Kauneudenhoito => Kynnet => Aiheen aloitti: kraula - 12.05.11 - klo:00:16

Otsikko: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: kraula - 12.05.11 - klo:00:16
Ajattelin, että kun on kynsille nyt oma osio, niin voisi olla alus- ja päällyslakoillekin oma ketju :)

Itellä on aika vähän kokemusta näistä kylläkin. Aluslakkana käytän tällä hetkellä OPI Base Coatia tai Nail Envyä, Dependin Suojaava Aluslakka juuri loppui (on muuten ärsyttävä pullo, varmaan viidesosa lakasta jää käyttämättä, kun sutiin ei saa pohjalta tarpeeksi lakkaa että se levittyisi hyvin). Aluslakkaa käytän nykyään aina, en osaisi kuvitellakaan laittavani paljaalle kynnelle värilakkaa ;D paitsi OPIn Suedet olen laittanut ilman, koska luin (kai täältä) että niiden kanssa ei kannata käyttää aluslakkaa. Ja on ne pysyneetkin paremmin ilman.

Päällyslakkana käytän vain pikakuivattajia, niistä Seche Vite käytössä ja lisäksi kokemusta ainoastaan Mavadrysta, josta ensin tykkäsin, mutta sitten tokan pullon kohdalla alkoi yhtäkkiä tehdä kuplia :/ Joudun varmaan Mavadryn ostamaan seuraavaksi, ja tilailen Seche Viten sitten taas kesällä. Pikakuivattaja on myös yleensä aina käytössä, tosin juuri nyt testailen josko lakkaus kuivuisi riittävästi ilman, kun haluan säästellä tuon SV:n pohjia..

Onko jotain muita toimivia markettipikakuivattajia kuin Mavadry?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: epe - 12.05.11 - klo:13:00
^Sally Hansen Insta-Dry! Ehdottomasti!
Itsellä käytössä aluslakkana myöskin Opin Original Nail Envy, joka pitää kynnet kunnossa ja mulla myöskin pidentää lakan kestoa paremmin kuin muut kokeilemani aluslakat. Pikakuivattajina oon kokeillut Poshea, INM Out the Dooria, Seche Viteä ja Mavadryta ja Sally Hansen on suosikkini :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lauramainen - 15.05.11 - klo:12:06
Jos itselläni loppuisi nyt Poshe, niin todennäköisesti marketeista marssisin Stockalle ja ostaisin Konadin pikakuivattavan. Se ei paljoa maksa ja on kuitenkin iso pullo.
En ole vielä ostanut sitä kaupasta, mutta eiköhän sen luulisi kuuluvan siihen piskuiseen valikoimaan, jota ainakin Tampereen Stockalla on. :P
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lalla - 15.05.11 - klo:15:31
Ei pikakuivattaja, mutta Depending ridge filler on mun luottoaluslakka  :) Tekee kynsistä nätimmät sellaisenaankin ja pinta on jää hieman "karheaksi"=värilakka kiinnitty paremmin. Ei siis mikään hiekankarhea, mutta ei kiiltävä lakeripintaka kutne päällyslakoissa. Kuivuu tosi nopeasti kuten muutkin Dependin lakat.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: malic - 15.05.11 - klo:17:10
Mulla on nyt toi Sally Hansenin pikakuivattaja käytössä ja ainakin näin alkuvaiheessa se tuntuu hyvin samanlaiselta kuin Mavadry, mutta pidän siveltimestä enemmän. Ilmakuplia en ole saanut aikaiseksi juuri lainkaan (en siis muista että niitä olisi ollut), kun taas Mavadryn kanssa pitää olla tarkka, kuinka paljon lakkaa ottaa sutiin ennen kuin sen laittaa kynnelle. Mavadry tosiaan myös alkaa tehdä niitä kuplia puolen pullon jälkeen aina vaan enemmän.
Hansenin pikakuivattaja oli muistaakseni jonkin verran halvempi kuin Mavadry?

Seche Viteä on kuulemma tulossa Kickseihin? Testiin lähtee, jos ei kahtakymppiä pullolta pyydetä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: epe - 15.05.11 - klo:17:55
Hansenin pikakuivattaja maksaa täällä 9,90/13,3 ml ja Mavala reilu 7 euroa/5ml. Joten suhteessa Hansen on paljon edullisempaa :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Arnella - 16.05.11 - klo:10:16
Saako tuota Sally Hansenia ihan yleisesti kaupoista Suomesta vai oletteko tilanneet jostain? En ole koskaan sitä kaupoilla huomannut.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lauramainen - 16.05.11 - klo:12:13
Arnella: Suomesta saa ainakin Anttiloista. :)

Katselin tuossa e-baystä ja sen hinta olisi 9$ (6€ ja risat), eli sinänsä toi suomen hinta nyt mikään riistohinta ole, jos päälyslakka loppuu ja sen haluaa nopeasti käyttöön. Ihan varteenotettava seuraava vaihtoehto! Olen meinaan jo tovin halunnut kokeilla.

Osaako kukaan sanoa miten herkästi se levittää koristelakkauksia, esim konadeita? Siihen olen tottunut, että kaikki päälyslakka pitää varovaisesti laittaa, eikä hinkata, mutta joidenkin lakkojen kohdalla sekään ei riitä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Arnella - 16.05.11 - klo:13:08
^ Kiitos tiedosta, enpä ole koskaan huomannut kyseistä merkkiä. Täytyy ehdottomasti käydä ostamassa, kunhan Mavadry lähenee loppuaan.

Aluslakoista minulla on käytössä Poshen base treatment ja OPI Nail Envy Original. Molemmista olen tykännyt ja liuskottuminen ja lohkeilu on pysynyt hyvin kurissa. OPIsta tykkään ehkä kuitenkin enemmän, kun tuntuu että sen kanssa lakat kestää ikuisuuden ja voisi suunnilleen odottaa, että ne kasvavat pois.  :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: epe - 16.05.11 - klo:15:28
Cittareista löytyy Sally Hansenia myös :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: malic - 16.05.11 - klo:20:55
En nyt varmaksi mene sanomaan, mutta muistelisin nähneeni Sally Hansenia myös Prismassa täällä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: kraula - 22.05.11 - klo:12:12
Pah, ei löytynyt tämän ruotsalaisen pikkukaupungin kosmeosastoilta Sally Hansenin pikakuivattajaa. Muita Sally Hansen -tuotteita kyllä oli, muttei sitä. Päädyin siis MavaDryhin, joka jo ekalla käyttökerralla teki taas ne kuplat. Olisin todellakin tilannut Seche Viten jostain, mutta en viitsi tänne väliaikaiseen ulkomaankämppään tilailla kauheasti.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Quutti - 24.05.11 - klo:22:38
Saako täällä kysyä myös käyttövinkkejä? Mulla on Mavadry enkä selvästikään osaa käyttää sitä. Siis jos laitan sitä aika pian lakan jälkeen, niin se mössää lakan, ja jos taas odotan kauemmin, niin onhan se lakka jo kuiva... Missä menee pieleen? Käytän ihan sekalaisa lakkoja, yksi kerros ja ei mitään koristeluja.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lauramainen - 24.05.11 - klo:22:45
Quutti: oliskohan Mavadry sulle liian paksua? Ainakin mulla se menee tosi lyhyessä ajassa vielä paksummaksi kun on ostaessa.

Luulen että Sally Hansenin Insta Dri voisi olla löysempää? Ja oma Poshen (lol, tosin aluslakka, mut hyvin toimii päälläkin!) on tosi vetistä, ja sillä on helppo tipauttaa sitä lakkaa märemmänkin lakkauksen päälle.

Onko muuten vinkkejä, kun oma Konadin päälyslakka meni aika pian ihan liisteriksi. :D Aluksi siihen tuli ilmakuplia vain, ja nyt sillä ei voi enää kiinnittää edes strasseja, koska siitä tulee kilometritolkulla hiuksimaisia nauhoja! Ärsyttää, sitä kuitenkin on vielä 1/3 osa pullossa. Meneekö oikeasti kaikki pikakuivattavat tällaiseksi?

Toivon ettei oma Poshen supervetinen nyt menisi ihan näin nopesti.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Quutti - 24.05.11 - klo:22:56
^ Voihan se olla, kun harvakseltaan käytän (ehkä kerran kuussa, joskus kerran viikossa) niin se on voinut kuivua. Ja siis tipauttaa? Mä oon kyllä ihan sutinut niin kuin tavallistakin lakkaa!  ;D Kaikkea sitä oppii. No, ehkä mun siis kannattaa hankkia toisen merkkinen kokeiluun, nyt vaan tuntuu että vähintään yhtä kauan menee lakkausoperaatiossa kuin ennenkin. Yleensä kuitenkin lakkaan, kun katson telkkaria, eli on ainakin puoli tuntia aikaa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lauramainen - 24.05.11 - klo:23:00
Meinaan tiputtamisella sitä, jos on tosi vetinen lakka niin se lakka karkaa siitä siveltimen kärjestä kun vesipisara. :D Sitten kevyesti levittää sen ja se asettuu paikoilleen. :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Quutti - 24.05.11 - klo:23:01
^ Nii just. Kiitos avusta!
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: QueenOfWinter - 25.05.11 - klo:17:29
Kavin tanaan kaupungilla katsomassa tuota Sally Hansenin Insta-Dri:ta ja loytyi kylla halvalla, maksoi vain £2.45! Oli ilmeisesti poistomyynnissa tai jotain. Saa nahda miten toimii, en ole kynsia lakannut pitkaan aikaan, kun ei nuo lakat tunnu kuivuvan millaan. Toivottavasti tuo auttaa  :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: kuku - 25.05.11 - klo:19:18
Mulla paksuuntui Sally Hansenin Insta-dri päällyslakka kun jäljellä oli vähän päälle 1/3. Noin 4 kuukautta käytin ja sitten lakka oli jo paksua. :/
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Antur - 29.05.11 - klo:20:46
Osaisiko joku vinkata pikaisesti jotain mahdollisimman kiiltävää (ei kuitenkaan mitään shimmersekoituksia) päällyslakkaa? Hommalla on kiire, eli mieluusti jotain tavismerkkiä, eikä hintaakaan saisi ihan huikeasti olla. Vai käyttääkö kukaan edes muuta kuin Poshea ja muita netistä tilattavia? ;D
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: centifolia - 29.05.11 - klo:23:44
^ Yves Rocherin kiiltävä päällyslakka ainakin tekee tosi kiiltävän pinnan eikä oo hinnalla pilattu.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kosmetiikkakissa - 07.06.11 - klo:20:38
^^ Seche Vite jättää todella kiiltävän pinnan ja sitähän taitaa nykyisin saada Kickseistä. Suomen hinnasta ei tosin sitten ole tietoa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: imaria - 07.06.11 - klo:23:01
^ 12 euroa on Seche Viten hinta Kicksissä. :)

En tiedä, myydäänkö Sally Hansenin päällyslakkoja kuinka kattavasti Suomessa, mutta oman voimakasta kiiltoa lupaavan SH-päällyslakkani olen ostanut muutamalla eurolla Direct Cosmeticsilta. Antaa kyllä hyvän kiillon! :) Muutenkin olen tykästynyt Sally Hansenin hoito- ja alus/päällyslakkoihin, eivätkä tosiaan em. firmassa ole hinnalla pilattuja. Pikakuivattajakin on todella loistava, joskin Seche Viteä kokeilen varmasti.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: kuku - 08.06.11 - klo:01:27
Tilasin nailetc:stä värilakkoja sekä CND stickey base coatin ja Seche vite pikakuivattajan. CND stickeyn pitäisi "sitoa" värilakka niin että se pysyy paremmin. Eräässä arvostelussa sanottiin ettei kannata stickeyn päällä käyttää läpikuultavaa lakkaa, sillä stickey on väriltään vihreää... ::) Joo, eipä se kynsiin levittämisen jälkeen ole enää vihreää. Tykkään tästä aluslakasta tosi paljon, sivellinkin on hieman leveä eikä mikään luiru. En tiedä auttaako tämä sitten kynsilakkaa pysymään paremmin kynsissä, mutta muuten aivan loistava, mun kynnet ei liuskoitu enää niin paljon. Tätä ostan uudestaankin!

Seche Viten pikakuivattaja taas haisee ihan tärpätille(?)! Ihan järkyttävä haju, haiseeko tää muillakin näin pahalle? :-X Sivellin tässä on ihan surkea, aivan liian kapea. Kahdesti olen tällä lakannut kaikki käsien kynnet ja tää tuntuu jo aavistuksen paksuuntuneelta, huh! Vai sainko jonkun pilaantuneen version? Taidan sechen jälkeen ostaa taas Sally Hansenia, koska siinä on loistava, leveä sivellin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: malic - 08.06.11 - klo:09:39
^^imaria, Sally Hansenit ovat täällä Suomessa törkyhintaisia... Insta-Dri lakat taitavat olla yli 9 euroa ja ne suuremmassa(?) putelissa olevat yli 12.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: imaria - 08.06.11 - klo:10:25
^ Oho.  :o En mä muistanut, että ne ihan tota hintaluokkaa olis.

