Kauneudenhoito => Ihonhoito => Aiheen aloitti: LapLeopard - 17.05.08 - klo:16:45

Otsikko: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LapLeopard - 17.05.08 - klo:16:45
Monissa ketjuissa käsiteltiin samoja ongelmia kuin mitä mulla on, mutta ajattelin silti pistää uuden ketjun pystyyn, kun tunnun olevan moniongelmainen.  ;) Ikää on kertynyt 30+ ja olen koko ikäni kärsinyt epäpuhtaasta sekaihosta. Nuorempana iho oli selkeästi pintakuiva mutta mitä enemmän ikää tulee, sen enemmän iho tuntuu rasvoittuvan. Nyt jätin vielä pilleritkin pois ja sen kyllä huomaa - niskaan, decolte-alueelle ja kasvoihin on alkanut ilmestyä näppyjä, joista en ole juurikaan kärsinyt tätä ennen.

Mustapäitä on sen sijaan enemmän kuin laki sallii ja ihohuokoset on suurentuneet T-alueella. Kosmetologi on kehottanut mua kuorimaan ihoa runsaasti ja luopumaan kasvovedestä sekä liian tuhdeista hoitotuotteista. Mutta kun ei tunnu vaan auttavan.. Olen todennäköisesti kuorinut ihoani ihan liikaa, vaikka jos en kuori niin parissa päivässä nuo mustapäät oikein pompsahtavat ihosta ulos ja läheltä katsottuna ihosta siis törröttää mustapäitä. Niitä saa kyllä puristeltua raudalla, mutta kun tulevat vuorokauden sisällä takaisin. Ongelman kruunaa pienimuotoinen couperosa.  :(

Mitä ihmettä tälle nassulle siis pitäis tehdä? Onko olemassa tuotteita joilla tätä ongelmaa saa edes hitusen lievennettyä? Tällä hetkellä käytössä apteekista saatava Clinidermin Deep cleansing mousse ja Lumenen herkälle iholle tarkoitetut yö- ja päivävoiteet. Mattapinnan tekeviä voiteita en oikein voi käyttää, kun tuntuvat sitten taas kuivattavan ihan liikaa. Haluan myös tehdä tälle iholle jotain nyt ennen kuin tuo hormoniakne (?) nostaa päätään kunnolla.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Paulina - 17.05.08 - klo:17:21
^ Hyvä aihe.
Mustapäitä hillitsee hyvin Paula's choice BHA (salisyylihappo)-voiteet ja geelit. Kuorinta on kemiallinen, joten ei tarvitse raastaa ihoa aina rakeilla. Lisää infoa ja kokemuksia Paula's choice-ketjussa. Paula Begoun on jenkkiläinen "kosmetiikkakyttä" (kirjoja, oma tuotesarja..), mutta hänellä on myös nettiputiikki Euroopan puolella, postarit hieman suolaiset.
Pidän myös Dermalogican Daily microfoliant-kuorinnasta. Kuorin itsekin tavalla tai toisella lähes päivittäin, tuntuu, että on pakko. Iho ei tunnu herkistyneen tai ärtyneen siitä, vaan pysyy siten kurissa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: -j- - 19.05.08 - klo:20:14
^^
Mikä pointti siinä on, ettei saa käyttää kasvovettä? Eikö minkaanlaista?

Mulla ainakin kasvovesi viimeistelee puhdistuksen, en saa puhdistusaineella ihan puhdasta vaan aina kasvovesilappuun jää viimeiset meikin rippeet. En okinä ole ajatellut, että kasvovedestä olisi mitään haittaa, päinvastoin. Ja kasvovedessäni ei ole alkoholia.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: MerviMaria - 20.05.08 - klo:10:12
^^
Mikä pointti siinä on, ettei saa käyttää kasvovettä? Eikö minkaanlaista?

Mulla ainakin kasvovesi viimeistelee puhdistuksen, en saa puhdistusaineella ihan puhdasta vaan aina kasvovesilappuun jää viimeiset meikin rippeet. En okinä ole ajatellut, että kasvovedestä olisi mitään haittaa, päinvastoin. Ja kasvovedessäni ei ole alkoholia.

Samaa ihmettelen minäkin? Ainakin mulla on sen jälkeen mustapäät häipyneet lähes kokonaan, kun ryhdyin käyttämään Erisanin hajuustetonta ja alkotonta kasvovettä. Ikinä ollut iho näin hyvässä kunnossa. Nyt kesää kohti mentäessä saa nuo rasvaisemmatkin kasvovoiteet jäädä käyttämättä, joten vieläkin varmaan ihon kunto paranee entisestään.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kikka - 20.05.08 - klo:10:21
Outo ohje kyllä tuo kasvovedestä pidättäytyminen. Itse huomaan, että joka ikinen kerta kun kasvojen puhdistuksen jälkeen jaksaa vielä kasvovettä käyttää, tarttuu pumpuliin tai puhdistuslappuun aina likaa. Luulisi senkin vuoksi, että kasvovesi ei mitenkään haitaksi ole, varsinkin jos se on alkoholitonta. Itse käytän Lorkun kostetuttavaa kasvovettä.

Lapleopard: Mitä kosmetologisi tarkoitti runsaalla kasvojen kuorinnalla? Mä en taas uskalla hirveän usein kasvoja kuoria, ehkä joku kerran pari kuussa on sellainen sopiva määrä, koska tuntuu että kovin runsaalla kuorinnalla mustapäät todellakin pomppaavat jostain syvältä esiin. Välistä tuntuu, kuin olisi puberteetti-iässä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LapLeopard - 20.05.08 - klo:11:11
Täytyy ehdottomasti tutustua tuohon Paula's Choice -ketjuun. Kiitos vinkistä!

Ilmeisesti tuolla kasvovesikiellolla kosmetologi on hakenut sitä, että ihon pinta ikäänkuin kovettuu liikaa ja epäpuhtaudet jäävät herkemmin ihon sisään. Hänellä on ollut nimittäin vaikeuksia saada mun ihosta mitään irti, vaikka se kovin epäpuhdas onkin. Samoin tuolla kuorinnalla on tarkoitus pehmittää ihon pintaa niin että voiteet imeytyvät paremmin eikä epäpuhtauksia pääse syntymään.

Mä olen kyllä tuota ennen käyttänyt aina kasvovettä, mutta ei se ole pahemmin näihin epäpuhtauksiin auttanut. Mustapäitä on ollut murrosikäisestä lähtien. Ja aina ne on olleet tuollaisia isoja eli kun yhden puristaa niin ihoon jää ihan selvä reikä, joka sitten täyttyy kyllä takaisin pikavauhtia.

Unohtui muuten tuosta aloituksesta se pointti, että kun tässä kerran ollaan 30+, niin myös ekat juonteet ovat etsiytyneet kasvoihin. Olenkin miettinyt, että mitä ihmettä tässä pitäisi hoitaa: alkavia ryppyjä vai epäpuhtauksia vai couperosaa vai mitä?  ::)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 20.05.08 - klo:11:39
Unohtui muuten tuosta aloituksesta se pointti, että kun tässä kerran ollaan 30+, niin myös ekat juonteet ovat etsiytyneet kasvoihin. Olenkin miettinyt, että mitä ihmettä tässä pitäisi hoitaa: alkavia ryppyjä vai epäpuhtauksia vai couperosaa vai mitä?  ::)

Miekin kun lähestyn kolmenkympin kamalaa rajapyykkiä, oon huomannut juonteiden ilmestymisen ihoon. Tällä hetkellä vuosia ja vuosia piinannut akne on rauhoittunut mahdollisimman vähäisellä ja luonnollisella ihonhoidolla. Välttelen silikoneja ja mineraaliöljyä sekä sen johdannaisia kuin ruttoa; kosteutan ihoa öljyillä tai luonnonmukaisilla voiteilla; puhdistan ihoni öljyllä, Erisanin geelillä tai Avecydin puhdistusnesteellä; en käytä alkoholillista kasvovettä; meikkaan mineraalimeikeillä ja uusin kikka, jonka nappasin foorumin ketjusta Luonnollinen/vähäinen ihonhoito (http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=814.0) on puhtaan C-vitamiinin eli askorbiinihapon käyttäminen ihonhoidossa. Pelkästään tuo C-vitamiinin lisääminen rutiineihin on selvästi vaikuttanut ihoon, sillä iho tuntuu pehmeämmältä ja sileämmältä. Sitä kirkastumisvaikutusta odottelen vielä, mutta eiköhän se sieltä tule, kun vain jaksaa läträtä sen jauheen kans. Syksyllä ajattelin tutustua hedelmä- sun muiden happojen kuorivaan maailmaan, josta on apua sekä akneen että juonteisiin, ainakin toivottavasti ;D.

Oon yrittänyt hoitaa kasvojani kokonaisvaltaisesti, eikä vain pelkän yhden tai kahden ongelman mukaan. Uskon, että samalla kun hoitaa finnejä pois, on mahdollista kiinnittää huomiota myös juonteisiin, ihon kuivuuteen/rasvaisuuteen yms. Häätyy vain jaksaa ottaa selvää asioista ja kokeilla mikä sopii omalle iholle.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 20.05.08 - klo:13:22
Mä olen päässyt finneistä ja epäpuhtauksista eroon onneksi kokonaan. Nykyään taas vaivaa ihon kuivuus. Vaikka ulkona on jo kesä ja kuivuuden pitäis helpottaa niin silti eilenkin oikein kiristeli ihoa illalla kun aamuisesta kosteusvoiteen levityksestä oli kulunut jo niin kauan aikaa. Tuntuu myös että poskille hymykohtiin on alkanut ilmaantua pieniä juonteita (KÄÄK  :o ;D) näkyvät vain hymyillessä onneksi vielä... SIlmänympärykset toistaiseksi suht sileät.

Mulle on tullut lähes pakkomielle siitä että haluaisin välttää kaikki rypyt. Inhottavaa kun huomaa ihossa muutoksia vanhenemisen suuntaan.. Nyt on kaikki vielä ihan ok, mutta tästä on edessä enää vain alamäkeä  :-\ Harmi. Mihinkään leikkauksiin tai ruiskeisiin en halua ikinä turvautua, mutta haluaisin hidastaa ikääntymistä mahdollisimman pitkään hyvällä hoidolla niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Sit mietityttää mm.vuosien takainen tupakointi ja sen mahdolliset seuraukset, ilman aurinkosuojaa tehty auringonotto ym. mitä harrastin vuosia joka kesä. Ei sitä silloin tajunnut että joskus vielä manailee omaa tyhmyyttään....
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Paulina - 21.05.08 - klo:16:42
Olenkin miettinyt, että mitä ihmettä tässä pitäisi hoitaa: alkavia ryppyjä vai epäpuhtauksia vai couperosaa vai mitä?  ::)

Jep, uskon, että esim. AHAsta, BHAsta ja retinolituotteista (A-vitamiini) on apua sekä alkavaan vanhenemiseen että epäpuhtauksiin, uudistavat ja kuorivat ihoa kemiallisesti.  Kaikillehan nuo eivät välttämättä sovi, mutta jos iho ei ole erityisen herkkä ja couperosaa on vähän, niin.. Tuota askorbiinihappokikkaakin täytyy joskus kokeilla.

Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 22.05.08 - klo:21:03
^AHA:ta, salisyylihappoa ja retinolia ei kannata käyttää kerralla samaan nassuun, saattaapi iho ärsyyntyä moisesta käsittelystä.
Mulla toimii retinoli tosi hyvin, sehän auttaa sekä näppyihin ja mustapäihin että kollageenin tuotantoon. Iho on kirkas, heleä ja huokoset pienetyneet. Eikä ole pahemmin juonteita, jee!
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Punatukka - 23.05.08 - klo:08:08
Mitenkäs, uskaltaako retinolia sisältäviä voiteita käyttää kesällä? Minulla olisi Korresin sokerivoide kaapissa ja siinä on retinolia (määrää en osaa sanoa). Taikasana lienee aurinkosuojavoide.
Olisi kiva näin 40+ iässä saada apua rasvaiseen T-alueeseen ja mustapäihin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Maria - 23.05.08 - klo:09:30
 Mikähän olisi hyvä voide jossa olisi retinolia ???
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 23.05.08 - klo:09:39
^

Apteekkisarjan Avenen retinolituotteet Ystheal ja Eluage taitavat olla aika lailla parhaita. Itselläni on tuo Ystheal käytössä, mutta vain talvella. Kesällä en halua käyttää, kun ohentaa kuitenkin ihon pintakerrosta ja altistaa siten auringonvalolle. Ilmeisesti kunnon uv-suojat estävät haitat, mutta silti itse olen jättänyt käytön talvikaudelle.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Paulina - 23.05.08 - klo:09:55
Mikähän olisi hyvä voide jossa olisi retinolia ???

ROCin tuotteet. Noita saa muuten edullisesti (käsittääkseni markkinoilta poistuvia/poistuneita tuotteita) esim. Fragrancedirectista.
(LaPompadour; En tarkoittanutkaan, että kaikki hapot kerralla naamaan  ;))

Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 23.05.08 - klo:14:57
Minä käytän aina päivisin hyvällä aurinkosuojalla varustettua voidetta, oli sitten kesä tai talvi. Eli ruskettumiset olen unohtanut jo ajat sitten. Eipä se mua haittaa, en ole mikään auringonpalvoja koskaan ollutkaan. Mut on aivopesty varomaan aurinkoa  ;D

Toimivista retinolituotteista: suosikkini oli pitkään Philosophyn Help Me, jota ei enää näy missään nettikaupoissa, taitaa olla lopetettu. Nyt olen käyttänyt jo yli vuoden Afirm-nimistä retinoliainetta, tätäkin tilaan netistä. Tää on siitä hyvä, että saa kolmea eri vahvuutta: 1 on miedoin, 2 ärtsympi (tätä minä käytän) ja 3 vielä voimakkaampi. Voi valita omalle iholle sopivimman, mitä herkempi iho, sitä pienempi numero.
Silmänympärysiholle olen käyttänyt pitkään ROCin retinolisilmänympärysvoiteita. Ostin myös koko kasvoille tarkoitetun ROCin Retin-Ox+ -voiteen, mutta en ole ehtinyt käyttää vielä, kun Afirm on kesken. Haluaisin käyttää avatun putkilon ensin loppuun, ettei mene pilalle.
BM:n OptiRetin -voide on minulle liian rasvainen ja paksu koostumukseltaan, talvella menee joskus, kun iho on kuivempi. Muuten en siitä oikei tykkää.
Noita Avenen retinolivoiteita pitäis joskus testailla, kiitti vinkistä  :)

Ja oikeasti, jos käyttää retinolia, kannattaa olla varovainen sen suhteen, mitä muuta lyö nassuunsa! Ettei käy niin kuin mun tutulle, joka sai ihonsa aika hurjan punaiseksi ja palaneeksi "kaikki hapot kerralla + vähän arskaa päälle"-menetelmällä  :o
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 24.05.08 - klo:22:17
Mikähän olisi hyvä voide jossa olisi retinolia ???

En tiedä hyvästä mutta ainakin edullisissa Bellavita -voiteissa (Apteekin hyllyltä..) on A-vitamiinia eli retinolia ja ilmeisesti ihan runsaasti.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 25.05.08 - klo:00:02
^

Mutta ei kovinkaan tehokkaassa ja vaikuttavassa muodossa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 25.05.08 - klo:00:22
Suosittelen kokeilemaan täällä jo mainittuja Avenen tuotteita. Eluage on käsittääkseni hieman lempeämpi kuin Ystheal, mutta periaatteessa se on makuasia, kummasta pitää enemmän. Riippuu tietysti yksilöllisesti ihosta, mikä sopii parhaiten.
Eluage on käyttäjäkokemusten mukaan vähemmän tukkivaa tavaraa (oman ihoni meni Ystealista aika tukkoon), lisäksi mukana on frakturoitua hyaluronihappoa imeytymisen tehostajana.
Kannattaa mennä pyytämään apteekista näytteitä  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Hue - 25.05.08 - klo:01:27
Eluage on käsittääkseni hieman lempeämpi kuin Ystheal, mutta periaatteessa se on makuasia, kummasta pitää enemmän. Riippuu tietysti yksilöllisesti ihosta, mikä sopii parhaiten.

Mun käsittääkseni molemmissa voiteissa on kuitenkin saman verran retinolia (0,05%) ?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 25.05.08 - klo:08:59
^

Mutta ei kovinkaan tehokkaassa ja vaikuttavassa muodossa.

Missä muodossa retinoli on sitten tehokkain? Tykkään tutkiskella INCI-luetteloita ja Bellavitassa on Retinyl Palmitate, viidentenä luettelossa.

Muistaakseni olen myös lukenut että auringossa oleskelua  pitäis välttää retinolihoitojen yhteydessä. (Vai olikohan kyse hedelmähapoista (AHA)..)

Kuten huomaa olen aika amatööri näissä asioissa mutta erittäin kiinnostunut olen kuitenkin aiheesta  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 25.05.08 - klo:10:09
^

Mä en muista.  :D Anteeksi tyhmyyteni. Olen siis kuitenkin lukenut useammastakin eri lähteestä, että retinolia on aika vaikea saada sellaiseen stabiiliin muotoon, että siitä olisi oikeasti jotain kunnon hyötyäkin. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

Avenella on käsittääkseni ihan patentti omiin retinolituotteisiinsa, ja niiden pitäisi olla aika lailla markkinoiden parhaita.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Neulanen - 25.05.08 - klo:11:23
Rocin tuotteiden retinolipitoisuutta ei taideta ilmoittaa missään, onko kenelläkään tietoa?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 25.05.08 - klo:12:12
^^ Juu, Avenen tuotteissa retinoli on jo valmiiksi muodossa retinalhydi, jollaisena iho pystyy sen parhaiten hyödyntämään. Ihon ei siis tarvitse rueta prosessoimaan retinolia retinlahydiksi, kuten retinoltuotteiden kohdalla yleensä.
Stabiileja Avenen tuotteet kyllä ovat, ilmatiiviitä pumppupulloja.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Miltonia - 26.05.08 - klo:18:58
Rocin retinolipitoisuudet löytyvät heidän kauneusoppaastaan. En muista mistä tämän sain, mutta kuinka ollakaan aamulla lueskelin läpi ja seuraavat osuivat silmiini:

Retin-Ox+ Night= Markkinoiden vahvin retinolipitoinen yövoide 0,1%
Retin-Ox+ Day spf 15 pitoisuus0,1% sis uv-suojan 15
Retin-Ox+ Day Dry Skin pitoisuus 0,06%
Retin-Ox+ Eyes pitoisuus 0,02%, hajustamaton
Retin-Ox Illuminateur Fair sekä Golden, värillinen päivävoide, pitoisuus 0,05%

Näissä näkyy ikäsuositus olevan 35+. Tuotteet korjaavat ryppyjä ja juonteita.

Kertokaas tyhmälle mitä retinolin kuuluisi tehdä iholle?  :-[ Miksi sitä haluatte voiteilta?

Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 26.05.08 - klo:20:48
^Tietääkseni ekaks retinolivoiteita käytettiin akneihon hoitoon, huomattiin sen tasoittavan aknearpia ja vähentävän näppyjä. Myöhemmin havaittiin, että aknettaan retinolilla hoitaneet saivat vähemmän juonteita ja ihonsa oli kimmoisamman ja nuoremman näköinen kuin muilla samanikäisillä. Siitä lähtikin retinolin soveltaminen ikääntyvän ihon hoitoon. Pennsylvanian yliopiston professori Albert Kligman kehitti valmisteen nimeltään Retin-A, siitä kaikki lähti.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Anissa - 26.05.08 - klo:21:02
Suosituksia saisi antaa minullekin tässä aiheessa. Eli 30 tulee lasiin tänä vuonna ja pieniä juonteita on jo havaittavissa leuan alueella. Iho tyyppi on muuttunut muutaman vuoden kuluessa kuivasta normaaliksi, silloin tällöin t-alueelta rasvoittuvaksi sekaihoksi. Epäpuhtauksia tai finnejä ei ole.

Mutta. En ole vielä törmännyt kevyehköön päivä tai yövoiteeseen, joista löytyisi hieman jo tehojakin ryppyjen estoon, kaikki ryppyvoiteet kun tuppaaavat olemaan kamalan paksuja jankkeja. Kaikenlisäksi suurimmassa osassa tuotteista on vielä kohtuullisen korkeat silikoni ja/tai mineraaliöljypitoisuudet ja mielellään käyttäisin tuotteita, joissa noita ei ole. Tällä hetkellä mun iholle parhaimmaksi päivävoiteeksi on osoittautunut Humektan ja Aqualan L ja yövoiteeksi Humektan ja öljy yhdistelmä ja Korresin sokerivoide. Pahoin vaan pelkään, että ovat ryppyjen ehkäisyyn turhan heppoisia... :-\
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 28.05.08 - klo:08:17

Kertokaas tyhmälle mitä retinolin kuuluisi tehdä iholle? 

Mun käsitykseni mukaan retinoli "kuorii" ja uudistaa ihon pintaa tehokkaasti. Iho siliää ja epäpuhtaudet vähenee..

Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Miltonia - 28.05.08 - klo:08:36
Kuulostaa hyvältä. Seuraavaksi hankin jonkun retinoli pitoisen voiteen. Ehkäpä juuri Rocilta.

Mutta oliko nämä nyt niitä että pitää varoa aurinkoa? Yövoide ehkä kesällä ja talvella sitten koko arsenalilla ;D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 28.05.08 - klo:08:40

Mutta oliko nämä nyt niitä että pitää varoa aurinkoa?

Mulla on semmonen muistikuva et kesällä ei kannattais paljoa retinoli hoitoja tehdä. Eikä hedelmähappo jutskia  :D

Mä olen myös innostunut tuosta retinolista. Nyt kun ryppyjen ehkäisy alkaa olla ajankohtaista meikäläiselläkin niin eikun koko arsenaali käyttöön vaan mullekin 8)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Belle - 28.05.08 - klo:10:17
Osaisiko joku suositella kuivalle iholle meikinalusvoiteeksi sopivaa kosteusvoidetta, jossa olisi aurinkosuoja? Mun pahin iho-ongelma on poskipäiden kuivuus ja jos haluan meikkivoidetta käyttää, niin alla on oltava kunnon kosteutus, muuten tulos on karmea kiristävä ryttyisen näköinen paperi-iho. Nyt kun työtkin alkavat ensi viikolla ja pitää meikata päivittäin, niin uusi rasva on hakusessa.

Olen käyttänyt mm. Aqualan plussaa, mutta se ei kosteuta tarpeeksi enää. Kosmetologilta mukaan tarttu karmean ylihintainen Dr. Baumannin sensitive- sarjan voide ja se oli juuri sopiva, mutta ei ollut aurinkosuojaa enkä aio ostaa toista kertaa 50e voidetta. Lumenen 24h oli aikanaan hyvä, mutta sitä ei taida enää saada ja muut Lumenen rasvat menee mulla rullalle  - ei siis sovi ollenkaan meikkivoiteen alle  :(.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lalla - 28.05.08 - klo:19:41
Osaisiko joku suositella kuivalle iholle meikinalusvoiteeksi sopivaa kosteusvoidetta, jossa olisi aurinkosuoja?

Mulla on kaytossa L'Orealin Revitalift (se pumppupullossa oleva paivavoide), suojakerroin muistaakseni 15. Voide on todella paksua, joten sopii hyvin kuivalle iholle. Kesalla tuntuu hieman liian paksulta varsinkin jos on kostea ilma, mutta talvikayttoon varmasti vielakin parempi vaikka en ole sita viela talviaikaan kokeillut.Ei rullaa meikin alla, mutta saattaa tehda ihon kiiltelevan nakoiseksi (johtuu varmaan aurinkosuojasta). Tykkaan tosi paljon, miinuksena vain tuo kiiltely mutta puuteria kehiin... Olen kylla suunnitellu Derma Genesiksen hankintaa silla sain siita naytteen eika muistaakseni saanut aikaan samaa kiiltelyefektia, mutta saattaa olla liian kevyt muuten kuivalle iholle..
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Efva - 29.05.08 - klo:15:00
Onkohan ne retinolivoiteet oikeasti tehokkaita? Tiede-lehden artikkelissa "Ryppysodassa siliää vain lompakko (http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=826)" sanotaan laimeahkosti, että retinoli "voi hetkellisesti parantaa ihon ulkonäköä".
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 29.05.08 - klo:16:15
Mirre, retinoideista ja niiden vaikutuksesta ihoon on tuhansia tieteellisiä artikkeleita. Huomaa, että niitä käytetään reseptilääkkeinä - joten pelkkää uskomusta ne eivät ole.


Tässä lyhyt Wikipedia-yhteenveto  (http://en.wikipedia.org/wiki/Retinoid) aiheesta.
Ja täällä lisää (http://en.wikipedia.org/wiki/Retinol)..

 Archives of Dermatology: Improvement of Naturally Aged Skin with Vitamin A (Retinol) (http://archderm.ama-assn.org/cgi/content/abstract/143/5/606)

Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 29.05.08 - klo:16:39
Osaisiko joku sanoa onko olemassa sellaista retinolivalmistetta, joka ei sisältäisi silikoneja ja mineraaliöljyjä, kyseleepi kyseisiä aineita kammoksuva?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Hue - 29.05.08 - klo:18:01
Osaisiko joku sanoa onko olemassa sellaista retinolivalmistetta, joka ei sisältäisi silikoneja ja mineraaliöljyjä, kyseleepi kyseisiä aineita kammoksuva?

Avenen Eluage Cream? Ei sisällä ainakaan niitä tavallisimpia mineraaliöljyjä eikä silikoneja.

Eluage Cream inci:
Water (Aqua), Caprylic/Capric Triglyceride, Squalane, Triethylhexanoin, Avène Thermal Spring Water (Avene Aqua), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polymethyl Methacrylate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, BHT, Butylparaben, Disodium EDTA, Fragance (Parfum), Phenoxyethanol, Propylparaben, Red 33 (CI 17200), Retinal, Sodium Hyaluronate, Thiethanolamine.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 29.05.08 - klo:19:15
Onkohan ne retinolivoiteet oikeasti tehokkaita? Tiede-lehden artikkelissa "Ryppysodassa siliää vain lompakko (http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=826)" sanotaan laimeahkosti, että retinoli "voi hetkellisesti parantaa ihon ulkonäköä".


Ihotautilääkärit väittää aina ettei ryppyvoiteista ole mitään tehoa. Vitamiineista ei kuulemma ole  hyötyä ihon pinnalla. Ja että ihon kosteutus on ainoa keino pehmittää ryppyjä ja sen asian ajaa pelkkä perusvoidekin. Harmi  :D Olis NIIN kiva uskoa että kyllä ne voiteet tehoaa vaikka mihin..  Aika tyhmää tosiaan maksaa itsensä kipeäksi ja uskoa kaikenmaailman lupauksia eri voiteista, jos niistä ei sitten OIKEASTI olekaan mitään hyötyä ::) 
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: MAS - 29.05.08 - klo:19:34
Ja että ihon kosteutus on ainoa keino pehmittää ryppyjä ja sen asian ajaa pelkkä perusvoidekin.

Mä sitten taas väittäisin että kyllä sillä on väliä mitä iholleenkaan laittaa. Tietysti varmaan suurempi merkitys on terveillä elämäntavoilla, mutta onhan se täälläkin huomattu että voiteilla on eroa. Tuskinpa ylimääräiset vitamiinit ja antioksidantit iholla huonoakaan tekevät, itse ainakin olen huomannut että vaikuttavat paljonkin ihon hyvinvointiin.

Tosin en lääkäreiden tavoin usko siihen että se voidepurkin hinta suoraan kertoisi siitä että onko tuote hyvä ja iholle sopiva.  ;)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Efva - 29.05.08 - klo:19:36
Mirre, retinoideista ja niiden vaikutuksesta ihoon on tuhansia tieteellisiä artikkeleita. Huomaa, että niitä käytetään reseptilääkkeinä - joten pelkkää uskomusta ne eivät ole.

Joo, en epäile reseptilääkkeiden tehoa. Lähinnä mietin asiaa noiden käsikauppavoiteiden suhteen, joita käytännössä tulisi käytettyä.

Mutta kyllä tuo Eluage alkoi siltikin kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tiiti - 29.05.08 - klo:22:59
Tässä tulisi Ystheal emulsion inci:

AQUA, CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, AVENE AQUA, PARAFFINUM LIQUIDUM, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE , SQUALANE, BHT, BUTYLPARABEN, C 13-14 ISOPARAFFIN, CARBOMER, DISODIUM EDTA, LAURETH-7, PHENOXYETHANOL, POLYACRYLAMIDE, PROPYLPARABEN, CL 17200, RETINAL, TOCOPHERYL GLUCOSIDE, TRIETHANOLAMINE    Miten tuo poikkeaa Eluagen INCIstä? Avenen sivuilla Eluagea mainostetaan +45 vuotiaille ja Ysthealia +30-35v. Eli Ystheal olisi lempeämpää vissiin sitten. Yhden mineraaliöljyn tosta listan alkupäästä tunnistan, muut on hepreaa.

Ja voiko Eluagea sitten 30v käyttää, vai onko se liian kovaa kamaa?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Hue - 29.05.08 - klo:23:16
^ Molemmissa on 0.05% retinaalia. Lisäksi Eluagessa on retinaalin vaikutusta tukemassa Hyaluronihappo.

Ystheal on ilmeisesti aika paksua ja rasvaista, joten soveltuu paremmin kuivalle iholle. Eluage on koostumukseltaan mielyttävämpää ja kevyempää.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 29.05.08 - klo:23:30
Eluagen koostumus on myös erittäin kosteuttavaa, sillä siinä on mukana frakturoitua hyaluronihappoa. Se toimii sekä imeytymisen tehostajana että samalla myös retinalhydestä seuraavien oireiden (kuivumista, kutinaa, hilseilyä) mahdollisena lieventäjänä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 30.05.08 - klo:07:54
Mun muistaakseni Ysthealista oli kaksi versiota, voidemainen ja emulsiomainen. Mulla on jälkimmäinen, ja se kyllä sopii ihan hyvin, eikä ole turhan rasvainenkaan. Tosin mulla on aíka normaali íhotyyppi kyllä tällä hetkellä. Varmaan ihan makuasia kumpaa käyttää. Voisin itsekin kokeilla Eluagea seuraavaksi, jos noissa ei todellakaan tuon enempää eroa ole! Miksiköhän jälkimmäinen on sitten suunnattu yli 45-vuotiaille...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tiiti - 30.05.08 - klo:08:49
Juu kahta versiota on Ysthealista. Ja tuo, minkä INCIn pistin on sen emulsion, joka on tarkoitettu normaali/sekaiholle. Pitääkin käydä korjaamassa, kun jäi epähuomiossa melkein tärkein asia pois.


Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LapLeopard - 30.05.08 - klo:15:36
Uskaltaiskohan näin kesäaikaan koklata jotain retinolipitoista yövoidetta? Olen muutenkin vähän silllä kannalla että päivävoide voi vielä olla melko kevyt ja "normaali", mutta yövoiteeksi voisi ottaa jonkun hoitavamman ja tuhdimman tuotteen.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tiiti - 30.05.08 - klo:16:00
^ En tiedä, että kuinka fiksua se on, mutta noin ajattelin itsekin tehdä. :P Ja kyllähän talvellakin ihan riittämiin uv-säteilyä on (ja lumi vielä moninkertaistaa vaikutuksen), joten mietin, että kuinkahan suuri ero tuossa sitten loppuviimeksi on, jos ottaakin vasta talvea vasten käyttöön? Tai sitten vaihtoehtona on käyttää retinolituotteita vaan tyyliin loka-marraskuun loskap***a kelit.

Ajattelin siis itse Eluagea yövoiteeksi ja päivällä normaalisti humektan+ aurinkosuoja/mineraalimeikki.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 30.05.08 - klo:16:10
Mä hain tänään apteekista näytteet sekä Ystheal Cremestä että Eluage -voiteesta. Teidän kertomien juttujen innoittamana ajattelin kokeilla  :) Hinnat noissa näytti olevan aika muhkeat, Ystheal 30ml n.37 euroa ja Eluage n. 47 euroa 30ml. Saa olla melkoisen hyvää voidetta tuohon hintaan  ;)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 30.05.08 - klo:18:38
Kuten on sanottu ennenkin, Avenen tuotteet ovat roimasti edullisempia Etelä-Euroopassa. Kreikassa Eluagelle jäi hintaa 27 €.
Löytyy mm. www.pharmazon.gr
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Miltonia - 30.05.08 - klo:20:17
Aikaisemmin epäiltiin yleensäkin ryppyvoiteiden tehoja tässä ketjussa.

