Kauneudenhoito => Ihonhoito => Aiheen aloitti: Luomo - 20.01.06 - klo:21:30

Otsikko: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Luomo - 20.01.06 - klo:21:30
Eli samanlainen kuin hiuslaatuketju.

Ihoni on sekaiho: t-alueelta rasvoittuva, poskilta jopa kuiva. Iho on hieman herkkä ja kuumaa couperosaakin on vähän.

Tällä hetkellä suosikkituotteeni ovat Philosophyn Purity made simple puhdistusaine ja Korresin Pomegranate-kosteusvoide.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lyx - 20.01.06 - klo:21:56
Kai tämä jonkinlainen sekaiho on. Talvella kuivuu aika helposti mutta silti löytyy epäpuhtauksia lauasta ja joskus poskilta.
Ennen ihoni oli hyvässä kunnossa, laitoin hormonikierukan noin vuosi sitten ja silloin lääkäri varoitteli että iho varmaan jossain vaiheessa kukii. Tämä vaihe oli syksyllä; leuka oli täynnä jos jonkinlaista finniä ja pattia, oli toisiaan aika hirveän näköistä. 

Hairstoren Finnit-ketjun ja Twinkleyn neuvojen innoittamana aloin sitten käyttämään Brevoxyliä epäpuhtauksiin ja Bepanthenia kosteutukseen ja ihoni on parantunut huomattavasti. Tällä hetkellä ihon väri on tasainen eikä yhtään finniä näkyvissä. 
Joten suuri kiitos Twinkelylle hyvistä neuvoista! 
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Puhina - 20.01.06 - klo:21:57
Itselläni on sekaiho. Nenässä, leuassa ja otsassa mustapäitä, nenän vieressä suuret ihohuokoset. Poskien iho normaali. Iho myös hilseilee ja kiristää helposti erityisesti talvella. Punoittaa myös herkästi. Kesällä rasvottuu ja kiiltelee. Finnejä tulee harvoin.
Tämän hetken suosikkituoteet Lumenen hydra drops yövoide, erisan kasvovoide, lumenen milky touch kasvovesi.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: RockQueen - 20.01.06 - klo:22:31
     Ennen tämä oli pintakuiva sekaiho, mutta uskonpa että nyt on lopullisesti muuttunut kuivaksi. Käytän herkän ja kuivan ihon tuotteita, ne saavat ihoni pysymään tyytyväisimpänä. Finnejä on aika harvoin ja päivän aikana naama ei ala pahemmin kiiltämään (vähän kylläkin mutta ei niin paljon että olisi pakko lisäillä puuteria). Nenään kyllä tulee mustapäitä tiettyihin kohtiin mutta ne saa poistettua aika iisisti.
       Lempituotteeni on Erisanin perusvoide, en edes enää etsi tai kokeile muuta yövoiteeksi. Käytän aina aurinkokertoimellista päivävoidetta ja silmänympärysvoidetta. Tällä hetkellä kasvovesi ja päivävoide ovat Nivean kuivan ihon tuotteita, silmänympärykseen Louis Widmer on talvisaikaan kosteuttavin. Myös Lumenen silmänympärystuotteet on tulleet tutuiksi.

Edit. Pakko myös sanoa että punainen Bepanthen on parasta huulirasvaa meikälle! Todellakin kosteuttaa pitkäkestoisesti :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Chaos - 20.01.06 - klo:22:49
Mulla on todella kuiva ja herkkä iho, kaipa sitä sanotaan couperosaksi? Varsinkin pesun jälkeen tuntuu, että iho on sellainen kiristävä naamio kasvoilla :/

Onneksi kosteusvoiteet auttaa. Tosin eipä tarpeeksi, aina kun pistää puuteria niin "hilseilee" kasvojen iho tai ärsyttävästi näkyy ne kuivat kohdat.

Opin tuossa aikaisemman ihotyyppiketjun kautta, etten enää kuori ihoani, varsinkaan sellaisilla mönjillä, joissa niitä rakeita on. Iho ei tykkää lainkaan moisesta.

Tykkään Yves Rocherin, Nivean ja Garnierin ihonhoitotuotteista. Etsin edelleen niitä tosi hyviä lemppareita.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lisa - 20.01.06 - klo:22:57
Ennen hurjasti rasvoittuva iho, nykyisin (jätettyäni mega kuivattavat putsarit pois  :-X ) onkin jopa paikoittain kuiva nassu. Jonkin verrain rasvoittuu, mutta sitten taas esiintyy niitä kuivia läiskiä. Epäpuhtauksia löytyy jonkun verran, mutta kunnon finnejä todella harvoin. Näpyt onkin yleensä vain sellaisia ihonvärisiä. kai tämä jonkinsorttine sekaihon tapainen, enemmän kuitenkin rasvoittuva.

Nassua hoidan tällähetkellä Dr. Hauschkan tuotteilla (puhd. voide aamuisin, puhd. emulsio iltaisin, aamuin illoin kasvovettä sekä aamuisin näin talvella kosteusvoiteen ja kasvoöljyn sekoitusta, kesällä ainoastaan kasvoöljy sekä silmänympäryvoide). Hyviltä tuotteilta ovat kyllä kaikinpuolin tuntuneet.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: ~vail~ - 20.01.06 - klo:23:20
Ilmeisestikin kuiva iho, vaikka sen sekaihoksi mustapäiden vuoksi miellän. T-alue on erityisen kuiva, iho hilseilee siitä missä se on ohuinta eli etenkin nenän pinnalta ja otsasta. Nenän ympärillä suurentuneet ihohuokoset. Finnejä hyvin harvoin, vaikka nuorempana saattoi olla kovinkin rasvainen iho (ehkä reippaampi meikkaus ja toistuvat pesut syynä silloin).

Ihoni ei tykkää pakkasesta, mutta sietää aurinkoa hyvin. Kesällä iho kukoistaa - siis positiivisessa mielessä, ei kukkimalla ;) Ajattelenkin aina, että  tämä Suomen talvi vain vetää ihon temppuilemaan ja mut on oikeasti suunniteltu trooppisen ilmaston eläjäksi 8)

Tuotteita kokeilen mielelläni. "Ryppyvoiteet" kosteuttavat mukavasti, mutta toisaalta voivat olla kai syy laajentuneisiin huokosiin. Lumenen Hydra Drops yövoide on tällä hetkellä suosikki kevyemmän Herbinan Soft Caren kanssa. Saunassa kaurahiutale-hunaja naamio tuntuu hyvältä, samoin kuin punaraitainen Bepanthen. Olen vielä avoin ehdotteluille ja hutiostoillekin tässä suhteessa :D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Hermione - 20.01.06 - klo:23:35
Ihoni on melko normaali, näpyt harvassa eikä oikeastaan kiilläkään. Varsinkin talvella on kuitenkin herkkä ja kuivuuteen taipuvainen.

Hoidan ihoani perustuotteilla, jotka toistaiseksi ainakin ovat riittäneet hyvin.

Pesu: Dermosil Kasvopesu, E-puhdistusvaahto ja Puhdistusmaito sekä Erisan Puhdistusgeeli
Kasvovedet: Nivea Young, Herbina ja Nivea vaaleanpunaiset
Kosteutus: Erisan Kasvovoide, Hydrolan - ja Aqualan L -perusvoiteet

Välttelen kasvojenhoidossa mineraaliöljyjä, joiden epäilen aiheuttavan näppyyntymistä, sekä kasvovesissä alkoholia. Muuten olen suhteellisen vähäruokainen (toistaiseksi *koputtaa puuta*)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Elisa - 20.01.06 - klo:23:35
Ihotyyppini on periaatteessa rasvoittuva. Huokoset laajentuneet ja rasvoittumista tapahtuu ihan joka kohdassa.

Tosin ihoni on samalla hyvin herkkä ja ohut, myös couperoottinen. Monen vuoden aknelääkekokeilujeni jälkeen -lähes kaikki sisäiset- ja ulkoiset lääkkeet kokeiltu, paitsi roaccuttan - ihoni on herkistynyt todella pahasti. Nyt kuivuutta on joka puolella, hilseilee, kirvelee, sattuu. Kuivuudesta johtuen finniongelma on vain pahentunut, tulee ihonalaisia finnejä, sanoisin paremminkin paiseita.

Kuivuutta ja herkkyyttä en ole siis saanut hoidettua pois. Vaikka miten hellästi hoidan ja syön ravitsevasti, iho on ikään kuin menettänyt sen luontaisen suojautumiskykynsä. Eli pari vuotta olen jo yrittänyt saada kosteustasapainoa kohdilleen, mutta mitään edistystä ei tapahdu.

Eli joka kohdasta rasvoittuu, mutta on myös joka kohdasta kuivaa. Eli jonkinlainen häiriötila.

Kosteusvoiteissa suosin mahdollisimman kosteuttavia, mutta mineraaliöljyttömiä ja silikonittomia. Erisan on vakiokäytössä päivisin ja meikin alle. Öisin olen nyt käyttänyt kosteuttavia naamioita. Vaikka ihoni onkin rasvoittuva, rasvoittuvalle iholle tarkoitetuista tuotteista ei tälle iholle todellakaan ole kuin haittaa. Myös meikkivoiteissa paras kestävyys ihollani on kuivan ihon meikkivoiteilla, mikä onkin hieman ristiriitaista.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: emi - 20.01.06 - klo:23:47
Minulla on aika ongelmallinen iho.
Herkkä ja ohut, joka punoittaa helposti ja reagoi stressiin/valvomiseen/hajusteisiin yms., mutta myös hieman rasvainen T-alueelta, välillä myöskin pinta kuiva joltain osin. Erilaisia näppylöitä ja mustapäitä tulee helposti, ei kuitenkaan aknen tyyppistä. Se tästä vielä puuttuis  :-\
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: si3nna - 21.01.06 - klo:01:09
Ihotyyppini on periaatteessa rasvoittuva. Huokoset laajentuneet ja rasvoittumista tapahtuu ihan joka kohdassa.

Tosin ihoni on samalla hyvin herkkä ja ohut, myös couperoottinen. Monen vuoden aknelääkekokeilujeni jälkeen -lähes kaikki sisäiset- ja ulkoiset lääkkeet kokeiltu, paitsi roaccuttan - ihoni on herkistynyt todella pahasti. Nyt kuivuutta on joka puolella, hilseilee, kirvelee, sattuu.

Eli joka kohdasta rasvoittuu, mutta on myös joka kohdasta kuivaa. Eli jonkinlainen häiriötila.

Näiltä osin Elisan kuvaus on aivan kuin omasta ihostani! Mulle siltikin sopii parhaiten normaalille/rasvoittuvalle iholle tarkoitetut meikkivoiteet, useimmat kyllä ärsyttävät ihoa.. varmaankin hajusteet ym. Puhdistuksessa suosin Erisania, kosteutuksessa Humektania. Avenen lähdevesisuihke on ihana punoituksen & kirvelyn rauhoittaja!

Iho tuntuisi  kyllä (onneksi) olevan paranemaan päin, välillä näyttää ja tuntuu ihan ok:lta. (Näin siitä lähtien kun jätin vahvat rasvaisen ihon hoitotuotteet). En myöskään käytä meikkivoidetta enää päivittäin vaan annan ihon hengitellä.

Seuraavaksi aion pyrkiä karsimaan meikkivoiteesta mineraaliöljyt ja silikonit jos vain suinkin onnistuu, tuntuu että niiden hylkääminen ihonhoitotuotteissa on auttanut.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lonka - 21.01.06 - klo:07:51
Mulla on varmaankin pintakuiva sekaiho. Rasvoittuu jonkin verran, on epäpuhtauksiakin melkoisesti. Kuitenkin etenkin talvella hilseilee kun on niin kuiva. Eli aika ongelmallinen hoitaa.

Ihonhoitoon käytän mitä milloinkin, tällä hetkellä Erisan-puhdistusgeeliä ja jotain Apteekin rasvaa. Kaapissa myös Lumiruusun teepuu-putsari ja voide, jotka olivat syksyllä hyviä, mutta kuivattavat nyt aivan liikaa. Myös Lumenen Matt Touch -geeliä on tullut ostettua tarjouksista, tykkään kyllä.

En panosta ihonhoitoon juurikaan, ehkä kannattaisi :-\
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Jeyzie - 21.01.06 - klo:08:38
Pintakuiva sekaiho. Ihoni ei tosin koskaan ole rasvainen, mutta finnejä tulee silloin tällöin varsinkin hiusrajaan.

Lisäksi ihoni on hirveän herkkä. Punoittaa helposti ja tulee kaikenlaista näppylää, jos ihonhoitotuote sisältää liikaa jotain hajusteita tai muuta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: zorro - 21.01.06 - klo:09:34
Sekaiho täälläkin. Eli posket ovat todella kuivat, mutta t-alue rasvottuu välillä hyvinkin nopeasti.
Puhdistukseen käytän nyt Herbinan Clearline 2 in 1 aktiivista puhdistajaa, joka on todella hyvä ihotyypilleni! (en ole kyllä enää kaupoissa sitä nähnyt  :()
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lucine - 21.01.06 - klo:12:41
Olettaisin että sekaiho. Kesäisin otsa, nenä ja leuka tuntuu välillä rasvasilta, ja niistä kohdista hikoilen eniten. Nyt talvella kasvot tuntuu varsinkin pesun jälkeen todella kuivilta, ihoa ihan kiristää. Couperosaa uskoisin että on jonkun verran, tosi helposti lähtee punoittamaan ja herkältä vaikuttaa muutenkin. Käytän tällä hetkellä Oriflamen Aloe-sarjaa mutta vähän hakusessa on vielä ne lempparituotteet. Finnejä tulee onneksi aika harvoin, ja silloin nenän alueelle tai leukaan. Mitään suurempia ongelmatapauksia ei ainakaan vielä oo tullut vastaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tuikkuli - 21.01.06 - klo:14:14
Mulla on varmaan taas rasvoittuva sekaiho. Jätin e-pillerit pois ja sen jälkeen iho on ollut taas vaihteeksi vähän rasvoittuvampi. Pillereiden aikaan iho oli näin talvisin tosi pintakuiva ja hilseilevä, joten tämä muutos on nyt vain positiivinen. Mulla on muuten tyypillinen rasvoittuva iho: paksu iho ja suuret ihohuokoset. Teini-iän aknesta on jäljellä punertavat arvet ja muutenkin iho on epätasainen, mutta vauvanpeppua näistä poskista ei saa koskaan. Osaan siis olla tyytyväinen, että iho on kuitenkin terve!

Finnit on lähinnä hormonaalisia ja ne tulee leukaan, jos ovat tullakseen. Mulla on kyllä pitkiäkin jaksoja, ettei finnejä tule. Iho on muuten epäpuhdas ja tosi herkkä tukkeutumaan. Nenä on pahinta aluetta eikä siihen talimäärään auta mikään tuote eikä puristelukaan kuin ihan vain hetkeksi... Toisaalta nenä on sitten aina myös ensimmäisenä hilseilemässä!

Ihotautilääkäri on joskus epäillyt ruusufinniä, kosmetologit taas ovat muistuttaneet herkkyydestä ja pintakuivuudesta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Metku - 21.01.06 - klo:14:27
Mulla on pintakuiva sekaiho. Ihohuokoset isohkot, mutta vielä normaalin rajoissa. Kuukautiskierron mukaan tulee hormonifinnejä ajoittain.

Parhaiten sopivat tuotemerkit: Clinique ja Nivea
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Chaos - 21.01.06 - klo:14:44
Aaargh. Näillä pakkasilla mun iho muuttuu kyllä aivan kamalan kuivaksi :/ Ja nenän sivuista ja alta on ihan rohtunut! Voisinko käyttää yövoidetta nyt päivälläkin? Tuo on tuollaista hoitavempaa ja paksumpaa? Tuntui ainakin hyvältä, kun äsken laitoin.

Yves Rocherin vitamiinipäivävoide ei sopinutkaan mun iholle yhtään. Jotain muuta seuraavaksi. Varmaan Garnieria.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Twinkley - 21.01.06 - klo:14:57
Ihoni on pintakuiva sekaiho. Poskissa on punaisuutta, miliumeja ja pieniä näppyjä. Ihon väri on poskissa epätasainen, mutta muuten iho on normaali. Iho on siis herkkä tukkeutumaan ja välillä on aikoja jolloin iho on tosi kamalassa kunnossa ja välillä taas näppyjä ei tule yhtään. Tällä hetkellä käytössä on aknevoiteita poskiin, eli Skinorenia ja Brevoxylia kuuriluontoisesti. Iholla käytän päivisin Humektania, Hydrolania tai Herbalifen Normaalista kuivalle iholle tarkoitettua voidetta. Yövoiteena Lumenen Tender drops - naamio tai No7 Positive Action yövoide.

The Body shopin Tea tree tuotteet ovat puhdistuksen vakiokamaa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: nicky - 21.01.06 - klo:15:58
Kuiva iho, parhaimmillaan kesällä jolloin pärjään kevyellä kosteusvoiteella, erittäin kuiva ja herkkä talvisin.
Kesällä tosin jatkuva aurinkorasvaus saattaa vaikuttaa ;) Oon himoauringonottaja, mutta se tekee mun iholle vain hyvää (tosin jos ei ajatella näitä UV juttuja ) mutta muuten kyllä. Ja rakastan oikeaa rusketusta!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tiukunen - 21.01.06 - klo:19:42
Minulla on kosmetologin mukaan kuiva sekaiho. Nenä ja leuka kiiltelevät päivän mittaan ja niissä on vähän mustapäitä. Finnejä tulee harvoin. Kuivuus on suurin ongelma, varsinkin näin talvella. Erityisesti poskipäät ovat kuivat. Ihoni myös punoittaa helposti, mikä on lievästi sanottuna ärsyttävää...

Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Manna - 21.01.06 - klo:20:12
Mulla on sekaiho ja ihotautilääkäri on dignostisoinut akneen.

Tällä hetkellä posket ovat suhteellisen normaalit, mutta ns. T-alue on rasvainen. Sen lisäksi on niitä eriskummallisia näppylöitä, jotka siis ovat jotain aknen "alatyyppiä".

Nyt syön antibioottia ja se hetkellisesti tekee ihosta paremman.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Ulpu - 21.01.06 - klo:20:23
Sekaihohan mullakin, pintakuivuuteen taipuvainen. Posket kuivuu talvella herkästi. Nuorempana on hoidettu akneakin ja aika ajoin tulee finnejä vieläkin. Nyt on iho suht rauhallinen, vaikkakin pakkanen kuivattaa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Siru - 21.01.06 - klo:20:26
Olen sekaiholainen, mutta nyt talvella (ja varsinkin näillä pakkasilla) iho on tosi kuiva. Tällä hetkellä käytän hieman rasvaisempia voiteita ja tehonaamiota (yön yli) aina kerran parissa viikossa. Kesällä taas tuntuu, että iho rasvoittuu helpommin, ja silloin käytän kevyempiä (esim. geelimäisiä) voiteita/tuotteita. Ns. normaaliolosuhteissa sekaihoisuus tulee ehkä parhaiten esille.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Nala - 21.01.06 - klo:22:11
Mulla on tosi kuiva iho. Talvella erittäin kuiva, kesällä siedettävä. Näppyjä tms. ei ole lähes koskaan.

Käytän lähinnä Dr. Hauschkaa (Kasvoille vaan, vartalolle saa kelvata halvemmat  :) ).
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Jonsu - 21.01.06 - klo:22:30
Mulla on todellinen ongelma iho. paljon couperosaa jota ei blascollakaan saa täysin piiloon. Isot ihohuokoset poskilla. Nenä, silmät, leuka, otsa ja posket rasvoittuvat nopeasti, mutta nuo posket hilseilevät varsinkin talviaikaan ikävästi ja saavat meikin näyttämään kamalalta. Poskien alaosa leukalinjassa on taas kuivaa. Silmät on pakko olla meikattuna, koska muutoin luomilta rasvaa kulkeutuu ripsiin ja ripset osuvat silmälaseihin ja näin ollen saa olla laseja pesemässä parin tunnin välein kun on räpsyjälkiä. Aurinko ei tartu kasvoihin vaikka kuinka yrittäis, muualle tarttuu kyllä jonkin verran. Finnejä tulee helposti.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tigru - 21.01.06 - klo:23:14
Mulla on aika tylsä normaali-iho. Tykkään tosi paljon kosmetiikasta ja erilaisia mömmöjä löytyy pahvilaatikoittain (marketti- apteekki- ja selektiivisiä tuotteita), mutta välillä tuntuu, ettei tuolla ihon hoitamisella ole niin vaikutusta mun naamaan. Tai niillä aineilla, joita naamaani laitan - aina se näyttää samalta  :-\ Melkein toivois, että ihossa olis jotain ongelma-alueita, joita sitte pääsis kunnolla hoitamaan (outo, minäkö?)  :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Quutti - 22.01.06 - klo:15:47
Ihoni on atooppinen, kuiva ja herkkä. Tällä hetkellä on meneillään parempi kausi, voisin kutsua ihoani jo melkein normaaliksi. Rasvaus on kuitenkin ihan pakollista pesun tai kastelun jälkeen. Finnejä ei ole.

Ennen mulle sopivat vain apteekin tuotteet, nyt voin käyttää muitakin harkitusti. Tällä hetkellä käytössä Dermalogican putsari ja voiteet, lisäksi joitain naamioita. Bepanthen on pakko olla aina mukana huulirasvaksi!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: rebecca - 22.01.06 - klo:16:32
Pintakuiva sekaiho minullakin. T-alueelle tulee (mielestäni hyvästä hoidosta huolimatta) helposti mustapäitä, joku satunnainen finnikin ilmaantuu joskus erityisesti leukaan. (Ja mä olen yli 30!) Otsa välillä kiiltelee, vaikka posket huutavat kosteutta. Varsinkin saunan jälkeen on tunne, että iho on paria numeroa pienempi, kuin pää.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Avril - 22.01.06 - klo:16:45
Ihoni parani lievästä aknesta e- pillereiden avulla. :)  Ihotyyppi nykyisellään on jotain sekaihon ja rasvoittuvan väliltä, mustapäitä on jonkin verran etenkin nenässä ja leuassa, finnejä satunnaisesti. Tuotesuosikit löytyvät BiONilta, Korresilta ja apteekista.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tanya - 22.01.06 - klo:18:04
Pintakuiva sekaiho täälläkin, kesällä rasvainen, talvella kuivahko. Yleisesti ottaen iho on myös aika herkkä, etenkin talvisin. Ongelmina ovat siis pintakuivuus ja toisaalta ajoittaiset näppylät ja laajentuneet ihohuokoset.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: salute - 22.01.06 - klo:19:51
Kasvojen osasta riippuen iho on erilaista, jätän oikeaoppisen luokittelun sikseen. Otsa, nenä ja leuka kiiltävät helposti. Nenässä ei kuitenkaan esiinny koskaan mitään epäpuhtauksia, otsassa pieniä finnejä ja leuassa megapatteja. Otsa ja leuka ovat myös pintakuivat, välillä oikein hilseilevät. Mutta posket taas ovat normaalit, mitä nyt ehkä helposti punottavat. Ei kyllä oikeastaan haittaa. :)

Edit. Tällä hetkellä olen mieltynyt iltaisin yhdistelmään Erisan Puhdistusgeeli+kasvovoide (kiitos Elisalle vinkistä!). Aamulla en pese kasvoja ollenkaan, läiskin vain aurinkovoidetta säästä riippumatta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Sanna - 22.01.06 - klo:20:45
Kaipa tämä on rasvaisuuteen taipuva sekaiho eli T-alue ja erityisesti nenä rasvoittuu ja kiiltelee, muualta ei niinkään. Ennen muut alueet jopa kuivuivat ja hilseilivät talvella, mutta viime vuosina tuota ei ole enää tapahtunut. Couperosaakin on vähän ja ihoni on ylipäätään herkkä punoittamaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: andel - 22.01.06 - klo:21:55
Mulla on lähinnä pintakuiva sekaiho, kai, hilseilee ja kiristää mutta silti löytyy epäpuhtauksia ja näppyjä tulee etenkin poskiin. Nyt oon viime aikoina vain pessyt naamaa Erisanin puhdistusgeelillä aamuin illoin ja käyttänyt Erisanin kasvovoidetta, ei mitään muuta, ja iho vaikuttaa paremmalta kuin aikaisemmin. Ehkä tähän naamaan pätee sitten ihonhoidossa se less is more :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Memmu - 22.01.06 - klo:22:12
Erittäin paksu ja rasvainen sekaiho. Nyt vanhemmiten on alkanut tulemaan erilaisia yliherkkyyksiä ihonhoitotuotteiden ainesosille, mutta muuten naamani kestää melkein mitä vaan. Esim. nyt näitä -25 asteen pakkasia, joihin kasvoille olen laittanut suojaksi vain kosteus- ja meikkivoiteen sekä puuterin. Ihotyypistäni kertoo jonkin verran se, että kosmetologini kehoitti minua kuorimaan ihoni joka toinen päivä, jotta epäpuhtauksia ei synny (ja konsti toimii).
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Essi - 22.01.06 - klo:22:25
Mun iho on todellien sekasotku.. Herkkä ja reagoiva, pintakuiva sekaiho. "Kunnon finnejä" ei tule useinkaan, mutta näppyjä, musta/valkopäitä ja sellaista söheröä niittenkin edestä. Näitä esiintyy oikeastaan vaihdellen koko kasvoilla, mutta etenkin nenässä. Vaikea hoitaa, kun oikeita aineita ei meinaa löytyä millään, kun se iho ei sellaisiin perusluokkitteluihin taivu.. Hyvät tuotteet hakusessa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Dinky-di - 22.01.06 - klo:22:38
Minulla on pintakuiva sekaiho. Otsa, nenä ja leuka rasvoittuvat ja niissä on mustapäitä (ja satunnaisesti finnejä). Muualta iho on normaali, välillä jopa kuiva. Ihoni tuntuu tykkäävän erityisesti kuivan/herkän ihon tuotteista, jotka eivät ole liian kuivattavia. Seka/rasvoittuvalle iholle tarkoitetut tuotteet usein vain pahentavat tilannetta. Tärkeintä on, että tuote on hellävarainen ja mahdollisimman 'puhdas', jotta se ei tuki ihoa entisestään. Vaikka ihoni onkin rasvoittuva, kaipaa se paljon kosteutta. Viime aikoina olen huomannut, että jopa täyteläiset voiteet imeytyvät hetkessä. Aikaisemmin suosin todella kevyitä geelivoiteita, joiden kosteutustehot eivät nykyään enää tahdo riittää.

Oikeiden hoitotuotteiden löytäminen on ollut haastavaa, sillä kesti aikansa oivaltaa mitä ihoni tarvitsee. Nykyään ihoni on oikein hyvässä kunnossa, epäpuhtauksia ei juurikaan ole. Iho on pehmeä, kimmoisa ja kuulas - juuri sellainen kuin terveen ihon kuuluukin olla. Tykkään erityisesti Erisanin puhdistusgeelistä ja kasvovoiteesta, Nivean vaaleanpunaisesta kasvovedestä, Korresista ja TBS:n merileväkuorinnasta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: zubi - 23.01.06 - klo:08:32
Täältäkin löytyy sekasotkuiho.

- kuivuu helposti, jopa hilseilee, joten vaatii hyvää kosteutusta
- punoittaa herkästi esim. lämpötilanvaihtelujen seurauksena
- epäpuhtauksia tulee ja paljon, mutta ei varsinaisesti isoja finnejä, vaan mustapäitä ja sellaista ihonalaista "ropeloa"
- saan ihoni pidettyä kurissa välttämällä mineraaliöljyjä ja syömällä Diane Nova-pillereitä : nyt on alkanut jo tulla merkkejä ihon paranemisesta
- ihoni ei ole erityisen ohut tai herkkä, kestää siis hyvin kuorintoja yms.
- lapsena olen palelluttanut poskeni pahasti, ja nyt talvella paleltumat uusivat erittäin helposti ja posket ovat kuumottavat, herkät ja punaiset
- käytän kosteutuksessa Apteekin perusvoiteita ja puhdistuksessa Lumenea
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tiizku - 23.01.06 - klo:18:06
Kärsein lievästä aknesta mutta kohta vuoden käytettyäni diane novaa finnejä on ollut joskus ja jouluna.Iho punoitaa helposti ja on kuivahko ja muutamat arvet aknen jäljiltä häiritsevät.Eli aikaslaine sekasotku täälläkin.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Erykah - 23.01.06 - klo:19:27
Ihoni on suht kuiva ja herkkä. Otsaan, joka ei ole niin kuiva tulee silloin tällöin jotain näppyjä, mutta muuten iho on hyvässä kunnossa.
Kosteutukseen parhaiten sopii apteekin perusvoiteet ja Erisan (kovin hajustetuista on tullut ihottumaa), puhdistukseen käytän tällä hetkellä clarinsin puhdistusmaitoa jonka pyyhin pois pumpulilla ja kasvovettä päälle. Vettä laitan naamaan vain hiustenpesun yhteydessä kun siinä sitä ei voi välttää.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: hilma3 - 23.01.06 - klo:21:26
Kärsin pitkän lievästä aknesta josta selvisin lääkkeillä. Tilalle tuli atooppinen iho mikä ei oo kyllä yhtään en parempi :-X Iho on siis ajottain Todella kuiva.. Mut korresia nassuun niin johan helpottaa ;) sillä oon saanu kuivuuden kuriin
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Miracle - 24.01.06 - klo:12:28
Mulla on aika normaali iho, ei hirveen kuiva (paitsi ajoittain pintakuivuutta), eikä juurikaan rasvoitu.. Finnejä tulee silloin tällöin ja onneksi melko pieniä ovat.. Couperosaa on vähän poskissa, ja sitä en oo saanu millään pois  :-\
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Marion - 24.01.06 - klo:15:36
Ongelmainen iho, oikeastaan tosi sekalainen. Akne on ollut ongelmana tosi pitkään, nykyään ilmenee lähinnä mustapäinä ja muina tukkeumina. Joskus vuosia sitten akne oli paljon pahempi ja jätti jälkeensä ikäviä arpia. Välillä iho on ollut herkempi ja kuivempi, nykyään taas rasvoittuu nopeasti. Lopetin e-pillerit muutama kuukausi sitten, ja sen jälkeen oon ollut ihan ymmälläni tän ihoni kanssa. Toivottavasti tasapainottuisi pian!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Emiliaa - 24.01.06 - klo:17:47
omistan rasvoittuvan ihon ja suurimpana ongelmana siis ihon kiiltely. talvisin myös hieman pintakuiva eritysesti t-alueelta. tänä talvena tosin pistakuivuus ollut isompikin ongelma. käytän dr. hauschkaa, mutta vaihdan luultavasti ainakin osan tuotteista johonkin toiseen sarjaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Mariatar - 24.01.06 - klo:18:24
Ihoni on talvisin pintakuiva ja kesäisin rasvoittuva sekaiho. Ihoni on nykyään aika helppohoitoinen, sillä hylkäsin keväällä kaikki ylimääräiset puunaamiset + raskaiden ihomeikkien käytön, ja tällä hetkellä hoidan ihoa lähinnä suihkun jälkeen ja meikkejä pestessä. Ihonväri on tasoittunut, samoin finniarvet haalenneet todella hyvin. Käytän yhä naamioita ja kuorintaa, mutta vain tarvittaessa.

Lista (http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=1383.msg86564#msg86564) omistamistani ihonhoitotuotteista kertonee, että luotan aika pitkälti Erisaniin, Lumeneen ja apteekkiin kasvojen ihonhoidossa. En juurikaan tykkää vahvasti hajustetuista tuotteista. Ihoni saattaa aina silloin tällöin ärtyä esim. mineraaliöljyistä.

Suurin ongelma ihossani on kesällä ja lämpimillä säillä rasvoittuvuus, mikä aiheuttaa sen, että ihoni kiiltää aika inhottavan näköisesti. Myös pienet värittömät "mustapäät" (millä nimellä niitä sitten tulisikaan kutsua) ovat riesana nenässä ja nenänvierustoilla sekä osittain otsassa. Silmänaluset ovat kestovioletit. Onneksi ne saa jotenkuten piiloon meikillä. Satunnaisia finnejä tulee myös.

Kylmemmällä säällä iho äityy pintakuivaksi. Se saattaa esim. hilseillä. Tosin nyt mulla ei ole oikein tarkempia tietoja ihoni talvikäyttäytymisestä, koska tosiaan vasta keväällä muutin radikaalisti ihonhoitorutiinejani (ennen kuorin, naamioin ja höyryhengitin eteerisiä öljyjä kahdesti viikossa & pesin sekä käytin kasvovettä ja kosteusvoidetta aamuin illoin.) Katellaan sitä sit myöhemmin. ;)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Annika - 25.01.06 - klo:20:26
Ihotyyppini on muuttunut aika paljon tässä ihan muutaman vuoden aikana. Aiemmin oli kyllä teini-iästäkin, mutta osaksi varmasti myös liian voimakkaista ihonhoitotuotteista johtuen rasvoittuvuutta ja epäpuhtauksia. Poskissa oli aika syvät rivit punaisia näppyjä, jotka vasta nyt ovat vaalentuneet. Lisäksi oli ihan selkeää ihon ärtymistä.

Jätin liian voimakkaat hoitotuotteet kokonaan pois ja tasapainoitin ihoni jättämällä sen ilman kemiallisia aineita. Nyt iho on kohtuullisen normaali, vaikka epäpuhtauksista nyt en ole täysin päässyt eroon.
"Arvet" poskista ovat hävinneet miltei kokonaan, iho ei rasvoitu niin että se kiiltäisi, vaan minusta normaalilla tavalla, juuri niin ettei se kiristä kuivuuttaan.

Ihon väri on parantunut, se on kohtuullisen tasainen, vaikka otsa joka on mun oikeastaan ainoa ongelma-alue  punoittaa ihan vähästäkin liikkumisesta ulkona (ollut sellainen aina) jne. Toivon että tässä ajan myötä nuo viimeisetkin epäpuhtaudet häviää. Niissä on sellaista aaltoliikettä, välillä tuo otsakin on lähestulkoon sileä, sitten repeää taas näppyä pintaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Viola - 25.01.06 - klo:20:49
Mulla on nuorempana ollut jonkin asteinen akne, johon olen syönyt antibiotteja. Vuoden ajan söin myös diane novaa, joka auttoi selvästi ihoon, mutta en jaksanut niitä käyttää sen pidempää, koska mielialat vaihteli liikaa. Nyt käytössä Yasminit. Finnejä ei tule kovin usein, mutta ihossa paljon musta- ja valkopäitä. Näiden virallisten luokitusten mukaan on kai pintakuiva sekaiho. Talvella on kaikista ongelmaisinta kun iho hilseilee, vaikka laittaisi mitä rasvaa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Mindela - 26.01.06 - klo:12:53
Ihotyyppini on pintakuiva ja herkkä. Finnejä tulee jonkin verran (varsinkin leukaan). Todella punoittava ja sekavärinen, hieman keskivertosuomalaista tummempi.
Nuorempana iho oli rasvainen mutta finnejä ei ollut  :-\
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Moonflower - 26.01.06 - klo:15:43
Rasvaiseksi pintakuivaksi ihoksi oman hipiäni määrittelisin. Alkutalvesta  nenäni ja poskipääni hilseilivät kuivuuttaan, mutta asia korjaantui onneksi otettuani täyteläisemmän yövoiteen käyttöön. Toisaalta taas rasvaa tuntuu piisaavan ja naama alkaa kiillellä hyvin nopeasti meikin laittamisen jälkeen. Finnejä ei onneksi tätä nykyä juurikaan ole, mutta mustapäät ovat kyllä nenääni juurtuneet. Ja uskon että ihohuokoseni ovat kauttaaltaan melkoisen tukkeutuneet, kovin laiska kun olen kosmetologin tekemissä puhdistuksissa käymään.
Otsikko: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Joye - 27.01.06 - klo:13:18
Ihoni on suht normaali ja ehkä hiukan kuiva. Ei suurempia epäpuhtauksia,pari mustapäätä nenässä ja finnejäkin tulee todella harvoin ehkä kerran kahessa kuukaudessa.

Pari vuotta sitten oli iho huonommassa kunnossa,mutta sain sen hoidettua kuntoon TBS:n Tea Tree tuotteilla. Ja nyt siis ihan unelmaiho. Tuotteina tällä hetkellä TBS:n passionpuhdistusgeeli,Aloe vera päivä -& yövoide sekä välillä myös Biothermin Aquasource ja kerran viikossa Lumenen turvenaamio ja kuorinta tai TBS:n E-vitamin kuorinta ja naamio.  Kosmetologillakin käyn noin kerran kahdessa kuukaudessa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Koala - 28.01.06 - klo:17:13
Juu täälläkin sekaiho ja pintakuiva sellainen ainakin talvella, kesäisin rasvaisempi. Käytän sekaihon kasvonhoitotuotteita ja geelimäistä kasvovoidetta tulee suosittua, vaikka se onkin joskus liian kevyt talvi-iholle. Vaihtoehtona minulla on rasvaisempi vitamiinivoide. Kuorin ihoni kerran viikossa ja naamion laitan tarvittaessa. Pitäisi hankkia kosteuttava naamio, kaapistani löytyy vain kaksi rasvaisuutta vähentävää tuotetta. Lisäksi olen harkinnut tehohoitotippojen ostamista, ne sopisivat varmaan hyvin meikin alle. Käytän suht kevyttä meikkipuuteria, joten kasvot sen alla tuntuvat kuivemmilta kuin jos käyttäisin meikkivoidetta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Kikka - 28.01.06 - klo:20:27
Mulla on varmaan aikalailla normaali iho, mutta varsinkin talvisin pintakuiva. Etenkin nenän ja otsan alue kaipaa kosteutusta. Finnejä tulee tosi harvoin, mustapäitä kylläkin. Iho ei rasvoitu juuri koskaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: stinttapo - 29.01.06 - klo:12:16
Iho on aika kuiva, varsinkin näin talvella tuppaa rueta hieman hilseilemäänkin. Muuten on hyväkuntoinen ja sileä ja tasainen. Finnejä ei ole, mustapäitä leuassa ja nenässä hieman...
En oikeastaan mitenkään panosta ihonhoitoon, halvimmat naamanpesua aineet poimin hyllystä, kosteusvoiteen kanssa saman, kunhan on kuivalle iholle.
Kempparissa kerran myyjä ihasteli ihoani, ilme oli näkemisen arvoinen kun kerroin millä ja miten "hoidan" sitä...

Niin joo..Iho palaa todella helposeti (on vaalea ja todella pisamainen) eikä rusketu ollenkaan, ei meinaa edes itseruskettavista olla apua...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Vihtori - 30.01.06 - klo:14:28
finneistä olen saanut kärsiä jo 5 vuotta, nyt alkaa jo olla voiton puolella :D
vielä pari vuotta sitten todellinen ongelma alue oli t-alue ja posket olivat aivan puhtaat..
nyt taas posket ovat pahemmat..
suurin ongelma on rasvoittuvuus mutta silti niin herkkä iho joka punoittaa todella helposti..
mutta eipähän tule vanhana ryppyjä niin helposti kun nyt kärsii rasvaisesta ihosta ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Chronos - 30.01.06 - klo:19:43
Iho on kalpea ja keltapohjainen,finnejä kausiluontoisesti sekä psoriaasia.
Talvella hilseilee ja kiristää,ja rasvaa saa käyttää reilulla kädellä.
Kesällä taas ei ole muita ongelmia kuin helposti palaminen, aurinko ei tartu.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Susse - 31.01.06 - klo:12:10
Sekaiho täälläkin! Nenään ja leukaan tulee jonkun verran mustapäitä, välillä muutama kipee finni (yleensä aina keskelle nenua...). Ennen mun iho oli mun mielestä kuivempi, mikä taas sotii sitä vasten että eikö iho nimenomaan kuivu vanhetessaan... Talvisin saattoi olla oikeen kuivia kohtia, nyt ei ole vaikka käyn 2 kertaa viikossa uimassa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Liane - 02.02.06 - klo:20:20
Ihoni on vaalea, keltapohjainen sekaiho; otsa, nenänpielet ja leuka rasvoittuvat päivän mittaan, poskien (ja nenän!) iho on normaali. Iho kuivuu liiaksi vain silloin, kun en laita mitään kosteusvoidetta.

