla sampoilla niin hiukset on taas liikkuvat...mutta rasvoittuvat (huoh). Ja se tervan haju sinänsä on aika ällö pidemmän päälle, kun se on oikein vahvana. No joo ehkä se pitäs kokeilla vaikka tyvipermistä tai jotain rakennekäsittelypehmistä jos ne veis vähäksi aikaa rasvaisuutta pois....tosin lohtu on lyhytaikainen ja hiukset on pilalla...mulla on jo kaksi viimeistä ns. kiharrus tai kohotuskäsittelyä epäonnistunut. On mulla ollu onnistuneitakin kertoja ja sellaista lopputulosta tässä niin haaveilisin...mutta kun ei ikinä tiedä mitä tapahtuu ja millaiseen sudenonkaloon sitä taas päänsä pistää  (siis kampaajalle ;D)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: E.Lo - 14.12.06 - klo:03:28
Myydäänkö Paul Mitchellin Tea Tree-sarjan shampoita Suomessa? Onko kellään kokemuksia..erityisesti kiinnostaisi Lemon Sage Thickening Shampoo.

(http://www.folica.com/images/products/5904-P9152.jpg)

Awapuhi kiinnostaisi myös...  ???


Ja Hairstoren sivuilla tuli vastaan Keduksen Imunal Sebo Control shampoo. Onko kellään kokemuksia?

(http://osemka.perfumeria.pl/img/70/7017214_1.jpg)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: mois - 14.12.06 - klo:12:53
Miten olis tää: http://www.pharmadermo.fi/tuotesarjat/ShowProducts.asp?inci=&print=&Show=94&id=6&ihotyyppi=32
En käytä ite, mut ajattelin koittaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Miracle - 14.12.06 - klo:13:11
Mä oon kokeillu vaikka mitä rasvoittuville hiuksille tarkoitettuja tuotteita, mutta ei tunnu auttavan. Ehkä ensimmäisen pesun jälkeen pesuväli pidenee hiukan, mutta ei enää sen jälkeen. Eipä tähän ongelmaan taida mikään auttaa, kuivashampoo siis kovassa käytössä. Sen olen kyllä huomannut, että jos laittaa vaan pikahoitiksen pesuperään, ei hiukset rasvoitu niin helposti. JOs tehiksiä hauduttaa päässä, niin sitten rasvoittumista on enemmän. Ärsyttävää..
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: karkki - 16.12.06 - klo:19:54
Minun hiusten rasvoittumisongelmani on nykyisin kausiluontainen!
jos on "paljon" juurikasvua eli kolmen viikon juurikasvu, joka on minulla noin sentti niin silloin ne on viimeistään pesusta seuraavana aamuna liimaletti, mutta kolmen viikon aikana pärjään joka toinen päivä olevalla pesulla!
mutta muistan kyllä vieläkin elävästi kun minulla yläasteella rasvoittui kaameaa kyytiäi! Se oli kamalaa!! Hiukseni olivat silloin melkein peppuun asti tasapitkät ja paksut, eli mitään kevennyksiä ei sillon kuutisen vuotta sitten harrastettu.. ja hiukseni olivat myös käsittelemättömät ykdeksänteen luokkaan saakka.

(yhdeksännellä leikkasin hiukseni "lyhyiksi" eli olkapäille ja vaalensin ne supervaaleaksi...)

Mutta itse asiaan, silloin pesin hiukset aamuisin ja jo illalla ne oli rasvaletti, jolloin pesin ne uudestaan ja taas aamulla sama homma, ja hiuspohjanihan pukkasi sitä talia kun sitä pesin niin tiuhaan. ja hiuspohjaa myös kutitti aivan suunnattomasti.
Kasvoni olivat myös rasvaiset ja seiskalla aloinkin käymään säännöllisesti kasvohoidossa, josta hoksasin, että naamiota kun laittaa hiuspohjaan se ei rasvotu niin nopeasti..

Nykyisin vaalennan hiukseni ihan senkin vuoksi että hiukset eivät rasvoittuisi niin pahasti. Vaalennuksen jälkeen kolmisen viikkoa hiuspohja ei rasvoitu ainakaan kovin pahasti, joudun kylläkin pesemään hiukset vähintään joka toinen päivä.

Joka toinen päivä teen itse tälläisen;
Eli kokeilkaas sellaista, että hommaatte apteekista kaoliinia eli valkosavijauhetta, sekoitatte sitä puhdistavaan kasvoveteen (jos hiuspohjaa kutittaa niin kannattaa valita sellainen, joka sisältää alkoholia, koska se estää bakteerien kasvua) itse sekoitan tuohon vielä lidl:in kosteuttavaa kasvonaamiota, se parantaa sitä naamion rakennetta ka kosteuttaa ja myöskin rauhoittaa..:)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Sheppa - 16.12.06 - klo:22:59
Viimeisen viikon aikana tukka on rasvoittunut normaalia nopeammin, yleensä ei ole reilun vuorokauden päästä pesusta vielä kovin rasvainen mutta tämän viikon maanantaina oli. Yäh... Mietin että johtuisiko penisilliinikuurista, jota söin n. viikko sitten pe-ke. Toivon että hiuspohja rauhoittuu tästä. Saattoi rasvoittuminen tietenkin johtua liiasta jätettävien käytöstä, yleensä kyllä osaan laittaa aina saman verran eikä aikaisemmin ole rasvoittunut.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Amilo - 16.12.06 - klo:23:09
Myydäänkö Paul Mitchellin Tea Tree-sarjan shampoita Suomessa? Onko kellään kokemuksia..erityisesti kiinnostaisi Lemon Sage Thickening Shampoo.Awapuhi kiinnostaisi myös...  ???Myydään kyllä tuota tea treetä ja myös awapuhia. Eikun kyselemään vaan PM kampaamoista
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Biiver - 30.12.06 - klo:11:24
Mä en edes tajunnut että mulla on ongelmallisen rasvoittuva tukka, ennen kuin luin tämän ketjun ;D
Ei mun pää tosin mikään pahin mahdollinen tapaus ole. Joka päivä on pestävä, mutta kun illalla pesee niin kyllä sillä ihan hyvin seuraavaan iltaan kestää. Lähmin huoletta jätettäviä niin paljon kuin tukka imee ja tehohoitojakin käytän joka pesussa, koska mulle on tärkeintä että kuiva luonnonkiharani pysyy hyväkuntoisena, kun on vieläpä  kasvatus menossa. Ihan mielelläni vaan pesen joka ilta, koska tukkaa ei saa mitenkään nätisti laitettua muuta kuin juuri pestynä. Alkaa käkkäröityä rumasti tukka kahden yön jälkeen. Sitäpaitsi pääseepähän useemmin läträilemään purnukoiden kanssa ;)

Oikeastaan sen takia piti tähän kirjoittaa, että pitää päästä kehumaan Joicon Biojobaa (tai mikä Daily Care tuo uusi nyt onkaan). Ennen käytin mahdollisimman helliä shampoita kuivan tukan varjelemiseksi, mutta hiuspohjan analyysissä sitten käskettiin käyttää rasvaiselle tarkoitettuja ja peloiteltiin hiustenlähdöllä niin siirryin tujumpiin aineisiin ja aloin suojata latvoja hoidoilla pesun ajaksi. En huomannut mitään eroa päänahassa. Pari viikkoa sitten ostin tuon Joicon Biojoban uudessa pullossa(eli eri nimellä nykyään, en nyt jaksa tarkistaa mikä se nykyään on) ja sitä pois huuhdellessa tukka tuntuu silkkiseltä, joten en enää koe tarvetta suojata latvoja. Tukka on nyt pysynyt puhtaana kaksi päivää. Hyvin pystyy pestä joka toinen päivä, ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden! Nyt pitäs vaan keksiä miten pituudet pysyis kuosissa kaksi päivää.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tepsu - 30.12.06 - klo:19:22
Mulla tota talia erittyy todella paljon. Sitä vielä pahensi se, että ennen kuin tänne foorumille eksyin, käytin iholle sekä hiuksille tarkoittettua suihkugeeliä. Kun rupesin pesemään hiukseni tuolla MOP c-system Hydrating shamppoolla ei oo tota rasvaisutta paljoakaan näkynnyt. Joicoja kun käyttelin rasva katosi aina pariksi päiväksi ja sitten tuli kauheet määrät. Enää ei ole ollut tommosta ongelmaa.  :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 31.12.06 - klo:09:53
Mä taas sain kuulla hyviä neuvoja kun eksyin Hairstorelle tarjousten houkuttelemana. Yksi itseään ilmeisesti pätevänä kampaajana pitävä myyjä ei ensin tiennyt mitään ostamastastani tuotteesta kun koitin kysyä. Sitten kun toisena mun ostoksistani oli Simin dermasydin sampoo, myyjä sanoi että joo että sulla onkin sampoo ja et mitään hoitoaineita tarviikaan kun sulla on rasvaset hiukset (oli ilta ja hiukset hautuneet pipon alla) Mä tosiaan tarvin hoitisikkaa koska hiukset menis kauheeseen takkuun ilman sitä ja päänahkahan se on joka sitä rasvaa pukkaa, ei hiukset. En tietenkään hiero hoitsikkaa päänahkaan. Myyjän  mukaan ei mitään hoitsikkaa siis. Lisäksi alko ehdottelee raitoja. En ymmärrä miten ne auttaisi rasvaisuutteen. KOko pään vaalennus ehkä jossa ainetta menis päänahkaankin mutta raidat? Kun sanoin etten halua mitään raitoja, alkoi ehdottelee kaikkia erikoissampoita. Kun sanoin kokeilleeni kaikkia ja todennut parhaimmaksi pestä miedolla sampoolla joka päivä niin kivahti ettei ei missäään tapauksessa hoitavia sampoita. En tiedä ymmärsikö mitä tarkoitin miedolla sampoolla, siis pesuteholtaan ei kamalan  vahvaa.... :-\

Lisäksi alkoi vielä sanomaan että rasvaisuus voi olla geeneistä kiinni. Luuli varmaan pätevänsä. Ihan kuin totakaan en olisi koskaan kuullut. No joo mutta se taas noista hyvistä neuvoista. MÄ en vaan millään ilveellä saa pesuväliä harvemmaksi. Ongelmaa lisää vielä se, että käytettävän sampoon pitäis olla hajusteeton. Mua kiinnostais se yks Kerastasen sampoo joka pitäis pestä päänahan kunnolla ja olla hellävarainen hiuksille mutta sekin on hajusteellinen...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Lilly Missy - 31.12.06 - klo:11:37
^ Mulla on kans rasvoittuva päänahka ja oon tykännyt, että bio+ tasapainottava sh ois jokseenkin toimiva. En oo varma onko hajusteeton, mutta ei ainakaan kovin vahvasti jos on hajustettu. Noita varmasti saa aika halvalla kun on jossain vaiheessa uudistunut, hairlekiinissa näin ainakin just 5e/kpl. Niin ja toi ois tarkotettu joka päiväiseen käyttöön, mutta ei mun ainakaan tarvi pestä joka päivä kun tota käytän, lähinnä joka toinen.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: mäyräkoira - 31.12.06 - klo:12:44
MOI!
Täällä myös ällö rasvaisista hiuksista+päänahasta kärsivä...Hiusakatemiat ja Roaccutanit läpikäyty,hetkellinen helpotus.Lisäksi jatkuvaa hiustenlähtöä joka alkaa tosissaan huolestuttaa.Mul on todettu akne päänahassa ja siihen siis söin Roaccutan-kuurin.Parin kk kuluttua rasvoittuminen alkoi uudelleen.En viittis taas uutta kuuria syödä,joten etsin vinkkejä millä saada nää hiukset+päänahka ees jotenkin pysymään suht siedettävänä.OOn niin monet sarjat koittanu etten tiedä,mitä seuraavaks...ostin jopa hiustenlähtöön tarkotettua Revivogen-nimistä shampoota ja hoitonestettä jota niin kehuttiin,mutta mulla se aiheutti vaan entistä lähmäisemmät hiukset.Siinä shampoossa on paljon hoitavia aineita,mm rasvahappoja.JOku ehdotti että jospa rasvoittuminen tasapainottuu kun vaan yrittää käyttää öljypohjasia aineita,ne kuulemma on niin hyviä koko elimistölle....et vähitellen rasvottuminen saattaa vähetä.Kuulostaa kyl ristiriitaiselta.Pitäiskö rasvasiin hiuksiin ja päähän sivellä entistä rasvaisempia aineita??Eikö ne tuki entistä enemmän....en ois ostanu koko tököttejä,mut kun en ottanu selvää kunnolla,sopivatko kaikille hiustyypeille ja kerkesin tilata ne jo ja käyttää jonkin aikaa.Nää mun haivenet on kertakaikkiaan niin järkyt,et on kun ois margariinilla vedetyt.Oon yrittäny pestä vaan joka toinen pvä,mut toisena pvänä ne onkin kestämättömät....pesuainevinkkejä,kiitos!!T:Mäyris


Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Lilly Missy - 31.12.06 - klo:18:17
^mä varmaan vaan raakasti pesisin syväpuhdistavalla jos rasvoittuis noin kovasti. Eikös hiusten lähtökin voi johtua tuosta liiasta rasvoittumisesta? Päänahkaan kertyy liikaa rasvaa, eikä pysty "hengittämään" normaalisti ja karvat vaan tippuu. Mulla on kyllä tuo juuri edellisellä sivulla mainitsemani tasapainottava sh auttanut.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 31.12.06 - klo:20:18
Mäyräkoira! Minä varmaan pesisin joka päivä hiukset, jos kyseessä on vielä akne päänahassa. Silloinhan puhtaus on todella tärkeää ja tulehdusten välttäminen. Vaikken asiaan ole perehtynyt, jos tilanne menee todella pahaksi, kannattaisi varmaan kuitenkin harkita toista Roaccuttan-kuuria sillä sisäisesti luulisi tehon olevan parempi...toi aknehan on joku häiriötila, jonka lääkkeillä luulis saavan lopulta aisiohin. Noi samppoothan ei varmaan poista itse aknea, helpottavat vaan oireita. Mä sanoisin että joka päivä jollain miedolla sampoolla pesu, sellaisella missä on mahdollisiman vähän mitään allergisoivia aineita. Itselleni sopii tuon Simin Dermasyd hydroactive-sampoo, mutta muitakin on. Sitten vaikka kerran pari viikossa vähän voimakkaammalla sampoolla, vaikka syväputsarilla, kuten Lilly Missy jo ehdottikin. Luulisi ettei pienestä alkoholipitoisuudesta olisi myöskään haittaa esim. hiuspohjaan laitettavia tonicien muodossa. Alkoholi tappaa bakteereita ja kuivattaa päänahkaa. Ei varmaan öljysampoistakaan ole haittaa jos välillä pesee pesevämmällä. Kuitenkin mä uskoisin ettei liian kosteuttavaa eikä liian kuivattavaa niin pysyy tasapainossa tilanne....tai ainakin vähän lähempänä sitä...tsemppiä!
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: mäyräkoira - 31.12.06 - klo:21:04
Kiitti vastauksistanne.Joo,joku tasapainotus tähän päähän pitää saada.Se Hydroactive kuulostas aika hyvältä ja ilmeisesti syväpuhdistuskin on tarpeen melko usein,koska tää on niin kamalaa.Mulla on kyl hormonaalisia vaivoja,joiden takia joudun tutkimuksiin,vaadin että rasvoittumisongelmaankin sais jotain apua.Ja tietysti sen Roaccutanin voi uusia,se oikeestaan on ainoo konsti jolla tää rauhottuu.Sitä pitää syödä tarpeeks kauan.Kai hiustenlähtö johtuu siitä et päänahka on tukossa eikä hengitä.Ei tähän voi mitään kovin kosteuttavia aineita tunkea,luulis että vaan pahenee...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Eläimellisyys - 03.01.07 - klo:15:04
Mäyräkoira, voisit kokeilla MOP c-system clean-shamoota ainakin vaiheluksi välillä. Ei kuivata tukkaa niin pahasti kun ei sisällä sulfaatteja, mutta pesee rasvaisetkin hiukset ihanan puhtaaksi kahdella vaahdotuksella. Sitten sim system 4 shampoo 2 on myös hyvä, siinä on jotain hiuspohjaa rauhoittavia aineita, mutta ei ole ihan niin pesevä/kuivattava kuin useimmat ongelmapään shampoot. Mäkin suosittelen kyllä pesemään joka päivä ettei rasva jää lillumaan.

Mä en tajua mikä mun tukalle on tullut. Se ei ole ollut ikinä mun elämässä näin rasvoittuva, hiukset saattavat tuntua likaisilta jo yön jälkeen pesusta (ennen aina vasta tokan tai kolmannen yön jälkeen). Tämä alkoi joskus syksyllä ja on vaan pahentunut. Ostin apteekista ketokonatsolia sisältävää shampoota reilu kuukausi sitten, eikä ole auttanut 2 viikon kuurina + sen jälkleen satunnainen käyttö. Hilsettä ei kuitenkaan ole, mutta päänahkaa kutittaa ja likaisena kynsien alle jää töhkää. Missään nimessä en halua pestä tukkaa joka päivä, se on sen verran työläs projekti pitkällä ja hoitoa vaativalla tukalla. Hiustenlähtöä ei onneksi myöskään esiinny. Shampoina mulla on useimmiten MOP c-system clean, Nexxus Botanoil, ja Ole hyvä-rasvoittuvien hiusten nokkosyrttishampoo.
  Mikä tähän voisi olla syynä, samoja tuotteita olen käyttänyt viimeiset reilun vuoden ajan, eikä ongelmia ole ollut. Lääkitystä tai pillereitä en käytä, enkä ole ollut millään tavalla sairaskaan. Ainoa muutos on muutto eri kämppään juuri niihin aikoihin kun tämä alkoi, muttei senkään pitäisi vaikuttaa, kämppä on n. 400 metrin päässä vanhasta, ja tässä talossa on uudet putkektin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Sheppa - 03.01.07 - klo:18:47
Viimeisen viikon aikana tukka on rasvoittunut normaalia nopeammin, yleensä ei ole reilun vuorokauden päästä pesusta vielä kovin rasvainen mutta tämän viikon maanantaina oli. Yäh... Mietin että johtuisiko penisilliinikuurista, jota söin n. viikko sitten pe-ke. Toivon että hiuspohja rauhoittuu tästä. Saattoi rasvoittuminen tietenkin johtua liiasta jätettävien käytöstä, yleensä kyllä osaan laittaa aina saman verran eikä aikaisemmin ole rasvoittunut.

Lainailen itseäni ja täytyy todeta ettei n.3 viikkoa sitten alkanut rasvoittuminen ole laantunut. En tajua... Toissapäivänä pesin tukan, vältin laittamasta tehistä ja hoitista liian juureen. Voidemaista jätettävääkään en laittanut juuren lähellekään, muotovaahtoa sen sijaan laitoin hieman siinä toivossa että olisi kohottanut (en föönannut). Eilen hikoilin ihan vähän mutta silti tukka näytti jo päivän päästä pesusta rasvaiselta takaraivon kohdalta. ??? Oon ennenkin hikoillut päivän aikana mutta tukka ei ole silti lähmääntynyt näin äkkiä. Mulla on ollu samat tuotteet käytössä koko ajan eikä ennen ole rasvoittaneet.

Kuulostaa vähän hassulta, mutta voisiko oudon lämpimällä säällä olla jotain vaikutusta? Kesälläkin kun on kamalia helteitä eli keskimääräistä lämpimämpää, niin tukka rasvoittuu ehkä vähän nopeammin.

Ja sitten mietin että ehkä korkea ruumiinlämpö aamulla voisi myös olla osasyyllinen... Kun mietin tilanetta vaikka vuosi-kaksi sitten niin oli lämmin olo herätessä, nyt suorastaan kuuma. Nukun aivan samalla vaatemäärällä nyt ja pari vuotta sitten. Jos tietämättäni hikoan yöllä niin ei kai ole mikään ihme jos tukka rasvoittuu siinäkin.

Jos päänahka ei rauhoitu pian niin täytyy laittaa joka päivä paplarit niin tukka säilyy varmasti puhtaana ja koholla sen kaksi päivää, tai sitten vain tokana päivänä laittaa tukka kiinni. Jokapäiväiseen pesurumbaan en ala vaikka mikä olisi.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Twinkley - 03.01.07 - klo:21:02
  Mikä tähän voisi olla syynä, samoja tuotteita olen käyttänyt viimeiset reilun vuoden ajan, eikä ongelmia ole ollut. Lääkitystä tai pillereitä en käytä, enkä ole ollut millään tavalla sairaskaan. Ainoa muutos on muutto eri kämppään juuri niihin aikoihin kun tämä alkoi, muttei senkään pitäisi vaikuttaa, kämppä on n. 400 metrin päässä vanhasta, ja tässä talossa on uudet putkektin.

Voisiko olla ruokavalion muutoksesta? Mietin vain että ainakin itselläni oma kuiva päänahkani menee aina parempaan kuntoon kun syön enemmän rasvaa ja tukka on muutenkin silloin paremmassa kunnossa - voisiko sinulla myös esimerkiksi tuo karppaaminen ja rasvan lisääminen ruokaan vaikuttaa sinulla tällä tavalla sitten, kun sinulla on rasvoittuva päänahka? Just guessing. :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Eläimellisyys - 03.01.07 - klo:22:14
^tämä on alkanut jo ennen karppaamista, ja rasvaa olen syönyt saman verran varmaan viimeiset viisi vuotta - eli reippaanlaisesti perus rasvaa kauhistelevaan tyttöön verrattuna ;) mä en keksi yhtään mikä ihme mulle on tukkaan tullut. Kun mun iho ei muuten ole yhtään rasvainen naamasta ja muu kroppa on talvella vähän kuivakin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: LaBimba - 04.01.07 - klo:14:08
Sheppa, tiedän kyllä miten paljon on nähtävä vaivaa jos haluaa ettei ole ihan rasvaletti 12 h pesun jälkeen. Eihän siinä itse pesurutiinissa mitään pahaa ole - päinvastoin! - mutta se rumba sen jälkeen... :-X Eilen menin märällä tukalla nukkumaan ja nyt on niin kuriton luiruletti, että ponnarikin tahtoo luisua pois kun tukka on niin liukas ja lättänä.  :-\
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Sheppa - 04.01.07 - klo:18:00
LaBimba, en oikeastaan niin tarkoittanut että tukanpesusta jälkimaininkeineen koituisi mulle kauheasti vaivaa :) Oikeastaan se on aika kivaa.. :D En vaan haluaisi joka päivä pestä hiuksista pois sitä suojaavaa rasvakerrosta, siksi pysyttelen joka toinen päivä- rytmissä. Huomenna tosin on töitä niin täytyy varmaan käydä suihkussa ja vähän hieroa päänahkaa + latvoihin hoitista, se on yleensä tehnyt hiuksista vähemmän rasvaisen näköiset.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 10.01.07 - klo:18:29
Mä aattelin että voisin vielä kerran mennä halpaan ja ostaa jonkun rasvoittuville hiuksille tarkoitetun "terapiasampoon" Noita Cutrin Bioja on tullut kokeiltua paria eri sarjaa, mutta ei ollu mitään tehoa tai oikeestaan tekivät hiuksistani vaan kummat (siitä on aikaa joten en kunnolla muista mikä mättäsi) ja silloin päätin että ei  enää noita erikoissampoita. Apteekin juttujakin oon kokeillu. Mut sit aloin miettii että tota Simin system 4 en oo vielä kokeillu muita kun sitä tonicia ja botanicalista hoitista mutta ei niissä sanotakaan että olisivat varsinaisesti rasvaiselle päälle. Lisäksi käyttö on ollut varsin epäsäännöllistä. Miksen mä paukapää  ostanu sampoota, jota kiltisti lykkään päähän joka päivä? Voisin siis vielä kokeilla sarjasta joko 1 tai 4 , ne kai on rasvoittuville hiuksille tai sitten bio botanical sampoota. Asiasta innostuin oikeesti sillä että luin jostain nettikaupasta että siinä Kerastasen tasapainottavassa sampoossa (kaikki englantilaiset hiuslehdet hehkuttavat) on salisyylihappoa ja noissa Simin tuotteissa on myös. JOs toi oliskin joku taika-aine...mä tosiaan toivon että olis.... :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 13.02.07 - klo:09:45
Pakko päästä valittamaan, niin hirmusti ahdistaa. Tää hiusten rasvoittuminen on menny ihan mahdottomaksi, ihan kuin Kuukusellakin, eli yön jälkeen jo lähmänen. Eikä siinä vielä mitään, että rasvoittuisi nopeasti, mutta millä tavalla! Hiukset rasvoittuvat salamannopeasti sellaisiksi iharassa uitetuksi tahmaksi joka on aivan kamalan tuntuinen ja näköinen ja hajuinenkin (mulla on tarkka nenä ja kammo hiustalin hajua kohtaan). Mua ihan oikeesti itkettää, kun tää on niin hirveetä. Päänahassa ei tunnu olevan mitään oireita, ei hilesettä tai paiseita, ainoastaan paksu rasvaisuus saa sen kutiamaan jos ei ehdi pesemään ajoissa. Ja huom. melkein kaikkea on kokeiltu, alkoholisista muotoiluaineista ja noihin edellisessä viestissä mainitsemiin erikoissampoisiin. Hetken apu tosta system 4 tuotteista (siitä hyvin rasvoittuvien versiosta) mutta sitten taas sama riehunta päälle. Yks mikä vähän auttaa on se että jos heti pesun jälkeen muotoilee hiukset, rullaa ne, suihkuttaa alkoholista muotoilunestettä kunnollla ja vielä lopuksi lakkaa paljon niin että hiukset on koholla ja alkoholilla kuorrutetut...mutta ei sitä aina jaksais tehä... :'( :'(

Toivottavasti helmikuun loppuun tilaamani permis toisi edes hetken helpotusta....
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Eläimellisyys - 13.02.07 - klo:09:52
Blondaaminen ja kestovärjäys saattaa auttaa rasvoittuvuuteen hetkeksi, varsinkin blondaus.

