Kauneudenhoito => Ihonhoito => Aiheen aloitti: Angora - 22.01.13 - klo:06:12

Otsikko: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Angora - 22.01.13 - klo:06:12
Löytyykö juureksista atoopikkoja? En ainakaan löytänyt aiheesta kunnon topicia.

Mulla on ollut atooppista ihottumaa ihan pienestä asti, ja jatkuva voiteiden ja kortisonien läträys on kuulunut lähes jokapäiväiseen elämään. Teini-iän loppulla löysin valohoidon, jonka myöhemmin korvasin solariumilla, ja se yhdessä The Body Shopin Shea Butterin kanssa on pitänyt ihottuman pääasiallisesti poissa. Nyt kuitenkin ihottuma on jostain syystä taas räjähtänyt käsiin ja levinnyt ympäri kehoa akuutiksi ja äärimmäisen kutisevaksi. Rahatilanteen vuoksi en tohtisi lähteä käymään ihotautilääkärillä kun kuitenkin määräävät taas epäterveellisiä kortisoneja tai kallista valohoitoa (solarium ajaa itselläni saman asian halvemmalla). Samoin Shea Butter on käynyt liian kalliiksi ja olen joutunut siirtymään takaisin apteekin kelakorvauksellisiin voiteisiin. Kaipailisin käytännönvinkkejä kanssakärsijöiltä. Minkä perusvoiteen olette kokeneet parhaaksi? Entä mikä avuksi raapimiseen?
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 22.01.13 - klo:13:59
Aiheesta on kirjoitettu vuosien aikana kyllä paljoltikin, en muista nyt, millä otsikolla. Todennäköisesti monessa eri ketjussa.  :)
Aikoinaan kärsin todella pahasta atopiasta ja kuivasta ihosta, eritoten kasvoilla, ja taistelusta ihon parantamiseksi olen kertonut täälläkin..
Suurin apu oli lisäravinteista & yleensä terveellisestä, riittävän rasvaisesta ruoasta sekä lempeästä ulkoisesta hoidosta.
.. Nyt onneksi iho pysyy kurissa ja ehjänä talvellakin.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: piste - 22.01.13 - klo:15:03
Mä en tiedä onko mulla, mutta ainakin mulla on kuiva iho. Varsinkin talvella kädet näyttää tältä:
http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/alk/7.01.jpg
... vaikka rasvaan joka ilta juuri ennen nukkumaanmenoa. Nyt oon käyttäny kookosöljyä, mutta musta tuntuu että se ei auta yhtään (siis pehmennä ihoa. Tiedän kyllä ettei se vahinkoja voi enää korjata, siihen tarttetaan vaikka bepanthenia, mutta tarkoitin sellasta "yleiskuntoa"). Pitäisköhän siirtyä tavalliseen käsirasvaan ::)
Käsien lisäks mun muukin iho on kuiva. Säärissä oon huomannut, että niistä irtoaa valkosta 'jauhetta' :o Ja esim kun ottaa pitkiä kalsareita pois, siellä kalsonkien sisäpuolella näkyy just sitä "jauhetta". Sit ku koitan käsillä sääriä niin ne kyllä tuntuu kuivilta.

Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Anita - 22.01.13 - klo:18:15
Aikoinaan kärsin todella pahasta atopiasta ja kuivasta ihosta, eritoten kasvoilla, ja taistelusta ihon parantamiseksi olen kertonut täälläkin..
Suurin apu oli lisäravinteista & yleensä terveellisestä, riittävän rasvaisesta ruoasta sekä lempeästä ulkoisesta hoidosta.
.. Nyt onneksi iho pysyy kurissa ja ehjänä talvellakin.

Aamen.

Itse aikoinaan innostuin saippuoista kun tyttären iho Suomeen muuton jälkeisenä talvena ryhtyi oireilemaan. Ensin kokeiltiin apteekin rasvoja ja jopa kortisonia, mutta apu tuli yllättäen glyseriiniä sisältävästä kotimaisesta saippuasta. Kannattaa siis tiedostaa, että on hyvin tärkeää millä pesee nahkansa eikä vain keskittyä rasvailemaan pesun jälkeen.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: paloan - 22.01.13 - klo:20:31
Moi !
Suosittelen atooppiseen ihoon Weledan Skin Foodia. Kaikenlaisia rasvoja on tullut kokeiltua ja se on ollut tähän mennessä paras..
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Angora - 22.01.13 - klo:21:24
^^^Piste, kannattaa kokeilla kosteutta sitovia voiteita rasvaisten sijaan. Mulla ainakin niin, että iho vaan kuivuu öljystä kun ei se tee mitään kosteustasapainolle. Toki rasvaakin kaipaa, mutta se missä suhteessa puute on kosteudensitojista ja rasvasta on yksilöllistä.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 22.01.13 - klo:21:39
^ http://www.apobase.fi/ (http://www.apobase.fi/)
Tää on ihan jees, kosteuttava ja kosteutta sitova kela-korvattava 30 %:nen creme. Kilon tonkka taitaa maksaa korvauksen jälkeen 15-20e, en muista tarkkaan. Imeytyy nopsaan. Joskus myös teen niin että laitan humektantteja tms alle ja päälle jotain kosteutta sitovaa, toisinaan jtn öljyä.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: piste - 22.01.13 - klo:21:48
^^ Mä en kyllä tajunnut noita käsitteitä (kosteutta sitova ym.) mutta jos tarkotat sitä että kookosöljy pois ja käsirasva tilalle, niin siinä oon samaa mieltä. Oon käyttäny ennen tavallista käsirasvaa mut sit ku kuulin kookosöljystä, että sitä voi käyttää hiuksiin, huuliin, kroppaan jne. niin innostuin ja ostin sitä. Testattuani oon tullu siihen tulokseen että se toimii mulla ainoastaan huulirasvana, eikä silloinkaan ole kovin tehokas, mutta mieluummin käytän sitä vähän useammin kuin kaiken maailman kemikaalijuttuja mistä en tiedä mitä ne sisältävät. (kaupan huulirasvat) Laitoin myös niihin kuiviin sääriini kookosöljyä, ainakin aluks tuntui että ne pehmeni, mutta seuraavana päivänä huomasin ettei ne ollu muuttunu mikskään. Meni aika OT, mutta ehkä se sallitaan? ;D Onko muuten kuiva iho ja atooppinen iho(ttuma) sama asia, tai onko se niin että se on sama asia mutta atopia on vaan "rankempaa", tai siis että oireet on pahemmat? Vai onko niillä joku muu ero? Kertokaa :D
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 22.01.13 - klo:22:20
^ Kuivasta ihosta puhuttaessa tarkoitetaan Atooppista ihoa. Silloin ei ole kyse kroonisesta, tulehduksellisesta ihosairaudesta eli Atooppisesta ekseemasta.
Tässä terveykirjaston artikkelissa on eritelty aikuisiän ekseemaa ja sivun alla on linkkejä lisää.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00838 (http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00838)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 22.01.13 - klo:23:33
Olen kärsinyt molemmista ja saanut diagnoosin, jonka mukaan 'mitään ei ole tehtävissä, on elettävä tuon kanssa lopun ikää'...  ::) Suun kautta otettavaan kortisoniin en koskaan ole suostunut, vaikka ulkoinen korttari ei pahimmassa vaiheessa enää auttanutkaan.
Sitkeä ravinto- ja ihonhoitotutkimus alkoi tehota ja keväästä 2006 alkaen olen ollut elävien kirjoissa. Ei enää hirviön näköinen, mitä pahimmillaan olin. Olen kuullut kaikki mahdolliset hoitovinkit ja -suositukset sekä 'asiantuntijoilta' että ohikulkijoilta, joten ymmärrän, miten turhauttavia hyväntahtoiset auttamisyritykset voivat olla.
Kokemukseni mukaan keho on kokonaisuus, jonka hoidossa tulee huomioida sekä ulkoinen että sisäinen hoito. Jomman kumman laiminlyönti tai korostaminen toisen kustannuksella on yksisilmäistä, - olen törmännyt sellaiseen vuosien varrella usein, mm. ravintoaktivistien joukossa.
Itsekin olen saanut eräällä toisella foorumilla pahat haukut 'ravintouskovaisuudesta', kun kerroin omista kokemuksistani, ja joku toinen atoopikko loukkaantui niiden jakamisesta...  ???
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Anioli - 23.01.13 - klo:11:20
Täällä yksi atoopikko ilmoittautuu. Kallistun samalle kannalle mitä moni ylläoleva, ihon parantaminen ja kunnossapito tapahtuu suurimmaksi osaksi ruokapuolen fiksaamisella. Itselle on auttanut kaikista eniten rehujen runsas syönti sekä gluteeniton, sokeriton, tarpeeksi rasvainen ruokavalio sekä veden runsas juonti. Lisäravinteita on käytössä melkoinen kirjo, mutta eniten ihon kuntoon on vaikuttaneet aloe vera-mehu, MSM, chlorella ja C-vitamiini. Tuolla combolla iho ei jaksa tulehtua enää lähes ikinä. Tänä talvena hukkasin Sibicort-tuubini ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen kun sitä ei tarvinnut joka päivä (joskus oon nukkunut se kainalossa..). Ihan spontaanisti tuli kahden viikon tauko kortisonista ja se on todella ihme mulle koska nahka on ollut ihan järkyttävässä kunnossa viimeiset 5 vuotta, 100g Sibicortia meni helposti viikossa vuosi sitten. Kaapissa lojuu myös Protopic, jota en suostu laittamaan kuin silloin jos silmät turpoaa umpeen niin ettei näe eteenpäin.

Mulle itselleni ei toimi yksikään apteekin rasvoista, enkä kyllä edes halua käyttää mineraaliöljyjä iholla. Omalle nahalle toimii parhaiten Nubian Heritagen mango body lotion (öljyllä terästettynä tarvittaessa). Suikugeeliä en käytä kuin kainaloille ym. haisualueille, iho tykkää siitä enemmän. Ja suosittelen lämpimästi kropan ihon kuivaharjausta jos iho ei ole auki/tulehtunut!  :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 23.01.13 - klo:12:16
Narnian kanssa olen kyllä todela samaa mieltä. Joskus kylläkin saan kokea silmien pyörittelyä, jos sanon, että ruokavalioni on tietynlainen, jotta ihoni voisi mahdollisimman hyvin. Tätä ei kaikki ymmärrä: koska onhan meillä lääkkeet! Huoh. Useat ihosairaudet Atopian lisäksi (psori, seborrea..) on sellaisia joihin taipumus on ja pysyy, lopullista ratkaisua ei ole (vielä) keksitty. Siitäkin syystä on hyvä ottaa huomioon ruokavalio, jos se yhtään auttaa ja on pois lääkkeiden kuluttamisesta. Aikuisiällä olen päätynyt vain kerran kokeilemaan kortisonihoitoa ja sen vaikutus on niin lyhyt, että pitäydyn mieluummin hyvässä ruokavaliossa ja käytän miedompia hoitoja.

Tänä tavena olen ensi kertaa ottanut jo syksystä käyttöön kalaöljykapselit ja lisännyt öljyjen käyttöä. Iho on huomattavasti kosteampi ja terveempi. Viime talvena kuivaan ihooni tuli muutamia tulehduksia joiden paraneminen kesti kuukausia. Tänä talvena niitä ei ole toistaiseksi tullut, mikä kertoo, että iho on vastustuskykyisempi. Olen myös syönyt probioottikuureja tai probioottisia maitotuotteita lääkärin suosituksesta ja niilläkin uskon olevan vaikutusta :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Angora - 10.10.13 - klo:23:42
^mulla Apolar oli aikanaan ihan paras kortisoni! Nykyisin korvaan kortisonikuurit solariumkuureina valohoidon tavoin ja käytän Shea Buttereita ja lotioneita perusvoiteina vaihdellen ihon tarpeen mukaan butteria ja lotionia. Niissä tuntuu olevan jotain taianomaista, että pitävät ihon kunnossa.

Edit: Pahoittelut itseni toistamisesta. Tajusin vasta. :D
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Villis - 11.10.13 - klo:03:13
Olen atoopikko. Ihosta puuttuu rasvoja, joten kosteus pääsee karkaamaan, jos sitä ei sido sopivalla emulsiovoiteella. Olen jossain määrin herkistynyt omalle hielleni ja bakteereilleni eli autoimmuunista tyyppiä. Nuorempana sairastin kaikki mahdolliset ihoinfektiot märkäruvesta silsaan, koska iho oli aina jostain kohtaa rikki ja puolustuskyvytön. Nykyään iho on niin hyvässä kunnossa, ettei moni usko, että minulla edes on mitään atooppista taipumusta.

Nämä auttavat:
- uintiharrastus, ehdottomasti paras liikuntamuoto, kunhan kosteuden muistaa sitoa iholle uinnin jälkeen perusteellisella rasvauksella (heti eikä ihon jo kuivuttua)
- Protopic-takrolimuusivoide, joka vähentää ihon reagoimista ulkoisille ärsykkeille, jos tämä kiellettäisiin Suomessa, muuttaisin ulkomaille, levitän pari kertaa viikossa kasvoille ja se riittää, minun käytössäni siis niin riittoisaa ettei ole ollenkaan kallista
- Lipolan-perusvoide, pitkävaikutteinen joten tarvitsee lisätä vain pesun jälkeen, siksi ei härskiinny iholla ja ala ärsyttää ihoa kuten monet muut rasvat, joiden jämiä ehtii kertyä ihon pinnalle monta kerrosta suihkukertojen välissä
- jokaisesta kosmetiikkatuotteiden ryhmästä vain tietyt sopivat, en tosin juurikaan kärsi tästä, koska kun on löytänyt hyvän, niin ei kiinnosta enää testata muita
- samoin vaatteista voi heti unohtaa karkeat villat ja hiostavat tekokuidut ihoa vasten. Kaulahuivi voi olla kashmiria, ei välttämättä merinoa.
- auringonvalo auttaa, tosin olen sitä vaaleinta ja herkimmin palavaa tyyppiä, joten minua ei huolita esim. valohoitoon
- kortisoni auttaa hetkellisesti, jos iho on päässyt tulehtumaan, mutta en käytä sitä juuri koskaan kasvojen iholle, koska käytin jatkuvasti lapsena ja sen takia iho on pysyvästi ohentunut.
- infektioihin minulla on aina varalla myös bakteereita tappavaa Fucidin-voidetta ja jotain sienivoidetta, mutta käytän tietysti vain jos tilanne päällä.
- ruokavalion en ole huomannut "parantavan", sen sijaan on tietenkin ruokia ja mausteita, jotka pahentavat, esim. grillisipsejä ei kannata syödä jos ei halua raapia villisti ja sitten hoitaa ihottumaa.