DirectCosmeticsilta oon tilannut SH:ta ihan parilla punnalla per puteli. Pikakuivattaja ei tosin ole Insta-Dri -nimellä, mutta hyvää se on samoin kuin alus- ja päällyslakat, niin tavalliset kuin kiiltoversiotkin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: SSpiegel - 08.06.11 - klo:12:13
Mistähän tuo alus/päällyslakan kupliminen oikein johtuu ja voiko sille tehdä jotakin (muuta kuin ostaa uuden)?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: malic - 08.06.11 - klo:12:41
^Ohuemmat kerrokset voisivat auttaa. Joskin esim. pikakuivattajaa on inhottava yrittää kuivemmalla sudilla saada tasaiseksi.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lauramainen - 08.06.11 - klo:13:20
Mulla on kaikki päälyslakat alkaneet kuplia, kun ovat vanhentuneet ja menty pullossa yli puolenvälin. :/ Pahin jälki tulee strassien kanssa, kun se ympärystä menee ihan pikkukuplille.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: deko - 13.06.11 - klo:23:41
Käytättekö erillistä päällyslakkaa pikakuivattavan lakan jälkeen?

Minä käytän pikakuivattavana tällä hetkellä Mavalaa, mutta se ei anna super-duper-kiiltävää lopputulosta. Löytyykö järkihintaista helposti (Suomesta, marketista) ostettavaa superkiiltävää pikakuivattavaa päällilakkaa mistään?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: epe - 13.06.11 - klo:23:49
Muistan jonkun kehuneen ainakin Kiss Glass Shine-päällyslakkaa upeasta kiillostaan. Saa ainakin Sokkareilta ja Anttiloista...
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Mirju - 14.06.11 - klo:00:32
Osaako joku muuten vinkata aluslakkaa, joka oikeasti auttaisi kynsien liuskoittumiseen? Mitään isoa hätää ei ole vielä kun on vielä muutama aluslakka puolilaan, mutta OPIn Nail Envy loppui äsken ja haluaisin tietää jo valmiiksi mitä hankkisin seuraavaksi.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Hunajapupu - 14.06.11 - klo:11:35
^Mulla liuskoittumiseen auttoi NailTek II Intensive Therapy, eli tämä tuote: http://www.nailtek.com/nail_tek/nkII.html (http://www.nailtek.com/nail_tek/nkII.html)

Ei tietty ihan heti auttanut vaan vaati säännöllistä käyttöä jonkin aikaa. Auttoi kuitenkin liuskoittumiseen ehdottomasti enemmän kuin mikään muu lakka koskaan. :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kosmetiikkakissa - 14.06.11 - klo:21:36
Käytättekö erillistä päällyslakkaa pikakuivattavan lakan jälkeen?

Minä käytän pikakuivattavana tällä hetkellä Mavalaa, mutta se ei anna super-duper-kiiltävää lopputulosta. Löytyykö järkihintaista helposti (Suomesta, marketista) ostettavaa superkiiltävää pikakuivattavaa päällilakkaa mistään?

En käytä erillistä päällyslakkaa, koska Seche Vite antaa todella kiiltävän ja vähän lasikuitumaisen pinnan. Lisää myös lakan kestoa hyvin, joten erillinen päällyslakka tuon pikakuivattavan kanssa on mun mielestä aika turha.

Järkihinnasta en tiedä, mutta Kickseistä saa nykyään. Joku taisi raportoida taannoin täällä, että hinta Suomessa on 12 €.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Mirju - 14.06.11 - klo:21:57
^Mulla liuskoittumiseen auttoi NailTek II Intensive Therapy, eli tämä tuote: http://www.nailtek.com/nail_tek/nkII.html (http://www.nailtek.com/nail_tek/nkII.html)

Ei tietty ihan heti auttanut vaan vaati säännöllistä käyttöä jonkin aikaa. Auttoi kuitenkin liuskoittumiseen ehdottomasti enemmän kuin mikään muu lakka koskaan. :)

Kiitti, tuosta olen kuullut jo aikaisemmin :) Näyttää olevan edullista ebayssä, joten tilaan sitten kun tarve iskee!
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kaisa - 15.06.11 - klo:12:59
^ Käytin joskus tuota Nail Tekia (http://www.misslis.fi/tuotteet/luonnonkynsien-hoitotuotteet/hoitolakat?id=12) mutta en saanut siitä mitään erityistä apua liuskoittumiseen. Nyt innostuin pitkästä aikaa tilaamaan lakkoja ja aluslakaksi laitoin tilaukseen mukaan Orlyn Nail Armorin (http://www.misslis.fi/tuotteet/luonnonkynsien-hoitotuotteet/aluslakat?id=11) kun haulla löytyi kehuja.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lauramainen - 04.07.11 - klo:12:44
Hii, tänään tuli Seche Viten pikakuivattava PÄÄLLYSlakka. Osasin tilata ihan oikean siis tällä kertaa.  :T Tasan viikossa tuli ja tilasin tuon E-baystä.

Kokeilin vähän ja kuivuu mielestäni tosi nopeasti ja jätti kivan kiiltäväisen pinnankin, ei sellaista mitä mavadry, mutta mielummin otan ohuemman pikakuivattavan josta riittää iloa pitemmäksi aikaa, kun paksun jolla saa kauniimman pinnan, mutta loppupulloa ei voi käyttää.

Poshen pikakuivattava aluslakka on aika lopussa, mutta ei ole yhtään mömmööntynyt, se on täysin juoksevaa ja käyttökelpoista ja näillä näkymin ihan viimeiseen asti. Jännä jos aluslakka toimii paremmin, kun päällyslakka ja siis nimenomaan päällyslakkanahan minä olen tuota pitänyt, eikä mitään ongelmia!

Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Missy - 19.07.11 - klo:11:20
Mikä olisi hyvä aluslakka kuiville ja koville kynsille? Tuntuu, että monet aluslakat on kovettavia/ vahvistavia tmv., mutta sellaiset katkoo kyllä mun kynnet. Eli haussa olisi joku "kosteuttava" lakka. Sally Hansenilla näyttäisi olevan Nail Quencher Hydrating Base Coat ja Mavalalla Barrier Base Coat, onko näistä kokemuksia?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: MerGirl - 19.07.11 - klo:12:51


Minä käytän pikakuivattavana tällä hetkellä Mavalaa, mutta se ei anna super-duper-kiiltävää lopputulosta. Löytyykö järkihintaista helposti (Suomesta, marketista) ostettavaa superkiiltävää pikakuivattavaa päällilakkaa mistään?
Sally Hansenin punaisessa pullossa oleva Insta dry on ollut ihan hyvä,mielestäni tällä saa kiiltävän, kauniin pinnan. Anttiloissa ja Prismoista löytyy.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Hilippa - 20.07.11 - klo:20:27
Mun suosikki päällyslakoista on Essie Good to go. On vähän paksumpaa, joka sopii mulle vallan hyvin (vaikka pullo kuluukin aika nopeesti) koska esim. kynsitarrat pysyvät tosi hyvin paikallaan lakan alla. Tällä hetkellä käytössä muistaakseni kolmas pullo ja taatusti tulen ostamaan jatkossakin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: deko - 22.07.11 - klo:23:09
merGirl:
deko kiittää (taas). Hankin tämän seuraavalla anttila-kierroksella. Tai viimeistään sitten kun mavalan kuivattava lakkani loppuu.

Minulla ei ole mavalan lakat ikinä kuivuneet ennen aikojaan, tosin saattaa olla syynä että pyyhkäisen lakanpoistajalla putelin kierteet puhtaaksi joka lakkauskerralla. Vaan kiiltoa saisi tosiaan olla enemmän, mavalan pikakuivattava jättää peruslakkaus-kiillon eikä haluamaani super-kiiltoa.

Käytän mökäostokseni Rimmelin mattalakan aluslakkana. Se toimii siinä tosi hyvin. Siis ko mattalakka ei ole huono eikä siitä löydy moitittavaa, mutta se nyt ei vain sovi normiin kynsilakkaukseeni muuten kuin ihan kuriositeettina eli yritän keksiä sille muuta käyttöä. Aluslakkana se auttaa pitämään värilakat kunnossa vähän pitempään ja se ei vaikuta värilakan sävyyn. Win-win.

Kun joku keksisi päällilakan jolla saisi satiinisen kiillon (puolimatta?) värilakan sävyä muuttamatta ::)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Skibistro - 30.07.11 - klo:17:15
Olisin kiinnostunut tästä (http://www.sallybeauty.com/Fast-Finish-Polish-Dryer/SBS-161860,default,pd.html) tuotteesta, mutta en ole löytänyt yhtäkään nettikauppaa missä tuota toimitettaisiin Suomeen. Onko kellään tietoa saako tuota jostain?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: malic - 04.08.11 - klo:14:07
Seche Vite testattu! Ihan mahtava, ainakin näin ensikokeilulla. Pistin kahden paksun cremelakkakerroksen päälle tätä ja normaalisti Mavadry tuntuis liukuvan vähän hitaanlaisesti, mutta tää toimi hyvin. Tota tuntuu tarvitsevan vain murto-osan siitä määrästä, mitä Mavadrya.
Lakka, jonka päälle testasin, on ihan uutta, mutta tää tuntuu huiman kuivalta jo nyt, n. viitisen minuuttia lakkaamisen jälkeen. Testaan lakan kuivuutta aina hellästi naputtamalla kynsiä toisiaan vasten (älkää kokeilko jos ette oo ikinä yrittäneet :D vaatii hermoja) ja nää tuntuu jo ihan kuivilta :o Ymmärrän siis ihan täysin, miks tää on niin suosittu ja kehuttu.

Paksuuntumista kauhulla odotellen....
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: SSpiegel - 01.09.11 - klo:19:48
Mäkin sain juuri ensimmäisen Seche Viteni. Irtosi Feeluniquesta melkeinpä samalla hinnalla kuin Suomesta saa MavaDryn, joten ajattelin kokeilla kun sitä oli niin kehuttu. Pullo on kyllä aivan valtava! Sain pikkuisen MavaDryni kuivumaan jo kesän aikana, joten jännitän miten paljon ehdin käyttää tästä ennen kuin se jumahtaa.

Edit

Mun Seche Vite otti ja kutistui kynnellä. Oli jo vasta-avattuna paksua enkä saanut niin ohutta kerrosta kuin halusin. Voisiko kutistuminen johtua siitä?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: malic - 02.09.11 - klo:17:25
Itse asiassa just toi kutistuminen on mullakin koitunut ärsyttäväksi ominaisuudeksi. Vähän auttaa, jos lakkaa kynsistä ihan tipitkin (siis tuon osan, mitä normaalisti viilataan) ja senkin kuorruttaa päällyslakalla. Harmi, sillä muuten Seche Vite vaikuttaa äärimmäisen hyvältä :(
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lila - 09.09.11 - klo:20:50
Olen löytänyt uuden suosikin pikakuivattavista päällyslakoista. Orlyn Sec'n Dry on toimivaa tavaraa! Tosi ohutta verrattuna muihin kokeilemiini pikakuivattajiin, kuivattaa nopeasti eikä kutistu. Onnistuu välillä pelastamaan kuplineen lakkauksen samaan tapaan kuin Seche.

Ei ehkä jätä yhtä paksun kiiltävää, muovimaista pintaa kuin Seche ja Mavala, mutta kivan kiillon antaa kumminkin.

Olen käyttänyt pullosta nyt neljänneksen, ja toistaiseksi ei mitään paksuuntumista havaittavissa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Chaos - 06.11.11 - klo:14:51
Nyt täytyy avautua :D Koska mä en vain pidä Seche Vite päällyslakasta. Ainoa hyvä siinä on nopea kuivuvuus ja ettei paksuunnu, vaikka melkein puoli väliin oon käyttänyt. Mutta se jotenkin kummallisesti alkaa parin päivän päästä kuoriutua, riippumatta siitä kuinka paksun kerroksen oon laittanut. Ja tuosta katoaa se hieno kiilto, monesti joutunut laittamaan kaksi kerrosta siksi. Mä jo niin odotan, että tää loppuu! Ja siihen menee vielä kauan. Pidän Poshesta enemmän, paljon enemmän, parempi kiilto eikä koskaan ole kuoriutunut. Vaikka Poshe paksuuntuu, niin se on pieni murhe, kun omistaa kynsilakan ohentajaa (mulla käytössä Seche Restrore), ei tavritse edes viikottain ohentaa, pari kertaa kuussa on riittänyt, kun ohentaa tarpeeksi ja aina oon saanut käytettyä Poshen loppuun asti, viimeistä pisaraa myöten. Seche oli pettymys, varsinkin, kun sitä on enemmän kehuttu kuin Poshea, mutta tästä vaan huomaa, että kaikki ei toimi kaikilla. Tietenkään.