Mulla on jostain syystä rasvoittuneisuus vähentynyt, tukka tuntuu puhtaalta 2 päivää ja joskus jopa 3 - niinkuin silloin kun se on normaali. Mitään selitystä en tälle ole keksinyt, paitsi ehkä Elumen värjäys. Värjäyksen jälkeen olen käyttänyt 3 viikkoa MOP:n clean shampoota putkeen, ja sen käyttöä aijon jatkaakin niin kauan ettei ongelmia ilmene. Joko ne ongelmat johtui jostain toisesta shampoosta (nexxus botanoil?) tai sitten ne vaan tuli ja meni. Toisaalta tuntuu että mun pää on aina huonossa kunnossa syksyisin, ja paranee kevääksi. Voisiko se olla psykosomaattista? Olen nimittäin aina myös masentunut ja tosi saamaton syksyisin, ja keväisin taas juttu on ihan toisin päin...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Piu - 13.02.07 - klo:12:39
Lueskelin tämän ketjun läpi ja niin tuttuja ovat ihmisten kokemukset aiheesta. Meikäläinen vetelee jo kolmenkympin paremmalla puolella eikä päänahka ole vieläkään oppinut tavoille. Teini-ikä, kymmenen vuoden e-pillerit, viimeiset nelisen vuotta ilman pillereitä, aivan sama. Painopiste vaan vaihtelee milloin joudun keskittymään päänahkaan ja milloin saan keskittyä hiuksiin.
Pitkään pidin lyhyttä tukkaa, jonka voi huoletta pestä joka päivä, mutta kun aloin kasvattajaksi palasi taas hiustali tutuksi..
Luonnollinen hiusvärini on semmonen tuhkanvaalea ja omaksi ratkaisuksi olen ottanut blondaamisen, ainoastaan se auttaa  itselläni oikeasti ja rasvoittumisen voi joksikin aikaa unohtaa kokonaan. Alimmaiset hiukset pidän luonnonvärisenä kehyksenä kasvoilleni ja pääliosan blondaan noin kolmisen kertaa vuodessa. Tämä riittää siihen, että hiukset tarvitsevat pesun max. 3xviikossa. Tätä kestää sen pari kuukautta, sen jälkeen sinnittelen taas jonkun aikaa keskittyen päänahkaan. Sinnittelyssä apuna ovat kerran viikossa pesu syväpuhdistavalla ja muuten joka toinen päivä pesu miedommilla aineella, aina kahdella vaahdotuksella. Pitkät hoitoainemuhitukset pitää siinä vaiheessa unohtaa ja hiustenhoidosta ei voi nauttia niinkuin haluaisi.
Tyynyliinaa täytyy vaihtaa usein. Tässä joku aika sitten olin juuri sinnittelyvaiheessa ja mies yhtenä iltana herkesi ihmettelemään: "Mitä sä oikein koko ajan rehaat sen tyynys kanssa"? Siinä väsyneenä sitten vastasin hänelle, että: "No kokeileppas sitä omaa tyynyäs" (meillä vaihdetaan joka tapauksessa tyynyliinat vähintään kerran viikossa).
-"Täähän on ihan lähmänen",
-"Nii-i ja talipunkit rakastaa sitä, tiesiksä, että talipunkit voi aiheuttaa hiustenlähtöä?"
-"Saisiks mäki uuden tyynyliinan?"
Meillä on Tempur tyynyt, joissa on vaan yksi nukkumapuoli ja niissä ton lähmäisyyden huomaa helpommin kun käänneltävässä ja väänneltävässä tyynyssä. Kaikki mihin hiustalia vaan kertyy kannattaa pitää puhtaana, ettei se tali päädy takaisin päähän.
Ja tosiaan kun oppisi pitämään näppinsä irti hiuksista silloin kun rasvoittuminen on ongelmana  ::)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 13.02.07 - klo:13:37
Hyvä juttu Kuukunen, että sun rasvoittumisongelma on lientynyt ja Piullakin on ihan toimiva strategia käytössä. Mä en tiedä mikä ihme jäärä tää mun pää sitten on kun ei noi blondauksetkaan aikoinaan auttaneet, tosin en tehnyt niitä rasvoittumisen estoksi, vaan kun halusin blondiksi. Kumpikaan ei toteutunut, blondista jäi oranssinkeltainen, ja päänahka alkoi kipuilla blondoreista joten värjäsin tummemmaksi mutta vaikka päänahka ärsyyntyi, se pukkasi rasvaa yhä...sitä ei lopeta mikään.... >:(
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: minzu_maria - 08.03.07 - klo:17:30
Uusi rasvaletti ilmottautuu! Hiukset on pakko pestä päivittäin, jos ei halua näyttää margariinipurkissa uineelta.  :'( Asiaa ei helpota se, että urheilen lähes päivittäin ja siks hiustenpesu on pakko tehä illalla jos ei haluu mennä hikisenä nukkumaan. Ja sillon hiukset näyttää hirveiltä aamulla. Onneksi on ponnari! Oon yrittäny aina laiskottelupäivinä jättää hiukset pesemättä ja sitten vaan kiskoa rasvakiehkurat kireille ranskanleteille jos tarvii mennä ilman pipoa ihmisten ilmoille.
Kävin just hiuspohjan tutkimuksessa, ja sieltä työnnettiin käteen kuorinta-ainetta, rankasti pesevää shampoota ja hiusvettä. Käskettiin pesemään vaan jokatoinen päivä ja sillon vaahdottamaan kaks kertaa. Tuntuu vaan, että jos päänahkaa oikeen kuivattaa, niin eikö se sillon rupee vaan pukkaamaan lisää sitä talia? Josta pääsenkin tohon Mäyriksen öljyjuttuun, josta tuli  mieleeni Hauschkan ihonhoito ideat. Siinähän just rasvaselle iholle laitetaan öljyä hillitsemään ihon omaa talin tuotantoa. Eli idea on, kun iholla on jo öljykerros, niin iho ei pukkaa sitä sinne ite. Ja tuo tuntuu toimivan, ainakin nyt sen huomaa selvästi kun tänään laitoin meikin alle muuta kuin sitä Hauschkan öljyä, niin tuntuu naama paljon rasvasemmalta. Toimisko sama idea sitten päänahkaan...? Eli öljyhoitoja rasvottuvalle hiuspohjalle. Mitäs mieltä olette muut juurekset tästä ideasta?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mrs. Priest - 16.03.07 - klo:22:02
Voisiko shampoon liian tehokas pesuteho tai pH vaikuttaa hiuspohjan äkilliseen rasvoittumiseen? Viime talvena kärsin liian kuivasta hiuspohjasta ja tänä talvena on ollut vähän helpompaa. Kuitenkin on ollut pientä kutinaa ja hilseilyä, joten ostin Biolonin erikoisshampoon. Pesun jälkeen, kun hiukset on kuivanu ja kulunut pari tuntia, niin hiukset tuntuu rasvaisilta. INCI:n perusteella pesuteho on voimakas, mutta miten ihmeessä hiukseni rasvoittuu? Ensin luulin laittaneeni öljyä liikaa, mutta vähensin öljyjen käyttöä. En ole vuosiin kokenut moista rasvoittumista.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Miracle - 16.03.07 - klo:22:08
^Kyllä voi. Jos shampoo on liian pesevää, se saattaa kuivattaa hiuspohjaa liikaa ja näin ollen lisätä ja kiihdyttää talituotantoa. Mullakin on aika nopeasti rasvoittuvat hiukset ja olen huomannut, että miedommilla shampoilla saa paremmat ja pidempään puhtaana pysyvät hiukset kuin tosi pesevillä, esim. Tigeillä. Tigit tuntuu mulla ainakin rasvoittavan hiukset tosi nopeasti, koska ne shampoot on niin peseviä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mrs. Priest - 16.03.07 - klo:22:34
OK. En ollukaan ihan hakoteillä sitten. On ollut ihan outoa, kun hiukset kerrankin rasvoittuvat ja ihmettelin, että miksi. Unohdin mainita, että rasvoittumista ei tapahdu silloin, kun pesen Urtekramin shampoolla, mikä on teholtaan laimea.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ellen - 17.03.07 - klo:11:45
Miten on, onkohan mulla sitte rasvaiset pituudet hiuksissa, kun juuret ei näytä kovinkaan rasvaisilta, mutta hiukset ovat yhden päivän jälkeen lähmäisen näköiset ??? Juu, ja en ole laittanut muotoilutuotteita hiuksiini, paitsi jos hiuksiin jätettävä hoitoaine luetaan sellaisiksi. Sampoo ja hoitis on silikonittomia, ja käyttelen vuorotellen jätettävinä silikonitonta XZ:n vanilja&suklaa-suihketta ja L'Anzan Hair Repair Leave-In Protectoria, jossa kyllä on hiukan silikonia, mutta ei ihan alkupäässä. Jos hiustuote sisältää paljon silikonia, se kyllä näkyy mun hiuksissa: tulee heti lähmäiset ja littanat hiukset.

Mistä siis johtuu, että pituudet näyttää lähmäisiltä, mutta tyvi on ihan puhtaan näköinen, eikä päänahka edes tunnu älyrasvaiselta? Blondi ei nyt tajua. Aamuisin hiustenpesun jälkeen puristelen hiuksiini kiharat jätettävän hoitoaineen avulla ja hiuskiinnettä laitan kiharoihin harvoin. Seuraavana aamuna hiukset on pakko pestä, sillä kiharat näyttävät sellaisilta rasvalla yhteenliimatuilta rastoilta.

Vuodevaatteet vaihdetaan säntillisesti kerran viikossa, sekään ei voi olla ongelman syy.

Mitä mie teen huomaamattani väärin hiusteni kans ???
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mena - 17.03.07 - klo:12:06
Mulle tulee ekana mieleen, että voisko olla mahdollista että laitat liikaa jätettävää? Mulla käy kiharien kanssa melkein noin jos laitan voidemaista liikaa. Ensin näyttää hyviltä ja sit ku on nukkunu ja hinkannu tyynyä hiukset yöllä niin aamulla voi todeta että kas, tänään on nutturapäivä  ::)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mrs. Priest - 17.03.07 - klo:12:11
Tuo XZ:n vanilja & suklaa-suihke rasvoitti minunkin hiusteni latvat. Onko käyttämässäsi pikahoitiksessa paljon öljyjä?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ellen - 17.03.07 - klo:13:00
Laitan voidemaista jätettävää sellaisen herneen kokoisen nokoreen verran, hiukseni ylettyvät juuri ja juuri olkapäille.

Mie käytän MOPin c-system hydrating shampoota ja Tigin O&H-hoitista. Laitan tuota O&H:a pienen nokareen märkiin hiuksiin, joista oon vain puristanu ylimääräiset vedet pois, eikä hoitis näin ollen edes vaikuta paria kolmea minuuttia kauempaa suihkussa ollessani.

Olisikohan parempi, jos hankkisin MOPin c-system moisture complex -hoitiksen pikahoitoaineeksi, ku sehän on se vähän kevyempi hoitis, ja jättäisin sen O&H:n pelkästään tehokäyttöön? En kuitenkaan halua kuivattaa hiuksiani liikaa, koska vaalennan sitä parhaillaan ja yritän myös kasvattaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: calypso - 17.03.07 - klo:21:25
ellen, voisiko olla niin että hiplailet tukkaa huomaamattasi ja se lähmää pituudet? Tai sitten sekin voi olla syy kun sanoit että hiuksesi ovat juuri ja juuri olkapäille asti että niska, kaula ja kasvot rasvoittavat pituuksia. Koska hiuksethan eivät itsessään voi rasvoittua vaan se rasva tulee aina päänahasta ja sieltä leviää juuriin ja pituuksiin. Eli jos juuri ei ole yhtään rasvainen niin syytä voi hakea jätettävistä hoitiksista, muotoilutuotteista tai sitten siitä että niska, kaula, kasvot ja kädet lähmäävät päivän mittaan tukan  :-\
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bamboo - 17.03.07 - klo:23:41
Mulla on pari viikkoa sitten alkanut hiukset rasvoittumaan jo heti seuraavana päivänä pesun jälkeen. Nyt mulla on käytössä pesevimmät shampoot, niin on rasvoittuminen pysynyt kurissa. Heti jos pesen jollain miedolla, niin hiukset rasvoittuu äkkiä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ellen - 18.03.07 - klo:08:54
calypso, sehän saattaakin olla syy pituuksien lähmäisyyteen, että ne saavat rasvaa kaulalta ja kasvoista, kun tuntuu, että juuri nämä kasvoja kehystävät hiukset on niitä lähmäisimpiä. Saatan kyllä hiplailla hiuksia päivän aikana useastikin, mutta enemmän puristelen niitä kiharoita ja kohennan kampausta. Häätyy alkaa siihenki kiinnittämään huomiota enemmän. Ehkäpä lähmäisten pituuksien arvoitus on nyt hiukan selvinnyt :D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 11.04.07 - klo:19:15
Mä sain noin reilun kuukauden nauttia joka kolmannen päivän pesurytmistä permiksen vuoksi. Se oli jotenkin todella ihanaa kun on tottunut jokapäiväiseen pesuun vuosien ajan. Nyt taidan joutua palaamaan taas vanhaan tahtiin. Olen koittanut sinnitellä kyllä joka toisen päivä pesulla mutta hiuspohja ei tykkää. Alkaa kihelmöidä ja rasvaisuus ei ole kiva kun latistaa päältä ja vetää niin tummaksi...rasvaa tihkuu niin valtavat määrät. Muutenkin ollut sellainen huilauskausi tää, kun en ole föönannut, raastanut yms. hiuksia yhtään.

Ajattelin kesällä kokeilla sellaista rasvaisuuden hillintäkeinoa että hiuslakan sijasta suihkuttelen hiustyveen akneihon kasvovettä, sellaista salisyysihappoa ja alkoholia sisältävää...jos se hillitsisi rasvaisuutta. Salisyylihappoahan noissa rasvaisen päänahan sampoissakin tuntuu olevan...en tiedä sitten toimiiko...jää nähtäväksi... :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Piu - 11.04.07 - klo:19:20
^Kerrothan Bembo sitten kokemuksistasi  :). Ihoahan se päänahkakin on ja kun hiukset ovat sen ihonhoidon tiellä niin se on välillä varsinainen ongelma.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 12.04.07 - klo:18:41
^ Kerron toki, varsinkin siinä tapauksessa, jos tuntuu yhtään toimivan. Tosiaan oottelen vielä tuohon kesään että hius kasvaisi eikä tuohon permanentattuun osaan sitten osuisi turhaan tuota hiuksille varmaan aika kuivattavaa ainetta. Odotukset on korkealla, mutta voi olla ettei rasvapäälle auta tuollainenkaan suihkuttelu tai yltyy vaan lisää, se jää nähtäväksi  ;)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: LaBimba - 15.06.07 - klo:11:16
^ Joko on raportoitavaa?  :D Mulla on tää rasvoittuminen räjähtäny käsiin taas kesän tullen, pesutahti on pian 2 kertaa päivässä (EIKÄ sitä lyhennä pesemättä oleminen, hoitoaineen käyttämättä jättäminen tai mikään muukaan  :-X). Aika karmee tahti värjätylle tukalle.  :-\

Redkenillä on näköjään joku seerumi tjsp rasvoittuvalle tukalle, onkohan kenelläkään siitä kokemuksia?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: veera - 18.06.07 - klo:14:05
mä pesen normaalisti joka päivä hiukset, koska viimeistään toisen päivän iltapäivällä on jo kamalat lähmähiukset, mutta italiassa ollessani tukka pysyi ihan puhtaana jopa kolme päivää :o lisäksi hiukset eivät yön aikana menneet yhtään littaniksi, vaan olivat aamuisin tuuheammat kuin suomessa ikinä. taidan muuttaa sinne :D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Jadey - 18.06.07 - klo:14:14
Munkin täytyy pestä miltei päivittäin, mutta olen huomannut että kyllä tuotteilla on vaikutusta siihen kuinka nopeasti hiukset rasvoittuvat. Dumb blondella hiusten rasvoittuminen on pysynyt vähän kurissa, liekkö se sitten niin pesevää. Kampaaja sanoi kerran, että rasvoittumista voisi hillitä pesuväliä pidentämällä kun päänahka kuulemma tottuu suht äkkiä siihen. En vaan voi olla mitenkään pesemättä hiuksia kahta päivää kauempaa kun päänahkaa alkaa kutista, tukka näyttää ihan hirveältä ja muutenkin tosi likainen olo. En vaikka linnottautuisin siksi aikaa neljän seinän sisälle.  :D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Amilo - 18.06.07 - klo:19:26
^Itse en kauheasti suosittele tuota pesuvälin pidentämistä, jos hius on todella rasvoittuva. Päänahka tukkeutuu todella helposti. Ennemminkin ne oikeat tuotteet on se juttu mielestäni.
Sitäpaitsi onpa kiva sitten olla rasvaisilla hiuksilla, pipo/huivi päässä (joka vain pahentaa asiaa) ja odotella, että josko se tästä  :D

Tässä nämä toimivaksi osoittautuneet vinkit (varmaan on ennenkin mainittu, mutta se kertaus)

Pesu riittävän usein, rasvaiselle hiukselle tarkoitetulla shampoolla. Kokeilemalla selviää mikä sopii itselle. Joissain extreme tapauksissa syväpuhdistajakin saattaa olla joka pesussa paikallaan. Jos latvat ovat kuivat, kannattaa yrittää pestä vain sitä päänahkaa.

Hoitoainetta vain pituuksiin, jos hiukset ovat hyvässä kunnossa, saattaa pelkkä jätettäväkin riittää.
Föönaus heti pesun jälkeen nostaa tukan päänahasta, mieluusti viileällä ilmalla.
Kaikki käsittelyt auttavat, lyhyeen tukkaan joku kevyt rakennekäsittelykin saattaa olla toimiva.
Rasvaiset ja raskaat muotoilutuotteet pahentaa asiaa, joten kevyet muotoilutuotteet. Lakkaa tyveen pitämään koholla. Vahan kanssa maltillisesti.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mena - 18.06.07 - klo:19:36
Mä olen jo luovuttanut, en enää edes yritä saada pesuväliä pidemmäksi. Joka päivä kuitenkin käyn suihkussa niin siinä samallahan se hiusten pesu menee. Plus että mä en kestä sitä kutisevaa päänahkaa... Joten pesen ihan normaalisti värjättyjen hiusten shampoolla ja laitan hoitista reippaasti koko pituuksiin  ;D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Earlybird - 02.07.07 - klo:06:22
Mun hiukset on ruvennut rasvoittumaan aivan hirveästi. Pesen iltaisin hiukset ja seuraavana iltapäivänä saisi olla jo pesemässä hiuksiaan. Pitää varmaan ostaa joku rasvoittuvien hiusten shampoo. Hypistelin hair storella Kaduksen Sebo control pre maskia. Onko kellään kokemuksia tästä? Kiinnostaisi ostaa joku tuollainen, mutta en uskalla, jos onkin aivan kuraa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Lilja - 04.07.07 - klo:22:18
Minusta hiuksia ei kannata pestä turhan usein eikä liian vahvoilla aineilla. Tämä on tietysti vain oma näkemykseni ja ehkä minulla ei ole koskaan ollut todella rasvoittuvia hiuksia. Lisäksi lyhyitä hiuksia voi toki pestä useammin kuin pitkiä ja lakat ja muotovaahdot pitää saada pois.

Hiukset eivät kuitenkaan voi olla koko aikaa niin ihanat, sileät ja ilmavat kuin juuri pesun ja kuivumisen jälkeen. (Tottakai itsekin toivon sitä joka kerta, mutta pidän jalat tai siis tukan maassa.) On ihan ok, että hiukset ovat vähemmän ilmavat siinä vaiheessa, kun pitää mennä suihkuun. Huonoin syy pestä hiukset on henkinen syy ja tottuminen tiiviseen pesuun.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Joanna - 05.07.07 - klo:14:38
Yäk. Meikäläisen hiukset on nyt yhtäkkiä alkaneet rasvoittua niin että pää on pakko pestä joka päivä. Oon siis pitkään pessy hiukset säännöllisesti joka toinen ilta. Ehkä helteillä ja hikoilulla on jotain tekemistä asian kanssa, mutta ärsyttää kun joutuu vastavärjättyä päätä liottamaan joka päivä. Saas nähdä miten sujuu festariviikonloppu kun suihkussa ei välttis ehdi käymään. Kamala liimaletti varmaan sunnuntaihin mennessä. Pitää pakata huiveja mukaan.

</tilitys>
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Ice - 05.07.07 - klo:14:44
^ Perunajauho kannattaa kokeilla kuivapesuun, samoin hiusten föönaus kuivaksi pesun jälkeen viileällä ilmalla ehkä tyveä nostaen jos se vaan sopii, viileällä vedellä pesu. Hyväksi havaittuja kertahoitoja on myös kaoliininaamio päänahalle eli ihan valkoista savea vaikka apteekista, netistä saa tosin halvemmalla joistain puodeista, ja vettä sekaan antaen kuivua kovaksi ja huuhdellen.

Toiset ruiskivat lakkaa sun muuta päänahkaan, itse en sitä välttämättä tue koska alkoholi saattaa ärsyttää nahan rasvautumaan vielä enemmän, puhumattakaan hartseista sun muista päänahkaa mahdollisesti tukkivista aineista :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Joanna - 05.07.07 - klo:14:55
Lakasta tulikin mieleen vanha kunnon tupeeraus. Jospa tupeeraisi rokkitukan festareille niin siitähän ei rasvat näy, lisää lakkaa vaan aamuisin  ;D

(huolehditaan siitä hiusten selvittämisestä sitten sunnuntaina)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Margot - 27.08.07 - klo:14:19
Täälläkin yksi, jonka tukka rasvoittuu ihan sairaan nopeaan. :-\ Nuorempana yritin kovasti löytää sampoota, joka pidentäisi pesuväliä, mutta nykyisellään olen luovuttanut. Pesen tukan kiltisti joka päivä ja yritän löytää muutoin sopivat tuotteet.

Ajattelin kokeilla XZ:n rasvoittuville hiuksille tarkoitettua sampoota, koska jotkut sitä täällä kehuivat ja sen pitäisi sopia myös värjätyille hiuksille.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Eudokia - 27.08.07 - klo:15:29
Mulla oli murrosikäisenä niin rasvaiset hiukset, että piti pestä jokaikinen päivä. Olisi oikeastaan ollut tarpeen pestä kahdestikin päivässä. Iän myötä rasvoittuminen helpottui. Minun päänahalle teki hyvää, kun pidensin pesuväliä. Tietysti oli inhottava olla likaisilla hiuksilla silloin kun tukka ei ollut vielä tottunut harvempaan pesuväliin, mutta vähitellen päänahka tosiaan tottui siihen ja nykyisellään pesen tukan vain kerran viikossa. Mulla on siis rasvaisuuteen taipuva päänahka ja iho.  :-\
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: d&c - 11.09.07 - klo:20:59
Munkin pitäisi löytää tuote, joka sopii samalla sekä rasvoittuville että värjätyille hiuksille.
Nyt pesen joka toinen päivä vasta värjätyt hiukseni Sunsilkin värjätyille hiuksille tarkoitetulla shampoolla. Hiukseni rasvoittuvat entistä enemmän.  :-[
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Magia - 11.09.07 - klo:21:02
^ Kokeile jotain XZ shampoota? Niillähän oli rasvoittuville hiuksille tarkoitettukin ja sitä on taidettu kyllä kehuakin. Ja jos et käytä syväputsaria vielä, niin sekin voisi silloin tällöin käytettynä auttaa vähän. Sillä pitäisi pysyä vähän aikaa puhtaampina ja saa myös ylimääräiset silikonimömmöt sun muut pois. VO5 Super clean on hyvä ja halpa, parempiakin toki löytyy. Sunsilkissä on luultavasti silikonia, joka latistaa hiuksia jo ihan suoraan eikä ainakaan vähennä rasvoittumista..
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: d&c - 12.09.07 - klo:08:53
^ Kokeile jotain XZ shampoota?

