Kauneudenhoito => Ihonhoito => Aiheen aloitti: Ulpu - 25.03.06 - klo:20:34

Otsikko: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Ulpu - 25.03.06 - klo:20:34
Aloitan nyt ihan uuden aiheen ihonhoidosta, kun en oikein sopivaa ketjua löytänyt. Vaikka suurin osa meistä kaiketi putsaa ja puunaa ja kuorii ja rasvaa, mutta on joukossa heitäkin, jotka eivät niin kovasti kosmetiikkaa käytä. Tähän ketjuun voitaisiin koota kokemuksia "vähemmästä" ihonhoidosta ja hyvistä vinkeistä ilman tuotepaljoutta. Toivottavasti ymmärrätte, mitä ajan takaa. Kyllähän me tällaista aihetta ollaan sivuttu varmaan useammassakin ketjussa, mutta nyt tuli tarve aloittaa uusi.  :)

Nyt, kun mä olen ollut keskiviikosta asti kipeänä, ihonhoito on (yllättäen) jäänyt vähiin tai siis lähes kokonaan. Ja olen yllättynyt kasvojen ihon kunnosta. Iho on ihmeen sileä (mitä nyt väsähtänyt), eikä kireän pintakuiva niinkuin yleensä, jos en käytä voidetta. Nyt en siis ole pessyt enkä rasvannut kasvojani kuin pari kertaa neljän päivän aikana. Normaalisti olen niin tapoihini tottunut, etten osaisi olla hoitamatta, mutta tää tauti kaatoi petiin niin totaalisesti, että eipä ole edes jaksanut ajatella ihonhoitoa. Näkisittepä mun tukan.  :-[ Se ei ole kyllä kaunistunut pesemättömyydestä.  ;)

Joten yhteenvetona: Tulipahan todettua (taas), että kyllä se vesi vaan kuivattaa/ärsyttää ihoa ja samoin ihon käsittelykin. Oikeiden tuotteiden valinta/valitsematta jättäminen on siis tosi tärkeää. Ehkäpä se ihon rasvaamatta jättäminen yöksi voisi myös sittenkin olla kokeilemisen arvoinen juttu, vaikka se epäilyttääkin.

Näin sitä kipeänä (vaikken nyt ollutkaan kuin lenssussa) ollessa tulee pohdittua elämän tärkeitä kysymyksiä, joopa joo... Tai oikeastaan nyt, kun alkaa olla taas elävien kirjoissa. Mutta juu, kaippa se on ihan tervettäkin, vaikka näin kauneudenhoitoalan ammattilaisenakin, kyseenalaistaa asioita ja miettiä, mikä on tosiaan tarpeen ja mikä ei.

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: calypso - 25.03.06 - klo:21:05
Mun kokemus on että ihon voi jättää rasvaamatta yöksi vain siinä tapauksessa ettei ole meikkiä kasvoilla, eikä pese kasvoja illalla.
Mulla varsinkin talvisin kuivuu iho jo pelkästä vedestä mutta ei enää niinkään kiristäväksi vaan hilseleväksi.
Toinen juttu on se että jos olen lähdössä ulos, on jotain kosmetiikkaa laitettava kasvoille auringolta ja saasteilta suojaamaan. Nyt en puhu meikeistä vaan voiteista lähinnä  :) Maalla asuessa ei saasteista onneksi ole niin huolta. (itse en kuitenkaan asu maaseudulla)

Todellakin haluaisin pärjätä mahdollisimman vähillä tuotteilla, se vaan kerrostalossa (kuiva huoneilma) ja kaupungissa (saasteet) merenrannalla (viima) ei ole mahdollista ihan minimimäärällä sinnitellä, mikäli haluaa pitää ihonsa kunnossa  :-\
Tosiaan jos olen sairaana tai muuten vaan kotosalla jätän monesti aamulla kasvot tahallaan pesemättä eikä tarvitse rasvata kasvoja, ihokin tykkää lomailusta  ;)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Penny - 25.03.06 - klo:21:07
Kipeänä mullakin on aina loistoiho, varsinkin kuumeisena tai krapulaisena. ;) Olen atoopikko, ja ihoa on rasvattu pienestä pitäen vaikka millä aineilla, nykyisin onneksi harvemmin pukkaa ihottumaa. Ihottumat kuitenkin parani aina juuri silloin, jos en rasvannut pitkään aikaan - joka oli tosi outoa. Ihotautilääkärit sanoivat, että kaikenlaista veden kanssa lotraamista pitää välttää, joten jouduin pesemään tukankin käsineet kädessä, koska iho oli heti rikki jos joutui kosketuksiin minkään aineiden kanssa. Saippuaa käsienpesuun (saati muuhun pesuun) en voinut edes kuvitella käyttäväni, paitsi sittemmin on löytynyt onneksi yksi joka ei ärsytä - merkiltään LV. Nykyisin pystyn myös olemaan ilman hanskoja suihkussa.

Ennen tosiaan tuli käytettyä vaikka mitä kasvoillekin, koska meikkasin joka päivä (tosin aloitin senkin vasta lähemmäs parikymppisenä). Iltaisin puhdistin kasvot kaikenmaailman aineilla, käytin kasvovettä, puhdistusmaitoja ja muutakin, myös apteekin perusvoiteita puhdistukseen ja rasvaukseen. Silmänympärysvoidettakin tuli käytettyä. Iho huusi kauttaaltaan hallelujaa, punotti jatkuvasti ja ihottumaa pukkasi ja iho hilseili älyttömästi. Sitä jatkui koko ajan, eikä meikki/pesu/hoitotuotteiden vaihtaminen auttanut. Sitten eräänä päivänä päätin että nyt saa riittää - lopetin kaiken, siis aivan kaiken, meikkaukset (meikkivoiteet, puuterit jne), puhdistukset - paitsi Humektanin käytön ja normaalit suihkut. Ja iho parani kuin silmissä.

Noh, juuri pari päivää sitten kokeilin pitkästä aikaa Eucerinin kasvovettä ja päätin, että tätä alan käyttää sitä suht säännöllisesti, kasvot tuntuivat raikkaammilta ja Humektan imeytyi paremmin. Mutta muihin tapoihin en osaisi enää palata. Toisaalta miettii, että pitäisiköhän sittenkin, koska ei tästä ainakaan paluuta nuorempaan ihoon ole... Tosin äitini on samanlainen, eli hän ei ole oikeastaan koskaan käyttänyt mitään, ei meikkiä eikä putsausaineita tms, ja hänelle tuli ryppyjä vasta lähemmäs 60:senä. Tiedä sitten mikä olisi järkevää..
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: calypso - 25.03.06 - klo:22:08
Meidän äiti on kohta 45-vuotias, ei käytä muuta kuin perusvoiteita kasvoille. Nuorempana toki meikkasi mutta iho on suht rypytön. Elämäntavoista ei voi olla kiinni ainakaan sillä niissä ei ole mitään terveellistä  :D ja silti iho on rypytön, silmien ympärillä toki on ilmeryppyjä mutta niin niitä on minullakin ja olen 23-vuotias  :)
Kasvovettä käytin vain silloin kun olin päivät autohallilla ja putsareilla ei saanut kaikkea pölyä ja paskaa irti ihosta. Olen huomanut että mitä vähemmän kasvojen ihoa "hoitaa" ja siihen kiinnittää huomiota sen paremmassa kunnossa se on.
Ja juurikin kuumeessa ja krapulassa iho oikein hehkuu kauniina, ei välttämättä edes päälle päin huomaa että olo on mitä kamalin  ;D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Ulpu - 25.03.06 - klo:22:35
Juu, nyt sitten kävin "pitkästä" aikaa kunnolla suihkussa.  ;) En pessyt kasvoja millään aineella, koska ei niissä mitään aineitakaan ole ollut. Ajattelin, että jos jättäisin tänäänkin rasvaamatta yötä vasten. No, pyyhin ihon Eucerinin kasvovedellä, mutta iho tuntui hetken päästä jo kuin hiekkapaperilta  :-[ poskista, että pakkohan sitä rasvaakin oli lätkiä. Onneksi ostin Tallinnasta sellaisen ihanan kasvoöljyn, joka on hyvä ensiapu ollut tuohon pintakuivuuteen. Sitä kun hieroo voiteen alle niin johan pehmiää.

Jännä, miten ihon happovaippa (happokelmu, hydrolibidikalvo) reagoi niin nopeasti ihon käsittelyyn. Ja vesihän se on vihollinen. Olisi hyvä, jos ei tulisi käytyä joka ilta suihkussa niin ei tarvitsisi kasvojakaan lutrata niin paljoa vedellä.

Ja tokihan iho kannatta suojata päiviksi, koska ulkoa päin tulee niin paljon ylimääräistä rasitetta iholle. Ja sehän se vasta ihoa ärsyttääkin, varsinkin jos on yhtään herkkyyteen taipuvainen iho.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Annika - 25.03.06 - klo:23:58
Mun kokemuksen mukaan iho tottuu yllättävän hyvin kaikenlaiseen puunaamattomuuteen, samoin kuin se tottuu rasvaamiseen jne. En edes muista kuinka kauan siitä tarkalleen on kun jätin puhdistukset ja rasvaukset pois, varmaan puolitoista vuotta. Iho parani aiemmasta rasvoittuvuudesta ja samanaikaisesta herkkyydestä ohi todella nopeasti, ja kaikki normalisoitui.

Jaksan aina ihmetellä sitä, miten paljon hyvää ulkoilma voikaan tehdä iholle. Iho on aivan täydellinen kun tulee ulkoa, sileä, pehmeä, hetken näyttää että kaikki pienet epäpuhtaudetkin häviää kuin tuhka tuuleen. Täytyy tunnustaa etten kyllä käytä tarpeeksi suojaa. Aurinkosuojaa vain heti kun alkaa paistaa vähänkään voimakkaammin, mutta siihen se jääkin.

Välillä lämpimän suihkun jälkeen mullakin poskista hieman iho hilseilee, mutta se tasoittuu aina yöllä. Muutenkin silloin on talintuotannon oltava suurempi, koska aamuisin myös iho on todella hyvän näköinen, ei rasvainen mutta terveen hehkun omaava. Talvella mä en aamuisin koskaan huuhtelekaan kasvoja vedellä kuten tavallisesti, ja ihan hyvin olen pärjännyt.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Axamit - 26.03.06 - klo:00:37
Mulla jäi suuri osa ihonhoidosta pois kun siirryin dr. Hauschkaan (ja nyt osa tuotteista hinnan takia Weledaa), eli enää en käytä minkäänlaisia kuorintoja tai naamioita jne. Kuorinnan pois jättäminen mietitytti aluksi, mutta nyt huomaan, että iho on koko ajan yhtä pehmeä, kuin se ennen oli vain kuorinnan jälkeen. Jotain luonnonmukaista naamiota olisi kyllä ehkä hyvä käyttää, koska jonkun verran epäpuhtauksia mun ihossa kuitenkin on, mutta sekään ei tunnu ihan välttämättömältä.

Sama huomio kuin edellisillä, eli ulkoilun jälkeen iho on kyllä ihan loistokunnossa, mutta valitettavasti en sitä ikinä kuitenkaan tee.. En edes muista koska olisin viimeksi ollut pitemmän aikaa pihalla  ::)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Milandra - 26.03.06 - klo:08:55
No en nyt tiedä onko tämä minun hoitoni vähäistä mutta vähentynyt ainakin. Elikkäs mulla on kuiva iho, joka on kuitenkin aina tukossa ja samea + pari kipeää finniä. Nykyään olen muutaman kerran viikossa kuorinut ihoni Lidlin :D  kuorintavoiteella ja sen jälkeen pessyt Nivea Visage Gentle Water Cleansing Cream With Moisturing Micropeaels, Aloe Vera & Chamomile-aineella  (Mieto Puhditusvoide, For Dry and sentivive Skin). Ei enää tarvitse yöksi välttämättä voidetta, kasvoja ei kiristä eikä hilseilytä. Ennen en pystynyt edes kuvittelemaan nukkuvani ilman kasvorasvaa.

Tuo kuorintavoide avaa ihon ja puhdistusvoide kosteuttaa niin ettei rasvaa vältämättä enää yöksi tarvitse ja iho tykkää. Ehkä tuo kuorinta avaa niin hyvin ihoa, että se alkaa itsekin kosteuttaa itseään kuitenkaan liikaa rasvoittamatta. Päivisin käytän kevyesti Erisanin kasvovoidetta ja silloin tällöin tulee tehtyä syväpuhdistava kasvonaamio kuorinnan jälkeen.. Iho on ihanampi kuin vuosiin.

Toki olen syönyt Biotin Fortea, jossa on sinkkiä sekin voi vaikuttaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: babylissa - 26.03.06 - klo:10:33
Ajatelkaapa ns normimiehen ihonhoitoa... yleensä normikörmy ei laita mitään naamaansa joten ei joudu putsailemaan sitä eikä tarvitse voiteita. Ehkä se on vähän niin, että jos käytät "kemppareita" sinun täytyy sitten kumota eli putsata ne toisilla "kemppareilla" ja sitten iho jo kaipaakin voidetta koska siitä on pesty kaikki normaalirasva pois. Mutta jos ei käyttäisi ollenkaan meikkiä jotenka ei tarvitsisi pestä ihoaan saippualla/putsarilla ei tarvitsisi voiteitakaan... Eipä satoja vuosia sitten ole ollut paljoa kemikaaleja mitä nassuunsa laittaa.Tietysti ei ollut ilmansaasteitakaan. Kai ihminen on sitten keinot keksinyt luonnosta hoitaakseen ihoaan jos on tarve vaatinut (onhan ihosairauksia ollut silloinkin, nahka palanut auringossa, kai sitä on jollakin hoidettu). Hmm, olisipa mielenkiintoista tietää entisajan kauneuden- ja ihonhoidosta!
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Syaani - 26.03.06 - klo:11:48
Mä olen kauhistuttanut useampaa kosmetologia sillä, että puhdistan kasvoni tavallisella suihkusaippualla. Meikit lähtevät perusrexonalla hyvin pois suihkun aikana. Aamupuhdistus ennen meikin laittoa menee myös samalla aineella.

Kosteusvoidetta käytän meikin alla. Yleensä Nivean lotionia, jolla rasvaan muunkin kropan. Kovien pakkasten aikaan käytän kevyttä Bellavitaa tai Bepanthenin sinistä yövoiteena. Ihoa kuorin silloin tällöin käyttämällä karkeapintaista pesusientä. Ja joskus ostan niitä yksittäispakattuja naamioita, jotka kirkastavat ihoa kivasti.

Yllättävää kyllä, mun iho on aika hyvässä kunnossa. Ei aavistustakaan oikeista rypyistä, vaikka ikää on  pian 27 vuotta. Epäpuhtauksia tulee T-alueelle, mutta nekin ovat melko vähäisiä.

Viime aikoina olen kuullut muutamalta puolitutulta kehuja ihoni kunnosta, on kuulemma kuulas ja raikas. En ole kehdannut kertoa täyttä totuutta brutaaleista hoitotoimistani.  ;D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Penny - 26.03.06 - klo:13:58
Juu, nyt sitten kävin "pitkästä" aikaa kunnolla suihkussa.  ;) En pessyt kasvoja millään aineella, koska ei niissä mitään aineitakaan ole ollut. Ajattelin, että jos jättäisin tänäänkin rasvaamatta yötä vasten. No, pyyhin ihon Eucerinin kasvovedellä, mutta iho tuntui hetken päästä jo kuin hiekkapaperilta  :-[ poskista, että pakkohan sitä rasvaakin oli lätkiä.

Jännä, miten ihon happovaippa (happokelmu, hydrolibidikalvo) reagoi niin nopeasti ihon käsittelyyn. Ja vesihän se on vihollinen.

Oman kokemuksen mukaan suihkun jälkeen ei kannata pyyhkiä millään aineilla, eikä myöskään muun vedelläpesun jälkeen esim. illalla - tai kasvot tosiaan on hiekkapaperia. Tiedä käytänköhän tuota Eucerinia väärin, siinähän lukee että "kasvojen putsauksen jälkeen"... pyyhin nimittäin sillä vain toisinaan illalla kasvot kun ovat rasvoittuneet päivän aikana, sitä ennen huuhtelen ripsivärin silmistä vain vedellä, kasvoja varoen. En uskaltaisi käyttää tuota, saati mitään muutakaan heti vesipesun jälkeen, koska kasvot on muutenkin kuivat silloin.

Mutta on se kyllä hassua, miten nopeasti kaikkeen tottuu. Vaikka kuvittelisi ettei voisi elää ilman jotain toimenpidettä (esim. rasvausta Humektanilla), kyllä iho siihenkin nopeasti tottuisi ja on tottunutkin, jos rasva on jäänyt esim. mökkireissun ajaksi kotiin. 

Noista Syaanin mainitsemista brutaaleista hoitotoimista tuli mieleen, että niillekin voi herkistyä myöhemmin, vaikkei heti tulisikaan. Hyvä esimerkki on kaverini, joka pesi aina tiskit ilman hanskoja - tuloksena sai joskus parikymppisenä käsiinsä melkoisen ihottuman riesakseen johon ei kortisonitkaan tunnu auttavan - vaikka hänellä ei ole ikinä mitään allergioita/ihottumia tms ollut. Tietenkään esim. suihkusaippuaa ei voi verrata astianpesuaineisiin, mutta jos jotain iho-oireita alkaa ilmestyä (niitähän voi tosiaan alkaa ilmestyä koska vaan vaikkei aiemmin olisi ollut), kannattaa pitää silmällä erityisesti vahvoja/hajustettuja pesuaineita, jotka vievät pois sitä ihon luonnollista kosteutta.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Erykah - 26.03.06 - klo:14:12
Oman kokemuksen mukaan suihkun jälkeen ei kannata pyyhkiä millään aineilla, eikä myöskään muun vedelläpesun jälkeen esim. illalla - tai kasvot tosiaan on hiekkapaperia. Tiedä käytänköhän tuota Eucerinia väärin, siinähän lukee että "kasvojen putsauksen jälkeen"...

Jostain luin, että kasvovettä just pitäisi käyttää vesipesun jälkeen, tasapainottaa jotenkin ihoan ph:ta jota vesi on muuttanut tai jotain.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: rihkamatyttö - 26.03.06 - klo:14:17
Mä oon huomannu, että mun iho voi paremmin, kun jätin aamupesut pois. Eli illalla putsaan meikit pois, ja laitan voidetta, aamulla en tee mitään, paitsi laitan kevyttä kosteusvoidetta, jos iho vaatii, ja harvoimpa vaatii. Punottaminen on vähentynyt, eikä iho rasvoitu päivän aikana niin paljon. Mun iho oli ennen ns pintakuiva, eli kiristi pesun jälkeen, mutta päivän mittaan rasva nousi iholle puuterin läpi. Nyt on iho tasapainottunut jonkin verran.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Ulpu - 26.03.06 - klo:14:32
Oman kokemuksen mukaan suihkun jälkeen ei kannata pyyhkiä millään aineilla, eikä myöskään muun vedelläpesun jälkeen esim. illalla - tai kasvot tosiaan on hiekkapaperia. Tiedä käytänköhän tuota Eucerinia väärin, siinähän lukee että "kasvojen putsauksen jälkeen"... pyyhin nimittäin sillä vain toisinaan illalla kasvot kun ovat rasvoittuneet päivän aikana, sitä ennen huuhtelen ripsivärin silmistä vain vedellä, kasvoja varoen. En uskaltaisi käyttää tuota, saati mitään muutakaan heti vesipesun jälkeen, koska kasvot on muutenkin kuivat silloin.

Kyllähän tuota Eucerinia juuri noin on tarkoitettu käytettäväksi niinkuin kasvovesiä yleensäkin tai sitten voi pyyhkiä pelkästään sillä. Mä en aamuisin pese kasvoja muuta kuin huuhtelen silmät kylmällä vedellä, muuten pyyhin kasvovedellä. Mä olen niin tottunut käyttämään kasvovettä, etten oikein osaa olla ilman. Koska se kuitenkin tasapainottaa ihon pH:ta veden jälkeen, viimeistelee puhdistuksen ja kyllähän kosteuttava/rauhoittava kasvovesi tuo sitä kosteuttakin iholle. Joten ajattelen niinkin, että se estäisi sitä kiristelyäkin omalta osaltaan - mutta eipä se juuri estä, näin talvella ainakaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Syaani - 26.03.06 - klo:14:32
Noista Syaanin mainitsemista brutaaleista hoitotoimista tuli mieleen, että niillekin voi herkistyä myöhemmin, vaikkei heti tulisikaan.

Tiedostan tämän kyllä. Olen herkistynyt ajan kanssa joillekin meikeille. Lumenen tuotteista en uskalla enää käyttää muuta kuin kivipuuteria ja kynsilakkoja. Kaikista muista iskee hirveä ihottuma, jopa niistä hypoallergeenisista. Eli ennakkoon on vaikea tietää, mikä alkaa jossain vaiheessa ärsyttää.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Stationery - 26.03.06 - klo:15:19
Alkoi hieman naurattaa, kun toiset uskovat äitiensä ovat rypyttömiä koska eivät käytä mitään tai tee iholleen mitään ja oma äitini taas on aina tehnyt iholleen paljon ja hoitanut ja meikannut (ja meillä ei ole suvussa mikään erityisen hyvä iho) ja hänen ihonsa on 15-vuotta nuoremman naisen ihoa vastaava (kävi jossain ihoanalyysissä), joten minä taas uskon ihon hoidon vaikuttavan ja paljon. :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Penny - 26.03.06 - klo:15:27
Olen herkistynyt ajan kanssa joillekin meikeille. Lumenen tuotteista en uskalla enää käyttää muuta kuin kivipuuteria ja kynsilakkoja. Kaikista muista iskee hirveä ihottuma, jopa niistä hypoallergeenisista. Eli ennakkoon on vaikea tietää, mikä alkaa jossain vaiheessa ärsyttää.

Mitä muuten tuo hypoallergeenisuus edes pohjimmiltaan tarkoittaa? Onko se yhtälailla sanahelinää kuin dermatologisesti testattu jne?

Ja tottahan se on, ettei mitenkään voi tietää etukäteen mille herkistyy, mutta yksi paha herkistäjä on varmasti juuri kaikenlaiset voimakkaat pesuaineet, jotka pesee sitä ihon normikosteutta pois. Tai ainakin oman käsityksen mukaan ovat ne pahin, kun ihotautilääkärit tosiaan kielsi kaikenlaiset pesuaineet moneen otteeseen - tosin olen siis atoopikko. Saan itse myös esim. noista Lumenen kynsilakoista hirveät kutinat (ennen pystyin käyttämään), mutta vaikkapa luomivärit, huulipunat jne sopii (ennen ei sopineet) - ja sitten taas sensitive maskara (herkille silmille) ei, mutta Star Effect-perusmaskara kyllä. Hyvin sekavaa, eikä sitä tosiaan voi tietää ennenkuin itse kokeilee.

Ja Stationery, en minä ainakaan usko että äitini on ollut rypytön pitkään sen takia ettei ole hoitanut, vaan siis vaikkei ole hoitanutkaan koskaan, oli silti niin kauan rypytön.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: RockQueen - 26.03.06 - klo:15:43
Siinä mä olen teidän kanssa samaa mieltä että peseminen ja kaikkien kemikaalejen tunkeminen iholle on kuluttavaa, mutta tota en allekirjoita että kosteuttavien aineiden poisjättäminen pitää nuoren näköisenä ::) Mulla on ainakin niin kuiva iho että pakko sitä on rasvailla. Varsinkin poikkiksen luona tulee suihkussa ravattua enemmän kun normaalisti (;D) niin kyllä iho marmattaa heti. En kyllä ikinä vois kokeilla tollasta rasvauksen poisjättämistä, en halua edes kuvitella lopputulosta.. Mutta jokainen tavallaan. Ja kun sanoitte että miehet ei kuormita ihoaan tollasilla kaikilla aineilla niin kuin me, niin kyllähän niiden iho jo kolmikybäsenä on aika erilainen kun rasvailevilla neitosilla.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Penny - 26.03.06 - klo:15:59
Ja kun sanoitte että miehet ei kuormita ihoaan tollasilla kaikilla aineilla niin kuin me, niin kyllähän niiden iho jo kolmikybäsenä on aika erilainen kun rasvailevilla neitosilla.

Eikös miehillä ole muutenkin jotenkin erilainen iho kuin naisilla, paksumpi tms? Vai muistanko ihan väärin...? Miehillähän ei taida juurikaan olla selluliittiä tai lihomisesta johtuvia raskausarpia, ainakaan yhtälailla mitä naisilla.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Stationery - 26.03.06 - klo:16:07
Miesten iho tosiaan on paksumpi ja rasvaprosenttihan on yleensä muutenkin pienempi, joten se selittää varmasti osittain selluliitin puutteen.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 26.03.06 - klo:16:31
Olen nyt viimeaikoina käyttänyt mahdollisuuksien mukaan Humektania kasvojen pesuun ja muuten puhdistusgeeliä. Kasvoja on pakko rasvata, vaikka minulla sekaiho onkin. Ilman aurinkovoidetta en voisi kuvitella olevani, ainakaan kesällä. Iän myötä kasvojen iho tuntuu kuivavan talvella enemmän kuin nuorempana. Enkä voisi olla rasvaamatta vartalon ihoa. Minullakin on atooppinen iho, joka on hyvässä kunnossa - siis ilman rasvausta - vain kesällä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Annika - 26.03.06 - klo:19:13
Mä olen kauhistuttanut useampaa kosmetologia sillä, että puhdistan kasvoni tavallisella suihkusaippualla. Meikit lähtevät perusrexonalla hyvin pois suihkun aikana. Aamupuhdistus ennen meikin laittoa menee myös samalla aineella.--

Onneksi en ole kosmetologin ovella pahemmin käynyt häiritsemässä, olisin varmaan toinen kauhistuttuja. Joskus, hyvin harvoin mutta silloin kun iho tuntuu vaativan putsausta, niin mä pesaisen kyllä ihan vaan tavallisella saippualla. Laimennan sitä vähän vedellä ja huuhtelen suihkussa pois. Vielä ei iho huuda Hoosiannaa, mutta jos alkaa niin pitänee miettiä uudelleen. Tällä hetkellä en edes omista mitään varsinaista puhdistusainetta, mutta en kyllä ripsaria ja luomiväriä lukuunottamatta käytä meikkiäkään.

