Kauneudenhoito => Ihonhoito => Aiheen aloitti: Anissa - 13.12.16 - klo:21:27

Otsikko: Natura Siberica
Kirjoitti: Anissa - 13.12.16 - klo:21:27

Törmäsin tähän venäläiseen luonnonkosmetiikkamerkkiin Tallinnassa (Niillä on Viru-keskuksessa oma putiikki ja hoitola) ja kaverin hehkutuksen ansiosta, joka on raahannut näitä Pietarista vuositolkulla. Merkillä on ihanan tuoksuiset ja tuntuiset tuotteet. Mukaan mulla lähti caviaari seerumia, tyrnikuorintaa, yönaamiota ja shampoota ja hoitoainetta ja Loves Estonia sarjan kasvovoiteet ja suihkugeeli. Hinnat oli edulliset ja pakkaukset ihania. Kokeilua on vasta Natura Siberica loves Estonia sarjan kasvovoiteista ja yönaamiosta, kaikki ihania.  <3 Onkos muilla kokemuksia? :)

http://www.naturasiberica.ru/en/
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: NarnianQueen - 13.12.16 - klo:21:29
Lähinnä hiustenhoitopuolelta (Tyrni-tuotteet on ihania!!), mutta olen ostanut joskus naapurimaasta yhden kasvonaamion. Melko perustavaraa, mutta tuoksuu hyvältä.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Missy - 22.12.16 - klo:07:56
Mä olen joku vuosi sitten ostanut viikuna(?)shampoon Kaubamajasta ja ihan hyvä kokemus oli.

Näitä näytti olevan myynnissa Punnitse & Säästä:ssä, ainakin Kampin liikkeessä oli pieni kokoelma. No, nähtävästi saa myös netistä tilattua.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Anissa - 23.12.16 - klo:20:17
Mä olen nyt jonkun aikaa käyttänyt näitä ja ihania ovat. <3 Kaviaariseerumi on ohutta, mutta imeytyy nopeasti, eikä mun iho ole varmaan koskaan ollut näin heleä ja kaunis. Tyrnishampoo ja hoitoaine ovat ihan kuin muussattua tyrnimarjaa, shampoo pesee hellästi ja tuuheuttaa ja hoitoaine selvittää. Molemmat tuoksuvat ihanan raikkaille. Myös yöksi jätettävä kasvonaamio on ihanaa, kasvot ovat tosi levänneen näköiset seerumin ja tuon yönaamion jäljiltä.

Sain Natura Sibericalle lahjakortin kasvohoitoon, eli pitänee varata Tallinnan reissua. Samalla haluan näitä lisää. :)
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: -j- - 05.01.17 - klo:08:10
Luin hiljattain tästä merkistä jutun karkkipäivästä:
http://blogit.kauneusjaterveys.fi/karkkipaiva/ne-putinit-joukossa-vuoden-parhaita-loytoja/

Mua periaatteessa ärsyttää tällaiset firmat, joilla osa tuotteista on luonnonkosmetiikkaa ja osa ei. Varmasti moni erehtyy luulemaan, että kaikki tuotteet ovat. Ihan niin kuin aikanaan käytin Santen, tai Laveran, en muista kumman, shampoota luullen, että tottakai se on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, mutta eipäs vaan ollut. Siis niillä oli yksittäisiä tuotteita (shampoita), joissa ei sertifikaattia ollutkaan. Petyin.

Ei nyt silti ole tarkoitus olla ilonpilaaja tässä ketjussa. Voisin itsekin vähän vilkaista näitä tuotteita, kun suuntaan kohta Tallinnaan.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Aivina - 05.01.17 - klo:11:25
Kuulostaa ns. hitonmoiselta huijaukselta painattaa shampoopulloon teksti, että ei sisällä Sodium laureth sulphatea, mutta INCI:n toinen aine ln Sodium coco suplhate, joka on saman aineen toinen nimi.