Okei, varmaan sopii sitten värjätyillekin. :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Norppa - 12.09.07 - klo:09:13
Mun hiukset on aina ollut tosi nopeesti rasvoittuvat. Pestä on saanut joka aamu jos on halunnut näyttää ihmiselle.
Kuitenkin nyt kun olen alkanut käyttää öljyjä tehiksinä ja CO-pesua noin joka toisessa pesussa niin eipä ole enää :) Pesuväli on kasvanuut joka toiseen päivään ihan itsestään. Sama pätee kasvoihin, ei enää kiillä kun on alkanut käyttää öljyä puhdistukseen.

Tavallaan melkein harmittaa kun olen vasta keksinyt kaikki ihanat putelit ja tekis mieli olla koko ajan hiuksia pesemässä ja hoitamassa..
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 12.09.07 - klo:15:55
Mulla on pikkusen auttanut Simin system 4 oil cure. En kyllä tiedä, sisältääkö edes mitään öljyjä... :-\ Joka tapauksessa käytän tätä kerran viikossa vähän niin kuin syväpuhdistavaa, mutta tämä puhdistaa hiuksien asemesta päänahan. Tulee tosi virkistynyt ja puhdas olo, joka kestää paljon pitempään kuin normaalin pesun jälkeen. Ei myös yhtään latista hiuksia, tulee tuuheamman oloiset. Vaikutus kuitenkin kestää vaan seuraavaan pesuun... joten ei varsinaisesti rasvoittumista hillitse. :(
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Jadey - 13.09.07 - klo:23:36
Mikähän auttaisi parhaiten taliköhnään? Se on vaivannut viime aikoina, ja tuntuu että hiuksiakin on alkanut lähtemään enemmän sen seurauksena. :( Ostin eilen Sim system 4 Therapeutic shampoon joka ainakin lupaa poistaa rasvaisen hilseen ja taliköhnän. Kuinkahan kauan tuota pitää että se alkaa toimimaan jos toimii? Ja onko kellään mitään hyviä vinkkejä/tuotesuosituksia mikä ko. ongelmaan auttaisi?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: d&c - 16.09.07 - klo:09:59
Mä ostin kuitenkin XZ-sarjan värjätyille hiuksille tarkoitettua shampoota.
Olin vähän kahden vaiheilla, ostaako sitä terapiahoitoa rasvoittuville hiuksille (sopii myös käsitellyille) vaiko tuota värjätyille tarkoitettua. No, ostin tosiaan jälkimmäistä.
Toissa aamuna on hiukset pesty ja yhtä rasvaa on taas koko pehko.  :-\
Silikonia ei sentään sisällä tuo tuote, mutta näköjään rasvoittaa kumminkin aika paljon. Plääh.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Margot - 16.09.07 - klo:20:28
Suosittelen kokeilemaan tuota XZ:n rasvoittuvien hiusten sarjaa. Kyllä mun silti täytyy pestä hiukset joka päivä, mutta tulevat kyllä puhtaamman tuntuisiksi kuin monilla muilla sampoilla. Ja se vaahto on ihanaa!
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Kemuli - 16.09.07 - klo:21:20
^Mullakin on rasvoittuva päänahka ja olen nimenomaan ymmärtänyt niin, että ne hellemmät ja miedommat shampoot olis rasvoittuvalle hiuspohjalle parempia ??? Omat kokemukset myös tukee tota väitettä. Ideana on kai se että mitä pesevämpi shampoo sitä enemmän päänahka erittää talia, ei ehkä kuulosta maailman loogisimmalta enkä osaa perustella paremmin, mutta näin siis omalla kohdallani.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Lilja - 16.09.07 - klo:22:38
^ Myös omat rasvoittuvat hiukseni ovat pitäneet hellemmistä shampoista. Pitkän pesuvälin takia tosin vaahdotan yleensä kahdesti, jolloin oikeastaan vain jälkimmäisellä kerralla vaahtoaa ja hieron päänahkaa kunnolla.

Halusin kuitenkin muistuttaa, että on ihan luonnollista, että hiukset rasvoittuvat - alkaahan ihokin päivän mittaan tai vähintään kevyesti liikkuessa hiukan kiiltämään ilman suuria pakkelimääriä. Aika pelottavaahan se olisi, jos shampoo saisi talirauhasten tuotannon lähes loppumaan. :P En laittaisi antiperspiranttia päänahkaan tai kasvoille. ;) (Ääh, saako kukaan tästä mitään selvää...)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Hue - 17.09.07 - klo:17:17
^Mullakin on rasvoittuva päänahka ja olen nimenomaan ymmärtänyt niin, että ne hellemmät ja miedommat shampoot olis rasvoittuvalle hiuspohjalle parempia ??? Omat kokemukset myös tukee tota väitettä. Ideana on kai se että mitä pesevämpi shampoo sitä enemmän päänahka erittää talia, ei ehkä kuulosta maailman loogisimmalta enkä osaa perustella paremmin, mutta näin siis omalla kohdallani.

Kaikilla ei silti toimi tämäkään rasvoittuvaan päänahkaan. Talirauhasten tuotanto ei välttämättä hiljene, vaikka pesisi miedoilla tuotteilla. Aina täytyy muistaa, että mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toisille.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: mois - 01.10.07 - klo:21:29
Onkos kukaan kokeillut tämmöstä shampoopalaa: http://www.sitrionella.fi/product_info.php?cPath=26&products_id=107 Vaikuttais hyvältä, mutta epäilyttää vähän kuinka helppoa tollasen palan käyttö sitten on.. Toi sisältää teepuuöljyä jonka kai pitäis olla hyvä rasvoittuvalle hiuspohjalle?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Amilo - 05.10.07 - klo:21:00
^kommentoin vain teepuu öljyyn, sehän on miedosti desinfioivaa eli voipi auttaa päänahan ongelmiin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Bembo - 11.10.07 - klo:11:23
Päänahan ja hiusten rasvoittuminen on taas äitynyt mahdottomaksi! :'( Oikeastaan pitäisi pestä jo kaksi kertaa päivässä jos haluaisi pitää kunnolla puhtaana mutta siihen rääkkiin en jaksa ruveta. Oon ostanut päänahan seerumia jota aion lykkiä päähän siinä toivossa, että toisi pientä helpotusta edes rasvaisuuden aiheuttamaan kutinaan. Mitkään  muotoiluaineetkaan tai föönaus eivät toimi; samalla tavalla rasvoittuu ja hiukset latistuu vaikka niissä olisi puoli purkkia hiuslakkaa! Kohta leikkaan kyllä siiliksi! Rasvaisena roikkuvat suortuvat kun on kaameita! Tai ehkä raju afropermis... :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Livia - 08.01.08 - klo:22:11
Nostelenpas vähän tätä ketjua. Nyt viime päivinä on hiukset rasvoittuneet hirveän helposti, tekisi mieli pestä joka päivä, vaikka olen yrittänyt pestä vain joka toinen päivä. Viime talvena päänahka kuivui ja kutisi hirveästi, joten nyt järkeilin, että mieluummin pidän sen hieman rasvaisena kuin alan pesemään ja kuivattamaan sitä päivittäisillä pesuilla. Joululomalla pidin melkein joka pesukerta hoitoainetta n. 20min päässä, vaikka normaalisti se on n. 3min. Tämä jotenkin lisäsi rasvoittumista, mutta en sitä oikeastaan ihmettele. Ja pipon pitäminen päässä kyllä rasvoittaa enemmän.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Kemuli - 08.01.08 - klo:22:52
Joululomalla pidin melkein joka pesukerta hoitoainetta n. 20min päässä, vaikka normaalisti se on n. 3min. Tämä jotenkin lisäsi rasvoittumista, mutta en sitä oikeastaan ihmettele.

Samaa esiintyy tässäkin päässä. Mulla johtuu siitä, että hoitavat tuotteet tekevät tukasta raskaamman ja sileämmän, jolloin se on koko ajan kiinni hiuspohjassa ja näyttää nopeammin rasvaiselta. Päänahan kuivumista osa juureksista hoitaa muhittelemalla hiuspohjassa perusvoidetta. :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Luurankka - 08.01.08 - klo:23:00
Yääh, mulla on kans alkanut tukka rasvoittua entistä enemmän. Onhan tuota tullut kyllä pestyäkin viime aikoina päivittäin (myös CO-pesuja) eli johtuu ihan selvästi siitä mutta on ollut vain pakko saada pestä tukasta rasva ja katkut pois iltaisin. Ja illalla kun pesee, niin aamulla jo saattaa päänahka tuntua likaiselta. :-X
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Margot - 09.01.08 - klo:17:50
Mun tukka on ihan epätoivoisen rasvainen. Illalla kun pesee, niin usein seuraavana päivänä on jo semmoinen olo, että hiukset on likaiset. :-X Tiedostan kyllä, et mulla on myös vähän sitä ongelmaa, et haluan tukan olevan vastapesty koko ajan.

Sopiiko MOPin Clean teille muille rasvapäille? Monet väittää sen sopivan, mutta silti epäilyttää, että voiko se muka pestä tarpeeksi puhtaaksi...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Kemuli - 09.01.08 - klo:19:28
^ Margot, mä olen edelleen siinä käsityksessä, että Clean on syväputsarin veroinen ??? Mulla rasvoittumiseen auttaa hellempien ja pesevämpien shampoiden vuorottelu sekä juuriin ja päällihiuksiin (onko toi oikeasti sana?) vähemmän hoitavien hoitisten käyttäminen. Myöskään jätettäviä en laita korvia ylemmäs. Tällä tavoin pesuväli on mulla joka toinen päivä, välillä poikkeuksellisesti joka kolmas, mutta silloin hiuksia ei enää kehtaa pitää auki ;D

Ja joo, olishan se ihanaa, jos hiukset olisivat koko ajan vastapestyn tuntuiset ja näköiset.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Hue - 09.01.08 - klo:19:45
Clean kyllä pesee hyvin puhtaaksi (välillä jopa narskuvaksi), mutta ei ihme kyllä kuivata yhtään. :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Margot - 09.01.08 - klo:19:52
En tiedä, auttaisko hellempien shampoiden käyttö, koska en kestä olla sellaisella lähmätukalla. :P Mulla siis jo markettien vähemmän pesevät shampoot jättää tukan likaiseksi, joten en uskalla edes kokeilla, mitä todella hellät kampaamoshampoot tekisivät päälleni. :o

Jos Clean oikeesti pesee rasvaisenkin päänahan puhtaaksi ilman kuivattamista, niin sitä lienee pakko kokeilla. :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Livia - 14.01.08 - klo:21:17
Rasvoittuminen vain pahenee viikko viikolta. Tuntuu pesun jälkeisenä aamuna jo likaiselta, mutta taistelen seuraavan päivän iltaan, ennenkuin pesen. Ällöttää niin paljon, onneksi olen sinkku ettei kukaan muu joudu kärsiin tästä. Olen pessyt L'anzan Protein Plus shampoolla pääosin, mutta suunnittelin, että voisin joka toisessa pesussa käyttää VO5:n Cleania, josko se auttaisi vähän. Kokeilin viime viikolla myös Sebastianin Laminates Cellophanes-sarjan shampoota ja ha:tta, mutta silikoni sai pään tuntumaan entistä kauheammalle.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Emily D. - 03.03.08 - klo:00:21
Hellurei, yksi uusi rasvis ilmoittautuu iloiseen joukkoonne!  ;)
Ei vaan, tämähän on turhauttava ja hermoja raastava päänahan ominaisuus, josta haluaisin eroon - tai ainakin helpotusta tilanteeseeni.
Saisiko vihiä, mistä päin kannattaisi alkaa ratkaista tätä ongelmaa?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Norppa - 16.03.08 - klo:14:45
Ha haa!

Huomasin taas tavan pidentää pesuväliä päivällä: Juuresnuttura! Sitä on hehkutettu erinäisissä yhteyksissä muutenkin mutta huomasin että mun hiukset pysyy yöllä paljon puhtaampana tuosta ohimoilta, mistä se yleensä ekana likaantuu, kun pitää tukkaa yöllä ylhäällä. Saattaa olla monille ihan itsestään selvyys, mutta en oo tätä aiemmin tajunnut. Jotenkin kuvittelin että jos hiukset on noin päätä myöten niin ne likaantuisi helpommin.

Hiukset on nyt oikeestaan tokana päivänä paremmat kun sillon kun ne on pesty just aamulla. Sopivan ilmavan tuntuiset, ei liian puhtaat, elikkäs ei ehkä ihan niin lentelevät ja kikkaroistakin tulee näin tosi kivat. Ja  nyt riittää pesu joka kolmas päivä. On tää vaan tuskaa kun shampoo pullot ei tätä menoa tyhjene kohta ikinä  :D

Mietin jo hetken oman ketjun perustamista tuolle loistavalle keksinnölle (siis juuresnutturalle), mutta ehkäpä siitä ei kuitenkaan tule ihan ketjullista asiaa..

Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: kiwi - 14.04.08 - klo:13:51
Millainen on juuresnuttura?  :)
Kannattaako helposti rasvoittuvien hiusten kanssa pitää hiukset auki vai kiinni yöllä/yleensä?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Norppa - 14.04.08 - klo:13:55
Minä ainakin pidän hiuksiani yöllä kiinni sillein, että nostan ne mahdollisimman ylös, niin ettei ne paina takaraivolla ja sitten jotenkin mahdollisimman löyhästi kiinni pehmeällä donitsilla ettei ne katkeile. Joku sanoi sitä myös "pikkumyy"-nutturaksi  :D Ja tosiaan omien kokemusten mukaan kiinni rasvoittuu yöllä vähemmän. Ei ainakaan hinkkaudu naamarasvat tyynystä tukkaan niin helposti.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ellen - 14.04.08 - klo:13:56
^^ Haku olisi auttanut taas, koska juuresnuttura on mainittu useissakin eri paikoissa. Tässä (http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=2572.msg226862#msg226862) yksi vastaus kyselyyn.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: kiwi - 14.04.08 - klo:13:57
^Käytin hakua, mutta en löytänyt vastausta, mikä/millainen se on.

edit. Pitääköhän tuo juuresnuttura tehdä pää alaspäin? Vai miten saatte muuten aikaiseksi sellaisen?
Ei täällä ole kuvaa juuresnutturasta? heh.

edit2. Okei, mä en löytänyt. Hakuun pistin juuresnuttura.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ellen - 14.04.08 - klo:14:02
^ Mieki käytin hakua ja sillä heti löysin Täti Kukkahatun samanlaisen kysymyksen juuresnutturasta ja marengin vastauksen ja kuvauksen.

Mie pystyn tekemään juuresnutturan kummin päin vain, pää alaspäin ja ihan seisaaltaan pää ylöspäin. Enkä välttämättä tarvitse edes harjaa avuksi. Tuo juuresnutturan tekotapa riippuu hiusten pituudesta, että miten päin on helpoin tehdä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Ice - 14.04.08 - klo:14:47
Kevyt OT tähän väliin, minä en käsitä tätä juuresnutturaa oikein täysin vieläkään, vaikkakin on tullut väkisinkin seurattua kaikki sitä käsittelevät viestit ;D Onko kiinnitystapa siis nimenomaan pikkumyymäinen eli lenksu kiedotaan ihan sinne nutturan tyveen? Itse saan tällä tekniikalla aikaan vain kamalat taitokset, kiinnitti miten löysästi millä vaan, saati jos latvoja vetää vielä lenkistä läpi nutturamaisesti niin tuloksena on tuplataitokset ??? Kokeiltu siis sekä omaan haitulaan että pidempään hiukseen mutta tulos sama.

Tähän väliin suosittelisin rasvoittuville savivinkkiä, apteekista/muualta siis kaoliinisavea joka sekoitetaan veden kanssa naamioksi ja laitetaan päänahkaan, joko pestyyn tahi pesemättömään, annetaan kuivua ja huuhdotaan/pestään. Massaan voi lisätä esimerkiksi tea tree -öljyä jos tykkää näennäisen lääkemäisestä vaikutuksesta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Norppa - 14.04.08 - klo:14:53
^ Kyllä siitä välillä jää jäljet, mutta ei aina. Teen ehkä enempi sellasen ballerina-tyylisen nutturan, siis vähän kieritän sitä hiustupsua ja sitten kieritän sen itsensä ympäri, noin ei pitäisi tulla niitä taitoksia niin paljoa. Sitten yksi lenkki donitsista siihen nutturan juureen ja toinen sen koko möntin ympäri, niin ettei se kiristä liikaa sieltä juuresta. Ei tuo läheskään aina pysy kunnolla koko yötä, mutta ajaa hyvin asiansa. Ei vaan saa laitta yhtään liian tiukalle niin ei jää jälkiä, mulla ainakaan, vaikka muuten tavallisesta ponnarista aika helposti jääkin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Margot - 14.04.08 - klo:15:00
Olin tosi epäluuloinen sen suhteen, että hellävaraisempi pesu oikeasti auttaisi, mutta päätin lopulta kokeilla, kun niin monella on hyviä kokemuksia.

Olen nyt siis pari kuukautta käyttänyt MOP Hydratingia ja nyt aloitin myös co-pesut. Edelleen joudun pesemään tukan joka päivä, koska haluan sen olevan oikeasti puhdas (olen vähän neuroottinen asian suhteen ;D), mutta tilanne ei ole enää yhtä paha kuin ennen. Jossain vaiheessa en oikeesti voinut mennä enää illalla julkiselle paikalle pesemättä tukkaa, kun se oli jo edellisillan pesun jäljiltä ihan rasvainen. Nykyään tukka on ihan siedettävä vielä illallakin, varsinkin jos sen laittaa kiinni.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Tiitunen - 14.04.08 - klo:22:18
Oletko, Margot, nyt siis sitä mieltä, että Hydrating tosiaan on parempi rasvoittuville hiuksille kuin vaikka XZ Vihreä savi?  :) Ihan kiinnostuksesta kyselen, kun tuntuu, että ihmiset yleensä etsivät apua rasvoittumiseen aina vain pesevimmistä sampoista...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Margot - 14.04.08 - klo:23:28
Joo, Hydrating on ehdottomasti parempaa. Enää en käyttäisi Vihreää savea muuten kuin syväputsarin tapaan. Lyhyellä aikavälillä se oli hyvä shampoo, mutta pidemmän päälle totesin, ettei se sitä ylirasvoittumista vähennä. Enkä halua kiduttaa kuivia pituuksia liian vahvalla shampoolla.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Duke - 15.04.08 - klo:17:18
Hiuspohjan ja sitä kautta hiusten rasvoittuminenhan ei yleensä johdu suoraan sieltä hiuspohjasta, vaan se johtuu yleensä aineenvaihdunnallisista ja hormonaalisista tekijöistä. Tai sitten joistain ihan ulkopuolisista, jos on esim ravintolan keittiössä duunissa, niin kyllä se rasva tarttuu hiuksiinkin aika tehokkaasti.

Rasvoittuvalle hiuspohjalle tarvitaan tietysti hyvin pesevä shampoo. Helpoin ja edullisin tapa tehdä hyvin rasvaa liuottava shampoo (tai mikä tahansa pesuaine) on laittaa siihen korkea pH-arvo. Korkea pH puhdistaa rasvan tehokkaasti ja edullisesti. Hiusten ja hiuspohjan hoidossa korkea pH kuitenkin aiheuttaa ongelmia. Liian korkea pH avaa hiussuomun, kuivattaa hiusta, kuluttaa väriä ja tekee hiuksesta karheat ja helposti takkuuntuvat. Samoin liian korkea pH myös kuivattaa hiuspohjaa ja saattaa sitä kautta jopa kiihdyttää päänahan talirauhasten eritystä. Eli liian voimakas shampoo saattaa jopa lisätä rasvoittumista.

Rasvoittuvan hiuspohjan shampoota valittaessa kannattaa tarkistaa, että pH on mahdollisimman alhainen. Maahantuojilta saa tietoa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mollamaija - 18.04.08 - klo:14:18
Täälläkin on yksi rasvapää.  Pituudet ja latvat ovat periaatteessa normaalit tai jopa kuivat, mutta päänahka rasvoittuu todella nopeasti. Lisäksi se vieläpä näyttää erityisen ikävältä, koska hiukseni eivät ole kovin paksut. Niinpä joudun pesemään hiuksia (melkein) joka päivä.

Periaatteessa hiukset saattavat olla joskus siedettävän näköiset kaksikin päivää, MUTTA se edellyttää sitä, että en harrastaisi tasan mitään liikuntaa. :( Pienikin hikoaminen (kunnon hikilenkistä nyt puhumattakaan) nimittäin hiostuttaa myös päänahan saman tien, ja sitä ei kyllä pysty olemaan pesemättä. Erityisen ongelmallista tämä on talvella; helposti rasvoittuva päänahka, kunnon hikoaminen ja pipo päässä - joo, voitte vaan kuvitella. ::) Oon siis oikeastaan jo alistunut kohtalooni ja todennut, että jos haluan pitää hiukset puhtaina, niin pakko niitä on pestä melkein joka päivä.

Olen kyllä yrittänyt viime aikoina siirtyä vähemmän peseviin sampoisiin, ja se on ollut hyväksi ainakin pituuksille: ne eivät ole yhtä kuivat kuin ennen. Tuo MOP kuulostaa kyllä kiinnostavalta, joten ehkäpä täytyy kokeilla sitä, kun ensimmäinen kesätyöpalkka tupsahtaa tilille. :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Marylee - 18.04.08 - klo:16:06
Kerastasen Bain Divalent -shampoolla (rasvoittuva hiuspohja, kuivat hiukset) tai L'anzan Daily Clarifying shampoolla (purkissa maininta, että ei kuivata hiuksia) hiukset saa pysymään siistinä 1,5 päivää.  :)

Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Sheppa - 18.04.08 - klo:23:19
Oon nyt pari kertaa kokeillut huuhdella tukan todella huolella hoitoaineesta ja tuntuu että se on auttanut. Ennen huuhtelin hieman huolimattomasti etenkin takaraivolta, ilmankos letti oli niiltä kohdin aina lähmääntynyt jo alle vuorokaudessa. Täytyy jatkossakin kiinnittää huomiota tuohon huolelliseen huuhteluun, aikaa siihen kyllä menee mutta ei se mitään. :) Tai sitten vältän minkään hoitoaineen laittamista takaraivon kohdille.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Vanilla - 19.04.08 - klo:18:10
Duke, aluksi sanoit että PH:n pitää olla mahdollisimman korkea, ja sitten julistitkin, että sen täytyy olla mahdollisimman alhainen? Miten asia siis on?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Margot - 19.04.08 - klo:18:42
Eihän Duke noin sanonut. Hän sanoi ensin, että korkea pH on helppo ratkaisu valmistajalta, mutta Duken mielestä matala pH olisi parempi.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: maatis - 25.05.08 - klo:14:25
^ Jos se rasva tulee otsasta, niin sitten joko pyrit vähentämään ihon rasvoittumista (vaikeaa, jos iho on rasvoittuvaa tyyppiä) tai ryhdyt pitään otsista pois otsalta, jotenkin sivuun tai koholle laitettuna... jopa kasvattaa otsiksen kokonaan pois.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Helen - 25.05.08 - klo:21:03
Otsis kannattaa ensin föönata pöyhkeäksi ja ns. koholle (vaikkapa pyöröharjan kanssa) ja sitten tupeerata juuresta niin ettei ole liiemmin kosketuksessa otsaan. Tai sitten tosiaan esim. vetää pinnillä sivuun/taakse.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: juuriska - 01.11.08 - klo:22:02
Olen koko syksyn joutunut pesemään hiukseni päivittäin rasvoittumisen vuoksi. Tilasin Wellan SP-sarjan Regulate Maskin ja olen käyttänyt sitä kahdesti. Tuote vähentää ihan selvästi rasvoittumista.  :) Huomattava apu vaivaan on myös ollut Redkenin Wool shake 8:sta. Sen avulla saa hiukset pysymään irti päänahasta.  Näiden aineiden avulla voin pestä hiukseni 2-3 päivän välein ilman ongelmia.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ellen - 02.11.08 - klo:13:23
Mie taas en pysty olemaan pesemättä hiuksia joka päivä, sillä kun päänahka rasvoittuu, niin alkaa kamala kutina päänahassa. Vaikka kutinan saa jotenkuten kuriin hellävaraisilla tuotteilla (MOP Hydrating, shikakai), niin päänahka rasvoittuu silti sitä mukaa, että kahden päivän pesuväli on jo melkoisen mahdoton.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Blushing - 04.11.08 - klo:00:37
Mä en tiedä nyt oonko oikeessa paikassa mutten sopivampaakaan löytänyt  :-[
Mun hiukset/päänahka ei varsinaisesti rasvoitu liian nopeasti, mutta koska käytän joka päivä koulumatkoilla (joskus muillakin reissuilla) pipoa ja kypärää, on hiukset melkein pakko pestä päivittäin... Varsinkin jos käytän muotoilutuotteitakin.
Voisikohan pipon materiaalilla vaikuttaa hiusten "hautomiseen"? Oletteko harkinnut/huomannut mikä materiaali olisi parasta? Luonnonmateriaalit? Villa kutittaa mahdottomasti, mikähän olisi toinen hyvä ja lämmin vaihtoehto pipomateriaaliksi talvella?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: kookos - 06.11.08 - klo:18:19
Mulla on kans välillä ongelmia rasvoittuvan letin kanssa, mut pahemmat ongelmat oli itseasiassa tuossa teini-iässä. Varmaan kuulu sitten siihen hormonihyrräaikaan. Sillon ongelmana oli myös, et jostain syystä en aina oikee tajunnu et se tukka pitää pestä silleen kunnolla..siis se päänahka, eikä silleen shampoo päähän ja pari hierasua ja se on siinä ::) Myöski sillon oli käytös nää fructikset ja tämän tämmöttiset, ettei varmaan ollu paras vaihtoehto.

