Kauneudenhoito => Ihonhoito => Aiheen aloitti: ellen - 03.09.08 - klo:13:52

Otsikko: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 03.09.08 - klo:13:52
Tilasin kokeeksi kotona tehtäviä kemiallisia kuorintoja ja erilaisia AHA- ja BHA-liuoksia tukkeutuneelle ja rasvaiselle iholle Makeup Artist's Choice -nettiliikkeestä (http://www.makeupartistschoice.com/). Liikkeestä saa käteviä, pieniä kokeilupakkauksia, että voi kunnolla kokeilla tuotteita ennen kuin ostaa isompia ja riittoisia puteleita. MUAC:n tuotteet ovat suosittuja ja kehuttuja MUA:ssa (http://www.makeupalley.com/product/searching.asp?CategoryID=0&brand=577&title=&submit=Find+Products). Erilaisia kemiallisia kuorintoja ja vahvuuksia on monia, joten valinnanvaraa ainakin on.

Koska tilasin vasta eilen 2.9., en tiiä saanko tuotteita edes Suomeen asti, sillä tilasin aika vahvojakin liuoksia kuorintoja varten, ja jos tulli ottaa paketin haaviinsa, en tiiä miten tuotteille käy. Joten tämä käy siis oikein hyvin testitilauksesta. Laitoin kuitenkin firmaan mailia, että jos pystyisivät merkitsemään paketin tuotteet vain kosmetiikaksi, etteivät vain kirjoita pakettiin, että 40% glykoolihappo tai muuta vastaavaa. Vastaus tuli todella nopeasti ja he aikoivat laittaa tullauslappuun, että sisältää kosmetiikkaa. Paketti oli myös laitettu jo tulemaan tuon vastauksen jälkeen, eli todella nopeaa toimintaa paketin lähetyksessä ainakin. Firmalla oli useita erilaisia postitustapoja valittavana. Tilauksesta ja sähköpostikommunikoinnista jäi todella positiivinen ja asiallinen kuva, eli jo paketti vain pääsee perille asti, tilaan varmasti tämän nettikaupan tuotteita uudestaankin.

Tilasin siis 3% BHA-liuosta (http://www.makeupartistschoice.com/products/3_Beta_Hydroxy_Serum-277-24.html), 15% BHA-kuorintaliuosta (http://www.makeupartistschoice.com/products/15_Salicylic_Acid_Peel-393-24.html), 40% glykoolihappokuorintaliuosta (http://www.makeupartistschoice.com/products/40_Glycolic_Kits-271-20.html) ja päivittäiseen käyttöön kosteuttavaa ja kuorivaa glykoolihappo- ja hyaloronihappovoidetta (http://www.makeupartistschoice.com/products/Gly_Luronic_Acid_Serum-305-54.html).

Tiedotan heti miten mun tilauksen ja paketin käy, kun saan jotain tietoja paketista tai paketin käsiini. Nyt vain pidän sormia ristissä, että saan tuotteet perille asti.

Edit. Tänään 9. päivä paketti tuli kotiin postinjakajan mukana, eli ei jäänyt tulliin. Voi siis näköjään melko huoletta tilata vahvempiakin litkuja Suomeen.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 16.09.08 - klo:14:04
Jokos ellen olet kokeillut tuotteita?
Itse tilasin viime viikolla pienen satsin sampleja, 40% Lactic acid Kits, Hyaluronic acid serum ja retinol .30%. Eilen jo tuli, todella nopeaa toimintaa siis. Nyt pitää etsiä sivuilta tarkemmat käyttöohjeet, ja alkaa varovaisesti kokeilemaan pikkuhiljaa. Retinolivoidetta ( Avitcid 0,05%) olen käyttänyt ennenkin kuureina, nyt alkaa olla lopussa, joten pääsee uusi retinoli kokeiluun, vaikka huomattavasti vahvempaa onkin. Toivottavasti toimivat, olisi kiva löytää nyt vihdoin täysin  sopivat tuotteet vuosien kokeilujen jälkeen.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Deadly Nightshade - 16.09.08 - klo:17:13
Miten tuota Hyaluronic Acid Serumia voi oikein käyttää ja mikä sen pH on? Siis kun ihmetyttää kun siinä lukee että 80% Hyaluronic Acid Serum, niin eihän se voi pitää paikkaansa, jos kerran tuossa INCI:ssä se on vasta 3. aine.  ??? Jostain oon lukenut että hyaluronihappoa saisi olla vaan n. 2% tuotteessa. Pitääkö paikkansa?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Anissa - 18.09.08 - klo:05:51
Mikäköhän noista hapoista olisi tehokkain yksittäisten finnien hoitoon?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 18.09.08 - klo:09:57
FairyTale, oon käytellyt kuorintoja nyt muutaman kerran ja ihan ensimmäisen kerran jälkeen iho oli paljon sileämpi. Kasvot alkoivat heti kukkimaan hiukan, sellaista pientä valkopäätä siellä sun täällä, mutta ei mitään vakavaa. Mustapäätkin irtoavat selvästi helpommin nenästä. Iho hilseilee hiukan, mutta sekin oli odottettavissa. Tuotteet ovat todella riittoisia, noi sampletkin kestää todella kauan, kun en vielä ainakaan uskalla käyttää niitä runsaalla kädellä. Oon noudattanut tarkasti mukana tulleita ohjeita kuorintojen vaikutusajoista, etten vain polta kasvoja kuorinnoilla. MUA:sta lukemani perusteella luulin niiden olevan todella pahoja ja kipuja aiheuttavia hoitoja, mutta eihän nuo kyllä tunnu missään.

Deadly Nightshade, en tiiä tosta Hyaluronic Acid Serumista, mutta Gly-Luronic Acid Serumin pH on 3,4 ja siinäkin on hyaluronihappoa 50 %. Käytän sitä yövoiteen sijasta, vaikka ohuena seerumina se menisi kyllä meikinkin alla.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Kukka - 19.09.08 - klo:10:19
Tilasin ketjun innoittamana 40% lactic acid-kitin, aloe vera-geelin, gly-luronic acid seerumin ja 10% retinolin. Voiko retinolia ja gly-luronic acid-seerumia käyttää yhtäaikaa? Täytyy etsiä asiasta tietoa, ettei saa aikaan enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 20.09.08 - klo:14:20
Kiitos ellenille kokemuksista! Minäkin aloitin nyt testailun, kokeilin lactid acid-kuorintaa, aion ottaa kuurina 2 kertaa viikossa ainakin 6 viikon ajan kuten ohjeissa suositeltiin. Ensimmäinen kerta nyt takana, ja tosiaan, ei kyllä kivuliasta ainakaan ollut. Ehkä tosiaan nosti epäpuhtauksia pintaan, muttei huomattavaa tulosta kyllä tullut. Kärsivällisyyttä..

Kuorinnan jälkeen laitoin yöksi Hyaloronic acid seerumin, sitä suositeltiin kuorinnan jälkeen kosteuttamaan ihoa, ja ihan hyvältä tuntuikin.

Retinolia en ole vielä kokeillut, kun ajattelin ottaa ensin kuurin kuorintaa, enkä halua liian voimakkaita aineita kokeilla yhtäaikaa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Lila - 21.09.08 - klo:21:41
Kiitos hyvästä ostopaikkavinkistä! Tilasin itselleni näytepakkauksen miedompaa retinoliseerumia.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 21.09.08 - klo:22:01
Onko tuotteet tarkoitettu minkälaiselle iholle ja mitä kaikkea niillä voi saada aikaan?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 22.09.08 - klo:08:27
^ Kuorintoja on erilaisia, ja niistä jotkut käyvät kuivalle ja herkälle iholle paremmin ja jotkut taas rasvaiselle. Sulla Luna on jo niin hyvä iho, ettei sulla ole tarvetta noille. Tämä (http://www.makeupartistschoice.com/products/Pumpkin_Exfoliating_Masque-412-41.html) voisi olla hyvä normaali ihonkuorija, mutta muut ovat selvästi jo niin tehokkaita, ettei sulla edes ole sellaisia iho-ongelmia, joita varten noita pitäisi käyttää ;D.

Nuo kotona tehtävät kemialliset kuorinnat ovat tehokkaita ikääntymistä vastaan, aknearville, suurille ihohuokosille, mustapäille ja rasvaiselle iholle, raskausarville, maksaläiskien vaalentamiseen, hyperpigmentaation hoitoon ja ihon uusiutumiseen.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 22.09.08 - klo:10:49
Mitkä noista mahtaisivat olla parhaimpia kuorintoja aknearville? Olen kahlannut sivuja läpi, mutta en osaa päättää. Lisäksi ihoani vaivaavat mustapäät, miliumit paikoitellen..ihoni on pintakuiva sekaiho. Aikanaan olen kärsinyt pahasta aknesta johon olen roat yms. syönyt. Poskien punaisia aknearpia olen saanut jonkin verran häivytettyä, mutta ei haittaisi, jos löytyisi keino saada viimeisetkin pois. Hieman pelottaa itsetehdyt kemialliset kuorinnat, mutta kiinnostusta löytyy ja sitä myötä rohkeuttakin  :)
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 22.09.08 - klo:11:59
^ Mullakin on aknearpia ja varsinkin syksyisin/talvisin pintakuiva sekaiho, ja mun ohjelmaan kuuluu tällä hetkellä 40% glykokuorinta ja 15% BHA-kuorinta. Vielä en osaa sanoa onko noista arville mitään hyötyä vai ei, pitkällä aikavälillä se sitten näkyy, jos näkyy. Tässä (http://www.makeupartistschoice.com/catalog/Acne_Scars-7-1.html) MUAC:n suosittelemat hoidot aknearville.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Kuutar - 22.09.08 - klo:13:02
Osaatko Ellen kertoa, että mikä noista aineista olisi  tarkoitettu raskausarville?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 22.09.08 - klo:13:33
Kiitos valistuksesta ellen! Voi harmitus kun tuo sinun postaama linkki ei toimi, mitä tuotetta tarkoitit minulle sopivaksi? Haa, rakkaalla miehenpuolikkaallani on aknearpia, pääsen siis sitä hapottamaan!  ;D
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 22.09.08 - klo:14:03
^ Luna, nyt pitäisi linkin toimia, tarkoitin kuorivaa kurpitsanaamiota: http://tinyurl.com/3kwjfo. Sun mies voi hyvinkin kokeilla noita happoja, sampleillakin pääsee jo todella pitkälle, kun ovat niin riittoisia.

Kuutar, kun tekee stretch mark -sanoilla haun MUAC:n sivuilla, saa tulokseksi mm. ruusunmarjasiemenvoiteen (http://www.makeupartistschoice.com/products/Rosehips_Hibiscus_Scar_Cream_86_Organic-451-0.html), jonka kuvauksessa sanotaan, että sopii myös raskausarville.

Edit: Joissakin MUA:n arvosteluissa luki, että noita kuorintoja voi käyttää myös raskausarpiin.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Tiizku - 22.09.08 - klo:14:08
Auttavatko nuo oikein sellaisille kuoppaisille aknearville?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 22.09.08 - klo:14:58
^ En osaa sanoa vielä, itsekin hoidan sellaisia kuoppamaisia, pistomaisia tai punaisia jälkiä kasvoissa. Ainakin MUA:n arvostelujen perusteella parannusta näihinkin arpiin voi odottaa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 22.09.08 - klo:21:16
Ellen, kerrohan kokemuksiasi miten toimii. Ihosi kuulostaa suht samalta, joten mielenkiinnolla seuraan projektiasi.  ;D Taidan itsekin jotain tilata, vielä pitää tarkemmin pähkäillä mitä.  :-\
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Kukka - 23.09.08 - klo:22:32
Tilasin 18.9. illalla ja tänään 23.9. tuotteet odottivat postilaatikkossa. Todella nopeata toimintaa! Ja vielä viikonloppu välissä.

Mukana tulleessa paperissa lukee että maitohappokuorinta (lactic acid peel) soveltuu lähes kaikille, myös herkille ja reagoiville ihoille. Kuorinta ei ärsytä ihoa ja on kemiallisista kuorinta-aineista hellävaraisin. Itselläni on ainoat iho-ongelmat pintakuivuus ja mustapäät nenässä. Iho tuntuu ja näyttää myöskin jotenkin veltolta. Pääsen käyttämään kuorintaa vasta kun saan tilaamani aurinkosuojan. Ohjeessa lukee että tulee käyttää vähintään spf 15, mieluummin spf 30 tai suurempi. Itse tilasin varmuuden vuoksi spf 50+ aurinkosuojan.

Muista tilaamistani tuotteista ei ollut käyttöohjeita/suosituksia mukana. Lähinnä gly-luronic acid serumin käyttö askarruttaa. Mutta luultavasti vastaavat, jos laittaa postia.

Edit 24.9.
Kyselin tuotteiden käytöstä ja suosittelivat minulle seuraavanlaista "ohjelmaa". Minulla on pintakuiva sekaiho, joka punoittaa helposti, herkkä.

Viikko 1.
-Gly-Luronic serum joka toinen päivä, kerran päivässä.
-Lactid acid peel kerran viikossa ja ei tulisi käyttää samana päivänä kuin gly-luronic serumia.
-Aloe w/Lavender kaksi kertaa päivässä.


Viiikko 2.
-Retinol 10% serum joka toinen päivä, kerran päivässä.
-Lactic acid peel kerran viikossa
-Aloe w/Lavender kaksi kertaa päivässä.

Eli kerran viikossa Lactic Acid Peel. Joka toinen viikko Retinol 10%  ja joka toinen Gly-luronic serum (joka toinen päivä, kerran päivässä). Aloitan kuurin viikonloppuna, katsotaan miten iho reagoi!
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 25.09.08 - klo:21:47
Taitaa olla seuraavana näiden tuotteiden testaus... Hankala vain tietää minkälaisina sarjoina tuotteita kannattaa/uskaltaa käyttää ja noissako ei ollut käyttöohjeita mukana? Muutenkin olen erittäin laiska lukemaan ja kääntämään englanninkielisiä tekstejä, joten hoito-ohjelmasuositusten kyseleminen tuolta taitaa jäädä tekemättä..

Miten teillä, jotka nyt kuorintoja aineilla teette, punoittaako iho käsittelyn jälkeen ja voiko meikkiä laittaa ihan normaalisti seuraavana päivänä? Ja saako kuorintoja tehdä, jos on finnejä? Itselläni vaihtelee iho melko paljonkin,  kausittain on enemmän ihotulehduksia ja välillä ei, mutta vanhoja ja tuoreita punoittavia aknearpia- ja kuoppia löytyy, sekä iho on myös alkanut vanhenemaan ja veltostumaan, joten olen enemmän kuin valmis ko. tuotteita kokeilemaan... :-\

Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 26.09.08 - klo:10:39
^ Kyllä kuorintojen käyttöohjeet tulivat paketin mukana, mutta mitään sellaista valmista viikko-ohjelmaa ei tullut.

Mulla ei kasvot punoita kovasti edes voimakkaan 15% BHA-kuorinnan jälkeen, eli oikein hyvin saan mineraaleillakin pienen punoituksen peittoon heti kuorinnan jälkeen. Sellaista normaalia kasvohoidosta toipumisaikaa en tarvitse näiden tuotteiden kanssa samalla tavalla kuin tarvitsisin kosmetologikäynnin jälkeen. Ainakaan ohjeissa ei sanota, etteikö kuorinnat sopisi finnisellekin iholle, vain rikkinäiselle iholle kuorintoja ei saisi tehdä.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 27.09.08 - klo:17:36
Teinpä tilauksen tuolta sivustolta, sekalaisia tuotteita akneiselle ja arpiselle iholle, sekä normaali- että näytepakkauksia ja mielenkiinnolla jään odottamaan. Ainakin käyttäjäkokemuksia oli innostavaa lukea :)

Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 27.09.08 - klo:18:55

Miten teillä, jotka nyt kuorintoja aineilla teette, punoittaako iho käsittelyn jälkeen ja voiko meikkiä laittaa ihan normaalisti seuraavana päivänä? Ja saako kuorintoja tehdä, jos on finnejä? Itselläni vaihtelee iho melko paljonkin,  kausittain on enemmän ihotulehduksia ja välillä ei, mutta vanhoja ja tuoreita punoittavia aknearpia- ja kuoppia löytyy, sekä iho on myös alkanut vanhenemaan ja veltostumaan, joten olen enemmän kuin valmis ko. tuotteita kokeilemaan... :-\


Mä olen vasta ihan aloittelija näiden kanssa, pari viikkoa ollut kokeilussa, ekalla viikolla x 2 lactid acid-kuorintaa ja tällä viikolla x 2 retinoli yöksi. Ei punoitusta tai muutakaan mikä estäisi miekin teon seuraavana päivänä :). Päinvastoin, oikein puhtaan näköinen ja tuntuinen nyt toisen viikon jälkeen. Mitään pahoja näppyjä tai tulehduksia ei ollut, eikä silloin saisikaan kuorintoja laittaa.