Vähän ihmetyttää myös tarve sertifioida tuotteita useilla eri sertifikaateilla tuotteesta riippuen. Voisko johtua siitä, että eri sertifikaatit sallii erilaisia asioita ja toiset on tiukempia kuin toiset?
Tyhmää kanssa, että kono sarja ei ole luonnonkosmetiikkaa.

Mutta ei siinä, kyllä varmaan tutustuisin, jos Tallinnassa tms kävisin.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: -j- - 05.01.17 - klo:12:34
^Siltäpä se nimenomaan vaikuttaa, että kaikki luonnonkosmetiikkatuotteet ei tiukemman sertifikaattijärjestön vaatimuksia täytä, niin pitää olla sitten muitakin sertifikaatteja käytössä...
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: evergreen - 05.01.17 - klo:15:08
Kuulostaa ns. hitonmoiselta huijaukselta painattaa shampoopulloon teksti, että ei sisällä Sodium laureth sulphatea, mutta INCI:n toinen aine ln Sodium coco suplhate, joka on saman aineen toinen nimi.

Ymmärrän kyllä nämä ärsytyksen aiheet, mutta tuo ei varsinaisesti ole kuitenkaan valheellinen maininta. Sodium coco sulfate ei ole sodium laureth sulfaten toinen nimi, vaan sisältää sekoituksen sodium lauryl sulfatea (SLS, anteeksi nää hirveät taivutukset) ja muita sulfaatteja. Itse valitsen mieluummin nimenomaan sodium laureth sulfaten vähemmän ärsyttävänä vaihtoehtona, mutta erilaisista syistä jotkut ennemmin valitsevat esim. sen coco sulfaten. Kovin hellävaraisena sitä on minusta kuitenkin SLS:n takia aika valheellista markkinoida, sitäkin paljon näkee.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Aivina - 06.01.17 - klo:07:50
Eli siis sodium coco sulfate ei edes ole mikään yksi aine, vaan joku hämärä sekoitus, jonka tarkempaa sisältöä ei kerrota? Kuulostaa vielä enemmän peittelyltä ja huijaukselta.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Anissa - 06.01.17 - klo:08:24
Tuo sertifiointikäytäntö on kyllä todella mielenkiintoinen ja tietenkin tarkkana saa olla, jos haluaa käyttää vain sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Itse olen viime aikoina käyttänyt lähinnä apteekkikamaa ja markettikamaa, joten mua ei tosiaan tässä merkissä häiritse nuo sertifikaatit. Kiinnostuin ensin muiden hehkutuksien ansiosta ja kivoista pakkauksista. Kun tuotteet ovat vielä super toimivia ja edullisia (seerumi 9 €, kasvovoiteet vitosen pintaan), niin olen tosi koukussa.

Vertailun vuoksi Punnitse&Säästä kaupassa kasvovoide oli jotain 15 €:n pintaan, eli Tallinnastahan nämä kannattaa ostaa. ;) Sarjan NS Loves Estonia päivävoide on muuten ihan loistavaa kamaa nyt pakkasilla, imeytyy nopeasti, kosteuttaa kunnolla, tuntuu tuhdimmalta voiteelta, mutta jättää meikille hyvän mattapinnan. Kasvovoiteiden ja seerumien tuoksut ovat myös tosi mietoja, eli eivät ole ollenkaan tunkkaisia tai yrttisiä.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: evergreen - 06.01.17 - klo:12:45
Eli siis sodium coco sulfate ei edes ole mikään yksi aine, vaan joku hämärä sekoitus, jonka tarkempaa sisältöä ei kerrota? Kuulostaa vielä enemmän peittelyltä ja huijaukselta.