Oikein kuivalle iholle juttu on varmaan kinkkisempi juuri kosteuttamisen kannalta. En tiedä, mutta jos rutikuivan jättää olemaan, niin se ei välttämättä ala puskea rasvoja samalla tavoin ulos kuin normaali/ rasvoittuva iho. Itselleni suurin apu on ollut juuri ihon normalisoituminen, eli kun jätti ihon rauhaan eikä pessyt talia voimakkailla aineilla pois, alkoi se hilliintyä - iho hoitaa osaltaan oman kosteuttamisensa. Eikä mullakaan naama rasvasta kiiltele, vaan talvella on joskus pakko kevyesti rasvailla nenänpäätä ja poskipäitä, ettei iho lähde irti.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Syaani - 26.03.06 - klo:19:34
^ Kuivalle iholle varsinaiset puhdistumaidot ovat varmaan tarpeen. Minulla taas on ollut äärimmäisen rasvainen iho ja hiuspohja ihan viime vuosiin saakka. Nyt tilanne on pikkuhiljaa alkanut tasoittua. Kovalla pakkasella poskipäät saattavat olla hieman pintakuivat, mutta muuten iho kyllä kosteuttaa tehokkaasti itsensä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Emmi - 26.03.06 - klo:20:26
Uskon kyllä, että ihon hoidolla on tekemistä ihon nuorekkuuden säilyttämisessä. Katsokaapa vaikka Helena Lingreniä; nainen on kohta 50-vuotias eikä rypyn ryppyä! Itse hän kuulemma ainakin vannoo hyvän hoidon nimeen...
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Twinkley - 26.03.06 - klo:20:41
Uskon kyllä, että ihon hoidolla on tekemistä ihon nuorekkuuden säilyttämisessä. Katsokaapa vaikka Helena Lingreniä; nainen on kohta 50-vuotias eikä rypyn ryppyä! Itse hän kuulemma ainakin vannoo hyvän hoidon nimeen...

Helenan ihon salaisuus kyllä taitaa olla vähän jossain muualla kuin naamarasvoissa.  ::)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Stationery - 26.03.06 - klo:21:03
Uskon kyllä, että ihon hoidolla on tekemistä ihon nuorekkuuden säilyttämisessä. Katsokaapa vaikka Helena Lingreniä; nainen on kohta 50-vuotias eikä rypyn ryppyä! Itse hän kuulemma ainakin vannoo hyvän hoidon nimeen...

Helenan ihon salaisuus kyllä taitaa olla vähän jossain muualla kuin naamarasvoissa.  ::)

Heh, juu, niin täälläkin epäillään.  ::)

Ja tämä kosmetologi kyllä kirkuu täällä kuullessaan noista meikinpoistotavoista.  :o
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Emmi - 26.03.06 - klo:21:11
Helena itse väittää, ettei kirurgin käsittelyllä olisi osuutta asiaan, mutta mene ja tiedä...  ::) Menen muuten 25 vuoden päästä itsekin, jos siellä tuollaista jälkeä saa aikaan.  ;D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: calypso - 26.03.06 - klo:23:30
Ajatelkaapa ns normimiehen ihonhoitoa... yleensä normikörmy ei laita mitään naamaansa joten ei joudu putsailemaan sitä eikä tarvitse voiteita.

Normimiehen iho on paksumpi kuin norminaisen, mistä johtuu ettei se kuivu eikä rypisty niin helposti.

Helena itse väittää, ettei kirurgin käsittelyllä olisi osuutta asiaan, mutta mene ja tiedä...  ::) Menen muuten 25 vuoden päästä itsekin, jos siellä tuollaista jälkeä saa aikaan.  ;D

Helena Lindgren on joissain lehtijutuissa kyllä myöntänyt kauneusleikkaukset muistaakseni. Ja onhan päivänselvää ettei ihminen voi nuoremman näköiseksi aikojen saatossa muuttua niin kuin Helena, pelkällä hyvällä ihonhoidolla  :D

Alkoi hieman naurattaa, kun toiset uskovat äitiensä ovat rypyttömiä koska eivät käytä mitään tai tee iholleen mitään ja oma äitini taas on aina tehnyt iholleen paljon ja hoitanut ja meikannut (ja meillä ei ole suvussa mikään erityisen hyvä iho) ja hänen ihonsa on 15-vuotta nuoremman naisen ihoa vastaava (kävi jossain ihoanalyysissä), joten minä taas uskon ihon hoidon vaikuttavan ja paljon. :)

En ole väittänyt äitini ihon olevan hyvä _koska_ hän ei tee iholleen mitään, vaan siitä huolimatta ettei tee mitään muuta kuin käyttää perusvoidetta ja pesee saippualla. Ulkoilulla (kauppaan 5km eikä autoa) ja asuinalueen saasteettomuudella on varmasti myös vaikutusta.
Vertailun vuoksi voin kertoa että tätini asuu helsingissä, ottaa aurinkoa ja käyttää päivittäin paljon kosmetiikkaa ja hoitaa ihoaan ja hänellä on ryppyjä sitten äitinikin puolesta  ;D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: alley - 27.03.06 - klo:14:57
Olen herkistynyt ajan kanssa joillekin meikeille. Lumenen tuotteista en uskalla enää käyttää muuta kuin kivipuuteria ja kynsilakkoja. Kaikista muista iskee hirveä ihottuma, jopa niistä hypoallergeenisista. Eli ennakkoon on vaikea tietää, mikä alkaa jossain vaiheessa ärsyttää.

Mitä muuten tuo hypoallergeenisuus edes pohjimmiltaan tarkoittaa? Onko se yhtälailla sanahelinää kuin dermatologisesti testattu jne? .

Tämä ei varsinaisesti vastaa kysymykseen, mutta ohessa kuitenkin lainaus Kauneus&Terveys-lehdestä:

"Allergia ja Astmaliiton allergiatunnuksen saaneet tuotteet ovat ammattilaisten testaamia, eivätkä ne sisällä hajusteita tai yleisesti ärsyttäviä tai herkistävia ainesosia.
     Allergiamerkki ei ole viranomaisten määrittelemä tai valvoma, vaan suuntaa antava. Merkin käyttö vaatii kuitenkin hyväksyntää, toisin kuin esim. merkinnät "dermatologisesti testattu" tai "hypo-allergeeninen", joita ei valvota. Jokaiselle kosmetiikan raaka-aineelle voi olla allerginen, minkä vuoksi yksikään suositus tai testaus-merkintä ei takaa, ettei se aiheuttaisi jollekin allergisia oireita."
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: deko - 27.03.06 - klo:15:46
Minulla oli herkästi kaikkeen reagoiva pintakuiva sekaiho. Kun jätin ihoni rauhaan kyllin pitkäksi aikaa lopputuloksena on ihan huoleton sekaiho. Pintakuivuus oli siis liialla puunaamisella itseaiheutettua.

Dekon ihonhoitototuudettm jotka pätevät dekon ihonhoidossa:

- On täysin järjetöntä käyttää hajustettuja aineita ihonhoidossa. Iho ei piittaa mistään kukkaistuoksuista, päinvastoin hajusteet monesti ärsyttävät. Siedän erisanin erkeepertuoksun ihan mukisematta.
- On täysin järjetöntä pestä ihosta aamuin illoin ihon oma suojaava rasvakerros pois ja korvata se purkista otetulla vieraalla rasvalla. Miksi ihon oma rasva ei kelpaa? Jos iho saa huolehtia itse omasta kosteustasapainostaan niin epäilemättä liika rasvoittuminen tasapainottuu yllättävän nopeasti.
- Tosin en meikkaa päivittäin, En edes viikottain. Ei ole tarvetta. Rämehirviöys ei värivoiteella häviä ;D kestovärit riittää.
- Poikkeus vahvistaa säännön eli kesällä käytän niin tehokasta aurinkorasvaa kuin löydän. Ja joudun sen päivittäin pesemään pois.

Eli pesen kasvot herneenkokoisella erisan-putsarinokareella epäsäännöllisesti, saatan käyttää satunnaisesti lumenen turvenaamiota nenän päällä ja rasvaan mahdollisimman neutraalilla rasvalla jos joku kohta naamasta kiristää. Ei siis orjallista aamuinilloin -juttua. Ja yli kolmikymppisenä kiitän sitä että ihoni on luontaisesti hieman rasvainen. Ei ruttuunnu niin herkästi.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Miracle - 27.03.06 - klo:16:15
Tämän ketjun innoittamana voisin kyllä itsekin kokeilla jättää aamuiset vesipesut kokonaan pois. Jos pyyhkisikin jatkossa aamuisin kasvot pelkästään kasvoveteen kostutetulla vanulapulla.. Ei ehkä kuivattais ihoa niin paljoa. Mulla kyllä leukaan tulee helposti tukkeutumia, niin en tiedä miten tuo siihen sitten vaikuttais   Muualta iho on kunnossa, ja sen verran kuiva, että ei vesipesuja kyllä aamuisin kaipaa.. Mutta kokeilen nyt jonkin aikaa, ja jos iho ei tykkää, niin palaan takaisin vanhaan rutiiniin..
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Syaani - 27.03.06 - klo:16:20
Allergiamerkki ei ole viranomaisten määrittelemä tai valvoma, vaan suuntaa antava. Merkin käyttö vaatii kuitenkin hyväksyntää, toisin kuin esim. merkinnät "dermatologisesti testattu" tai "hypo-allergeeninen", joita ei valvota. Jokaiselle kosmetiikan raaka-aineelle voi olla allerginen, minkä vuoksi yksikään suositus tai testaus-merkintä ei takaa, ettei se aiheuttaisi jollekin allergisia oireita."

Jotenkin noin tuon litanian muistelin menevänkin. Eli vaikka kuinka sanottaisiin tuotteen sopivan herkkäihoisille (hypoallergeenisen tapauksessa kyse on ilmeisesti enemmän mielikuvasta) , allerginen reaktio voi silti iskeä.

Ihan ensimmäiseksi herkistyin Body Shopin vedenpitävälle ripsivärille. Silmäluomet turposivat pahasti ja alkoivat hilseillä. Lääkäri kielsi käyttämästä minkäänlaista kosmetiikkaa kasvoihin seuraavan kahden viikon aikana. Reaktio olisi kuulemma voinut olla kahden tai useamman tuotteen yhdistelmä, esim. kosteusvoiteen ja ripsivärin, aikaansaannos.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Quutti - 27.03.06 - klo:16:24
Käyttäisin mieluusti vähemmän aineita, mutta siihen ei ole oikein mahdollisuttaa. Illalla on pestävä meikit pois, tai siis ripsiväri ainakin. Aamulla taas on käytävä suihkussa ja pestävä hiukset, joten naama kastuu väkisin. Sen sijaan hajusteita ja muita boostereita vältän jonkin verran, apteekin rasvat on vaan ihan parhaita.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: si3nna - 27.03.06 - klo:16:39
Minulla oli herkästi kaikkeen reagoiva pintakuiva sekaiho. Kun jätin ihoni rauhaan kyllin pitkäksi aikaa lopputuloksena on ihan huoleton sekaiho. Pintakuivuus oli siis liialla puunaamisella itseaiheutettua.

Dekon ihonhoitototuudettm jotka pätevät dekon ihonhoidossa:

- On täysin järjetöntä käyttää hajustettuja aineita ihonhoidossa. Iho ei piittaa mistään kukkaistuoksuista, päinvastoin hajusteet monesti ärsyttävät. Siedän erisanin erkeepertuoksun ihan mukisematta.
- On täysin järjetöntä pestä ihosta aamuin illoin ihon oma suojaava rasvakerros pois ja korvata se purkista otetulla vieraalla rasvalla. Miksi ihon oma rasva ei kelpaa? Jos iho saa huolehtia itse omasta kosteustasapainostaan niin epäilemättä liika rasvoittuminen tasapainottuu yllättävän nopeasti.

Yhdyn pitkälti dekon ihonhoitofilosofiaan. Mulla on vähän rasvoittuva, epäpuhdas iho jota pitkään hoidin liian tujuin hajustetuin ainein -> iho vain villiintyi. Nyt ihonhoitotuotearsennaaliini kuuluu vain Erisanin puhdistusgeeli, Avene lähdevesisuihke, Humektan/Aqualan L ja kaapissa töröttävät lisäksi Lumenen kuorinta ja turvenaamio. Näistäkin käytän säännöllisesti vain Erisanin putsaria, sillä pesen joka ilta kasvot. Tämän ketjun innoittama jätin jo aamuputsaukset pois, katsotaan mitä tapahtuu, nyt ajattelin että voisin aamuisin raikastaa kasvot vain tuota lähdevettä suihkimalla. (En myöskään käytä meikkiä juuri koskaan arkisin, siksi vähäinenkin putsaus riittää, jokailtaisen pesun tarviin kyllä jumpassa hikoilun + ihon muun rasvoittumisen takia). Kosteusvoiteet, kuorinnat ja naamiot käytössä silloin kun niille tuntuu olevan tarvetta.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mariatar - 27.03.06 - klo:18:16
Miten te, jotka meikkaatte ja jotka ette pese aamuisin kasvojanne, niin laitatteko meikit likaisille kasvoille?! Ainakin mitä omalla kohdallani olen huomannut, on, että kyllä se naama vaan yölläkin likaantuu ja pesun jälkeenkin kasvoveteen kastettuun vanulappuun jää vielä likaa. Siis ihan likaa tyyliin karvoja. Ja se "ihon oma rasva" tuntuu jotenkin iljettävältä meikin alla...  ::)

Minä ainakin vannon hoitotuotteiden voimaan. Sen kyllä myönnän, että hajusteet ovat todella turhia.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Erykah - 27.03.06 - klo:19:05
Miten te, jotka meikkaatte ja jotka ette pese aamuisin kasvojanne, niin laitatteko meikit likaisille kasvoille?! Ainakin mitä omalla kohdallani olen huomannut, on, että kyllä se naama vaan yölläkin likaantuu ja pesun jälkeenkin kasvoveteen kastettuun vanulappuun jää vielä likaa. Siis ihan likaa tyyliin karvoja. Ja se "ihon oma rasva" tuntuu jotenkin iljettävältä meikin alla...  ::)

Ja jos se ihon oma rasva ei riitä? Itsekään en pese naamaa aamuisin vedellä, pyyhin vain kasvovedellä ja laitan kosteusvoidetta jos meikkaan. Joskus kiireessä laittanut meikkiä ilman kosteusvoidetta, ihon oman rasvan päälle, ja iltapäivällä posket on halkeilleet kun iho on niin kuiva. Mä tarvin ainakin paksun rasvauksen jos meikkaan.
Jos en laita meikkivoidetta, en turhaan pesekään tai rasvaa naamaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 27.03.06 - klo:19:32
Pesen kasvot aamuin illoin (hyi minä!), mutta toisen puhdistuksen teen puhdistusgeelin sijaan Humektanilla. Kasvovettä en käytä, jos en ole meikannut. Illalla laitan tujumpaa rasvaa. Yritän välttää hajusteita kasvojen hoidossa, mutta vartalolle käytän silloin tällöin hajustettuja tuotteita. Aamulla laitan aurinkosuojan sisältävää kosteusvoidetta meikin alle. Joka päivä en meikkaa arkenakaan. En huomaa naamassa sen kummempaa eroa meikattuna kuin meikittömänä ts. ei se naama siitä meikillä mihinkään muutu. Viikonloppuna en meikkaa, enkä laita hiuksiakaan, ellen ole lähdössä jonnekin.

Tämä onkin hyvä aihe.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: rihkamatyttö - 28.03.06 - klo:11:18
Miten te, jotka meikkaatte ja jotka ette pese aamuisin kasvojanne, niin laitatteko meikit likaisille kasvoille?! Ainakin mitä omalla kohdallani olen huomannut, on, että kyllä se naama vaan yölläkin likaantuu ja pesun jälkeenkin kasvoveteen kastettuun vanulappuun jää vielä likaa. Siis ihan likaa tyyliin karvoja. Ja se "ihon oma rasva" tuntuu jotenkin iljettävältä meikin alla...  ::)


Minä laitan suoraan vain meikin "likaisille kasvoille". Itse olen sitä mieltä että ei ne kasvot yöllä pahemmin likaannu. Jos olen hikoillut yöllä, niin sitten pyyhin aamulla kasvovedellä ja laitan voiteen. Oli se alussa outoa, mutta siihen tottui, kun huomasi miten paljon paremmin iho voi.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Liisukka - 28.03.06 - klo:11:28
Mun ainoa ihonhoitotuote on Aqualan L. Aamulla huuhtelen kasvot kylmällä vedellä ja laitan hiukan Aqualan L:ää. Jos olen meikannut (useimmiten olen), pesen meikit samaisella aineella mutta en laita sitä pesun jälkeen. Olen huomannut, että pintakuivuus ja ihon kiristely on rauhoittunut tällä pelkistetyllä ihonhoidolla. Kukaan ei enää saa mua käyttämään esim. kasvovesiä. Näppyjä tulee enää kuukautiskierron mukaan, niille tuskin voi ihonhoidolla mitään. Kesällä käytän vielä lisäksi korkeasuojakertoimista aurinkovoidetta.

Ylipäänsä olen erittäin skeptinen voiteiden yms. suhteen. Markkinoinnissa käytetään paljon pseudotieteellistä höpinää (kuten tukka-aineidenkin markkinoinnissa), joka aiemmin suorastaan ärsytti, nykyään naurattaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: rolla - 28.03.06 - klo:12:48
Mä yleensä vain aamuisin pyyhkäsen yövoiteet kasvovedellä pois ja laitan päälle päivävoiteet. Munkaan mielestä kasvot ei sängyssä likaannu niinkuin päivällä ulkoilmassa jne. Välillä kyllä hoitaminen jää ja yölläkin päivävoiteet naamassa (ei saisi  >:(). Mä kokeilin pari viikkoa sitä etten rasvannut naamaa, aluksi tuntui hyvälle muttei pidemmän päälle.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: sipe - 28.03.06 - klo:14:11
Niin kuin storella joskus kerroin, mun ihonhoito on totaalisen vähäistä. Mun oma kokemukseni on siis se, että iho toimii huomattavasti paremmin ja tasapainoisemmin, kun sitä hoitaa vähemmän. Normaalisti en meikkaa lainkaan, joten en myöskään pahemmin putsaile ihoani. päivittäinen suihku ja pesu kosteuttavalla pesuaineella riittää mainiosti.

Talviaikaan ihoni vaatii nykyään vähän kosteutusta. Rasvaan naamani suihkun jälkeen siten, että sekoitan puhdasta aloe veraa ja pari tippaa nexxuksen botanic oilia ja levitän seoksen naamaani. Toimii kuin tauti, eikä taatusti sisällä mitään haitallista mönjää, niin kuin useimmat voiteet yms. Toinen käyttämäni kosmeettinen tuote on voimakas aurinkosuoja, mutta sitä laitan vain tarpeen mukaan eli silloin, kun olen menossa ulos aurinkoon.

Liisukan kanssa olen lisäksi täysin samaa mieltä siitä, mitä tulee voiteisiin ja niiden markkinointiin. Todellisuudessa suurin osa voiteista ei tee iholle mitään sellaista, mitä halpa perusvoide ei tekisi, niiden ainoa funktio on siirtää rahat kuluttajien taskuista isojen kosmetiikkayhtiöiden tilille. Niin ja samaa mieltä olen nykyään siis myös hiustenhoitotuotteista...

Olen nyt harrastanut tätä minimalista ihonhoitoa jo useamman vuoden ajan. Jos vertaan ihoani siihen, mitä se oli vielä 4-5 vuotta sitten, niin nykyään se
- rasvoittuu vähemmän ja siten myös kiiltelee vähemmän
- kuivat alueet kuivuvat vähemmän
- huokoset ovat selvästi pienentyneet
- iho näyttää paljon kuulaammalta
- iho ei enää tunnu koskaan karhealta eikä "huuda kuorintaa" niin kuin ennen

Niin ja ainoatakaan ryppyä ei vielä ole, vaikka monilla ikäisilläni niitä on jo paljonkin...

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Rosey - 28.03.06 - klo:16:57
Aamuisin heti herättyä ihoni on kauneimmillaan. Aamupesun jälkeen kuulaus on tiessään ja posket punottavat kevyesti. Pesen illalla meikit lumenen puhdistusmaidolla ja huuhtelen vedellä, aamuisin pyyhin maidon pois vanulla. Iho on sekaiho ja epäpuhtauksiin taipuva. Voisin kokeilla aamuisin vain pyyhkiä ihon kasvovedellä.
Kovilla pakkasilla jätin aamuisin ihon puhdistamatta ja laitoin vaan helokkiöljyä nassuun :D Eipä paleltunu posket ulkona.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Annika - 29.03.06 - klo:00:24
Aamuisin heti herättyä ihoni on kauneimmillaan. Aamupesun jälkeen kuulaus on tiessään ja posket punottavat kevyesti. Pesen illalla meikit lumenen puhdistusmaidolla ja huuhtelen vedellä, aamuisin pyyhin maidon pois vanulla. Iho on sekaiho ja epäpuhtauksiin taipuva. Voisin kokeilla aamuisin vain pyyhkiä ihon kasvovedellä.
Kovilla pakkasilla jätin aamuisin ihon puhdistamatta ja laitoin vaan helokkiöljyä nassuun :D Eipä paleltunu posket ulkona.

Tuon takia sitä juuri varmaan jättikin silloin joskus aamupuhdistuksen - iho on niin älyttömän hyvännäköinen aamulla, kun on noussut sängystä. Aikanaan jätin ensin vaihe vaiheelta pois ihonhoitotuotteita, kun ensin olin kokeillut vaihtaa hellempiin mutta se ei auttanut. Aamupesu, jatkuva rasvaaminen ja iltapesu jäivät pois ensimmäisinä, kuorintoja ja naamioita harrastin vielä suht säännöllisesti sen jälkeenkin. Nopeasti se iho siihen kuitenkin tottuu, ja aina voi palata takaisin käyttämään aineita, tai sitten vain niitä tarpeellisia jos sen katsoo hyväksi.

Ihan ot:nä tuli mieleen kun lenkillä olin tänään, että jos joka päivä viitsisin ja muistaisin kävellä sen 30-40minuuttia tai enemmänkin läheisellä lenkkipolulla, olisi iho varmasti paljon parempikin - mikään ei supista ihohuokosia ja tee ihoa yhtä sileäksi kuin ulkoilma.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Ryövärintytär - 31.03.06 - klo:13:10
 Minulla toimii parhaiten ihan vesipesu aamuin illoin ja Humektania päälle. Tällä hetkellä käytössä on myös Herbinan herkän ihon kasvovesi, jota käytän 0-2 kertaa päivässä pesun jälkeen, vähän fiilispohjalta ja jos edes muistaa.
 Käytän silloin tällöin meikkipuuteria, ja silloin aina tuota kasvovettä puhdistuksessa. Meikkivoiteen taas, jota tulee tosi harvoin käytettyä, pesen Aqualan L:llä tai Garnierin Clean&Fresh -sarjan puhdistusgeelillä, ja taas kasvovettä. Ja jos ei muuta ole, niin perussaippuatkin hoitaa kyllä hommansa. Samoin silmien rajaukset ym., tai mitä niistä on jäljellä, pyyhin kasvovedellä. Ripsari lähtee, välillä, Lumenen öljyisellä meikinpoistoaineella.
 Viikonloppusuihkuoperaatioon kuuluu myös kuorintatöhnä.
 
Olen enemmän sellainen viikonlopun menomeikkaaja, arkisin vahvistan lähes aina huomaamattomia kulmiani ja yritän häivyttää tajuttomia silmänalusiani, mutta muuten ehostan (silmiä sekä huulia) ihan fiiliksen ja luppoajan mukaan, hieman, enemmän tai en ollenkaan. Välillä tulee myös nukuttua meikit naamassa,(kuulen jo kauhistuneita huokauksia? :D ) riippuen humalan asteesta.

 Aamupesu omalla kohdallani ainakin tuntuu hyvältä, sillä toisinaan otsan iho suorastaa tuntuu öljyyntyneen yön aikana, ja iho muutenkin tuntuu uusiutuvan sen verran nopeasti, että vanhat alta pois ;D
 Sekaihoisena poskiani pitää huomioida talvella enemmän..Siihen sopii esim. Aqualan L ja Indiskan Neroli-kasvoöljy. Helokkiöljy taas ei mulla ole toiminut, jostain kuamman syystä, mutta äidilleni se vissiin sopi.
 Nenänpäätä en yleensä rasvaa :D  Kroppaa taas rasvaan vkloppusuihkun yhteydessä, mutta sitä voisi rasvata enemmänkin.

 Ensi kesän tavoite on käyttää kunnon suojakertoimia, kun iho on palamisessa ykkösluokkaa. :-[

   
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Rosey - 07.04.06 - klo:18:33
Olen noin viikon verran aamuisin pyyhkiny kasvot vain kasvovedellä. Parin päivän sisällä epäpuhtauksia on tullut, mutta ne voivat johtua alkavista kuukautisista. Raportoidaan taas myöhemmin :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: rolla - 14.04.06 - klo:11:31
Mulla toimi vedellä pyyhkiminen just joku viikon verran kunnes iho alkoi liikaa kuivua, mutta silloin olikin talvi.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Sarita - 12.06.06 - klo:17:50
Onkohan minulla Suomen vähiten hoidettu iho  ;)   Käyn suihkussa 3-4 krt viikossa ja samalla pesen tietysti hiukset ja vauvanpesuaineella ( Natusan) kasvot . Muuten en pese kasvojani . Laitan suihkun jälkeen Providan tosi paksun yövoiteen kasvoihin.  Toisaalta joskus tulee juhlia tms jolloin joutuu meikkaamaan ja tietysti meikit aina poistan illalla , mutta nämä ovat satunnaisia kertoja , muutama kerta vuodessa. Tämä erittäin vähäinen ja luonnollinen ihonhoito on mahdollista , koska en käy kodin ulkopuolella töissä.  Aiemmin kärsin todella epäpuhtaasta ihosta ( meikkasin päivittäin ja pesin kasvot 2 krt päivässä) . Nyt ihoni ei ole enää rasvainen ja näppyinen juuri koskaan  .
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mustikka - 13.06.06 - klo:13:12
Saattaa kuulostaa ällöltä, mutta en käytä edes suihkusaippuaa suihkussa käydessä. Ehkä silloin, jos on ollu oikein hikinen päivä. :-[  Mulla tulee kaikista saippuoista joitain patteja iholle, joten päätin lopettaa kokonaan niiden käytön.
Meikit pesen pois pelkällä vedellä. Joskus jos tuntuu, ettei meinaa siististi lähteä (esim silloin kun on rajaukset silmissä), käytän silmämeikin poistoainetta ja sen jälkeen pyyhkäsen kasvot kasvovedellä. Rasvaa laitan satunnaisesti otsaan ja nenälle.
Kouluaikana meikkasin viitenä päivänä viikossa ja iho pysyi hyvänä. Tosin jatkuvasta niistämisestä (allerginen nuha) nenän iho on kuiva. Pitäisi rasvata useammin.

Olen huomannut, että jos pesen kasvosaippualla tmv. naama alkaa kukkia. Esim. Viimeksi näin kävi ennen yo-juhlia. Pesin kasvot saunassa kuorinta-aineella, pyyhkäsin saunan jälkeen kasvovedellä ja laitoin rasvaa. Seuraavana päivänä minun nenä ja poskipäät olivat täynnä punaisia näppyjä.

Minusta kuitenkin tuntuu, että jotain kevyttä puhdistusta pitäisi olla. Minun kasvot näyttää joskus kamalan sameilta. Kirkastusta kaipaisivat.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: muori Pippuri - 13.06.06 - klo:13:25
Mullakin kuorinta jotenkin pullauttaa hetkessä kaikki pikkunäpyt pintaan. Saunominen tekee joskus samoin. Naama on hyvä pestä ennen saunaan menoa, jos on meikkiä tai on pyörinyt ulkona keräämässä pölyä.