Voisin jatkaa loputtomiin, mutta ehkä toisella kertaa, kun nyt on nääs aamuyö.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: jinna - 11.11.13 - klo:21:03
Mulla on ollut lievää atooppista ihottumaa lapsesta asti. Se kuitenkin pysyi pitkään kurissa ahkeran sisäisen ja ulkoisen rasvauksen avulla sekä vahvojen pesuaineiden välttämisellä. Parikymppisenä, noin kymmenen vuotta sitten atooppinen ekseema räjähti ensimmäistä kertaa pahasti käsiini, tämän sain kuriin kolmannen asteen kortisonilla. Muutama vuosi välissä meni ihan mukavasti, nyt ei voi enää valitettavasti sanoa samaa. Nimittäin pari viime vuotta on taas taisteltu atooppisen ekseemaan kanssa. Ihottumaa on ympäri vuoden, mutta talven tullen se pahenee. Tällä hetkellä ihottuma on pahimmillaan selässä, rinnassa ja olkavarsissa ihon ollessa samaan aikaan erittäin kuiva. Kutina on välillä sietämätöntä eikä mikään rasva auta - vaikka rasvaisi valehtelematta kymmeniä kertoja päivässä. Ihotautilääkäri kirjoitti minulle juuri Elocon-reseptin, toivottavasti saisin ihottuman rauhoitettua sillä. Vierastan kortisoneja, mutta minulle on vakuuteltu niiden ohentavan ihoa pysyvästi ainoastaan pitkäaikaisessa, jatkuvassa käytössä tai suun kautta otettuna. Toivottavasti näin! Pahimpaan kutinaan olen syönyt allergialääkkeitä, ja uskon näiden auttaneen ainakin hieman. Perusrasvat ovat myös tulleet tutuksi, niistä toimivimmat ovat minulle olleet Aqualan Duo sekä Aqualan. Tällä hetkellä niistä ei ole mitään apua yksinään, olen miksaillut niitä öljyjen (kookos ja argan) kanssa, mutta ei sekään ole mainittavasti auttanut.

Atooppinen ihottuma vaikuttaa ainakin itselläni itsetuntoon. Kutina ei jätä rauhaan joten vaiva on jatkuvasti mielessä. En myöskään tunne vartaloani kovin viehättäväksi ihottumaläikkineen.. Olen mielestäni kuitenkin onnekas siinä mielessä, että ihottumakohdat ovat helposti peitettävissä. Ihottumaa ei ole koskaan ollut kasvoissa muutamia länttejä lukuunottamatta.

Olen miettinyt kokonaisvaltaisempaa ruokavaliomuutosta atooppisen ihottuman parantamiseksi, mutta en oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle. Syöminen on muutenkin ollut mulle aina hankalaa, olen hoikka ja joudun todella tekemään töitä ettei painoa tipu liikaa. Tähän asti olen siis sallinut itseni syödä mitä mieli tekee (lue: mieli tekee rasvaa ja sokeria ;D) mutta tiedostan, että ainakin sokerin ja vaalean viljan poisjättäminen voisi olla hyvä. Maitotuotteita en juuri syö muutenkaan. Olisiko juureksilla siis ruokavalioremonttiin vinkkejä? Tai muuten vaan vertaistukea atopian kanssa elämiseen ja siihen, mikä on auttanut itse kullakin.

Paljon tsemppiä kaikille vaivan kanssa taisteleville!
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Mir - 12.11.13 - klo:05:48
Mulla on ollut nyt vuoden verran jaloissa ekseema aika pahana jaloissa. Ainoa, millä oon saanut sen parantumaan on ollut suola. Eli siis suolasaippualla (pelkkä sileä klöntti suolaa) hieron ihottumia aina suihkun jälkeen ja annan hetkisen vaikuttaa. Huuhtelen enimmät pois ja laitan tuhdin kerroksen karitevoita päälle. Jos iho on pahasti rikki niin polte on kyllä aikamoinen, eikä ihokaan kovin nättinä ole, mutta parin päivän päästä ero on kyllä valtava. :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Eydie - 12.11.13 - klo:10:08
^^ Atooppinen iho on täälläkin. Lapsuudessa ja teini-iässä olin vartalosta yltä päältä laikkuinen ja sitä kutinan määrää ei unohda varmaan koskaan. Vanhempani raahasivat mua lääkäreissä ja voiteita ja hoitoja tuli kokeiltua kymmeniä ja taas kymmeniä. Parikymppisenä yliopiston ekana vuotena ihottuma siirtyi käsiini entistä pahempana ja iho halkesi luihin asti ja lähti irti kuten kilpikonnan kilpi kovina "lastuina". Tuolloin tilanne meni niin pahaksi, että jouduin skippaamaan opiskelut siltä vuodelta. Käytössä oli tuolloin mm. tekoihoa ja voide, joka muutti ihon kirkkaan keltaiseksi. Ymmärrän taistelusi ja joskus vaan tulee hetkiä, jolloin atooppinen iho vaikuttaa ulkonäön lisäksi muuhunkin elämään.

Kuitenkin tuon jälkeen tuli kymmenisen vuotta, kun ihottuma ei ole vaivannut. Tänä vuonna syksyn alussa sain laikkuja käsivarsiin kainaloiden lähelle. Taitaa olla, että ainakin tämän talven ihottuma on taas mukana kuvioissa. Mun atopia on aina ollut parempi kesäisin, kun on vähemmän vaatteita ja iho saa aurinkoa. Eiköhän se taas ensi keväänä rauhoitu ja parhaassa tapauksessa on pois kuvioista taas vuosikausia.

Tsemppiä kaikille ihottumaisille  :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: lynx - 12.11.13 - klo:18:07
- Protopic-takrolimuusivoide, joka vähentää ihon reagoimista ulkoisille ärsykkeille, jos tämä kiellettäisiin Suomessa, muuttaisin ulkomaille, levitän pari kertaa viikossa kasvoille ja se riittää, minun käytössäni siis niin riittoisaa ettei ole ollenkaan kallista

Apua, ei kait tosta vaan ole ollut puheita, että kiellettäisiin? :P Siinä tapauksessa muutan sun kanssa ulkomaille oitis myöskin... Toi mönjä on myös mulle hyyyyvin tärkeä.

Mulla nyt on tosiaan vähän vaihdellen psoria tai atopiaa. Mä olen huomannut, että ihan perus kissan naamakuvalla varustettu Marseille-saippua on aika hyvä pesuaine iholle. En tiedä sopiiko kaikille, mutta musta tuntuu että toi jotenkin rauhoittaa ihoa poistaen samalla hien ja talin. Lipolan on havaittu täällä myös hyväksi. Vähän se jättää ihon tahmeaksi, mutta rauhoittaa pitkäkestoisesti.

Onko kukaan atoopikko muuten kokeillut sellaista ilmankostutin-härveliä? Mulle suositeltiin sellaista. Mulla on jotain vähän hämäriä muistikuvia, että 80-luvulla sellainen ufon mallinen pömpeli oli joka kämpässä, mutten sen jälkeen ole nähnyt ;D
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: jinna - 12.11.13 - klo:20:10
Kuulostaapa hurjalta Eydie sun kokemukset kun iho on ollut pahimmillaan! Mulla myös kädet halkeili aikoinaan, mutta siihen tosiaan auttoi kortisoni melkein kertalaakista. On muuten mystistä mikä aiheuttaa ihottuman puhkeamisen vuosienkin oireettoman jakson jälkeen. Muutama vuosi sitten, kun oli kovat pakkastalvet, voi mun iho silloin ihan mainiosti. Nyt ei edes ole vielä talvi, mutta iho vaan kuivuu koko ajan enemmän. Kyllä mullakin kesällä on aina helpompaa, mutta kauniiksi ihoani ei voi silloinkaan sanoa. Oletteko huomanneet, että esim. stressi tai muut tekijät vaikuttaisivat myös ihon kuntoon? Mä en ole tässä kyllä huomannut mitään yhteyttä, mutta onhan ihminen psykofyysinen olento..

Kävin tänään hakemassa Eloconin ja samalla täyttämässä perusvoidevarastoja - Aqualan Duo ja Decubal Clinic Cream. Decubalia en ole aiemmin kokeillut, halusin vaan jonkun toisenkin rasvan Aqualanin rinnalle. Apteekissa suositeltiin Apobase Oily Cremea, mutta kauhistuin sen hurjaa mineraaliöljymäärää. No, näillä mennään. Toivottavasti ainakin kutina lakkaisi.

Kiitos Mir suolasaippua-vinkistä, sekin ehkä lähtee kokeiluun. Kortisoni on mulla aina viimeinen vaihtoehto, joten hyvä olisi löytää muita apuja.

Kosteamman ilmanlaadun vaikutusta voi muuten kokeilla kuivattamalla pyykit makkarissa ;D Tämän taisi mulle joku lääkäri joskus vinkata.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: muori Pippuri - 12.11.13 - klo:20:52
^Mulla puhkesi paha käsi-ihottuma, kun olin vuosia sitten hetken vanhainkodissa töissä. Ja kestin sitä vesikelloilua muistaakseni lähes vuoden ennen kuin näytin käsiä ihotautilääkärille. Yksi vahva kortisonivoidekuuri vei ihottuman mennessään, eikä se ole sen koommin palannut. Muualla tosin on lievää ihottumaa aika ajoin. Eli kyllä, uskon että stressillä oli osansa asiaan ja jollain tulehduksellisella ketjureaktiolla (joka kai sai alkunsa tuolta vanhainkodista), jonka tuo kortisoni sai pysähtymään.

Mulle ihotautilääkäri sanoi, että aktiiviseen ihottumaan ei kannata lykkiä rasvaisia voiteita, koska ne saattaa ärsyttää ihoa entisestään. Miulla oli käsiin kortisonin ohella Essex lotionia. Tai muistaakseni se sääntö menee, että kosteaan ihottumaan kosteuspitoinen voide ja kuivaan rasvainen.  :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Villis - 15.11.13 - klo:12:42
- Protopic-takrolimuusivoide, joka vähentää ihon reagoimista ulkoisille ärsykkeille, jos tämä kiellettäisiin Suomessa, muuttaisin ulkomaille, levitän pari kertaa viikossa kasvoille ja se riittää, minun käytössäni siis niin riittoisaa ettei ole ollenkaan kallista

Apua, ei kait tosta vaan ole ollut puheita, että kiellettäisiin? :P Siinä tapauksessa muutan sun kanssa ulkomaille oitis myöskin... Toi mönjä on myös mulle hyyyyvin tärkeä.

Ei olla kieltämässä. ;D

Onko kukaan atoopikko muuten kokeillut sellaista ilmankostutin-härveliä? Mulle suositeltiin sellaista. Mulla on jotain vähän hämäriä muistikuvia, että 80-luvulla sellainen ufon mallinen pömpeli oli joka kämpässä, mutten sen jälkeen ole nähnyt ;D

Meillä oli lapsena se ufo. Nykyään saman asian ajaa, kun linkoaa pyykit 700 kierrosta/min vauhdilla ja kantaa kuivaustelineen olkkariin/makkariin. Ja pitää huonelämpötilan matalana, ettei ole alun perinkään sellainen kuiva ja kuuma ilma! Mieluummin villatakki ja ylimääräiset sukat kuin kuiva ja kutiseva iho. Mut jos olisi esim. muiden perheenjäsenten takia pakko pitää lämpöjä päällä, niin hankkisin kyllä jonkin höyryä syöksevän laitteen.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: jinna - 16.11.13 - klo:15:54
Kyllä se Elocon vaan auttaa. Iho on jo nyt muutaman päivän jälkeen rauhoittunut selvästi. Ihanaa! En oikein tiedä mistä mun kortisonivastaisuus johtuu, koska tulokset ovat kuitenkin lähes aina olleet hyviä ja nopeitakin. Kai mä pelkään sitä ihon pysyvää ohentumista, vaikkei sen pitäisikään olla riskinä lyhytaikaisissa kuureissa. Mä olen yleensä käyttänyt vahvoja kortisonivoiteita max viikon kerrallaan. Mun iho on luonnostaan varsin ohut, niin en kai vain haluaisi rasittaa sitä yhtään enempää kuin pakko. Mutta tuskin jatkuva raapiminen ja kirvelykään sille kovin hyvää tekee.. Mutta sitten taas mietin voiko kortisonilla olla jotain muita (negatiivisia) vaikutuksia. Eikä sen käyttö ole myöskään linjassa suosimani luonnonmukaisuuden kanssa. Valintoja, valintoja...
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: lynx - 25.11.13 - klo:21:19
^Mä laitan esim päänahkaan suosiolla Eloconia heti kun se ärtyminen iskee. Se nimittäin poistaa mulla sen ärsytyksen kerta käsittelyllä, eikä se edes uusi kovin äkkiä. Joten luulen, ettei tässä kerkeä liikaa saamaan kortisonia ainakaan.

Mulla rupesi nyt vähän helpottamaan ihon kanssa. Pari viikkoa on ollut tosi tuskaista, mutta nyt sain reseptin uuteen isoon tuubiin Protopicia ja ohjeeksi käydä oikein pitkissä suihkuissa. Ihan tosi ekologista ja silleen, mutta ilmeisesti ihon kunnollinen kosteutuminen vaatii jonkun 15-20 min suihkussa :P Ne ruvet ja rakkulat sisältävät atopiaa pahentavia pöpöjä, ja kunnon suihku vähentää niitä. Suihkun jälkeen sitten kunnon rasvaus. Mä ostin pari tosi lörttöä ja ilmavaa puuvillapyjamaa, jotka päällä hengaan kotona. Noissa iho saa hengittää ilman, että tarvitsee hillua alasti. Rasvakombona on tällä hetkellä Lipolanin ja Aqualan L:n kombinaatio ;D Tää atoopikon rasvailu on aikamoinen tieteenala jo itsessään, kun tuntuu että sen parhaan voiteen löytää vaan kokeilemalla... Lenkin jälkeen mun on kyllä painuttava oitis suihkuun. Musta tuntuu, että mun oma hiki kutittaa iholla ihan vietävästi!
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: jinna - 27.11.13 - klo:19:08
Tää atoopikon rasvailu on aikamoinen tieteenala jo itsessään, kun tuntuu että sen parhaan voiteen löytää vaan kokeilemalla...