Nyt sitten tuntuu, et teen tämän rasvasen pään ongelman ihan ite. Eli ihan hyvin voin olla pari päivää ihmisten ilmoilla et en oo pessy tukkaa, jos totuttelen siihen. Mut nyt oon taas totullu, et samalla ku käyn suihkus niin pesen tukan (johtuu ehkä otsatukasta, ku se tahtoo aina rasvottua jas e varmaan pitäs eriksee pestä esim. aamulla)..ja nyt on ongelmana, et illala käyn suihkussa niin sit siinä seuraavan päivän iltapäivästä alkaa olee jo vähä rasvasen näkönen. Ei kiva. Ja jotneki ärsyttää, ku tiiän et pystyn hyvin myös pitempiin väleihin, mut oon taas ruvennu tähän..ja tästä ei oo kiva totutella ees pois ;D Pitäs kait pikkuhiljaa taas, ajattelin kokeilla noita mainostettuja co-pesuja et jos ois apua ongelmaan. Mulla on vielä semmonen kumma juttu, et vaikka tukka rasvottuu, niin silti päänahka on kuiva? Nyt ajattelin jättää noi värjäilyt päänahan irtisanoutumisen takia vähemmälle, et saas nähä rasvottuuko sit enemmän..mut ainaki päänahan kuivuus loppuu varmaan siihen..tai ainaki vähenee. Kummallista tämä elämä :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Emily D. - 08.01.09 - klo:14:33
Jaa-a. Lähtisikö tässä nyt sitten hellävaraisten vai pesevien hiustenhoitotuotteiden kanssa suihkuun...? Ostin joskus puolisen vuotta sitten MOPin Clean-shampoon ja parin pesun jälkeen heivasin sen kaapin perukoille, koska se ei tuntunut saavan tukkaani puhtaaksi sitten millään. Taidan kokeilla seuraavaksi cleania niin, että vaahdotan kahdesti, katsotaan miten päänahka ja latvat reagoivat.

En pessyt tukkaani eilen, eli tällä hetkellä pesen vain joka toinen päivä. Tosin auki en voi tukkaani kahta päivää peräkkäin pitää, ja otsiskin on pestävä joka aamu, jos sen haluaa näyttävän inhimilliseltä.

Täytynee ryhdistäytyä myös noissa co-pesuissa, jos vaikka talineritys hieman rauhoittuisi. XZ Tyrnillä ja TIGI O&H:lla mennään...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Magia - 08.01.09 - klo:14:44
^ Minulla ainakaan Clean ei levinnyt / vaahdonnut, eikä siksi pessyt kunnolla. Hydratingkin pesi paremmin, kun vaahtosi ja sitä sai helposti joka puolelle. Itse en ehkä uskaltaisi Cleanilla pestä montaa kertaa, minulla ainakin se teki hiuksista aika purkkaa, vaikka ei muuten puhdistanutkaan..  Kannattaa ehkä kokeilla tuota Hydratingia tai Laveran Mango milk (tai muuta) shampoota, molemmat ovat melko hellävaraisia ja hyvin vaahtoavia. Myös shampoopaloihin tutustuminen ei ehkä olisi pahasta, ainakin minun rasvapääni pelastui niillä; hiukset eivät ole niin kuivat, pärjäävät hyvin pesulla kahdesti viikossa ja pysyvät tuuheinakin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Charleen - 08.01.09 - klo:16:50
Mun hiukset on sileät ja hennot, ollakseen puhtaat ne on pitänyt pestä joka ikinen päivä   :-\
ts. toisena päivänä ne on olleet jo sellaset, että ei ilkiä pitää auki.
Nyt kun mulle laitettiin pidennys, en ole voinut pestä joka päivä hiuksia, vaan olen pidentänyt pesuväliä kahteen-kolmeen päivään. Ja mitä ihmettä, yks kaunis päivä huomasin, että eihän mun hiukset edes rasvoitu enää! joten pesuväliä vaan sinnikkäästi pidentämällä  :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ellen - 08.01.09 - klo:17:34
^ Kaikille ei vain sovi tuon pesuvälin pidentäminen. Mie en ainakaan pysty pidentämään pesuväliä, sillä kun päänahka rasvoittuu, se myös alkaa kutiamaan hillittömästi. Vain päänahan puhtaana pitäminen auttaa tuohon epämääräiseen kutinaan ja siksi hiukset on oikeasti pakko pestä joka päivä. En kuitenkaan jaksa kestää sellaista inhottavaa kutinaa useampaa viikkoa, mikä menee siihen, että rasvoittuminen tasaantuu, jos on tasaantuakseen.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Ebola - 03.02.09 - klo:18:20
Tässä on mun reseptini rasvoittumisen hillitsemiseen ja pesuvälin pidentämiseen. Tukkani on tyypillinen suomalainen ohut liru, joka varmaankin osaksi vuosien pesukierteen takia vaati vielä alkusyksystä jokapäiväisen pesun, ja hyvä kun pysyi edes sitä yhtä päivää puhtaana. Töissä ollessani ällötti se, kun aamulla pesty tukka oli jo iltapäivällä vähän epämääräinen, ja ennen kaikkea sen rasvan punkemisen päänahasta tunsi selvästi.

Syyskuun lopulla luin sattumalta no poo-ketjuja netistä. Varsinainen shampoottomuus kuulosti kuitenkin niin hurjalta, että en tässä vaiheessa halunnut sitä kokeilla, mutta silmääni sattui eräs viesti (en edes muista oliko täällä vaiko Elleissä) jossa kirjoittaja sanoi pesevänsä hiusten pituudet, mutta jättävänsä päänahan rauhaan. Siitä sain ideoita omaan kuuriini, joka meni suunnilleen näin:

1. Pidensin pesuväliä puoleentoista, joskus jopa kahteen päivään. Näin tein ehkä kuukauden-puolentoista ajan välittämättä rasvoittumisesta. Välillä vaalennettu lettini oli siedettävämpi, välillä ei. Päänahkani on ollut vuosia hieman ärtynyt, ja nyt tilanne pysyi suunnilleen samana osan aikaa, välillä rasva ärsytti sitä selvästi jolloin laitoin rauhoittavaa hiusvettä.  En kuitenkaan lannistunut. Hoitoainetta käytin normaalisti.

2. Seuraavaksi aloin pesemään ehkä kerran viikossa vain päänahkaa noilla tunnetuilla ohjeilla, eli hieroin melko kuuman suihkun alla päänahkaa sormenpäillä. Hiusten kuivuttua ne kohosivat aivan selvästi päänahasta puhtaan ja tuuhean näköisinä, mutta pituudet olivat rasvaiset ja päätä myöten menevät. Pesuväli edelleen vajaa 2 päivää, tässä vaiheessa aloin kokeilemaan kerran viikossa myös sitä, että pesin vain pituudet laimentamattomalla shampoolla, päänahan laimennetulla. Jatkoin sinnikkäästi... Ei havaittavia muutoksia muuten, rasvaisehko tukka suurimman osan aikaa. Hoitoainetta edelleen hiuksiin normaalisti, ja harjasin hiukset aina ennen pesua sekä rapsuttelin muutenkin päänahkaa.

3. Sitten seurasi se kuuluisa 8 viikon jälkeinen rasvoittumisvaihe, josta raportoidaan mm. no poo-keskusteluissa. Ihme ja kumma, juuri siis tuon noin kahden kuukauden jälkeen pesuvälien pidentämisestä seurasi parin viikon vaihe, jolloin hiukset näyttivät siltä kuin niihin olisi ladottu voita. Hammasta purren jatkoin, enkä pessyt joka päivä. Tässä vaiheessa ei saa luovuttaa, kuten moni on jo todennutkin! Nyt lahjoitin sikakalliita shampoitani kavereille, ja ostin 2 vähäsulfaattista shampoota salilla käyttämäni XZ- Vihreän saven lisäksi. Aloin lisäämään niitä kertoja, jolloin pesin päänahan vain vedellä, mutta pituudet shampoolla välillä jopa laimentaen sitä jos hiukset eivät olleet kovin likaiset. Muutava viikko meni vähän rasvaisehkoilla hiuksilla, mutta kolmen kuukauden jälkeen koko homman aloittamisesta päänahka rauhoittui vihdoinkin ja olen tosi tyytyväinen että jaksoin pinnistellä.

Nyt tilanne on se, että pesen normaalin shampoopesun noin kaksi kertaa viikossa, ja kaksi-kolme kertaa pesen vain pituuksia käyttäen vähän shampoota, ehkä joskus yhdellä kerralla hieman laimennettua shampoota myös päänahkaan. Hoitoainetta laitan latvoihin. Minulle tämä riittää hyvin, ja on mahtava parannus entiseen. Jännintä on se, että hiukset eivät rasvaisenakaan ole samannäköiset kuin aikaisemmin, jolloin hiukset sojottivat rasvaisena päänahasta pituuksien ollessa kuivat lirut. Nyt hiukset ovat tasaisemmin kuohkeamman rasvaiset, mitä se lie tarkoittaakaan  ;). Ja hiukset eivät näytä enää niin ohuelta, mikä on minulle iso juttu. Päänahan punaisuus on hävinnyt.

Toivottavasti tästä suollosta oli jollekulle apua. Eli tiivistettynä, käyttäkää vähän shampoota pelkkiin hiusten pituuksiin pesuväliä pidentäessä, niin kestätte prosessin ja päänahka saa vapaasti rauhoittua.

Typoja korjattu...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: juuriska - 03.02.09 - klo:21:56
Vautsi Ebola, oletpa ollut sinnikäs!  :) Kokeilin itsekin shampoottomuutta ja hiukset olivat todellakin eri tuntuiset ja käyttäytyivät eri lailla kuin aikaisemmin. Kokeilujaksoni oli kyllä lyhyt, alle 2 viikkoa. Pitäisiköhän ottaa uusi kokeilu työn alle...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Kunis - 13.03.09 - klo:15:37
Rasvoittuminen -> useasti peseminen oli mun yksi syy leikata rakastamani BSL pois. Piti pestä niin usein, että tukka tuntui olevan kokoajan märkänä, eikä föönit sun muut tulleet kuivalle pehkolle kyseeseenkään kuivumisen nopeuttajana. Muistan ajan, kun pesuvälini oli kolme päivää. Se oli ihan ok, harvempaa en varsinaisesti kaivannut. Nyt täytyy pestä joka toinen päivä ja tuntuu, että päivittäiseen pitäisi siirtyä.

Mulla on paksu tukka, se muhittaa päänahkaa hikoamaan ja lässäyttää, vaikka hiukset ovatkin mukamas vähän ilmavat - ja nyt on vielä pipokausi, yyyy. Pää on herkkä, ei kestä moniakaan tuotteita ja hilseileekin silleen kuivan pölisevästi tosi herkästi ja jollei hilseile niin kaikki kutittaa.

Jospa jossainvälissä keksisin sen oman juttuni...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Iida - 16.03.09 - klo:16:46
Mua hiukan nyt jännittää, kun tilasin tuota MOPin Hydratingia kun täällä on niin ristiriitaisia kommentteja siitä. Mun tukkaan toimii erinomaisesti toi MOPin Clean, on ehkä jopa hiukan liian pesevä. Olen aika moinen tahkoja noiden shampoiden (ompas muuten kumma sana, ei taida olla ihan oikein ::)) suhteen, että voisin kuvitella, että mun rasvoittuva tukka tulee ehkä puhtaaksi.

Oon aatellu, että mun tukka ehkä rasvoittuu nopeasti sen takia just, kun olen niin tarmokas sitä pesemään.. Mäkin pääsen tänne sitten kommentoimaan, että auttaako mulle hellävaraisemmat tuotteet, kunhan paketti saapuu.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: RedHair - 12.07.09 - klo:14:57
Hmm.

En ole ollenkaan varma, mutta jatkuva peseminen voi vain jatkaa rasvaisuuden kierrettä! Ymmärrän kyllä täysin, että hiukset haluaa pestä jo ulkonäöllisistä syistä, mutta myös päänahan kutiamisen takia... Suosittelen kokeilemaan vaikka 3 päivää hiusten pesu väliksi. Silloin voisi LUUTAVASTI kestää pidempään, kun hiukset rasvoittuvat taas.. Käyttäkää amuna apuna ponnareita, lettejä jolloin hiukset eivät ehkä näytä ulkopuolisen silmin rasvaimilta. Tämän keskustelun perusteella hiukseni eivät rasvoitu nopeasti :T *koputtaa puuta* Jos  hiuksia ei ole mahdollista laittaa kiinni, laita otsatukka sivuun rasvaiselta iholta. Kommenttia tähän!
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Karoliina - 01.02.11 - klo:18:59
Mä oon kuullut, että joillakin ruokavalion muuttaminen terveellisempään (vähähiilidydraattisempaan) suuntaan on hillinnyt hiusten rasvoittumista. Varmasti hyvin yksilöllinen asia tämäkin. Itsellä on suunnitelmissa kasvattaa pesuväliä yhdellä päivällä ruokavalion ja co-pesujen voimin. Nykyään pesen joka toinen päivä ja tavoite on päästä siihen, että hiukset tarvitsee pestä vain 2-3 kertaa viikossa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: EllaBella - 01.02.11 - klo:20:03
No en tiedä. Minulla rasvoittuu hiukset joka toinen päivä niin että pesen ne. Näin on ollut muistaakseni viimeisimmät 13 vuotta. Eikä ole auttanut pesuvälien pidentäminen, urhoollisesti olen joskus pitänyt viikonkin pesutaukoja jopa pari vuotta. Ei se auttanut mitään. Päänahka rasvoittui ihan omia aikojaan.

Olen sitten lohduttautunut sillä, että kun olen mummo ei nahkani ja pääni rasvoitu niin paljon.
Ja myöskin on ihana mömmöillä kaikkien muhitusten kanssa ja pähkäillä mitä laittaisi tänään ja millaiselta haluan hiusteni nyt tuntuvan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: hairwreck - 04.02.11 - klo:17:28
Heitän tähän väliin (vaikka minulla ei siis hiukset yhtään rasvoitu) että itselläni loppui se rasvoittuminen kuin seinään heti kun aloin co- ja wo-pesut. Jos nyt jollekin olisi apua, vaikka on varmaan täällä ennenkin puhuttu siitä. Mulla ei siis hirveän pahasti ikinä rasvoittunu, mutta kyllä piti vähintään jokatoinen päivä pestä, jos mieli mennä ihmisten ilmoille.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Kunis - 23.02.11 - klo:15:10
Hmh, kokeilin Laveran milk-shampoita, ja ne kuivattavat päätäni ihan liikaa, ja heti on pää rasvoittumassaliian nopeasti. No, taisinpa varmistua, että siitä on tosiaan mun päänahassa kyse.
Ehkä noikin aineet voisi kesällä käyttää, mut nyt pistän ne kaappiin kyl kaikki. En ala enää uudelleen rasvasen pään kanssa painimaan kun siitä kerran eroon pääsin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: armi - 24.07.11 - klo:20:04
Argh menee hermot! Mun tukan rasvoittumistahti vain kiihtyy ja kiihtyy. Ennen oli ihan ok jos pesin illalla, pärjäsin seuraavan päivän. Nyt pesin eilisiltana, ja mun tukka on jo nyt niin rasvainen ettei todella kehtaa lähteä pesemättä ulos! Tosi kiva syksyllä koulun alkaessa joutua joka aamu heräämään aikaisin tukanpesuun. >:( Olisi edes kiva tietää mistä tämä johtuu (ei ole pelkästään kyse kesästä, sillä alkoi tämän vuoden alussa).
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 01.11.11 - klo:19:45
Rupesin kesällä pesemään hiuksia joka päivä kun oli ne kamalat helteet. No nyt on pakko pestä joka päivä kun tuntuu rasvoittuvan aika vauhdilla. Jos olen eilen illalla pessyt hiukset, niin jo päivällä ne näyttää likaisilta, yyh. Täytyy kokeilla jotain rasvoittuville hiuksille tarkoitettua shampoota, ja jos se ei auta tai sovi, niin sitten on pakko yrittää jotenkin pidentää pesuväliä. Co-pesua vois kans kokeilla. Täytyykin lukea tää ketju läpi.

EDIT:
Täällä on mainittu aineenvaihduntahäiriöt (ja kuona-aineet, miten niistä voisi koittaa päästä eroon?). Mitäköhän se tarkalleen mahtaa tarkoittaa? Entä mitä asialle voisi tehdä?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Neriana - 02.11.11 - klo:07:53
Blaah.. Minulla on tämä ongelma taas nosstanut päätään.. Yhdessä vaiheessa hiukset  pysyi taas ihan -ei mistään syystä- puhtaana kolmekin päivää, ja nyt ei taas kahta tuntia pidempään.. Hiton Xz kun meni lopettamaan vihreän saven.. Se oli kyllä niin parasta..

ostoslistalla on tällä hetkellä seuraavia vaihtoehtoja:
Linna
pirkka sitruuna&greippi shampoo
ja head&shoulders citrus fresh.. eiköhän joku noista räjäytä tämänkin kasvuston puhtaaksi ;D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 02.11.11 - klo:18:37
Ruvetaan pommittamaan XZ:aa että ottavat Vihreän saven takaisin valikoimiinsa? Ketkä kaikki osallistuu?  :D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Luurankka - 02.11.11 - klo:18:44
Minä! Kaikista niistä menivät juuri sen lopettamaan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Neriana - 02.11.11 - klo:21:36
^^ heh, minä olen laittanut jo pari viestiä bernerille vihreän saven palauttamisesta ;D laitoin kesällä yhden viestin ja tällä viikolla toisen, jossa perustelin asiaa sillä, että sarjasta löytyy monen monta hoitavaa tuotetta ja hilseshampoota mutta ei mitään rasvoittuville hiuksille ja että sen vuoksi on harmillista miten päätyivätkin poistamaan juuri sen tuotteen mille ei ole sarjassa mitään vastaavaa. vastasivat vaan että sarjassa tosiaan  on rasvoittuvien hiusten tuotteen mentävä aukko ja välittää tiedon tuotekehittelyyn  ::) en silti usko viestien mitään auttavan..
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 03.11.11 - klo:20:50
Mä laitoin kans viestiä Vihreästä Savesta. Jos tarpeeksi moni toivoisi sarjaa takaisin, niin voisi kuvitella että se ehkä saataisiin takaisin. Mutta kaikki vaan pommittamaan!
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Neriana - 04.11.11 - klo:07:44
^ jee hyvä hyvä :)

Minä päädyin nyt toistaiseksi ostamaan head&shouldersin citrus fresh shampoon rasvoittuville hiuksille (mitään hilseongelmaa minulla ei siis ole.) Parin pesun jälkeen on vähän paha sanoa mutta alku on ihan lupaava :) ainakin pesee hiukset puhtaaksi, jopa otsis pysyi freesinä koko eilisen päivän, silti tämä ei tunnu kuivattavan hiuksia yhtään tavallista shampoota enempää.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 16.11.11 - klo:16:57
Mulla on nyt käytössä Simin rasvaisten hiusten shampoo. Oon käyttänyt vasta vähän aikaa, mutta ihan kuin tukka rasvoittuisi aavistuksen hitaammin. Tai ehkä vain kuvittelen, koska mun on vieläkin pakko pestä tukka joka päivä. Noh, josko se pidemmässä käytössä hillitsisi rasvoittumista. Ainut mistä en oikein tykkää shamoossa on se, että se sisältää ilmeisesti mentholia. Jättää sellaisen kylmän fiiliksen esim. käsiin ja selkään tai mihin shampoota nyt osuukin. Tuoksu on oikeastaan aika kiva, vaikka aluksi vähän epäröin hammastahnamaista hajua.

Ostin myös Cutrinin uuden rasvoittuvien hiusten shampoon. Tässä oli kiva tuoksu muistaakseni. Olen vasta kerran kokeillut, kun päätin nyt käyttää tuon Simin eka pois. Mutta vaikutti ihan lupaavalta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Jenje - 19.11.11 - klo:07:59
Täällä yksi kohtalotoveri.

Niin pitkään kuin muistan, olen kärsinyt rasvoittuvasta päänahasta ja kasvojen ihosta. Ongelma oli pitkään hallinnassa Diane Nova -pilsuilla, mutta nyt kun ikä alkaa lähennellä jo kolmeakymmentä, niin gyne ehdotti josko kokeiltaisi hieman miedompia pillereitä. Yasminit on mulla olleet käytössä nyt kolmisen kuukautta ja rasvan puskeminen on selkeästi palaamassa. :(

Kasvoilla homma on vielä jotenkuten hallinnassa kun rasvoittumista voi hillitä oikeilla tuotteilla, mutta hiusten suhteen olenkin sitten ongelmissa. Hiukset pesen joka toinen päivä, yleensä iltaisin, ja toisena päivänä ne ovat jo sen verran rasvaiset, että kuivashampooseen joutuu välillä turvautumaan. Uutena ongelmana on ilmennyt myös päänahan kutinaa, joka on ilmeisesti kytköksissä tuohon rasvoittumiseen. Tällä hetkellä operaationa on siis löytää sopivat tuotteet, joilla päänahan kutinan ja rasvoittumisen saisi edes jotenkin kuriin. Toiveena ei niinkään ole pesuvälin pidentäminen (pesin Diane Nova -aikoinakin hiukset joka toinen päivä, vaikka ei välttämättä olisi tarvinnutkaan), mutta toiveissa olisi pärjätä nykyisellä pesutahdilla. Pitkiä, värjättyjä ja latvoista kuivia hiuksia kun en mielelläni alkaisi pävittäin pesemään.

Kaikki vinkit ja tuotesuositukset ovat erittäin tervetulleita! ;D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Missy - 19.11.11 - klo:10:16
^Mä suosittelisin kokeilemaan sulfaatitonta shampoota. Mulla on ja rasvoittuva päänahka, ja omien kokemusten mukaan pesevät shampoot kuivattaa vain hiuksia mutta päänahan rasvoittumiseen ei ole mitään vaikutusta. Joudun kuitenkin pesemään hiukset päivittäin, joten sulfaatiton on tarpeeksi hellä myös pituuksille. Pesevämpää shampoota käytän sitten jos päänahka tuntuu erityisen likaiselta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Jenje - 19.11.11 - klo:22:44
^ Kiitokset vinkistä. :)

Bonacuren sulfaatitonta värihiusten shampoota mulla on joskus ollut, mutta se ainakin oli tosi pesevää ja kuivatti tukkaa vähän liikaa. Mutta ehkä jotain hellävaraisempaa sulfaatintonta voisi kokeilla. Mihinkään tujuihin rasvaisten hiusten tuotteisiin en ainakaan vielä ole ajatellutkaan turvautua, ettei päänahka entisestään ärtyisi.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Kunis - 19.11.11 - klo:22:52
Viimeksi rasvan tulviessa minulla auttoi kaikenlaiset minttu- ja sitruunatuotteet, jotka ilmeisesti tosissaan virkistivät hieman päänahkaa. Sitruuna Head&Shoulders ei kuitenkaan ole paras, vaan tosiaan noita mietosulfaatillisia/sulfaatittomia suosittelisin myös. Kuitenkin teepuuta sisältävät shampoot olivat itselleni ehdottomasti huonoja, sillä kuivattivat herkkää päätä ihan liikaa ja kutina vaan yltyi. Vaikeahan näistä välillä on päästä selville, onnea kuitenkin kokeiluun! Lisäksi pesutekniikkaan ja siihen, että mekaanisesti hankaa sormilla kaiken vanhan korpun päänahasta irti, kannattaa panostaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Lalla - 28.11.11 - klo:21:46
Uutena ongelmana on ilmennyt myös päänahan kutinaa, joka on ilmeisesti kytköksissä tuohon rasvoittumiseen. Tällä hetkellä operaationa on siis löytää sopivat tuotteet, joilla päänahan kutinan ja rasvoittumisen saisi edes jotenkin kuriin.