Mustikka, kuulostaa nokkosihottumalta. Oletko kokeillut jotain allergisten suihkusaippuoita (LV, Erisan)?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mustikka - 13.06.06 - klo:14:11
Mustikka, kuulostaa nokkosihottumalta. Oletko kokeillut jotain allergisten suihkusaippuoita (LV, Erisan)?

Olen kokeillut Erisania(?). En kyllä muista, että oliko se mitenkään erilainen. Lopetin sen käytön ällöttävän hajun vuoksi. ::) Pitäisi kokeilla uudestaan, ja jos toimii ostan jotain toista merkkiä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Penny - 13.06.06 - klo:14:25
En mäkään ole käyttänyt koskaan suihkussa mitään saippuaa, paitsi joskus ihan satunnaisesti Lactolinen sinistä hajustamatonta (http://www.lifehair.fi/Images/iho/lacto-line-kh.jpg), mutta sitäkin ihan muualle kun naamaan. Nuo Erisanit ja muut ei ole sopineet mulle yhtään, kutinaa ja punoitusta seurauksena jos erehtyy naamaan laittamaan. Perusvoide Aqualan L:lläkin voi pestä meikkiä pois, ja mulla kirkastaa ihoa Eucerinin kasvovedellä pyyhkiminen silloin tällöin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: EVS - 14.06.06 - klo:08:51
Ihotautilääkärin vinkki mulle: perusvoidetta saippuan sijaan. Aqualan L toimii tosi hyvin suihkusaippuan sijasta, sopii myös naaman pesuun. Käytän sitä myös sheivauksen apuna. Matkalla Aqualan L on tosi kätevä, ei tarvitse ottaa mukaan kuin yksi purkki, ja siinä on saippua, naamaputsari, vartalorasva ja kasvorasva samassa. Mulle käy pesuaineena myös Eucerinin ja L'Occitanen suihkuöljyt, saippuoista tulee patteja ja ihottumaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Melisande - 14.06.06 - klo:11:45
Kuinka tuo Aqualan L toimii naamaputsarina, eli riittääkö levitys ja huuhtelu vai pyyhitkö vanulla? Mitä luulet, toimisiko Humektan yhtälailla?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: muori Pippuri - 14.06.06 - klo:11:53
Ite ainakin aikoinaan pesin Aqualan L:n ihan vaan vedellä pois. Siinä tosin on rasvaa sen verran että, se ei lähde täydellisesti pois. Vähän sama kuin käyttäisi kuivan ihon puhdistusemulsiota.
Humektania voi käyttää ihan samalla tavoin. Itse tykkään enemmän siitä kun on kevyempi.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Penny - 14.06.06 - klo:12:00
Meitsi taas levitti Aqualan L:ää naamalle ja pyyhki vanulla (meikkivoiteet jne tuntui lähtevän paremmin pyyhkimällä), sitten vielä pesu päälle, ja tietty rasvaus jälkikäteen. Humektanilla ei ole tullut kokeiltuakaan, varmaan tosiaan ihan yhtä hyvää.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mustikka - 14.06.06 - klo:12:23
Eikö tuo Aqualan L ole liian rasvanen, kun sitä käyttää kasvorasvana ja suihkusaippuana? Pitääpä koittaa. Lisäksi voisin ostaa Eucerinin kasvovettä. Onko se kuinka pesevä? Mie en tarvi kuin ihan kevyttä puhdistusta. Esim. Clerasililla pyyhkiessä tuntuu, että koko naama kuivuu rusinaksi ja seuraavana päivänä on punasia näppyjä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: KaroL - 14.06.06 - klo:12:31
ainakin mulle Aqualan L on ihan liian rasvainen. Humektan on parasta meikin putsaamiseen silloin harvoin kun meikkaan, en sitten tiedä miten toimisi päivittäisessä käytössä. putsaan meikit rasvalla ja huuhdon viileällä vedellä, en käytä mitään kasvovettä koska se kuivattaisi liikaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: EVS - 14.06.06 - klo:14:08
Mulle taas A L on liian kevyt kasvorasvana. Jos sen levittää pestäessä kostutetulle iholle, se huuhtoutuu pois ihan loistavasti ilman mitään jäämiä, mutta kuivalle iholle laitettuna efekti on vähän sama kuin jollain puhdistusemulsiolla. Mustikka, jos sulla ei ole Aqualan L:ää tai Humektania, kannattaa testata sellaisilla pienillä parin euron purkeilla kumpi sopii paremmin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mustikka - 14.06.06 - klo:14:26
Mustikka, jos sulla ei ole Aqualan L:ää tai Humektania, kannattaa testata sellaisilla pienillä parin euron purkeilla kumpi sopii paremmin.

Meiltä taitaa löytyä molempia. Pitää kokeilla miten toimivat. :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Penny - 14.06.06 - klo:14:46
Eikö tuo Aqualan L ole liian rasvanen, kun sitä käyttää kasvorasvana ja suihkusaippuana? Pitääpä koittaa. Lisäksi voisin ostaa Eucerinin kasvovettä. Onko se kuinka pesevä? Mie en tarvi kuin ihan kevyttä puhdistusta. Esim. Clerasililla pyyhkiessä tuntuu, että koko naama kuivuu rusinaksi ja seuraavana päivänä on punasia näppyjä.

Aqualan L:ää en tykännyt käyttää muuten, siitä jäi ihme "kalvo" naamaan, mutta meikkien pesussa se tosiaan oli hyvää. Ja hui, Clearasililla tosiaan kuivui iho rusinaksi, eikös siinä ole alkoholiakin tai ainakin ennen oli? En pystynyt käyttämään sitä koskaan kuin satunnaisesti. Eucerin on paljon hellempää, sillä kun pyyhkäisee ja laittaa lopuksi kevyesti Humektania tai muuta kevyttä rasvaa, tulee ainakin mulla kivan pehmeä iho (ja iho on siis todella herkkä). Riippuu tietty ihan ihotyypistä miten sopii.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: si3nna - 14.06.06 - klo:21:27
Mulla on kyllä luonnollinen ihonhoito tuottanut selvästi tulosta pidemmällä aikavälillä. Syksystä vaihdoin tuotteet herkän ihon juttuihin, muutamama kuukausi sitten vähensin pesutiheyttä (pesu aina illalla, aamulla vain satunnaisesti). Kosteusvoidettakin käytän nyt vain tarvittaessa, käytännössä ainoastaan meikkivoiteen alla (parisen kertaa viikossa). Iho tuntuu tasapainoisemmalta; ei kuivu hilseileväksi, muttei pukkaa liikoja rasvojakaan (aiemmin siis tällaista). Kunnollisia finnejä ei oikeastaan ole, mustapäitä ja sellaisia ihan pieniä näppyjä kyllä edelleen. Mutta kaiken kaikkiaan iho tuntuu paremmalta kuin aikoihin. :)

Käytössä siis nyt Erisanin puhd.geeli ja Humektan/Aqualan L. Pari kertaa kuussa kuorin ja naamioin Lumenen tuotteilla.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 14.06.06 - klo:22:21
En ole ihan ihonhoidosta luopunut, mutta olen korjannut jotain tapojani. Edelleen käytän aamulla puhdistusgeeliä, mutta illalla yritän käyttää mahdollisimman usein jotain hellävaraisempaa, kuten Weledan mantelipuhdistusainetta tai Humektania. Kosteutan Humektanilla, Erisanilla tai Weledan tuotteilla. Kasvovettä käytän harvemmin. Nyt olen käyttänyt puhdistusgeeliä illallakin, koska olen käyttänyt aurinkovoidetta. Kuorinta ja naamio tarvittaessa, yleensä kerran viikossa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: ~vail~ - 15.06.06 - klo:11:57
Noista Mustikan kasvovesipohdinnoista mieleen: jääkaappiviileä vihreä tee on hyvää vanulla tupsuteltuna ;) Viilentää kivasti ihoa esim. auringosta tultua, mutta käytän joskus myös aamuisin (en koskaan pese aamuisin kasvoja vedellä). Aikomus on laittaa kesälomareissulle pikkusuihkepulloonkin tuota mukaan :)

Jostain luin, että Cindy Crawford käyttää sumutepullosta maitoa kasvoilleen, mutta jaiks en voisi käsittää sitä tuoksua mitä se saattaa jatkuvassa käytössä iholla lämmetessään tehdä :-X
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 25.06.06 - klo:17:09
Onkos kukaan kokeillut Frantsilan tuotteita? Löysin ko. tuotesarjaa myyvän nettikaupan Googlella, kun kirjoitin luonnonkosmetiikka hakusanaksi. Sieltä saa ainakin tilattua ruusukasvovettä. Olen joskus kokeillutkin, mutta jotain eri valmistajan tuoetta, mutta ihanaa oli.  :-*

Millaista luonnollista käsivoidetta suositella miehelle, joka haukkui Neutrogenan käsivoiteen (en kyllä itsekään ole oikein vakuuttunut ko. aineesta) ja sanoi kehittävänsä itse jonkun käsivoiteen/kosteusvoiteen luonnon aineista? Minun neuvot eivät edes kelvanneet. Varmaan pitäisi olla nopeasti imeytyvää.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Huuhkaja - 26.06.06 - klo:13:28
Joillekin lähes olematon ihonhoito sopii nähtävästi täydellisesti. Ex-kämppikseni, joka on nyt 40-vuotias, lähetti minulle äsken kuvia itsestään ja nykyisestä elämänmenostaan, ja hän näyttää ihan 25-vuotiaalta! Ja nyt se shokkipaljastus: Hän ei ole ikinä hoitanut ihoaan mitenkään muuten kuin vesipesulla... Ei ole siis edes käyttänyt kosteusvoiteita, mitä ihmettelin suunnattomasti silloin kun asuimme yhdessä ja ajattelin itsekseni , että "tuo kyllä kostautuu vielä". Hän sanoi aina, että ihoa ei pidä totuttaa liikaa tuotteisiin, koska sitten se alkaa vaatia yhä lisää... Hänen kohdallaan tuo strategia on toiminut kyllä uskomattoman hyvin.

Itsekin harrastan aika minimaalista ihonhoitoa, enkä meikkaa paljoa, mutta kosteusvoiteiden pois jättäminen tekisi kyllä lopun tästä kuivahkosta naamasta... Tuolla mainitulla ex-kämppiksellä on hieman rasvaisuuteen taipuvainen iho, joten ehkä sellaisessa tapauksessa voi jättää voiteetkin pois.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Annika - 28.06.06 - klo:00:08
Kiitos kesän ja pakollisen aurinkorasvan käytön, on mulla iho taas ihan katastrofikunnossa. Useamman kerran viikossa olen joutunut pesemään aurinkorasvan jämiä pois, ja ihoa on kirvellyt niin pahasti että on pitänyt laittaa vielä kosteusvoidetta päälle. Iho ärtyi ja alkoi punottaa, nyt otsa ja ohimot pukkaavat finnejä.

Täytyy vaan alkaa käymään suihkussa joka päivä, lämpimällä vedellä kevyesti hieromalla tuntuu myös saavan tärpätit melko hyvin irti ihosta, ilman että joutuu kauheasti käyttämään puhdistusaineita. Mä olen jo niin vieraantunut tuosta puunaamisesta, että itsestäkin tuntuu oudolta kun iltaisin pesen naamaa puhdistusaineella.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Axamit - 28.06.06 - klo:00:12
Kiitos kesän ja pakollisen aurinkorasvan käytön, on mulla iho taas ihan katastrofikunnossa. Useamman kerran viikossa olen joutunut pesemään aurinkorasvan jämiä pois, ja ihoa on kirvellyt niin pahasti että on pitänyt laittaa vielä kosteusvoidetta päälle. Iho ärtyi ja alkoi punottaa, nyt otsa ja ohimot pukkaavat finnejä.


Sama vika  :-\ . Ihan kiva että välillä on sadepäiviäkin, sen verran inhottavasti toi naama aurinkorasvan jälkeen kukkii  :(
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 28.06.06 - klo:11:16
Kiitos kesän ja pakollisen aurinkorasvan käytön, on mulla iho taas ihan katastrofikunnossa. Useamman kerran viikossa olen joutunut pesemään aurinkorasvan jämiä pois, ja ihoa on kirvellyt niin pahasti että on pitänyt laittaa vielä kosteusvoidetta päälle. Iho ärtyi ja alkoi punottaa, nyt otsa ja ohimot pukkaavat finnejä.


Sama vika  :-\ . Ihan kiva että välillä on sadepäiviäkin, sen verran inhottavasti toi naama aurinkorasvan jälkeen kukkii  :(

Näin on.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 01.07.06 - klo:18:40
Olen miettinyt jo jonkin aikaa tätä vähäistä ihon hoitamista ja mielestäni on parempi vaihtoehto. Oma ihon hoitoni ei ehkä ole sieltä vähäisimmistä päästä, mutta vähentynyt.

Illalla puhdistan kasvot puhdistusgeelillä, jonka jälkeen alkoholiton kasvovesi ja paksumpi kasvovoide. Aamulla pyyhkäisen kasvot kasvovedellä ja silmät raikkaalla vedellä, jotta herään, sitten vain päivävoide. Kuorintaa teen kahden viikoin välein, koska huomasin ihoni pysyvän parempana. Kuorinnan jälkeen käytän savipohjaista tai kosteuttavaa naamiota.

Aamuisin en enää osaisi pestä kasvojani, tuntuu vain niin turhalta, kun ei yöllä kasvot likastu. Ihoni on taipuvainen kuivuuteen ja liika hoito rasittaa vain sitä. Puhdistusaineeni on myös melko hellävaraisia.

Tällä hetkellä käytössä Erisanin ja Nivean puhdistusgeelit, Humektan, Herbina Fresh care-voide, Dailyn yövoide, Herbinan kasvojenkuorinta-aine ja Dermosilin vadelmanaamio.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Tiusku - 01.07.06 - klo:21:43
Mä olen pohtinut tätä aihetta aika paljon, koska itsestäni lähinnä tuntuu, että ylihoidan ihoani. On kaikki mahdolliset puhdistusaineet, kasvovedet, kuorinnat, seerumit, yö- ja päivävoiteet ym. ja silti tuntuu, että iho voisi voida paremminkin.

Eritoten on jäänyt mietityttämään se, kun oon jo lukenut kahdesta eri kauneuden ammattilaisesta, upean näköisestä aikuisesta naisesta, jotka ovat kertoneet ihonhoitorutiiniensa sisältävän vain ja ainoastaan päivittäisen pesun merisuolalla! Eikä siis mitään muuta! :o En kuolemaksenikaan muista, kuka toinen näistä oli tai missä lehdessä, mutta toinen taisi olla Marja Putkisto Me Naisissa jokunen aika sitten. Pistää vain mietityttämään, jos aikuisempikin iho pysyy kauniina noinkin vähäisin keinoin, niin miksi suotta hölvätä ihohuokosensa täyteen kalliita aineita.

Ainut, että saan kieltämättä mielihyvää kaikista ihonhoitoaineista ja -purnukoista...  ::)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Stationery - 01.07.06 - klo:21:45
Tiuskun kirjoituksesta tuli mieleen, että itsekin kyllä varmasti pärjäisin ihan hyvin paaaljon vähemmällä puunaamisella, mutta kun se vain on niin ihanaa. Mielihyvä tulee siis siitä tekemisestä enemmän kuin lopputuloksesta.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 01.07.06 - klo:22:10
Joku ulkomaalainen alan ammattilainen haukkui taannoin Iltalehdessä kalliit ryppyvoiteet ja sanoi, että ne ovat yhtä tyhjän kanssa. Käski käyttämään apteekin perusvoiteita sekä suojata ihon auringolta. Järkevä tyyppi!
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: RockQueen - 02.07.06 - klo:02:31
Joku ulkomaalainen alan ammattilainen haukkui taannoin Iltalehdessä kalliit ryppyvoiteet ja sanoi, että ne ovat yhtä tyhjän kanssa. Käski käyttämään apteekin perusvoiteita sekä suojata ihon auringolta. Järkevä tyyppi!
Tähän mäkin luotan. Ennaltaehkäisyhän se tärkeintä on, en mäkään oikein usko että rypyille voi muutakun leikkelemällä tehdä enää jälkikäteen mitään..
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Tiusku - 02.07.06 - klo:09:05
Äidin kanssa ollaan harmiteltu, kun ei hän tajunnut nuorena ihonhoidon aloittaessaan jättää toista puolta kasvoista hoitamatta; näkisi nyt eron hoidettuun puoleen, onko niissä mitään eroa.  ;D

Sekin ollaan moneen kertaan todettu, että todennäköisesti juuri joku perusvoide tai Tummeli ajaisi ihan saman asian kuin luksusvoiteet, mutta taas se mielhyväaspekti - ei niistä vain tule yhtä fyvää fiilistä kuin luksustuotteista. Mulle ihonhoito on pitkälti myös mielenhoitoa, ja jospa se hyvä fiilis vaikka näkyisi kasvoillakin, ken tietää! :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Stationery - 02.07.06 - klo:09:50
Joku ulkomaalainen alan ammattilainen haukkui taannoin Iltalehdessä kalliit ryppyvoiteet ja sanoi, että ne ovat yhtä tyhjän kanssa. Käski käyttämään apteekin perusvoiteita sekä suojata ihon auringolta. Järkevä tyyppi!
Tähän mäkin luotan. Ennaltaehkäisyhän se tärkeintä on, en mäkään oikein usko että rypyille voi muutakun leikkelemällä tehdä enää jälkikäteen mitään..

Enpä minäkään kyllä usko, että millään ryppyvoiteilla noita ryppjä pois saataisiin, siksi uskonkin tuohon ennaltaehkäisyyn. Toki hyvällä kosteutuksella iho voi oehmentyä ja hienot rypyt hieman madaltua, mutta muuhun en kyllä usko.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 02.07.06 - klo:22:45
Jos ryppyvoiteet todella tehoaisivat, niin tuskinpa plastiikkakirurgeilla olisi töitä.  ;) Kokeilin kyllä kerran Cliniquen uudistavaa seerumia kasvoille ja selvästi sillä oli jotain vaikutusta, koska iho alkoi hilseillä. Vaikutti solujen uusiutumiseen, mutta en huomannut mitään ryppyjä madaltavaa vaikutusta. Tosin minulla ei ole mitääh hirveitä ryppyjä vielä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Stationery - 02.07.06 - klo:22:49
Tuollaiset ihoa uudistavat voiteet voivat kyllä oikeastikin toimia, sillä nehän laittavat ihon pinnan hilseilemään pois, jolloin alta paljastuu uudistunut uusi iho.

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: sipe - 02.07.06 - klo:23:12
Mä muistelen jostain lukeneeni jostain tieteellisestä tutkimuksesta, jonka mukaan 80%-90% ihon vanhenemisesta johtuu vain ja ainoastaan UV-säteistä. Ja onhan tuo ihan uskottavaa, sillä onhan esim. vanhoilla mummuillakin melko sileä sellkä. :)

Eli kosteutusta, puhdistusta jne. tärkeämpää olisi se, ettei altista ihoaan uv-säteille. Ei mikään helppo homma siis tuo rypyttömänä pysytteleminen... :-\

Ja mitä ryppyvoiteisiin tulee, niin olen ymmärtänyt niiden tehon johtuvan lähinnä siitä, että ne aiheuttavat ihon pinnassa ärsytys/tulehdusreaktion, jonka vuoksi iho turpoaa hieman ja näyttää vähän sileämmältä. Siis samantyylinen systeemi kuin niissä huulia pullistavissa huulipunissa. ???
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Stationery - 02.07.06 - klo:23:20
Itse olen lukenut monesta eri lähteestä, että vain 15-20% rypyistä on välttämättömiä ja loput itse aiheutettuja juuri UV-säteilyn, tupakoinnin ym. huonojen elintapojen vuoksi.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 02.07.06 - klo:23:31
Onkohan musliminaisilla sitten vanhempana parempi iho kuin meillä, jotka emme käytä huntua?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: tarhatyyli - 03.07.06 - klo:00:13
En mä ainakaan ole kovin usein nähnyt ryppyistä musliminaista... Mutta ne jotkut afrikan alkuasukkaat jotka asuvat jossain tasangolla telkkarissa ovat tosi ryppyisiä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Stationery - 03.07.06 - klo:06:29
En mä ainakaan ole kovin usein nähnyt ryppyistä musliminaista... Mutta ne jotkut afrikan alkuasukkaat jotka asuvat jossain tasangolla telkkarissa ovat tosi ryppyisiä.

Olisi mielenkiintoista nähdä sellaisen musliminaisen, joka on käyttänyt ihan burkaa läpi elämänsä, mutta kuitenkin rasvannut ja puhdistanut ihoaan. :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 15.07.06 - klo:14:21
Taidanpa lopettaa kasvojenkuorinta-aineen käytön ainakin kesäksi. Eräässä lehdessä sanottiin ettei kannattaisi kuoria kasvoja kesällä, kun kuorimaton iho suojaa auringolta paremmin. Toiseksi, rusketuskin pysyisi kasvoissa, keväällä oli niin että kaula oli tummempi ja kasvot vaaleammat.  :P Olen kokeillut n. kaksi viikkoa niin, että iltapesun jälkeen olen laittanut kasvorasvaa vain kuiviin kohtiin, mutta taidan siirtyä takaisin koko rasvaukseen, tuntuu sellaisia kuivia kohtia... toisaalta aamulla on tuntunut ihan siloselta... pitää katsoa.  :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Annika - 15.07.06 - klo:15:03
Purppura, itse en ole käyttänyt kosteusvoidetta kasvoihin lähemmäs kahteen vuoteen, mutta nuo kuivat kohdat putsauksen jälkeen (mullakin ihan vain vesipesun jälkeen) ovat aivan normaaleja. Kuten olit huomannutkin, aamulla sellaisia ei enää ole. Iho tottui mulla tosi nopeasti rasvaamattomuuteen, nykyään jos kasvoja tunnustelee tunnin kuluttua pesusta, on iho aivan sileä eikä ollenkaan kuiva. Se vaan vaatii oman aikansa tottumiseen. En yritä käännyttää pois rasvan käytöstä, ja kuivempi-ihoisille se on varmasti välttämätöntä, mutta mitkään muutokset eivät toimi lyhyellä kokeiluajalla.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 15.07.06 - klo:15:10
Voisihan sitä vielä kokeilla, että rasvaan vain kuivimmat kohdat. Koko rasvaamisesta en voi kuitenkaan luopua. Jos haluaisi muuttaa ihonhoitoa vähäisempään mm. rasvauksen vähentämistä, niin kannattaisiko aloittaa kesäisin? Tottuisiko kesällä iho paremmin muutokseen, kun talvella voisi vain kuivua ja muutos kestäisi kauemmin? 
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Annika - 15.07.06 - klo:17:17
Muistaakseni lopetin joskus silloin aikaa sitten juuri talvella kosteusvoiteen käytön, eikä siitä nyt mitään katastrofia syntynyt, nahka on edelleen tallella. Puhun ihan vain omasta kokemuksesta, mutta iho tottuu hämmästyttävän hyvin siihen, ettei kosteusvoidetta käytetä samaa määrää/ollenkaan kuin aiemmin. Tässä pitää muistaa ero kuivuuteen ja rasvaisuuteen taipuvaisten ihojen välillä. Tämän takia tuosta tottumisesta on mun aika vaikea arvailla, vaikka oman kokemuksen pohjalta kehottaisin kokeilemaan jos siltä tuntuu.

Mä neuvoisin kuitenkin melkein aloittamaan sillä, että katsot mikä on sellaista ns. turhaa puunausta, josta voisit luopua. Ilmeisesti näin olet jo aloittanutkin, mutta vähitellen vaan jätät rutiineita vähäisemmiksi ja vaihdat vaikka puhdistusaine - kosteusvoide-rumban apteekin perusvoiteeseen, se on ihan hyväksi todettu juttu täälläkin ja hellävaraista, mutta ei kuitenkaan jätä ilman mitään puhdistusta ja kosteutusta. Tosiasiahan on, että mitä enemmän puhdistat, sitä enemmän myös tuntuu iho tarvitsevan rasvaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 15.07.06 - klo:19:08
Mä neuvoisin kuitenkin melkein aloittamaan sillä, että katsot mikä on sellaista ns. turhaa puunausta, josta voisit luopua. Ilmeisesti näin olet jo aloittanutkin, mutta vähitellen vaan jätät rutiineita vähäisemmiksi ja vaihdat vaikka puhdistusaine - kosteusvoide-rumban apteekin perusvoiteeseen, se on ihan hyväksi todettu juttu täälläkin ja hellävaraista, mutta ei kuitenkaan jätä ilman mitään puhdistusta ja kosteutusta. Tosiasiahan on, että mitä enemmän puhdistat, sitä enemmän myös tuntuu iho tarvitsevan rasvaa.

Juu no kasvorasvat jo apteekin, Decubal Face Vital ja Humektan ja puhdistusaineena pääasiassa ollut Erisan. Tarkoitatko siis että meikkivoiteen voisi poistaa kasvoilta esim. Humektanilla? Oon miettinyt jo vähäsen aikaa, että eikö sellainen ihon puhdistaminen ja rasvaaminen kaikenmoisilla aineilla voi enemmän vanhentaa ihoa, kuin se että olisi ilman tai käyttäisi vain vähän? Tietysti ihmisillä on erilaiset ihot ja geenit...
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Annika - 16.07.06 - klo:00:13
Juu no kasvorasvat jo apteekin, Decubal Face Vital ja Humektan ja puhdistusaineena pääasiassa ollut Erisan. Tarkoitatko siis että meikkivoiteen voisi poistaa kasvoilta esim. Humektanilla? Oon miettinyt jo vähäsen aikaa, että eikö sellainen ihon puhdistaminen ja rasvaaminen kaikenmoisilla aineilla voi enemmän vanhentaa ihoa, kuin se että olisi ilman tai käyttäisi vain vähän? Tietysti ihmisillä on erilaiset ihot ja geenit...

Tuosta on paljon eri mielipiteitä miten tuotteet ja eräänlainen hoitamattomuus vaikuttaisivat ihon kuntoon ja säilymiseen, geeneistä se nyt kuitenkin suurimmaksi osaksi mun mielestä on kiinni ja siihen uskon. Tosin, musta jatkuva jynssääminen ja ihon oman tasapainon häirintä heikentää sen toimintaa, jolla kyllä saattaa olla seurauksia, esim. aiheutin itselleni liian vahvoilla pesuaineilla pintakuivan ihon. Eli uskon kyllä myös siihen, että voi kuluttaa ihoaan liiaksi.

Tässäkin ketjussa vissiin löytyy noita mielipiteitä jonkin verran sivu pari taaksepäin. Mielenkiintoinen aihe mun mielestä, täytyisi koittaa etsiä jotain enemmän tutkimuksenpätkää joskus netistä omien mietteidensä tueksi/kumoajaksi jos sellaista löytyisi.