Mulla on ollut aina tapana voidella kasvot aamuinilloin eikä ihoni ole suuremmin kärsinyt kuivuudesta.  Sain kerran käsiini Diorin Sculpt 10 näytteen ja voin kertoa että aamulla huomasin selkeän eron. Mutta asia lienee niin että jos ei ole tarvetta  vaikkapa liftiin, niin miten se voide voi liftata olematonta. Tarkoitan siis että ei särkylääke auta jos ei ole särkyä ;)

Taisi tulla vähän OT.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 30.05.08 - klo:21:09
Mä en oikein jaksa uskoa muihin ryppyvoiteisiin kuin retinoliin  :)
Itse käytän retinolivoidetta yövoiteena, myös kesällä. Toisaalta suojaudun aina hyvin enkä ottamalla ota aurinkoa. Minnekään etelänmatkalle en retinolituotteita suosittele mukaan  :)

Muuten, kun aloittaa retinolia sisältävän tuotteen käytön, kannattaa ihon antaa tottua siihen rauhassa. Eli ensin käyttää vain joka toinen yö parin viikon ajan. Päiväksi sitten voide ilman retinolia ja ilman AHAta tai muita happoja, ettei ärsyynny iho liikaa. Retinoliin siirtymisen alussa voi myös ilmetä pientä hilseilyä ja iho tuntua tavallista kuivemmalta ja herkemmältä. Siihen auttaa mieto kasvojen pesuaine, rauhoittava kosteusvoide päiväkäyttöön ja se että välttää aurinkoa ja voimakkaita käsittelyjä - kuorintoja tai vaikkapa kulmakarvojen/viiksikarvojen vahausta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 31.05.08 - klo:10:08
Ei aurinkoisessakaan ilmastossa tarvitse luopua retinoidien käytöstä, kunhan muistaa suojautua auringolta kunnon suojakertimella ja vaatetuksella :)  Maailmalla on miljoonia retinoidituotteiden käyttäjiä Suomea paljon eteläisimmällä leveysasteilla. Esim. jossain Floridan korkeudella aurinko paahtaa vuoden ympäri ja siellä aurinkovoidetta on syytä käyttää jatkuvasti. MUA'ssa voi lukea monia käyttäjäkokemuksia reseptivahvuisten retinoidien käytöstä aurinkoisilla leveysasteilla, siellä niitä aurinkovaurioita on päässyt syntymäänkin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Efva - 02.06.08 - klo:09:29
No niin, tilasin sitten tuon Eluage Creamin Pharmazonista, kiitoksia vain vinkistä. :) Toivottavasti ei ole kauhean tuhtia. Tosin yövoiteena minäkin tuota ajattelin käyttää, päivällä sitten Humektania.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 02.06.08 - klo:13:42
Minulla on kyllä pientä ennakkoluuloa monia tehokkaiksikin todettuja ihonhoitometodeja kohtaan.

Muun muassa tällainen pikku ristiriita särähtää korvaan. Miesten ja naisten ihon vanhenemisen eroa selitetään ihan yleisesti sillä, että miehen iho on paksumpi - ja paksu iho rypistyy hitaammin. Monet "tehokkaat" ihonhoitomenetelmät (mikrokuorinnat, kemialliset kuorinnat, retinoli) ohentavat ihoa. Ei se mielestäni mikään mahdoton ajatus ole, että vaikutus on todellakin vain lyhytaikainen - ja pitkässä juoksussa tuotteet vain nopeuttaisivat vanhentumisprosessia  ::).

Vähän aikaa sitten törmäsin johonkin kaupalliseen nettisivuun, jossa oli ihan kivasti ihonhoitotietoa. Asiallinen sivu, sisältö oli pääasiassa dermatologien tuottamaa. Tällä kertaa pisti silmään kun samalla sivulla voimakkaasti väitettiin, ettei ilmehtiminen aiheuta ryppyjä - ja samalla sivulla mainostettiin botox-injektioita  ::). No ehkä ei suoranaisesti aiheuta, mutta kylläpä ne syvät rypyt tuumaavat syntyä sinne, missä lihakset liikuttavat nahkaa voimakkaasti...

Väestötutkimuksissa ei ole pystytty osoittamaan, että aurinkosuojavoiteiden käyttö pienentäisi syöpäriskiä. Ikävän monessa tutkimuksessa asioilla näyttää olevan pikemminkin päinvastainen riippuvuussuhde.

Ja niin edelleen...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 02.06.08 - klo:14:01
Mua on taas usein hämmästyttänyt se, että miesten ja naisten iho muka vanhenee eri tahtiin.

Itse asiassa, 3-kymppisillä tuttavamiehillä on KAIKILLA pääsääntöisesti enemmän ryppyjä, kuin samanikäisillä naisilla. Ainoastaan yksi poikkeus on tuttavapiirissä, eräs nainen, joka on vanhentunut ihan ennenaikaisesti oltuaan paljon auringossa. Muuten järjestään kaikilla miehillä on enemmän ryppyjä, ja varmaankin juuri siksi, etteivät ole hoitaneet ihoaan mitenkään. Enkä ole ainoa, joka on kiinnittänyt asiaan huomiota.

Miehillä on kyllä paksumpi iho kuin naisilla, ainakin käsissä, mutta kasvoista en ole niinkään varma. Esim. avomiehelläni on ainakin ohuemman ja pehmeämmän tuntuinen iho kuin minulla kasvoissa. Ei tietenkään kovin tieteellistä tutkimusta, omia havaintoja vain. Väittäisin ihotyypin ja rypistymisalttiuden riippuvan kyllä enemmän henk.kohtaisesta ihotyypistä ja ihon hoitamisesta, kuin sukupuolesta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Herya - 02.06.08 - klo:14:12
Mä oon lukenut että naisilla vaikuttaa hormoonit niin paljon ihoon että ryppyjä syntyy helpommin kun miehillä. Ja kyllähän se naisten iho venyykin kun sitä kokoajan puunataan, vaikka sen tekisi kuinka hellävaraisesti.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 02.06.08 - klo:14:51
Otan muuten sanojani takaisin sen verran, että retinolin pitäisi pikemminkin paksuntaa ihoa. Mutta kemiallisista ja mekaanisista kuorinnoista ei voi sanoa samaa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 02.06.08 - klo:14:53
Lila: Aurinkovoiteiden aiheuttama syöpäriski juontaa niiltä vuosikymmeniltä, jolloin aurinkovoiteet tulivat markkinoille ja niitä mainosttettiin nimenomaan palamisen estäjinä. Ongelmana oli, että ne sisälsivät vain UVB-suojan - mikä suojasi kyllä palamiselta!-, mutta EIVÄT sisältäneet kunnollista UVA-suojaa. Ihmiset siis intoutuivat grillaamaan itseään enemmän, ja luulivat olevansa turvassa...  :(
Pahimmat syövät syntyvät  nimenomaan UVA-säteilylle altistumesta, ja vuosiymmenien akkumulaatio elimistöön saattaa laukaista syövän jossain viidenkympin korvilla. Riippuu tietysti monista tekijöistä, mutta nuoruusvuosien estoton altistuminen auringolle on suuri riskitekijä.
Parasta on siis välttää itsensä paahtamista ja suojautua auringolta, sekä vaatteilla että tarpeen vaatiessa kunnon UVA-suojan sisältävällä aurinkovoiteella.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Miltonia - 02.06.08 - klo:15:03
Eräs asia joka vaikuttaa miesten ja naisten ryppyjen syntymisen eroihin on se että miehet ajavat partaansa.

Parranajo saa aikaan hienoa hierontaa ihoon ja se ehkäisee ryppyyntymistä tms. Ottakee kantaa ;D

Epäilen vielä että on harvassa ne miehet jotka suojaavat kasvonsa ihon auringolta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 02.06.08 - klo:15:31
^^Totta kai väestötutkimuksissa näkyy myös tuontyyppinen käyttäytymisen muutos, mutta toisaalta

- Käytössä olevista/olleista aurinkosuoja-aineista ja aurinkovoiteissa käytetyistä muista tehoaineista on useampi kuin yksi osoittautunut myöhäisemmissä testeissä fotomutageeniseksi tai fototoksiseksi. Esim. EDIT. hmm, kun en muista tuotemerkkiä varmasti niin poistan nimen, mutta yksi Suomessakin myynnissä oleva merkki joutui vetämään kokonaisen tuotesarjan pois markkinoilta tästä syystä muutamia vuosia sitten. Jostain ihmeen syystä asia ohitettiin mediahiljaisuudella...
- Endogeenisen D-vitamiinin rooli joidenkin syöpätyyppien riskin pienentämisessä on jo varmistettu. Vaikka ihosyövän osalta ei vielä kaiketi tutkimuksia ole, niin vaikutusta voi olla sielläkin.

En missään tapauksessa tarkoita sitä, että posketon auringossa grillaaminen olisi jotenkin järkevää. Ihon palaminen on selvä merkki vaurioitumisesta ja sitä pitää ehdottomasti välttää. Mutta valitsen itse mieluummin tiukkaan rajoitetun auringossaoleskeluajan, vaatteilla ja varjossa suojautumisen kuin kemialliset suojat - tällä välttyy myös väärältä turvallisuudentunteelta, minkä huonolaatuiset aurinkosuojat (tai vaikka suoja-aineiden liian vähäinen käyttö) ehkä antavat. Lisäksi en millään pääse siitä ajatuksesta, että kaiken aurinkosuoja-aineisiin liittyvän tutkimuksen taustalla on valtava bisnes - ikävä kyllä omissa silmissäni se heikentää saatavilla olevan informaation laatua ainakin jossain määrin. (Sama koskee toki lääke- ja kosmetiikkateollisuutta yleensäkin - mutta asenteeni on kyllä kaikin puolin tasapäisen skeptinen, ellei vakuttavaa näyttöä ole  ;D)

Jatkan vielä noista miesten ja naisten välisistä eroista - en mielestäni itsekään ole havainnut mitään ihmeellistä etua ikääntymisen vaikutuksissa miesten eduksi niin kauan, kun puhutaan - sanotaan nyt vaikka alle neliviitosista. Mutta vaihdevuosien jälkeen monella naisella iho ikääntyy ihan silminnähden - ja ihme tosiaan olisi, jollei taustalla olisi nimenomaan hormonaaliset tekijät. Mutta käsittääkseni menopaussin jälkeen ihon oheneminen nimenomaan kiihtyy ja kollageenin muodostus vähenee. Mahtaneeko hormonikorvaushoitoa saavilla iho pysyä nuorekkaampana?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 02.06.08 - klo:19:33
Auringon välttäminen on totta kai paras tapa suojata ihoa.
Mitä tulee siihen, että aurinkosuojatuotteet ovat pelkkää markkinointia, sanotaan näin, että tämän hetkisen tiedon perusteella uskon eri suoja-aineista olevan riittävän luotettavaa julkaistua dataa. Jokainen päättää tietysti itse loppujen lopuksi, mitä lähdettä pitää luotettavana.  :)

Ei ole mikään yllätys, että jokin suoja-aine on jouduttu vetämään markkinoilta. Osa valmistajista tekee edelleen laadultaan kyseenalaisia tuotteita, mutta tämä pätee moniin muihinkin tuotteisiin kuin aurinkorasvoihin.  :(

Luen säännöllisesti monenlaisia näkemyksiä edustavia artikkeleita  - mm. kirjoituksia, joissa kehotetaan oleilemaan auringossa runsaasti D-vitamiinin saannin ja hormonitoiminnan hyvinvoinnin vuoksi -, mutta olen itse sillä kannalla, että kohtuus kaikessa. D-vitamiinin kehittymistä varten voi jättää paljaiksi vaikkapa jalat, koko kehon ei tarvitse olla  esillä. (Eräs luonnollisen elämän puolestapuhuja, joka kannattaa aurinkosuojien välttämistä tilanteessa kuin tilanteessa, toisaalta suosittelee iholle muuten kyseenalaisia tuotteita - vaikkapa eteerisiä öljyjä kuten laventelia, joka on tieteellisesti todettu fototoksiseksi ja karsinogeeniseksi aineeksi. Vastuutonta sekin!)

Täältä löytyy eräs monipuolinen artikkeli erilaisista markkinoilla olevista aurinkosuoja-aineista ja niiden hyvistä / huonoista puolista. Tietääkseni hän on kemisti, joten hän ymmärtää yhtä ja toista aiheesta.

http://www.makeupalley.com/user/notepad/sunscreens


Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 02.06.08 - klo:20:21
^Kiitos linkistä NarnianQueen, osa linkissä kuvatuista aurinkovoiteilta vaikuttaa erittäin kiinnostavilta. Varsinkin Bioderman Photoderm-sarja.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: maatis - 03.06.08 - klo:11:58
NarnianQueen, en löydä mistään sellaista infoa, että laventeli olisi fototoksinen tai karsinogeeninen. Sellaisia eteerisiä öljyjä kyllä luetellaan monella sivustolla, mutta luetteloissa ei ole laventeli, lavandula angustifolia. Onkohan mahdollista, että olisit sekoittanut laventelin johonkin muuhun eteeriseen öljyyn? Jos et ole sekoittanut, niin onko mahdollista näyttää jotain sivustoja, joilla tuosta laventelin haitallisuudesta olisi kerrottu? Anteeksi tämä epäily, mutta asia on vaivannut minua jo jonkin aikaa... enkä tietenkään halua käyttää laventelia, jos se todellakin on haitallinen.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 03.06.08 - klo:13:38
maatiaismadonna, kyllä tietoa on tietoakannoissa ja lääketieteellisissä julkaisuissa.
Itselleni oli tuo tieto myös yllätys, sillä laventelia on vaikka missä herkän ihonkin tuotteissa. Itse olen saanut siitä aina oireita, joten selvisi nyt myös syy.

Lavender Oil: Primarily a fragrance ingredient, although it may have antibacterial properties. There is no research showing it has any benefit for skin (Sources: Phytotherapy Research, June 2002, pages 301–308; and Healthnotes Review of Complementary and Integrative Medicine). It can be a skin irritant (Source: Contact Dermatitis, August 1999, page 111) and a photosensitizer (Source: Family Practice Notebook, www.fpnotebook.com/DER188.htm). Research also indicates that components of lavender, specifically linalool, can be cytotoxic, meaning that topical application causes skin-cell death (Source: Cell Proliferation, June 2004, pages 221-229).

Edellinen tiivistelmä lainaus oli Paulan sivuilta, mutta jokainen voi tarkistaa nuo linkit ja lähdeviitteet.

edit: karsinogeeninen on ehkä väärä sana, tarkoitin tuota solun kuolemaa aiheuttavaa.

Täällä on mainittu aikaisemmin myös laventelin toinen haittavaikutus, nimittäin sen mahdollinen poikien hormonitoimintaa sotkeva osuus. Yritän etsiä sen linkin, jos löydän, - tuon tiedon kertoi tältä foorumilta jo poistunut grove, joka on apteekkialan ammattilainen ja on muutenkin tuonut tänne valtavasti asiatietoa.

Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 03.06.08 - klo:15:28
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15144499?ordinalpos=26&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum

Tässä tutkimus laventelin eteerisen öljyn komponenttien solujen kuolemaa aiheuttavasta vaikutuksesta iholla.

Jos joku rakastaa laventelia ja haluaa sitä käyttää, eihän sitä kukaan ole kieltämässä. Mutta hyvä on olla tietoinen myös mahdollisista haitoista.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: maatis - 03.06.08 - klo:17:25
Kiitos NQ.
Nojoo, ehkei tuota kannata kauhean usein käyttää, siis ei ainakaan päivittäisessä käytössä tai laajoille ihoalueille. Hyönteistenpistoihin käytän edelleen, koska laskee paukaman ja lopettaa kutinan muutamassa tunnissa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tiiti - 10.06.08 - klo:11:28
Tyhmä kysymys jälleen kerran: Voiko yöllä käyttää eluagea ja päivällä La Roche-Posayn Active C-tuotteita, vai onko tuo yhdistelmä jo liian raju?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Efva - 11.06.08 - klo:10:23
Retinoliin siirtymisen alussa voi myös ilmetä pientä hilseilyä ja iho tuntua tavallista kuivemmalta ja herkemmältä.

Näemmä joo, oon nyt käytellyt Eluagea perjantaista lähtien yövoiteena ja tänä aamuna huomasin tuollaisen hilsehtivän kohdan ihossani, siis kohdassa, joka normaalisti ei todellakaan hilseile... Ehkä se sitten on osoitus jonkinlaisesta vaikutustehosta.  ;D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 11.06.08 - klo:15:35
Tyhmä kysymys jälleen kerran: Voiko yöllä käyttää eluagea ja päivällä La Roche-Posayn Active C-tuotteita, vai onko tuo yhdistelmä jo liian raju?

Kyllä voi  :)  Ei välttämättä, riippuu ihosi reaktioista. Itsekin käytän kumpaakin tuotetta.

Eluagea ei kannata laittaa ihan joka yö, vaan antaa ihonsa tottua siihen vähitellen. Vaikka joa toinen / kolmas yö. Tärkeää on löytää tasapaino, missä iho saa maksimaalisen hyödyn kärsimättä liikaa sivuoireista.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 11.06.08 - klo:21:01
Tiiti, voi olla, että jos olet vasta siirtynyt retinoleihin, niin iholla on jo siinäkin tarpeeksi "sulattelemista", toisaalta, jos on sellainen iho, mikä ei kovin helposti ärsyynny, niin ei tule mitään epämiellyttäviä sivuvaikutuksia. Tää on niin tapauskohtaista.

Mirre, mullakin alussa oli pientä hilseilyä. Kuuluu asiaan  ;) Totuttelujakson jälkeen olen käyttänyt joka yö ongelmitta. Ja yleensä myös jätän retinolit aluksi vähemmälle, kun kokeilen jotakin uutta ihonhoitotuotetta, jossa on jotakin "ällistyttävän supertehokasta" = potentiaalisesti ärsyttävää  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tiiti - 11.06.08 - klo:22:21
Kiitoksia NarnianQueen ja LaPompadour. Eli siis voi, jos vaan iho kestää.

Mä oon nyt käytellyt yöllä Ysthealia. Välillä peräkkäisinä öinä ja välillä joka toinen yö. Siitä ei ainakaan vielä ole mitään oireita tullut. Kerran olen Eluagea kokeillut ja se vaikutti koostumukseltaan kivemmalta kuin tuo Ystheal joten suunnittelen siis sen hankkimista. Kuten myös tuo Active C:kin on vielä hankinnan alla.

Joku suunnittelee siis tilausta Pharmazoniin. ::)

Mietintämyssy on kuitenkin vielä ainakin jonkun aikaa päässä, koska mulla kyllä tuppaa iho reagoimaan aika herkästi. Mietin myös, että mahtaako nuo Active Ceet aiheuttaa naaman punoitusta, jos nuo tuotteet vilkastuttaa pintaverenkiertoa. :P
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Efva - 11.06.08 - klo:22:52
^ Eluagessa on kyllä yllättävänkin miellyttävä koostumus, imeytyy hyvin.

Mäkin harkitsen C-vitamiinivoiteen tilaamista...  ::) Mietityttää vain, että voikohan näillä tujummilla tuotteilla saada vahingossa aikaan jotain pysyvää vahinkoa iholleen?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 11.06.08 - klo:23:38

Mietintämyssy on kuitenkin vielä ainakin jonkun aikaa päässä, koska mulla kyllä tuppaa iho reagoimaan aika herkästi. Mietin myös, että mahtaako nuo Active Ceet aiheuttaa naaman punoitusta, jos nuo tuotteet vilkastuttaa pintaverenkiertoa. :P

Omaa herkkää ihoani Active C ei saa mitenkään punottamaan. Kyseessä ei oikeastaan ole mikään pintaverenkierron aktivointi, vaan C-vitamiini vaikuttaa monipuolisesti ihon toimintaan mm. suojaamalla happiradikaalien hyökkäykseltä sekä vaikuttamalla kollageenin kehittymiseen.

Mirre, tuskin aikaansaat ihollesi noilla tutkituilla tuotteilla mitään sen pysyvämpiä vaurioita kuin muutenkaan.  ;) Tietysti kannattaa seurata ihon rektioita ja vähentää / lopettaa käyttöä, jos iho ärsyyntyy. Kaikkien iho on niin yksilöllinen juttu.
Paljon pahempia vahonkoja saatat saada mm. eteerisiä öljyjä sisältävillä tuotteilla, vaikka laventelilla, mintulla ja sitrusuutteilla,  hankaavilla kuorinta-aineilla, tai auringossa itseäsi polttamalla.
Active C ja Eluage on hyvin suosittu yhdistelmä MUA'n ihonhoitoboordilla, sis yleensäkin retinoidit yhdistettynä C-vitamiiniseerumiin. Nuo mainitut ovat vielä mietoja moniin muihin vastaaviin verrattuna.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 12.06.08 - klo:08:39
Mun mielestä toi Eluage on jotenkin tosi kevyttä, ei siis riittävän rasvaista yökäyttöön mulle.. Sain tuota näytepurkkiin apteekista. Iho oli aika kuivan tuntuinen aamulla. Voisin kuitenkin ottaa yökäyttöön muiden voiteiden rinnalle, josko tuolla nyt rypistyminen ehkäistäisiin  ;)

Tuli mieleen tuosta hilseilystä ja retinolista että mulla oli joskus Oriflamen retinol silmänympärysvoidetta ( ei myydä näköjään enää) ja se kyllä oli tosi tehokasta ainakin hilseilyn perusteella. En pystynyt käyttämään joka yö kun tuntui että silmänympärykset alkaa hilseillä ja herkistyvät. Ryppytehosta vaikea sanoa koska silmänympäryksissä mulla ei ole kunnon ryppyjä vieläkään, ja tuosta käytöstä on aikaa nyt jo pari vuotta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Liisi - 17.06.08 - klo:08:30
Onpa voimakkaan tuoksuista tuo Eluage! Montako pumppausta laitatte sitä koko kasvoille?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 19.06.08 - klo:11:46
^En tiedä pumppauksista mutta mulla hupeni tosi nopeasti pieni näytepurkillinen tuota. On jotenkin niin kevyttä koostumukseltaan että mun iho imaisi tuon hetkessä ja sitten tulikin voideltua useampi kerros.

Tuskin tulee ostettua normaalikokoista putelia edes netistä tilattuna, koska tulis ainakin mun käyttömäärillä olemaan melkoisen tyyristä ihonhoitoa..

Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 19.06.08 - klo:23:47
Mm. jenkkiläinen jokseenkin kuuluisa dermatologi Leslie Baumann suosittelee kuivempi-ihoisille retinolituotteen päälle erillistä kosteusvoidetta juuri sen takia, että retinolituotteen ovat usein kevyitä koostumukseltaan ja saattavat muutenkin aiheuttaa ihon hilseilyä, varsinkin alussa. Retinlituotetta ei siis ole tarkoituskaan käyttää peruskosteusvoiteen tavoin, vaan pieni määrä puhtaalle iholle. Vähän niinkuin seerumia, tehotippaa yms. Tosin mulla on niin rasvainen ja "kestävä" iho, että en tarvitse muuta päälle.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tiiti - 19.06.08 - klo:23:58
Menettääkö tuo retinolivoide tehonsa, jos sitä taas lykkäisi esim. humektanin päälle? Eli alle kosteuttava rasva ja sitten Eluaget päälle. ;) Vai pitäiskö olla just toisinpäin?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 20.06.08 - klo:00:18
^Luulisin et imeytyy paremmin jos laittaa puhtaalle iholle. Jos siinä on välissä jotakin tuhtia rasvaa, niin meneekö tyyriit retinolit sit ihan hukkaan?   :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Hue - 20.06.08 - klo:00:22
Mä laittaisin Eluagen ensimmäiseksi puhtaalle iholle ja antaisin olla 5-10min ihan rauhassa imeytymässä. Sitten vasta levittäisin päälle jonkun kosteuttavamman tai rasvaisemman voiteen. :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lynx - 21.06.08 - klo:21:10
Valmistajan suosituksen mukaan tota Ysthealia saisi käyttää 25-vuotiaana kuuriluontoisesti. Onko kellään mitään tietoa, että miten pitkä tuollainen kuuri mahdollisesti voisi olla? Ja miten usein?

Olen tottunut käyttelemään Korresin Sugar Chrystalia piristysruiskeena, mutta se loppuu kohta. Sen lisäksi vihaan sen rullautumista. Ajattelin seuraavaksi ottaa Ysthealin kokeiluun.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 21.06.08 - klo:23:46
Valmistajan suosituksen mukaan tota Ysthealia saisi käyttää 25-vuotiaana kuuriluontoisesti. Onko kellään mitään tietoa, että miten pitkä tuollainen kuuri mahdollisesti voisi olla? Ja miten usein?

Olen tottunut käyttelemään Korresin Sugar Chrystalia piristysruiskeena, mutta se loppuu kohta. Sen lisäksi vihaan sen rullautumista. Ajattelin seuraavaksi ottaa Ysthealin kokeiluun.

Varoituksen sanana Ysthealista, että se on taipuvaisempi tukkimaan kuin Eluage. Ellet ole erittäin kuivaihoinen ilman mitään epäpuhtauksia, niin se voideversio saattaa aiheuttaa tukkeutumista. Sain ihoni tukkoon sillä parissa yössä... ja samanlaisia kokemuksia olen lukenut MUAssa.
Eluage on paitsi paremmin imeytyvää, myös tavallaan tehokkaampaa frakturoidun hyaluronihapon takia.
Nuo ikäsuositukset voi yleensäkin unohtaa, ne ovat pelkkiä markkinointikkoja.  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lynx - 21.06.08 - klo:23:49
^Mjoo, olen tosi kuivaihoinen eikä mulla ole edes mustapäitä eikä muutakaan epäpuhtautta. Luin kyllä noi edelliset viestit aiheesta, mitä tähän ketjuun oli heitetty eli tukkimisfakta on tiedossa...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Anissa - 22.06.08 - klo:10:18
Onkos teillä kokemuksia Lumenen retinolivoiteesta? Uudistava yövoide, Retinol Night. On sitä vitamiinisarjaa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 22.06.08 - klo:12:27
^Tarkoitatko sitä lopetettua retinolivoidetta?  Ainakaan Lumenen sivuilla en löytänyt mitään uutta versiota.
Mulla on tuota 'edesmennyttä' vielä tuubissa, nappasin syksyllä alennuksesta... Olen kyllä tykännyt - paksua ja kosteuttavaa. Olen käyttänyt lähinnä kämmenselkiin, päivämäärät kun jo ovat menneet umpeen...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Anissa - 22.06.08 - klo:13:19
Okei, en tiennyt, että se on lopetettu. Ajattelin, että siinä olisi voinut olla halpa vaihtoehto yövoiteeksi.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 22.06.08 - klo:16:42
Onkos teillä kokemuksia Lumenen retinolivoiteesta? Uudistava yövoide, Retinol Night. On sitä vitamiinisarjaa.

Mä käytin tätä muutaman putkilon silloin kun oli vielä myynnissä (sarjan uudistuessa ostin viimeisimman n.kymmenellä eurolla mut nyt sekin on loppu jo). Tykkäsin, oli sopivan täytelainen kuivalle iholleni. Retinolin vaikutuksia vaikea arvioida mut ihan heleänä pysyi nassu tuota käyttäessä..  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NastyBlackie - 24.06.08 - klo:21:20
Monissa ketjuissa käsiteltiin samoja ongelmia kuin mitä mulla on, mutta ajattelin silti pistää uuden ketjun pystyyn, kun tunnun olevan moniongelmainen.  ;) Ikää on kertynyt 30+ ja olen koko ikäni kärsinyt epäpuhtaasta sekaihosta. Nuorempana iho oli selkeästi pintakuiva mutta mitä enemmän ikää tulee, sen enemmän iho tuntuu rasvoittuvan. Nyt jätin vielä pilleritkin pois ja sen kyllä huomaa - niskaan, decolte-alueelle ja kasvoihin on alkanut ilmestyä näppyjä, joista en ole juurikaan kärsinyt tätä ennen.

Mustapäitä on sen sijaan enemmän kuin laki sallii ja ihohuokoset on suurentuneet T-alueella. Kosmetologi on kehottanut mua kuorimaan ihoa runsaasti ja luopumaan kasvovedestä sekä liian tuhdeista hoitotuotteista. Mutta kun ei tunnu vaan auttavan.. Olen todennäköisesti kuorinut ihoani ihan liikaa, vaikka jos en kuori niin parissa päivässä nuo mustapäät oikein pompsahtavat ihosta ulos ja läheltä katsottuna ihosta siis törröttää mustapäitä. Niitä saa kyllä puristeltua raudalla, mutta kun tulevat vuorokauden sisällä takaisin. Ongelman kruunaa pienimuotoinen couperosa.  :(

Mitä ihmettä tälle nassulle siis pitäis tehdä? Onko olemassa tuotteita joilla tätä ongelmaa saa edes hitusen lievennettyä? Tällä hetkellä käytössä apteekista saatava Clinidermin Deep cleansing mousse ja Lumenen herkälle iholle tarkoitetut yö- ja päivävoiteet. Mattapinnan tekeviä voiteita en oikein voi käyttää, kun tuntuvat sitten taas kuivattavan ihan liikaa. Haluan myös tehdä tälle iholle jotain nyt ennen kuin tuo hormoniakne (?) nostaa päätään kunnolla.Minusta kokeilun arvoinen olisi Roacuttan? Itsellä kai sama edessä kun iho rasvoittuu häiritsevästi. Itse olen kaiken maailman voiteet kokeillut ja ymmärrän että ne ovat vain kosmetiikkaa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Paulina - 20.07.08 - klo:10:46
Hmm enpäs oikein tiennyt mihin ketjuun tämän tyrkkäisi;

Viimeisin juttu idästä on BB-balm, Blemish balm/Beblesh balm, "ihmevoide", joka poistaa epäpuhtaudet, toimii meikkivoiteena, aurinkosuojana, "valkaisijana", ja ryppyjenkin ja öljyisyyden poistajana. Lotus palacen blogissa hyvä yhteenveto ja briiffaus asiaan. Tilasin itse tuon Skin79:n Gold label BB balmin Ebaysta, kahdenkympin pintaan postareineen. Laitoin tilaukseen vielä muutaman muun tuotteen.
Tuossa blogikirjoituksessa on myös hyvä sävyvertailu, vaikka tämäkin tökötti näyttää melkein harmahtavan ruskealta purkista tursotettaessa, se soveltuu vaalealle iholleni oikein hyvin. Tuotetta käytän sekä kosteus- että meikkivoiteena, mulle ei yleensä sävyttävät pvoiteet riitä, tämän peittokyky on riittävä. Inci on pitkä, enkä jaksa sitä nyt naputella kuin vähän alkuun: Water, Titanium dioxide, Propylene glycol, Cyclomethicone, Dimethicone, Isopropyl palmitate jne.

Vaikutuksista en osaa vielä tarkemmin sanoa, ei tästä mitään haittaa ole ainakaan ollut..täytyy päivitellä myöhemmin.
http://lotuspalace.blogspot.com/2008/06/bb-creams-quick-comparison.html
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: FairyTale - 21.07.08 - klo:14:43
^Kiitti vaan Pauliina kun tuotakin "ihmeainetta" täällä mainostat :D. Oli pakko käydä katsastamassa keskustreluita ja Ebaysta myyjiä.. Itse päädyin myöskin tuohon BB Gold labeliin, mutta en vielä tilannut. Ajattelin odottaa ensi kuun puolelle, ettei Visalasku nouse ihan mahdottomuuksiin.

Kerrothan heti kokemuksia kun pääset kokeilemaan? Taas kerran juurikasvusta löytää asioita, joita ei ikinä muuten tietäisi kaivanneensakaan ;)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NastyBlackie - 22.07.08 - klo:11:28
Viimeisin juttu idästä on BB-balm, Blemish balm/Beblesh balm, "ihmevoide", joka poistaa epäpuhtaudet, toimii meikkivoiteena, aurinkosuojana, "valkaisijana", ja ryppyjenkin ja öljyisyyden poistajana.Mihin tuo epäpuhtauksien poistuminen perustuu?

Lyhensin lainausta. -Luomo-
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Paulina - 22.07.08 - klo:13:18
^Ehkä poistaminen on liioiteltu ilmaisu, tuotteen sanotaan kuitenkin sopivan esim. akneiholle. Sen pitäisi siis kuitenkin hoitaa myös epäpuhdasta ihoa. 
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Miltonia - 24.07.08 - klo:09:19
Nyt olen käyttänyt parina yönä Ystheal+ Emulsionia. Nyt on pukannut heti pieniä finnejä kasvoihin, epänormaalia minulla.

Kuuluuko tämän toimia niin? Onko muille tullut? Mikä olisi hyvä päivävoide tukemaan tätä yövoidetta?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 24.07.08 - klo:14:56
No minä olen täällä useampaan otteeseen varoitellut Ysthealin tukkivasta ominaisuudesta...  ;) Sillä on se ikävä taipumus. Eluage on paljon paremmin muotoiltu koostumus.
Kannattaa käyttää tuota vaikka joka toinen, kolmas yö, niin tukkiminen saattaa jäädä siedettävälle asteelle, mutta hyödyt silti näkyvät ihossa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NastyBlackie - 10.08.08 - klo:22:22
Seborrooinen iho eli rasvoittuva iho

Yhä useammat niin nuoret kuin aikuiset kärsivät epäpuhtaasta, rasvaisesta ihosta eli seborrooista ihosta. Seborreassa eli talivuodossa talirauhaset erittävät tavallista runsaammin talia iholle.

IhokarvaSeborreaa esiintyy eniten niillä ihoalueilla, joilla on runsaasti talirauhasia kuten kasvoissa, rinnassa, olkapäissä ja selässä, mutta on myös yleinen vaiva hiuspohjanalueella.

Talivuodon tekijäitä on niin ulkoisia kuin sisäisä. Talirauhasten normaalia toimintaa säätelevät hormonit. Talivuoto syntyy usein mm. hormonitasapainon häiriöistä.

Lisääntynyt miessukupuolihormonien eli androgeenien eritys siis lisää talivuotoa.