Kiitos ellen tuhannesti :-* tää on tähän astisista kokeiluista ehdottomasti parhain sarja, vaikka näin pian kokeilun jälkeen sanonkin!
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 01.10.08 - klo:19:34
^ Ole hyvä FairyTale, hyvä, että sullekin on ollut tästä sarjasta hyötyä. Mie oon nyt kolmen viikon käytön jälkeen huomannut ihohuokosten pienentyneen nenän seudun poskipäillä ihan selvästi, punaiset jäljet ovat ehkä hiukan vaalentuneet, eikä ihon kukkimista enää tapahdu kovinkaan paljoa. Näistä tuotteista on oikeasti apua, joten ihan varmasti käytän näitä jatkossakin ja odotan lisää positiivisia tuloksia.

Edit: piti muuten vielä lisätä, että kannattaa tarkkailla hopeisten korujen käyttöä, kun on päiväkäytössä Gly-Luronic Serum. Levitin tuotetta myös kaulalle ja vähän dekolteelle, ja kaulassani ollut hopeinen palloketju tummentui ihan yhdessä päivässä. Kai se tuotteen happamuus vaikuttaa jotenkin ihoon ja koruun niin, että hopea tummentuu.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Magia - 05.10.08 - klo:00:00
Minunkin pitäisi tilata jotain uusia kemiallisia kuorintoja, ajattelin suoraan tilata Paulan tuotteita, mutta taidankin kokeilla näitä. Mutta nämähän ovat aika kalliita, sampleputeli jostain ainakin maksoi 17 dollaria? Minkäkokoisia ne pullot oikeastaan ovat, en osaa hahmottaa? Tuolla on ihan liikaa valinnanvaraa, ei mitään hajua, mitä pitäisi tilata.. Lähinnä mustapäille ja suurentuneille ihohuokosille haen parannusta.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 05.10.08 - klo:11:06
^ Pullot ovat kalliita litrahinnoiltaan, mutta tuotetta kuluu todella vähän. Sellainen melkein 15 ml:n glykohapposamplepullo kestää kymmeniä käsittelykertoja, siis oikeasti kymmeniä ja kymmeniä. Mie oon käyttänyt glykohappopullosta nyt varmaan 5-6 kertaa ja pullossa näkyy ehkä millin-parin vaje. Noilla pelkillä sampleilla pääsee siis todella pitkälle, kun sitä happoa ei tarvitse, eikä saakaan paljoa iholle laittaa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Kukka - 05.10.08 - klo:11:27
Kokeilin vasta eilen ensimmäistä kertaa lactic acid kuorintaa. Meinasi jäädä kokeilematta kun jo ph prep kirveli kasvoilla. Pidin kuitenkin tuotetta 2 minuuttia kasvoilla. Lopuksi levitin iholle aloe/laventeli-geelin ja Korresin villiruususeerumin. Aloe rauhoitti ihoni heti, joten jos vaikutus on sama useammankin käyttökerran jälkeen, tilaan tuota geeliä ihan täysikokoisen purkin, vaikka siinä laventelia onkin. Iho ei pistellyt, kuumottanut tm hoidon jälkeen. Aamuisin tapaa poskia kuumottaa, varsinkin kun olen juonut kahvia, mutta tänä aamuna ei ole kuumottanut yhtään! Ihossa en huomaa yhden kerran käytön jälkeen muuta muutosta kuin tuon kuumotuksen poisjäämisen (ainakin tänään), mutta jatketaan kokeiluja.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 06.10.08 - klo:14:32
Nyt ellen heitit kirveesi kiveen minun aiemman ihoarviointisi kanssa  :D
On tullut mustapäitä jotka jättävät pysyvän kolon mennessään sekä finnejä ja mustapäitä on alueella jossa niitä ei ole ennen ollut eli poskilla. Nenässä ja leuassa on myös enemmän kuin ennen. Lisäksi kun katsoo sopivassa valossa niin ihon pinta on aikas pahasti pikkukuopilla... Kehitys on suorastaan huolestuttavaa enkä ymmärrä mistä tämä johtuu, mutta pakkohan tälle on jotain tehdän tavanomaisen hoidon lisäksi! Täytyy tilata itsellenikin kokeilukokoja, josko saisin tilanteen edes ennalleen.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 06.10.08 - klo:19:28
^ Etkö sie Luna-muru jättänyt pillerit pois ehkäisystäsi? Siinä se sun yhtäkkisten iho-ongelmien syy ja aiheuttaja, pahat pillerit. Onneksi näistä MUAC:n tuotteista on oikeasti apua iho-ongelmiin, joten eikun tilaamaan sampleja ja kokeilemaan tuotteita.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 06.10.08 - klo:19:51
^En ole vielä(kään) jättänyt pillereitä pois, siirrän ja siirrän ajankohtaa kuin jotkut hammaslääkärissä käyntiä  :P Pelkään että saan tilalle enemmän ongelmia kuin mitä nuo on aiheuttaneet. En tiedä sitten onko tämä epämääräinen stressi näkymässä viiveellä ihossani, mutta oli syy mikä hyvänsä niin hyvä että tuolta voi tilata oikeasti toimivia tuotteita! Tulen sitten kertoilemaan kun pääsen testaamaan, miten tuotteet toimii  :)


Muoks. Tässäpä linkki lähes samoja tuotteita myyvään liikkeeseen. Suosittelen lämpimästi lukemaan ainakin tuon "Learn about peeling and peels" -osion, ettei lähde soitellen sotaan ja tee kuorintoja väärin  :) http://www.platinumskincare.com/chemical-peels.aspx (http://www.platinumskincare.com/chemical-peels.aspx) Tuolla on mielestäni kerrottu selkeämmin mihin prosessi perustuu ja suositeltu selkeämmin mikä sopii minkäkinlaiselle iholle.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 08.10.08 - klo:12:21
Sain eilen vihdoin ja viimein kauan kaivatun MUACin paketin (ainakin odotteluaika tuntui pitkältä  ::)) ja tein 40% glykolihappokuorinnan, pikkuisen nipisteli alussa, mutta ei muuta. Ihotesti olisi pitänyt tehdä, mutta eihän tuota malttanut.. Nyt sitten tuntuu, että vaikuttiko tuo ollenkaan, kun ei edes punoittanut yhtään:/. Uskaltaisikohan tehdä parin päivän kuluttua uudelleen, vaikka ohjeissa oli, että kerran viikossa, mulla vaan tuntuu olevan niin parkkiintunut iho ettei ennenkään ole vähästä hätkähtänyt..

Kärsivällinenhän tässä pitäisi tietty olla :-\
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 09.10.08 - klo:23:09
^Mä kyllä suosittelisin oikeasti siihen kärsivällisyyteen ;). Mulla oli vähän sama aluksi, kiire nähdä tuloksia, ja kyllä se vähän kostautui, 1. vk maltoin tehdä vain 2 pikaista  kuorintaa Lactid Acidilla, eikä tuntunut missään. Näkyi siis hieman jo puhdistautumisena, mutta ei kirvellyt tai punoittanut. No, 2. vk kokeilin sitten 2 x vk retinolia yöksi, ja sen jälkeen vk 3 ja vk 4 taas LA pikaisesti. Retinolikokeilun jälkeen iho on herkistynyt nyt niin, että LA tuntuu ihan saatanalliselta kirvelyltä iholla, enkä pystyisi edes pitämään sitä kun muutaman minuutin. Onneksi ei kuitenkaan punoita tai muuten näytä ärtyneeltä, mutta todellakin tuntuu.

Eli kärsivällisyyttä niiden happojen kanssa, eikä kannata kokeilla kovin montaa ainetta pienen ajan sisällä!
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Kukka - 10.10.08 - klo:09:21
Kärsivällisyyttä! Minuakin harmittaa kun kuumotus on palannut poskille, enkä näe mitään eroa vielä. Olen käyttänyt kuorintaa kerran ja Gly-Luronic -seerumia kolme kertaa. Nyt viikonloppuna kuorin toisen kerran, pidän päivän väliä ja käytän viikon retinolia, joka toinen yö. Pakko olla kärsivällinen, en kylläkään uskaltaisi kuoria useammin tai käyttää tuotteita enemmän.

Pulloissa ei näy mitään vajetta vieläkään, seerumia käyttänyt muutaman kerran. Eli tosi riittoisaa tavaraa! Kun näin pullot, niin mietin hintaa ja ajattelin että ei varmaan kestä paria viikkoa kauempaa.. Kuorinnat varmaan kestävät useamman kuukauden, mikäli kerran viikossa kuorii.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 10.10.08 - klo:21:25
Oho olipa supernopeaa toimintaa, kun laitoin uuden tilauksen menemään 15%:n alennuksen innoittamana nyt iltapäivällä, niin parin tunnin kuluttua tuli ilmoitus paketin lähettämisestä.

Tilaussumma meni kyllä taas yli tullirajan, mutta olivat edelliseenkin merkinneet alle sen, joten toivon mukaan tämäkin tulee suuremmitta mutkitta perille :) Mulla nimittäin mansikkalan paketit on aina jämähtäneet tulliin, jos olen rohjennut tullirajan ylittämään, huonoa tuuria vai?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Anissa - 10.10.08 - klo:21:50
Ootteko laittaneet tuota retinolia suoraan iholle, vai sekoittaneet kosteusvoiteeseen/laittaneet päälle/alle kosteusvoidetta? Anteeksi tyhmää kyselyä.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 10.10.08 - klo:23:15
^Mä olen laittanut suoraan puhdistetulle iholle, ja kosteusvoidetta paikallisesti lähinnä silmien ja suun ympärille tuon jälkeen.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Magia - 10.10.08 - klo:23:22
Minäkin tein äsken ensimmäisen tilaukseni tuon koodin siivittämänä, ja n. 15 minuutin sisällä tuli lähetysilmoitus. Hui! En olisikaan tajunnut tuota alea ilman vinkkausta, ärsyttävää, kun noita aleja ei voi mainita etusivulla, vaan ne pitää kaivamalla kaivaa jostain (jos tajuaa edes kaivaa..). :P Tilasin kahta kuorintaa (glykolia ja salisyylia) + jotkut kahdet pienet ja halvat voide-/ naamionäytteet. Hyvällä tuurilla kerkeäisivät saapumaan ennen ensi perjantaita, että saan nuo reissuun mukaan.

Edit. Eiköhän tuo -15% ollut pieni näppäilyvirhe, tuskin on samaan aikaan montaa koodia..
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Elliotta - 10.10.08 - klo:23:42
Löysin tuon -10% alennuskoodin, mutta millä saisi -15%?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 11.10.08 - klo:00:28
Koodi on   october2008, moniako alennuskampanjoita niillä on siellä sitten menossa..?

Joo siis kyllä tuo on -15%, tarkistin meilistä ja tilaustiedoista :)
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 11.10.08 - klo:01:37
Tein juuri tilauksen. Nyt kun malttaisi odottaa postin saapuvan.  Tai kunhan pääsisivät ensin edes käsittelemään tilauksen.. :)
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 14.10.08 - klo:20:21
Mulle tuli paketti, mutta mielestäni tuossa on ylimääräinen pH preparation tai mulla on mennyt jotain pahasti ohi. Tuli siis kaksi pulloa joista toinen prep on 40% glycolic acidille ja toinen on kait sitten 3% beta hydroxylle, ei kai se ainakaan gly-luronicille ole?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 14.10.08 - klo:20:52
^ Gly-luronicille, eikä 3% BHA:lle tarvitse esikäsittelyainetta, mutta ennen 40% glykoolihappokäsittelyä on suositeltavaa käyttää esikäsittelynestettä ja sitä kuluu melko paljon, joten se ylimääräinen esikäsittelyneste kyllä kuluu varmasti.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 14.10.08 - klo:21:19
^Kiitos tiedosta! Tuota pH preppiä myydään myös yksistään ja tuoteselostuksessa lukee "Use with your glycolic and lactic peels or as a toner." Tarkoittaako or as a toner tässä yhteydessä, että sitä voi käyttää myös käsittelyn jälkeen kasvoveden tavoin neutralisoimaan? Mikä tuon aineen funktio ylipäänsä on iholla? Ääh  :P

Nyt siis koko sotku meni niin, että laitoin 3% BHA:ta, annoin vaikuttaa ja pesin vedellä pois, perään preppiä ja ilman pesua välissä laitoin gly-luronicin lopuksi. Meni varmaan ihan päin peetä, mutta onneksi yksi kerta ei vielä ihmeitä tee eikä iho tunnu pahalta. Aloittelen siis muutaman viikon tuolla BHA:lla ja vaihdan sen sitten glykoolihappoon. ja käytän lisäksi iltaisin gly-luronicia. Tuon glykoolihapon mukana ei tullut ohjetta kuinka usein sitä tulisi käyttää, onko siitä jossain ohjetta?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Reese - 14.10.08 - klo:22:38
Tänne saapui eilen 15% salisyylihappokuorinta sekä 40% glykolihappokuorinta. Kokeilin tänään glykolihappoa, ja pistelyä iholla tuntui sekä pH preppien että varsinaisen kuorinnan aikana. Ulkonäöstä en osaa sanoa vielä mitään, vaikka iho pehmeältä nyt kosteusvoiteen jälkeen tuntuukin. Aion kuitenkin kokeilla tämän suositellun 6-8 vkon kuurin tuota glykolikuorintaa nyt viikoittaiskäsittelyinä loppuun, ja harjoittaa kärsivällisyyttä tulosten suhteen :)
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 15.10.08 - klo:12:20
Luna, sitä esikäsittelynestettä voi käyttää juuri ennen käsittelyä ja käsittelyn jälkeen neutralisoimaan ihon pH, eli ihan oikein tajusit. Kaippa se hiukan kuorii ja alentaa ihon pH:n sopivalle tasolle niin, että kuorinta vaikuttaa kunnolla ja sitten laskee sen pH-tason taas normitasolle.

Mie oon jättänyt sen 3% BHA-liuoksen iholle, enkä ole ensimmäisen käyttökerran jälkeen sitä huuhdellut pois. Tuota oon siis käytellyt lähinnä voiteen alla sellaisena tehoseerumina. Glykoolihappokuorintoja oon tehnyt 1-2 viikossa, vähän riippuen ihon kunnosta ja kuivuudesta/rasvaisuudesta. Tuon hapon kans ei tainnut olla niin tarkkaa kuin 15% BHA-liuoksen kans, jota saa käyttää vain kerran 7-10 päivässä, joten ihan oman ihon mukaan kannattaa varmaan mennä.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 15.10.08 - klo:21:21
^Taas olen hieman viisaampi, kiva etten tehnyt mitään grande mokaa! Olen vähän kahden vaiheilla tuon 3% BHA:n kanssa, ärsytystestinä voi jättää iholle 24 tunniksi eli puskuroinnin vaikutus on selkeästikin ajateltu, mutta ohjeena kuitenkin käyttää 5-8 minuuttia kerrallaan. Uskoisin että jonkinlaista ärsytystä voi ainakin herkälle iholle tulla jos pitää reilusti yli suositusajan, ei varmaan mitään kovin ihmeitä kuitenkaan.

Mietin nyt sitten plan beetä, eli voisinkohan käyttää noita kaikkia kerralla niin, että esim 2 krt/vko 40% glykooli, 5 krt/vko 3% BHA ja 7 krt/vko gly-luronic jos iholle ei tule mitään ärsytystä? Tämä menee jo ihan koodikieleksi  ;D

Lupaan etten kysy enää neuvoja, itsellänikin jo rasittaa tämä kyselyikä  :P
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 16.10.08 - klo:21:57
Huh, melkoista koodikieltä tosiaan :D. Mun ehdotus (ihan maalaisjärkeen nojautuva) olisi sellainen, että käyttäisit ainakin aluksi noita 3% BHA ja Gly-luronic-seerumia vuoropäivinä. Eli toisena päivänä aamuin illoin tai pelkästään jompsiskumpsis BHA:ta, toisena taas Gly-luronic-seerumia. En ole varma, mutta saattaa olla aika rankkaa iholle, jos käytät molempia samaan aikaan sen kuorinnankin kans.