Joo, Humektania juuri ajattelin puhdistukseen. Itse en meikkivoidetta käytä säännöllisesti, mutta aika tiukkaan pysyvät ripsaritkin poistaa joten miksei meikkivoidettakin. Humektanhan kuten muutkin perusvoiteet on kivaa kamaa siitä syystä, että voi käyttää vaikka mihin. Erisan kuitenkin ajaa varmaan aika saman asian, kohtuullisen hellävaraista taitaa sekin olla.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 16.07.06 - klo:11:15
Tuosta on paljon eri mielipiteitä miten tuotteet ja eräänlainen hoitamattomuus vaikuttaisivat ihon kuntoon ja säilymiseen, geeneistä se nyt kuitenkin suurimmaksi osaksi mun mielestä on kiinni ja siihen uskon. Tosin, musta jatkuva jynssääminen ja ihon oman tasapainon häirintä heikentää sen toimintaa, jolla kyllä saattaa olla seurauksia, esim. aiheutin itselleni liian vahvoilla pesuaineilla pintakuivan ihon. Eli uskon kyllä myös siihen, että voi kuluttaa ihoaan liiaksi.

Tässäkin ketjussa vissiin löytyy noita mielipiteitä jonkin verran sivu pari taaksepäin. Mielenkiintoinen aihe mun mielestä, täytyisi koittaa etsiä jotain enemmän tutkimuksenpätkää joskus netistä omien mietteidensä tueksi/kumoajaksi jos sellaista löytyisi.

Pitääpä katsoa nämä sivut tarkemmin ja sitten etsiä vielä netistä tietoa, kiinnostava aihe on kyllä.  :)  Eilen laitoin saunan jälkeen vain vähän muutamaan kohtaan rasvaa, ajattelin kyllä että iho kuivuu, mutta nyt aamulla on taas siliä. Taidanpa tehdä näin vastaisuudessakin.  :) 
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: ~vail~ - 16.07.06 - klo:11:54
Pystytin tuollaisen OCM ketjun tähän samaan lohkoon luonnollisemmasta puhdistuksesta jos Purppura sua kiinnostaa siitä lähteä ;) Siinä on öljypuhdistamisesta johon kannattaa tutustua *puffaa epätoivoisesti uutta trediään*  ;D

Niin ja sitten tuolla Beauty Bottlessa (mihin linkki tuosta vie) on keskusteluosiossa paljon juttua ja käyttäjäkokemuksia kevyemmästä ihonhoidosta, tuolla oil cleansing hakusanalla löytyy ja muutenkin cleansing sanalla joista on hyvä lähteä :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 16.07.06 - klo:15:50
Kiitoksia, minäpä katselen sivusi.  :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: rolla - 16.07.06 - klo:23:57
Mä tuossa kevät talvella olin rasvaamatta ihoa lainkaan eikä siitä pidemmän päälle mitään tullut. Aluksi iho kuivui entisestään, sitten tuli ihan jees fiilis ja sitten se taas kuivui. Uskon, että kerrran ku naamaa alkanut jynssäämään niin jää kierteeseen ja paluuta ei ole. Siksi en tykkää, että miehetkään aloittaa ihonhoidon. Eipä ne ennenkään ole tarvinnut mitään.

Enkä mä usko mihkää voiteisiin paitsi, että ne kosteuttaa. Kaikenlaista on tullut kokeiltua ja aina sama vanha iho mulla on, joka menee koko ajan pahempaan suuntaan kun vanhenee. Ryppyjä ihon kuivuudesta johtuen mulla tulee varmaan paljon ja aika pian mikäli sukuunkin katsoo.

Nythän on muuten jotakin 400 euron ruiskeitakin ihon alle ja vaikutus kestää muutamia viikkoja hyvänä. Joku ihan nopea toimenpide.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: tarhatyyli - 17.07.06 - klo:21:08
Nythän on muuten jotakin 400 euron ruiskeitakin ihon alle ja vaikutus kestää muutamia viikkoja hyvänä. Joku ihan nopea toimenpide.
Noihan on jo vanha juttu. Botoxit, Restylanet ym. vastaavat.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: rolla - 17.07.06 - klo:21:17
Niin, mutta jostain luin, että vasta nyt suomeen tullut tavallisillekin tallaajille erittäin nopeana toimenpiteenä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Stationery - 17.07.06 - klo:22:40
Kuka tavallinen tallaaja maksaa 400€ parin viikon ihmeestä kun Botoxia saa tavallinen tallaaja samaan hintaan ja vaikututs kestää pidempään. :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Tiusku - 08.08.06 - klo:22:27
Onkos kukaan oikeasti kuivaihoinen koittanut sitä Dr. Hauschkan suosittelemaa ei-yövoidetta-metodia? Mä olen vaan niin kovin skeptinen sitä ohjetta kohtaa, kun tietää, miten iho kiristää ja suorastaan huutaa rasvaa iltapesun jälkeen... Mutta kiinnostaisi kyllä, koska toisaalta se kuullostaa ihan loogiselta, että juuri yöllä ihon tulisi antaa uusiutua ihan omillaan, ilman raskaita tököttejä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 09.08.06 - klo:16:32
Ei toi varmaan kovin kuivaihoisella toimisi. Jos pienestä saakka olisi ilman voiteita, niin silloinhan varmaan onnistuisikin. Luulisin. Minulla on ainakin ollut ihan pehmeä iho aamulla, vaikka en olisikaan laittanut voidetta. Nyt käytän kyllä taas yölläkin voidetta, kun minulla herkästi kuivettui. Jos jaksaisi odottaa niin varmaan iho olisi alkanut tottumaan, ettei iltaisin voidetta tule, mutta minä en jaksanut. Ja jos ihoa ei rasvaisi puhdistuksen jälkeen, niin oma ihon rasvahan tulisi siihen, kun huomaisi sen rasvaa tarvitsevan. Jos oma iho kestää, niin minusta olisi ihan hyvä jos olisi ilman rasvakerrosta öisin. Päivisin en itse ainakaan voisi olla ilman voidetta, kun ilmasto nykyisin on mitä on...
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Fii - 09.08.06 - klo:22:43
 
 olen jo pidemmän aikaa tehyt niin että aamulla vain pyyhin kasvot kasvovedellä ja sitten vain hiukan rasvaa. Käyn kuitenkin jokailta suihkussa niin en viitsi sitten enää aamulla läträtä sen veden kanssa.
En muuten minäkään aina käytä suihkussa mitään suihkugeelejä koska niistä tosiaan tulee kaikenmaailman pahkuroita ja läiskiä... mutta niissähän onkin monessa mineraaliöljyjä ja silikoneja ja ties mitä... olen varma että olen herkkä kymmenille aineille... en vain ole vielä tajunnut mille kaikille :) Apteekin perusvoiteet kuten humektan ja agualan eivät käy... ihoon tulee näppylöitä parissa päivässä... niistä olen siis kokonaan luopunut. Näitä perusvoiteita en oikein myöskään voi laittaa vartalolle koska sekin kasvojen lailla reagoi heti ja jo on paise valmiina. Tuotteet alkavat myös helposti kutittaa aivan tajuttomasti.  Siksipä en luovakaan niistä muutamista voiteista jotka takuuvarmasti käyvät :)   Vartalovoide on kylläkin vielä täysin hakusessa...
Meikkaan melkein päivittäin ja putsaan sitten vain illalla... aamulla aika kevyesti enkä ole huomannut ihoni siitä pahaa tykkäävään. Tietenkin tekisi varmaan hyvä olla jonkin aikaa ilman meikkiäkin mutta säikyttäisin varmasti muut ihmiset aika pahasti ;D
Olenkin ajatellut testailla joitakin luontaistuotekauppojen voiteita vartaloniholle mutta en ole saanut vielä aikaiseksi ja toisaalta olen niin väsynyt testailuun...
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Vivi - 10.08.06 - klo:01:25
Fii, jollei mikään tunnu sopivan niin yksi vaihtoehto vartalovoiteen korvaajaksi on öljy. Sivele sitä suihkun jälkeen kostealle iholle. Esim. oliivi-, manteli-, tai kookosöljy. Imeytyy kuitenkin aika nopeasti, kun kostealle iholle levittää, mutta sotkee silti kieltämättä hiukan enemmän kuin kevyet vartalovoiteet.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: tarhatyyli - 10.08.06 - klo:17:23
Humektan ja Aqualan eivät ainakaan mineraaliöljyjä tai silikoneja sisällä. Niissä paksummissa voiteissa on mineraaliöljyjä, mutta niitä nyt ei akneiholle ole kyllä tarkoitettukaan. Mutta en kyllä osaa sanoa miksi atooppista ihoa ärsyttäisivät?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Tuikkuli - 10.08.06 - klo:20:07
Monissa apteekin perusvoiteissa on kyllä mineraaliöljyä ja ne kyllä aiheuttaa sellaisen suojaavan kalvon, jonka alla atooppinen iho saattaa hermostua, kun ei pääse hengittämään. Kuivan ja hilseilevän ihon kohdalla mineraaliöljyt saattaa ainakin vain pahentaa entisestään sitä hilseilyä just sen suojaavan kalvon alla. Jospa Letun kohdalla oli kyse tästä? Nooh, kunhan arvailen... ;)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Deadly Nightshade - 14.08.06 - klo:12:11
Aloin tutkimaan nyt hiukan enemmänkin noita luonnonmukaisia ihonhoitomerkkejä, ja Providan lisäksi myös ainakin Santella ja Santaverdellä on ihania tuotteita.  :-* Ja Santen tuotteet on ihmeen edullisia vaikka sisältää todella hyviä ainesosia.

Onkos jollain kokemuksia kyseisten sarjojen tuotteista? :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 14.08.06 - klo:12:53
Ei ole kokemusta. Santea kyllä huomasin viimeksi luontaistuotekaupassa asioidessani. Täytynee katsella tarkemmin, kun on tekemässä seuraavan kerran hankintoja.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lilly Missy - 14.08.06 - klo:15:09
Lukaisin vähän tätä ketjua ja huomasin, että jotkut eivät käytä mitään rasvoja kasvoille. Mulla on rasvoittuva iho kasvoilla, vartalolla suht normaali, kädet ja jalat on kuivuuteen taipuvaisia. Jos mä laitan vartalovoidetta, se on ok, ihosta tulee pehmeämpi. Parin päivän käytön jälkeen saan huomata mustapäitä mitä erikoisemmissa paikoissa... Joten en käytä vartalovoiteita, paikallisesti vain jos on tarvetta. Kädet ja jalat(nilkoista alaspäin) rasvaan joka ilta dermosilin extravoiteella joka on sopivan tuhtia tavaraa.

Ongelma onkin lähinnä kasvojen iho, joka rasvoittuu päivän aikana mielettömästi. Ihohuokoset ovat häiritsevän laajentuneita :-\ Mustapäitä on yhtäkkiä alkanut pukkaamaan kuin sieniä sateella. Lopetin kyllä pillereiden syönnin muutamia kuukausia sitten(4kk?), voisi olla osuutta asiassa. Koulun alettua viikko sitten vähensin meikkaamisen pelkkään ripsariin, vaikutuksia odotellessa. Ajattelin jatkaa meikittömällä linjalla jonkin aikaa, jos ei tapahdu muutosta parempaan, täytyy alkaa karsia jostain muustakin jo. Tuli muuten mieleen tuosta rasvaamattomuudesta vielä, mä en ennen käyttänyt ollenkaan öisin rasvaa ja kärsin pintakuivuudesta. Nyt kun oon jo pari vuotta rasvaillut öisinkin, ei pintakuivuutta enää ilmaannu.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 18.08.06 - klo:18:52
Jonkun viestistä innostuneena ostin rhasoul (kirjoitetaanko noin?) savea ja kokeilin sitä yhtenä iltana naamion tapaan. Ne palat ovat aivan järkyttävän kovia. Laitoin niitä tyhjään jogurttipurkkiin ja lisäsin vettä sekaan. Sain hämmennellä sormella todella kauan, että sain siitä levittyvää massaa. Laitoin niitä savipaloja liikaa. Täytynee harjoitella käyttöä lisää.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Luomo - 22.08.06 - klo:23:54
Lukaisinpa tämän koko ketjun, kun puolivahingossa on viime aikoina tullut kokeiltua vähäistä ihon hoitoa ja ei-yövoidetta-metodia pintakuivalle sekaiholleni. Korresin kosteusvoiteeni nimittäin loppui taannoin ja ajattelin kokeilla muutaman päivän ilman yövoidetta ennen kuin menen seuraavan kerran Helsinkiin, mutta iho tuntui niin hyvältä, että jätin Korresilla käynnin väliin. Nyt olen kolmisen viikkoa hoitanut ihoa seuraavasti: aamulla pesu Philosophyn Purity made simplellä ja Dr. Hauschkan kasvoöljyä (rasvoittuvalle iholle) ja illalla pesu tuolla Puritylla + muistaessa Korresin Hamamelis-kasvovettä. Ei voiteita, kuorintoja, naamioita. Meikkaan kuitenkin päivittäin, joten illalla on pakko putsata iho kunnolla.

Ihon pintakuivuus on vähentynyt selvästi, joskin on kesällä muutenkin vähäisempää. Myös rasvoittuminen on ehkä aavistuksen vähentynyt. Ajattelinkin kokeilla tätä nyt vielä jonkin aikaa ja jos iho alkaa syksymmällä kuivumaan, niin ostan sitten voiteen yöksi. Aamuisen pesun olen jo pitkään halunnut korvata kasvovedellä pyyhkimisellä, mutta tuo Korresin tuote ei minulla siihen sopinut (jättää ihon tahmeaksi). Sen sijaan illalla käytän sitä (vähän kosteusvoiteen korvikkeenakin). Tosin tämän ketjun jälkeen ajattelin, että taidankin kokeilla korvata tuon aamuisen pesun Humektan-pesulla.

Olen miettinyt paljon tätä, että vaikka vähäisellä hoidolla saavuttaisikin lyhyellä aikavälillä hyviä tuloksia, niin onkohan hoitotuotteilla kuitenkin pitkän tähtäimen hyötyjä. Vähän niin kuin Stationeryn allekirjoituksessa sanotaan :-\. Että uskaltaako sitä kosteusvoidetta kokonaan hylätä, jos ihon hyvä kunto jatkuukin vielä syksyllä? En tosin tiedä, olenko psykologisestikaan valmis kokonaan luopumaan rentouttavasta tunteesta, joka tulee ihanan kosteusvoiteen levittämisestä kasvoille kauniista purkista ::).
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Koala - 23.08.06 - klo:00:30
Olen nyt noin kuukauden verran vähentänyt tuntuvasti kosteusvoiteen käyttöä, kun luin muistaakseni Kodinkuvalehdestä äiti-lapsihaastattelun, jossa äidillä ja tyttärellä oli sama ammatti, kosmetologi. He molemmat kuulemma puhdistivat ihonsa aamulla aina merisuolaa sisältävällä aineella, vai jopa ihan merisuolalla (?) ja käyttivät muistaakseni jotain kasvovettä siihen perään, mutteivat voidetta lainkaan. Perustelivat tämän siis samaan tapaan kuin yllä, eli kuten Dr. Hauschkakin on asian perustellut. Ihoni ei ole ollut kuiva kuin parina iltana ja silloin olen kasvopesun ja kasvoveden lisäksi (joka ilta en käytä edes kasvovettä  :-[) levittänyt myös voidetta, muulloin en. Alan kuitenkin varmaan heti syksyllä kuitenkin rasvailemaankin, kun silloin ihoni sitä tarvitsee, nyt ei. Aamulla olen usein käyttänyt pelkkää kasvovettä tai vain heittänyt pikaisesti viileää vettä kasvoille jos iho ei ole tuntunut muuta tarvitsevan... Tämmöistä laiskahkoa ihonhoitoa nyt kesällä  ::). Toki niinä päivinä kun meikkaan, hoidan ihoakin enemmän, mutta muuten on pärjätty näin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 23.08.06 - klo:18:13
Olen miettinyt paljon tätä, että vaikka vähäisellä hoidolla saavuttaisikin lyhyellä aikavälillä hyviä tuloksia, niin onkohan hoitotuotteilla kuitenkin pitkän tähtäimen hyötyjä. Vähän niin kuin Stationeryn allekirjoituksessa sanotaan :-\. Että uskaltaako sitä kosteusvoidetta kokonaan hylätä, jos ihon hyvä kunto jatkuukin vielä syksyllä?

Minäkin kokeilin kesällä tuota ei yövoidetta metodia, mutta minulla ei toiminut. Alussa toimi kyllä, mutta sitten tuli kuivia länttejä. Pitempi aikaisessa käytössä iho olisi voinutkin tottua, mutta en jaksanut odotella.

Minäkin olen miettinyt tuota, että onko edes hyvä jos ei rasvaa ollenkaan. Kuitenkin nykyään ilmasto on hieman erilaisempaa kuin ennen vanhaan. Voide kuitenkin suojaa ihoa saasteilta ja sillä tavoin varmaan estäisi ihon vanhenemista/ryppyyntimistä? Minusta yövoiteen käytön lopettamisessa ei ole mitään pahaa jos vain iho kestää. Hyvä kasvojenkin antaa tuulettua välillä.  ;) Toisaalta juu... onhan se kiva levittää voidetta vasta puhdistetuille kasvoille ja heti tuntuu pehmeältä.   :-*

Olen myös lopettanut kasvojen kuorinnan, kun en näe siitä mitään hyötyä itselleni. Ehkä talvella voisi välillä, mutta nyt iho ei ainakaan kuorintaa tarvitse. Naamioita teen vielä kerran viikossa.

Kirjoitinkohan tähän jo asiaan liittymätöntä...? Vähän arveluttaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: muori Pippuri - 24.08.06 - klo:11:06
Mikä se dr. Hauschkan metodi on? Tai mihin se perustuu? Miksi ei yöllä kosteusvoidetta? Saako ihoa silloin pestäkään iltaisin? Pesuhan yksistään kuivattaa.

Toisethan väittää, että ehdottomasti kosteusvoidetta yöksi kun iho vastaanottaa siitä paremmin ne vaikuttavat aineet, mitä ne sitten ovatkaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Cherry - 24.08.06 - klo:13:03
Mikä se dr. Hauschkan metodi on? Tai mihin se perustuu? Miksi ei yöllä kosteusvoidetta? Saako ihoa silloin pestäkään iltaisin? Pesuhan yksistään kuivattaa.

En ole tuohon sarjaan sen kummemmin tutustunut, mutta muistaakseni dr.hauschalla kuivan ihon hoidossa on ideana se, että kuivaa ihoa ei kosteutettaisi, jotta se alkaisi itse tuottamaan rasvaa, joka taas ehkäisee kuivumista. Eli jos tuohon on uskomista, niin kyllähän iho kannattaisi silloin pestäkin iltaisin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Luomo - 24.08.06 - klo:14:58
Mikä se dr. Hauschkan metodi on? Tai mihin se perustuu? Miksi ei yöllä kosteusvoidetta? Saako ihoa silloin pestäkään iltaisin? Pesuhan yksistään kuivattaa.

Toisethan väittää, että ehdottomasti kosteusvoidetta yöksi kun iho vastaanottaa siitä paremmin ne vaikuttavat aineet, mitä ne sitten ovatkaan.
Idea on tuo sama mutta päin vastoin ;D. Eli iho toimii yöllä vilkkaimmin ja ihon luonnollista toimintaa ei pidä häiritä kosteusvoiteella. Kosteusvoiteen käyttö lähettää iholle viestiä, että iholla on kosteutta yllin kyllin, jolloin ihon oma kosteutusprosessi (pahoittelen, etten tiedä oikeita termejä ;)) vähenee. Tämä yö on ihon omien prosessien kannalta tärkeintä aikaa, joten siksi juuri yöksi pitää iho jättää rauhaan, päivällähän saa käyttää kosteusvoidetta. Ihon saa puhdistaa illalla, se ei haittaa asiaa. Tuolta Hauschka-ketjusta (http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=45.0) löytynee tarkemmin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lilja - 28.08.06 - klo:18:26
Yksi kasvojenpesu päivässä riittää, mutta oma rasvoittuva iho näyttää valitettavasti aika kamalalta, jos en yli vuorokauteen sitä pese.

Kädet ja kasvot ovat toki erilaisia, mutta omat kynnet ja käsien iho ovat tykänneet siitä, että olen rasvannut niitä juuri ennen nukkumaanmenoa. (Käytän rasvana Urtekramin hajusteetonta sarjaa, jossa ei ole mitään turhia säilöntäaineita, parabeeneja tms.)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Luomo - 01.09.06 - klo:12:06
Nyt olen ollut kuukauden ilman kosteusvoidetta, pesen kasvot aamuin illoin Philosophyn Puritylla ja iltaisin laitan Hauskan kasvoöljyä. Plussaa on, että kasvoilla ei ole ollut vähään aikaan näpyn näppyä, vaikka yleensä melkein aina on jossain joku näppy. Tosin yleensä kesällä iho on muutenkin paremmin voiva, joten saattaa ainakin osittain johtua siitäkin. Pintakuivuutta ei myöskään ole havaittavissa (saattaa edelleen liittyä vuodenaikaan), mutta iho ehkä rasvoittuu/kiiltelee jopa aavistuksen aiempaa enemmän.

Olisi kiva kuulla muiden rasvaisen/sekaihon omistavien kokemuksia tällaisesta "luonnollisesta" ihon hoidosta, kun äkkiseltään nuo Hauska-metodit yms. tuntuu sopivan paremmin kuiva/herkkä-ihoisille.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: muori Pippuri - 01.09.06 - klo:12:19
Voi kiesus. Olin muutaman päivän pesemättä naamaa ja sitten kun menin suihkuun, sain suunnilleen kaapia ihosta rasvaista hilsettä. Eikä se vielä riittänyt, kun laitoin suihkun jälkeen kosteusvoidetta, se ei meinannut edes levittyä kun iho oli niin hilseinen. Ei ole meikäläistä varten tuo vähempihoitamisen metodi näköjään.
Yksi ilta jätin suihkun jälkeen laittamatta voidetta naamaan ja naama oli ihan kauttaaltaan kalansuomuilla hetken päästä. :-\
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 01.09.06 - klo:17:41
Enpä kyllä uskaltaisi jättää ihon puhdistusta yhteen kertaan päivässä, enkä myöskään kosteuttamista aamuin illoin. Dr. Hauschkaan olen kyllä harkinnut siirtyväni, kunhan kokeilen sen näytepakkauksen ensin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Deadly Nightshade - 01.09.06 - klo:20:33
Enpä kyllä uskaltaisi jättää ihon puhdistusta yhteen kertaan päivässä, enkä myöskään kosteuttamista aamuin illoin. Dr. Hauschkaan olen kyllä harkinnut siirtyväni, kunhan kokeilen sen näytepakkauksen ensin.

Voi kyllä mieli muuttua kunhan haistat niitä tuotteita.  ;D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 01.09.06 - klo:21:03
Enpä kyllä uskaltaisi jättää ihon puhdistusta yhteen kertaan päivässä, enkä myöskään kosteuttamista aamuin illoin. Dr. Hauschkaan olen kyllä harkinnut siirtyväni, kunhan kokeilen sen näytepakkauksen ensin.

Voi kyllä mieli muuttua kunhan haistat niitä tuotteita.  ;D

Katsotaan nyt miten käy  ;).
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: iines - 02.09.06 - klo:14:28
Ostin Weledan manteliöljyn ja yhden käyttökerran perusteella on jo pakko kehua. Käytössä myös OMC:n kuivan ja ikääntyvän ihon kasvoöljy ja verrattuna tähän Weleda oli jotenkin samettisempaa ja levittäytyi paremmin kasvoille sekä imeytyi nopeammin.  Iho oli aivan tajuttoman pehmeä ja sileä imeytymisen jälkeen, millään voiteella en ole saanut samanlaista tulosta. Tuotahan voisi käyttää myös ihon ja silmämeikinpuhdistukseen, mutta en raaski. Pelkästään yövoiteena käyttelen.  Iso plussa myös hajusteettomuudesta. Tosin on tuossa mun mielestä häivähdys mantelimaista tuoksua.

Edit. Huonoa tässä on se, että pullosta lirahtaa helposti öljyä ihan liikaa...OMC:n putelista pystyy annostelemaan tipan kerrallaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 02.09.06 - klo:14:43
Kirjoitin Dr. Hauschka kokeilustani ko. merkin ketjuun. Eikä tuoksut kokeilemissani tuotteissa mitään kauheita olleet. Saatan tulevaisuudessa ostaakin jonkun tuotteen, mutten koko ihonhoitosarjaa kuitenkaan. Weledaan voisin yhidstellä, sillä tulisi halvemmaksikin.

Mitenkä tuo Weledan manteliöljy sopii rasvoittuvalle- ja sekaiholle? Syksyllä ja talvella minäkin tarvitsen tuhdinmpaa ainetta kasvoilleni. Tämän olen huomannut tuleen ikääntymisen myötä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: iines - 03.09.06 - klo:00:19
^ No mun iho on lähinnä sekaiho (leuka ja nenänpielet rasvoittuvat, muuten normaali) ja käytän myös herkän ja kuivan ihon tuotteita ihan mielellään :). Ei tuo manteliöljy ainakaan rasvoittuvalta tuntunut, saa nyt nähdä pidemmässä käytössä. Mutta tähän mennessä yleisesti mitkään kuivan ihon tuotteet ei ole aiheuttaneet ongelmia.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Vivi - 03.09.06 - klo:02:40
Mulla on myös rasvoittuva iho ja olen käyttänyt Weledan manteliöljyä hyvällä menestyksellä sillon kuin ihossa on tilapäistä kuivuutta (eli siis talvisin). Olen sitä välillä laitellut, vaikka iho ei ole tuntunut kovin kuivalta, eikä siitä ole mitään huonoa (esim tukkeumia) seurannut. Harvemmin tulee kuitenkaan laitettua silloin, koska ei se silloin imeydy ja öljy kasvoilla suttaa sivuhiukset ja silmälasit (siis vaikka hillitysti laitan). Ehkä olen sottapytty.  8)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Moonflower - 02.10.06 - klo:21:30
Mun rasvoittuvalle sekaiholleni ei sovi yövoiteiden poisjättö, se on ainakin nyt todistettu.

Ehkä reilun viikon verran olen kokeilumielessä jättänyt iltapesun jälkeen kylmästi rasvauksen pois ja mennyt nukkumaan kiristävillä kasvoilla. Muutama päivä sitten alkoi tapahtua kauheita. Kasvoissani on siellä täällä ihan vieri vieressä pikkuruista näppyä, lähes ihottumalta näyttävää. Ei onneksi näy kuin valoa vasten tiiratessa, mutta kuitenkin  :-X. Ja vähän hilseilyäkin on havaittavissa. Nuo näpyt ovat sellaisia, että ihoa hangatessa tuntuvat häipyvän kokonaan, tai ainakin niiden valkoinen pää katoaa pois. Niitä saa myös poksautettua tuon valkoisen pois, eikä jäljelle tunnu jäävän yhtään mitään. Eivät siis tunnu koostuvan kuin tuosta valkoisesta huipusta, eikä niistä tue verta tai mitään. Varmaan todella mielenkiintoista. Voihan ällötys.