I totally agree. Decubal Clinic Cream on ollut ongelma-alueille yhtä tyhjän kanssa. Tosin lopetin kortisoni-kuurin varmaankin liian aikaisin, koska nyt ollaan taas lähtötilanteessa, tai itse asiassa pahemmassakin. En tiedä onko tuota Decubalia syyttäminen, mutta se jää nyt sivuun ja Elocon, Aqualan Duo sekä öljyt tilalle. Seuraavaksi ehkä myös karitevoi kokeiluun, tuntuu että varsinaiset öljyt jäävät ekseemaiholle vain lillumaan eivätkä kosteuta/pehmennä edes voiteeseen miksattuna.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Melisande - 28.11.13 - klo:14:09
Minut on todettu atoopikoksi, vaikka oireilen melko lievästi. Vakiona on talviajan taiveihottumat, joihin en onneksi ole tarvinnut mitään järeämpiä lääkevoiteita, mieto kortisoni riittää. Mutta muille epämääräisille iho-oireiluille olen herkkä.

Mystisin ja kamalin kokemus sattui teini-iässä, jolloin sain huuliini ja leukaani todella rajun rakkulaisen tulehduksen, jonka syy ei koskaan täysin selvinnyt, usean lääkärin tutkimuksista huolimatta. Naama oli hurjan näköinen puolisen vuotta, kunnes iho pikkuhiljaa rauhoittui itsestään. Jokunen vuosi tämän jälkeen alkoi kämmeniin ja sormiin ajoittain ilmestyä pieniä vesikelloja, joiden puhjetessa käsien iho kuoriutui kokonaan. Tähän oireiluun ei liittynyt kutinaa, vesikellot vaan tulivat ja menivät ehkä pari kertaa vuodessa muutaman vuoden ajan.

Viime kesänä molempien silmien ympärykset tulehtuivat, iho oli turvoksissa ja kutina melko sietämätöntä. Sain vaivaan antibioottia ja kortisonia sisältävää öljymäistä silmätippaa voiteen tapaan käytettäväksi ja se auttoikin hetkeksi. Vaiva vaan uusiutui jatkuvasti, joskin lievempänä. Uusin lähes kaikki meikkini, kasvovoiteet ja pesuaineet. En käyttänyt kuukausiin silmämeikkiä. Silti kutiavat läntit pysyivät sitkeästi.
Samoihin aikoihin luomien kanssa ilmestyi yhteen sormeeni tuttuja vesikelloja. Iho rikkoontui, eikä meinannut korjaantua millään. Hetkittäin iho näytti paremmalta, kunnes taas uusia vesikelloja ilmestyi.

Reilu kaksi viikkoa sitten aloin syömään chlorellaa, luettuani sen lukuisista hyvistä vaikutuksista. Chlorellan on todettu mm. vähentävän tulehduksia ja omalla iholla vaikutukset oli nähtävissä jo reilussa viikossa. Silmäluomien iho on nyt normaali ja voin taas meikata, jee  :) Sormen iho on jälleen ehjä, vain pieni rösöinen alue jäljellä. Lisäksi kasvojen epäpuhtaudet on vähentyneet huomattavasti.

Suosittelen siis kokeilemaan chlorellaa, josko helpottaisi oireita. Mielenkiinnolla jatkan tablettieni syöntiä ja seuraan ihoni käyttäytymistä talven mittaan.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Villis - 07.01.14 - klo:03:48
^ Ihotautilääkärillä nimenomaan on niitä ihmelääkkeitä (reseptejä). Minä pärjään älyttömän hyvin sillä paletilla, mikä minulla on käytössä, vaikka ilman sitä olisin kutiseva ja läikikäs. Lääkäriin, mars! Yhdellä auttaa valohoito, toisella Protopic. Jokin kyllä tepsii, älä luovuta.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 07.01.14 - klo:16:14
Hyvä, jos jossain on asiantunteva ihotautilääkäri, itse en sellaista atopian yhteydessä ole tavannut. Harva lääkäri on erikoistunut atopiaan ja varsinkaan mihinkään ruokavalio-, rasvahappo- tms. tutkimuksiin. Paras tietolähde itselleni oli aikanaan netti ja vertaistuki.
Enna ja muut: jos luette tätä ja muita ketjuja taaksepäin, täällä on keskusteltu paljon eri ihonhoito- ja ruokavaliomuutoksista.
Lyhyesti vielä: tärkein melkeinpä on rasvahapot sisäisesti - kalaöljy, tyrniöljy, kookosöljy ja oliiviöljy. Pois keinorasvat, margariinit, roskaruoka, einekset, valkoin sokeri... kaikki vaikuttaa kehon tasapainoon.

Yhtä auttavaa tekijää ei kenties jokaisen elimistöön löydy heti - joillakin pienikin seikka voi saada dramaattisen eron.
Painotan vielä sekä sisäisen, että ulkoisen hoidon merkitystä. Ne eivät ole kilpailijoita keskenään, vaikka joillain keskustelupalstoilla toisinaan sellaisen kuvan saakin- yksipuolinen leimaaminen joko ravinnon tai ulkoisen hoidon kannattajaksi ei ole rakentavaa... every bit helps.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: evergreen - 07.01.14 - klo:21:20
Hyvä, jos jossain on asiantunteva ihotautilääkäri, itse en sellaista atopian yhteydessä ole tavannut.

Sama täällä.

Alustan: Mulla on rasvainen, mutta allerginen iho, jossa on ollut eri muotoista ekseemaa eri aikoina ja eri paikoissa. Näin aikuisiällä enimmäkseen kolikkomuotoista ihottumaa vartalolla ja tasaiset (ehkä seborrooiset, ehkä ei) ekseema-alueet kasvoissa. Kasvoissa myös ruusufinnimäistä ihottumaa, saatu aikoinaan diagnoosi vuorotellen sekä perioraalidermatiittiin että rosaceaan. Reaktiona kosmetiikkaan (lähinnä shampoot/hoitikset) tullut joitakin kertoja tarkkarajainen, suuri, kutiseva ihottumalaikku kaulaan tai niskaan, siihen huuhtelureitille siis. Tällainen reaktio on häipynyt aina joissakin viikoissa itsestään altistuksen päätyttyä (eli shampoo veks), joten en ole pitänyt ongelmana.

Joka tapauksessa, olen käynyt joitakin kertoja yksityisellä ihotautilääkärillä, ja viimeisimpänä sairaalan ihopolilla, josta siitäkin on tosin aikaa. Kuten aina, lääkäreiden käytöstavat ja osaaminen vaihtelevat roimasti. Yksityinen ei ole yhtään sen parempi kuin julkinen, mutta sinne on toki helpompi (ja kalliimpi) päästä. Sama lääkäri saattaa työskennellä molemmilla puolilla. Paras kokemukseni on viimeisimmästä lääkärisuhteesta ihopolilla, ja kävinkin ihan arvostetulla ylilääkärillä. Tästäkin huolimatta, kyseinen lääkäri ihan itse mulle huokaisten sanoi, että ei näistä asioista vaan oikein tiedetä juuri mitään. Olin ihan onnellinen siitä, että se sanottiin suoraan. Sain reseptejä lääkevoiteisiin ym., mutta mistään kokeilemastani ei ollut juurikaan apua. Kokeilin lähinnä kortisoneja vartalolle ja Elideliä kasvoihin.

Olen sittemmin huomannut, että ihonhoidolla, ravinnolla ja elintavoilla on minun tapauksessani kaikkein suurin merkitys asiaan, vaikka ihan kokonaan tuskin saankaan ongelmaa hallintaan. Kasvojeni pahin ihottuma on talttunut Paula's Choicen BHA-geelillä, joka on myös äidilläni auttanut ruusufinniin. Kropan laikuista en ole oikein vieläkään saanut selvää. Oleellinen pointti on mun mielestä se, että jokaisen ihovaivaisen kannattaa mennä ainakin sen yhden kerran ihotautilääkärille. Joillekin riittää se yksi kortisoni tai Elidel/Protopic, ja vaiva on tiessään. Kaikille niistä ei ole apua, mutta molemmat ryhmät hyötyvät sellaisesta ihonhoidosta, ruokavaliosta ja elämänrytmistä, joka edesauttaa tervettä aineenvaihduntaa.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: lynx - 19.01.14 - klo:14:24
Mites muilla atoopikoilla ja ihovammaisilla tuntuu nämä pakkaset? Mulla ainakin ottaa vähän koville... Sormenpäät ja suupielet halkeilevat ja iho on rutikuiva.

Mä kävin perjantaina ihotautilääkärillä, joka otti koepalan yhdestä ihottumaläiskästä. Psoridiagnoosi on ollut jo jonkun aikaa se vahvin veikkaus, mutta koepala sen vielä varmistaa. On vielä mahdollista, että kyseessä olisi punajäkäläihottuma, joka paranee itsestään. Psoriksi tämä olisi tosi pienilaikkuinen, mutta punajäkäläksi taas harvinaisen pitkäkestoinen. Toivoisin silti jälkimmäistä, jolla on edes jonkunlainen mahku poistua elimistöstä... Pari viikkoa pitäisi malttaa odotella patologin lausuntoa.

Kortisonikuurilla ollaan jälleen, mutta se tuntuu kyllä helpotukselle nyt, ja tuntuu tepsivänkin. Ihanaa kun ei ole sellainen ihme tuskainen ja kutiseva olo. Yleensä on määrätty Eloconia, mutta nyt tuli Bemetsonia emulsiona, ja tätä on kyllä öpaut 600 kertaa mielyttävempää käyttää, kun tuntuu imeytyvän ihoon. Omahoitona olen napsinut d-vitamiiniä purkista ja lisännyt hyviä rasvoja ruokavalioon. En ole huomannut niiden vaikuttavan erityisesti, mutta tuskin niistä tosiaan harmiakaan on...
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Triina - 19.01.14 - klo:22:23
^Ikävältä tuntuu. Tosin mä en hirveästi viitsi valitella, kun omat ongelmani ovat useisiin atoopikkoihin verrattuna lähinnä marginaalisia tällä hetkellä ja selviän ihan tavallisten rasvojen kanssa ja kevään tullen helpottaa. Inhottaa vaan kun vatsan alueen ja säärten iho on niin ruman näköinen kirkuvan punaisine läntteineen, jotka tietty kutisevat aivan kauheasti.

Mulla on siis historia sellainen, että kärsin lapsena todella pahasta atopiasta, kukaan ei halunnut ottaa leikeissä kiinni karheasta ja ihottumaisesta kädestä, jalkojani hoidettiin ties millä sinkkihauteilla ja eri sortin rasvoilla ja näytin usein itkuiselta silmien ympärillä olevan ihottuman takia. Kutina-raapimiskierre oli jatkuvaa. Murrosiän alussa oireet helpottivat lähes kertalaakista, mutta palasivat parikymppisenä uudestaan, luultavasti stressaava elämäntilanne ja osa-aikaiset siivoustyöt vaikuttivat eniten. Tuolloin mulla oli pahimpana ongelmana kädet, jotka repesivät pienestäkin liikkeestä verta vuotaville haavoille, myös sääret olivat tosi rupiset ja karmaisevan näköiset. Käytin eri sortin kortisonirasvoja ja Ataraxia kutinaan (joka tosin teki olosta vielä seuraavanakin päivänä tokkuraisen ja se olikin vain pahimpina päivinä käytössä). Tilanne sitten helpotti hiljalleen ja viimeiset kymmenen vuotta olen elänyt pääosin tosi ongelmattoman ihon kanssa. Kasvoissa on omat pulmansa, mutta vartalon iho on harvemmin tarvinnut yhtään mitään, edes kosteusvoidetta. Lähinna vain olkavarsissa on jonkin verran keratosis pilarista, joka pahenee rasvauksen laiminlyönnistä.

Mutta nyt on aika ikävä olo, toivottavasti ei pahene. Muistan turhan hyvin sen käsien kivun, ja kun yritti jotenkin tehdä arkipäivän askareita liikuttaen käsiä minimaalisen vähän. En kaipaa sitäkään tunnetta, kun sormien karhea iho jäi kaikkiin kankaisiin kiinni.

Parempia nahkakelejä kaikille ihon kanssa kamppaileville!
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: ZEN - 10.07.14 - klo:20:05
Miehen ihottumaan eivät pelkät perusvoiteet riittäneet, jotkut (esim. Aqualan L) vain villitsivät sitä. Hyvät löydöt olivat Xyliderm sekä La roche posayn cicaplast baume b5. Ei haittaa jos ei ihan joka pesun jälkeen muista rasvata, ihottuma pysyy poissa enkä ole kuullut kutiamisesta valituksia hetkeen. :D
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: evergreen - 10.07.14 - klo:22:39
^ Xylidermille ja LRP:n Cicaplast Baume B5:lle kehuja täältäkin, terveisin super-ärtyvästä ekseema/rosaceaihosta kärsivä. Molemmat löytyvät tärkeimpien tuubien valikoimastani. :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: lynx - 19.09.14 - klo:09:58
Mä otin myös Xylidermin kokeiluun, ja olen erittäin positiivisesti yllättynyt. Mä en yleensä oikein perusta geeleistä, mutta toi ihan aikuisten oikeasti kyllä rauhoittaa atopiaa. Tosi riittoisan tuntuista tököttiä myös, mikä on hyvä juttu ihmiselle, jonka rasvakulutus lasketaan ämpäreittäin eikä millilitroittain :P
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Liina - 11.11.14 - klo:12:19
Mulla on myös atopiaa lapsesta saakka. Ensin maitoallergia ja paha ihottuma jaloissa, teini-iästä parikymppiseksi tosi paha käsihottuma. Säärten iho aina ollut talvella niin ohut ja hauras, että pieni raapaisu saa veren tihkumaan. Lisämausteeksi parikymppisenä puhjennut akne ja rasvainen päänahka, jotka saa hiivan herkästi riuhumaan. Tyttäreni on perinyt multa atopian, mutta onneksi olen asiantuntija sen hoidossa  ;D

Mulla ainut selvä ihottuman laukaiseva tekijä on talvi, hormonit ja stressi. Synnytys laukaisi käsi-ihottuman pahana ekaan kertaan moneen vuoteen. Stressaavan ajan jälkeen tulee yleensä vesikellorykelmää käsiin. Talvella voi myös jalkoihin ja vatsaan lehahtaa yhtäkkiä punaista ryhelmää. Kesäisin iho voi sitä premmin mitä ruskeampi se on. Loppujen lopuksi olen päässyt aika vähällä. Iho ei ole loppujen lopuksi kovinkaan herkkä.

Tällä hetkellä paras apu on Elocon heti kun vesikellot/punaista ryhelmää alkaa ilmestymään iholle.Ei tarvitse laittaa montaa kertaa kun iho alkaa hiseilemään ihottumaa pois. Vartalolle talvella rasvaista voidetta, mutta ei öljyä. Öljyistä tulee vaan rasvainen pinta ja alla iho kutisee kuivuuttaan. Jos iho on oikein kuiva niin kaksoisrasvaus ensin kosteuspitoisella rasvalla ja päälle rasvainen rasva. Käsirasvana toimii hyvin Eucerin Intensive hand creme carbamid 5%, ensimmäinen voide joka tuntuu tekevän muutakin kun antavan kosteutta. Ärtyviin nenänpieliin Avenen Cicalfate. Sitkeisiin ihottumiin Sibicort (jos epäilys hiivasta). Öljykapselit auttasi, mutta ne saa kasvojen ja päänahan ihon rasvantuotannon ihan villiksi.