No sen pohjana on siis kookosöljy, joka sisältää erilaisia rasvahappoja ja tuottaa siksi eri sulfaatteja prosessissa, kun taas sitä puhdasta SLS:ää varten erotellaan pohjaksi pelkkä lauriinihappo (jota on kookosöljystä noin puolet). Ei nyt välttämättä niin hirveän hämärää, mutta onhan se vähän hassua, jos koetaan että yhden rasvahapon erottelu joukosta tekisi eron luonnollisen ja epäluonnollisen välillä. Muunlaisia perusteita voi ihmisillä toki olla suosia jotain tiettyä pesuainetta.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: NarnianQueen - 06.01.17 - klo:15:05
Eri sertifikaatit voivat tuntua sekavilta ja aiheuttaa ihmetystä, mutta toisaalta, niin tarjotaan eri kuluttajille erilaisia tuotteita ja vaihtoehtoja. Yhden sertifikaatin alla voi ainesosa X olla kielletty, mutta toisessa järjestelmässä taas sallittu. Näin voi firma tehdä monipuolisempia tuotteita, ja jättää valinnan ostajalle sen mukaan, mitä kukin haluaa käyttää / välttää.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: -j- - 24.01.17 - klo:10:09
Tsekkasin merkin oman liikkeen Tallinnassa. Harmittavan monella tuotteella ei ole luonnonkosmetiikkasertifikaattia. Niissä, joissa ei sertifikaattia ole, on hajusteita (mm. methylpropional ja "parfum")ja jotain polymeereja, lisäksi kaikissa hiustenhoitoaineissa, jotka vilkaisin, on silikoneja. Kyllähän merkki ratsastaa luonnollisuudella vahvasti, eli on se vähän harhaanjohtavaa, että puhutaan sertifikaateista, ja joissain purkeissa on logo jossa lukee "certified organic ingredients". En usko, että eri sertifikaateissa ja sertifikaattien puutteessa on kyse, että firma haluaisi tarjota "kaikille jotain", kyllä tässä on vahva viherpesun tuntu.

Mutta, itse liike oli aivan ihastuttava ja henkilökunta todella mukavaa. Meille tarjottiin marjamehua ja paljon esitteitä ja ostosten mukaan sai kaupanpäälisiksi seetriöljyä :) Näytti olevan parasta ennen-päiväykset öljyistä menny hiljattain, niin eivät varmaan niitä enää voi myydä, mutta kyllä se vaan reilu ja hyvä kaupanpäälinen on, en valita :)

Ostin jokusen tuotteen kokeiluun, shampoota ja käsivoidetta. Kyllä tämä merkki vaan todella on niin hyvin brändätty, että tekee mieli sitä käyttää, vaikka suuri osa tuotteista ei mun normivaatimuksia täytäkään :P
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Triina - 11.03.17 - klo:14:32
Yksi niistä merkeistä, joista en ollut ikinä kuullutkaan ennen kuin täältä luin. Muutamia blogipostauksia on sen jälkeen tullut luettua, mutta livenä en ole tuotteita missään nähnyt. Kävin viimeksi Tallinnassa tammikuussa 2015 ja ainakaan silloin en huomannut näitä, vaikka en tietysti osannut etsiäkään. Seuraavalla reissulla pitää tehdä sinne visiitti, brändi on niin mielenkiintoinen ja valikoima hätkähdyttävän laaja.

LuxPlussaan on hiljattain tullut pienehkö, mutta kelvollinen valikoima Natura Sibericaa mielestäni hyvin edulliseen hintaan. Ostin itselleni kokeilun Saaremaa-shampoon ja -hoitoaineen (400 ml), Taiga-käsivoiteen (75 ml), Rhodiola Rosea -päivävoiteen (50 ml) ja kuivan & herkän ihon kasvojenpuhdistusaineen (200 ml).En tiedä mitä nämä kivijalkaliikkeissä maksavat, mutta itse pulitin tästä setistä 26,75 €.

Valikoin tuotteita vähän fiilispohjalta enkä katsonut sen tarkemmin sertifikaattien perään. Päivävoiteessa on SPF 20 ja se vaikuttaa melko kevyeltä, sitä ajattelin kesäksi. Saaremaa-hiustuotteet päätyivät koriin lähinnä silikonittomuuden vuoksi, tosi monessa hoitoaineissa on alkupäässä reilusti silareita, mikä mun päässä yleensä tarkoittaa armotonta lätsähtämistä.  Incit katsoin googlen johdattelemana puolalaiselta sivulta, josta ne oli helposti löydettävissä.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Anissa - 13.03.17 - klo:07:20
Katsoin myös tuon Luxplussan valikoiman ja hinnat ovat ehkä hieman korkeammat, kuin Tallinnassa, mutta eivät paljon. Eli voisin hyvin hankkia näitä myös sieltä.