Voihan olla että ihoni ei vielä ehtinyt tottua rasvattomuuteen, mutta ei enää kokeilua huvita jatkaa. Toivottavasti kasvot palautuu pian ennalleen, kun koskaan ennen ei mitään vastaavaa ole ollut. Nyt osaisin taas arvostaa vanhaa ihoani...  eikun naamaa rasvaamaan!

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -j- - 31.10.06 - klo:09:12
Joku ulkomaalainen alan ammattilainen haukkui taannoin Iltalehdessä kalliit ryppyvoiteet ja sanoi, että ne ovat yhtä tyhjän kanssa. Käski käyttämään apteekin perusvoiteita sekä suojata ihon auringolta. Järkevä tyyppi!

En tosiaankaan väitä, että olisit väärässä, mutta tässä mun tarina:

Mulla oli pitkään rasvainen sekaiho, jota vesipesin puhdistusaineella aamuin illoin, ja tietty kosteutin voiteilla. Täytettyäni 25 vuonna 2004 marraskuussa iho kuivui yhtäkkiä ihan kamalaksi, kiristeli, hilseili, kirveli. Tietty kovat talvipakkasetkin vaikutti asiaan. Lopetin rasvaisen ihon tuotteiden käytön ja vesipesun, hankin vanulla pyyhittävää kuivan ihon putsaria ja kokeilin kaikki apteekin perusvoiteet läpi sieltä Humektanista kaikista rasvaisimpaan asti. Ne ei kuitenkaan auttaneet ollenkaan.

Sitten kerran vanhempien luona vieraillessani lainasin äiskän L´orealin ryppyrasvaa ja se rauhoitti ihoni! Sen vierailun jälkeen ostin samanlaisen ryppyrasvan itselleni talveksi ja olo oli ok. Tiedä sitten, mikä ainesosa siinä oli se ihmeidentekijä, perusvoiteet ei kuitenkaan auttaneet.

Mun kasvojen iho on muuttunut tyypiltään kuivaksi ja en pese sitä vedellä enää ollenkaan. Aamulla pyyhkäisen alkoholittomalla kasvovedellä ja voitelen, illalla jos olen laittanut meikkiä, putsaan kasvomaidolla ja pyyhin vanulla pois ja voitelen yövoiteella. Jos yritän siirtyä kuivan ihon tuotteista esim normaalin ihon tuotteisiin, iho kuivuu heti. Kroppakin on kuivunut siihen malliin, että talvisin pitää joka ikisen suihkun jälkeen rasvata koko keho, muuten raavin ihon yltäni yöllä unissani. Kesällä en tarvitse vartalovoidetta ollenkaan.

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Humppasusi - 06.11.06 - klo:13:18
Nyt olen siirtynyt aika vähäiseen ihonhoitoon (ei se kyllä aiemminkaan hirveää puunausta ole ollut). Aqualan L sopii meikinputsaukseen, joskus pyyhkäisen lorealin vaaleanpunaisella kuivan ihon kasvovedellä. Rasvailen posket yleensä putsauksen jälkeen, mutta joskus jos kosteusvoidetta ei ole saatavilla niin iho tuntuu kyllä muutaman tunnin päästä ihan hyvältä, vaikka aluksi kiristelisikin.

Epäpuhtauksia mulla ei ole ollut ikinä. Mulla on ollut ehkä yksi finni elämäni aikana (täytän ylihuomenna 19). Voihan niitä vielä tietysti alkaa pukkaamaan ;) Ihoni on äärimmäisen herkkä, pienestäkin puunauksesta se alkaa punoittamaan aivan kirkkaanpunaisena, joten siinäkin on yksi syy tähän vähäiseen hinkkailuun ja putsailuun.

Kuorinut en ole ihoani sitten... Ööh... Vuoden 2001 jälkeen ehkä? En ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Kaikella tällä on hyvin pärjätty!
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 06.11.06 - klo:13:39
^^Huomasinpas vasta nyt tuon viestin.

En tarkoittanut viestissäni haukkua ryppyvoiteita, sillä jokaisen iho on yksilöllinen. Tuossa artikkelissa, jota lainasin, oli varmaan tarkoitettu niitä hyvin kalliita ryppyvoiteita, jotka lupaavat pyyhkiä rypyt pois muutamassa viikossa. Jutussa muistaakseni korostettiin sitä, että tärkeintä on hyvä kosteutus ja että rypyistä pääsee eroon vain kauneusleikkauksella. Olenhan itsekin kokeillut jotain ryppyvoiteita, kuten Cliniquen Turnaroundia. Se oli tehokas tuote, sillä ihon hilseily todisti sen uudistavan ihoa. Itselläni ei kuitenkaan ole varaa hankkia 40 euron ja sen yli maksavia tuotteita.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -j- - 06.11.06 - klo:16:03
^^Huomasinpas vasta nyt tuon viestin.

En tarkoittanut viestissäni haukkua ryppyvoiteita, sillä jokaisen iho on yksilöllinen. Tuossa artikkelissa, jota lainasin, oli varmaan tarkoitettu niitä hyvin kalliita ryppyvoiteita, jotka lupaavat pyyhkiä rypyt pois muutamassa viikossa. Jutussa muistaakseni korostettiin sitä, että tärkeintä on hyvä kosteutus ja että rypyistä pääsee eroon vain kauneusleikkauksella.

Toi on varmaan totta, siis jos ryppyjä on tullakseen, niin ei niitä voiteilla voi kokonaan ehkäistä ja siinä vaiheessa varmaan ne superkalliit voiteet ei niin paljoa eroa vähemmän kalliista.

Mä luulen, että se on enimmäkseen perimästä kiinni, tuleeko ryppyjä helposti vai ei, ja miten vähällä/paljolla puunaamisella iho pärjää. Kunhan vain kerroin oman tarinani, mikä kyllä itseäni silloin ihmetyti.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 03.12.06 - klo:17:22
Löytyipä mielenkiintoinen aihe!  :) Erittäin tuttu asia omalla kohdalla, sillä viimeiset kolme vuotta elämä on ollut yhtä taistelua ja kärsimysputkea  ihoni villiinnyttyä täysin Suomen talviin palattuani.  Mikään ei alkuun rauhoittanut hilseilevää, kutiavaa ja kirvelevää kasvojen ihoa, paitsi kortisoni hetkeksi.

Sen seurauksena on ollut pakko kaivaa infoa ravitsemuksesta ja ihonhoidosta kaikista mahdollisista lähteistä, ja apua on löytynyt - nyt iho täysin "normaali" kuiva  ;D.
Mutta viime vuoden talvella huomasin, kuinka paljon paremmin iho voi, kun uskalsin uhmata kosmetologin neuvoja ja ottaa OMAN JÄRJEN käteen. Luovuin kasvojenpesusta lähes kokonaan, ja se jäi vain pariin kertaan viikossa. Kevyt hutaisu kasvovedellä silloin tällöin, ja lisää kosteusvoidetta - eikä iho todella ollut liian rasvainen...
Jokainen on oman ihonsa paras asiantuntija...  Epäilen,että  kosmetologin kehotukset putsata kasvot puhdistusmaidolla aamuin illoin, hyödyttävät vain tuotteiden valmistajaa ja myyjää.
Olen muuten sittemmin törmännyt myös alan ammattilaisiin, jotka noudattavat yhtä niukkaa kasvopesurutiinia kuin minä... he ovat itsekin atoopikkoja ja tietävät, miltä se tuntuu  ;)
Tällä hetkellä iho on niin hyvässä kunnossa, että meikkaan säännöllisesti, ja kasvot kestävät iltapesun :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Serena-82 - 08.12.06 - klo:09:33
Kaverini 21v ei ole koskaan käyttänyt kasvonpuhdistusaineita eikä kosteusvoiteita, mutta meikkaa joka päivä aika vahvastikin. Iho on kuin persikkaa. Uskomatonta.

Itse en käyttänyt vesipesua kummempaa teiniksi asti mutta kun iho meni sillä niin huonoksi niin pakko oli jotain pesuja tehdä. Ostin clearasilia kun en typerä paremmasta tiennyt. Iho meni hirveäksi mutta en osannut edes vaihtaa vaan luulin etten pese tarpeeksi. Kamala kierre.

Myöhemmin tajusin vaihtaa kuivan ja herkän ihon tuotteisiin (vaikka epäpuhtauksiakin on) ja iho on parantunut. Kasvorasvoina erisania ja aqualan L:ää. Yritän välttää ihon liiallista hoitamista mutta luulenpa ettei "täysin luonnollinen" hoito mulle ainakaan tepsi vaikken meikkaisikaan. Toisaalta murrosikä on jo ohi  ::)  Sinänsä luonnollisessa hoidossa on järkeä, että ylimääräisillä pesuilla ja "hoidoilla" sotketaan vain helposti ihon omaa normaalia toimintaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Tazu - 08.12.06 - klo:13:25
Täälläkin yksi atoopikko. Huuhtaisen joka aamu kasvot vedellä ja pesen kasvojenpuhdistusaineella vaan silloin kun käyn suihkussa. Eli en ole ikinä pessyt joka päivä kasvoja millään aineilla. Rasvaakin laitan kasvoihin suihkun jälkeen ja joskus muulloin jos tarvii. En usko että iho kestäiskään useesti tapahtuvia puhdistuksia. Rasvata vois tietty useemminkin...Mutta iho on pysynyt hyvässä kunnossa pientä kuivuutta lukuunottamatta.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 21.01.07 - klo:17:34
Nyt olen viimein päässyt eroon kuorinnoista ja naamioista.   :D

Olen ollut jo muutaman kuukauden, etten kuorinut kuin nenän ja leuan alueen ja käytin ainoastaan kosteuttavia naamioita. Pari viikkoa sitten lopetin kokonaan kuorinnan ja samaten naamiot. Naamioista ei tuntunut olevan hyötyä. Kuorinta piti kyllä mustapäät paremmin kunnossa, mutta nenä oli kuiva.

Nyt on käytössä vain perus puhdistustuotteet: puhdistusmaito, kasvovesi ja perusvoiteita; Humektan/Aqualan L. Jos kasvojen iho kuivuu pahemmin laitan yöksi jotain paksumpaa voidetta. Silloin kun olen päivän ilman meikittä, niin käytän vain vettä puhdistukseen ja yöksi kasvorasvaa. Nyt käytän nenän mustapäihin Brevoxylia, kun tukkeumia tuntuu olevan jo liikaa. En tiedä sitten onko tuo huonompi vaihtoehto kuin kuorinta  ::)

Koko vartaloakaan en ole enää pitkään aikaan kuorinut ja näin tuntuu paremmalta. Vieläkin iho on kuiva, mutta käytän enää vain voiteita ihan suihkusaippuoidenkin tilalla. Vauvaöljy on ihan ok tuote ja muutenkin perus voiteet. Hajusteista en oikein välitä. Sitten kun saan tuon puhdistusmaidon ja parit geelipurkit tyhjiksi ajattelin siirtyä pelkkään Aqualan Lään meikinpuhdistuksessa. Aina välillä puhdistan tuolla voiteella ja meikit lähtee todella hyvin! Olisi sitten taas yksi purkki vähemmän.

Näin tuntuu kyllä kivemmalta. Kasvojen iho tuntuu ehkä kosteutummalta kuin aikaisemmin. Kasvojen ihokin tuntuu olevan vähän punakka ja on muutamia punaisia jälkiä joten kuorinta ei ehkä ole ollut hyvä vaihtoehto. Monet ammattilaisetkin televisiossa tuntuvat pitävän yksinkertaista ihonhoitoa itsellään. Itselläni en oikeastaan ole huomannut kuorintojen ja eri naamoiden tuovan mitään parempaa joten siksikin päädyin yksinkertaisempaan. Ne kaikki naamiot ja kuorinnat kerran viikossa tuntuivat enemmän sellaiselta tottumukselta.  ???

Nyt pitäisi vain keksiä mihin käytän kuorintavoiteen ja parit naamiot. Ehkä voisi käyttää jalkoihin ja vaikka dekolteehen jossa välillä on iho-ongelmaa.  :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -j- - 22.01.07 - klo:11:43
Silloin, kun mulle tuli kasvoihin näppyjä ja mustapäitä ym, säännöllinen kuorinta ja naamiot helpotti, mutta nyt en ole vuosikausiin oikein käyttänyt mitään kuorintoja tai naamioita. Käytin tuossa viimeisetkin jämät pois joulun alla. Ei niistä mulle mitään mainittavampaa hyötyä ollut, ihan turhaa moinen puunaaminen.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Serena-82 - 23.01.07 - klo:08:43
Teille, jotka olette päässeet irti kuorinnoista:

eikö teille tule enää ihon pinnalle koskaan sellasta vaaleaa kuollutta hilseilevää ihoa? Jos tulee niin annatteko vain olla (sen päälle kun on paha meikata) vai miten hankkiudutte siitä eroon? En itse usko että talviaikaan pääsisin millään eroon kuorinnasta juuri tuon hirvittävän kuivan pintaihon takia.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -j- - 23.01.07 - klo:11:30
Teille, jotka olette päässeet irti kuorinnoista:

eikö teille tule enää ihon pinnalle koskaan sellasta vaaleaa kuollutta hilseilevää ihoa? Jos tulee niin annatteko vain olla (sen päälle kun on paha meikata) vai miten hankkiudutte siitä eroon? En itse usko että talviaikaan pääsisin millään eroon kuorinnasta juuri tuon hirvittävän kuivan pintaihon takia.

Ei mulle tuollaista koskaan ole tullut. Paitsi kylmällä säällä talvella, jolloin iho hilseilee kuivuuttaan. Siitä pääsee eroon paksummilla kosteusvoiteilla, koskaan en ole pintakuivaa ihoa kuorinut.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: muori Pippuri - 23.01.07 - klo:12:34
Teille, jotka olette päässeet irti kuorinnoista:

eikö teille tule enää ihon pinnalle koskaan sellasta vaaleaa kuollutta hilseilevää ihoa? Jos tulee niin annatteko vain olla (sen päälle kun on paha meikata) vai miten hankkiudutte siitä eroon? En itse usko että talviaikaan pääsisin millään eroon kuorinnasta juuri tuon hirvittävän kuivan pintaihon takia.

En kuori kasvoja aineilla, mutta saunan jälkeen (2krt/vko) hieron puhdistettua kosteaa ihoa ihan pelkillä sormilla (ei kynsillä!) niin se hilseilevä kerros lähtee pois. Tuntuu pienemmältä pahalta hoitaa se kuorinta käsillä, kuin rakeilla, varsinkin kun talvella tulee ihottumaa niin helposti. Mulle tuo on ihan ehdoton... muuten kosteusvoide jää killumaan ihon pintaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 23.01.07 - klo:15:32
Teille, jotka olette päässeet irti kuorinnoista:

eikö teille tule enää ihon pinnalle koskaan sellasta vaaleaa kuollutta hilseilevää ihoa? Jos tulee niin annatteko vain olla (sen päälle kun on paha meikata) vai miten hankkiudutte siitä eroon? En itse usko että talviaikaan pääsisin millään eroon kuorinnasta juuri tuon hirvittävän kuivan pintaihon takia.

Ei minulla ole tullut hilseilyä kun jätin kuorinnat. Minä enemmänkin pelkäsin, että koko kasvot tukkiutuvat ihomadoista.  ::) Kuivuuteen käytän ihan vain rasvaa ja jos ihossa näkyy selvää kuollutta ihoa niin hieron kevyesti pyyhkeellä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Serena-82 - 23.01.07 - klo:15:36
Ok, itsellä varsinkin näin talviaikaan iho on melkein viikon päästä kuorinnasta pinnaltaan kevyesti hilseilevä eikä siihen voi laittaa meikkiä eikä kaikki rasvatkaan tunnu imeytyvän vaan jää päälle kellumaan. Varsinkin toi pintaiho kuivaa, jos en HETI suihkun/kasvopesun jälkeen laita kosteusvoidetta. Esim. kerran juoksin suoraan suihkusta puhelimeen ja kun lopetin sen niin iho oli hilseilevän kuiva.

Ehkä tuokin ajan kanssa muuttuu, jos vaan sitkeästi jättää kuorimatta. Toisaalta onko kuorinta rankempaa kuin pyyhkeellä hankaaminen?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 23.01.07 - klo:15:39
Ehkä tuokin ajan kanssa muuttuu, jos vaan sitkeästi jättää kuorimatta. Toisaalta onko kuorinta rankempaa kuin pyyhkeellä hankaaminen?

Tuota aloin miettimään itsekkin, mutta käytän niin harvoin tuota pyyhekuorintaa niin siksi pidän parempana.  :) 
Jos joku muu osaisi sanoa paremmin kumpi paremmin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Maria - 23.01.07 - klo:16:21

 Oletteko tutustunut sellaisiin voidemaisiin kuorintoihin,jossa näitä rakeita ei ole?
 Eli ovat pehmeitä voidemaisia,levitetään kasvoille ja pestään pois.
 Itse olen kokonaan jättänyt rakeelliset kuorinnat ja siirtynyt näihin  rakeettomiin
ja herkkä ihooni tykkää!
Minulla on itsellä Nanoelin ja Lumenen rakeettomat...
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: calypso - 23.01.07 - klo:19:31
Minä luotan ennemmin rakeellisiin kuorintoihin vaikka ihoni herkkä ja couperoottinen onkin (käytän vain t-alueelle lähinnä). kerran kokeilin sellaista rakeetonta kuorintaa ja sain siitä niin kamalat ihoärsytykset etten toiste kokeile  :(

Tykkään siis sellaisista paksuista voidemaisista kuorintavoiteista joissa on pyöreitä ja pieniä rakeita. Ei mitään isoja murkuloita eikä geeliä. Joskus kuorin ihoa myös pehmeällä froteepyyhkeellä, mutta ainakin minun kasvoilleni on parempaa joku "kosteuttava" kuorinta. Tällä hetkellä käytössä on Dermosilin Primo kuorintavoide  :-*
En kuitenkaan kamalan usein kuori ihoa, vaan vasta sitten kun voiteet ei enää imeydy kun ihon pinnalla on niin paljon tuota kuollutta ja kuivunutta ihosolukkoa. Eli keskimäärin kerran kuussa ehkä?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Deadly Nightshade - 23.01.07 - klo:19:36
Tällä hetkellä käytössä on Dermosilin Primo kuorintavoide  :-*

Joka on minulla täällä myynnissä, kun itselle liian pienet rakeet. ;)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: calypso - 23.01.07 - klo:21:32
Tällä hetkellä käytössä on Dermosilin Primo kuorintavoide  :-*

Joka on minulla täällä myynnissä, kun itselle liian pienet rakeet. ;)

"Harmi" kun tuo tuubi on niin iso ja riittoisa ettei taida loppua tällä kulutuksella koskaan. Ostin omani noin vuosi sitten ja se on vajennut vasta siihen ovaalin kuvion kohdalle missä lukee Facial Peeling Cream. Eikä nuo taida kovin montaa vuotta säilyä että viitsis varastoon ostaa  :D Käytän kuorintoja niin harvoin ja vain t-alueelle niin eihän tuo mihinkään kulu..
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Deadly Nightshade - 23.01.07 - klo:21:42
^ Joo, harmittaa vaan kun on itsellä tosiaan kerääntynyt paljon kaikkea mistä monet täällä pitää ja itse kun ei tykkää.. Ei viitsisi ihan roskiinkaan heittää.. :-\
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 23.01.07 - klo:21:44
Tulipa luonnollisesta mieleeni... Näin Terveysaseman sivuilla uusia, Sante- tuotteita. Onko kukaan kokeillut? Ne kaakaovoivartalovoit kiinnostaisivat? Eikö kaakaovoi ole hyväksi iholle?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: calypso - 23.01.07 - klo:23:01
^ Joo, harmittaa vaan kun on itsellä tosiaan kerääntynyt paljon kaikkea mistä monet täällä pitää ja itse kun ei tykkää.. Ei viitsisi ihan roskiinkaan heittää.. :-\

Nooo.. eiköhän se kaupaksi mene. Laita vaikka huuto.nettiin tai vastaavaan ellei täällä ole kysyntää  :)  Tai käytä vartalokuorintana ellet kasvoille käytettynä siitä pidä  :D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Cerise - 04.02.07 - klo:22:52
Olen tässä pari päivää ollut kipeänä enkä ole jaksanut panostaa ihonhoitoon,
iho näyttää nyt oikein hyväkuntoiselta. Väri on tasainen ja kuulas ja runsaan vedenjuonnin
seurauksena epäpuhtauksia on hävinnyt roimasti. Ei näytä edes rasvoittuvan  :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Furtiva - 07.02.07 - klo:12:54
Minä olin reilun kuukauden ajan "Aqualan L -dieetillä", kun sitä olin kuullut monen kehuva. Elikkä pesin kasvoni aqualanilla aamuin illoin ja käytin sitä myös meikinpoistoon ja kosteusvoiteeksi. Mun iho ei vaan tästä tykännyt, vaan se pukkasi jatkuvasti finnejä ja näppylöitä. Mistään puhdistautumisesta tuskin oli kyse, sillä olin juuri lopettanut Hauschkan käytön, jossa olin jo käynyt tämän puhdistautumisen läpi, ja se oli kyllä erilaista. Ilmeisesti mun ihoni on sen verran rasvainen, että on tarpeen, että se rasva poistetaan säännöllisesti ihan oikeasti rasvaa poistavilla aineilla. Meikithän tuo Aqualan L poistaa kuin unelma, ja vieläkin käytän sitä silmämeikin poistoon, mutta ihon omaa rasvaa se ei kyllä vie. Tämä on tietysti oikein kuivaihoisille hyvä juttu.
Aqualan L ei myöskään ollut kosteusvoiteena kovin hyvä, sillä se ei tuntunut kosteuttavan lainkaan tarpeeksi, ja toiseksi se jätti ihon pinnan tuntikausiksi todella tahmeaksi. Tällöin en vielä käyttänyt mineraalimeikkejä, mutta se olisikin kyllä ollutkin mahdotonta näin tahmean ihon kanssa.

Vaihdoin aqualan L:n erisanin puhdistusgeeliin ja iho alkoi parantua. Kun en enää käyttänyt aqualania kosteusvoiteenakaan, vaan vaihdoin senkin erisaniin, niin iho tykkäsi taas. Ja kun vielä otin käyttöön Favoran kosteuttavan kasvosuihkeen, niin johan muuttui ihon kunto.

Silti, vaikka nyt ihoni on parempi kuin vuosikausiin, saan edelleen näppyjä ja joskus finnejäkin. Tämän ketjun innoittamana aloin miettimään, että josko jättäisin aamupuhdistuksen väliin, ja käyttäisin vain kasvovettä. Kun minunkin mielestä iho on aamuisin aina niin hyvän näköinen, kunnes sen pesee ja se muuttuu kammottavaksi laikukkaaksi ja punaisia näppyjä täynnä olevaksi hirvitykseksi. Tänä aamuna sitten pyyhin ihon vain eucerinin kasvovedellä ja laitoin siihen kasvosuihkeen ja korresin jogurttivoidetta, jonka sain toissapäivänä. Iho kyllä alkoi punottaa tästäkin toimenpiteestä melkein samalla tavalla kuin pesunkin jälkeen, joten en nyt sitten tiedä, oliko tästä oikeasti mitään hyötyä.
Illalla iho kuitenkin on taas pakko pestä erisanilla ja mikrokuituliinalla, sillä meikkaan ihon joka päivä. Tosin mietin kyllä sitäkin, että onko mikrokuituliinan käyttö iholle hyväksi vai huonoksi? Sehän kuorii ihoa todella, todella kevyesti. Mun ihoni on kyllä pintakuiva, joten on ihan hyvä, että kuiva iho kuoritaan välillä pois, jotta kosteus pääsee läpäisemään pinnan. Silti mietin, että pitäisikö tuon liinan käyttöä varmuuden vuoksi harventaa...? Mulla on käytössä Kanebon liina.

Oikeastaan tämä on aika huono ajankohta kokeilla mitään uutta ihonhoitometodia, kun just sain tuon jogurttivoiteen, niin ei sitten oikein tiedä, miten se ihoon vaikuttaa, jos samanaikaisesti alan hoitamaan ihoa muutenkin eri tavalla.

Mutta nyt pitää kyllä juosta luennoille...! Tää juurikasvu on vähän turhan koukuttava paikka  ::)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 07.02.07 - klo:16:16
^Minäkin olen huomannut kasvojen ihon olevan aamulla sileät ja tasaisen väriset, mutta aamupesun jälkeen ne ovat jälleen kirjavat ja finnitkin oikein pistävät silmään silloin kun niitä sattuu olemaan. Olen käyttänyt puhdistukseen Korresin Milk Proteins- puhdistusemulsiota, jonka huudon vedellä pois. Sitten Korresin villiruusuvoidetta päiväksi. Iltapuhdistuksen teen Lumenen puhdistusmaidolla ja kasvovedellä (herkän ihon) ja kosteutan Erisanin kasvovoiteella.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Miracle - 07.02.07 - klo:18:07
^Jos iho tuntuu aamulla hyvältä ja näyttää hyvältä, niin miksi sitä pitäisi sitten pestä? Mä oon luopunut aamupesuista kokonaan, kun tuntui että iho vaan rasittuu niistä. Nykyään pyyhin vaan varovasti kasvovedellä ja laitan päälle kosteusvoidetta. Ja iho on tykännyt, näppyjä tms. ei ole tullut.
Iltaisin kyllä pesen ihan puhdistusgeelillä, jotta kaikki meikit lähtee varmasti pois.
Sunkin kannattaa Euphoria kokeilla tuota aamupesun pois jättöä, jos tuntuu että iho on sen jälkeen kovin kirjava ja ärtynyt.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Euphoria - 07.02.07 - klo:18:53
^Sitä minäkin tänä aamuna ihmettelin, että miksi pitäisi pestä. Se on vaan sellainen tottumus/tapa. Vaan eihän siitä haittaakaan ole, jos kokeilee olla ilman pesua aamulla. Kesällä pesu on ok, mutta näin talvella ja kun ikää tulee lisää, tuntuu iho rasittuvan siitä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Eläimellisyys - 07.02.07 - klo:21:54
Mä en ikinä pese naamani aamuisin, ellen ole mennyt meikit päässä nukkumaan ;) Jos menen suihkuun, pesen sen voidemaisella puhdistusaineella joka ei kuivata (eikä pese meikkejä).

Mä olin viimeiset 1,5 v ihan olemattomalla ihonhoidolla. Meikit pesin silloin kun meikkaan (n. 2-4 krt viikossa), ja laitoin sen jälkeen kosteusvoidetta, mutta muuten en hoitanut ihoa. Aikaisemmin olin aktiivisempi (lähinnä lumenen aineilla), mutta koska ihoni ei tulltu hullua hurskaammaksi hoitamattomuusesta tai hoitamisella, olin sitten hoitamatta. Noh, tämä johtui vain huonoista meikeistä ja hoitotuotteista.