Seborrea luo iholle suotuisat olosuhteet erilaisille ongelmille

lähde http://www.tukkacure.com/hiusongelmat/hiuspohjanongelmat/seborrooineniho/
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 11.08.08 - klo:00:12
Kuinka ollakaan, Eluage alkoi kiinnostamaan kovasti  ;D.

Mitä mieltä olette muuten Juvenan Juvedical seerumista?
Inci: Water(aqua), glyserin, SD alcohol 39-C (alcohol denat.), panthenol, chitosan, biotin, lysine hydrochoride, threonine, arginine, serine, histidine, glysine, tryptophan, folic acid, propylene glycol, glyseryl polymethacrylate, sodium carbomer, xanthan gum, trisodium edta, citrid acid, butylene glycol, soluble collagen, sodium chloride, sodium chondroitin sulfate, glucose, potassium chloride, magnesium sulfate, calsium chloride, calsium pantothenate, imidazolidinyl urea, phenoxyethanol, methylparaben, butylparaben.
Sarjan voiteessa olikin sitten jo iholleni sopimattomia aineita mutta tämä tuntuu hyvältä, ainakin toistaiseksi.

Lupaa tietty kuun taivaalta (ja tuolla hinnalla syytäkin  :D) mutta eipä ainakaan ole aiheuttanut huonojakaan ihoreaktioita minulle (vielä).
   
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NastyBlackie - 11.08.08 - klo:12:44
Mitenköhän toi sitruuna happo jos on sitrusallerginen? Onko hyviä allergisoimattomia voiteita? Kasviperäiset aineet ovat mulla johtaneet naaman punoitukseen.


Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: FairyTale - 22.08.08 - klo:00:07

Viimeisin juttu idästä on BB-balm, Blemish balm/Beblesh balm, "ihmevoide", joka poistaa epäpuhtaudet, toimii meikkivoiteena, aurinkosuojana, "valkaisijana", ja ryppyjenkin ja öljyisyyden poistajana. Lotus palacen blogissa hyvä yhteenveto ja briiffaus asiaan. Tilasin itse tuon Skin79:n Gold label BB balmin Ebaysta, kahdenkympin pintaan postareineen. Laitoin tilaukseen vielä muutaman muun tuotteen.
Tuossa blogikirjoituksessa on myös hyvä sävyvertailu, vaikka tämäkin tökötti näyttää melkein harmahtavan ruskealta purkista tursotettaessa, se soveltuu vaalealle iholleni oikein hyvin. Tuotetta käytän sekä kosteus- että meikkivoiteena, mulle ei yleensä sävyttävät pvoiteet riitä, tämän peittokyky on riittävä. Inci on pitkä, enkä jaksa sitä nyt naputella kuin vähän alkuun: Water, Titanium dioxide, Propylene glycol, Cyclomethicone, Dimethicone, Isopropyl palmitate jne.

Vaikutuksista en osaa vielä tarkemmin sanoa, ei tästä mitään haittaa ole ainakaan ollut..täytyy päivitellä myöhemmin.

Mitäs olet tykännyt Paulina ihmevoiteesta? Mä olen vasta 2 päivää tuota nyt kokeillut, ja lupaavalta vaikuttaa. Aine on tosiaan melko kammottavan harmahtavan väristä ja paksua, mutta kun tarpeeksi vähän annostelee, levittyy hyvin ja peittää sopivasti. Iholla tuntuu jotenkin hieman kihelmöintiä tms miellyttävää ( varmaan ne tehot ;) ). Meikin alla olen käyttänyt, ja pitää kyllä meikin jotenkin kuulaana.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lillamilla - 23.08.08 - klo:20:36
Ihan tämä meikäläistenkin ikäiselle suunnattu topic. Olen käyttänyt BM geeliä kohta vuoden suht säännöllisesti mutta nyt alkaa tulla vaihtelunhalu.  Seuraavaksi ajattelin kokeilla tuota Avenen Eluagea.
Tänään kävin apteekissa hypistelemässä tuota Avenea sekä ROC:n vastaavaa. ROC olisi halvempaa, mutta tuo dimethicone oli muistaakseni toisena vai kolmantena listassa. ROC silmänympärysrasvaa voisin kyllä käyttää kun silmien ympärillä mömmö sinne tai mömmö tänne ei tunnu haittaavan ihoa mitenkään.
Harmittavan kallis se Avene kyllä on. Ja aika vahva tuoksu siinä oli. Oudon persikan väristä voidetta, testasin kädelle mutta ei se väri erottunut siinä mitenkään.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 09.09.08 - klo:12:29
Mie löysin MUA:n arvosteluja selatessa MUAC:n happokuorinnat ja heti tilasin näytteitä muutamista tuotteista. Tänään pääsin sitten tositoimiin tuotteiden kans ja ensimmäisen käyttökerran jälkeen voin sanoa, että luulenpa löytäneeni avun mustapäiselle, menkkojen aikaan kukkivalle, aknearpiselle, rasvaisuuteen taipuvalle ja jo rypistyvälle iholle.

Levitin 3% BHA-liuosta iholle, annoin vaikuttaa 10 min, huuhtelin, levitin 40% glykoolihappoliuoksen iholle, annoin vaikuttaa minuutin, huuhtelin, jälkikäsittelin erityisellä liuoksella ja kosteutin ihon glykooli- ja hyaloronihapposeerumilla. Iho on todella sileä, eivätkä käsittelyt kirvelleet niin paljon kuin luulin niiden tekevän. Nyt seuraan alkaako iho kukkia tai hilseillä, mutta aion kyllä jatkaa tätä rutiinia jatkossakin, sen verran hyvät olivat ihkaensimmäiset kokemukset.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NastyBlackie - 09.09.08 - klo:19:18
Minulla oli käytössä glycolic acid 70% mutta oli pettymys. Pari purkkia notkuu hyllyllä. Tuote juu kuorii mutta muuta se ei tee.

Siis tuota happoahan voisi kokeilla syyliin tai känsiin. Sinne se sopii. Muualle en suosittele ;D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: annu - 14.09.08 - klo:13:21
Tuolla aiemmin joku kyseli Juvenan seerumista... Mainitsin toisessakin yhteydessä että minä olen siitä pitänyt. Se on ihoa rauhoittava ja ehkäpä pidemmän päälle on tasoittanut ihon väriäkin  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Virus - 14.09.08 - klo:14:11
Kävin jo hiuspuolella narisemassa (;D) käsityksiäni siitä, että kaikki, mitä ihon tai hiusten pinnalle laittaa, on kosmetiikkaa ja tyhjää myyntiväittämää. Happoja uskallan kuitenkin ihonhoitoon suositella niille ongelmaihoisille, joiden nahka sen vain kestää.

Itsekin olen +30 v ja päivittäinen ihon"hoitoni" koostuu pesusta pelkällä vedellä / ja tai pikku määrällä saippuaa. :-X (En meikkaa kuin harvoin, sillä teen töitä himassa eikä tarvitse olla päivittäin edustavana.) Joka tapauksessa tästä ylettömän hulppeasta kauneusrutiinista seuraa se, että ihossa on ajoittain epätasaisuutta ja mustapäitä. Silloin käytän kuuriluontoisesti Estée Lauderin Fruition Extraa (http://www.esteelauder.com/templates/products/sp_nonshaded.tmpl?CATEGORY_ID=CATEGORY5860&PRODUCT_ID=PROD1968), joka kyllä korjaa tilannetta selvästi. Eihän sekään mikään ihmeaine ole, ja osa vaikutuksesta takuulla perustuu jo ylipäänsä minkä tahansa voiteen käyttämiseen ja ihon pinnan pehmenemiseen...  Tuntuu kuitenkin olevan aika tujua tavaraa, koska osa kokeilleista on alkanut kirkua ja pessyt sen pois. ;D  Ikävä kyllä Suomesta Fruitionia ei ainakaan käytännössä saa, joten mahdollisuuksien mukaan könyän maailman lentokenttien bjyytishoppeja sitä löytääkseni. Saatavuuden lisäksi heikko kohta on aivan hirvittävä hinta. >:(  (Toisaalta, en ostakaan sitten muita voiteita tai kasvovesiä tai ihme kräämejä, joten suon sen itselleni.)

Varsinaisiin finneihin taas ei auta mikään ulkoinen tekijä. Aikuisiän aknesta selässä ja laajentuneista huokosista kärsineenä, ja niille kaikkeni tehneenä puhdistuksia, voiteita, dianenovia ja ruokavalioita myöten marssin ihotautilääkärille, joka löi Roaccutan-reseptin kouraan. Parissa kuukaudessa hävisi viimeinenkin paise ja arvet katosivat puolessa vuodessa ja poissa ovat pysyneetkin jo vuosia. Ennen lääkekuuria ainoa, mistä sai tilapäisen avun oli aurinko + suolavesi = Välimeri -yhdistelmä, mutta rusketuksen häipymisen myötä tilanne palasi aina uudelleen.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lillamilla - 14.09.08 - klo:18:07
Onko kellään kokemuksia Dermalogican ns. aikuisen ihon, super rich repair tai power rich  tuotteista? Sain juuri näytepussukat, mutta harmikseni taisin ne hävittää.

 Mitä vaikutuksia Avenen Eluagen käyttäjät  olette naamassanne havainneet?

Ostin Sokoksen kuukausitarjouksesta RoC:n Retin Ox silmänympärysvoiteen. Mitään ihmeellistä en ole parin päivän käytön jälkeen havainnut, silmien ympäryksiä kutittaa välillä.Tuubista tursuaa ainetta ihmeellisesti vaikka pidän sitä pystyasennossa. Käytän tämän loppuun ja katson, tapahtuuko mitään pidemmässä käytössä. 
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 14.09.08 - klo:20:53
^Tuo kutina on mielestäni ihan tavallista alussa, kun siirtyy retinolituotteeseen. Jos pahenee, voi kokeilla vuorotella tätä ja jotain perussy-voidetta, kunnes iho tottuu. Ja suojata hyvin auringolta, itse olin yllättynyt, kuinka selvästi iho muuttui herkemmäksi auringon säteille retinolien käytön takia. Arskat päähän jos paistaa + SPF.
Mitään mullistavia vaikutuksia tuskin parin päivän tai edes parin viikon sisällä tulee mutta minusta pitkäaikaisessa käytössä tän vaikutukset ovat lyömättömät. Uskallan väittää, että mun silmänympärykset ovat paremmassa kunnossa, kuin monella minun kaverilla ja sukulaisella, jotka ovat minua huomattavasti nuorempia (vertailtiin juonteiden kehitystä loppukesästä  ::) ) mutta eivät käytä kuin korkeintaan peruskosteuttavaa sy-voidetta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: FairyTale - 14.09.08 - klo:23:08
Onko kellään kokemuksia Dermalogican ns. aikuisen ihon, super rich repair

Mulla on tuota täysi koko, ja olen kyllä tykännyt. Pidin kesän taukoa, mutta nyt otin taas tällä viikolla käyttöön. Itseasiassa käytän tuota sy ja suunympärysalueille ainoastaan, koska iho on vieläkin melko rasvainen ja helposti tukkeutuva. Tuon en ole huomannut tukkivan, mutta en vaan tarvitse vielä noin kosteuttavaa koko iholle. Pakkaus on jännä, vähän dödöpurkin näköinen, reikä keskellä, josta ainetta tulee painettaesa. Todella riittoisaa on tuo, kuten kaikki muutkin sarjan tuotteet, joita olen kokeillut.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lillamilla - 15.09.08 - klo:12:23
Löysin kadonneet näytepussukkani eli kyseessä on siis Dermalogican Age smart -sarjan kuoriva aine, kasvovoide sekä suunympäryshoito " Renewal lip treatment " tms.  Laitan testituloksista sitten tänne.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tuikkuli - 15.09.08 - klo:18:31
Mä olen Age Smartia kommentoinut Dermalogica-ketjuun: http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=337.555. Pidempiaikaiseen käyttöön en ole putsaria ja päivävoidetta ottanut, koska varsinkin yhdessä ja säännöllisesti käytettynä iho alkaa tuolla duolla herkästi hilseillä. Hilseily ei tunnu johtuvan kuivuudesta, vaan ehkä se on sitä ihon uusiutumista. Pelkkää voidetta iho kestää paremmin varisematta, mutta tuo putsari tuntuu olevan se tehokas ihon uudistaja!
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 21.09.08 - klo:20:43
Säädin taas ihonhoitorutiinia vähän kohti vanhaa. Kokeilin siis jonkin aikaa BHA-liuoksen säännöllistä käyttöä. Mustapäitä tuo vähensi/vaalensi melko selvästi. Kumma kyllä, poskipäihin, tai oikeastaan ihan nenän pieliin ilmestyi (melko huomaamattomia) valkopäitä. Ihon hilseily ei ollut mitenkään mahdotonta ihan alkuvaiheen jälkeen. MUTTA mielestäni ohuempi iho ei näytä hyvältä. Pienikin nesteturvotus erottuu kasvoilta todella hyvin. Ihohuokoset näyttävät suuremmilta. Ja muutenkin ihon yleisvaikutelma on jotenkin veltompi.

Olen nyt palannut vanhoihin periaatteisiin, kuorin ihoa vain silloin kun se näyttää olevan ehdottoman välttämätöntä. Pyrin säilyttämään ihon pinnan solukkoa niin pitkään kuin mahdollista (lempeä puhdistus ja huolellinen kosteutus päiväksi, kun iho altistuu ulkoilman ja kuivan (koneilmastoidun) sisäilman rasitukselle). BHA-liuos on käytössä yksittäisten näppyjen hoidossa. Ja jopa mies kommentoi naaman näyttävän hyvälle...

Rutiini:
Iltapuhdistus Paula's Choice kuivan ihon putsari (on muuten osoittautunut harvinaisen riittoisaksi).
Yöksi C-vitamiiniseerumi tai ei mitään.

Aamulla kevyesti haaleaa vettä kasvoille, lähinnä silmille.
Kosteusvoiteena tällä hetkellä Cliniquen antioksidanttivoiteen kevein versio.
Kasvoille lämpimin sormin taputellen ohuelti karitevoi/mineraalipohjaseos. Karitevoista ihoni tykkää erityisesti nyt kun ilma on viilentynyt ja sisäilma tuntuu tosi kuivalta. Nenänpieliin ja silmäluomille hieman lisäpeittoa samasta meikkipohjasta puuterimuodossa.

Kuorinnan teen lämpimässä suihkussa kunnolla pehmenneelle iholle mikrokuituliinalla tai jopa paljain sormenpäin pyöritellen. N. kerta viikossa tuntuu riittävän.

Edit. meinaan silti tuon retinolinkin testata. Nyt talviaikaan se olisi varmaan fiksuinta tehdä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 25.10.08 - klo:18:48
Kirjoitinkin toiseen ketjuun että kokeilussa kaulan iholla (hiukan veltostumista) on Avenen Ystheal. Parin yön käyttö ei ole tuonut pistelyäkään edes vielä. Odotan kiinnostuksella tuoko mustapäät, kuten NQ on esittänyt. Ihotyyppini on edelleen lähempänä 50-v seborrea-tyyppinen (jonka arpiin on tehonnut AINOASTAAN ihon sarjoittainen mikrokuorinta/hieronta paikall. kosmetologikoululla).
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NastyBlackie - 30.12.08 - klo:18:29
Kukaan kokeillut tätä laitetta jo ???

Panasonicin Kasvosauna EH2424 on ionihöyryyn perustuva huipputekninen laite, joka syväpuhdistaa kasvosi.Kasvosauna EH2424 tuottaa pienen pieniä höyrypisaroita, jotka ovat  8000 kertaa pienempiä kuin tavalliset vesihöyrypisarat. Hieno höyry tunkeutuu ihon pintakerroksien läpi ja uudistaa sitä sisältä päin.Ihoa kirkastava Kasvosauna EH2424 sopii kaikille ihotyypeille. Kostea höyry silottaa myös ensimmäiset rypyt.

http://www.pixmania.com/fi/fi/541377/art/panasonic/kasvosauna-eh2424.html
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lillamilla - 08.02.09 - klo:16:47
Toi nyt vaikuttaa ihan täysin humpuukille. Samalla periaatteella saunassa istuminen kosteuttaisi ihoa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NastyBlackie - 09.02.09 - klo:10:49
Öö ;D mut tonhan poitti onkin että ne on pienen pieniä pisaroita ja ne menevät syvemmälle helpommin. Ja kai tolla ioni jutulla on omat vaikutuksensa. Itse en menisi suoralta kädeltä tyrmäämään. Olisi kiva lukea kokemuksia jostain mutta taitaa olla niin uusi laite etten ainakaan itse ole löytänyt käyttäjä kokemuksia kuin yhden youtuben videon.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Todia - 04.03.09 - klo:08:28
Täällä nyt selkeästi on eniten keskustelua aiheesta retinoli, joten laitanpa kyssän tänne.

Eli, nyt kun pahin akne on ohi, mua on ruvennut kovasti ärsyttämään ikävät arvet ohimoilla ja otsassa. Lueskelin ketjuja, mutta voisiko vielä joku selventää, onko retinolivoiteista konkreettista hyötyä arpien hoidossa?
Mikä voide tulisi kyseeseen?
Lähinnä nyt olen pohtinut tuota Eluagea ja BM:n voiteita. Se kuitenkin BM:ssä epäilyttää, että ne "normaalit" voiteet on purkissa, joka ei ole ilmatiivis. Vain se Optiretin on ilmatiiviissä purkissa.
Aika kalliitahan noi myöskin ovat verrattuna esim. Eluageen Pharmazonissa.

Mitä reseptituotteita on olemassa?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: FairyTale - 04.03.09 - klo:09:33
^Retinolia taitaa olla apteekissa ainoastaan Avitcid, sitä löytyy kahtena vahvuutena, 0,025% ja 0,05%.
Itsellä ei ole arvista kokemusta, mutta ihon tasoittamiseen ja puhdistamiseen kyllä ainakin  toimii. Arpiin on moni saanut apua MUACin kuorinnoista, suosittelen vilkaisemaan omasta ketjustaan :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Miltonia - 05.03.09 - klo:12:50
Onkos kokemuksia etanavoiteesta? Saattaisi olla ihan kokeilemisen arvoinen tuote!

http://www.naturanetti.fi/sumuSHOP/sivu/tuotetiedot/tuote_id/583

Inci näyttää tältä:
Aqua, Aloe barbadensis, Helix Aspersa, Cetyl alcohol, Glyseryl stearate,
Ceteareth 12, Glyseryn, Stearic acid, Isopropyl Myristate, Isonoyl Isononanoate, Ceteareth 20, Butyruspermum parkii butter, Dimethicone copoliol, Ciclomethicone, Cetearyl alcohol, Ozokerite, Isononyl isononanoate, Decyl dodecanol, Dehydroacetic acid, benzyl alcohol, Hydrolysed collagen, hydrolysed elastin, Edta, cARBOMER, imidazolidinil urea, Potasium sorbate, Trietanolamine, Allantoin,, Retinol, Glycolic Acid, BHT, Parfum, LActid acid, Ubiquinone

Voisiko joku kiltti kommentoida inciä? Onko ok?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NastyBlackie - 05.03.09 - klo:20:33
Olen joutunut käyttämään Avitcid voidetta ja sanompa ettei mitään hyvää vaikutusta minun ihooni sillä ole ollut. Naama oli punainen kuin ... ja jatkon tiedätte. Iho ei missään vaiheessa "tottunut" voiteeseen ja voiteen tehohan perustuu sen tekemään tulehdukseen ihossa.

Minusta on Lääkäreiden propagandaa suositella tätä tuotetta ainoana ryppyjä silottavana hoitona.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kosmetiikkakissa - 05.03.09 - klo:22:33
^^ No huh huh mitä tekstiä tuolla Naturanetin sivulla tuosta etanavoiteesta ::) No joo, parabenit kuulemma korvattu luonnonmukaisella säilöntäaineella, että olisi paremmin allergisille sopiva. Sitten INCIssä on kuitenkin Imidazolidinyl Urea säilöntäaineena, joka on formaldehyydivapauttaja ja tunnettu herkistäjä. Samaten nuo jutut kollageenista ja elastaanista on aika puppua, kun ne muodostavat iholle levitettynä kalvon eivätkä tod. vaikuta ihon kollageeniin ja elastaaniin. Lisäksi INCI-lista on täynnä kirjoitusvirheitä ja tekstissä väitetään mitä sattuu.

En toki tiedä mitä vaikutuksia tuolla etanasta saatavalla aineella voisi olla, mutta uskottavuuden vie tuo muu bs tuolla sivulla.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 05.03.09 - klo:22:37
Täällä nyt selkeästi on eniten keskustelua aiheesta retinoli, joten laitanpa kyssän tänne.

Eli, nyt kun pahin akne on ohi, mua on ruvennut kovasti ärsyttämään ikävät arvet ohimoilla ja otsassa. Lueskelin ketjuja, mutta voisiko vielä joku selventää, onko retinolivoiteista konkreettista hyötyä arpien hoidossa?
Mikä voide tulisi kyseeseen?
Lähinnä nyt olen pohtinut tuota Eluagea ja BM:n voiteita. Se kuitenkin BM:ssä epäilyttää, että ne "normaalit" voiteet on purkissa, joka ei ole ilmatiivis. Vain se Optiretin on ilmatiiviissä purkissa.
Aika kalliitahan noi myöskin ovat verrattuna esim. Eluageen Pharmazonissa.

Mitä reseptituotteita on olemassa?

Käytän retinolia öisin (Avene). Vaikea sanoa mikä merkitys arpiin; ainoa arpia todella vaalentava hoito on mikrohionta/timanttimikrohionta. Kummatkin hiontahoidot sarjana ovat tehokkaita, mutta ei herkälle iholle! Retinoli näyttäisi mulla vaikuttavan pitkä-aikaisessa käytössä juonteita madaltavasti.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Todia - 13.04.09 - klo:20:01
Olen nyt kuukauden verran käytellyt Avitcid 0,5%:ia, ja hyvin on toiminut!
Aloitin kuurin aivan liian rankasti. Normaalisti ihoni ei ärsyynny paljon mistään, mutta ilmeisesti joka ilta Avitcidia oli liikaa... Iho lähti kuoriutumaan pahasti ja punoitti. Mutta lähtipä myös mustapäät ja finnit!!

Iho on nyt selkeästi puhtaampi. Väri on tasoittunut ja arvet on kyllä vaalentuneet! Käytän siis Avitcidia nyt noin 2-3 kertaa viikossa.

Sellaista mietin, että onko tretinoiinin käytöllä mitään haittavaikutuksia, siis muita kuin tuo ihon kuoriutuminen ja ärsyyntyminen.
Onko mitään esteitä sille, että tuota voidetta käyttäisi kesää lukuunottamatta säännöllisesti muutaman kerran viikossa?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: MAS - 13.04.09 - klo:21:32
Kävin apteekista hakemassa näytteet Avenen Eluagesta ja Ysthealista. Eluagea kerran olen ehtinyt nassuun laittaa, nyt parin päivän jälkeen tänään toisen kerran... mutta mihin kohtiin noita oikein pitäisi laittaa? Koko naamalle vai kohtiin joihin mahdollisesti ryppyjä joskus on tulossa vai..? Silmänympärykset arvelyttavat, niihin ensimmäsenä varmaan rypyt ovat tulossa, mutta uskaltaako tuollaisia silmien lähelle laittaa  ???
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 13.04.09 - klo:21:54
Olen nyt kuukauden verran käytellyt Avitcid 0,5%:ia, ja hyvin on toiminut!
Aloitin kuurin aivan liian rankasti. Normaalisti ihoni ei ärsyynny paljon mistään, mutta ilmeisesti joka ilta Avitcidia oli liikaa... Iho lähti kuoriutumaan pahasti ja punoitti. Mutta lähtipä myös mustapäät ja finnit!!

Iho on nyt selkeästi puhtaampi. Väri on tasoittunut ja arvet on kyllä vaalentuneet! Käytän siis Avitcidia nyt noin 2-3 kertaa viikossa.

Sellaista mietin, että onko tretinoiinin käytöllä mitään haittavaikutuksia, siis muita kuin tuo ihon kuoriutuminen ja ärsyyntyminen.
Onko mitään esteitä sille, että tuota voidetta käyttäisi kesää lukuunottamatta säännöllisesti muutaman kerran viikossa?

Tietääkseni Avitcidin käyttöä ei saa jatkaa jos tulee raskaaksi. Lääkkeen nimellä voit etsiä tarkat tiedot Lääkelaitoksen tms. sivuilta netistä, tämä minun ajatukseni on vain muistikuva että näin varoituksen tän lääkkeen kohdalla. Itse aion aloittaa Avitcidin syksyllä, en uskalla käyttää  kun kesä on lähestymässä.

Lainaus
Kävin apteekista hakemassa näytteet Avenen Eluagesta ja Ysthealista. Eluagea kerran olen ehtinyt nassuun laittaa, nyt parin päivän jälkeen tänään toisen kerran... mutta mihin kohtiin noita oikein pitäisi laittaa? Koko naamalle vai kohtiin joihin mahdollisesti ryppyjä joskus on tulossa vai..? Silmänympärykset arvelyttavat, niihin ensimmäsenä varmaan rypyt ovat tulossa, mutta uskaltaako tuollaisia silmien lähelle laittaa

Avenella on erillinen retinolituote muuten silmienympäryksille, en tiedä onko sen koostumus erilaista, mut sitä olen käyttänyt öisin.  Hassu juttu on tapahtunut: oikean silmäni alla olevat rypyt ovat hävinneet, mutta vasemman silmän alla olevat ei!

Lisäksi käytän em.Avenen tuotteita säännöllisesti kaulan ihoille. Iho on kiinteytynyt selvästi, 'helttamaisuus' jota aivan lievän lievästi oli tulossa, on kadonnut. Vaatii näköjään säännöllistä käyttöä, ja epäilen että joudun nostamaan annostusta eli siirtymään jossain vaiheessa vahvempaan retinolivoiteeseen.

Eli siis vastauksena että oma voiteensa silmänympäryksille ja ainakin kaulalle voi laittaa. Tosin olen aika parkkiintunut tapaus retinolin suhteen joten voi olla, että kaikillle ei (tämäkään) käy.

TÄRKEÄ EDIT. Ja siis Avitcidia ei lähellekään silmiä tai suuta, vaikka on retinolivalmiste... on erittäin voimakas aine.

EDIT2. Toisista retinolivalmisteista olen miettinyt esim. näiden tilaamista http://www.salonskincare.co.uk/advanced_search_result.php?keywords=RETINOL&x=0&y=0
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Todia - 14.04.09 - klo:16:28
Minkä vuoksi Avitcidin kanssa pitää varoa silmän- ja suun ympäristöä?
On välillä mennyt vähän huulella, ja kyllähän siitä iho lähtee... :o
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 14.04.09 - klo:18:44
Minkä vuoksi Avitcidin kanssa pitää varoa silmän- ja suun ympäristöä?
On välillä mennyt vähän huulella, ja kyllähän siitä iho lähtee... :o

Silmien ja suun ympärillä iho on ohuempaa kuin muualla kasvoissa --> tuotteella voimakkaampi vaikutus

Mua on alkanut myös kiinnostaa noi a-vitamiinivoiteet, vaikkei varsinaisia ryppyjä vielä olekaan ilmaantunut.. Avenen Ystrealia (tms.) aattelin kokeilla jossain vaiheessa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: MAS - 15.04.09 - klo:18:39
Olen vasta pari kertaa Eluagea ja Ysthealia ehtinyt laittaa nassuun ja nyt jo tuntuvat poskipäät melkoisen aroilta. Eli todella varovaisesti näköjään pitää aloitella eikä välttämättä koko kasvoille. En ainakaan muuta syytä keksi tälle arkuudelle, tuntuu samalta kuin liian rankan (mekaanisen) kuorinnan jälkeen. Muualla kasvoilla taas ei vielä mitään sen ihmeempää eroa näy.

Mukava että noista tosiaan saa näytteitä, ulkomailta tilattunakin tulisi järjettömän kalliiksi testailla ja todeta ettei sovikaan..
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 15.04.09 - klo:23:07
^Tuo on ihan tuttua hommaa, että iho tuntuu aralta retinoleihin siirtymisen myötä. Kannattaa tosiaanki huolehtia perusteellisesta aurinkosuojauksesta, iho ei kestä aurinkoa entiseen malliin enää retinolien kanssa. Ja sellainen asteittainen siirtyminen on hyvä, että iho tottuu "koviin aineisiin" pikkuhiljaa eikä pahemmin reagoi.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 16.04.09 - klo:15:31
^^Avitcidin kansssa on syytä olla erityisen varovainen. Ystheal ym. Avenen tuotteet ovat paljon heikompia luomaan niin kovaa kutinaa ja polttelua minkä Avitcid saa aikaan (A on sitäpaitsi resptillinen lääke). Käyttö on lopetettava, jos iho alkaa reagoida liian rajusti.

Kaikkein tärkein ryppyjen suoja on _auringonoton liiallinen välttäminen ja auringonsuojaus korkeilla kertoimilla_. Uskokaa jo kokenutta ;D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Manna - 09.05.09 - klo:11:39
Tilasin itselleni kaksi tuotetta, joiden toivon virkistävän ihoani. Ihoni elastisuus on selvästi vähentynyt viime vuoden aikana.

MD FORMULATIONS VIT A PLUS ANTI AGING SERUM: This incredible serum from MD Formulations helps to reduce the appearance of fines lines and wrinkles with a clever complex of vitamins A, E & hydroxy acids. With Vit-A-Plus Anti-Ageing Serum your skin will be left feeling smooth and refined.

MURAD AGE REFORM NIGHT TREATMENT: See an improvement overnight with this Murad Age Reform Night Treatment. Created for use on all skin types, it contains a patented formula that is clinically proven to increase the firmness of your skin by an amazing 28%.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lillamilla - 11.06.09 - klo:10:51
Olen nyt käyttänyt noin kuukauden ajan Avenen Eluage -tiivistettä silmien harakanvarpaisiin, kulmakarvojen välisin pystyryppyihin sekä otsaviivoihin ja nasolabiaalijuoviin. Tätä olen laittanut aina iltaisin alun toetuttelun jälkeen ja päälle tavallinen Eluage. ALuksi oli ihan pinetä hilsehtimistä ja sitten pidin päivän taukoa. Illalla laitan näiden ylle vielä Dermalogican skin smoothing creamia.

Päivisin käytän vähän sitä ja tätä: meikkipäivinä laitan alle apteekista ostamaani sinkkiä sisältää spraytä taikka muulloin  Korresin ruusuvoidetta tai korkeakertoimista aurinkovoidetta.

Eilen hämmästyin katsoessani peiliin iltatoimien yhteydessä: tämä oikeasti toimii! Pikkujuovat ovat selvästi tasoittuneet ja hennoimmat hävinneet. Iho on myös kimmoisampi kuin ennen. Tätä tulen käyttämään jatkossakin vähintäänkin  kuureina pari kertaa vuodessa.

Askaruttaa säilyykö tulos jos lopetan Avenen käytön. Toisaalta kun tilaan Pharmazonista ei hinta niin paljoa päätä huimaa ettenkö voisi ottaa tätä vakiorepertuaariini.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: sipe - 23.06.09 - klo:23:09
Olen viimeisen vuoden aikana saanut kasvoille ensimmäiset juonteeni. Ei varmaankaan huono saavutus, sillä ikäähän on jo se 37. :ts

Ja nyt voin ilokseni ilmoittaa, että kolmesta juonnekohdasta kaksi on jo taaksejäänyttä elämää ja kolmannetkin juonteet (silmänympärysjuonteet) madaltuneet silminnähden. Lisäksi loistavien hoitotuotteiden ansiosta ihon kuulaus on lisääntynyt, väri tasoittunut, huokoset ovat pienentyneet, vanhat aknearvet ovat kadonneet, hormonifinnit pysyvät poissa ja iho vaikuttaa muutoinkin kiinteämmältä.  :D

Ihoni loistokunnon takana on kosmetologisarja Exuviance. Ostin sarjasta ensin kokeilupakkauksen, nyt on joka tuotteesta normikoot käytössä. Aivan loistokamaa, tosin kosmetologien hinnoilla aivan liian kallista. Onneksi on kuitenkin ebay... :ts

Mutta kannattaa kokeilla. Sarjahan on kuuluisan Princetonin yliopiston parin dermatologi/kemisti-tutkijan kehittämä, kyseiset heput ovat mm. löytäneet AHA-hapot ja jatkojalostaneet siitä Exuviancessa käytetyn lempeämmän PHA-hapon. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin tutkijoiden perustama kattoyritys Neostrata on liisannut yli 100 AHA-patenttia muun kosmetiikkateollisuuden käyttöön, mutta pitänyt tehokkaimman PHA:n patentin vain itsellään. Ja näiden heppujen AHA-patentteja käyttävät mm. L'Oreal, Avon, Estee Lauder, Murad jnejne.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: moschino - 09.07.09 - klo:12:58
 Philosophyn Help Me:tä näyttäisi saavan nettikaupoista mutta vaan USAsta. Onkohan sillä jotain rajoituksia jotta sitä ei tänne saisi tilata? Pitoisuus liian suuri?

