Kauneudenhoito => Kynnet => Aiheen aloitti: Eleven - 05.07.15 - klo:15:22

Otsikko: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Eleven - 05.07.15 - klo:15:22
Oletko havainnut, että kynsien lakkaaminen vaikuttaisi kynsiesi kuntoon? Vaikuttaa siltä, että joidenkin kohdalla kynnet ovat vahvemmat ja kasvavat paremmin liuskoittumatta lakattuna - itselläni taas kynnet ovat selvästi paremmassa kunnossa ilman lakkaa.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: tipson - 05.07.15 - klo:15:35
Mulla haurastuu kynnet ihan pilalle, jos käytän lakkaa  :( ihan yksikin käyttökerta aiheuttaa sen, että kynsi ikäänkuin syöpyy ja liuskoittuu. Kynsistä tulee niin ohuet, että sattuu. Luonnollisesti lakan käyttö on jäänyt ja oiskihan puolitoista vuotta edellisestä lakkauksesta. Nykyään kynnet on vahvat, kauniin valkoiset, eikä ne liuskoitu ollenkaan  <3 Aika yhtäkkiä kynnet ei enää kestänyt mitään lakkaa jotain pari vuotta sitten ja jos olen satunnaisesti koittanut lakkaa niin menee monta kuukautta, että saan kynnet hyvään kuntoon. Onneksi nykyään on tarjolla kauniita kynsitarroja, joita saatan käyttää juhlissa :)
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Triina - 05.07.15 - klo:16:00
Äänestin lopulta  "en tiedä", koska varsinainen lakka vaikuttaisi suojaavan ja vahvistavan kynttä (käytän aina aluslakkaa ja suojalakkaa värilakan lisäksi), mutta lakan poisto, viilaus ja muut kynsilakan käytön edellyttämät toimet taas tuntuvat heikentävän kynttä.

En ole tosin käyttänyt lakkaa sormenkynsissä juuri lainkaan neljään vuoteen ammatin takia, joten muistikuvat ovat himmenemään päin ja tilannekin on voinut muuttua. Varpaankynsissä en ole huomannut eroa.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: lynx - 05.07.15 - klo:18:46
Mun kynnet ei varsinaisesti heikkene tai vahvistu lakkaamisesta, mutta se ero siinä on että lakattuina kynnet pysyvät jotenkin paremmin suojattuina. Mulla liuskoittuu aika helposti, ja jos pidän kynteni lakattuna, liuskoittuminen vähenee huomattavasti. Kait se lakkakerros ikäänkuin ottaa kaikki pienet osumat ja kolhut vastaan, eikä itse kynsi sitten välttämättä vaurioudu niistä.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Hilippa - 05.07.15 - klo:19:27
Sama mulla. Lakattuina kärjet ei liuskoitu yhtä helposti.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: bubbs - 06.07.15 - klo:02:19
Käytän aina liuskottumista vahvasti vähentävää aluslakkaa, lisäksi värilakkaa ja päällyslakkaa. Lakkakerros on kynsilleni ihan ehdoton, muuten murtuilevat ja repeilevät koko ajan. Jos joskus on lakkojen vaihtoväli päässyt niin pitkäksi, että kynsilakat ovat kunnolla lohkeilleet kärjistä, tapaavat kynnetkin murtua ja hajota niistä kohdista, missä lakkakerrosta ei ole. Täysin nakukynsillä en ole oikeastaan enää koskaan, kynnet menisivät varmaan ihan paskaksi.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Lila - 06.07.15 - klo:12:50
En ole varma, onko se lakka vai lakanpoistaja, mutta minun on vaikea pitää kynsiä hyvässä kunnossa, jos lakkaan niitä jatkuvasti, kosteutta ja öljyä pitää läträtä huolella. Lakkaamattomina ne pysyvät oikein hyvin kuosissa.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Eleven - 06.07.15 - klo:12:53
Oletteko huomanneet mitään eroa siinä kuinka pitkäksi kynnet kasvavat lakattuna vs. ilman?
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Louna - 06.07.15 - klo:13:12
Mulla on aika vahvat, nopeasti kasvavat kynnet, joiden en koe kaipaavan mitään erityistä huoltamista. Tuntuu että lakan poisto on se, mikä säännöllisesti tehtynä ohentaa, kuivattaa ja pehmentää kynsiä, ja jos ei halua laittaa uutta lakkaa (joka taas tekisi kynnestä kestävämmän), tekee kynnet mieli leikata ihan lyhyiksi.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: slala - 06.07.15 - klo:13:43
En oikeastaan tiedä, mutta arvelen jotain samansuuntaista kuin Louna. Lakkaamattomina mulla on vahvat kynnet ja ne kasvavat nopeasti ja ihan huomaamatta (lähes riesaksi asti, koska en tykkää pitää pitkiä kynsiä). Lakka sinänsä ei taida vaikuttaa juuri suuntaan tai toiseen, mutta kynsilakanpoistoaineet kuivattavat kynnet helposti, vaikka oon yrittänyt välttää kaikista järeimpiä litkuja. Jos tulee käytettyä kynsilakanpoistoainetta tiuhaan, kynsien kärjet alkaa lohkeilla.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Mimi - 06.07.15 - klo:14:13
Itselläni lakkaus tuntuu kuivattavan kynttä. Ilman lakkaa kynnet ovat "taipuisammat" eivätkä katkea helposti. Lakattuna kynsi on kovempi mutta myös kuivempi ja lohkeaa mielestäni helpommin. Lakkaan sormen kynnet harvoi . Samaa en ole huomannut varpaissa jossa lakkaa on melkein aina.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Shirley - 06.07.15 - klo:19:51
Itse olen nyt sellaisissa töissä, että kynsiä on hyvin vaikeaa pitää hyvässä kunnossa. Lakalla onnistun suojaamaan kynnet parhaiten, mutta lakasta huolimatta viimeksi tänään murtui pitkä pikkurillin kynsi. Ilman lakkaa kynnet ei kestä yhtään. Mutta totta sekin, että se jatkuva lakkaaminen ja etenkin lakkojen putsaaminen rasittaa ja kuivattaa kynsiä hyvin paljon. Yritän kosteuttaa kynsiä lakkausten välissä, mutta kyllä ne silti liuskoittuu.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Memmuuh - 06.07.15 - klo:21:52
Joo kynsilakka ja sen poistaminen kuivattaa ja varmaan huonontaa kynsien kuntoa, mutta ei ne mullakaan kestä mitään ilman lakkaa. Mun kynnet liuskoittuu ja lohkeilee koko ajan jos lakkaa ei ole ja lakka kuitenkin tavallaan tekee kynnestä paksumman ja vahvemman ja suojaa kolhuilta. Ainoastaan raskausaikoina kynnet on olleet hyvässä kunnossa ilman mitään lakkoja.