Tuosta BHA:sta sen verran, että eikös Paula's Choice -tuotesarjallakin ole 2% BHA-liuos, jonka voi tosiaan jättää iholle ilman sen kummempia ärsytyksiä? Eihän tuo MUAC:n BHA-liuos ole kovin paljon vahvempaa, joten samalla tavalla käyttäisin sitäkin, tai siis oon käyttänytkin. Ehkäpä mun rasvainen iho ei kovasti otakaan nokkiinsa pienestä lisä-ärsytyksestä, herkkäihoisen kannattaa varmasti ensin vähän testailla ja sitten miettiä miten sitä käyttää jatkossa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Kukka - 16.10.08 - klo:23:14
Minulla on paulan 2% BHA-geeliä, en ole uskaltanut käyttää sitä samaan aikaan kuorintojen ja gly-luronic-seerumin kanssa. Minulla on herkkä iho, mutta vaikka olisi vähemmän herkkä iho, niin en lähtisi kokeilemaan kaikkia samaan aikaan. Ellenin ehdotus tuntuu järkevältä, siinäkin pitäisin ainakin ensimmäisten viikkojen aikana joitain "aineettomia päiviä", jotta näkee miten iho rupeaa reagoimaan.

Mulla on pukannut otsaan näppylää :) Ehkä nyt toisen kuorinnan jälkeen iho rupeaa puhdistautumaan tai sitten Avenen aurinkosuoja tukkii. Kolmatta kuorintakertaa odottaen..
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 17.10.08 - klo:00:16
Parempi se varmasti onkin ottaa hieman rauhallisemmin, tänään kylläkin ehdin jo tehdä glykoolihapotuksen ja perään gly-luronicia. Minun iho on herkkä, punoittaa todella helpposti ja ottaa kaiken itseensä, mutta näitä kuorintoja se on jostain syystä kestänyt todella hyvin. Ei punoitusta eikä ärsytystä, iho tuntuu miellyttävän pehmeältä. Kuivumista on kyllä tapahtunut vähäisissä määrin mutta se ei haittaa.

Tuohon BHA-geeliin kommentoisin  sen verran, että MUACin BHA on kuitenkin 50% voimakkaampaa kuin tuo Paula's Choicen. Siten ajateltuna ero on aikamoinen, joten olkaatten varovaisia  :)
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 23.10.08 - klo:14:58
Ensimmäinen tilaukseni tuli mukavan nopeasti. Lista ostoksistani (kaikki sample-kokoa):
40% Lactic Acid Kits
Rosehips Hibiscus Scar Cream
3% Beta Hydroxy Serum
Aloe Jelly w/Lavender
Retinol .10%

Eilen kokeilin 3% Beta Hydroxy Serumia. Kasvoilla ei tuntunut oikein miltään, tänä aamuna ehkä iho oli hieman kuivempi kuin normaalisti. Ai niin, yöksi laitoin myös Rosehips voidetta. Ei tainnut olla riittävän kosteutta (jos oli sitä ensinkään). Kokeilut jatkuvat. Odotukset ovat korkealla, toivottavasti en tällä kertaa pety. Olisi niiiiiiiin ihana päästä näistä aknearvista, tukkeumista ja mustapäistä eroon.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: NarnianQueen - 26.10.08 - klo:01:14
Mielenkiintoinen sivusto, tattista Ellen!  :)
Intouduin suunnittelemaan Lactic Acid-samplen (tai kitin) sekä Hyaluronihappo-seerumin tilaamista. Voisitteko vielä valaista, mikä tuo täällä usein mainittu Gly-lonic seerumi on funktioltaan ja mistä se löytyy  MUACin sivuilta?
Yritin etsiä Anti-aging osiosta, mutta en löytänyt...

Edit. Jo löytyi, Search-toiminnon avulla.

Maksupuolesta sen sijaan en löytänyt mitään infoa, eli kuinka se on hoitunut? Voiko tuolla maksaa Visa Electronilla tai PayPalilla?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 26.10.08 - klo:15:37
^ Näköjään voi maksaa Paypalilla, tein testitilauksen, kun en muistanut minkälaisia maksuvaihtoehtoja tuolla oli. Sait ilmeisesti jo vastauksen tuohon, että mikä sen Gly-Luronic-seerumin funktio on. Sehän on siis tehokkaasti kosteuttava, mutta samalla uudistava tehoseerumi, joka ainakin mun rasvaiselle iholle käy ihan pelkiltään kosteusvoiteenakin.

Oon edelleen käyttänyt säännöllisesti varsinkin noita kuorintoja ja mielestäni aknearpien aiheuttamat punaiset jäljet ovat jo hiukan vaalenneet. Olisi varmaan pitänyt ottaa kuva lähtötilanteesta, että näkee onko oikeasti jotain tapahtunut. Seuraavaksi tilaukseen lähtee vahvempi glykoolihappokuorinta ja kaippa sitä TCA:takin on pakko kokeilla jossain vaiheessa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: NarnianQueen - 27.10.08 - klo:21:29
Tilasin kokeilusetin Lactic Acid-kuorintaa ja tuota Gly-Luronic-seerumia. Hyaluronihapposeerumi oli ikävä kyllä lopussa, joten se jää nyt väliin. Odottelen mielenkiinnolla, miten iho reagoi noihin... Retinolia en edes halunnut, mulla on vielä Eluagea jäljellä, ja sain pari näytettä Environin A-vitamiinivoiteesta.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 30.10.08 - klo:14:46
En tiedä onko minulla vilkas mielikuvitus vai onkohan oikeasti jo jotain tapahtunut iholleni.  ::)  Viime sunnuntaina tein ensimmäisen Latic acid kuorinnan. 3% Beta Hydroxy Serumia olen käyttänyt reilun viikon ajan muutaman kerran. Tuloksia ei varmaan näin äkkiä synny eikä muualla juuri näykään mitään, mutta nenässäni on ollut vuosia yksi suuri (se suurin, suuria on ihan riittämiin) ihohuokonen, joka nyt näyttäisi pienemmältä. Tai siis ei niin syvältä kuin ennen. Toivottavasti tämä ei ole kuvittelua!! Ihostani on kyllä lähtenyt mustapäitä paljon enemmän kuin normaalisti ja tuntuvat siltä, että ovat oikein ponkaisseet pintaan, mistä ne lähtevät helposti. Lisäksi iho näyttää heleämmältä. Jatkan kokeiluja innokkaana ja tuloksia toivoen.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 02.11.08 - klo:02:57
Mulla oli tänään viimeinen kerta kuurista. Eli kokeilin Lactid Acid 40 %  2 kertaa viikossa 6 viikkoa noin 5 minuuttia kerrallaan. Jo ihan ensimmäisten kertojen jälkeen näkyi tuloksia, ja ihme kyllä, tuo näyttäisi toimivan oikeasti!

Puhdistumista tuli heti aluksi, ja iho tuntui kolmannella kerralla jo epämiellyttävältä kuorinnan aikana, ei kuitenkaan näkynyt missään vaiheessa  punoituksena edes. Nyt loppuvaiheessa epäpuhtauksia nousi jonkun verran esim suihkun jälkeen, mistä ne on ollut helppo poistaa. Iho tuntuu pehmeältä ja näyttää paljon puhtaammalta kuin ennen kuuria. Epäpuhtauksia nyt kuukautisten aikaan on muutamia, mutta näppyjä ei ole ollut aikoihin, mikä on näin hormonikierukan käyttäjällä ihme. Oikeasti, kyllä toimii ;)

Nyt jätän Lactid Acidin tauolle, ja taidan kokeilla retinolia ainakin pienen kuurin. Siitä raporttia myöhemmin..
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: NarnianQueen - 02.11.08 - klo:19:36
FairyTale: Käytitkö jokaisella kerralla sitä suositeltua 'oheisliuosta'? Mietin, kuinka välttämätön se todellisuudessa on kuorinnan onnistumisessa. Eiköhän jollain happamalla pesunesteelläkin onnistu se neutralointi, luulisi ainakin...
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 02.11.08 - klo:19:50
^^ Joo, käytin ph-neutraloijaa aina ennen ja jälkeen kuorintaa, kun sekin settiin kuului. Aineita meni todella vähän, samplepullosta kului koko 6 viikon kuurin aikana vajaa kolmasosa. Molempia kutakuinkin yhtä paljon, kun kitsastelin neutraloijan kanssa. Ovat siis todella riittoisia nuo samplet. Luulisin, että saman vaikutuksen voi tosiaan ajaa joku hapan kasvovesi tms.

^Mitähän toi setti maksoi, oliskohan ollut alle 10 luokkaa? En nyt enää muista, mutta kyllä ses se hinta on, mikä klikatessa tulee, eli samasta kohdasta missä laitetaan koriin, valitaan koko, ja siinä perässä on hinnat. Sitäkö Fii tarkoitat?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Fii - 02.11.08 - klo:20:09
no joo oikeestaa... mietin sitä et jos tilaa kerralla vaikka nyt 5 samplea niiku moni on tilannukki nii hinnat huitelee aika helposti siinä 70 hujakoilla riippuen tietty mitä tilaa, mut siis aika hemmetin kallista vaikka noi samplet varmaan kestääkin pitkän aikaa, mutta siis aika iso summa silti....  ;D

niin siis olisi erittäin kiva testailla noita, mutta itselläni ei ainakaa ole massia tilata kerralla kovinkaan paljoa jos nyt noissa hintaluokissa pyörivät varsinkaan kun ei tiedä miten nassulle sopivat. Laskin, että 3-4 sample kokoista tuotetta olisivat tulleet maksamaan n. 58 euroa eikä tuossa siis ollut ilmeisesti postareita mukana


säädin hieman ja jouduin poistamaan tuon ekan viestin eli siis mietiskelin vain noita samplejen hintoja  ;D Oon iha kauhee käsi  :P
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: NarnianQueen - 04.11.08 - klo:23:43
Tänään saapui MUACin paketti ja takana on ensimmäinen kokeilukerta maitohappokuorintaa.
Avasin paketin innosta väristen, ja yllätyin pullojen pienuudesta. Tiesin ne kuitenkin riittoisiksi, joten uskon riittävän minullakin useita viikkoja.
Levitin varsinaista maitohapposeerumia 'vahvemmille' ihoalueille, eli otsan, poskien ja leuan iholle. Jo se prep-liuos sai ihon pistelemään hieman (runsas alkoholipitoisuus?), joten heräsi jo kysymys, kuinka vahvaa itse aine sitten onkaan...
Pari tippaa levitettyäni alkoikin heti kirvely, kipristely ja kuumotus, ja pesin liuoksen pois puolntoista minuutin vaikutusajan jälkeen. (Ohjelehtinen puhui 3-7 minuutista, mutta MakeUpAlleyn ohjeissa suositeltiin aloittamaan minuutista, ja se osoittatui hyväksi varotoimeksi.) En käyttänyt enää sitä alkoholilientä toistamiseen, pyyhin kasvot vain LactoLinen kasvovedellä (joka niinikään sis maitohappoa!). Iho nipristeli vielä hieman, mutta ei pahemmin punottanut sen enempää kuin kasvopesun jälkeen yleensäkään...

Saa nähdä, mikä vaikutus tällä on nähtävissä...
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Magia - 04.11.08 - klo:23:55
Minäkin olen MUACin tuotteita käyttänyt jonkin aikaa. Käyttelen kuorintoja silloin kun ehdin ja muistan, kuitenkin iltaisin ja pari-kolme kertaa viikossa (en yleensäkään usko ohjeisiin kosmetiikkaosastolla..). Käytössä ovat olleet 30% glykolihappo, 15% salisyylihappo + pH preppi. Jo tuo pH preppi tosiaan kirvelee minullakin, enkä itse kärsinyt varmaan edes minuuttiin asti.. Iho oli varmaan normaalia kuivempi. Mustapäät näillä kyllä vähentyvät jonkin verran, huokosetkin ehkä pienenevät vähäsen. Vielä on myös kaksi naamiosamplea kokeilematta, laittelen niistä kokemuksia, kun saan joskus kokeiltua.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: NarnianQueen - 07.11.08 - klo:00:59
Ihoni ei tuosta ensimmäisestä maitohappokuorinnasta juuri ollut moksiskaan, vaikka odotin hiemn jännitykeksellä, mikä on reaktio seuraavana päivänä. Onneksi aloitin yltiövarovaisesti yhdestä minuutista, ja kokeilen seuraavaksi puoltatoista - kahta...

Millaisia tuloksia olette saaneet tuolla Gly-Luronic seerumilla? Levitin sitä tänään ekaa kertaa kasvoille, ja se herätti pientä kihelmöintiä. aivan kuin olisin laittanut jotain alkoholipitoista ainetta iholle. Päälle laitoin parin minuutin jälkeen kosteusvoidetta, koska muuten iho olisi jäänyt tosi kiristäväksi ja punoittavaksi. Kaipa sitä niin voi käyttää...?

Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 07.11.08 - klo:18:44
Olen useamman kerran tehnyt tuon 40% glykolihappokuorinnan ja parin kerran välillä on ollut vähemmän kuin viikko väliä, mutta eipä tuo iho ole huonoa tykännyt. Ekalla kerralla annoin vaikuttaa minuutin, sitten pari seuraavaa kertaa 2 minuuttia ja nyt viimeksi kolmisen minuuttia. Ihon pinta tuntuu ja näyttää paremmalta, mikä on meikäläiselle jo suuri edistysaskel, kun on tuntunut ettei mikään tehoa. Pikkunäppyjä on entiseen malliin, mutta eivät ole erityisen tulehtuneen oloisia, kuten aiemmin ja isot finnit ovat jääneet kokonaan tulematta, vaikka olosuhteet olisivat otolliset niille. On nimittäin tullut syötyä tosi epäterveellisesti ja hormonikiertokin on siinä vaiheessa, että pitäis naamassa jotain näkyä.

Mutta jatketaanpa kokeiluja, hyvältä tuntuu ainakin tässä vaiheessa. Gly-Luronic seerumia laitan aamuin illoin pari tippaa ja päälle Aloe jelly w/lavender-voidetta. Ei oikeastaan tunnu miltään, eikä muutakaan reaktiota näy tuosta seerumista.
 
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Kukka - 08.11.08 - klo:18:55
Olen käyttänyt 5 kertaa lactic acid -kuorintaa. Mistä voi johtua että kasvoilla on pieniä näppylöitä ja pieniä finnejä, mitä ei muutoin tapaa kasvoillani olla? Mustapäitäkin tulee leukaan enemmän kuin tavallisesti ja nenän tilanne mustapäiden osalta on sama kuin ennen kuurin aloittamista.  ??? Kasvoillani on enemmän epäpuhtauksia kuin koskaan. Olisikohan jokin toinen kuorinta sopinut paremmin vai missä vika. Laitan tällä viikolla vielä kuudennen kerran, sitten pidän taukoa ja katson mitä tapahtuu.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Magia - 08.11.08 - klo:19:45
^ Voisikohan tuo johtua ihon puhdistumisesta? Eli iho pukkaa kaiken epäpuhtauden pihalle, ja vaihe menee sitten ohi. Sinuna käyttäisin ja katselisin vielä viikon tai pari.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Elliotta - 14.11.08 - klo:10:09
Minulla on kolmas viikko menossa glykolihappokuorinnalla ja BHA-liuoksella, ja alussa tuli poskiin muutamia näppyjä. Nousivat nopeasti ja lähtivät yhtä nopeasti. Itse asiassa yhden valkopäisen rikoin vahingossa suihkussa ollessani, kuorinnat olivat ilmeisesti sen verran avanneet huokosia.

Tällä hetkellä iho on sileä ja pehmeä, ja mielestäni väri on tasoittunut. Nenän mustapäät ovat huomaamattomia (ne eivät kovin isoja olleet ennenkään), ja nenänvierustalla olevalla alueella (poskilla) ihohuokoset ovat selvästi pienentyneet. Puhdistumisen aikana tulleet näpyt näkyvät vielä vähän punaisina jälkinä, mutta ihon pintaa koskettaessa mitään ei tunnu.

Aloe-laventeligeeliä laitan happokuorinnan jälkeen, mutta se ei yksinään riitä kosteuttamaan, joten sen päälle levitän Aqualania, jota käytän yö- ja päivävoiteena näin syksystä kevääseen.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 25.11.08 - klo:10:25
Montakohan kertaa tuota glykolihappokuorintaa uskaltaa tehdä peräjälkeen, tuohon jää ihan koukkuun, kun iho on tasaisemman ja puhtaamman näköinen kuin lähtötilanteessa. TCA-kuorinnan tilasin myös taannoin, mutta enpä tiedä uskaltaako tehdä, kuulostaa niin rajulta toimenpiteeltä mitä olen googletellut ja kai tuon ja glykolikuorinnan jälkeen pitäis olla kauemman aikaa väliä, että iho ehtii toipua kunnolla?