Mitä mieltä olette Dermosilin Retinol-voiteesta? Tuossa ei vaan kerrota kuinka paljon voiteessa sitä on.

http://www.dermoshop.com/product.asp?id=11838&group=face&purpose=moist

Yhdistin peräkkäiset viestisi, edellistä viestiään voi muokata modify-napista. -Hunis
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 09.07.09 - klo:23:36
^Help Me oli vielä vähän aikaa sitten HQhairin valikoimassa. Outoa, sen kanssa oli aikaisemminkin saatavuusongelma, välillä se oli siellä myynnissä ja sit katosi, nyt vissiin uudestaan sama homma. En usko, että ois yhteydessä pitoisuuksiin, oisko vain niin suosittu, että loppuu välillä :(
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 10.07.09 - klo:01:21
Mun ihoni näyttäisi tottuneen Avenen retinolivalmisteisiin ja siiirryn toisen sarjan tuotteisiin. Tilasin engl. nettikaupasta c-vitamiinia tippapullossa (ruskea lasipullo),sekä  retinolia sekä silmienympäryksille että kasvoille. Tosin käytän kesän loppuun vielä Avenea sillä siirtymä vahvempiin aineisiin on paras tehdä pimeämpään aikaan.

Merkki on Medik8, jolla on pätevän näköiset sivustot ainakin, ja joka on erikoistunut näköjään näiden anti-ageing tehotippojen tuottamiseen. Nettikauppa on Salonskincare.

Uusimmassa Sara-lehdessä on muuten juttu plastiikkakirurgin neuvoista mitkä tuotteet tulisi olla anti-ageing -kasvohoidossa must. C-vitamiinit, retinoli, glykolihappokuorinta ja AHA olivat listalla ainakin - ja muistaakseni korkea aurinkosuoja.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Pampula - 19.07.09 - klo:15:15
Olen viimeisen vuoden aikana saanut kasvoille ensimmäiset juonteeni. Ei varmaankaan huono saavutus, sillä ikäähän on jo se 37. :ts

Ja nyt voin ilokseni ilmoittaa, että kolmesta juonnekohdasta kaksi on jo taaksejäänyttä elämää ja kolmannetkin juonteet (silmänympärysjuonteet) madaltuneet silminnähden. Lisäksi loistavien hoitotuotteiden ansiosta ihon kuulaus on lisääntynyt, väri tasoittunut, huokoset ovat pienentyneet, vanhat aknearvet ovat kadonneet, hormonifinnit pysyvät poissa ja iho vaikuttaa muutoinkin kiinteämmältä.  :D

Ihoni loistokunnon takana on kosmetologisarja Exuviance. Ostin sarjasta ensin kokeilupakkauksen, nyt on joka tuotteesta normikoot käytössä. Aivan loistokamaa, tosin kosmetologien hinnoilla aivan liian kallista. Onneksi on kuitenkin ebay... :ts

Mutta kannattaa kokeilla. Sarjahan on kuuluisan Princetonin yliopiston parin dermatologi/kemisti-tutkijan kehittämä, kyseiset heput ovat mm. löytäneet AHA-hapot ja jatkojalostaneet siitä Exuviancessa käytetyn lempeämmän PHA-hapon. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin tutkijoiden perustama kattoyritys Neostrata on liisannut yli 100 AHA-patenttia muun kosmetiikkateollisuuden käyttöön, mutta pitänyt tehokkaimman PHA:n patentin vain itsellään. Ja näiden heppujen AHA-patentteja käyttävät mm. L'Oreal, Avon, Estee Lauder, Murad jnejne.

Myydäänkö tätä sarjaa missään nettikaupassa ? En ainakaan löytänyt, vaikuttaa kiinnostavalta :-\
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 19.07.09 - klo:15:23
^
Olen tilannut eBaystä. Myyjän nimi on cherrygirl0809 kuitin mukaan. Tuosta on aikaa tosin jo yli vuosi, en tiedä miten nykyään toimittaa Suomeen. Haulla varmaan löytyy.

Exuviance oli minulla vähän aikaa oikein hyvä mutta noin vuoden käytön jälkeen iho ei enää tuosta niin välittänytkään. Yritän käytellä pikkuhiljaa tuotteeni loppuun.

edit. useammalta olen noita ostanut, nämä löysin palautteista:

http://stores.shop.ebay.com/SKIN-DOCTOR-OUTLET__W0QQ_armrsZ1

http://stores.shop.ebay.com/SkinDepot__W0QQ_armrsZ1
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: pippuri - 04.08.09 - klo:10:20
Mä törmäsin n. kuukausi sitten paikallisessa apteekissa tällaisiin saksalaisiin tuotteisiin:

www.hoff-cosmetics.com (http://www.hoff-cosmetics.com)

Ovat hajusteettomia, väriaineettomia ja säilöntäaineettomia, eivätkä sisällä mineraaliöljyjä.
Näytteitä täällä ei ollut antaa, mutta ostin kuitenkin  Mimik Konzentrat seerumin ( ing;water, butylene glycol, pentylene glycol,sodium hyaluronate,acetyl hexapeptide-3) ja se tuntuu kyllä napakoittavan mukavasti ihoa.
Ja ei ärsytä millään tavoin super-herkkää, ohutta ihoani.
Viikko sitten, reissussa ollessani sain Turkulaisesta apteekista näytteitä yövoiteesta ja nyt 3 iltana olen laittanut sitä
seerumin päälle ja täytyy sanoa, että nyt iho tykkää ihan kympillä...heti eka kerralla jo tuntui rauhoittavan punoittavaa ihoani ja nyt jo havaittavissa, että ihon väri on hieman tasoittunut...ja juonteetkin on pikkaisen siloittuneet :l
Aion ehdottomasti käydä ostamassa tämän yövoiteen jos tulokset jatkuvat näin ihanina( täytyy malttaa käyttää toinen näytepussukka vielä, ennen kuin ryntään ostoksille )Mulla on viimevuosina ollut tosi hankala löytää kasvovoiteita... olen testaillut eri merkeiltä, ja aina on tullut ongelmia hajusteiden tai raaka-aineallergioiden kanssa tai mikäli ei ole muuten ärsyttänyt niin sitten tulee tukkeutumia.
Voi, että mä niin toivon, että mä viimeinkin löytäisin tuotteet jotka soveltuisivat mun ongelmalliselle, super-herkälle, ohuelle ja vielä allergioihin taipuvaiselle iholleni.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 04.08.09 - klo:10:27
^
Kiilostaa hyvältä! Ihomme kun näyttävät olevan aika saman tyyppiset. Tällä hetkellä käytössä A'kin cream-gel ja se tuntuu hyvältä mutta Juvedical-seerumin loppuessa, pitää saada uusi seerumi. Ihan persiistä muuten Juvenan asiakaspalvelu! Olen 3 viestiä laittanut, eikä mitään vastauksia kuulu...  :#
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: pippuri - 04.08.09 - klo:11:13
Mä mietin pitkään uskaltaisinko mä kokeilla sitä Juvedical seerumia ( jos sitä nyt mistään enää löytäisikään, suht siedettävään hintaan) kun mä luulen, että alcohol denat, jota siinä on incissä ihan alkupäässä, ei varmaankaan olisi hyväksi mun ohuelle iholle. Muutenkin mä olen tullut niin varovaiseksi kokeilemaan uusia tuotteita kun on tullut epämieluisia yllätyksiä.Mutta sit taas teidän kokemuksia lukiessani mietin, olisiko nuo ihoa uudistavat aineet sitten kuiteskin niin paljon hyviä, ettei tuo alco haittaisi... ???
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 04.08.09 - klo:11:23
Seuraavan iHerb-tilauksen mukana ajattelin tilata itselleni jonkun hyaluronihapposeerumin tai -voiteen. Haluaisin kuitenkin kosteuttaa jo ikääntyviä kasvojani, vaikka iho onkin rasvaisuuteen taipuva. Etsin ensin ihan muualta seerumia, mutta sitten älysin katsoa iHerbiä ja sieltähän löytyy vaikka pilvin pimein kaikenlaisia seerumeita: todella luonnonmukaisia ja sitten sellaisia, joissa on silikonia jne.

Tämä voide (http://www.iherb.com/Earth-Science-Beta-Ginseng-Cellagen-Renewal-Serum-1-fl-oz-30-ml/14572?at=0) kuulostaa INCI-listaltaan hyvältä, siinä olisi A-vitamiiniakin. Tässä seerumissa (http://www.iherb.com/Now-Foods-Hyaluronic-Acid-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264?at=0) on simppeli INCI, mutta se on tällä hetkellä OOS. Tässä seerumissa (http://www.iherb.com/Now-Foods-CoQ10-Age-Defying-Serum-1-oz-30-ml/7429?at=0) ei hyaluronihapon pitoisuus ole varmaankaan kovin korkea, mutta sitä kuitenkin löytyy. Mukavan edullisiakin ne ovat, kun vertaa joihinkin merkkeihin, joissa hyaluronihappopitoiset voiteet maksavat monia kymppejä kymmeneltä millilitralta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Ulrika - 04.08.09 - klo:11:42
Ootko Ellen missään törmännyt pelkkään hyaluronihappoo? Tuolta iHerbistä sitä mm. etsiskelin, mutta kaikissa oli muitakin ainesosia.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 04.08.09 - klo:12:32
^ Täältä (http://www.gardenofwisdom.com/catalog/item/4013927/4757244.htm) löytyy ihan pelkkää hyaluronihappoa. Ainesosina ei ole muuta kuin vettä, happoa ja säilöntäainetta, eli on varmasti aika lirua tavaraa. Hyaluronihappoa on myös jauhemuodossa, jos haluaa itse tehdä voidetta, seerumia tai vaikka lisätä happoa ihonhoito- tai hiustenhoitotuotteisiin. Samaisesta paikasta löytyy myös jauhetta, mutta jauhetta löytyy näköjään monestakin paikasta, kun tekee haun netissä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Ulrika - 04.08.09 - klo:12:46
Kiitti ellen!  :) Tosiaan teen itse välillä kaikenlaista ja siihen tarkoitukseen tai jo valmiiden tuotteiden boostaukseen tuota happoa ajattelin. Ihan uusi tuttavuus mulle toi Garden of Wisdom, mutta kai sieltä uskaltaa tilata... Flat rate-kuorella postarit ei ois huimat. Onks joku noista jauheista saatu tosiaan kukoista (rooster)? Hmm, taidan enemmin ottaan tuota bio-engineeredia...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 05.08.09 - klo:08:33
Kiitos Ellen! Tilaan iherbistä tuon kunhan saapuu varastoon! Hoffin seerumi maksoi hurjat 70€ ainakin täällä, joten edullisempaan päädyn.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: pippuri - 05.08.09 - klo:11:00
^juu,täällä Hoffin seerumi maksaa 68 ja risat, mutta tuntuu( ainakin vielä ) olevan joka centin arvoista mun iholle niiiiiiiin tyytyväinen mä olen ollut tohon, etenkin nyt kun olen käyttänyt sitä yhdessä ton yövoiteen kanssa. :D Kävin tänä aamuna ostamassa saman sarjan silmänympärysvoiteen myös (40,80/15ml)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lillamilla - 05.08.09 - klo:13:55
Minä jäin koukkuun Diorin Capture Totale Multi Perfection Eye Treatment - sy voiteeseen. Sain tätä huhtikuussa pienen näytepullon ripsarin kylkiäisenä ja nyt se loputtua on pakko saada lisää. Kadottaa silmäpussit ja vähentää silmänympärysten tummuutta ja muutenkin tuntuu hyvälle. Hinta 15 ml tuotteelle on Mansikkalassa 72 ja rapiat mutta jos näytepakkaus ( 5 ml) kesti 4 kuukautta niin iso  riittää sitten suurinpiirtein vuodeksi.

Lisäksi olen huomannut kotona tehtävän mikrokuorinnan ( L´oreal micro resurfacing peelee tms.) hehkeyttävän ihoa ja tasoittavan pintaa. Tämä on sellainen kaksiosainen pakkaus, jonka "hoitovoidetta" en sen sisältämien silikonimäärien takia kuorinnan jälkeen käytä, vaan laitan joko Avenet tai Dermalogicaa. Kuorintaa käytän kuitenkin harvakseltaan, noin 2 x kuussa. 
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 05.08.09 - klo:13:56
Pippuri: Löytyykö sinulta HOFF seerumin inci?  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: pippuri - 05.08.09 - klo:14:51
seerumin inci näkyy tämän sivun ekassa viestissäni.(ing;water, butylene glycol, pentylene glycol,sodium hyaluronate,acetyl hexapeptide-3)Yövoiteen inci on pitkä kuin taivas ( siksi mä sitä arkailin ekaks testatakaan kun ajattelin, että varmasti joku ainesosa aiheuttaa ärsytysreaktion, mutta ei ainaskaan vielä ), mutta vähän kiireettömämpänä aikana näpyttelen sen sitten myös tänne.Tossa seerumissa on argirelineä ( acetyl hexapeptide-3) jonka sanotaan olevan botuliniumin kaltaista ( kasvolihaksia rentouttavaa, muistaakseni )

edit: pentylene glycol, ei siis glukol
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 08.08.09 - klo:10:34
Seuraavan iHerb-tilauksen mukana ajattelin tilata itselleni jonkun hyaluronihapposeerumin tai -voiteen. Haluaisin kuitenkin kosteuttaa jo ikääntyviä kasvojani, vaikka iho onkin rasvaisuuteen taipuva. Etsin ensin ihan muualta seerumia, mutta sitten älysin katsoa iHerbiä ja sieltähän löytyy vaikka pilvin pimein kaikenlaisia seerumeita: todella luonnonmukaisia ja sitten sellaisia, joissa on silikonia jne.

Millaisia kokemuksia juureksilla on tästä nettikaupasta? Hinnat ovat ihmeen alhaiset ja dollarin kurssi on alamäessä tällä hetkellä...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 08.08.09 - klo:11:33
Kokemuksia löytyy täältä (http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=4711.0). Melko myönteisiä toistaiseksi  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Salvia - 08.08.09 - klo:18:06
^^ Vain hyviä kokemuksia iherbistä. Olen tilannut sieltä vaikka kuinka monta kertaa, aina on paketti tullut noin viikon kuluttua ja sisältö on ollut oikea. Hinnat ovat todellakin huomattavasti Suomen hintoja edullisemmat - postikuluineenkin! Voin kyllä suositella ( ja kehoittaa käyttämään alekoodia MAK320 ekan tilauksen yhteydessä!  ;))

Piti vielä kertomani, että puhdasta hyaluronihappoa nestemäisenä saa kanadalaiselta Isomersiltä www.isomers.ca hintaan 35 cad - eli noin 23€ plus kohtuulliset postikulut (ainakin viimeksi tilatessani). Koska se ei sisällä mitään öljyjä, saa juuri haluamansa seoksen lisäämällä siihen itse hyväksi kokemiaan aineita. Itse boostaan tällä omia kosteusvoiteitani. Aluksi levitin sitä suoraan iholleni puhdistuksen jälkeen, mutta huomasin sen toimivan paremmin voiteeseen sekoitettuna. Ei rullaudu tällä tavoin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 16.10.09 - klo:12:41
Tänään tuli iHerbistä Now Foods -hyaluronihapposeerumi, jota kokeilin nopeasti kämmenselälle. Seerumi on kätevässä pumppupullossa, on todella ohutta geeliä ja imeytyy hetkessä. Ei tuoksu mielestäni millekään. Toivon mukaan rypyt saa nyt vähän kyytiä ;D.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 16.10.09 - klo:14:22
Mitkä rypyt  :o. Mutta kertoile miltä tuntuu, kiinnostaa kyllä täälläkin, jos ehkäisisi niitä tulevia ryppyjä  :D.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Painted Lady - 16.10.09 - klo:20:22
Tänään tuli iHerbistä Now Foods -hyaluronihapposeerumi, jota kokeilin nopeasti kämmenselälle. Seerumi on kätevässä pumppupullossa, on todella ohutta geeliä ja imeytyy hetkessä. Ei tuoksu mielestäni millekään. Toivon mukaan rypyt saa nyt vähän kyytiä ;D.

Minulle tuli tänään ihan samaa kamaa  ;D (+ Source Naturals Hyaluronic Serum - älkää kysykö miksi kaksi samanlaista tuotetta). Tätä Now Foodsin seerumia olen jo ehtinyt kokeilla. Haju on aika ällö, mutta se onneksi haihtuu yhtä nopeasti kuin seerumi imeytyy. Minun iho punoittaa helposti, mutta heri seerumin imeydyttyä ihon väri oli yllättävän tasainen.   :l Ihan yksistään tää seerumi ei ainakaan tälllä hetkellä riitä ja laitoin tämän päälle Basan1:sta -> naama punoitti entiseen malliin  >:(
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 19.10.09 - klo:09:38
Mitkä rypyt  :o. Mutta kertoile miltä tuntuu, kiinnostaa kyllä täälläkin, jos ehkäisisi niitä tulevia ryppyjä  :D.

No ne helkutin otsarypyt ;). Seerumi tuntuu kyllä tosi hyvältä. Kuten Door tuossa aiemmassa kommentissa sanoi, tuoksuu vähän kummalliselta (teollisen muoviselta), mutta tuoksu ei onneksi jää leijumaan, vaan häviää nopeasti. Geelimäinen seerumi imeytyy nopeasti, ja käy siksi myös silmänympäryksille. Iho tuntuu heti pehmeämmältä seerumin levityksen jälkeen. Olen tipauttanut muutaman tipan luumunsiemenöljyä seerumin sekaan, niin seerumista tulee paksumpi, enkä tarvitse enää erillistä voidetta sen päälle. Oon kyllä todella tyytyväinen tuohon ostokseen, on mukavan edullista ja INCI on yksinkertaisen tehokas.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Seela - 05.11.09 - klo:14:12
Pari minulle uutta seerumia testattu:

Estee Lauder Advanced Night Repair
Sain tästä näytteen ja vaikka miellän tuotteen lähinnä äitini ikäluokalle niin ajattelin testata sitä koska tämä on taas näitä harvoja Suomesta saatavia seerumeita jotka ovat niittäneet kosolti mainetta eivätkä sisällä silikonia. Tämä on todella riittoisaa mutta silikonittomuudesta johtuen ei levity mitenkään itsestään eli tuotetta tulee helposti annosteltua liikaa. Tuoksu on vähän yrttimäinen mutta ei omaan nenääni voimakas.Seerumi imeytyy hyvin mutta jättää ihon kosteutetun tuntuiseksi. Tämä supisti omat ihohuokoseni kertalaakista. Iho ei punoita eikä näppyjä tule. Hankin täysikokoisen empimättä ja ajattelin käyttää tätä silloin tällöin varsinkin näin talviaikaan yövoiteen sijasta.

Louis Widmer Extrait Liposomal
En ole ihan varma onko tässä silikonia mutta ei kuitenkaan aiheuta näppyjä iholleni. Geelimäinen, hajusteeton seerumi levittyy kuin itsestään ja tätäkin riittää todella pieni määrä. Plussaa siitä että tätä voi käyttää myös silmänympäryksille. Kosteuttaa todella pitkäkestoisesti ja toimii hyvin pelkästään myös meikin alla. Tosi hyvä löytö. 30 ml / 41,00€
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 05.11.09 - klo:14:59
^Whoooa! Tuota EL Advanced Night Repairia mietin itsekin. Hyvä tietää, että toimii! Nyt ois vielä Stockan etusetelikin käyttämättä, -20% normihinnasta. Toisaalta olen täysin tyytyväinen käyttämääni Afirmiin, viime viikolla kyseltiin Nosturissa henkkareita kun yritin mennä kavereiden kaa K-18 anniskelualueelle  ;D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: FairyTale - 06.11.09 - klo:08:59
^Mua alkoi myöskin kiinnostamaan tuo EL:n seerumi. Mansikkalassakin näyttäisi olevan sitä, hinta reilu 70e/ 30 ml. Onko kenelläkään mitään tietoa sen suomi-hinnasta?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Luppa - 06.11.09 - klo:09:42
Tänään tuli iHerbistä Now Foods -hyaluronihapposeerumi, jota kokeilin nopeasti kämmenselälle. Seerumi on kätevässä pumppupullossa, on todella ohutta geeliä ja imeytyy hetkessä. Ei tuoksu mielestäni millekään. Toivon mukaan rypyt saa nyt vähän kyytiä ;D.

Onko tuote tämä: Now Foods, Hyaluronic Acid Serum, 1 fl oz (30 ml)? Tein itsekin tilauksen 30+ ihonhoito -ketjun innoittamana. Olen käyttänyt ihon hoitoon apteekin kosteusvoiteita. Ajattelin aloittaa voiteiden "terästämisen" nyt kun ikää alkaa olla. :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 06.11.09 - klo:11:04
^ Sepä se juuri taitaa olla, siis tällainen purkki (http://www.iherb.com/Now-Foods-Hyaluronic-Acid-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264?at=0). Oon kyllä tykännyt todella paljon, ja luonnonmukaisesta koostumuksessa sekä todella edullisesta hinnasta iso plussa tälle tuotteelle.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Seela - 06.11.09 - klo:11:54
^Mua alkoi myöskin kiinnostamaan tuo EL:n seerumi. Mansikkalassakin näyttäisi olevan sitä, hinta reilu 70e/ 30 ml. Onko kenelläkään mitään tietoa sen suomi-hinnasta?

Nyt kun on Stockan kauneusviikot niin tuote on kanta-asiakastarjouksessa 30ml 65€ ja 50ml 90€. Lisäksi myyvät ihonhoitopakkausta jossa on 30 ml seerumi, 15ml kasvovoide ja 5ml silmänympärysvoide hintaan 58€. Normihintoja en valitettavasti tiedä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 06.11.09 - klo:12:29
^ Sepä se juuri taitaa olla, siis tällainen purkki (http://www.iherb.com/Now-Foods-Hyaluronic-Acid-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264?at=0). Oon kyllä tykännyt todella paljon, ja luonnonmukaisesta koostumuksessa sekä todella edullisesta hinnasta iso plussa tälle tuotteelle.

Myyty  ;D. Tilasin juuri myös tuon!
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: FairyTale - 06.11.09 - klo:16:16
^ Sama juttu, mä kanssa uskaltauduin  tilaamaan tuon, samalla kun tilasin vitamiineja tuolta :D. Oli ainakin paljon kivempi hinta kun EL:lla.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 06.11.09 - klo:20:02
Erehdyin ostamaan tämän http://www.riobeauty.fi/kauneudenhoito/hieronta-lihashuolto/ ;D ja kokeilen käyttöä. Muokkausvaikutus on selvästi näkyvä sitä tehdessä, mut pitkä-aikaisesti jaksankohan odottaa tuloksia.

EDIT. Jännä tunne kun laite 'tärisyttää' johtavan geelin kautta poskien lihaksia. Voimakkuuksia voi säätää, samoin rytmitystä millä hoito tehdään.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 18.11.09 - klo:10:27
Minulle on nyt vakiintumassa aika sopivanoloinen ihonhoitorutiini.

Putsarilla ei tunnu itselleni olevan suurta väliä, kunhan meikit lähtee eikä kuivata liikaa. Paula's Choicen kuivan ihon putsarit ovat toimineet, Korresin Milk Proteins, nyt on testissä Favoran geelimäinen. Putsaria käytän vain iltapesuun. Aamulla loiskuttelen kasvoille vähän haaleaa vettä ja kuivaan.

Kasvovesien kanssa olen laiska, mutta nyt otin apteekista mukaan Favoran kasvosuihkeen. Se on kyllä mineraalimeikkaajalle ihan kätsy, meikin päälle voi suihkaista jos tuntuu kiristelevän - tai haluaa muuten vaan "sulattaa" meikin nopeasti pintaan.

Päivävoiteena on Paula's Choicen Skin Recovery Moisturizer, tällä hetkellä boostattuna saman sarjan Skin Recovery Super Antioxidate Concentratella. Kosteusvoidetta on toinen puteli meneillään - ja se on kuivuuteen taipuvaiselle iholleni ihan ehdoton HQ tuote talvikaudeksi. Voide on erittäin kosteuttava, mutta kosmeettisesti miellyttävä, imeytyy hyvin ja antaa nopeasti meikkauskelpoisen pinnan mineraaleille. Seerumin tehoista en oikein osaa sanoa mitään... ...minusta vähän tuntuu, että näillä antioksidanteilla pikemminkin hidastetaan ihon vanhenemisprosessia kuin saadaan näkyviä tuloksia aikaan tyyliin 32 prossaa vähemmän ryppyjä  ;D. Seerumi on tosiaan ihan silikoninen, mutta tykkään siitä silti. Jos mahdollista, se tekee meikkipohjan tekemisestä vieläkin helpompaa.

Yövoiteena on Dermosilin retinolivoide. Tuntuu aika miedolle ja mitään ihme vaikutuksia en huomaa. Käytin voidetta alkuun uskollisesti joka yö, mutta nyt olen lipsunut taas voiteettomiin öihin, ne tuntuvat sopivan iholleni oikein hyvin, kunhan päivän kosteutus ja suojaus toimii tarpeeksi hyvin. Yövoiteen voisin kokeilla korvata reseptivahvuisella retinolilla jos siihen tarjoutuisi tilaisuus.

Satunnaisessa käytössä on Paulan BHA liuos kuorintaan, HQ tämäkin. Kuorin ihoni liuokseen kostutetulla vanulapulla pari kertaa viikossa ja tämä toimii mekaanista kuorintaa vihaavalla ihollani todella hyvin. Kuivuudesta huolimatta ihollani on taipumusta mustapäihin, mutta BHA kuorinta pitää ne todella hyvin kurissa.

Viimeisin lisä arsenaaliin on Avenen Cicalfate -voide. Siinä on tehoaineena sukralfaatti, sinkki ja kupari. Ja ainesta HQ-tuotteeksi. Auttaa halkeileviin suupieliin, rauhoittaa mahdollisia tulehtuneita näppylöitä ja parantaa yhdessä yössä koko naaman ihon, jos se pääsee vaikka tuulessa ja pakkasessa karahtamaan hiekkapaperiksi. Voisin jopa testailla tätä säännöllisessä käytössä yövoiteena jonkin aikaa. Ehdoton bonus voiteessa on se, että tämä tuntuu olevan ainoa reseptivapaa tuote, joka vaikuttaa ainakin jossain määrin psoriasisihottumaan. Voide poistaa kutinaa välittömästi ja vaikutus on pitkäaikainen. Vähän vaikuttaisi siltä, että se jopa parantaa ihottumaa, tosin olen varovainen sanomaan tästä sen enempää ennen kuin kokemusta kertyy lisää.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Chari - 18.11.09 - klo:22:48
Voisitteko suositella kosteusvoidetta herkälle, epäpuhtaalle ja punoittavalle iholle, joka ei tuki. Käytän tällä hetkellä BM-28 geeliä, joka on ihanaa, mutta talvea vasten tuntuu että tarvitsisin jotain muuta siihen lisäksi. Olen kokeillut lumenen, Nuxen ja apteekin perusvoiteita ja ne joko tukkivat tai sitten ärsytttävät muuten vain. BM muut naamarasvat tukkivat myös. Kyllä tää on sitten vvaikea laji tämä ihonhoito. Puuh!

Lisätääs nyt ssitten että olen reilusti yli kolmekymmentä ja ryppyjäkin alkaa ilmaantua...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Amy - 19.11.09 - klo:20:54
Voisiko joku kertoa lisää voiteiden "terästämisestä"? Kai sitä pitäisi tällä ikäkymmenellä miettimään... Seerumeillako siis sitä teette? Vai onko viisaampaa käyttää seerumeita sellaisenaan? En oo ollenkaan vielä tutustunut seerumeiden maailmaan ja varmaan ois aika tutustua...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 19.11.09 - klo:20:59
^ Sepä se juuri taitaa olla, siis tällainen purkki (http://www.iherb.com/Now-Foods-Hyaluronic-Acid-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264?at=0). Oon kyllä tykännyt todella paljon, ja luonnonmukaisesta koostumuksessa sekä todella edullisesta hinnasta iso plussa tälle tuotteelle.

Myyty  ;D. Tilasin juuri myös tuon!

Ja hyvältä tuntuu tuo NOW HA seerumi ja mikä parasta: ei kurjia reaktioita! Toki  jos haluaa ylellisen näköisen ja tuoksuisen tuotteen, tämä ei ole se  :D. Äitinikin haluaa tuon joululahjaksi  ;D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 20.11.09 - klo:07:48
^ Juu, se Now Foodsin ha-seerumi ei ole sellaiselle, joka odottaa luksusta pakkaukselta ja tuoksulta, sillä se on yksinkertaisen tehokasta tavaraa yksinkertaisessa pakkauksessa. Jos kerran sisällä oleva tavara on hyvää, niin ei tavallinen pakkaus sitten haittaa, ainakaan mua.

Kiva, että tykkäät tuotteesta, eikä se ole aiheuttanut mitään ikäviä reaktioita. Kyllähän tuota tavaraa kelpaa äidillekin antaa joululahjaksi, on se sen verran hyvää mänkkiä ;D.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Anissa - 20.11.09 - klo:08:19
Voisiko joku kertoa lisää voiteiden "terästämisestä"? Kai sitä pitäisi tällä ikäkymmenellä miettimään... Seerumeillako siis sitä teette? Vai onko viisaampaa käyttää seerumeita sellaisenaan? En oo ollenkaan vielä tutustunut seerumeiden maailmaan ja varmaan ois aika tutustua...

Mä tykkään sekoittaa seerumeja päivävoiteeseen. Miksaan muutenkin aina vähän voiteen ihon tarpeen mukaan, välillä seerumia, välillä aloe vera geeliä ja välillä öljyjä. Kaikkein yksinkertaisimmat voiteet (esim. apteekin perusvoiteet) sopii mun mielestä tuohon touhuun kaikkein parhaiten.

Monet varmaan tykkää käyttää seerumeja ihan päivä- yövoiteen alla, miksei sellaisenaankin. Monesti vaan ainakin itselle seerumien koostumus on liian vetinen, että se pehmentäisi yksinään tarpeeksi.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 20.11.09 - klo:08:25
^
Itse laitan seerumin alle ja päälle apteekin peruskosteusgeelin (basan). Hyvin toimii  :ts
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elliotta - 20.11.09 - klo:10:57
Mä laitan myös öljyn alle ja kosteusvoiteen päälle. Toistaiseksi käytän öljyä vain iltaisin, mutta pelkästään öljyllä en pärjäisi eli öljy ensin+voide sitten tuntuu parhaalta yhdistelmältä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 20.11.09 - klo:11:56
Mä käytän seerumeja ja öljyjä yövoiteen alla. Joskus laitan päivävoiteenkin alle jotain virkistävää seerumia jos aamulla on aikaa.
Tuntuu että pelkkä perusvoide ei enää riittäisi mun kuivalle kolmekymppiselle iholle, ainakaan näin talvisaikaan.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: saukko - 20.11.09 - klo:13:03
Mä laitan seerumin ekana, kosteusvoiteen siihen päälle ja öljyt vasta ihan viimeisenä, koska elän siinä uskossa, että öljy tekee iholle kalvon, jonka läpi vaikuttavat aineet eivät kunnolla pääse.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Salvia - 20.11.09 - klo:18:38
Minä taas terästän voiteitani lisäämällä niihin kädelle tipan, pari rosehip oilia ja/tai hyaluronihappoa. Jos laitan öljyn sellaisenaan kasvoille, sitä tulee liian paljon - eikä nassu tykkää. Minulla oleva hyaluronihappo(Isomersin) pakkaa rullautumaan, jos sitä laittaa yksinään ennen voidetta, mutta toimii erinomaisesti voiteeseen sekoitettuna. Minulla on sitä 500 ml pullo, joten terästän sillä välillä myös vartalovoiteita tai sekoitan sitä esim. manteliöljyyn ja sitten kropalle . Ihanaa!  :l
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 21.11.09 - klo:15:08
^

Mistä olet ostanut tuota hyaluronihappoa noin isossa putelissa? Ja paljonko kustansi?  ;)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Salvia - 21.11.09 - klo:17:49
^ Ostin putelin keväällä suoraan firmasta: www.isomers.ca . Hintaa oli kuutisenkymentä euroa, postikulut erittäin kohtuulliset - muistaakseni 5-6 euroa (tai kanadan dollaria). Nettisivuilta löytyy vain pikkupullo, 30 ml, 40cad, joten tuo iso tulee todella edulliseksi. Shopnbc:llä oli myynnissä noita isoja, mutta ei toimitusta Suomeen, joten otin yhteyttä Isomersiin (todella ystävällinen asiakaspalvelu!) ja kysyin, saisinko sitä suoraan heiltä. Paketti oli minulla alle viikossa!

Sisältää vain hyaluronihappoa, ei mitään öljyjä tai muita aineita. Siksi siitä pidänkin, saa sitten itse lisäillä haluamiaan ainesosia.  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 21.11.09 - klo:19:05
Tietääks kukaan sellaisista lifting-naamioista, jotka lätkäistään naamaan ennen tärkeitä menoja ja jotka pitävät valahtaneet piirteet timmissä kunnossa noin päivän? Ainakin Blascolla on jokin tällainen naamio.