Finnit ovat kiusanneet pian kymmenen vuotta, ja niinä harvinaisina hyvinä päivinäkin kasvoissa on aina jotain pikkunäppylää punoittavien arpien lisäksi. Olen jo alistunut tilanteeseen ja todennut, että hormonaalisen ehkäisyn ja Roaccutanin lisäksi ei taida olla mitään, mikä auttaisi - ja koska noistakin tulee harvemmin lopullista helpotusta, en halua sille tielle lähteä. Teini-iän päättymistä odotellessa... ;D

Ihonhoidossa tärkeintä on minulle tehokas puhdistus, riittävä kosteutus sekä ihon uudistaminen. Puhdistukseen käytän aamuin ja illoin Lumenen Matt Touch -puhdistusgeeliä, kasvovetenä satunnaisessa käytössä Nivean Refreshing Toner. Yövoiteena Avéne Eluage Cream, päivävoiteena (kokeilussa) Avénen Cleanance Anti-Shine Regulating Lotion. Kuorin ihoa vähintään kerran viikossa ruokasoodalla.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Emiliana - 04.02.06 - klo:20:10
Kuiva, atooppisen tyyppinen, hankalasti hoidettava iho löytyy täältä. Finnejä ei pahemmin ole kiusana, mutta kasvot ovat ärsyttävän epätasaisen väriset etenkin näin talvella. Apteekin tuotteilla hoitelen ja vältän vedellä kastelua niin paljon kuin mahdollista. Kun sitten vielä hiuksetkin on rasittavat, kuivat luonnonkiharat niin argh...  >:(
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Koala - 05.02.06 - klo:12:50
Minulla on myös kiusana mustapäät ja ihon tukkeutuminen. On vaikeaa saada ihoa täysin syväpuhtaaksi, mikään aine ei sitä kovin hyvin tee. Joskus, jos ihoni on todella tukossa, puhdistan L'orealin rasvaiselle iholle suunnatuilla puhdistuspyyhkeillä ihoa. Ne sisältävät kai salisyylihappoa, joten jatkuvassa käytössä kuivattavat ja tekevät ihosta punoittavan, niin en voi ihan joka päivä käyttää. Onko kukaan tehnyt havaintoja kaupoissa käydessää, olisiko mustapäälaastareita vielä myynnissä? Itse en ole nähnyt niitä missään vuosikausiin, mutta voisi pitkästä aikaa kokeilla, koska tuo mustapäiden puristelu  :-[  :-X on niin turhauttavaa. Iho kun tukkeutuu jopa päivässä. Tosin kasvohöyrytys ja satunnaiset visiitit kosmetologilla voisivat myös tehdä hyvää.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Essi - 05.02.06 - klo:23:08
Onko kukaan tehnyt havaintoja kaupoissa käydessää, olisiko mustapäälaastareita vielä myynnissä?

On kyllä, ainakin Nivealta löytyy: http://www.nivea.nl/img/uploads/nl/subbrandcontents_11_102_nl_18VisageSoftClear-upStrips.jpg (http://www.nivea.nl/img/uploads/nl/subbrandcontents_11_102_nl_18VisageSoftClear-upStrips.jpg)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Quutti - 05.02.06 - klo:23:14
Onko kukaan tehnyt havaintoja kaupoissa käydessää, olisiko mustapäälaastareita vielä myynnissä?

On kyllä, ainakin Nivealta löytyy: http://www.nivea.nl/img/uploads/nl/subbrandcontents_11_102_nl_18VisageSoftClear-upStrips.jpg (http://www.nivea.nl/img/uploads/nl/subbrandcontents_11_102_nl_18VisageSoftClear-upStrips.jpg)

Nää on musta ihania! Jotenkin perverssiä ja masokistista nähdä ne karvan näköiset liat jotka jää siihen laastariin... Ovatko ne tosiaan mustapäitä? Kun multa lähtee sitä tavaraa ihohuokosista, mutta ei se kyllä mustalta näytä ennen eikä jälkeen poiston. Oon vähän pihalla näistä.

Edittiä: huomasin, että nää on vähän hassussa ketjussa. Siirtäkkee, pliis jos löydätte paremman kohteen mustapääkeskustelulle!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Essi - 05.02.06 - klo:23:31
Nää on musta ihania! Jotenkin perverssiä ja masokistista nähdä ne karvan näköiset liat jotka jää siihen laastariin... Ovatko ne tosiaan mustapäitä? Kun multa lähtee sitä tavaraa ihohuokosista, mutta ei se kyllä mustalta näytä ennen eikä jälkeen poiston. Oon vähän pihalla näistä.

Siis ei ne mustapäät oikeasti ihan mustia olekaan, se niiden "pääty" saattaa vaan näyttää tummalta/mustalta. Ja sittenhän on myös niitä ns. valkopäitä, jotka ovat kai muuten kuin mustapäät, mutta se mönjä (yök..) ei ole ihan niin kiinteää, tai jotain sinne päin..? Korjatkaa jos olen väärässä. Eli nämä sun "karvat"  ;D saattaisivat ehkä olla näitä valkopäitä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: ree - 06.02.06 - klo:01:32
Mulla taitaa olla se ihotyypeistä kaikkein yleisin, eli pintakuiva sekaiho. Hiukka atopiaa löytyy, mutta sen johdosta nahka kuivuu kyllä muualta kropasta pahemmin kuin naamasta. Posket ja silmänaluset on aina vähän kuivat, mutta t-alue kiiltelee tosi herkästi.

Aknea minulla ei ole ollut koskaan, hormonifinnejä pukkaa kyllä yks tai kaks aina silloin tällöin. Siitä olen aina ikuisesti kiitollinen etten ole finneistä kärsinyt! Mustapäitä on kyllä sitten finnienkin edestä, niitä on tosi paljon nenässä ja leuassa, joskus otsassakin. Putsaan ja hoidan kasvojani  vähän turhan huonosti, jos olisin huolellisempi niin varmaan epäpuhtaudetkin häviäis.

Kroppaa rasvailen aika ahkerasti, se nimittäin kuivuu näin talvisin tosi pahasti just tuon atopian takia. varsinkin sääret ihan hilseilee välillä. Muuten ihoni on aika tyypillinen suomalainen, ei ihan vaalea, mutta ei niin kovin tummakaan. Aurinkoa ihoni kestää hyvin, mutta rusketun todella huonosti. Arskarasvat voin suosiolla jättää etelän aurinkorannoille, ja sielläkin pitää käyttää tosi pientä suojakerrointa että väri edes vähän tarttuis  ;D


Edittiä:

Ai niin ja vallan unohdin että kärsin myös selittämättömästä nokkosrokosta joka välillä nostaa paukamia iholle, sekä dermografiasta eli ihon piirtoärtymyksestä (tarkoittaa esim sitä että jos puristan näpyn naamasta niin siihen jää punainen, turpoava ja kutiseva paukama moneksi tunniksi, ja ihon raapimisesta tulee samanlaiset jäljet). Tosin nuo oireet on nyt allergialääkkeillä lieventyneet huomattavasti.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Luppa - 06.02.06 - klo:15:03
Minulla on ohut, herkkä ja punoitukseen taipuvainen iho. Olen käyttänyt ihon hoitoon viimeiset vuodet herkän ihon hajusteettomia tuotteita ja ihon kunto on parantunut selvästi. Olen myös käynyt couperosaihon hoidoissa.

Erittäin herkkä ihoni on perinnöllinen, mutta myös useiden Roaccutan- kuurien herkistämä. Olen syönyt nuorempana kuureja lievään akneen. Kaksi vuotta hoidin ihoani Diane Novilla, joista luovuin sivuvaikutusten vuoksi.

Iholleni sopivia tuotteita olen löytänyt Dermalogicalta, Erisanilta ja Rocilta. Päivittäisissä hoitorutiineissa pyrin välttämään ihon turhaa rasittamista, hankaamista ym. Putsarina Roc Enydrial, voiteena Erisan kasvovoide ja naamio 2 x vko Dermalogica skin hydrating mask.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: HMK - 08.02.06 - klo:21:24
Ihoni on pintakuiva, herkkä sekaiho. Eli T-alue rasvoittuu ja mustapäät ovat sitkeässä, kausiluontoisesti tulee myös finnejä. Poskista löytyy vähän couperosaa. Rusketun melko helposti, mutta kesäaikaan on todella vaikeaa löytää sopivia tuotteita. (rasvoittuminen+hikoilu+aurinkotuotteet=kipeitä,isoja finnejä)

Mineraaliöljyjä sisältävien tuotteiden poisjättäminen paransi tilannetta paljon, mutta ongelmaa tuntuvat aiheuttavan myös runsaasti silikonia sisältävät tuotteet. Sain ihoni rauhoitettua keventämällä aamupesun pelkkään kasvoveteen ja käyttämällä Erisanin 'törkyvapaata' kosteusvoidetta. Suurin oivallus ihon hoitoon liittyen on varmasti ollut se että rasvoittuva ihokin tarvitsee kunnon kosteutusta ja että rasvoittuminen voi jopa vähentyä tuhdimmalla rasvalla.

Täydellisten tuotteiden etsintä jatkuu edelleen, seuraavaksi ajattelin kokeilla Weledan tuotteita.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: jonnaps - 11.02.06 - klo:21:30
Mulla on normaali/sekaiho. Naaman kukkimisesta pääsin eroon Yasmineilla. Joskus tulee näppy tai pari sekä mustapäitä ja T-alue tuppaa olemaan rasvainen. Nykyään käytän kasvojen puhdistukseen ihan markettiaineita (meikinpoisto, kasvojen pesu ja kuorinnat) mutta aamuisin pesen vain vedellä. Kuivuuttakaan tässä naamassa ei viime aikoina ole ollut. Käytän  kosteusvoiteena Humektania.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: silkkitukka - 16.02.06 - klo:13:58
Ihoni on normaali (talvella pintakuiva) tai sekaiho. Näppylöitä ei tule juuri koskaan. Ihoni on aika hyvässä kunnossa.

Puhdistukseen käytän Favoran tai Nuxen puhdistusgeeliä, kasvovetenä lähdevesisuihke (tällä hetkellä Vichy, kun Lumenen lopetettiin), kosteusvoiteena Weleda tai Dr. Hauschka. Kuorinnan teen noin kerran viikossa ja naamioita käytän kun muistan, eli harvoin  :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Emmi - 18.02.06 - klo:16:00
Ajoittain pintakuiva sekaiho. Pahimmillaan iho on ollut todella rasvainen (esim. viime kesänä) ja toisaalta mielettömän kuiva ja herkkä (viime talvi). Tänä talvena iho on jostain kumman syystä ollut enemmän rasvainen kuin kuiva. En todellakaan ymmärrä, mistä nämä vaihtelut johtuvat, kun eivät näytä menevän yksi yhteen edes vuodenaikojen vaihteluiden kanssa. Tässä sitä sitten vaan yritetään hoidella aina tilanteen edellyttämillä tuotteilla...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Crysania - 19.02.06 - klo:14:52
Minä en oikein osaa sanoa minkätyyppinen iho itselläni on. Aika normaali se on luullakseni, koska mitään järkyttävää kuivuutta siinä ei esiinny, paitsi raivostuttavaa atooppisen oloista ihottumaa. Ihohuokoset ovat melko pienet, paitsi poskipäissä ja nenässä, mutta niissä kohdissa nyt taitaa vähän jokaisella olla jotakin. Kuitenkin kuivan ihon tuotteet rasvoittavat ja rasvoittuvan ihon tuotteet kuivattavat, joten olen vain jollakin blondilogiikalla päätynyt siihen, että minulla taitaa olla melko normaali iho, mutta hyvin herkkä paikoittain, mutta se nyt ei ole mikään yllätys, että ihottuma-alueella ei oikein pysty käyttämään mitään ilman katastrofia. Jos vain joskus pääsisin tuosta naamarutostani joskus eroon niin voisin melkein sanoa, että minulla on ihan hyvä iho.  :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Euphoria - 19.02.06 - klo:19:24
Pintakuiva atooppinen sekaiho, johon tulee helposti finnejä ja epäpuhtauksia.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Hani - 20.02.06 - klo:21:49
Sekaiho täälläkin... Kuivat kohdat ovat kuin Sahara ja rasvaisissa kohdissa saisi käryytettyä kesäkuumalla rapeat ranskanperunat.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Eydie - 21.02.06 - klo:20:12
Mulla on atooppinen iho, joka on varsinkin talvella rutikuiva. Nenänpielet voivat joskus kiiltää, mutta muuten ei sitä ongelmaa ole. Kesällä iho on lähes kunnossa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: JoHanna - 23.02.06 - klo:11:28

Täältä löytyy kuiva ja herkkä iho. Pitkään kärsin huonosta ihosta siksi kun en ajoissa älynnyt vaihtaa teinivuosien epäpuhtaan ihon hoitotuotteita kuivan ihon tuotteisiin. Nyt jo reilusti parikymppisenä iho voi hyvin kun on oikeat hoitotuoteet. Jotenkin sitä vaan ei "huomannut" miten iho muuttui ja piti orjallisesti vanhat hoitorutiinit ja mömmöt. Voitte kuvitella miten kuiva herkkä iho reagoi tujuihin epäpuhtaan ihon aineisiin..  ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Stationery - 23.02.06 - klo:19:02
Ihotyyppini on oikeastaan normaali, mutta koska minulla on mieletön ryppykammo ja pelkään nahistuvani ennen aikojani käytän mielummin kuivan ihon tuotteita. Toisaalta ihoni on helposti pintakuiva, joten haittaa noista ei ole. Näppylöitä tulee satunnaisesti otsaan ja leukaan, mutta ei kovin paljoa enää nykyään. Ennen ihoni oli varsin rasvainen, mutta nyt olen saanut rasvaisuuden kuriin. Poskillani on hieman kuumaa couperosaa ja nenänpielissä ja leuassa kylmää couperosaa. Silmänympärykseni kuivuvat helposti, joten rasvailen niitä paljon.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Crysania - 24.02.06 - klo:23:04
Pintakuiva atooppinen sekaiho, johon tulee helposti finnejä ja epäpuhtauksia.

Se se on!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tuittunen - 02.03.06 - klo:09:35
Miulla on erittäin vaalea, auringolle herkkä couperosaiho, vain nenässä tuntuu olevan sadoittain mustapäitä/valkopäitä, yh...niitä vastaan olen taistellut jo 15-vuotiaasta, mutta finnejä tulee todella harvoin. Ihan apteekin kevyitä perusvoiteita käytän ja joskus aloe-öljyä, mutta nyt vasta olen alkanut etsiä ""parempia" tuotteita iholleni, Lumenen Hydra tender naamio on tähänastisista paras löytö  :) Seuraavaksi kosteusvoide..
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Annika - 06.03.06 - klo:18:05
Vaikea sanoa tällä hetkellä millainen ihotyyppi on. Kaiketi normaali, sillä se on rauhoittunut ja parantunut hurjasti viimeisen puolen vuoden - vuoden sisällä kun olen lakannut rääkkäämästä sitä vahvoilla aineilla.

Ei se täydellinen kuitenkaan ole, sillä otsassa on vielä epäpuhtauksia, jotka välillä tuntuvat häviävän miltein kokonaan, välillä ovat enemmän esillä. Eivät kuitenkaan enää kovin häiritsevästi.
Nenässä on mustapäitä, leuasta ovat taas melkein hävinneet.

Finnejä tulee kyllä vielä aina välillä erityisesti otsaan, mutta esimerkiksi vanhat poskissa olleet punaiset läikät ovat vaalentuneet huomattavasti.

Ihoni ei myöskään enää ole rasvoittuva kuten aiemmin, vaan se toimii paljon paremmin eikä myöskään juurikaan kuivu, mutta näin talvella välillä on laitettava kevyttä kosteusvoidetta ohuelti kasvoille, ettei iho kuoriudu pois.
Väri on tasainen ja kirkkaampi, mutta kyllähän nuo posket punoittaa.

Uskon ja toivon että nuo viimeisetkin epäpuhtaudet tässä ajan kuluessa helpottavat ja ehkä lähtevät poiskin. Muutos on kuitenkin ollut suuri tähänkin asti, kun iho oli ylituottavan rasvainen ja aiheutti epäpuhtauksia, jolloin hölmönä menin käyttämään aineita joita herkkä ihoni ei kuitenkaan kestänyt.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lavendar - 07.03.06 - klo:16:48
Ihoni on herkkä, ohut ja auringolle altis ja eritäin herkkä punottamaan. Epäpuhtauksia on T-alueella ja ne ovat tiukassa. Finnejä ilmestyy silloin tällöin, mutta varsinaista ongelmaa niistä ei ole. Silloin kun niitä on, arvet jäävät punottamaan pitkäksi aikaa. Ärsyttävää kun ihon väri ei ole koskaan tasainen (tästä myös pisamia syyttäminen). Suurimpana missionani on löytää aineet, jotka vähentäisivät kasvojeni epäpuhtauksia ja epätasaisuutta. Markettituotteista Dr. Hauschkaan siirtyminen on tuonut helpotusta jonkin verran.

En oikein osaa luokitella ihoani, kun tuntuu että kaikkien ihotyyppien kuvaukset täsmäävät jollain tavalla ???
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tiahaar - 09.03.06 - klo:09:50
Täältä löytyy pintakuivuuteen taipuva, rasvoittuva iho. Epäpuhtauksia on koko kasvojen alueella (+kaulassa ja selän alueella silloin tällöin). Itsellänikin epäpuhtaudet ovat tiukassa, joten tuskin koskaan pääsen niistä lopullisesti eroon. Finnejä tulee onneksi harvoin; mutta ne ovatkin sitten sitkeitä ja kipeitä pirulaisia.

Talvella iho on selvästi kuivempi kuin kesällä ja käytän kuivankin ihon tuotteita yövoiteena. Kesällä ihosta tulee melkein öljyisen rasvainen. Täytyy kuitenkin sanoa, että vuosien saatossa iho on rauhoittunut ja parantunut, mutta ilman päivittäistä hyvää puhdistusta iho olisi heti todella huonossa kunnossa.

Ikuista kamppailua oikeiden tuotteiden löytämiseksi. Vielä en ole täysin tyytyväinen mihinkään, vaikka kohta 10 vuotta on eri juttuja tullut kokeiltua.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Seela - 16.03.06 - klo:13:47
Tilanne ihoni suhteen on nyt hieman toinen lopetettuani e-pillerit 12 vuoden käytön jälkeen:
- t-alue kiiltelee melko helposti/nopeasti
- posket ja ohimot on kuivat
- leukaperissä vähän kylmää couperosaa
- iho on kauttaaltaan herkkä
- mustapäitä tulee lähinnä nenään, joskus joku hormoninäppy leukaan
- en voi käyttää tuotteita jotka sisältävät alumiinisuoloja tai oksibentsonia
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Iiris - 23.03.06 - klo:20:38
Minulla taas on hyvin kuiva iho, talvisin äärettömän kuiva. Ei kuitenkaan herkkä, en ikinä reagoi mihinkään tuotteisiin tai stressiin ihollani. Couperosaa kyllä löytyy poskista.
Erityistä huolta talvella ovat aiheuttaneet silmänympärykset, joiden kuivuus oli ylittää käsityskykyni. :o
Ja kesällä tietty ongelmia auringosta, koska ihoni ei sitä hyvin siedä.  :( Lämpimämmällä ilmalla kosteustasapaino on kuitenkin paremmassa kunnossa. :D


Tuotesarjana käytössä Biotherm:
Kuivan tai herkän ihon puhdistusmaito, kesällä myös vedellä huuhdeltava puhdistusvoide (kuivan ihon).
Kasvovetenä kuivan ihon kasvovesi ja rinnakkaiskäytössä myös Lancômen kuivan ihon kasvovesi.
Päivävoiteena Oleo Source kuivalle iholle ja yövoiteena Age Fitness -yövoide kuivalle iholle.

Avenen paikallishoitoon tarkoitettua voidetta käytän couperosa-kohtiin iltaisin.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lorena - 24.03.06 - klo:08:28
-posket normaalit
-t-alue pintakuiva sekaiho, joka varsinkin talvisin kuivuu pahastikin, mutta rasvoittuu päivän mittaan  >:(. "Mukava" meikata sellaista ihoa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tiusku - 01.04.06 - klo:14:48
Apuja kaipailisin... Osaako kukaan sanoa, mistä tietää, onko iho kuiva vai kosteusköyhä? Oon käsittänyt että nämä saattavat olla eri asioita; kuiva iho kaipaisi rasvaa ja kosteusköyhä kosteutta. En ymmärrä millä saisin ihoni kuntoon. Kiristää, hilseilee, ryppyilee  :-\ ja silti päivän mittaan otsa kiiltelee...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Johannah - 04.04.06 - klo:22:48
Ihoni on ilmeisesti melko tyypillinen sekaiho.
Posket ovat pehmeät kuin vauvalla, mutta T-alue on hyvin helposti rasvoittuva ja iho on aika paksua. Otsa on mennyt kesän jälkeen huonoon kuntoon, en tietääkseni muuttanut mitään oleellista ihonhoidossa / ravinnossa, outoa... ??? Nenään tulee pieniä mustapäitä ja leukaan ja otsaan enemmänkin pieniä finnejä.

Päivän mittaan saa puuteroida ainakin pari kertaa jos ei halua että naama kiiltää. En selviäisi ilman Body Shopin puuteripaperia. :-*

Käytän puhdistukseen Happyderm sekaihon puhdistusvaahtoa ja L'orealin kosteuttavaa kasvovettä. Kuorin T-alueen n. 3 kertaa viikossa ja käytän Lumenen turvenaamiota silloin tällöin.

Koitan vältellä mineraaliöljyjä koska ne selvästi tukkivat huokosia, silikonit eivät niinkään.

Rusketun todella hyvin, ja kesäisin iho on onneksi yleensä hyvässä kunnossa. :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: deko - 05.04.06 - klo:12:08
Niinpä joo, tähänkin voisi vastata ;D

Nykyisin ihoni on ihan perushelppo sekaiho. Olen päässyt pintakuivuudesta eroon karsimalla puunausta ja meikkausta eli annan ihoni olla ihan rauhassa.

Puhdistan erisanin putsarilla tarvittaessa (en mitenkään päivittäin) ja rasvailen erisanin kasvovoiteella jos tuntuu kuivalta. En omista silmänympärysvoiteita enkä muita täsmätuotteita enkä usko että ryppyvoiteet tekevät muuta kuin a) kosteuttavat ja b) mahdollisesti turvottavat rypyt piiloon. Kuorin t-alueen viikottain ja läträän turvenaamion kanssa muistaessani. Välttelen aurinkoa viimeiseen asti, en sauno ja yritän ulkoilla päivittäin. Arkimeikiksi riittää kestovärit.

That's it. Ei pahoja ryppyjä eikä näkyviä värieroja, pari näppyä ilmaantuu satunnaisesti mutta stressiä en niistä ota.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Rory - 05.04.06 - klo:22:33
Ihoni on sekaiho. Nenästä, leuasta ja otsasta kiiltelee helposti, talvella pintakuivuutta paikoitellen. Nenään tulee helposti epäpuhtauksia, ilmeisesti mustapäät kyseessä. Olen siirtynyt käyttämään mineraaliöljyttömiä ja silikonittomia tuotteita kasvovoiteissa.
Olen tykännyt The Organic make-up companyn, Vichyn, Dr.Hauschkan ja Weledan tuotteista. Nyt on käytössä Weledan villiruusu-kosteusvoide ja Vichyn silmänympärysgeeli.

Puhdistuksessa on ollut The Organic make-up companylta kasvovesi ja putsari, Happyderm-vaahto, Lush:n kasvovesi ja Dermosilin vaahto. Kasvojen kuorinnassa tällä hetkellä käytössä Freemanin vadelma-kiivi kuorinta ja Cliniquen kuorinta. Naamioina on The Body Shopilta pari kolmea erilaista, vanhoja ostoksia.Yksi on mustaherukka, puhdistava. Elizabeth Ardenin peel-naamio on myös käytössä ja Chanelin rasvaisen ihon naamio. Tykkään myös Lumenen turvenaamiosta. Olen juuri ostanut Garnierin saunanaamion. Löytyy myös Lumenen koivunaamio, jonka voi laittaa saunaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: petomaani - 16.04.06 - klo:23:06
Hmm.. mikähän on "tavallinen" tai "normaali" iho?? Naama ei ole oikeestaan koskaan liian rasvainen eikä nyt oikeestaan rasvotukaan. Ei ole finnejä, joskus aivan teininä ollu viimeksi. Hoidan hyvin kyllä, ryppyjäkään ei ole ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Kameleontti - 22.04.06 - klo:11:24
Helposti rasvoittuva mutta silti pintakuiva iho, herkistyy helposti liian vahvoista aineista, kaipaa tasapainoitusta...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Merial - 26.04.06 - klo:12:51
Ihoni vaihtelee melko paljon, sanoisin että helppo sekaiho; rasvoittuu otsasta paljon mutta pysyy sitten normina muualla. Epäpuhtauksia ei ole ja niitä tuleekin hyvin harvoin (ennen menkkoja muutama näppy), ihon väri on kohtuu tasainen, joskus harvoin punakkaan vivahtava kuivuudesta. Mustapäitä tulee välillä, nekin lähtevät sormin pois.

Pesurutiineina vesipesu aamuin ja illoin, muuta ei sitten yleensä. Välillä saatan innostua laittamaan tähän naamiota tai rasvailemaan silloin tällöin kuivimpia kohtia, mutta yleensä tämä voi sen paremmin mitä vähemmän häiritsee.

Tämä siis kasvojen ihosta, muualta kropasta iho on kohtuu hyvinvoiva, ainoastaan kädet välillä ärtyvät jos on kosketellut jotain epäsopivaa tai pessyt liikaa, atooppinen iho kun kuitenkin minulla on.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Efva - 04.05.06 - klo:07:44
Kai tämä jonkinlainen sekaiho on. Ihohuokoset ovat laajentuneet ja couperosaa on, ja (hormoni?)finnejä tulee joskus, joten ei iho mitenkään ihannekunnossa ole, joskaan ei kovin huonossakaan. Talvella tulee myös helposti kuivuusnäppylää otsaan ja poskiin.

Suosikkituotteitani ovat Happydermin kuivan/herkän ihon puhdistusvaahto ja Aqualan Plus -voide.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: sus-su - 04.05.06 - klo:12:51
Normaali-iho mutta aika herkkä, lähinnä käytän normaali-ihon tuotteita. Talvisin tarvitsenkin sitten hieman kosteuttavampaa voidetta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Nemain - 02.06.06 - klo:21:15
Herkkä sekaiho. Talvella tarvitsee väkisinkin jotain hyvin kosteuttavaa. Finnejä tms epäpuhtauksia on hyvin harvoin.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Aurelle - 18.06.06 - klo:17:38
Minulla on herkkä, pintakuiva akneiho. Todellinen ongelmaiho siis.  :P

Käytän Sebamedin hoitavaa pesunestettä puhdistukseen ja apteekin perusvoiteita kosteutukseen.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Butterfly - 26.06.06 - klo:10:45
Mulla on pintakuiva seka/rasvanen iho. Koko otsa, nenä, posket ja leuka on hirveen rasvaset, mutta aivan korvien vierestä ja leukaperien kohdalta iho on normaali. Ihon kiiltelyä ei meinaa saada millään kuriin ja mustapäitä löytyy runsaasti etenkin nenästä ja leuasta. Finnejäkin ilmestyy aina sillon tällön.

Kuorin ihon n. pari kertaa viikossa ja kerran viikossa käytän syväpuhdistavaa naamiota (Lumene turvenaamio). Tällä hetkellä käytän Lumenen Matt Touch -tuotteita, mutta talveksi täytyy taas siirtyä hieman hoitavampiin ja kosteuttavampiin. Olen tosin harkinnut vakavasti myös tuota Normaderm -sarjaa, kun sitä ovat niin monet kehuneet..
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Triina - 29.06.06 - klo:23:00
Minulla on aina ollut murhetta ihostani. Olen atoopikko ja erittäin herkkäihoinen, lisäksi kärsin hormoniepätasapainosta, johon lääkehoito ei ole ainakaan vielä antanut toivottua tulosta.

Ihoni on siis herkkä. Talvisin se kuivuu ja kiristelee helposti, kesällä kiiltelee, sen puoleen siis aika normaalia vaihtelua. Iho tuntuu kyllä käteen pehmeältä ja kimmoisalta eikä olo tunnu pahalta, mutta siihen ne positiiviset puolet jäävätkin. Hormoniaknea ei nyt ole, mutta sen jättämät jäljet (värimuutokset ja vähäisiä arpea) ovat näkyvissä poskissa, nenässa on mustapäitä, otsa on täynnä ihan pientä näppyä ja kaiken kruunaa suurin harminaihe, couperosa. Sitä on poskissa, nenässä ja leuassa. Aina välillä ilmestyy poskeen myös kiva finni...

Tuotteiden suhteen olen aika hukassa, en oikein hahmota mikä on hyväksi ja mikä pahaksi, Lumene nyt on ainakin tuntunut hyvältä. Näpyt tosin ovat ja pysyvät.En ole kovin ahkera hoitamaan ihoani, tuntuu että se vain ärtyy siitä.

Kaikesta huolimatta en ole ihan kaamean näköinen ja pärjään ilman meikkiä myös asiakaspalveluammatissa. Silti aina huokaisen syvään, kun näen hehkeäihoisia ihmisiä ympärilleni ja peilistä katsoo toisenlainen totuus.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Shi Shi - 05.07.06 - klo:01:35
Mun iho on tooodella herkkä (allergioitakin ilmeisesti on, mutta ei ole testattu) kuivuuteen taipuvainen sekaiho. Näin talvisaikaan ainakin kertakaikkisen rutikuiva. Hieman jotain atopiantynkää kaiketi. Kropalle voin käyttää kosteusvoiteen sijaan ohuita öljyjä, mutta kasvojen iho tuntuu niistä ärtyvän. Kauttaaltaan parhaiten toimii minimalismi, eli mahdollisimman hellävarainen pesu sekä kevyt kosteutus.

Ihan vastikään oon huomannut, ettei kasvojen iho hyödy ravitsevista rasvoista lainkaan. Parhaiten tuntuu toimivan humektanttien ja pehmentävien/suojaavien ainesten yhdistelmä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: MerGirl - 30.07.06 - klo:14:42
Kesällä mun iho on yllättävän rasvainen, ei tarvitse paljon kosteusvoidetta kun taas talvella niin rutikuiva ettei edes rosebud salve, Elizabeth Ardenin 8 hour cream tai vaseliini auta. Varsinkin meikkivoiteen kanssa saa tapella. Kesällä taas kun ei haluaisi meikkivoidetta käyttää iho kukkii ja on punainen ja epätasainen. Kuivuudesta huolimatta talvella on parempi iho, ei ainakaan kiillä joka kulmalta.

Joskus yläasteen alussa oli vielä kuiva ja herkkä iho, nyt selvästi kymmenen vuotta myöhemmin sekaiho.

Ja nyt sain kuulla että poskissa jotka ovat kaikken kuivin alue on myös vähän couperosaa ja t-alueella on mustapäitä. Kuulas ja ohut iho kuulemma.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: maikku - 30.07.06 - klo:17:20
Luulisin, että mulla on kuiva iho, mutta t-alue on tosi rasvainen. Ja kuivat kohdat parhaimmillaan tosi kuivia. Sekaihoksi taitaa siis mennä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tiusku - 31.07.06 - klo:21:43
Osaako kukaan sanoa, mistä tietää, onko iho kuiva vai kosteusköyhä? Oon käsittänyt että nämä saattavat olla eri asioita; kuiva iho kaipaisi rasvaa ja kosteusköyhä kosteutta. En ymmärrä millä saisin ihoni kuntoon. Kiristää, hilseilee, ryppyilee  :-\ ja silti päivän mittaan otsa kiiltelee...

Vastaanpa itse itselleni, kun olen tässä yrittänyt ottaa asiasta selvää. ;D Eräs kosmetologi sanoi, että ihon käyttäytyminen kesällä vs. talvella  antaa hyvin osviittaa siitä, onko ihotyyppi kuiva vai kaipaako iho vain kosteutta. Kuiva ja kosteusköyhä ovat kuin ovatkin siis eri asia. Eli: jos iho on talvisaikaan kuiva ja hilseilevä, mutta voi kesällä selvästi paremmin ja pärjää silloin kevyemmillä kosteusvoiteilla, iho kärsii todennäköisesti kosteuden puutteesta osan aikaa vuodesta. Jos taas kesälläkin iho kiristää puhdistuksen jälkeen tai jopa hilseilee, ja jos kesäaikaankin tuntee tarvitsevansa suht täyteläisiä voiteita eikä pysty vaihtamaan esim. kevyempään päivävoiteeseen, iho on todennäköisesti tyypiltään kuiva.

Järkeenkäypää, minusta.

Tuon valossa mulla siis on kuiva iho, koska käytän samoja tuotteita kesät talvet. Pesun jälkeen nyt kesälläkin naamani huutaa voidetta, ja joskus aamuisin poskien iho saattaa hilseillä. Toki iho voi kosteassa ilmassa vähän paremmin kuin talvisaikaan, mutta esim. Dermalogican Skin Smoothing Cream ei ole yhtään liian täyteläinen kesäihollenikaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Valerius - 03.08.06 - klo:14:29
Kärsin vaikeasta sekaihosta  >:(
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Daniela - 05.08.06 - klo:10:22
Mulla on kuiva ja herkkä iho. T-alueilla on epäpuhtauksiakin. Talvella varsinkin otsa hilseilee helposti. Mulla on vissiin joku superherkkä iho, koska aina kaikki kosmetologit ovat ihan kauhuissaan mun ihostani ja päivittelevät sitä. Mulla siis jää heti punainen jälki, kun kosmetologi vähän sormenpäälläkään koskee siihen. Viimex kosmetologi ei suostunut edes tekemään mulle ihonpuhdistusta >:( Täydellisesti sopivat tuotteet iholleni ovat vielä hakusessa.....
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: anni - 05.08.06 - klo:10:42
Oman tulkintani mukaan pintakuiva sekaiho. Ei kovin pahoja epäpuhtauksia yleensäkään, mutta aina jotain pientä. Ihoa alkaa helposti kiristää, ainakin vesipesun jälkeen. Parhaiten toimivat herkän ihon tuotteet.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Natalija - 05.08.06 - klo:11:11
Mulla on herkkä sekaiho. Ihoni on todella ohut ja läpikuultava (poskista), mutta t-alueelta paksumpi ja rasvoittuu herkemmin. Ihoa myös kiristää kesälläkin pesun jälkeen.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: saunatonttu - 09.08.06 - klo:19:34
Oman käsitykseni mukaan rasvoittuva iho.

Iho on siis kauttaaltaan rasvainen. Kiiltelee helposti tunnin tai parin päästä pesusta ja joskus jopa puuterin laitosta. Ihoni ei ole koskaan kuivan tuntuinen. Voisin ihan hyvin pesun jälkeen olla käyttämättä kosteusvoidetta (pitäisiköhän muuten kokeilla? ???)

Mustapäitä on jatkuvasti nenässä, nenänpielissä ja laajentuneita ihohuokosia poskissa. Ihoni ei ole herkkä. Voin huoletta käyttää kaikenlaisia ihonhoitotuotteita. Finnejä esiintyy silloin tällöin, ei juurikaan isoja eikä paljon. Ruokavaliolla saan tarvittaessa ihoni säteilemään ja tavaksi onkin tullut juoda pari litraa vettä/vihreää teetä päivässä.

Ihonhoitotuotteista tykkään TBS:n Tea Tree -sarjasta (puhdistusgeeli, kuorinta ja kosteusvoide). Olen myös kayttänyt monenlaisia markettisarjoja (Nivea, L'Oreal, Lumene jne) seka-/rasvoittuvalle iholle tarkoitettuja lähinnä. Toimivat ok:sti puhdistuksessa, mutta eivät onnistu pitämään kiiltoa poissa.

Mitäköhän tuotteita kannattaisi kokeilla. Ihonpuhdistus kosmetologilla tekisi varmaan ihan hyvää, jos olisi varaa....*kiroaa opiskelijabudjetin*  >:(
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: eOwyn - 13.08.06 - klo:00:12
Mulla on suht normaali iho, T-alueella rasvainen, ja mustapäitä ja näppyjä tulee joskus huono elämän seurauksena, sekaiho siis. Diane Nova-pillereillä olen saanut pidettyä iho-ongelmat aika hyvin kurissa.

Poskissa ja nenänpielissä on lievää couperosaa. Meikkivoide on mulle päivittäinen välttämättömyys,sen verran kirjavat on kasvot :-[
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Selena - 26.08.06 - klo:19:37
Ihoni on pintakuiva sekaiho. Hyvällä hoidolla saan sen pidettyä lähes virheettömänä, mutta en kieltämättä hoida ihoani aina tarpeeksi hyvin...  ::)

"Hyvään hoitoon" kohdallani kuuluu:
-"pika"OCM aamuisin: eli hieron ihooni öljyä 2-3 minuutin ajan (sekoitus 1:1:1 oliiviöljy, risiiniöljy, avocadoöljy sekä muutama tippa teepuuöljyä isohkossa satsissa sekaisin). Huuhtelu vedellä ja liian öljyn irroitus Lumenen Milky Touch-puhdistusmaidolla
-iltaisin silmämeikin huolellinen puhdistus (Anytimen puhdistusgeeli poistaa mulla loistavasti vesiliukoiset silmämeikit!) sekä kasvojen puhdistus paljon kehumallani Nivean 2 in 1 -puhdistusmaidolla, jota ei Suomesta valitettavasti saa
-ei yövoidetta, päivisin joko Humektan tai loistava Lumenen 24 h vitamiinivoide A+E
-satunnainen kuorinta, joskus puhistava/kosteuttava naamio tarpeen mukaan
-"puhdas" ruokavalio, 2 litraa vettä ja riittävä uni ja ulkoilu.

Tässä mun resepti täydelliseen ihoon, mutta valitettavan huonosti tätä reseptiä noudatan... Hiukan on couperosaa poskissa, mutta ei mitään sellaista, mit ei meikkivoide peittäisi.

Oli muuten ~vail~, joka tuon OCM-keskustelun täällä aloitti. Oln siitä hänelle ikuisesti kiitollinen, että opin tuon ihanan metodin salat!  :-*
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: *sade* - 29.08.06 - klo:09:38
Sekaiho löytyy täältäkin. Näppylöitä tulee nykyään harvemmin, mutta suurehkot ihohuokoset ja mustapäät vaivaavat. Kosmetologille mennessäni parisen viikkoa sitten, kosmetologin ensimmäinen reaktio oli:" Onpa sulla upea iho!", mutta syväpuhdistusta tehtäessä selvisi, että se onkin erittäin rasvoittuva pinnan alta.  :-\

Pyrin lähinnä pitämään kosteustasapainon kunnossa, ettei iho vaan pääse kuivumaan ja sitä kautta finnejä syntyisi. Yritän nyt myös välttää niitä pahimpia mineraaliöljypommeja, mutta suosikeistani en silti aio luopua. Sen sijaan olen pyrkinyt käyttämään mahd. vähän meikkivoiteita näin kesällä ja syksymmällä aion ostaa jonkun mineraaliöljyttömän. Eiköhän tässä ole kompromissia enough.

Suosikkeja:
Puhdistus: ACO:n puhdistusvaahto normaalille ja kuivalla iholle, Lancomen puhdistusmaito seka-ja normaali-iholle sekä Ella Bachen lait exotique -puhdistusmaito. Myös Herbina on koettu hyväksi tiukan budjetin aikoina. Aion seuraavaksi kokeilla Korresin Orange Blossomia.
Kasvovesi: Tällä hetkellä ehdoton suosikki löytyy Lancomelta, sellaista sinistä. Nimeä en nyt kuollakseni muista.
Kosteusvoiteet: Ella Bachen lurophase, Korresin jugurttivoide, ACO sekä perus Humektan. Pieni vinkki muuten: Apteekista saa 100% teepuuöljyä, jota aina silloin tällöin sekoitan Humektaniin. Desinfioi ja kosteuttaa samalla! Aamulla ihoni on tosi pehmeä ja hyvässä kunnossa. Suosittelen! (Ajattelin pitää nyt viikon tehokuurin). Ella Bachen creme intex 2 on käytössäni ns. finnipastana.
Maskit ja kuorintavoiteet: Lumenen turvenaamio on ollut käytössä epäsäännöllisesti jo useamman vuoden. Body Shopin basilikanaamio on iki-ihana! Seuraavaksi kokeilussa Korresin jugurttinaamio ja uskomattoman paljon houkuttelisi myös Ella Bachen intex 2 mask.
 
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Miua - 07.09.06 - klo:21:29
Oma ihoni on aina ollut rasvoittuva sekaiho. T-alueella on mustapäitä, mutta oikeita finnejä tulee harvemmin nykyään. Talvella iho on paremmassa kunnossa kuin kesällä. Kuumuus saa varsinkin otsani kasvamaan pieniä hikinäppyjä, jotka juuri tähän aikaa vuodesta pystyy sit puristelemaan mustapäinä pois. Jospa vielä joskus pääsisin noista kesänäpyistä eroon! >:( Iho reagoi herkästi kosketukseen tai hankaukseen punoittamalla. Kuivuuksia ei pahemmin löydy, ehkä ajoittain.

Tällä hetkellä käytössä pääasiassa Aqualan L naaman pesuun ja meikkien puhdistukseen, joskus harvemmin Nivean sininen kasvovesi ja kosteuttajana Humektan. Hyvä terveellinen ravinto on mun valtti, se parantaa ihoa eniten!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: funky_chicken - 03.10.06 - klo:20:48
Tämän hetkinen tilanne kosmetologin mukaan: tosi herkkä, kosteusköyhä, T-alueelta rasvoittuva iho (näin siis kesällä). Nenässä ja leuassa tiukkoja tukkeumia, otsassa myös hieman. Poskissa silloin tällöin finnejä. Löytyy orastavaaa couperosaa nenänpielistä sekä poskista. Talvella iho rutisee kuivuuttaan.

Ihon sävy on suht vaalea, punertava. Paljon luomia ja palaa herkästi. Kropan iho lievästi atooppinen.

Dermalogican tuotteet käytössä tällä hetkellä.

edit: päivitystä
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: olivia - 07.10.06 - klo:17:49
Pintakuiva sekaiho taitaa olla, vaihtelee vuodenajan mukaan. Iho punoittaa talvisin helposti ja kuivuu. Näppylöitä ei ole, mitä nyt mustapäitä vähän nenässä.