Mä ehdin jo merkin kaviaariseerumin käyttää loppuun ja se tuntui käytössä tosi hyvältä, napakoitti ja kosteutti samaan aikaan ja iho tuntui tosi heleältä. Yönaamiota olen käyttänyt pari kertaa viikossa, pehmentää ja kosteuttaa kunnolla, toimisi varmaan kuivemmalla iholla useamminkin käytettynä. Myös NR Loves Estonia sarjan suihkugeeli on kiva käytössä, ei kuivata ollenkaan ja tuoksuu raikkaan kukkaiselle. Tuoksu ei jää iholle, eikä ole liian vahva, vaan juuri sopivan miellyttävä.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Manna - 18.08.17 - klo:08:45
Kävin eilen Tallinnan liikkeessä ja mukaan lähti Anissan mainitsema kaviaariseerumi, olipa sopuisan hintainen tuote :)

Myyjä kertoi, että syyskuun alkupuolella olisi tulossa Stockmannille heidän tapahtuma, ymmärsin sen nyt koskevan ainoastaan Helsinkiä. Kiinnostuneille tiedoksi!
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Manna - 05.09.17 - klo:13:47
Natura Sibericaa on nyt myynnissä Stokkan verkkokaupassa: https://www.stockmann.com/brand/natura-siberica/2034

Pientä Stockmann-lisää on toki hinnoissa, Tallinnasta 10 eurolla ostamani seerumi maksaa Stockmannilla 14,20 €.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Anissa - 21.12.17 - klo:07:23
Tällä merkillä on kyllä parhaat kuorinnat kasvoille, mihin olen vähään aikaan törmännyt. Aiemmin olen käyttänyt Natura Siberican Natura Kamtchatka sarjan kuorintageeliä, jossa mustikkaa ja puolukkaa. Geelissä on kunnon hienojakoiset rakeet ja tuubi on iso 150 ml. Tätä linjaa ei tosin Suomesta saa, omani olen ostanut Pietarin NS putiikista.

Nyt sain joululahjaksi Natura Siberican Gentle Face Peelingin ja tämä tuntuu jopa vielä paremmalta, kun edellinen. Koostumus on kuorintapastaa, jota riittää ihan minimäärä ja rakeet ovat tiheässä, mutta kuitenkin hienojakoisia. Jättää ihon todella pehmeäksi ja hyväksi. AHA-happojakin löytyy. Kyseessä sis tämä tuote:

https://www.naturasiberica.ru/en/product/gentle-face-peeling/

Päälle lätkin eilen saman sarjan Enerzising Facial Maskin, jonka jätin yöksi, vaikka ohjeessa kehotetaan huuhtelemaan 15 minuutin jälkeen. Koostumus on voidemainen ja imeytyi ihoon hyvin. Nyt kasvot ovat tosi kuulaat ja levänneet ja todella pehmeät.  <3

Natura Sibericaa oli tullut myös Yliopiston Apteekin uuteen kosmetiikkaliikkeeseen Egoon, saatavuus tuntuu siis paranevan myös Suomessa.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Marie Corelli - 31.01.18 - klo:22:15
Näitä saa nyt Suomesta laajemminkin. Pyörittelin ruusujuuri-sarjan yövoidetta käsissäni ja testasin kädelle. Imeytyi melko huonosti kun huomioi kuivan käsien ihon. Naamio vaikutti myös kiinnostavalta, mutten kuitenkaan uskaltanut ostaa. Tuoksut eivät olleet voimakkaita, mutta silti päätin vielä harkita. Eivät nuo olleet kalliita, kuten luonnonkosmetiikka yleensä.