Ja mitenkähän ylipäätään voi hypätä kuorinnasta toiseen, kiinnostaa myös salisyylihappokuorinta, kun ilmeisesti siitäkin vois olla apua tälle tukkeutuneelle epäpuhtaalle iholle.

Kirjoittakaa nyt hyvät ihmiset miten on kuorinnoista ollut apua ::)
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 25.11.08 - klo:13:18
Kirjoittakaa nyt hyvät ihmiset miten on kuorinnoista ollut apua ::)

Hyvänen aika, koko ketjuhan on täynnä kokemuksia ja analyysejä ihosta ennen ja jälkeen :).


Ja mitenkähän ylipäätään voi hypätä kuorinnasta toiseen, kiinnostaa myös salisyylihappokuorinta, kun ilmeisesti siitäkin vois olla apua tälle tukkeutuneelle epäpuhtaalle iholle.

Mie oon käytellyt salisyylihappokuorintaa glykokuorinnan ohella koko ajan, eli n. 2 kuorintaa viikossa glykolla ja yksi kuorinta salisyylihapolla. Mun iho kestää tollaista rääkkiä oikein hyvin, koska on sen verran rasvainen ja paksu.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: NarnianQueen - 25.11.08 - klo:14:55
Muutaman Lactic Acid-kuorinnan jälkeen (viimeisin vieläpä kiitettävän pitkällä vaikutusajalla, yli 5 min iholla...) ihoni on selvästi sileämpi  ja tasaisempi. Mailasin MUACin asiakaspalveluun tiedustellakseni, auttaako maitohappokuorinta pitkällä tähtäimellä myös aknearpiin, vai mitä muuta he suosittelisivat. Sain vastauksen, jossa kehottivat ottamaan käyttöön vaalentavan seerumin. En kuitenkaan aio sitä nyt talvipakkasilla rueta kokeilemaan, epäsäännöllisen säännöllisesti käytössä on jo sen verran monta purnukkaa ja putelia, että aion nyt armahtaa ihoani ennen seuraavan jymyannoksen testausta...
Siinä vaalentavassa seerumissa on jotain sellaista ainetta, jonka turvallisuudesta luin jokin aika sitten artikkelin Paula B:n sivuilta - uusista tutkimustuloksista, joiden mukaan sitä ei suositella.
Anyway, jatkan maitohapolla, vaalenivat arvet tai eivät - mustapäiden väheneminen ja huokosten pieneneminen on jotain sekin.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 25.11.08 - klo:22:30
No ketjua on tottakai tullut monta kertaa läpi luettua ja kuitenkin kiinnostaa pitemmällä tähtäimellä kokemukset, että miten vaikkapa parin tai useamman kuukauden käytön jälkeen ja onko jollain mennyt iho huonompaan suuntaan. Kyllähän tuo mietityttää, että onko nuo kuorinnat ihan järkeviä ja ettei menis iho vielä pahemmaksi joskus tulevaisuudessa. :-\

Sitä paitsi pitäähän sitä ketjua ylöspäin nostella ettei pääse ihan kokonaan unohtumaan ;D
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Minsku - 25.11.08 - klo:22:39
Mulla on ollut viikottaisessa käytössä 15% BHA-kuorintaliuos, 40% glykoolihappokuorintaliuos ja GlyLuronic seerumi ehkä parin kuukauden ajan. Oon siis vaihtelevasti pari kertaa viikossa tehnyt kuorinnan jommallakummalla liuoksella ja sitten välipäivinä pistänyt Glyluronicia. Kauheasti en ole muutosta huomannut, ei arvet eikä punaiset läikät näytä vaalenevan yhtään. Nenän mustapäätkin ovat samalla lailla paikallan kuten ennenkin ja ilmestyvät poistamisen jälkeen yhtä nopeasti takaisin.

Aion käytellä nuo samplet loppuun ja katella sitten miltä näyttää. Glyluronic seerumi on kuitenkin tuntunut ihan hyvältä iholla, joten saatan sitä hommata lisää, kai siitä jotain hyötyäkin on. Jotain vaalennusjuttua mun pitää kyllä seuraavaksi saada. Haluan eroon noista läikistä poskissa, ettei tarttisi aamuisin puolta tuntia taistella peiteaineiden kanssa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Kukka - 01.12.08 - klo:13:41
Olen pitänyt taukoa maitohappokuorinnasta ja gly-luronic-liuoksesta sekä Retinolista. Näppylät ovat kadonneet, mutta mustapäät paikoillaan ja iho punoittaa kuten ennenkin. Pidän nyt tosiaan pienen tauon, sitten kokeilen muutaman kerran maitohappokuorinta-sarjan jälleen ja katson mitä tapahtuu. Näillä kokemuksilla mitä tällä hetkellä on, en lähde uudelleen ostamaan ko tuotteita. Alussa tuntui että iho pehmenisi ja iho ei punoittanut samalla tapaa kuin aiemmin. Muutaman kerran käytön jälkeen iholle rupesi tulemaan näppylöitä ja mustapäät eivät vähentyneet yhtään. Iho punoitti taas kuten aiemminkin. Ihohuokoset ovat paikoitellen suuret, juuri kuten ennen tuotteen käyttöäkin. Kun jätin tuotteet pois, näppylät rupesivat hiljalleen katoamaan. En tiedä oliko kyse puhdistautumisesta, mutta näppylöitä ei aiemmin minulla ole ollut kuin 1-2 satunnaisesti stressin aiheuttamana. Mustapäät näyttävät vain olevan ja pysyvän.  :-\ Täytyy vielä kerran kokeilla muutaman kerran sarja maitohapolla.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 07.12.08 - klo:00:08
Oletko Od3ssa jo uskaltautunut kokeilemaan TCA:ta? Minkä vahvuuden tilasit?Tai onko joku muu kokeillut?

Olen käyttänyt n. 6 viikkoa (11 kertaa) 40 % Latic Acid kuorintaa ja epäsäännöllisen säännöllisesti 3 % BHA:ta. Ihon väri on tasoittunut ja vesirokon jättämät kuopat pikkasen pienentyneet. Aknen jättämät punaiset läikät ovat lähes kadonneet. Silti minua vielä häiritsee suuret ihohuokoset ja kraaterit (sekä aknen että vesirokon jäljiltä)- Ihoani voisi sanoa reikäiseksi  :'( . Laitoin meilillä kysyelyä MUAC:lle mitä minun olisi noille paras tehdä (kerroin mitä tähän mennessä olen tehnyt) ja sain suositukseksi 12,5 %  TCA. Hieman vain jännittää, tuntuu varsin tujulta hoidolta, mutta jos se auttaisi, olisin valmis kokeilemaan. En ole vielä siis tuota edes tilannut ja jos joku on noita TCA-kuorintoja kokeillut, olisi tosi kiva kuulla kokemuksia.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 11.12.08 - klo:23:28
Angel, tilasin 12,5% TCA:n ja enpä tiedä uskallanko käyttää. Luin taas äsken käyttöohjeet ja melko rankka kuorinta kuulostaisi olevan kyseessä. Ihon uusiutumisen aikana meikkiä ei saa käyttää ollenkaan ja sekin jo rajoittaa mulla , kun en yksinkertaisesti voi olla niin kauaa meikkaamatta. Mitähän siinä nyt olikaan, 10 päivää kestää ihon täydellinen parantuminen, jonka jälkeen voi alkaa käyttämään omia ihonpuhdistustuotteita, tarkoittaako tuo nyt sitten myös meikkejä..?

40% glykolihappoahan olen siis käyttänyt n.4-5 päivän välein ja nyt pari viimeistä kertaa kestona 8-9min. En kyllä suosittele herkkäihoisille todellakaan, kun alkaa itselläkin rajoilla olemaan, että luultavasti alkaa pikkuhiljaa olemaan kuorintakerrat täynnä. Mutta punaiset arvet ovat haalentuneet mukavasti, huono vaan, että lähtötilanne unohtuu nopeaa ja alkaa himoitsemaan yhä parempaa lopputulosta:/. Mustapäät eivät ole lähtenet mihinkään, mitä en kyllä odottanutkaan, mutta pahoja tulehduksia ei ole tullut ja ihon rasvoittuminen on vähentynyt huomattavasti. Pari kertaa viikossahan olen lisäksi käyttänyt 3% BHA:ta ja muina päivinä GlyLuronic seerumia.

Odottamassa on Lactid Acid-kuorinta, joten kokeilut ovat vielä jatkumassa ja varsin tyytyväinen olen tuotteisiin  ;D
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Paulina - 22.12.08 - klo:19:06
Tein juuri ekan tilauksen MUACiin, täytyy kuitenkin vähän opiskella noita juttuja ennen käyttöä.
Tähän samaan aiheeseen sopivaa varmaan myös tämä, oli esim. C-vitamiinituotteita:
http://www.theoriginalskinstore.com/
-Postarit käsittääkseni 11$ ekalta tuotteelta, +2$ jokaiselle lisätuotteelle.

Sitten olisi tällainen:
-Postareista en tiedä, on tuolla globaali postitustapa ilmaistu, mutta ei sen tarkemmin taksoja.
Täällä on kuitenkin hyvä Q/A-osio:
http://www.platinumskincare.com/faq.aspx
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 02.01.09 - klo:14:55
Olen nyt käyttänyt Latic Acid 40 % + 3 % BHA:ta jonkin aikaa. Aluksi ihan säännöllisesti, joulukuussa harvakseltaan. Iho on tasoittunut ja punaiset arvet haalentuneet. Ihohuokoset ovat yhtä kammottavan isoja kuin ennenkin eikä mustapäätkään ole minnekään kadonneet. Ehkä hieman vähentyneet ja lähtevät helpommin pois kuin ennen. Vesirokosta on myös muutama kunnon kuoppa kasvoissa ja ne arvet ovat selkeästi pyöristyneet (en tiedä miten kuvailisin).

15 % tarjouksen innoittamana ja pitkällisen mietinnän jälkeen pistin uuden tilauksen menemään. 55 % Latic acid kit, Gly-Luronic Acid Serum  ja 12,5 % TCA. Viimeisin houkuttaa ja sitä minulle suosittelivat, mutta kyllä arveluttaa, että uskallanko kokeilla..mieli kovasti tekee. Ehkä edes jonnekin pienelle alueelle ja sitten katsottava miten käy.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 15.01.09 - klo:15:25
Syksyn LActid acid-kuurin jälkeen kokeilut jatkuivat retinolilla. N. 2 kk ajan käytin pari kertaa viikossa. Eipä juuri vaikutusta. Iho kuivui kyllä, ja epäpuhtauksia nousi, mutta ei muuta, tulos on sama kuin ei mitään. Eli tätä en osta enää. 

Eilen saapui uusi satsi, nyt 30 % Glykokuorinta ja 12,5% TCA kuorinta. Jälkimmäistä en nyt ainakaan toistaiseksi uskalla kokeilla kun ehkä johonkin pieneen kohtaan. Mutta Glykoa aloin nyt kokeilemaan kuurina. Aloitin ihan alle minuutista, ja mahdollisesti teen kuurin niin, että kerran viikossa tuota ja kerran viikossa Lactidia. Alku ainakin hyvä nyt.

Kyllä jotenkin ihmettelen tuota retinolin sopimattomuutta itselleni, mutta kai se on uskottava, että mulle sopii muut aineet paremmin.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 15.01.09 - klo:15:36
Takana siis 40% glykokuorintaa varmaan lähemmäs kymmenisen kertaa ja päätin kokeilla lactic acidia tässä ennen kuin uskaltaudun 50% ja 60% glykokuorintoja tekemään. Tuli tässä siis nuo vahvemmatkin kuorinnat tilattua samalla, kun tilasin uuden Aloe jelly w/lavender-purkin. Tuosta tykkään yhä edelleen, imeytyy hyvin ja on raikas iholla.

 Odotin ihan mitään sanomatonta vaikutusta lactic acidilla, mutta yllättäin ihan ok:lta tuntuu (eli jotain vaikutusta), kun olen nyt kaksi kertaa tehnyt. Näppyjä on pukannut joulunajan huono syömisen tuloksena, mutta jospa se tästä taas tasapainottuis, olen kyllä niin onnellinen ettei iho ole enää aivan järkyttävän kirjava ja meikkikerrosta on voinut ohentaa :)
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 25.01.09 - klo:22:52
Joo.. Mulle ei ilmeisestikään sitten oikein passannutkaan tuo lactic acid, naama pukannu toista viikkoa hirveitä paiseita, mitä mulla ei ole ollut pitkään aikaan (no ainakaan pariin kuukauteen, kun noita happokuorintoja ylipäätään aloin tekemään ::)). Piti eilen ottaa sit glykolihappokuorinta ja kokeilin tällä kertaa 50%:sta parin minuutin vaikutusajalla . Heti on iho parempana, omituista...
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 13.02.09 - klo:00:09
Mulla ei ole tallessa kuorintojen mukana tulleita ohjeita ja sivusto on poissa käytöstä toistaiseksi, joten osaako joku sanoa voiko noita kuorintoja käyttää yhdessä UV-valolle altistumisen kanssa, ts. kesällä tai solariumissa? Jos ei voi käyttää, niin minkälainen väli tai vaihtelu olisi hyvä pitää esim. solariumin ja kuorintojen välillä?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 13.02.09 - klo:08:48
^ Ohjeissa taisi olla maininta, että kuorintoja käytettäessä täytyy käyttää aurinkosuojaa. Tämähän pätee muihinkin kuoriviin hoitoihin, että aurinkosuojasta pitää pitää huolta, ettei ohennettuun ihoon tule pigmenttihäiriöitä. Senpä takia kovat kuorinnat (ihonhionta, TCA) suositellaan tehtäväksi keskitalvella, jolloin aurinko paistaa vähän, eikä pigmenttihäiriöiden riski ole kovin suuri.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 17.02.09 - klo:15:45
Joku taisi olla kokeillut noita MUAC:n aurinkovoiteita. Tukkiko huokosia ja miten toimi?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 22.02.09 - klo:23:20
Keräsin rohkeuteni ja tein 12,5 % TCA-kuorinnan tänään koko kasvoile. Kuorinta oli yhtä helppo tehdä kuin muutkin kuorinnat eikä tuntunut kasvoilla juuri miltään. Joillakin kerroilla Latic acid on tuntunut pahemmalta. Odotin reipasta kirvelyä, joten tämä oli positiivinen yllätys.  Nyt jännityksellä odotan mitä tuleman pitää :o  Nyt jokunen tunti kuorinnan jälkeen iho tuntuu sileältä ja about muutenkin samalta kuin esim. latic acid:n jälkeen. Toivottavasti tämä tehoaa arpiini!

Edit. Tein kuorinnan sunnuntaina eikä vieläkään mitään merkkejä iholla, että jotain olisi tapahtunut. Teinköhän jotain väärin, vaikka ohjeita kyllä seurasin. Kummallista... :-\
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 03.03.09 - klo:15:19
Päätin antaa retinoidille vielä mahdollisuuden, ja onneksi, koska se toimii sittenkin! Laitoin siis 3 viikon kuurina joka toinen ilta 0.3% MUACilta ja joka toinen ilta Avitcidia 0,05% alle ja päälle paksuhkoa yövoidetta ( Trevarno jojoba & rose tms). Aluksi meinasi jo epätoivo iskeä kun aina vaan tuli uusia epäpuhtauksia, mutta nyt vihdoinkin 3 viikon jälkeen iho on puhdas, pehmeä ja siloinen!

Nyt ajattelin jatkaa 1-2 kertaa viikossa vaan LActid acid tai Glycolic.kuorintaa, ja jättää retinolin toistaiseksi tauolle.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Od3ssa - 10.03.09 - klo:21:43
^^Angel, no onpas omituista ja harmillista ettei TCA-kuorinta toiminutkaan? Käytitkö sitten ihan normaaleja ihonhoitorutiineja ja meikkejä, kun ei vaikutusta ollut havaittavissa? Muuten voisin kokeilla, mutta tökkii vain tuo, että ei voi meikkiä käyttää...Mitä netistä olen löytänyt miltä TCA-kuorinnan jälkeinen iho näyttää, niin kyllähän siinä pitäisi ihan selvästi olla havaittavissa ihokerroksen kuoriutumista. Ei kai nyt voi kuitenkaan olla niinkään, että jos on tehnyt näitä muita kuorintoja, niin "vastustuskyky" TCA:ta kohtaan on noussut ja pitäisi olla vahvempi kuorinta kuin tuon 12,5%... ???
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Angel - 11.03.09 - klo:10:36
^ Kyllä se itseasiassa sitten toimikin.  :) Ainakin jonkin verran. En käyttänyt meikkejä enkä muutenkaan ihan normaaleja hoitorutiinejani, mutta kosteusvoidetta kyllä ja se peitti hilseilyn todella hyvin. Sitä ei juurikaan huomannut. Yhden illan olin kokonaan ilman kosteusvoidetta ja sillon hilseilyn huomasi. Ehdin jo tosin sitä ennen laittaa huolestuneen meilin MUAC:lle ja he totetesivat, että ihan normaalilta kuulostaa ja 12,5 % on  kevyt kuorinta.