Mitään ylitse muiden tuotteita ei ole vielä löytynyt, Erisanin putsarilla pesen kasvot aamuisin ja iltaisin jos olen meikannut. Lumenen kasvovesi on kivan hellävarainen. Voiteista yritän vielä etsiä sitä itselle sopivaa, tähänasti paras ollut Lorealin Triple active koska kirkastaa ihoa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Bamboo - 17.10.06 - klo:11:34
Mun iho on rasvoittuva, silti helposti kuivuva. Oikeita tuotteita en ole löytänyt vieläkään. Vaikka kuinka hellävaraisesti puhdistan ihon, pitää äkkiä laittaa kosteusvoide ennen kuin ihoa alkaa kiristämään. Epäpuhtauksia löytyy hiukan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Chili - 17.10.06 - klo:23:06
Ihoni on sekaiho, eli reunoilta kuivuu ja t-alueelta rasvoittuu herkästi. Vaikka couperosa ei paljoakaan näy, myös sitä löytyy hiukan iholtani (nenänpielistä ja toisesta poskipäästä). Ihoni myös 'kuoriutuu' todella usein, eli suihkun jälkeen kuollutta ihoa rullautuu pois (toivon ettei tämä ole haitallista...). Tällä hetkellä puhdistan ihoa Cliniquen kuivan ihon kasvosaippualla, joka tuntuu olevan jo liiankin kuivattava. Dermalogican active moist ja skin soothing cream hoitavat kosteutuksen. Silmänympärysvoiteena Cliniquen all about eyes ja Avenen soothing eye contour cream. Tuo Cliniquen saippua tuntuu todellakin kasvoilleni hiukan liiankin kuivattavalta, joten olen käyttänyt sitä myös selän pesuun, missä se toimii hyvin. Ihon kuorintaan käytän Lancomen fresh exfoliating clarifying gel-kuorintageeliä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: kukkaistuuli - 19.10.06 - klo:17:58
Ainakin mulla on melko suuret ihohuokoset ja couperosa on aika pahana. Iho kuivuu helposti. Pahimmasta kuivumisesta olen tosin päässyt nyt eroon, kun olen yksinkertaisesti antanut ihon rauhoittua ja olla melkeinpä omillaan.

Epäpuhtauksia on vain satunnaisesti, mutta silloin harvoin kun finni tulee, niin se on sellainen syvällä oleva koteloitunut finni, joka muodostaa lähes sarven otsaan ja kestää ikuisuuden.

Olen monesti luullut löytäväni "ne oikeat" ihonhoitotuotteet. Useimmiten onnistumisen tunnetta kestääkin jopa muutaman kuukauden, mutta sitten ei yhtäkkii mikään toimikaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Sheppa - 22.10.06 - klo:00:08
Sekaiho tää mun pärstäkerroin kai on. Huokoset on isoimpia t-alueella ja iho tuntuu siinä myös paksulta. Verisuonet kuultaa läpi etenkin silmien alueella, nenä ja posket ovat punertavia. Aamuisin lähes koko kasvojen alueella (keskellä) on rasvakerros ja iho rasvoittuu päivän mittaan. Etenkin talvisin on hilseilyä ja kiristelyä pesun jälkeen, lievästi myös kesäaikaan.

Tuntuu tosin helpottaneen jostain syystä...? Ehkä nyt iltaisin käyttämäni maitomainen puhdistusaine (Lancome Galateis Clarté, normaalille ja sekaiholle) on auttanut ihoa säilyttämään oman luonnollisen rasvakerroksensa eikä pesun jälkeen siksi kiristä niin kamalasti (tuntuu puhdistuksen jälkeen että naama jää rasvaiseksi, alussa inhotti se tunne mutta taitaakin olla vain hyväksi!).
Tiedä sitten, syyn ja seurauksen yhdistäminen on vaikeaa jos ei ole ilmennyt merkittäviä muutoksia. Sitten vielä e-pillerit ja hormonien heilahtelut, stressi, väsymys, lämpötila ym. vaikuttaa siihen kuinka rasvaiselta tai kuivalta mun iho vaikuttaa. Täytyy vaan aina tunnustella mikä on tilanne ja kokeilla rohkeasti uutta kuten mä tota puhd.maitoa. :) Oli muuten tarkoitus ostaa puhdistusvaahtoa ja huomasin kotona että oli maitoa ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: FairyTale - 26.10.06 - klo:14:45
Mulla on ollut aina tosi rasvainen iho, helposti tulee epäpuhtauksia vaikka kuinka hyvin oon hoitanut. Teinistä asti käynyt säännöllisesti kosmetologilla ihonpuhdistuksissa, ja aina ollut yhtä toivotonta. Ikinä en ole mennyt nukkumaan meikit naamassa, ja silti etenkin baari-illan jälkeen iho kukkii. Kateellisiena kuunnellut aina miten leväperäisesti kaverit ihoaan "hoitavat " ja silti ihot niillä pysyy siisteinä :(.

Pari vuotta sitten löysin Dermalogican tuotteet, ja pikkuhiljaa olenkin siirtynyt käyttämään pelkästään niitä. Ja kyllä huomaa ihosta! Harvoin enää tulee finnejä, ja peitettävääkin on paljon vähemmän.

Ikää alkaa olla jo sen verran, että ikätovereilla alkaa olla ryppyjä, itseäni luullaan vielä teinitytöksi! Jotain hyvää rasvaisesta ihostakin siis on, vaikka ei paljon nuorena etenkään lohduttanut. Mummollani on sama ihotyyppi, on nyt yli 80-vuotias, eikä vielä isompia ryppyjä naamassaan ole!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Mella - 29.10.06 - klo:17:44
Ihotyyppi: ihoni on muuttunut viimekertaisesta niin paljon, että pakko päivittää! Ihoni on nykyään tasavärinen, finnitön, mustapäillä ja laajentuneilla ihohuokosilla. Ihoni ei myöskään ole enää kovin pintakuiva, kiitos uusien ihonhoitorutiinieni. Ihoni on edelleen sekaiho, mutta nyt kasvojen iho on suht normaali, eikä t-alue enää rasvoitu yhtä plajon kuin ennen.

Tällä hetkellä käytössä: sekalaisesti aasialaisia ihonhoitosarjoja, Korresia, dermalogicaa ja LUSHia

Suosikkituotteet: dermalogican ja Iodin ihonhoitotuotteet.

Jos nyt omaksi huviksi luettelisi vielä kaikki käyttämäni ihonhoitosarjat: Dior Iod (suosikki), Biotherm Acnopur, Biotherm Aquasource, Biotherm Biopur, Biotherm Biovitamin, Clearasil, Garnier Pure, Herbina, Lumene, Nivea, Yves Rocherin sarjoja, Oriflamen sarjoja, No7, dermalogica, Vichy Normaderm... Nuo ainakin muistan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Babooshka - 31.10.06 - klo:09:18
Sekaiho täällä myös! Mulla pahin ongelma on epäpuhtaudet, joita ilmestyy nenän ja huulten väliselle alueelle sekä otsaan kulmakarvojen väliin. Finnejä siis, argh!!!  >:(  Tukkeumia löytyy kyllä muualtakin ihosta, mutta eivät ole niin näkyviä että pahemmin häiritsisivät...kivahan noistakin olisi eroon päästä. Lisäksi mun iho kiiltelee aika lailla. Aika jännää, mutta minkäänlaista pintakuivuutta/ kosteutuksen tarvetta en ole huomannut. Iho on tismalleen samassa kunnossa riippumatta siitä, kosteutanko vaiko en.

Tällä hetkellä olen siirtymässä Dr. Hauschkan tuotteisiin, jospa noista löytyisi apu. Aiemmin käytössä on ollut lähinnä Korres, white tea putsari ja hamamelis-kasvovesi. Ihan jees tuotteita, mutta eipä noilla mitään kummempia vaikutuksia ollut.

Taistelussa finnejä vastaan mulla on aseena nyt myös mineraalimeikit. Vielä ei näkyviä vaikutuksia, saa nähdä tuleeko niitä lainkaan...

Mä olen niin skeptinen kosmetiikan suhteen!

Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: -j- - 03.11.06 - klo:15:43
Mun iho oli ennen rasvainen ja pintakuiva sekaiho, mutta nyt se on kuivahtanut ehkä ihan kuivaksi ihoksi. Näppyjä ei tule ja huokoset ei mene tukkoon juurikaan. Talvisin varsinkin kuivuus on todellinen ongelma, kesälläkään normaalin ihon tuotteet ei riitä.

Mikäs tässä on vanhetessa, kuivuessa ja rypistyessä  :(
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Beatrix - 03.11.06 - klo:19:46
Päivittelin tämän vastaamaan nykyistä tilannetta.

Ihoni on pintakuiva ja herkkä. Lähinnä ihoni tarvitsee hyvin kosteuttavia tuotteita, mutta varsinkin talvisin iho janoaa kosteuden lisäksi rasvaa. Hyvillä tuotteilla iho pysyy kuitenkin pehmeänä ja kosteutettuna, joten kuivuus ei sinänsä ole ongelma.

Ihoni punoittaa melko helposti ja ärsyyntyy tai kuivaa liian voimakkaiden tuotteiden käytöstä. Ei kuitenkaan ole ongelmallisen herkkä, vaan aika huoletta voin kokeilla uusia tuotteita. Yleensä parhaiksi tuotteiksi iholleni on osoittautunut mahdollisimman yksinkertaiset ja hellävaraiset tuotteet. Suuntaakin ostoksille useammin apteekkiin kuin markettiin.

Epäpuhtauksia ihossani on hyvin vähän. Sekin on pitkälti hyvien tuotteiden ansiota, sillä ihoni on herkästi tukkeutuva. Varsinkin silikonit vaikuttavat tukkivan ihon aika tehokkaasti, ja osa öljyistä tukkii myös. Oikeanlaisilla tuotteita ihoni kuitenkin pysyy sileänä ja näpyttömänä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tepsu - 05.11.06 - klo:21:46
Atooppinen iho, naama täynnä mustapäitä  :P
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Hallonnikas - 10.11.06 - klo:13:45
Kosmetologin sanat vielä muistaen... Mulla on sekaiho joka vaatii tuhottomasti kosteutusta, ja kuulemma couperosaa saattaisi alkaa ilmaantumaan kun toinen poskipää vähän vaikutti siltä. En kehdannut sanoa että sain jokin aika sitten sitten kaverin koiran kuonosta osuman ja koko poski turposi... ;D Tiedä sitten pääsikö se isku jättämään lopullisen punertavan jäljen tähän pärstään.. Epäpuhtauksia oikeastaan vain nenällä, mitä nyt joskus stressifinneistä kärsin. Kesällä iho pääsi vähän hautumaan otsatukan alla, mutta ei kumma kyllä ruvennut oireilemaan mitenkään.

Puhdistan kasvot iltaisin herbinan soft care emulsiolla ja kasvovedellä, aamuisin sipaisen vichyn thermal fix 2 voidetta kosteuttamaan. Anopille kiitos tuostakin voiteesta, muuten porskuttelisin vielä kesätuotteellani erisanilla ja naama vain ropisisi tiehensä. :) Pitikin vielä mainostaa että apteekista tuon vichy tuotteen ostaja sai kaupanpäällisiksi lähdevesisumutepullon.. en ole vielä huomannut että tuo mitenkään erityisemmin auttaisi kosteutuksessa vaikka apteekin kosmetologi sitä niin mainosti.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Sushi - 14.11.06 - klo:22:20
Sanoisin, että mulla on sekaiho. Mulla t-alue on aika kuiva, mutta sit taas poskien iho on oikein siloinen ja normaali  ;).
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Hunajapupu - 15.11.06 - klo:00:29
Ihoni taitaa olla pintakuiva ja herkkä (herkistynyt on ilmeisesti oikeampi termi) sekaiho. T-alueella on paljon epäpuhtauksia ja ihohuokoset ovat laajentuneet, iho käy myös päivän aikana kiiltelemään ja rasvoittuu. T-alue kärsii myös pintakuivuudesta ja talvisin hilseilystä ja nenän sekä poskien alue myös usein punoituksesta. Poskien iho on kesäisin normaali, talvisin kuivan oloinen. Iho reagoi kuumuuteen, kylmyyteen ja muihin vastaaviin ulkoisiin ärsykkeisiin. Ihonhoidossa käytän  enimmäkseen kuivan ja herkän ihon tuotteita, sekaihon puhdistusaineet tuntuvat olevan liian tujuja eivätkä sekaihon rasvat kosteuta ihoa tarpeeksi. T-alueella käytän pari kertaa viikossa puhdistavaa savinaamiota tms.

edit. Tällä hetkellä pintakuivuusongelma ei ole paha, hilseilyä ei ole tms. Tosin jos ei suihkun jälkeen rasvaa heti ihoa niin käy ikävästi kiristelemään. Muuten iho on sangen hyvässä kunnossa, jee! :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Ilyasviel - 29.11.06 - klo:21:18
Ajoittain pintakuiva sekaiho. Varsinkin saunan ja pesun jälkeen ihoa kiristelee, rasvaa pitää lisätä heti (käytän vain apteekin perusvoiteita, Aqualan L tällä hetkellä suosikki). Iho on hyvässä kunnossa, t-alue rasvoittuva ja sille tulee usein epäpuhtauksia. Ei pisamia, muutama luomi. En ota aurinkoa joten erittäin vaalea nassu.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Pinja - 06.12.06 - klo:15:43
Täältä löytyy pintakuiva ja herkkä sekaiho, ja lisänä soppaan vielä rosacea eli ruusufinni. Teini-ikäisenä kärsin pitkään suht vaikeasta aknesta, joka saatiin lopulta kuriin parilla Roaccutan-kuurilla. Aknen jälkeen kuvaan astuikin sitten rosacea...

Ihoni on tällä hetkellä onneksi (koputtaa puuta) paremmassa kunnossa kuin aikoihin, kiitos herkän ihon tuotteiden sekä  säännöllisen hoidon. Tukkeutumia ja mustapäitä löytyy jonkun verran lähinnä nenän ja leuan alueella, ne kun saisi vielä häviämään niin olisin jo hyvin tyytyväinen!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Anissa - 06.12.06 - klo:18:43
Mulla on normaali iho,paukkupakkasilla pintakuiva.Vielä viime talvena ihon määritelmä oli kuiva,mutta nyt ennemminkin normaali.En valita,ehkei sitä kuivu ja rypistykkään iän myötä. ;D

Ongelmaksi on nyt tullut satunnaiset megalomaaniset finnit,joita yleensä kerrallaan max. kolme,mutta ovat tosi kipeitä ja isoja.Kun on vuosikaudet hoitanut kuivaa ihoa,oon ihan hakusessa vielä omalle nassulleni sopivista tuotteista.Couperosaa on vähän nenän pielissä,muttei onneksi paljon.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Winnie - 07.12.06 - klo:10:02

Minulla on sekaiho, jonka pahin ongelma on myös epäpuhtaudet T-alueella. Poskissa on myös hieman couperosaa ja nenän ympärys kärsii punoituksesta. Varsinaisia finnejä ei onneksi tule enään niin runsaasti, mutta mustapäät ja ihon alaiset tukkeumat ovat riesana. Ikä ei ole tuonut mitään helpotusta asiaan vaan naama näyttää epäpuhtauksien osalta samalta kuin teinivuosina :(
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: pinkpepper - 17.12.06 - klo:13:56
Mikä avuksi kun ihoni on nyt todella pintakuiva? Ihoni on siis sekaiho, melko herkkä ja pintakuiva. Naamaa ihan kiristelee ja kutittaa, kun esim. hymyilee tai ottaa hämmästyneen ilmeen. Se myös hilseilee pinnasta. Humektan on kosteusvoiteena. Mitään paksumpaa en oikeen uskalla laittaa, kun pelkään että tukkii. Mun iho ei oikeen tykkää kuorinnasta... Mikä olis hyvä kosteuttava naamio, joka olis alkoholiton, silikoniton, mineraaliöljytön ja muutenkin tukkimaton? Hajusteettomuus ja väriaineettomuus olis plussaa, mutta niistä voi naamion kohdalla joustaa... Joskus olen käyttänyt Lumenen Hunaja-Koivu -kosteuttavaa naamiota. Kai se ihan ok oli, mutta se taisi sisältää silikonia mikäli oikein muistan...?
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Laureen - 19.12.06 - klo:11:11
Mun iho on todella pintakuiva ja lisäksi rasvainen. Tämä on todettu sellaissa ihon kosteus- ja rasvatasapainon mittauksessa (sen mukaan ihoni kosteus on 12/99 eli tosi matala, rasvaisuus taas 64/99 eli turhan korkea). Pintakuivuuteen ei tunnu auttavan sitten yhtään mikään, ikään kuin ihoni ei ottaisi vastaan kosteutta (tosin nyt ihan viime aikoina ihoni ei ole ollut ihan niin kuiva kuin esim. kesällä, mikä on sinänsä hassua).

Suurin ongelma ovat mustapäät, joita tulee jatkuvalla syötöllä lisää sitä mukaa, kun vanhoista pääsee eroon. Finnejäkin on joskus, muttei mitään kovin pahoja. Lisäksi ihohuokoset ovat aivan valtavat etenkin otsassa ja nenässä  :-\
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: pinkpepper - 19.12.06 - klo:11:47
Tuollainen ihon kosteus- ja rasvatasapaino mittaus voisi olla ihan hyödyllinen. Missä niitä tehdään ja mitä mahtaa maskaa?
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Laureen - 19.12.06 - klo:12:11
Tuollainen ihon kosteus- ja rasvatasapaino mittaus voisi olla ihan hyödyllinen. Missä niitä tehdään ja mitä mahtaa maskaa?

Oon käynyt kahdesti sellaisessa, ensimmäisen kerran joitakin vuosia sitten Helsingin Stockalla Helena Rubinsteinin pisteessä (niillä on vissiin edelleenkin se laite) ja toisen kerran nyt marraskuussa Muoti ja kauneus -messuilla Oriflamen myyntikojussa. Lumenellakin oli tuollainen viime vuoden messuilla. Ei maksanut mitään  :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: purppura - 19.12.06 - klo:12:22
Minulla on rasvoittuva, pintakuiva iho. Melkein hetkessä rasvoittuu jo meikin laiton jälkeen, mutta enää ei haittaa. Ennen olin aina puuteria laittamassa ja en tykännyt ollenkaan. Minulle on sanottu, että rasvainen iho ei vanhene niin helposti, totta tai ei, olen tyytyväinen että rasvaisuutta on.  :D Huiskulla laitan vain puuteria päivällä, jotta en ole ihan kiilto naama. Nyt  kuorin ihoa enää nenän ja leuan kohdilta, koska kuorinta varmaan osittain kuivatti ihoani ja myös puhdistavat naamiot, nyt käytän vain kosteuttavia. Välillä on paikallisia kuivia kohtia, mutta saan ne kuriin. Epäpuhtauksia on otsassa, nenässä, leuassa ja poskilla on laajentuneita ihohuokosia. Enemmän on mustapäätä ja talitukkeumaa kuin varsinaista finniä. Iho on parempi yläaste ajoilta ja olen tyytyväinen tähänkin, tietysti täysin näpytön naama olisi ihanne! Veden juonnin olen huomannut pitäneen kasvojen kuivuutta kurissa, kun joskus ollut kuivuutta ja olen juonut pari lasia vettä, niin jo on parempi.  :) Olen myös huomannut, että kun en näprää näppyjä kasvot voi paremmin ja muutenkin koitan aika yksinkertaisesti hoitaa kasvojen ihoa.

Käytössä tällä hetkellä on Aqualan L (tykkään kovasti!) Erisanin puhdistusgeeli, Nivean kasvovesi. Kuorinnassa käytän Herbinan kuorintavoidetta ja sen jälkeen Nivean kosteuttavaa naamiota.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Mintti - 21.12.06 - klo:18:06
Ihoni on todella vaativa, enkä tiedä mitä sen kanssa pitäisi tehdä. Se on niin kuiva ettei sitä voi pestä lainkaan vedellä, joten käytän vanulla pyyhittäviä puhdistusemulsioita. Silti T-alueelle syntyy helposti mustapäitä ja epäpuhtauksia. En voi käyttää mitään tujumpia tuotteita, sillä ihoni on myös hyvin herkkä ja couperoottinen (katkenneita verisuonia nenänpielissä, muualla punoitusta). Ja koska ihoni on kuiva ja erittäin ohut, ilmejuonteeni ovat yhtä pahoja kuin minua kymmenen vuotta vanhemmilla. Käytän kyllä silmänympärysvoidetta, mutta otsaryppynikin häiritsevät. Suurin ongelmani ei kuitenkaan ole nuo loppujen lopuksi pienet epäpuhtaudet, vaan lähinnä ihon kuivuus, elottomuus ja juonteet...
Olen ihan hukassa tässä valtavassa ihonhoitotuotteiden viidakossa, joten osaisiko kukaan antaa vinkkejä mitä kannattaisi kokeilla? Tällä hetkellä käytän Garnierin kuivan ja herkän ihon puhdistustuotteita ja Lumenen herkän ihon voiteita, mutta en ole kuitenkaan täysin tyytyväinen...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Bella - 29.12.06 - klo:15:40
Pintakuiva sekaiho täälläkin. Talvisin iho kiristelee suihkun jälkeen jos ei heti lisää kosteusvoidetta ja mahdolliset näpyt tulevat aina T-alueelle. Kesäisin iho voi jopa T-alueelta hieman kiiltää, mikä onneksi melko harvinaista. Ihoni vaatii paljon kosteutta ja nenänseudulle special treatmentteja ja anti-spotteja ettei näpyt pääsee iskemään.
Suosikkituotteita puhdistuksessa Biothermin, Estee Lauderin ja Lancomen kuivan ihon sarjat. Biothermin oleo source kosteusvoide tehokasta, TBS:n c-vitamiini sarja myöskin toimiva.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Jonna - 30.12.06 - klo:18:51
Rasvoittuvahko epäpuhdas sekaiho jossa esiintyy talvella pintakuivuutta. Myös jonkunlaista lievää couperosa ongelmaakin löytyy eli posket punoittaa herkästi.

Tällä hetkellä käytän Erisanin puhdistusgeeliä, Cliniquen lotion 3:sta, päivävoiteena Herbinan Fresh Care Kevyt mattageelivoide ja yövoiteena Lumenen Vitamin+ Vita-Netar Uudistava yövoide sekä TBS E-vitamiini sarjan silmänympärysvoide.
Kuorintaan olen käyttänyt Herbinan Soft Care hellävaraista kuorintavoidetta sekä Lumenen puhdistavaa turvenaamiota.

Tarkoituksena on nyt alkaa panostamaan kosteutukseen vähän enemmän. Hankin juuri Nivean Refreshing Moisture Mask pusseja muutaman ja aion ensiviikolla selaista testata ensimmäistä kertaa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lulu - 03.01.07 - klo:18:43
melko normaali, mutta herkkä. ihoni ei kuivu eikä rasvoitu, epäpuhtauksiakaan ei ole juuri koskaan. sen sijaan reagoi punoittamalla kaikkeen mahdolliseen, kuten kuumaan, kylmään, hajusteisiin jne. kesällä ihoni on täydellinen, kun rusketus peittää punoituksen.

ihonhoidossa olen käyttänyt vaikka mitä apteekin tuotteista dioriin ja chaneliin, mutten ole löytänyt tarpeeksi hyviä aineita. seuraavaksi aion kokeilla korresia, toivottavasti siltä löytyisi hyvät tuotteet :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Cerise - 10.01.07 - klo:18:39
Normaali/sekaiho. Talvisin joskus pintakuivuutta. T-alueella epäpuhtauksia, jotka tosin
ovat hävinneet kun aloitin juomaan enemmän vettä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: LaMaariah - 10.01.07 - klo:22:01
Kuivuuteen taipuva sekaiho eli epäpuhdas t-alue. Ihoni on tosi vaalea ja hyväkuntoinen, vaikka käytänkin marketti-tuotteita. Mulla on vaan luonnostaan iho.  :P
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Josi - 11.01.07 - klo:14:11
Mulla on normaali/sekaiho. Talvella huomaa kuivuutta otsassa. Epäpuhtauksia lähinnä nenässä ja leuassa muutama. Kesäisin iho on aina todella hyvässä kunnossa, epäpuhtaudet ja kuivuus häviää. Ihosta tulee tasainen ja kuulas. Talvella joutuukin sitten vähän enemmän hoitelemaan ihoa. Veden juonnin lisäämisen olen kyllä huomannut vaikuttavan ihoni kuntoon.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Trillian - 12.01.07 - klo:11:57
Kuiva ja herkkä iho. Ei epäpuhtauksia, oikeaa finniä mulla ei varmaan ole ollut koskaan, ja muutenkin iho on kuulas ja hyväkuntoinen, talvella valitettavasti melko herkästi ärtyvä ja muutenkin vaatii rutosti kosteuttamista että näyttäisi hyvältä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Eläimellisyys - 21.01.07 - klo:11:52
Ihoani voi hyvällä omallatunnolla sanoa tällähetkellä normaaliksi - se on samanlainen kuin josku ihoa parantavia e-pillereitä syödessä.  :) Eli tasaisen värinen, ei finnejä, ei kuivia kohtia, ei mustapäitä. Ihan vaan normaali ja heleä iho.

Kärsin ennen jonkinverran epäpuhtauksista, pienistä mustapääpilkuista nenässä, otsan keskellä kulmien välissä, ajoittaisista finneistä myöskin otsan tai posken seuduilla - ei aknea, mutta selkeästi epäpuhtaampi iho. Myöskin kuivalta tuntui silloin tällöin. Mitään suurta iho-ongelmaa/sairautta ei kuitenkaan ollut kuten aknea tai atooppisuutta.

  Nykyään iho on täysin toipunut noista oireista kokonaan, siirryin n. 2kk sitten käyttämään pelkästään silikonittomia- ja mineraaliöljyttömiä ihonhoitotuotteita, sekä mineraalimeikkejä. Eron kävi huomaamaan n. kuukauden jälkeen. Ajattelin ennen ettei mun iholle voi tehdä mitään, koska se nyt oli lähestulkoon normaali - paitsi syödä pillereitä, jos haluaa että se on "täydellinen". Täältä näkee mitä tuotteita käytän ihon hoitamiseen, kaikki nuo on ollut hyviä. http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=1383.msg200499#msg200499

Ihoni on väriltään aika vaalea, lämpimän sävyinen. Keltapohjainen, mutta posket punastuvat helposti lämpimästä hieman.  Ihoni ruskettuu kellertävän ruskean sävyiseksi todella nopeasti kesältä - kaikkialta muualta paitsi naamasta, josta se ei onneksi myöskään pala, olen siis kesällä eriparisen näköinen... ::) Silmäni ovat tumman sinivihreät. 
    Värikosmetiikasta mulle sopii parhaiten syksyn -sävyt, kuten kupari, pronssi, kulta, lämmin ruskea, oliivin- ja limenvihreä, keltainen, oranssi, tiilen puna jne. Käytössä pohjat ja poskipunat Lily Lololta, silmämeikit Pure Luxelta. Kuvia ihosta ja sopivista meikkisävyistä/tyyleistä löytyy meikkikuvia-ketjusta ja mun omasta tutorialista.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Sparkling - 21.01.07 - klo:12:35
Mun iho on selkeästi erilainen vuodenajasta riippuen. Kesällä se saattaa tuntua jopa liiankin rasvaiselta, mutta heti ilman kylmetessä se alkaa kaivata paksumpia ja kosteuttavampia voiteita, muutoin ihoni hilseilee ja tuntuu kiristävältä. Aknea mulla ei oikeastaan koskaan ole ollut, mitä nyt pari hassua finniä siellä täällä, mutta ihon sävy saattaa usein olla väsynyt ja epätasainen :-[...

Olen perehtynyt jonkin verran eri mielipiteisiin silikoneista ja mineraaliöljyistä (kasvo)voiteissa. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen etteivät ne aiheuta iholleni mitään ongelmia, siispä en juuri himoitse esim. luonnonkosmetiikkaa. Paitsi että Korresin jugurttivoide kuulostaa mielenkiintoiselta ihan muuten vain :).
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Haylie - 21.01.07 - klo:23:44
T-alueelta rasvoittuvahko sekaiho, jossa talvella pintakuivuutta.epäpuhtautta on nenässä, otsassa, nenänvierustoilla ja leuassa on tiukassa olevia mustapäitä..Riesana olleet jo vuosia. Finnejä ei ole ollut pariin vuoteen, kiitos e-pillereiden. Muuten iho on tasainen ja pehmeä, ei ärry helposti.
En oo ikinä panostanut hirveesti ihonpuhdistukseen, siis hoitanut olen, mutten ns. laadukkammilla tuotteilla vaan halpisputsareita oon käyttänyt. Nyt pitäis ruvetakin metsästämään jotain hyvää sarjaa ja päästä eroon epäpuhtauksista.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Piipe - 26.01.07 - klo:10:16
Herkästi reagoiva sekaiho jossa jonkin verran epäpuhtauksia, eivät tunnu koskaan kokonaan lähtevän, aina vähintään muutama naamassa. Talvisin hieman pintakuivuva. Kiiltelee hetkessä ja yleensä runsaasti. Poskilla hieman couperosan poikasta -> aina punertavat.

Suhkot vaalea iho, ei kuitenkaan vaaleimmasta päästä ja silmät on tumman ruskeat. Iho ei kovin herkästi rusketu muttei myöskään pala. Väritys kaikkiaan talven väripaletista, tumma ja viileä. Viileät sävyt siis parhaita, paitsi kasvoilla meikkipohjan pitää olla beigeen taittava neutraali.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Shine - 30.01.07 - klo:14:52
Rasvoittuva-/sekaiho ja hieman epäpuhdas, vaikka teini-ikä on jo kaukana takana ;D. Tämän lisäksi todella pintakuiva etenkin näin talvella.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Furtiva - 01.02.07 - klo:10:44
Ihotyyppini? Lyhyesti sanottuna hankala :( : Pintakuiva rasvainen sekaiho.

Ihoni pukkaa hyvin herkästi finnejä, näppyjä ja mustapäitä, mutta on samaan aikaan paikoittain erittäin pintakuiva.
Varsinkin nenäni on oikea murheenkryyni. Se on varhaisteiniajoista asti ollut aivan täynnä isoja mustapäitä, mutta kaikki muut kuin kuivan/herkän ihon tuotteet saavat sen kesimään ja hilseilemään heti aivan kauttaaltaan. Ei siis puhettakaan että voisin käyttää jotain rasvaisuutta hillitseviä tuotteita. Noh, lähipäivinä pitäisi tulla tilaus kreikasta, niin nähdään toimiiko Korresin Jogurttivoide. Jos samalla pääsisin eroon tästä hirveästä nenän ja otsan kiiltelystä, jota ei mikään meikki ole pysäyttänyt.

Leuka on yleensä täynnä valkopäitä ja yksittäisiä finnejä on muutamia ympäri naamaa. Kai se on se t-alue mullakin rasvaisin alue, vaikka finnejä muuallekin tulee.

Nyt olen kuukauden ajan pessyt kasvoni Erisanilla, ja se on kyllä tehnyt hyvää, sillä otsan pikkuruiset näpyt ja mustapäät ovat vähentyneet. Finnejäkään ei tule enää ihan niin paljoa. Pintakuivuutta puolestaan on huomattavasti vähentänyt apteekista saatava Favoran kosteuttava suihke. Tätä ennen olen kokeillut hauschkaa. Muita ei-markettituotteita en ole käyttänyt.

Poskille on alkanut tulla laajenneita ihohuokosia nyt ihan viimeisen vuoden sisällä. Aluksi niitä oli vain nenässä, mutta nyt ne ovat ikäänkuin levinneet laajemmalle. Tämä laajeneminen tapahtui Hauschkan käytön aikana, ja tuntuu, että huokoset ovat hieman supistuneet lopetettuani käytön.

Muuten en ihoani pidä mitenkään erityisen herkkänä, ja se on melko samanlainen niin kesällä kuin talvellakin.
E-pillerit eivät vaikuttaneet ihoni kuntoon lainkaan.

Sävy on melko vaalea ja ehdottomasti kylmä, mutta ei kuitenkaan valkoinen. Yleensä markettimeikeistä saan valita sen vaaleimman pohjoismaiselle iholle tarkoitetun sävyn, mutta mineraalimeikeissä vaalein olikin liian vaalea. Iloinen yllätys :) Nyt on Lily Lololta parhaaksi osoittautunut Candy Cane, eli kylmien sävyjen vaalein sävy.

Ai niin, ihoni oli vielä vuosi sitten huomattavasti huonommassa kunnossa. Sitten älysin jättää pois silikoniset meikkivoiteet ja vaihtaa kasvovoiteet silikonittomaan ja mineraaliöljyttömään. Tämä toimi heti! Ihoni paranee koko ajan, joten elän toivossa, että joskus minulla olisi hyvä iho :) Tosin tämä nenäni ei kyllä voi kovin hyväksi muuttua, mutta sen voi sentään meikillä peittää.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lauris - 01.02.07 - klo:11:28
Ihoni on pintakuiva, hieman sekaihoon päin. Poskien iho on ohutta ja herkästi punoittavaa, T-alueella iho on paksumpaa, leuassa on pieniä ihonalaisia tukkeumia sekä nenässä jonkin verran mustapäitä. Ylipäätään iho näyttää kuitenkin ihan hyväkuntoiselta. Varsinaisia finnejä saattaa tulla joku yksittäinen harvakseltaan, lähinnä leukaan. Ihoni on myös herkkä/herkistynyt?, useat ihonhoitotuotteet aiheuttavat kutinaa, punoitusta ja näppylöitä. Stressi saattaa aiheuttaa ihottumaa lähinnä otsaan. Silmänaluseni ovat aina tummat eikä niihin tunnu auttavan mikään.

Hoidan ihoani huolella, kuivan/normaalin ihon tuotteilla. Tällä hetkellä käytössä ovat pääasiassa Korresin tuotteet. Kuorin ihoni ja laitan kosteuttavan naamion kerran viikossa tai kahdessa. Poskien aluetta en tosin uskalla kuoria. Silikonittomiin ja mineraaliöljyttömiin tuotteisiin olen siirtynyt reilu puoli vuotta sitten ja ne ovat tuntuneet parantavan ihon kuntoa: tukkeumia tulee jonkin verran edelleen, mutta pahin pintakuivuus ja hilseily on poissa. Olen ajatellut vaihtaa myös meikkivoiteen silikonittomaan/mineraalimeikkiin; josko se vähentäisi epäpuhtauksia entisestään.     
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: asrin - 02.02.07 - klo:21:09
voiko mustapää hävitä vaa itsestään ilman mitään hoitoja?
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Avena - 02.02.07 - klo:21:20
Voi.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Viivi - 04.02.07 - klo:13:56
Mulla on kans pintakuiva sekaiho. Poskien ja ohimoiden alueet on todella kuivat, mutta T-alue saattaa välillä rasvoittua. Otsassa, leuassa ja erityisesti nenässä on mustapäitä ja tukkeutuneita ihohuokosia  >:(, mutta muuten iho on suht koht puhdas. Finnejä tulee äärimmäisen harvoin. Ihotyypilleni sopivaa ja "sitä oikeaa" kosteusvoidetta en ole 15 vuoden etsinnän jälkeen vieläkään löytänyt  :-\. Täytyy tsekata seuraavaksi Korresin valkoimaa. Veden juomistakin mun täytyisi ihan selkeästi lisätä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Sandaali - 04.02.07 - klo:17:11
Mä oon aina hoitanut (ennen) ihoani kuivan ihon tuotteilla, koska naama on ollut tosi kiristävä ja pintakuiva. Pientä kuivaa näppylää on ollut lähinnä otsassa ja poskipäissä, ei mitään kunnollista finniä vaan niinku ihottumaa.
Nyt sit kuitenkin mulla todettiin akne kun patteja alkoi tulla lisää ja lisää. Roaccutan kuuri menossa.

Tää on jotenkin outo tää mun iho! Oon luullut että jos on akne niin iho on nimenomaan rasvainen. Mulla on pintakuiva ja vaikka iho vähän kiiltää välillä, niin ei se kovin rasvainen ole. Finnejä tms. on lähes joka paikassa nenää lukuunottamatta. Ohimot ja leuka on pahin tällä hetkellä  Iho myös punoittaa helposti.

Tällä hetkellä putsaan kasvot iltaisin Acon Clean 1:llä ja alkoholittomalla kasvovedellä, aamuisin Lumenen puhdistusemulsiolla ettei kuivuisi liikaa. Kosteusvoiteeksi oon käyttänyt pitkän aikaa Humektania. Nyt kun tuli pakkasia niin oon laittanut yöksi Humektania monta kerrosta ja päiväksi M120 Hydrasunia kun se kosteuttaa enempi.
Kosteuttavaa ja puhdistavaa naamiota oon käyttänyt molempia kerran viikossa suunnilleen.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: pinkfrank - 04.02.07 - klo:18:17
Mullakin on aika hankala iho. Oon atoopikko, eli iho on kuiva ja todella herkkä. Kasvot kuitenkin rupee helposti kiiltelemään päivän mittaan ja epäpuhtauksia tulee suunnilleen kaikesta muusta paitsi Sebamedin hoitavasta pesunesteestä, Humektanista ja Aqualan L:stä.

Nyt oon siirtymässä käyttämään Korresia ja mineraalimeikkejä, jotka eivät vielä ainakaan ole aiheuttaneet ärsytystä tai finnejä. Korresin lisäksi aion kyllä kasvoilla jatkaa myös Humektanin ja Aqualan L:n käyttämistä, koska ne vaan on niin hyviä.

Vartalon iholla käytän apteekin perusvoiteita (Ceralan, Aqualan L, Eucerinin joku super kosteuttava rasvainen voide joka on aivan ihanaa ja jonka nimeä en nyt muista...). Ja tietysti ihottumiin on omat myrkkynsä ;)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Eleonora - 06.02.07 - klo:22:15
Nuorempana mulla oli ihan kamala iho. Punoitti, finnejä tuli ja kutisi. Nyt , 20- vuotiaana, ihossa ei ole mitään ongelmia. Jännä, että ne niin poistuu. Silloin teininä olin ihan varma, että ihotyyppini on rasvainen( ja huono , hi :)) mutta eipä taida ollakaan. Normaali, kuivuuteen taipuvainen tämä taitaa aika lailla olla, joskus on kuivempia kausia, joskus rasvoittuvaisempia.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Klaara - 12.02.07 - klo:09:28
Minulla on pintakuiva rasvoittuva iho, joka on erittäin herkkä. Couperosa löytyy, samoin ruusufinni.

Nuorempana ihon kanssa ei ollut suurempia ongelmia. Finneistä en muista kärsineeni, ainoa murhe oli atopia ja sen aiheuttama kuivuus ja ajoittaiset ihottumat. Raskauksien ja synnytyksien jälkeen ihon kunto kuitenkin huononi, kunnes viime keväänä vihdoin marssin ihotautilääkärille. Kuvittelin kärsiväni jonkinasteisesta aknesta, mutta diagnoosiksi tuli tosiaan tuo ruusufinni.

Oikeanlaisten ihonhoitotuotteiden löytäminen onkin ikuisuusprojekti, jolle ei loppua näy.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: kerttuli - 17.02.07 - klo:19:08
Kasvojen ihossa mulla on varmaan kaikki ongelmat, mitä voi olla, joskin nykyisin aika lailla hallinnassa. Eli erittäin herkkä, pintakuiva, epäpuhtauksiin taipuvainen sekaiho. Punottaa herkästi. Oon aikoinaan syönyt kaksi Roa-kuuria, joista molemmat auttoivat, mutta ei ne nyt ihotyyppiä muuttaneet. Yasmin-pillereiden aikaan iho oli kauneimmillaan, mutta persoonallisuus ei. ;)

Vartalon iho onkin sitten tosi kuiva ja kutiseva. Joutuu rasvaamaan paljon. Atooppista taipumusta tulee sekä isän että äidin puolelta, joten oisko siitä johtuvaa sitten...