Suosittelisitteko jotain sarjan tuotteista sekaiholle?
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Mintsi - 01.02.18 - klo:10:47
Tilasin YA:sta kokeiluun shampoon (NS coloured and damaged hair shampoo) ja aktiivihiilikasvosaippuan (NS soap detox for deep facial cleansing).

Shampoo on sulfaatiton ja sillä oli joku luonnonkosmetiikan sertifikaattikin. On sulfaatittomaksi shampooksi todella positiivinen löytö. Koostumus on vähän lirua, mutta vaahtoaa hyvin ja melko pieni määrää riittää. Pesee hiukset miellyttävän puhtaiksi, muttei narskuviksi. Ei takuta, jonkun tyyppisiin hiuksiin ei varmasti tarvitsisi hoitoainettakaan, omiini tarvitsee. Tuoksu on hyvin mieto, siinä on häivähdys pihkaa, mutta hyvin hento häivähdys. Ei jää hiuksiin. Jos jotain negatiivista haluaa hakea, niin tämän kanssa hiusten pesuväli on vain neljä päivää (normaalisti 5 päivää). Kahden pesun kokemuksella ehdottomasti jatkoon.

Aktiivihiilikasvosaippua on sitten sitä sertifioimatonta osastoa. Kiinnostavan oloinen tuote, joka tuntuu pesevän ihon puhtaaksi, mutta ei kuivata häiritsevästi omaa kuivuuteen taipuvaa ihoani. Ei myöskään ärsytä. Ainakin kuvittelen, että iho on puhtaampi ja jotenkin heleämpi tämän käyttämisen myötä. Olen käyttänyt vain suihkussa, koska muuten en pese kasvojani ollenkaan vedellä. Tuoksu on huomattavasti voimakkaampi kuin shampoossa. En osaa sanoa, miltä tämä tuoksuu. Selkeästi siihen on kuitenkin laitettu tuoksu, joka on varmasti jonkun mielestä hyvä, minulla se vetää nenän tukkoon ihan hetkessä. Onneksi tuoksu lähinnä sen aikaa, kun saippuapurkki on auki, ei iholla häiritse.