Tyttären iholla (3v) parhaat perusvoiteet on kesällä Basan 2 ja talvella Basan 3. Sitten tarpeen mukaan Eloconia, Hydrokortisonia ja Sibicortia sekä Avene Cicalfatea. Pesuun Aqualan. Tilanne onneksi helpottaa koko ajan ruoka-aineallergioiden helpottaessa. Olen itsekkin käyttänyt Basaneja käsi-ihottumaan kyllästymiseen saakka, mutta jostain syystä ne vain toimi meidän iholla paljon paremmin kuin esim. Apobaset.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 11.11.14 - klo:19:39
Kala- ja helokkiöljyt kokeilleille suosittelen talven lähestyessä myös tyrniöljykapseleita: itselläni ne auttavat estämään sormenpäiden halkeilun, joka on muuten todella kivulias vaiva. Tehokkaat myös silmien ja limakalvojen kosteuttamisessa.

Se Madaran Pihlaja DD-voide (markkinoidaan Noora Shinglerin naamataululla) on tosi tehokas paikallisvoide kutiaviin läikkiin kropalla ja sopii myös karheiden käsien hoitoon.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Anita - 12.01.15 - klo:13:30
Facebookin Ekologista kotikosmetiikkaa -ryhmässä törmäsin kirjoitukseen ruokasoodan käytöstä kutinan estoon: http://ukkram09.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136433-ihottumat-ja-kortisonivoiteiden-teho
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: lynx - 12.01.15 - klo:13:44
Mä olen kokeillut tota ruokasoodahommaa. Ei se samaan tapaan kuin kortisoni poista kokonaan niitä ihottumaläikkiä mulla ainakaan, mutta kutinaa se lievittää kyllä tehokkaasti.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Fishbones - 12.01.15 - klo:21:47
Mulla ei yleensä talvi tuo mukanaan kamalia oireita, mutta tää talvi on jostain syystä eri. Mulla on ollut syksystä saakka oikeassa kämmenselässä ihottumaa, ja viime viikolla sitä tuli myös vasempaan kämmenselkään. Molemmissa kyynärtaipeissa on myös ihottumaa ja lisäksi toisen silmäluomen ihottuma leimahtelee ajoittain.

Viime viikonloppuna sit jostain syystä käsien ihottumat räjähti täysin, yli puolet oikeasta kämmenselästä on turvonneen ja hilseilevän ihottuman peitossa ja kyynärtaipeen ihottuma yltää pitkälle olkavarteen. Pahimman terän sain talttumaan aloe vera -geelillä, mutta oikean avun toi vasta tämän aamuinen lääkärikäynti ja resepti Apolarille.

Saa nähdä onko huomenna vielä ihottumat rauhoittuneet niin, että voin mennä töihin. Tänään oli iho liian arkana :(
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Jenny - 12.01.15 - klo:22:01
Tämä topic osui silmiin kyllä kuin tilauksesta. Iho on räjähtänyt käsiin (pun intended... ;D) kovien pakkasten tultua.

Lapsesta asti on siis atopiaa/atooppista ihottumaa ollut, ja on käyty kaiken maailman rasvat ja voiteet läpi. Elocon auttaa hetkessä, muista kortisonivoiteista mitä olen kokeillut ei ole ollut oikein mihinkään. Ataraxia on syöty kutinaan, koska raavin usein unissani, mutta menen ihan sekaisin siitä lääkkeestä, joten mielelläni en sitä syö. Ihottuman laatu on vaihdellut vuosien satossa - lapsena oli kyynärtaipeissa, josta levisi kaikkiin taipeisiin, jossain vaiheessa oli pyöreitä ihottumaläiskiä ympäri kehoa ja jossain vaiheessa sellaista "syyhyä" ympäri kehoa. Naama on yleensä pysynyt hyvässä kunnossa mutta nyt sinnekin on alkanut tulemaan läiskiä, ja kädet mulla on ihan yltäpäätä ihottumassa. Välillä hävettää kulkea lyhythihaisessa paidassa  :-\ Näyttää että olisi joku rokko käsissä, mutta ihottumaa se vain on.

Murkkuiässä mulle muuten sanoi joku lääkäri että yleesä parikymppisenä ihottuma siirtyy kasvoihin jos on siirtyäkseen. Mulla on tullut ihan kauheita kuivia ihottumaläiskiä mm. silmäluomiin parinkympin jälkeen  ::)

Ihottumaa siis on, ja nyt mulle on tullut ihan kauhean nolo vaiva tän lisäksi - mulla on toisessa nännissä ihan törkeä ihottuma ja se kutisee kokoajan! Tosi naisellista raapia tissiä  ::)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: ZombieQueen - 16.01.15 - klo:14:01
Mulla atooppinen ihottuma rajoittuu melkein pelkästään käsiin, joskus saattaa tulla läiskiä käsivarsiin ja sääriinkin (koko kroppa vaatii kyllä rasvaamista suihkun jälkeen, muuten kuivuu ja kutisee, käsille ei tunnu riittävän mikään rasvaaminen). Talvisin kädet on aina ihottumaiset, kesällä iho on yleensä ihan ok. Kortisonivoiteista Elocon ja Apolar on ollut mulle parhaat. Viime aikoina kädet on olleet koko ajan "auki" eikä noita kortisonivoiteitakaan voi/ kannata koko aikaa käyttää. Kokeilin pari yötä sitten laittaa sinistä Bepanthenia (sitä kevyempää) yökäsivoiteeksi, olen käyttänyt nyt sitä öisin ja nyt kädet on todella hyvässä kunnossa, paremmassa kuin kertaakaan kesän jälkeen! Kannattaa ehkä kokeilla jos on tarvetta.  :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 07.02.15 - klo:23:46
WoW. Tosiaan voin sanoa, että kosteuttaminen ennenkaikkea... Viime aikoina olen korelaisen ihonhoitoideologian innostamana alkanut kerrostaa useita eri tuotteita kasvoilleni, ja se on selvästi tepsinyt. Aamuisin iho on hehkuva ja ei enää kiristä! Kosteuttava kasvovesi, seerumi, ohut kosteusvoide, sitten yöksi vielä paksuhko voide...

Vaikka en tänä talvena olekaan pahimmasta rutikuivuudesta kärsinyt, olen joskus jättänyt yön ajaksi hoidon vähemmälle... less is more-ajatuksella. No, less is not always more. Sometimes... more is more :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Liina - 09.02.15 - klo:11:13
Mulla on ensimmäisen kerran atooppisuus iskeny myös kasvoihin, yleensä siis ollut käsissä ihottumana ja vartalolla kuivuutena. Nyt on posket kuivat jä ärtyneet eikä mikään tuntunu auttavan. Kokeilin yöksi tosi rasvasia voiteita ja ne jäi vaan lillumaan ihon pinnalle ja aamulla iho oli edelleen kuiva ja ärtyny. Ainut mikä toimi (edelleen) melko hyvin oli kosteuttava seerumi.

Kokeilin sitten kerrostamista. Alle ohut seerumi (LV), sitten öljyä (L'oreal) ja vielä yövoide (LV). Johan on alkanu kuivuus helpottamaan ja iho rauhottumaan! Toi LV:n yövoide on ihanan rauhottava, mutta yksinään ei tällä hetkellä riitä. Kaapissa odottaa myös Rosehip oil, kun L'orealin näytepussi loppuu. Se toimii ainakin käsissä käsivoiteen alla.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Angora - 11.06.15 - klo:17:01
Tää atopia on kyllä huvittava vaiva, kun jotenkin tuntuu vaihtelevan ihan älyttömästi se mikä troppi milloinkin tehoaa. Tällä hetkellä Orionin perusvoiteista rasvaisin Hydran rauhoittaa ihoa tosi hyvin. Ja jopa vaalentaa ihottumalaikkuja, jota yleensä tekee vain kortisonilääkitys. Toi on melkoista ötköttiä, että kosmeettisesta mielyttävyydestä ei voida edes puhua samana päivänä  kuin Hydranista, mutta kiva olo kun ei kutita :ts

Olen yleensä ollut Aqualan L:n vakaa kannattaja, mutta nyt se on jotenkin lakannut toimimasta, ja otin kokeiluun perus-Aqualanin yleisrasvana. On ehkä inasen parempi nyt just.

Näin itse asiassa todetaan ihan Iholiiton oppaassakin (http://www.iholiitto.fi/@Bin/65820/Atopia_opas_2008.pdf (http://www.iholiitto.fi/@Bin/65820/Atopia_opas_2008.pdf)), että iho voi tottua voiteeseen, jolloin kannattaa vaihtaa.

Mulla räjähti noin kuukausi sitten ihottuma todella pahaksi. Ratsupaikkojen osalta se on ollut pahana koko talven (tosi kiusallista intiimeissä puuhissa), mutta nyt se sitten meni pitkästä aikaa leviämään käsivarsiin, dekolteelle ja kaulaan saakka - juuri sopivasti yksiin tanssiaisiin, joita varten mulla oli mukavan avonainen mekko... ::) Ei kun käsivarret ja dekoltee meikkiin.

Viime viikonloppu meni mökillä saaristossa, jossa saunottiin, uitiin meressä ja pesuvesi pumpattiin kaivosta ja voi jumpe mun ihon kunto parani silmissä ja kutina katos täysin! Heti kun palasin takasin kaupunkiin alkoi kutina taas ja iho meni uudestaan ruvelle. Koska en voi taikoa merivettä mun suihkuun, aattelin kokeilla suolasaippuaa, josko sillä olis sama ihmevaikutus. Raportoin tuloksista myöhemmin.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Villis - 20.06.15 - klo:19:18
Mä olen nyt aika onneton. Lipolanin koostumusta on muutettu radikaalisti ja uusi ei toimi mulle ollenkaan. Iho hilseilee ja kutiaa ja tuntuu koko ajan joltain, kun aiemmin oli sentään päiviä, jolloin ei muistanut koko ajan, että on iho. Aiemmin olen pärjännyt tosi hyvin Lipolanin ja Protopicin kanssa, siis Lipolania perusvoiteeksi aina suihkun jälkeen, ja Protopicia kasvoille 2-4 päivän välein. Uusi Lipolan on liian kevyt ja vesipitoinen, liian hyvin imeytyvä, kaiken huipuksi silikoninenkin.

Lähetin asiakaspalautetta ja sain kyllä perusteellisen selvityksen, miksi muutoksia on tehty niin säilöntäaineisiin kuin voidepohjaankin. Se ei kuitenkaan oikein auta korvaajan etsinnässä, koska muutoksia on tosiaan tehty monta kerralla enkä tiedä, mikä niistä on pahin ja mikä yhdentekevä. No lueskelen näitä viestejänne ja käyn lukemassa inci-listoja. Mut kyllä on elämä kurjaa. Mulla on sitä uutta koostumusta btw 2 KILOA kaapissa kulutettavaksi.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: muori Pippuri - 20.06.15 - klo:23:42
Itsekin lähetin jokin aika sitten valituksen Aqualanista, koska se ärsyttää ihoa. Rasvojen Reformulointi oli totaalinen floppi. Hyvä että lähetit Orionille palautteen, mutta varmasti kypsyttää, että nyt on varasto pullollaan sopimatonta rasvaa.

Minkä antoivat selitykseksi voiteen uudistukselle? Aqualankaan ei ole yhtä rasvainen enää ja siinä on sulfaattia, jota ei mielestäni aiemmin ollut.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Villis - 24.06.15 - klo:23:11
Ensinnäkin tässä Lipolanin vanha inci: Aqua, PEG-8, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Ceteth-20, Alcohol, Sodium Cetearyl Sulfate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Cholesterol, Dicetyl Phosphate, Ethylparaben, Lecithin, Propylparaben. Vesipitoisuus 55 %.

Lipolanin uusi inci: Aqua, PEG-8, Cetearyl Alcohol, Sodium Cetearyl Sulfate, Petrolatum, Ceteareth-20, Cyclopentasiloxane, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethiconol, Ceramide 3, Lecithin, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citric Acid. Kosteuspitoisuus 60 %. pH 6.

Ihan eri voide. Ja tässä olennaiset kohdat Orionilta saamastani vastineesta:

"Säilöntäaineet jouduimme vaihtamaan. Parabeenien poisto Orionin perusvoiteista johtui muuttuneesta EU-lainsäädännöstä, joka kieltää (pitkäketjuiset) parabeenit kosmetiikkatuotteissa. .... Uusi säilytysaineseos fenoksietanoli (& etyyliheksyyliglyseriini) on nyt kaikissa.

Liposomeja Orionille toimittavan raaka-ainetoimittajan tuote loppui, minkä seurauksena Lipolanin liposomeja sisältävä seos jouduttiin vaihtamaan. Nyt uuden toimittajan seos sisältää ohessa silikoneja, mutta lopputuotteessa näitä kokonaisuudessaan hyvin vähän."

Lisäksi kysyin, miksi Lipolaniin on lisätty keramideja, vaikka Orionilla on jo kaksi muuta keramidivoidetta (jotka eivät minulle sovi). Siihen ei löytynyt muuta syytä kuin se, että "tutkimustemme perusteella niistä ei ole ainakaan haittaa atoopikoille". Ehkä minua sitten ärsyttää jokin muu ainesosa Ceralanissa ja sen isosiskossa, esim. kookosöljyjohdannaiset, joita niitäkään Lipolanissa ei aiemmin ollut.

Lopuksi viestiin vastannut henkilö mainosti, että Orionilta on tulossa pian uusi voide, jossa on "glyseroli ja karbamidi atoopikolle soveltuvassa suhteessa, ei siis kuorivana (viimemainittu)".
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: lynx - 25.06.15 - klo:08:57
^Ärsyttää sun puolesta! Mä en tajua miksi noita perusvoiteiden incejä pitää säätää kokoajan, koska monille iho-ongelmaisille se sopiva voide on niin tarkka. Monet pitää atopiaa vain jotain kosmeettisena vaivana, mutta kun se ihan oikeasti vaikuttaa aika laajasti elämänlaatuun... Toimiva perusvoide on kuitenkin sen hoidon tärkein kulmakivi.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: muori Pippuri - 09.07.15 - klo:14:41
Mulla on mennyt kasvojen iho älyttömän kuivaan kuntoon tässä viikon aikana. En tajua mistä johtuu, mutta ihoa kutittaa, se hilseilee ja kiristää. Yksi syy voi olla aurinkovoide, jota en kylläkään ole käyttänyt muutamaan päivään, auringonotto (ei ole ikinä ennen kuivuutta aiheuttanut), iltaisin hurraava lattiatuuletin tai joku muu, mikä allergisoi täällä asunnossa. Tuoksupussukka on ollut vessassa ja eteisessä jonkin aikaa, mutta vaikea uskoa että niin mieto tuoksu voisi ärsyttää ihoa. Eteisen pussukka on vielä muovin sisälläkin. Ihan pepusta.