Edit. Yksi iho-ongelma unohtui eli aurinko. Mun iho ei siis kestä aurinkoa juuri ollenkaan. En ole koskaan ruskettunut yhtään. Toisaalta osaan nykyisin suojata ihoni, joten en juuri palakaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: almiros - 22.02.07 - klo:17:08
En oikein tiedä. Herkkä akneiho. Rasvainen, mutta kuiva, eli sekaiho? Palan heti ulkona. 60 täytyy olla suojakertoimen  ::)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Iina- - 22.02.07 - klo:17:45
Minulla taitaa olla pintakuiva sekaiho. Erityisesti otsasta ja nenänvarresta iho on kuiva ja hilseilevä talvella. Nenän sivuilla ihohuokoset ovat laajentuneet. Käytän Bio Specific kosteusvoidetta, joka jättää mattamaisen pinnan. Nyt pakkasaikaan olen käyttänyt myös rasvaisempia voiteita. Kesäisin iho on taas huomattavasti paremmassa kunnossa. Silloin ohuimmatkin kosteusvoiteet tuntuvat liian rasvaisilta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Satine - 25.02.07 - klo:17:50
Mulla taitaa olla pintakuiva rasvoittuva iho. nenässä on laajentuneita ihohuokosia, muttei kai oikein mustapäitä. Suurinpia finnejä ei ole vähään aikaan näkynyt (*koputtaa puuta*) mutta otsassa on jonkinlaista näppylää. Poskissa on enemmänkin arpia, mutta myös jonkin verra epätasaisuutta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: naanna - 26.02.07 - klo:21:05
Mulla on pintakuiva seka-/rasvoittuva iho (vuodenajoista riippuen). Nyt kovien pakkasten aikaan posket on alkanu jopa hieman hilseilemään, kun tas kesällä iho ei ole koskaan kuiva. Nenässä on laajentuneita huokosia ja leuassa välillä pieniä epäpuhtauksia. Juuresten suosituksesta uudistin ihonhoitotuotteeni ja nyt on käytössä Erisanin putsari, Garnier Fresh kasvovesi, Erisanin kasvovoide yövoiteena ja Humektan päivällä. Kerran viikossa sekottelen putsariin TBS:n Tea Tree Oilia ja kuorin Freemanin apricot & wild cherry kuorinnalla. Tällä kaavalla sain isot hormonifinnit katoamaan kokonaan ja iho on muutenkin paljon paremmassa kunnossa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Magritte - 27.02.07 - klo:10:57
Ihoni on herkkä ja kuiva, ennenkaikkea kosteusköyhä. Talvisaikaan uhkaa hilseillä ja kutista, kesällä voi suht hyvin. Leukaan pukkaa satunnaisesti näppylää ja siinä seudulla on myös paljon tukkeumia minipillerien aloitusajoilta. Mulla on ollut oikeastaan aina posliini-iho, edes teininä ei ollut finniongelmaa. Nyt ihon kunto on vielä parantunut huomattavasti, kun olen siirtynyt käyttämään pelkästään Avenen ja Vichyn tuotteita. Edes saunan tai pakkasen jälkeen iho ei enää punoita niin kirkuvana tai punoitus kestää vain hetken. Vartalolle käyttelen aina suihkun jälkeen apteekin perusvoiteita (Aqualan L & Plus, Essex hydrogeeli & plus) kevyempää ja tuhdimpaa vaihdellen. 
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Säde - 05.03.07 - klo:21:41
Minulla on herkkä ja kuiva iho, joka reagoi helposti punoittamalla esimerkiksi kosketukseen ja lämpötilanvaihteluihin. Vesipesu jättää yleensä kiristävän tunteen riippumatta käytössä olevasta puhdistusaineesta. Talvisin iho toisinaan hilseilee kuivuuttaan paikoitellen. Finnejä minulla ei ole oikeastaan ikinä ollut mutta nenällä on mustapäitä.
Iho on myös todella vaalea ja palaa herkästi auringossa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: cinzie - 06.03.07 - klo:19:17
Mulla on pintakuiva sekaiho, jossa ei useinkaan ole finnejä. Nenässä ja leuassa on kyllä mustapäitä. Ihoni on myös hyvin herkkä, punoittaa lähes aina. Varsinkaan näin pakkasella ei voi mennä ilman meikkiä ulkoilmaan kun nenästä tulee kirkkaanpunainen. ::)

Olen myös hyvin vaalea ja pisamainen, enkä juuri rusketu.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Eufonia - 06.03.07 - klo:22:10
Minullakin pintakuiva sekaiho, joka on talvisin myös aika herkkä. Tukkeutuu helposti eli mustapäitä löytyy. Finnejä ei juuri ole (tosin leukaperät kukkivat aina ja ikuisesti näköjään, enkä mahda sille mitään). Päivän mittaan kiiltelevä t-alue ja laajentuneet ihohuokoset ovat ongelmia tässä nassussa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Keltainen - 09.03.07 - klo:15:55
Sekaiho. Mustapäät ovat suurin ongelma, jotka on nyt vähän häipyneet, kun jätin iltarasvauksen ja tyjyt puhdistusaineet pois. Finnejä tulee silloin tällöin, mutta nekin lähtee pois nopeasti. Kylmillä ilmoilla pintakuivuutta.

Ihoni oli kauan hyvin epäpuhdas, vaikkakaan ei rasvainen. Lievää aknea oli yläasteella ja siihen kokeilin kaikki apteekin aineet. Ensimmäisen lapsen synnyttyä iho oli täydellinen. Mustapäät hävisivät lähes kokonaan, eikä finnejäkään ilmestynyt enää pitkään aikaan. Nyt toisen lapsen jälkeen iho välillä huononi, mutta nyt taas alkaa parantua. :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Carietta - 09.03.07 - klo:15:58
Ihoni on aikalailla pintakuiva sekaiho. Isot ihohuokoset varsinkin nenässä ja otsassa, punoittavia finniarpia jonkun verran ja nenänpielissä couperosaa. Pintakuivuutta on oikeastaan vain nenässä :P
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lilian - 21.03.07 - klo:17:38
Ihoni on hermoja raastava aika ajoin. Kasvojen iho on erityisen herkkä : kylmä ilma, kuuma ilma, liika vesipesu ja voimakkaat tuotteet saavat posket herkästi helottamaan kirkkaanpunaisina. Tänä talvena kasvoihin on myös iskenyt jokin myöhäinen murrosikä, koska otsaan on alkanut neljän vuoden tauon jälkeen ilmestyä ihonalaisia hormonipahkuroita ja paljon muita epäpuhtauksia - ja mikä pahinta, nyt tuntuu, että ne ovat leviämässä myös poskiin.  :-[ Mustapäitä taas on ollut 10 vuotta samoissa paikoissa (leuka, nenä), joten en edes unelmoi niiden poislähtemisestä. Kaiken lisäksi ihoni on vielä pintakuiva, ja sitä saa koko ajan olla rasvaamassa. En oikein tiedä mikä tähän pärstään auttaisi, muun kropan iho on kyllä ihan normaalia, eikä kaipaa edes voiteita.

Tällä hetkellä pyrin hoitamaan kasvojeni ihoa hellävaraisesti ja mineraaliöljyttömällä & silikonittomalla linjalla. Vannon siis syvästi Erisanin puhdistusgeelin, Humektanin ja rypsiöljyn nimeen.  ;D Meikkauksessa olen siirtymässä mineraalimeikkeihin ainakin kasvomeikkien osalta (Lily Lolo).
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: addaa - 02.04.07 - klo:23:21
Pintakuiva iho, vähän taipuvainen epäpuhtauksiin T-alueella.

Olin käyttänyt aika pitkään ihan vääriä tuotteita ja kosmetologi passitti kipinkapin vaihtamaan kuivan / herkän ihon tuotteisiin. Mekaaninen puhdistuskaan ei onnistunut oikeen kun iho oli niin pintakuiva, uutta kosmetologikäyntiä odotellessa joka on parin viikon päästä! Olen kovasti koittanut kosteuttaa ihoa mutta silti tuppaa vähän kuivumaan  :-\
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Chloe - 22.04.07 - klo:11:47
Mulla on pintakuiva sekaiho. Epäpuhtauksia löytyy pääasiassa t-alueelta ja nenä täynnä mustapäitä. Nyt vasta Juurikasvun löydyttyä, olen herännyt siihen, että käytän/käytin liian vahvoja tuotteita. Nyt siis miedompien tuotteiden testaus ja metsästys kausi.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Elluli - 29.04.07 - klo:09:26
Mulla on pintakuiva normaali tai sekaiho. En ole ihan varma tuosta sekaihosta kun nykyisin ihoni ei enää pahemmin rasvoitu mistään kohtaa.. Silti tuo nenä/otsa alue tuppaa kiiltämään ilman puuterointia. Finnejä nykyään nolla  :) Pieniä naururyppyjä alkanut ilmaantumaan poskiin, KÄÄK!  Kun ikää tulee vuoden päästä muhkeat 30  ;D Tällä hetkellä siis vielä KAKSKYTyhdeksän..

Lempikosteusvoiteitani ovat Lumenen lakkavoide, Vichyn Myokine normaalille iholle. Lorealin kuivan ihon happyderm -vaahtoputsari on ihanaa, kuin kermavaahtoa eikä kuivata. NIvean vaaleanpunainen kasvovesi on mun kestosuosikki. Uusi yllättävän hyvä -ja halpa- löyty on Dailyn silmänympärysvoide, alle 3 euroa, sisältää mm.Q10, kosteuttaa tosi hyvin eikä ärsytä mun herkkiä simmuja.

Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Vera - 09.05.07 - klo:14:01
Ihoni on pintakuiva ja epäpuhtauksiin taipuva. Ihon väri on samea ja finniarpia sekä punoitusta löytyy.  Epäpuhtaudet olen kuitenkin saanut kokonaan kuriin Exuviance-kasvohoidoilla ja -kotihoitotuotteilla, ja ihon värikin näyttää jo huomattavasti paremmalta. Elän toivossa, että ihoni olisi vielä joskus niin hyvä, että kehtaisi hyvin kulkea ihmisten ilmoilla ilman meikkiä ;)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: LadyRaven - 21.05.07 - klo:11:08
Mustapäitä riittää T- alueella vaikka muille jakaa. Poskilta kuiva, kiristelee usein suihkun jälkeen.

Humektanilla ihosta tulee mukavan pehmeä ja tuntuu hyvälle, mutta ihon sävy on kirjava ja mustapäiden vuoksi näyttää aina likaiselle. Luulisin, että ruokavaliolla voisi vaikuttaa tuohon, kun jaksaisi kokeilla.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: jeppu - 27.05.07 - klo:18:33
Sekaiho jossa mustapäitä nenän alueella. Tällä hetkellä iho on ihan hyvässä kunnossa, ei ole finnejä eikä rasvaisuutta, mutta nenän mustapäät eivät sitten lähde, eivät millään. Mun iholla tuntuu olevan hyviä ja huonoja jaksoja. Juuri nyt on hyvä jakso meneillään, sillä iho on tosiaan normalisoitunut ja rauhoittunut ja tasaisen värinen. Huonot jaksot taas ovat sellaisia, että finnejä saattaa puskea ihan päivässä ja ihon kunto huononee ihan hetkessä. Iän myötä vähän rauhoittunut tämä ailahtelu, mutta silti edelleen todella ärsyttävää.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Annukka - 28.05.07 - klo:14:32
Mulla on paikoitellen ja aika ajoittain tosi kuiva iho. Aiemmin atopia vaivasi siinä määrin, että olin yltä päältä ihottumainen, kasvot hilseili, nahka halkeili, punotti ja kutisi jumalattomasti. Nykyään onneksi tilanne on todella paljon parempi. Tällä hetkellä otsassa ja poskissa normaali iho. Leuassa, nenässä ja nenänpielissä mustapäitä ja niille alueille tuppaa joskus "hormonifinnikin" nousemaan. Suupielet on kaikkein kuivimmat ja ne vielä nykyäänkin ne tuppaa halkeilemaan.
Ihoni on myös herkkä ja joistakin tuotteista olen saanut suoranaisia allergisia reaktioita. Ihoni on herkkä myös pakkaselle, tuulelle ja muille ulkoisille rasitteille. Joten aika hankala tapaus tämä minun ainoa nahkani ::)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Nuevo - 28.05.07 - klo:22:03
Mulla on pintakuiva sekaiho. Luulin ennen omaavani kuivan ihon ja käytin ihan vääriä tuotteita. Välillä iho ärtyy jostain kumman syystä ja tulee sellaisia kuivia punaisia alueita varsinkin poskipäihin. Sitten ne laikut taas katoavat yhtä mystisesti kuin ovat tulleetkin. Sama juttu kipeiden leukafinnien suhteen eli tulevat ja menevät miten sattuu, vaikka tuotteet pysyisivät täysin samoina. Kummia juttuja.  ???
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: lillamilla - 31.05.07 - klo:20:53
Kosmetologi määritteli edelliskäynnillä ihotyyppini normaaliksi. Omasta mielestäni kyseessä on herkänpuoleinen pintakuiva iho. T-alueella erityisesti nenässä mustapäitä, tosin näppylöitä äärimmäisen harvoin. Nenän vieressä poskilla hieman laajentuneita ihohuokosia. Lievää couperosaa poskilla. Ihonvärini on hyvin vaalea, palan helposti ( ennätys on jalkapohjien polttaminen Kuopion leveysasteilla )

Ihoni kiiltää nopeasti, tuntuu rasvaiselle kesäisin ja kaipaa rutkasti suojaa ja kosteutta talvella. Silmänympärystöissä jotain harakanvarpaita, sy-voiteet olleet käytössä ainakin parikymppisestä asti. Kohta kai otettava antiageing tuotteet kehiin.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: pippuri - 01.06.07 - klo:11:02
Mulla on herkkä, helposti punoittava, pintakuiva iho.
Kasvoilla en pysty käyttämään mitään hajustettuja tuotteita, myös raaka-aineiden tuoksut herkistää ihoana.
Couperoosaa esiintyy myös hieman poskissa ja aika ajoin, rasvaisempien voiteiden käytön jälkeen ruusufinni muistuttaa olemassaolostaan, onneksi suht lievästi vain.

Käytin aikoinaan vuosia Cliniquen tuotteita, mutta nykyisin kasvoni herkistyvät kaikista sellaisista tuotteista joissa
on käytetty mykerökukkaisia kasveja tai joissa on kasvien aromaattisia tuoksuja.

Cliniquen jälkeen käytin apteekin Eucerin Karbamid-kasvovoidetta pari vuotta, muuten ok, mutta epäilen, että mineraaliöljy ja silikoni mahdollisesti  pahenti ruusufinniä.

Sitten löysin Dr.Baumann SkinIdent Keramid-voiteen joka on hyvä moniongelmaiselle iholleni, mutta
kun pikku purkki maksaa 129 euroa olisi pakko löytää edullisempi voide herkälle iholleni.

Nyt testailussa Erisanin hajustamaton kasvovoide.Ei herkistä ihoani laisinkaan, mutta saa nähdä riittääkö kosteutustehot.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tuppu_ - 04.06.07 - klo:08:50
Minulla on herkkä sekaiho. Nuorempana todella rasvoittuva iho, mutta nyt poskilta kuiva ja t-alueelta hieman rasvoittuva. Pieniä mustapäitä vain leuassa ja nenässä, muuten melko näpytön iho. Finniarvet muistoina poskilla nuoruudesta. Onneksi nekin näyttää vaalenevan ajan myötä. Atooppista ihottumaa löytyy myös, kasvojen alueella silmäluomilla. Ihoni ei kestä hajusteita eikä väriaineita ja muutenkin allergiaa erilaisista lisäaineista ym.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: plaza - 04.06.07 - klo:21:24
pintakuiva iho T-alueen epäpuhtauksilla. Otsa hyvässä kunnossa silloin kun ei ole stressiä - muutoin tulee pientä ryhelmää.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Fiammetta - 12.06.07 - klo:20:33
Rasvoittuva iho, kärsin nuorena useita vuosia aknesta ja vieläkin pukkaa finnejä, jos on stressiä. Olen syönyt Roaccuttan-kuurin ja tuhlannut pienen omaisuuden erilaisiin voiteisiin ja hoitoihin.

Rasvoittuvasa ihossa on se hyvä puoli, että muualta kropasta ihotyyppi on tosi hyvä, pysyy aina pehmeänä ilman minkäänlaisia vartalo- tai kosteusvoiteita.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Luscious - 15.06.07 - klo:11:44
Pintakuiva sekaiho. Hieman kiristelevä, mustapäät todella tiukassa, lähinnä nenän alueella. Otsassa pientä näppyä, posket aika reilustikkin couperoottiset. Iho on kuitenkin ihan ok, kun katselee metrin-parin päästä :D ei selkeitä finnejä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Annelina - 21.06.07 - klo:20:57
Talvella hyvin kuiva, poskista punoittava, orastavaa couperosaa. Herkistyy kylmästä/kuumasta.

Kesällä selvä sekaiho, kiiltelee t-alueelta helposti. Näppyjä tulee silloin tällöin, mutta ne ovat yksittäisiä ja pieniä.
Nenän iho on aina ongelmallinen, nenänpielet kuivaa, mutta muuten on mustapäitä.

Olen perusvaalea, palan helposti, rusketun kohtalaisesti mutta hitaasti.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Nienna - 01.07.07 - klo:12:27
Kesät talvet pientä ihossa on pientä pintakuivuutta, jonka huomaa lähinnä puuteria laittaessa. Mulla on myös feikki rasvainen T-alue, otsa on otsatukan takia aina rasvainen, ja nenä paloi 6 vuotta sitten auringossa pahasti, joten sitä täytyy rasvailla aika jatkuvasti. Ei tule finnejä pahemmin, mustapäitä em. rasva-alueille sitäkin enemmän.

Kalpea iho, ja verisuonet paistavat etenkin sääristä helposti. Silmänympärysiho on ikitumma. Rusketun kuitenkin paljon, ennenkuin alkaa palamaan.

Lempituotteet ovat Urtekramin saippuat sekä Orion-perussalvat, etenkin Humektan.

Ihoni ei ilmeisesti kauheasti reagoi omiin stresseihini saati suklaansyömiseen, vedenjuonti on varmaan ainut positiivisesti vaikuttava.

Edit: en ole myöskään herkkä hajusteille tms. tai pahemmin muillekaan ainesosille.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Husky - 01.07.07 - klo:12:36
Tähän en ole tainnut vielä kirjoitellakaan. Ehkä siksi, että mun ihotyyppi on aika lailla hakusassa. Kirjoittelenkin siis pääasiassa omien havaintojen pohjalta.

Iho on ilmeisesti jonkinlainen sekaiho. Otsa ja poskipäät ovat joskus hyvinkin kuivat mutta leuka ja leukaperät sekä nenä rasvoittuvat helposti. Finnejä on alkanut e-pillereiden lopettamisen jälkeen ilmestyä ihoon erityisesti juuri suun ympäristöön ja leukaan. Iho on perusvaalea, en rusketu enkä juurikaan pala helposti.

Tuotteista suosin apteekin perusvoiteita ja puhdistukseen käytän sekalaisesti geelejä ja vaahtoja. Puhdistusmaidot ja muut tuntuvat tukkivan ihoa pahasti eivätkä puhdista kunnolla.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: veera - 01.07.07 - klo:23:20
kävin eilen kosmetologilla ja hän teki mulle sellaisen laitteen avulla analyysin ihosta. mulla on pääosin normaali iho, mutta hieman pintakuivuutta esiintyy. poskilla, nenässä ja otsassa on tukkeutuneita ihohuokosia, mutta mitään näkyviä finnejä ei ole. tukkeumat johtuvat todennäköisesti tuosta pintakuivuudesta, koska ihoni ei ole rasvoittuva. ihoni on myös herkkä. olen talvisin tosi vaaleaihoinen, mutta rusketun helposti enkä pala ikinä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tristy - 02.07.07 - klo:13:14
Poistin edellisen viestini, koska siinä oli niin paljon vanhentunutta tietoa. Ihoni on kuiva, herkkä ja ohut. Iho punoittaa helposti (ja melko kauan) esim. kasvopesun, suihkun ja saunan jälkeen. Ihoa kiristää helposti vesipesunkin jälkeen ja poskista saattaa iho hilseillä kesälläkin pesun jälkeen. Epäpuhtauksia on vähän nenässä, otsassa ja poskilla, mutta näkyviä finnejä ei ole. Silmänympärysiho kuivuu myös helposti. Nenänvarressa ja poskipäillä on pisamia, joita tosin tulee reippaasti lisää kesällä. Ihoni ruskettuu ihan hyvin, mutta en saa koskaan tummaa rusketusta.

Puhdistusaineissa suosin puhdistusmaitoja ja emulsioita, nyt uusimpana tuttavuutena L'orealin puhdistusvaahto, joka on osoittautunut hyväksi. Geelejä en voi käyttää, myös Erisanin hoitava puhdistusgeeli sai ihoni kiristäväksi ja hilseileväksi. Suosikkeja rasvojen parista en ole vielä löytänyt, mutta tällä hetkellä käytössä ovat Korresilta Evening primrose, Wild rose sekä Wheat & honey, mutta talveksi täytyy mitä todennäköisimmin ostaa jotkut muut.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: elisaveta - 08.07.07 - klo:15:05
Oma ihoni on jotakin normaalin ja kuivan ihon väliltä... Ei epäpuhtauksia ollenkaan (tai no ehkö viis näppyä/vuosi, harvoin menkka-ahdistusten aikaan), ihoni on sellainen aika ohut ja heleä. Kuulas, nuori ja puhdas. Joskus on pientä pintakuivuutta, etenkin talvella. Ihoni ruskettuu todella hyvin, ei oikeastaan pala. Mutta hassua on nuo miun ihon värimuutokset vuodenajan mukaan: talvella olen ihan totaalisen maidonvalkea, kesällä taas ruskettunut. Toinen minkä olen huomannut niin ihoni on luultavimmin suth ohuehko, esim. urheilessa/saunoessa "punastun" aika herkästi.

Tykkään hoitaa ihoani :) Kaikenlaiset kotihemmotteluhetket ovat suosikkejani, en niinkään käy kosmetologilla. Puhdistuksessa suosin geeli/vaahto/emulsio- tuotteita, tällähetkellä jo pitkään ollut käytössä Lancomen Gel Clarte. Kasvovetenä Clarinsin Lotion Tonique. Näitä olen käyttänyt iät ja ajat, vaihtelua ehkä joskus kaipaisin... Kasvovoiteita vaihtelen aikalailla vuodeajan ja ihan yleisen fiiliksenkin mukaan, suosikkeina mm. Chanelin Hydramax+, Lancomen Hydrazen, Clarinsin se nuoren ihon kostettava tuote... Kesäisin pidän Diorin HydrActionista sen kevyen koostumuksen takia sekä Estee Lauderin Daywear plussasta koska siinä on aurinkosuoja mukana valmiiksi ja muutenkin mukava tuote :) Muita suosikkejani ovat yöksi Hydrazen nuit ja Elisabeth Ardenin Good night`s sleep(tämä on ihana) ja talvisin myös Lancomen Primodiale Optimumia... Viimeisimmän löysin viime talvena ja oli ihana, käytin aina hetken kuuriluontoisesti ja tykkäsin! :) Silmänympärysvoiteina Guerlainin Superaqua-eye ja Chanelin Precision... Tuosta jälkimmäisestä en oikein tiedä onko ihan oikea tuote miulle... Naamioissa suosin Dioria ja Guerlainia. Sillointällöin syväpuhdistutan huokoset ihan varmuuden vuoksi esim. TBS naamion avuin, vaikka tiedänkin että miun tulisi keskittyä tuohon kosteuttamispuoleen puhdistamisen sijasta...

Ää tulipas tästä ihan roomaani sepostus...  Uutena foorumilaisena innostuin hieman lörpöttelemään, mutta toivottavasti se ei haittaa  :D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: MissSpookiness - 09.07.07 - klo:14:17
Hyvin vaalea iho. Rusketun kyllä mutta palan muutamassa minuutissa ilman suojavoiteita. Iho on aika normaali. Leukaan ilmestyy joskus finni ja nenän pielissä on mustapäitä mutta joskus posket saattavat kiristellä. Punastun helposti esim. saunassa ja urheillessa.
Vartalon iholla enemmän ongelmia lähinnä allergisten reaktioiden ja kutinan takia. Varsinkin sääret ovat tällä hetkellä varsin kurjassa kunnossa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Kuririn - 16.07.07 - klo:15:30
Ihoni on sekaiho (kai?) ja minulla on taipumusta atopiaan. Poskien iho on normaali ja niiden kanssa ei ole mitään ongelmia. Leuka on todellinen katastrofialue, valtavasti ihonalaisia tukkeumia. Myös otsan iho on todella paksu ja tukkoinen. Mustapäitä ei ole, vaan kaikki tukkeumat ovat ihon alla. Kosmetologikin ihmetteli sitä, kuinka paksu ihoni on. Kaikki hoidot tehoavat tämän vuoksi aika huonosti.  Ihon pinta on normaali tai kuivahko. Finnejä ei yleensä ole paljon, mutta kun jotain tulee, se ei parane millään. Useimmiten finnit ovat ihonalaisia. Saan kaikista luonnonvesistä ja ulkomailla hanavedestä atooppisen reaktion, josta toipuminen vie viikkokausia. Todella helppo iho siis.  ;)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Enkuli - 19.07.07 - klo:09:52
Mä en enää tiedä mikä on ihotyyppini. Lakkasin joskun pari vuotta sitten meikkaamasta säännöllisesti ja ihonhoitokin jäi retuperälle. Nahkaa kiristää aina pesun jälkeen, mutta se myös alkaa kiiltää helposti. Iho tuntuu aina epäpuhtaalta ja alkaa hilseillä. Liian ohut rasva ei kosteuta ja liian paku tekee ihosta lähes limaisen. En enää tiedä mitä kokeilla. Pintakuivana sekaihona olen nahkaani pitänyt.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Reese - 20.07.07 - klo:21:36
Heippa,

esittäydyn täälläkin uutena jäsenenä tuon hiuslaatuketjun lisäksi :)

Ihoni on hyvin hankala tapaus: pintakuiva, epäpuhtauksiin ja jopa akneen taipuvainen, T-alueelta rasvoittuva. Koko ajan parempaan suuntaan ollaan kyllä (onneksi!) menossa, en sitten tiedä johtuuko parempien tuotteiden löytymisestä vai iän karttumisesta  ;) Finnejä silti löytyy muutamia jatkuvasti :( Myös aknearpia löytyy, mutta onneksi (?) ne ovat vain värimuutoksia eli punaisia pilkkuja, jostain syystä mulla ei kuoppia tai muhkuroita juuri ole.

Kaikenlaisia tuotteita vuosien varrella olen kokeillut, mutta tällä hetkellä useamman purnukan verran olen käyttänyt Biothermin vaaleanpunaista kuivan ihon sarjaa (Biosourcen puhdistusvaahto & kasvovesi, Aquasource cream -kosteusvoide). Täydellisiä nekään eivät ole tietenkään olleet, ja Korresin tuotteita kovasti tekisi mieli kokeilla seuraavaksi juureksien innoittamana :) , sillä luulen että silikonien & mineraaliöljyjen aiheuttamalla tukkimisella on oma osansa tähän iki-ihanaan ihooni ollut.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Katariina - 09.08.07 - klo:11:10
Hmm...pitäisiköhän tyrkyttäytyä tännekin  ;D

Mulla on ärsyttävä sekaiho. Hyvin kalpea, pisamia ja punertaa. En rusketu juur lainkaan. Talvella ihoni on epäpuhdas t-alueelta, mutta hirveän pintakuiva, posket ja leuka hilseilee. Kesäisin pintakuivuus rauhoittuu ja kunnon kiilto astuu tilalle. Herkän ihon tuotteen on liian "mietoja", sekaihon tuotteen tuntuu aika tujuilta.

Tällä hetkellä paivittäiskäytössä on Lorealin Happyderm-vaahtoputsari ja kosteusvoide normi/sekaiholle. On tuntunut parantavan jonkun verran ihon kuntoa. Kerran viikossa kuorin Dermosilin kuorijalla, ja joskus iltaisin putsaan ihoa vielä saman sarjan kuorivalla geeliputsarilla, joka on tarkoitettu "teini-iholle". Se toimii jos ei käytä koko ajan (muuten kuivattaa). Talvella käytän kosteusvoiteena TBSn hamppuvoidetta, joka on aivan bueno pintakuivuudelle.

Lähinnä olen pähkäillyt miten päästä eroon t-alueen epäpuhtauksista. Nämä silikooni/mineraalihommat pitäisi ottaa haltuun, en ole vielä jaksanut perehtyä sen enempää kuin että ne on pahasta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: wendy - 13.08.07 - klo:21:46
Ihotyyppini on normaali, ihohuokoset pienet, oikeestaan huomaamattomat. Pintakuivuutta esiintyy helposti. käytän kuitenkin usein kuivan ihon tuotteita, sillä ne on tuntunut pitävän ihon parhaassa kunnossa...

Biothermilta: hydradetox kuivan ihon voide, naamio, ja kasvovesi käytössä. ja jemmassa oleo source eliksiiriä (jemmasin, koska tykästyin tähän tuotteeseen ja sain alennuksesta kun poistui...)

Kanebolta: Tällä hetkellä suosin Kaneboa ihonhoidossa, eli nuo Biothermin tuotteet jääneet vähemmälle käytölle, vaikkakin nekin oikein toimivia. Kanebon tuotteita, jotka sopii tälle nassulle: silk peeling powder,10minutes relaxing mask, moisture polish essence,soothing cream, kaksivaiheinen puhdistus: 1.cleansing milk ja 2.milky soap ja intensive eye mask and essence. Nämä ovat vaikuttaneet ihoni kuntoon merkittävästi. Mitään suurempia ongelmia minulla ei ole ihon kanssa ollutkaan, mutta nuo ovat tasoittaneet huomattavasti ihon väriä,pintakuivuus jäänyt historiaan-> mustapäät vähentyneet ja iho tuntuu ihanan pehmoisalta. :-*

sothysilta: oxyliance cream, oxyliance mask  ja desquacrem: näistä pidän edelleen myös

edit. vähän päivitystä...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Heleena - 18.08.07 - klo:20:27

Olen seuraillut tätä keskustelupalstaa taustalla ehkä puolisen vuotta, ja nyt uskaltaudun vihdoinkin esittäytymään...

Kasvojeni iho on normaali/sekaiho. Talvisin kuitenkin melko kuiva ja kiristävä, kesällä taas normaalimpi. T-alueella on jonkin verran mustapäitä ja iho rasvoittuu sieltä helpommin. Minulla on myös couperosaa, enimmäkseen kuumaa sellaista (en edes tiennyt, että couperosaa on kahta tyyppiä, ennenkuin viisastuin täältä lukemastani!). Vartalon iho taas on rutikuiva! En pärjäisi ilman päivittäistä rasvausta. Käsivarsissa on keratosis pilarista, jonka olen saanut suhteellisen hyvään kuntoon kuorimalla ja rasvaamalla ihoa säännöllisesti.

Olen ihonhoidon suhteen hyvin kokeilunhaluinen eli etsin ja kokeilen jatkuvasti uusia tuotteita. Käytän puhdistuksessa herkän ihon tuotteita, koska ne tuntuvat sopivan iholleni parhaiten. Kosteus- ja meikkivoiteet voivat sitten olla vaihtelevasti joko herkän tai normaalin/sekaihon tuotteita.

Pakko vielä kehua tähän loppuun tätä Juurikasvua: olen seurannut joitain netin vastaavia keskustelupalstoja aiemmin ja tämä vaikuttaa niihin verrattuna ylivertaiselta. Olen hämmästynyt tästä tuotetietouden määrästä, mikä täällä vallitsee! Myös se, että palstan keskustelu tapahtuu hyvässä hengessä, on poikkeuksellista. Tätä on siis ilo seurata!!!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: peppilotta - 18.08.07 - klo:20:57
Minäkin uutena jäsenenä uskaltaudun avaamaan suuni  ;D Elikkä itse aiheeseen, ihoni on pintakuiva sekoiho. Selkeitä finnejä ei edes usein ole,mutta paljon jonkinnäköisiä ihonalaisia epäpuhtauksia ja sellasta pientä näppyröpelöä. :-\ Ennen hoidin ihoani ehkä liiankin tujuilla aineella,nyt esim siirryin käyttämään nanoelin kuivan ihon kasvovettä. Jos tämä tästä helpottaisi,olen tullut siihen tulokseen että kosteutta tämä nassu kaipaa!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Minla - 24.08.07 - klo:23:11
Mullon kyllä niin raivostuttava iho että huhhei, en tykkää yhtään.
En oikeen ole onnistunut löytämään itselleni kunnollista kosteusvoidetta, sillä ihoni on ihan hirmuisen kuiva, hilseilevä, herkkä ja tukkeutuu todella helposti mineraaliöljyistä ja silikoneista. Pesun jälkeen iho on pakko rasvata mahdollisimman nopeasti, tai muuten alkaa kiristämään ihan pirusti. Kuivuudesta huolimatta naama alkaa kiiltelemään todella nopeasti.
Koko naama on yleensä enemmän tai vähemmän punainen ja reagoi todella helposti lämpötiloihin. Syksyllä ulosmennessä alan punoittamaan jo paljon ennen pakkasia ja mitä kylmempää tulee, sen punaisempi olen. Sama pätee kuumaan ilmaan ja saunomisen olenkin sen takia jättänyt aika vähälle.  En oikeen tiedä, onko tämä couperosaa vai jotain muuta, mutta näkyviä punaisia verisuonia on vain ihan nenänpielissä.

Olen kärsinyt aknesta viimeiset 11 vuotta, tällähetkellä se pysyy vähän parempana e-pillereiden ansiosta. Pahimpana ihoni on aina leukapielistä, erityisesti vasen puoli saattaa joskus olla täynnä punaisia tulehtuneita näppyjä. Muualla on vaihtelevasti enemmän tai vähemmän pienempää epätasaisuutta ja poskissa on isot huokoset jotka yleensä ovat tukossa. Punaisia arpia on kamalasti juurikin leukapielissä ja kasvojen sivuilla, niitä on ollut ties kuinka pitkään ja alan olla jo aika epätoivoinen niitten kanssa, ei saa piiloon niin sitten millään, paitti hiuksilla.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Hentoinen - 29.08.07 - klo:17:49
Niin, mullahan on heti alkajaisikseen atooppinen iho. Onneksi en ole silleen kauhean allergista tyyppiä, kosmetiikkaa siedän aika hyvin.

Posket on nykyään ns. "normaalit" eli tahtoo sanoa ettei ne oireile muuta kuin TOSI kovilla pakkasilla. Silloin ne on kuivat ja hilseilee silmän alta. Thank God mun silmänympärysiho on oikeasti normaali, eli ei hilseile koskaan. T-alue ja kaula onkin sitten ne hupaisat alueet. Otsa kiiltää ympäri vuoden, tosin vähemmän ns. välikausilämpötilojen aikaan. Nenä kerää mustapäitä, muttei hilseile, toisin kuin otsa talvisin. Leuka on hirveän rasvainen, mutta hilseilee koko talven ja pitkälle kevääseen. Couperosaa mulla ei ole, mutta koko naama heittää punaiseksi heti kun lämpötila nousee yli +24c, eli en siis oo mikään tropiikkifani. Kaula on kuiva ja herkkä, sinne ei voi laittaa samaa voidetta kuin naamaan  ???.

Mulla on armoton rutiini naamani hoidossa. Pesu aamulla ja illalla, kosteuttava kasvovesi ja kosteusvoide + silmänympärysvoide. Talvella seerumi tai öljy voiteen alle. Kuorin 2 kertaa viikossa, kerran micropeeling ja kerran entsymaattinen. Kuorinnan jälkeen superkosteuttava naamio, suosikki on Decleorin Masque Nutri-Delice.

Mulla finnit tulee epäsäännöllisin väliajoin joko hiusrajaan tai leukaan. Niitä sitten hoitelen vahvoilla liemillä pois. Joskus toimii nopeasti, joskus ei... Tykkään myös puhdistavista naamioista, joissa on savea, niillä saa yleensä nuo finnit rauhoittumaan, vaikka ne kyllä kuivattaakin.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Jaade - 29.08.07 - klo:20:36
Määrittelen oman ihotyyppini pintakuivaksi sekaihoksi. Talvella etenkin on melko kuiva iho. Kosmetiikassa melkein kaikki käy, mutta jos iholle jätettävässä tuotteessa on panthenolia, räjähtää iho muutamassa tunnissa punaiseksi ja näppyiseksi.

Käytin pitkään Bodyshopin tea tree kasvopesua ja kasvovettä. Nyt on pieni tauko meneillään, mutta varmaan siirryn takaisin taas jossain välissä. Apteekeissa myytävä Ceralan on erinomainen perusvoide etenkin talviaikaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: murunen - 30.08.07 - klo:18:09
Minun eka viesti lähtee tästä... :)

Mun ihotyyppi on varmaankin sekaiho, melko herkkä sellainen. Punoittaa suht. helposti (esim. kosketuksesta, saunan jälkeen jne.), heman epäpuhtauksia löytyy ja varsinkin talvella iho kuivuu paikoitellen. Harrastan yövoiteettomuutta ja se kyllä sopii mulle hyvin. Käytin Dr. Hauschkan tuotteita varmaan vuoden putkeen, mutta oikeastaan ainoa juttu, joka jäi siitä filosofiasta käyttöön on tuo, etten rasvaile ihoa yöksi. Enkä sitäkään aina niin orjallisesti noudata. Parhaiten mulle sopii simppelit ihonhoitotuotteet kuten Lactoline ja Humektan.

Olen yksi malliesimerkki siitä mitä vääränlainen ihonhoito voi saada aikaan. Joskus ihoni oli tosi pintakuiva, mutta silti rasvoittuva. Ja syy oli tietysti liian voimakkaissa aineissa. Onneksi olen sittemmin viisastunut. Hyvä iho, parempi mieli  ;)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lingon - 12.09.07 - klo:14:41
Pintakuiva ja herkkä, melkein mikä tahansa ärsytys saa ihon punaiseksi.   :-\  Talvella kuivempi ja kesäisin rasvaisempi ja helposti kiiltelevä. Puhdistan ihoni nykyisin Avenen Extremely gentle cleanserilla ja kosteutan Hauschkan kasvoöljyllä ja TBS:n vehnänalkioöljyllä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Tiitunen - 14.09.07 - klo:03:33
Herkkä ja kuiva iho, hyvin vaalea ja ohut. Ihoni ei koskaan kiillä eikä finnejäkään ole. Ongelmia ovat lähinnä kasvojen reuna-alueen atooppinen ihottuma, joka joskus on lähes näkymätön ja välillä esimerkiksi stressin seurauksena häiritsevä, nenänpielien couperosa ja kroonisen tummat silmänaluset.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: SpicyApple - 20.09.07 - klo:11:41
Mulla on tosi epämääräinen iho. Lähinnä se on erittäin herkkä, mutta ei lainkaan kuiva, vaan pikemminkin rasvaisuuteen taipuva. Finnejä ja muita näppylöitä tulee todella herkästi. Ongelma on myös äärettömän epätasainen väri sekä se, että iho punoittaa todella herkästi mistä tahansa syystä. "Pohjaväri" on hyvin hailakka, lähes läpikuultava. Oikean meikkivoiteen löytäminen on lähes mahdotonta, koska näppylöiden ja epätasaisuuden vuoksi tarvitsisin hyvän peittävyyden, mutta peittävästä väristä harvoin taas saa luonnollista näin läpikuultavalla iholla.  :(

Ihonhoidossa ongelmana on finnien ehkäisy ilman että iho punoittaa tai muuten kärsii liian ärhäköistä tuotteista. Herkän ihon tuotteen on useimmiten samalla myös kuivan ihon tuotteita, ja finniongelmaisille tarjotaan lähinnä hyvinkin vahvoja tehotuotteita, joita mun naama ei siedä yhtään. Ratkaisuna olen yrittänyt tasapainotella herkän/normaalin ihon tuotteilla, mutta ei nekään ihan parasta tulosta taida tarjota. HG-tuotteet on siis edelleen hakusessa. Vaikeinta on löytää hyvää kosteusvoidetta, joka sekä kosteuttaisi ja jopa rauhoittaisi, mutta kuitenkin myös imeytyisi ihoon eikä jättäisi limaista kalvoa naamaan tai pahimmassa tapauksessa jopa rullautuisi siitä pois viimeistään meikkivoiteen laiton yhteydessä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Orange - 20.09.07 - klo:12:51
Ihoni on kosteusköyhä läpi vuoden. Talvella käytän rasvaisempia ja paksumpia voiteita.
Finnejä ei ole ollut sitten teini-iän, näppylöitäkin harvoin. Ihoni on tasainen. Liikaa kiiltelyyn ja rasvaisuuteen taipuvainen t-alueelta. Kalpea, pisamia läpi vuoden, kesällä enemmän. Verisuonet kuultavat läpi.
"Punastun" helposti kylmässä tai kuumassa. 
Käytän pääasiassa apteekin tuotteita. Yritän vältellä tukkivia aineosia mutta en ole fanaattinen asian suhteen.
Kuorin ihoa viikoittain, joskus jopa useamman kerran viikossa, ja noin kerran viikossa/kahdessa viikossa laitan savinaamion vaikuttamaan.
Tärkein asia ihonhoidossani on kosteutus.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Angie - 20.09.07 - klo:17:16
Ihoni on vaalea, ohut, pintakuiva sekaiho. T-alueella on epäpuhtauksia: etenkin nenä on täynnä mustapäitä, otsassa lisäksi pientä näppyä vaihtelevasti. Finnejä ei tule juuri koskaan. Posket ovat tasaiset, mutta lehahtavat punaiseksi melkeinpä kaikesta (esim. liikunta, tunneperäiset ilmiöt, kylmä ja kuuma). Couperosaa löytyy poskien lisäksi myös nenänpielistä.

Syksyllä/talvella iho hilseilee ja tarvitsee paljon kosteutusta. Kesällä iho voi huomattavasti paremmin, mutta etenkin nenä kiiltelee. Vähäisestäkin auringonvalosta poskipäille ilmestyy pisamia.

Muita ongelmia on todella tummat silmänaluset tai oikeastaan silmänympärykset, jotka ovat perinnölliset (ja lyhyet yöunet eivät ainakaan helpota asiaa). Myös silmäpussit löytyvät ainakin mahallaan nukutun yön jälkeen.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Eleonora - 25.09.07 - klo:22:46
Ihoni on normaali ja erittäin helppohoitoinen. Periaatteessa sille riittäisi meikin puhdistus ja perusvoide.
Ihooni tulee epäpuhtauksia hyvin harvoin, eikä se punoita. Iho ei myöskään kiristä.