Uusimmassa Me  Naiset-lehdessä on muuten uusimmat keinot (ilman veistä) korjailla vanhenevaa naamaansa. Onpas tullut kaikkea uutta...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: annu - 22.11.09 - klo:14:53
Minullakin on tämä cicalfate -voide. Sen ainoa miinuspuoli on mielestäni voiteen sisältämä mineraaliöljy... käytän voidetta yksittäisiin näppyihin ym., näpyistä jäänyt punoitus häviää tällä tavallista nopeammin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Bembo - 22.11.09 - klo:18:25
Siis voisiko tuota cicalfate voidetta ajatella finnien päällekin käytettäväksi vai jotain muita näppyjäkö tarkoitatte? Mulla esim, käsissä ärsytysihottaman aiheuttamia näppyjä joihin voi käyttää rasvaisempaakin voidetta ja joihin sinkkivoiteet usein purevat. Mietin vaan kun tuo voidehan on kuivalle iholle ja voidepohja varmaan jonkin verran rasvainen, tuota mineraaliöljyä sun muuta. Kuulostais vaan juuri sellaiselta mitä olen hakenut, jos taittais vielä vähän punaisuuttakin. Tavalliset sinkkivoiteet ei tunnu tekevän finneille tai arville juuri mitään.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Luppa - 26.11.09 - klo:12:40
^ Sepä se juuri taitaa olla, siis tällainen purkki (http://www.iherb.com/Now-Foods-Hyaluronic-Acid-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264?at=0). Oon kyllä tykännyt todella paljon, ja luonnonmukaisesta koostumuksessa sekä todella edullisesta hinnasta iso plussa tälle tuotteelle.

Myyty  ;D. Tilasin juuri myös tuon!

Ja hyvältä tuntuu tuo NOW HA seerumi ja mikä parasta: ei kurjia reaktioita! Toki  jos haluaa ylellisen näköisen ja tuoksuisen tuotteen, tämä ei ole se  :D. Äitinikin haluaa tuon joululahjaksi  ;D

Kokeilin seerumia eilen. Sekoitin tipan Aqualan L-voiteeseen, johon geelimäinen koostumus sekoittuikin hyvin. Ainakaan minulle tuote ei sopinut sekoituksena, sillä hetken kuluttua iho alkoi punottaa ja ärtyä. Pesin kasvot tunnin jälkeen kun punoitus ei hävinnyt.

Levitin sitten ohjeen mukaisesti ohuen kerroksen silmänalusille ja otsalle ja sitten Aqualan L. En huomannut mitään ihmeitä tapahtuvan, mutta aamulla otsan iho vaikutti pintakuivemmalta kuin normaalisti. Mullahan ei ole oikeastaan vielä juonteita, mutta tuntui, että seerumi olisi toiminut päinvastoin kuin oletin? Miesystävä naureskeli, että happihan on aine, joka vanhentaa... Mitenhän tämä oikein on...? mietiskelee toivottavasti ei kohta ryppyinen juures. ;)


Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Ulrika - 26.11.09 - klo:12:51
^ Mitään kemiasta tietämätön (tarvitaanko tähän edes kemiaa) kyselee tuosta hapesta, siis onko tuossa happea? En ollut kuullut sitäkään, että happi vanhentaisi ja jos näin on niin miten se sen tekee? Yleisesti ottaen olen ymmärtänyt, että tuo hyaluronihappo olisi hyvinkin kosteuttavaa.

Edit. siis tiedän sen toki, että tuossa on vettä ja sitä kautta happea, mutta sitä ei tässä varmaan tarkoitettu.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 26.11.09 - klo:16:32
Uusimmassa Me Naiset-lehdessä oli lyhyt tietoisku näistä vanhenemisenestäjistä, ml tämä happo. Koostumuksesta ei sanottu mitään mutta sen vaikutukseksi mainittiin kasvojen kiintetytyminen. Pitäneekö paikkansa?

Olen käyttänyt c-vitamiinivoide (Roc) + Avenen retinolivoide yhdistelmää silmänalusen ekoille vanhuusjuonteille, ja se EI toimi niin että rypyt madaltuisivat. Ei tapahdu juuri mitään, paitsi kosteutusta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Ulrika - 27.11.09 - klo:15:54
Tarkoititko mulle mingtang tuon viestisi alkuosan? Mun oma seerumini on vielä postissa ja sehän ei ole pelkkää sitä h.happoa, joten en tiedä millaista se on koostumukseltaan. Mä lähinnä mietin sitä, kun Luppa taas puhui hapesta ei haposta, että miten se happi, jota löytyy vielä ihan ilmastakin suht runsaasti  ;), vanhentaa ihoa?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lene - 28.11.09 - klo:20:36
Siis myynnissähän on oikeita"happivoiteita" joidenka tarkoitus on parantaa verenkiertoa ja hapenottokykyä yms. Eli siis toisinsanoen happivoiteen tarkoitus on "nuorentaa" ja virkistää ihoa, ei vanhentaa. Helpoiten saatavilla oleva happivoide on vissiin Nivean Visage Oxygen Power Day Care. Hqppi ei siis vanhenna.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Triina - 28.11.09 - klo:21:51
Hapettuminen=oksidoituminen. Ja kaikille on varmasti tuttua antioksidanttien suotuisa vaikutus, eli tavallaan se on ihan yksinkertainen johtopäätös, happi vanhentaa. Ruostuuhan rautakin joutuessaan hapen kanssa kosketuksiin.

Tämä menee nyt kemian puolelle, mutta kaiketi se on niin ettei happi itsessään ole mikään pahis (eihän ilman pysyisi elossakaan), vaan se kemiallinen prosessi.

Mun tekisi myös mieli hankkia noita täällä mainittuja seerumeita ja happoja. Kolmekymppinen lärvi ei ole sama mitä 10 vuotta sitten, valitettavasti.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Juhannusruusu - 28.11.09 - klo:23:44
Kiitos vinkeistä tässä ketjussa! Nyt testikäytössä Cicalfate, Eluage ja LRP Active C Cream kuivalle iholle. Toistaiseksi iho voi erittäin hyvin. Laitan Eluagea vain joka toinen ilta, ettei ala ärsyttää.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 29.11.09 - klo:11:06
^ Ostin putelin keväällä suoraan firmasta: www.isomers.ca . Hintaa oli kuutisenkymentä euroa, postikulut erittäin kohtuulliset - muistaakseni 5-6 euroa (tai kanadan dollaria). Nettisivuilta löytyy vain pikkupullo, 30 ml, 40cad, joten tuo iso tulee todella edulliseksi. Shopnbc:llä oli myynnissä noita isoja, mutta ei toimitusta Suomeen, joten otin yhteyttä Isomersiin (todella ystävällinen asiakaspalvelu!) ja kysyin, saisinko sitä suoraan heiltä. Paketti oli minulla alle viikossa!

Sisältää vain hyaluronihappoa, ei mitään öljyjä tai muita aineita. Siksi siitä pidänkin, saa sitten itse lisäillä haluamiaan ainesosia.  :)

Kiitos tiedosta! Tekisi kyllä mieli tilata... Noin isosta pullosta raaskisi jo ainetta käyttääkin vaikka kroppavoiteeseenkin sekoitettuna. Mietin vain, että jos jää tullin haaviin...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Ulrika - 01.12.09 - klo:09:31
Kiitti Triina tuosta selityksestä. Mulle jäi kuitenkin vielä nyt epäselväksi mikä juuri tuossa hya.happoseerumissa olisi tuo hapen kautta vanheneminen ja miten se tuossa ilmenee suhteessa muihin tuotteisiin?

Mun oma seerumini tuli viime viikolla, mutta vasta eilen sain sen postista. Kerran olen sitä siis ehtinyt laittaa ja mukavalta tuntui. Laitoin sitä ensin ja Humektanin sen jälkeen. Mitään ihmeellistä ei tuntunut eikä ole näkynyt, joten ainakaan mitään punoitusta tuo ei mulle tuonut. Imeytyi kyllä nopsaa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kikka - 09.01.10 - klo:17:58
Onko kenelläkään kokemuksia apteekin uudesta Bella 30+ voiteista, joita on saatavana sekä päivä- että yövoiteena.
Uusimassa paikallisen apteekin lehdessä oli pieni juttua rasvoista, ja olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia näistä voiteista, jotka sisältävät A-vitamiinin lisäksi myös E - ja C-vitamiinejä antidioksidantteina sekä monia luonnoin hoitavia öljyjä.

http://www.bellavita.fi/bella30/voiteet.php
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ZombieQueen - 09.01.10 - klo:19:04
^Minuakin kiinnostaisi nuo. Tuon päivävoiteen kuvauksessa mainitaan UV-suoja muttei suojakerrointa, laitoin firmaan kyselyä minkälainen suojakerroin siinä on. Ellei joku juures jo tiedäkin? Lukeekohan tuo pakkausteksteissä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kosmetiikkakissa - 09.01.10 - klo:19:27
^ Yliopiston Apteekin sivuilla on jo noiden tuotteiden INCIt ja kuvat. Päivävoiteessa ei ole UV-filttereitä eli siksi suojakerrointakaan ei voida ilmoittaa. Taitaa olla siis niin, että tuote sisältää aineita, jotka kykenevät suojaaman ihoa jossain määrin UV-säteilyn haittavaikutuksilta, vaikka eivät varsinaisia UV-filttereitä olekaan (ainakin tuotteessa käytetty retinyylipalmitaatti on tällainen).
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ZombieQueen - 09.01.10 - klo:19:30
Jeps, sieltä tulikin vastaus samantien eli "voiteen voidepohja toki suojaa ihoa, mutta ei merkittävästi, korkeintaan 2-3 kertoimen verran". Nopea asiakaspalvelu ainakin. :ts
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Suomu - 12.01.10 - klo:14:22
Ostin nuo Bellavitat just apteekista kun myyjä suositteli. Kertoi, että hänelle sopi hyvin akneihollekin. En oo vielä itse testannu kun käytän ensin nuo putelien loput. Miehen A-vitamiinivoidetta (apteekin) olin jo aiemmin testaillu ja vaikutti ihan ok:lta, mutta myyjä tosiaan suositteli noita. Pitäs toimia hyvin myös meikin alla.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 13.01.10 - klo:15:05
Tilasin Feeluniquesta Elizabeth Ardenin Ceramide Complex-kapseleita, kun niitä sai edullisesti 90 kpl about 20 egellä. Sen verran myönteistä olin noista pinkeistä kapseleista lukenut, että halusin kokeilla. Silikonipohjainen seerumi siis kyseessä, mukana keramideja ja muita ihoa hoitavia aineita. Sisältö on täysin säilöntäaineeton, joten kapseli on käytettävä kokonaan avaamisen yhteydessä.
EA:n uudempi kapseliversio on silikoniton ja hieman monipuolisempi, mutta niitä en ole nähnyt vielä edullisessa alessa, joten tyydyn nyt näihin....  ::) Silikonisuudestaan huolimatta tuote ei jää lillumaan mitenkään paksuna mönjänä iholle, vaan imeytyy nopeasti ja antaa ihana hoidetun tunteen. Aion käyttää näitä nyt aamuisin ennen päivävoidetta tehokosteuttajana ja boostaajana ... :-*
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Hilippa - 13.01.10 - klo:15:17
^ Mä en ole yhtään ajan tasalla EA:n tuotteista, joten minkä  nimisiä on noi uudet silikonittomat kapselit?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 13.01.10 - klo:15:23
^Ceramide Gold Ultra Restorative Capsules on uudempien kapselien nimi, mutta nyt en olekaan varma niiden silkonittomuudesta. Jossain versiossa ei ollut silikoneja, jossain näkemässäni taas on.... Firmoilla on ikävä taipumus muutella välillä koostumuksia... ;)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Hilippa - 13.01.10 - klo:15:37
No kävinpäs tutkiskelemassa EA:n sivuja, ja noiden Ultra restorative kapsuleiden kohdalla on maininta "Fragrance, preservative and emulsifier free". Eli vaikka eivät silikonittomia olisi, niin on koostumusta ilmeisesti aiempiin kapseleihin verrattuna silti muuten "siistitty".
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 13.01.10 - klo:15:41
Tuoksua ei muuten ole näissä vanhemmissakaan.
Löytyy Feelunique.comista edelleen alesta, täällä. (http://www.feelunique.com/p/Elizabeth-Arden-Ceramide-Face-Throat-Capsules-3-x-30.html)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: bast - 14.01.10 - klo:13:18
Onko kenelläkään kokemuksia apteekin uudesta Bella 30+ voiteista, joita on saatavana sekä päivä- että yövoiteena.
Uusimassa paikallisen apteekin lehdessä oli pieni juttua rasvoista, ja olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia näistä voiteista, jotka sisältävät A-vitamiinin lisäksi myös E - ja C-vitamiinejä antidioksidantteina sekä monia luonnoin hoitavia öljyjä.

http://www.bellavita.fi/bella30/voiteet.php


Mä katselin noita apteekissa, mutta tuoksu oli aika vahva ja en löytänyt hajusteetonta versiota. Onkohan sitä 30+:sta ollenkaan? Ostin sitten tavallista.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kukka - 14.01.10 - klo:13:36
^^Sait ylipuhuttua.  ;D Nyt on pakko kokeilla jotain tujumpaa ainetta, kylmä ja tuuli ärsyttää kasvoja. Otsassa ja poskissa ärsytysnäppylää ja poskissa vielä punaisia kohoumia. Olen käyttänyt hyaluronihappoa (now foods) ja ROCin kevyempää ja raskaampaa calmance-sarjan voidetta. Jopa MUACin aloe kirvelee nyt iholla. Inhottavaa kun ihoa kiristää kun on niin kuiva.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tanya - 16.01.10 - klo:10:34
^^
Kyllä ainakin Tampereen yliopiston apteekissa oli molemmista myös hajusteeton versio. Noitten välillä puntaroin ja päädyin ostamaan tuon tavallisen Bellavitan enkä sitä 30+ kun tuo 30+ tuntui paljon kevyemmältä ja tuntui että jättää iholle enempi sellasen kalvomaisen tunteen... Toi perus hajusteeton Bellavita on kyllä loistava tälleen talvella kun iho on pintakuiva niin kosteuttaa tosi hyvin mutta jättää silti mattapinnan ja meikki levittyy tosi nätisti siihen päälle. Tykkään! :l
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tuikkuli - 26.01.10 - klo:15:45
Mullakin on nyt ollut muutaman päivän käytössä Bella 30+ päivä- ja yövoiteet. Mun nenään niissä ei ole kovin voimakkaat tuoksut. Oon tykännyt enemmän kuin tavallisesta Bellavitasta, joka on mulle liian raskasta ja jotenkin kalvomainen iholla.

Näiden Bellojen annostelun kanssa pitää vain olla varovainen, sillä levitettäessä voide on petollista, koska se ei tunnu yhtään rasvaiselta! Se kuitenkin ilmeisesti sulaa iholle, sillä jos on laittanut voidetta liikaa, niin hetken päästä iho on ihan öljyinen. Täytyy siis malttaa mielensä!

Tuubit on kyllä ihan hirveät hammastahnatuubit... :-\
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Anissa - 27.01.10 - klo:11:27
^Miten tuohon päivävoiteen päälle levittyy meikki? Mulla on myös tuo päivävoide harkinnassa, tuubi on kuitenkin aika iso, eikä hinta ole korkea.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tuikkuli - 27.01.10 - klo:14:17
En ole nyt kauheasti meikkaillut ;D, mutta eilen taisin hutaista mineraalipuuteria päivävoiteen päälle enkä huomannut mitään normaalista poikkeavaa käytöstä. Ihan hyvin siis tuntui toimivan mineraalimeikin levitys siveltimellä. :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Syaani - 27.01.10 - klo:23:47
^Miten tuohon päivävoiteen päälle levittyy meikki? Mulla on myös tuo päivävoide harkinnassa, tuubi on kuitenkin aika iso, eikä hinta ole korkea.

Meikki levittyi hyvin, mutta itse huomasin kasvojeni värin muuttuneen iltapäivästä oranssahtaviksi. Käytän sen jatkossa käsivoitena.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: funky_chicken - 28.01.10 - klo:11:42
Kävinpä minäkin nappaamassa nuo 30+ Bellat mukaani, kun TBS porkkanavoide vetelee loppujaan ja yöksi kaipaan jotain tehokkaampaa voidetta. Ensimmäisen yön jälkeen iho on kyllä tosi pehmoinen ja sileä, kosteutetun oloinen. Jatkan innolla kokeiluja! Jos osottautuvat hutiostokseksi, niin annan ne äidille.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: bast - 28.01.10 - klo:11:51
Mä tykkään bellavitan yövoiteesta, mutta päivävoiteessa jää outo kiristävä kalvomainen tunne iholle.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Tuikkuli - 30.01.10 - klo:18:55
Meikki levittyi hyvin, mutta itse huomasin kasvojeni värin muuttuneen iltapäivästä oranssahtaviksi. Käytän sen jatkossa käsivoitena.

Varmaan oli sulle sitten liian rasvainen sulle tuo Bella? Mulla ainakin liian rasvaisten voiteiden kanssa meikki muuttuu päivän mittaan inhottavaksi ja just niin, että sävykin vaihtuu ja usein muuttuu oranssiseksi. (Jostain syystä ongelmaa taisi olla aika usein Lumenen kasvomeikkien kanssa.)

Minun täytyy tulla lisäämään, että olen erittäin tyytyväinen noihin Belloihin! Kosteuttavat just sopivasti ja iho on ollut tosi hyvässä kunnossa niiden aikana. Ei kiristele, hilseile tms. Ja joko olen oppinut annostelemaan oikein tai ihoni on oppinut Bellan tavoille, mutta mitään rasvoittumis- tai öljyisyysongelmaakaan ei enää ole. Joten jee, löytyipäs hyvä voidepari! :D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 30.01.10 - klo:19:54
Nuo iherb.comin myymät Doctor's Best Hyaluronic Acid-kapselit ansaitsevat mielestäni maininnan täällä, niillä on niin monta myönteistä palautetta vaikutuksistaan ihon kuntoon! Lupaavalta näyttää, vaikka tilasin niitä lähinnä rustonvahvistukseksi itselleni ja perheelle...
Joku asiakas kehui näyttävänsä 'like a photo model', hehkeästä ihosta mainitsi moni muukin. Ehkä siis tässä yksi tehokas anti-age tuote, ainakin taatusti tehokkaampi ja hyödyllisempi kuin jotkin satoja euroja maksavat kosmetiikkaosaston myymät hajustetut seerumit...  ::)
Harmi, että en kuullut tästä jo pahimpana atopiakautenani. No, ehkä nyt saan pari ryppyä siliämään  :D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Syaani - 31.01.10 - klo:10:48
Varmaan oli sulle sitten liian rasvainen sulle tuo Bella? Mulla ainakin liian rasvaisten voiteiden kanssa meikki muuttuu päivän mittaan inhottavaksi ja just niin, että sävykin vaihtuu ja usein muuttuu oranssiseksi. (Jostain syystä ongelmaa taisi olla aika usein Lumenen kasvomeikkien kanssa.)

Outoa kyllä, voide tuntuu tosi hyvältä, ja yövoiteena olen sitä sen jälkeen käyttänytkin. Mulla värinmuutoksia ovat aiheuttaneet halpiskosteusvoiteet, mutta apteekin kama on yleensä ollut ok.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: bast - 02.02.10 - klo:15:27
Olisikohan tällaisesta mitään iloa?
http://www.hobbyhall.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Product1_10052_13051_178096_13662_13772_13607_-11_3__43617465676f7279446973706c61793f706172656e745f63617465676f72795f726e3d313337373226746f705f63617465676f72793d31333630372673746f726549643d313030353226636174616c6f6749643d31333035312670616765566965773d2663617465676f727949643d313336363226766965775461736b4e616d653d43617465676f7279446973706c617956696577 (http://www.hobbyhall.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Product1_10052_13051_178096_13662_13772_13607_-11_3__43617465676f7279446973706c61793f706172656e745f63617465676f72795f726e3d313337373226746f705f63617465676f72793d31333630372673746f726549643d313030353226636174616c6f6749643d31333035312670616765566965773d2663617465676f727949643d313336363226766965775461736b4e616d653d43617465676f7279446973706c617956696577)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 09.02.10 - klo:19:21
Nuo iherb.comin myymät Doctor's Best Hyaluronic Acid-kapselit ansaitsevat mielestäni maininnan täällä, niillä on niin monta myönteistä palautetta vaikutuksistaan ihon kuntoon! Lupaavalta näyttää, vaikka tilasin niitä lähinnä rustonvahvistukseksi itselleni ja perheelle...

Joko tuloksia näkyy? Itsekin tilasin noita, mutta lähinnä siksi, että polvi vaivaa niin, ettei ratsastamaan pysty. Mulla on kyllä suuria odotuksia tuotteen suhteen, toivottavasti ei liian...

Iherbissähän on vaikka mitä antiageing-tuotteita! Esim. onko kukaan lukenut/kuullut mitään esim. tästä yhdistelmästä:

http://www.iherb.com/Derma-E-DMAE-Alpha-Lipoic-C-Ester-Retexturizing-Creme-2-oz-56-g/6157?at=0

On saanut aika paljon kehujakin tuokin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: jeba - 09.02.10 - klo:19:36
^ Mäkin katsastelin tänään tuota Derma E:n voidetta melko pitkään ja mietin sen sujauttamista ensimmäiseen tilaukseeni, hyvältä vaikuttaa arvostelujen sekä incin puolesta! Mietin vain josko olisi kuitenkin liian raskasta päiväkäyttöön (etsin siis tällä hetkellä lähinnä päivävoidetta), ja olen vasta pian parikymppinen joten olisikohan tuollaisen voiteen käyttöönotossa mitään järkeä ;D kai sitä voi aina ennaltaehkäistä..
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Anissa - 10.02.10 - klo:09:36
^Ei siitä sulle mitään hyötyä varmaankaan ole, kun ihon tarpeet ei vielä parikymppisenä useimmiten ole sellaisia, että tarvitsisi kovin vahvoja anti aging juttuja, mutta ei siitä varmaan haittaakaan kauheasti ole. Sinuna mä kyllä etsisin suojakertoimellisen päivävoiteen ainakin 15 suojakertoimella, olisi varmaan se kaikkein paras juttu vanhenemisen merkkien ehkäisyssä (siis jos olit muutenkin päivävoidetta hakemassa).
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: kleio - 10.02.10 - klo:09:45
^ Olen samaa mieltä. Alle 26-vuotiaan tms ei ehkä kannata siirtyä kovin voimakkaisiin ja tehokkaisiin aineisiin,on järkevämpää enemmän keskittyä ylläpitoon. Eli tuo UV-suoja ympärivuotisesti vaikka ja oikeanlainen omalle ihollesopiva kosteutus lienee tärkeintä, ja voihan tuolta iHerbistä bongailla noita yövoiteita, joissa on yrttejä, vihreää teetä, öljyjä jne, eli ei vahvoja mutta kyllä oikein hyödyllisiä. Sitten kun ne ekat juonteet oikeasti alkaa näkyä (mulle ne tuli just 26-vuotiaana), on hyvä siirtyä sitten oikeasti niihin antiageing-juttuihin pikkuhiljaa.

Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kukka - 10.02.10 - klo:13:00
Olen parina päivänä käyttänyt Elizabeth Ardenin Ceramide Complex-kapseleita aamuin illoin. Toivoin nopeampaa tulosta, tuntuu vielä aivan kun kasvot olisivat palaneet auringossa. Ihme röpelö ja kuivuus, ottaa ihan kipeätä helottaviin poskiin. Kasvot tuntuvat lähinnä norsuniholle. Olen laittanut kapselin päivävoiteen päälle, tuo käyttämäni päivävoide taitaa tosin olla liian kevyttä. Kokeilin laittaa myös EA:n 8 hour creamia, mutta siitä sain tukkeumia ja kipeän paiseen. Muutoin kapselit tuntuu kivalta, on siistiä käyttää ja imeytyy iholle hujauksessa. Hyaluronihapon käyttämisen jätän keväämmälle, kunhan saan ihon kosteuden takaisin. Jostain syystä tuntuu kuivattavan, vaikka pitäisi käsittääkseni saada juuri päinvastaisen reaktion aikaiseksi. Olen yrittänyt kuoria ja käyttää naamioita, mutta mikään aine ei vaikuta tällä hetkellä toimivan toivotunlaisesti. Kevättä odotellessa...

Mikä noista Belloista on kosteuttavin? Jos kokeilisin yövoiteeksi hankkia.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 10.02.10 - klo:17:02
^ Kannattaa laittaa kapselin sisältö suoraan iholle putsauksen jälkeen, ennen voidetta  :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 10.02.10 - klo:17:09
Laitoin tänään tilauksen iHerbistä Derma E:n A-vitamiinigeelin (http://www.iherb.com/Derma-E-Vitamin-A-Wrinkle-Treatment-Moisturizing-Gel-8-fl-oz-220-ml/14479?at=0). Olen pitkään katsellut jotain luonnonmukaista A-vitamiinituotetta, ja nyt bongasin tuon. INCI ainakin näyttää hyvältä, saa sitten nähdä onko tehokastakin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 10.02.10 - klo:17:15
Caudealis: Odotan toiveikkaana Hyaluronihappokapselien tuloksia, sileämpää ja pumpatumpaa vaikutelmaa  :D En ole ainkaan rupsahtanut ...  ::) Mitään jättihuulia en ole saanut, mutta en mitään Barbie-pusukala-effektiä toivonutkaan...
Nivelet tuntuvat hyviltä ja vetreiltä, sehän on tärkeintä, että jaksaa liikkua...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kukka - 10.02.10 - klo:21:25
^Ajattelin niin että laitan voiteen ensin, koska on silikoniton ja silikonin sitten päälle. Mutta täytyy kokeilla toisinpäin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: maatis - 10.02.10 - klo:21:35
^^^Ellen kiitti vinkistä, toi on just sitä mitä minäkin tarvin!
A-vitamiinivoiteena olen käyttänyt Bellavitan yövoidetta (neulaushoitoon liittyen oikeastaan) ja huomasin, että tukkeumat lisääntyy, mutta jokin tuossa, varmaan juuri A-vitamiini, estää niitä tulehtumasta. Olen siis saanut olla finnitön jopa PMS-aikana! Mutta tosiaan tukkeumat häiritsee eli tuo geeli voisi olla just hyvä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 10.02.10 - klo:22:39
^ Mäkin katsastelin tänään tuota Derma E:n voidetta melko pitkään ja mietin sen sujauttamista ensimmäiseen tilaukseeni, hyvältä vaikuttaa arvostelujen sekä incin puolesta! Mietin vain josko olisi kuitenkin liian raskasta päiväkäyttöön (etsin siis tällä hetkellä lähinnä päivävoidetta), ja olen vasta pian parikymppinen joten olisikohan tuollaisen voiteen käyttöönotossa mitään järkeä ;D kai sitä voi aina ennaltaehkäistä..

Juu, oottele ihan rauhassa myöhäisempää ikää ennen kuin aloitat. Auringonsuojaus on kaikkein tärkein. Melkeinpä 30-kertoimista suosittelen ja mineraalimeikkien käyttöä auringonsuojaukseen. Toiseksi syöty ravinto on tärkeä ja se ettei päästä selluliittia kertymään, se kun näkyy vanhemmiten rupsahtaneita leukaperinä ainakin...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: jeba - 10.02.10 - klo:23:33
Jep, kiitos näistä vastauksista! Jätin sitten nuo anti-age hommat taakse ja harkitsen niitä vasta sitten kun oikeasti niiden aika tulee! Tilaukseen lähtikin sen sijaan pari hyvältä kuulostavaa kosteusvoidetta suojakertoimilla :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Villis - 11.02.10 - klo:01:18
syöty ravinto on tärkeä ja se ettei päästä selluliittia kertymään, se kun näkyy vanhemmiten rupsahtaneita leukaperinä ainakin...

Hmm. Miten selluliitti liittyy leukaperien rupsahtamiseen?

Tämä ketju on muuten aika huimaa luettavaa. Minun pitäisi kai liittyä seuraan, kun täytin jo 30 vuotta ja vissiin näytän ihan ikäiseltäni, mut eipä ole tullut vielä sellaista fiilistä, että huvittaisi kokeilla mitään happoja tai neulauksia. En ole ikinä käyttänyt suojakertoimellisia päivävoiteitakaan tai mitään muitakaan voiteita, joiden ainesosien valinnassa olisi mietitty erityisesti ihon ikääntymistä. Olen ajatellut, että ne isot asiat ovat uni, liikunta, ravinto, tupakka, alkoholi ja aurinko. Eli yritän nukkua tarpeeksi, liikkua tarpeeksi, syödä jotensakin hyvin (tässä kyllä tulee repsahduksia ja paljon), en polta, en ota aurinkoa ja juon alkoholia kohtuudella (tämä kohta tuottaa myös ajoittain hankaluuksia). Niin ja käytän öisinkin rintsikoita siinä toivossa, että rinnat pysyisivät kauemmin nykyisessä kohdassa. ;)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 11.02.10 - klo:08:42
^

Ei kai nyt rintsikoita sentään yöllä kannata käyttää!  :D Muistan jonkun tutkimuksenkin siitä, että yli 12 tunnin rintsikoiden pitäminen päivässä lisää rintasyöpäriskiä. Noita tutkimuksia nyt tietysti on kaikenlaisia, mutta silti... Itse kyllä ihan ennemmin panostan niihin naamarasvoihin ja annan rintojen rupsahtaa.  ;D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: maatis - 11.02.10 - klo:08:57
 Itse en kauheasti tykkää kotosalla rintaliivejä käyttää eikä rinnat ole erityisen rupsahtaneet kuitenkaan. Rinnat voi aina tarpeen mukaan pakata sellaisiin vähän topattuihin rintsikoihin (mulla toimii ns t-paita-rintsikat)  niin hyvältä näyttää ;)

Kaikkein tärkeimmät rypynestotoimet ovat nuoresta iästä asti auringon ja tupakan välttäminen.
Omassa n. 40-v. tuttavapiirissäni huomaa selvästi, että tupakoivat auringonpalvojat näyttävät jo ihan rusinoilta, kun taas aina kalpeampana viihtyneet tupakoimattomat ovat vielä hirmu nuoren näköisiä, voisi ottaa 10 v iästä pois eikä kukaan epäilisi mitään. Rusinat taas uskoisi 50-vuotiaksikin...

Ravinto- ja liikuntatottumuksilla ei näyttäisi minun empriiristen havaintojeni mukaan olevan mitään yhteyttä (ts myös ne terveellisesti syövät ja runsaasti liikkuvat tupakoivat auringonpalvojat ovat rypistyneet ennenaikojaan)  mutta kannattaa tietysti aina ajatella kokonaisterveyttä, sillä kaikki vaikuttaa kaikkeen.


*** siis... mikähän siinä on, että samat tyypit sekä tupakoi että ottaa ihan liikaa aurinkoa, rakastaa rusketusta. Kun koitin miettiä sellaisia yhdistelmiä, että a) ei tupakoi, mutta kärtsää itseään auringossa tai b) ei kärtsää itseään, mutta tupakoi ... niin tässä omassa havainnointiryhmässäni ei ole yhtään sellaista tapausta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 11.02.10 - klo:10:31
Taitaa ne geenit vaikuttaa eniten. Toki tupakkaa ja aurinkoa kannattaa välttää mutta noin muuten... Mummoni esim. on iholtaan ihan mainiossa kunnossa (vesi-saippua-perusvoide linjalla), toki 85 vuotiaana on juonteita ja ihan vanha mutta kuitenkin  :D. Yksi tätini taas on ollut ihan mahdoton auringonpalvoja (ei tupakoi) ja on ihan sellaista pikkuista ryppyä täynnä...

Ja ne rinnat rupsahtavat jos ovat rupsahtaakseen (perimä vaikuttaa tässä varmaan myös paljon), itse en todellakaan toplessinä esiinny missään   :O. Takana 2 x yli vuoden imetys. Tosin on minulla kavereita, jotka eivät imettäneet lapsiaan lainkaan mutta silti tapahtui rupsahdus... Eli raskauskin saattaa vaikuttaa. Väliäkö tuolla, ovat asiansa aika pitkälle nyt hoitaneet  ;D.

edit: typo  :P
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: kleio - 11.02.10 - klo:10:47

*** siis... mikähän siinä on, että samat tyypit sekä tupakoi että ottaa ihan liikaa aurinkoa, rakastaa rusketusta. Kun koitin miettiä sellaisia yhdistelmiä, että a) ei tupakoi, mutta kärtsää itseään auringossa tai b) ei kärtsää itseään, mutta tupakoi ... niin tässä omassa havainnointiryhmässäni ei ole yhtään sellaista tapausta.

Minä kyllä tupakoin mutta vihaan aurinkoa. Puistossakin menen aina varjoon, mikään ei ole niin ikävää kuin suora auringonpaiste. Kadulla kävelen sillä puolella joka on varjossa. Auringonvarjoa en ole vielä sentään hankkinut. No, toisaalta tupakoinkin harvemmin, satunnaisesti, joskus voi mennä kuukausikin etten polta yhtään, joten sen rypistävä vaikutus lienee minulla pienempi. Mieskin polttaa satunnaisesti, ja se näyttää ikäistään ainakin viisi vuotta nuoremmalta (on siis oikeasti 37).

Minun suhde ns. vanhalta näyttämiseen on kaksijakoinen. Nyt olen kiinnolla seurannut tätä antiageing-keskustelua, ja sieltä poiminut parhaat vinkit itselleni. Olenkin nyt ottanut itselleni käyttöön tällaisen reseprin: runsaasti vettä, kevyt UV-suoja lähes ympärivuotisesti, liikuntaa sopivasti (iho suorastaan hehkuu tunnin vesijuoksun jälkeen) ja paljon unta ja vähän stressiä. Nuo jos ei auta, niin antaa rupsahtaa. Tyylini on kuitenkin kuin körttimummo 1900-luvun alusta kohtaa goottihipin 70-luvulta, joten ei tässä noin vain olla "keski-ikäistymässä".