Mulla on odottamassa Poshe, kun tuo Seche joskus (vuoden?) päästä loppuu ja ajattelin, että voisin hankkia myös Cesar'sin pikakuivattavan, vaikuttais hyvältä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Ophelia - 06.11.11 - klo:19:29
Mäkin tykkäsin Poshesta tosi paljon, kunnes se mystisesti lakkasi toimimasta. Mulla on sitä vielä sellainen iso täyttöpullo, mutta en varmaan saa sitä koskaan käytettyä kun se ei vaan kuivu kunnolla enää ollenkaan. Lakkaus on vielä tuntikausienkin odottelun jälkeen niin pehmeä, että lakanoista jää painaumat kynsiin. Oon kokeillut ohentaa sitä (Seche Restorella), ja oon jopa tyhjentänyt koko pullon ja kokeillut täyttää uudestaan siitä täyttöpullosta (niin että koko pullollinen on "tuoretta", ohentamatonta tavaraa), mutta ei vaan toimi. Tuo täyttöpullo on ollut ihan koko ajan tiiviisti suljettuna pöytälaatikossa, joten en usko että säilytyksessäkään on ollut mitään vikaa. En käsitä.

Tyydyn nyt sitten Secheen, vaikka sillä ei tosiaan saa yhtä hienoa kiiltoa, mutta se sentään kuivuu. Ja mulla se on pysynyt ihan nätisti kuoriutumatta.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Karoliina - 13.12.11 - klo:12:49
Mulla on (luultavasti) aluslakkaongelma: Mulla on käytössä Mavalan Protective Base Coat, jota laitan AINA ennen värilakkaa. Siitä huolimatta kynnet kellastuu.. Onko muilla jokin aluslakka päästänyt kynnet kellastumaan? En polta, joten sekään ei voi aiheuttaa kynsien kellastumista. Voisiko joku suositella aluslakkaa, joka varmasti estäisi kellastumisen?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: SSpiegel - 13.12.11 - klo:23:07
^ Ei mun käsittääkseni mikään aluslakka täysin estä kellastumista. Tai henk.koht. en ole huomannut eroa, vaikka on ollut useampia eri aluslakkoja ja olen laittanut niitä useammankin kerroksen. Tosin käytin tuossa jonkun aikaa sitten aluslakan loputtua pelkkää kalsium-geeliä (tms) kynsilakan alla, ja nyt kynnet on tavallista keltaisemmat. Eli kyllä se aluslakka varmaan jotain tekee.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Karoliina - 14.12.11 - klo:09:35
^ Oh no, kuulostaa masentavalta.  :( Mulla on nimittäin hirvee lakkaus-oravanpyörä: kynnet on niin keltaiset, etten voi olla ilman kynsilakkaa ja kynsilakka vaan entisestään kellastuttaa niitä lisää.. Täytyy varmaan käydä ostamassa hellävarainen viila, jolla vois viilata kynsien päällimmäisen kerroksen kokonaan pois. Jos vaikka pääsis tästä keltasuudesta joskus eroon...  Mutta Mavalan aluslakkaa tähän talouteen ei enää tule, se on varma!
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: leeinsane - 14.12.11 - klo:10:02
Hmm. Voisko toi johtua myös sun kynsistä toi kellastuminen? Mun kynnet meinaan ei ole kellastuneet oikeastaan koskaan. Olen nyt käyttänyt aluslakkana nailtek foundation 2, joka täyttää myös uria kynsistä ja päällyslakkana samassa paketissa tullutta nailtek 2 pehmeille ja liuskottuville kynsille. Että voisiko se olla vaan jotenkin kynnen "tiheydestä" kiinni se kellastuminen?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Karoliina - 14.12.11 - klo:16:00
^ Ei mullakaan ole aikaisemmin kynnet kellastuneet. Oon käyttänyt kynsilakkaa ainakin 1½ vuoden ajan enemmän tai vähemmän koko ajan, ja ne alkoivat kellastua vasta tämän syksyn aikana. Koskaan aiemmin mulla ei ole ollut tätä ongelmaa. Samoihin aikoihin muistaakseni vaihdoin aluslakkaa, mutta mitään muuta muutosta kynsirutiineihin ei ole tullut. Sen vuoksi kovasti epäilen huonoa aluslakkaa, mutta tiedä häntä  ;D
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Hunajapupu - 14.12.11 - klo:17:01
^Kannattaa kyllä kokeilla aluslakan vaihtoa, jos sulla ei kerta aiemmin ole kellastuneet kynnet. Mulla ainakin OPI:n joku hoitolakka kellasti kynnet pahasti. Ehkä myös eri värilakat kellastaa eri tavoin, mulla on ainakin pari kertaa ollut muistaakseni värilakkaa joka on kellastanut kynnet heti (en nyt muista mikä lakka oli kyseessä). Ei tuo kynsien kellastuminen kuitenkaan mikään väistämätön asia ole mun mielestä, mulla ei mielestäni normaalisti kellerrä kynnet ollenkaan ihan noita muutamia poikkeuksia lukuunottamatta jolloin syy on selvästi ollut jossain tietyssä lakassa. Ihan normaalin väriset kynnet on, käytin sitten vaaleita tai tummia lakkoja. :) Mullakin on käytössä usein tuo leeinsanen mainitsema Nailtek Foundation II, sen kanssa ei ainakaan kellastu kynnet ollenkaan.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: hampputukka - 13.05.12 - klo:18:13
Mulla on käytössä joku Mavalan aluslakka, ihan hyvin on toiminut. Sitä ennen käytin OPI'n Nail Envyä ja se toimi oikein hyvin, vahvisti kynsiä ja sillä sainkin kasvatettua hieman pidemmät kynnet mihin olin ennen tottunut. Kynnet pysyvät edelleen pitkinä, vaikken enää käytäkkään sitä  :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: garme - 14.08.12 - klo:00:07
Oon viime aikoina miettinyt että onkohan pikakuivattajasta mulle juurikaan eroa tavalliseen päällyslakkaan verrattuna. Lakkaamisprosessi kestää mulla pikakuivattajankin kanssa pitkään, koska harvoissa lakoissa riittää vain yksi kerros ja niiden välillä on pakko odottaa aika kauan, ettei lakka lähde rullautumaan kynneltä pois. Yleensä laitan pikakuivattajankin sen verran pitkän odottelun jälkeen että ehkä tavallinenkin lakka olisi riittävän nopeasti kuiva. Varsinkaan glitterlakkojen kanssa en ole myöskään ihan tyytyväinen ainakaan Mavalan pikakuivattajien kiiltoon ja tasaisuuteen. Lisäksi Mavalakin paksuuntuu pienestä pullosta huolimatta mulle liian nopeasti (omistan kyllä nykyään Restorenkin, mahtaako tehota Mavalaan), eikä sillä liian lyhyellä siveltimellä muutenkaan saa kaikkia tippoja pullosta. Tekisi mieli testata Opin top coatia. En vaan ole vuosiin käyttänyt kuin pikakuivattajia, pelottaa erityisesti hinnan vuoksi että jos se ei olekaan riittävän nopeasti kuivuva.

Ostin vähän aikaa sitten Trindin Nail Repairin, jota en varsinaisesti ajatellut aluslakaksi värilakkojen alle, mutta parin kokeilun perusteella se kyllä vaikuttaisi toimivan hyvin siinä tarkoituksessa. Kynnet on tämän käytön myötä hyvässä kunnossa (toki myös loma töistä ja desinfiointiaineista varmasti auttaa) ja lakkaukset pysyneet aiempaa paremmin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Katzenparade - 11.09.12 - klo:18:44
Ostin Seche Viten pikakuivattavan päällyslakan ja ensivaikutelmat ovat hyvät! Useampi kerros lakkaa kuivui ennätysnopeasti ongelmitta. Kicksin alekuponki tiputti vielä hintaa, joten sain tämän melko edullisestikin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: ainokainen - 12.09.12 - klo:08:09
^Kannattaa kyllä kokeilla aluslakan vaihtoa, jos sulla ei kerta aiemmin ole kellastuneet kynnet. Mulla ainakin OPI:n joku hoitolakka kellasti kynnet pahasti.

OPI:n Nail Envyjä on haukuttu MUA:ssa todella paljon juuri siitä, että ne kellastuttaisivat kynnet. Itse käytin Sensitive & Peeling -versiota vähän aikaa, enkä sinä aikana huomannut mitään erityistä. Mutta moni on ollut sitä mieltä, että näin niiden kanssa käy herkästi. Kannattaa siis ehkä välttää, jos pelkää kellertymistä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Angel - 12.09.12 - klo:10:49
Mulla ainakin kaikki Opin nail envyt ovat värjänneet kynnyt ihan järkyiksi. Sisko kerran kysyi, että olenko alkanut polttamaan (tietää, että olen vannoutunut tupakoinninvastustaja). En siis noita käytä enää. Se keltaisuus on ihan karmeaa, ei mitään pientä. yök yök.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Hue - 12.09.12 - klo:17:35
Onko kellään kokemusta Essien Beam Upista? Sen pitäisi olla kynsien sävyä kirkastava / korjaava aluslakka. Hennon vaaleanpunaista väriltään, mutta ihan läpikuultavaa.

Ostin tuon kuivahtaneen Nail Envyn tilalle. Jos jaksaisin edes tuollaista läpikuultavaa lakkaa sutia toisinaan näihin kauhukynsiin. ::)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Hilippa - 29.09.12 - klo:13:58
Yello-out alkaa vedellä viimeisiään, ja koska en nyt viitsisi ruveta tilaamaan uutta ulkomailta, niin kyselisin että pystyykö joku suosittelemaan mitään vastaavaa Suomessa myytävää, keltaisuutta taittavaa aluslakkaa?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Allegra - 30.09.12 - klo:10:17
Cesarilla on Color Clubin lakka
http://www.cesarsshop.fi/color-club-milky-white-french-manicure-base-coat-p-1542.html (http://www.cesarsshop.fi/color-club-milky-white-french-manicure-base-coat-p-1542.html)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: rumalapanen - 03.10.12 - klo:17:56
Tietääkö kukaan saako Suomesta enää mistään Revlonia? Oon aivan ihastunut Revlonin päällyslakkaan ja kohta puolin tarvis saada lisää, mutta mistä? Netistä olen todella huono tilaamaan, varsinkaan ulkomailta. Kotimaista nettikauppaa voin jo harkita vakavasti.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: garme - 03.10.12 - klo:23:10
Oon viime aikoina miettinyt että onkohan pikakuivattajasta mulle juurikaan eroa tavalliseen päällyslakkaan verrattuna. Lakkaamisprosessi kestää mulla pikakuivattajankin kanssa pitkään, koska harvoissa lakoissa riittää vain yksi kerros ja niiden välillä on pakko odottaa aika kauan, ettei lakka lähde rullautumaan kynneltä pois. Yleensä laitan pikakuivattajankin sen verran pitkän odottelun jälkeen että ehkä tavallinenkin lakka olisi riittävän nopeasti kuiva. Varsinkaan glitterlakkojen kanssa en ole myöskään ihan tyytyväinen ainakaan Mavalan pikakuivattajien kiiltoon ja tasaisuuteen. Lisäksi Mavalakin paksuuntuu pienestä pullosta huolimatta mulle liian nopeasti (omistan kyllä nykyään Restorenkin, mahtaako tehota Mavalaan), eikä sillä liian lyhyellä siveltimellä muutenkaan saa kaikkia tippoja pullosta. Tekisi mieli testata Opin top coatia. En vaan ole vuosiin käyttänyt kuin pikakuivattajia, pelottaa erityisesti hinnan vuoksi että jos se ei olekaan riittävän nopeasti kuivuva.

Ostin sitten Opin päällyslakan joten voin vastata itselleni tähän liittyen. Vaikka tuntuu että pikakuivattajankaan kanssa ei lakkaus kuivu tarpeeksi nopeasti, niin tavalliseen päällyslakkaan verrattuna kuivuminen on kyllä supernopeaa. Opin kanssa on tunninkin jälkeen vaarana, että tulee painaumia. Toisaalta tämä kyllä oikeasti pidentää lakkauksen kestoa huomattavasti. Normaalisti ei oikein kestä päivääkään hyvänä, tämän kanssa lakkaukset kestää huomattavasti paremmin.

Nyt olen sitten lakannut kynnet ensin Opilla ja sitten vielä pikakuivattajalla, mikä toimiikin ihan hyvin jos värilakkaa ei ole alla montaa kerrosta, mutta hidastahan tämä on.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: naanna - 08.11.12 - klo:21:54
Kaipaisin kokemuksia Essien Nourish Me/Feed Me (tätänähtävästi myydään kahdella eri nimellä) aluslakasta. Putelin lupaukset kuulostaa erittäin hyvältä (ravitseva, kosteuttava, vitamiineja, jne.), mutta kiinnostais kuulla mitä mieltä käyttäjät on.

Suomessahan tätä myydään ihan perusvalikoimissa, mutta esim. Ebayssa tätä on saatavilla todella vähän. Onkohan syynä hyvä/huono suosio vai mikä?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: felka - 18.11.12 - klo:00:35
Tietääkö kukaan saako Suomesta enää mistään Revlonia? Oon aivan ihastunut Revlonin päällyslakkaan ja kohta puolin tarvis saada lisää, mutta mistä? Netistä olen todella huono tilaamaan, varsinkaan ulkomailta. Kotimaista nettikauppaa voin jo harkita vakavasti.