Hoidan ihoani kausittain enemmän, joskus taas vähemmän. Yritän aina joka ilta puhdistaa kasvot, laittaa naamarasvaa ja sy-voidetta. Naamiota ja kuorintaa jaksan laittaa aika harvoin, ehkäpä kerran kuussa. Mikäpä siinä kun ei iho tästä kärsi ;)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: sidkitty - 26.09.07 - klo:21:01
Meikäläisen iho on aikalailla normaali, ei suurempia ongelmia kiiltävyyden, epäpuhtauksien tai kuivuuden suhteen. Kylmää couperosaa kyllä löytyy perinteisen nenänpielien lisäksi myös lisääntyvässä määrin suun ympäriltä ???. Lisäksi ajoittain huomattavissa hienoista sameutta/harmautta, koska minä tuhma tupakoin. (Mikä on aika humoristista, koska kaikki ihonhoito on aikamoista haaskausta, +/- 0..)

Ihoa hoidan ahkerasti, naamio 1-2 kertaa viikossa, kuorinta kerran viikossa. Ja sy-voide päivittäin. Suosikkeja ei hirveästi ole, vaihtelen aika tiuhaan hoitotuotteita, enpä ole koskaan käyttänyt samaa tavaraa yhtä purkillista enempää. Mutta Yon-kan Phyto 58 on kyllä yksi lemppareista, kirkastaa ja raikastaa ihoa, sekä on erittäin tehokkaasti poistanut miliumeja kasvoilta (niistä ole kärsinyt joskus enemmänkin). 

Vielä ihoni on siis ollut hyvin helppohoitoinen ja suht hyväkuntoinen. Katotaan 10 vuoden päästä (nyt ikää siis 24) jos en ymmärrä tätä sauhuttelua lopettaa  :-[
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Vince - 01.10.07 - klo:16:48
Pintakuiva sekaiho, etenkin talvella poskipäät ovat koetuksella. nenä on täynnä mustapäitä, joita koitan epätoivoisesti vähentää.  ;D Finnejä tulee välillä muutamia ja myös muutama arpi löytyy aknen jäljiltä. Otsa ja etenkin nenä rasvoittuvat ja kiiltävät. Posket punoittaa herkästi ja ihohuokoset ovat isot.  :(
Mitään suosikkituotteita ei ole vielä eteen tullut, mutta Yves Rocherin joku ihohuokosia supistava kosteusvoide on hieman auttanut. Ei kuitenkaan ole tarpeeksi kosteuttavaa, joten tuota käytän lähinnä kesällä ja silloin kun ei ole mitään suurempia ongelmia ihon kuivuuden kanssa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Radish - 01.10.07 - klo:19:31
Ehkäpä minäkin laitan rastin ruutuun kohtaan "pintakuiva sekaiho". Talvella luonnollisesti kuivuus on selkeämmin havaittavissa kuin kesällä. Punapäälle tyypilliseen tapaan en pahemmin rusketu ja ihoni on vaalea (persikansävyinen). Posket punastuu heti ensimmäisen siiderihörpyn jälkeen, tunnetilojen ja lämpötilan vaikutuksesta sekä kosketuksesta. Talvella nenäni on punainen 24/7. Epäpuhtauksia esiintyy satunnaisesti ja useimmiten leuassa tai sitten ylähuulen jommassa kummassa nurkassa (ja aina vain yksi pieni näppy). Tummat ja kuivat silmänaluset ovat mulle ikuinen murheenkryyni joista en saa niskalenkkiotetta millään.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: MissWorld - 04.10.07 - klo:12:28
Sekaiho varmaan mullakin. Jos en muista rasvata niin yleensä ihoni kyllä menee kuivaksi aika äkkiä. Tuntuu myös että nenä rasvottuu aika helposti, se on tosi rasittavaa.  ::)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Livia - 06.10.07 - klo:19:31
Posket punastuu heti ensimmäisen siiderihörpyn jälkeen, tunnetilojen ja lämpötilan vaikutuksesta sekä kosketuksesta. Talvella nenäni on punainen 24/7.
Onko tähän oikeasti olemassa jotain apua? Itsellä on sama homma, kasvot menevät tosi helposti punaiseksi. Ei kestä tulla yhtään kuuma tai hengästyä, niin naama on ihan punainen. Sitten jos alkaa nolostuttaan niin muututaan paloauton väriseksi. Talvella posket ja nenä on aina punaiset. Turhauttavaa...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Emma - 10.10.07 - klo:21:49
Minulla taitaa olla sekaiho. Aiemmin oli helposti rasvoittuva, nyt ei enää niin suuressa määrin.
T-alueella on rasvaisuutta, nenässä ja leuassa mustapäitä. Finnejä tulee ikävän usein vaikka teini-ikä takanapäin. Ihonpuhdustukseen olen kovasti menossa toivottavasti pian.
Posket on ns. normaalia ihoa, vaikka nyt iho tuntuukin jotenkin veltolta.

Lisäksi ihoni on ohut, verisuonet näkyy helposti. Punastun heti, kun liikun tai juon alkoholia.

Nyt on haussa uudet ja minun iholleni sopivat tuotteet, joihin vinkkiä olen käynyt täältäkin sivustolta hakemassa.  :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Eudokia - 19.10.07 - klo:13:37
Ihoni on aika herkkä punastumaan. Vaikka olenkin jo melkein 26-vuotias kärsin edelleen epäpuhtaasta ihosta. :-\  Iho kiristää aina pesun jälkeen ja olenkin opetellut kosteuttamaan sitä etenkin iltaisin. Nuorena minulla oli paha akne. Söin kolme kuuria aknelääkkeitä, en muista enää lääkkeen nimeä. Olen huono juomaan vettä. Sitäkin olisi opeteltava, että ihon sävy pysyisi kirkkaana.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: annah0j - 24.10.07 - klo:20:16
Face mappingista tuli juuri semmoinen kuin kuvittelinkin ihoni olevan. Eli laajentuneita verisuonia poskilla, leukaperissä ja leuassa, mustapäitä vain hieman nenässä ja leuassa, otsa ihan täydellisessä kunnossa. Ihoni on pehmeä ja pienihuokoinen (nenän seudulla vähän isompia ihohuokosia), reagoi helposti ja epäpuhtauksia ei löytynyt muuta kuin yksi hormonaalinen finni ohimosta. ;D Ihoni olisi siis miltei täydellinen ilman tuota pirun couperosaa.

Kuiva tämä ihoni on, ja varsinkin tuolla 'korvien edessä' se jopa vähän hilseilee. Vain t-alueelta hyvin hieman rasvoittuva.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: adriana - 30.10.07 - klo:14:07
Olen aika epätoivoinen ihoni kanssa, olen aina hoitanut sitä sekaihon tuotteilla, tosin ihan alussa murrosikäisenä tein sen virheen, että käytin liian voimakkaita tuotteita, jotka oli tarkoitettu todella rasvaiselle iholle.

Kosmetologin mukaan ihoni on tyypillinen pintakuiva sekaiho. Kesäisin erityisesti otsa kiiltelee rasvaisen näköisesti, hieman myös leuka. Huokoset näkyvät välilä todella rumasti, mikrohionnastakaan ei merkittävimmin apua ollut, kun en halua käydä jatkuvasti. Jostain syystä nenänpielet punoittavat jatkuvasti, vaikken niitä erityisemmin hinkkaa. Talvisin sama ongelma, mutta posket kuivuu. Grr. Olen täältäkin saanut vinkkejä että mikäli ihoa ei kosteuta tarpeeksi, oma rasvantuotanto senkun kiihtyy ja naama kiiltää.

Olen kokeillut valtavat määrät eri merkkien puhdistus- ja kosteustuotteita alkaen ihan markettituotteista kalleimpiin merkkeihin. Apteekkituotteita en ole kokeillut, joten niihin ajattelin siirtyä seuraavaksi. Ystäväni vannoo Humektanin nimeen ja täällä on kehuttu esim. Favoran kasvovettä. Kosmetologini käyttää minulle Etre Belleä, josta ihoni tuntui tykkäävän. Tuntuu tosin turhalta maksaa kalliista sarjasta, jos muutaman euron tuotteillakin saa ihon kuntoon.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Valentine - 05.11.07 - klo:23:03
Pintakuiva iho, johon saan suht helposi esiintymään pieniä epäpuhtaksia. Posket punaiset ja kuivuvat todella helposti. iho on myös lievästi atooppinen.  Yleensä pesen  apteekin sarjoilla ( esim. favora ja välttelen kaikkea geelimäistä, sillä ne polttelevat lähes aina. Rasva on itselläni vielä vähän hakusessa, toisaalta sen pitäisi olla todella kosteuttava, toisaalta kevyt meikin alle. Vaikka kasvoni ovat todella vaaleat talvella, ruskettuvat ne kuitenkin helposti kesällä. Nää en keksi lisää , siinä kai sitten kaikki ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: chiliad - 06.11.07 - klo:13:50
Iho rasvainen ja finnejä ja mustapäitä tulee helposti, tosin nyt oon saanu ton ongelman rauhottumaan oikeilla tuotteilla :) Punottaa myös tosi herkästi ja välis tuntuu, et ihonväri on lähinnä punanen :D kosmetologilla käyn suunnillee kerra kuukaudes ja käytän tuotteina noita BiONin tuotteita :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: MiuMiu - 16.11.07 - klo:13:52
Minulla on herkka sekaiho. Nenanpielissa on kylmaa couperosaa, ja posket ja nena punoittavat muuten vaan. Nenassa ja poskissa on suuret ihohuokoset jotka nakyvat arsyttavan selvasti. Nenassa naihin keraantyy myos epamaaraista tohnaa. Leuassa vahan mustapaita, mutta muualta iho on aika puhdas. Finneja tulee aika harvoin.
Tuntuu etta iho ei ole koskaa tasavarinen luonnontilassa! Aina punoittaa jostain. Kesalla tilanne on yleensa vahan parempi rusketuksen ansiosta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: jensQ - 16.11.07 - klo:15:45
Poistan nyt kokonaan tuon vanhan viestin ja kirjoitan uuden tilalle, kun suurin osa edellisistä jutuista ei enää pidä paikkaansa.

Talvella ihoni on suomalaiseen tapaan pintakuiva sekaiho, mutta näin kesäisin suht normaali. Osaltaan ihoni tasapainoittumiseen on vaikuttanut e-pillerit, joita olen syönyt kohta puoli vuotta. Mustapäitä löytyy edelleen otsan ja nenän seudulta, leuassa ei ole yhtään epäpuhtautta tällä hetkellä. Rasvoittuu eniten nenän ja otsan seudulta, mutta sekin on aika vähäistä. Finnejä tulee nykyään harvakseltaan. Otsassa pientä röpelöä, naaman väri hiukan epätasainen.

Puhdistustuotteet ovat mahdollisimman hellävaraisia, käytössä Erisanin puhdistusemulsio ja puhdistusgeeli. Kasvovetenä Nivean vaaleanpunainen putilo herkälle ja kuivalle iholle sekä kosteusvoiteena Humektan. Tosin näin kesällä iho tarvitsee aniharvoin kosteutusta. Aamurutiineihin kuuluu kasvovedellä pyyhkäisy ja illalla sama. Jos on meikkiä, niin ne puhdistan puhdistusemulsiolla ja kasvovettä perään. Tällä rutiinilla en rasita ihoa liiaksi, mutta se tulee kuitenkin puhdistettua liasta ja meikistä.

Olenkin nyt aika tyytyväinen ihoni kuntoon ja toivon sen pysyvän samanlaisena, vaikka vuodenajat vaihtuisivatkin :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Miyu - 18.11.07 - klo:04:35
Lievästi atooppinen kuivahko sekaiho, t-alueelta jokseenkin rasvoittuva ja poskista rutikuiva. Epäpuhtauksia on myös kausittain, enimmäkseen jotain hormonifinnejä. Olen saanut pidettyä ihon suht hyvässä kunnossa jatkuvalla kosteutuksella, mutta ylivoimaisen hyvä ihonhoitotuote on vielä haussa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Ulrika - 18.11.07 - klo:16:24
Ihoni on sekaiho, t-alueelta (etenkin otsasta) rasvoittuva ja toisaalta myös pintakuivakin. Ihoni laatu on huomattavasti parantunut löydettyäni Dr. Hauschkan tuotteet. Aiemmin "hoidin" ihoani aivan liian raaoilla tuotteilla, iho tuotti vain enemmän rasvaa ja minä taas yhä kovemmilla aineilla sitä yritin hillitä. Mikä kierre... :o Sitten löysin Hauchkan kasvoöljyn ja sitä kautta muutkin tuotteet. Enää ei ole ongelmaa tuon otsankaan kanssa, varsinkin kun olen hyväksynyt, että terve iho saa vähän kiiltääkin. :P

En useinkaan arkena jaksa laittaa kunnon meikkikerrosta naamaani ja olenkin siihen tyytyväinen, että voin olla ilman meikkivoidetta tarvittaessa (eli yleensä aina). Ihoni on tasavärinen ja suurempia näppyongelmia tms. ei ole. Päivävoiteet saavat hoitaa tuon ihon suojauksen. En vaan tiedä kuinka pahasta tämä on loppujen lopuksi vai onko se sitä ollenkaan... Peitevoidetta käytän jos tulee joku näppy tms. Juhlatilaisuuksiin ja muutenkin vähän enemmän panostusta vaativiin hetkiin kyllä meikkaan pitkän kaavan kautta. Ja arkena meikkaan kyllä myöskin, mutta skippaan tuon meikkivoideosuuden.

Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Sylvia - 18.11.07 - klo:16:35
Ihoni on muuttunut teini-iän jälkeen erittäin pintakuivaksi ja huonolla kosteutuksella se hilseilee herkästi etenkin silmienvälistä, nenästä ja otsasta ja kiristelee kamalasti. Epäpuhtauksia on hieman, muttei mitenkään häiritsevästi. Nenässä ihohuokoset ovat hieman laajentuneet, mutta muuten ihohuokoset ovat aika näkymättömissä. Mustapäitä minulla ei ole koskaan ja varsinaisia finnejäkin erittäin harvoin.

Tosin nyt mutaman kuukauden ajan otsaan on ilmestynyt pientä ikävää näppyä. Ei varsinaisesti finnejä, mutta iho on epätasainen. Olen yrittänyt panostaa puhdistukseen ja silikonittomiin ja mineraaliöljyttömiin voiteisiin ja otsa alkaa pikkuhiljaa näyttää jo paremmalta. Kestoärsytyksen aihe on myös perussairauden aiheuttama ihon punoitus poskista ja nenästä, jota ei tosin taida huomata kukaan muu kuin minä. ;D Tämän vuoksi en kuitenkaan kamalan mielellään lähde ulos ilman pohjameikkiä, kun omassa päässään jotenkin kuvittelee sen punoituksen isommaksi ongelmaksi kuin mitä se oikeasti onkaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: pipsu - 20.11.07 - klo:14:57
Ihoni on pintakuiva sekaiho. Aknea löytyy myös hieman, joskus ärsyyntyy pahemmin. Takana antibiootit ja roaccutanit, nyt diane novat. Iho kuivuu talvella, mutta ei se pahemmin häiritse. Käytän Biothermin biosource puhdistusvaahtoa ja kasvovettä, aquasourcen kuivan ihon rasvaa (joo- se paketti hulluilta päiviltä  ;D). Odotan sitä päivää, kun iho on persikkainen ja näpytön...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: kissaolento - 21.11.07 - klo:09:44
Kasvojeni iho on sekaihoa ja pintakuivuuttakin on. Leuassa ja nenässä on mustapäitä joista ei tunnu pääsevän eroon millään. Vielä noin vuosi sitten ihoni oli todella rasvaisen oloinen, mutta oikeiden tuotteiden käyttäminen on saanut hieman hillitsemään kiiltoa. Ilman kosteutusta kuivuus kyllä tuntuu ja näkyy. Finnit, joita on viime aikoina ollut aivan tarpeeksi, ovat isoja ja kipeitä. Tulehtuvat helposti ja "pakkaantuntuvat" ihon alle eivätkä parane millään vaikka pidän huolta puhtaudesta. Täsmähoito tuotteet auttavat onneksi joskus, mutta pahentaakin ne osaavat.. Täälläkin odotetaan sitä päivää milloin herää iho persinkan pehmeänä ja sileänä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Supsutin - 02.01.08 - klo:09:06
Kasvojeni iho on sekaihoa ja pintakuivuuttakin on. Leuassa ja nenässä on mustapäitä joista ei tunnu pääsevän eroon millään. Vielä noin vuosi sitten ihoni oli todella rasvaisen oloinen, mutta oikeiden tuotteiden käyttäminen on saanut hieman hillitsemään kiiltoa. Ilman kosteutusta kuivuus kyllä tuntuu ja näkyy. Finnit, joita on viime aikoina ollut aivan tarpeeksi, ovat isoja ja kipeitä. Tulehtuvat helposti ja "pakkaantuntuvat" ihon alle eivätkä parane millään vaikka pidän huolta puhtaudesta. Täsmähoito tuotteet auttavat onneksi joskus, mutta pahentaakin ne osaavat.. Täälläkin odotetaan sitä päivää milloin herää iho persinkan pehmeänä ja sileänä.

Hmm tässä mietin kun on itselläni sama ongelma kuin sinulla. Olen kuullut jostain että ihoa pitäisi kosteuttaa ja ravita todella paljon. Siis oljyttömillä ja "rasvattomilla" tuotteilla. Kuten Erisanin kosteuttava kasvovoide ja sitten on vielä suht uusi Ravitseva 24h kasvovoide mikä sisältää iholle tarvittavia vitamiineja mm. A, B5 ja E. Olen nyt käyttänyt Erisanin kasvovettä ja semmoisen merkin kun NUAGE puhdistusgeeliä joka on saippuaton. Puhdistaa ihon ja meikin tehokkaasti, on hellävarainen ja hajusteeton.
Nuagella on myös kuorinta aine jossa on juuri niitä "hierontapaakkuja" joka ei ole niin hyvää, koska ainakin minulla saa ihon punoittamaan ja araksi :(  Kuitenkin olen nyt käyttänyt noita Erisanin tuotteita ja Nuagen puhdistus geeliä noin kuukauden ja ihon epäpuhtaudet on hävinnyt aikas tehokkaasti. Suosittelen tuota yhdistelmää myös sinulle. Voisin vinkata että Tarjoustalosta pääsee halvalla ja tuon Nuagen puhdistus geelin hinta menee noin 2€ ;) muistaakseni siinä on 250ml eli aika riittävästi. Hintakin niin halpa että kannattaa vaikka vain kokeilla :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Verna - 03.01.08 - klo:16:35
Iho on ainakin kosmetologin mukaan normaali, vain talven kovien pakkasten jälkeen hieman pintakuiva. Finnejä ei ole ollut oikeastaan koskaan, ei edes murrosiässä. Kiitos äidin perintötekijöiden mitään iho-ongelmia tuskin koskaan tuleekaan.
Ihon väri on hyvin vaalea, sävyltään harmahtava. Rusketun hitaasti, mutta en onneksi pala kovin helposti.
Ihonhoito on epäsäännöllisen säännöllistä :) Koitan juoda paljon vettä ja urheilla. Kasvot pesen puhdistusmaidolla päivittäin meikin puhdistamiseksi  ja kuorin n. kerran viikossa. Kosteusvoidetta käytän aamuisin meikin alla ja kuorinnan jälkeen laitan kosteuttavannaamion yöksi. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että olen vasta viime viikolla hankkinut ensimmäisen silmänympärysvoiteeni vaikka ikää on jo 24v. Saunoessa käytän silloin tällöin kasvoilla saunahunajaa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Ladyc - 04.01.08 - klo:23:05
Heippa! Pari viikkoa olen foorumia lueskellut yötä päivää ja päätin nyt vihdoin rekisteröityä..  :)

Minulla on aina ollut pintakuivuuteen taipuvainen herkkä sekaiho ja ilokseni huomasin etten ole todellakaan ainoa joka tällaisen kanssa painiskelee.. Olen kokeillut vaikka mitä tuotteita mutta nyt vaihdoin kaikki hellävaraisiin ja tehokosteuttaviin tuotteisiin jospa olisi apua vähän pidemmäksi aikaa. Olen sortunut aikaisemmin käyttämään mustapäiden lähdön toivossa liian tujuja aineita ja eipä se iho siitä ole parantunut yhtään. Mustapäitä on nenässä, otsassa ja leuassa ollut varmaan aina, ihmeainetta niihin odotellessa  ::)

Yksi hyvä tuote mitä käytin koko viime syksyn ja talven oli Oriflamen sinisessä purnukassa oleva "tehokosteuttava" voide, mikä todellakin auttoi tuohon pintakuivuuteen uskomattoman hyvin..harmi vaan että kaveri jolta tilasin noita, lähti Ameriikkoihin ja en ole saanut aikaiseksi tiedustella keneltä muulta niitä saisi...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: sonj - 09.01.08 - klo:21:27
Pintakuiva sekaiho täälläkin, tosin lähinnä foorumin vinkeillä olen pärjännyt tämän- ja viime talven yli, kesäisin riittää useimmiten Humektan. Nykyään poistan meikit öljypuhdistuksella, johon käytän jojobaöljyä. Kasvoveden olen korvannut talveksi glyseriini-vesisekoituksella, joka on mielestäni toiminut erinomaisesti. Kosteusvoiteena käytän yleensä Nivean Pampering honey mask -naamiota, tuo kun on yksi harvoista tuotteista, jotka eivät ole tukkineet ihoani, ja tuo kosteuttaakin tarpeeksi. Hankalaahan tuo on, kun tuote on yksittäispakattu, mutta minkäs teet.. Humektania käytän joskus myös talvisin kun iho tuntuu kaipaavan juuri kosteutta, lisään aina voidetta edellisen kerroksen imeydyttyä.

Iho on paljon tasaisemman värinen ja heleämpi nykyäään. Myös pienistä tukkaumanyheröistä otsassa olen päässyt eroon mineraalimeikkien avulla. Mineraalimeikkeihin siirtymisen syynä tosin oli enemmänkin se, etten kyennyt löytämään tarpeeksi vaaleata meikkivoidetta, vaikka kaikki sarjat kävin läpi - Meowilta löysin sopivan mineraalimeikkivoiteen. Hormonifinnejä tulee joskus poskiin aina samalle alueelle, kauan sitten tapahtuneista puristeluista on jäänyt ikävät läikät, joita joskus olen sinkkivoiteella yrittänyt häivytellä. Mustapäitä on jonkin verran, ja kosmetologilla tulee käytyä aivan liian harvoin.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: latte - 14.01.08 - klo:08:19
Hieman pintakuiva sekaiho. Epäpuhtauksia löytyy ihan liikaakin, eli finnejä ei juurikaan ole (korkeintaan pieniä sellaisia), mutta mustapäitä niidenkin edestä. Sen lisäksi mulla on melko laajentuneet ihohuokoset. Nyt olen ruennut käyttämään lumenen matt touch tasapainottavaa puhdistusgeeliä putsarina, joka on kyllä ruennut vähentämään noita epäpuhtauksia.

Iholla on myös taiputusta punoitukseen, johon olen tähän mennessä käyttänyt vain Avenen diroseal rasvaa.. Haluaisin kyllä löytää jonkun paremman, kun tuo ei oikein tunnu tehoavan Vinkkejä? :)

Kosteutukseen käytän meikin alle (eli aamuisin) Lumenen artic aqua tasapainottavaa kosteusemulsiota ja iltaisin saman merkin kosteuttavampaa tai sitten dermosilin bodyred rasvaa.

Pesen kasvoni aamulla ja illalla tuolla puhdistusgeelillä, sen jälkeen käytän kasvovettä ja laitan kosteusvoiteen. Kerran viikossa kuorin kasvojen ihon. Välillä teen lumenen "mustapääturvehoidon", se vaan tuntuu kuivattavan ihoani melko paljon, kun on sen verran ytyä ainetta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Ursula - 14.01.08 - klo:15:53
Mulla on kunnon sekaiho: pesun jälkeen iho on tosi kuiva, sitä jopa kiristää, mutta päivän mittaan saattaa rasvoittua oikein kunnolla ja joskus naama kiiltää. Sopivia ihonhoitotuotteita etsin edelleen. Mulle on myyty niin seka- kuin rasvaisen ihon tuotteita, ehkä nuo sekaiholle tarkoitetut toimivat mulla paremmin. Silmämeikkeissä kuitenkin joudun pidättäytymään voidemaisista luomiväreistä, koska ne eivät kestä luomissani ja liukuvat aika nopeasti pois. Mulle tulee herkästi myös näppylöitä ja ihohuokosetkin ovat aika isot. En silti tykkää käyttää ihohuokosia supistavia tuotteita, koska niissä taitaa usein olla alkoholia. Haluan kuitenkin käyttää aika hellävaraisia tuotteita.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: d&c - 20.01.08 - klo:12:53
Mulla on pintakuiva sekaiho. Ennen ihossani oli lähinnä sisäisiä tukkeumia. Mustapäitä on paljon nenässä ja nenän sivulla. Leuassa on eniten valkopäitä. Otsassa on sisäisiä tukkeumia ja aika suuret ihohuokoset. Vasen poski on täysin sileä, oikeassa on epäpuhtauksia.

Nykyisin ei ole enää vain mustapäitä, vaan myös isoja finnejä. Näitä on eniten leuassa ja nenän alla. Tätä kukkimista on jatkunut noin 3 viikkoa. Aloitin e-pillerit ja omega-3-kalaöljykapselit, niin johan kukkii.  ::) Normaalisti olisin varmaan aivan paniikissa tästä finnimäärästä, mutta tällä kertaa tajuan odottaa tasoittumista. Täytyyhän sen mömmön tulla ulos ennen kuin iho voi tasoittua.

Tuotteina minulla on Erisan- emulsio aamuisin ja Erisan-puhdistusgeeli iltaisin. Lisäksi käytän Erisanin kasvovettä ja Humektan-kosteusvoidetta. Tätä systeemiä olen noudattanut noin 3 kk. Ennen ongelmani olivat malttamattomuus ja liian tujut aineet. Nyt olen vain päättänyt rauhoittaa ihoa.

Kaksi kertaa viikossa käytän vielä Bio Rich-aprikoosikuorintaa ja TBS-kasvonaamiota (savi). Joskus käytän Tea Tree-mustapääkuorintaa, mutta se kuivattaa aika paljon.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Apolline - 20.01.08 - klo:16:43
Minun ihotyyppini on ihan selkeästi rasvoittuva. Toivon, että se vanhetessa asettuisi edes sekaihoksi. Olen 23-vuotias ja kärsin edelleen teinifinneistä.  :( Niitä sitten parhaani mukaan olen hoitanut sekä sisäisillä että ulkoisilla lääkkeillä, kosmetiikalla ja hoidoilla.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: ansq - 20.01.08 - klo:20:21
atooppinen, huonoimmillaan iho hilseilee, kiristää, jne, pahimmillaan on ihottumaa naamassa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: meriucha - 21.01.08 - klo:20:50
Ihoni on kauttaaltaan kuiva. Syön kalaöljyn lisäksi helokkiöljyä päivittäin ja siitä ei ainakaan ole mainittavaa apua löytynyt. Iho kuivuu vaikka pesisin ilman pesuainettakin, ja välillä aamulla saa laittaa rasvaa jos on nukkunut karhealla tyynyliinalla.

Finnejä saan yhden tai pari otsaan jos oikein syön kaikkea hyväskää, mutta vaan harva niistä kehittyy finniksi asti, yleensä kuivuvat itsellään.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: marketta - 11.02.08 - klo:11:46
Mulla on pintakuiva iho, jossa pieniä epäpuhtauksia nenässä ja sen ympärillä, leuassa sekä kulmakarvojen välissä. Joskus epäpuhtauksia on myös vasemmassa leukapielessä, luultavasti sen takia kun nojaan naamalla yleensä vasempaan käteeni ja räplään muutenkin sitä puolta naamaa miettiessäni  :-X Finnejä mulla on todella harvoin, yleensä epäpuhtaudet ovat mustapäitä. Minulla on myös couperosaa ja naama punoittaa todella herkästi melkein mistä tahansa (aurinko, tuuli, kylmyys, kuumuus, alkoholi, jännitys... lista on loputon).

Tällä hetkellä ongelmana on myös viikkoja kestänyt suunympärysihottuma (tmv), todella pahaksi tämä ei ole äitynyt mutta on silti jokseenkin ärsyttävä vaiva.

Tuotteina Lactolinen pesuneste, Erisanin kosteuttava päivävoide ja Aqualan L kuivempiin kohtiin.

Edit. Lisään vielä, että ihoni on punasävyinen ja viileä/neutraali.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Iia - 20.02.08 - klo:12:21
Rasvoittuva iho johon tulee herkästi epäpuhtauksia. Ikä ei ole auttanut asiaan. Ainoastaan Diane Novat toi iho-ongelmiin apua, mutta muuten hormonit ei sovi,  joten nyt mennään omilla hormoneilla ja iho kukkii aika ajoin kovastikin.  :(
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: hintsane - 24.02.08 - klo:18:27
Minun täytyy tunnustaa että en tiedä millä yksittäisellä termillä ihoani luonnehtisin. Päivän mittaan se rasvoittuu todella paljon, tuntuu että tunnin välein saa olla imeyttämässä pahimpia kiiltoja pois. Tosiaalta en kuitenkaan voi käyttää rasvaiselle iholle tarkoitettuja ihonhoitotuotteita, tuolloin rasvoittuminen vaan pahenee ja muutenkin iho  ärtyy entisestään. Iho ei mainittavammin kiristä pesunkaan jälkeen jollen nyt ihan käsienpesusaippualla innostu naamaa kuuraamaan. Yleensä iho punoittaa ja näyttää ikävän karkealta ja ärtyneeltä. Lapsena ja nuorena minulla oli hirvittävää atoopista ihottumaa, lapsena ensin taipeissa ja sitten murrosikäisenä kasvoissa, vieläkin saan kauhunväristyksiä kun muistelen sitä. Nyt onneksi ihottumat on pysyneet poissa jo lähes viisitoista vuotta. Kasvojen alueelle tulee joskus yksi tai kaksi finniä, niistä en kauheasti stressaa. Paljon ikävämmäksi koen hormonifinnit joita nousee sankoin joukoin säännöllisin välliajoin kaulan ja leuan välimaastoon. Yök :(

Olen kokeillut likimain kaikki mieleen tulevat ihonhoitosarjat läpi ilman suurempaa menestystä. Yleensä iho näyttää aluksi paranevan pariksi viikoksi jonka jälkeen tilanne palaa entiselleen. Oikeastaan ainoa tuotesarja joka on oikeasti auttanut oli jokin jonka nimeä en enää (tietenkään) muista, ostin niitä parikymppisenä kosmetologilta (vihreitä purnukoita joissa tummemman vihreä kansi) ja ne selvästi rauhoittivat ihoani. Harmittaa ihan vietävästi kun en muista mikä merkki oli kyseessä. Toisaalta tuosta on aikaa kulunut jo yli kymmenen vuotta, ehkei ne enää edes toimisi... Koko viime syksyn käytin öljypuhdistusta, sekään ei vähentänyt rasvoittumista mutta sen vaatimaa kuuma vesi ja mekaaninen hankaus ärsyttivät ihoa ja pahensivat couperosaa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: keijukainen - 27.02.08 - klo:09:53

Mulla on pintakuiva iho ja oikeastaan sen takia löysin tämän foorumin kun etsin netistä tietoa sopivasta putsarista. Aiemmin iho kiristeli pesun jälkeen käytin sitten puhdistusainetta tai en ja iho vaati päälle paksumman voiteen, josta taas aiheutui kiiltämistä iltapäivästä sekä kukkiva leuka. Musta/valkopäitä on nenän seudulla ja leuassa. Aiemmin kuivuus vaivasi vain talvisin, mutta muutama vuosi sitten olen säästynyt ongelmalta vain kesäisin. Ihossani on muutenkin suuri ero kesän ja talven välillä, rusketun helposti ja saan ison läjän pisamia kesäisin, mutta heti syksyllä iho kalpenee koko kylmäksi kaudeksi.

Juuresten rohkaisemana aloitin ensin miedomman öljypuhdistuksen eli hieroin kasvoihin kevyesti oliiviöljyä ja huuhtelin lämpimällä vedellä. Meikit lähti tosiaan ihmeen hyvin, mutta vaikka iholle jäi pesun jälkeen öljyä kosteuttamaan, ei se kuitenkaan riittänyt kuivempiin kohtiin ja jouduin kuitenkin käyttämään kasvovoidetta päälle. Nyt olen siirtynyt käyttämään öljyä kasvoilla saunareissuilla ja se tuntuu toimivan paremmin tuon lämpökäsittelyn jälkeen eikä iho pyydä enää kosteusvoidetta päälle.

Arkirutiineihin ostin Aqualan L-tuubin ja Erisan-meikinpoistoaineen. Meikittömän tai vähämeikkisen ihon puhdistan pelkällä voiteella ja kunnon ehostuksen Aqualan-Erisan-sekoituksella. Lisäksi olen luopunut aamupesusta ellen sitten treenaa aamulla. Levitän nykyisin joka suihkukäynnillä Aqualan-kerroksen kasvoille eikä iho kiristele. Tähän päälle sitten kosteusvoide. Finnejä mulle ei kauheasti enää tule, mutta nyt näyttää tulleen vakipaikka leukaan mihin (hormoni?)finni ilmestyy säännöllisin väliajoin. Mustapäiden määrässä en ole huomannut ainakaan vielä eroa, mutta ei ne niin näkyviä ole tähänkään asti olleet.


Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Auringonkukka - 01.03.08 - klo:00:51
Minulla on atooppinen kuiva iho/kuiva sekaiho (jos sellaista onkaan). Iho kiristää, kutisee ja hilseilee, couperosaa on hieman poskissa ja finnejä tai mustapäitä ei esiinny, ainoastaan nenänpielissä on näitä ns. valkopäitä ja nenänpielissä ja nenän alla ja hieman poskissa joitakin laajentuneita ihohuokosia, ei kuitenkaan kovin selvästi näkyviä saati häiritseviä. Ihottumaläiskiä tulee toisinaan. Allergiset reaktiot näkyvät kasvoilla helposti, ts. jos syö vaikka sopimatonta tuotetta naamaan ilmestyy punaisia läiskiä jne. Finnejä tulee harvoin, yleensä jos kuukautiset alkaa saattaa tulla tai on kova stressi. Kosmetologi aikanaan sanoi että ne epäpuhtaudet kasvoilleni ilmestyy sen takia että iholta puuttuu sekä kosteutta että rasvaa ja iho joutuu itse työntämään sitä rasvaa alta pysyäkseen edes vähän kunnossa.. tiedä sitten kuinka todenperäinen tämä väite on, sellaisella laitteella myöskin  mitattu kosteus-ja rasvapitoisuus ja molemmat oli tosi alhaisia. Kosmetologia siis jos on uskominen ihoni on atoppinen ja hyvin kuiva. Itse vaan en uskalla kuivaksi määritellä juurikin noiden pienten epäpuhtauksien takia. Iho ei kiillä juuri koskaan.

Käytän joka tapauksessa kuivan/erittäin kuivan ihon tuotteita, tarvittaessa kortisonia ja mahdollisimman paksuja voiteita. En vaan pidä rasvoista joissa kestää liian kauan imeytyä joten ehkä en käytä aivan oikeita tuotteita. Rasvaisetkaan voiteet ei aiheuta lisää epäpuhtauksia. Iho tykkää auringosta ja kesällä on yleensä parhaimmillaan. Pahimpina aikoina talvella/keväällä käyn solariumissa koska se helpottaa ihottumia ja kutinaa. Vaikka ihoni reagoi helposti, tuoksuja kestän hyvin mutta mitään kasvisaineosia/mineraaliöljyjä ei. Luulisi luonnontuotteiden olevan sopivampia mutta ei ::)Miten muut atoopikot on selviytyneet tästä talvesta? mulle tämä talvi on ollut aivan kauhea, vartalo on ihan täynnä ihottumaa ja älytön kutina päällä, mitkään rasvat ei tunnu auttavan ja toiset aiheuttaa jopa lisää kutinaa ja kirvelyä/saa koko vartalon muuttumaan punaiseksi.. Ja kasvoilla kans tätä. Syön nokkosrokon takia allergialääkkeitä ympäri vuoden mutta ne sekä kortisoni on olleet nyt tehottomia ja nyt vaihdettiin johonkin varsinaiseen kutinalääkkeeseen joka on onneksi vähän helpottanut. Katsotaan jos ehtisi sinne solkkuunkin taas jossain vaiheessa.. :-\
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Chiri - 07.03.08 - klo:11:25
Miten muut atoopikot on selviytyneet tästä talvesta? mulle tämä talvi on ollut aivan kauhea, vartalo on ihan täynnä ihottumaa ja älytön kutina päällä, mitkään rasvat ei tunnu auttavan ja toiset aiheuttaa jopa lisää kutinaa ja kirvelyä/saa koko vartalon muuttumaan punaiseksi.. Ja kasvoilla kans tätä. Syön nokkosrokon takia allergialääkkeitä ympäri vuoden mutta ne sekä kortisoni on olleet nyt tehottomia ja nyt vaihdettiin johonkin varsinaiseen kutinalääkkeeseen joka on onneksi vähän helpottanut. Katsotaan jos ehtisi sinne solkkuunkin taas jossain vaiheessa.. :-\

Mulla on ainakin ollut tosi vaikeeta ihon kanssa (myös atoopikko), tuntuu että tää ilmojen vaihtelu on vaikuttanu tosi paljon tähän tilanteeseen. Nytku tuli vähän pakkasta, niin iho on ihan verillä jatkuvasti (raavin unissani) mutta jos on vähän lauhempaa niin ei kutise niin paljon.. Onneks tää kutina ei ole kuitenkaan levinnyt kasvoihin..

Niin, eli ihosta voisi kertoa vähän.. Naaman iho on tosi kuiva, mutta rasvottuu helposti. Tosin olen siirtynyt nyt mineraalien käyttöön eikä oo ollu sitä ongelmaa enää :) Naamaa pesen ihan perusvoiteella ja välillä jollain puhdistusaineella mutta yleensä saan niistä vaan allergisen reaktion. Näitä reaktioita tulee aika usein, yhtäkkiä ilmestyy nyrkin kokoinen punainen läikkä keskelle naamaa, ihanaa :D Eikä mikään meikki peitä niitä. Mutta näihin on jo tottunut, koska koko elämän on joutunut kamppailemaan ihon kanssa..
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: bast - 08.03.08 - klo:18:40
En ole tainnutkaan kertoa tänne ihostani.
Mulla on siis pintakuiva. Finnejä ei enää juurikaan tule, mutta aknen jäljiltä on arpia. Iho tukkeutuu herkästi. Mustapäitä on aika paljon, vaikka tilanne onkin viimeaikoina vähän helpottanut (Humektan pelastaa). Poskipäissä ja nenässä on myös laajentuneita ihohuokosia. Iho ei ole yleensä erityisen herkkä, on kestänyt rankkojakin hoitoja. Olen myös aika kalpea ja rusketun vain ruman kellertäväksi.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lila - 05.04.08 - klo:11:48
Pintakuiva iho, talvella ehkä ihan jopa kuiva. Pieniä mustapäitä nenässä ja leuassa, lievää taipumusta tukkeutumiseen. Yksittäinen hormonifinni puhkeaa jonnekin (usein leukaan) tiettyyn aikaan kuukaudesta. Iho on hyvin vaalea, ruskettuu hitaasti, mutta ei kyllä pala kovin herkästi. Hienoisia rypynalkuja on ilmealueilla, tosin ne ovat näkyviä vain silloin kun ilmehtii. Hyvä kosteutus häivyttää niitä tehokkaasti, vastaavasti huonot yöunet ja juhliminen vanhentaa ihon ulkonäköä hetkellisesti aivan havaittavasti. Iho voi selvästi parhaiten, kun ruokavaliossa ei ole sokeria juuri lainkaan (paitsi hedelmistä ja marjoista) ja tärkkelystäkin vaan pavuista, kasviksista ja juureksista. Sokerikuorma näyttää sekä vanhentavan, että kuivattavan ihoa. Ikävä kyllä olen makean perään  ::).

Olen jo jonkin aikaa pyristellyt kohti luonnonmukaisempaa ihonhoitoa. Ihon kosteutukseen käytän päiväksi jojobaöljyn ja aaloegeelin yhdistelmää (muitakin öljyjä täytyy kokeilla). Yöllä annan yleensä ihon hengittää - tapa on peruja ajalta, jolloin käytin tri Hauschan tuotteita, herkistyin kuitenkin kasvovedelle, joka oli lempituotteeni ja sarja jäi. Toisinaan saatan kuitenkin laittaa yöksi karitevoi ja/tai kookosöljyhoidon.Putsariksi otin juuri käyttöön Lushin Baby Facen ja Sweet Japanese Girlin, joita vuorottelen ihon tarvetta tunnustellen. Tuntuivat alkuun vähän hankalilta, mutta iho näyttää tykkäävän hyvää, eiköhän näillä jatketa. Varsinaista kasvovettä ei ole käytössä, mutta Avenen lähdeveden hankin juuri mineraalimeikin päälle suihkuteltavaksi.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: porsas - 07.04.08 - klo:13:48
18 vuotiaan naamani iho on ilmeisesti sekaiho, kun pesun jälkeen saattaa olla todella kuivakin (kuivattavimmat naamanpesuaineet, kuten nivean young -sarjan puhdistusgeeli, eivät tule kysymykseenkään) mutta t-alue rasvoittuu todella nopeasti. Finnejä tulee helposti.
Ykköspuhdistusaine on ehdottomasti Nivean Hydrating Cleansing Milk (kaikille ihotyypeille), kosteuttaa ihoa jo pestessä ja on tähän mennessä pitänyt finnit parhaiten poissa. Kosteusvoiteista en ole vielä löytänyt Sitä Oikeaa, mutta Herbinan marjaspa toimii paremman puutteessa. Ostin tosin tänään Nivean Aqua Sensationin, joten saapi nähdä tulisiko tuosta se uusi ykkönen. Kuorimiseen käytän yleensä Freemanin vadelma&manteli&kiivi -kuorintaa ja silloin tällöin naamiona saman puljun avocado&oatmeal -savinaamiota tai Montagne Jeunessen yksittäispakattuja naamioita (erityisesti saunamaskia, karkottaa finnit loistavasti).