Nyt kuitenkin kun aloin käyttämään mineraalimeikkejä ja korreseja, olen myös ruvennut hoitamaan ihoa enemmän. Teen jälkkeen syväpuhdistavan Lumenen turvenaamion kerran viikossa, ja sen perään kosteuttavan jugurttinaamion. Silti pyrin siihen että viikossa on vähintään yksi päivä jolloin en tee kasvoilleni mitään, en meikkaa, en pese enkä rasvaa. Kuorintaa en tee koskaan, koska en usko sen tekevän mitään hyvää iholle. Muulloin aina iltaisin putsaan ja rasvaan naamani, ja laitan myös aina kevyttä päivävoidetta meikin alle. Nyt on kyllä hyvä iho.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Anissa - 07.02.07 - klo:22:15
Mä en myöskään koskaan pese naamaani aamuisin.Tuntuu iho paljon paremmalta.Ja miten se muka ehtisi edes likaantua yön aikana,kun se ei rasvoitukkaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mariatar - 14.02.07 - klo:12:25
En olisi uskonut, että voisin irtautua orjallisista ihonhoitorutiineistani. Nyt olen kuitenkin jo kolmisen viikkoa ollut hoitamatta ihoa mitenkään kummemmin. Jos meikkaan, niin ennen sitä käytän kasvovettä ja kosteusvoidetta sekä silmänympärysvoidetta, ja illalla sitten pesen meikit pois puhdistusaineella, käytän kasvovettä ja kosteusvoidetta sekä silmänympärysvoidetta.

Olen vähentänyt meikkaamista ihan todella paljon, en enää meikkaa kouluun oikeastaan lainkaan (paitsi joskus huonoina naamapäivinä laitan peiteainetta ja silloin tällöin myös huulimeikit/ripsarin). En enää myöskään käytä naamioita/kuorintaa kerran viikossa, vaan tarpeen mukaan. Sama juttu ennen kahdesti viikossa tekemäni kasvohöyrytyksen (johon sekoitin eteerisiä öljyjä) kanssa.

Nykyään teen noita erikoisjuttuja lähinnä tarpeen mukaan. Esim. jos iho tuntuu kuivalta, niin kuorin kasvot rakeettomalla kuorinnalla, höyrytän kasvot ja laitan veden sekaan laventelia ja sen jälkeen kosteuttava naamio. Jos taas ihossa on epäpuhtauksia, niin käytän rakeellista kuorintaa, höyrytän kasvot ja laitan veden sekaan eteeristä öljyä (eukalyptusta/piparminttua/tea treetä) ja laitan noiden jälkeen turvenaamion. Niin ja suihkun jälkeen kyllä edelleen käytän kasvovettä ja laitan kosteusvoiteet.

Iho voi ihan yllättävän hyvin. Tosin tuossa oli pillereiden taukoviikko välissä, jolloin oli vähän finnejä. Mutta muuten iho voi aika hyvin, mitä nyt välillä on vähän kuiva. Ja kiiltää kyllä aika paljon. Mutta toisaalta niin kiilsi myös hoidettuna.

Jotenkin motiivina oli vain kyllästyminen. Ja ajan puute. Kun en ollut koulussa eikä ollut kavereita, oli aikaa aina hoitaa ihoa ihan rauhassa, mutta nyt mieluummin nukun ne ylimääräiset vartit aamulla ja illalla. Pitää nyt katsella, mihin kuntoon iho menee tämän kokeilun myötä. Vaihdoin myös pillerimerkkiä tässä, ja iho on sen jälkeen voinut senkin puolesta paremmin, vaikka vaikutus näkyneekin vasta muutaman kuukauden päästä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 04.03.07 - klo:10:48
Joku on jossakin ketjussa sanonut käyttävänsä kasvojensa kosteutukseen kookosöljyä. Onko tässä vähän samanlainen periaate kuin Dr. Hauschkassa, että rasvaiselle iholle annetaan öljyä vai toimiiko kookosöljy kosteuttajana? Onko kellään kokemusta muista öljyistä käytettynä kasvojen kosteutukseen?

Luin erästä aromaterapiakirjaa ja siinä sanottiin rypälesiemenöljyn käyvän hyvin rasvaisen ja finnisen ihon hoitoon. Mietin vain, että löytyykö tällaisia aromaterapiassa käytettäviä perusöljyjä luontaistuotekaupoista vai mistä? Haluaisin myös löytää makeaa manteliöljyä vartaloni kuvalle iholle. Onko nää ihan peruskamaa luontaistuotekaupoissa vai minne pitäisi suunnistaa öljyostoksille  ???
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lauris - 06.03.07 - klo:11:24
Mun oikeastaan tekisi mieli myös lopettaa arkisin ihon meikkaaminen. Mielelläni käyttäisin ripsiväriä ja kulmaväriä, mutta meikkivoiteen ja puuterin voisin jättää pois. Huolehdin ihan turhan paljon siitä, miltä ihoni näyttää, kun se on kuitenkin hyvässä kunnossa. Kunto varmaan vielä paranisikin siitä, kun ei aina olisi tukkimassa huokosia meikillä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: BonQi - 08.03.07 - klo:17:04
Joku on jossakin ketjussa sanonut käyttävänsä kasvojensa kosteutukseen kookosöljyä. Onko tässä vähän samanlainen periaate kuin Dr. Hauschkassa, että rasvaiselle iholle annetaan öljyä vai toimiiko kookosöljy kosteuttajana? Onko kellään kokemusta muista öljyistä käytettynä kasvojen kosteutukseen?

Luin erästä aromaterapiakirjaa ja siinä sanottiin rypälesiemenöljyn käyvän hyvin rasvaisen ja finnisen ihon hoitoon.Mietin vain, että löytyykö tällaisia aromaterapiassa käytettäviä perusöljyjä luontaistuotekaupoista vai mistä? Haluaisin myös löytää makeaa manteliöljyä vartaloni kuvalle iholle. Onko nää ihan peruskamaa luontaistuotekaupoissa vai minne pitäisi suunnistaa öljyostoksille  ???

Viinirypäleensiemenöljy sopii hyvin rasvaiselle iholle, ja on suht edullistakin. Pohjaöljyjä saa useimmista luontaistuotekaupoista ja yleensä luontaiskosmetiikkaa myyvistä liikkeistä. Manteliöljy ainakin on sellaista peruskamaa, jota pitäisi löytyä helposti. Alla lainaus Primavera-sarjaa maahantuovan Ruusupuun nettisivuilta öljyjen sopivuudesta ihotyypeittäin.

Normaali & rasvainen iho:
macadamiapähkinäöljy, helokkiöljy, ruusunkiulukansiemenöljy, cameliansiemenöljy
Kuiva iho:
avocadoöljy, jojobaöljy, manteliöljy, helokkiöljy, vehnänalkioöljy
Sekaiho:
macadamiapähkinäöljy, helokkiöljy, ruusunkiulukansiemenöljy
Herkkä iho:
jojobaöljy, manteliöljy, seesamiöljy, ruusunkiulukansiemenöljy, calendulaöljy, johannesöljy, cameliansiemenöljy

Näissä öljyissähän on se hyvä puoli, että ne eivät sisällä mitään "ylimääräistä", vain puhdasta luonnollista öljyä. Vieläkin hauskempaa öljyillä läträämisestä saa sekoittelemalla joukkoon pari tippaa eteeristä öljyä. Kunhan ensin ottaa selville minkälaiset vaikutukset kullakin eteerisellä on! Monilla luontaiskosmetiikkasarjoilla on myös valmiita kasvoöljyjä, joissa on yhdistelty eri laatuisia pohjaöljyjä ja eteerisiä öljyjä. Suosittelen!
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 08.03.07 - klo:17:33
^ Ostin pari päivää sitten manteliöljyä vartalolle, rypälesiemenöljyä kasvoille ja kookosöljyä hiuksille. Ostin myös manteliöljyyn lisättäväksi mandariiniöljyä jo pelkästään sen kukkaisen tuoksun takia sekä mandariinin eteerisen öljyn vaikutusten takia. Pelkkä manteliöljy on jo itsessään ihan kivan tuoksuinen ja aivan älyttömän ihanan tuntuinen iholla.

Käytin ennen Weledan ruusuöljyä ja ihastuin sen vaikutuksiin iholla: iho oli sileä ja kunnolla kosteutetun tuntuinen, mieskin huomasi saman  ;) Edullisempi manteliöljy tuntuu tekevän ihan samalla tavalla hyvää kuivalle iholle kuin tuo kalliimpi ruusuöljy.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lauris - 09.03.07 - klo:09:43
Voin suositella myös aprikoosinkiviöljyä ihonhoitoon. Pullon kyljessä lukee muistaakseni, että soveltuu hyvin sekaiholle kasvoöljyksi. Laitan tätä usein kasvoille yöksi, ja aamulla iho on aivan uskomattoman hyvän näköinen. Voi myös sekoittaa perusvoiteisiin ja kasvovoiteeseen antamaan "lisäpotkua". 
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Bembo - 09.03.07 - klo:09:52
^ Lauris, mistä löydät aprikoosinkiviöljyä? Itse olen löytänyt vain rypäleenkiviöljyä tms. Onko sitten yhtä hyvää, en tiedä. se jäi aikoinaan käyttämättä ja pilaantui :(. Aprikoosinkiviöljyähän on esimerkiksi Humektanissa joten tuo ei varmasti ärsyttäisi finnejäkään. Imeytyykö nopeasti? Manteliöljy on kanssa hyvää, parempaa mielestäni kuin jojoba joka on paksumpaa ja imeytyy huonosti. Manteliöljyä olen käyttänyt silmänympäryksillä ja siinä se ainakin imeytyy hyvin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lauris - 09.03.07 - klo:09:55
Olen ostanut aprikoosinkiviöljyä luontaistuotekaupasta (Sinun kaupat -ketjuun kuuluvasta). Imeytyy ainakin mulla tosi nopeasti ja helposti. 
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Bembo - 09.03.07 - klo:10:12
^ Ahaa, se on varmasti sitten eri sarjaa, itse olen pyöriny lähinnä Sokoksen ja Stoccan luontaistuoteosastoilla ja joskus satunnaisesti luontaistuotekaupoista...itselle jäi kerran erääästä Sinun Kaupat-liikkeestä huono maku (myyjä vihamielinen) niin olen karttanut kyseistä ketjua. Hassua sinänsä että myyjän kopeus saa koko kauppaketjun näyttämään huonolta ;) No mutta ehkä uskaltaudun johonkin toiseen ketjun liikkeeseen joskus katsomaan tuota öljyä. Jotenkin siitä rypäleensiemenöljystä jäänyt mielikuva, että imeytyi pikkuisen kehnonlaisesti, mutta taisin käyttää sitä hieronnassa, jolloin sitä tuli myös käytettyä reilummin. Onkohan tuo pullo kovin iso, siis tuo aprikoosinkiviöljy? Multa tuppaa jäämään aina osa käyttämättä kun sorrun ostelemaan aina liian usein uusia juttuja ja vanhat sitten jää...tyhmä tapa, pitäs päästä eroon :(
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lauris - 09.03.07 - klo:10:39
^Öljy on Julia Lawless Aqua Oleum -sarjaa, 100 ml pullo. En oikein tiedä kauanko säilyy hyvänä, mulla on ollut tuo vuoden ja pullosta on kulunut ehkä kolmasosa. On siis todella riittoisaa. Saattaa olla että menee jossain vaiheessa loput huonoksi. Hinta ei ole paha, ehkä n. 8 €.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 10.03.07 - klo:21:53
Mun vasta löytämä manteliöljy on silläkin tavalla hauska, että se tuntuu kosteuttavan/suojaavan vähän pidempään ihoa kuin tavallinen kosteusvoide: en jaksanu tänään rasvailla ihoa, mutta siltikin iho on pehmeä ja kosteutetun tuntuinen. Mukava huomata, ettei tarvi koko ajan olla rasvaamassa vartaloa manteliöljyllä niin kuin tavallisilla kosteusvoiteilla pitäisi.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Keltainen - 11.03.07 - klo:12:45
Otin käyttöön Hauschkan periaatteet muutama päivä sitten, ennen kun sain hauschkat kotiin. Aloin pestä meikin oliiviöljyllä, joka toimii kuin unelma! Kosteutukseen käytin kuitenkin jotain markettirasvaa päivisin. Iltarasvauksen lopetin. Iho näytti aamulla ihanalta. Mustapäitä alkoi hävitä saman tien ja finnitkin hävis. Nyt kun käytän Dr.Hauschkaa, iho on parantunut päivä päivältä koko ajan enemmän. Verrattuna aiempaan, hoidan ihoa nyt tosi vähän ja luonnollisesti. Ennen käytin kaiken maailman finniaineita ja silti vaan iho oli huonossa kunnossa. Mulla ei oo aikoihin ollut näin hyvää ihoa ja vastoin aikaisempaa käsitystäni, vähäinen hoito on saanut sen aikaan. :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Luppa - 17.03.07 - klo:17:05
Ostin tänään Cutrinin hajusteettomat, silikonittomat ja allergia- ja astmaliiton hyväksymät värjättyjen hiusten shampoon ja hoitsin. Aion hoitaa hiuksiani pari kertaa viikossa näillä tuotteilla ja laittaa omatekoisen öljynaamion kerran viikossa. Iho on muuttunut todella hyväksi lopetettuani ainaisen puunaamisen, joten aion kokeilla samaa hiuksillekin. Käytän Tigin hoito- ja muotoilutuotteita ja luulen, että säännöllinen puhdistautuminen "puhtailla" tuotteilla tekee hyvää.

Olen juonut viime viikot kaksi litraa vettä päivässä ja pitänyt iholla pelkkää aurinkosuojavoidetta (sk 30) meikin sijasta mahdollisimman usein. Ripsari ja huulikiilto riittävät vapaapäivinä ihan hyvin. Tämä nasu tykkää. :) 
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 02.04.07 - klo:12:44
Avomiehenikin huomasi ihossa tapahtuneen positiivisen muutoksen: ihoni ei kuki enää yhtä paljon kuin se teki pari kuukautta sitten. Ja jos kerran hänkin huomasi muutoksen, niin muutoksen täytyy olla merkittävä, sillä ei hän tavallisesti mitään huomaa ;D Vaikka aurinko on jo paistellut mukavasti, en siltikään usko auringon olevan pääsyy tähän ihanaan muutokseen.

Oon käytellyt pois Dr. Hauschka -puteleitani ja ostanut uusia tuotteita noiden Hauschkojen tilalle. Esim. putsaus on sujunut jo useamman kuukauden Humektanilla ja Erisanilla: Humektania aamuisin, Erisania iltaisin meikinpoistoon. Spezial-kasvovesi on vaihtunut ruusunkukkavedeksi. Kasvoöljyä mulla on vielä, en osaa vielä sanoa vaihdanko sen kokonaan pois ihan tavalliseen ihonhoitoöljyyn, kuten rypälesiemenöljyyn, vaan ostanko uuden kasvoöljyn. Saa nähdä tuon pullon loputtua miten iho alkaa reagoida ihan tavalliseen öljyyn.

Meikkini vaihdoin mineraalimeikkeihin n. kuukausi sitten ja selvästikin suurin muutos tapahtui näiden ansiosta. Ennen käytin Hauschkan meikkivoidetta ja Anytimen peitepuikkoa, ja tuo peitepuikko taisi olla suurin syy finneihin. Peitin finnejä mineraaliöljypitoisella peitepuikolla, joka lisäsi finnejä niillä alueilla, johon peitepuikkoa käytin. Tuostahan seurasi vain ikävä noidankehä. Nyt peitän peittoa tarvitsevat paikat Lily Lolon peitepuuterilla, johon lisää hiukan vettä saadakseni voidemaisen koostumuksen, eikä ihoni ole koskaan ollut näin hyvässä kunnossa :D

Joskus muistaessani oon kuorinut ihoni ja jättänyt Hauschkan naamion (ruusu- tai voide-) yöksi vaikuttamaan, mutta en ole säännöllisesti kuorinut ihoani enää pitkään aikaan.

Oikeasti hassua kuinka vähäisellä ihonhoidolla ja sopivilla tuotteilla oon saanut ihoni parempaan kuntoon. Ihanaa, ei voi muuta sanoa :-*

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -j- - 02.04.07 - klo:13:20
Avomiehenikin huomasi ihossa tapahtuneen positiivisen muutoksen: ihoni ei kuki enää yhtä paljon kuin se teki pari kuukautta sitten. Ja jos kerran hänkin huomasi muutoksen, niin muutoksen täytyy olla merkittävä, sillä ei hän tavallisesti mitään huomaa ;D Vaikka aurinko on jo paistellut mukavasti, en siltikään usko auringon olevan pääsyy tähän ihanaan muutokseen.

Vähän OT, mutta luin kirjan "Hyvä paha aurinko" ja siinä sanottiin, että auringonvalo ei tee hyvää näppyläiselle iholle tai aknelle, päinvastoin. Monet vain luulevat asian olevan toisinpäin, koska auringon negatiiviset vaikutukset tulevat esiin vasta kuukausia altistuksen jälkeen, eli iho kukkii vasta talvella. Ja sitten keväällä ja kesällä se taas alkaa voida hyvin, siitä syystä että se ei ole altistunut auringon valolle puoleen vuoteen.

Tuli vain mieleen.

Aiheesta: kokeilin puhdistaa ihoni minäkin öljyllä ja sehän toimi ihan hyvin. Voi olla, että jätän tässä tulevaisuudessa puhdistusgeelin ja kosteusvoiteet pois iltarutiineista, aamullahan en geelillä pesekään, vaan pyyhkäisen vain kasvovedellä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 02.04.07 - klo:13:33
Vaikka aurinko on jo paistellut mukavasti, en siltikään usko auringon olevan pääsyy tähän ihanaan muutokseen.
Vähän OT, mutta luin kirjan "Hyvä paha aurinko" ja siinä sanottiin, että auringonvalo ei tee hyvää näppyläiselle iholle tai aknelle, päinvastoin. Monet vain luulevat asian olevan toisinpäin, koska auringon negatiiviset vaikutukset tulevat esiin vasta kuukausia altistuksen jälkeen, eli iho kukkii vasta talvella. Ja sitten keväällä ja kesällä se taas alkaa voida hyvin, siitä syystä että se ei ole altistunut auringon valolle puoleen vuoteen.

OT jatkuu mielenkiinnosta, että miten auringon vaikutukset voivat näkyä kukkimisena vasta puolen vuoden jälkeen? Miten iho voisi varastoida auringon huonoa vaikutusta puolikin vuotta, miten se on mahdollista? Kauhee kyselyikä iski ;D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Miracle - 02.04.07 - klo:13:41
^Mä oon kanssa kuullut, että aurinko ei yleisen luulon mukaan ole hyväksi iholle. Kuulemani teorian mukaan aurinko paksuntaa ihoa ja aiheuttaa niin ollen tukkeumia. Mä en itse ikinä oleskele auringossa, ainakaan kasvoja en altista auringolle, joten omakohtaisia kokemuksia ei aiheesta ole.. Mutta en usko, että aurinko voi mitenkään kovin hyväksi iholle olla.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: grove - 02.04.07 - klo:14:18
^^^, ^^, ^ Minäkin kirjoitin viime kesänä muistaakseni vähän tuosta että sitä ei haluta uskoa että aurinko tekee pahaa näppyläisellekin iholle. Tilapäisesti UVB-säteily rauhoittaa tulehtuneisuutta ja vähentää ihon bakteerikasvua, ja tietty rusketuksella on peittävä vaikutus.

Aurinkoaltistus kuitenkin laukaisee ihossa mekanismeja joiden vaikutus näkyy osittain vasta pitkän (puolikin vuotta todella) ajan kuluttua. Ihon kuollut pintakerros on uusiutunut siinä ajassa monta kertaa, mutta näiden mekanismien aiheuttamat muutokset lähtevät ihan sieltä ihon varsinaisesta elävästä kerroksesta asti. Ihon pintakerrokseen tulevien solujen säätely ja  jakautuminen häiriintyy, niitä tulee epätasaisemmin, epäsuotuisamman muotoisia ja paksumpia kerroksia jne.

Pohjana on siis ihon kokema hyökkäys auringonvalon toimesta ja ihon reagointi siihen; ”Ahaa, tällanen ahdistelija on maisemissa, tehdäänpä paksumpi iho niin ei pääse ahdistamaan niin paljoa”. Ja vaikutus tosiaan jatkuu pitkään sen jälkeenkin kun aurinkoaltistus on loppunut. Paksuuntunut iho ohenee lyhyemmässä ajassa ennalleen mutta se häiriintynyt ihosolumuodostus jatkuu pitkään -> tukokset.

Näistä syistä todella monilla iho on huonoimmassa kunnossa talvella, ja parhaimmassa kunnossa kesällä finnien suhteen, eikä haluta ymmärtää että iho olisi todennäköisesti paremmassa kunnossa ympäri vuoden jos tuon kierteen katkaisisi.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 02.04.07 - klo:19:23
Näistä syistä todella monilla iho on huonoimmassa kunnossa talvella, ja parhaimmassa kunnossa kesällä finnien suhteen, eikä haluta ymmärtää että iho olisi todennäköisesti paremmassa kunnossa ympäri vuoden jos tuon kierteen katkaisisi.

Kierteen katkaisu = auringon välttäminen parhaimman mukaan vai järkyttävän ison suojakertoimen käyttö?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: grove - 02.04.07 - klo:20:51
^ Kultaista keskitietä vaan :) Eli auringossa oleilun välttämistä varsinkin n. klo 11-16 (vielä parempi jos 10-17) ja aurinkosuojan käyttöä jos joutuu olemaan pitempiä aikoja ulkona, erityisesti touko-elokuu –välillä Suomessa.

Mutta jos varta vasten Ottaa Aurinkoa ja hankkii rusketusta niin se = nuo jutut mitä kirjoitin. Siinä ei vaikuta pahemmin vaikka olisikin hankkinut rusketusta hitaasti suojavoiteen kanssa.

Itseruskettavalla aikaansaadulla rusketuksella ei tietty ole näitä haittoja, koska se on vain ihon pinnan värjäämistä.

(Kierteellä tarkoitin siis lähinnä vaan sitä että otetaan aurinkoa ja nähdään välitön vaikutus, kärsitään myöhemmin pitkäaikaisesta vaikutuksesta, ja joka vuosi sama uudestaan)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -j- - 03.04.07 - klo:08:11
Grove selittikin jo auringon vaikutukset epäpuhtaaseen ihoon varsin hyvin, en muista oliko kirjassakaan noin perusteellista selitystä. Ja kyllähän yleisesti on tiedossa, että aurinko vanhentaa ihoa, siitä voi jo päätellä, että vaikutukset on pitkäikäisiä.
Melanoomakaan ei hetkessä synny.

Mutta on auringonvalolla parantavakin vaikutus joihinkin ihosairauksiin, oisko psoriaasi ollut yksi niistä?

Sellainen jännä juttu kirjassa oli myös, mikä ei nyt liity enää epäpuhtaaseen ihoon, vaan melanoomaan, että tutkimusten mukaan lapsena saatu UV-altistus (ja etenkin palaminen) lisää melanooman riskiä, mutta aikuisiällä saatu altistus (ei palaminen!) taas ehkäisisi melanoomaa. Siis runsaskin altistus, esim ulkotyö kesällä. Ja auringonvalosta on hyötyä myös D-vitamiinin saannin kannalta, mutta D-vitamiinisynteesin käynnistymiseen riittäisi jo n.selän kokoisen iho-alueen altistaminen auringolle 15 minuutiksi 2 krt viikossa. Että "auringonottoa" ei D-vitamiinin saantiin tarvitse.

Mutta summa summarun, auringonvalosta on paljon hyötyäkin, vaikkakin haittaakin. Kuten yllä sanottu, kohtuus kaikessa. Ja "auringonotto" ei tällä otsonikerroksella ole suositeltavaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Fantti - 25.04.07 - klo:13:28
Aurinko tosiaan auttaa ihosairauksiin. Mutta myös itse atoopikkona aurinko aiheuttaa palamista. Ei tosin enää aikuisiällä ole paljon palannut onneksi kun olen vähän auringossa ja suojaan itseni hyvin, mutta lasten ihot ovat yhtä herkät kuin minulla lapsena.

Asiasta toiseen.. olen tässä muutaman viikon, ehkä kuukauden ollut yöllä käyttämättä mitään voiteita kuten hausckan periaatekin sanoo. Pitäisikö tämän vaikuttaa jotenkin? Joku sanoi joskus, että ensin nousisi epäpuhtaudet pintaan ja sitten laskisi, mutta missä ajassa. Itsellä tulee näppyjä säännöllisen epäsäännöllisesti ja kerran tämän kuukauden aikana erehdyin käyttämään lumenen turvenaamiota ja kuorin, niin siitä vasta iho alkoikin kukkimaan. En pidä mistään ihonpuhdistuksista oli ne tehty kotona tai kosmetologilla.. ne saa vain kaiken nousemaan pintaan ja iho pahenee entisestään pitkäksi aikaa.

Mutta couperosa on pahentunut, olen tulipunainen suihkun jälkeen koko illan, mutta päivällä saa peitettyä ihon meikkivoiteella onneksi aika hyvin. Kokemuksen mukaan siis iho on samassa kunnossa kuin aina ennenkin, mutta mitenköhän tämä vaikuttaa pidemmän päälle ihoon? Plussaa tietysti se, että ei tarvitse "turhaan" ostella voiteita kun ei käytä kuin päivisin hieman kosteutusta ja keväällä/kesällä kasvovoidekin muuttuu aurinkovoiteeksi. Aattelin jossain vaiheessa kokeilla ottaa yöksi lumenen hemmottelutipat mitä käytin taannoin päivisinkin, tykkään todella siitä tuotteesta. Mietiskelin vaan, että onkohan ihan sama käyttääkö yöllä voiteita vai ei.  ::)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Babooshka - 26.04.07 - klo:21:08
^Periaate tuossa kai on se, että yöllä iho saa hengittää vapaasti ilman voiteita ja uudistua omaa tahtiaan. Mä olen harrastanut Hauschkailua kahdeksan kuukautta. Loppujen lopuksi totesin, etteivät Hauschkat tee iholleni mitään hyvää; pintakuivuus vain paheni pahenemistaan eivätkä epäpuhtaudet mustapäitä lukuunottamatta vähentyneet.