Kaupantekijäisinä tullut käsisaippua on vielä kokeilematta.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: NarnianQueen - 06.03.18 - klo:11:27
Ilokseni näin näiden saapuneen Sokokselle - ja ennätin hankkia Rhodiola-päivävoiteen.  <3 Ovat vieläpä -20% alessa ...
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Triina - 27.04.18 - klo:12:32
Onkohan Natura Estonica Bio jotenkin yhteydessä NS:aan? Kotisivuilta (http://www.naturaestonica.com/) ei irronnut juurikaan tietoa. Logo on aivan erilainen, mutta pakkausten design ja nimet ovat niin lähellä toisiaan, että tuskin on sattumaa. Törmäsin näihin LuxPlussan sivuilla, en tiedä mistä muualta saa, paitsi ainakin Tallinnasta. Hinnat ovat todella edulliset, esim. kasvovesi alle 2 € ja hius/vartalotuotteet 3-4 €.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Anita - 02.05.18 - klo:19:11
^ Jotain yhteistä niillä on, mulla on molempien merkkien puhdistumaidot ja etiketeissä tuotteiden vastuuhenkilöksi on merkattu sama Eurobio Lab Oü. Tuotteiden hinnat tuntuvat jopa liian edullisilta  0_0
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Anissa - 02.05.18 - klo:21:51
Osahan noista Natura Siberican tuotteista valmistetaan Virossa, vaikka merkki on venäläinen. (Ja toisaalta jotain niiden Venäjällä valmistetuista jutuista ei myydä muualla) Lienee helpompi myydä tuotteita EU-alueella, jos on valmistettu EU-maassa... Veikkaan siis, että sama tehdas valmistaa myös Natura Estonica Bioakin.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Happy - 29.05.18 - klo:23:22
Olen ihan mielikseni käyttäni tuon sarjan tyrnishampoota turkoosissa pullossa. Äiti toi tuliaisina Tallinnasta. Olen tykännyt tuoksusta ja ihan yleisesti. Ei ole mene kuitenkaan erityisen korkealle suosikkilistalle koska ostaisin mennen tulle Tallinnasta paria muuta tuotetta ennemmin. Mut siis tuntuu suht hellältä hiuksille ja kosteuttavalta, mut kaipaan kuitenki enemmän volyymiä päähän.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Anissa - 31.05.18 - klo:21:44
^ Niitä tyrnishampoitahan on siis erilaisia, löytyy volumea myös... ;)
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: NarnianQueen - 31.05.18 - klo:22:49
Minulla on ollut sekä hoitavaa että volume-versiota, samaten hoitoaineissa. Molemmilla vaihtoehdoilla on puolensa ja paikkansa :)  NS:n hiustuotevalikoima on melko kattava.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Happy - 01.06.18 - klo:22:20
Täytyykin tsekata itse kun sinnepäi taas eksyy. Pullokoko on oikein mainio. Tallinnavalikoima on ehtinyt päivittyä salettii siitä kun siellä viimeks oon käynyt. Äh, nyt hinkuttaa sinne.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Triina - 03.10.20 - klo:13:41
Olen aiemmin käyttänyt Saaremaa-shampoota ja -hoitoainetta pullolliset, aika perushyvää kamaa. Nyt ostin kokeiluun Arctic Rose -sarjan, eka pesu takana. Näillä saa kivan kosteutetun tuloksen, sen huomaa heti siitä, kun hius jaksaa kihartua joustavasti. Shampoo on pehmeää ja jättää hoidetun tunteen, hoitoaine silottaa hyvin (reilusti silareita, joten ei kai ihmekään). Tuoksuna selvä, miellyttävä ruusu. Hintaa oli 5,90 €, mikä on hyvin edullinen 400 ml:n pullolle.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: riinam - 03.10.20 - klo:18:25
Tässä linkki hesarin uutiseen (https://www.hs.fi/talous/art-2000006589009.html), joka voi monia juureksia kiinnostaa. Itse en halua tällaista yritystä tukea, moni muukin voi kokea samoin.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: NarnianQueen - 03.10.20 - klo:23:02
Kyllä vähän olin arvellut, että Organic Shopilla voi olla tähän yhteyksiä...
Vulkaaninen hilla ja muut eksoottiset pohjolan yrtit niinikään ovat heättäneet skeptisyyttä..  ;D

Isöäidti-imagosta tulee muuten mieleen se saksalainen (?) Oma Gertrude-shampoomerkki. Siinäkin luotetaan luonnollisuuden ja mummon tehoon.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: Marie Corelli - 13.10.20 - klo:09:16
^Minä koetin etsiä yhteyttä Oma Gertruden ja Natura Siberican välillä, mutta en löytänyt. Silti epäilyttää kyseinen merkki tuon Helsingin Sanomien uutisen jälkeen. Oma Gertrude ei taida aivan saksalaista olla, sillä pullon kyljessä oli valmistusmaana Viro. Minä nyt en muutenkaan pystynyt käyttämään sitä Natura Siberican aurinkosuojallista kasvovoidetta, koska se tuoksu on hirveä. Joudun varmaan siirtymään kohta kokonaan tuoksuttomiin tuotteisiin, kun ne ärsyttävät enemmän ja enemmän.
Otsikko: Vs: Natura Siberica
Kirjoitti: NarnianQueen - 13.10.20 - klo:19:05
^Minä koetin etsiä yhteyttä Oma Gertruden ja Natura Siberican välillä, mutta en löytänyt. Silti epäilyttää kyseinen merkki tuon Helsingin Sanomien uutisen jälkeen. Oma Gertrude ei taida aivan saksalaista olla, sillä pullon kyljessä oli valmistusmaana Viro.

Wow, enpä tiennyt tuota Viron-yhteyttä! No, nyt alkaa epäilyt vahvistua entisestään..