Vartaloni ihon on melko normaali, ei suurempia ongelmia siis yleensä. Tosin kainalot ärtyvät ja kukkivat ihottumasta helposti, minkä jälkeen ovat kuivat ja hilseilevät jopa kuukausia. Kädet kuivuvat talvisin korpuiksi, enkä meinaa muistaa rasvata  :-[
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: kaz^ - 08.04.08 - klo:17:20
Ihoni on erittäin vaalea pintakuiva sekaiho. Nyt talvella kuivumisen todella huomasi, koska kävin sarjan mikrohiontaa kosmetologilla. Myös couperosaa on poskissa jonkin verran :(. Mustapäitä on otsassa, nenässä ja leuassa. Finnejäkin ilmestyy säännöllisesti, minkä yritän nyt saada kuriin käyttämällä mineraaliöljyttömiä ihonhoitotuotteita ja kosmetiikkaa. Onneksi täällä foorumilla on todella paljon tietoa ja käyttäjäkokemuksia eri tuotteista, joten luenkin foorumia säännöllisesti. ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Mellie - 13.04.08 - klo:14:51
Mun iho on aina ollut aika "helppo", eli ei ole ollut paljon vaikeuksia finnien ja muiden epäpuhtauksien kanssa edes teini-iässä. Sanoisin että se on pintakuiva, ei rasvoitu. Muutama näppy tulee silloin tällöin leukaan. Jotenkin tuntuu siltä ettei se vaadi mitään hirveitä hoitoja, ja onhan se iho pärjännyt ihan hyvin vaikka joskus jää pesut väliin jne.

Yleensä pesen Dermosilin E-puhdistusvaahdolla, pyyhin LactoLinen kasvovedellä (tämä on Juurikasvun innoittama uusi tapa) ja nykyään käytän kasvovoiteena Humektania (myös Juurikasvun ansiosta).
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: höpsötär - 13.04.08 - klo:22:02
Kuulun samaan sarjaan, joita tuntuu todela riittävän: pintakuiva sekaiho. Kauan käytin Yves Rocherin sekaihon tuotteita, mutta jotakin jäi aina puuttumaan. Siirryin 2½ vuotta sitten Avonin tuotteisiin, joista löytyy edullisesti laadukkaita, sekä Clearskin-sarja että vihreä Solutions-sarja, edellinen finni-iholle ja jälkimmäinen enemmän sekaiholle. Satunnaisesti käytän myös muita, esim. ostin hiljakkoin Nivean puhdistusgeelin Nivea Visage Young Wash Off. Sen jälkeen täytyy laittaa tosin esim Avonin Extra Firming-kosteusvoidetta. En todellakaan oo enää nuori, ikä 45.... ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: LaPompadour - 19.04.08 - klo:23:05
Ihoni on pikamääriteltynä pintakuiva sekaiho. Suurimpia ongelmia ovat mustapäät ja ihon kiiltely T-alueella. Hyvällä hoidolla ihoni käyttäytyy kuitenkin useimmiten kiltisti. Toimivimmaksi olen havainnut säännöllisen puhdistuksen herkän ihon tuotteilla aamuin illoin (puhd. maito/voide + kasvovesi), jonka jälkeen käytän yöksi retinolituotetta ja päiväksi antioksidanttista seerumia + tehokkaan aurinkosuojan sisältävää voidetta. Iho on muuttunut kirkkaammaksi ja kuulakkaammaksi, huokoset pieneni ja näpyt ovat vähentyneet huomattavasti retinolin myötä  :-* Muutoksen huomas jo parin viikon käytön jälkeen ja nyt olen käyttänyt retinolia sisältäviä tuotteita jo n. 5 vuotta, enkä aio lopettaa!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Magia - 19.04.08 - klo:23:19
En ollutkaan näköjään tähän ketjuun kirjoittanut, vaikka muistelen kyllä kirjoittaneeni ihotyyppini jonnekin. Voi tosin olla, etten vain löytänyt vanhaa viestiäni, joten sen voi poistaa jos joku sellaisen sattuu bongaamaan.

Ihoni on vähän sekaihon ja rasvoittuvan väliltä, kallistuu ehkä kuitenkin enemmän jälkimmäiseen. Ihoni ei nykyisin oikeastaan koskaan ole edes pintakuiva. Finnejä minulla on harvemmin, paitsi suurien suklaahimojen jälkeen. Mustapäitä löytyy jonkin verran nenästä ja leuasta, mutta ne eivät onneksi näy. Posket ja nenänaluset ovat kovin punoittavat, luultavasti couperosaa, mutta en ole varma. Ihoni muutenkin punoittaa helposti. Silmänalusten tummuus on myös ongelmana.

Pyrin hoitamaan ihoani pääasiassa yksinkertaisilla ja luonnollisilla tuotteilla sekä tavoilla. Tykkään mm. Erisanista, L'Occitanesta, Paula's choicesta, Lactolinesta, Korresista, Dermosilista ja apteekin sarjoista. Välillä pidän myös vapaapäiviä hoidosta, en pese enkä rasvaa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: kiwi - 20.04.08 - klo:12:55
Ihoni on sekaiho, pintakuiva(talvisin) ja rasvoittuva. Finnejä on todella harvoin, mutta mustapäitä on jonkin verran nenässä. Mustapääni myös näkyvät. Nenänpielien punoitus ja silmäalusten tummuus tuntuu olevan ongelmana, sekä tuo pintakuivuus talvisin. Couperosaa on ilmeisesti poskissa ja nenänpielissä.

ihonhoitotuotteista käytän mm. luonnonöljyjä, Erisania, Eucerinia, Lactolinea, Humektania, Aqualan L:ää ja muita apteekin tuotteita.

Olen syönyt monia vuosia sitten Roaccutanin. Tehosi erittäin hyvin! Mulla oli finnejä myös selässä, mutta eipä ole kuurin jälkeen näkynyt kuin muutama hassu. Sivuvaikutuksina tuli vain kuivuus.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: savi - 21.04.08 - klo:23:59
Suomalaisille tuttu pintakuiva sekaiho, talvella saattaa ärtyä erittäin pintakuivaksi mutta ei siltikään kaipaa yhtään ylimmääräistä rasvaa vaan pikemminkin kosteutta. Lisäksi ihoni on epäpuhtauksiin taipuvainen eli finnien tuloa ei voi estää. Tuntuu että edistystä on tapahtunut, mutta kuitenkin hyvin hankala tulla toimeen tämän ihon kanssa. Myöskin mustapäitä löytyy ja pari pientä arpea aknen jäljiltä.

Tällähetkellä käytössä Korresin voiteita, Aloe vera geeliä ja kasvovetenä omenaviinietikkaa vedellä laimennettuna. Putsarina luottokamani Vichyn Oligo 25.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lila - 25.04.08 - klo:18:04
Jaahas, jos tännekin turisisi jotain!

Ensinnäkin ihon yleisvaikutelma on minulla oikein hyvä, kohtuullisen tasainen ja tasavärinen. Hentoisia verisuonia erottuu nenänpielissä ja silmien alla on hieman tummaa, mutta normaalisti en näytä pandalta.

Tarkempi tarkastelu paljastaa: Pieniä mustapäitä t-alueella, nenässä toisinaan melko paljonkin. Mustapäiden määrä paljastaa helposti tuotteissa mahdollisesti olevat tukkivat ainesosat, mustapäiden lisääntymisen huomaa  muutamassa päivässä tuotteen käytön aloituksesta. Pintakuivuutta, ajoittain pahempana, mutta etenkin kesällä ei juuri lainkaan. Yksittäisiä finnejä, jotka yleensä tapaavat liittyä kuukautiskiertoon - oikeastaan voi sanoa, että normaalitila ihollani on se, että finnejä ei ole. Hiusjuonteita silmien ympärillä, ehkä vähän otsassakin - mutta hei, olenkin jo pitkästi yli kolmekymppinen!

Mitenkäs sitten luokittelisin ihoni? Se ei ole erityisen herkkä, kuivuuteen on taipumusta, pigmenttiläikkiä ei ole mutta luomia on runsaasti, ruskettuu hitaasti mutta ei pala kovin helposti, ja tosiaan juonteita on aika vähän. Jos käyttäisin Leslie Baumannin (http://www.skintypesolutions.com/) iholuokitusta, kallistuisin ehkä tyyppiin DRPW, eli dry, resistant, pigmented, wrinkled (ryppyihin  on kyllä taipumusta selvästi).

Minä olen periaatteessa sitä mieltä, että ihonhoidolle ei oikeastaan ole mitään tarvetta. Tarve syntyy olosuhteista ja tavoista: ruokavaliosta, elinpaikasta (ilmasto, saasteet), ehostamisesta... Koska haluan meikata, asun kaupungissa, jossa iho altistuu koko ajan pölylle ja ilmansaasteille, asun ilmastossa, jossa etenkään oma ihotyyppini ei voi hyvin (liian kylmää, liian alhainen suhteellinen ilmankosteus) ihonhoitorutiini on välttämättömyys. Pyrin kuitenkin pitämään hoidon eräänlaisessa minimissä.

Puhdistus: yritin vaihtaa LUSHin kasvoputsareihin, mutta tästä ei ihoni tykännyt. Vaikka Baby Face on tosi hellävaraista ja öljyistä, sen ongelma on todella paksu vahamainen koostumus - aine pitää pyyhkiä iholta melko voimakkaasti. Ja vaikka ihoni ei ole herkkä kemikaaleille, hankauksesta se ei pidä. Oudosti aine hävitti mustapäitä nenästä, mutta umpinaisia finnejä ilmestyi sitten leukalinjaan ja poskille.

Valitsin putsarikokeiluun Vichyn Normaderm Lactogelee Demaquillante Peau Nette:n, miedompi epäpuhtaan ihon putsari. Tämä on kaukana luontaiskosmetiikasta, mutta ainakaan puhdistusaine ei jää iholle pitkäksi aikaa. Valitsin sen lähinnä ainesosien perusteella: tuotteessa on mm. glykolihappoa, joka kuorii kuivaa ihosolukkoa kemiallisesti. Tykkään myös putsareista, jotka huuhdellaan pois iholta. En osaa vielä sanoa, toimiiko. Palaan parin viikon päästä päivityksellä, mutta ainakin tuote on miellyttävä käyttää ja näyttää poistavan meikit hyvin.

Silmämeikin poisto: Vahvemmat silmämeikit poistan esim. manteliöljyllä ennen ihonpuhdistusta.

Kasvovesi: Varsinaista kasvovettä en käytä, mutta Avenen (tai jonkun muun valmistajan) lähdevettä tykkään kyllä suihkutella iholle jos kiristävä tunne yllättää.

Kosteutus: Kosteutuksessa käytössä luonnonöljyt (pääasiassa Jojoba) ja aaloegeeli.

Erikoishoidot: Näppylöille 100% teepuuöljyä paikallisesti. Kemiallista kuorintaa teen iholle silloin tällöin, nyt on käytössä Kanebon Silk Peel, joka kestää ikuisuuden.

Meinaan testata myös LUSHin tuorenaamioita, nyt on tosin kokeilut vähän holdissa, kunnes saan nuo yksittäiset finnit rauhoittumaan. Kokeiltu on jo Catastrophe Cosmetics (oikein hyvä pikakaunistaja), The Sacred Truth (en testikäytössä huomannut ihmeempää vaikutusta) ja Brazened Honey (putsasi melko hyvin mustapäitä, happaman oloinen, kuorii siis sekä hapolla, että naamiossa olevilla rakeilla (joilla en kyllä itse tykkää hieroa)).

Retinoli on harkinnassa, lähinnä silmänympäryksille. Haluaisin tosin tuotteen, jossa ei ole hirveästi muuta ylimäärästä, vain yksinkertainen voidepohja + retinoli. Tuollaista taitaa saada vain reseptillä.

Aurinkosuoja: Aurinkosuojatuotteita ja itseruskettavia en käytä. Suojaudun auringolta vaatteilla ja pysyttelemällä paahteisimpaan aikaan varjossa, vältän palamista aivan ehdottomasti. Jos joudun ihan mahdottomaan vuorokaudenaikaan pitkäksi aikaa paahteeseen, sinkki- ja titaanioksidipohjaista suojaa saataan käyttää - yleiskäytössä nämä ovat kuitenkin niin jankkia ja jättävät iholle valkoisen pinnan, että ei kiitos. Kevyt rusketus tulee joka kesä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: grizzie - 03.05.08 - klo:18:11
Uusiksi tämäkin.

Eli siis ihoni on käynyt läpi niin e-pillerit, antibiootit kuin ulkoiset antibioottivoiteet viimeisen 4 vuoden aikana. E-pillerit rauhoittivat ihoni ja loppuaikana ennen pillereiden lopettamista iho oli lähes täydellisen virheetön. Vuosi sitten kuitenkin ihon kunto romahti aivan pohjalukemiin ja katselin siinä tovin, kunnes laukkasin lääkärille. Ennen ihonhoidon alkamista kuitenkin ilmaantui kaikennäköisiä hormoonijuttuja, joten vasta vuosi ihon puhkeamisen jälkeen sain uuden e-pillerireseptin, josta nyt on syöty kohta ensimmäinen liuska.
Erittäin pintakuiva, tukkeutumiseen altis rasvainen akneihoni ( :-\) on alkanut pikkuhiljaa kuivumaan ja tällä hetkellä joudun lätkimään kosteuttavaa naamiota ja superkosteuttavaa voidetta kilpaa kasvoille. Toivon, että kesän jälkeen iho alkaisi toimimaan taas kunnolla ja voisin heittää vuoden kestäneen stressin ihon takia narikkaan.
Muuten ihossa on paljon laajentuneita verisuonia nenänpielissä. Poskipäät sekä nenä punoittavat aika ajoin, enimmäkseen talvella.
Tummanpunaisia arpia ovat posket ja otsa täynnä, mitään syviä arpia ei kuitenkaan ole päässyt muodotumaan. Ihoni on tällä hetkellä oikein sileä, mutta arvet lähinnä saavat vaikutelman siitä, että ihoni on aivan aknen peitossa.

Jahh, katsotaan miten e-pillereiden teho alkaa vaikuttamaan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: mäykkyliini - 07.05.08 - klo:17:47
Vaalea, pintakuiva, kasvojen keskiosasta rasvoittuva iho. Lievästi laajentuneita ihohuokosia vähän kasvojen keskiosassa. Ihoni punoittaa herkästi lämpötilojen vaihdellessa. Rusketun myös helposti, tosin ihoni palaa jos olen unohtanut suojakertoimet ja istun kauan (>30min) auringonpaisteessa.
Roaccutan - kuurin (n. vuosi sitten) jälkeen ei tukkeumat ole juuri vaivanneet, ainoastaan jos olen käyttänyt jotain epäsopivaa voidetta tai meikkiä. Humektan toimii minulla hyvin kosteusvoiteena niin päivä- kuin yökäytössä.
Kuorin ihoani Lumenen hellävaraisella rakeettomalla kuorinta-aineella (olen kuullut, että rakeet voivat edesauttaa jo ennestään laajentuneiden huokosten suurenemista(?); rae huokosen sisällä + pyörimisliike) ja tehokosteutan yleensä Lumenen kosteuttavalla naamiolla. Silmänympärysihoni on ruvennut kuivumaan todenteolla viimeisten parin vuoden aikana, liekkö osasyynä vuoden takainen Roaccutan..? Samoin huuleni ovat rutikuivat ja niitä saa olla jatkuvasti rasvaamassa.
Meikkaan joka päivä ja myös puhdistan perusteellisesti meikit iltaisin.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Firestarter - 09.05.08 - klo:20:35
Vaalea, kuivuuteen taipuvainen ja  herkkä iho.Ei pala hirveän herkästi muttei helposti rusketukaan.
 Epäpuhtauksia esiintyy välillä suun ja leuan alueella. Eniten itseäni häiritsevät kuivuuden ja ärtyneisyyden kombinaatiosta kehkeytyvät punoittavat läiskät, muuten ihoni on ihan ok.
Ihoni sietää silikoneja muttei mineraaliöljyjä.
Käytän meikinpuhdistukseen ja aamuisin Erisanin puhdistusgeeliä. Kosteusvoiteena tällä hetkellä Erisanin kosteuttava kasvovoide. Olen myös viime aikoina käytellyt Aqualania joka tuntuisi myös soveltuvan  iholleni.

edit: väärä tuote
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: sadelma - 28.05.08 - klo:20:57
Pitääkin kirjoittaa tähän ketjuun, kun kävin juuri kosmetologilla ja iho on nyt analysoitu. Tosin kosmetologi ei kertonut juurikaan mitään sellaista mitä en olisi jo tiennyt... Eli iho on pintakuiva, otsassa, leuassa ja varsinkin nenässä on mustapäitä. Finnejä tulee edelleen toisinaan, vaikka e-pillerit ovat vähentäneet niitä paljon. Iho rasvoittuu helposti päivän mittaan. Nenässä ja sen ympärillä on suurentuneet ihohuokoset. Poskissa herkistymistä ja laajentuneita pintaverisuonia (tätä en ollutkaan huomannut itse, vaikka kasvot helposti punoittaakin...) Poskia ja kaulaa vaivaa kosteusköyhyys. Kaulaa muistankin rasvailla ihan liian harvoin. Myös silmänympärysiho on paikoitellen hieman kuiva. Luomet jaksaa silti rasvoittua..

Ihonhoitotuotteissa mulla on käytössä pääasiassa Korresia ja Dermalogicaa
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Cadsuane - 25.06.08 - klo:14:00
Pintakuiva, sekaiho, joka aina pesun jälkeen huutaa rasvaa ja pian sen jälkeen rasvoittuu uudestaan t-alueelta nopeasti.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Caroliina - 25.06.08 - klo:23:33
Sanoisin, että pintakuiva sekaiho. Pesun jälkeen kyllä kiristää, mutta viimeistään parin tunnin kuluttua kiiltää öljyisenä. Talvisin myöskin ihon pinta helposti hilseilee ja meikkipohja näyttää rumalta, mutta jos laitan tuhdimpaa voidetta, niin kiiltää kahta kauheammin. Varsinainen murheenkryyninaama siis.  :P
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Pampula - 27.06.08 - klo:15:30
Ihoni on sekaiho, varsinkin talvisin poskipäistä kuiva ja kiristävä. Poskipäissä on myös couperosaa. Otsa, nenä ja leuka kiiltelevät. Leuassa ja nenänpielissä on vähän punoitusta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Lalla - 05.07.08 - klo:15:40
Ihoni on todella vaalea ja kylmäpohjainen (ei rusketu, jonkin verran pisamia), ohut (punoittaa herkästi kuumassa ja kylmässä) ja kuiva. Epäpuhtauksia oli enemmän ennen, mutta maitotuotteiden käytön lopettamisen jälkeen ei juurikaan paitsi jos retkahdan kuurista tai tulee käytettyä paljon mineraaliöljyjä sisältäviä tuotteita. Pieniä epäpuhtauksia on, mutta yleensä älyän pysyä niistä erossa sillä eivät näy kovin pahasti, jos en rupea räpläämään. Eniten ärsyttaa se, että pieninkin väsymys tai virhe näkyy tosi selkeästi naamassa. Talvella ärsyttaa myös kovassa pakkasessa olla petteri punakuono  ::) Sekä tietenkin ikuinen tarpeeksi vaalean meikkivoiteen, peitevoiteen ja puuterin metsästys, nyt tosin on sopivat tuotteet kaapissa.

Puhdistan joka ilta meikit pois, parhaita ovat tuotteet, joilla saa kaikki meikit pois samalla kertaa. Yritän aina loytää mahdollisimman halvan ja yksinkertaisen mineraaliöljyttömän puhdistustuotteen, sillä mielestäni ne toimivta yleensä parhaiten. Puhdistustuotetta kuluu paljon, joten turha ostaa kallista. Yleensä käytän Erisanin puhdistusgeeliä. Rasvaan naaman aamuin ja illoin sekä käytän aurinkosuojallista meikinpohjustusvoidetta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Luriana - 05.07.08 - klo:15:53
Vastaanpas minäkin:

Ihoni on herkkä sekaiho, joka rasvoittuu helposti T-alueelta. Finnejä on satunnaisesti, ja  mustapäitä ja laajentuneita huokosia nenässä, leuassa, sekä otsassa. Tämä onkin ihoni ongelmakohta. Koska olen hyvin vaalea, kaikki mustapäät ja epäpuhtaudet erottuvat ihostani hyvin selvästi. Kesä tuo hieman helpotusta, sillä päivetys tasoittaa ihoni sävyä huomattavasti. Tosin en voi ottaa aurinkoa mielin määrin, sillä palan hyvin nopeasti.

Ihon sävy on hyvin vaalea ja neutraali, ei missään nimessä punertavaan taittuva. Minulla on ollut suuria ongelmia löytää oikean sävyisiä ja tarpeeksi vaaleita kasvomeikkejä.

Teini-iässä kärsin keskivaikeasta aknesta, joka on kuitenkin vuosien saatossa rauhoittunut. Ihon kunto on koko ajan parempaan päin menossa.

Jos pääsisin eroon nenän isoista mustapäistä, olisin ihooni todella tyytyväinen!  ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Mile - 15.07.08 - klo:19:29
Ihoni on rasvainen. Rasvoittuu melko nopeasti kaikkialta, ehkä nopeiten T-alueelta. Otsassa pieniä näppylöitä, ja hieman muuallakin, eli aika helposti tulee epäpuhtauksia. Ihohuokoset on hieman laajentuneet poskilla. Välillä myös pientä punoitusta.
Pesen aamuin illoin ihon L'oreal pure zone puhdistusgeelillä (rasvaiselle iholle tarkoitettu) ja sen jälkeen rasvaan Humektanin perusvoiteella. Iltaisin käytän puhdistusgeelin jälkeen kasvovettä (Herbina Fresh Care). Sitten kerran tai kaks viikossa kuorin ihon kuorintavoiteella. Kerran viikossa myös kasvonaamio.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: pitkätukka - 21.07.08 - klo:19:13
Aivan sairaan rasvainen iho teinistä asti, eikä ihotyyppi ole niistä ajoista muuttunut (ikää 31). Tämä on seborrea-iho, johon kuuluu rasvaisuus silmäluomia myöten. Kaikkein rasvaisin se on, yllätys yllätys, otsasta ja nenästä, mutta ei siinä kyllä voi sanoa olevan yhtään kuivaa tai edes normaalia kohtaa. Jos en painele ihoa kauttaaltaan päivän mittaan lasvopaperilla tai hätätapauksessa vessapaperilla (joka todellakin tulee rasvaiseksi  :o), niin rasva alkaa valua viimeistään 7-8 tunnin kuluttua silmiin ja kirvellä niissä. Olen joskus ottanut aikaa ja todennut, että otsasta ja nenästä alkaa pukata näkyvää rasvapisaraa jo puolen tunnin kuluessa puhdistuksesta. Huokoset ovat tietysti isot.

Meikatessa iho pysyy jollain lailla hallinnassa niin, että pohjustan silmämeikin jollain rasvaisuutta sitovalla tärkkelyksellä. Käytössä on ollut niin Ohrakas kuin Maizenakin ja jopa perunajauho toimii. Jos käytän meikkivoidetta, tärkkelystä meikkivoiteen päälle ja sitten vasta puuteria. Parin tunnin välein painellaan rasvaa pois paperilla. En tosin viitsi yleensä arkisin laittaa meikkivoidetta, vaan pelkästään puuteria, mutta silmäluomet on pakko pohjustaa paremmin. Edes hiukan kuivempi iho olisi tosi rok, mutta ei voi mitään. Hyvä puoli lienee se, että rasvainen iho ei ehkä rypisty niin nopeasti kuin kuiva.   
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: muru - 27.07.08 - klo:18:07
Vähän pintakuiva, tasainen, finnejä ja epäpuhtauksia vain harvoin. Helposti ruskettuva iho.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Copper - 27.07.08 - klo:18:47
Minulla on sekaiho. Talvella se on enemmän tai vähemmän pintakuiva, kesällä rasvoittuu enemmän. Epäpuhtauksia ei ole mitenkään ihmeen paljoa. Kaiken kaikkiaan olen ihoon tyytyväinen, vaikka olisi kuitenkin kiva, jos se rasvoittuisi pikkuisen vähemmän.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Liina - 31.07.08 - klo:16:17
Mun iho on myös sekaiho. Kesällä se on rasvottuva, erityisesti t-alueelta ja silmäluomista. Kevällä ja syksyllä se on melkein normaali ja talvella kuiva. Tarviin siis kolmenlaiset tuotteet kasvoille vuodessa.  ::) Finnejä mulla tulee eniten outoihin paikkoihin: poskiin, kulmakarvojen alapuolelle ja ohimoihin. Mun iho ei ole kovinkaan herkkä, paitsi kovilla pakkasilla tai jos sitä kuorii vähänkään liian usein. Eniten mua harmittaa se, että mun kasvojen iho on suun ympäriltä vähän tummempaa ja kellertävämpää, mikä on tosi ruma (huomaako sitä edes muut?). Lisäksi mun iho on väriltään harmahtavan kellertävä (=neutraali?) ja ehkä toi sävy just saa mut näyttämään talvella sairaan kalpeelta.

Kasvojen ihoa saa siis koko ajan tarkkailla, koska jos käyttää liian rasvasia tuotteita -> tulee finnejä ja jos käyttää liian kevyitä tuotteita -> tulee finnejä. Vartalon ihon hoito on helppoa: rasvaa, rasvaa, rasvaa… Paitsi selkä, mistä pukkaa finnejä vaikka kuinka pesis, kuoris ja hoitais. Plääh
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Aleese - 13.08.08 - klo:09:26
Mulla on pintakuiva sekaiho. Ihohuokoset on ehkä ihan vähän laajentuneet nenästä, mutta melko normaalit kuitenkin. Ihoni alkaa kiiltelemään päivänmittaan, mutta pesun jälkeen se tuntuu kuivalta. Etenkin silmänympärykset ovat kuivuvat helposti, tosin tilanne tuntuu jonkin verran helpottaneen kun otin silmämeikinpuhdistusaineekseni Aqualan L:n. Pari hormonaalista finniä saattaa ilmaantua otsaan tai leukaan silloin tällöin, mutta muuten niitä ei juuri ole. Ihoni tuntuu kaipaavan reilusti kosteutta, muttei niinkään rasvaa ja käytänkin kosteusvoiteena ihan apteekin voiteita, Humektania tai Apo Basen Hydrogelia. Kasvojen puhdistukseen mulla ei ole erityisiä suosikkituotteita, vaan kokeilen usein uusia ja etsin vielä suosikkia. Pyrin kuitenkin välttämään alkoholia puhdistustuotteissa.
muoks. Unohdin kertoa, että ihoni ei ole kauhean herkkä, vaan kestää esimerkiksi kuorintaa hyvin.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Blitz - 31.08.08 - klo:20:27
Atooppinen, kesällä ihan ok, mutta talvella rystyset ja sormet kuivuvat ja rypityvät, samoin kyynärpäät. Olen hyvin nuori, mutta käteni ovat kuin 50 vuotiaalla, pienenä en käyttänyt kosteusvoiteita ja on nyt kostautunut :'( nyt käytän iholla tummelia ( :D ), kasvoilla Lumenen kosteuttavaa puhdistusvoidetta (Radiant Touch with cloudberry)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: lindaw - 02.09.08 - klo:22:56
Ihoni on lähinnä normaali sekaiho, ei erityisen kuiva eikä rasvainen. Joskus otsa kiiltää tai pesun jälkeen ihoa kiristää. Finnejä on ehkä kerran vuodessa. Minulla on paljon pisamia ympäri vuoden ja iho palaa helposti, eikä rusketu ikinä. Tärkein tuotteeni onkin suojakertoimella varustettu kosteusvoide (nyt käytössä Cliniquen Superdefense, tykkään).

Ihoni on aina ollut hyväkuntoinen ilman mitään hoitamista. Yritän nyt opetella pesemään sitä ja kosteuttamaan sekä suojaamaan joka päivä auringolta pimeimpiä talvikuukausia lukuunottamatta, ettei sitten vanhempana tule ongelmia.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Cabello - 08.09.08 - klo:18:13
Minäkin voisin yrittää jotakin tähän sepostaa:

Minun ihoni ei ole rasvainen, mutta ei kuivakaan. Otsani rasvoittuu kyllä hyvin herkästi, sillä minulla on lyhyet etuhiukset jotka ovat tietenkin sitä vasten.

Pisamia minulla on ollut koko ikäni, mutta pienenä niitä oli hyvin vähän. Vanhetessa olen saanut niitä lisää hyvin paljon, mutta en kyllä luopuisikaan yhdestäkään.

Kasvoni ruskettuvat aika helposti, mutta eivät kuitenkaan pala. Nykyään olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota auringolta ja muutenkin vain ilmalta ja sen saasteilta suojaamiseen.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: -j- - 17.09.08 - klo:08:11
Mun iho oli ennen rasvainen ja pintakuiva sekaiho, mutta nyt se on kuivahtanut ehkä ihan kuivaksi ihoksi. Näppyjä ei tule ja huokoset ei mene tukkoon juurikaan. Talvisin varsinkin kuivuus on todellinen ongelma, kesälläkään normaalin ihon tuotteet ei riitä.

Mikäs tässä on vanhetessa, kuivuessa ja rypistyessä  :(

Kaipaan noita 2 v takaisia aikoja.
Nimittäin nyt on taas rasvoittuva sekaiho, johon tulee näppyjä ja tukkeutumia, etenkin leukaan. Pahimmat näpyt lähti, kun aloin käyttää varsin tujua Eucerinin impure skin-kasvovettä ja - voidetta, sekä TBS tea tree-voidetta. Mutta nyt kun ilmat kylmenee, ihoa on alkanut kiristää. Ihmettelinkin jo, kuinka hyvin mun iho kesti noita uusia tuotteita kuivumatta.

Mikäs tässä on epäpuhtauksien kanssa painiessa  :(

Eli ikinä ei voi voittaa  ;)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Ophelia - 18.09.08 - klo:18:53
Jouduttuani luopumaan Yasmin-pillereistä oon nyt reilut puoli vuotta taistellut rasvoittuvan sekaihon kanssa.

Finnejä on tositosi harvoin, mutta muita tukkeutumia usein, ja iho rasvoittuu tosi nopeasti. Poskien, leuan ja suun ympäryksen iho tulee helposti jotenkin tosi epätasaiseksi (en tiedä onko tääkin jotain tukkeutumista, vai mitä ihmettä, näyttää ainakin että ihon pintakerroksen alle jotenkin "kerrostuu" rasvaa). Argh. Noh, mieluummin epätasaisuus joka ei näy kilometrin päähän kuin kipeät jättifinnit... Mutta ärsyttää silti kun Yasminien aikoihin iho oli tosi hyvä ja nyt tällanen.

Vichyn Normaderm-voide on ainut mikä tohon epätasaisuuteen auttaa, mutta käyttäisin mieluusti jotain edullisempaa ja meikkivoiteen alle paremmin soveltuvaa kosteusvoidetta. Humektania oon joskus sekoitellut Normadermin kanssa, mutta en jaksais sitäkään aina olla tekemässä. *huoh*
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: irso - 02.10.08 - klo:23:34
Vaalea, pintakuiva (lähinnä talvella) ja paikotellen vähän epäpuhdas naama on täällä. Kesäisin sopivia tuotteita on turha edes kuvitella käyttävänsä talvella. Naama pysyy diane novilla niin kauniissa kunnossa ettei arkena jaksa meikkivoidetta kovin usein käyttää, sävyinä lumenen 0 tai normateintin vaalein (johon tosin saa ihan hiukan sekoittaa valkoista peitevoidetta joukkoon)

Atopia on joskus diagnosoitu ja se, onneksi, oikeilee vaan käsissä, niissä tosin sitten senkin edestä. Käsiin ilmestyy sellaisia pieniä vesikellon näköisiä rakkuloita jotka kutisevat (ja joita on kiva puristella) jonka jälkeen iho kuivuu ja irtoilee ja sitten tulevat vesikellot. Muuten iho on ihan normaali, mutta talvisin kuivuu herkemmin ja kädet on todella pahat.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: badbomben - 27.10.08 - klo:10:10
Äärivaalea punapään sekaiho. Pintakuiva talvisin, kesällä hiukan traanimpi versio :D Punakkuuteen taipuva.

Diggaan Oriflamen comfort cleansing moussesta, kertakaikkiaan paras tuote ikinä! Muita suosikkeja ovat Mario Badescun mansikkakuorinta ja Themiksen suklaanaamio.Voiteissa ja kasvovesissä suosikit vaihtuvat tiuhempaan, nyt menossa mm Oriflamen ruusua sisältävä kasvovesi ja PAI:n päivävoide seka Ziajan Phytoaktiv-yövoide.

Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Bas - 27.10.08 - klo:22:12
Mulla on aika helppo ja vähähoitoinen iho. Sävy on sellainen aasialais-kellertävä, tosin pisamilla maustettuna, vähän tummempi kuin valtaosalla suomalaisista. Ei kuiva eikä rasvainen, ei ole koskaan ollut ihmeemmin näppyjä. Jos totta puhutaan, en muista että olisi ikinä ollut varsinaista finniä :o Tai ennen menkkoja tulee 1-2 sellaista pientä ihon väristä kohoumaa, yleensä leukaan, mutta ovat tosi huomaamattomia. En rusketu helposti, enkä pala koskaan. Toivon että ihoni on kuten äidilläni, jolla vielä kuusikymppisenä on todella vähän ryppyjä.

käytän kasvovoiteita varmaan parikertaa viikossa, yleensä omia miksauksia apteekin rasvoista ja öljyistä. Vartaloa rasvailen ehkä joka toinen viikko (se on niin työlästä ;D), meikkiä käytän vähän, yleensä vain ripsiväriä ja luomiväriä vähän silmän nurkkaan. Nukun meikit naamassa. Mutta vasta vuoroisesti välillä menee useita päiviä ilman meikkiä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Nnja - 07.11.08 - klo:13:20
Kuten monella muullakin, minullakin taitaa olla pintakuiva sekaiho. Otsassa on pientä näppyä, jotka ovat onneksi alkaneet pikkuhiljaa vähentyä. Mutta varsinainen murheenaiheeni on tässä puolen vuoden sisällä tulleet näppylät  ja epäpuhtaudet suunympäristöön (sekä muutamat poskiin), poskissani on myös muutamia vanhoja finniarpia.

muokataanpa vähän, kun muutoksia on ilmennyt.

Loppuvuodesta muutin ihonhoitorutiinejani melko reilusti ja tulosta on kyllä näkynyt. Otsasta lähestulkoon kaikki pikkunäpyt ovat hävinneet ja muualle kasvoihinkin tulee vain hyvin satunnaisesti jotain näppylöitä. Nykyään pesen iltaisin kasvot Aqualan L:llä ja sen jälkeen käytän Erisanin kasvovettä. Yövoiteeksi teen Pirkan Lastenvoiteesta ja Decubalin Face Vitalista sekoitusta, jota laitan melko reilulla kädellä. Aamuisin putsaus pelkästään tuolla kasvovedellä ja päivävoiteeksi Face Vitalia. Näillä olen saanut kasvojeni ihon parantumaan radikaalisti. Nykyään kiusanani ovat lähes ainoastaan finniarvet, mutta nekin toivon mukaan haalistuvat pois ajan saatossa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: TiGi - 13.11.08 - klo:19:21
Sekaiho löytyy täältäkin. Nenä on t-alueesta kaikista rasvaisin, otsa ja leuka on onneksi tasoittuneet teini-iän jälkeen. Poskien iho on kuivahko, ärtyy nopeasti ja saa kyllä olla ihan päivän välein rasvaamassa kunnon kosteuttavalla voiteella.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: baom - 16.11.08 - klo:01:25
Itseltäni löytyy kaikin puolin kuivahko ja herkkä iho. Varsinkin näin ilmojen kylmetessä ilmenee hiukan hilseilyä ja kiristystä. Epäpuhtauksia tulee harvoin, tosin nenän ja suun ympärillä hiukan mustapäitä.
Iho punoittaa herkästi ja poskilta löytyy couperosaa, leukaperissä näkyy myös hieman Keratosis Pilarista (ei tosin onneksi mitenkään selvästi, ts. ei huomaa kuin erittäin kirkkaassa valossa, kesäisin ei näy ollenkaan).

Olen kokeillut ihonhoitotuotteita kalliimmistakin merkeistä mutta omalle iholla parhaimmat ja hoitavimmat löytyy apteekista.
Pesuun Aqualan L, kasvovetenä Erisan, päivävoiteena Decubal Face Vital ja yövoiteena Pirkka Lastenvoide ( jonka löytämisestä iso kiitos tälle palstalle ;) ). Kesäisin saattaa päivävoiteena mennä pelkkä Humektan.
Vesipesun teen vain iltaisin meikkejä puhdistaessa, aamulla riittää pelkkä kasvovedellä pyyhkäisy.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: taiqa - 29.11.08 - klo:00:53
Minulla on kuiva, atooppinen ja herkkä iho. Ihohuokoset ovat pienet, finnejä ei tule juuri koskaan. Nenän päässä on kuitenkin sitkeitä mustapäitä. Poskilla on hieman myös couperosaa, iho punoittaa muutenkin aika herkästi ja reagoi voimakkaasti lämpötilanvaihteluihin. Iho ei kuitenkaan varsinaisesti kiristä, lähinnä kuivuus on pintakuivuutta. Miellänkin ihoni ehkä enemmän herkäksi, ja usein herkän ihon tuotteet sopivat iholleni parhaiten.

Säännöllisessä käytössä on Oriflamen herkän ihon tuotesarja sekä kuivan ihon tuotesarja, näitä käytän hieman vaihdellen. Talvisin ja syksyisin myös Oriflamen radience sarjan paksumpi kasvovoide sekä c-vitamiini kapselit ovat iholle herkkua. Kesällä ehdottomasti paras kasvovoide on ollut Essexin hydrogeeli. Myös Ceralania käytän välillä, jos iho kaipaa rasvaisempaa voidetta. Ihoa kuorin n. kerran viikossa, tämä pitää pintakuivuuden suht hyvin kurissa ja voiteetkin tehoavat paremmin. Kosteuttavaa naamiota käytän silloin tällöin, puhdistavaa naamiota vain nenälle.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: pitkätukka - 08.01.09 - klo:15:20
Tähän asti on ollut erittäin öljyinen iho, puhdistuksesta jo 1-2 tunnin kuluttua ihan öljyisen kiiltävä, mutta se on viime kuukausien aikana alkanut muuttua ensin vähemmän rasvaiseksi ja nyt se rasvoittuu enää vähän otsalta. Muuten se on lähes kuiva ja nenän vierestä poskilta välillä jopa hilseilevä.

Melkoinen muutos ja nopea kaiken lisäksi. Olenkin toivonut, että iho olisi vähemmän öljyinen, mutta tämä yllätti silti... itse asiassa olen odottanut sitä alle 20-vuotiaasta asti ja se tapahtui vasta nyt 31-vuotiaana. Samantapaisen kuivumisen olen havainnut hiuspohjassa (ennen tarvitsi pestä vähintään joka toinen päivä, nyt 1-2 kertaa viikossa).

Puhdistin kasvot aikaisemmin jollain geelillä, joka huuhdotaan pois vedellä. Se ei toimi enää, joten Siirryin nyt puhdistamaan pelkällä Erisanin kosteusvoiteella, jonka vain pyyhin kasvopaperilla pois. Voiteena olen käyttänyt jonkin aikaa kookosöljyn ja aloevera-geelin sekoitusta, mutta se alkaa tuntua nyt liian kevyeltä.