Minä itse asiassa haluan ryppyjä ja juonteita. Kunhan ne vaan on naururyppyjä!
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 11.02.10 - klo:13:35
Voiskohan tän ketjun nimen vaihtaa 'yli 40+ ihonhoito'? Luulen että tuo nelikymppinen on sopiva ikä aloittaa vanhuudesta voivottelu...

Leukaperien valumiseen auttaa eräät kiinteyttävät selluliitillekin käytettävät hoidot, siksi mainintani siitä että sitä samaa sellulliittia sekin taitaa olla :)

Ihon peruslaatu vaikuttaa ikääntymiseen. Mulla on megaöljyinen iho kuten kaikilla sukulaisillani, ja äitinikin oli 60-vuotiaana käytännössä rypytön. (Siis geeniperimällä on varmaankin vaikutusta). Mut luulen, että tavallisempikin iho hyötyy siitä että aurinkoa vältetään. En ihmettele esim. Helena Lindgrenin ihoa, luin jostakin että hänellä on aurinkoallergia (tms.) joka estää grillaamisen.

Kiinalaisilla naisilla (ja miehillä) on vanhoja qigong- ym. menetelmiä, joissa hierotaan, taputellaan ja pyöritellään ihoa osana normaalia aamurutiinia (ja joskus päivälläkin). Minusta idea tuossa on harvinaisen päivänselvä: verenkiertoa pidetään yllä ja samalla ihon kuntoa. Itse olen harrastanut taijia noin 10 vuotta, osin qigongia. Taijin vaikutus verenkiertoon ja aineenvaihduntaan on huima.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Campino - 20.02.10 - klo:13:19
Kumpi olisi parempi kasvojen ensimmäisten juonteitten paikallishoidoksi, avenen eluage vai bm optiretin?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Triina - 20.02.10 - klo:13:26
Voiskohan tän ketjun nimen vaihtaa 'yli 40+ ihonhoito'? Luulen että tuo nelikymppinen on sopiva ikä aloittaa vanhuudesta voivottelu...


Ei mun mielestä ole mitään järkeä muuttaa näin pitkä ketjua toiseksi (varsinkin kun nelikymppisten ketju taitaa olla olemassa ennestään) muutamien kommenttien perusteella. Onhan tämä ketju kuitenkin nimenomaan lähtöisin 30+-tarpeista, se sotkisi aika lailla.

Mä olen myöskin rupsahtamisvoivotteluissa hyvässä vauhdissa ja mittarissa tasan se kolkyt  ;D

,Edit. Eipä löytynyt 40+-ketjua, vaikka muistaisin vastaavan joskus olleen. Sellaisenhan voi erikseen perustaa, jos kokee tarpeelliseksi. Mun mielestä kuitenkin kymmenen vuotta on aika iso ero tässä asiassa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 20.02.10 - klo:13:36
OT, mutta oma ihoni on nyt paljon paremmassa (ja hehkeämmässä) kunnossa näin kolmenkympin loppupuolella kuin siinä alkumetreillä.  ;)
Joten niinkin voi käydä... Elintapoihin kannattaa satsata aina.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lalla - 20.02.10 - klo:13:44
Onko kenelläkään kokemuksia RoCin tuotteista? Yhtä tuotetta on joskus tullut kokeiltua ja jäi sellanen vaikutelma, että oli ihan toimivaa. Myöhemmin harmitti kun en alesta sitä kuitenkaan hankkinut. Kickseistä ainakin jossain vaiheessa löytyi RoCia, mutta nykytilannetta en kyllä tiedä tai löytyykö netistä edullisesti. Kicks tuntuu monesti vetävän tuotteiden hintoja "hieman" yläkanttiin  :-\
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Triina - 20.02.10 - klo:14:33
http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=2254.0 (http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=2254.0)

Tuollainen ketju löytyi, mutta aika vähänlaisesti siinäkään on kokemuksia. Itse en ole sarjaan tutustunut.

Itseäni kammottaa vanhenemisessa eniten sellaiset ihomuutokset, joille ei voi mitään. Ryppyjä voi pehmittää ja ehkäistä, ihonsävyä tasoittaa jne,. mutta mulla on sellaista ihan pientä, tiuhaa ja toistaiseksi onneksi huomaamatonta talinäppyröpelöä silmien alla, siinä missä silmäkuopan reuna tuntuu. Se on tullut vasta viime vuosien aikana ja pelkään sen leviävän. Vaikea selittää tai kuvailla (lähinnä näyttää mikroskooppiselta kananlihalta), enkä tiedä mistä se johtuu, mutta selvästi kyse on jostain kotikosmetiikan ulottumattomissa olevasta jutusta. Lsäksi mulla on ripsirajassa pari ihonväristä luominäppyä, en mielelläni niitäkään ottaisi lisää  >:(
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: MinnieMouse - 20.02.10 - klo:14:42
OT, mutta oma ihoni on nyt paljon paremmassa (ja hehkeämmässä) kunnossa näin kolmenkympin loppupuolella kuin siinä alkumetreillä.  ;)
Joten niinkin voi käydä... Elintapoihin kannattaa satsata aina.

Mulla samoin nyt kolmikymppisenä kuin parikymppisenä. Terveet elämäntavat:  liikunta, kalaöljykapselit, monipuolinen ruokavalio ja vihreän teen juominen näkyy naamassa :) Otsassa on tosin juonteita, mutta eipä ne sieltä otsatukan alta näy :D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 20.02.10 - klo:14:46
Minulla on koko arsenaali voiteita käytössä, huomaan. On ROCin retinoli-yövoidetta, Avenen retinolivoiteita, LRP:n c-vitamiinivoiteita, kummatkin Bellat, sekä englantilaisesta Mankind-nettikaupasta hankitut putelit retinoli-seerumia silmänalusille ja erikseen kasvoille. Käyttelen noita aina jos minkälaisina kuureina. Eräs tehokkaimmista silmien alle tulleiden juonteiden korjaajista on ollut LRP:n c-vitskuvoide ja tuo seerumina oleva retinoli tippapullossa. Tää retinoli on tämä: http://www.mankind.co.uk/Special-Treatments-DEPT839/. Tosi tujua ainetta!

Joo, ja lisäksi on Rion leuanalusliftauslaite, sellainen johon laitetaan jotain spesiaalivoidetta johtamaan koneen impulsseja kasvoihin. Ja kaksi tavallisempaa löystyneen kasvojen alueen hierontalaitetta (Face massage-nimellä). Huoh.

ROCia ei saa enää Suomesta, mut ulkolaisista nettikaupoista ja Tallinnan (halvoista) apteekeista kyllä.

Vihreää teetä litkin litrakaupalla joka päivä, tätä olen tehnyt jo varmaan 7 vuotta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 22.02.10 - klo:08:06
Minulla on nyt oikeastaan ensimmäistä kertaa retinolivoide käytössä, otin kokeiluun Environin Original Mildin (yövoide). Putkilo on lähes lopussa ja niin pitää ollakin, valmistaja ei lupaa voiteelle käyttöikää avattuna kuin 8 viikkoa. Ajattelin käyttää nyt talven auringottomana aikana vielä toisenkin putkilollisen, ehkäpä tujumpaa tavaraa.

Kosteutusteholtaan voide on aika kevyt, itse asiassa ihoni näyttää ihan mattapintaiselta hyvin pian levityksen jälkeen. Taidan kokeilla jatkossa sekoitella tipan tai kaksi luonnonöljyä ainakin yökäyttöön. Meikki onnistuu voiteen päälle hienosti, vaikka sitä yövoiteena mainostetaankin. Minun käyttötavallani ainoa tapa kuluttaa 50 ml kahdessa kuukaudessa on käyttää samaa voidetta aamuin illoin.

Mietin tätä suhdetta vanhenemiseen nykyisin paljonkin - ja huomaan että ihonhoidon saralla jaksan ehkä vähän ponnistellakin. Ihoni on loppujen lopuksi ollut melko huoleton ja edelleen ihan hyvässä kunnossa. Voisin sanoa, että ensimmäiset hiusjuonteet silmien ympärille ja otsaan ovat syntyneet vasta kolmen viime vuoden aikana. Mutta en usko mihinkään radikaaleihin toimenpiteisiin ryhtyväni nuorekkuuden takia.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 02.03.10 - klo:21:34
Otin nyt käyttöön Peter Thomas Rothin Glycolic Acid 10 % Hydrating gelin. Tämä on saanut hyviä arvsoteluja niin MakeUpAlleyssa kuin Paula Begounin listoillakin... Koostumus kevyt, ei liian kosteuttava tai rasvoittava. Glykolihapon on tarkoitus pikku hiljaa kuoria kuollutta solukkoa ihon pinnasta ja sen pitäisi tepsiä aurinkovaurioihin, aknearpiin ja kystiseen akneen. Jälkimmäisiä mulla on riesana...
Aion käyttää tätä ohjeen mukaan joka toinen ilta (BHA-nesteen eli Cliniquen Clarifying Toner mildin kanssa vuorotellen)

Katsotaan, jos ne poskien kraaterit (onneksi tosin pienet) katoaisivat...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 02.03.10 - klo:21:58
Laitoin tänään tilauksen iHerbistä Derma E:n A-vitamiinigeelin (http://www.iherb.com/Derma-E-Vitamin-A-Wrinkle-Treatment-Moisturizing-Gel-8-fl-oz-220-ml/14479?at=0). Olen pitkään katsellut jotain luonnonmukaista A-vitamiinituotetta, ja nyt bongasin tuon. INCI ainakin näyttää hyvältä, saa sitten nähdä onko tehokastakin.
^^^Ellen kiitti vinkistä, toi on just sitä mitä minäkin tarvin!
A-vitamiinivoiteena olen käyttänyt Bellavitan yövoidetta (neulaushoitoon liittyen oikeastaan) ja huomasin, että tukkeumat lisääntyy, mutta jokin tuossa, varmaan juuri A-vitamiini, estää niitä tulehtumasta. Olen siis saanut olla finnitön jopa PMS-aikana! Mutta tosiaan tukkeumat häiritsee eli tuo geeli voisi olla just hyvä.

Jokos olet tilannut ja saanut käyttöösi geelin? Mie oon käytellyt geeliä nyt jo toista viikkoa ja tykkään kyllä hirmuisesti. Selvästi kuorii ihoa, koska iho on alkanut hilseillä joka paikasta. Tuo ei haittaa mua, koska haluankin ihon kuoriutuvan ja uudistuvan. Geeli myös imeytyy todella hyvin, eikä jätä nahkeaa tai sellaista filmimäistä pintaa iholle ollenkaan, eli meikkaus onnistuu todella hyvin geelin päälle. Mun rasvaiselle iholle riittää sellaisenaan kosteuttajaksi. Plussaa jättimäisestä putelista ja edullisesta hinnasta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 02.03.10 - klo:22:01
Oi, tykkään DermaE:n geelistä ihan hirmuisesti myös! Iho taisi tottua koska nyt voin käyttää jo ilman muita rasvoja. Ihana, kiitos Ellenille vinkistä  <3.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 02.03.10 - klo:23:11
^ Ole hyvä vain. Hyvä, että jollekin muulle on hyötyä löydöstä, jonka tein ihan vahingossa ;D. Derma E:n glykolihappoa sisältävä puhdistusainekin on todella kiva, todella hellävarainen, vaikka sisältääkin kuorivaa glykolihappoa. IHerbistä tuntuu vaan löytävän koko ajan jotain, mitä haluaa kokeilla. Välillä jopa ihan liikaa, kun toivelistalle pukkaa koko ajan uutta kamaa.

OT, mutta jokos oot muuten tilannut ja testannut sen Avalonin hoitiksen?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 02.03.10 - klo:23:33
^
Avalonin hoitis taitaa mahtua vasta... hmm.... kolmanteen tilaukseen  :D. Ihan kamalasti taas ostoskorissa tavaraa! Tuota DermaE putsaria himoitsen myös, kiva oli kuulla siitäkin.

Huh huh, kolme tilausta matkalla  ::)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Attache© - 06.03.10 - klo:23:39
Poimin tällaisen tekstin tuolta MUA:lta ja ajattelin kysyä teidän mielipidettä asiasta.
Kirjoitus koskee IHerb:istä saatavaa Jasonin C-vitamiinivoidetta (jota olen itsekin harkinnut tilaavani, mutta en päiväkäyttöön siis..):

Jason Natural Cosmetics - Ester-C Lotion
...From what I read vitamin C in this form is one of the best to neutralize free radicals and help my skin make collagen. However, I also read that it has to be paired with vitamin E to prevent it from actually causing more free radical damage. This lotion has both. I happen to like that there is no SPF in it now that they know sunscreen causes free radical damage. I don't want to wear it unless I am going to be in the sun...

-Oletteko lukeneet kirjoittajan väitteitä tukevia juttuja jostain, eli onko väitteissä perää? Varsinkin tuo kommentti, että aurinkosuojakerroin lisää vapaiden radikaalien aiheuttamia haittoja?
-Käytättekö itse korkeita suojakertoimia sisältäviä tuotteita päivittäin kasvoilla? (esim SPF55 yms.)
-Olisiko teillä suositusta jostain korkean suojakertoimen sisältävästä voiteesta, joka toimisi (niin hyvin kuin mahdollista) tavallisen nestemäisen meikkivoiteen alla? (esim IHerb:istä..)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 07.03.10 - klo:10:41
^Itse käytän  SPF 30 tai SPF 50 kasvoilla, helmikuusta lähtien päivittäin, talvisin voin joskus missata (paitsi en hiihtäessäni  tms.)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kosmetiikkakissa - 07.03.10 - klo:14:19
^^ Tuosta olen nähnyt tutkimuksia, että jotkin aurinkosuojafiltterit lisäävät vapaiden radikaalien muodostusta ihossa UV-säteilylle altistuessaan. Ongelmana UV-filttereiden kohdalla on löytää filttereitä, jotka eivät tuhoudu UV-säteilyn vaikutuksesta ja jotka antavat suojaa tarvittavilla aallonpituuksilla sekä eivät tietty saisi allergisoida kovin helposti ja pitäisi vielä olla mahdollista saada säilymään tehokkaana aurinkosuojavoiteessa. Koska tuo on niin haastavaa niin tuota vapaiden radikaalien muodotusta ei kai ole sitten koettu niin suureksi ongelmaksi, vaikka kyllähän tuo puhuttaa. Jos tämä aihe kiinnostaa enemmän niin suosittelen tekemään aiheseen liittyvän haun esim. pubmedin tietokannasta.

Oma kantani on, että UV-suojallisia tuotteita ei kannata käyttää silloin, kun ei altistu auringolle tai kun altistus on vähäistä. Itsellä on kuitenkin ympärivuotisessa käytössä Shiseidon aurinkosuojasarjan meikkivoidepuuteri, jossa on suojakerroin 30. Tota käytän siksi, koska pidä sen peittävyydestä ja hyvästä pysyvyydestä. Muutoin siis käytän vartalolla UV-suojaa vain silloin, kun oleskelen auringossa pidempään.

C-vitamiiniin liittyen, laboratorio-olosuhteissa on näytetty toteen tuo C-vitamiinin kyky lisätä kollageenin muodostusta, mutta sehän ei kerro oikeastaan mitään C-vitamiinin tehosta kosmetiikassa. Ongelmana on puhtaan C-vitamiinin tehon nopea katoaminen tuotteesta ja paremmin kosmetiikkaan soveltuvien C-vitamiinijohdannaisten kohdalla ongelmina ihoon imeytyminen ja/ tai johdannaisen tehottomuus (ei esim. muunnu oikeaan aktiiviseen muotoon ihossa).

Tuosta vapaiden radikaalien muodostumisesta vielä sen verran, että kosmetiikassa käytetään paljon muitakin aineita, jotka UV-säteilylle altistuessaan muodostavat vapaita radikaaleja, joten nämä UV-filtterit eivät ole mikään harvinanen poikkeus.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: deko - 03.04.10 - klo:03:43
Kuinka nopeasti voisi ajatella näkevänsä tuloksia?

Olen nyt käyttänyt kuukauden verran C-vitamiinia seerumina kylmään veteen liotettuna, ainakin 4 kertaa viikossa ja vajaan viikon verran A-vitamiinipitoista geeliä yövoiteen asemasta. C-vitamiinihoidon aloitettuani huomasin ihon kuulauden parantuneen, eli olen ihan tyytyväinen tuloksiin. A-vitamiinivoiteen käytön aloitin ihan muutama päivä sitten, tuloksia näen varmaan joskus kuukauden kuluttua??

Mikä olisi sopiva käyttötapa näille ekstratuotteille? Aamuisin en tee iholleni mitään enkä ajatellut myöskään aloittaa. Kun tulen töistä kotiin niin harjaan hampaani ja pesen kasvoni sopivalla puhdistusaineella. Sopisiko tähän väliin C-vitamiiniseerumi? Ja sitten illalla ennen nukkumaanmenoa (kun huuhtaisen kasvot ihan vedellä) pikkuannos A-vitamiinigeeliä? Vai vaihdanko toisinpäin? (ja tää haluu perusteluita kans)

erit:
käyttämäni C-vitamiini on apteekista ostettu askorbiinihappojauhe josta sekoitan kerta-annoksen vesitilkkaan, A-vitamiinigeeli on puolestaan Derma E Vitamin A Wrinkle Treatment Moisturizing Gel, iHerbistä
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 03.04.10 - klo:14:28
^ Juri noin päin, C aamulla ja A illalla. C-vitamiiniseerumi kannattaa levittää niin, että se ehtii imeytyä ennen seuraavan tuotteen (kosteusvoide, aurinkosuoja tai meikkivoide) vuoroa.
Tuo järjestys on suositeltava siksi, että C-vitamiinin on todettu vahvistavan ihon vastustuskykyä UV-säteilyä ja vapaiden radikaalien hyökkäystä vastaan, tämän vuoksi se on suositeltava aurinkosuojan alle. Se myös boostaa ihon kollageenimuodostusta.

C-vitamiinia on eri muotoja, joiden vaikuttavuus ja stabiilius vaihtelevat. EN osaa ottaa kantaa tuohon käyttämääsi valmisteeseen, mutta nuo mainitut asiat koskevat Ceetä noin yleisesti..

A-vitamiinituote taas on suositeltava yötä vasten, koska se altistaa ihoa UV-säteilylle, ja on siksi parempi käytettäväksi poissa päivänvalon vaikutuksesta. Tämä tietysti edellyttää kunnollisen aurinkosuojan käyttöä päivisin,
Yleensä ottaen A ja C ovat oiva kombo, kumpikin omalla tavallaan  :)

Edit. MUAsta löytyy paljon tietoa myös aurinkosuojafilttereiden stabiiliudesta ja vaikuttamisesta, mm. sunscreen-nimimerkin notepad on täynnä infoa.
Aurinkosuojat-ketjussa on täällä foorumilla ollut puhetta eri suojafilttereistä, niiden kanssa on tosiaan oltava tarkkana, ettei saa käsiinsä 'itseään hajottavaa' tuotetta.... Varsin yleinen päivävoiteissa ja meikkivoiteissa käytetty yhdistelmä Ethylhexyl methoxycinnamate + butylmethoxydibenzoyl methane on juuri tällainen itseään hajottava ja vapaita radikaaleja synnyttävä yhdistelmä. Kummallista, että markkinoilla saa olla huonoja aurinkotuotteita, mutta niin vain on :(
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 05.04.10 - klo:20:00
Tuo reseptillä saatava Avitcid-retinolituote on todella tuju tuote - herkistyin tuotteelle. Käytin sitä decollten auringon vauriottaman osan hoitoon, ja kuukauden käytön jälkeen alkoi armoton kutina. Selviän siitä hydrokortisonilla, mutta ärsyttää etten pysty hoitamaan aluetta Avitcidillä. Ja kyseessä oli vain 0,25-pitoisuus voiteesta >:(
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: bast - 06.04.10 - klo:10:03
Mikä olisi hyvä kiinteyttävä aine leukaperille ettei alkaisi liikaa buldoggia muistuttamaan? Vai olisiko se vaan kasvojumpan paikka?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Maria - 06.04.10 - klo:21:02
Mikä olisi hyvä kiinteyttävä aine leukaperille ettei alkaisi liikaa buldoggia muistuttamaan? Vai olisiko se vaan kasvojumpan paikka?

Minä olen käyttänyt selluliittivoidetta,mutta en tiedä onko ollut mitään vaikutusta;)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: tuatara - 13.04.10 - klo:15:34
Olen ihan aloittelija näiden anti aging -tuotteiden kanssa, vaikka ikää on jo kuukautta vajaa 35 v... Tähän asti olen käyttänyt enimmäkseen apteekin perusvoiteita, mutta nyt taitaa olla aika siirtyä näihin 30+ tuotteisiin ;)

IHerbistä on tulossa hyaluronihapposeerumia, c-vitamiiniseerumia ja Derma-E:n A-vitamiinigeeliä, mutta noiden lisäksi kiinnostaisi muutkin tuotteet. Lähinnä jokin c-vitamiinipitoinen voide olisi ostoslistalla. Olisiko esim. LRP:n Active C XL hyvä? Entä tuosta se fluid versio? (Kuinka suuri ero näiden välillä itseasiassa on?) Tai jokin muu?... Olen ihan hukassa näiden kanssa.  ::)
Ihoni on lähinnä pintakuiva sekaiho, epäpuhtauksiakin löytyy jonkin verran.

Jossain vaiheessa on tarkoitus kokeilla myös Avenen Eluage -voidetta, mutta ei ihan vielä. Täytynee antaa ihon tottua hiljalleen uusiin tuotteisiin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 13.04.10 - klo:16:07
Lähinnä jokin c-vitamiinipitoinen voide olisi ostoslistalla. Olisiko esim. LRP:n Active C XL hyvä? Entä tuosta se fluid versio? (Kuinka suuri ero näiden välillä itseasiassa on?) Tai jokin muu?... Olen ihan hukassa näiden kanssa.  ::)

Mielestäni voit unohtaa kaupalliset C-vitamiiniseerumit ja -voiteet, jotka hapettuvat nopeammin kuin kissaa ehtii sanoa ja tehdä tehokasta seerumia ihan itse. Oletko tutustunut C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa (http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=4018.0) -ketjuun vielä? Kannattaa lukea läpi, niin säästää pitkällä tähtäimellä rahaa, aikaa, vaivaa ja saa iholle kaupallisia C-vitamiinituotteita tehokkaamman tuotteen.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 13.04.10 - klo:18:48
^Paitsi että kaikki C-seerumit eivät hapetu herkästi. LPR:n Active C on yksi näistä stabiilisti pakatuista, joiden teho ja kyky on kaksoissokkotutkimuksissakin havaittu (postasin jonnekin tänne aiheesta tutkimuksen, löytyy joko tästä tai sitten C-vitamiiniketjusta) ja joilla käyttäjäkokemuksissa on saatu hyviä tuloksia mm. maksaläiskien vaalentumisessa.
Pakkauksen pitää olla läpinäkymätön ja ilmatiivis puhumattakaan siitä, että sisällön on oltava stabiili. Näitäkin vaihtoehtoja löytyy.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: tuatara - 13.04.10 - klo:19:00
Lähinnä jokin c-vitamiinipitoinen voide olisi ostoslistalla. Olisiko esim. LRP:n Active C XL hyvä? Entä tuosta se fluid versio? (Kuinka suuri ero näiden välillä itseasiassa on?) Tai jokin muu?... Olen ihan hukassa näiden kanssa.  ::)

Mielestäni voit unohtaa kaupalliset C-vitamiiniseerumit ja -voiteet, jotka hapettuvat nopeammin kuin kissaa ehtii sanoa ja tehdä tehokasta seerumia ihan itse. Oletko tutustunut C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa (http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=4018.0) -ketjuun vielä? Kannattaa lukea läpi, niin säästää pitkällä tähtäimellä rahaa, aikaa, vaivaa ja saa iholle kaupallisia C-vitamiinituotteita tehokkaamman tuotteen.

Kiitokset ellen vinkistä! Luin tuon ketjun ajatuksella läpi (aiemmin vain silmäillyt) ja päädyin sitten jo apteekki reissulle. Eli nyt on 20g askorbiinihappoa hankittuna ja aion tuota testata jo tänä iltana. Katsotaan, miten ihoni siihen reagoi.

Jätän siis ainakin toistaiseksi LPR:n voiteen kauppaan, testailen tuota jauhetta ja odottelen iHerbin tilauksen saapumista.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Nea/ Fashioned in Finland - 13.04.10 - klo:20:19
Askorbiinihappoa ostin minäkin  :D. Raportoin myöhemmin miten käy!
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 14.04.10 - klo:10:15
^Paitsi että kaikki C-seerumit eivät hapetu herkästi. LPR:n Active C on yksi näistä stabiilisti pakatuista, joiden teho ja kyky on kaksoissokkotutkimuksissakin havaittu (postasin jonnekin tänne aiheesta tutkimuksen, löytyy joko tästä tai sitten C-vitamiiniketjusta) ja joilla käyttäjäkokemuksissa on saatu hyviä tuloksia mm. maksaläiskien vaalentumisessa.
Pakkauksen pitää olla läpinäkymätön ja ilmatiivis puhumattakaan siitä, että sisällön on oltava stabiili. Näitäkin vaihtoehtoja löytyy.

Olen käyttänyt LRP:n C-vitaminiinivoiteita ja olen niihin todella tyytyväinen. Lähinnä silmänympäryksillä. Retinolin käytön jouduin lopettamaan, koska tuli herkistymä. Mut toi LRP:n tuote on sellainen että siihen palaan ja tilaan ehdottomasti uudelleen.

Löysin tällaisen linkin c-vitskaan liittyen https://www.pharmacymix.com/topical-vitamin-c-for-skin.htm
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: jeba - 14.04.10 - klo:13:07
^ Mitä tuossa puhuttiin tuosta C-vitamiinin hapettumisesta? En aivan ymmärtänyt. Ymmärsin niin että jos c-vitamiini värjää keltaiseksi niin se on silloin hapettunutta ja olisi vahingollista iholle ??? Miten tää nyt menee? Jotkuthan olivat maininneet tuosta ihon värjäytymisestä kun olivat sekoitelleet itse askorbiinihappoa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Beatrix - 14.04.10 - klo:16:40
^C-vitamiini siis hapettuessaan muuttaa voiteen värin kellertäväksi, ja siksi monet voiteet ovat jo valmiiksi keltaisiksi värjättyjä. Hapettunut C on iholle haitallista. En tiedä mistä omatekoisen askorbiinihappoveden värjäävyys johtuu, koska minä ainakin lätkäisin sen suoraan iholle, joten hapettuminen tuntuu epätodennäköiseltä. Ellei tuo sitten voi jotenkin hapettua vielä iholla ollessaan...Mistä noita LPR:n tuotteita kannattaa ostaa? Millä muilla merkeillä on stabiileja c-vitamiini seerumeita?

Minä lopetin askorbiinihapon käyttämisen kasvoilla, koska kyllästyin juurikin siihen värjäävyyteen. Omalla viileäsävyisellä iholla pienikin kellertävyys näytti minusta huonolta. Muuten tykkäsin kovasti c-vitamiinista ihon heleyttäjänä, joten voisin kokeilla jotain kaupallista seerumia (jos värjäävyyttä ei vaikka esiintyisikään).
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Salvia - 14.04.10 - klo:17:26
LRP on myynnissä ainakin kreikkalaisessa Pharmazon.gr -nettikaupassa. Olen tilaillut sieltä niitä ja Avenen Eluage-voidetta sekä halvempaa Bepanthenia muutaman kerran. Toimitus on ollut ihan kohtalaisen nopeaa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kukka - 23.04.10 - klo:12:59
Minulla oli aiemmin talvella vähän aikaa käytössä Now hyaluronihapposeerumi. Minulla on pintakuiva, herkkä, sekaiho. Jostain syystä sain ihon "repaleiseksi", näytti kuivattavan ihon pintaa tmv., joten jätin seerumipullon odottamaan kevättä. Nyt otin pullon kokeiluun, laitoin sitä yhtenä iltana taas kasvoille ja seuraavana päivänä oli kasvoissa kaksi tukkeutumaa, ihan pienen pientä finniä. Miten tämä voi olla mahdollista?! Talvella kuivattaa ja keväällä tukkii. Finninalut hävisivät sen siliän tien kun puristin ne pois, enkä laittanut enää seerumia kasvoille. Teen vielä yhden kokeilun ja sitten luovutan. Se vain ihmetyttää miten voi toimia ihollani näin?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Maëlle - 23.04.10 - klo:21:39
^ainakin ainesosissa oleva algae extract on jossain mainittu siinä yhteydessä, että akneen taipuvaisten pitäisi sitä vältellä, mutta se selittäisi vain finnit eikä kuivumista.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kukka - 23.04.10 - klo:22:29
^Ihoni ei ole akneen taipuvainen, mutta mustapäitä ja tukkeumia tulee välittömästi, kun naamalle lätkii jotain "sopimatonta". Kiitos vinkistä, täytyy katsoa toisen valmistajan seerumia.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 24.04.10 - klo:13:21
Kyllähän se omatekoinenkin seerumi hapettuu - ja tavallaan se on tarkoituskin - hapettuminenhan sitoo ihosta vapaita happiradikaaleja, joita pidetään niinä pahiksina...

Mutta valmiiksi hapettuneesta C:stä ei ole iholle mitään iloa, joidenkin lähteiden mukaan jopa haittaa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 24.04.10 - klo:19:30
Niin, hapettuneesta seerumista ei kannata maksaa - silti näitä jo valmiiksi härskiintyneitä ale-tuotteita löytyy esim. Strawberrynetin kampanjoista... Yhden tuotteen kohdalla oli vieläpä ilmoitus, että 'seerumin ruskea väri on merkki C-vitamiinipitoisuudesta!'  :o Nimenomaan se ruskea/kellastunut väri kertoo, että C-vitamiini ON JO hapettunut...
Törkeää ja suorastaan huijausta moinen mainostus...  :#

La Roche Posayn Active C:n kohdalla huomaa, että tuubin ulkopuolelle jääneet tipat muuttuvat ajan kanssa keltaisiksi, sisältä tuleva tuote on vielä valkoista eli säilynyttä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: wilvi - 13.06.10 - klo:02:03
Kaupasta oli tänään tarkoitus ostaa La Roche-Posayn Active C:tä. Siellä hyllyjä tarkastellessani tuotteen nimi unohtui täydellisesti ja lopulta mukaan tarttui Redermic

Onkohan kenelläkään kokemusta tuosta La Roche-Posayn Redermic
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Fii - 18.06.10 - klo:11:56
Piti tota LPR c-vitamiinirasvaa tilata ku rupes kiinnostaa niin kovasti. Tilasin normaali/sekaihonversion. Mäki tilasin sen pharmaxonista ja samalla piti sitte tilaa korresin bode butter guava. Mutta Mutta sitten sieltä tuli ilmoitus mailii, että LPR tekee muutoksia ja active c-sarjaa ei enää saa eli kai ne lopettaa sen sitten ja tilalle tulee dermAOX ja saan sitä ilmaisen pullon ja rahat takas tosta active c:stä. Ei sinänsä haittaa kun en ole tuota active c:tä ehtiny kokeilla ja tietty ei haittaa saada ilmaiseks kokeiltavaksi tuota uutta  ;D
tässä kuitenkin vielä kopio tosta mailista jonka sain jos jotakuta kiinnostaa.

Hello!
Your order has been dispatched. You will receive it within 3 - 5 working days.
Because LRP is making some changes, Active C product line will no longer be available. To replace it, LRP has launched the new Derm AOX line. So, we refunded you the value of the Active C, and send you a free bottle of DermAOX normal/combination to try.
Thank you!
Best Regards,
Pharmazon.gr
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Campino - 04.10.10 - klo:14:20
Nasolabiaalijuonteet ovat avenen eluagella pienentyneet selvästi, mutta millä ne loputkin saisi häviämään? Mineraaliöljyjä iho kestää jonkin verran, mutta silikonit on ehdoton ei.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 04.10.10 - klo:15:34
Mulla ollut käytössä Avenen Ystheal+ voide ja silmänympärysvoide nyt reilun kuukauden ja iho näyttää tosi sileältä. Kuvittelin jo jossain vaiheessa et mulla on rypynalkuja mut nyt olen ihan tyytyväinen ihooni   :D

Viime viikolla sain kehuja hyvästä ihostani tuttavalta! Taidan oikeasti alkaa hiukan uskomaan näihin retinolivoiteisiin.. Toisaalta ihon ohentuminen ja UV-säteilylle altistuminen mietityttää, kun eikös retinoli herkistänyt ihoa auringolle? Ja mulla on muutenkin ohut iho.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Caudealis - 04.10.10 - klo:15:51
^

Herkistää, mutta mä olen ratkaissut asian niin, että käytän retinolituotteita vain syys- ja talvikautena ja lisäksi aurinkoisina päivinä suojakertointa. Käsittääkseni retinolituotteet ohentavat ihon pintakerrosta, mutta vahvistavat ihoa syvemmältä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Elluli - 04.10.10 - klo:20:53
^Mulla on päivä-ja meikkivoiteessa (tai aina jommassa kummassa) suojakerroin 15-20 kasvoilla kesät talvet, enkä oleile pahemmin auringossa, mitä nyt viime kesänä tuli hiukan aurinkoa otettua pyyhe kasvojen suojana  ;)

En ole nähnyt tarpeelliseksi käyttää tuon korkeampaa suojaa.. Täytyypä jättää ensi keväänä/kesällä retinolit hyllylle, nyt talvella aion käyttää Ysthealia/Eluagea :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 02.11.10 - klo:10:26
Mun täytyy hehkuttaa tätä voidetta tässäkin ketjussa, sillä toivon mukaan tästä on apua kasvojen pitämisessä sileänä kuorivan vaikutuksensa takia. Tykästyin kertaheitolla Reviva Labsin 10 %:en glykolihappovoiteeseen (http://www.iherb.com/Reviva-Labs-10-Glycolic-Acid-Cream-1-5-oz-42-g/5033?rcode=VEL476). Voide on täyteläistä, enkä saanut sitä ensimmäisellä käyttökerralla levitettyä oikein kunnolla, mutta sitten hoksasin laittaa mukaan aloe veraa ja se notkeuttikin voidetta todella hyvin ja sain levitettyä voiteen kasvoille tasaisesti. Ei aiheuttanut punoitusta, eikä iho muutenkaan ärsyyntynyt voiteesta, vaan iho oli aamulla todella sileä ja pehmeä. Täyteläisyytensä vuoksi toimii varmastikin parhaiten yövoiteena tai silloin, kun ei tarvi laittaa meikkiä. Voide ei tuoksu millekään, eikä se sisällä lisättyjä hajusteita, parabeeneja, mineraaliöljyä tai silikoneja. Voide on myös saanut todella hyviä arvosteluja iHerbissä.