Kuorintojen aikana hoidin ihoani näin:
pesu MUAC:in Green tea bar:lla aamuin illoin, yöksi Aloe Vera & lavendar voidetta ja  päivisin aina aurinkovoidetta + jotain kosteusvoidetta. Täysin meikittä en ole töissä ollut vaan ripsiväriä olen laittanut. Sillä olen selvinnyt, kun iho on todella tasaisen värinen. Mikä on varsin ennenkuulumatonta :o  ;D

Teinkin tässä jo toisen 12,5 % kuorinnan ja pahimmille ihon arpialuleille laitoin myös tuplakerroksen eli ohjeen mukaan 5 min vaikutusajan jälkeen toinen kerros ja sille vaikutusajaksi myös 5 min. Nyt iho kuoriutuu selkeästi enemmän kuin ensimmäisellä kerralla. Kosteusvoide ei kykene peittämään kuoriutumista kaikkialta. Näky ei kuitenkaan ole mitenkään silmiinpistävä ja olen ihan normaalia elämää viettänyt. Työkaveritkaan eivät ole pyörtyneet, vaikka meikittä töissä olen pidempään aikaa näiden kuorintojen takia käynyt.

Ensimmäisellä kerralla teho ei siis ollut iholleni riittävä. Pelkäsin näitä kuorintoja jonkun verran, mutta ei tämä yhtään hullumpaa ole. Meikittömyys häiritsi aluksi minuakin, mutta kestän sen siinä toivossa, että iho paranisi.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Luna - 27.03.09 - klo:23:09
^Millainen tilanne sulla on tällä hetkellä ihon kanssa? Entäpä mikä tilanne muilla on, onko iho nykyään missä kunnossa?

Mulla on ollut pitkähkö tauko kuorintojen käytössä, mutta tänään aloitin käytön uudestaan. Iho on mennyt sen verta huonoon kuntoon pillereiden lopettamisen jälkeen, että jotain parannusta tähän olisi kiva saada. Suunnitelmana siis käyttää 3% BHA:ta ja ostaa sille kaveriksi myös vahvempaa BHA:ta, ja 40% glykoolihappo plus glyluronic käytössä myös. Kevyempää lactic acidia aion tilata myös, pitäisi löytää sopiva kombo sitten noista mitä käyttää.

Vähän mulla mietityttää miten kuorinnat reagoivat auringon kanssa, pähkäilin kuitenkin että nopeasti ihon luulisi "palautuvan" jos aurinko tuntuu vahingoittavan eli reilusti vaan taukoa kesän ajaksi. Tarkoituksena olisi käydä jokunen kerta solariumissa nyt pikapuoliin, ne käynnit olisi varmaan paras hoitaa alta pois niin voisi sitten rauhassa hapotella  ;D
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: NarnianQueen - 13.06.09 - klo:20:58
'Löysin' taas kosmetiikkavarastostani MUACin tuotteet, joita en ollut aikoihin käyttänyt. Nyt, kun sää on lämmin, ajattelin ihon kestävän kuorintojakin paremmin, käytän sentään aurinkosuojaa joka päivä.
Levitin täksi yöksi  Gly-Luronic-seerumia poskille ja otsaan, ja katson, kuinka iho siihen reagoi. Uskaltaisikohan tuota käyttää nyt useamman kerran viikossa, vuorotellen retinolituotteen (Environ Debut, hyvin mieto) kanssa...

Olin lähes täysin unohtanut nämä! Ihmekö tuo, kun säilytän litkujani kylppärin eteisessä viileässä lattianrajassa...  :D

Edit. Täytyy taas aloittaa Lactic Acid-kuorinnatkin, lueskelin MUA'n sivuilta ihastuneita arvioita ...
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Norppa - 17.09.09 - klo:14:30
Sain eilen tilaukseni ja kokeilin jo Lactic Acid kuorintaa. Vastasi ihan hyvin odotuksia, eikä tullut mitään ihmeempiä tuntemuksia. Vähän jännitin josko se tuntuisi hieman liian voimakkaalta hoidolta, mutta ei sitten onneksi kuitenkaan.

Haen tuolta ihon tasoitusta, ehkä hieman pienentyneitä huokosia ja puhtaampaa ja kirkkaampaa ihoa. Iho on aika herkkä ja sietää huonosti rakeellista kuorintaa joten on jo pitkään ollut mielessä kokeilla mitä se tykkää kemiallisesta. Kerran on kasvohoidossa laitettu jotain kemiallista kuorintaa ja se tuntui tehoavan hyvin ärsyttämättä.

Nyt vaan mietityttää kuinka uskallan käyttää tuota muiden tilaamieni tuotteiden kanssa. Tilasin siis tuon 40%:n kuorinta kitin ja jälkihoitovoiteeksi samplen sitä aloegeeliä. Lisäksi tilasin samplen Fruit Enzyme Peeliä jonka kokeilun kanssa ajattelin odottaa tuon ekan kuurin loppumiseen.  Lisäksi tilasin Gly-Luronic Acid Serumin, Botanical Bio-Peptide Concentrate with Matrixyl ja Hyaluronic Acid Serumin. Voiko noita serumeita käyttää samalla tämän kuorinnan kanssa? kuinka näistä saisi parhaat tehot irti?

Tilatessa teki mieli kokeilla vähän kaikkea, mutta nyt en sitten uskallakkaan tunkea noita naamaan yhtä aikaa, jotenkin pelkään että tuo Lactic acid kuorinta herkistää ihoa niin että se sietää huonosti muita ärsytyksiä. Ovatko nuo muut edes ns. ärsyttäviä vai enemmänkin hoitavampia tuotteita? Olen lueskellut näistä yksittäin juttuja mutta yhdistäminen tuntuukin olevan nyt se tricky part.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Kukka - 22.09.09 - klo:10:08
^Mulla oli aiempana tässä ketjussa herkän, helposti punoittavan, pintakuivan ihon ohjelma:

Viikko 1.
-Gly-Luronic serum joka toinen päivä, kerran päivässä.
-Lactid acid peel kerran viikossa ja ei tulisi käyttää samana päivänä kuin gly-luronic serumia.
-Aloe w/Lavender kaksi kertaa päivässä.


Viiikko 2.
-Retinol 10% serum joka toinen päivä, kerran päivässä.
-Lactic acid peel kerran viikossa
-Aloe w/Lavender kaksi kertaa päivässä.

Eli kerran viikossa Lactic Acid Peel. Joka toinen viikko Retinol 10%  ja joka toinen Gly-luronic serum (joka toinen päivä, kerran päivässä).
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Norppa - 22.09.09 - klo:10:31
Kiitokset Kukka ohjeista!

Olen nyt käytellyt viikon noita niin että kaksi kertaa viikossa Lactic acid kuorinta jonka jälkeen laventeligeeliä ja niinä päivinä kuin en ole kuorinut olen laittanut Hyaluronic seerumia.

Nyt huomasin eilen illalla että leuassa hieman iho hilseilee, joten taidan hieman vähentää noiden käyttöä ja panostaa enemmän kosteuttamiseen. Ehkä juuri kerran viikossa kuorinta voisi olla hyvä ja parina iltana tuo seerumi.

Tekisi niin mieli kokeilla niitä muitakin aineita mutta taitaa olla parempi mennä yksi kerrallaan niin tietää mitä ainetta vastaisuudessa vältellä jos tulee jotain reaktioita.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 11.10.09 - klo:14:35
Viestejä on hävinnyt tästäkin ketjusta, joten kirjoitan postituksen uudistuksesta uudestaan. Eli MUAC on nostanut postituskulujaan todella rajusti, halvin lähetys maksaa 30 dollaria. Mielestäni se on ihan liikaa muutamien kymmenien grammojen tuotteista, ja sen myös kerroin mailissa MUAC:lle. Ei se mitään hyödyttänyt, mutta tietävätpähän ainakin jonkun asiakkaan mielipiteen postituskuluista. Todella harmistuttava uudistus, MUAC:lla on todella paljon tehokkaita tuotteita.

Jos jää kaipaamaan kemiallisia kuorintoja, niin joitain saa http://www.theoriginalskinstore.com -nettikaupasta. Heillä on myös Ebayssa sivut, jos haluaa sitä kautta tilata tuotteita. Tuotevalikoima ei ole niin kattava kuin MUAC:lla, mutta joitain kuorintoja kuitenkin löytyy, eivätkä postituskulut ole niin hävyttömät kuin MUAC:lla.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Painted Lady - 11.10.09 - klo:15:01
Kiitti ellen linkistä. MUACista tilaaminen saa nyt kyllä jäädä. Ymmärrän toki, että jollain tavoin niidenkin on katettava kadonneiden ja "kadonneiden" lähetysten aiheuttamat kulut, mutta minä en niitä jatkossa aio maksaa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: NarnianQueen - 11.10.09 - klo:16:03
^^ Nuo eivät taida olla samoja kuin MUACin kaupan tuotteet?
Hups, Lactic Acid-kuorinnoissa löytyi vaihtoehdoksi vain 85 %  :o
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 11.10.09 - klo:17:10
^ Eivät ole MUAC:n tuotteita, vaan ihan tuon Skin Storen omia tuotteita, niin kuin MUAC:n tuotteet ovat MUAC:n omia tuotteita. Valikoima ei tosiaankaan ole niin hyvä kuin MUAC:lla, mutta jos jotain kemiallista kuorintaa kaipaa, eikä halua maksaa hävyttömiä postituskuluja, tuolta saa edes jotain. Itse ajattelin kokeilla 20% TCA-kuorintaa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Temssi - 13.10.09 - klo:18:04
Heippa,
olen mielenkiinnolla lukenut tätä ketjua. Käyn itse joka toinen kuukausi Hjeronymus-kasvohoidossa, joka on kemiallinen kuorinta, mutta en tiedä, mitä happoa siinä käytetään...
Olen kiinnostunut noista palstalla olevista kuorinnoista kotioloissa, mutta selailin Ellenin laittamaa linkkiä alkupäästä eli www.platinumskincare.com ja heillä on kyllä todella selkeät ja kattavat sivut ja tuotevalikoimia riittää. Osaatteko kukaan kertoa, lähetetäänkö sieltä tuotteita Suomeen?

Itse kaipaisin nimenomaan epätasaisen ihon (suuria huokosia ja niiden jättämiä "pisteitä") , mustapäiden ja ihon kiinteyttämisen hoitoon näitä kuorintoja. Tuolla edellä mainitulla sivulla on myös anti-ageing-tuotteita ja hoito-ohje ohjelma, mutta mukaan pitäisi liittää myös tämä ihon epäpuhtaus + laajentuneet huokoset.

Mitä mieltä olette, onko tuosta firmasta kokemusta?
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Norppa - 13.10.09 - klo:20:07
^ Muistelisin täältä lukeneeni että tuossa mainitsemassatsi Hjeronymus hoidossa käytetään vetyperoksidia. Ehkä sillä tiedolla löytyy haullakin lisää. Muistaakseni tuota hoitoa jouduttiin vielä suomessa jotenkin muuttamaan kun täällä ei saa käyttää niin tujua vetyperosiadia kun alkuperäinen hoito vaatisi.

Itse en ole siis käynyt ko. hoidossa, näin muistelen vain lukeneeni.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 14.10.09 - klo:09:34
Olen kiinnostunut noista palstalla olevista kuorinnoista kotioloissa, mutta selailin Ellenin laittamaa linkkiä alkupäästä eli www.platinumskincare.com ja heillä on kyllä todella selkeät ja kattavat sivut ja tuotevalikoimia riittää. Osaatteko kukaan kertoa, lähetetäänkö sieltä tuotteita Suomeen? Mitä mieltä olette, onko tuosta firmasta kokemusta?

Tuosta Lunan linkkaamasta firmasta ei ole kokemuksia ja postituskulujakaan ei saa tietää ennen kuin rekisteröityy käyttäjäksi ja testaa ostoskorin kans. Sain sellaisen käsityksen sivuilta, että postittavat Suomeenkin. Pikaisella vilkaisulla monet tuotteet eroavat esim. MUAC:n ja Skinstoren tuotteista siinä, että aktiivisten aineiden lisäksi esim. kuorintoihin on lisätty muitakin aineosia. Lisäksi hinnat ovat hiukan kalliimmat kuin Skinstoressa ja MUAC:ssa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Temssi - 14.10.09 - klo:16:58
Ellen ja muutkin,
tarkoittaako se, että tuotteisiin on lisätty muitakin aineita kuin pelkästään happoja hyvältä asialta vai ei? Kysymys voi kuullostaa tyhmältä, mutta en tiedä oikeasti, mikä on turvallista ja kuitenkin tehokasta noissa kemiallisissa kuorinnoissa kotioloissa...

Norppa, olet oikeassa, Hjeronymus-hoito on muuttunut tässä vuosien varrella. Kun aloitin ne, niin silloin vetyperoksidi-prosentti oli korkeampi ja kyllä tuntuikin iholla heti, nykyään sitä taas hierotaan pidempään iholle ja kun alkaa tuntua, sitten vasta neuraloidaan.

Onko teillä edelleen ihonhoito-ohjelmissa näitä kuorintoja ja mitä yhdistelmiä?
Tämä on kyllä mielenkiintoinen aihe.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: FairyTale - 15.10.09 - klo:08:46
Mulla on edelleen ihonhoito-ohjelmassa kuorintoja, nykyään tosin, kun iho on suht hyvässä kunnossa (kiitos Pascoen), niin vaan noin kerran kuussa Lactid acid/ Radiance peel/ Glycolic acid. Iltaisin käytän usein kasvoveden sijaan sarjan pore minimizer-litkua, mutta se tuntuu nyt ilmojen kylmennyttyä vähän kuivattavalta, joten saa varmaan jäädä pois käytöstä talven ajaksi, tilalle ruusuvettä.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 15.10.09 - klo:09:19
Ellen ja muutkin, tarkoittaako se, että tuotteisiin on lisätty muitakin aineita kuin pelkästään happoja hyvältä asialta vai ei?

Mie en ole ammattilainen, joten en osaa sanoa kuinka paljon erilaiset muut ainesosat vaikuttavat kuorintojen tehokkuuteen tai turvallisuuteen. Luulisin, ettei kuorintoihin tarvitsisi lisätä kymmeniä erilaisia ainesosia, että ne olisivat tehokkaita.

Mie oon taas syksyn tullessa aktivoitunut käyttämään näitä kuorintoja säännöllisemmin. Käyttelen loppuun 40 % glykokuorinnan, jonka jälkeen en aio sitä kuorintaa enää ostaa lisää. Oon yrittänyt käyttää noita kuorintoja pois nopeammin, ja oonki tehnyt kuorintoja useamman kerran viikossa (pari BHA-kuorintaa, pari glykokuorintaa). 15 % salisyylikuorinta on selvästi parempi mun rasvaiselle iholle, koska BHA kuorii paremmin kuin tuo 40-volttinen glyko. BHA:ta voisin käyttää ihonhoitorutiinissa koko ajan, jos vain nyt jostain saisi BHA-kuorintaa.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: ellen - 15.10.09 - klo:09:31
Tuplapostaus, mutta halusin laittaa erilliseen kommenttiin, että löysin vielä yhden nettikaupan, joka toimittaa tavaraa myös EU:hun melko edullisesti ja josta saa erilaisia kemiallisia kuorintoja:

http://www.larachem.com

Tuon putiikin hyaluronigeeli vaikuttaa myös hyvältä ;).
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Elliotta - 15.10.09 - klo:19:12
^ kiitos vinkistä ellen! Mulla noi kemialliset kuorinnat on nyt vähän pannassa (suurimpaa osaa ei suositella ollenkaan raskauden/imetyksen aikana), mutta jos joskus teet tilausta, niin halutessasi voit toki ilmoitella myös kimppatilauksesta  ;). Huomasin että postikulut ainakin parille pienemmälle pullolle (120 ml) ovat yhtä suuret kuin esim. yhdelle pienelle. Tullien ja alvien suhteen toki tilausraja tulee aika nopsaan täyteen.
Otsikko: Vs: MUAC, kemiallisia kuorintoja kotona
Kirjoitti: Reese - 18.10.09 - klo:13:30
15 % salisyylikuorinta on selvästi parempi mun rasvaiselle iholle, koska BHA kuorii paremmin kuin tuo 40-volttinen glyko.