Mitä tälle iholle keksisi? Menen huomenna apteekkiin, niin voisin ostaa jotain tehorasvaa. Essex pluskaan ei nyt riitä  :(

Varmaan laitettava kaikki tuoksujutut varmuuden vuoksi siivouskaappiin vähäksi aikaa.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 09.07.15 - klo:16:14
^Kokeilepa jotain kevyttä geeliä / seerumia pohjakosteuttajaksi, vasta sitten tehomönjä päälle.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Vivianna - 09.07.15 - klo:16:20
Vichyn Aqualia Thermal on hyvä kosteuttava seerumi :ts.  Itse laitan sitä yöksi ja päälle vielä kosteuttavaa naamiota/voidetta.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: enna - 09.07.15 - klo:16:33
Jos et Xylidermiä ole kokeillut, kannattanee harkita. En ole kokeillut sitä uutta versiota mihin on lisätty D-vitamiinia, mutta perusversiota on edelleen 100ml kokoisena (kysy paikanpäällä jos sitä ei ole hyllyllä näkyvillä). Jos kuivuus on ongelmana, xylidermin päälle varmaan kannattaa laittaa jotain muutakin.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: ZombieQueen - 09.07.15 - klo:17:00
^Mä olisin kanssa ehdottanut Xylidermiä. Mun kädet on talvella tosi ongelmalliset (kuivuvat, kutiavat, iho menee rikki, tulee ihottumaa) ja se tuntui viime talvena parhaalta.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Arnella - 09.07.15 - klo:18:49
Xylidermille ääni täältäkin. :ts Minulla on tällä hetkellä käytössä se D-vitamiinia sisältävä versio ja en oikeastaan huomaa mitään eroa toiseen versioon.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: muori Pippuri - 09.07.15 - klo:18:53
Laitoin päivällä Xylidermiä Essexin alle ja se kyllä auttoi hieman siihen ihon pintakuivuuteen. Tuulettimen sijasta aukaisin kaikki ikkunat ja kaikki tuoksujutskat meni toistaiseksi kaappiin. Toivottavasti tämä nyt helpottaa näillä, eikä tarvitsisi huolestua esim. homeesta  :3

edit. Syyllinen taisikin löytyä heinien siitepölyllä kyllästetystä koirasta yhdistettynä pienempään ja tunkkaisempaan asuntoon. Koira pääsi eilen pesulle ja hyt tuntuu, että naaman kutinakin olisi hellittänyt. Tarkkailen tilannetta...

edit 2. olen ollut ihottumavapaa viimeisestä päivityksestä lähtien. Kaikki tuoksujutut ovat olleet siivouskaapissa, asunnon ilmanvaihto pienimmällä teholla jne. Ihoni ottaa itseensä tuosta ilmanvaihdostakin, kuivahtaa ihan kiristäväksi korpuksi koko naama. Asunnolle ja ilmanlaadulle tuo niukka ilmanvaihto ei tee hyvää, mutta minkäs teet.
Voiteena on nyt käytössä Eucerinin 5% karbamidi-kasvovoide.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: enna - 12.08.15 - klo:21:51
On mahtavaa, että Protopic on keksitty ja että siitä on ollut apua minunkin kasvojen ja kaulan alueen vaikealle ihottumalle, mutta voi veljet kun on hirveää käyttää tätä aina tauon jälkeen. Mun ei tule oikein käytettyä tätä "ylläpitohoitona" vaan huomaan alkaa taas käyttää Protopicia vasta kun iho alkaa uudelleen oireilemaan, joten se on kuin aloittaisin tämän käytön aina uudelleen ja uudelleen. Kun laitan tätä vain iltaisin (en uskalla käyttää päiväsaikaan), jää varsinkin ekana yönä unet kyllä vähiin..
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: lynx - 13.08.15 - klo:08:02
^Samat ajatukset. Se on ihanaa, koska se toimii joka kerta eikä iho kyllästy siihen samalla tapaa kuin kortisoniin. Ja ylipäänsä on tosi inhottavaa, jos kasvoille tulee ihottumaa, ja se on tosi mahtihomma kun Protopicilla ne lähtee kanssa. Mutta se käyttö... Kutina ja pistely on taattu, ja mulla kaikkein ikävin oire on se polttelu. Suihkuun mennessä sellainen ihan perus kädenlämpöinen vesikin polttaa aika kivasti niillä alueilla, joissa Protopicia on käytetty. Huomaan kanssa, että alkoholin juominen tuntuu sellaisena lämpönä ja rusotuksena protopic-alueilla. Enkä nyt siis puhu edes mistään kaatokännien vetämisestä, vaan ihan esim lasillisesta viiniä. Heti alkaa parin kulauksen jälkeen sellainen kuumotus naamalla protopicin vaikutusalueella. Hiivatin ärsyttävää. No en ole silti ollut juomatta, jos joku on mut esim terassille tai raflaan kutsunut. Tykyttäkööt vaan iholla.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: evergreen - 13.08.15 - klo:14:05
Mä oon käyttänyt Elideliä, ja ekalla kerralla muutama vuosi sitten menin reippaasti saunaan siinä pari päivää aloituksen jälkeen. Tuntui kyllä kuin makkaralta kiukaalla. Saunoin silti, s**tana, koska oli saunavuoro, ja siitähän ei periksi anneta, ehheh... Mutta joo, toi on kyllä ollut myös toimivin käyttämäni lääke naamataulun ongelmiin. No pain, no gain.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: enna - 13.08.15 - klo:14:26
Joo, tuo saunominen on kyllä ikävää vielä pari päivää voiteen käyttämisen jälkeen mullakin. Muutenkin raapiminen/hankaaminen tai muu mekaaninen rasitus takrolimuusivoiteella käsitellyllä iholla alkaa polttelemaan ikävästi, onneksi ei ole kuitenkaan pitkäaikainen juttu tuo.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Liina - 17.08.15 - klo:13:21
Mulla on ollut aina atooppinen iho vartalossa, mutta viime talvena ekan kerran ärtyi pahasti kasvojen iho (posket). Mulla toimi hyvin LV kasvoseerumi ja siihen päälle LV Yövoide tai joku kasvoöljy. Toi seerumi ei ärsyttänyt yhtään vaikka yleensä tollaset vesipitoiset kirvelee. Tuntu hyvältä myös heti saunan jälkeen.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Rocketraptor - 27.09.15 - klo:20:10
Mulla parani atooppinen iho lähes kokonaan Protopic-nimisellä voiteella jonka määräsi lääkäri. Nykyään käytän voidetta n. kerran viikossa ja iho ei oireile lainkaan, voin käyttää myös sellaista kosmetiikkaa joka aikaisemmin ärsytti :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Mena - 12.10.15 - klo:21:28
Mulla ei ole atopiaa, mutta muuten kuiva iho kyllä. Mä pesen itseni aika usein perusvoiteella, kun suihkusaippua kuivattaa ihoa. Olen käyttänyt aiemmin Humektania ja Aqualan L:ää, mutta nyt en muistanut pyytää uutta reseptiä lääkäristä. Ostin sitten piheyksissäni Prismasta Family Freshin hajustamattoman bodylotionin ja toimii ihan yhtä hyvin. :ts 500ml törppö maksoi jotain vitosen.
Onko kellään kokemusta LV:n vartalovoiteesta, pumppupullossa? Mietin tuon Family Freshin ja LV:n välillä, mutta otin sitten FF:n kun se oli euron halvempi. ::)

Tarvitsisin Erioilin tilalle vähän tuhdimman vartalovoiteen. Dermosilin täyteläinen vartalovoide on ollut jees, mutta sen liukas tuubi ja epäriittoisuus (onks tää edes oikea sana?;D) ärsyttää, tuubi kuluu hetkessä loppuun ja tuubi lipsuu käsistä kun tahtoo lisätä rasvaa jo rasvaisilla käsillä. Ehdotuksia? Pitää olla hajusteeton. Kookosöljyä laitan välillä, mutta olisi kiva jos jotain vähän nopeammin imeytyvää löytyisi.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: princess - 19.10.15 - klo:14:35
^hth ja lt300 on ihan parhaita merkkejä vartalorasvoissa. Kosteuttaa
korppuihoa!
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: enna - 23.11.15 - klo:10:20
Plääh. Moitin itseäni huonosta ihottuman ehkäisystä - käytän Protopicia kasvoissa esiintyvään ihottumaan, mutta sen parannuttua unohdan aina ylläpitohoidon ja havahdun käyttämään voidetta vasta, kun ihottuma on tullut uudelleen. Siinä vaiheessa onkin liian myöhäistä ja ihottuman poissaaminen kestää päiviä. Masentaa, että onko tämä nyt koko loppuelämä tällaista lääkevoiteilla läträämistä. Harva se päivä saa olla käsienkin ihottumaa rasvailemassa lääkärin voiteilla.

Kiitän kuitenkin samalla onneani siitä, että ihottumani on sinänsä hallinnassa eikä ole sieltä vaikeimmasta päästä - kun se ihan oikeasti voisi olla niin paljon pahempikin.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 17.12.15 - klo:01:37
Nyt löytyi pelastus mun atooppisen ihottuman valtaamille säärille! Eli sebamedin 10 % ureaa sisältävä voide. Oon käyttänyt tuota vasta kolme päivää ja mun sääret on jo ihanan pehmeät ja kosteutetut  :-* kovettumat ja ruvet, jotka ovat tulleet unissaan ihon raapimisesta, on pehmentyny ja lähes kokonaan jo pois. Unissaan raapiminenkin on jäänyt, koska ihoa ei enää kutita  :P Ei ihme, että toimii, koska ihon kuivuus useimmiten johtuu urean puutteesta iholla ( näin erittäin yksinkeirtaistetusti ilmaistuna  ;D) Ostin omani apo-rot nettiapteekissa, jossa 400 g pumppupullo maksoi reilu 10 € eli suunnilleen samanhintainen kuin Orionin voiteet Kela-korvauksen jälkeen

http://www.sebamed.com/products/extreme-dry-skin.html#114

Sivuilta bongasin myös 5 % ureaa sisältävän kuivan ihon shampoon, joka kiinnostaa kovasti.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 17.12.15 - klo:07:57
^ Onko tuo voide löysää vai paksua? Kiitos tosi paljon vinkistä, mä oon etsinyt ureapitoista voidetta isossa pullossa! :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 17.12.15 - klo:11:50
^ Lähinnä tuon koostumuksen tuntuma muistuttaa Bepanthen-voidetta :D Toi on lotiontyyppisesti valuvaa, mutta samaan aikaan tosi tuhtia. En ole aiemmin käyttänyt tällaista koostumusta, enkä kuvailisi tätä kosmeettisesti kaikkein miellyttävimmäksi levittää, mutta olen laittanut ohuita kerroksia 2-4 kertaa vuorokaudessa ja imeytyy ainakin omaan ihoon hyvin, verrattuna muihin erittäin kuivan ihon tuotteisiin.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Malva - 17.12.15 - klo:12:56
Mä olen kehittänyt atooppista, tai ainakin atopian tyylistä ihottumaa kasvoihin. Sy-alue on aivan punainen ja hilseilevä. Käytössä nyt Avenen sy-voide ja välillä kortisonia, mikään ei auta... Ystävällä on käytössä protopic- ja lupasi, että sana pienen nokareen kokeiltavaksi sy-alueen iholle. Teillä tästä kokemuksia?
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: muori Pippuri - 17.12.15 - klo:14:34
^ Onko tuo voide löysää vai paksua? Kiitos tosi paljon vinkistä, mä oon etsinyt ureapitoista voidetta isossa pullossa! :)

Muistaakseni Eucerinillakin on 10% urea -vartalovoide.

Saman sarjan 5% urea -kasvovoide on ollut luottotuotteeni jo pitkään. Todella hyvä mattapinnan jättävä voide.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 17.12.15 - klo:16:22
Vau, kiitos suosituksista! Ureapitoiset tuotteet vaikuttavat sopivan tosi hyvin mun iholle, eli menevät kyllä molemmat kokeiluun. Juuri eilen kirosin, että alkaa atopia taas heräillä tälle talvelle. Teidän viestit tulivat siis täysin oikeaan saumaan. :)
Mä luovutin joskus apteekkirasvojen suhteen, mutta pitää muistaa, että sieltä löytyy muitakin kuin Orionin perusvoiteita.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: lynx - 17.12.15 - klo:19:22
Mä olen kehittänyt atooppista, tai ainakin atopian tyylistä ihottumaa kasvoihin. Sy-alue on aivan punainen ja hilseilevä. Käytössä nyt Avenen sy-voide ja välillä kortisonia, mikään ei auta... Ystävällä on käytössä protopic- ja lupasi, että sana pienen nokareen kokeiltavaksi sy-alueen iholle. Teillä tästä kokemuksia?