Ainoa negatiivinen asia voiteessa on se, että se on purkissa, eikä tuubissa tai pumppupullossa. Olenkin sen takia ottanut voidetta vanupuikolla, etten mene sörkkimään käsillä voidepurkkia.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Anissa - 07.11.10 - klo:07:26
Mulla on kanssa retinol-voiteet käytössä vain talvisin. Olen nyt muutaman vuoden käyttänyt Dermosilin Retinol-yövoidetta halvan hinnan vuoksi ja se kyllä pehmittää ja kosteuttaa ihoa hyvin, eikä ryppyjä ole ilmaantunut.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Luciana - 29.01.11 - klo:13:10
Olen kokeillut kaikenlaisia anti aging-tuotteita ennakollisessa kolmenkympin kriisissäni. Aloitin kevyesti Bellavitan hajusteettomalla yövoiteella. Sopii pintakuivalle sekaiholleni ihan hyvin talvisin jokatoinen päivä käytettäväksi. Muuten liian raskasta ja tukkii ihon. Ostin myös Bella 30+ hajustetun päivävoiteen, koska hajusteetonta ei ollut. Ihoni sai kehuja kahdelta ihmiseltä eli ilmeisesti teki jotakin positiivista. Tuoksu oli ihan ok ja hinta-laatusuhde ihan kohdallaan. Sitten siirryin Eucerinin tuotteisiin ja kaapissa on edelleen Modelliance contour-firming serum. Hyväntuoksuinen, ihosta tulee kuulaan näköinen. En kuitenkaan huomannut minkäänlaista kiinteyttävää vaikutusta. Sitten siirryin Avenen tuotteisiin. Olen kokeillut lukemattomia muitakin tuotteita, mutta se "Täydellinen Tuote" on vielä hakusessa. Silmieni ympärillä on harakanvarpaita ja naso-labiaali-juonteet näkyvät selkeästi kiitos vuosien tupakoinnin ja auringonoton. Lopetin paheet vasta muutama vuosi sitten, joten nyt yritän minimoida huolettoman elämäntavan aiheuttamia vahinkoja.

Tietäisikö joku muuten mistä saa tilattua RoC:n tuotteita netista? Suomessa kun ei kuulemma myydä enää ja olisin halunnut kokeilla.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Butterfly - 29.01.11 - klo:13:31
^ http://www.pretty.fi/roc-m-46.html (http://www.pretty.fi/roc-m-46.html) Tuolta löytyy ainakin jonkinlainen valikoima :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kukka - 07.02.11 - klo:21:29
Miten paksua koostumukseltaan on Avenen Ystheal cream? Onko vaikeasti levittyvän paksua? Kosteuttaako emulsio selkeästi huonommin kuin voideversio?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Virus - 07.02.11 - klo:21:58
^ Onhan se aika taikinaa. :D Itse tykkään koostumuksesta ylivoimaisesti enemmän kuin esim. Lumenen tuotteista, jotka tuntuvat lähes vedeltä Ysthealiin verrattuna. Paksuudestaan huolimatta töhkä kyllä levittyy hienosti vie pintakuivuuden mennessään suorastaan loistavasti.

Emulsiota en ole testannut, joten siitä en osaa harmi kyllä sanoa mitään. Pääsisikö sarjaa myyvissä apteekeissa testaamaan? Ja poistua paikalta tilaamaan halvemmalla netistä. O:)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Luciana - 07.02.11 - klo:21:58
^ http://www.pretty.fi/roc-m-46.html (http://www.pretty.fi/roc-m-46.html) Tuolta löytyy ainakin jonkinlainen valikoima :)

Kiitos kovasti! :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kukka - 10.02.11 - klo:19:42
^ Onhan se aika taikinaa. :D Itse tykkään koostumuksesta ylivoimaisesti enemmän kuin esim. Lumenen tuotteista, jotka tuntuvat lähes vedeltä Ysthealiin verrattuna. Paksuudestaan huolimatta töhkä kyllä levittyy hienosti vie pintakuivuuden mennessään suorastaan loistavasti.

Emulsiota en ole testannut, joten siitä en osaa harmi kyllä sanoa mitään. Pääsisikö sarjaa myyvissä apteekeissa testaamaan? Ja poistua paikalta tilaamaan halvemmalla netistä. O:)

Kiitos! Täytyy sitten käydä kokeilemassa jossain. En uskalla ihan sokkona tosiaan tilailla. Tykkään enemmän "vesimäisistä" voiteista kun tapaavat imeytyä nopeasti.

Missä nettiputiikissa olisi myynnissä Environ-tuotteita? Pähkäilen tässä vieläkin ryppyvoiteen suhteen..
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Heidijohanna - 13.03.11 - klo:13:06
Minä liityn joukkoon komiaan ^^ Täytän pian 30 ja etsiskelen tässä muutosta ihonhoitorutiineihin. En ole koskaan aurinkonotosta piitannut ja tupakka jäi pois jo lukiossa. Iho on hyvin pintakuiva mutta epäpuhtauksia ilmenee ja tukkeumia, mustapäitä etenkin poskiin, nenään ja leukaan. Aknesta kärsin aina 25 vuotiaaksi asti jonka jälkeen hitaasti iho lähtenyt paranemaan. Nyt jäljellä ovat enää arvet. Juonteita ei juurikaan ole mutta silmien ympärillä huomaan kyllä että ikä alkaa näkyä, mineraalimeikit tuntuvat pakkaantuvan hienoihin juonteisiin silmien alla...

Jos talvella tulisi käyttää näitä retinolia sisältäviä tuotteita niin keväällä ja kesällä C-vitamiinia sisältäviä suojakertoimella? Apuva, kertokaa jotakin vaihtoehtoja pian ikääntyvälle mitä voisin hankkia purnukka-kokoelmaani :D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lillamilla - 27.05.11 - klo:22:06
Iherb auttaa  :D
Itsellä toimivia olleet mm.Now Foodsin hyalyronic acid geelihttp://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Hyaluronic-Acid-Firming-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264?at=0

Ja Jason Naturalsin C-sarjan tuotteet http://www.iherb.com/Jason-Natural-Ester-C-Lotion-Antioxidant-Regenerating-Moisturizer-4-fl-oz-125-ml/6260?at=0


Ja kotimaasta saatavista mm. BM geeli sopii akneen taipuvaiselle, mutta ikääntymään päin suuntaavalle iholle.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Fii - 29.05.11 - klo:09:29
Ja ei kai sitä tarvitse mitenkään eri tavalla alkaa hoitaa ihoa kun ikää tulee lisää vaan tarpeiden ja kulloisenkin tilanteen mukaan. Aurinkosuojaa on toki hyvää käyttää ja sehän kai onkin yksi parhaista keinoista ehkäistä ryppyyntymistä ym  :D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 31.05.11 - klo:10:32
Jos joku kaipailee luonnonmukaisempaa retinolivoidetta, niin iHerbistä on saatavilla Life Flo Health Retinol A 1% Advanced Revitalization Cream (http://www.iherb.com/Life-Flo-Health-Retinol-A-1-Advanced-Revitalization-Cream-1-7-oz-48-g/29793?rcode=VEL476) -voidetta, jonka INCI on tällainen:

Purified water, aloe barbadensis, glycerin, butyrospermum parkii (shea butter), stearic acid, lecithin, caprylic/capric triglyceride, retinol, glyceryl stearate, phenoxyethanol, cholecalciferol (vit D3), camellia sinensis (green tea) extract, sodium benzoate, potassium sorbate, glucuronolactone, sodium bicarbonate, tocopherol (vit E), blend of essential oils, and ascorbyl palmitate (vit C).

Onneksi tuo askorbiinihappo on ihan tuolla ainesosien loppupäässä, ettei hapettunut C-vitamiini tee ainakaan haittaa iholle. Muuten tuo INCI näyttää aika hyvältä mun silmään ja retinolinkin pitoisuus on korkea. Purkkia ei ole myöskään hinnalla pilattu.

Voide on avopurkissa, mutta onneksi voidetta voi ottaa purkista hygieenisesti puhtaalla pumpulipuikolla. Voide on paksua ja käy varmasti tosi hyvin kuivalle iholle, rasvaiselle iholle ei kannata käyttää voidetta liikaa, koska ihosta tulee inhottavan nahkean rasvainen ja iho tietenkin kuoriutuu muutaman päivän päästä todella voimakkaasti. Mutta tietääpähän ainakin, että voide toimii, kun iho kuoriutuu. Voiteessa on tuoksu, mutta se on onneksi todella mieto, eikä käy ainakaan mun nenään häiritsevästi. Olen käyttänyt voidetta nyt yövoiteena ja siinä käytössä se onkin mainio: iho on aamulla tasaisen värinen ja rauhoittunut. Kovin paljon en uskalla käyttää retinolivoidetta nyt kesällä, joten säännöllisempi käyttö jää varmasti syksyyn ja talveen.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Maëlle - 07.06.11 - klo:16:23
Yritin myös jättää kesäksi retinolit pois, mutta finnejä alkoi pukata siihen malliin, että piti kaivaa Ystheal kaapista. Näppylöihin se toimiii hyvin.  :)  Mutta jos retinoli myös korjaa auringon aiheuttamia vaurioita niin toivottavasti tulos on plus miinus nolla, vaikka aurinkoa vahingossa pääsisikin iholle. Hope so.

Mistä voi johtua, että hyaluronihappo aiheuttaa minulle (väliaikaisia) ryppyjä? Laitoin viime yöksi huulten ympärille A-Derman Epitheliale-voidetta ja nyt on kivat pystyrypyt huulissa. Sama ilmiö tuli iHerbin seerumista. Rypyt katoavat, kun lopetan käytön. Silmien ympärille Epitheliale toisaalta tuntuu sopivan.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: kleio - 08.06.11 - klo:08:15
Osaako kukaan sanoa mitä negatiivisia vaikutuksia teepuuöljyllä on, esim. ohentaako ihoa?

Olen varovasti sillä pyyhkinyt kasvot iltaisin, kun aurinkosuojallinen voide aiheuttaa näppyjä (ja kuumuus myös). Iho on ihanan kuulas, ei punoita ja alkavat näppylät katoavat hetkessä. Olen vanutyynylle laittanut sitä ihan tipan, ja sillä varovasti ottanut esim. nenänpielistä ja näppyyntyviltä alueilta, mutta myös muualta. Ohjeissa sanotaan ettei sillä pitäisi pyyhkiä koko kasvoja, mutta pirskatti, mun iho näyttää nyt niin nuorelta ja heleältä, kaikki kuumuuspunoitus on poissa ja iho elää toista varhaisnuoruuttaan.

Onhan se aika tujua tavaraa, ja silmiä kirvelee jonkun aikaa vaikkei sitä ihan silmien lähelle laitakaan. Ei haittaa se mua, tykkään siitä pistelevästä tunteesta.

edit. minulla on siis lievästi pintakuiva, lievästi rasvoittuva iho, jonka hoito on yleensä melko simppeliä, mutta yksittäiset näpyt (ja satunnaiset finnit, ne syvällä olevat) häiritsevät. Mustapäitäkin on jonkun verran. Teepuuöljy on vienyt mustapäät mennessään, pienentänyt nenänpielen ihohuokosia, näpyt ovat kadonneet ja finninalut katoavat päivässä. Iho ei ainakaan nyt kesäkuumalla ole kuivunut, ainakaan niin paljoa etteikö se olisi tavallisella kosteusvoiteella palautunut ennalleen.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Luciana - 08.06.11 - klo:12:05
^ Oooh, nyt alkoi kiinnostaa. Kuulostaa niin hyvältä, että laitan hankintalistalle (edistyn, koska aikaisemmin olisin laittanut heti tilaukseen) ellei tule ilmi haittavaikutuksia.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: FairyTale - 08.06.11 - klo:21:08
^^Mä en osaa mitään täyttä faktaa sanoa teepuuöljyn pitkäaikaisvaikutuksista, mutta mulla on hyviä kokemuksia piiitkältä ajalta ( hamalta 80-luvulta asti). Mulla on aina ollut rasvoittuva ja paksu iho, enkä ole ainakaan huomannut, että teepuuöljy sitä olisi ohentanut. Kovin säännöllisesti en ole kylläkään koskaan sitä käyttänyt, mutta ajoittain kuureina on toiminut hyvin. Paras esimerkki on, kun joskus teininä iski hellepäivän jälkeen otsa ihan täyteen hikinäppyjä, ja sain ne kivuttomasti pois teepuuöljyllä muutamassa päivässä. Silloin kyllä lisäilin parin tunnin välein öljyä.

Tuollahan on antiseptinen vaikutus, joten on tosi monikäyttöinen, muuten käytän sitä mm itikanpistoihin, kurkkukipuun kurlaamalla veteen sekoitettuna..

Totahan ei toki nykyään enää suositella käytettäväksi suoraan iholle, mutta mä olen sitä niin käyttänyt aina, ilman mitään ärsytyksiä (jos ei lasketa silmien kirvelyä mukaan, kun laittaa liian lähelle silmiä).
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: kleio - 09.06.11 - klo:07:20
^ Kiitos. Ajattelinkin ettei tuosta varmaan mitään tule, jos käyttää kohtuudella eikä innostu liiaksi.

Tuli jokunen päivä sitten IHerbistä myös ruusunmarjaöljy, ja sitä olen levitellyt iltaisin nyt kasvoilleni (hankalaa kun sitä ja teepuuöljyä ei voi käyttää yhtä aikaa). Luulen että kohta mun koko kauneudenhoito perustuu öljyihin: tuo ruusunmarjajuttukin on parasta yövoidetta mitä tiedän! Se lupaa poistaa ihosta tummentumat, tasoittaa väriä ja muutenkin lieventää vanhenevan ihon merkkejä. Tätä toivon, koska ekan kerran elämässäni mulle ilmaantui maksaläiskä naamaan.  :P Johtuu tietenkin siitä, että meillä on vene ja ollaan aika paljon vesillä. Vaikka käytäkin ihan vahvaa aurinkovoidetta, niin vaikuttaahan se suora auringonpaiste silti. Pitänee hankkia lierihattu joka suojaa kasvot ja lisäksi pysyy päässä kovemmallakin tuulella.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: mingtang - 03.02.12 - klo:17:35
Iherb auttaa  :D
Itsellä toimivia olleet mm.Now Foodsin hyalyronic acid geelihttp://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Hyaluronic-Acid-Firming-Serum-1-fl-oz-30-ml/7264?at=0

Jännä juttu, mutta tämä geeli jäi minulta käyttämättä. Ei juuri ihon kuntoon vaikuttanut suuntaan tai toiseen...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Vivianna - 29.04.12 - klo:10:28
Nostelen tätäkin ketjua vähän.
Nyt olisi tarjouksessa Emotionissa BM tehoseerumi 28 sekä BM optiretin voide. Tehoseerumin ajattelin käydä hamstraamassa. Mulla on yksi purkki vielä käytössä, jonka olen taas löytänyt uudestaan käyttöön, kun tuntuu, että silmänympärysiho alkaa ryppyilemään mulle :D ja onneksi tuo tehoseerumigeeli on myös tarkoitettu silmänympärysiholle. Olen ollut vähän laiska hoitamaan :-[, mutta nyt tuntuu, että pitää vähän skarpata.
Mietin tuota BM optiretin voidetta, että onkohan se liian tuhtia yövoiteeksi tai kannattaako sitä yleensä kesällä käyttää? Vai ostaisiko sen vasta sitten syksyllä? Laitoin hakuun, ja voiteella on omat kannattajansa ja kehujakin satelee. 
Voisin tietty pärjätä pelkällä tehoseerumillakin ainakin näin kesällä, sillä se ainakin sopii hyvin iholleni ja meikin alle sekä yöksi ja saisi nyt noita ryppyjä vähän siliämään ;D.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: LaPompadour - 30.04.12 - klo:21:42
^BM optiretin-voide on minusta aika tuhtia koostumukseltaan, itse en pysty sitä kesäaikana käyttämään ollenkaan. Mutta talvella se on mun lempparivoiteiden listalla :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Vivianna - 01.05.12 - klo:11:15
Ok, kiitos paljon LaPompadour :). Taidan jättää väliin ainakin toistaiseksi tuon Optiretin voiteen. Kesällä ei tarvitse mitään liian tuhtia voidetta kuitenkaan ja inhoan sitä jos jättää ihon tahmean rasvaiseksi.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Sanna - 27.09.12 - klo:07:55
Auttaako velttoihin ja ryppyisiin silmänalusiin oikeasti mikään? Olen mielestäni muuten pysynyt ihan nuorekkaana, mutta silmänaluset on viimeisen vuoden aikana menneet ihana kamaliksi. :( Tummat ne on olleet aina, mutta nyt niistä on tullut lisäksi tosi ryppyiset ja jotenkin velton oloiset. Turvotustakin on ehkä vähän. Hyvät yöunet parantavat tilannetta vähän, mutta niitä en valitettavasti joka yö pysty nauttimaan. Nukun usein mahallani, ja se varmaan pahentaa ainakin turvotusta.

Mua kiinnostaa nyt kaikki mahdolliset keinot: voiteet, seerumit, kosmetologin tekemät hoidot... ehkä jopa kirurgiset toimenpiteet, jos ei muu auta. ;D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Od3ssa - 27.09.12 - klo:12:54
Jostain syystä mulla on aika skeptinen suhtautuminen noihin voiteisiin sun muihin. Ei ole ainakaan mun kohdalla toimineet ja jätin nuo sy-tökötit pois pari vuotta sitten, kun tuntui, että ne vaan huonontaa tilannetta. Tää on nyt tätä diipadaa-itsestäänselvää-juttua, mutta tosiaan ne hyvät yöunet, säännölliset elämäntavat, vedenjuonti, suht terveellinen/monipuolinen ruokavalio. Ja hellävaraiset meikinpuhdistutuotteet. Lisäksi ite oon tykännyt kasvojumpasta, kyllähän sen luvataan toimivan silmänalusillekin. Tuosta tulee muutenkin hyvä olo, lisäähän se verenkiertoa pään alueella, joten tuskinpa hukkaan menee  :)

 
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 27.09.12 - klo:13:56
Itse olen retinolin suhteen varovaisen optimistinen ikääntymisen aiheuttamien vaurioiden korjaamisessa ja hidastamisessa - itselläni ainakin näyttäisi toimivan. Kaikilla iho ei sitä välttämättä kestä - mutta jos kestää niin kannattaa kokeilla. Vahvimman voiteenhan saa ihotautilääkäriltä reseptillä - tai vaihtoehtoisesti tilaamalla epämääräisistä eBay-kaupoista - mutta tuo Paulan miedompikin vaihtoehto näyttää minusta antavan ihan näkyvää parannusta. Ja onhan niitä muitakin, ROC - Avenen voiteet... ...hajusteettomana ja silikonipohjaisena tuo Paulan on vaan aika kätevää, sama menee naamalle ja SY-iholle.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: juuriska - 27.09.12 - klo:17:49
Minulla on käytössä Philosophyn Help Me -retinolivoide ja sen vaikutus alkaa pikkuhiljaa näkyä. :) Silmänaluset eivät ole enää niin tummat ja silmänalusiho on siloittunut jonkin verran. Käyttöaikaa takana kuukauden verran, mutta aikaa pitäisi tälle aineelle antaa 12 viikkoa, ennen kuin näkee lopullisen tuloksen. Ihon väri on muuallakin kasvoissa selkeästi parempi ja tasaisempi kuin ennen voiteen käyttöä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: catjuska - 29.09.12 - klo:12:04
En ole nyt varma kuuluisiko tämä enemmänkin tuonne finniongelmien puolelle, mutta.. iho on tosiaan 32v vanhaa ja siihen on iskenyt uusi murrosikä  0_0 Todennäköisesti kyse on stressistä tvs, koska paukamat ovat mustikan kokoisia, kirkuvanpunaisia eivätkä tahdo puhjeta ollenkaan (hormonifinnejä?).
Olen jo miettiny et pitäiskö varata kosmetologille aika ja toivoa sieltä helpotusta, vai mistä kyse. Nää järjettömät paukurat on siis lähinnä kaulassa ja leukalinjan kohdilla, muutamia poskien korkeudella. APUA!  :'(
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Kalevalatar - 29.09.12 - klo:12:45
En ole nyt varma kuuluisiko tämä enemmänkin tuonne finniongelmien puolelle, mutta.. iho on tosiaan 32v vanhaa ja siihen on iskenyt uusi murrosikä  0_0 Todennäköisesti kyse on stressistä tvs, koska paukamat ovat mustikan kokoisia, kirkuvanpunaisia eivätkä tahdo puhjeta ollenkaan (hormonifinnejä?).
Olen jo miettiny et pitäiskö varata kosmetologille aika ja toivoa sieltä helpotusta, vai mistä kyse. Nää järjettömät paukurat on siis lähinnä kaulassa ja leukalinjan kohdilla, muutamia poskien korkeudella. APUA!  :'(

Mulle on tullut samantapaisia 30+ vuosien jälkeen ja ne tulee tosiaan aika ajoin. Iho saattaa olla ok 3kk, sitten nimenomaan oikeaan suupieleen tulee paukama tai kaksi, ne on kipeitä, isoja ja syvällä ihossa. Juuri kun luulen että ne alkaisi paranemaan, niin viereen syntyykin kolmas, neljäs... ja tätä jatkuu ehkä 1-2kk ja sitten ne lopulta paranee ja iho on ok jonkin aikaa. Menee vain niin helkkurin pitkä aika, että iho paranee ja kyllä siihen vähän arpeakin jää :(

Kyselin joskus aikoinaan noista kun käväisin työpaikan lääkärillä (en ole raahautunut ihotautilääkärille niiden takia, kun ongelma ei ole ikinä levinnyt muualle kasvoihin/kehoon) ja hän sanoi että se on normaalia, että vanhemmiten finnit muodostuvat syvemmällä ihossa ja silloin niistä tulee tuollaisia superisoja paukamia, jotka ei puhkee. No mitä tehdä niille? Ei ole poppaskonstia, pitää vain elää terveellisesti: juo vettä, laihduta, syö vihanneksia, älä polta tupakkaa etc etc.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: juuriska - 29.09.12 - klo:20:03
^^ Kannattaa kokeilla sokerin välttämistä. Mulle tulee leuan alueelle just noita inhottavia patteja, jos syön sokeria.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Sanna - 03.10.12 - klo:20:22
Kiitos vastauksista silmänalusasiaan! Mä taidan tilata Paulalta kokeilusetin Resist-sarjasta, niin pääsen vähän testailemaan retinolin sopivuutta omalle iholleni.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 04.10.12 - klo:09:36
Joo, se Paulan seerumi on aloituskokeiluun vahvuudeltaan sopivaa. Toivottavasti toimii!

Ajattelin itselleni tilata seuraavaksi tätä, ehkä kakkosvahvuutta: http://www.skinstore.com/afirm.aspx
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: catjuska - 04.10.12 - klo:17:16
tulinpa just kosmetologilta. se hetken katseli mun ihoa, totes sit et mulla on erittäin pintakuiva iho. Sitä rasvaisuutta on siinä kuivan alla, mutta koska tää kuiva kerros on niin joustamaton, niin ne huokoset ei pääse "elämään" ja siksi epäpuhtautta ja rösöisyyttä kerääntyy niin paljon. Hormonipaukamille ei sinällään voi mitään, niitä tulee jos on tullakseen. Mutta ihonhoitorutiinit tarvinee katsoa uusiksi, tähän asti käytössä ollu cliniquen mild clarifying kasvovesi ja biothermin pure effect kosteusvoiteena. Antoi pari näytettä mukaan, toinen oli joku suklaakasvoide, saas nähdä tuleeko kokeiltua myös sisäisesti :D
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: lillamilla - 04.10.12 - klo:19:59
Dermalogicalla on adult acne -iholle tarkoitettu sarja, nimeltään MediBac. Dermalogicaa tilata edullisemmin mm. jerseybeutycompanylta. Ennen niillä myytiin tästäkin sarjasta pieniä kokeilukittejä, enää ei näköjään saa.  Kokeilupakkauksen saa näköjään edelleen tilattua mm. Dermalogica.fi sivuston kautta ja tietty ebay ja amazon auttaa.
Ex-mieheni herkälle, kuivalla mutta akneongelmaiselle iholle sopi tämä Medibac hyvin. Ja itsellä toimi satunnaisiin hormonipatteihin.

Lisäksi mietin voisiko sinua auttaa täällä monella hyväksi havaittu  iherbistä saatava NutriBiotic Skin Ointment http://www.iherb.com/NutriBiotic-Skin-Ointment-2-Grapefruit-Seed-Extract-with-Lysine-5-fl-oz-15-ml/4727
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: BlueBerry - 04.10.12 - klo:20:13
^Mä en kyllä saanut tuosta Skin Ointmentista juurikaan apua satunnaisiin hormonipatteihin. Parhaiten niihin tuntuu toimivan apteekin Bacibact -voide.. Harmittaa kun tuo Skin Ointment ei mulla toiminut, odotin siltä paljon kun moni oli kehunut.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: bast - 04.10.12 - klo:20:13
^ Ei mullakaan tehnyt yhtään mitään.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: catjuska - 05.10.12 - klo:14:15
Oikein kovasti kiitoksia leidit :) Tarvii mennä tutkimaan tuota Dermalogicaa tarkemmin, vois tilata ne samplet ja jos näyttää toimivalta, niin sit katsoo täysikokoista.

Mitenhän tuo kasvovesi? Cliniquen kasvovettä tullut käytettyä ylistysten takia, mutta rehellisesti sanoen en tiedä tekeekö se mun iholle hyvää vai huonoa  :-[

Mutta olenko mä nyt ymmärtänyt oikein, että pintakuiva (mutta silti rasvainen ja epäpuhtauksiin taipuva) iho kaipaa kosteusvoidetta, joka kosteuttaa mutta on mahdollisimman kevyttä? Öljyt on ilmeisesti pannassa, koska nehän ei itsessään kosteuta vaan sitovat olemassaolevan kosteuden?
(Mikä siinä onkin, et aina kun kuvittelee vihdoinkin tajunneensa ihonhoidon salat, niin huomaa menneensä pöpelikköön  ::) )
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: muori Pippuri - 05.10.12 - klo:14:29
^Ootsä kokeillut ihan jotain Apobasen geeliä, jossa ei ole rasvaa?

Mulla auttaa parhaiten joku kosteuttava puhdistusemulsio/apteekin pesuneste ja sitten joku kosteuspitoinen voide. Öljypitoiset voiteet tuntuu kiihdyttävän sitä pintakuivuutta.

Akneongelmaan suosittelen vain ihotautilääkäriä  ;)
Arpeutumista ei kannata jäädä odottelemaan pitkäksi aikaa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: catjuska - 05.10.12 - klo:14:49
Tuota noin, mulla on apteekista Basironia, olisko se melkein sama asia?  ;D

Mutta tarvii käydä apoteekissa shoppailemassa, ihan parhauttahan se olisi jos tosiaan tuote olis joku simppeli ja helposti saatavilla :) Ihotautilääkärille en uskalla mennä ettei se tyrkytä rottakuuria, mulla on muutenkin hiukset niin harvassa! Mutta näillä vinkeillä mennään, kiitti muori.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: catjuska - 14.10.12 - klo:22:31
Tulee nyt peräkkäiset viestit, mutta pitää kirjoittaa ihan erilliset kiitokset muorille apobasenin geelistä! Lactolinella pestyyn, cliniquen kasvovedellä pyyhkäistyyn nassuun kun tuon levittää, niin mukavasti imeytyy samoin tein ja tuntuisi riittävän kun ei kiristele eikä kiillä  :)

Ja täytyy kyl kans liittyä hydrokortisonin kehujiin, tuntui hieman hillitsevän noita kahta melonin kokoista hormoninäppyä kaulassa!!

Jostain syystä aiemmin kun levitin basironia, sitä osui aina rintakehälle ja siihen osumakohtaan on nyt kasvanut kolme ihonväristä luomea, ihan kuin semmoisia pieniä nahanriekaleita  0_0 Mulla on niitä kasvoissa muutama mitä aina himoitsen itse jollain terävällä veitsellä sivaltaa pois, kiinnityskohta ihoon kun on ehkä 1mm x 1mm ja ne ärsyttävät miuta!
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Sanna - 15.10.12 - klo:06:17
Mä olen nyt ehkä viikon verran käytellyt iltaisin Paulan RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serumia. Pari päivää meni hyvin, mutta sitten alkoi silmänalusia kirvellä. Pidin pari iltaa taukoa ja jatkoin käyttöä sen jälkeen, ja kirvely palasi. Silmänaluset myös ehkä punoittavat hiukan (tai sitten se on vaan mun silmänalusten normaalia ihanaa violettia). Tarkoittaakohan tämä, että retinoli toimii, vai että mun kannattaisi lopettaa kokonaan?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 15.10.12 - klo:08:53
Leivitä seerumia vain paksummille ihoalueille ja jätä ohut silmänympärysiho rauhaan. Sille voi sitten varovasti alkaa antamaan retinolia kun tilanne on rauhoittunut, alkuun esim. kerran tai kaksi viikossa.

Retinolihan myös kuivattaa - syy kirvelyyn voi olla yksinkertaisesti se, että ohut silmänympärysiho kaipaa lisää kosteutta. Ota päiväksi käyttöön joku rauhoittava ja kosteuttava tuote silmänympärysiholle. Itse käyttelen La Roche Posayn Cicaplastia tai tuoksutonta peruskosteusvoidetta, mitä nyt sattuu muullekin naamalle olemaan käytössä - omat silmänympärykseni eivät ole herkät turvottelemaan voiteista. Herkemmille kannattaa hankkia joku erityisesti silmänympärysiholle suunniteltu, kosteuttava ja rauhoittava tuote.

On ihan mahdollista, että silmänympärysiho on liian herkkää retinolille.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: juuriska - 15.10.12 - klo:15:07
Jostain syystä aiemmin kun levitin basironia, sitä osui aina rintakehälle ja siihen osumakohtaan on nyt kasvanut kolme ihonväristä luomea, ihan kuin semmoisia pieniä nahanriekaleita 
Ne on "nahkaluomia" ja ne voi hirttää hiuksella. Ei kannata leikellä. :)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: catjuska - 27.11.12 - klo:20:20
Nyt pitäis vissiin alkaa päivittämään tuota ihonhoitoa talvea varten. Menestyksekkäästi tosiaan mennyt muori Pippurin suosittelemalla Apobasella, mutta nyt ilman kylmetessä alkaa iho tuntua siltä kuin kaipaisi jotain muuta(kin).
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: asaariki - 02.05.13 - klo:11:03
Liityn joukkoon tummaan - täällä siis yksi tänä vuonna 32-vee täyttävä joka tunnustaa pelkäävänsä ryppyjä ja vanhenemista ja ihmettelee miten pitäisi hoitaa tätä ihoa joka ei enää ole yhtään samanlainen kuin parikymppisenä.  :) Nuorena mulla oli hyvinkin rasvoittuva iho ja pitkään menin ihonhoidossa sen mukaan, kunnes tajusin kasvaneeni ja tein jossain vaiheessa siirtymän pintakuivalle sekaiholle suunnattuihin tuotteisiin. Hiljattain olen huomannut että ihossa on ehkä myös alkavan couperoottisia piirteitä (ei näkyviä laajentuneita suonia tai pysyvää punotusta, mutta punottelee helposti esim. suihkun jälkeen, sauna tekee ihan mahdottoman punotuksen joten sitä olen alkanut vältellä), joten olen myös ottanut repertuaariin couperosa-ihon tuotteita. Ja sitten ne alkavat juonteet, ei vielä ihan rypyt, ja muut alkavan ikääntymisen merkit - niille en oikein olekaan tietänyt mitä tehdä... Välillä kyllä on niin epätoivoinen olo kun tuntuu että iho on vaan veltto, kirjava, kiiltävä ja samea, eikä sille ole edes mitään tehtävissä. Tämän ketjun luettuani olen jo paljon viisaampi ja aion hankkia ainakin jotain retinolivoidetta kokeiluun, todennäköisesti Avenea kun se on tuttu sarja ennestään ja helposti apteekista saatavissa. C-vitamiiniketjua luin myös ja aloitin kokeilun askorbiinihappojauheesta ja vedestä tehdyllä seerumilla. Siitä en osaa vielä sanoa mitään sen kummempaa kun takana ei ole kuin vasta muutama päivä käyttöä, mutta ainakin on helppo ja edullinen kokeilu. Hyaluronihapposeerumi kiinnostaa myös, vaikka en ole edes ihan varma mitä sen pitäisi tehdä.  ;D  Silmänympärykset on kuitenkin se mun suurin ongelmakohtani. Niille kaipaisin jotain mikä tehoaisi ihan oikeasti ryppyihin ja veltostumiseen (jos mitään sellaista nyt edes on) ja kunnon kosteutusta, mutta mulla on ilmeisesti tosi herkkä silmänympärysiho ja olen monta kertaa herkistynyt käyttämilleni sy-voiteille. Sy-voideketjuun jo kirjoitinkin ongelmastani ja kaipailin tuotesuosituksia. Tätä ketjua lukiessa tuli sellainen olo että ehkä voisin kokeilla silmänympäryksille Avenen Ystheal-sy-voidetta. Retinoli ei toisaalta kuulosta sellaiselta herkän ihon parhaalta valinnalta, mutta voihan sitä kokeilla silti, helppo on aina lopettaa käyttö jos ongelmia ilmenee.