Tuli tästä mieleen että voisin kertoa omatkin kokemukseni. Pintakuiva akneiho kyseessä, tosin jo aika rauhoittunut pahimpiin vuosiin nähden.

Olen kokeillut 15% salisyylikuorintoja ja 40% ja 50% glykolihappokuorintoja, alkaen ohjeiden mukaisesti yhden minuutin vaikutusajoista ja edeten nykyisin käyttämiini 3-4 minuutin vaikutusaikoihin. Salisyylihappo tuntui todella polttavalta iholla, mikä kuitenkin oli vielä ihan siedettävää, mutta lopetin tuon käytön parin näytekokoisen pullon jälkeen kun kyllästyin siihen, että iho todella kuoriutui n. parin päivän päästä kuorintakäsittelystä parin päivän ajan, ja ihmisten ilmoilla olo tuolloin oli hieman vaivaannuttavaa hilseilevän ihon kanssa. Glykolihapon kanssa samaa selkeää kuoriutumisongelmaa ei ole ollut, mutta mielestäni se on silti ollut toimiva, tasoittaa ihoa. Tämä ei niinkään tunnu iholla polttelevalta kuorinnan ajan vaan ihoa tekisi mieli raapia, todella kutiseva tunne. Ei mitenkään sietämätön kuitenkaan.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Temssi - 19.10.09 - klo:11:14
Reese, oliko sinulla 15%:n salisyylikuorinnan jälkeisen ihon selkeän kuoriutumisen jälkeen selvästi paremman näköinen ja tuntuinen iho?
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 19.10.09 - klo:11:43
^ Yksi kuorinta ei ainakaan mun iholle tee kamalasti näkyvää muutosta, vaan useat peräkkäiset kuorinnat tekevät tulosta. Eka kuorinta saattaa jopa tehdä arvista punottavammat ja helpommin huomattavat, kun iho kuoriutuu ja arpikudoskin tulee paremmin näkyviin kuolleen ihon poistuessa arpienkin pinnalta. Mutta tilanne korjaantuu kyllä usemman kuorinnan jälkeen, kun iho taas kuorituu lisää.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Temssi - 21.10.09 - klo:04:36
Ellen,
luuletko, että minun kannattaisi kokeilla tuo 15%:sta BHA-kuorintaa, koska haluan nimenomaan ihostani tasaisemman ja mtä seerumeja siihen mukaan tarvitaan ja kuorinnan jälkeisen voiteen, joka helpottaa kuoriutumisvaiheessa?
Nyt käytän kotona "aspiriininaamiota" kerran, pari viikossa ja pidän siitä paljon enemmän, kuin perinteisistä kuorintavoiteista.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 21.10.09 - klo:07:15
^ Kokeile ihmeessä vaikka tuota Larachemin 10 tai 20 %:n salisyylikuorintaa. Jos tilaat Larachemista, se heidän kosteuttava hyaluronigeeli näyttää hyvältä. Sen päälle jotain tuhdimpaa kosteusvoidetta tai vaikka ohutta öljyä, niin kuorimista ei kamalasti näy meikin alta. Pelkkää puhdasta aloe veraakin voi käyttää kosteutukseen ja ihon rauhoittamiseen.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Temssi - 22.10.09 - klo:14:29
Kiitos Ellen vinkeista!
Täytyy tilata, kunhan finanssipuoli antaa myöten. Sokkona en lähde mitään kokeilemaan, siksi tämä kyseleminen...
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 08.12.09 - klo:21:08
Tein äsken tilauksen The Original Skinstoreen, josta tilasin 20 % TCA-kuorinnan. Toivon mukaan saan tuotteen ihan ongelmitta perille, koska todellakin haluan kokeilla, jos saisin tuolla kuorinnalla aikaan jotain todella näkyvää ihossani. Sen pitäisi olla todella tehokas kuorinta ja sen pitäisi vaikuttaa arpiin ja juonteisiin hyvin. Raporttia kaupasta ja tuotteesta tulee heti, kun saan paketin käsiini.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: maatis - 11.12.09 - klo:14:25
Hmmm... onkohan normaalia, että 25% BHA-kuorinnasta tulee iho aluksi ihan kuivaksi ja ryppyiseksi? 2vrk sitten tein.  Ei ole vielä alkanut kuoriutua, tuleekohan noiden ryppyjen alta muka joku nätti uusi iho...
Rasvailen ahkerasti, se auttaa siihen miltä iho tuntuu mutta rypyt ei poistu rasvalla.


***
Kiitos Minsku, tämä huojensi mieltäni :) ettei iho olis ainaskaan jäämässä tollaseksi ryppypaperiksi, heheh :)

***
Päivitystä... dramaattisinta taisi olla juuri tuo ryppyefekti, se onneksi on jo haihtunut. Iho hilseilee jonkin verran muttei sentään lähde ihoa laattoina ja pullahtele valtavia mustapäitä ihon pintaan :D Vaan hilseilee sen verran että sen voi laittaa pakkasen piikkiinkin, kun ei huvita puolitutuille alkaa selittää happokuorinnoista... alla oleva uusi iho on ihan saman näköistä kuin vanhakin, että se siitä nätistä uudesta sitten :) noh, kärsivälliyyttä ja muutama lisäkuorinta, kenpä tietää mitä sitten paljastuu...
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Minsku - 11.12.09 - klo:14:39
Mulla tulee 15% BHA:sta sama ryppyefekti, jonka jälkeen jossain vaiheessa iho hilseilee palasina pois. Kait se hilseilyn jälkeinen iho sitten muka on se nätti uusi iho :D
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 09.01.10 - klo:15:48
www.theoriginalskinstore.com oli nopea toimituksessaan: 10 päivässä tilauksesta sain hyvin pakatun TCA-kuorinnan kotiini.

Kuorin tänään ihoni 20 % TCA-kuorinnalla: levitin liuosta kahteen otteeseen, koska ensimmäisellä levityskerralla ihoni ei muuttunut valkoiseksi (frosting). Toisella levityskerralla iho muuttui valkoiseksi joistain paikoista, enkä enää uskaltanut levittää liuosta kolmatta kertaa niille alueille, jotka eivät muuttuneet valkoisiksi.

Kipu ei ollut paha ja se meni äkkiä ohi. Lievitin tukalaa oloa hiustenkuivaajan kylmäpuhalluksen avulla. Vähän jäi kyllä harmittamaan, etten saanut kuorittua pahimpia arpialueita valkoisiksi asti, joten uusi kuorintakerta täytyy suorittaa heti vain, kun iho on siihen valmis.

Vielä en osaa sanoa ovatko TCA-kuorintatulokset niin mullistavia kuin haluaisin niiden olevan, mutta varmasti tulen jatkossakin kuorimaan TCA:lla.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Angel - 14.01.10 - klo:12:28
^ Ellen, olisi kiva kuulla miten kuorinta auttoi.

Itse laitoin eilen 15 % TCA-kuorinnan (MUAC). Viimeksi tein ko. kuorinnan n. vajaa vuosi sitten. Frosting-ilmiötä en saanut oikeastaan lainkaan aikaan toisin kuin silloin, kun viimeksi tein kuorinnan 15 %:lla. Joten saapi nähdä onko tällä kuorinnalla mitä vaikutusta. Nyt on ainakin hyvin kireäntuntuinen iho. Jokatapauksessa ajattelin tehdä 2-3 kuorintaa, mutta olisihan se kiva, jos jo ensimmäinenkin auttaisi. Viime keväisten kokemusten perusteella, odotukset eivät ole kovin korkealla. Iho on hetken kuulaampi yms., mutta arvet jököttää naamassa edelleen  >:(

Voimakkaampi kuorinta pitäisi varmaan seuraavaksi hankkia. En ole enää MUAC:n postimaksujen takia sieltä tilannut ja vain vilkuillut joitain muita putiikkeja. Pitäisi siis ihan kunnolla perehtyä asiaan ennen kuin uskallan mitään tilata.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 14.01.10 - klo:12:51
En usko, että tulokset ovat niin mullistavia kuin olisin halunnut niiden olevan. Viisi päivää kuorinnan jälkeen iho tuntuu edelleen vähän kireältä, se halkeilee ja kesii ihan hulluna. Mitä nyt näen pois lähteneiden ihokaistaleiden alta, niin iho ei kovin uudistuneelta näytä: arvet ja rypytkin ovat paikallaan :-\. Mutta kokonaiskuvaa en voi tietenkään vielä nähdä, koska iho parantuu edelleen.

Heti, kun iho toipuu riittävästi tästä kuorinnasta, teen varmasti uuden ja silloin levitän ainakin kolme-neljä kerrosta TCA:ta. Nyt juuri kaikkien pahimmat osat (arpiset posket) saivat liian vähän happoa, joten keskityn niihin seuraavala kerralla. Aion myös kokeilla TCA cross -menetelmää: hammastikku liuokseen ja sillä ihon arpikohtien käsitteleminen/pistäminen.

Jospa nämä käsittelyt auttaisivat vähän, mutta kai mun pitää tottua siihen ajatukseen lopullisesti, etten ikinä saa todella sileää ja tasaisen väristä ihoa :'(.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Od3ssa - 12.03.10 - klo:18:53
En ole viime syksyn jälkeen mitään kuorintoja käytellyt ja ovat kaapissa pimeässä olleet, niin eikö luulisi edelleen käyttökelpoisia olevan? Osa on avattuja, mutta koostumus ei näytä muuttuneen, eikä mitään ylimääräistä höttöä tulleen. Ja eihän noissa kyllä luekaan mitään parasta ennen-päiväystä?
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 01.06.10 - klo:11:26
Tilasin Ishtar Skinlights (http://www.ishtarskinlights.com/acatalog/clarity.html) -nettikaupasta 15 % mantelihappoa, kun siitä pitäisi olla apua akneen, mustapäihin, suurentuneisiin huokosiin ja mataliin ryppyihin. Mantelihapon pitäisi olla myös hellempää iholle kuin muiden kemiallisten kuorintojen, eli sen ei pitäisi aiheuttaa liiallista ihon kuoriutumista. Mantelihappo on seerumin muodossa, eli se jätetään iholle, eikä sitä pois niin kuin muita kuorintoja. Kauppa myy tuotteitaan myös eBayssa, mutta jostain syystä juuri tuota happoa ei ollut saatavilla ostohetkellä, joten ostin tuotteen suoraan heidän omasta nettikaupasta. Kerron kokemuksista heti, kun saan tuotteen käsiini ja testiin.

Oon tehnyt kevään aikana kaksi koko kasvojen TCA-kuorintaa, yhden TCA cross -käsittelyn ja kaksi käsittelyä, jossa laitoin TCA-kuorintaa iholle paikallisesti arpipaikkoihin pumpulipuikolla. Ensimmäinen tuollainen pumpulipuikolla käsitteleminen tuntui toimivan paremmin kuin toinen. Jotenkin odotin, että noinkin rankasta kuorinnasta kuin 20 % TCA-kuorinnasta tulisi näkyvämpiä tuloksia kuin nyt on tullut. Käytän TCA-kuorintaa tulevaisuudessakin, mutta taidan pitäytyä koko kasvojen käsittelyn sijaan ongelma-alueiden käsittelyssä, eli käsittelen ryppyjä ja arpikohtia.

Käytin pari päivää sitten loppuun MUAC:n 15 % BHA-kuorintanäytepakkauksen ja iho kesiikin nyt aika paljon. Kun käytin BHA- ja glykolihappokuorintoja useamman kerran viikossa, ihon rasvoittuvuus väheni selvästi, mutta tuloksia olisi pitänyt ylläpitää jatkuvalla viikottaisella kuorimisella. Näillä näkymin en ole hankkimassa lisää BHA-kuorintaa, ja varsinkin jos mantelihappo on tehokasta, niin tarvetta ei edes ole. Toivottavasti saan käytettyä mantelihappoa säännöllisemmin, kun sitä on helpompi käyttää kuin muita kuorintoja, eli tarvitsee vain levittää seerumia iholle.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: NarnianQueen - 01.06.10 - klo:14:48
MUACin suosittu Gly-Luronic seerumi loppui tässä keväällä, enkä ole tilannut uutta. Huomasin sen sisältävän säilöntäainetta Methylisothiazolinone, jota ei suositella käytettäväksi  iholle jätettävissä tuotteissa sen ärsyttävyysriskin takia... :-\
Laitoin asiakaspalveluun kyselyn, miksi firma käyttää tuota tuotteissaan, mutta en saanut vastausta...   ::)

Lactic acid-kuorintaa on vielä jäljellä, mutta en uskalla käyttää sitä poskiin kevään aikana imaantuneiden pienten verisuonten
takia... en ole ennen kärsinyt couperosasta, mutta olen näemmä saanut sen ensioireita, ilmeisesti liian tujujen kuorinta-aineiden käytöstä...  :-\ En missään nimessä uskalla riskeerata pahempia ihoreaktioita ja aion pitää kesän aikana taukoa kuorinnoista. Käytän iltaisin 10% Glycolic acid geliä (Peter Thomas Roth), jonka pitäisi olla epäpuhtauksille ja arville erinomainen, mutta epäilen sitäkin liian vahvaksi. Jotain silti on tehtävä arpien haalistumisen toivossa..
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 20.06.10 - klo:11:42
Tilaamani manteliseerumi on ollut nyt käytössä vähän aikaa ja se tuntuu kyllä ihan tehokkaalta. Varsinkin, kun oon käyttänyt sitä melkein joka ilta, vaikka suositus on kolme kertaa viikossa ;D . Iho kuoriutuu ja tuntuu paljon sileämmältä selvästi. Seerumi imeytyy ihoon todella nopsaan ja helposti, iholle jää sellainen vähän kalvomainen tunne, mutta kasvot eivät kiristä kuitenkaan. Seerumi tuoksuu todella erikoiselta, mutta jos seerumia laittaa vasta juuri ennen nukkumaanmenoa, niin hajua ei tarvitse haistella liiaksi. Oon laittanut seerumia päivisinkin ja haju kyllä häviää vähitellen iholta, eikä jää leijailemaan nenän ympärille koko päiväksi.

Tätä tuotetta jaksaa käyttääkin säännöllisesti, koska sen voi jättää iholle. Toivon mukaan säännöllisessä käytössä seerumin tehot näkyvät vielä paremmin.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Kuutar - 22.11.10 - klo:16:44
Onko kukaan tilannut tästä nettikaupasta kuorinta-aineita  http://www.bravuralondon.com/ ?
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Luurankka - 15.08.12 - klo:22:00
Tein maanantaina salisyylihappokuorinnan 10 % liuoksella. Miedompi viisiprosenttinenkin olisi varmasti riittänyt, nimittäin polte oli hemmetinmoinen, joten pesin kasvot aika pian levityksen jälkeen. Ohjeissa suositeltiin vaikutusajaksi 3-15 minuuttia, mutta en tiedä tuliko 3 minuuttia ihan täyteen kun en katsonut aikaa. Iho punoitti joistain kohdin hieman ja pieni polte tuntui vielä illallakin. Aamulla iho oli jo ihan rauhallinen ja tasaisemman näköinen ja tulos on oikeastaan parantunut vielä parin päivän sisään. Mitään hilseilyä tai näkyvää kuoriutumista ei ole -vielä- näkynyt.

Mustapäät ja ihomadot on paljon huomaamattomampia eikä uusia epäpuhtauksia ole tullut. Epäilyttävän helppoa?
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Painted Lady - 19.08.12 - klo:17:21
^Mistä hankit tuon salisyylihappokuorinnan? Minulla oli MUACin muistaakseni 15% salisyylihappokuorinta, jota en montaa kertaa pystynyt käyttämään sen polttelun takia. Käyttöintoa vähensi myös se, että iho kuoriutoi näkyvästi n. viikon ajan käytöstä, enkä halunnut kulkea ympäriinsä kasvot hilseillen. Myös MUACin maitohappokuorinta (en muista enää vahvuutta, ei kuitenkaan vahvimmasta päästä) teki saman tempun.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 19.08.12 - klo:17:42
^ Larachemista (http://www.larachem.com/salicylic_acid.html) saa 5, 10 ja 20 % kuorintaliuoksia. Olen tykännyt heidän 20 % liuoksestaan. Miedompaa salisyylihappoliuosta ja/tai kasvoille jätettävää kasvovettä voi tehdä itsekin, siitä lisää esim. blogissani ja Kasvovedet-ketjussa (http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=396.msg861083#msg861083).
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Luurankka - 19.08.12 - klo:17:52
Painted Lady, ebaysta, tältä (http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180945135931&ssPageName=ADME:L:OU:GB:3160) myyjältä. Tein tilauksen muistaakseni keskiviikkona ja paketti oli perillä maanantaina.