On kyllä. Protopic tepsii ihottumalaikkuihin hämmentävän hyvin nimenomaan kasvoilla. Ainut ikävä puoli siinä on, että se tosiaan saa ihon herkäksi lämmölle. Ts. suihkussa lämmin vesi voi tuntua polttavalta ja sama homma saunassa. Toi efekti kyllä vähenee kun tuotetta käyttää pidempään. Olen joskus kyllä silmäkulmaankin sitä laittanut. Kannattaa toki varoa, ettei sitä mene silmään.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: enna - 17.12.15 - klo:20:13
^Komppaan minäkin. Mullakin on ollut erityisesti silmäluomissa ihottumaa johon ihotautilääkäri määräsi vahvempaa Protopicia. Hurjaa siis sinänsä, että niin tujua ainetta voi käyttää niinkin herkällä alueella, mutta se todella toimii. Nykyään käytössä kasvojen muilla ihottuma-alueilla, kun silmäluomet tulivat ilmeisesti pysyvästi kuntoon. Tottumattomuutta tuo Protopic voi tuntua melko ikävälle ja mulla tuli lämpöarkuuden lisäksi tuntemuksia myös mekaanisesta ärsytyksestä.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Villis - 21.12.15 - klo:20:19
^^ Säännöllisessä käytössä, tosi hyvä, kukaan ei arvaisi ulkonäöltä atoopikoksi eikä ihoa tarvitse koko ajan miettiä. Ekoilla kerroilla voi olla hyvä idea syödä aspiriinia (ei buranaa, ei parasetamolia tms.) ennen kuin levittää voidetta, sillä se lievittää polttelun tunnetta. Pidemmän päälle iho kyllä tottuu, paitsi että kuuma sauna tosiaan tuntuu kuumemmalta ja alkoholia nauttiessa eka drinkki saa ihon polttelemaan. Nämä kannattaa kuitenkin kärsiä, jos voide toimii.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Jenny - 22.12.15 - klo:09:41
Onko muilla atopian/atooppisen ihon omaavilla kroonistunutta korvakäytäväntulehdusta? Olen yrittänyt keksiä syytä mun kolme vuotta jatkuneelle korvakäytävän tulehdukselle, ja alan pikkuhiljaa kalleta siihen, että se johtuu tästä atooppisesta ihosta. Eli ihottumaa tulee korvakäytävään ja se menee rikki, ja tulehtuu. Kutisee välillä niin älyttömästi nuo korvat ja korvakäytävän iho on kuiva.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Triina - 13.01.16 - klo:18:36
Mun nahkaparkani on taas aika kovilla pakkasten takia. Tilannetta pahentaa etenkin se, että kylmät ilmat tulivat leudon alkutalven jälkeen saman tien kovina. Mulla ei ainakaan iho pysy yhtään perässä, vaan se sai sätkyn. Jalat sisäreisistä ja sääristä ovat pahimmat, näky on kuin jonkin säteilyonnettomuuden jälkeen ja kutina armoton. Vatsassa on ihottumaa myös, kasvot oavt kauttaaltaan kuivat, mutta eivät varsinaisesti ihottumalla muuta kuin silmien ympäriltä. Tämä on melkein 15 vuotta poissa pysynyt vaiva ja olisi saanut olla tulematta. Tosi ikävän tuntuista ja näköistä, kun iho on hilseilevä, turvonnut ja punoittava.

Sitkein ongelma on oikean käden ranne, jossa on jo syksyllä tullut ekseemaläiskä, eikä se tahdo parantua millään. Käsissä on muutenkin pientä kuivaa länttiä ja kutinaa/kirvelyä ja tilannetta hankaloittaa paljon se, että ne joutuvat töissä niin koville (tiuhaa käsidesin käyttöä ja pesuja). Hankin vahvempaa kortisonia, josko siitä ja paksusta voitelusta olisi apua. Perusvoiteeksi ostin tonkan La Roche Posayn Lipikar Baume AP:tä.

Mä niin muutan eläkkeellä talveksi Espanjaan.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Marie Corelli - 13.01.16 - klo:19:21
Triina, onko hoitotyöläisillä jotain niksejä ihon kunnon ylläpitoon? Minäkin joudun pesemään käsiä paljon työssäni ja kotona rasvaaminen ei riitä. Töissä ei tule rasvattua käsiä jokaisen pesun jälkeen, koska voidepurkki pitäisi olla aina taskussa, eikä se ole. Iho hilseilee sormien välissä ja kämmenselät ovat paperinohuet sekä menevät haavoille. Nyt ei onneksi ole ihottumaläiskiä, pelkästään muutama näppy. Minullakin tuli ranteeseen sellainen punoittava läiskä.

Kokeiltu on Locobasen Repair, The Body Shopin Hamppuvoide ja Dermosilin Extra sekä lisänä aloe vera-geeli. Voitelen nukkumaan mennessä ja aina, jos käyn yöllä vessassa ja pesen kädet. Se ei vain riitä.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Triina - 16.01.16 - klo:12:33
^Ei oikein mitään spesiaalia, ahkera rasvaaminen, puuvillahanskat, käsien pesu vain kun se oikeasti on tarpeen ym. muutenkin tuttua. Meillä on työpaikan tarjoamana käsivoiteena Bernerin Provisor, joka on aika perus, riittää ylläpitokäyttöön. Siinä on kohtalaisen voimakas tuoksu, joka tökkii nyt parin vuoden jälkeen kunnolla, olen pitänyt omaa tuubia jotakin nopeasti imeytyvää voidetta aina saatavilla.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: naapio - 16.01.16 - klo:20:37
Pojan iho on nyt kylmien viimein tultua yhtäkkiä kehittänyt kasvoihin ja käsivarsiin kuivankarheaa näppyä, johon marketin Erisan-raava ei tehoa lainkaan. Ostin suositusten perusteella Eucerin 10% urea-voiteen ja Xylidermin ja jo parin päivän jälkeen näpyt ovat hiipumaan päin. Jee!
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 29.02.16 - klo:16:00
Kuinkahan mones lääkäri mun päänahkaani on katsonut ja tällä kertaa tuomio oli atooppinen ihottuma seborrean sijaan. Omaankin silmään ihottuma on erilaista kuin aiemmin. Punoittavia epämääräisiä alueita toisin kuin seborreassa. Hoidoksi kortisoniliuosta ja päänahka pitäisi shampoon sijaan pestä perusvoiteella, mutta lääkäri unohti kirjoittaa reseptin. Lisäksi tammikuun alusta olen kärsinyt atooppisesta ihottumasta kasvoilla ja siihen määrättiin Protopic. Hitto, se on kallista  0_0 Toisaalta olen sen valmis maksamaan, kunhan se vain toimii. Keho on muutenkin ihottuman peitossa ja olen käyttänyt kortisonia tulehtuneisiin alueisiin. Jalat on hyvässä kunnossa, koska se on ainoa alue tässä kehossa, jota ei valtaa akne, jos käytän rasvaisia voiteita  :-\ Selkään sain vielä antibakteerisen antibioottivoiteen, mutta sitä yritän vielä parannella salisyylihapolla ja kosteusvoiteella. Miten olette käyttäneet tuota Protopicia, kun sen laittamisen jälkeen pitäisi odotella pari tuntia ennen kosteusvoiteen laittoa. Mites meikkivoide, voikohan sitä laittaa Protopicin päälle?
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: keesha - 29.02.16 - klo:16:33
^ Kyllä mä ainakin käytin meikkivoidetta Protopicin päälle. Siinä ohjeessahan muistaakseni lukeekin, että aurinkosuojavoidetta pitäisi käyttää hoidon aikana. Vai oiskohan lääkäri sanonut siitä.

Onko sulla laajalla alueellakin tuota atooppista ihottumaa? Onko kutinaa? Ajattelin vaan, että onko suljettu pois allergian mahdollisuus tai miten tarkkaan tutkittu aiheuttajaa. Kuulostaa aika rankalta tuo ihon tilanne. :(

edit. En tiedä tykkäätkö esim. Dermosilin tuotteista tai ehkä oot jo huomannutkin, mutta niiden valikoimaan on tullut uusi 0% rasvaa sisältävä hydrogeeli, jota voi laittaa myös päänahkaan kosteuttajaksi ja vaikka pestäkin sillä. Musta tuo on ihan ok hintaistakin. https://www.dermoshop.com/fi/products/3780-sensitive-hydrogeeli-0
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 29.02.16 - klo:17:06
^ Meikkivoidetta minäkin ajattelin käyttää, kun ei tämän naaman kanssa kehtaa muuten kulkea  :-[ farmaseutti vaan sanoi, että pitäisi kaksi tuntia odottaa ennen muita voiteita. Perusvoiteena mulla on käytössä Apobasen Hydrogeeli, jonka INCI on samankaltainen kuin tuon Dermosilin vastaavan  :) Paulan skin perfecting AHA happoa laitoin tilaukseen, mutta uskaltaakohan sitä Protopicin rinnalla käyttää? Entä BHA-liuosta?

Ihottumaa on tosiaan kaikkialla ja leviää vaan  ::) naaman pinta-alasta yli puolet on ihottuman vallassa. Kasvoja kutittaa ja polttelee lähinnä meikkien pesun jälkeen ja päänahkaakin ajoittain. Ei siis ihan koko aikaa. Allergiaa ei ole suljettu pois ja vähän tarkemmat tutkimukset olisi ollut paikallaan, koska tosiaan ei mulla atooppista ihottumaa ole naamassa ennen ollut. Ainoastaan hilseillyt iho kuivuudesta, mutta ei tällaisia punaisia, karheita alueita suunpieliä lukuun ottamatta. Näihin ei tule rasvaisuutta edes yön aikana, vaan herätessäkin iho on karhea kuin pellavakangasta hipelöisi. Jos Protopic ei tehoa, niin saan onneksi lähetteen ihotautilääkärille.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 29.02.16 - klo:22:45
Mä just vastoin pesuohjeita pesin pesukoneessa villahuivit ja -neuleet. Niitä kun tulee pestyä harvoin, niin ajattelin, että ne voivat pahentaa ihon tulehdusta. Nyt puhdas villahuivi tuntui entistä karheammalta ja ärsytti erityisen paljon ihoa  ::) villa-allergiasta en omalla kohdalla kuitenkaan tiedä, koska jalkaterissä ei ole ihottumaa villasukkien suurkulutuksesta huolimatta. Aloitin nyt kuitenkin säännöllisen antihistamiinien syönnin siitepölykauttakin ajatellen. Josko niistä olisi edes jotain apua ihottumiin 👍
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Louna - 01.03.16 - klo:10:26
Mä pystyn käyttämään villasukkia paljaalla iholla, ja muitakin villavaatteita, mutta villainen pipo saa otsan ihon kirvelemään, kutiamaan ja punoittamaan ja aiheuttaa silmäoireita. Lapasia voin käyttää, mutta lapset kädessä ei kannata pyyhkäistä kasvoja. Neuloessa joskus silmät kutisee vähän, mutta huomasin että se auttaa hieman kun pesen välillä käsiä...? Ehkä tulee niillä villasormilla korjailtua silmälasien asentoa tmv. kun tuskin neuloessa muuten koskettelen naamaani. Ei multa ole testattu villa-allergiaa, mutta jotain tässä selvästi on.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: keesha - 01.03.16 - klo:15:07
Kyllä mun mielestä ilman linkousta voi pestä villavaatteet lyhyellä ohjelmalla kolmessakympissä koneessa, jos on vaan villapesuainetta millä pestä. Riskihän on vaan siinä (ainakin langassa) että villan rakenne löystyy ja menee muodottomaksi. Etenkin huuhteluaineet on pahasta.

Itse en ehkä mitään kuorintoja käyttäisi Protopicin kanssa. Se on kuitenkin itsessään jo melko voimakasta ja ainakin mulla jo pelkkä vesipesu saattoi Protopic-hoidon aikana alkaa kuumottelemaan ihossa.

Testeissä jos käy niin kannattaisi testauttaa myös kemikaaleissa olevat allergian aiheuttajat ns. lapputesteillä. On tuo kyllä rankkaa, kun "syyllistä" on niin kamalan vaikea löytää ja pysyä kärryillä mikä on oire mistäkin. Tiedän koska meidän koira on atoopikko ja sitä taistelua kutinaa ja iho-ongelmia vastaan on käyty pennusta asti (nyt on 3-vuotias). Mut eipä ole syyt vieläkään selvinneet täysin vaikka kaikenmaailman testit ja koepalatkin on otettu. Ihmisillä on varmaan vielä vaikeampaa koska aiheuttajia on moninkertaisesti enemmän kun ympäristö on laajempi ja elintavat erilaisia. Kyllä mulla itsellänikin aika ajoin allergia oireilee myös ihossa ja se ei kyllä ole mitenkään mukavaa. Kuten vasta kirjoittelinkin tuonne allergiaketjuun, että olen tullut kathon-allergiseksi ja se kyllä aiheuttaa kaikenlaista vaivaa kun kyseistä säilöntäainetta on joka paikassa. :(
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 01.03.16 - klo:15:37
^Voi eläinparkaa - toki ihmisetkin kärsivät atopiasta..! Oletko yrittänyt lisätä koiran ruokavalioon hyviä rasvoja pellavansiemen-. oliivi- ja/tai kalaöljyn muodossa? Nehän on helppo piilottaa ruokaan... Jotkut koirat kuulemma oikein ahmaisevat öljyannoksensa, vaisto kertoo, mistä on puute.. Kookosöljy on kuulemma oikein herkkua monelle hauvalle  :D
Toki olet expertti ja hoitanut koiraa parhaasi mukaan, tämä vain lisävinkkinä.. Öljyt ovat monikäyttöisiä.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: keesha - 01.03.16 - klo:19:19
^ Hieman offtopikkia mutta. :) Joo ollaan kokeiltu moniakin erilaisia öljyjä/rasvahappoja koiralle. Ongelma on vaan, että on myös herkkävatsaisuutta. Pellavansiemen- ja kalaöljyt on huomattu vetävän mahan löysälle, vaikka syö maitohappobakteereitakin. Hamppuöljyn onneksi löysin ja sitä menee nyt koiralle ruoan seassa. Se on kyllä ollut hyvää kun tuntuu maistuvan ja sisältää hyviä rasvahappoja paljon sekä tekee turkin paremmaksi. Mitään nutrolineja ja apteekin rasvahappoja ei lompakko siedä 40kg koiralle syöttävän, enkä uskokaan niiden olevan mitenkään ylivoimaisen parempia.

Tästä nyt voisi jatkaa vaikka lemmikki-ketjussakin, mutta ollaan siis kyllä lähestulkoon tehty ja kokeiltu kaikki mahdollinen mutta syytä ei tunnu vaan löytyvän. Koiran atopia on siinä mielessäkin hyvin haastava että siihen perehtyneitä lääkäreitä ei ole montaa ja tieto muutenkin koirien allergioista ja atopiasta sekä niiden hoidosta on hyvin vaihtelevaa lähteestä riippuen. Niinkuin on varmasti ihmisilläkin. Allergioita kun on niin paljon nykyään. :(
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 01.03.16 - klo:20:44
Siinä mielessä ihan on topic, että rasvahapot on hyväksi niin eläimen kuin ihmisenkin aineenvaihdunnalle  :) Eläimet helpommin usein vielä vaistoavat, mikä on terveellistä... tosin, roskaruoka-addiktoituneitakin lemmikkejä on paljon, kuten immeisiäkin  ::)  Se härski grillirasvakin maistuu sitten tottumuksen voimasta namilta!

Oliiviöljystä ainakin tulee kauniin kiiltävä karva, näin kertoi koiran omistanut ystävä... (syötti koiralleen vanhaksi menneen öljyputelin!)