Ihan huippu tuote hauraille ja liuskoittuville kynsille on Trind Nail Repair. Jos kynsissä on jo liuskoittumia niin jotenkin se nekin "liimaa" takaisin ja tuon kanssa varmaan ekaa kertaa ikinä (poislukien ne raskaudet) joudun itse leikkaamaan kynsiä lyhyemmiksi! Vaatii tietty säännöllistä käyttöä. :)
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: enna - 11.08.15 - klo:17:18
Minä voisin omalta kohdaltani sanoa, että kynnet oysyvät parempina ilman lakkaa ja poistoainetta. Kynnet kasvavat pidemmiksi, eivät liuskotu lähes lainkaan ja katkeilevat vähemmän.
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: ZombieQueen - 11.08.15 - klo:18:59
Käytän aina liuskottumista vahvasti vähentävää aluslakkaa, lisäksi värilakkaa ja päällyslakkaa. Lakkakerros on kynsilleni ihan ehdoton, muuten murtuilevat ja repeilevät koko ajan. Jos joskus on lakkojen vaihtoväli päässyt niin pitkäksi, että kynsilakat ovat kunnolla lohkeilleet kärjistä, tapaavat kynnetkin murtua ja hajota niistä kohdista, missä lakkakerrosta ei ole.

Tähän vaan copypastea koska itselläni ihan samoin. Itse olen nakukynsillä vain silloin kun kynnet ovat ihan lyhyet ja haluan öljytä tai muuten tehohoitaa niitä mutta harvemmin yli 24 tuntia. Ison reuhaavan koiran kanssa leikkiminenkin on aika murhaa kynsille ja sitä tulee harrastettua jokseenkin päivittäin. :D
Otsikko: Vs: Kynsien lakkaus ja kunto
Kirjoitti: Monty - 31.08.15 - klo:09:06
Nykyään nämä kynsihommat on melkolailla vähissä harrastuksen takia (kiipeily) - kynnet on pidettävä nysinä, eikä lakatakaan oikein jaksa lemmikin takia (=linnuille ei sovi lakkahöyryt -> olisi lakattava veskissä tms. tilassa olkkarissa tv-röhnötyksen sijaan, ei sinne jaksa mennä säätämään ja odottelemaan kuivumista. Jonka jälkeen tirppa olisi kiinnostunut kirkkaista väreista ja yrittäisi nokkia lakkaa -> menee lakka pilalle, tai sit viimeistään kiipeillessä räjähtävät veks  ;D )

Huomasin itse isoimman eron kynsien kunnossa ja liuskoittumisessa, kun vaihdoin hiekkapaperiviilasta lasiseen, ei liouskoitu läheskään niin nopsaan enää vaikkei käyttäisi lakkaakaan.