En toisaalta ole varma, onko poskien hilseily pelkkää kuivuutta vai oireileeko vanha ihottumani siinä. Mulla oli seborroinen ekseema koko yläkropalla kasvot mukaan luettuna, ja silloin erittäin öljyisen ihon aikaankin oli ajoittain hilseilyä kulmakarvojen yläpuolella, hiusrajassa ja juuri siinä poskillä nenän vieressä. Silloin ihotautilääkäri sanoi sitä ihottumasta johtuvaksi. Nyt sitä on vain poskilla. Iho ei ole muuten ärtynyt, joten kallistun tällä hetkellä kuivuuden puolelle. Olen laittanut joskus kuivimpiin kohtiin karitevoita, mutta ei sekään oikein pidä poskien kuivaa hilseilyä kurissa. Se näkyy törkeästi vasta siinä vaiheessa, kun meikkaan ja laitan puuterin. *huoh*

Olen siis keskellä ihomuutosta ja hiukan hämmentynyt, mitä tehdä sille.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: pallokala - 10.01.09 - klo:21:15
Ihoni on ollut viimeaikoina kuivuuteen taipuvainen. Erityisesti nenäni ja poskipääni hilseilevät kuivuuttaan kesät talvet, tietysti kylmä, viima tai saunominen vain pahentavat asiaa. Ihoni on myös vanhemmiten tullut herkemmäksi: kuorinnat, voimakkaasti hajustetut ja paljon alkoholia sisältävät tuotteet on täytynyt raakata pois ihonhoitorutiineista. Samoin joudun aika tarkkaan syynäämään tuotteiden sisältämät kasviuutteet allergioideni takia. Myöhäisestä teini-iästä kaksviitoseksi kärsin vaikeasta aknesta, johon auttoi oikeastaan vanheneminen ja hormonitoiminnan rauhoittuminen, kasvoihin tosin jäi muistoksi arpia. Itselläni ei Roaccutanista ollut mitään hyötyä, vaikka sitä useamman kuurin söinkin.

Meikkien ja ihon puhdistamiseen käytän Aqualania (en L tai Plus versoita), kasvovetenä on LactoLine ja kosteutuksessa toimii Lumenen hemmottelutippojen ja Aqualanin seos. Silloin tällöin teen omia kasvonaamiokokeiluja, mutta muuten ihonhoitorutiinini on todella pelkistetty. Aika hyvin olen saanut ihoni hilseilyn pidettyä näillä konsteilla kurissa. 
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: minnaliini - 10.01.09 - klo:21:54
Mulla on pintakuiva sekaiho. Parhaimmalta iho näyttää herkän (ja kuivan) ihon tuotteiden kanssa, kesäisin menee vähän tujummatkin aineet. Näppyjä tulee herkästi pakkasessa + kuukautisten aikaan. Olispa ainainen kesä!!!!

Käytän Erisania ja lisäksi jonkin verran luonnonkosmetiikkaa (Weleda ja Hauschka). Silikonit ja mineraaliöljyt on tälle iholle kauhistus!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: slala - 30.01.09 - klo:21:38
Omani voisin kai määritellä herkäksi, pintakuivaksi sekaihoksi. Eniten tuotteiden valintaa rajoittaa tuo herkkyys. Iho sekä ärsyyntyy että tukkiutuu helposti. Varsinaisia finnejä on suht hyvien tuotteiden ansiosta nykyään todella vähän, mutta jonkin verran on epätasaisuutta (sellaista pientä ihonväristä näppylää) lähinnä otsassa ja nenän vierillä. Nenässä on jonkin verran aika huomaamattomia mustapäitä. Erilaiset tukkivat aineet (mineraaliöljyt, silikonit ym.), kuivuus ja ihoa herkistävät aineet aiheuttaa mulla helposti näppylöitä, arkuutta ja punoitusta. Tällaiset ihoreaktiot kestävät aika pitkään parantua ja tasoittua, joten kokeilen yleensä uusia tuotteita aika varautuneesti ja maltilla, vaikka en nykyisiinkään tuotteisiin ole aivan täydellisen tyytyväinen. Dekoltee-alueen iho on mulla herkkä ja helposti näppyyntyvä.

Vakkarikäytössä ainakin Erisanin ravitseva kosteusvoide, Avènen herkän ihon puhdistustuotteet ja Avènen herkkää ihoa rauhoittava silmänympärysvoide.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Amie - 04.02.09 - klo:15:23
Ihoni on tosi herkkä, pintakuiva sekaiho. Nenä, otsa ja leuka rasvoittuvat päivän mittaan, mutta muuten iho on kuivuuteen taipuvainen. Finnejä ei ole lähes koskaan, mustapäitä löytyy kuitenkin muutamia. Couperosaa on poskissa ja muutenkin iho punoittaa helposti.

Käytän lähinnä herkälle iholle sopivia tuotteita, sillä iho reagoi herkästi liian vahvoihin aineisiin. Käytössä on ihan perustuotteita, Erisanin putsarit, Lactolinen kasvovesi, Humektan, Decubal Face Vital, Pirkka Lastenvoide ja satunnaisesti Korresin tuotteita. Kuorin ihon n. kerran viikossa ja käytän kosteuttavaa naamiota aina kun muistan.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: irina - 03.03.09 - klo:17:44
Minun ihoni on pintakuiva ja herkkä varsinkin näin talvella. Poskilta löytyy couperosaa ja nenässä on mustapäitä aika paljonkin. Muuten finnejä ei tule, kun yksittäisiä silloin tällöin. Vaikka iho onkin pintakuiva, se rasvoittuu jonkin verran nenän ja otsan alueelta.

Silmämeikin puhdistamiseen käytän öljylappuja ja tällä hetkellä kasvoihin erisania. Kasvovoiteena toimii talvella Aqualan L ja satunnaisesti niveaa,erisania ja herbinaa. Muita tuotteita ova mm. Lactolinen kasvovesi ja Favoran sy-voide.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: katajainen - 26.03.09 - klo:19:51
Minulla on varmaan sekaiho, ei rasvotu mitenkään erityisesti eikä ole kuivakaan, paitsi joskus kylmimpinä talvina silmäluomet kuivaa hieman, mutta se lähtee samantien pois kosteuttavammalla ympärysvoiteella. Finnejä tai näppyjä minulla ei juurikan satunnaisia lukuunottamatta ole, mutta mustapäitä löytyy nenästä aina, kun on laiminlyönyt vähänkään ihonhoitoa. Eli minulla on loppujen lopuksi melko hyvä iho tällä hetkellä ja olen erittäin tyytyväinen  :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Cecilia - 06.04.09 - klo:12:14
Minulla on rasvoittuva tai sekaiho. Iho rasvoittuu eniten nenän alueelta ja hieman otsasta ja leuasta. Posket ovat talvisin hieman kuivat, yleensä normaalit. Tällä hetkellä huonoimmassa kunnossa on suun seutu, jossa on paljon tulehtuneita finnejä (vaikken niihin koskekaan), ja nenänpielissä on paljon mustapäitä, joita koitan säännöllisesti poistaa Nivean lapuilla vaihtelevin tuloksin.

Nyt käytössä on Vichyn Normaderm-sarja, joka on osoittautunut parhaaksi tähän mennessä käyttämäkseni ihonhoitosarjaksi. Olen pienen ikäni aikana kulkenut marketti-Niveoista kalliisiin Cliniqueen ja Biothermiin, apteekkisarjoista olen kokeillut ACO:a huonoin tuloksin jne. Ihoni ei ole todellakaan nykyäänkään mikään täydellinen, mutta kun katselen kuvia esim. vuoden takaa, on tultu paljon parempaan päin. Käytin myös pitkään apteekissa myytävää Neutrogena-sarjaa, joka oli ihan laadukas. Käytin puhdistusaineena mustapäiden poistoon tarkoitettua Daily Scrubia, ja vaikka tuotteen vannottiin sopivan päivittäiseen käyttöön, alkoi kaksi kertaa päivässä ihon kuoriminen ja sen pitkäaikaiset vaikutukset hieman pelottaa. Kyllä iho näytti oikein hyvältä, mutta silti en halunnut kuluttaa ihoani pilalle.

Kosmetologilla en ole käynyt koskaan ja olenkin miettinyt semmoiselle menemistä. Asun pk-seudulla, joten hinnat hirvittävät. En myöskään oikein tiedä, maillaiseen hoitoon pitäisi mennä. Olen myös harkinnut ihotautilääkärille menoa, sillä olen huomannut, että hormonivaihtelut vaikuttavat ihooni erittäin voimakkaasti. En sitten tiedä, kuinka huonossa kunnossa ihon on oltava, että lääkäri suostuisi jonkun reseptin rustaamaan. Vaikka ihoni ei olekaan mistään pahimmasta päästä, se häiritsee elämääni, enkä pysty suunnilleen poistumaan kotoa ilman meikkiä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: riinam - 20.04.09 - klo:16:50
Minulla on varsinainen sekaiho. Otsa ja kasvojen reunamat ovat suhteellisen normaalit: eivät kuivu, eivät rasvoitu, eivätkä ole herkät. Mutta tämä naaman keskialue sitten. Nenä ja nenän ympäristö on kuivaa aluetta. En osaa sanoa, onko se pintakuivuutta vai minkälaista kuivuutta, mutta nämä alueet hilseilevät herkästi, erityisesti otsan/nenän välinen alue ja nenän vierustat.

Posket sitten punoittavat hurjasti ja ovat herkät. Hankaamisesta iho ei tykkää ollenkaan, eikä myöskään kovasta lämpötilan vaihtelusta. Välillä jopa meikkivoidetta levittäessä tuntuu, että posket alkavat punoittaa, vaikka kuinka hellästi koittaakin sitä levittää (toisaalta olen hankkinut juuri Clarinsin True comfort meikkivoiteen, punoitus voi johtua siitäkin). Rasvaamalla iho rauhoittuu suht nopeasti, paitsi saunan jälkeen. Kuitenkaan posket eivät erityisen kuivilta tunnu, eivät ainakaan hilseile, kuten nenä.

Päänvaivaa aiheuttaa myös ihon väri: iho on tosi vaalea, eikä erityisesti kovin keltainen tai punainen, ihan siis vaan vaalea. Oikean värisen meikkivoiteen valinta todellakin aiheuttaa päänvaivaa, tämänhetkinen Clarinsin true comfort 00 on aaaika lähellä oikeaa sävyä, hieman turhan punertava ja peittokykyä poskillekin kaipaisin enemmän. Finnejä ei kovin herkästi tule, paitsi leukaan, joka sitten on muita rasvoittuvampi alue. Syypääksi myös veikkaan lähmimistä, monesti tulee nojailtua käsiin. Finnit ovat onneksi hyvin pieniä, eivätkä erityisen kipeitä.

Kaiken lisäksi minua on "siunattu" todella tummilla silmänalusilla, jotka on siis ihan rakenteelliset/perityt. Yöni nukun hyvin ja riittävästi, mutta tummina pysyvät silti. Hyvä peiteaine on hakusessa, väriongelmia on myös, kuten peittokyvynkin kanssa. Tämänhetkinen nyxin concealer jar on toiminut ihan ok:sti, mutta alle tarvisi jonkin hieman oranssimman neutralisoimaan tuota sinistä väriä, jonka jälkeen tätä voi vaikka laittaa päälle, kun on tarpeeksi vaaleakin.

Meikin/ihonpuhdistusaine on vielä hakusessa, kokeilemani voidemainen (en muista minkä merkkinen/niminen) ei tunnu puhdistavan tarpeeksi (tulee finnejä) ja vaahtomainen on ollut parempi, tosin hitusen kuivattava. Kasvorasvana olen erityisen paljon pitänyt Vichyn Aqualia Thermal rich voiteesta/seerumista ja lisänä joku lumenen hieman paksumpi voide satunnaisessa käytössä. Minäkin vannon huulien kosteuttajana Bepanthenin nimeen!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Niina - 22.04.09 - klo:10:15
Poistin edellisen viestin, koska on tullut muutoksia niin paljon. Kävin tässä taannoin lääkärillä, joka sanoi, että minulla on akne, onneksi se ei ole kovin paha (kai). Osasin kyllä odottaakin tuota "tuomiota". Lääkäri määräsi Clindoxyl-geeliä näin aluksi. Myöhemmin voidaan katsoa jotain muutakin, jos tuo ei auta. Tuota laitetan siis iltaisin puhtaalle iholle ongelmakohtiin. Olen nyt käyttänyt sitä iltaisin parisen viikkoa ja sehän toimii! Näpyt paranevat paljon nopeammin eikä ennen menkkoja/menkkojen aikana tullut kauheita hormonipaiseita ja -finnejä. Iho ei ole edes kuivunut juurikaan ja hyvä niin. Tuo sisältää peroksidia ja klindamysiiniä (antibiootti) ja siten voi vaalentaa tekstiilejä ja hiuksia. Turkoosissa käsipyyhkeessä onkin jo ärsyttävä vaalea laikku, vaikka olen koittanut pestä kädet huolellisesti geelin levityksen jälkeen. >:(

Kävin eilen ostamassa ystävän suosituksesta kosmetologilta BiONin Antibacterial putsarin, Salicylic-glycolic geeliä ja Moisture Complex-kosteusvoiteen. Nyt olenkin miettinyt, että pitäisikö tuo Clindoxyl jättää repertuaarista pois, kun tuota BiONin geeliä suositellaan käytettäväksi iltaisin ellei käytä aamuin illoin. Molempia en kuitenkaan voi laittaa yhtäaikaa. Voi olla, että jonkun aikaa käytän Clindoxyliä iltaisin ja BiONia aamuisin. Tuota Clindoxyliä ei saa käyttää kuin max 12 viikkoa putkeen, joten jos vielä hetken käyttelen sitä, niin sitten on hyväkin pitää taukoa siitä. Aika arvokkaita ovat nuo BiONit, mutta toisaalta ne ovat erittäin riittoisia. Ystävälläni kestää putsari reippaasti yli puoli vuotta ja se kosmetologi sanoi, että tuo geeli kestää jopa vuoden. Aamulla laitoin sitä eka kerran ja ei sitä kyllä tarvitse kuin pieni pisara ja se riittää koko kasvoille. Putsaria otetaan kosteisiin käsiin pieni tippa ja vaahdotetaan käsissä, jonka jälkeen se hierotaan kosteille kasvoille. Tämän vuoksi sekin on erittäin riittoisaa. :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Kiivi - 06.05.09 - klo:19:39
Minulla on oikea ongelmaiho. Teininä kärsin pahasta aknesta, johon tuli syötyä useampi Roaccutan-kuuri. Niistä ei ollut pysyvää apua, joten kärsin lievästä aknesta vieläkin. Iho on nykyään todella hyvässä kunnossa, mutta sen eteen on nähtävä valtavasti vaivaa.

Kasvojeni iho on todella rasvoittuva: aamulla kun pesee, työpäivän jälkeen naama on niin rasvainen, että on pestävä uudestaan jos aikoo lähteä vielä kotiovesta ulos.  :-\ Finnejä pukkaa jatkuvasti, varsinkin pikkunäppyä. Ne pysyvät onneksi suurimmaksi osaksi kurissa oikeilla ihonhoitotuotteila. Iho on siis yleensä näpytön ja hyvässä kunnossa, kunhan jaksaa hoitaa sitä säännöllisesti.  :)

Hoitotuotteina pelkästään Paula's Choice -sarja, jolla olen saanut kirjaimellisesti ihmeitä aikaan.

Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Kahvikettu - 06.05.09 - klo:21:36
Ihoni tuppasi tuossa parivuotta sitten olemaan välillä hankala. Rasvoittuvaa,
mutta pintakuivaa sorttia. Ongelma kuitenkin häipyi e-pillerien myötä ja
nyt on poski kuin vauvanpeppu. (:

Lieneeköhän myös iällä avitusta ongelmaan, kun pahin murrosikä meni ohi..

Nykyisin pesen kasvot vain aina meikistä.
Meikin poistoaine, garnier joku triplateho pesu ja kasvovoide.
Silloin tällöin kasvovesi ja isommat naamiot ja kuorinnat ovat paikallaan,
mutta näillä mennään muuten. : D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: kivi - 08.07.09 - klo:12:18
Minulla on normaali, kuivuuteen taipuivainen iho. Ihoni on tasainen ja ihohuokoset ovat normaalin kokoisia. Leukaperissä on joskus kuivuuden seurauksena kovia näppyjä, mutta muuten iholleni ei näppyjä, finnejä tms. tule. Melko lailla siis ongelmaton ja helppohoitoinen, mistä olen enemmän kuin kiitollinen. Käytän ihonhoitoon ja -puhdistukseen Lactolinen tai Eucerinin kasvovettä ja perusvoidetta, silloin tällöin käytän kuorinta-ainetta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: usagi - 08.07.09 - klo:15:01
Ihoni on atoopinen,kuiva ja punoittava.Ilman meikkivoidetta ja peiteaineita näytän jokseenkin kärsineeltä,aina.
Pahin ongelma on pysyvä punoitus/ihottuma,jota on silmäluomissa,poskilla ja nenän alla.Käsissä ja selässä myös.Iho on varmaan vähän ohentunutkin jatkuvasta kortisonin käytöstä,ja se pitäisi varmaan vaihtaa johonkin kortisonittomaan lääkevoiteeseen.Ilman kortisonia tms. en voi olla kuin muutaman päivän ja sitten iho alkaakin jo irtoilla naamasta  ::).
Käytän vaihtelevasti apteekin perusvoiteita ja markettivoiteita.Paras on tähän mennessä ollut ceralan +,jolla saa ihosta ihan normaalia muistuttavan.
Atooppisuus helpottui aikalailla alettuani syömään kalaöljykapseleita,mitä en olisi kyllä uskonut  ;D.En oikein muutakaan syytä keksi ihon kunnon yhtäkkiseen paranemiseen.

Muuten olen kalpea ja omistan tummat silmänaluset,mikä kyllä häiritsee enemmän muita ihmisiä kuin itseäni(saan usein kuulla olevani väsynyt,aneeminen,tai huumeidenkäyttäjän näköinen  ::).juuh.).En rusketu juuri ollenkaan.Joskus läträän itseruskettavilla,mutta yleensä en viitsi,eikä ihokaan niistä hirveästi tykkää.
En hirveästi meikkaa,minusta naamani näyttää omituiselta paljossa meikissä.Ehkä se on tottumiskysymys.Olen kyllä meikkaamisessa muutenkin niin käsi että parempi olla hirveästi pakkeloimatta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: nuunuu - 13.07.09 - klo:12:45
Itselläni luultavasti suht. normaali T-alueelta kuivuva iho. Talvisin joudun melkein suihkun jälkeen juoksemaan kosteusvoiteen luo, ja kasvojenpesuaineestakaan se ei voi johtua, tai ainakin näin olen järkeillyt kun tämä on kosmetologini kanssa minulle valittu. Ennen käytin jotain järkyttäviä syväpuhdistavia, en edes halua muistella millainen ihoni oli silloin. Vaikka naamalla ei edes epäpuhtauksia ollut suuremmin, eikä ole nytkään.

Suurimman ongelman kasvoillani muodostaa punoittavat nenänpielet joita en hoida muutakun rasvaamalla sekä järjettömät pandarinkulat silmien ympärillä. No, en ole silti asiaa ottanut ongelmakseni, olen löytänyt hyvän peitevärin jolla saan nämä ongelmat suht. hyvin piiloon :)

Kesäisin kasvojani koristaa suht. tasainen neutraali rusketus, ei mikään huippuruskea mutta sellainen mukava kesäsävy. Siitä johtuen en meikkaa juuri ollenkaan kesäisin muutakun kulmat ja silmiin ripsivärin. Tykkään muutenkin liikkua mahdollisimman vähällä meikkimäärällä, paljon luonnollisempi ja ilmavampi olo. :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Misato - 13.07.09 - klo:23:35
Ihotyyppini taitaa olla perinteinen pintakuiva sekaiho; t-alue sekä poskipäät samanaikaisesti toisaalta rasvoittuvat pitkin päivää, mutta myös kiristelevät, kuivavat ja hilseilevät helposti, mikäli kosteutus jää puutteelliseksi.  T-alueelta löytyy myös mustapäitä ja laajentuneita ihohuokosia (ei mitenkään järkyttävässä määrin, mutta kuitenkin), epäpuhtaudet ilmaantuvat useimmiten leukaperiin ja suun ympäristöön.  Rasvoittumisesta huolimatta ihoni on todella herkkä ja punottaa helposti -- eikä mitenkään suloiseen omenaposki-tyyliin, vaan koko pääni todellakin muuttuu kirkkaanpunaiseksi esim. urheillessa tai kylmässä ulkoilmassa.  ;D  Myös couperosaa löytyy poskista.

Olen kärsinyt jonkinasteisesta pinta-aknesta yläasteikäisestä lähtien ja rääkännyt ihoani ajoittain todella tujuillakin rasvoittuvan ihon tuotteilla (esim. Clearasil oli joskus kova sana...), mutta nyt kolmeakymppiä lähestyttäessä näyttäisi siltä, että tilanne alkaa vähitellen tasoittumaan.  Edelleenkin kyllä näppyjä ilmaantuu, erityisesti kuukautisten aikaan ja stressin tai huonon ruokavalion seurauksena

Luotan nykyään mahdollisimman minimaaliseen ihonhoitoon ja puhtaisiin raaka-aineisiin: en käytä yleensä ollenkaan meikkipohjaa joten kasvojen pesuun riittää useimmiten pelkkä ocm:llä iltaisin (karitevoita kasvoihin, vanulapulla pyyhkiminen ja lämmin vesipesu).  Vartalon ihon pesen pelkästään vedellä ja rasvana toimii karitevoi.  Iho on omalla kohdallani huomattavasti rauhoittunut puhdistusaineiden poisjätön myötä!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Reeta- - 30.07.09 - klo:02:14
Minulla taitaa ola pintakuiva sekaiho. T-alue rasvoittuu helposti, mutta erityisesti poskipäät kiristelevät, jos en kosteuta suihkun jälkeen. T-alueelle on ilmestynyt mustapäitä ja erityisesti nenässä ja nenänpielissä ihohuokoset ovat laajentuneet hieman. Otsa on nyt kesän aikana villiintynyt kukkimaan enkä ole sitä saanut rauhoittumaan. Ihotautilääkäri sanoi otsassa olevan aknea ja määräsi siihen voidetta, jonka en kuitenkaan huomannut olevan mitään tehoa. Samainen lääkäri taisi myös mumista jotain mahdollisesta psoriasiksesta kun kulmien ja silmänympärysten kutisevat kuivumat eivät normaaleilla voitella rauhoittuneet. Poskissa, nenässä ja leuassa on couperosaa.

Yläasteikäisenä käytin liian kuivattavia puhdistusaineita enkä kosteuttanut ihoani tarpeeksi. Myöskin liian voimakkaat kuorinta-aineet eivät olleet hyväksi couperosa-iholleni.

Yleensä kesäisin meikkaan vain couperosan piiloon ja laitan kulmat. Talvella sitten laitan lisäksi meikkivoidetta pohjaksi. Tummat silmänaluset yritän myös peittää.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Vivianna - 05.08.09 - klo:17:09
Mulla on varmaankin rasvainen iho, mutta pinnalta saattaa joskus kuivua, varsinkin talvella. Meikki alkaa killtämään vähän ajan kuluttua ja käytän joka viikko kuorintavoidetta ja Lumenen turvenaamiota, joilla saa hyvin puhdistetun ihon. Muuten pyrin apteekin ´Basan- geelillä ja Decubalin face vitalilla mahdollisimman neutraalilla linjalla ja pidän yhdesti viikossa ns. kauneusillan, jolloin kuorin ihoa ja käytän naamiota. Juon myös paljon vettä ja käytän vitamiineja ja jos iho on kuiva, niin E-Epa auttaa kosteuttamaan ihoa sisäisesti.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: neitimyy - 21.08.09 - klo:08:14
Minulla taitaa olla pintakuivahko sekaiho. Ihoni on muuttunut kunnoltaan vuoden sisään melkoisesti, ja odottelen tässä josko päästäisiin vieläkin parempiin tuloksiin. Pintakuivuus on aina ollut riesanani, ja varsinkin talvella iho on joskus hilseillyt pahastikin. Ruokavalion muuttumisen myötä (karppauksen aloittaminen sekä siirtyminen mahdollisimman luonnolliseen ruokaan) ihon pintakuivuus on poistanut käytännössä kokonaan, ja ainakin koko viime talvi meni ilman että kuivuudesta oli tietoakaan. Toivottavasti näin on myös tänä talvena.

Ihoni on aina ollut helppo, eikä se ärsyynny helposti. Ainoat ongelmat ovat satunnaiset näpyt, nenän muutamat mustapäät sekä joskus vääristä tuotteista aiheutuvat tukkeumat. Kokeilen aika ennakkoluulottomasti uusia tuotteita, ja tällä hetkellä luen intohimoisesti juurikasvun luonnonmukaisten tuotteiden ketjuja. Haluan ehdottomasti siirtyä käyttämään luonnollisia tuotteita nykyistä enemmän.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: tragedia - 18.09.09 - klo:11:23
Minulla on hyvin kuiva, muttei onneksi kovin hajuste- tms. -herkkä, iho.
Vartalon ja kasvojen ihon saan onneksi pidettyä kohtuullisessa kunnossa kunhan muistan rasvoilla ahkerasti, mutta huulten rohtuminen on jatkuva ja ympärivuotinen vaiva ja etenkin joskus nuorempana huulten iho meni usein helpolla aivan kammottavaan kuntoon. Finnejä ei ole miltei koskaan, mustapäitä nenänpielissä jonkinverran.
Auringossa en pala kovin herkästi, mutten todellakaan rusketukaan helpolla.

Vartalovoiteina toimivat parhaiten öljyt, joitten kanssa lotraamista en kuitenkaan aina jaksa harrastaa, joten käytän usein body shopin hamppu-vartalovoita, joka sekin kosteuttaa ihanasti. Kasvovoiteista en ole vielä löytänyt sitä oikeaa, joten vaihtelen tuotetta joka purnukan jälkeen.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Strix - 02.11.09 - klo:00:54
Normaali/Sekaiho. Finnejä tulee erittäin harvoin ja mustapäitä vain silloin kun selkeästi laiminlyö ihon hoitoa (nukkuu meikkien kanssa). Melko tasasävyinen, pientä punakkuutta ja pintakuivuutta talvisin.

Puhdistus: Vuosien ajan pesin rasvaiselle iholle tarkoitetuilla tuotteilla, muodostui tavaksi ja vasta lyhyen aikaa sitten viitsin ottaa selvää oikeasta ihotyypistäni ja siirtyä miedompiin puhdistusaineisiin.
Pesen kasvot yleensä iltaisin, ainakin silloin jos olen meikannut. Aamuisin tyydyn pyyhkimään vain kasvovedellä. Ahkera peseminen tuntuu vain kuivattavan liikaa.

Kasvovesi: Aina kasvopesun jälkeen tai pelkästään jos ei ole meikkejä putsattavana. Kasvoveteni ovat useimmin kotikutoisia esim. ruusuvesi ja omenaviinietikkavesi. Lacto line on suosikki markettivesistä.

Kosteutus:Karitevoita usein yöksi. Kevyempiä öljyjä kuten jojoba ja aprikoosinkiviöljy muina aikoina. Sekoittelen välillä yhteen Humektanin kanssa.

Erikoishoidot: Syväpuhdistava kuorintanaamio silloin kun tuntuu että on sille tarve. Ei läheskään viikottaista. Eniten käytössä Body Shopin Sinimaissinaamio.

Aurinkosuoja: Aurinkoa välttelen kuin ruttoa. En kuitenkaan pidä kaupan aurinkosuojista ja käyttelen jotain spf 50+ jos tietää joutuvansa kärsimään aurinkoa. Valitsen aina varjoisimman paikan ja peitän ulkona itseni vaatteilla. Päähine päähän (olen herkkä saamaan auringonpistoksia) ja harvoin aurinkovarjo.
Rusketun salamannopeasti ja palan hyvin harvoin ja silloinkin vain poskipäistä (viimeksi lapsena). Vaalin kuitenkin luontaista kalpeuttani ja pysyn kaukana suorasta auringonpaisteesta joka saa olon ihan aina yhtä tukalaksi :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: tuutikuu - 16.11.09 - klo:18:49
Rasvoittuva akneiho, jossa kuitenkin pintakuivuutta ja couperosaa. Huokoset ovat suurentuneet ja mustapäitä syntyy helposti, tosin vuosien erilaisten aknelääkitysten ja -voiteden jälkeen finniongelma taitaa vihdoin olla takanapäin. Kymmeniä erilaisia tuotesarjoja testattuani ihoni on kärsinyt ylihoitamisesta, ja on herkkä reagoimaan. Myöskään silikonit ym. eivät sovi iholleni - iho tukkeutuu helposti. Tällä hetkellä on edelleen satunnaisesti öisin käytössä vielä Avitcid -aknevoide, mutta muuten yritän päästä pikkuhiljaa aknelääkkeistä eroon. Dr.Hauschka -kokeilu todisti luonnonmukaisten tuotteiden toimivuuden ihollani, joskin haluan testata vielä muitakin vastaavia sarjoja.

 Puhdistuksessa vannon öljyjen ja Erisanin  puhdistusgeelin nimeen, ja i.d. Bare Minerals meikin alla toimii Erisanin kosteuttava kasvovoide. Yövoiteena minulla on Dermavidualsin minun ihoani varten sekoitettu voide, jonka sain kosmetologiystävältäni (sis.mm.  jojobaöljy, hiiva-liposomi, leväuute, auringonhattu-uute). Se toimii kuin unelma, eikä ihoni ole koskaan ollut näin hyvässä kunnossa - kosteutettu ja ilman epäpuhtauksia. Puteli vain ostettuna taitaisi maksaa hunajaa, joten nyt haasteena onkin löytää jokin vastaava yövoide luonnonmukaisista hoitosarjoista. Siinä urakassa juurikasvu on kyllä ollut mahtava kaveri! Seurailen käyttökokemuksia mielekiinnolla :) .
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Sagu - 23.11.09 - klo:17:35
Kesäisin normaali, talvisin kuiva, hiukan epäpuhtauksia ja T-alue rasvoittuu hiukkasen aina silloin, kun sitä huvittaa. Kovin herkkäihoinen en ole, mutta on sitä joihinkin ihonhoitotuotteisiin tullut reagoitua.

Käytin varmaan pari kolme putelia Ruotsista tuotua ACO:n kuivalle/normaalille iholle tarkoitettua puhdistusemulsiota, mutta sitä ei ole myynnissä enää, joten vaihdoin Herbinan MarjaSpa-linjan vastaavaan, ja hyvin on toiminut. Kasvovettä ei kulu kovin paljon, joten käytössä on vielä tuota ACO:n linjaa. Saa nähdä mitä keksin sitten, kun tuo loppuu. Herbinan marjaa mulla ovat myös kuorintavoide ja kosteuttava kasvonaamio, hellävaraisia, toimivia ja ennen kaikkea ihanan tuoksuisia. Naamioissa tykkään myös Montagne Jeunessen tuotteista, suosikkini ovat valkosuklaa, aprikoosi&manteli ja gel cream.

Tällä hetkellä käytän Erisanin kosteuttavaa kasvovoidetta päivisin meikin alla, kunnon talven iskiessä päälle pitää todennäköisesti siirtyä johonkin tuhdimpaan, kuten viime talvena löytämääni Eucerinin kuivalle iholle tarkoitettuun voiteeseen, joka hoiti tehtävänsä mallikkaasti. Vichyn Aqualia Thermal Riche on mulla käytössä kasvojen kaikkein kuivimmille kohdille sekä silmänympäryksille.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Punatukka - 30.11.09 - klo:13:40
Minäkin liityn pintakuivan sekaihon omistajien sankkaan joukkoon. Kosmetologi on lisäksi havainnut ihossani taipumusta herkkyyteen. Vielä kun olen kerennyt neljänkympin paremmalle puolelle, alkaa ikäkin vaikuttaa vaikkei vielä silminnähden näy.  ;) T-alue on rasvoittuva, otsassa suurentuneita huokosia jokunen, nenässä on pienoisia mustapäitä ja leukapielissä oikealla puolella miliumeja.

Olen ennen hoitanut ihoani rasvaisen ihon tujuilla tuotteilla. Nyt olen havainnut hellävaraisen hoidon parhaaksi konstiksi. Korresin Orange blossom on osoittautunut oikein hyväksi putsariksi. Käytän syväpuhdistukseen Vihreän kosmetiikan roosasta tai valkoisesta savesta tehtyjä naamioita. Parhaillaan testaan, olisiko öljyistä uudeksi yövoiteeksi.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Chilli - 12.12.09 - klo:20:56
Minullakin on pintakuiva sekaiho. Pesen kasvot vedellä & putsarilla iltaisin, mutta varsinkin talvisin käytän aamuisin vain Dermalogican  Multi-Active Toneria kasvojen pyyhkimiseen.

On helpottanut ihon pintakuivuutta huomattavasti!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: MariaK - 02.02.10 - klo:13:10
Ihoni on kuiva, mutta t-alue on ihanasti jopa rasvainen päivän mittaan. Kuivuus on pahinta poskilla, jotka kuitenkin voivat olla väillä jopa öljyisen tuntuiset. Epäpuhtauksia on paljon, varsinkin kuukautiskierron aiheuttamana tulee isoja paukamia.  Mustapäistä alan hiljalleen päästä eroon.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: imaria - 10.02.10 - klo:10:13
Sekaiho, joka on joskus myös harvakseltaan pintakuiva. Tykkää rasvoittumisesta etenkin otsan ja nenän välistä. Ei finniongelmaa, mutta mustapäitä sitäkin enemmän. Mustapäät ovat pieniä, joten niitä ei kovin moni minun lisäkseni näe. Poskista ihoni on tyypiltään normaali. Joitakin mustapäitä ilmestyy poskiinkin. Posket eivät kuitenkaan rasvoitu, mutta ne eivät toisaalta ole myöskään kuivat.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: keksi - 25.02.10 - klo:17:38
Sekaiho. Finnejä otsassa, mustapäitä nenässä ja suuria ihohuokosia nenän ympärillä. Tuotteet, joita käytän:

- Garnier clean sensitive silmämeikinpoistoaine
- Garnier clean detox puhdistusgeeli
- Iseree kuorintageeli
- Herbina tasapainottava kasvovoide
- Basiron
- Pirkka silmänympärysvoide

näillä on saatu iho hyvään kuntoon, mustapäitä selvästi vähemmän, samoin finnejä. :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Hannele~ - 11.03.10 - klo:08:07
Minulla on luullakseni pintakuiva sekaiho, ainakin näin talvisin, kesällä taitaa se kuivuus vaivata vähemmän. Ihoni tukkeutuu mistä milloinkin, en tiedä johtuuko se jostain tuotteesta vai ruokavaliosta vaiko hormoneista. Välillä sitten iho on yhtäkkiä todella hyvä. Couperosaakin löytyy.

Aikaisemmin olen monien muiden tavoin käyttänyt rasvaisen ihon tuotteita, mutta vaihdettuani toisenlaisiin, ihoni on ollut parempi. Samoin ihoani on auttanut huomattavasti terveellisempi ruokavalio; enemmän kasviksia, vähemmän hiilihydraatteja. Kesällä otan aurinkoa ja silloin ihoni on todella hyvä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: zzww - 02.04.10 - klo:16:25
talvisn on todella kuiva iho ja sen möytä taas rasvaaki menee iha sikana... Toisaalta kesällä on iha normaali iho ettei oo mitää ihottumaa ja silti kesäisin yritän käyttää jonkun näköistä rasvaa ettei alku talvesta iho olisi niin kuiva ettei sitä saisi enää koko talvena paremmaks...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Heidijohanna - 27.06.10 - klo:13:50
Superpintakuiva (imee kostausvoidetta kuin sieni, imaisee jopa naamiot oikein janoisena) sekaiho jossa aknearpia. Aikaisemmin kärsin kesvivaikeasta aknesta mutta nytten iho on ollut tasapainoisempi riittävän kosteutuksen vuoksi. Vuosien taistelu näyttää vihdoin olevan takanapäin, vielä satunnaisia pahkuroita ja näppyjä tulee muttei aknea, onneksi! Muistan kun NIIN toivoin että pääsisin iho-ongelmista eroon, onneksi ikä ja raskaudet näyttivät hoitavan aknen kuntoon.

Niin ja myös miehen vaihtaminen rauhoitti ihoa :P Vissiin onnellisempi nykyään ;)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Corvus - 25.08.10 - klo:08:24
Herkästi punoittava iho, jossa on pintakuivaa röpelöä, joka ei tunnu talttuvan millään. Ihoni punoittaa herkästi kaikenmoisesta hankauksesta ja kuorinnasta, mutta joskus on pakko kuoria kevyesti joko kuorinta-aineella tai sitten pehmeällä kasvopyyhkeellä varovasti. Rasvoittuu etenkin nenästä, finnejä satunnaisesti. Isoin ongelma on kuitenkin tuo punoitus, joka on läsnä melkein koko ajan poskilla ja otsassa. Raskauden aikana oli varsin pahana ja punoituksen seurana oli pientä punaista näppyä, tilanne onneksi normalisoitui synnytyksen jälkeen hieman. Lääkäri epäili ruusufinniä, ja kävi se kieltämättä itselläkin mielessä. Aikoinaan teininä olin kaksi kertaa aknelääkityksellä, eka antibiootti ja sitten isotretinoiini, joista jälkimmäinen toi jonkinmoisen avun - siis ihon rasvoittuminen väheni selkeästi, ja varsinkin selän iho on pysynyt ihan hyvässä kunnossa jo vuosia. Olen jonkinmoinen luomuilija/vähäisen ihonhoidon ystävä (pienen lapsen kanssa on aikaa vähän niukasti ihonhoitoon), ja menen ihan perus pesu+kosteutus -linjalla. Jatkuvana riesana siis ihon herkkyys ja pintakuivuus.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: catjuska - 05.09.10 - klo:00:42
Mikähän iho tämä nyt sitten on.. epäpuhtauksia löytyy (sekä mustapäitä että satunnaisesti myös kunnon finnejä vaik ikää onkin jo kolmenkympin korvilla). Talvisin kiristelee, mutta ympäri vuoden kiiltelee. Veikkaan et hormonitoiminta epäkunnossa kun iho muistuttaa toisinaan saarioisten jauhelihapitsaa  >:(
Rusketus ei nassuun tartu, ainoastaan kärähtää jos koittaa aurinkoa ottaa. Vichyn rasvoja ja pesuaineita käytän, en ole huomannu että ne iholle mitään hyvää tekisi muttei kyllä pahaakaan.

Edit. AAPUA! Pesin nassun Vichyn Normadermin puhdistusgeelillä ja sen jälkeen kosteusvoiteena saman sarjan nassuvoidetta.. nyt posket tuntuu tosi oudoilta, ihan kun niitä kutittais kauheesti. Onkohan tuo aine sitten liian vahvaa vai mitä ihmettä?  :-\
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Henrietta - 10.09.10 - klo:09:23
^

Kuullostaa siltä ettei välttämättä sovi sulle tai sitten ihosi vaan on ärtynyt ja tyyliin kaikki kutiaa.. Mä saan ihoni rauhoittumaan Aloevera geelillä, kosteuttaa hyvin ja viilentää/rauhoittaa ihanasti <3 Kesäaikana riittänyt pelkästään, mutta jahka tästä syksystä päästään etiäpäi niin naamaa alkaa kiristää ja aika ottaa"kovemmat aseet" esiin.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Seela - 10.09.10 - klo:16:55
Täytyy päivittää tämänhetkinen ihonhoitorutiini koska olen kokenut suuren herätyksen  :D

Minulla siis on pintakuiva, herkkä sekaiho, t-alue saattaa kiillellä päivän mittaan ja toisinaan tulee mustapäitä, nenän huokoset on vähän suurentuneet. Poskien iho on kuiva.

Lopetin kasvoveden käytön 2 kk sitten ja säilytin muut hoitorutiinit samanlaisina. Ravinnossa tai liikunnassa ei ole tapahtunut muutoksia. Tuloksena mustapäät on hävinneet täysin ja ihohuokoset pienentyneet merkittävästi. Ihon rasvaisempi osa on kuivempaa ja kuivempi kosteutetumpaa. Muutos voi johtua tietenkin mistä tahansa muustakin mutta en uskalla aloittaa enää kasvoveden käyttöä koska iho ei ole ollut näin upeassa kunnossa pieneen ikuisuuteen.

Aamuisin:
- pesu Dermosilin puhdistusvaahdolla (parhaiten toimii ruskea ja vihreä purkki) ja viileällä vedellä
- heti perään meikin alle Lumene Arctic Aqua 24h tasapainottava kosteusemulsio

Iltaisin:
- pesu Kanebo Creamy Soap kädenlämpöisellä vedellä, silmämeikin rippeet lopuksi silmämeikinpoistoaineella
- heti perään Dermalogica Intensive Moisture Balance tai Bellavita hajusteeton päivävoide

Silmänympärysvoiteen pois jättäminen on johtunut puhtaasti laiskuussyistä eli levitän kosteusvoiteet myös sekä ylä- että alaluomille. Olen lopettanut myös kokonaan naamioiden ja kuorintojen käytön kasvoille. En ole jäänyt kaipaamaan sillä iho voi tosiaan paremmin kuin koskaan. Kanebon naamiota käytän silloin tällöin yövoiteen sijasta.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: catjuska - 11.09.10 - klo:19:51
Henrietta, mistähän se ihon ärtyneisyys voisi johtua? Ihohan kuulema reagoi kaikkeen mahdolliseen, mutta ei tässä mitään ihmeitä ole tapahtunut. Stressiä on sen verran kuin aina yleensäkin, joten ainoa muutos on vissiin tuo sää.


Kumpi olisi kannattavempi, ihotautilääkäri vai kosmetologi? ainahan tietty lääkäriä pidetään jumalasta seuraavana, mutta kun en tiedä onko tämmöiset iho-ongelmat varsinaisesti niiden alaa vai osaisiko kosmetologi sittenkin sanoa viisaammin millä nassua kannattaisi hoitaa.