Hyvä, kun hamppuöljy auttoi, se pitäisi auttaa ihmisenkin iho-oireisiin... Mutta yksilöitä ollaan kaikki..
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 20.03.16 - klo:22:27
Hieman taustaa mun ihokärsimyksistä, eli mulla on ollut pari edellistä talvea riesana kamalan kuivat ja välillä ihottumaiset kädet, sekä muutamat satunnaisiin paikkoihin vartalolla ja/tai kasvoilla ilmestyneet ihottumaläikät. Nyt kevät on sen verran pitkällä, että uskallan tuuletella hyvin mennyttä talvea ihon kanssa. Mulla on muutama perustuote, joiden uskon vaikuttaneen positiivisesti ihoni kuntoon: pesu on hoitunut ainoastaan Lactolinella, vartalovoiteena ja kasvovoiteena on toiminut Tervaskannon Hunaja-kuusenoksavoide ja käsivoiteena Essencen käsivoiteet. Nyt keväällä on ollut käytössä myös Life-Flon Pure rosehip seed oil, jota olen sekoittanut muutaman tipan kasvovoiteen sekaan ja hieronut loput käsiin. Olen niin iloinen ja kiitollinen tämän helpottaneen ihon kanssa. Jatkan tällä kombolla vielä pitkälle kevättä, sillä olen erittäin tyytyväinen tuloksiin. :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Villis - 21.03.16 - klo:18:57
^ Meikkivoidetta minäkin ajattelin käyttää, kun ei tämän naaman kanssa kehtaa muuten kulkea  :-[ farmaseutti vaan sanoi, että pitäisi kaksi tuntia odottaa ennen muita voiteita.

Minä laitan Protopicia illalla jonkin aikaa ennen nukkumaanmenoa. Meikkivoidetta en käytä, mut jos käyttäisin, niin pesisin pois kotiin tultua ja sitten myöhemmin illalla parin tunnin kuluttua laittaisin Protopicin ja antaisin imeytyä rauhassa. Siis pitäisin taukoa muissa rasvoissa ja voiteissa pari tuntia sekä ennen että jälkeen. Protopic kun pitäisi laittaa kuivalle iholle, siis ei just pyyhkeeseen kuivatulle tai just rasvatulle, jotta imeytyminen tapahtuisi tarpeeksi hitaasti ja se vaikuttaisi paikallisesti ihon pintakerroksiin niin kuin sen on tarkoitus.

Sinun ihosi tilanne kuulostaa aika hurjalta. Ehdotan, että yrittäisit sinnitellä jonkin aikaa ihan kortisonilla, Protopicilla ja jollain apteekin perusvoiteilla ja jättäisit kaikki mahdolliset muut tuotteet pois. Siis kaikki ihme kuorinnat ja meikkivoiteet. Pitäisi saada iho rauhoittumaan. Perusvoiteissakin on eroja, niin että jos tuntuu, että jokin saa ihon lähinnä kihelmöimään ja punoittamaan tms. niin sitten se ei varmaan sovi ja pitäisi kokeilla muuta. Voi olla, että aknetaustasta huolimatta ihosi kaipaisi jotain emulsiota, jossa on myös rasvaa. Esim. Apobase Creme, Essex Plus, jokin Orionin laajasta valikoimasta? En osaa sanoa, kun oma ihotyyppini on selvästi toisenlainen, vaikka atoopikko olenkin.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 21.03.16 - klo:19:15
^ Mä unohdinkin tänne päivitellä, mutta tuo Protopic auttoi tosi hyvin kahden viikon aikana aamuin illoin käytettynä :) Joissain kohdissa joissa ihottumat oli, on nähtävissä vielä hailakan punaiset alueet, mutta suurin osa parantui niin, että punaisuuskin lähti pois. Ei nuo punaisetkaan alueet kuivia ole eikä kyllä tulehtuneitakaan. Ihottuma oli niin raju poskilla, etten ihmettele, ettei iho heti palaudu. Olen siirtynyt Protopicin kanssa jo ylläpito vaiheeseen eli käytän ennaltaehkäisevästi pari kertaa viikossa. Iltaisin en laittanut mitään Protopicin päälle ja aamulla meikkasin kyllä jo puolen tunnin kuluttua. Töihin en menisi meikittä, koska siellä pitää olla siistinnäköinen ja näin kirjavalla naamalla se ei ole helppoa meikinkään kanssa  ;D Onneksi Protopic ei tukkinut ihoa, niin BHA:ta ei ollut tarvetta käyttää. Muualla kehossa on kyllä vielä kuivia alueita ja päänahkaan käytän tarvittaessa kortisonia. Tulehtunut sekään ei enää ole  :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 02.04.16 - klo:20:59
Hyvä, että Aqualan L sopii..! toivottavasti eivät mene muuttamaan sitä koostumusta..
Se uusi L300 vartalovoide on aika tehokkaaksi kosteuttajaksi kehuttu, oletko kokeillut? vaikka markettipuolen tuote onkin...

Dermosilin Extra auttaa itselleni, jos käy liian kuivaksi - ja nyt myös se rasvaton geeli...
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Memmuuh - 02.04.16 - klo:21:11
Mulla on kans käsissä, lähinnä ranteissa atooppisen ihottuman takia iho sellainen vähän tummempi ja laikukas, vähän karstamaisen tai suomuisen näköinen ja hieman koholla. ::) Siis vaikka se ihottuma olisi täysin hallinnassa niin iho on niiltä kohden tosi epätasainen missä sitä ihottumaa on ollut, juurikin vähän jotain arpea kai ja ei kai se ihme ole kun kädet on käytännössä ihan haavoilla sen pahimman ihottuman aikana.

Mulla ihottuma onneksi ainakin toistaiseksi rajoittuu aikalailla vain käsiin ja varmasti tosi ikävää jos se vielä varsinaisen ihottuman lisäksi jättää jälkiä eri puolille kehoa.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 02.04.16 - klo:21:34
Kyllä ne arvetkin ajan myötä paranee, kunhan iho rauhoittuu ja pääsee pois tulehduskierteestä. Oma ihoni oli hirveässä kunnossa n. 10 vuotta sitten, ei siitä ajasta silti jäänyt arpia, eikä ihmeiden ihme edes silmänympärysryppyjä, vaikka ajoittain luomet olivat kuin muurautuneet umpeen  0_0
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 02.04.16 - klo:22:01
Itselleni on tosi tärkeää päivittäinen rasvaus. Minulla on paheena myös pitkät ja kuumat suihkut, jotka luonnollisesti huonontavat ihon kuntoa. Välillä ihmettelenkin kuinka vaikeaa on noudattaa hyväksi havaittuja rutiineja, jotka eivät aikaakaan vie. Tässä asiassa tyhmästä päästä kärsii todellakin koko ruumis.

L300-voide on tosi hyvä perusrasva mulle, mutta urean takia saattaa kirvellä ärtyneellä iholla. Xylidermiä on nähtävästi tullut myös puolen litran pumppupullossa ja se voisi olla yksi hyvä vaihtoehto kesälle (SV-korvattava tuote kaiketi myös).
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: tipson - 02.04.16 - klo:22:17
Mä koin tuon L300 rasvan jotenkin tosi teollisen tuntoiseksi. Se dimetikoni varmaankin teki siitä koostumuksesta tosi muovisen ja kun tuota aloin käyttämään niin mulle alkoi ilmestymään ihan ihmeellistä näppylää käsivarsiin. Käytin loput voiteesta latvasuojana  ja olen aikeissa ostaa uuden pullon ihan hiuksia varten :ts hajusteettomia ja silikonipitoisia latvasuojia ei nimittäin pahemmin markkinoilla ole  :D ja toi ei lähmää, kun on melko ohutta.

Mä en ole enää pystynyt käyttään Protopicia ennaltaehkäisyyn, koska siten se on aiheuttanut aknea :( AHA-liuos on pitänyt nyt sitten ihottumat kurissa kasvoilta  :)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 02.04.16 - klo:23:02
Uskaltaako AHA-liuosta kokeilla kuinka kuivalle iholle? Olen aina luullut, että se ärsyttää ihoa entisestään. BHA mulla onkin satunnaisessa käytössä ja se ainakin kohentaa ihon kuntoa.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: armi - 07.08.16 - klo:04:25
En tiennyt oikein missä kysellä, niin ehkä tätä ketjua seuraavilla voisi olla vinkkejä.

Miten ulkomailla menee apteekkituotteiden kauppanimet? Löytyykö esimerkiksi samoja perusvoiteita, ja ovatko ne eri nimillä? Tämä varmasti vaihtelee tuotteittain, mutta noin yleisesti. Olen muuttamassa pian ulkomaille, ja yksi suuri harmitus on tulevan syksyn atopian kuriin saaminen. Tietty pääsen ulkomaillakin aina ihotautilääkärille, mutta koska olen löytänyt jo itselleni sopivia tuotteita, en haluaisi aloittaa kokeilurumbaa alusta.

Minulla on atooppista ihottumaa silmissä, otsassa ja suun ympärillä. Se nousee toisinaan todella pahaksi allergian näköiseksi reaktioksi, ja hälvenee parissa päivässä. Varsinkin tuo silmien ihottuma on hankala, koska se myös koskee ja kirveltää itse silmiä sekä tekee esimerkiksi näyttöpäätteen kanssa työskentelyn hankalaksi. Sen lisäksi minulla on atoppista ihottumaa aina enemmän tai vähemmän koko kropan alueella, painottuen dekolteehen ja selkään. Kasvoihin minulla toimii parhaiten Novalan, mutta kropalle taas Decubal. Sen lisäksi käytän Protopicia sekä kuurimaisesti kahta eri kortisonivoidetta, Duocortia ja Bemetson K:ta. Aion hamstrata näitä kaikkia ennen lähtöä mukaan, mutta haluaisin myös pystyä ostamaan samoja tuotteita ulkomailta. Mistä voisin edes löytää tietoa aiheesta? Löydänkö jostain esimerkiksi tietokantaa eri voiteiden kauppa-alueille ja nimille? Suunnitelmani on ottaa Suomesta mukana tuodut rasvat mukaan lääkärille ja näyttää pakkausta. Muutan Euroopan Unionin sisällä, joten se varmasti helpottaa ongelmaa.

Muutenkin tuotevinkit erityisesti kasvojen ihottumaan ovat tervetulleita. Silmiin ja huuliin nouseva ihottuma on kutiavaa ja pamahtaa ärtyisäksi hetkessä. Toisinaan reaktio on niin paha, etten pysty esimerkiksi poistumaan kotoa (kerran olen jopa ollut saikulla, kun silmät paisuivat umpeen ihottumaärsytyksestä). Minulla ei ole ollut tällaista ihottumaa ennen aikuisikää, enkä ole vielä löytänyt sen ärtymiselle tai lieventymiselle varsinaisia syitä. Protopicia käytän paremman puutteessa, mutta minulla se ei tunnu auttavan kovinkaan hyvin - päin vastoin, polttelu saattaa jopa pahentaa ihon ärsytystä.

Samoin minulla tulee kainaloihin ihottumaa dödöistä. Olen kokeillut useita eri markettidödöjä, apteekkidödöjä sekä ekodödöjä. Mieluiten käytän ekodödöä, koska se ärsyttää ihoa ehkä vähiten. Kuitenkin jopa herkän ihon Acorelle nostaa kainaloon kutisevaa ihottumaa. Tämäkin on minulla uusi vaiva. Onko muilla löytynyt vastaavaan ongelmaan ratkaisuja?

Luulin jo päässeeni eroon atopiasta, kunnes se iski näin aikuisiällä ja täysin erilaisin oirein kuin koskaan ennen. Kaikenlaisia hoitovinkkejä ja -ohjeita löytyy, mutta olen vähän kyllästynytkin kokeilemaan kaikkea. Kaikki hoidot ruokavaliosta ruokasoodarasvaan tuntuvat auttavan aina pienen hetken, kunnes ongelma vain pahenee.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: enna - 07.08.16 - klo:05:07
^Tämä on ehkä vähän tyhmä vinkki koska en tiedä miten homma toimii, mutta ensimmäinen ajatus oli että jos katsoisit käyttämäsi kortisonivoiteiden vaikuttavat aineet ja pitoisuudet ja kohdemaassa pyytäisit lääkäriltä vastaavia?
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: lynx - 07.08.16 - klo:06:37
Reseptilääkkeiden kauppanimet tosiaan vaihtelevat. Joku nimi saattaa jollain kielellä tarkoittaa jotain outoa, joten nimi pitää vaihtaa ko. maan  markkinoille. Mutta monissa valmista on joku suuri kansainvälinen lääkeyritys, joten sama tuote löytyy muistakin maista mahdollisesti eri nimellä. Esim Protopicin on näköjään Astellas Pharma, ja pikagooglella löytyy kansainvälisiä osumia.

Ainut mitä mietin on noi Orionin valmistamat perusvoiteet ja lääkkeet, nehän ovat melko kotimaista tuotantoa. En yhtään tiedä minkä verran Orion tekee niitä vientiin, mutta saatavuus voi ihan samalle tuotteelle olla hankalaa. Tekisin myös niin, että ottaisin sen rasvatuubin pahvikääreen mukaan. Siinähän lukee vaikuttava aine ja pitoisuus yleensä. Jos on englanninkielinen pakkausseloste, niin miksei sekin. Monesti vaan taitaa olla pelkästään suomeksi ja ruotsiksi.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 07.08.16 - klo:12:24
Orionin perusvoiteitakaan ei voi enää pitää täysin suomalaisina, sillä Orion - kuten monet muutkin lääketehtat - on siirtänyt tuotantoaan Intiaan.. :(

Ei sillä, että ne mitään laadukkaita sinällään olisivat verrattuna toisiin vastaaviin...