Muita houkuttavia juttuja ovat kotioloissa tehtävät neulaushoidot, kemialliset kuorinnat ja kasvojumppa, mutta näihin en aio syöksyä suin päin vaan aloittelen pikku hiljaa ja yritän ottaa selvää asioista.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lalla - 06.05.13 - klo:18:17
^
Mulle ainoa ihon kirkastumisessa auttanut juttu on ollut liikunta. En ole koskaan liikunnasta erityisemmin pitänyt ja nyt viime aikoinakin se on jäänyt pois kun en uuden työpaikan vaihdon takia jaksanut mitään ekstrajuttuja. Mutta "liikuntakaudella" huomaisn kyllä eron ihossa - oli vähän enemmän sellaista "inner glowta". Jos kuorinnoista tykkää niin kannattaa kokeilla myös AHA-tuotteita. Niitä saa mietoinakin versioina eli eivät välttämättä rasita ihoa niin paljoa. Ja sitten tietty se aurinkosuoja päälle...  ::)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: asaariki - 07.05.13 - klo:21:32
^ Kiva kuulla että sulla on tuollainen kokemus liikunnasta ja ihosta! Liikunta ja ulkoilu on mulla just ne jotka on viime aikoina jääneet aika vähille, joten voi olla että sekin tekee osansa tähän naamaan. Hiljattain aloitin kyllä ryhtiliikkeen tässä suhteessa, saas nähdä saisinko pidettyä siitä kiinnikin ja näkyisikö se jossain vaiheessa ihossakin.  :)  Noihin kuorintoihin pitääkin perehtyä laajemmin. Mä käytin ennen aina vain tavallisia rae-kuorintavoiteita n. kerran viikossa, ja sitten kun tajusin että tässä ihossahan on tuollaista lievää/alkavaa couperoottisuutta, niin pelästyin ja lopetin kaiken kuorinnan sikseen. Kemialliset kuorinnat on siis mulle uppo-outo mutta ehdottomasti kiinnostava aihe.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Ellenia - 02.09.14 - klo:08:29
Mitä suosittelisitte kahdelle ongelma-alueelle: Sibelius-juonteille ja muille kivoille alkaville ryppyryhmille tuohon kulmakarvojen väliin sekä sitten niille juonteille, jotka tulevat suusta alaspäin leukaan? Tilanne on alkava, joten nyt pitää toimia, eikö niin?

Iho on sekaiho, kuiva sellainen ja ohut sekä herkkä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: catjuska - 06.12.17 - klo:23:23
En löytänyt ketjua tälle ikäluokalle, joten ajattelin josko löytyisi muita kohtalotovereita  :D

En vielä tähänkään ikään mennessä tiedä millaisilla täsmätuotteilla ihoani tulisi hoitaa. Oma ihoni on (käsittääkseni) pintakuiva, epäpuhtauksia keräävä ja kirjava. Rusketus tarttuu huonosti.

Tällä hetkellä hoitorutiini sisältää pesun joko l300- tai SebaMedin puhdistusvaahdolla, joskus SM:n rakeinen kuorinta. Tämän jälkeen Xyliderm ja l300 kosteusvoide herkälle iholle (violetti pullo). Tämä ei kuitenkaan tunnu riittävältä, etenkin toivoisin ihon olevan tasaisemman värinen ja kuulaampi. Ikäisekseni minulla ei kuitenkaan ole pahemmin ryppyjä tai syviä juonteita.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Peachtwist - 07.12.17 - klo:00:18
Mä en vielä kuulu tähän ikäluokkaan, mutta mulla on muutama lempparituote, jotka varmaan sopii myös tähän kategoriaan hyvin.

Mad Hippien Vitamin C Serum (https://www.iherb.com/pr/Mad-Hippie-Skin-Care-Products-Vitamin-C-Serum-8-Actives-1-02-fl-oz-30-ml/41598) tekee ihosta mukavan tasaisen ja napakan, mutta ei silti kiristä turhaan. Tosi kiva käyttää erityisesti päivävoiteen alla.

Madaran SOS syväkosteuttava seerumi (https://www.madaracosmetics.com/fi/sos-hydra-repair-intensive-serum?current_country=BE) on ihana yövoiteen alla ja etenkin talvella. Jättää kivan kosteutetun pinnnan ja tasoittaa ainakin mulla ihon väriä.

Madaran Deep moisture silmänympärysvoide (https://www.madaracosmetics.com/fi/myymala/kasvot/eye-contour-cream) on mukavan täyteläinen, mutta koostumus ei ole rasvaisen oloinen tai liian paksu, tekee silmänympärysihosta sileämmän.

Madaran Smart Cream päivävoide (https://www.madaracosmetics.com/fi/myymala/kasvot/smart-antioxidants-fine-line-minimising-day-cream) tasoittaa mulla ihon väriä ja tekee tosi kivan pinnan myös meikkiä ajatellen. kostumus on juuri sopivan kosteuttava, mutta ei ollenkaan raskas.

Näistä siis vaan kaksi viimeistä on varsinaisia anti aging -tuotteita, mutta mun mielestä kaikki sopivat siihen tarkoitukseen hyvin, mutta eivät ole liian tujuja. Mä olen ainakin ruvennut huomaamaan, että ihonhoitotuotteisiin panostamisen vaikutukset huomaa nykyään kasvoista selvemmin. Nuorempana iho näytti kuulaalta melkeimpä millä vaan hoitamisella ja tuotteilla, toisin on nyt!  ::)
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Heidijohanna - 23.03.18 - klo:12:32
Tätä ketjua voisi hieman herätellä. Minulla on ikääntymistä estämässä paulas choice retinol 1% booster, etude housen moitfull collagen toner, cosrx snail 96 sekä vaihtelevat päivä- , silmänympärys- ja yövoiteet. Lisäksi pyrin aina käyttämään aurinkosuojaa jollakin suojakertoimella.

Niasiiniamidista olisin kiinnostunut. Tämä on itselle uusi juttu ihonhoidossa. Missä tuotteissa teillä on sitä käytössä?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: naapio - 23.03.18 - klo:12:38
^Mulla on ollut puolen pullon verran käytössä The Ordinaryn Niacinamide 10% + zinc 1% enkä huomannut itselläni (pintakuiva, herkästi punoittava ja palava 36v iho) mitään vaikutusta. Tyrkkäsin sen miehelle, jolla on paksu ja rasvainen iho ja hänelläkään ei ole ollut mitään huomattavaa vaikutusta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 26.03.18 - klo:13:31
^ Minulla on vielä tuota, mutta se kuivatti hiukan. Niasiiniamidia ostin lisäksi LA Roche Posayn Toleriane-yövoiteen muodossa, kosteuttava ja herkälle iholle sopiva. Auttaa kuulemma myös punoitukseen.
Lisäksi.. onhan tuota C-vitamiinia käytelty, mutta en tiedä vaikutuksia, kyse on lähinnä ennaltaestosta. Samaten The Ordinaryn Azelaic acid...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 14.08.19 - klo:15:15
Kokeilin jossain vaiheessa sinnikkäästi kollageenijauhetta, jos siitä olisi etua ikääntyvälle iholle, mutta en huomannut siitä mitään hyötyä. Päinvastoin, iho alkoi kukkia tavallista enemmän. Nyt olen ottanut liposomaalista C-vitamiinia ja sen vaikutuksen näkee ihossa selkeästi. Otan päivittäin 3 g C-vitamiinia ja ollessamme lomalla viikon ajan tuli taukoa C-vitamiinista ja sen huomasi ihossa kotiin palatessa: iho oli sameampi ja kreppisempi. Iho on paljon kuulaampi ja iho kukkii vähemmän, kun syön liposomaalista C-vitamiinia. Jatkan kokeilua, sillä C-vitamiinista on hyötyä muutenkin, vaikka liposomaalinen C onkin hinnakasta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Liisu - 14.08.19 - klo:21:21
Mistä ostat tuota liposomaalista C-vitamiinia ?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 15.08.19 - klo:20:34
^ Ihan vain iHerbistä. Kokeilin ensin tällaista (https://fi.iherb.com/pr/Lipo-Naturals-Liposomal-Vitamin-C-From-Sunflowers-15-oz-443-ml/84662?rcode=vel476) valmistetta, joka ei ollut kauhean pahan makuista, mutta C-vitamiinipitoisuus on vain 1000 mg ruokalusikallisessa nestettä, kun taas tämän (https://fi.iherb.com/pr/Aurora-Nutrascience-Mega-Liposomal-Vitamin-C-Organic-Fruit-Flavor-3000-mg-16-fl-oz-480-ml/79223?rcode=vel476) valmisteen pitoisuus on 3000 mg ruokalusikallisessa. Tuon jälkimmäisen maku on ihan hirveä, koska nestettä on makeutettu. Parempi olisi sen ensimmäisen valmisteen kaltainen kirpeä maku, jota ei ole yritetty muuttaa mitenkään, mutta nyt ratkaisi korkea C-vitamiinipitoisuus ja edullinen hinta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: miero - 18.04.20 - klo:13:38
Tuota, ehkä tyhmiä kysymyksiä:

- Milloin kosteusvoidetta tulisi laittaa? Joitain seerumeita kun neuvotaan sekoitettavan voiteeseen yöksi, mutta toisaalta aamulla iho tuntuu kuivalta (kosteus imeytyy tyynyliinaan?)
- Päivällä urheilun ja suihkun jälkeen pitänee kai odottaa hetki?

Kiitän sopivista linkeistä tms! :) (editoin sen verran, että kaikenlaisia nuorten opasvideoita en ehkä innokkaan pälätyksen ja liialliset itselleni ei-sopivan informaation takia jaksa katsoa, mutta moni aikuisten video tuntuu olettavan, että kosmtiikkatavat on jo hallussa melko perinpohjaisesti, ja siksi rauhallisesti perusteet unohtamaton aikuistutoriaali, videona tai teksinä, kelpaa jos tiedätte hyviä. Kiitti!)
Minä pääsin nuorenpana todella helpolla kasvojeni kanssa (käytin korkeintaan apteekin perusvoidetta välillä). Nyt täytyisi kuitenkin löytää itselleni sopiva kosteusvoide ja muutenkin rutiini. Muut mulle sopivat tuotteet tuntuu jo löytyneen, mutta tuntuu vaikelata selvittää, kuinka tiukan kosteutuksen tarvitsee. Ihotyyppien selvittäminen tuntuu vaikealta, mutta ainakaan vähäinen kosteuslisä ei toimi. Täytyy testailla vielä paljon.

Noin muutoin eräs kestosuosikkituotteistani on Mádaran Pihjala Glow Drops (https://www.madaracosmetics.com/fi/noora-pihlaja-drops-glow-booster). Kuvittelin joskus myös saaneeni hyviä naamoja retinolitipoista, vaikkakaan en etsi mitään ryppyjä silottavia piirteitä, Tosin kai mikä tahansa kelpaa, ettei näytä huonostisyöneeltä ja väsyneeltä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 19.04.20 - klo:13:28
^Meikkaatko? Entäpä millainen on ihosi, onko kuivuutta (kiristelevää tunnetta, jopa hilseilyä ja punoitusta), kuinka herkkä se on (reagointi lämpötilaan, kosmeettisiin ainesosiin, auringonvaloon..), liiallista talintuotantoa (ihon kiiltely, ongelmat meikin pysyvyyden kanssa), onko erityisongelmia (pigmenttiläikkiä, pysyvää punoitusta, elottomuutta...). Ja mitäpä ajattelet ihonhoidosta? Onko se "välttämätön paha" vai haluatko opetella siitä mieluisen itsensähellimisrutiinin?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: miero - 19.04.20 - klo:20:44
Kiitos kovin vastauksesta Lila :)
En meikkaa, mikä alunperin oli seurausta siitä, että olo tuntuu helposti tukalalta jos iholla on kovin paljoa mitään ylimääräistä (hengittämätön kalvo, joskus myös kirvely). Selkeästi siis herkkä. Ilmeisesti kasvoni on pintakuiva rasvainen, koska etenkin poskipäiltä ja kulmaluilta hilseilee, silloin tällöin kiristeleekin, etenkin suihkun jälkeen. Kuitenkin poskilla on ihohuokoset näkyvillä, mutteivät ole öljyiset. Ohimoilla saattaa joskus rasvoittua, mutta finnejä ei puske kuin leukaan. Bare minerlasin ja aliman mineraalimeikit valuvat ilman luomivärinpohjustajaa valuvat lopulta luomien juonteisiin. Yleensä iho tuntuu matalta, ja minusta on mukavaa, kun se on jollain lailla jäntevä matta, mutta joskus menee veltoksi/elottomaksi asti. Kuivalla iholla tietty näyttää ryppyiseltä sitten.

Olen muualtakin kehosta kuivaihoinen, mutta en koskaan saanut selvyyttä johtuuko se huonojen voiteiden alkoholeista ja häviääkö kokonaan sopivilla koostumuksilla, kun testijaksot jäävät lyhyiksi. Vaikka olen pyrkinyt aina käyttämään hellävaraisia saippuoita, tuntuu tiuha peseminen ärsyttävän, vaikkakin siitä saa tarvittavan kosteusboostin selvästi. Hyvä ruokavaliokin on auttanut paljon, mutta ikävä kyllä elintapoja ei voi säännöllistää niin paljon kuin varmaankin kannattaisi.

Kaiken tämän säädön kanssa kaikki on alkanut tuntumaan eponnistumisille alttiilta pakkopullalta, mutten kyllä halua laiminlyödä asiaa. Niin no, kun kutittelee ja kiristää, on mahdotonta sivuuttaa. En ole erityisen kiireinen, mutta on vaikea nähdä itseäni hemmottelemassa kylppärissä kovinkaan kauaa. Tietty hiustenhoitorutiinin lomaan mahtuisi ok muutakin hyvinvointitekemistä, mutten mene sanomaan että tekisin säännöllisesti. Aika vaan valuu helpommin kirjan lukemiseen tai viherkasvien etsimiseen netistä, apua niihin valuu paljon aikaa ihan huomaamatta.

Tosin kai elinrytmiä täytyy muutenkin vähän päivittää tapahtuvien muutosten myötä, tässä alle kolmevitosena vasta opettelen.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 19.04.20 - klo:23:10
En osaa sanoa ihan sopivaa videota, mutta simppelillä ihonhoitorutiinilla pärjää.


Ihon puhdistukseen ostaisin tosi miedon ja ihon suojavaippaa hellivän puhdistusaineen, Cerave Cleansing emulsion ei ole hyvä meikinpoistaja, mutta toimii kyllä mainiosti, jos ei käytä meikkiä tai käyttää sitä vaan niukasti.


Kasvovesi ei ole välttämätön.


Ceravella on myös hyvä kosteusemulsio, saa apteekeista. Todella minimalistinen rutiini syntyy noista. Ehdotan tähän vielä retinoliseerumia ja niasiiniamidiseerumia, näillä pääsee alkuun. Kun iho on tottunut, niin voi lisätä vielä kevyen kemiallisen kuorinnan, jota käytetään ainakin aluksi vain pari kertaa viikossa. En nyt vielä ehdota siihen mitään.


Retinoliseerumiksi tosi hyvä ja edullinen on The Ordinary Granactive Retinoid emulsion 2% (muistaakseni vähän yli kympin), saman valmistajan Niacinamide 10% + Zinc  (alle kympin)voisi olla se toinen seerumi sinun ihotyypillesi. Retinoli hidastaa ikääntymisen vaikutusta. Se voi alkuvaiheessa aiheuttaa vähän lisäkuivumista, jopa ärtymistä, mutta useimpien iho tottuu siihen ja pidemmällä aikavälillä vaikutus on tasapainottava, voi vaikuttaa myös epäpuhtauksiin ja rasvoittuvuuteen. TOSIN tämä retinolin versio on varsin hyvin siedetty. Niasiiniamidi on sekä talintuotantoa tasapainottava, ihon suojavaippaa korjaava, että mahdollisia pigmentaatiomuutoksia vaalentava, saattaa myös hidastaa ikääntymisen merkkien ilmaantumista. Näitä saa Stokkalta ja useammasta nettikaupasta (SkinCity, Cocopanda, Eleven)


Rutiini menisi näin


Ilta:


Retinoliseerumin kanssa voi vähän välttää ohutta silmänympärysihoa ja suunympärysihoa. Sekä niasiiniamidin, että voiteen voi levittää kaikkialle - ja tuo voide kuljettaa sitten pienen määrän retinoliakin mukanaan myös ohuille ihoalueille.


Nämä kaikki tuotteet ovat kyllä hyvin imeytyviä - ja Ceraven kasvoemulsio jättää lähes mattaisen pinnan, vaikka onkin kosteutustehoiltaan hyvä.


Aamu:

Myöhemmin voi vielä vaihtaa niin, että retinoli iltaisin joka ilta - niasiiniamidi jää päivään. Mutta retinoli kannattaa aloittaa harvemmalla levityksellä.

Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Morrigan - 19.04.20 - klo:23:36
Lilalta tulikin jo hyviä suosituksia. Lisäisin kuitenkin yhden tärkeän seikan, eli ryppyjä ennaltaehkäistessä kaikkein tärkein tuote on suojakertoimellinen päivävoide!

Herkällä iholla suosisin hajusteettomia tuotteita. Kannattaa myös huolehtia ettei käytetyt tuotteet sisällä esim. kuivattavia alkoholeja. Jos iho on aamulla kosteusvoiteesta huolimatta kuiva, kokeile kerrostaa kahta eri voidetta päällekkäin. Tässä toimii hyvin esimerkiksi apteekista saatava xyliderm-geeli ja siihen päälle voi laittaa jonkun tuhdimman voiteen. L300, LV ja erisan ovat melko varmoja perusmerkkejä, joiden inceissä ei pitäisi olla kauheasti pahiksia. Xyliderm itsessään on hyvin ohut, miellyttävä ja nopeasti imeytyvä geeli ja super-hyvä kosteuttaja. Sellaisenaan sen kosteustehot eivät todennäköisesti riitä ainakaan talviaikaan, mutta se on mielettömän hyvä aine kun sen kerrostaa toisen voiteen alle.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: miero - 20.04.20 - klo:19:10
Näillä ohjeilla on selkeätä jatkaa kokeiluja eteenpäin, kiitos teille :)

Retinoleista minulla on nyt menossa Bybi beautyn Bakuchiol booster (https://www.ruohonjuuri.fi/bakuchiol-booster-15-ml-bybi-5060531310295)i, joka on ensimmäinen koskan kokeilemani, ja tästä ei ole valittamista, mutta uusiakin päädyn varmaan kokeilemaan. Tolla bakuchinolillahan meni aluksi aivan kaikki tukkoon, mutta nyt kun annostelussa on tottuneempi, on jälki mitä mainioin.

Tässä ei ole mainittu miselellivesiä, mutta olen niitä käyttänyt aiemmin aamuiseen virkistykseen ja todennut niissä olevan tosi paljon eroja. Jostain ihmeen syystä en ole edes kirjoittanut ylös minulle parhaiten sopinutta tuotetta tai merkkiä, mutta esim. L300:n 3in1 (https://www.l300.fi/products/puhdistava-kasvovesi-kuivalle-iholle/) on ollut varsin hyvä. Asuessani rannikkoalueella se tuntui riittävän itsessään aikalailla kosteuttajaksikin, muttei enää kunnolla nyt kun asun kuivassa. Ilman tuota ominaisuutta kasvovesi tuntuu ihan turhalta, mutten ole vielä tuominnut kokonaan turhaksi ja etteikö olisi rahan arvoinen.

Luen nyt vanhojakin viestejä tästä ketjusta. Kaikkia mainittuja tuotteita ei ehkä enää saa, mutta varmaan ainesosista ollesta keskustelusta jotakin jää mieleen.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Horros - 21.04.20 - klo:22:32
Hajusteettomista tuotteista kotimainen Laponie-sarja on ollut ainakin itselleni (pintakuiva sekaiho) tosi mieluinen. Etenkin puhdistusmaidosta (joka on ennemmin voidemainen kuin maitomainen) olen tykännyt paljon, kolmas tuubi jo menossa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 22.04.20 - klo:07:30
Bacuchiol ei ole retinoli, vaan kasviperäinen ainesosa, joka vaikuttaa iholla samoihin reseptoreihin kuin retinoli. Se voi olla tosi hyväkin aine ja sen etu retinoliin verrattuna on se, että ärsytystä ei siitä tule - ja se ei hajoa valossa, sopii siis myös päiväkäyttöön. Sitä voi hyvin käyttää vaikka retinolin kanssa yhtä aikaa. Tutkimusta sen vaikutuksista on hyvin vähän. The Inkey List:illä on edullinen ja miellyttävä bacuchiol-tuote.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: elly - 05.10.20 - klo:07:19
Onko kukaan kokeillut Frownies Facial Patces -naamalaastareita? ;D Törmäsin näihin jossain nettikeskustelussa ja moni koki saaneensa apua ilmeryppyihin, koska teipin avulla saa ns. pakotettua kasvojen lihakset rentoutumaan. Itselläni on ongelmia kulmakarvojen välisellä aluella, jota kurtistelen herkästi näyttöpäätetyötä tehdessä ja alue tuntuu monesti olevankin jännittynyt. Vähän kiinnostaisi, että mitä ihoteippauksella voisi saada aikaan...
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: naapio - 08.10.20 - klo:22:06
Mulla on auttanut Ordinaryn 10% Argireline-seerumi juuri tuohon kulmien kurtisteluun todella hyvin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: elly - 23.10.20 - klo:14:14
^Kiitos vinkistä, laitoin tuon tilaukseen! :) En ole noita mainitsemiani facial patcheja ostanut, mutta testimielessä oon teippaillut ilmeryppyjä apteekin ihoteipillä yöksi. Kulmien kurtistelusta johtuva ryppy on madaltunut ja posken ns. hymyryppy on kadonnut kokonaan. Ihoteippi toimii siis oikein hyvin, eli ei varmasti ole tarvetta tilata kalliita teippejä, mikäli tällaista haluaa kokeilla.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Morrigan - 24.10.20 - klo:18:34
Joskus ebayssa törmäsin tuon tyylisiin teippeihin, mutta olin unohtanut koko jutun. Kiinnostaisi kokeilla, koska mun sibeliukset on jo jossain määrin häiritsevät. Täytyykin metsästää näitä ebaysta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: jeba - 24.10.20 - klo:18:44
Alkoi kans vähän kiinnostamaan tuo teippailu ;D millaista teippiä tuo ihoteippi on, silikoniteippiä?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: naapio - 24.10.20 - klo:23:30
Mulle tulee noista apteekin teipeistäkin usein liimasta allerginen reaktio, iho punoittaa pitkään käytön jälkeen. Tatuointia tehdessä piti käydä läpi useampia, jotta löytyi se sopiva kelmun teippaamiseen. Kannattaa aloitella siis varovasti jos yhtään on vastaavaa taipumusta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: elly - 26.10.20 - klo:07:02
Mun teippi on ihan sellaista tavallista apteekin ihoystävälliseksi mainostavaa haavansitomisteippiä. Tuo silikoniteippi olisi varmasti ihoystävällisempi idea. Naapiolta hyvä pointti liimojen ärsyttävyydestä ja kannattaa varmasti laittaa pieni testiteippi ensin. Oon huomannut teipin kuivattavan ihoa, minkä vuoksi laitankin vain parin sentin pätkän ongelma-alueelle. Mun teippi on leveydeltään noin sentin, eli siitä saa helposti pienen palan.

Mulla tämä teippailu toimii parhaiten sibeliukseen. Mulla tuntuu olevan vaikeuksia rentouttaa tuota aluetta ja teipillä kohtan saa pakotettua lepoasentoon.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 26.10.20 - klo:10:07
Jos ei halua teippailla ihoaan, niin on olemassa myös silikonisia, uudelleenkäytettäviä "laastareita", joita öisin käyttämällä voi saada aikaan ryppyjen madaltumista/oikenemista. Noita "laastareita" löytyy useammaltakin valmistajalta, joissakin tuotteissa on mukana hyaluronihappoa ihoa kosteuttamaan. Näissäkin tietenkin varovaisesti alkuun, että näkee reagoiko iho jotenkin huonosti.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 26.10.20 - klo:13:31
Löysin juuri EU:n alueellakin toimittavan Curologyn vastineen: https://www.dermatica.co.uk/


Eli täältä saa kustomoidun hoitovoiteen tilausperusteisesti - ja aktiiviaineisiin kuuluu myös tretinoiini. Panin saman tien tilausta eteenpäin, sillä en oikein tykkää Avitcid-voiteen INCIstä voidepohjan osalta. Myös voimakkuus loppuu tuohon 0,05%, Dermaticalla voi vähitellen nostaa pitoisuutta korkeammaksikin. Ja voide on tosiaan kustomoitu kokonaisuus aktiiviaineita, kyselevät sekä ihosta, että yleiskunnosta - ja pyytävät kuvat. Sivusto oli mukavan helppokäyttöinen ja selkeä, mutta tekstiviestivahvistuksen kanssa on minulla joku ongelma. Hintakin on minusta ihan siedettävä ja taukoja saa tilaukseen, jos esim. käyttää voidetta vain joinakin iltoina.


Palaan kokemuksiin myöhemmin.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: riinam - 26.10.20 - klo:13:44
^ Nyt on kyllä supermielenkiintoinen konsepti, jään innolla odottamaan kokemuksia. Tai sitten innostun kokeilemaan itsekin, koen ihon olevan tällä hetkellä todella haastava epäpuhtauksineen ja kuivumisen kanssa.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: bast - 17.11.20 - klo:07:13
^^ Kiinnostava kyllä on. Mua vaan aina epäilyttää tuollaiset kuukausittaiset tilaukset. Pääseekö siitä sitten eroon jos ei enää haluakaan?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Mermaid - 17.11.20 - klo:11:33
Tilaisin kyllä heti, sillä tuo tretioniini kiinostaa, mutta en halua sitoutua kuukausittaiseen tilaukseen. Mulla muutenkin kestää kaikki ihonhoitopurkit iäisyyden.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 18.11.20 - klo:18:14
En ole varma, onko tästä kyseisestä C-vitamiiniseerumista ollut täällä puhetta, mutta tätä on kehuttu paljon netin sivuilla - ei vähiten sen stabiilin pakkauksen ansiosta.

Rohto Melano CC intensive anti spot serum (https://www.mywomenstuff.com/2018/09/melano-cc-intensive-anti-spot-essence/)

Kohtuuhintainen eBayn japanilaismyyjillä, kuten muutkin Rohto-tuotteet.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: elly - 23.11.20 - klo:09:07
Ensimmäiset juonteet silmänympärysihossa alkavat olla tosiasia. Millä tuotteilla ennaltaehkäisette/hidastatte näitä? Välillä on vähän vaikea hahmottaa, että mitkä tehoaineet sopivat myös silmänympärysiholle.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 23.11.20 - klo:12:24
Kyllä ottaisin tuohonkin retinolin käyttöön, esim. The Inkey Listillä on edullinen ja todennäköisesti myös hyvälaatuinen vaihtoehto tähän: https://eu.theinkeylist.com/products/retinol-eye-cream


Juuri tuosta tuotteesta ei ole kokemusta, mutta erilaisista retinoleista silmänympärysiholla kyllä ja Inkey Lististä tuotemerkkinä ylipäätään. On jo vakuuttanut minut, kerta kaikkiaan edullinen ja laadukas sarja.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: elly - 23.11.20 - klo:21:14
Kiitos suosituksesta, alkaa kyllä The Inkey list sarjana kiinnostaa! :D Pitää ehdottomasti ottaa retinolituotteet kokeiluun. Oliko niin, että retinoli tekee ihon herkemmäksi auringolle ja tulee suojata suojakertoimella erityisen huolellisesti?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 24.11.20 - klo:11:15
Tästä löytyy todella ristiriitaista tietoa, mutta lähteitä kahlattuani näyttää siltä, että retinolit eivät lisää ihon fotosensitiivisyyttä merkittävästi. Pientä vaikutusta voi olla, sillä ihon pintakerroksen kuollut solukko tyypillisesti vähän ohenee, etenkin hoidon alkuvaiheessa - ja siten tämän suojakerroksen vaikutus heikkenee. Mutta vaikutus siis tosi vähäinen.


Useimmat retinolijohdannaiset ovat kuitenkin valoherkkiä, eli auringonvalo hajottaa ne nopeasti tehottomiksi. Hajoamistuotteiden ei pitäisi aiheuttaa kuitenkaan fotosensitiivisyyttä. Valoherkkyyden takia yökäyttö sopii retinoleille paremmin. Väitetään, että jotkut muodot kestävät valoakin paremmin, mutta tästä olen löytänyt lähinnä valmistajien väittämiä.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 18.12.20 - klo:08:42
Minulla on nyt ollut tuo Dermatican voide käytössä pari viikkoa. Ihan rypyittä (tsih) ei uusi tuttavuus alkanut, ensimmäinen lähetys katosi jonnekin matkan varrelle. Mutta vastineeksi en saanut pelkästään yhtä, vaan kaksi kuukausiannosta ilmaiseksi - ja kehotuksen peruuttaa yksittäinen kuukausi tilauksesta, jos ainetta näyttää näin alkuvaiheessa riittävän pidemmäksi ajaksi.


Konsepti on kyllä tosi hyvin mietitty. Aloittavat tretinoiinin sen verran alhaisesta pitoisuudesta, että iho tottuu todella hyvin jokailtaiseen käyttöön. Voide on pikkuisessa pumppupakkauksessa, ohutta ja miellyttävää käyttää. Vedän nyt talvella tuohon päälle The Inkey Listin keramidit ja vielä voiteen. Iho ei ole todellakaan räjähtänyt, melkeinpä sanoisin, että pari viikkoa Dermaticaa on vienyt harvatkin näpyt mennessään, iho on tasavärinen ja hyvinvoivan näköinen jopa ilman meikkiä.


Oman tilauksen hallinta on kyllä tuolla tosi helppoa! Peruutusta ei ole piilotettu mihinkään ja itse saa jopa säätää, kuinka usein lähettävät uuden tuubin. Jos postit ei ala katoilla matkalla jatkuvasti, niin jatkan tätä kyllä ehdottomasti.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 18.12.20 - klo:16:27
 ^ Nouseeko tehoaineen prosentit tasaisesti asiakkuuden edetessä, vai kuinka tuo systeemi toimii?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 18.12.20 - klo:18:55
Jep, nousevat.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 18.12.20 - klo:18:56
Eli asiakaspalvelu seuraa asiakkaan ihon kuntoa ja tekee aina uutta diagnoosia? Asiakas itse kartoittaa edistymistään / raportoi firmaan?
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 18.12.20 - klo:19:02
Alkuun tulee siis suunnitelma siitä, miten pitoisuutta nostetaan (alkukyselyn ja kuvien perusteella) - mutta tuonne voi kommunikoida hoidon edetessä ja jättää kuvia tilanteesta, eli varmasti voi myös muuttaa suunnitelmaa, jos on sille tarvetta.
Otsikko: Vs: Ikääntyvän ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 08.01.21 - klo:14:57
Osaan nyt kyllä sanoa jo, että uskallan suositella Dermatican tuotetta ja palvelua. Päivittäinen miedon tretinoiinin käyttö on helppoa, iho kiittää jo nyt - ja pitoisuutta sitten pikku hiljaa nousuun... Emulsio on oikein miellyttävä ja pakkaus käytännöllinen, pumppu todellakin sitä mallia, että tuotetta voi annostella helposti (ei mitään plörähdyksiä...). Itselleni tuo mieto niasiiniamidipitoisuus on ollut voiteeseen todella hyvä aktiiviainelisä, synergistejä ja niasiiniamidi myös korjaa ihon suojakerrosta --> on ollut helppoa tretinoiinin kanssa vaikka kylmätkin alkoivat.