Mulla oli myös kutina ongelmana ja löysin (onneksi!) ratkaisun Lacotolinen hajusteettomasta pesunesteestä. Kokeilin kaikenlaista silikonittomista sulfaatittomiin ja luonnonkosmetiikkashampoihin, mutta Lactoline on ainoa joka pitää kutinan poissa. Sen kanssa voi huoletta pestä vaikka joka päivä eikä silti kuivata päänahkaa. Jos tuntuu, että sitä pitää lutrata paljon niin kannattaa kokeilla samaa pesusysteemiä kuin sulfaatittomien kanssa eli ensin sivelee hieman shampoota hiuksiin, huuhtelee ja sen jälkeen normaali vaahdotuspesu. Näin saa kakkoskerralla shampoon vaahtoamaan enemmän.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Jenje - 29.11.11 - klo:22:02
^Uskaltaisikohan tuota kokeilla? Mulla on Lactolinea ollut ihan kropan pesuun, mutta mun mielestäni se kuivatti ihoa, siis huomattavasti enemmän kuin normaalit suihkugeelit.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: zzww - 30.11.11 - klo:10:11

 Uutena ongelmana on ilmennyt myös päänahan kutinaa, joka on ilmeisesti kytköksissä tuohon rasvoittumiseen. Tällä hetkellä operaationa on siis löytää sopivat tuotteet, joilla päänahan kutinan ja rasvoittumisen saisi edes jotenkin kuriin. Toiveena ei niinkään ole pesuvälin pidentäminen (pesin Diane Nova -aikoinakin hiukset joka toinen päivä, vaikka ei välttämättä olisi tarvinnutkaan), mutta toiveissa olisi pärjätä nykyisellä pesutahdilla. Pitkiä, värjättyjä ja latvoista kuivia hiuksia kun en mielelläni alkaisi pävittäin pesemään.

Samaa ongelmaa. Pää kutii ainakin vähintään pari kertaa viikossa. Minulle on auttanut että olen pessyt joka toinen viikko joka päivä hiukset ja joka toinen viikko pessyt hiukset joka toinen päivä. Shampoona on tavallinen värjätyille hiuksille suunnattu shampoo.Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: elämänkevät - 02.12.11 - klo:12:49
Täällä yksi kohtalotoveri.

Niin pitkään kuin muistan, olen kärsinyt rasvoittuvasta päänahasta ja kasvojen ihosta. Ongelma oli pitkään hallinnassa Diane Nova -pilsuilla, mutta nyt kun ikä alkaa lähennellä jo kolmeakymmentä, niin gyne ehdotti josko kokeiltaisi hieman miedompia pillereitä. Yasminit on mulla olleet käytössä nyt kolmisen kuukautta ja rasvan puskeminen on selkeästi palaamassa. :(

Kasvoilla homma on vielä jotenkuten hallinnassa kun rasvoittumista voi hillitä oikeilla tuotteilla, mutta hiusten suhteen olenkin sitten ongelmissa. Hiukset pesen joka toinen päivä, yleensä iltaisin, ja toisena päivänä ne ovat jo sen verran rasvaiset, että kuivashampooseen joutuu välillä turvautumaan. Uutena ongelmana on ilmennyt myös päänahan kutinaa, joka on ilmeisesti kytköksissä tuohon rasvoittumiseen. Tällä hetkellä operaationa on siis löytää sopivat tuotteet, joilla päänahan kutinan ja rasvoittumisen saisi edes jotenkin kuriin. Toiveena ei niinkään ole pesuvälin pidentäminen (pesin Diane Nova -aikoinakin hiukset joka toinen päivä, vaikka ei välttämättä olisi tarvinnutkaan), mutta toiveissa olisi pärjätä nykyisellä pesutahdilla. Pitkiä, värjättyjä ja latvoista kuivia hiuksia kun en mielelläni alkaisi pävittäin pesemään.

Kaikki vinkit ja tuotesuositukset ovat erittäin tervetulleita! ;D


Täälä sama homma, söin diane novaa kuutisen vuotta aknen hoitoon, kunnes  keväällä reseptin uusinnassa lääkäri sanoikin, etteivät enää määrää kyseistä merkkiä kuin korkeintaan vuodeksi :/ Se on kuulema uusi suositus, kun sen on huomattu kohottavan aivoveritulppariskiä liikaa. Nooh, vaihdettiin gestinyl-merkkiin ja on kyllä niin raivostuttava rasvaletti+sähköiset latvat -yhdistelmä  :#  Vielä kaiken lisäksi oman värin kasvatus menossa puhjenneen hiusväriallergian vuoksi, niin huomaa tuon reilu 10cm tyvikasvun klimppisyyden pian. Aamulla kun pesee, niin illalla päänahka ja hiusten tyvi ovat kuin margariinikerroksella voideltu. Seuraavana aamuna on jo koko 10cm tyvikasvu on klimppeinä ja lähmänen. Pesen silloin tällöin Herbinan syväputsarilla, mutta lähmäletti tulee ihan yhtä pian.

Ajattelin kokeilla seuraavaksi noita Tresemme Naturals -shampoota ja hoitoainetta. Ainakin mainostetaan silikonittomiksi (itsellä silikoni kutittaa päänahkaa ja lähmää tukan), joten voisi testailla tuota hoitoainetta co-pesuun  :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: DiiDii - 24.01.12 - klo:05:44
^ Täällä aivan vastaava ongelma, diane novaa söin kakarasti asti, nyt vaihdettiin merciloniin, jospa toimis yhtälailla kuin novatkin  :(
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: nukka - 24.01.12 - klo:09:17
Minä tilasin iherbistä vauvatalkkia ja olen nyt sitä käyttänyt hiuksiin. Pysyy vähän kauemmin hiukset puhtaana ;)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: -j- - 24.01.12 - klo:11:43
Mulla päänahan rasvoittumista vähentää co-pesut. Ero shampoopesuun on ihan selkeä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Triina - 24.01.12 - klo:16:19
Rasvoittuvan päänahan ja kuivien latvojen yhdistelmään suosittelen ehdottomasti esihoitiksen käyttöä (CWC-pesu, tästä on oma ketjukin), eli ennen shampoota suojaa latvat ja pituudet hoitoaineella tai vaikkapa perusvoiteella tai öljyllä ja pesee sitten normaalisti. Latvaa ei tarvitse vaahdottaa kuin korkeintaan öljyjä käytettäesää, pesuvesi riittää valuessaan huuhtomaan aineet pois. Hoitikseksi kelpaa melkein mikä tahansa, pääasia että laittaa reilusti.

Tällä konstilla voi käyttää vähän tujumpakin shampoota sinne päänahkan sen olematta rasitus hiuksille.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Jenje - 24.01.12 - klo:18:26
Minä tilasin iherbistä vauvatalkkia ja olen nyt sitä käyttänyt hiuksiin. Pysyy vähän kauemmin hiukset puhtaana ;)
Vielä kun tuota sais mustana niin olis hyvä. :D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: nukka - 24.01.12 - klo:20:48
Mulla on tummat hiukset mutta talkki lähtee aika hyvin harjaamalla pois, vähän niinkuin kuivashampookin. Laitan talkin yleensä samana iltana kuin olen pessyt hiukset niin aamulla talkkia ei enää huomaa yhtään  :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 27.01.12 - klo:14:21
Mulla päänahan rasvoittumista vähentää co-pesut. Ero shampoopesuun on ihan selkeä.

Mulla rasvoittuu yhtälailla pesin sitten hoitiksella tai shampoolla. Raivostuttavaa kun ei saa pesuväliä mitenkään pidennettyä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: scoundrel - 20.03.12 - klo:13:06
Olen jo pitempään seuraillut tätä foorumia mutta vasta nyt sain aikaiseksi rekisteröityä... eli rasvoittuvan hiuspohjan kanssa taistelija löytyy täältäkin.

Minulla on hartiapituiset hiukset, joita saksin itse lyhyemmäksi silloin tällöin... Hiukset on värjätty milloin minkäkin värisiksi, mutta tällä hetkellä olen kovin innostunut luonnonmukaisuudesta, ja koitan saada hiukseni ns. "luonnontilaan", eli värin kasvatus pois on menossa.

Tästä seuraa kuitenkin ongelma: aiemmin hiukseni ovat ilmeisesti värjäysten vuoksi pysyneet melko hyvinä, pesuväli 2-3 päivää, mutta nyt kun oman väristä tyvikasvua on jo useampi sentti, olen huomannut että juuret ovat alkaneet rasvoittua ikävän nopeasti - tuntuu että joka päivä pitäisi pestä. Olen kuitenkin sitkeästi pessyt vain joka toinen päivä. Olen huomannut että silikonipitoiset shampoot ja oma kuontaloni eivät ollenkaan pelaa yhteen, joten olen käyttänyt vain EHS:n shampoita jo tovin. Se auttoi alkuun hieman, kun sai silikonimöhnät pois hiuksesta, mutta rasvoittuminen jatkuu silti ikävän nopeasti.

En käytä ollenkaan hoitoainetta (hiuslaatu sellainen ettei sitä tarvita ja muutenkin olen huomannut hoitoaineen vain pahentavan rasvoittumista), mutta hiussuomujen sulkemiseksi pesun jälkeen olen huuhdellut omenaviinietikka-vesiseoksella... Yhdistelmä shampoo+omenaviinietikka vain tuppaa jättämään hiukset sähköisiksi, mikä on vähintään yhtä ärsyttävää kuin rasvoittuminen. Aiemmin kokeilin no poota sooda+etikkapesuilla, mutta tuolloin vielä värjäsin hiuksia ja silti ne rasvoittuivat (ei, en jaksanut sitä kahdeksan viikon odottelua joka muka mullistaa hiuspohjan... kuukauden ehkä jaksoin, sitten palasin shampooseen).

No nyt ostin sitten Ruohonjuuresta teepuu-shampoopalan ja aion kokeilla sitä yhdistettynä etikkahuuhteluun, josko auttaisi pitemmällä aikavälillä. Eli ongelmani on tosiaan tavallaan kaksinkertainen, koska hiuspohja rasvoittuu, mutta en halua tunkea sinne mitään turhia kemikaaleja (jotka toisaalta voisivat auttaa rasvoittumisen kanssa). Hiuslakkaa käytän toisinaan, mutta muita muotoilutuotteita en koskaan.

Pesin eilen ensimmäisen kerran tuolla shampoopalalla ja ensivaikutelma on positiivinen. Hiukset tuntuvat erilaisilta kuin nesteshampoolla pesun jälkeen, mutta eivät huonolla tavalla. Huuhtelin etikkavedellä kuten yleensäkin, ja yhden parannuksen huomasin heti tänä aamuna hiuksia harjatessa: sähköisyys on poissa! Hiukan ovat tyvet rasvoittuneet kun olen nukkunut pesun jälkeen, mutta huonompaan suuntaan ei ainakaan olla menty. Nyt pitää vain sormet ja varpaat ristissä toivoa että tuo shampoopala auttaa ajallaan myös nopeaan rasvoittumiseen...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: scoundrel - 03.04.12 - klo:10:41
Kaksi viikkoa on takana kokeilua shampoopalalla, ja täytyy sanoa että tulos on ainakin huomattavasti parempi kuin shampoota käyttäessä. Hiusten latvat tosin tuntuvat tahmeilta (ymmärtääkseni yleinen vaiva shampoopalojen käyttäjillä, pitäisi poistua ajan kanssa), mutta pituudetkaan eivät kuitenkaan ole häiritsevästi tahmeat. Lisäksi hiukset ovat kuohkeat, ja juuresta eli käsittelemättömästä osasta aivan käsittämättömän ihanan tuntuiset!

Poissulkien latvojen tahmeuden shampoopala näyttää toimivan kuin unelma. Joudun edelleen pesemään hiukset joka toinen päivä, mutta aiemmin vaivannut sähköisyys on pysynyt poissa ja lisäksi hiukset eivät näytä lainkaan rasvaisilta, tuntuvat vain. Päänahka on kutissut entistä vähemmän. Rasvoittumista siis tapahtuu edelleen, mutta se ei ole niin näkyvää eikä aiheuta samanlaista kutinaa kuin ennen.

Jatkan siis shampoopalan käyttöä, ja katsotaan jos saisin ajan kanssa pesuvälin kolmeen päivään... nyt näyttää siltä että tuohon suuntaan ollaan menossa :D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 03.04.12 - klo:17:10
^Kuulostaa mielenkiintoiselta nuo shampoopalat. Sisältääkö ne sulfaatteja?

Onko olemassa jotain pilleriä, siis jotain vitamiinia, hivenainetta tms, joka voisi auttaa hiusten rasvoittumisen hillitsemisessä? Olisko kenties iHerbin valikoimissa jotain? Rasvoittuvien hiusten shampoot kuivattavat usein, joten olisi kiva kokeilla jotain muuta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: deko - 05.04.12 - klo:22:02
Hiukset lasketaan "helposti rasvoittuviksi" jos ne aamupesun jälkeen vaatisivat toisen pesun illalla. Joka toinen päivä -pesuväli ei kerro "rasvoittuvista hiuksista" vaan se on yksilöllinen ominaisuus.

Ihan IMHO.

Monet joutuvat pesemään tyven päivittäin joko päänahan tai muun rasvoittuvuuden takia ja se ei ole mitenkään epänormaalia. Ei ole mitään järkeä pyrkiä "pesuun kerran viikossa" jos päänahka ei siitä pidä. Mieluummin kannattaa etsiä päivittäiseen pesuun soveltuvia juuri sinun päänahallesi sopivia hellävaraisia shampoita ja pestä sitten vaikka joka päivä. Latvat saa suojattua kyllä pesun vaikutuksilta, helpoiten levittämällä niihin ennen shampoota hoitoainetta (tähän kelpaa myös hutiostoshoitikset) ja sitten shampoon jälkneen normihoitikset (CWC-pesu).

Minun päänahkani haluaa päivittäisen pesun.
Kastelen hiukseni kunnolla, pyyhekuivaan hieman pituuksia, levitän niihin jotain hoitista suojaksi. Sitten laimennan shampoon nokkapulloon, teelusikka shampoota ja loput vettä. Levittelen sen tarkasti vain tyveen. Sitten koko jutun huuhtelu, hoitis pituuksiin, huuhtelu, pyyhekuivaus ja jätettävät. Tuka kiittää ja päänahka on rauhallinen.

Mikä toimii yhdellä ei välttämättä toimi toisella. Kuunnelkaa päänahkaanne ja tukkaanne ja toimikaa niiden pyyntöjen mukaan :) Pesuvälin pidentäminen ei ole autuaaksi tekevä asia.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: scoundrel - 13.04.12 - klo:21:18
Hiukset lasketaan "helposti rasvoittuviksi" jos ne aamupesun jälkeen vaatisivat toisen pesun illalla. Joka toinen päivä -pesuväli ei kerro "rasvoittuvista hiuksista" vaan se on yksilöllinen ominaisuus.

Ihan IMHO.
Yksilöllistä tosiaan, mun mielestä on rasvoittuvat jos aamulla pesee ja seuraavana aamuna taas tarttis olla pesemässä... kuten mulla on nyt ollut. :-\ Tosin tuolla shampoopalalla on tilanne hiukan parantunut.

Pesuvälin pidentäminen ei ole autuaaksi tekevä asia.
Eeeei tietenkään, mutta laiskalle ihmiselle kiva juttu. ;) Mä kun en ainakaan jaksais olla "aina" pesemässä tukkaa...

--

Niin ja pinkpepper, noissa shampoopaloissa (Vihreän Kosmetiikan) ei ole mainittu sulfaateista mitään, ainesosista sanotaan että "Saippuapohjainen shampoopala on täysin ekologinen, se on tehty luomu kasviöljyistä, - yrteistä ja eteerisistä öljyistä. Se ei sisällä säilöntäaineita, keinotekoisia hajusteita tai väriaineita eikä myöskään mineraaliöljyjä." Joten en osaa sanoa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 15.04.12 - klo:20:01
Yksilöllistä tosiaan, mun mielestä on rasvoittuvat jos aamulla pesee ja seuraavana aamuna taas tarttis olla pesemässä... kuten mulla on nyt ollut.

Minusta on hassua ajatella, että tarve pestä päänahka päivittäin olisi jotenkin poikkeavaa, kun useimmat meistä kuitenkin pitävät muunkin ihon päivittäistä pesua ehdottomana osana perushygieniaa. Päänahan pesuhan siinä "hiusten pesussa" kuitenkin on se terveydellisesti tärkein asia, vaikka toki hiuksistakin on tarpeen muotoilutuotteet ja muu lika poistaa. En sanoisi muutakaan ihoa "rasvoittuvaksi" (tarkoittaen poikkeuksellisen rasvoittuvaa) sillä perusteella, että henkilö kokee tarpeelliseksi pestä sen päivittäin.

Toisaalta on ihan ymmärrettävää, että jokainen vertaa päänahkansa kondista aiempiin henkilökohtaisiin kokemuksiinsa, ja toki siihen nähden voi kokea hiuspohjansa olevan "rasvoittuvampi kuin aiemmin". Joka tapauksessa, kaikki asialliset lääkärikunnan ohjeet ihonhoidosta, joihin olen törmännyt, esittävät päivittäisen hiusten- eli päänahanpesun täysin normaalina ja ainoana oikeana hoitokeinona herkästi rasvoittuvaan tai seborreasta kärsivään päänahkaan. Tässä tietysti törmätään siihen, että päänahan ja hiusten hoitoon pätevät eri normit.

En rasittaisi hiuksia (enkä päänahkaa) liian voimakkaalla pesuaineella, mutta pesen silti mieluiten hiuspohjan puhtaaksi päivittäin, jotta tervettä hiusta voi kasvaa. Rasvakerros (tai muu tukkiva kuona) päänahassa johtaa vain hiustenlähtöön ja hiusten kasvun hidastumiseen, eikä tällöin ole paljoakaan hyötyä siitä, että olemassa oleva hiuksisto on hoidetussa kunnossa. Jos tervettä, uutta hiusta ei tarpeeksi ripeästi pääse kasvamaan, tukka kuluu kuitenkin ajan myötä rispaantuneen näköiseksi huolimatta siitä, millä sitä on hoidettu.

Olen itse kasvattamassa omaa väriä takaisin, jota on tällä hetkellä n. 12-15 cm, ja loppu (vähän vajaaseen BSL-mittaan) on katkeillutta, ohutta, vaalennuskäsiteltyä haperoa. Omakin tukka on ohut, eikä kovin vahvaa laatua. Päänahkani takia pesen hiukset päivittäin ja käytän tähän tällä hetkellä Tigin Urban Antidotes Re-energize-komboa. Yritän siis valita sellaiset tuotteet, jotka ensisijaisesti sopivat käsittelemättömälle osalle hiuksiani, mutta eivät liikaa rasita latvojakaan. Pesun jälkeen täsmähoidan kärsinyttä latvustoa Joicon K-Pak Liquid Reconstructorilla ja Daily Care Leave-In Detanglerilla. Tämäntapaisella yhdistelmällä päänahkani pysyy suhteellisen raikkaana ja puhtaana ja hiuksistokin aika eläväisen näköisenä.

Aiemmin käytin jonkin aikaa K-Pakin shampoota ja hoitista hiuksiston hyvinvointia ajatellen, mutta päänahka tuli muutamassa päivässä niin järkyttävän lismaiseksi, että katsoin paremmaksi panostaa uuden hiuksen kasvuun kuin hoitoon päänahan kustannuksella.

edit. Yllä siis tarkoitan, että pesin tuolloinkin päivittäin, mutta päänahkaan joko kertyi jotain tai se ei puhdistunut kunnolla, ja tämän huomasi muutaman päivän jälkeen tuotteiden käyttöönotosta!
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Liina - 16.04.12 - klo:18:49
Kutisevaan (ja rasvaseen) päänahkaan suosittelen Simin 4-system Oil cure hair maskia!!! Ensin kahden perättäisen pesun jälkeen ja sen jälkeen kerran viikossa/tarpeen mukaan. Mulla alkoi pillereiden lopettamisen jälkeen rasvottuminen, päänahkan kökköisyys ja hirvee kutina ja tuo auttoi tosi paljon. Rasvoittumiseen auttaa tosin vaan hetkellisesti, mutta kutinasta pääsee eroon kokonaan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Gekko - 06.06.12 - klo:21:10
Ähk, taitaa olla aika ilmoittautua tähän ketjuun, olen kyllä lueskellut aikaisemminkin. On mennyt vaihteeksi älyttömäksi hiusten rasvoittuminen. Illalla kun pesee, niin seuraavana iltapäivänä töissä saattaa jo huomata että alkavat näyttää vähän inhoilta etenkin päälaelta ja hiusrajasta. Blääh.

Aina mulla on ollut nopsasti rasvoittuvat hiukset. Pari vuotta sitten onnistuin pesuvälin pidentämisessä sitkeällä kuurilla jossa pesin tukkaa WO:lla ja soodalla ja käytin etikkahuuhteluja. Jonkin aikaa meni kivasti niin, ettei tarvinnut varsinaisesti pestä hiuksia kuin pari kertaa viikossa ja välipäivinä WO:lla sai puhtaat hiukset. Hiusten kanssa meni niin hyvin, että aloin jopa kasvattaa niitä poikatukasta, nyt solisluissa.

Nyt mulla on hiustenpesurytmit ihan sekaisin töiden takia ja tukka on pakko pestä aina, kun seuraavana päivänä on mentävä töihin. Ei mitään toivoa siitä kahdesta kerrasta viikolla, eikä WO enää putsaa tarpeeksi. Käyttelen shampoopaloja ja yrttejä ja myös nestemäisiä shampoita, vähän vaihdellen. Ja nyt testailen CO-pesuja myös. Ei toistaiseksi mitään tulosta. Olisi niin äärimmäisen kivaa, jos tarvitsisi pestä hiukset vain joka toinen päivä. Hiusten kuivumisessa pesun jälkeen alkaa kestää tällä pituudella jo ihan tuskaisen kauan, ja fööniä en tykkää käyttää. Enkä oikein muotoilutuotteitakaan.

Tiedän että pidempi pesuväli on minulle ihan mahdollinen koska olen siinä ennenkin onnistunut ja koska minulla päänahka ei sinällään pahastu siitä ettei sitä pestä joka päivä. Viikonloppuna voin olla ihan hyvin kolme päivää pesemättä ellei tarvitse näyttäytyä. Ei kutinaa, ei haise, ei mitään sellaista. Näyttää vaan pahalta. Ja en voi palvella asiakkaita hiukset hirmu likaisen näköisinä, joten on pakko pestä tosiaan jos seuraavana päivänä on töitä. On tämä taas vaikeaa. Jospa kesälomallla saisi pidettyä sellaisen kuurin tukalle että rasvoittuminen vähän vähenisi.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Margot - 07.06.12 - klo:01:06
Minusta on hassua ajatella, että tarve pestä päänahka päivittäin olisi jotenkin poikkeavaa, kun useimmat meistä kuitenkin pitävät muunkin ihon päivittäistä pesua ehdottomana osana perushygieniaa.

No tätä mäkin olen miettinyt jo pitkään! Miksi päänahkaa ei saisi pestä joka päivä, kun muu iho, kasvot, hampaat jne. pestään jopa useita kertoja päivässä eikä kukaan kehota pidentämään niiden pesuväliä?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Gekko - 07.06.12 - klo:16:27
^ Ei kai tässä siitä ollut kyse, ettei hiuksia saisi pestä päivittäin, jos se tuntuu itselle hyvältä ratkaisulta. Whatever works.


Kyllä hiusten pituudet ja latvat ainakin minulla kestävät jokapäiväisen pesun, kun hellästi ja sopivilla aineilla pesee ja suojaa latvoja tarvittaessa jollakin. Olen kuitenkin tulossa siihen tulokseen, että vähän pidempi pesuväli olisi juuri minulle parempi ratkaisu, se joka toinen päivä kuulostaisi aika hyvältä. Jaksaisin kyllä sinänsä pestä joka päivä eli en ole laiska, mutta hiukseni kuivuvat aivan järjettömän hitaasti ja haluan antaa niiden kuivua vapaasti, ja haluan niiden olevan kuivat ennen kuin menen nukkumaan, koska märillä hiuksilla nukkumisen seuraukset ovat seuraavana päivänä katastrofaaliset. Mun hiustenpesuaika on iltapäivällä töiden jälkeen, ja joskus tämä vain rajoittaa elämää aika paljon. Aika harvoin kyllä, mutta näitä tilanteita tulee.