Vaikka olen sarjan tuotteista luopunutkin, niin edelleenkin nukun yöt ilman yövoidetta. Musta on ihan loogista, että kun päivisin ihon peittää kosteusvoiteella ja meikillä, niin öisin on sitten hyvä olla kerrostamatta turhia mömmöjä siihen pinnalle. Vähemmän on enemmän. Epäilen kuitenkin, ettei yövoiteettomuus mitään erikoista ihon epäpuhtauksille tee, se kuulostaa enemmän mainoslauseelta, ainakin omien kokemuksieni mukaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -j- - 27.04.07 - klo:11:55
Tässä sairaana ollessani en pahemmin käyttänyt yövoidetta, illalla putsasin kasvot öljyllä (+ joskus erisan-puhd.geelillä) ja jos ihoa kiristi, laitoin vielä tipan pari öljyä päälle. No, mulla on huokoset menny tukkoon leuasta ja alahuulen alapuolelta, mitä normaalisti ei tapahdu, joten taidan jatkossa laittaa yövoidetta. Ilmeisesti tarvitsen kuitenkin sitä kosteutusta.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Cerise - 27.04.07 - klo:16:15
Mites noita öljyjä käytetään? Esim. meikinputsaamisessa, hierotaanko se öljy
kuivalle vai kostealle iholle ja käytetäänkö sen jälkeen kasvovettä?

Mulla on sekaiho, ajattelin aprikoosinkiviöljyä kokeilla. Vähän epäselvää
vielä että miten pitäisi menetellä; putsaisinko tuolla aamuin illoin ja käykö päivävoiteesta?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: tnn - 27.04.07 - klo:22:39
^ Ihan mieltymyksen mukaan :) Itsellä on tapana kastella kasvot ja hieroa öljyä niin kauan että ripsarit irtoavat ja pesen sen sitten edelleen hieroen pois. Kasvovettä käytän jos tuntuu, että kasvot jäävät kovin öljyisiksi ja perään kosteusvoidetta ja kookosöljyä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Cerise - 28.04.07 - klo:00:45
Okei, kiitos valaisusta  :) Täältä kun lukee nuita kokemuksia niin pakko on itsekin testata!

Edit:// Eilen katselin kaupassa erilaisia öljyjä, näytti olevan paljon erilaisia. Oli macadamianpähkinäöljyä,
avokadoöljyä, jojobaa, mandariinia ja mitähän vielä. Haluamaani aprikoosinkiviöljyä en kuitenkaan
löytänyt, jatkan etsimistä.

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: MissSpookiness - 11.06.07 - klo:17:38
Joskus aikoinaan naamaa ja tukkaa tuli pistettyä kyllä enemmän, tukka oli lyhyt, punainen ja pörrössä, iho tasainen ja silmät rajattu. Samalla kun tukka kasvoi jäi meikkaaminenkin siihen. :)
Nykyisin pesaisen kasvot aamuin illoin ja rasvaan Humektanilla, jos olen sattunut meikkaamaan (kerran kuussa) pesen kasvot kahdesti ja käytän silmänympärysvoidetta sekä rasvaisempaa kosteusvoidetta. Silmät ovat kyllä aina nykyisin seuraavana aamuna rähmäiset ja turvonneet oli meikin miten hyvin tahansa putsannut.

Hakusessa olisi kyllä jokin hyvä meikkivoide, jota voisi sekoitella kosteusvoiteeseen huonoina aamuina. Meikkivoiteen tulisi sisältää mahd. vähän huonoja ainesosia ja oltava lisäksi löydettävissä Suomesta. Kenelläkään vinkkejä?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Peeb - 06.08.07 - klo:10:03
Nostelen tätä, kun olen suosituksia vailla. Käytän mineraalimeikkejä ja on kiirus löytää sen alle luonnonmukainen kosteusvoide, joka imeytyisi ihoon tosi hyvin (kokonaan) ja toivottavasti vielä nopeasti. Minun Dr Hauschka kosteusvoiteeni (saati sitten kasvoöljy tai kvittenvoide) ei imeydy täysin ihoon, mikä hankaloittaa meikin laittoa. Ihoni on sekaiho, epäpuhtauksia on, muttei silti rasvoitu, eikä ole kuivakaan.

Tosi kiitollinen jo etukäteen!
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: octagon - 06.08.07 - klo:13:24
Mulla on tällä hetkellä käytössä hyvin vähäinen ja luonnollinen ihon hoito. pesen illalla kasvot oliiviöljyllä, niin että ensin hieron öljyä ihoon ihan meikin päälle, sitten huuhdon vedellä ja vähän pyyhkeellä vielä hankaan. Ei voidetta päälle. Aamulla pesen kasvot pelkällä vedellä ja laitan meikin alle Sitrionellan kevyen laventelivoiteen http://www.sitrionella.fi/product_info.php?cPath=23&products_id=87 (http://www.sitrionella.fi/product_info.php?cPath=23&products_id=87) . Tuntuu, että tämä on hyvä ja herkkää ihoani ärsyttämätön rutiini.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mella - 07.08.07 - klo:18:07
Cericse: Ruusupuun sivuilla myyvät aprikoosinkiviöljyä. 100 ml maksaa 13.60€ ja 30ml 6.70€.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Cerise - 08.08.07 - klo:01:34
Cericse: Ruusupuun sivuilla myyvät aprikoosinkiviöljyä. 100 ml maksaa 13.60€ ja 30ml 6.70€.

Hienoa, kiitos!  :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mella - 08.08.07 - klo:11:36
Kauhukseni huomasin että suosikkikasvoveteni loppui eilen illalla ja kotona ei ole muita kuin alkoholipitoisia kasvovesiä (jotka pitäisi kaikki heittää roskiin). Onneksi muistelin lukeneeni, että vihreä tee käy hyvin kasvovetenä. Toimi kuin unelma.  :-*
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 10.08.07 - klo:14:48
Aloitin taas kokeilun ilman yövoidetta. Olen pessyt parina iltana kasvot oliiviöljy/erisan sekoituksella ja sen jälkeen vain pyyhkäissyt kasvovedellä. Katsotaan kuinka kauan toimii. Vielä en ole huomannut erityistä kuivumista kasvoissa. Olisi kyllä ihana jos voisi antaa kasvojen ihon hengittää yön yli.  :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: jeppu - 10.08.07 - klo:15:05
Olen ollut lähes viikon ilman yö- ja päivävoidetta ja eron parempaan suuntaan kyllä huomaa! Iho näyttää tasaiselta, eikä tulehtuneita epäpuhtauksia ole ollenkaan. Meikin alle olen silloin tällöin laittanut hieman jotakin hyvin kevyttä voidetta, mutta muuten olen ollut kokonaan ilman. Tarkoituksella tähän juttuun en ryhtynyt, vaan koska iho ei kasvoveden jälkeen tuntunut tarvitsevan enempää kosteutusta, niin jätin sen sikseen. Iho on tuntunut tykkäävän, joten samalla linjalla olen pysynyt, ja aion pysyäkin niin kauan kuin iho vain tykkää.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 10.08.07 - klo:23:06
Mellan viestistä kiinnostuin vihreään teehen kasvovetenä. Onko kukaan täällä käyttänyt kyseistä teetä pidemmän aikaa kasvoihin? Kestääko vesi vain pari päivää jääkaapissa vai voisiko säilyttää pidempään? Ja jos teen käyttää kasvovetenä, niin voisiko teepussin liottaa pelkkään kylmään veteen? Kovasti kiinnostaisi kokeilla kun nykyinen kasvovesi loppuu. Jos siinä vaikka säästäisi hieman...  ;)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lilly Missy - 11.08.07 - klo:08:18
^Muakin kiinnostaa, koska juon vihreää teetä. Olisi aika hauska loppukäyttöidea teepusseille, joissa kuitenkin on vielä ytyä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Cherry - 11.08.07 - klo:09:26
Tuo vihreä tee kasvovetenä kuulostaa kyllä aika kivalta :) Itseasiassa mulla onkin kasvovesi loppu, taidan tehdä vihreästä teestä. Tai voisikohan jotain yrttiteetä käyttää? Mulla on tuolla kaapissa jotain kamalanmakuisia yrttiteitä joita ei kyllä ikinä tule juotua. Myös kamomillaa voisin kokeilla... Valinnanvaikeus :D

Edit. Kamomillatee hautumassa :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mella - 11.08.07 - klo:10:51
Kyllähän kylmä vihreä tee kylmänä säilyy jääkaapissa pitkään, sehän on silloin periaatteessa jääteetä.  :)
Varmasti voi käyttää myös muita teelaatuja, kannattaa vaan tarkkailla että miten iho reagoi. Hyvin kyllä toimii.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: deko - 11.08.07 - klo:13:39
Perinteet kunniaan!
Kurkkuviipale toimii mainiosti kasvoveden korvikkeena, ja siihen sopii mainiosti se jo avatun kurkun päästä (minulla ainakin muuten roskiin menevä) kuivahtanut kohta jonka "kurkun puoleinen" pinta on ihan hyvä tähän hommaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lilja - 11.08.07 - klo:14:18
Voi ei, nyt alkoi tekemään hirveästi mieli kamomillateetä. :D

Itse voisin hyötykäyttää valkoisen teen pusseja aamuteen jälkeen. Onhan valkoista teetä vaikka missä kauneudenhoitotuotteissa, varsinkin "ikääntymistä estävissä". Aika monia yrttejä on eri tuotteissa, joten kaikki vain ahkerasti kokeilemaan ja raportoimaan!
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mella - 12.08.07 - klo:17:51
Tietääkö kukaan missä suhteessä eteeristä öljyä sekoitetaan pohjaöljyyn? Tippa 5 desiin vai miten? Ostin aprikoosinkiviöljyä ja tea tree-eteeristäöljyä ja nyt ois kiva tietää miten tuota voisi käyttää.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 25.08.07 - klo:19:13
Nyt on mennyt noin kaksi viikkoa, kun lopetin yövoiteen käytön. Olen käyttänyt iltaisin puhdistukseen erisan/oliiviöljy sekoitusta enkä ole tarvinnut erityistä voidetta sen jälkeen. Huomattavaa ihon paranemista en ole huomannut, näppyjä tuntuu olen entiseen malliin. Kuivuuttakin kasvoissa hieman ilmenee, mutta minulle se on normaalia. Kasvoissani on usein joku kuivempi kohta. Jatkan tätä toimenpidettä sinne saakka kuin voin, koska pidän siitä, että iho voi hengittää yön ajan.  :) Talveksi olisi kiva löytää joku vielä hellävaraisempi puhdistustapa esim. oliiviöljyä ja jotain rasvaa. Olen miettinyt puhdistaisiko Aqualan L/oliiviöljy sekoitus meikkejä vai ei... Aqualan L puhdistaa kyllä ainakin itsestään.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mella - 26.08.07 - klo:17:07
Ha haa, tämä tyttö ei ole pitkään aikaan käyttänyt tavallista kasvovettä, ainoastaan pesun jälkeen suihkutellut teetä suihkemullosta kasvoille tai sitten käyttänyt Primaveran taikapähkinäkukkaisvettä. Muutoin pesutottumukset ovat kyllä olleet ihan normaalit, tuotteet vaan ovat olleet 'luonnollisempia'. :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -ellis- - 26.08.07 - klo:21:27
Tietääkö kukaan missä suhteessä eteeristä öljyä sekoitetaan pohjaöljyyn? Tippa 5 desiin vai miten? Ostin aprikoosinkiviöljyä ja tea tree-eteeristäöljyä ja nyt ois kiva tietää miten tuota voisi käyttää.
Löytyisikö tuolta:
http://www.aromacures.com/aromacures-articles/aromatherapy-skin-care-product.htm

Itse olen laittanut 5 tippaa neljää eri öljyä. Luin tuon 20 tippaa joskus jostain, en vaan löydä linkkiä enää...

Kasvovetenä olen silloin tällöin käyttänyt viinietikka/vesi seosta ja hyvin toimii. Tuntuu supistavan huokosia. Ja hajukin haihtuu aika nopeasti:)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lilja - 28.08.07 - klo:17:43
Olen kaksi kertaa käyttänyt valkoista teetä kasvovetenä. Olen jättänyt teepussin jäähtymään lautasen reunalle siksi aikaa, kun juon aamuteeni. Olen pyyhkinyt kasvoja kostealla teepussilla enkä tehnyt esim. vahvaa valkoista teetä ja kostuttanut vanulappua siihen. (Onko sillä oikeasti mitään väliä? Alunperin koko juttu lähti siitä, että vanulaput pääsivät loppumaan...)

Ihan raikkaalta ja kivalta teepussi tuntui mutta kosteuden haihduttua iho tuntui pintakuivalta tai "pintakireältä". Noh, sitten vain luontaistuote-kosteusvoidetta naamaan ja kaikki oli taas hyvin. Koska valkoinen tee lienee ulkoisestikin terveellistä, saatan tulevaisuudessakin heilua kylpyhuoneessa teepussi kädessä. :D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Deadly Nightshade - 28.08.07 - klo:18:06
^ Eikös se ollut niin että valkoinen tee on sitä ihan perus vihreää teetä, mutta se on vain poimittu siihen aikaan kun niissä pensaan jossain osassa on jotain valkoista nukkaa. Noin muistan kuulleeni jostain.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lilja - 28.08.07 - klo:20:26
^Juu, jotenkin noin. Ei jaksa googlettaa. ;D Sama kasvi ja teepensas on kyseessä, valkoinen tee vain saadaan poimimalla aiemmin ja kuivattamalla eri tavalla tms. Siinä on kuitenkin enemmän antioksidantteja ja vähemmän kofeiinia kuin vihreässä tai mustassa teessä.

Ja oikeassa teessähän on vain kokonaisia lehtiä eikä sellaista silppua, jota täällä lännessä juodaan. ;)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Keltainen - 08.09.07 - klo:01:17
Hauschkailu on nyt jäänyt melkein kokonaan pois. Pesen meikit risiiniöljy-oliiviöljyseoksella. Hieron öljyjä naamaan yleensä aika pitkäänkin. Höyrytän kasvot sen jälkeen lämpimään veteen kastellulla harsolla, jolla lopuksi pyyhin kasvoista lian pois. Kasvovetenä olen kokeillut nyt n. viikon ajan vihreääteetä, johon olen sekoittanut muutaman tipan laventeliöljyä. Toimii hyvin. Iho tykkää selvästi tuosta öljypuhdistuksesta. Jätin sen välillä vähäksi aikaa pois, kun iho alkoi taas finneilemään. Nyt otin ihon avuksi vyöhyketerapian, joten naama alkaa pian taas kukkimaan puhdistautumisen takia. Sen aikaa ihoa täytyy hoitaa hellävaraisesti ja kosteuttamalla. Iho alkaa myöskin hilseilemään ja uusiutumaan, jolloin sitä saattaa lähteä pois jopa riekaleina!  :o Sen takia aion jatkaa tuota öljypuhdistusta. Kosteutukseen käytän Frantsilan tai Jurliquen kehäkukkavoidetta tai jojobaöljyä. Yöksi en käytä mitään voiteita. Finneille tarvittaessa teepuuöljyä. Kyllä tämä näinkin toimii enkä kyllä enää ollenkaan ikävöi entisiä ihonhoitotottumuksiani. :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Fantti - 08.09.07 - klo:09:59
Minulle ei vieläkään valottunut miksi moni käyttää oliiviöljyn kanssa risiiniöljyä?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Annie - 08.09.07 - klo:11:46
^Itse ainakin käytän joskus risiiniöljyä sen takia että sen pitäisi  "nostaa" mustapäitä enemmän pintaan puhdistuksen yhteydessä. Käytän kuitenkin ilmeisesti liian harvoin ::) En tiedä onko tämä motiivi muilla.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -ellis- - 08.09.07 - klo:12:51
^Itse ainakin käytän joskus risiiniöljyä sen takia että sen pitäisi  "nostaa" mustapäitä enemmän pintaan puhdistuksen yhteydessä. Käytän kuitenkin ilmeisesti liian harvoin ::) En tiedä onko tämä motiivi muilla.

Sama syy Rahikaisella... En muista mistä luin eikä ole linkkiäkään tallella,,,
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Fantti - 08.09.07 - klo:14:52
Ok, ainut syy minkä itse keksin niin se lisää vaahtoavuutta mutta kukapa sitä ominaisuutta tarvitsee välttämättä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lingon - 09.09.07 - klo:20:39
Kesän ajan olen käyttänyt loistavin tuloksin Hauschkan kasvoöljyä mutta nyt alkaa taas iho temppuilemaan. Kiristelee ja näyttääkin jotenkin kuivalta ja melkein hilseilevältä, varmaan syynä nämä kylmenevät ilmat. Pari isoa punaista paukamaa on myös ilmaantunut. Pitäisi hommata joku kosteuttavampi öljy tilalle, osaako kukaan sanoa millaiselle iholle vehnänalkioöljy sopii? Sitä ainakin saisi ihan body shopistai, jotenkin vierastan luontaistuotekauppoja..
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Keltainen - 25.10.07 - klo:14:56
Minulle ei vieläkään valottunut miksi moni käyttää oliiviöljyn kanssa risiiniöljyä?
Jostain olen lukenut, että risiiniöljy on puhdistava öljy, joten sitä kun sekoittaa kosteuttavaan oliiviöljyyn saa kosteuttavaa ja puhdistavaa öljyä.  ;D Mustapäitä nostavaa vaikutusta en kyllä ole huomannut, vaikka on niitä jonkin verran hävinnyt. Tiedä sitten mistä se johtuu.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 27.10.07 - klo:20:16
Ilmojen viilennyttyä olen taas joutunut palaamaan yövoiteen käyttöön. Aina en käytä koko kasvoille, usein pelkästään poskille, mutta välillä on pakko laittaa voidetta ympäri kasvoja. Yövoiteena käytän milloin mitäkin, kosteuttavampaa (Humektan) tai rasvaisempaa (Aqualan L, Dermosilin jotain vauvavoidetta). Oliiviöljyn käytön olen kokonaan lopettanut, sillä (ehkä kuvittelin, ehkä en) ihon punaiset kohdat näyttivät olevan punaisempia. Vihreän teen käyttö kasvovetenä on jäänyt myös, koska se tuntui kuivattavan. Tällä hetkellä käytän iltaisin ihonpuhdistukseen pelkästään Aqualan L perusvoidetta, aamuisin en pese ollenkaan kasvoja vaan laitan päivävoiteen suoraan "likaisille" kasvoille. Ihan hyvin tämäkin tapa tuntuu toimivan, harmittaa vain vähän etten päässyt yövoiteesta eroon. Olisi ollut kiva jos ihoni olisi enemmän oppinut pärjäämään omillaan.  ::)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Tristy - 27.10.07 - klo:21:01
Perinteet kunniaan!
Kurkkuviipale toimii mainiosti kasvoveden korvikkeena, ja siihen sopii mainiosti se jo avatun kurkun päästä (minulla ainakin muuten roskiin menevä) kuivahtanut kohta jonka "kurkun puoleinen" pinta on ihan hyvä tähän hommaan.

Tein joskus kurkusta myös kasvovettä murskaamalla kurkkua, ei edes tarvinnut lisätä vettä kun kurkku itsessään on niin vetistä. Jostain silloin luin, että sitä pitäisi säilyttää valolta suojattuna viileässä. Mutta toimi erittäin hyvin aamuin ja illoin käytettynä, iho tykkäsi. Satsin loputtua en jaksanut tehdä uutta ja nyt koko juttu oli unohtunut. Tällä hetkellä ei olekaan mitään kasvovettä kaapissa, eli voisin joku päivä taas tehdä. Tai sitten käytän dekon vinkkiä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Valentine - 04.11.07 - klo:00:52
En tiedä onko täällä jo mainuttu, mutta jos omistaa kuivan ( mutta ei herkkän) ihon, kannattaa uhrata puolikas avokado kasvoille, kosteuttaa tehokkaasi. Jos haluaa vielä ekstra kosteutusta, voi lisätä avokodon sekaan esim. rypsiöljyä
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: -j- - 05.11.07 - klo:11:44
^
Avokadot on niin turkasen kalliita... mutta varmasti hyvää ainetta niin iholle, kuin tukallekin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Ilyasviel - 27.02.08 - klo:12:25
Ohhoh. Olen saanut ihoni paljon parempaan kuntoon heti, kun lopetin sen rasvaamisen! Nyt ei ole näpyn näppyä, väri on tasainen eikä otsakaan rasvoitu hullun lailla. Puhdistan ihon satunnaisesti puhdistusmaidolla + kasvovedellä jotka eivät kuivata ihoa. Jos kiristää tai tuntuu kuivalta, niin hieman öljyä tai pieni tippa kosteusvoidetta riittää. Tätäkään ei tarvitse joka päivä tehdä. Kyllästyin etsimään Sitä Oikeaa rasvaa ja lopetin, ja näemmä kannatti. :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mir - 02.03.08 - klo:12:16
Aah, tämähän on minun ketjuni.  :D Olen huomannut saman kuin Ilyasviel, eli kun lopetin pesemästä ja rasvaamasta naamaani aamuin illoin loppui myös huonokuntoisen ihon kausi. Nykyään naama peseytyy vedellä epämääräisen satunnaisesti, harvemmin sitten vielä puhdistusmaidolla, ja samoin kosteutuksena toimiii Humektan ja öljyt. Olen joskus ollut huolissani ettei naamanhoitoni olisi riittävää, mutta jo kerran päivässä pesu hellällä puhdistumaidolla aihettaa näppyä. (En siis meikkaa, joten tämä järjestely sopii vallan mainiosti minulle.  :) )

Kauhistuttaa kesä ja aurinkovoiteet, toisin sanoen niiden peseminen joka päivä pois.  :-\
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Fantti - 02.03.08 - klo:17:07
Mulla ei taas toiminut tämä ollenkaan koska ihoni on kipeä ja kireä ilman voiteita. Ja voiteet taas aina aiheuttaa finnejä, eipä ole sopivaa ratkaisua löytynyt.  :-\
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: nukka - 03.03.08 - klo:13:13
Olen nyt paljonkin ruvennut miettimään että jättäisi ihonhoidon mahdollisimman vähälle. Päivittäiseen ihonhoitoon tällä hetkellä kuuluu aamulla vesipesu, rasvaus Humektanilla, (meikkaus päälle), illalla pesu erisanin puhdistusgeelillä, rasvaus Aqualan L:llä. Tästäkin voisi varmaan jotakin karsia pois/muuttaa?

Parasta varmaan olisi jos ei tarvitsisi meikata niin ei välttämättä kummemmin tarvitsisi naamaakaan pestä.. Mutta kun meikkausta en halua jättää pois niin pakkohan ne meikit on jotenkin pestä. Mietein että jos jättäisi aamulla pesun pois ja lätkisi vaan tarvittaessa humektanin naamaan ja meikit sitten päälle.

Eilen innostuin taas enemmän ja menin näpläämään mustapäitä ja laittamaan lumenen matt touch kasvovettä ja heti naama on huonommassa kunnossa.

Pitäishän tämä asia tajuta jo siitäkin että kun joskus on kuumeessa maannut sängynpohjalla, eikä ole mitenkään hoitanut ihoa niin iho on ollut tosi hyvän näköinen!

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Ilyasviel - 03.03.08 - klo:14:33
^ Voihan tuotakin halutessaan vähentää siten, että hoitaa pesut juuri noilla voiteilla. :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: maatis - 03.03.08 - klo:15:23
Humektanilla mä pesen meikit. Ja en käytä enää arkisin meikkivoidetta, vaan pelkästään humektania (+tarvittaessa jotain öljyä jos iho tuntuu liian kuivalta Humektanin jälkeen) ja silkkipuuteria (siis sellaista, jossa on pelkkää silkkiä)  iholle. Iho tuntuisi olevan nyt aika hyvässä kunnossa - niin hyvässä, että meikkivoide ei ole edes tarpeen. Silmien alusiin laitan kyllä hieman peitevoidetta ja silmät yleensä meikkaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Miltonia - 03.03.08 - klo:20:56
^^^ Mulla on aamupesun tilalla pelkkä kasvovedellä kasteltu pumpulipyyhintä. Siihen cremet päälle. Ei turhaan kuivu kasvot vesipesusta ;)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: jensQ - 17.03.08 - klo:13:58
Olen tehnyt tässä muutamien päivien aikana sellaisia havaintoja, että vesipesu näyttää ärsyttävän ihoa, kun se kuivuu paljonkin sen seurauksesta. Lisäksi jatkuva kosteusvoiteen kanssa läträäminen ei sittenkään taida olla parasta mahdollista hoitoa, koska tuntuu siltä, ettei iho pääse koskaan kunnolla hengittämään..? Täytyy jättää nuo toimenpiteet minimiin ja vasta iltapesulla kosteuttaa sitten tarpeeksi hyvin, ja tietenkin meikin alle kevyt kosteusvoide.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 30.04.08 - klo:15:44
Tämä ketju onkin jäänyt tyystin huomaamatta! Olen jo melko pitkään ollut ihonhoidon suhteen melko minimalisti. Käytin pitkään Hauschaa, osa tavoista on varmasti peräisin tuolta ajalta. Minulla on sekaiho, jolla on voimakas taipumus pintakuivuuteen, jopa niiltä alueilta, joiilla talintuotanto on voimakkaampaa. Epäpuhtauksia on ajoittain, pieniä mustapäitä T-alueella. Talvi on kamalaa aikaa, ihoni vihaa kuivaa lämmitettyä sisäilmaa ja pakkasta. Toisaalta ihoni sietää melkein kemikaalia kuin kemikaalia ärtymättä. Ainoa aine, joka aiheuttaa toisinaan jopa pientä ärtymisreaktiota, on alkoholi. Siis ulkoisesti käytettynä. Mutta ihoni vihaa kaikenlaista hankausta, tehokkain tapa saada pintakuivuus oikein räjähtämään käsiin on antaa naamalle kuorinta jollain rakeisella kuorinta-aineella.

Haluan käyttää meikkiä, eli tuo johtaa siihen, että ihon iltapuhdistus on välttämätöntä. Kemiallinen kuorinta sopii kyllä iholleni oikein hyvin, kirkastaa ihon väriä ja poistaa hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa. Mutta vähän vierastan kuorintaan tarvittavia voimakkaita kemikaaleja (glykolihappoa, salisyylihappoa), hedelmähapot voisivat olla ok vaihtoehto. Tai maitohappo. Toimisikohan hapankerma + sitruunamehu kuorivana naamiona?

Juuri nyt minulla on ihonhoitorutiini vähän sekaisin, mineraalimeikkikokeilujen takia on tullut putsattua naamaa ihan liikaa. Puhdistusaineen vaihtoyrityskin meni mäntyyn, olisin halunnut vaihtaa LUSHin öljyputsariin - ja se on koostumukseltaan niin vahamaista, että ei lähde naamalta ilman kasvoliinaa (--> hankausta  :-\)

Mutta periaatteessa siis näin:

Aamu
En pääse käyntiin ilman, että pirskottelen kylmää vettä silmille, väkisinkin sitä menee myös kasvoille, mutta mitään puhdistusta en todellakaan aamulla tee
Kosteutus, olen pitkään käyttänyt luonnonöljyjä + aaloeta, nyt on kokeilussa omista suosikkiöljyistä ja vähän muistakin raaka-aineista itse tehty, erittäin rasvapitoinen emulsio.
Meikki

Ilta
Puhdistus, nyt on kokeilussa Vichyn mm. glykoli- ja salisyylihappoa sisältävä putsari. Vaikka on epäpuhtaan ihon tuote,  ei tunnu liian kuivattavalta. Ikävämpi juttu on se, että poistaa vähän huonosti meikkiä eli vaihtoon menee. Haluaisin yhden tuotteen, jolla lähtee meikki ja joka on hapan. Luonnonmukaisuudesta plussaa, mutta putsarin kanssa en ole niin tarkka, kun aine ei kuitenkaan jää iholle pitkäksi aikaa. Vinkkejä otetaan vastaan. Minun on pakko saada käyttää puhdistuksen yhteydessä vettä, vaikka se ei välttämättä järkevää olekaan. Ei vaan naama tunnu puhtaalta muuten.
Paikallinen hoito, jos on tarpeen. Mahdollisten näppyjen päälle teepuuöljyä, jos silmänympärysiho kiristelee: avokadoöljyä, jos on kuivumassa olevia finninjämiä: tamanuöljyä, käy myös halkeileville huulille. Mutta usein siis nukun ihan puhtaalla iholla. Jos iho on erityisen kärsinyt päivän aikan (pitkään pakkasessa tai tuulessa, erityisen kuivassa ilmassa) niin saatan kosteuttaa.