Minäkin pidän todella kovasti Revlonin lakoista eli katselen "kieli pitkällä" vastauksia. Itse en tällä hetkellä tilaa ulkomailta eli kotimaiset kaupat ja nettikaupat olisivat tosi hieno vinkki.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Chaos - 18.11.12 - klo:00:48
Oon ensi kuussa luopumassa rakennekynsistäni ainakin joksikin aikaa ja etsin kynsiä vahvistavaa aluslakkaa. Ongelmani on siis lohkeilevat ja erittäin heikot kynnet (pystyn ne jopa repimään käsin, joskus jopa kokonaan irti :'( Tässä rakennekynnet ovat olleet suuri apu ja suojanneet kynttäni). Mulla on siis lievää osteoporoosia, joka toki vaikuttaa kynsiinkin. Orlyn Bonder ei ole auttanut ja tarkoitukseni rakennekynsillä on vain ollut, että lakat kestävät lohkeamatta, kynsien pituudella ei väliä. Olen nyt miettinyt minkä näistä tilaisin (tiedän, että on tosi yksilöllistä, mutta jotain kommenttia ois kiva kuulla) ensi kuussa: Orly Calcium Shield, Orly Nail Armor, Orly Nail Defense, Orly Nailtrition, Orly Tough Cookie ja toki suosittu NailTek Intensive Therapy II. En näitä kaikkia viittis testiin tilata, mutta pari kyllä :D Eniten kiinnostaa Orlyn Calcium Shield ja Nail Tek II. Ja mulle riittäis, että lakat pysyis edes kolme päivää. Jopa kahteen olisin suht tyytyväinen.

Mun mies jo sanoi, että jos kynnet repee samaa vanhaan tahtiin tai, että saan revittyä ne irti niin, että verta valuu ja on kivuliasta, niin otan sitten ensi vuonna rakennekynnet takas, mutta tahdon kokeilla, miten menis omila heikoilla kynsilläni.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Painted Lady - 18.11.12 - klo:01:07
^ Oletko kokeillut Mavalan kaksivaiheista Nail Shield-kynnenvahvistajaa? Sain sillä kasvatettua omat pehmeät, repeilevät ja liuskoittuvat kynnet nätimpään mittaan. Nail Shield suojaa aika hyvin repeilyä (ja repimistä) vastaan. Mitään kynttä kovettavaa vaikutustahan tuolla ei ole, vaan suoja tulee siitä 1. vaiheen kuitulakasta.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Chaos - 18.11.12 - klo:02:18
^ En ole testannut, kiitos vinkistä! Tuotakin voisi harkita. Kuidut lakassa kuulostaa hyvältä, siksi kiinnostaa tuo Orlyn Nail Armor myös.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lila - 18.11.12 - klo:09:44
Minulla on ollut vuonna miekka ja kirves tuota Nail Armouria juurikin kynsien vahvistusmielessä - ja en kyllä tykännyt. Kuidut sekä näkyivät että tuntuivat tekstuurina. Lakkaa ei voinut käyttää yksinään ja yksittäinen kerros toista lakkaa ei vielä peittänyt kuitujen tuntua, jos oli ohut lakka niin parikaan kerrosta ei riittänyt. Hoitovaikutusta ei minusta juurikaan ollut.

Sanoisin, että tuo sopii lähinnä valmiiksi pitkäkyntiselle kynnen vahvistamiseen - ja pitää olla kärsivällisyyttä tehdä paksuhko lakkaus vielä Nail Armourin päälle.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: MerGirl - 18.11.12 - klo:10:59
Minulla ei Nail Tek toiminut ollenkaan. Se ei yksistään pysynyt vuorokauttakaan vaan lähti levyinä irti, näin ollen ei värilakkaakaan pysynyt. Mitä enemmän kerroksia, sen huonommin pysyi.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Allegra - 18.11.12 - klo:13:18
Mulla on myös pullo Nail Tek II:sta ja sitä käytän aika harvakseltaan juurikin sen takia, että tuon kanssa lakat pysyy huonommin. Tuntuu myös kellastuttavan kynttä nopeammin kuin muut vastaavat lakat joita olen kokeillut.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Chaos - 18.11.12 - klo:16:34
Okei, kiitos vastauksistanne! Mä mietiskelen. Ostan varmaankin testiin Orlyn Calcium Shieldin. Mites muut merkit, esim. China Glaze, Poshe tai Seche?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: NarnianQueen - 19.11.12 - klo:20:50
Eikö Suomessa myydä Sally Hansenin Insta Dry:ta?  ??? Etsiskelin kahdesta SH:n myyntipisteestä, eikä näkynyt ... Pitääkö sekin tilata suosiolla netin kautta?

Edit. ketjua selaillessa löysin vastauksen, jonka mukaan tätä saa Suomesta.. mutta ainakaan lähi-Anttila ei tätä myy.
FeelUnique, thank you..
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: MerGirl - 20.11.12 - klo:06:47
^ En ole nähnyt sitä pitkään aikaan, silloin kun ostin (viime vuonna? keväällä?) sitä oli joka paikassa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: naanna - 22.11.12 - klo:13:53
Mun täytyy kertoa eriävä mielipide Nail Tekistä. Mullla on tälläkin hetkellä neljättä päivää yhdistelmä Nail Tek II + Nubarin värilakka + Seche ja hyvin on kestänyt. Toki pientä kärkikulumaa on, mutta ei mitään muuta. Mulla siis Nail Tek toimii aivan mainiosti.  :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: NarnianQueen - 29.11.12 - klo:11:20
FeelUniquen tilaus tuli, ja pääsin testaamaan Sally Hansenin Insta Dryn. Olen kyllä melko impressed - kokeilein varovasti roosan lakan päälle, ja sehän toimi kuin unelma. Ensi kerralla uskallan jo käyttää dramaattista viininpunaista lakkaa, jota laitan tosi harvoin..

Koko ihanuus maksoi kaiken lisäksi vain alle 6 € ..  joten erinomainen hinta-laatusuhde.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Katzenparade - 29.11.12 - klo:22:09
Ostin Essien Nourish Me-pohjalakan ja olen tykännyt. Auttaa pitämään lakkaukset pysymään siisteinä paljon pidempään kuin esim. L'Orealin pohjalakka, joka kyllä oli jo aika vanha. L'Orealin pohjalla lakkaukset lähti lämpäreissä irti jo päivän jälkeen, parin päivän jälkeen lakat oli niin järkyttävän näköiset, että pakko oli vaihtaa. Essien pohjalla lakkaukset kestää helposti nelisen päivääkin ihan siisteinä. Tai siis niin kauan olen omissa kynsissäni lakkauksia pitänyt ennen kuin olen vaihtanut, kestäisi varmaan pidempäänkin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Ophelia - 04.12.12 - klo:22:19
Oon joskus saanut jostain ilmaiseksi China Glazen Fast Forward Top Coatin, mutta se on lojunut korkkaamattomana, en ole oikein kuullut siitä mitään kommenttejakaan. Päätin sitten kokeilla, mutta taitaa kyllä jäädä aika vähälle tuon käyttö. Kivan kiillon se kyllä jätti, ja kuivumisaikakin vaikuttais olevan ihan ok, mutta sivellin veti muutamasta kynnestä lakkauksen mukanaan kun vähänkin erehdyin sutimaan samasta kohdasta kahdesti. Värilakkaa oli yksi kerros, ja se oli ehtinyt olla kynsillä melkein puoli tuntia joten oli kyllä varmasti jo aika hyvin kuivunut. Tai ehkä se just oli ongelma, toimiskohan toi paremmin jos sen heittäis märän lakan päälle..?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Chaos - 05.01.13 - klo:17:19
Oon todella tyytyväinen Inm Out The Door pikakuivattajaan. Kuivattaa nopeasti, ei kutista lakkauksia eikä muutenkaan vie niitä mukanaan, levittyy todella hyvin eikä ole liian voimakkaan tuoksuinen. Kaikki siis kohdallaan ja edullinenkin! Ennen mun suosikki on ollut Poshe, mutta taitaa tämä viedä voiton, tässä Inm:ssä on parempi sutikin. Jos käy vielä niin, ettei tämä paksuunnu loppua kohden, niin ois ihan täydellinen pikakuivattaja! Tosin se paksuuntuminen ei maailmaa kaada, kun ohentajaa löytyy. Seche Viten pikakuivattajasta en pitänyt, outo haju, kutisti jonkin verran lakkauksia eikä ihan yhtä nopeasti kuivattanut.

Ekaa kertaa testasin tänään Orlyn Ridgefilleriä ja hyvin tasoitti kynnen pintaa! Vaikea vaan muuten sanoa miten lakat pysyy/ei pysy paremmin, koska kärjissä on vielä akryylia jonkin verran. Näkee vasta sitten, kun kynsi on täysin omaa soveltuuko tämä aluslakka mulle. Jos ei toimi yksisteen, niin laitan alle Orlyn vahvistavaa Nailtritionia, jota löytyy 9 ml pullo. Näillä + Inm pikakuivattavalla, kun sais lakat pysymään pari kolme päivää, niin tämä nainen ois onnellinen :D
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Painted Lady - 06.01.13 - klo:06:36
Minun kynsille parhaiten on sopinut Seche Vite ja Poshen pikakuivattaja. Seche Vite antaa kynsille tosi hyvän kiiltävän pinnan ja se levittyy heti alusta asti vähän paksumpana kerroksena kynnelle. Tuo paksuus on samalla sen heikkous. Tai siis se, että lakka alkaa paksuuntua pahasti siinä vaiheessa, kun pullossa on vielä puolet jäljellä. Poshen päällyslakassa en ole vielä samaa ominaisuutta huomannut, vaikka sekin on heti alusta alkaen hiukan muita kokeilemiani pikakuivattajia paksumpaa. Sechen toinen ongelma on se haju, mutta sekin on aika pientä lopputuloksen kannalta. Sally Hansenin Insta Dri, Orlyn Sec 'n Dry ja Essien Good to go ovat kaikki minun makuuni liian ohkaisia, vaikka kaikki muuten ihan kelpo päällyslakkoja ovatkin.

"Hitaammista" päällyslakoista minulla on China Glazen Patent Leather Top Coat. Se antaa kynsille todella kauniin kiillon. Kiilto ei kuitenkaan kestä kovin pitkään, koska lakka kuivuu hitaasti lopulliseen kovuuteensa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Mena - 02.02.13 - klo:18:27
L.A. Colorsin Rapid Dry Top Coat ei ole kyllä mikään rapid. Sillä voi viskaista vesilintua... Vartin päästä lakka vielä aivan märkä ja hipaisusta jäi kunnon jälki. Pöh. Onneksi sain tilanteen pelastettua Seche Viten pikakuivattajalla.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Mena - 11.02.13 - klo:06:51
Laitan uuden viestin kun on uutta asiaa.

Onko joku pikakuivattava päällyslakka joka ei vie Nfu Oh hololakan holoefektiä mennessään? Ylipäätään mun pitäisi hankkia uusi pikakuivattaja. Toiveena olisi että sen hajun kanssa pystyy elämään (Cesarsista tulee päänsärkyä). Olen käytellyt Seche Viteä pitkään, mutta nyt on alkanut häiritsemään se lakkojen kutistuminen kärjistä heti samana iltana. Oivoi, ennen kuin luin tuosta kutistumisesta niin luulin vaan että lakat eivät pysy mun kynsien kärjissä (liuskoittuvat kynnet) ja elelin Secheni kanssa onnellisena. ::) Tieto lisää tuskaa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Lila - 11.02.13 - klo:06:58
Seche on kyllä pahin kutistuja.

Mavalan pikkupullossa oleva kuivattaja on minusta oikein hyvä, melkeinpä yhtä kiiltäväkin kuin Seche. Pienellä varauksella tykkään myös Orlyn Sec'n Dry:stä, se on hyvin ohut ja saa vähän varoa, ettei tee siveltimenjälkiä värilakkaan. Toimii kyllä, eikä kutistu pahemmin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Ophelia - 11.02.13 - klo:10:35
Sally Hansenin Insta-Dri on mun mielestä myös hyvä pikakuivattaja. Kiillossa tai kuivumisajassa mä en huomaa mitään eroa verrattuna Seche Viteen, mutta Insta-Dri ei juurikaan kutistu. Hololakkojen päälle en oo tuota testannut.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Vivi - 11.02.13 - klo:12:53
Mulla on ollut käytössä Sally Hansenin Insta-Dri ja nyt mulla on Nubarin Diamont Seal & Shine. Nubar on miedon hajuinen (nämä Nubarit on kai muutenkin sellaisia, että ei oo käytetty mitään haitallisimpia myrkkyjä). Se kuivattaa mun mielestä tosi nopeasti, paljon nopeammin kuin Sally Hansen. Kiillossa en oo huomannut eroa näissä. Nubarissa on parempi sivellin ja pullo (Sallly Hansenissa sivellin on jotenkin liian pitkä sivellin ja pullokin jotenkin kiikkerä). Nubar oli valmiiksi hiukan paksua koostumukseltaan, en tiiä vielä että miten paksuuntuu. Sally Hansen mulla oli vähän turhan paksua suunnilleen puolivälissä pulloa ja loppu oli ihan tahnaa. Nubarin miinukseksi sanoisin, että se tuntuu helposti ottavan mukaansa värilakkaa. Eli varmaankin jos tekee jotain kuviolakkauksia, toi todennäköisesti sottaa niitä.