Tärkeämpi juttu on se, että mun päänahka oli onnellisempi silloin, kun siinä pesuvälin pidentämisessä olin onnistunut. Tajusin itsekin olevani ylipesukierteessä (ja argh, olen siinä nyt taas) ja päänahka kutisi hulluna koko ajan ja pukkasi rasvaa ihan järjettömiä määriä. Mulla meni hermo siihen jatkuvaan rapsuttelemiseen ja päätin kokeilla tuota pesuvälin pidennystä, ja sehän toimi. Kutina rauhoittui heti, rasvoittuminen pari kuukautta myöhemmin. Nyt on taas alkanut se vaihe, että päätä kutittelee ärsyttävästi, kun liian usein joudun pesemään kun töissä on pakko edustaa.

Kampausten tekemisessä pikkuisen likaiset hiukset ovat usein mukavat. Minun hiukseni ovat ihan puhtaina superliukkaat ja niitä on vaikea käsitellä. Kun se pesuväli oli pidempi kuin nyt, ne olivat seuraavana päivänä ihan täydelliset vaikka johonkin nutturavirityksiin. Pikkuisen pitoa, mutta eivät näyttäneet likaisilta, ja päänahkakin oli rauhallinen. Nyt hiukset olisivat toisena päivänä niin järkyn rasvaiset, etten kehtaisi näyttäytyä niissä vaikka olisivat millä tavalla laitettu kiinni.

Eli projekti: pesuväli kahteen päivään. Kun nyt pääsisi vähän lomalle töistä. Pahuksen aikataulut.

Tässä asiassa olisi kai järkevää ottaa huomioon se, että rasvoittumista on kahdenlaista, tai siis ainakin kahdenlaista. Joillakin nopea rasvoittuminen on ominaisuus, eikä sille ehkä voi tehdä mitään vaikka miten yrittäisi pesua harventaa. Sitten on sitä nopeaa rasvoittumista, joka johtuu liiasta pesemisestä ja saa päänahan ärtymään ja rasvoittumaan kahta kauheammin. Tähän pesuvälin pidentäminen usein auttaakin, kun se liikapesemisen kierteen katkaisee. Mutta vähän aikaa hiukset kyllä näyttävät karseilta, kunnes tilanne normalisoituu.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Morrigan - 08.06.12 - klo:20:16
Minusta on hassua ajatella, että tarve pestä päänahka päivittäin olisi jotenkin poikkeavaa, kun useimmat meistä kuitenkin pitävät muunkin ihon päivittäistä pesua ehdottomana osana perushygieniaa.

No tätä mäkin olen miettinyt jo pitkään! Miksi päänahkaa ei saisi pestä joka päivä, kun muu iho, kasvot, hampaat jne. pestään jopa useita kertoja päivässä eikä kukaan kehota pidentämään niiden pesuväliä?

Ongelmani ei nyt ole kyllä nopeasti rasvoittuva päänahka, mutta mahdollisimman pitkä pesuväli olisi kuitenkin paras oman pääni kannalta. Hiukseni ovat hyvin helposti pörrööntyvät ja luonnonkiharat. Minusta olisi ihanaa jos voisin pestä hiukseni joka päivä, mutta hiusteni kuivumisaika on todella pitkä. Ne eivät koskaan ehdi kuivua ennen nukkumaanmenoa ja kosteilla hiuksilla nukkuminen aiheuttaa järkyttävän lopputuloksen joka on pakko suoristaa aamulla raudalla. Joka-aamuinen raudan käyttö ei luonnollisestikaan tee hiuksille kovin hyvää, joten mitä pidempi pesuväli on, sitä vähemmän tarvitsee rääkätä hiuksia kuumuudella. Myös hiusten pörrööntyminen sääolosuhteiden johdosta on vähäisempää kun hiukset eivät ole ihan vastapestyt.

Jotta ei mennä ihan ohi aiheen, minulla pesuvälin pidentämiseen toimii parhaiten mopin hydrating shampoo. Kaikilla muilla shampoilla pesuväli on joka toinen päivä, mutta mopilla saan yhden lisäpäivän, eli pesu joka kolmas päivä on riittävä.

Lisäksi tupeeraan hiusten juuret kevyesti ilmavaksi ettei letti mene päätä myöten. Tämä auttaa myös hurjasti tuon mopin ohella niin, ettei tuo kolmen päivän pesuväli tee tiukkaakaan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Marie Corelli - 10.06.12 - klo:21:45
Minulla on erilainen hiuslaatu, suora ja ohut, mutta minulla hiuset rasvoittuvat enemmän, jos en muotoile niitä mitenkään pesun jälkeen. Shampookin vaikuttaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: deko - 10.06.12 - klo:22:29
"Kerran viikossa pesu" ei ole autuaaksi tekevä asia.

Jos päänahkasi haluaa päivittäisen pesun niin kannattaa etsiä hellävarainen kosteuttava shampoo ja pestä se päänahka joka päivä. Latvat saa suojattua kyllä shampoolta, ihan vain levittämällä hoitista (hutiostokset kelpaavat tähän) pituuksiin ennen pesua ja levittämällä shampoon laimennettuna pituuksiin.

Hiukset saa joissain tapauksissa totutettua harvempaan pesuväliin ja se tietenkin helpottaa latvojen tilannetta, mutta jos päänahka ei pienen totuttelun jälkeen tähän suostu niin ihan turha yrittää väkisin.

Avalon Organics Grape Seed  (http://www.iherb.com/Avalon-Organics-Extra-Moisturizing-Shampoo-Olive-Grape-Seed-Fragrance-Free-11-fl-oz-325-ml/15719)sulfaatiton kosteuttava shampoo on ainakin minun hiuksistolleni mainio tuote päivittäiseen pesuun. Sipaisen latvoihini ennen shampoota jotain (ihan mitä tahansa)  hoitista suojaamaan ja tukka voi hyvin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Kauris - 06.12.12 - klo:14:01
Mä en tiedä onko tätä käsitelty tässä ketjussa jo vai onko tästä oma ketjunsa, mut mitkä asiat saattais aiheuttaa tukan rasvoittumisen kiihtymistä? En oo koskaan pitänyt tukkaani erityisen herkästi rasvoittuvana, joka toinen tai joskus kolmaskin päivä on ollut normaali pesutahti. Nyt musta tuntuu kuitenkin, että hiusten juuri pitäisi pestä päivittäin, tuntuu jotenkin rasvaiselta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tipson - 06.12.12 - klo:15:10
^ ekaks tulee mieleen hormonit ja toiseksi kyse voi olla kuivasta ihosta, jolloin iho alkaa tuottamaan talia. Ei välttämättä heti kannata alkaa käyttään tujuimpia "rasvoittuvalle päänahalle" nimitystä kantavia shampooita, vaan hellävaraisia ja kosteuttavia. Jos päänahka tuntuu kiristävälle, kutiavalle tms. ennen ravoittumista niin kuivuus vois olla se ongelma. Varsinkin näin ilmojen kylmetessä ja huoneilman kuivuessa vois ehkä kyse olla siitä.. Jos sitten tulee lisäksi finnejä yleisiin hormonifinnipaikkoihin nii sitten luultavasti hormonit kyseessä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tsupp - 06.12.12 - klo:15:44
^ Hormoneja minäkin lähtisin ensimmäisenä syyttämään. Tähänhän viittaa sekin, että yleensä rasvoittumisongelmasta ruvetaan kärsimään vasta esipuberteetti-iässä, kun hormonit alkavat hiljalleen hyrräämään. En itsekään lapsena pessyt hiuksia shampoolla, elleivät ne olleet jostain ulkoisesta syystä päässeet likaantumaan. Rasvaiset ne eivät olleet koskaan, se ongelma tuli vasta murrosiässä. Samoin äitini on maininnut päänahkan rasvaisuuden vähentyneen huomattavasti vaihdevuosien myötä.

E-pillerit saattavat vähentää myös päänahkan rasvoittumista samalla kuin muitakin iho-ongelmia. Näin oli muistaakseni myös itselläni. Henkilökohtaisesti en tosin koe pesuvälin pidentämistä niin tärkeäksi asiaksi, että olisin valmis sen takia pillereitä popsimaan, kun haitat omalla kohdallani ohittavat hyödyt.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: elämänkevät - 06.12.12 - klo:17:18
^ ekaks tulee mieleen hormonit ja toiseksi kyse voi olla kuivasta ihosta, jolloin iho alkaa tuottamaan talia. Ei välttämättä heti kannata alkaa käyttään tujuimpia "rasvoittuvalle päänahalle" nimitystä kantavia shampooita, vaan hellävaraisia ja kosteuttavia. Jos päänahka tuntuu kiristävälle, kutiavalle tms. ennen ravoittumista niin kuivuus vois olla se ongelma. Varsinkin näin ilmojen kylmetessä ja huoneilman kuivuessa vois ehkä kyse olla siitä.. Jos sitten tulee lisäksi finnejä yleisiin hormonifinnipaikkoihin nii sitten luultavasti hormonit kyseessä.

Mulla ainaki näin talvella nimenomaan kosteuttava ja hellävarainen shampoo auttaa rasvoittumiseen, kun kesällä taas tarvii tujummat mömmöt.
Mitkä alueet on tyypillisimpiä hormonifinnipaikkoja? Mulla meinaa kukkii nyt toinen poski ja suunympärys (tulee tuohon huulen rajaan finnejä kokoaika ja ne on kipeitä)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Kauris - 06.12.12 - klo:19:13
Mistäköhän mun hormonit nyt ois innostuneet. 0_0 Mulla nimittäin on tullut myös muutamia finnejä, jotka luultavasti on hormonifinnejä. Voihan tää toki olla hetkellistäkin ja normalisoitua ajan kanssa. Luultavasti on monen asian kombo. No, ei tää nyt oo niin vaarallista, tukanpesu on vaan mulle ärsyttävää hommaa kun tää karvapehko kuivuu niin kauan, enkä haluais ruveta kuivashampoon kanssa enempää läträämään kun pelkään sen vahingoittavan hiusta.

No, ehkä kokeilen enemmän co-pesua ja tarkastelen tilannetta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tsupp - 07.12.12 - klo:00:51
Mitkä alueet on tyypillisimpiä hormonifinnipaikkoja? Mulla meinaa kukkii nyt toinen poski ja suunympärys (tulee tuohon huulen rajaan finnejä kokoaika ja ne on kipeitä)

Itsellä niitä tulee yleensä nimenomaan suun ympärille, poskille ja otsaan. Toisinaan sellainen saattaa putkahtaa yläselkäänkin. Paikat vähän vaihtelevat, mutta ei niistä voi erehtyä, koska ovat nimenomaan ihan pirullisen kipeitä paukamia! Niitä jos erehtyy puristelemaan niin kiukustuvat vaan lisää. Auts.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: sininen kissa - 19.12.13 - klo:08:40
Dekolla ja evergreenilla on edellisellä sivulla hyvät pointit: jos päänahka kaipaa päivittäisen pesun, se sille suotakoon.

Minulla on melko rasvoittuva päänahka. Vuosikausia yritin taistella sitä vastaan, ja pesin hiukset vain joka toinen päivä. Minulla oli takkuuntuvat pitkät hiukset, joiden pesu ja selvitys oli oma operaationsa - siksi en jaksanut pestä joka päivä. Aina toisena päivänä pesusta hiukset olivat näkyvästi rasvaiset, ja hiukset piti laittaa kiinni. Usein käytin myös perunajauhoja rasvaisuuden häivyttämiseen. Ne toimivat kosmeettisesti, mutta eivät vieneet pois KUTINAA. Hävetti kun koulussakin piti vähän väliä rapsuttaa päänahkaa, mietin että luulevatko muut että minulla on täitä... Se lähmäinen tunne päänahassa myös tekee koko olon likaiseksi ja tunkkaiseksi.

Tänä syksynä leikkautin kivan polkkamallin, ja samalla aloin pestä hiukset päivittäin. Hiustenpesu on nyt helppoa ja nopeaa, tukka ei kaipaa hoitoainetta eikä mitään selvittelyä pesun jälkeen, ja kuivuu tosi nopeasti. Mikä parasta, päänahka on aina puhdas ja raikas. Kutina on loppunut. Tunnen, että päänahka voi hyvin.

Minun päänahkani ei koskaan tottunut siihen pesuvälin pidentämiseen. Nyt annan sille päivittäisen pesun, jonka se kaipaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Vaseline - 29.12.13 - klo:16:28
Hei, erittäin rasvoittuva päänahkani ja kuivat hiukseni eivät hylänneet Johnsonin vauvashampoosta (keltainen shampoo, no more tears). Tukka on kuivemman tuntuinen, mutta samalla mattainen ja öljyisen tuntuinen. Hiukset ovat hauraat, joten ajatus syväpuhdistavasta shampoosta kauhistuttaa. Ei enää vauvashampoota tähän päähän:(
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Louna - 29.12.13 - klo:17:11
^ Mä olen satunnaisesti pessyt hiukseni lasten shampoolla, kun om aon ollut lopussa, ja ne yleensä pesee hiukset liian kuiviksi. Päänahkaa ne eivät kuitenkaan ole kuivattaneet liikaa, ja ihmettelin, miten lasten hiukset on liukkaat ja kiiltävät, vaikka mulla sama shampoo kuivattaa hiuksia liikaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Vaseline - 29.12.13 - klo:18:53
Olen itse ihmetellyt ihan samaa, oman lapseni tukka suorastaan kiiltää ja hehkuu vauvashampoon jäljiltä! En laittanut shampoota kuin muutamiin kohtiin ja ne kohdat ovat kummallista hamppua, mutta kuitenkin öljyiset ja rasvaiset >:( Pahinta on, että kyseessä ovat etuhiukset. Olen huomannut, että minulle eivät sovi polyquaternium 10:a sisältävät shampoot, ne tekevät hiuksista silikonimaiset. Kaapissa on Dermosilin syväpuhdistavaa ja Herbinan sp, edellisessä on tosin sitä polyquatia....huoh, millähän sitä saisi nämä hiukset puhtaaksi?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 29.12.13 - klo:19:13
Mulla on samankaltaisia kokemuksia supermiedoista shampoista. Olen ajatellut, että ehkä se johtuu siitä, että lasten päänahka (kuten muukaan iho) ei tuota rasvaa, toisin kuin meidän isompien. Hyvin miedolla shampoolla pestessä tuntuu siltä, ettei se pysty liuottamaan suurinta osaa rasvasta, vaan jää talin kanssa jonkinlaisena tahmana hiuksiin. Hiukset jäävät toisiinsa takertuviksi ja likaisen mattaisiksi. Hiukset eivät välttämättä ole kuivuneet, vaikka ne tuntuvat siltä - joskus huono pesu jättää vastaavan tunteen. Lasten shampoot eivät välttämättä ole hyvä vaihtoehto niillekään aikusille, jotka haluavat varjella hiuksiaan, kun niitä ei ole suunniteltu rasvan liuottamiseen.

Olen kokeillut monia kampaamon syväpuhdistavia kertymien poistamiseen, ja kaikki ovat olleet liian kuivattavia hiuksille, mutta silti liian tehottomia poistamaan töhnää. Parasta on ollut Lushin I Love Juicy, jolla mun tukka jää jopa pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi, kunhan en ihan joka päivä käytä. Siinä ei ole polyquaterniumeja. Mulla on siis rasvoittuva päänahka ja kuivat ja hennot hiukset.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: elämänkevät - 06.01.14 - klo:22:08
Mulla on samankaltaisia kokemuksia supermiedoista shampoista. Olen ajatellut, että ehkä se johtuu siitä, että lasten päänahka (kuten muukaan iho) ei tuota rasvaa, toisin kuin meidän isompien. Hyvin miedolla shampoolla pestessä tuntuu siltä, ettei se pysty liuottamaan suurinta osaa rasvasta, vaan jää talin kanssa jonkinlaisena tahmana hiuksiin. Hiukset jäävät toisiinsa takertuviksi ja likaisen mattaisiksi. Hiukset eivät välttämättä ole kuivuneet, vaikka ne tuntuvat siltä - joskus huono pesu jättää vastaavan tunteen. Lasten shampoot eivät välttämättä ole hyvä vaihtoehto niillekään aikusille, jotka haluavat varjella hiuksiaan, kun niitä ei ole suunniteltu rasvan liuottamiseen.

Olen kokeillut monia kampaamon syväpuhdistavia kertymien poistamiseen, ja kaikki ovat olleet liian kuivattavia hiuksille, mutta silti liian tehottomia poistamaan töhnää. Parasta on ollut Lushin I Love Juicy, jolla mun tukka jää jopa pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi, kunhan en ihan joka päivä käytä. Siinä ei ole polyquaterniumeja. Mulla on siis rasvoittuva päänahka ja kuivat ja hennot hiukset.

Heippa hiuskaima! Rasvoittuuko sullakin se osuus pahemmin mitä et värjää (siis jos yhä kasvatat omaa väriä)? Itse kasvatin n.10cm omaa väriä kunnes maaliskuussa 2013 kyllästyin jatkuvasti rasvaiseen hiuksistoon ja vaalensin päällimmäiset hiukset. Nyt on alla omaa väriä pelkästään, joka on ihan ok, mutta tuo päälliosio on ihan toivoton...taas on noin 10cm tyvikasvu, joka rasvoittuu ja värjätyt latvat taasen kuivat. 

Elikkä kysymys kaikille hentohiuksisille joiden pää rasvoittuu: etsin silikonitonta shampoota (silikoni saa päänahan punoittamaan ja kutisemaan), joka ei lässäytä, eikä kuivata liikaa (jolloin myöskin päänahka kutisee), olisko vinkkejä?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 06.01.14 - klo:22:28
^ Heippa hei!  :) Kasvatan yhä omaa väriä, ja vaalennettua on jäljellä enää kasvoja reunustavien alueiden latvoissa. En ole sitä vaalennettuakaan mitenkään tässä viimeisen parin vuoden aikana kasvatellessa sävytellyt tai muuta, joten viimeisin vaalennus/värjäyskokemus on koko pään vaalennus joitakin vuosia sitten. Kyllä ainakin vaalennus ehdottomasti piti päänahan kuivempana jonkin aikaa, ja hiukset ilmavampina kun karheutuivat. Sen lisäksi olen huomannut, että päänahkani ei muutenkaan rasvoitu niskan puolelta ollenkaan niin paljoa kuin päältä ja takaraivolta, siis ihan liittymättä värjäämiseen.

Mun mielestä ihan loistava silikoniton arkishampoo on Lushin Fair Trade Honey. Mä käytän sitä nykyään päivittäin, ja välillä jos haluan tehokkaamman pesun niin käytän saman merkin rasvoittuville hiuksille tarkoitettua I Love Juicy -shampoota tai tuuheuttavaa Big-shampoota. Tuo hunajashampoo antaa runsauden tuntua ja pehmeyttä - on siis hellä, mutta hyvä ilmavuutta kaipaavalle. Kehun tätä varmaan liikaa, mutta se on poikkeuksellisen hyvä shampoo ihan ainesosiltaankin. Tilasin omani Britannian verkkokaupasta yli puolet Suomen hintoja halvemmalla.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Liina - 07.01.14 - klo:15:52
^^Mulla ainakin värjäämätön juurikasvu rasvottuu selkeästi nopeemmin. Riittää että sitä on sentin verran. Värjään siis kuukauden välein.

Pesuvälin pidennyksestä: Pesin pari vuotta hiukset sitkeesti vain joka toinen päivä ja joskus venytin joka kolmanteen päivään. Hiukset oli tokana päivänä juuresta rasvaset ja oli pidettävä kiinni. Lisäksi päänahka kutisi. Kun leikkasin lyhyen mallin oli pakko siirtyä pesemään joka päivä. Lopputulos: hiukset rasvattuu saman verran kuin ennenmin, päänahka kutisee vähemmän ja tukka näyttää joka päivä hyvältä. Olen alistunu kohtalooni. Mulla on vaan sellanen hiustyyppi että rasvasuus näkyy ihan heti.

Mulla tärkeintä on käyttää sopivasti pesevää shampoota, jotta päänahan saa puhtaaksi, mutta ei kuivata liikaa. Kaikki rasvottuville hiuksille tarkotetut shampoot ja toisaalta liian kosteuttavat on pahentanu rasvottumista. Vältän myös silikonia shampoissa ja poishuuhdottavissa hoitoaineissa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 07.01.14 - klo:19:09
^ Mullakin rasvaisuus näkyy samantien, kun hiukset ovat sen verran hennot. En ole koskaan edes yrittänyt pidentää pesuväliä, kun ei sen vaikutukselle ole mitään tieteellistä perustetta. En tietenkään silti paheksu, jos joku haluaa niin tehdä, kyllähän siinä varmasti hiuksiaan jonkin verran säästää. Mutta on aina hyvä pitää mielessä, että hyvinvoivasta päästähän ne hyvät hiukset kasvavat - rasvassa uiva päänahka ei ole mikään erityisen terveellinen ympäristö.

Kovin kosteuttavat tai rasvaisen päänahan shampoot eivät minullakaan ole sopineet päivittäiseen käyttöön. En ole kuitenkaan huomannut voimakkaasti pesevien shampoiden pahentavan rasvoittumista, ainoastaan kuivattavan hiuksia ja joskus päänahkaakin. Päivittäisessä käytössä olevalta shampoolta tarvitsen ennen kaikkea sitä, ettei se jätä päänahkaan mitään mähmää - ei omaa eikä shampoosta. Mun päänahan rasva on varmaankin jonkin verran kovaa/kuivaa, samalla tapaa kuin tukkeutuvassa ihossani, ja mulla jää tosi herkästi monista shampoista päänahkaan vain lisää töhkää.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: scoundrel - 08.01.14 - klo:22:21
Muistan joskus aiemmin kirjoitelleeni jotain tänne ketjuun, mutta en nyt jaksa kaivaa esiin että mitä olen tuolloin sanonut... mulla menossa oman värin kasvatus, ja on melko tuskaa kun on ~15cm omanväristä hiusta joka rasvoittuu kuin taikaiskusta yhdessä päivässä, ja sitten latvassa toiset ~15cm blondattua hamppua...

No kumminkin, pahimpaan rasvoittumiseen olen nyt löytänyt avun Flow:n palashampoista. Olen käyttänyt kehäkukkaa ja hamppu-turvetta, kumpikin noista auttaa rasvoittumiseen (plus että tukka näyttää paksummalta ja kuohkeammalta). Pesuväli on nyt usein jopa kolme päivää, ja vasta kolmantena päivänä hiukset alkavat näyttää ja tuntua rasvaisilta. Hiukset ovat pesun jälkeen kevyet ja ilmavat olematta kuitenkaan lirun näköiset (mikä omalla hiuslaadullani oli ongelmana useiden nestemäisten shampoiden kanssa).

Palashampoissa on vaan se huono puoli että niissä on se parin viikon lähmästymisjakso ennen kuin alkavat pelittää, ja jos erehtyy kerrankin pesemään tavallisella shampoolla niin lähmästyminen (ja rasvoittuminen!) alkaa taas alusta, eli näytän liimaletiltä viikon jos pesen kerran normishampoolla... koitankin siis pitäytyä palashampoissa kokonaan. Auttavat myös rasvoittumisen aiheuttamaan kutinaan, vaikka ei olis pessyt hiuksia kolmeen päivään niin ei kutise ainakaan yhtään niin pahasti kuin aiemmin normishampoilla pestessä...
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Nakke N. - 08.01.14 - klo:22:55
Täällä myös yksi, jolla on teini-iästä asti ollut rasvoittuvat hiukset. Olenkin pessyt hiukseni viimeiset 20 vuotta pääsääntöisesti joka päivä. Joudun myös föönaamaan joka päivä, jotta saan ohueen js hentoon lättänätukkaani edes vähän tuuheutta. Ja toisekseen, jos jätän föönaamatta, ovat hiukset jo illalla ihan rasvaiset, kun ovat lilluneet rasvaisessa päänahassa koko päivän. Ja tilanne on tosiaan nyt päälle kolmekymppisenä ihan sama kuin teini-iässä, rasvapää mikä rasvapää. Kuvittelin, että vanhemmiten ongelma lieventyisi, mutta kovin väärässä olin.

Olen kokeillut hiuksiini niin rasvaisen tukan shampoota kuin co-pesuakin, mutta ilman apua. Yhdessä vaiheessa jätin joka toinen aamu hiukseni pesemättä yrittäen saada päänahkaani tottumaan pidempään pesuväliin, mutta eipä siitäkään ollut mitään hyötyä, ja lisäksi hiukset ovat toisena päivänä niin likaiset, että ällöttää liikkua ihmisten ilmoilla.