Vaikuttavat aineet / INCI ovat latinankielisenä listana.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Kitkat - 10.08.17 - klo:12:55
Ceralan Plus on mulla ollut kauan aikaa ainoa rasva, mikä on pitänyt kasvojen ihon suht hyvänä  :ts
Kädet on sitten vähän hankalampi juttu, toisinaan ne on ihan hyvät, toisinaan joku aiheuttaa ärsytystä ja kutittaa. Tuolloin on yleensä pakko turvautua kortisoniin, sillä en ole käsille löytänyt sellaista rasvaa mikä yksistään auttaisi, vaan monesti rasvat vaan pahentaa  :-\

Sen olen havainnut, että sellaiset tosi rasvaiset ei käy ollenkaan.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 10.08.17 - klo:17:46
^Kannattaa kokeilla myös Dermosilin Käsivoide E, Hajustamaton. Se on ollut paras perusvoide ärtyneille käsille - rauhoitti jopa paremmin ihottumaa kuin kortisoni. Eikä ole liian paksua jankkia, imeytyy pikaisesti.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Kitkat - 11.08.17 - klo:20:19
^ Oi, kiitti vinkistä  ;)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Angora - 15.08.17 - klo:12:58
Puuh, on tämä elämä kyllä yksi voideviidakko. Kesä, etelän loma ja auringonotto yleensä parantavat ihottumani, mutta tänä kesänä se vain kohentui, ei kadonnut kuten yleensä. Syy selvisi nyt kun The Body Shopin alesta raaskin jälleen ostaa pönikän Shea-butteria. Ihottuma alkoi sen käytön myötä hävitä taasen. Aikanaan kun välivuosina kävin täyspäiväisesti töissä ja rahaa oli käytössä enemmän kuin nyt opiskeluaikoina käytin tätä päivittäin ja ihottumasta ei ollut tietoakaan. Olen pistänyt sen opiskelustressin piikkiin, mutta osansa näemmä tälläkin. Keväällä henkinen hyvinvointini heikkeni ja ihottuma pukkasi päälle. Ihotautilääkärin suosituksesta vaihdoin Ceralan Plussan Cano Dermiin, jonka piti olla erityisen hyvä sitomaan kosteutta iholle, mutta nyt puolen vuoden käytön jälkeen on pakko heittää puteli roskiin. Ei ole enää henkimaailman syitä tämä ihottuma kun rasvan vaihto riittää rauhoittamaan. Ceralan Plus riitti pitämään ihottuman siedettävänä, Cano Derm pahana ja shea näemmä poissa. Tästä lähin pysyttelen Shea-butterissa. Kai se, että ei tarvitse kulkea takareidet ja pakarat ihotta on tuon hinnan arvoista, vaikka kirpaiseekin...
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Kosmetiikkakissa - 17.08.17 - klo:12:30
^Ootko kokeillut La Roche-Posayn Lipikar Baume AP:ta? Siinä on myös karitevoi ensisijaisena pehmittävänä rasva-aineena ja muutoinkin juuri atooppiselle iholle suunniteltu koostumus, sisältää mm. niasiiniamidia ihon rauhoittamiseen. Tuote ei tietty tuoksu yhtä ihanalle kuin tuo TBS:n vartalovoi, mutta 400 ml pumppupullo näyttäisi maksavan esim. Yliopiston Apteekissa 26 € eli tulisi jatkuvassa käytössä kyllä jonkun verran edullisemmaksi kuin tuo TBS:n voide.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: armi - 17.08.17 - klo:13:47
^^ Tai ihan puhdas shea esimerkiksi iHerbistä? Esimerkiksi Now Foodsin lähes puolen kilon pönikkä (https://nl.iherb.com/pr/Now-Foods-Solutions-Shea-Butter-16-oz-454-g/73069) on 10,05 euroa.

Mulla iho tottuu tai ärtyy tuotteisiin pian, joten yritän käyttää mahdollisimman puhtaita voita ja öljyjä. Esimerkiksi kasvovoiteet on vaihdettava noin puolen purkin jälkeen, jonka jälkeen voin taas palata aiempaan. ::) Uutuutena atopiaan olen saanut kroonisen nokkosrokon, joka oireilee tosi inhasti varsinkin hikoillessa.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Fishbones - 06.11.17 - klo:13:35
Nghhh... Tulin pe-la-välisenä yönä myöhään kotiin juhlista, ja koska olin meikannut tavallista enemmän, puhdistin myös hieman normaalia tehokkaammin, kuitenkin aineilla, joita olen käyttänyt usein ja jotka eivät ole aiheuttaneet mitään ongelmia, edes yhdessä. Tällä kertaa iho kuitenkin ärtyi ja kuivui kiristäväksi ja kutisevaksi. Seuraavana päivänä iho alkoi ohimoilta alkaen hilseillä ja hilseily on nyt levinnyt koko otsalle, nenän alle ja poskipäille.
Oon koittanut varovasti rapsutella kuollutta ihoa pois ja rasvata, mutta hilseily ja kutina vain jatkuu...
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 06.11.17 - klo:16:14
^Oletko kokeillut siirtyä lempeään, mutta tehokkaaseen öljypuhdistukseen? Edullisiakin vaihtoehtoja on useita.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Fishbones - 06.11.17 - klo:18:42
^Olen harkinnut, ja aion öljyputsarin ostaa jossain vaiheessa, mutta olen sen verran pihi, etten halua ostaa taas uutta putsaria ennen kuin vanhat on kulutettu loppuun. Mun tällä hetkellä omistamat putsarit ei kuitenkaan tätä kertaa lukuun ottamatta ole tuottaneet ongelmia, ja itseni tuntien ne vanhat jäisi kokonaan käyttämättä jos nyt ostaisin uuden :D
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 06.11.17 - klo:18:50
OK  :)  Sitten vain ahkera kosteutus, alle geeliä/seerumia/hoitonesteitä, päälle rasvapitoisempi voide kosteutta lukitsemaan.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 06.11.17 - klo:20:12
Onko markettisarjoilla öljyputsareita? Mulla on puhdistusvaahto käytössä tällä hetkellä ja se voi olla liian pesevä talvelle.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 06.11.17 - klo:22:29
En ole selvillä, mutta L'Orealilla on kuivalle iholle sopiva 'puhdistusbalmi'. (Rare Flowers, pinkki rasia)
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 15.11.17 - klo:18:02
^Kiitos vinkistä! :) Otan ehdottomasti kokeiluun, kun edellinen putsari loppuu. Kokeilen tosi mielelläni marketista helposti mukaan napattavia tuotteita, joiden saatavuus ei ole riippuvainen siitä miten posti kulkee.

Täytyy koputtaa puuta, sillä iho ei ole tehnyt tälle talvelle ainakaan vielä räjähdystä. Xyliderm on mulle tosi hyvä ylläpitotuote nyt, kun ihossa ei ole suurempaa häikkää. Tämän lisäksi suihkin aloe vera -sprayta käsiin ja kasvoille pitkin päivää. Päänvaivaa aiheuttaa tällä hetkellä vain karvanpoisto, sillä niin juurineen irtikiskominen kuin sheivaus tuntuu ärsyttävän ihoa.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 04.11.20 - klo:07:28
Nyt oon kyllä löytänyt holy grailin atooppisten käsien hoitoon! Mulle tulee käsiin pienen pientä vesikellomaista ihottumaa, joka kutisee ja lähtee pois vasta kortisonilla. Hankin testiin A-Derma Cytelium Drying Spray -suihkeen, joka sisältää mm. sinkkioksidia ja kauranversouutetta. Suhtauduin aika suurella epäilyksellä näin luonnollisen INCIn omaavaan tuotteeseen, mutta jo yksi levitys poisti kaikki ihottumakohdat mun käsistä. Tuotehan perustuu siihen, että se kuivattaa ihottuman pois, minkä vuoksi laitan tämän käytön jälkeen yöksi suojaavan voiteen vielä käsiin. Nyt iho on todella rauhallinen ja kaikki ärsytys on poissa. Todella mielenkiintoista nähdä mihin tämä pystyy pidemmällä aikavälillä, mutta oon todella iloinen jos pystyn tällä vähentämään kortisonin käyttöä. 100 ml pullo maksoi muistaakseni 13 euroa, eli ei ole kallis kokeilu, mikäli joku kamppailee saman tyyppisten vaivojen kanssa. :) Sain tilaukseeni kaupan päälle matkakoon jotain tämän merkin voidettakin, mutta sitä en ole vielä ehtinyt testata.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Angora - 04.11.20 - klo:21:20
^Uuu, kuulostaapa lupaavalta! Pitää kaivella tuollainen jostain talven varalle. Oon aina ajatellutkin, että atooppisen ihottuman hoidossa tuputetaan yllättävän usein vain rasvaistakin rasvaisempia tuotteita. Itse kuulun myös heihin, joille toisinaan putsaavammat ja/tai kuivattavammat keinot toimivat tehokkaammin etenkin akuutissa vaiheessa. Aurinko ja suolavesihän on ihan maaginen kombo! Toki tämä koskee lähinnä ihottuman hoitoa. Ihottumattomassa vaiheessa sitten taas ylläpito onnistuu tehokkaimmin syväkosteuttavilla tuotteilla.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 09.11.20 - klo:11:01
Hienoa, että nykyään on niin paljon enemmän valikoimaa atoopikoille..!
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 12.11.20 - klo:08:18
Aivan samaa mieltä! Itsekin olen testannut suuren määrän paksuja ja rasvaisia tuotteita, jotka ovat vain pahentaneet ihottumatilannetta. Samoin pitkä suihku tuntuu tekevän välillä hyvää. Vaikka iho kiristelisikin yleisesti sen jälkeen, niin ihottuma on saattanut kuivua parempaan suuntaan.

Muistaakseni jollain pienellä suomalaisella merkillä on voiteita, joissa on mukana suolaa. Sellaisen voisin ottaa testiin seuraavaksi.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 18.11.20 - klo:17:43
Kommentoin tännekin, Cerave on ollut toistaiseksi paras Suomessa myytävistä apteekkisarjoista omalle kuivalle nahalle. Iho voi jostain syystä nyt hyvin, toisin kuin kesällä... !

Uusin tuttavuus on japanilainen keramidivoide ROHTO CareCera, ja sekin tuntuu loistavalta. Kyllin paksua, mutta imeytyy hyvin..
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 21.11.20 - klo:15:36
^ Onko sinulla kokemusta Ceraven Moisturising Creamista? Olen monesti ajatellut ostaa sen, mutta aina jäänyt.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 21.11.20 - klo:18:36
^ Onko sinulla kokemusta Ceraven Moisturising Creamista? Olen monesti ajatellut ostaa sen, mutta aina jäänyt.

Nimenomaan siitä. Käytössä ollut sekä Normal to Dry, että Dry to very Dry.
Jälkimmäinen todella paksua jankkia, parasta viimeisenä askeleena sulkemaan kosteuden iholle.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 22.11.20 - klo:17:23
^ Kiitos vastauksestasi! :) Voisin kyllä kokeilla tuota paksumpaa versiota, koska juurikin kosteuden sulkijalle on tarvetta. Kävin jo kurkkaamassa paikallisesta apteekista, mutten löytänyt mitään sarjan tuotteita. Pitänee tilata verkkoapteekista.

Ostin apteekista kokeiluun Orionin Probicare-perusvoiteen ja ensimmäisten kokeilujen perusteella toimii. Taattua hajutonta ja mautonta perusvoidelaatua, mutta normaali kosteustasapaino on alkanut palautua mun käsiin (joita oon sillä sinkkisuihkeella kuivattanut  ;D) tän avulla. Nyt pitäis vaan löytää hyvä tasapaino ton ihottuman poiskuivattamisen ja ihon rasvaamisen välillä.  Apteekkituotteeksi hämmentävän räväkkä limenvihreä purkki ja probiootit on kyllä mielenkiintoinen lisä perusvoiteessa. Jatkan testailuja mielenkiinnolla.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Marie Corelli - 25.11.20 - klo:12:41
Minun meni jo aikaisin syksyllä huonoon kuntoon. Olen käyttänyt laiskasti voiteita, mutta nyt on pitänyt alkaa taas käyttää, koska ihottumaa on sellaisissa paikoissa, joissa sitä ei normaalisti ole. Jos tämä talven myötä vielä pahenee, niin on tulossa ikävä talvi. Tällä hetkellä minulla on käytössä Cienin tuoksuton vartalovoide, Probicarea laitan toisinaan kuivimmille alueille ja lisäksi Ceralan öljyä. Käytän saippuaa tai tuoksutonta suihkugeeliä kaksi kertaa viikossa ihon pesuun. Silti vartalon iho on kuiva kuin sahara.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 25.11.20 - klo:16:24
Tutulta kuulostaa, otan osaa  :(
Onneksi ei enää ole iho siinä jamassa.

Olethan muistanut hyvät rasvat, eli mukaan repertuaariin kalaöljykapselit, mielellään tyrniöljykin? ... ruokaan oliiviöljyä, kookosöljyä ja voita, ei mitään keinorasvoja...

Ravinto vaikuttaa ajan kanssa, ja sillä on suuri vaikutus koko kehon hyvinvointiin.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: elly - 26.11.20 - klo:07:11
Sympatiat Marie Corellille, tämä ei ole ollut helppo syksy ihon kannalta. :( Pidetään peukkuja, että tilanne ei eskaloidu talven mennessä pidemmälle. Ootko pystynyt kartoittamaan, että tarviiko ihosi enemmänkin vettä vai öljyä? Omalla kohdallani tuo on ollut haaste, kun välillä iho kaipaa lisää vettä ja siinä tilanteessa paksumpi rasvainen voide on kuivattanut vain enemmän.

Mun pitäisi kyllä ottaa opikseni, ja vähentää suihkussa lutrausta. Oon vasta pikkuhiljaa opettelemassa jättämään jokapäiväisiä suihkuja väliin ja peseytymään koko vartaloa kastelematta.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: Marie Corelli - 26.11.20 - klo:10:48
Ruokavalion osalta olen siirtynyt sekaruokaan ja syön myös rasvaista kalaa. Hyviä rasvoja käytän, mutta valitettavasti myös margariinia ja joudun myös olemaan varovainen rasvojen suhteen runsaan ylipainon takia. Kookosöljyä en voi sietää ja se nyt ei mitään hyvää rasvaa edes ole.

Käytän mieluummin vähän kevyempiä voiteita, koska rasvaiset eivät leviä ja imeydy kunnolla. Aikaisempina talvina olen huomannut, että paksut voiteet eivät auta niin hyvin. Suihkussa kyllä kastelen aina koko vartalon, mutten pese muuten kuin vedellä. Joka päivä käyn kyllä suihkussa, koska hikoilen päivittäisissä askareissa ja liikuntaa harrastaessa.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: NarnianQueen - 26.11.20 - klo:14:29
^Kookosöljyssä on erinomainen rasvahappoprofiili - nimenoaman kylmäpuristetussa sellaisessa  ;) Paljon lauriinihappoa, jota on mm. äidinmaidossa. Joo, virallinen suositus ei tätä öljyä tuo esille, mutta monet muut tahot kyllä ovat puhuneet jo vuosia sen eduista. Auttaa esim. painonhallinnassa ja kolesteroliarvojen tasauksessa.

Mausta en itse välitä paljon, joten en käyta lainkaan niin paljon kuin olisi hyvä.. Oliiviöljy on oma to go-rasva.
Otsikko: Vs: Atoopikot/Atooppinen ihottuma
Kirjoitti: bast - 27.11.20 - klo:11:04
Kun tämä ketju nyt tuli sattumalta vastaan, niin pitää mainostaa. Ostettiin suihkusuodatin lähinnä mun tukan kannalta, mutta miehen atooppiseen ihoon se on vaikuttanut huimasti. Iho on pehmeä, eikä nouse enää punaiselle röpelölle pesun jälkeen. Suosittelen kokeilemaan.