Samaan aikaan tilasin Nubarin Foundation -aluslakan ja se taas ei toiminut mulla yhtään. Lakat lähti seuraavana päivänä kuoriutumaan pois. Irtosi suunnilleen koko kynnen lakka kerralla.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: naapio - 15.02.13 - klo:12:22
Onko kenelläkään kokemusta Dependin pikakuivattajasta? Sain anopilta sen lahjaksi mutta en ole vielä ehtinyt kokeilla.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: ainokainen - 15.02.13 - klo:13:09
Mulla oli toi, musta se oli vähän kummallinen tuote. Se on siis sellainen ohut öljymäinen litku, joka valuu ympäriinsä kun sitä laittaa kynnelle. En nyt oikein osaa sanoa, kuivattiko se lakan nopeammin kuin ilman kyseistä tuotetta, mun mielestä koko pikakuivattaja oli ihan turha juttu. Ja ostin tuon siis vahingossa, kun luulin että se on päällyslakka.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Chaos - 18.02.13 - klo:19:57
Mikä ois hyvä ja edullinen mattapäällyslakka? Siis semmoinen, jossa se mattaefekti pysyiskin hyvin, Essiestä taitaa nopeasti lähteä?Ja joka mattaisi hyvin, että tulisi se huurteinen efekti. En ole muuten mattalakasta niin innoissani, mutta glitterlakkauksissa se näyttää tyylikkäältä!

Voi ehdottaa ihan Seppälästä, Anttilasta tai Tarjoustalosta saatavaa :D Tai eBay...tosin sieltä selailin jo ja aika hinnoissaan olivat.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Mimiya - 16.03.13 - klo:13:05
Ostin jonkun aikaa sitten Seche Viten ja nyt en enää tajua miten olen voinut olla ilman. Mulla ei siis ole aiemmin ollut mitään pikakuivattajia, mutta Seche tekee kyllä kynsien lakkailusta moninkertaisesti vaivattomampaa! Huipputuote. Haju on tosi ärhäkkä, mutta se onkin ainoa miinus. Pidän kovettavasta efektistä ja tuotteen tuomasta kiillosta, käytän itse niin harvoin mattalakkoja. Kutistumistakaan en ole huomannut. Oon pitkästä aikaa innostunut kynsijutuista :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Mena - 16.03.13 - klo:21:16
Mä olen vähän pettynyt Poshen pikakuivattajaan. Olen aiemmin käyttänyt lähinnä Seche Viteä ja se tekee heti sellaisen kovan kiiltävän pinnan ja tuntuu vielä tasoittavan värilakan pintavirheitä. Poshe tekee vain pehmeän kalvon, ja vielä puolenkin tunnin päästä lakat painuu ruttuun jos joudun esim. vaihtamaan vaatteita. :( Eikä se jätä niin kiiltäväksi ja tuntuu sekin vähän kutistavan lakkoja. Ilmeisesti tuota Poshea pitäisi vedellä joka kerroksen väliin? Mä olen siis laittanut aluslakan ja värilakkaa 2-4 kerrosta ja sitten vasta pikakuivattajan. Sniif. Taidan kaivaa jemmasta Seche Viten ja antaa sille anteeksi tuon lakkojen kutistamisen ja käytellä Poshea vain tummien, tasaisten lakkojen kanssa silloin kun ei ole kiire (eli never...). ::)

Chaos, mites Elfin mattalakka? Mulla on tuollainen jemmassa, mutta en ole kyllä testannut onko siitä mihinkään... Kun se ei ole pikakuivattaja. ;D
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Jenny - 17.03.13 - klo:10:51
Elfin mattalakka on ihan kiva, itse olen tykännyt. Tässä (http://35kg.pottu.net/kuvat/kynnet/IMG_5090.JPG) elfin Smoky Brownin päällä elfin mattalakka
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Ophelia - 17.03.13 - klo:19:51
Tilasin Nutra Nail Speed Dry (http://www.iherb.com/Nutra-Nail-Speed-Dry-30-Second-Top-Coat-50-fl-oz-15-ml/41810) -päällyslakan, ja yhden käyttökerran perusteella sanoisin että toi on oikein käyttökelpoinen pikakuivattaja. Testasin tota aluslakan ja kolmen värilakkakerroksen päälle. Lakka on tosi ohutta lirua, mutta varmaan paksuuntuu käytössä sen verran että on jatkossa helpompi levittää. Kuivui aika lailla samaa vauhtia kuin Seche Vite, ja jätti samantyyppisen muovimaisen pinnan. Läheltä hyvässä valossa katsottuna huomaa että muutamaan kynteen jäi siveltimenjäljet (johtuen varmaan tuosta ohuudesta, koska mulle kävi samoin kun ohensin Seche Viteä vähän liikaa), ja yhdessä kynnessä on pari pientä kuplaa (tonne pulloon tuntuu muodostuvan noita kuplia aika helposti kun sivellintä liikuttelee). Mutta hinta-laatusuhde on ehdottomasti kohdallaan.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Chaos - 18.03.13 - klo:18:48
Mena, kiitos vinkistä, Elfiä voisin hyvin joskus testatakin, mutta nyt ei tartte, kun hommasin BeautyUK:n mattalakan ja se toimii hyvin ja oli alle vitosen :) Ja mattalakan kanssa ei tartte huolehtia kuivumisnopeudesta, mattalakka kuivuu tosi nopeasti, ainakin tuo BeautyUK. Ja mattaus ei miellytä mun silmää minkä värin päällä vaan, lähinnä mun makuun sopii vaan kimalteiden päällä ja lastulakkojen päälle, tulee tosi siisti lopputulos.

Pitää taas kehua tuota INM Out The Door pikakuivattajaa, en ole koskaan käyttänyt niin hyvää pikakuivattajaa. Toimii todella hyvin ja ei ole edelleenkään alkanu paksuuntua yhtään, vaikka pian jo puolessa välissä pulloa mennään, ei kutista yhtään lakkauksia, ei haise voimakkaalle. Voitti siis tosiaan mun edellisen suosikin Poshen!

Oon nyt aika pitkään käyttänyt Orlyn Nail Tritionia aluslakkana ja oon tosi tyytyväinen. Omat kynnet vahvistuneet sen verran hyvin, että samaa värilakkaa voin pitää 2-3 päivää ja se on jo paljon meikäläisen paperikynsillä! Eli ehdottomasti jatkan tuon aluslakan käyttöä ja taidan ostaa siitä ison pullon, kun tuo loppuu. Oon jopa saanut muutaman kynnen kasvamaan yli sormen pään, voi kun nämä vielä vahvistuisivat tästä! Jos näin hyvänä pysy tämä kokemus Nail Tritionin kanssa, niin en tulekaan ottamaan enää akryylikynsiä takaisin, (ainakaan ihan heti). Testasin nimittäin muutaman lakkauksen verran myös Orlyn Nail Defenseä ja se aiheutti helpommin kynsini repeämiä tai lohkeamista eli se ei vaan meikäläisen kynsille käynyt, onneksi ostin siitä sen pienen pullon myös ja enköhän sen eteenpäin saa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Jennq - 21.03.13 - klo:23:16
Käytän aluslakkana aina kynnenvahvistajaa, tällä hetkellä Sally Hansenin Nailgrowth Miraclea. En osta aluslakkoja erikseen, koska hoitavat lakat käyvät ihan yhtä hyvin. Päällyslakaksi ostan aina Rimmel London PRO Super Wear Ultra Shine Topcoatin, se kestää jopa kymmenen päivää. Sen harja on leveä, joten yhden kynnen saa yhdellä vedolla lakattua (ainakin omat pienet kynteni :D). Lakka ei rapise pois ennen aikojaan, joten tämä saa kyllä arvosteluksi täyden kympin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Herya - 24.03.13 - klo:10:55
Onko kukaan kokeillut Dermosilin uusia alus- ja päällyslakkoja?
Eli tätä https://www.dermoshop.com/fi/products/3610-kynsia-tasoittava-aluslakka (https://www.dermoshop.com/fi/products/3610-kynsia-tasoittava-aluslakka)
ja tätä https://www.dermoshop.com/fi/products/3611-paallyslakka (https://www.dermoshop.com/fi/products/3611-paallyslakka)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: NarnianQueen - 24.03.13 - klo:14:15
^Olisin saanut viime tilauksessa aluslakan kylkiäiseksi, mutta luottamus Dermon kynsituotteisiin ei ole kovin suuri. Kiva olisi lukea kokemuksia!
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Herya - 10.04.13 - klo:22:13
Ostin noi dermosilin alus- ja päällyslakat. Mun omia epätasasia kynsiä toi aluslakka ei tasoita, mut eipä oikeen mikään muukaan. En tykkää miten se saa kynnet näyttämään jotenkin tosi likaisilta ja ehkä hieman kellertäviltä. Johtuu tosta kun siinä on toi punertava sävy. En kyllä ymmärrä miksi siihen on tarvinnut sitä sävyä lisätä. No eipä se haittaa värilakan alla onneksi. Päällyslakasta mulla ei oo kummosta sanottavaa. Lakkaukset on pysyny ihan hyvännäkösenä nyt pari päivää ja kiiltävät on edelleen. Itelle nää on riittävän hyvät eikä ole hinnalla pilattu  :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: muori Pippuri - 26.04.13 - klo:15:58
Onko millään halpismerkillä sellaista tasoittavaa aluslakkaa? Mulla kun on peukalonkynnet aina kuopalla ja lakka levittyy epätasaisesti. No okei, saa olla joku kalliimpikin, mutta sellainen mitä ei tarvitse rapakon takaa tilailla.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kunis - 26.04.13 - klo:16:31
Täällä ei ole kylliksi mainintoja Orlyn sec 'n drysta! Ennen käytin Insta drita ja tämä toimii myös hyvin, tykkään. Eivät kurttuunnu kumpikaan, toivottavasti näitä valmistetaan vielä pitkään.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: siana - 09.05.13 - klo:16:45
Butter Londonin Nail Foundationista vähän kaksijakoiset mietteet. Levityksen kanssa pitää olla todella tarkka, lakka kuivuu heti muhkuroille kynnelle, jos sudissa on liian vähän lakkaa ja hosuu. Koostumus tuntuu aika paksulta mun makuun, kuivuu kuitenkin nopeasti. Mut toisaalta nätisti asettuessaan on todella hyvä ja tasainen pohja värilakalle. Käytän sen alla Orlyn Nail Defenseä. Näiden loputtua kiinnostaisi kokeilla tuota Nail Tritionia.

Orlyn Sec 'n Dry on mahtava. Ohut, helppo levittää, kuivuu nopeasti ja tasoittaa virheitä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Ophelia - 06.06.13 - klo:17:57
Ääh, mä oon tosi pettynyt Orlyn Sec 'n Dry'hin. Kuivuu kyllä nopeasti, mutta vaikka yrittäisi miten huolellisesti levittää tuota niin siveltimenvedot näkyy täysin kuivalla kynnellä, eikä lopputulos millään ole sellainen tasaisen kiiltävä. Kokeilin vielä laittaa toisen, vähän paksumman kerroksen mutta ei. Samat hemmetin viirut jäi silti. Jotenkin en myöskään tykkää tosta Orlyn siveltimestä. Enpä vaan ole löytänyt Seche Viten veroista pikakuivattajaa (paitsi Insta-Dri... saatavuus vaan on harmillisen huono).
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Painted Lady - 06.06.13 - klo:18:43
Kuivuuko teillä muilla Sally Hansenin Insta Dri pulloon samalla tavalla kuin Seche Vite? Pullo on vasta puolillaan ja jo nyt Insta Dri on käyttökelvotonta (SV alkaa yleensä kuivua vasta sitten, kun pullosta on alle kolmasosa jäljellä). Pullo on seisonut käyttämättömänä muutaman viikon korkki tiukasti kiinni. Sitä ennen se oli muutaman käyttökerran ajan aivan täydellistä ja sitä ennen omaan makuuni turhan ohutta. Mutta nyt ei ole mitään mahdollisuutta saada tasaista lopputulosta. Luuletteko, että Mavalan ohennusnesteestä olisi mitään apua, vai pitäisikö ostaa Seche Viten ohentaja? Vai heitänkö pullon suoraan roskiin?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Ophelia - 06.06.13 - klo:21:21
^ Älä heitä roskiin. Mä olen hyvällä menestyksellä ohentanut Insta-Dri'ta Seche Restorella jo ties kuinka monesti, vaikka se on ollut jo aika jankkia just puolenvälin jälkeen. Toimii kuitenkin ohentamisen jälkeen yhtä hyvin kuin uutena. Mavalan ohentaja on mun mielestä ihan yhtä tyhjän kanssa, joten suosittelen ehdottomasti Seche Restorea.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Painted Lady - 06.06.13 - klo:21:25
^Kiitos. Pitääkin käydä ostamassa Seche Restorea. Harmi kun en tänään tajunnut poiketa Kicksissä, kun liikuin sillä suunnalla.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Painted Lady - 16.06.13 - klo:20:41
Koska Kicks ei ollut tänään auki, niin päädyin ostamaan Orlyn ohentajaa Stockalta. Tässä ei ole tolueenia, joten tämä EI käy Seche Viten ohentamiseen. Käytän tätä muitten lakkojen (OPI, China Glaze jne) ohentamiseen. En ollut aiemmin kovin perehtynyt SV:n raaka-aineisiin, joten en aiemmin ollut tietoinen tuosta tolueenista (jep, olen todella tiedostava kulluttaja  ::)). Vaikken tuosta tolueenista mitenkään ilahtunut, niin aion kuitenkin ostaan Sechen Restorea SV:a varten. Muihin lakkoihin en aio sitä sotkea, koska pidän ne mieluummin tolueenittomina.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kieloeveliina - 27.06.13 - klo:19:45
Törmäsin tänään töissä niin kummalliseen lakkaan, että piti oikein pysähtyä, ja lukea uudestaan, että mitä?! En tiedä, onko tästä ollut vielä juttua, mutta Rimmelin 3D Plumping To Coat. Oonko nyt ihan taukki kun en tajua, miksi päällyslakassa pitäisi olla tällainen 'turvottava ominaisuus? Ilmeisesti olen  ;D Help me, mikä virka tällä tuotteella on?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: ainokainen - 30.06.13 - klo:14:03
Kuulostaa ihan pöhköltä. Ehkä tuossa on tarkoituksena, että se päällyslakka lisää sellaisen paksun, geelimäisen kerroksen siihen päälle, eikä ole sellaista ohutta lirua kuten monet päällyslakat? En tiedä.