Sen verran on vielä naristava, että kyllä huomaa naamasta kun on huomenna veljenpojan kastejuhlat tiedossa. Yhdessä yössä puski kymmenkunta punaista näppylää naamaan!  :#
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Henrietta - 11.09.10 - klo:20:25
^

catjuska, tiiedäppä noista mistä johtuu, sopimaton tuote voi olla yksi syy tai jos on tulehdusta (finnit) niin iho on ärtynyt.
Enpä tiedä kumpi olis oikea ihminen auttamaan kun mulla ei ole kokemusta juuri kummastakaan ;) Kosmetologi ainakin myis sulle kalliit aineet  ;D Mä luottaisin eniten juureksiin :ts
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: catjuska - 12.09.10 - klo:21:56
Nyt tuli tyhmä olo.. juureksiin?  0_0 siis niinkuin porkkanat ja punajuuret ja semmoiset? syödään vai hangataan ihoon?
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Pähkinä - 12.09.10 - klo:22:05
^ Juurikasvulainen = juures  :)

Vaikka kyllähän varmaan kaupankin juurekset tekevät iholle hyvää.  ;)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: catjuska - 12.09.10 - klo:22:24
No hyvä etten kerinny kihnuttaa punajuurta otsaani vasten.. ;D
Jos vielä väännettäis rautalangasta, et onko se juureskasvulainen siis joku tuotemerkki vai mikä? (Tunnenpa mä itseni idiootiksi)

Edit. Oliko mun kysymys oikeasti niin hölmö ettei kukaan kerro et mitä se juureskasvulainen tarkoittaa?  :D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: funky_chicken - 19.09.10 - klo:09:00
Oliko mun kysymys oikeasti niin hölmö ettei kukaan kerro et mitä se juureskasvulainen tarkoittaa?  :D

Catjuska, jos törmäät täällä johonkin outoon sanaan tai lyhenteeseen, niin käy tsekkaamassa FAQ-osion Juurikasvu-slangia (http://juurikasvu.www26.zoner-asiakas.fi/smf/index.php?topic=1115.0) -ketju. Sieltä löytyy useimmat hassut sanat, termit ja lyhenteet.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: catjuska - 19.09.10 - klo:22:56
^Kiitoksia molemmat, tässähän tarvii siis opetella ihan uus kieli  ;D :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Luciana - 01.01.11 - klo:20:53
Herkkä sekaiho. Vuosien taistelun ja eri tuotteiden kokeilemisen jälkeen olen päässyt yhteisymmärrykseen ihoni kanssa. Kauan siihen menikin!
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Kunis - 14.02.11 - klo:10:46
Iho on aina ollut kiristelevä ja poskipäiltä hilseilevä. Hiljakseen turha rasvoittuvuus on onneksi hävinnyt, joskin hikoilen yhä kamalan herkästi myös kasvoista. Lisäksi punastun uskomattoman helposti. Ihohuokoset on pienet ja sievät ja iho muutenkin mukavan sileä, ellei se ole kuivunut rikki. Se on altis vuodenaikojen vaihtelulle, mutta on koko kasvoista samanlainen.

Nuorena ei juuri finniongelmia ollut, mutta nykyään on muutaman vuoden ollut aknea. Kaikki pikkuisetkin näpyt tuntuvat tulehtuvan ammottaviski vereslihaisiksi koloiksi ja kaikki haavat pitkin kehoa paranevat todella hitaasti. Sinkillä pysyy melko mukavasti hallinnassa.

En meikkaa päivittäin enkä myöskään pese päivittäin. Pelkkä öljypesu ei tunnu soveltuvan (tai en ole vielä oppinut) mutta muutoin ihonhoidossa kautta kehon kuluu melkolailla samat öljyt kuin tukkaankin. Kaupallisista tököteistä täytyy kuitenkin hyvin valikoivasti etsiä ihoa kiristämättömät tuotteet. Toistaiseksi omistan vain mineraalimeikkejä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: cenadra - 03.03.11 - klo:19:30
Ihoni on sekaiho: muuten normaali, mutta otsa, nenä ja leuka alkavat välillä pikkuisen kiiltelemään ja joskus näppyjä. Talvella saattaa joskus olla pintakuiva, vaikka tänä talvena ei ollut tietookaan mistään kuivuudesta, vaikka olikin todella kylmä sää.

Käytän mielellään herkän tai normaalin ihon tuotteita. Rasvaisen ihon tuotteet eivät ole ainakaan parantaneet koskaan ihoni kuntoa.  ::)

Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Leleth - 22.03.11 - klo:18:14
Tämän päiväinen kosmetologikäynti varmisti sen minkä jo tiesinkin: tuomioksi annettiin pintakuiva sekaiho. Finneiksi asti ihon epäpuhtaudet eivät juuri ikinä ehdi muodostua, mutta mustapäät ovat ikuinen ja inhottava riesa. Poskien iho menee talvisin kuivaksi, mutta silti tuntuu että naama kiiltää päivän mittaan tosi herkästi.

Putsareista toimiviksi olen havainnut Erisanin hoitavan puhdistusgeelin ja Lactolinen pesunesteen. Kasvovesistä Lactolinen ja Erisanin tuotteet ovat tarpeeksi hellävaraisia, joitakin alkoholia sisältäviä olen kokeillut ja tuntui että naama irtoaa. Kasvovoiteena käytän Biorichin päivä ja yövoiteita, silmänympärysvoiteena Pirkka tai Clinique. Kasvonaamion laitan kerran tai kaksi viikossa.

Noista mustapäistä ei varmaan koskaan pääse eroon, mutta mitäköhän sitä voisi nykyisen rutiinin lisäksi kokeilla, jotta pysyisivät poissa? Kasvoveden ajattelin jättää vähäksi aikaa pois ja katsoa mitä iho siitä tykkää. Putsarilla lähtee meikki sen verran tehokkaasti että taitaa tuo kasvovesi olla loppupeleissä aika turha.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Hyx - 22.06.11 - klo:19:00
Vaikka itse olenkin kauneudenhoitoalan ammattilainen (kosmetologi), ei sitä ihostani välttämättä huomaa. :D

Ihoni kunto on huono koska
1. olen pitkäaikaisesti sairas ja ilmeisesti iho ja keho on stressitilassa,
2. ruokavalioni on päin häränpyllyä, tarpeellisia ravintoaineita ei tule, lisäksi paino pudonnut 14kg vuoden aikana syömättömyydestä, ja
3. mulla on niin paljon kosmetiikkaa, että niiden ainainen vaihtelu ei varmastikaan tee hyvää. (Myyntityössä kun olen, niin haluan testata myymiäni tuotteita jotta pystyn myymään niitä asiakkaille, siksi tämä tuotepaljous)

Eli olen ihotyypiltäni sekaihoinen. Ihohuokoiset ovat t-alueella suuret, sekä rasvoittuminen on voimistunut vanhemmiten. Epäpuhtaudet ovat lisääntyneet, mustapäitä löytyy aina nenästä, nenänpielistä sekä leuasta. Tällä hetkellä otsa on täynnä tukkeumia jostain kummasta syystä. Usein mulle tulee hormonaalisia epäpuhtauksia poskiin. Poskissa on arpia vanhoista epäpuhtauksista. Iho on herkistynyt huomattavasti ja on miltei aina herkkyystilassa. Iho reagoi voimakkaasti mekaaniseen liikkeeseen kuten voiteen levitykseen punoittamalla. Lisäksi se saattaa ärtyä vääränlaisista ihonhoitotuotteista, tulla jopa hilseilyä pitkäksi aikaa. Couperosaa löytyy poskipäiltä sekä iho on kirjava ihan normaaliloloissakin. Pintakuivuus on suurta, mutta iho ei vastaanota kosteuttavia tuotteita. Olen koittanut hoitaa tätä vaikka millä, mutta tosiaan tuo vastaanottamattomuus on suurimpana ongelmanani.

Uskon vahvasti että nuo edellämainitut syyt on vastaus tähän ihon huonoon kuntoon. Mutta siitä en stressaa ihan megana, koska tiedän että tämä on ohimenevä tila.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: hilary - 10.07.11 - klo:08:38
Couperoottinen sekaiho. Mustapäitä nenässä ja leuassa. Finnejä silloin tällöin, siis sen mukaan miten syön hiilareita :D Jos pystyisi aina syömään hyvin, ihokin hehkuisi terveyttä... Couperosaa vähän joka puolella. Talvella pintakuiva, kesällä rasvainen. En oikeastaan pysty käymään salilla tai lenkillä ilman meikkivoidetta, se punoitus ei todellakaan ole nättiä. Käytän herkälle iholle tarkoitettuja rasvoja. Ja ihohuokoset on tulleet näkyviin poskipäissä parin vuoden sisällä >:(
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Skibistro - 13.07.11 - klo:14:10
Minulla on peruskuiva iho, joka kuitenkin tykkää kesällä rasvoittua T-alueelta ja kehitellä siihen mustapäitä. Muuten ei mitään finniongelmaa enää ole, hormonaalisen ehkäisyn aloittaminen hävitti otsasta loputkin vähäiset näppylät.

Näin kesällä hikoilen kasvoista paljon, ja hoitorutiinit vaihtelevat. Jos en ole menossa mihinkään, pesen aamulla kasvot vedellä ja annan olla ilman mitään voiteita. Jos on menoa, pesen aamulla hikoilun tasosta riippuen vedellä tai Rainbown puhdistusmaidolla, jonka jälkeen saman merkin kasvovesi, Pirkan silmänympärysvoide ja ihan perus Humektania. Toki myös aurinkosuoja, nyt olen käyttänyt Hawaian Tropicin kasvoille tarkoitettua suojaa SK 30.

Illalla sitten pyyhin mahdolliset meikit pois oliiviöljyllä ja pumpulilla, ja sen jälkeen puhdistan kasvot tuolla samalla puhdistusmaidolla ja Rion pyörivällä kasvoharjasysteemillä. Jos oikein laiskottaa, käytän pelkästään jotain kuorivaa puhdistusgeeliä. Skippaan yleensä kasvoveden ja silmänympärysvoiteen illalla, koska sy-voide tuntuu turvottavan illalla laitettuna. Laitan pelkästään Aqualania ja huulirasvaa.  :P

Pari kertaa viikossa käytän Rion uä-läpyskää T-alueelle, ja se vasta onkin tyydyttävää.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: eivor - 28.08.11 - klo:11:09
Mullakin on kai (?) pintakuiva sekaiho. Varsinkin nenä ja leuka alkavat monesti kiiltelemään, muuten pysyy aika mattaisena. Talvella saattaa olla kuivuutta lähinnä poskilla. Iho myös punoittaa aika helposti.

Nenässä on mustapäitä. Muuten kasvojen iho oikeastaan on ihan hyvässä kunnossa, mutta tuo pahuksen nenän alue tuottaa ongelmia sitten muidenkin edestä... :D

Finnejä ei ole, tiettyyn aikaan kuukaudesta yksittäinen sellainen tosin saattaa pyrkiä esiin yleensä leuassa tai otsassa.Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Mai - 08.09.11 - klo:00:26
Jokin aika sitten oletin, että minulla on pintakuiva sekaiho, ja saattoipa ollakin, sillä T-alue eli otsa ja nenä rasvoittui helposti, mutta silti nenän iho oli niin kuiva että hilseili. Se oli kamalaa, joskus en saattanut mennä päiviin ulos kun nenä näytti ihan petolintujen raatelemalta kuivuneelta joltain. Posket olivat kutakuinkin normaalit, ei kuivat eikä rasvaiset.
Aina pesun jälkeen ihoa kiristi niin kamalasti että luulin sen jo repeävän tai murenevan pois jos ilmekään olisi värähtänyt ennen kasvorasvan laittamista.

Nyt kuitenkin koko turpa on kuin luistinrata poskia myöten, mutta otsa, nenä ja nenän ympäristö ovat kaikkein pahimmat. Nenä ei enää hilseile, mutta kuivuu silti herkästi samoin kuin otsa ja musta- ja valkopäitä pukkaa. Myös iho on alkanut punoittaa hieman nenän sivuilta silmien alta ja nenänpielet punoitti myös pintakuivan sekaihon aikaan. (Couperosaako?)
Ihohuokoset ovat nenässä niin valtavat että sinne voisi varmaan pudota ja pitkään, karseen näköistä kun entinen meikkivoide paakkuuntui rasvaisena niihin.  :-X Onneksi meikin pohjustusaineen ja uuden meikkivoiteen myötä tämä ongelma katosi.

Finnejä minulle ei juurikaan tule, joskus joitain satunnaisia näppyjä, mutta nenä, leuka, silmien väli ja hiusraja pukkaa siis ihan jatkuvasti juuri jotain musta- ,valko-, mitäliepäitä. Ja ohimoihinkin! Sinne ei ole ennen mitään ilmestynyt, mutta nykyään...  >:(

En ole koskaan, murkkunakaan kärsinyt minkäänlaisesta aknesta, vaan minulla oli siihen aikaan muuten oikein hyvä iho, mutta tuo nenän kuivuminen taisi alkaa juuri niihin aikoihin. No, siitä sentään päästiin.
Uudet pärstänhoitokamat on tilauksessa Dermoshopista, jospa niistä saisi avun.

Eli luulisin että ihontyyppini on kuiva rasvainen iho/ rasvoittuva kuiva iho/ kuiva rasvoittuva iho, miten se nyt kuuluu sanoakaan.  ::)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: linwwe - 04.10.11 - klo:20:26
Minulla on myös pintakuiva sekaiho. Ihoni ei oikeastaan rasvoitu juurikaan, mutta nenänvarsi kuivuu ja hilseilee usein ja siinä on myös pieniä mustapäitä aika usein. Finnejä ei pahemmin ole, yksittäisiä siellä täällä, paitsi tällä hetkellä stressin takia niitä on tullut lisää molempiin poskiin, otsaan ja leukaan, mutta ne ovat onneksi jo vähenemään päin :) Nenäni tosin alkoi kuivumaan enemmän sen jälkeen kun onnistuin polttamaan sen aika pahasti.
 
Puhdistan ihoni aamuin illoin vedellä ja pesun jälkeen laitan Aqualan L. voidetta. Jos käytän meikkiä, niin puhdistan meikit myös äskeisellä voiteella. Silmämeikin puhdistan Dermo expertise gentle waterproof eye and lip make up remover. Olen todennut tämän parhaaksi tavaksi hoitaa omaa ihoani, ainakin se on pysynyt siistinä ja hyväkuntoisena.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Kauris - 16.10.11 - klo:16:35
Tartten apua ihotyyppini määrittelyyn, en ymmärrä sitä ollenkaan... :(

Minulla on jonkinlainen sekaiho sanan varsinaisessa merkityksessä (tai pikemminkin sekOiho). Minulla on jatkuvasti finnejä, näppyjä ja mustapäitä (ne tosin aika pieniä), ja jos puristelen niitä, ne muuttuvat vereviksi haavoiksi suoraan. Iho menee siis kaikesta puristelusta ja kämmäköinnistä rikki. Etenkin talvella iho hilseilee ja kiristää ellei joka päivä rasvaa (käytän kasvoihin Aqualan L:ää). Kasvot pesen päivittäin Clerasilin puhdistusgeelillä, joka on aika tujua tavaraa. Ajattelin että se toimisi finneihin ja salisyylihappo nopeuttaisi haavojen paranemista. Välillä kuorin ihoa pahimmista kohdista (Garnier, sis. salisyylihappoa). Enää en ole varma tämän tekniikan onnistumisesta. Pesun jälkeen kunnon naamarasvaus on pakko, muuten kiristys on sietämätöntä. Kuivuudesta huolimatta silmäluomet jaksavat olla öljyiset niin että kaikki mahdollinen meikki valuu. Etenkin talvisin ihoa kiristää muualtakin ja esim. takareisistä ja takapuolesta iho on aivan karhea ja rosoinen! En tiedä enää mitä tehdä. Apteekin perusrasvat ei jaksa auttaa etenkään tuonne takareisiin. Eniten tilanteessa ehkä ahdistaa se, etten oikein tiedä millainen ihoni on tai mikä sitä vaivaa.

Mietin, mitä kannattaisi kokeilla kasvoihin, kun öljyt kai eivät ärtyneelle iholle toimi. Taitaisi olla myös aiheellista lisätä noiden hyvien öljyjen käyttöä ruokavaliossakin. Myös tuo luonnonmukainen meikinpoisto ja puhdistus kiinnostaa paljon, ainakaan Garnierin ja Clearasilin kemikaalipaukut eivät ole parantaneet merkittävästi ihoni kuntoa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Painted Lady - 16.10.11 - klo:18:10
^Ihosi kuulostaa pintakuivalta sekaiholta, mutta tuo pintakuivuus kuulostaa ihan itseaiheutetulta. ;) Kannattaa vaihtaa puhdistusaine hellävaraisempaan ja vähemmän kuivattavaan (esim. lactoline tai Acon puhdistusgeeli. Joku muu osaa antaa varmaan enemmän vinkkejä hyvistä puhdistusaineista) ja jatkaa ihon kosteuttamista. Kun ihoa ei kuivata päivittäin voimakkaalla puhdistusaineella, niin myös mustapäitten ja finnien määrä voi vähentyä itsestään. Iho saattaa osoittautua rasvoittuvaksi tai sekaihoksi (tai jopa jatkossakin olla pintakuiva sekaiho), mutta sen näkee sitten jatkossa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Maëlle - 24.10.11 - klo:14:03
Minulla on kai jonkinlainen pintakuiva, helposti arpeutuva ja herkkä ohut sekaiho. Nenänpielissä on verisuonia ja mustapäiden puristelusta jääneitä punaisia jälkiä. Finnit tulevat pääasiassa kasvojen laidoille sekä kaulaan ja selkään, ja (valtavat) mustapäät keskittyvät enimmäkseen nenän alueelle. Ihoni reagoi esim. huonosti nukuttuun yöhön finneilemällä ja rasvoittumalla normaalia enemmän.

Kasvojen finnit sain alun perin kuriin Avenen retinolivoiteilla (glykolihappo toimisi myös, jos ei aiheuttaisi punoitusta), mutta testaan nyt mustapääongelmaan ja samalla kuoppa-arpiin Avitcidia 0,025%. Se kuivattaa sen verran, että vaihdoin putsarinkin pesuun kosteusvoiteella.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Bristow - 12.11.11 - klo:19:55
Omasta ihostani en oikeastaan osaa sanoa mikä se on, kuivuu ja ärtyy todella herkästi ja finnejä tulee helposti, välillä pukkaa rasvaa mutta on kuitenkin pinnalta kuiva ja naama on täynnä sellaista pientä näppylää ja ihonpinta tuntuu erittäin epätasaiselta. Iho alkaa punoittamaan milloin mistäkin ja sitä kutisee, kuumottaa ja kirvelee. Kesällä kun käy järvessä pulahtamassa kasvojen iho muuttuu sellaiseksi liikkumattomaksi maskiksi ja Lacto linen hajustamaton pesuaine tekee saman mutta vähintään kymmenkertaisesti. Apteekin aqualan L ja humektan kirvelee..   :#

Lista jatkuu mutta olen huomannut ne tietyt jutut joilla tulen toimeen --> rasvaa, öljyä, kosteutta.. ja sellaisia tuotteita joissa on mahdollisimman vähän ainesosia. Aqualan- voide käy pesuun (se on rasvaisempaa ja siinä on paljon vähemmän incissä aineita kuin aqualan L:ssä), pesun jälkeen välittömästi rasvaa (manteliöljy on hyvää mutta talveksi tarvitsen vielä karitevoita). Kasvovettä en käytä ollenkaan. Pesen kasvot aina illalla, aamulla sipaisen vähän manteliöljyä jos meikkaan (lily lolon mineraalimeikki). Jos syön karkkia ja muuta sellaista keinotekoista, kasvoni pukkaa heti näppyjä. Karppauksella ihoni kunto on parantunut. Teini-iässä kärsin aknesta ja kuivatin ihoani juuri niillä clearasil-tyylisillä myrkyillä. Nykyään ihoni on kuitenkin hyvä ja ilman meikkiäkin oikeastaan ihan hyvän näköinen, huvittavaa että jos finnejä tulee, ne lähtevät tehoikkaimmin pois öljyämällä kasvot eikä jää punaisia arpia  :O (ja pysyvätkin poissa kun säännöllisesti öljyän). Joskus on tullut syötyä roaccutan kuuri ja käytettyä avitcid- voidetta mutta ne vaikutukset eivät ole olleet pysyviä.

Joskus tuli ostettua stokkalta biothermin kasvonaamio joka oli herkälle iholle, myyjä mainosti ja kehui sitä niin paljon että piti kokeilla --> kirveä kirvely, piti pestä pois ja kirvely vaan jatkui. Olen hirveän varovainen siitä mitä laitan naamaani. E-pillerit olen vaihtanut kuparikierukkaan, hormoneihin en koske enää ikinä. Ai niin, ja auringossa sekä palan että rusketun helposti  ::)

Yhteenvetona.. ihotyyppini on ihan jees jos hoidan sitä mahdollisimman hellästi  <3 (ja tosiaan se että ihoon vaikuttaa paljon muukin kuin se ulkoinen hoito, paljon eri tekijöitä)

Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Vivianna - 19.01.12 - klo:19:33
Laitoin eilen pitkästä aikaa Lumenen naamio/kuorintavoide yhdistelmän kasvoille vaikuttamaan ja tuntui taas, et iho vaan ärsyyntyy siitä. Luulisin et ihotyyppini on rasvainen, mutta pintakuiva ja mitä vähemmällä puunaamisella pärjään sen paremmin iho näköjään voi. Hellävaraiset tuotteet, kosteutusta, eikä liikaa naamioita eikä kuorintaa, eikä kuivattavia tuotteita. Olen myös huomannut seerumien kuivattavan ihoa, jos käyttää pelkästään niitä, ainakin nyt talviaikaan. Käytössä on Lancomen Genifique ja hinta ja laatu ei mielestäni kohtaa tässä tuotteessa. Myös liian rasvaiset voiteet ovat päiväkäytössä ehdoton no no.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: rottis - 21.01.12 - klo:17:46
Minulla on pintakuiva sekaiho ja hieman couperosaa löytyy. Ikääntymisen merkkejä alkaa jo vähän näkymään otsassa sekä silmien alla. Inhoan punakkuutta kasvoissani ja olen miettinyt että menen joskus laserhoitoihin jos on varaa. Muutahan tuolle ei oikein voi tehdä kun suojata ja ennaltaehkäistä. Diatermiaan pääsin koekaniiniksi kerran mutta siitä ei paljon hyötyä ole, sillä verisuonet ovat niin pieniä ettei hoitoa pysty kunnolla iholleni tekemään  :-\ Varmasti hyvä hoito sellaiselle couperosalle, jossa verisuonet näkyvät selvästi ja ovat paksumpia!

Minulla on ollut käytössä Sensain tuotteita. Olen pitänyt Sensai silk emulsion moist lotionista ja talvella käyttänyt super moistia, mutta nyt tuntuu ettei ne enää toimi ihollani niin hyvin sillä ihoani kiristää. Sensailla on hyvä rakeeton kuorinta ja myös putsarit on kivoja. Silmävoiteena on joku Bare minerals, mikä on ihan ok ja sitten laitan leukaan hormoninäpyille laitan Nora bodeksen acne serumia. Tilasin iherbistä karitevoita, hyaluronihappoa sekä ruusunmarjaöljyä joita jattelin ihooni kokeilla seuraavaksi  :) Ei olisi pahan hintaisiakaan...
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: piste - 05.01.13 - klo:13:21
Mä en tiedä mitään ihotyypeistä. :D Mut mulle ei tuu finnejä (tai no on ollut yhteensä kaks finniä, kerran leuas ja kerran nenäs..) ja öö, iho on aika kuiva ainakin jaloista ja käsistä. Nii ja varsinki sääret, en tiiä oikeestaan mitä se on mut jos käytän pitkiä kalsareita ni niihin jää sellasta valkosta "jauhetta" :o Ja se tulee mun sääristä o_O Muualla en oo tällästä huomannu. Niin ja sitte mulla on käsivarsissa suunnilleen olkapäästä kyynärpäähän (loppuu kyl vähän ennen sitä) sellasta et siin on sellasia "näppyjä", mut ne ei oo mitään finnin tapasia vaan sellasia luomia tai jotain. Et ne kyllä tuntee. En tiiä sit onks se jotain ihottumaa vai mitä se on...
Alas: Juu no mä en kyllä mitenkään hoida ihoani, pelkästään rasvaan käsiä ja jalkoja että vois kyllä joskus alottaa. :D Ja ne näpyt tms on sellasia vähän tummempia kuin mun iho.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: peachvodka - 25.01.13 - klo:10:12
Joku viisaampi sais mullekki määritellä mun ihotyypin. Meinaan en oo nyt pitkään aikaan ymmärtänyt mun ihon tarpeita..

Mulla on vähän rasvoittuva iho (nenä, otsa, ja silmäluomet), joskus (varsinkin talvisin) nenä kuivuu ja hilseilee tuosta yhdestä_samasta_kohdasta aina! Mulla on mustapäitä nenässä ja leuassa. Finnejä tulee nykyään todella harvoin. Laajentuneet ihohuokoset poskilla ja leuassa. Iholle tulee joskus jostain tuotteen käytöstä yhtäkkiä jotain pieniä punaisia näppyjä?? Esimerkiksi viime viikolla laitoin silmänympärysvoidetta, ja heti seuraavana päivänä siinä komeili hienosti rivissä kolme pientä punaista näppyä jotka on hieman arkoja. Valkopäitä tulee otsalle joskus kauhee rykelmä kerralla. :o Joskus puhdistuksen jälkeen hieman kiristää otsaa ja poskia, vaikka käytän LV herkkäihoisille tarkoitettua puhdistusgeeliä..

Ja sitten vielä: Mulla on ollut jo pitkän aikaa tuossa poskiluun kohdalla vierekkäin kaksi pientä punaista kohtaa. Mulla ei oo mitään hajua mitä ne on?? Ne on n. finnin kokoiset. Toinen on niistä on hieman koholla kun koittaa sormella, ja toista ei juuri tunne. Niitä ei meinaa saada millään meikillä peittoon! Oon havainnut, että samanlainen "punainen kohta" mulla on tuossa silmän vieressä, ja vielä samalla puolella kuin nuo posken omat :o Viime viikolla koholla oleva pukkas valkoista nestettä > puristin > ja nyt se on taas "normaali".
Yritin googlettaa vaikka millä hakusanoilla, mutta en vaan löytänyt vastaavaa.
Eihän se nyt vaankaan olisi mikään katkennut hiussuoni tai vastaava???
Ja mikä ihme sen olisi aiheuttanut? Ja millä ne saa hoidettua poois :'(

Kiitän paljon, jos joku jaksaa vaivautua vastaamaan :)
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Taistelukonna - 07.02.13 - klo:08:41
Sekaiho. Teini-iässä oli paha akne, josta jäänyt hirveitä arpia. Nykyään finnejä tulee harvoin, mutta nenä ja posket ovat täynnä pieniä mustapäitä. Osa huokosistä on laajentuneita.

Pintakuiva mutta rasvoittuva, jojoba- ja oliiviöljyllä sain tämän kuntoon. Suihkun jälkeen kostealle iholle jojoba-öljyä, antaa imeytyä ja iho on mattainen ja kosteutunut. Ei kiristä, ei aiheuta näppyjä. Parasta mitä olen ikinä ostanut  :l Harmi että maksaa suht paljon, kestää kyllä pitkään ellei käytä hiusten tai ihonhoitoon niinkuin olen tehnyt... Iho ei rasvoitu enää yhtä paljon, puuteria ei tarvitse koko ajan lisäillä... Tasoittanut myös ihon sävyä :)

Suosin luonnollisia tuotteita ihon hoidossa. Osa meikeistä on mineraalimeikkejä, ja niihin siirryn pikkuhiljaa kokonaan.

Jojoba-öljy on myös muuten siloittanut arpia naamassa. Alahuulen alapuolella on myös iso arpi, kun hampaat tulivat läpi. Tästä on pari kuukautta, ja nyt jo arpi on haalistunut paljon eikä sitä kiristä enää, ei ole koholla. Arpi nimittäin oli todella pahan näköinen ja tuntuinen. Lopputulos loistava :-*

Suosittelen kokeilemaan öljyjä! Niitä on ties mihin lähtöön, ja vaikka aluksi saattaa tuntuakin vieraalta ajatukselta, kannattaa rohkeasti kokeilla. Välttämättä ei tarvitse jättää omia tuttuja tuotteita, niitä voi vaikkapa sekoitella yhdessä öljyn kanssa ;)

Luontaistuotekaupoista saa myös ties mitä luonnon omista kasveista yms. tehtyjä voiteita, kasvovesiä jne. mutta öljyt tulevat yleensä halvemmaksi.

Marketin massakasvovedet ja -voiteet kuivattavat mulla ihoa ja siitä olen monta kertaa joutunut kierteeseen jossa iho hilseilee ja tarvitsee lisää voidetta. Onnekseni internet on keksitty ja olenkin valaistunut  ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: helka - 06.03.13 - klo:14:17
Ihoni on kuiva. Varsinkin talvella iho kaipaa runsaasti kosteuttavia ja rasvapitoisia voiteita, kesällä pärjään hieman kevyemmällä rasvauksella. Epäpuhtauksia ei ole nenän mustapäitä lukuunottamatta, ja joskus kuivuus aiheuttaa pieniä näppyjä lähinnä leukaan ja otsaan, mutta ne lähtevät nopeasti.  Ajoittainen pieni punoitus naamioituu hyvin pisamien taakse, joita minulla on nykyään ympäri vuoden. Ihohuokoset ovat pienet ja kaiken kaikkiaan iho on tosi tasainen. Olen tosi iloinen, että iho on kuivuutta lukuunottamatta tosi hyvä ja tasainen, olen säästynyt monelta murheelta ja rahanmenolta.

Ihoa hoidan melko vähäisesti. Kasvot pesen LV:n pesuvaahdolla, joka irrottaa hyvin vesiliukoisen silmämeikin ja mineraalipohjan, jos olen sattunut meikkaamaan. Käytän aamuin illoin Lacto Linen kasvovettä ja Rainbow'n hoitovoidetta, sitä vauvarasvaa. Noin kerran viikossa kuorin Freemanin ananaskuorinnalla. Harkinnassa on Cliniquen Mild Clarifying Lotionin ostaminen taisteluun mustapäitä vastaan, mutta odottelen, jos se olisi 3+1 -päivillä tai Hulluilla Päivillä tarjouksessa.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Nadyosh - 23.03.13 - klo:10:09
Rasvainen/sekaiho. Eli posket on oikeastaan ainoa paikka mikä ei rasvoitu, mutta vaikka pieniä epäpuhtauksia on aina kasvojen keskiosissa isompia ongelmia tulee vaan tiettyyn aikaan kuukaudesta enää. Teininä söin antibiootteja ja e-pillereitä akneen joka luojan kiitos ei enää koskaan tullut takaisin sen jälkeen. Nyt talsivin iho on alkanut olemaan kuiva ja saa rasvailla + kuoria säntillisesti ettei meikki näytä karmaisevalta. Niin kuiva ihoni ei ole että käyttäisin kasvovoidetta meikin alla koskaan, ja kesäisin kosteutuksena menee Clarinsin epäpuhtaalle iholle tarkoitettu hoitoöljy hyvin.

Aina puhutaan kuinka hyvä ruokavalio auttaa ihoon, harmi kun olen testaillut ja omalla kohdalla ei mitään eroa elin sitten kuinka säntillisesti tai roskaruoalla. Kun katsoo äitini ihoa niin meillä on ihan samanlainen ihotyyppi että geenien vaikutus tässä vaan jyllää :----D Samoin en koskaan ole huomannut että joku tietty puhdistus/kosteutusaine joko parantaisi tai huonontaisi ihon laatua suuntaan tai toiseen. En ole koskaan ottanut tavoitteekseni saada sellaista ihoa etten tarvitsisi meikkivoidetta koska tiedän että tästä naamasta ei voi saada niin tasaisen väristä ja kaunista ilman ehostusta.

Tällä hetkellä talvikosteutuksena on nyt We Care Iconin kuivalle iholle tarkoitettu yövoide (deep moisture, herkälle iholle tarkoitettu), samoin silmänympärysiholle joku Erisanin hajusteeton. Tuntuu että eniten ongelmaa on hajusteiden yms. kanssa sillä silmät on herkät. Luottokosteutus on myös Humektan halvan hinnan ja miellyttävän tunteen jättävän ominaisuuden takia. Jostain syystä inhoan kaikkia rasvaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita kosteutuksessa kun ne usein jättää sellaisen tahmaisen kalvon tunteen iholle, mielummin pesen sitten rasvaiselle iholle tarkoitetuilla tuotteilla (nyt Biothermin normaali/sekaiho -puhdistusaine käytössä).
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: nima - 21.12.13 - klo:16:45
Minulla on aika ongelmallinen iho.
Herkkä ja ohut, joka punoittaa helposti ja reagoi stressiin/valvomiseen/hajusteisiin yms., mutta myös hieman rasvainen T-alueelta, välillä myöskin pinta kuiva joltain osin. Erilaisia näppylöitä ja mustapäitä tulee helposti, ei kuitenkaan aknen tyyppistä. Se tästä vielä puuttuis  :-\

Tämä kuvaa mun ihoani aika hyvin. Eroina vain, ettei kasvojeni iho ole hieman rasvainen, vaan aika hiivatin helposti rasvoittuva. Mustapäitä on kasvot täynnä, eikä niistä näytä pääsevän eroon millään. Näppylöistä olen kärsinyt koko ikäni, tosin ovat vähentyneet huomattavasti, kun on oikeat tuotteet käytössä.

Acon tuotteet ovat aarteita, (sininen ja pinkki) mutta viime aikoina on ollut käytössä Lorealin Sublime Soft herkän ihon puhdistusmaito (?) ja kosteusvoiteet, yö- ja päivävoide. Toimivat combona hyvin. Siihen lisänä erilaisia naamioita ja kuorinta-aineita.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: rhoda - 31.01.14 - klo:16:43
Ihoni on mitä ilmeisimmin sekaiho. En oikein osaa sanoa, onko se erityisen herkkä, vaikka melko helposti se kyllä ärtyy. Mitään ylenpalttista rasvoittumista ei ole koskaan ollut ja hormonifinnejä lukuunottamatta aknea ei juuri ilmene. Ohimoilla ja leukaperissä on kuitenkin miliumeja. Iän myötä ilokseni ovat tulleet laajentuneet ihohuokoset ja ankara punoitus.

Puhdistan ihon iltaisin Lactoline-pesunesteellä ja saman sarjan kasvovedellä. Aamuisin käytän vain kasvovettä. Kosteutukseen käytän yleensä apteekin perusvoiteita, mutta nyt on kokeilussa Xyliderm-geeli. Kuvittelin sen olevan liian kevyttä näin talvipakkasilla, mutta hyvin on toistaiseksi toiminut.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Jenje - 06.02.14 - klo:14:08
Mun ihoni tuntuu olevan näin kolmekymppisenä edelleen samanlainen kuin teini-iässä. Kasvojen iho on t-alueelta rasvoittuva sekaiho, joka ärsyyntyy herkästi lähinnä lämpötilan muutoksista ja liian rajusta puhdistuksesta. Rasvoittuvuudesta huolimatta iho on pintakuiva ja kaipaa reippaasti kosteutusta tai alkaa kiristellä ja kuivua. Varsinaisesta aknesta en ole kärsinyt koskaan, mutta nenän alue ja poskipäät ovat jatkuvasti täynnä mustapäitä, ja silloin tällöin ilmaantuu muutama todellinen finnikin. Poskissa ja leukalinjassa on myös kroonisesti keratosis pilariksen aiheuttamaa röpelöä.

Sinänsä mun ihoni ei mitenkään erityisen hankala ole, ja voinkin aika huoletta käyttää kaikenlaisia ihonhoitotuotteita. Suurin haaste on ehdottomasti tuo rasvoittuminen, jonka takia meikkiä joutuu korjailemaan pitkin päivää. Hieman omituista on se, että vaikka mun kasvoni suorastaa tursuavat rasvaa, niin vartalon iho on rutisevan kuiva ja kutiseva ja vaatiikin jatkuvaa rasvausta pysyäkseen edes jotenkin siedettävänä.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: evergreen - 22.03.14 - klo:16:28
^ Kiva jos olin yhtään avuksi.  :)  Jos iholla on epäpuhtauksia ja se samaan aikaan hilseilee, kannattaa todella kokeilla BHA:ta - se vie ison osan pintakuivuudesta pois, ja iholle voi alkaa riittää oman (seka/rasvaisen) ihotyypin tavanomainen hoito, eli myös kevyempi kosteutus. Kemialliset kuorinnat voivat tietty aluksi myös aiheuttaa hilseilyä, mutta se menee ohi ja sen kyllä erottaa muusta pintakuivuudesta. BHA:n käyttötahtia säätelemällä voi hallita tätäkin. Epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle ei kannata lastata paksuja voiteita, vaikka iho kuinka hilseilisikin pinnasta, kun ajan myötä huokoset voivat olla jo tosi tukossa ja iho ärtynyt rasvasta. Ehdin itse tehdä sen virheen monen monta kertaa... Uskoisin, että saisit kyllä apua BHA:sta ja siitä, että kosteuttaisit ihoa sen perään mahdollisuuksien mukaan vaikka pelkästään Xylidermillä tai vastaavalla.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: janniina - 26.01.15 - klo:22:14
Diagnosoin naamani tänään loistavan Kerro kerro kuvastin -opuksen avulla (Una Nuotio, Otava) ja olen varma, että ihotyyppini on rasvainen seborrea sicca. Iho hilseilee, kuten päänahkakin, mutta silti rasvoittuu kovasti - varsinkin pesun jälkeen otsa kuivuu, suun vierustoja kiristelee, koko naama tosi kireän tuntuinen. Muutamassa tunnissa naama saa kuitenkin rasvaöljypeitteen joka ei lähde kuin voimakkaalla sulfaatillisella pesuaineella, joka taas kuivattaa ihoa aivan sikana. Näppylöitä ja mustapäitä on.

Ei kai tästä pääse eroon - superrasva-efekti on vielä moninkertaistunut aloitettuani minipillerit. Yhyy.
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Malva - 14.06.15 - klo:15:18
Ihoni on vihdoinkin ottamassa suunnan parempaan. Taustalla yli 10v kestävä akne ja niin monta roaccutan kuuria etten laskuissa enää pysty, laserhoidot sun muut. Viimeisestä roa-kuurista pian 2 vuotta. Tämän jälkeen iho on ollut aika pitkälle finnitön, mutta niitä isoja mustapäitä ja muhkuroita on ollut poskissa. Niitä inhottavia epäpuhtauksia jotka ei oikeastaan näy jos ei tarkkaan katso, mutta kun katsoo niin sittenhän sitä moskaa tosiaan näkyy olevan.

En tiedä onko se kesä ja aurinko vai hormonit vai mitkä, mutta poskien mustapäät ovat selkeästi vähentyneet. Olen käyttänyt luomukosmetiikkaa pari vuotta, tosin keväällä vaihdoin marketin halpisvoiteeseen joka sisältää kaikkea sitä mitä yleensä vältän, no kappas, iho parani. Ehkä ne kaikki öljyt ja muut joita niissä luomuvoiteissa on ei sittenkään sovi.

Oli miten oli niin mä oon oikeasti tosi tosi iloinen ja helpottunut.  <3
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: pinkpepper - 14.06.15 - klo:19:35
^Ihanaa kuulla että iho-ongelmat on vihdoin helpottaneet! Kiinnostuin että mitä marketin voidetta käytät? Mäkin oon tullut siihen tulokseen, että mun iho ei vaan tykkää luonnonkosmetiikasta vaan tukkeentuu siitä. Eli parempi jatkaa kaupan/apteekin kamalla. Tosin haluaisin silti kokeilla Estelle & Thildin kasvovoidetta ja seerumia  ;D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Monty - 15.09.15 - klo:09:23
Mä oon ihan hukassa, en ole yli pariin viikkoon varmaan käyttänyt mitään yövoidetta - pillerittömyysrasvoittumisen ja finniytymisen myötä entinen kuiva ja helposti hilseilevä iho voi melkoisen hyvin nyt kun vuorottelen illalla 1% BHA, AHA ja Clindoxyl voiteilla, ja tosiaan ilman erillistä yövoidetta päällä (jota aikaisemmin käytin).  Noiden levityksen jälkeen ei iho edes kiristele ja aamulla herää kuitenkin melko öljyisellä/rasvaisella iholla.

Huokosissa ei ole juurikaan ylimääräistä (aikaisemmin oli jatkuvasti) ja näpyt ovat rajoittuneet leukapieliin.  0_0

En enää tiedä mitä ajatella ihotyypistäni :D
Otsikko: Vs: Ihotyyppiketju
Kirjoitti: Chronos - 19.08.20 - klo:07:41
Iho on kalpea ja keltapohjainen,finnejä kausiluontoisesti sekä psoriaasia.
Talvella hilseilee ja kiristää,ja rasvaa saa käyttää reilulla kädellä.
Kesällä taas ei ole muita ongelmia kuin helposti palaminen, aurinko ei tartu.
Ylempänä mallia 2006.
Samat ongelmat ovat yhä olemassa, ja ihotyypiksi on varmistunut kuiva.