Muutaman viimeisen vuoden ongelmana on ollut vielä kuivat hiukset. Hiukset ovat olleet koko ajan lyhyet tai lyhyehköt, joten latvat kuivuvat auttamattomasti tässä pesutahdissa, kun niitä ei saa edes suojattua. Nyt olen pari vuotta käyttänyt hoitavia ja kosteuttavia shampoita sekä hoitoaineita, ja niillä homma pysyy jätettävän hoitosuihkeen tai lämpösuojasuihkeen kanssa edes jotenkin kasassa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Marie Corelli - 09.01.14 - klo:10:13
^Minäkin olen huomannut, että jos föönaan hiukset, niin voin pestä hiukset jopa joka toinen päivä. Jos jätän föönaamatta, niin täytyy pestä joka päivä, eivätkä hiukset näytä hyviltä muutenkaan ilman föönaamista. Minulla on lyhyet hiukset.

Myöskin jotkut shampoot tuntuvat lisäävän rasvoittumista. Yleensä tällaisia ovat tuuheuttavat shampoot ja voimakkaasti pesevät shampoot. LV:n shampoo on muuten hyvä, mutta se lisää rasvoittumista. Joudun käyttämään välillä pesevämpää ja välillä vähemmän pesevää. Yleensä käyttämäni vähemmän pesevät tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa. Hoitoaineena käytän jätettävää tai pois huuhdeltavaa ja silikoneja vältän, koska niillä tulee liimaletti.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Nakke N. - 09.01.14 - klo:14:32
^ Ihan sama kokemus tuuheuttavista shampoista. Lisäksi ne ovat liian peseviä, ei minun hiukset kestä niitä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 09.01.14 - klo:17:31
^ Munkaan hiukset ei kestä tyypillisiä tuuheuttavia shampoita, ja lisäksi niistä usein jää mähmää päänahkaan. Olen usein miettinyt sitä, että tuuheuttavissa shampoissahan on usein paljon suolaa. Suola tekee hiukset karheiksi (= tuuhea = karmeassa kunnossa), mutta suolanhan sanotaan olevan myös tosi komedogeenista. Jääköhän se jotenkin päänahkaan... En tiedä, mutta monet tuuheuttavat shampoot tosiaan aiheuttavat mulla sen, että tukka on kuivaa heinää ja päänahka lismainen. Aidosti rasvaa poistamaan tehdyt shampoot ovat minusta olleet parempia kuin tuuheuttavat, esimerkiksi Lushin I Love Juicystä en ole koskaan saanut lisää rasvaa tai mähmää päänahkaan. Siinä ehkä auttaa sekin, että mukana on kosteuttavia aineita, eikä päänahka sitten jää ihan raa'aksi. Myös hedelmämehujen happamuus on ehkä avuksi.

Edit. Niin ja siis onhan monissa tuuheuttavissa shampoissa vaikka mitä möhnää mukana, niin että hius jäisi paksummaksi. Eihän se varmaan oikein hyvä homma ole sellaiselle päänahalle, joka ei kestä mitään ylimääräistä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Marie Corelli - 09.01.14 - klo:18:55
^En osaa sanoa tuosta suolan vaikutuksesta, mutta ainakin käyttämässäni Ole Hyvä Vanilja-omena-kaneli -shampoossa on merisuolaa, mutta se jättää hiukset hyvän tuntuisiksi.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 09.01.14 - klo:19:04
^ Joo siis kyllähän melkein kaikissa shampoissa on suolaa. Ajattelin lähinnä sitä, että monissa tuuheuttavissa shampoissa sitä on paljon enemmän kuin keskivertoshampoossa, kun suola antaa hiuksiin volyymia. Ja se suolan määrä niissä tuuheuttavissa tuntuu liialta - vähän niin kuin uinti meressä!
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 09.01.14 - klo:19:47
Millä nimellä tuo suola on incissä?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Katzenparade - 09.01.14 - klo:19:54
Pitää varmaan alkaa föönaamaan useammin, kunhan saan aikaiseksi mennä parturiin pätkäisemään värjättyä/käsiteltyä latvustoa pois. Mulla on myös siis oman värin kasvatus meneillään ja tosiaan, päänahka rasvoittuu todella helposti. Se on niin kerrassaan söpö kontrasti, kun latvat on kauheaa hamppua ja tyvi lismainen :D  Yritän kovasti pestä hiukset vain joka toinen päivä, mutta toisena päivänä on koko päähän laittaa kuivashampoota, joka tarkoittaa sitä, että Batisten kuivashampoo pullo kestää käytössä noin kuukauden.

Välillä, jos en ole menossa ihmisten ilmoille muuten kuin korkeintaa kaupassa käymään, jolloin selviän pipolla, annan hiuksien rasvoittua aivan rauhassa ja oikein koitan saada sitä rasvaisuutta harjattua myös latvustoa kohti. Tuskin se nyt mitään ihmeitä hiuksilleni tekee, mutta kuvittelen, että se auttaa tuota käsiteltyä osaa pysymään terveempänä :P
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 09.01.14 - klo:19:59
Millä nimellä tuo suola on incissä?

Yleensä ihan 'sodium chloride'. Joskus lukee pelkästään 'sea salt' tai muuta vastaavaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mena - 22.05.14 - klo:19:33
Mulla on nyt vuodenvaihteen jälkeen (lopetin Diane Novat, niiden kanssa pesuväli oli 1-1,5 päivää) rasvoittunut pahemmin kuin aiemmin, ja nyt kohti kesää tilanne vaan pahenee. Pesen hiukset aina iltaisin suihkussa, ja jo iltapäivällä otsan vierestä on ihan margariinilähmätukka. :-X Olen pessyt nyt Avalonin biotiinishampoolla ja välillä syväputsarilla, mutta sekään ei enää auta, pakko pestä päivittäin. Ylipäätään shampoo/hoitisvalikoima on mulle rajallinen hajusteallergian takia. Ilmeisesti pitäisi siirtyä aamupesuun, mutta ei nappaisi yhtään kun aamuisin olen muutenkin jo känkkäränkkä ja sitten pitäisi herätä aiemmin. Kraah.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 29.09.14 - klo:18:39
En nyt oikein tiennyt, mihin ketjuun tätä laittaa, kun kaikki päänahka-aiheiset ketjut (hilse, seborrea ja tämä) sivuavat toisiaan niin kovasti... Mulla ei päänahka tuota mitenkään tolkuttomasti sellaista hiuksiin valuvaa rasvaa, vaan on ennemminkin herkkä köhnääntymään, eli päänahka tuntuu lähmäiseltä ja rapsuttaessa jää kynsien alle rasvaista töhnää. Kun töhnää on tuntuvasti, päänahka kutiaa. Mitään hilseilyä tai punoitusta ei päänahassa näy, joten en osaa suoraan luokitella tätä miksikään. Ihoni on muualtakin "kuivarasvainen", joten sinänsä tämä ei varmaan päänahankaan kohdalla ole mitenkään ihmeellistä.

Köhnääntyminen tuntuu olevan kovasti pesutuotteiden mukaan vaihtelevaa, ja usein nekin, jotka hetken tuntuvat hyvältä (joita olen esim. näissä ketjuissa aiemmin kehunut), ovat kuitenkin jonkin ajan jälkeen tulleet ongelmallisiksi. Nyt olen löytänyt tähän asti parhaan avun päänahalle Faith in Naturen nestemäisistä shampoista, ja ne ovat useamman viikon päivittäisessä käytössä tuntuneet ihan systemaattisesti toimivilta. Päänahassa ei näiden kanssa ole lainkaan kutinaa, eikä kynsien alle irtoa rapsuttaessa juuri mitään. Kokeilin välissä paria toisenlaista shampoota, ja heti oli päänahassa mähmä ja kutina.

Kokeilin FiN:a ihan tarkoituksella erilaisen pesupohjan (ALES) ja yksinkertaisen puhtaan sisällön takia. Alkaa tosiaan tuntua siltä, että pesevillä aineilla on mun kohdalla iso merkitys. Useimmat SLES:llä pesevät syväpuhdistavatkaan eivät nimittäin poista rasvaa päänahastani, vaan pahentavat vain köhnää. Sulfaatittomat ovat sitten mitä sattuu, varmasti löytyisi hyviä ja huonoja, kun niissä on niin vaihteleva pesevien aineiden yhdistelmä. Luonnonkosmetiikan sulfaatittomat eivät ainakaan riitä päänahkani pesuun alkuunkaan. SLS taas ärsyttää ja kuivattaa liikaa.

En ole juuri havainnut FiN:n eri shampoovaihtoehdoilla hirveästi eroa pesutehossa, kaikki ovat aika tehokkaita. Kääntöpuolena sitten kaikki vähän takuttavat kuivaa latvaa. Jos joku muukin kärsii tällaisesta "tahmaherkkyydestä" ja FiN kiinnostaa, niin laitoin jonkin aikaa sitten tarkempia käyttökokemuksia luonnonmukaisten tuotteiden ketjuun. :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Jewely - 29.09.14 - klo:19:42
^Mulla on sama "ongelma" kun sulla ja mäkin oon huomannut että ALES:ia sisältävät shampoot ovat parempia, niillä vaan päänahka puhdistuu paremmin. En muista missä shampoissa olen siihen törmännyt mutta jotain vastaavaa taitaa olla Lushin I love juicy-shampoossa, siitä tykkään tosi paljon vaikka onkin hurjan pesevä. Pitääpä etsiä jostain käsiin tuollainen Faith in nature shampoo, kiitos vinkistä! :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 29.09.14 - klo:19:59
^ Kiva kuulla, että samanlaisia kokemuksia löytyy! :) Mä olen ostanut Faith in Naturea Ekolosta: http://www.ekolo.fi/?inc=24&manufacturers_id=27. Näillä ei kovin mahtava saatavuus näytä Suomessa olevan. Tosi harvassa on kyllä yleensäkin ALES pesupohjana, ja silloinkin voi tietysti shampoo olla muiden ainesosien takia sopimaton. I Love Juicyä mäkin käytin ja kehuin aiemmin, mutta sekin alkoi myöhemmin olla vähän ongelma. Sen incissä näyttää tällä hetkellä olevan SLS ja ALES, en ole varma oliko resepti ihan sama silloin kun itse käytin. Lushin olutshampoossa on muistaakseni ollut ainoana sulfaattina ALES, mutta siinä kyllä se alkoholi yms kumoaa hyödyn ja aiheuttaa ainakin mulla ikävästi kutinaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: SSpiegel - 03.10.14 - klo:14:59
En ole pitkiin aikoihin vaivautunut hiuspuolelle, koska olen aika lailla vain luovuttanut hiusteni (tai no hiuspohjani) suhteen, mutta täällähän on juteltu kiinnostavia juttuja. Pitää itsekin tsekata tuo Faith in Nature, koska sama ongelma löytyy myös itseltä. Tähän mennessä mistään apteekin tuotteesta, enemmän tai vähemmän pesevästä shampoosta tai edes luomukamasta ei ole ollut apua kutisevalle ja rasvoittuvalle päälleni. Kiitos vinkistä!

Edit. Huomasinpa tuossa suihkussa käydessäni, että mulla on käytössä tuollainen ales-pohjan omaava Born to Bion shampoo. Se onkin melkein ainoita shampoita, joilla pesemisen jälkeen ei kutise pää. Rasvoittumiseen ei ole auttanut, mutta otan ehdottomasti positiivisin mielin testiin tuon Faithin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Liina - 08.10.14 - klo:16:36
Minullakin on juuri "kuivarasvainen" iho ja päänahka. Tuntuu ettei meinaa millään shampoolla saada möhnäkerrosta pois ja sitten kutittaa. Täytyy kokeilla tuota ALES-pohjaista, yksikään nykyisitä shampoistani ei sisällä tuota.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 08.10.14 - klo:17:04
^^ Kiva kuulla tuo Born to Bio -vinkki myös, en ollut tajunnutkaan että niissäkin on tämä pesupohja!

Faith in Naturesta vielä tähän sen verran, että vaikka köhnää ehkä saakin kaikkein tehokkaimmin pois normaalista rasvaisille hiuksille tarkoitetuilla vaihtoehdoilla, niin myös kuivien hiusten kookosshampoo on tosi kiva vaihtoehto, jos edelliset tuntuvat liian tujuilta. Ei tuokaan varmasti kaikille sovi, mutta mulla ainakin jää siitä päänahka tosi rauhalliseksi, ja myös hiuksiin jäävä ilmavuus on päänahan kannalta mukavaa. Muut merkin kuivien hiusten shampoot eivät mulla ole tällä tavalla erityisiä, joten tässä on varmaan kyse ihan kookosöljyn hyödyistä. Tuo on myös siitä kiva shampoo, ettei se sisällä ollenkaan eteeristen öljyjen yleisiä tuoksuallergeeneja. Tuoksu on mieto kookosöljy.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Liina - 10.10.14 - klo:13:10
Ostin lähikaupasta Faith in Naturen Seaweed shampoon (kaikille hiustyypeille), kun muuta ei ollu saatavilla. Tykkään tuoksusta tosi paljon! Yhden kerran olen kokeillut ja täytyy sanoa että on tosi erilainen kuin kaikki aikaisemmin käyttämäni shampoot. Pesee tosi natisevaksi, mutta hiukset jää silti sileiksi ja takuttomiksi. Laitoin vähän hoitoainetta perään. Kuivuttuaan hiukset on tosi kuohkeat ja irti päänahasta. Päänahka tuntuu tosi puhtaalta. Vaalennettuja latvoja kuivattaa selvästi, joten jatkuvaan käyttöön ei sovi mulla.

Ja erikoisinta on, että mun maantienvärinen juurikasvu kiiltää! Luulin ensin että päänahka oli saanu hepulin ja rasvottuna pikavauhtia, mutta tämä kiilto ei johdu siitä!!! Mun juurikasvu ei ole koskaan ollu niin puhdas, että se kiiltäis muusta kuin rasvasta, mutta nyt on!

Heivaan vanhan syväpuhdistavan jämän (Redken) roskiin ja käytän tätä aina silloin tällöin. Toi Redken pesi hiukset tosi puhtaaksi, mutta päänahaka jäi aina kökköseksi. Seuraavaksi pitää tilata jostain tuo kookosshampoo tai vastaava Born to Bio shampoo kokeiluun. Tällä hetkellä muuten paras shampoo päivittäiseen pesuun on ollu Simin 4-system Mild shampoo, joka pesee päänahan puhtaaksi, mutta ei kuivata ja ehkäsee kutinaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 10.10.14 - klo:19:12
^Saako Faith in Naturen tuotteita siis ihan normi ruokakaupoistakin? Vai mistä kaupasta löysit?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 10.10.14 - klo:20:18
Ja erikoisinta on, että mun maantienvärinen juurikasvu kiiltää! Luulin ensin että päänahka oli saanu hepulin ja rasvottuna pikavauhtia, mutta tämä kiilto ei johdu siitä!!! Mun juurikasvu ei ole koskaan ollu niin puhdas, että se kiiltäis muusta kuin rasvasta, mutta nyt on!

Mulla on sama kokemus Seaweed-shampoon kanssa, mutta luulen ettei se ole pelkästään puhtautta, vaan tuo merilevä taitaa myös kosteuttaa. Mutta... Mä olen nyt viimeisimpänä käyttänyt ensin Raspberry & Cranberry -shampoota ja sen jälkeen muutaman päivän Seaweediä, ja omg mikä köhnä mun päähän kertyi. Olin siis saanut jo päänahan varsin puhtaan tuntuiseksi Coconut ja Pineapple & Lime -shampoilla, mutta nyt mentiin kyllä pahasti takapakkia. Tajusin tästä kyllä jo varmaksi sen, ettei tuo marjashampoo sovi ollenkaan, mutta jäin vähän pelkäämään, onko merilevässäkin ongelma. Jos sen kosteutuksen näkee hiuksissakin, niin mahtaako se ehkä tukkia päänahkaa... No, on se kuitenkin niin kivan tuntuista hiuksille, että jatkan toistaiseksi käyttöä. Muhitin eilen System 4 Shale Oil -shampoota päänahassa ja hinkkasin kunnolla ja pesin vielä perään vahvalla FiN:lla, ja kyllä pahin köhnä taisi sillä setillä lähteä. Vähän on päänahka rapsuttelusta arka, mutta testaanpa nyt sitten Seaweediä puhtaammalta pöydältä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 10.10.14 - klo:20:24
^Ootko muuten testannut joskus Born to Bio -sarjan shampoita? Niissä taitaa olla kanssa ales pesupohjana.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 10.10.14 - klo:20:42
^ En ole, mun yllätysreaktio onkin luettavissa tuolta edeltä! ;D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: SSpiegel - 10.10.14 - klo:20:51
Mä olen kerrankin oikein sivistyksen parissa niin käyn paikan päällä Ekolossa tsekkaamassa nuo Faithit.

Olen itsekin huomannut, että kosteuttavat shampoot ei pidemmän päälle tee hyvää. Vaikka välillä tekee mieli helliä hiuksiakin (on siis niin lyhyet hiukset, ettei hoitoaineen käyttö onnistu), päänahka tulee aika äkäiseksi, jos sitä ei pese kunnolla. Harmi sinänsä, koska hiukset näyttää aina heti sen pesun jälkeen niin hyviltä ja kauniisti laskeutuvilta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 10.10.14 - klo:21:15
Mä laitoin tilaukseen FIN ananas & lime shampoon, koska on vielä ilmaset postarit tän viikonlopun ajan Ekolossa. Jossain vaiheessa vois kokeilla Born to Bion shampoota.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 10.10.14 - klo:22:27
^ Kerro sitten, tuleeko tuoksusta mieleen xylitol-hedelmäkarkkiaski tai jotain vastaavaa! ;) Musta näissä FiN:n shampoissa on kaikissa tosi kiva tuoksu. No se marjaversio oli kyllä vähän imelän puolella, mutta ihan ok sekin.

^^ Joo, ei shampoossa vain sovi kovin paljoa hoitavuutta olla, aina on lähmä päänahassa. Musta paras periaate on se, että shampoo mahdollisimman puhtaana ja yksinkertaisena ja hoitis sitten hiusten tarpeiden mukaan. Mä olen lisäksi alkanut viime aikoina harmitella sitä, että olen hentohiuksisena aina orjallisesti välttänyt hoitoaineen laittamista lähellekään tyveä, vaikka hiukset olisivat kosteutuksen tarpeessa. Aloin tässä jonkin aikaa sitten käyttää (kevyttä) hoitista lähes koko tukkaan, toki välttäen itse hiuspohjaa, ja mun hiukset ovat heti niin paljon paremman tuntuiset ja helpommin käsiteltävät. Ja toisin kuin aina pelotellaan, tämä ei todellakaan lätsäytä, vaan nimenomaan lisää volyymia, jos hiukset ovat kosteutuksen tarpeessa ja hoitis ei ole lähmäävää. En ihmettele, että moni saa CO-pesusta lisää tuuheutta. Se nyt ei tällaiselle päänahalle ole vaihtoehto, mutta hoitista käytän kyllä jatkossakin kunnollisen pesun perään kaikkialle niin kauan kuin tukka sitä tarvitsee.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: SSpiegel - 10.10.14 - klo:22:45
Mitä hoitista oikein käytät? Mä en ole vielä onnistunut löytämään niin kevyttä, ettei hiukset lätsähtäisi ja sitten vielä rasvoittuisi yön aikana.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 10.10.14 - klo:22:59
^ Vaihtelen. FiN:n normaalista rasvaisille hiuksille tarkoitetut (ainakin Pineapple & Lime ja Grapefruit & Orange) ovat varmaan kevyimpiä koskaan kokeilemiani. Niistä ei jää päänahkaan eikä hiuksiin yhtään mitään ylimääräistä. Eivät kyllä sitten hoidakaan mun kuivia pituuksia tarpeeksi, mutta näitä ainakin voin laittaa tyveen asti. Myös Madaran Gloss & Vibrancy on käytössä, ja vähän hoitavampana Cutrinin Colorism, vaikka hiukset ovatkin käsittelemättömät - inhoan Moisturismin hajua, ja suosikkiani Greeniä ei löydy mistään... Se on tietysti sellaista tasapainottelua riittävän hoidon ja lätsäytyksen välttämisen välillä, mutta olen huomannut, että ainakin jotain voi tehdä ilman että tyvi on liisteriä. Ihan latvoihin laitan sitten suosiolla jätettävää, niin hoitavaa en yritä koko päähän valella.

EDIT. Niin tuota Colorismia en tosiaan voi oikein suositella, ei se raskasta ole, mutta lähmäpotentiaali on siinä kyllä olemassa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 16.10.14 - klo:15:32
Tuossa yllä oli puhetta Born to Biosta, ja nyt kun tulin nähneeksi verkossa niiden incejä, niin pesupohjana näytti olevan ALS (ammonium lauryl sulfate) yhdessä useamman muun aineen kanssa, eikä siis ALES (ammonium laureth sulfate) kuten FIN:ssa. Onko kellään pulloa, josta tarkistaa? Lisäksi näytti siltä, että koostumukset ovat muuttuneet jossain kohti, kun selvästi erilaisia incejä löytyi (kaikissa kuitenkin ALS). Onko kellään tuoreita kokemuksia?

Jatkoin itse siis Seaweed-shampoon käyttöä, enkä ole nyt ainakaan toistaiseksi huomannut sen aiheuttavan köhnääntymistä, joten luulen että ongelma oli tosiaan vain Raspberry & Cranberry -shampoossa. Ilokseni olen huomannut, että mitä enemmän näitä shampoita käytän, sitä enemmän hiukset kiiltävät. Itsekin alkuun pelästyin supernatisevaa tunnetta pestessä, mutta hiukset eivät todellakaan näytä kärsivän. Käsittelemättömät hiukset näyttävät näiden kanssa tosi terveiltä, ja oma väri on paljon kirkkaampi - ei siis kulutetun haalea, vaan vihdoinkin kiiltävä. Mä olen niin kauan toivonut sitä luonnollisen puhdasta kiiltoa takaisin! :l

Ajan kanssa alkaa huomaamaan enemmän eroja noiden eri versioiden välillä. Päänahka tykkää eniten ehkä Coconutista, mutta hento hius jää siitä ehkä liiankin liukkaaksi ja pehmeäksi, vaikka tyvi kyllä saa oikein kivasti ilmavuutta. Pineapple & Lime pesee kevyen puhtaaksi ja jännästi silottaa hiuksia, lopputulos on tosi kiiltävä mutta toisaalta hento tukka jää vähän vaille volyymia. Seaweedin sitruunaöljy on ehkä vähän niin-ja-näin mun päänahalle, mutta hiukset saavat mukavasti pehmeyttä ja runsautta ilman turhaa liukkautta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 16.10.14 - klo:20:20
^Hups sori, mulla meni lyhenteet vähän väärin  :-\
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: SSpiegel - 16.10.14 - klo:20:31
^^ Mahtoi olla lapsus munkin kohdalla. Luin sen incin todella homeisessa kunnossa olevasta etiketistä ja nyt en voi sitä tarkistaakaan, kun unohdin pullon reissullani toiselle paikkakunnalle.  :(
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 17.10.14 - klo:01:02
No ei se mitään, onhan se hyvä että tuollaistakin pesupohjaa löytyy, kun melkein kaikissa shampoissa se on SLES! Voi olla että tulee itsekin jossain vaiheessa kokeiltua Born to Bioja. Myös Yves Rocherilla on muuten monissa shampoissa tuo ALS + muita mietoja tensidejä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Jewely - 17.10.14 - klo:12:24
Mäkin tilasin tuon FIN Ananas & Lime-shampoon viime sunnuntaina Ekolosta, mutta se ei ole vieläkään tullut! Tilaussivulla näkyy edelleen että Odottaa käsittelyä. Voisivat pikku hiljaa postitella sen niin pääsisi kokeilemaan :) Onko pinkpepper sun shampoo tullut?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 17.10.14 - klo:20:39
^Ei ole vielä tullut. Mäkin jo malttamattomana sitä odottelen. Se on vissiin vast tänään lähetetty.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: pinkpepper - 23.10.14 - klo:14:35
No niin, nyt on FIN Ananas & Lime-shampoo saapunut ja just äsken pesin sillä. Tässä vaiheessa en osaa sanoa vielä mitään kovin syvällistä analyysiä, koska tukka on vielä märkä ja lopullinen mielipide muodostuu varmaan vasta muutaman pesun jälkeen. Mutta alku vaikuttaa ihan lupaavalta. Vähän se tuntui takuttavan, mutta on sitä pahempaakin nähty. Tuoksuu muuten ihan limelonkerolta!! Heti tuli kesä ja Naantalin Merisalin terassi mieleen kun siellä kaverien kanssa kitattiin limelonkeroa  ;D Mutta siis, päänahka tuntui puhdistuvan hyvin eikä sitä kutita. Voin tulla kertomaan lisää mielipiteitä kunhan olen sitä vähän aikaa käyttänyt.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: SSpiegel - 23.10.14 - klo:16:56
Mäkin olen nyt viikon pessyt FINin ananasshampoolla ja pakko sanoa, että ei se ihan mulla toiminut. Pesee huomattavasti hellävaraisemmin kuin rasvoittuvalle päänahalle tarkoitettu Born to Bion nokkos(?)shampoo (jonka vihdoin sain takaisin!), mutta välillä vastapesty pääkin tuntuu kutisevalta ja rasvaisuuteenkaan ei ole tullut helpotusta. Eli BTB toimii kuitenkin mulla paremmin päänahan kannalta, vaikka FIN onkin mukavampi hiuksille. Ehkä pesen nyt vuorotellen näillä kahdella.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Liina - 24.10.14 - klo:10:22
Olen nyt pari viikkoa pessyt Faith in Nature Seaweed shampoolla joka toinen päivä ja joka toinen päivä jollain vanhalla shampoolla. Tämä on toiminu ihan loistavasti! FiN pitää päänahan ihanan puhtaana, mutta kuivattaa latvoja. Ja vanhat shampoot ei näin käytettynä aiheuta lähmää ja on hellempiä latvoille. Kunhan saan hiuksiin lisää pituutta kasvatettua niin yritän pidentää pesuvälin joka toiseen päivään, mutta sen pidempää väliä en edes yritä. Pesen hiukset iltaisin ja nyt ne pysyy puhtaan tuntuisina koko päivän, illalla tuntuu ohut rasvakerros ihan tyvessä. Aikaisemmin rasvakerros tuntui jo päivällä ja illalla harjatessa lähmä levittyi pitkälle hiuksiin.