Pienimuotoista kuoriutumista alkoi esiintyä loppuviikosta ja sekin vain nenässä ja leuassa ja lähti varovasti hieroen pois. Ei siis mitään paksua ja selkeää riekaletta. Tietysti lyhyt vaikutusaikakin saattoi vaikuttaa tähän.

Tänään on tarkoitus kuoria uudestaan ja aion kokeilla kasvojen viilentämistä föönin kylmäpuhalluksella, jotta saisin vähän pidennettyä vaikutusaikaa.

Sellainen kysymys heräsi, että mitenkähän kannattaisi ajoittaa ultraäänikuorinta ja salisyylihapon käyttö? Järkeilin, että ensin salisyyli ja sitten ultraääni, mutta kannattaakohan pitää iholle lepopäiviä vai voiko vetää peräjälkeen jo? Kokemuksia kellään?
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Painted Lady - 19.08.12 - klo:20:48
^ ja ^^ Kiitos molemmille linkeistä. Pitää katsoa jossain vaiheessa, jos uskaltautuisin tilaamaan.

Luurankka
, itse odottaisin ihon kunnosta riippuen ainakin päivän tai pari happokuorinnan jälkeen ennen kuin alkaisin UÄ-laitteella ihoa käsittelemään (RIOn laitetta varmaan tarkoitit?). Jos ihon pinta kuivuu kovasti ja lähtee hilseilemään kunnolla happokuorinnan jälkeen, niin odottaisin varmaan siihen asti, kunnes kuollut ihokerros kuoriutuu pois. Ihan siltä varalta, ettei sillä UÄ-laitteella tule aiheutettua arpia iholle.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Luurankka - 22.08.12 - klo:22:27
Viimeisin kuorinta ei tuntunut missään, joten viilennys ei ollut tarpeen. Alkoholin katku on kyllä tainnuttavaa tasoa ja henki meinaa loppua, mutta mitäpä sitä ei kärsisi..  Hilseilyä tai kuoriutumista ei ole nyt tullut ollenkaan. Vähän kyllä mietityttää onko tämä nyt kuinka tehokasta kun ei kerran naama tipu tai tule muuta hankaluutta. ;D
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 23.08.12 - klo:12:29
^ Aika erikoista, ettei sulle ole tullut ihon hilseilyä ja kuoriutumista, sillä tekemäni noin 8 % salisyylihappokasvovesi on minulle aiheuttanut välillä ihon hienoista hilseilyä ja nytkin on nenänpielet ihan karheat, sillä kasvovesi toimi vähän liiankin hyvin niissä.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Luurankka - 23.08.12 - klo:18:04
^ Niin, mietinkin, että onkohan tuo ihan susi sitten koko tuote. Ensimmäisen kerran jälkeenhän sitä kuoriutumista oli vähän, mutta nyt ei ole näkynyt.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Luurankka - 01.09.12 - klo:00:07
Niinpä vain se hilseily alkoi. Jopa siinä määrin, että tällä viikolla en ole kuorinut ollenkaan. Hellavarainen mekaaninen kuorinta on melkein pakko tehdä jos meinaa saada meikin asettumaan nätisti. Kuoriutuminen on keskittynyt lähinnä T-alueelle ja onneksi hilse on sellaista hienojakoista ja pehmeää kuitenkin ja lähtee aika helposti pois.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Lila - 24.03.13 - klo:13:51
Minulla on ollut jo pidemmän aikaa 50% TCA-liuosta, jota olen varovasti testaillut muutamaan spesiaalitarkoitukseen.

Kasvoilla minulla on muutama jääpiikkiarpi, joista yhteen testasin TCA-cross:ia. Aika helposti sain tuohon frostingin - ja silti parani melko nopeasti. En ole kyllä mitenkään varma siitä, paraniko arven ulkonäkö, on siinä kuoppa edelleen. Ehkä toistan vielä käsittelyn ja katson tulokset, ennen kuin kokeilen kasvoille muuta.

Kohollaan oleviin arpiinhan TCA:ta ei välttämättä edes suositella, mutta olenpa testaillut silti. Minulla on reidessä todella voimakkaasti koholla oleva arpi, jonka olen käsitellyt TCA:lla nyt kaksi kertaa. Annoin pinnan vaalentua ihan kunnolla ja arven alueella kesti tosi kauan, ennen kuin edes pientä nipistelyä tuntui. Arpi on ohentunut selvästi - toki sen väri on vielä aika voimakkaan punainen kun käsittely oli niin syvä. Mutta hyvältä näyttää, saatan sen käsitellä vielä kertaalleen ensi talvena. Yllättävän hyvä tulos kohteeseen, johon TCA:n ei edes pitäisi auttaa.

Kokeilen TCA:ta myös polven pitkänmuotoiseen leikkausarpeen. Ideana se, että annan hapon vaikuttaa aika syvälle, mutta pienellä alueella - niin että alueen ihon jouston tarve ei kauheasti rassaa paranevaa kohtaa. Kaksi kohtaa olen nyt käsitellyt ja tuloksista ei voi vielä sanoa mitään, kohdat vielä punottavat voimakkaasti. Näyttäisi kuitenkin siltä, että arven leveimpään kohtaan tekemäni käsittely olisi saanut arpea kuroutumaan kapeammaksi. Jos käsittelen koko arven näin, niin siinä menee varmaan pari vuotta aikaa.

Käsittelin myös osan olkavarressa olevaa röpelöistä syntymämerkkiä, vähän kevyemmin. Käsitelty alue on selvästi sileämpi ja huomaamattomampi kuin käsittelemätön, jo nyt, pari kuukautta käsittelyn jälkeen.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Lila - 29.05.13 - klo:11:53
Jatkanpas uuteen viestiin, voin yhdistää nämä jonkin ajan päästä.

Tosiaan, tein TCA-crossin uudelleen tuohon jääpiikkiarpeen - ja nyt näyttäisi siltä, että kuoppa on selvästi täyttynyt. Omani ovat pieniä, hädin tuskin laajentunutta ihohuokosta suurempia, mutta silti näköjään vähintään kaksi käsittelyä tarvitaan kuopan häivyttämiseen. Pientä punoitusta on alueella, mutta se on paljon helpompi peittää kuin teräväreunainen kuoppa.

Sain kasvoista hävitettyä myös yhden kohoarven. En laimentanut liuosta ja käsittelin kohollaan olevan alueen tarkasti kostutetun puutikun kärjellä kevyeeseen frostingiin saakka. Terävärajaisesta ja vaaleasta arpinäppylästä ei ole enää tietoakaan.

Reiden arven poistaminen on onnistunut erittäin hyvin, uutta paksuuntumista ei ole alueella ollenkaan. Arpi on vieläkin punainen, mutta niin se oli myös ennen käsittelyä.

Sen sijaan polven pari pientä käsiteltyä kohtaa... ...taisin käsitellä liikaa ja liian laajalta. Ovat aika ikävän näköiset toistaiseksi. Ei onneksi mitään kohoarpimuodostumaa, mutta tummia ja rumia. Näissä koti-TCA-jutuissa on tosiaan riskinsä ja epäonnistumisen mahdollisuus on suuri, en voi suositella välttämättä kenellekään.

Myös olkavarren syntymämerkki on palautunut lähes ennalleen, röpelöiseksi. Tarvitsisi ehkä syvempää käsittelyä - tai TCA ei tehoa tuohon.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Painted Lady - 29.05.13 - klo:14:49
^ 50% TCA kuulostaa järkyttävän vahvalta liuokselta.  :) Minulla on pullo 12,5% TCA-liuosta ja olen silläkin onnistunut kuorimaan kasvoni niin, että jäljelle jäi hieman punoittava alue. Tein kuorinnan pari vuotta sitten joulukuussa ja se punoitus on edellen näkyvissä. Syynä tuohon punoitukseen on kai se, että iho alkoi hilseillä ennen kuin alla oleva iho oli uusiutunut riittävästi. Näin muutaman vuoden jälkeen tuo punoitus onkin ehkä ainoa merkki koko kuorinnasta. Toisaalta, eipä tuon miedon kuorinnan kai pidäkään saada aikaan mitään suuria muutoksia.

Toisaalta tekisi mieli kokeilla vahvempaa happoa, mutta nuo kokemukset miedon hapon kanssa saa minut vähän epäilemään kokeilun kannattavuutta.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Lila - 29.05.13 - klo:20:15
Tuota vahvempaa happoa ei kyllä kotioloissa kannata laajoille alueille edes kokeilla. Mutta siinä mielessä se on kyllä hyvää, että tuosta saa laimennettua kyllä isompaan kuorintaan, jos haluaa.

TCA-cross -metodissa hapon pitää olla vahva.

En ole ihan vakuuttunut koko ihon pinnan vaurioittamisen hyödyllisyydestä - paitsi ehkä ihan ääritilanteissa.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Taistelukonna - 23.08.14 - klo:15:40
Heippa, ilmoittaudun ketjuun! ;) Opiskelijana ei ole varaa käydä lääkärillä, joten päätin ottaa riskin ja tehdä salisyylihappokuorinnan kotona. Haaveena päästä eroon mustapäistä, laajentuneista ihohuokosista ja aknearvista. Tilasin tällä viikolla ebayn kautta 20 % salisyylihappokuorinnan - tiedän että ensikertalaiselle varmasti aika tuju, mutta minulla on paksu iho - ja jos sillä ei mustapäistä pääse eroon, niin tyydyn edes ihon tasoittumiseen. Teini-iän aknesta kun jäi jäljelle muutama ikävä jääpiikki- ja isompia kraateriarpia. Tilasin myös samalla Tamanu öljyn ja A-vitamiinivoiteen, ja kaapista löytyy mineraaliaurinkosuoja (SPF 30). Tarkoituksena on tehdä salisyylihappokuorinnan jälkeiseksi hoidoksi Tamanu-öljystä, kookosöljystä ja aloe verasta kasvoille jätettävä hoitoöljy. Aamuisin aurinkosuoja ja muina iltoina A-vitamiinivoide. Kaikissa näissä on vain luonnon kemikaaleja/tuotteita. Onneksi en hirveästi meikkaa, ja jos näin teen, käytän mineraalipohjaa, joten meikeistäkään ei tule mitään ylimääräistä ihon paranemisprosessia häiritsemään  :)

Tuotteiden pitäisi tulla ensi viikolla. Olen jo ottanut kuvia naaman ihosta, joten tulen parin kuukauden päästä postaamaan ennen ja jälkeen kuvia! Onko teillä vinkkejä näin ensikertalaisille? Tiedän että pitää aloittaa pienellä vaikutusajalla ja nostaa joka kerta. Olen lukenut vähän ristiriitaista tietoa siitä, kuinka usein kuorinta pitää tehdä. Ajattelin ensikerran perusteella arvioida, teenkö sen kerran viikossa vai kahdessa viikossa. Onko tämä liian usein?
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: bijou - 13.03.15 - klo:23:24
Taistelukonna, saisiko sulta tuon tuotteen nimeä? :) Jään oottelemaan sun kuvia, on kiinnostunut miten toimii mustapäihin.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: bast - 14.03.15 - klo:12:44
Enpä ole ennen huomannut tätä topicia.
Mitähän uskaltaisi kokeilla kuopalla oleviin aknearpiin? Olisiko tuo TCA-cross hyvä vaihtoehto. En haluaisi käsitellä koko naamaa kerralla. Mistä aineita kannattaa tilata ja minkä vahvuisena?
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: NarnianQueen - 14.03.15 - klo:13:00
Taistelukonna, olethan lukenut huolella kaikki käyttöohjeet ja mahdolliset haittavaikutukset? Viisasta tosiaan aloittaa hyvin pienellä annostuksella / ajalla - ja muistaa päiväsaikaan vahva aurinkosuoja!!!!!!

Bast, kannattaa kokeilla ensin miedompia aineita (esim. lactic acid / glycolic acid, mitkä nekin ovat vahvaa tavaraa)...  esim. 10 viikon / kerran kuuri, ja antaa arville aikaa haalistua.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: bast - 15.03.15 - klo:13:26
^ Niin mutta mun arvissa ei ole mitään haalisteltavaa. Ne on ihan ihon värisiä kuoppia.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Taistelukonna - 16.03.15 - klo:14:51
Bijou, MTY London taisi olla merkki. En tiedä mikä sunnuntaipainos tuo nyt on, kun en itsellä ole mitään eroa huomannut edes näin pitkän ajan jälkeen. Kuorinnan jälkeen iho kyllä hilseilee hienosti pari päivää, pari kertaa on jopa hiukan liuskottunut yksittäisistä paikoista, mutta that's it. Arville tai mustapäille ei ole kyllä tapahtunut yhtikäs mitään, vaikka olen sitä kerrostanutkin välillä. En siis postaa kuvia... Harmittaa kyllä. MUACin TCA-kuorinta kiinnostaisi, varmaan jossain vaiheessa aion sen hankkia.

NarnianQueen, ei huolta, putelin mukana tuli hyvät ohjeet ja aurinkovoidetta käytän muutenkin. Ostin tuotteen siis viime vuoden elokuussa eli kohta puoli vuotta on käytetty ilman haittavaikutuksia. ;)

Bast, TCA:sta oon lukenut aika paljon hyvää, esimerkiksi Make Up Artist's Choicelta. Niiltä löytyy myös tollanen oma kokemus-sivu, minne jotku postaa kuvia tuloksista. Tietääkseni pitäisi nimenomaan kuoppa-arpiin toimia, mitä iteltäkin löytyy. Kannattaa kuitenki lukea näistä kemiallisista kuorinnoista aika paljon etukäteen ennen minkäänlaista päätöstä ja kuten NarnianQueen sanoi, aloittaa miedoista :)
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Fii - 20.03.15 - klo:21:07
Minulla on tuota TCA:ta ja en kyllä ainakaan suosittele käyttämään sellaisena ajankohtana jos pitää esim. lähipäivänä olla edustavannäköinen. Itselläni alkoi iho kuoriutua ihan kunnolla ja sitähän ei sitten millään meikkivoiteilla ym. peitellä. Jäi oikeastaan sitten sen käyttö, mutta ajattelin taas, että pitäisi alkaa säännöllisesti taas käyttämään. Mutta tosiaan pakko esim. vapailla tms., koska oma naamani ihan riekaleilla käsitteltyn jälkeisinä päivinä. AHA taas ei aiheuta sellaista efektiä niin sitä olen ahkerammin käytellyt :D
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Reese - 09.06.15 - klo:20:51
Itse en ole TCA:ta käytellyt tai harkinnutkaan, mutta glykolihappoa kylläkin. Tämä tänpäiväinen uutinen siis vähän säikäytti:

http://yle.fi/uutiset/helsinkilaismies_kokeili_verkosta_ostettua_itsehoitotuotetta__iho_alkoi_halkeilla_ja_irrota/8059220
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: NarnianQueen - 09.06.15 - klo:22:52
En kyllä alkuunkaan ihmettele, TCA on tujua kamaa - ainakin MUAC:in sivuilla selkeästi varoitetaan aloittamasta niin vahvasta aineesta.
Jos joku mieshenkilö (yllättäen... miehistä logiikkaa käydä 'suoraan asiaan' ...) on tilannut aineen tutustumatta sen vaikutuksiin, niin moka on hänen omaa varomattomuuttaan. Tosin vastuunsa on myyjälläkin... varoitukset ovat aina paikallaan.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: lynx - 10.06.15 - klo:09:16
Heh, olin tulossa linkittämään tota samaa :D Tässä sama Iltalehdessä parin lisäkuvan kanssa:

http://www.iltalehti.fi/terveys/2015060919833988_tr.shtml

toivottavasti paranee... On aivan karsean näköinen!
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Kathy - 10.06.15 - klo:09:36
Ilta-sanomien jutun mukaan tuo mies oli aineen antanut vaikuttaa viikon?! Toivottavasti tuossa nyt on joku virhe, mutta jos on totta niin en yhtään ihmettele tuota lopputulosta. Ja vaikka ohjeissa olisi jotain tuolla tavalla tulkittavaa ollutkin niin haloo, vahvaa happoa naamalle viikoksi, wtf. :P
Lainaus
Kun Antti laittoi liuosta kasvoihinsa, hän antoi sen antaa vaikuttaa viikon, kuten ohjeissa sanottiin. Viikon aikana hänen naamansa turposi sinimustaksi ja seitsemäntenä päivänä iho alkoi halkeilla.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: lynx - 10.06.15 - klo:09:44
^Kääk ;D Onkohan toi joku toimittajan väärinkäsitys, vai oikeastiko meni pitämään happoa naamallaan viikon ???