Täällä oli juttua kyseisestä päällyslakasta: http://www.totally-nailed.com/2013/04/rimmel-salon-pro-swatches.html
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kauris - 30.06.13 - klo:16:36
Mulle tuli tosta mieleen, että oisko sen tarkotus saada omat kynnet näyttämään rakenne-, geeli- yms. kynsiltä? Mikä on tosi hassua, että tekokynsiä yritetään tehdä mahdollisimman luonnollisiksi ja sitten omia kynsiä keinotekoisiksi. Vaikka toisaalta, mun mielestä keinotekoisen pitäminen kivana ja nättinä ei ole kategorisesti väärin. (Siis niin kauan kuin ihanne koskee vain omaa itseä.)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kieloeveliina - 30.06.13 - klo:19:53
No niin mäkin aattelin, mut sit aattelin että eihän siinä oo mitään järkeä !   ???  Tekis mieli kyllä kokeilla, että minkälaista jälkeä lakalla tulee.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Hunajapupu - 06.07.13 - klo:11:42
Tietääkö joku, myydäänkö Orlyn Nailtrition -lakkaa Helsingissä Stockmannilla tai Sokoksella tai jossain muualla keskustassa? En viitsisi lähteä tilaamaan yhtä lakkaa ulkomailta vaan ostaisin mielelläni liikkeestä sen. :)

Edit. Kiitos Manna tiedosta, käväisenkin sitten maanantaina Stoccalla! :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Manna - 06.07.13 - klo:13:17
^Stokkalta löytyi ainakin, ostin omani sieltä :) On sekä pienempi että isompi pullo myynnissä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kauris - 22.07.13 - klo:18:36
Miten estätte pikakuivattavan päällyslakan suttaantumisen? Mulla ainakin päällyslakka liuottaa kynsilakkaa, jolloin siveltimeen jää väriä. Pitääkö sitä sivellintä vaan pyyhkiä paperiin joka välissä, ettei liuennutta väriä päätyisi päällyslakan omaan pulloon? (Vai pitääkö odottaa kuivumista kauemmin? Mulla kyllä kaksi kerrosta kynsilakkaa kuivuu niin tuhottoman kauan ettei mitään rajaa...)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: malic - 22.07.13 - klo:18:47
^Tuo on ainakin mulle aika vieras ilmiö pikakuivattavien lakkojen kanssa. ??? Tavallisten päällyslakkojen lisäksi Mavadryn muistan tehneen tuollaista ja jotkin lakat kyllä jäävät kiinni mut aika harvoin. Käytän Seche Viteä ja lakkaan yleensä ihan peräjälkeen kaikki kerrokset, viimeisenä sit pikakuivattaja. Ei mulla oo aikaa ootella useampien kerroksien kuivattelua ja tää tekniikka pelaa lähes kaikkien lakkojen kanssa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Painted Lady - 22.07.13 - klo:20:58
^^ Minä en välitä, vaikka väriä liukeneekin pikakuivattajaan ja pullossa oleva lakka värjääntyy. Olen järkeillyt asian niin, että sitä väriä on kuitenkin niin vähän siellä pullossa, ettei se sotke muun värisiä lakoja. Tietenkin se vähän ärsyttää, jos kynnet jää epätasaisen värisiksi tämän takia. Hieman auttaa, kun laittaa päällyslakkaa reippaalla kädellä niin, että sivellin liukuu pikakuivattajan pinnalla, eikä pääse raapiman värilakkaa mukaansa.

Pikakuivattajan merkillä ei ole ollut mitään väliä. Kaikki vie väriä etenkin kirkkaimpien punaisten lakkojen pinnalta. Käytössä on Seche Vite, Orlyn Sec 'n' Dry, Poshen pikakuivattaja ja  Sally Hansenin Insta Dri.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kauris - 22.07.13 - klo:21:50
^ No just tota punaisuutta ajattelin. Kun mulla on punaista kynsilakkaa nyt enkä haluis että kun laitan pelkät nudet kynnet niin että ne sit ois pinkihtävät (siis ei nude-pinkin vaan tollaisen kirkkaanpunaisen pohjapinkin sävyiset).
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: bast - 06.08.13 - klo:15:57
Sain tietää että on olemassa sellaista ainetta kun nail art sealer. Miten se eroaa tavallisesta päällyslakasta?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: siana - 11.08.13 - klo:14:20
En ole käyttänyt muita päällyslakkoja kuin Seche Vite ja Orlyn Sec 'n Dry. SV kuivuu nopeiten, mutta vaikka olen ohentanut sitä jo pariin otteeseen Seche Restorella, niin se välillä kuplii ja on lisäksi koostumukseltaan ällöttävän paksun liimamaista. Lisäksi siinä on niin ohut suti, että levittäminen ei ole minusta mukavaa. Mutta eniten haittaa se, että haluaisin päällyslakkakerroksen olevan ohut ja huomaamaton.

Orly puolestaan on ohutta, mutta siinä jää herkästi siveltimenjälkiä lakkaukseen. Lisäksi se ei kuivu ainakaan minulla niin nopeasti kuin Seche Vite. Toisaalta harvemmin edes lakkaan kynsiäni kovassa kiireessä, joten mahdollisimman nopeasti kuivuminen ei ole minulla se tärkein kriteeri muutenkaan.

Eli hakusessa olisi siis suht nopeasti kuivuva ohut päällyslakka. Olisiko kenelläkään täällä suosituksia? Olen lukenut melko paljon hyvää Diorin päällyslakasta, mutta hinta vähän arveluttaa vielä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Painted Lady - 11.08.13 - klo:17:42
Sally Hansenin InstaDri ja Poshen pikakuivattaja molemmat kuivuu nopeasti ja on koostumukseltaan lähempänä Orlyn pikakuivattajaa kuin SV:a.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: siana - 28.08.13 - klo:19:19
En ole vielä ehtinyt noista kumpaakaan kokeilemaan, Orlyllä on nyt taas menty. Oon huomannut, että jos sitä laittaa todella paksun kerroksen, niin sivellinjälkiä ei jää näkymään, riippuu kyllä vähän alla olevasta lakastakin. Voi olla, että mun puolilleen kulutettu pikkupullo on myös pikkusen paksuuntunut, mikä voi selittää ko. ilmiötä, mutta sellasta jankkimaista se ei missään nimessä vieläkään ole, vähän vähemmän vetistä vain. Jos se on tuosta paksuuntumisesta, niin kallistun sen  vaihtoehdon puoleen, että ostan täyden ison pullon Orlyä ja jätän sen hetkeksi auki, jospa pääsis suoraan tähän koostumukseen.

Tein tässä muuten vahingossa kokeilun yksi päivä, ehdin laittaa vain Essie Nourish Me -lakkaa yhden kerroksen ja yhden kerroksen OPI:n Peace & Love & Opia, kun tuli kiire, ja en ehtinyt lakkausta sitten täydentää toisella värilakkakerroksella ja päällyslakalla koskaan. Mutta pelkkä tämä kombo kesti mun kynsissä 5 päivää lohkeamatta mistään, vikan päivän illalla alkoi olla kärkikulumaa, mutta viilaamalla siitäkin olisi päästy. Poistin kuitenkin lakat, koska halusin vaihtaa väriä. Mutta jäi tietenkin askarruttamaan, et lutraankohan ihan turhaan kaiken maailman päällyslakkojen kanssa, kun ei mun lakat niillä tunnu juurikaan pidempään pysyvän, ja kiiltokin säilyy samanlaisena yleensä vain pari päivää. Mulla on kuitenkin paljon sellaisia laadukkaita lakkoja, jotka kuivuvat itsestäänkin ihan hyvin ilman pikakuivattavaa.

Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Painted Lady - 29.08.13 - klo:16:18
^Minä olen käyttänyt päällyslakkaa ihan siksi, että (lähes) kaikki lakat näyttää vaan paremmilta päällyslakan kanssa kuin ilman. Mielestäni päällyslakka antaa kiillon lisäksi sellaista kolmiulotteisuutta, jota pelkässä värilakassa ei ole. Useimmat kynsilakat kyllä kuivuu itsestään niin nopeasti, että pikakuivattajakin oikeastaan vain hidastaa kynsien valmistumista.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: siana - 15.09.13 - klo:23:21
Nyt testissä China Glazen Fast Forward. Lakassa on ihana ohut mutta jämäkkä koostumus, ei siis tunnu ihan lirulta, mutta ei ole paksua jankkia. Suti on vähän leveämpi kuin China Glazen värilakoissa ainakin jos oikein havainnoin. Levittyi todella kauniisti, kuivui nopeasti ja vei kaikki edelliseen lakkakerrokseen hutiloimalla saadut ilmakuplat... ja kiilto on mahtava! Eli kaikin puolin kokemus hipoi jo täydellistä, kunnes sitten yhtäkkiä lakan haju tunkeutui nenääni. Ja kyllä, se tosiaan haisee joltakin erikoiselta vielä pitkään kuivuttuaankin, ei sellainen haju kuin esim. Seche Vitessä vaan ihan kuin jokin hajuste, ei kuitenkaan niin voimakas haju kuin ihan hajustetussa kynsilakassa (kuten esim. Ruby Wing jotkut lakat). Huono kuvaus, tiedän. :D Voi johtua siitäkin, että mulla on vähän flunssaa, että tuo haju ärsytti nyt niin kovasti. Mutta positiivista, että tälleen aamulla lakatuissa kynsissä illalla haju ei enää tunnu. Tässä siis ainakin toistaiseksi ihan hyvä kandidaatti mun käynnissä olevaan päällyslakkaskabaan.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: siana - 25.09.13 - klo:23:51
^Oon oppinut jopa pitämään Fast Forwardin tuoksusta ja tartun siihen nykyisin mieluummin kuin Orlyn pikakuivattajaan tai Seche Viteen. Kaikin puolin oikein hyvä päällyslakka... MUTTA tietenkin tulee mutta. Tähän ilmaantuu melko randomisti outoja valkoisia laikkuja! Voimakkaasta desinfiointinesteestä päällyslakka otti kovasti hittiä ja yksi kynsi oli ihan valkoinen, sen ehkä jotenkin tajuankin, että sellainen saattaa jotenkin reagoida. Sain seivattua poistamalla pelkän päällyslakkakerroksen ja laittamalla uuden kerroksen poistetun tilalle.

Mutta äsken laitoin savinaamion itselleni ja pois pestessäni huomasin taas yhdessä kynnessä laikun. Mitään erikoisia tai vahvoja pesuaineita en käyttänyt, eikä naamiossakaan mitään kummoisempaa ollut. Ajattelin, että se on kynnelle jäänyttä savea, mutta lähempi tarkastelu osoitti, että päällyslakka on siitä kohtaa taas värjäytynyt valkoiseksi.  >:( Ei oo kyllä mikään päällyslakka mulla aiemmin tällaista tehnyt. Ja kyse on siis jo päivä- tai tuntikausia sitten kuivuneista kerroksista.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: evergreen - 15.01.14 - klo:01:20
Olisiko kellään "3-Free"-lakkoja suosivalla vinkata mielestään parasta alus- ja päällyslakkaa?