FiN Seaweed hoitoaine on myös ihanaa. Tosi kermaista, ihana sitrustuoksu ja tosi kevyttä. Levitän sen myös päänahkaan eikä se edistä lainkaan rasvoittumista. Latvoihin lisäksi jätettävää, Mopin voidemäinen jätettävä on tosi hyvää hennolle käsitellylle hiukselle.

Pakko kokeilla vielä ainakin tuota kookos shampoota. FiN:t on kyllä uskomaton parannus mun hiuksille. Sim 4-system mild shampoo oli hyvä päänahalle ja sillä sain talikohnän rauhottumaan, mutta FiN on tuonu myös tuuheutta ja kiiltoa. Olen sentään kokeillut vaikka mitä, mm. Flow:n palashampoot (Teepuu, Olut-muna) ei toiminu lainkaan, eikä Lushin pyöreät shampoot (Seanik, Ultimate shine), ei XZ:n vihreä savi, eikä Bio+ rasvaisille eikä miljoona ja yksi tuuheuttavaa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 24.10.14 - klo:10:47
^ Mahtavaa! :) Mullakin FIN:n hoitoaineet ovat jotenkin alkaneet toimia paremmin, jopa niin että esim. Seaweed silottaa liiankin littaan! Mutta hyvä vaan, että näinkin simppelit koostumukset voivat näköjään toimia ihan kivasti. Nämä shampoot kyllä jättävät mullakin ennestään kuivat latvat aika rutiseviksi, mutta musta silti tuntuu että näillä peseminen pitäisi sen parempikuntoisen osan melko terveenä pitkälläkin aikavälillä. On alkanut houkuttaa huonojen latvojen leikkaaminen alta pois aika kovasti...

Olen huomannut Coconut-setin antavan mulle selvästi enemmän tuuheutta kuin Seaweedin, mutta ainakin hoitoaineessa se kookosöljy on lopulta liikaa, kun hiukset eivät jaksa pysyä ilmavina kovin kauan. Shampoo on näistä kyllä helpommin lähestyttävä, kun yhdistää kevyempään hoitikseen.

^^ Tämä on kyllä kinkkistä etsintää ja tulokset tosi yksilöllisiä. Jos jossain vaiheessa kiinnostaa, niin useimmissa Yves Rocherin shampoissa on nykyään samankaltainen ALS+muuta-pesupohja kuin noissa Born to Bio -shampoissa, ja ainakin rasvaisille hiuksille tarkoitettu Pureté-shampoo (http://www.yves-rocher.fi/control/hiukset/shampoot/sampoo-12/?cmSrc=Category) on mun mielestä tosi hyvä tuote! Joidenkin mielestä se on mieto ja toisten mielestä superpesevä, mutta siinäkin on joka tapauksessa tyypillisimmästä eroava koostumus, joten toimii ehkä osalle meistä shampoo-ongelmaisista. :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ZEN - 24.10.14 - klo:13:03
Mäkin olen toiminut kuten Liina, eli noin joka toinen pesu viimeisen parin viikon aikana on ollut FiN shampoolla. Tällä hetkellä ollut käytössä se merilevä, kaapissa vielä odottaa Pineapple & Lime (aikomuksena on kuitenkin testata kaikkia jossain vaiheessa).

Mulla ei seborrean lisäksi varsinaisesti ole muita ongelmia hiuspohjan kanssa, mutta sen takia joudun pesemään hiukset kuitenkin joka päivä. Harvoin keksin shampoista mitään huonoa sanottavaa, ellei ne ole liian kevyesti peseviä, toisaalta harvoin myöskään tykästyn erityisemmin mihinkään. Tähän merileväshampooseen olen kyllä hieman tykästynyt, oikeastaan pidän kaikesta paitsi tuoksusta. :P Ei se nyt mikään ihan kamala ole, mutten ole sitrustuoksujen ystävä noin yleensä.

Mun mittapuulla tämä ei tunnu mitenkään erityisen kuivattavalta latvoillekaan, tosiaan olen kyllä tottunutkin käyttämään hyvin peseviä shampoita. Eniten pidän minäkin kiillosta ja kuohkeasta tuloksesta. :) Etenkin neitsythius tulee ihan järjettömän silkkiseksi tällä. Muutenkin koostumus ja vaahtoaminen ovat täysin kohdallaan tässä -- ei niin lirua, että valuisi sormien läpi, mutta helppo levittää ja vaahdottaa hiuspohjaan.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 29.10.14 - klo:16:47
Meillä on kyllä mennyt sen verran kivasti FIN:n kanssa, että luulen ainakin Pineapple & Lime -shampoon ja Seaweed-shampoon olevan uusintaostoksia. Siipalla on hilseily rauhoittunut ananas-limen kanssa sen verran, että hiusten on annettu pitkästä aikaa alkaa kasvaa pidemmiksi. Oma päänahkani on pysynyt köhnättömänä kummallakin näistä. Hämmästyttävästi nämä ovat alkaneet myös hiljalleen tuntua vähemmän kuivattavilta hiuksille, ihan kuin hiukset olisivat jotenkin päässeet sellaiseen "normaalitilaan", jossa kevytkin hoitis riittää paremmin. Ja ainakin tuo Seaweed-shampoo tosiaan riittää ihan yksinäänkin kosteuttamaan ja pehmentämään terveempää osaa mun käsittelemättömästä tukasta.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Liina - 30.10.14 - klo:15:13
Kokeilin pari kertaa Faith in Naturen Coconut shampoota. Pesuteho on hyvä, päänahaka ja hiukset tykkäsi. Ekan pesun jälkeen tulos oli hyvä, mutta toisen jälkeen jo huomasi että hoitotehoa on liikaa. Hiuksista tuli liian sileät ja vetelät. Tämä toimii varmasti loistavasti talvipakkasilla "tehohoitona" silloin tällöin käytettynä. Empä kyllä ole aikaisemmin kokenut tällaista tunnetta että päänahka on samaan aikaan puhdas ja hiukset on ylihoidetun tuntuiset  ;D

^Olen huomannut saman tunteen, että FiN seaweed shampoo kauemmin käytettynä ei enää tunnu kuivattavan niin pahasti. Olen testannut kuinka kauan voin käyttää muuta shampoota ennen kuin lähmä palaa. Nyt olen pessyt 3 kertaa muulla shampoolla ja nyt vasta tuntuu olevan päänahka FiN:n tarpeessa. Eli vaikutus on tosi pitkä! Olen pystynyt radikaalisti vähentämään kuivashampoon käyttöä, mikä on myös tehnyt hyvää päänahalle.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 30.10.14 - klo:15:48
^ Heh, joo, tuollaistahan se kookosöljy voi teettää. :D Huomasitko muuten ravistaa pulloa? Siinä neuvotaan niin tekemään, ja välillä kun itse unohdin, niin tuntui että pullosta saattoi tulla vähän öljyisempää tavaraa. Mulla silti jännästi on ilmavampi tukka tuolla kookoksella, ja merilevä silottaa enemmän, mutta jää kookoksesta pehmeämpi tuntu hiuksiin.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 21.11.14 - klo:10:48
Sanoin aiemmin, että FIN Seaweed-hoitis silottaisi hentoa ja ohuehkoa tukkaani liikaakiin, mutta syön nyt sanani täysin. Koko ajan menee vain paremmaksi, ja voin jo käyttää hoitista hyvinkin lähelle tyveä. Hiukset jäävät pehmeiksi ja kosteutetuiksi, mutta oikein puhtaan tuntuisiksi ja mukavan runsaiksi. Päänahka ei ole köhnääntynyt yhtään. Etenkin nyt kun lyhensin latvaa reippaasti, on tunne hiuksissa ihan mahtava. Tykkään yhä kovasti myös kookos- ja ananas&lime-tuotteista, mutta merilevissä on tälle hiustyypille ihan ideaali tuntuma.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Liina - 21.11.14 - klo:13:19
^Minä hieron Seaweed hoitoaineen myös päänahkaan, mulla kevyt hoitoaine rauhottaa, kosteuttaa ja vähentää tahmasuutta. Munkin hiuksille Seaweed on ihan täydellinen, ei tee hiuksiä yhtään painaviksi.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: evergreen - 21.11.14 - klo:13:37
^ Mä olen välttänyt sen laittamista päänahkaan, kun siinä on kuitenkin rasvaa (mitä mun iho enimmäkseen inhoaa), mutta ehkä mäkin uskaltaudun joku kerta kokeilemaan. :) Kaipa sen aika nopeasti tuntee, jos ei itselle sovi.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: SannaS - 17.12.14 - klo:17:13
Kokeilin XZ Teepuu-shampoota eilen ja tykästyin sen kevyeen pesevyyteen. Oli siis aika hellävaraisen tuntuinen shampoo. Yleensä XZ shampoot on aivan liian peseviä. Kiva löytää poikkeus, jossa on vielä tosi vahvan raikas muttei liian voimakas tuoksu.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Vivi - 26.06.15 - klo:19:44
Mä ostin myös tän ketjun suositusten perusteella Faith In Naturen shampoon (Rosmariini normaaleille ja rasvoittuville hiuksille). Päänahka on tuntunut monta kuukautta rasvoittuvan tosi nopeasti ja kutisevan helposti etenkin jos tukka pääsee rasvoittumaan, päänahkaan on myös kertynyt  helposti jotain möhnää. Oon pari viikkoa käyttänyt tuota shampoota ja se on auttanut ihan tosi paljon! Päänahka ei kutise tai mömmöönny ja oon voinut välillä pestä jopa 2 päivän välein.

Tuo rosmariinishampoo on tosi pesevää ja takkuunnuttaa hiusta pestessä, itselläni on hyväkuntoinen ja melko liukas tukka, eli se on ok, mutta jos on kuivat ja käsitellyt hiukset niin tää saattaa kuivattaa lisää. Ihanan tuoksuista tuo rosmariini on. Oon kuitenkin ajatellut että voisin tolle kaveriksi ostaa jonkun vähän miedomman version, esim teidän kehuman merilevä-shampoon.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: ZEN - 27.06.15 - klo:09:14
^Minäkin tykkäsin tuosta Faith in Naturen rosmariinishampoosta. Toinen, jota myöskin tulen jatkossa ostamaan, on greippi-appelsiinishampoo. Vaikka mulla on tosi kuivat latvat, jotka rajusti takkuuntuvat näistä, niin en ole huomannut niiden mitenkään pahentavan tilannetta pidemmälläkään tähtäimellä. Ja vaikka yleensä en lämpene sitrustuoksuille, greppi-appelsiini on niiiin ihanan kuplivan hedelmäisen raikas, etten parempaa tuoksua kesäsuihkuun voi kuvitella. :l
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Vivi - 02.07.15 - klo:14:36
Jostain syystä tää Faith in nature ei tunnu pidemmässä käytössä enää niin takuttavalta, hiukset on nykyään melko sileät huuhtelun jälkeen. Tiedä sitten mistä johtuu. Oon nyt monesti jättänyt hoitoaineen laittamatta ja tehbyt vaan huuhtelun laimennetulla etikalla jotta hiussuomut sulkeutuu ja tukka tuntuu ihan kivalta näin, tosi ilmavalta, muttei kuivalta. Kesä ja kostea ilma toki tekee eniten tuossa, talvella hoitoaine on tietysti välttämätön.

Tuo greippi-appelsiinishampoo kuulostaa ihanalta, samoin kuin ananas, mutta kumpaakaan ei ollut tossa Punnitse ja Säästässä jossa kävin. Ostin sitten tuon merilevä- sitruksen, toinen kelvollinen vaihtoehto ois ollut granaattiomena-rooibos.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Triina - 07.07.15 - klo:22:10
Elvitalin Fibralogy on yllättävän hyvä rasvoittuvalle päänahalle. Se on tuuheuttava shampoo, joka tekee selvästi ilmavat ja päänahasta irti olevat hiukset ja ilmeisesti tämä auttaa rasvoittumisenkin kanssa. Mulla on jonkin aikaa ollut varsin rasvainen päänahka ja lyhyiden hiusten kanssa aamut ovat aika ongelmallisia, kun tukkaa ei saa oikein kiinni ja aamuinen hiustenpesu on poissuljettu ajatus, kun ylös on noustava muutenkin klo 05.30... Tällä pestynä (+ saman sarjan hoitoaine) hiukset ovat seuraavana päivänä vielä ihan puhtaan tuntuiset.

Pitkille ja paljon hoitoa vaativille hiuksille varauksella, on kuitenkin aikamoiset sulfaatit ja alkoholiakin tässä on.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Myykkeli - 01.09.19 - klo:13:58
Mulla on lyhyt ja superrasvoittuva tukka. Tällä hetkellä pesen sen lähes joka päivä. Ilmeisesti rasvoittuminen on hormonaalista, sillä se on alkanut joskus yläasteaikaan eikä helpota, vaikka tekisi mitä. Silti elän toivossa, että jollain täällä olisi vinkki, jota en ole vielä kokeillut.

Esimerkiksi kerrottakoon tämän päivän tukka:
Olen pessyt hiukset eilen aamulla. Tänään aamulla tukka näytti likaiselta, mutta oli jotakuinkin siedettävä. Iltapäivällä hius näytti lähmäiseltä, meni päätä pitkin ja nyt illalla päänahka kutisee. Yleensä lähmäisyys on jo heti aamulla.

Värjääminen on aina tehnyt hiukselle hyvää, sillä se kuivattaa. Päänahka ei ole siitä erityisesti pitänyt ja onkin aina hilseillyt aika tavalla värjäysten jälkeen. Keväällä sain jonkun reaktion värjätessä (iho punoitti ja "paloi" parista pienestä kohdasta) ja nyt kasvatellaan tukkaa, jotta värjäämistä voidaan jatkaa raidoittaen, koskematta päänahkaan. Hiuksen pääliosan tyvi, sivut ja takaosa ovat  vaalentamatonta hiusta.

Ongelmana siis on
* Hiusten rasvoittuminen
* Päänahka on yhtä aikaa rasvoittuva, herkkä ja kuiva
* Päänahan kutina
* Sekä kuiva että rasvainen hilse

Musta tuntuu, että ole kokeillut kaiken. Jossain vaiheessa kuivashampoo oli paras ystäväni, mutta päänahka ei oikein tykkää siitä. Olen vuosien varrella kokeillut pidentää pesuväliä, pestä vedellä, pestä hoitoaineella, olla käyttämättä hoitoainetta, pestä palashampoolla, käyttää luonnonkosmetiikkaa, käyttää kampaamotuotteita, olla hellävarainen, käyttää räjäyttävän puhdistavia aineita ja tehdä vaikka ja mitkä tanssit. EI AUTA. Pisimmillään pesuväli on joka toinen päivä, jota voi vielä pidentää päivän kuivashampoolla. Nämä kaudet kuitenkin kestävät lyhyemmän aikaa. Karmeimmillaan hiukset ovat illalla vähän lähmäiset, vaikka ne on aamulla pesty. Tällä hetkellä pesen silikonittomalla hoitoaineella. Se on tehnyt päänahalle hyvää, mutta hiuksista en tiedä.

Tulisiko mieleenne mitään, mitä vielä kannattaisi kokeilla tai joku hyvä tuote, johon voisi olla hyvä tutustua?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: enna - 01.09.19 - klo:14:16
Oletko kokeillut ketokonatsolia sisältävää shampoota? Suosittelen kokeilemaan. Saa apteekista. Käytä em. shampoota ohjeen mukaan, mutta pese hiukset joka päivä.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Myykkeli - 01.09.19 - klo:14:33
Oletko kokeillut ketokonatsolia sisältävää shampoota? Suosittelen kokeilemaan. Saa apteekista. Käytä em. shampoota ohjeen mukaan, mutta pese hiukset joka päivä.

En ole kokeillut, sillä hilseily on mun ongelmista pienin eikä mulla ole koskaan ollut seborrooista ekseemaa. Käytetäänkö Nizoralia usein siis muuhunkin? Tuntuu, että pakkausselosteen mainitsema käyttötarkoitus ei kuulosta multa.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tiiti2 - 01.09.19 - klo:19:21
^ Apteekista saatava ketokonatsolishampoo ehdottomasti testiin.  :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Mena - 03.09.19 - klo:19:26
Tota ketokonatsolishampoota voi käyttää myös savipuoli-ihottumaan, kokemusta on. ;D Mulla oli joskus toi sama ongelma. Sain päänahan rauhoittumaan kun pesin syväputsarilla ja sitten vaihdoin hellempään shampooseen, eli Ole hyvän hajusteettomaan. Ja jos vaan pystyi niin välipäivinä co-pesu Neutralin hoitsikalla. Sitä ennen mitä enemmän pesin tujuilla aineilla, sitä enemmän rasvoittui ja hilseili. Nykyään tuo Ole hyvä on mulla vaihtunut Famon Haituva-palaan. Jos olet saanut allergisen reaktion hiusväristä niin suosittelen tiputtamaan myös hajusteet pois hetkeksi, nekin saattavat herkistää päänahkaa entisestään. Mulle tuli poltteluita ym kestoväreistä n. 9v (?) sitten ja siirryin silloin hennaamaan. Sain silti välillä punaisia paukamia jotka eivät tulleet hennaamisesta, vaan syylliseksi löytyi lopulta hajusteet kun erään suihkugeelin myötä iho räjähti kunnon nokkosrokolle ja pääsin rupikonnana ihotautilääkärillä käymään. Eli omalla kokemuksella suosittelen mahdollisimman hellävaraista shampoota, joka kuitenkin pesee tarpeeksi. :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: enna - 03.09.19 - klo:20:11
Oletko kokeillut ketokonatsolia sisältävää shampoota? Suosittelen kokeilemaan. Saa apteekista. Käytä em. shampoota ohjeen mukaan, mutta pese hiukset joka päivä.

En ole kokeillut, sillä hilseily on mun ongelmista pienin eikä mulla ole koskaan ollut seborrooista ekseemaa. Käytetäänkö Nizoralia usein siis muuhunkin? Tuntuu, että pakkausselosteen mainitsema käyttötarkoitus ei kuulosta multa.

Joo, mikäli oireet on jonkin hiivan/sienen aiheuttamia, tuo ketokonatsoli voisi helpottaa oireita.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: tiiti2 - 04.09.19 - klo:10:35
Ketokonatsolishampoo toimii monella rasvoittumiseen, vaikka ei muita oireita kuten hilseilyä olisikaan. Päänahassa (kuten muuallakin ihossa) on oma normaali bakteerikantansa, jossa mukana on monella myös esim. hiivasieniä. Joskus siinä elimistön normaalifloorassa saattaa joku asukas päästä villiintymään liikakasvustoksi, jonka seurauksena alkaa tulla oireita. Klassisestihan tämä tapahtuu antibioottikuurin aikana, mutta päänahassa jonkun sienen iso osuus oireilee tyypillisesti hiusten rasvoittumisena. Ei tarvitse olla seborrooinen ekseema ”diagnoosiksi asti” hyötyäkseen siitä; monella ketokonatsolishampoo taittaa rasvoittumisen kuukaudeksi tai pariksi yhdellä tai kahdella pesulla. Tästä ei nyt tietysti ole takeita että toimiiko just itsellä, mutta ketokonatsolishampoo on ihan vaaraton kokeilu ja pieni pullo maksaa apteekissa varmaan alle kympin. Jos hiusten rasvoittuminen on itselle ongelma, niin kannustan kyllä kokeilemaan.  :)
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Triina - 06.09.19 - klo:08:18
Ostin tämän keskustelun innoittamana pullon ketokonatsolishampoota. 100 ml maksoi parikymppiä. Tämä oli Ratiopharmin valmiste, Nizoral oli n. 22 €.

Mulla on ollut jo useamman vuoden haasteena todella nopea rasvoittuminen ja koska hiukseni ovat lyhyet, ei niitä saa edes ponnarilla kikkailtua. Kuivashampoo on välttämätön kaveri ja sitä kuluu valtavaa tahtia. Ikävää luonnolle ja kukkarolle eikä se jatkuva aerosolin hengittäminen varmaan hyväksi muutenkaan ole. Lisäksi toimivat kuivikset ovat kaikki melko hajustettuja ja se ei ole töiden kannalta kovin suotavaa, hiuksiin kuitenkin jää aika voimakas tuoksu. Eipä vaan ole oikein vaihtoehtoja, otin joskus viime syksynä päästäni vertailukuvia ja pahimmillaan jo 5 h pesusta oli selvästi rasvaisena roikkuva liiska. En ole yhtään osannut ajatella, että lääkeshampoosta olisi apua, koska hilsettä tai köhnää ei ole, tukka vaan tulee rasvaiseksi. Toivottavasti jelppii, raportoin tästä sitten.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Triina - 04.10.19 - klo:18:40
Tilannepäivitystä:
Olen pessyt kolme viimeistä pesua ketokonatsolishampoolla. Ensin olen miedolla shampoolla pessyt lian ja muotoilutuotteet ja sen jälkeen levittänyt lääkeshampoon ja antanut vaikuttaa 5-10 min. Vaahtoaa todella hyvin ja tuoksuu yllättävän miellyttävälle. Hiukset eivät mene pahasti takkuun, tavallisen hoitoaineen olen toki perään laittanut.

Vielä ei ole havaittavissa minkäänlaista muutosta rasvoittumiseen, mutta katsotaan. Ajattelin pestä kuurina 2-3 vk ja seurata sitten vastetta. Muita oireita, kuten hilsettä tai ihottumaa ei ole, satunnaista kutinaa on, joka johtuu enimmäkseen kuivashampoosta tai tiedosta, että lapsen koulussa on liikkeellä täitä  ;D
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Triina - 25.10.19 - klo:13:05
Ja jälleen tilannepäivitystä, siksi uusi viesti:

Kuukauden ketokonatsolishampookuuri takana ja pitänee todeta, että tästä ei ole avuksi omaan hiusten rasvoittumiseen. En ole havainnut minkäänlaista muutosta, yhtä pahasti lähtee päänahka öljyyntymään kuin ennenkin. Kikkailen jatkossakin kuivashampoolla.
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: Xhex0879 - 09.01.20 - klo:07:49
Pessyt hiukset tähän asti Jumping Juniper -shampoopalalla, ja ollut tyytyväinen pesutulokseen. Pesujenväliä voinut pidentää kun hiukset ei rasvoitu niin paljon. Tähän asti, nyt hiukset rasvoittuu kuin ennenkin. Shampoo menettänyt tehonsa, hiukset jos pesemättä pari päivää ne ovat hirveän rasvaiset. Mistä tämä johtuu, täytyykö vaihtaa shampoota? Mihin sitten vaihdan?
Otsikko: Vs: Helposti rasvoittuvat hiukset
Kirjoitti: MerGirl - 11.01.20 - klo:21:49
^ Ostin saman shampoon viime keväänä, mutta ei auttanut rasvaisuuteen.  Mulla ei kyllä mikään shampoo vaikuta, mutta ootko kokeillu Seanik iä Lushilta ? Monella tuntuu se auttavan.