Voi olla, että tossa koitetaan jotenkin epäonnistuneesti selittää sitä, että se kuoriutuminen tapahtuu viikon sisään käsittelystä.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 10.06.15 - klo:10:01
Voi miesparka, hän saa varmasti kärsiä melkoisista kemiallisista palovammoista. Näkeehän sen niistä yököttäväistä kuvistakin, että TCA-kuorinta on mennyt ihossa todella syvälle ja aiheuttanut hirveät vammat. Hän saa varmasti käsittelystä pahemmat arvet kuin mistä yritti päästä eroon.

Valitettavasti miehen vammat ovat hänen omaa syytään, sillä ennen kaikkia kemiallisia kuorintoja niistä täytyy ottaa selvää, lukea käyttökokemuksia ja ohjeita sekä vähän miettiä itsekin miksi jonkun tuotteen ohje kehottaa jättämään todella voimakkaasti kuorivan kemiallisen liuoksen kasvoille viikoksi. Tosiaan kannattaa aina aloittaa ensin miedoilla kuorinnoilla ennen kuin uskaltautuu kokeilemaan vahvoja ja syvälle ihon kerroksiin meneviä kuorintoja.

Kuorintojen kanssa ei voi koskaan olla liian varovainen, eikä niistä voi koskaan tietää liikaa!
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Polina - 10.06.15 - klo:11:33
Huh, todella karun näköistä. Vähän epämääräisesti kirjoitettu juttu kylläkin, eli jättikö tuo jäbä tosiaan hapon kasvoilleen viikoksi?! Ja tuo ebayn hienovarainen syyllistäminen asiasta... "Antti oli tilannut luotettavana pidetyltä Ebay-nettisivustolta".

Tänään muuten kolahti sähköpostiin juuri sopivasti MUACin alekoodi ;D.
Koodilla newproducts -25% mistä tahansa tuotteesta, voimassa huomiseen.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: NarnianQueen - 10.06.15 - klo:11:57
Onneksi sentään MUAC laittaa aina tilauksen mukana rautalangasta väännetyt ohjeet  ;D

Mä en kyllä tajunnut miehen pitäneen mönjää kokonaista viikkoa, eihän kenenkään kipukynnyskään kestäisi sellaista  :o Jo pienen hetken pistely ohjaa lavuaarin ääreen ja pesulle!
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: evergreen - 10.06.15 - klo:14:18
Oli kyllä hurja tapaus tosiaan, ihan karmean ajattelematonta. Silti jutusta jäi vähän turhauttava fiilis, kun loppupäätelmä oli, että "olisi pitänyt vain antaa olla". Siis niin kuin ainoa toimintavaihtoehto aknearville olisi ostaa taitamattomaan käyttöön 13 euron pullo jotain syylänirrotushappoa?! Ihan takuulla olisi pitänyt vain antaa olla tuon kyseisen hapon kanssa, mutta olisihan sitä nyt voinut perehtyä laillisiin ja turvallisiin kosmeettisiin keinoihin tai kysellä edullisempia hoitomuotoja ammattilaisilta... Kääk.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: lynx - 10.06.15 - klo:14:24
Siinä mielessä hämmentävä, että on ton tyypin pitänyt ainakin jonkun verran googletella TCA kuorintoja, kun on yleensäkin tiedostanut niiden olemassaolon ja löytänyt niitä eBaystä. Eli sinänsä toki olettaisi, että jossain noissa olisi sattunut esiin tietoa niiden voimakkuudesta.

Toki aika edesvastuutonta myyjältä, jos ei ole kunnon varoituksia ja käyttöohjeita mukana. Tolloja mahtuu maailmaan, mutta kyllä myyjän kannattaa oman oikeusturvansa takia jo liimailla aika isot varoitukset tuotteisiin.

Mutta ihan rohkea tyyppi, kun tossa ruotsinkielisessä uutisessa ihan kyllä myöntää olleensa hölmö ja haluaa varoittaa muita. Ihan takuulla tulee v*tun idiootti -kommentteja tosta :P
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: evergreen - 10.06.15 - klo:14:28
^ Siinä jutussahan taidettiin sanoa, että lääkäri oli sanonut tuolle äijälle, että 35-prosenttinen TCA voi auttaa (viitaten ammattilaisen tekemään hoitoon). Mulle jäi vähän sellainen kuva, että äijämäisesti sitten vain googlataan, että saakos tuota mistään halvemmalla ja tartutaan ekaan linkkiin... ::) Aineet naamaan ja se on siinä.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Painted Lady - 10.06.15 - klo:17:24

Valitettavasti miehen vammat ovat hänen omaa syytään, sillä ennen kaikkia kemiallisia kuorintoja niistä täytyy ottaa selvää, lukea käyttökokemuksia ja ohjeita sekä vähän miettiä itsekin miksi jonkun tuotteen ohje kehottaa jättämään todella voimakkaasti kuorivan kemiallisen liuoksen kasvoille viikoksi. Tosiaan kannattaa aina aloittaa ensin miedoilla kuorinnoilla ennen kuin uskaltautuu kokeilemaan vahvoja ja syvälle ihon kerroksiin meneviä kuorintoja.

Kuorintojen kanssa ei voi koskaan olla liian varovainen, eikä niistä voi koskaan tietää liikaa!

En nyt pistäisi tätä vain ko. miehen piikkiin. Jos ohjeet ovat puutteelliset, tai muuten virheelliset, niin vierittäisin vastuuta myös myyjälle / valmistajalle. Ei mieheltä voi minun mielestäni vaatia mitään perinpohjaista tutustustumista happokuorintoihin. Käyttöohjeiden noudattamisen pitäisi riittää. Toisaalta, tarina ei myöskään kerro oliko miehen ostama TCA todella sitä, mitä pitikin.

BTW MUACin ohjeissa kerrotaan, että happo on "self-regulating" joka "typically stops working after 5-8 minutes". Jos tuo pitää paikkansa, niin sillä ei pitäisi olla väliä, vaikka hapon jättäisikin kasvoille viikoksi.

Pokka meinasi kyllä pettää, kun luin IL:n jutun viimeiset lauseet:
"Antti sanoo, että ei osannut epäillä, että Ebaysta ostettava tuote voisi olla vaarallinen.
- Minkä takia se oli niin helposti saatavilla? "  ::)
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: ellen - 10.06.15 - klo:17:35
^ Totta sekin, että kunnon ohjeistus pitää tuotteissa olla, mutta ohjeista huolimatta ottaisin siltikin selvää millaisesta kuorinnasta on kyse, onko myyjä oikeasti luotettava, onko myyjän myymistä tuotteista käyttökokemuksia, jne jne.

Miekin olen ollut siinä käsityksessä, että TCA-happo neutralisoituu itsekseen, kun pääsee tiettyyn kerrokseen ihossa, eikä TCA-happoa voisi itse neutralisoida kuten esim. glykolihappoa voi neutralisoida sooda-vesisekoituksella. Onhan tässä tapauksessa voinut käydä niinkin, että tuotteen pitoisuus onkin ollut suurempi kuin mitä pullon kyljessä sanotaan, eli luvatun 35 %:n sijaan happopitoisuus onkin ollut todella esim. 70 %, jolloin happo olisi päässyt liian syvälle ihokerroksiin.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: lynx - 10.06.15 - klo:17:51
Onhan tossa vielä sekin mahdollisuus ettei toi tosiaan ole sitä happoa, mitä piti. Jos on joku epämääräinen myyjä epämääräisestä maasta, niin voihan joku kaupitella vaikka akkuhappoa nätissä putelissa. Tulee mieleen noi huonomman tasa-arvon maissa tapahtuneet hyökkäykset, jossa mustasukkainen mieshenkilö menee ja nakkaa jotain syövyttävää happoa naisen naamalle. Hyi olkoon... Noiden iskujen tulokset ovat kyllä aika keljua katseltavaa, ja kasvot ovat loppuiäksi tärvelty.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: NarnianQueen - 10.06.15 - klo:17:55
Kyseisen tuotteen myyjä listoineen näkyy täällä: Bluebelle (http://www.ebay.com/sch/bluebelle-uk/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ipg=25&_trksid=p3692)

Jokainen voi arvioida itse tuotteiden ohjeiden ja varoitusten riittävyyttä... en itse ostaisi, mutta olinhan sentään sen verran yllytyshullu, että tämän ketjun innostaman tilasin muinoin MUAC'in tuotteita (eikä tullut ongelmia...)

(Palautteissa näkyy tuo 'Antti'-poloisen nega..)
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Painted Lady - 10.06.15 - klo:17:59
^^ Minulla ajatus lähti siitä, että kyllähän ihmiset muutenkin ostaa ja käyttää tuotteita, jotka voivat voivat olla potentiaalisesti vaarallisia. Ensikertaa hiuksiaan kotona värjääväkin menee todennäköisesti suoraan kaupan hiusvärihyllylle se sijaan, että tutustuisi netissä kaikkiin hiusvärien vaaroihin. Ei asioihin perehtymättömällä ihmisellä ole automaattisesti tajua siitä, milloin voi luottaa myyjän puheisiin ja milloin on syytä perehtyä asioihin (muihinkin kuin myyjän luotettavuuteen) ennen ostopäätöstä.

Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: lynx - 10.06.15 - klo:18:22
No on tuolla NQ:n linkkaamassa eBay-profiilissa ehkä tosiaan vähän epämääräisesti sanottu tuon tuotteen vaarat. Ihan hiton vahvoja litkuja myyvät näköjään muutenkin... Onhan noi nyt enemmän sellaisia mainoshenkisiä tekstejä, joissa ekana mainitaan kaikki hyvät puolet ja sitten lopuksi pari varoitusta ilman mitään selkeää statementia siitä mitä voi tapahtua, jos ei noudata ohjeita. Antti-raukka on vähän ollut hölmö, mutta ei toi myyjä nyt ehkä ihan myöskään asiantuntevin ole. Esim MUACissa on tosiaan paljon paremmat tiedot.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Lila - 06.10.15 - klo:11:22
Antin huonoista kokemuksista huolimatta jatkan itse noita TCA-testailuja. Edellisten lisäksi poistin muutaman varsiluomen - onnistui yli odotusten. Nyt kokeilen kohollaan olevaan luomeen, johon usein osun vahingossa kynnellä - ja muutamaan maksaläiskään. Sekä tujumpi käsittely olkavarren syntymämerkkiin. En ole kyllä vieläkään lämmennyt ajatukselle käyttää tätä laajoille ihoalueille, edes laimennettuna tuonne 8-12 %:iin. TCA tummentaa kuoriutuvan alueen tosi rumaksi ja pinta menee sellaiseksi kiiltäväksi ja "nahkamaisuus" korostuu. Kuoriutuminen on tosi rajua, laimeammallakin liuoksella käsitellessä. Pitäisi olla toista viikkoa neljän seinän sisällä, jos aikoisi koko naaman käsitellä. Lisäksi kuoriutumisen kanssa pitää olla tosi varovainen.

Polveen tekemäni kokeilut onneksi vaalentuivat ajan kanssa. Eli toistaiseksi en ole onnistunut tekemään pysyvää vahinkoa tällä 50%:lla ebaytavaralla, täysvahvuisena ja laimennettuna käsitellen. Itseneutraloituminen tekee tästä kuitenkin varsin hallittavaa käyttää vahvuudesta huolimatta.

Sen sijaan mantelihappoa (AHA) taidan lähitulevaisuudessa testata vahvempana kasvokuorintana.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: NarnianQueen - 26.07.16 - klo:01:44
Tästä aiheesta ei ole pitkään aikaan näkynyt jutustelua, tai se on mennyt ohi .. :)
Onko kukaan tilaillut tältä firmalta (MUAC) viime aikoina?
Sivuilla olisi lisää uusia, lupaavan näköisiä tuotteita, MUTTA ne postikulut... JA myöskin useassa tuotteessa käytetty formaldehydiä vapauttava säilöntäaine hillitsee kokeiluintoa.

Jos joskus ilmaantuu kimppatilauksesta innostuneita, niin olisin kyllä mukana muutaman koe-erän verran.
(Tosin, kalliiksi tulee tuotteiden edestaas lähettäminen Suomenkin postikuluilla...)
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Triina - 04.07.17 - klo:19:48
Olen tykännyt käyttää kuorintalappuja nesteiden sijaan, nyt käytössä First Aid Beautyn Facial Radiance Pads, joissa on vaikuttavina aineina maitohappoa ja glykolihappoa, lappujen sisältämä neste on aika lailla samanoloista kuin Pixi Glow Tonic. Näihin tulee tartuttua huomattavasti helpommn kuin alkaa säätämään eri pullojen kanssa.

Jatkossa voisin tehdä vastaavia itse esim. COSRX:n nesteistä höystettynä The Ordinariesin aineilla, olisiko ideoita sopivaan komboon? Entä mistä löytyisi tarkoitukseen sopivia ohuita lappuja, vanulaput ovat turhan pehmeitä ja imevät liikaa tavaraa. Googlettelu antoi tulokseksi polyester- ja raionlappuja, mutta niitä ei oikein löydy järjellisillä postikuluilla.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: NarnianQueen - 04.07.17 - klo:21:36
^Ebayn valikoimista varmaan löytyy tuohon sopivia kangaslappuja/vanulappuja, varsinkin aasialaisilta myyjiltä. Siellä päin DIY-naamiothan ovat arkipäivää.
Joskus tekisi mieli kokeilla Klairsin hehkutettuja uusia Toner Mate 2 in 1-lappuja, joita mainostetaan erinomaisiksi kasvonaamioiden käyttöön hyvän imeytymiskyvyn takia.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Triina - 04.07.17 - klo:21:57
Ebaystakin löytyy tosi huonosti, tai sitten en ole osannut käyttää oikeita hakusanoja. Theraderm-merkki myy juuri etsimäni kaltaisia, mutta niihin tulee huikeat postikulut päälle. Klairsia haluan itsekin kokeilla muuhun käyttöön, mutta tähän ne ovat huonoja imiessään liikoja nestettä itseensä.
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Kosmetiikkakissa - 11.07.17 - klo:19:49
^Miten ois kuituliinat? Tarkoitan sellaisia lattian tai muiden pintojen puhdistukseen tarkoitettuja kertakäyttöliinoja. Niistä sitten tosin tarvis leikellä sopivan kokoisia paloja, mutta ainakin kustannus jäisi aika pieneksi. Itse käytän parketin ja pölyjen pyyhintään näitä Eskimo-merkkisiä kuituliinoja. Paketissa näyttäisi olevan 20 kpl 30x50 cm kokoisia liinoja. Nämä ovat suhteellisen tukevia, vaikka ovat kertakäyttöisiä, eivätkä tunnu siltä, että imisivät hurjasti tuotetta, vaikka näitä imukykyisiksi kehutaankin.

Kuva on iso, sori! Mutta tuosta näkyy edes jotenkin millaista nuo ovat koostumukseltaan.

(http://yllapito.maku.fi/sites/maku/files/user/19439/2016/11/eskimo_kuituliina-3348.jpg)
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Heidijohanna - 22.11.17 - klo:13:11
https://fi.oriflame.com/products/product?code=33434 (https://fi.oriflame.com/products/product?code=33434)

Onko kenelläkään tästä kokemuksia?
Otsikko: Vs: Kemiallisia kuorintoja kotona, MUAC ja muut merkit
Kirjoitti: Jessie - 03.12.18 - klo:23:50
Skinpeelingshop myy kemiallisia kuorintoja pakettina, jossa tulee mukana neutralointigeeli. Hinta on minusta todella suolainen, yli 30€ esimerkiksi 10 % mantelihaposta ja neutralointigeelistä.
Neutralointigeelin itsessään en ajattele olevan mitenkään ihmeellistä ainetta, neutraloivana emäksenä toimii natriumhydroksidi.
Ellen on ilmeisesti tehnyt ihan toimivaa neutralointiliuosta ruokasoodasta, tiedätkö/tietääkö joku sanoa onko sen käytölle tai vaikutuksille rajoituksia eri happokuorintojen suhteen?