Olen käyttänyt Essien versioita, enkä todellakaan ole ollut tyytyväinen. Aluslakka tuntuu karulta kynsillä ja vaikuttaa vähän kuivattavalta, päällyslakka taas paksuuntui ja kehitti kuplia melkein saman tien, vaikka aina on ihan kuivalle ja puhtaalle lakkapinnalle käytetty. Jos en kuule kehuja muistakaan, niin kokeilen varmaankin seuraavaksi ihan Lumenea, niiden kynnenvahvistaja kun on toistaiseksi ollut erinomaista kynsilleni.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Vivi - 15.01.14 - klo:21:10
Olen tykännyt tosi paljon iherbistä saatavasta Nutra Nailin pikakuivattavasta päällyslakasta.  Pysyi mun mielestä pitkään riittävän ohuena (aluksi tosin oli todella löysää), kuivatti tarpeeksi nopeasti, ei kutista lakkoja ja lopputulos on kiltävä. Miinusta sudista (pitkä varsi hiukan hankala käyttää, mutta siihen tottuu) ja tietysti siitä että saa vaan iherbistä. Muut mitä olen kokeillut on Sally Hansenin Insta-dri ja Nubarin pikakuivattava. Molemmat esim. paksuuntui huomattavasti nopeammin kuin tuo Nutra Nail (nubar etenkin paksuuntui ihan törkeän nopeasti).

Tässä linkki http://www.iherb.com/Nutra-Nail-Speed-Dry-30-Second-Top-Coat-50-fl-oz-15-ml/41810#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=Top%20coat&rc=63&sr=null&ic=1

Lumenelta mulla on ollut tavallinen päälyslakka ja tykkäsin siitäkin, sopii hyvin etenkin lakkojen korjailuun, mihin kyllä sopii mulla toi Nutra Nailkin, koska se ei kutista lakkoja. Samoin käytin sitä kun laitoin vaan alus- ja päälilakan. Lumenen setillä tuli hyvä lopputulos pelkästään niilläkin, koska siinä aluslakassa on hiukan sävyä. Paksumpaan settin pitää mun mielestä olla pikakuivattava päälyslakka.

Mulla on Nutra Naililta myös ridge filleri aluslakka, joka on myös ihan hyvä. Myös Lumenen (mulla oli joku kovettava) ja Mavalan aluslakat oli hyviä mun mielestä. Miinuksena niissä vaan pieni 5 millin koko, aluslakka saisi olla isommassa pullossa, kun sitä menee paljon jos usein lakkaa. Nubarin aluslakka taas sai mulla lakat kesimään kokonaisina laattoina heti vuorokauden sisällä lakkauksesta, se oli siis käyttökelvoton.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: evergreen - 19.01.14 - klo:17:02
Ostin Lumenen Gloss & Care -sarjan Repairing Base Coatin ("Kynnenkorjaaja") ja Quick Drying Top Coatin ("3-In-1 Nopeasti Kuivuva Päällyslakka"). (Miksi hitossa näillä täytyy olla kaksi kammottavan pitkää nimeä..?) Testasin molempia tänään, välissä kaksi kerrosta Essien Sugar Daddyä.

Kynnenkorjaaja tuntui aluslakkana oikein hyvältä. Ei ollut niin paksua kuin pulloa katsomalla pelkäsin, levittyi ihan hyvin. Essien First Base -aluslakka on tuntunut vähän epäterveelliseltä kynsille, sellaiselta kylmältä ja kynsiä kuivattavalta, vaikka onkin pitänyt lakan paikoillaan hyvin. Se myös päästää värilakkaa läpi, mikä ei varsinkaan punaisten kanssa ole kivaa. Tämä Kynnenkorjaaja, samoin kuin Lumenen Kynnenvahvistaja, ei tunnu imeytyvän kynteen ikävällä tavalla, vaan tuntuu ennemmin suojaavalta kerrokselta, niin kuin aluslakalta odottaisikin. Värilakka levittyi päälle ihan ongelmitta ja näyttää oikean väriseltä, vaikka Kynnenkorjaajassa punaista pigmenttiä onkin.

Päällyslakka ei tosiaan ole hirveän quick-drying, vaikka nimi niin väittääkin. Niin tämä kuin Essien Good To Go kuivuvat mulla ihan yhtä hitaasti kuin mikä tahansa muukin lakka. Mutta Good To Go:n kanssa on ollut ongelmana se, ettei se kovetu kunnolla moneen tuntiin, kun taas Lumene selkeästi sentään lopulta kovettuu. Good To Go liuottaa mukaansa värilakan pintaa, mikä on siinä mielessä hyvä, että se tasoittaa värilakan mahdollista raidallisuutta. Mutta se myös aiheuttaa sen, että lakkapinta on monta tuntia pehmeä, ja ainahan siitä sitten naarmuja seuraa. Lumenen päällyslakka ei liuota värilakkaa, vaan asettuu päälle ihan omana kerroksenaan.

Haluaisin päällyslakan kuivuvan nopeammin, mutta luulen että ainakin aluslakat hankin tästä eteenpäin Lumenelta. Nämä vaan tuntuvat niin paljon terveellisemmiltä kynsille kuin muut kokeilemani. En halua käyttää formaldehydiä ym., joten ei niitä vaihtoehtoja ihan loputtomasti olekaan. Tästä päällyslakastakin tykkään paljon enemmän kuin Essien vastaavasta, joten käytän tämän ainakin mielelläni loppuun. Pitää seurata, kuinka kauan lakkaus säilyy hyvänä - viime lakkaukseni oli sama, mutta Essien alus- ja päällyslakalla, joten nyt voi ainakin hyvin verrata kestoa.


Edit: Lumenen päällyslakka ei myöskään haise yököttävältä, kuten Essien tekee, vaan ihan tavalliselta lakalta.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Mena - 31.01.14 - klo:09:30
Onko kellään kokemusta Dior Gel Coatista? Kestääkö tuolla lakkaukset tosiaan yli viikon? Musta on tullut laiska, haluan koristella kynnet mutta ei jaksaisi tehdä sitä pari kertaa viikossa ja mikään ei ole kamalampaa kuin risaiset kynsilakat. ::)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: evergreen - 01.02.14 - klo:20:07
No nyt vituttaa. Tartuin lähes täyteen Lumenen päällyslakkapulloon tarkoituksenani, yllätys yllätys, käyttää sitä, mutta pullon pohjallapa oli köntti punaista väriä. Ajattelin että voisiko siinä vaan olla aavistus pigmenttiä, kuten vaikka kynnenvahvistajassakin, joka sitten olisi jostain syystä erottunut. No ei. Kirkastahan se alussa oli, eikä sitä väriä kyllä edes ollut vain aavistus, vaan aika iso läjä. Ravistin pulloa ja aine on nyt läpikuultavan violettia. Viimeksi sitä on laitettu Essien viininpunaisen Bordeaux'n päälle, josta väriaineen täytynee olla peräisin. Mutta mä AINA laitan päällyslakan vasta ihan täysin kuivuneen värin päälle, enkä tuolloin päällyslakkaa laittaessa huomannut mitään outoa, mitään mähmäisyyttä tms. En ymmärrä. Täysi pullo meni hukkaan.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Alicia - 01.02.14 - klo:21:12
Minä olen pitänyt kovasti Nubarin päällyslakasta. Koostumus on paksu ja geelimäinen ja paksuuntuu lisää vanhetessaan, mutta tykkään siitä että:
* tasoittuu mahtavasti ja tekee upean kiillon kynsiin
* ei kupli (ainakaan saman merkin värilakkojen kanssa)
* kynnet valmistuvat todella nopeasti
* haju on ok eikä jää haisemaan pitkäksi aikaa
* pidentää lakkauksen kestoa
* päällyslakka ei lohkeile eikä halkeile, jämäkkä mutta joustava koostumus
* ei kutita eikä kirvele
* 3-Free
* cruelty free
* vegan

Yleensä laitan tällaisen setin kerran viikossa:
1-2 kerrosta aluslakkaa
2-3 kerrosta värillistä lakkaa
1 kerros päällyslakkaa

Jos on tarvetta korjailla välillä tai haluttaa koristella, niin värillinen + päällyslakka ja taas menee monta päivää.
Tykkään merkin värilakoistakin, mutta vielä ei ole kovinkaan montaa kokoelmissa.  
(http://images.nailsmag.com/post/Diamont-Foundation-Base-Coat-Web2.jpg)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: bast - 17.06.14 - klo:19:45
Mikä olisi halpa, mutta kohtuullisen hyvä kirkas lakka? Ajattelin sekoitella läpikuultavia lakkoja leadlight-tekniikan kokeilemista varten.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: ellen - 26.08.14 - klo:20:32
Olen tykännyt tosi paljon iherbistä saatavasta Nutra Nailin pikakuivattavasta päällyslakasta.  Pysyi mun mielestä pitkään riittävän ohuena (aluksi tosin oli todella löysää), kuivatti tarpeeksi nopeasti, ei kutista lakkoja ja lopputulos on kiltävä. Miinusta sudista (pitkä varsi hiukan hankala käyttää, mutta siihen tottuu) ja tietysti siitä että saa vaan iherbistä. Muut mitä olen kokeillut on Sally Hansenin Insta-dri ja Nubarin pikakuivattava. Molemmat esim. paksuuntui huomattavasti nopeammin kuin tuo Nutra Nail (nubar etenkin paksuuntui ihan törkeän nopeasti).

Hankin tuon Nutra Nail Speed Dry 30 Second Top Coat -pikakuivattavan päällyslakan ihan sen perusteella, että olen ennen aina ostanut Sally Hansenin Insta-Dri -lakkaa ja jos Nutra Nail olisi parempaa, niin olisin todella tyytyväinen :D . Sally Hansen on ollut ihan kiva, mutta se tosiaan paksuuntuu todella nopeasti ja jotenkin kadottaa pikakuivattavan ominaisuutensa, jos lakkaa joutuu ohentamaan Mavalan lakanohentajalla. Joidenkin lakkojen kohdalla huomasin, että Insta-Dri ikään kuin murtaa lakkapinnan, kun lakkaus alkaa vanheta. Tuolla Nutra Naililla en ole ainakaan vielä huomannut mitään samanlaista vaikutusta. Insta-Dri kyllä kuivatti lakan todella nopeasti, Nutra Nailin kanssa menee ehkä inasen kauemmin, että lakka on kunnolla kuiva.

Harmi, ettei Nutra Nailin pikakuivattavaa lakkaa enää saa iHerbistä, sillä lakan saatavuus on aika huono. Omani ostin Amazonin kautta.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: ainokainen - 17.11.14 - klo:21:56
Ostin Eestistä tällaista Killy's -merkkistä päällyslakkaa:

(http://images.okazje.info.pl/p/uroda/1032/killys-nablyszczacz-top-shine-do-paznokci-10ml.jpg)

Aivan mahtavaa mun mielestä! En muista näin hyvää kokeilleeni aikoihin. Tämä on koostumukseltaan aika paksua, mutta ei kuitenkaan liisteröidy eikä ala kuplia vaan pysyy hyvin levittyvänä pitkään. Antaa aivan upean kiillon ja keston lakalle, eron todella huomaa. En tiedä, saako tätä Suomesta.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: minny - 03.12.14 - klo:22:24
Hakusessa olisi kiiltävän pinnan jättävä päällyslakka. Eniten ehkä kiinnostaisi butter londonin hardwear PD quick topcoat tai diorin gel coat. Oliko kenelläkään näistä kummasta kokemuksia?
Olen laiska lakkaaja ja haluaisin että kynnet pysyy pitkään siistinä. :)
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: lynx - 30.01.15 - klo:17:36
Mulla pysyy yleensä tosi huonosti kynsilakat. Tapaavat lähteä sellaisina isoina liuskoina pois :P Mutta olen löytänyt aika jees päällyslakan! L'orealin gel top coat! Pitää lakat tosi pitkään siisteinä, ja toi geelilakan pinta on tosi kauniisti kiiltävä. Mä ostin eka L'orealin sellaisen kaksipäisen lakan, jossa on värilakka sekä geelimäinen top coat. En pahemmin välittänyt siitä värilakasta, ja käytin sitä päällyslakkaa muiden kanssa ja ihastuin siihen kovasti. Epäilin, että sen pakkausen päällyslakka on samaa tavaraa kuin erikseen myytävä geelimäinen päällyslakka, ja olen varmaan oikeassa. Ostin nyt sen pelkän päällyslakan, ja mulla on ennätyksellisen pitkään kestäneet lakat sormissa nyt :ts
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Hunajapupu - 30.01.15 - klo:23:18
^Kuulostaa hyvältä. Tarviiko tuota kuivatella mitenkään erikoisesti vai kuivuuko nopsaan ihan itsestään? Entä onko tuo helppo poistaa kynsiltä?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: lynx - 31.01.15 - klo:07:15
Aika äkkiä kuivaa kyllä Ja on ihan yhtä helppo poistaa kynsiltä kuin mikä tahansa muu lakka. On vaan pinnaltaan sellainen geelin tapaan kiiltävä, mutta ei siis kuitenkaan ole millään tapaa verrattavissa oikeaan geelilakkaukseen tms. kestokamaan. Ihan vaan hyvä normi päällyslakka.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: evergreen - 03.02.15 - klo:15:15
Ostin vaihteeksi Essieltä Grow Stronger -aluslakan ja tykästyin kyllä. Tämä antaa paksumman ja sileämmän pinnan kuin First Base. Tykkään kovasti First Basestakin supernopean kuivumisen ja hyvän tarttumapinnan takia, mutta se tuntuu vähän kuivattavalta ja huvitti kokeilla paksumpaa ja vähemmän alkoholipitoista koostumusta. Käytössä on ollut hoitavampia aluslakkoja esim. Lumenelta, mutta ne kuivuvat tuskaisen hitaasti ja ovat ihan helkkarin kalliita ärsyttävän pienissä pulloissaan. Kallistahan tuo Essiekin, mutta hitusen halvempaa kuin Lumput, Lorkut, Isadorat jne. No mutta siis, Grow Stronger kuivui ihan salamana ja toimi aluslakkana tosi hyvin. Jos tämä ei ala paksuuntua ikävästi pullossa, niin tämä voisi olla uusi ykkönen.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Peachtwist - 03.02.15 - klo:16:43
^Kuulostaa tosi hyvältä! Essien First Base on mu ihan ehdoton suosikki aluslakka, sille voisi ostaa kaveriksi tuon Grow Strongerin, jos se kerran kuivuu yhtä nopeasti kuin FB.

Mun lemppari aluslakka + päällyslakka -kombo on jo pitkään ollut Essien Fisrt Base + Sally Hansenin Insta Dri. Värilakkana on yleensä Essietä. Kynnet pysyy tuolla yhdistelmällä hyvänä jopa viikon, vähän värilakasta ja kynsiin kohdistuvasta rasituksesta riippuen.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: evergreen - 04.02.15 - klo:01:11
^ Voi olla, ettei GS kuivu ihan yhtä nopeasti kuin FB, mutta kyllä se mulla niin sutjakasti kuitenkin ainakin tuosta tuoreesta pullosta (ja tässä kuivassa ilmassa) kuivui, että tosissaan yllätyin iloisesti. Olin ihan suosiolla varautunut hitaampaan kuivumiseen paksumman ja vähemmän kuivattavan koostumuksen takia.

Mulla on Essien Good To Go -päällyslakkaa pullollinen, jonka kanssa pitäisi tulla toimeen, mutta olen miettinyt tuon Insta Drin kokeilemista jossain vaiheessa. On vain jäänyt päällyslakan käyttö ylipäätään vähemmälle, kun ovat aika haastavia koostumuksia ja Essien värilakat (ainakin ne parhaat) pysyvät mulla niin siisteinä ilmankin. Olen myös helpon poistamisen ystävä, kun kyllästyn sävyihin kynsillä aika nopeasti.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: evergreen - 01.03.15 - klo:20:03
Jooh, no en ole oikein tyytyväinen enää tuohon Essien Grow Stronger -aluslakkaan. Se tuntuu yhä kuivuvan nopeasti, mutta siltikään värilakka ei levity päälle nätisti. En oikein ymmärrä, kun ihan sormella kokeilen, että pinta on sileä. Tätä on kaikin puolin helppo ja mukava käyttää, mutta ei vain näytä toimivan aluslakkana samalla tapaa kuin First Base.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: muibien - 13.07.15 - klo:20:18
Vinkkejä hyvästä mattapäällyslakasta?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Chaos - 14.07.15 - klo:09:44
^ Mä oon muutamaa eri testannut ja parhaimmaksi on osoittautunut OPI Matte. Essencen on myös pätevä, mutta silti OPI voittaa mun makuun senkin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Reese - 26.11.15 - klo:14:23
Mulla on nyt neljättä päivää kynsissä Essien uusi Gel Setter -päällyslakka OPI:n Samoan Sandin päällä, ja ei ole Seche Viten tai Poshen kanssa ikinä pysynyt näin hyvä kiilto näin montaa päivää. Tätä siis käytetään ihan normipäällyslakan tavoin, kuivui nopsaan ja toiminee minkä värilakan kanssa vaan, vaikka mainoksissa puhutaankin vaan yhteensopivuudesta "minkä Essien lakan kanssa vaan".
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: helka - 15.12.15 - klo:07:58
^ Tuo on tosi hyvä päällyslakka! Kynsiin tulee mahtava kiilto ja lakka tuntuu suojaavan kynttä ja värilakkakerrosta tosi hyvin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: bubbs - 11.11.16 - klo:19:01
Haluan vinkata budjettivaihtoehdon aluslakalle! Jos haluan kynsilakkojen pysyvän yhtään, mun on välttämätöntä käyttää tehokasta, vahvistavaa aluslakkaa. OPIn Nail Envy on ollut suosikki, mutta se on sikakallis. Trind Nail Repair on kiva, mutta kuivuu hitaasti. Viimeisimpänä olen käyttänyt pari pulloa Nail Tekin Foundation II:a, mutta se ei kohonnut ihan suosikiksi. Ostin nyt kokeiluun Essencen Nail Hardening Basea, ja parin kokeilun perusteella luulen, että tulen pitäytymään tämän parissa! Ensimmäinen lakattu kynsi alkaa olla kuiva siinä vaiheessa, kun viimeinen on lakattu, ja tämä pidentää lakkapinnan kestoa mulla varsin tehokkaasti. Maksaa pari euroa! Näyttäisi estävän kellastumisen hyvin myös.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Jessie - 17.12.16 - klo:15:14
Ostin Trindiltä French Manicure-setin, jossa on siis alus-& päällyslakka valkoisen koristelakan lisäksi. Tarkoituksena siis käyttää noita muidenkin lakkauksien lisäksi, tällä hetkellä Essien kanssa. Ja lakat lohkeilevat jo yhden päivän jälkeen, samperi  >:(
Sama lohkeiluefekti on ilmennyt, kun oon käyttänyt Trindejä mm. Orlyn ja Mavalan lakkojen kanssa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: ainokainen - 13.05.17 - klo:21:42
Essencen Nail Growth Booster kokeiltu! Tai itse asiassa tää on ollut mulla käytössä jo jonkin aikaa.

(http://i304.photobucket.com/albums/nn184/ainokaisen_kuvat/nail-growth-booster_orig_zps0fudb8dt.jpg) (http://s304.photobucket.com/user/ainokaisen_kuvat/media/nail-growth-booster_orig_zps0fudb8dt.jpg.html)

Aivan ihana tuote! Sanoisin jopa, että Trindin Nail Repairin veroinen. Toimii tosi hyvin aluslakkana, ja yksistään tällä saa jo yhdellä kerroksella todella huolitellut kynnet. Ei lähde lohkeilemaan niin millään, eikä juurikaan edes kulu kärjistä. Eli jos etsit edullista kynnenkovettajaa, tässä on yksi todella hyvä hinta-laatusuhteeltaan! Varmana ostan uudelleenkin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: MerGirl - 14.05.17 - klo:14:00
Missä on kaikki matta päällyslakat? Ei oo Lorkulla, Essiellä, Essencellä, Isadoralla, Goshilla, Natural Codella, Catricellä, Maybellinellä eikä W7lla.  Minä ei ymmärrä, mattahan on muotia.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Jessie - 14.05.17 - klo:14:13
^Lumenelta löytyy Gel Effect-sarjasta mattapäällyslakka, O.P.I:lta samaten. Kumma jos muilta merkeiltä sellaista ei löydy.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: viceversa - 14.05.17 - klo:14:21
^^ Essencellä olen nähnyt hyllyssä kyllä yhdenlaisen (https://www.essence.eu/products/nails/top-base-coat/e/product/nail-art-satin-matt-top-coat-26/), mutta oisko joku kausituote tai vain niillä ständeillä missä on koko valikoima.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: MerGirl - 15.05.17 - klo:19:11
^ ^ Pitää tarkastaa toi Lumene.
^ Ei oo Essencellä enää, kaikki pretty.fiit ja kosmetik4lessitkin koluttu.  Tosi harmi ettei tuommoinen normi juttu voi olla myynnissä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kimara - 16.05.17 - klo:12:50
Onhan Essiellä vielä myynnissä Matte about you -päällyslakka. Ja Cocopandalta (https://www.cocopanda.fi/product/3016305/essie-matte-about-you-matte-finisher-15-ml-?gclid=CjwKEAjwxurIBRDnt7P7rODiq0USJADwjt5Dl3On2xyKKT7cPv_ljcgPfF5JU4FeTbZuwdmqUcNB8hoCDhbw_wcB) näkyy saavan ihan suomiverkkokaupastakin. Mulla on useamman vuoden vanha tuollainen ja se tekee kyllä ihanan samettifinishin.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: naapio - 16.05.17 - klo:13:01
Mun superliuskoittuvilla nysäkynsilläni Essien First Base -aluslakka ja Essien Gel Couturen Top Coat ovat varsin toimiva kombo.

Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Crysania - 16.05.17 - klo:14:56
Essenceltä olen törmännyt tuohon minkä pitäisi tehdä kanssa joku mattaefekti, mutta ei mitään käsitystä millainen se sitten oikeasti on:
https://www.essence.eu/fi/tuotteet/kynnet/alus-ja-paeaellyslakat/e/product/gummy-touch-top-coat-31/

Mielestäni olen nähnyt vielä ihan lähiaikoina omalla lähitokmannilla myös tuota toista Essencen mattalakkaa mistä oli puhe, joten noita ehkä voi viellä olla kaupoissa hyvällä tuurilla. :-\
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: MerGirl - 16.05.17 - klo:16:57
^  Toi gummy on ihan kamala! Kynnet jäi kummalliseen tahmaan, eivätkä kuivuneet, en oikein ymmärtänyt koko lakkaa. Harmi ettei tuota Essietä myydä kaupoissa  :-\
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Crysania - 17.05.17 - klo:01:22
^Hitsi vieköön olisin mennyt ostamaan tuota gummya muuten. Hyvä tietää ettei siitä lakasta ole mihinkään. :o
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Chaos - 09.06.17 - klo:06:39
MerGirl, jos tilaaminen ei haittaa, niin Catricella on mattapäällyslakka (ja BarryM:llä myös) kosmetik4lessillä, sekä kunnon matta päällyslakka, että satin matt. En tiedä onko tuota päällyslakkaa Suomen ständeillä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: MerGirl - 09.06.17 - klo:11:59
^ Missä ne oli kun Lumenen ostin ?  ;D Joo, toi Catricen satin matt ei oo yhtään matta. Toivottavasti löytyy taas kun uuden tarvitsen, kiitos vinkistä!
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: bubbs - 13.09.17 - klo:08:07
Mun kynnet on mennyt ihan kamaliksi. Syitä on useita, joista vähäisimpinä ei varmasti kynsien käyttö työkaluina nykyisessä duunissa tai laiskistunut hoito ja puunaaminen, mutta ihan selkeästi myös OPIn Nail Envyn poisjättö. Kun käytin edellämainittua, kynnet olivat ihan uskomattoman kovat ja liuskaantumattomat, nyt ovat ihan pehmeää höttöä ja yhtä liuskarykelmää vaan. Mua vaan kirpaisee tuossa Nail Envyssä niin sikana se hinta. Viime aikoina oon käytellyt vahtelevasti NailTek Foundation II, Trindin Nail Repair ja ylläkehumani Essencen Hardening Base, eivätkä nämä sitten kuitenkaan sillä tapaa korjaa tilannetta. Onko Nail Envylle haastajaa ylipäätään, onko joku saanut jollakin tällaisella pohjalakalla kynsien kuntoa muutettua merkittävästi?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Reese - 15.09.17 - klo:21:56
^Nail Envyn hinnasta: Suomi-hintahan on ihan järjetön, mutta eBaystä tilaamalla sitä jopa raaskii käyttää. Ei se toki ilmaista ole silloinkaan, mutta 12 eurolla jo saa.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Jessie - 18.09.17 - klo:13:15
^^Luovuin itse Trindin Nail Repairista sen sisältämän formaldehydin takia, ja aloin käyttämään kynnenkovettajien sijasta kynsiöljyjä. Eihän nämä kynsiä samalla lailla koveta, mutta kynnet voi ihan merkittävästi paremmin kuin ilman öljyjä.
Käytössä ovat Essien Apricot Cuticle Oil jota käytän myös kynsille, sekä meikkipussissa kulkee mukana Weledan kynsiöljykynistä kaksi eri versiota ensiavuksi reissun päällä.
Vaikka kysyit nimenomaan lakoista, suosittelen kokeilemaan myös öljyjä jos eivät vielä ole käytössä.
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Kalevalatar - 06.11.17 - klo:11:59
Mä olen tässä ihan kunnostautunut ja viimeinkin vuosien tuskailun jälkeen ostin kunnon aluslakan ja top coatin/pikakuivattajan. En tajua miten olen lakkaillut kynsiä kohta 30 vuotta ilman pikakuivattajaa! Mahtava laittaa illalla kynnet, eikä niissä ole aamulla painaumia tyynystä  ;D

Se ongelma ratkesi, mutta kynsilakka sekä itse kynnet tuntuvat edelleen lohkeilevan tai liuskottuvan kärjistä, jo päivässä tai parissa. Ärsyttää. Alus- ja top coat ovat OPIn.

Onko suositella jotain muuta pikakuivattajaa-top coattia, jota voisin kokeilla?
Otsikko: Vs: Alus- ja päällyslakat
Kirjoitti: Varla - 26.11.17 - klo:06:37
^Oletko kokeillut INM Out The Dooria? Saa suomesta CesarsShopista. Pikakuivattaa lakat 5 minuutissa. Ei seitity loppua kohden ja pullon saa käytettyä ihan loppuun. Ei myöskään kutista lakkauksia :)