Silloin tällöin käytän iltapuhdistuksen jälkeen Kanebon Silk Peel -kuorintaa, meinaan kyllä jättää pois ohjelmasta.

Testailen "seerumina" iltaputsauksen jälkeen tai jopa päivävoiteen alla puhdasta askorbiinihappoa, eli siis C-vitamiinia. Sitä saa apteekista halvalla säilöntätarkoitukseen. Sekoitan ja sulattelen veitsenkärjellisen kiteitä kämmenpohjassa tilkkaan kylmää vettä ja taputtelen iholle. Jos jaksaisin jauhaa kiteet morttelissa pölyksi, niin tuota voisi sekoitella pienen satsin aina aamuisin ihovoiteeseen. Tämä on erinomainen tapa käyttää C-vitamiinia, sillä sen teho voiteissa laskee nopeasti.

Meikin päälle suihkuttelen joskus mineraalivettä.

Niin joo. Aurinkosuojia en ole käyttänyt ehkä neljään-viiteen vuoteen (no joo, jossain meikkivoiteessa on voinut olla ja toki mineraalitkin suojaavat) ja sitäkin ennen varsin niukasti. Pyrin suojautumaan pahimmalta paahteelta vaatteilla ja pysyttelemällä varjossa puolenpäivän aikaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Sanguine - 30.04.08 - klo:16:48
Minäkin olen usein huomannut sen, että mitä enemmän ihoa hoitaa ja kokeilee uusia putsareita, sitä huonompaan kuntoon iho menee. Itselläni iho muuttuu usein aika punoittavaksi ja kiristäväksi. Aion käyttää Erisanin puhdistusgeelin loppuun, ja sitten meinaan pärjätä koko kesän Avecydin pesunesteellä ja Humektanin voiteella. Luulen että siitä tulee ihan onnistunut kokeilu, sillä kesällä tulee oleskeltua aika paljon mökillä, jossa en tietenkään juurikaan meikkaa.

Pari kertaa tällä viikolla olen pessyt ihon oliiviöljyllä, jolloin se on seuraavana päivänä ollut huomattavasti tasaisemman värinen, eikä pintahilseilyäkään ole ollut juurikaan.  :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 03.05.08 - klo:12:56
Ai niin, unohdin yhden keskeisen luonnonmukaisen/vähäisen ihonhoidon kulmakiven: hikiliikunta. Kun naama punoittaa ja hikikarpalot helmeilevät otsalla, on naama jo parin tunnin päästä sessiosta 68% heleämpi, 34% kiinteämpi ja 41% vähemmän pintakuiva  ;D. Ja kun harrastus on säännöllistä, vaikutus on ainakin ikääntyvään ihoon aivan huomattava.

Pääsi unohtumaan, kun omassa hikiliikuntaharrastuksessa on ollut sattuneista syistä tauko.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mir - 05.05.08 - klo:18:50
Yritin tässä parisen kuukautta hoitaa hieman aktiivisemmin ihoani. No, tuloksena kuivuutta, epämääräisiä näppyjä ja finnejä. Siirryn täten takaisin vanhaan rutiiniini jos kerran iho pysyy paremmassa kunnossa vähemmällä hinkkaamisella. Joskos löytäisi sen kultaisen keskitien tässäkin asiassa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Helen - 10.05.08 - klo:20:52
Ai niin, unohdin yhden keskeisen luonnonmukaisen/vähäisen ihonhoidon kulmakiven: hikiliikunta.

Tämä pitää täysin paikkansa, aina hikiliikunnan jälkeen on todella hehkuvan kaunis iho ja etenkin ulkona lenkkeily meikittömillä kasvoilla näyttää tekevän todella hyvää tälle nassulle :)

Olen aina harrastanut melko vähäeleistä ihonhoitoa. Hellä putsari illalla ja rasvaa tarpeen mukaan. Onneksi on melko ongelmaton iho (koputtaa puuta). Olen tehnyt tismalleen saman havainnoin kuin Sanguine - mitä enemmän testailee uusia härpättämiä, sitä enemmän iho taistelee vastaan. ;D

Mulle tälläinen vähäinen ihonhoito on oma way to go, eipä sitä osaakkaan kunnolla puunata kun on tottunut vähään. Viikonloppuisin pyrin aina olemaan meikittä. Paha, paha tapani on jatkuva kasvojen räplääminen ::) siitä kun pääsisi eroon, ei varmaan finnejäkään enää pukkaisi niin paljoa.

Kiinnostaisi kyllä tuon öljyllä putsauksen alottaminen, etenkin kun talvisin pukkaa iho kuivamaan. Täytynee tutkia asiaa tarkemmin :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: pekaani - 15.05.08 - klo:17:55
Kauhistuttaa kesä ja aurinkovoiteet, toisin sanoen niiden peseminen joka päivä pois.  :-\

Tähän sopii mainiosti Kuningaskuluttajan juontajan yksityisihmisenä pitämä blogi ja siellä kirjoitus arskarasvoista:
http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2008/05/aurinkorasvojen-kemikaalicocktail-on.html

Onko kenelläkään tiedossa auringolta suojautumiseen luonnonmukaisempaa vaihtoehtoa? Siis tietenkin pitkähihaiset ja varjoisan kujan valitseminen.. mutta mutta..
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 15.05.08 - klo:18:34
^Jos minun on aivan pakko käyttää aurinkosuojaa jossain tilanteessa, valitsen tuotteen jossa on suoja-aineena sinkki- ja titaanioksidia, ei mikronisoituna.

Ellen: vähästä on hyvä aloittaa. Käytän edelleen sellaista hyppysellistä jauhetta kerrallaan, en ole ihmeemmin mittaillut.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: savi - 15.05.08 - klo:20:11
Haluan käyttää meikkiä, eli tuo johtaa siihen, että ihon iltapuhdistus on välttämätöntä. Kemiallinen kuorinta sopii kyllä iholleni oikein hyvin, kirkastaa ihon väriä ja poistaa hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa. Mutta vähän vierastan kuorintaan tarvittavia voimakkaita kemikaaleja (glykolihappoa, salisyylihappoa), hedelmähapot voisivat olla ok vaihtoehto. Tai maitohappo. Toimisikohan hapankerma + sitruunamehu kuorivana naamiona?
Saanko kommentoida? Itse olen ainakin käyttänyt kotitekoisena AHA happo kotikuorintana bulgarian jugurttia (ruokalusikallinen tai kaksi), sitruuna mehua (ehkä teelusikallinen tai alle) ja teelusikallista hunajaa. Ei ole kovin vahva kuorinta mutta omasta mielestä kirkastaa ihoa, eikä todellakaan kuivata.  ;) Ehkä siitä voisi tehdä vahvemmankin, mutten ole vielä kokeillut.. Sitten on myös se aspiriini naamio mitä ulkomaisilla saiteilla aina kehutaan. Mutta se olisi BHA kuorinta.
korjaus : turkkilaista jugurttiahan se oli. upsis.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: NarnianQueen - 15.05.08 - klo:20:45

Onko kenelläkään tiedossa auringolta suojautumiseen luonnonmukaisempaa vaihtoehtoa? Siis tietenkin pitkähihaiset ja varjoisan kujan valitseminen.. mutta mutta..

Aurinkosuoja-ketjussa on ollut enemmän puhetta eri vaihtoehdoista, mutta eräs mahdollisuus on LV:n voide sk 30 sekä suojaspray. Kumpikin perustuu täysin fysikaaliselle suojalle, titaani- ja sinkkioksideille.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: RockQueen - 15.05.08 - klo:23:26
Onko kenelläkään tiedossa auringolta suojautumiseen luonnonmukaisempaa vaihtoehtoa? Siis tietenkin pitkähihaiset ja varjoisan kujan valitseminen.. mutta mutta..
Aurinkosuoja-ketjussa on ollut enemmän puhetta eri vaihtoehdoista, mutta eräs mahdollisuus on LV:n voide sk 30 sekä suojaspray. Kumpikin perustuu täysin fysikaaliselle suojalle, titaani- ja sinkkioksideille.
Mulla on sitä LV:n sk15-voidetta ja se on kyllä ihan kuraa. Tuubia sai vääntää hampaat irvessä rystyset valkoisina (kirjaimellisesti!) että sitä tahnaa tuli ulos, ja silloinkin se ei todellakaan ollut vedenkestävää vaikka niin lupasi. Kun iho kastui niin voide kerääntyi valkoisiksi laikuiksi niihin tippohin mitä iholle jäi ::) Itseasiassa on pitänytkin kirjoitella tosta reklamaatiota mutten oo muistanu..
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mddx - 07.11.08 - klo:18:25
Hehkutin tässä taannoin Dr. Hauschka -ketjuun, miten loistavasti ko. merkin tuotteet sopii mun pintakuivuuteen taipuvaiselle, mutta epäpuhtauksia helposti kehittävälle herkälle iholle. No, eipä sovi enää, kun säät on kylmentyneet. Otsan, nenän ja leuan mustapäät (joiden puristelu ei auta yhtään, nimittäin suunnilleen seuraavana päivänä ne on taas siinä) lisääntyivät selvästi ja märkiviä finnejä sekä ihonalaisia patteja alkoi ilmaantua päivittäin. Toisaalta taas iho kuivui ja hilseili enemmän, luultavasti Hauschkojen sisältämän alkoholin takia. Kosteusvoiteilla ei kuitenkaan auta juuri läträtä, koskapa naama tuntuu tukkeutuvan järjestäin kaikista rasvoista (jopa mm. Humektanista ja Pirkan lastenvoiteesta).

Vajaa viikko sitten kyrpiinnyin koko touhuun ja hankin Decubalin kosteuttavaksi ja hellävaraiseksi väitetyn Face Washin sekä Erisanin alkoholittoman kasvoveden. Putsausrutiiniksi otin pesun Decubalilla (+ viimeistely Erisanilla) iltaisin suihkun yhteydessä ja aamulla ainoastaan pyyhkäisen naaman tuolla kasvodellä. Mustapäiden villiintymiseen uusi systeemi näyttäisi tepsivän, tosin finnejä ja tulehduksia pukkaa ihon pintaan vieläkin. Vesipesun jälkeen kasvot hilseilee yhä jonkin verran, mutta aamuisin iho ei enää tunnu kuivalta. Toivon tosiaan, että meneillään olisi joku ihon tottumisvaihe ja vähitellen sekä epäpuhtaudet että kuivuminen vähenisi. Voisin yksinkertaistaa puhdistusta enemmänkin, jos ihon kunto paranisi sen verran, ettei näppylöitä tarvitsisi enää yrittää piilottaa mineraalimeikeillä/peitepuikolla. Ehkä pitäisi myös kokeilla tuota pelkällä Humektanilla putsaustakin, jos hilseily ei ota loppuakseen.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: bast - 15.03.09 - klo:10:22
Mä selviän nykyään niin vähällä, että pesen pelkällä vedellä aamuin illoin ja aamulla laitan kookosöljyä. Silloin harvoin kun käytän meikkiä, pesen sen mustalla saippualla.
Ihon kunto ei ole muuttunut mihinkään siitä kun käytin kalliita kosmetologilta ostettuja aineita tai apteekin perusvoiteita.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Vovka - 14.04.09 - klo:20:27
Mie olen viime kuukausina karsinut jonkin verran ihonhoitotuotteita. Silmänympärysvoiteen ja kosteusvoiteen olen heivannut kokonaan ja ottanut tilalle öljyt ja karitevoin. Meikit ja aurinkovoiteen puhdistan Erisan puhdistuemulsion ja öljyn sekoituksella, ja puhdasta tulee. Muuten puhdistan kasvot kasvovedellä, jos siltä tuntuu. Toisinaan kasvot eivät tunnu tarvitsevan mitään, joten annan niiden olla. Rahaa säästyy ja nassu kiittää.

Miulla on siis normaali/sekaiho, joka ei ole mitenkään vaativa kumppani.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Neve - 21.04.09 - klo:12:50
Eilen kokeilin ekaa kertaa kookosöljyä puhdistuksessa. Hyvin toimi. Yllättävän kivasti lähti vedenkestäväsilmämeikkikin. Sipaisin sitä myös kasvoille yöksi. Aamulla nenänpieletkään eivät punoittaneet niin pahasti kuin aiemmin, sekä kuivaneet kohdat kasvoissa olivat kadoksissa. (Myöskin nuo nenäpielet tahtoo mennä kuivaksi..)
Aamulla puhistin kasvot kasvovedellä ja laitoin Erisan-kosteusvoidetta ja pari tippaa jojoba-öljyä. Tuli unelmapehmeä iho :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: ellen - 24.04.09 - klo:11:09
Mie oon nykyään niin minimaalinen ihonhoidossa, etten käytä mitään sen kummallisempia puhdistustuotteita tai kasvovesiä. Pesen kasvot meikkipäivinä aamuisin ja iltaisin Urtekramin hajusteettomalla pesunesteellä, jonka oon laittanut Decubalin pulloon. Pullossa on hiukan vettä ja siitä saa sellaista kivaa vaahtoa pesua varten. Kasvovettä ei ole ollut käytössä pitkään aikaan, ei edes ruusunkukkaisvettä. Kesäksi nyt ryhdistäydyin edes sen verran, että hankin aurinkosuojallisen kasvovoiteen pelkän öljyn seuraksi. Hyvin mie näillä pärjään, vaikka olo on joskus sellainen, että kaipaisi joitain erikoisempia tuotteita. Mutta jos kerran tämä rutiini sopii hyvin, niin miksi vaihtaa, muun kuin vaihtelunhalun takia ;).
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Magia - 29.04.09 - klo:23:30
Iho on nykyään huonohkossa kunnossa, tukkeumia tuntuu tulevan joka asiasta, joten nyt ajattelin skarpata ja nappailla kaikki mahdolliset mustapäät nassusta pois ja kokeilla vaikka pari viikkoa olla kokonaan ilman voiteita naamassa. Voiteiden tilalla voi käyttää jotain vaihtoehtoisia tuotteita, mutta ei varsinaisia voiteita. Iho alkoi nyt taas rasvoittumaankin reilummin, joten ei taida niin kovasti kosteutta enää vaatia.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: jensQ - 18.10.09 - klo:12:24
Olen nyt reilu kaksi kuukautta ollut käyttämättä kosteusvoidetta laisinkaan ja ai, että iho on niin paljon paremmassa kunnossa! Alkuun oli huomattavissa suupielen ja nenän ympäristössä kuivumista, mutta ajan kanssa hilseily on tasoittunut jo lähes täysin. Toiveissa olisi kuitenkin löytää kevyt kasvovoide, sillä uudessa kotikaupungissa kylmä merituuli on aika perperistä. :P Huomasin tuossa jokin aika sitten, että iho olisi jopa hiukan herkempi, jonka huomaa etenkin kasvojen pesun jälkeen. On siis ilmeentynyt kosteusvoiteen jättämisestä aiheutuvia haittapuolia, mutta olen nyt todella tyytyväinen ihooni. Kasvoveden käytön olen lopettanut jo kesän aikana, kuorin ja käytän naamioita todella harvoin, mutta pesen joka ilta naaman, vaikka en olisikaan meikkiä käyttänyt. Aamulla voi sitten tarpeen mukaan jättää jopa pesemättä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Fii - 18.10.09 - klo:13:38
Mulla on iho ollut nyt tavallista pintakuivempi( sekaiho siis muuten)ja olenkin jättänyt kasvoveden pois, kun turha lisää kuivattaa. Käytän yleensä kuivattavia kasvovesiä. Saapi nähdä mitä keksin jos nyt enemmän alkvat kuivua  :D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: kuku - 21.10.09 - klo:20:45
Ennen pesin naaman joka aamu ja ilta jollain aineella, käytin kasvovettä, montaa eri kosteusvoidetta, mattavoidetta ja ties mitä. Kuorin ihon n.3 kertaa viikossa. Nyt pesen ihon aamulla viileällä vedellä ja illalla puhdistusgeelillä, kuorin kerran viikossa saunan yhteydessä, laitan yövoidetta ja aamulla kevyen päivävoiteen. Sekä tietenkin sy-voide. Iho on paljon parempi, heleämpi, ei kiillä niin paljon, koska lopetin ihon turhan rassaamisen ja liian voimakkaiden tuotteiden käytön. Jee :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Vovka - 15.05.10 - klo:12:22
En ole varmaan kahteen vuoteen ostanut ensimmäistäkään (kasvojen) ihonhoitoon liittyvää tuotetta öljyjä lukuun ottamatta  0_0 En yksinkertaisesti enää tee mitään muuta kasvojen iholle kuin lätkäisen öljyä n. kerran päivässä kosteutukseksi tai pesen Erisanin putsarin ja öljyn sekoituksella jos on meikkiä. Naama on ihan yhtä hyvässä kunnossa kuin ennenkin. Muutenkin uskon siihen, että ihon kuntoon voi parhaiten vaikuttaa esim. ravinnolla kuin jatkuvalla puunaamisella.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Sanguine - 11.11.10 - klo:12:59
Olen nyt viimeaikoina kokeillut rutkasti erilaa naamioita, kuorinut ja hoitanut muutenkin innokkaasti... Kasvojen loistaa kirkkaan punaisena, ja mietinkin että käytän pelkkää Aqualan L-voidetta meikinpuhdistukseen ja kosteutukseen pari viikkoa ja seurailen, rauhoittuuko iho yhtään.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: pitkätukka - 12.11.10 - klo:04:29
Jei, löytyipäs mulle sopiva ketju.

Ihoni voi tosiaan parhaiten, kun teen sille aika vähän mitään toimenpiteitä. Asiaa auttaa toki se, etten käytä nykyisin meikkivoiteita ja puutereita. Ei ole siksi tarvettakaan suuremmalle ihon "oikeilla puhdistusaineilla tehtävälle" puunaukselle kuin että poistan silmämeikin. Kuulun nykyisin heihin, jotka eivät osta lainkaan ihon puhdistusaineita (paitsi silmämeikinpoistoainetta), kasvovesiä tai voiteita. Öljyt ovat monikäyttöisin tuotteeni.

Mulla on ihonhoidosta (tai sen laiminlyönnistä) aika samanlainen kokemus kuin tämän ketjun aloittajalla. Olin toissa syksynä pitkään niin sairas, etten jaksanut panostaa lainkaan ihonhoitoon. Olin puhdistanut sitä siihen asti aamuin illoin... tai vähintään kerran päivässä ihonpuhdistukseen tarkoitetulla aineella sekä käyttänyt myös ihovoiteita. Iho oli aina vähän ärtynyt. Aikaisemmin myös äärimmäisen rasvainen, mutta se muuttui pari vuotta sitten yhtäkkiä todella kuivaksi. Sellaiseksi että se hilseilee pinnalta, vaikka sille laittaisi kosteusvoidetta tai mitä tahansa. Tästä syystä ei meikkivoiteen ja puuterin käyttö enää luonnistu...

Laitoin sille kipeänä ollessani vain satunnaisesti jotain öljyä, jos se tuntui kovin kuivalta enkä altistanut sitä lainkaan vedelle. Iho rauhoittui paljon, kun lopetin aktiivisen ja usein tapahtuvan puhdistamisen. Hämmästyin tästä muutoksesta. Palasin vieläkin käyttämään puhdistusaineita, mutta iho palasi entiseen huonompaan kuntoonsa.

Olen käyttänyt sittemmin ihonhoitooni pääasiassa vain öljyä, hunajaa ja suolaa. Puhdistan hunajan ja öljyn seoksella, jonka pesen pois lämpimällä vedellä. Tämä käsittely ei jätä ihoa kovin kuivaksi. Kuorin tarvittaessa öljyn ja suolan seoksella. Tarvittaessa tarkoittaa noin yhtä kertaa kuukaudessa. Laitan puhdistuksen jälkeen vähän jotain öljyä, nykyisin yleensä jojobaa. Aamuisin en puhdista ihoa lainkaan, koska se ei tunnu tarvitsevan sitä. Jos olen joskus niin väsynyt tai sairas etten jaksa laittaa naamalle mitään muutamaan päivään, iho tuntuu pärjäävän sen ajan ihan hyvin omillaan.

Vaihtoehtoisena puhdistustapana on toiminut viime aikoina pieneen määrään vettä sekoitettu amlajauhe, jonka levitän kasvoille, hieron kevyesti ja huuhdon sitten vedellä pois. Voiteeksi sen jälkeen muutama tippa jojobaöljyä.

En jostain syystä puhu tästä vähäisestä ihoni puunaamisesta koskaan tosielämässä, koska arvelen että asia voisi järkyttää monia vähän samaan tyyliin kuin se, että joitakin järkyttää tieto etten saippuoi itseäni vähintään kerran päivässä päästä varpaisiin (koska iho ei sitä kestä; käyn toki yleensä päivittäin suihkussa, mutta käytän aika vähän pesuaineita ;)). Erisan-voidekin toimi ihonputsauksessa (sekä iholla että vartalolla) aika hyvin, mutta en tullut ostaneeksi uutta tilalle kun se loppui. Kotona on aina öljyjä ja ne toimivat vähintään yhtä hyvin. Olen pitänyt kosmetiikkakaappini sisällön minimaalisena. Hiustuotteeni vievät paljon enemmän tilaa ja rahaa. ;D

Ilmankostutin on osoittautunut täällä kerrostalossa aivan ehdottomaksi syksystä kevääseen. Ihoni kuivuisi ja hilseilisi paljon enemmän, jos en kostuttaisi huoneilmaa lainkaan. Hankin kostuttimen nenäni kuivien ja karstoittuvien limakalvojen takia, mutta huomasin pian että siitä on apua ihollekin (ja hiukan ehkä myös hiuksille). Kostutin on ollut käytössä jo monta vuotta.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Marie Corelli - 13.11.10 - klo:15:37
^Ei minusta jokaisessa pesussa tarvitse päästä jalkoihin saippuoida. Itsenkin pesen vain ns. hikisimmät paikat. Ihoni ei muutenkaan tykkää - varsinkaan talvisin - liiasta pesusta. Iho kuivaa aivan hirmuisesti, minkä huomaa varsinkin käsistä. Asun nyt erilaisessa ilmastossa kuin aikaisemmin, ja myös käsivarret ovat hilseilevän kuivat. Kasvojen iho on ongelmallisin. Minulla on sekaiho, johon tulee finnejä. Normaalisti poskissa ei finnejä ole ollut, mutta nyt niitä tulee ja iho on aivan kirjava välillä  :#. Neuvoja otetaan vastaan.

Minulla on ollut atooppista ihottumaa parikymmentä vuotta. Aluksi ihottumaa oli kasvoissa ja reisissä. Sitten sitä alkoi tulla sääriin ja kämmenselkiin. Tänä syksynä ihottumaa on tullut myös ranteisiin  :'(.

Meikkiä käytän harvoin, koska aina sen jälkeen tulee epäpuhtauksia iholle, enkä jaksa aamuisin mitään ripsiväriä ja peiteainetta kummempaa laittaa. Kävin lukemassa aikaisemmin tässä ketjussa mainitusta Kemikaalicoctail-blogista aurinkovoidejutun, ja se pisti kyllä ajattelemaan.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Strix - 15.11.10 - klo:17:44
Oma iho voi hyvin kun juo tarpeeksi vettä ja hikoilee edes hieman päivittäin :)

Nykyään en aamuisin kasvopesun jälkeen laita kuin kevyesti aurinkovoidetta ja meikkipuuteria. Olen satunnaisesti käytellyt Dr. Bronnersin castille nestesaippuaa ja kokeillut välillä muita tuotteita, mutta palaan aina siihen. Pehmennä liuosta lisäämällä vähän muita öljyjä joukkoon ja se riittää sellaisenaan oikein mainiosti aamuksi ja meikkien perusteelliseen poistoon.
Kaiken hoitamisen olen sitten siirtänyt illaksi. Askorbiinihappo, MSM-jauhe, hyaluronihappo, aloe vera-geeli, kookosöljy, kaolinsavi ja ruusuvesi on pääainekset kauneuscocktailissani. En käytä kaikkia samanaikaisesti vaan tarpeen mukaan ja osaa aineksista käytän vain kun teen kotitekoisia kasvonaamioita.

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: octagon - 19.11.10 - klo:11:58
Mulla on viime aikoina tullut into yksinkertaistaa sekä ihon puhdistusta ja hoitoa että arkimeikkausta. Ja iho silminnähden tykkää, huokoset on pienentyneet ja väri on paljon kuulaampi.

Tällä hetkellä hoitorutiinini on iltaisin pesu Inkuton mustalla afrikkalaisella saippualla, ei voiteita. Aamulla pesu viileällä vedellä ja pieni määrä sheavoita kuiville ihoalueille. Meikiksikin riittää nyt ihon puolesta pelkkä punaisen neutraloija nenälle ja poskille couperosan peittoon, kun tuntuu että muuten näyttää ihon sävy nykyisin paremmalta ilman mitään meikkipohjia kuin niiden kanssa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Horros - 13.02.11 - klo:20:09
Näillä näkymin tuntuu siltä, että ihoni on parhaimmillaan, kun en tee sille mitään. En yleensä käytä meikkiä, joten mikään tehopuhdistuskaan ei ole tarpeen.
Olen vaan tässä n. puolen vuoden sisällä testaillut kaikenlaista - kasvovesi ei tunnu tekevän mitään hyvää, eikä ACO 24 h kosteuttava päivävoide. Nämä tosin eivät näytä tekevän mitään ihan hirveän pahaakaan, mutta parempi lienee ilman. Ostin vähän aikaa sitten Lushilta puhdistustuotteita, Angels of Bare Skin-kuorinnan, Herbalism-kuorinnan (näyte) ja Mask of Magnaminty-naamion. Kaikkia olen testannut ja tuntuu, että naamani kukkii nyt enemmän kuin pitkään aikaan. Leuassani ei yleensä ole finnejä, siis ihan keskellä leukaa, mutta nyt siinä on ollut näppylöitä viikon sisällä varmaan 5.  ::) Muutenkin ihan pieniä näppyjä näyttää ilmaantuneen eri puolille naamaa ja iho tuntuu olevan vähän epämääräisen värinen, ei niin tasaisen värinen kuin yleensä (eihän se nyt tasaisen värinen varsinaisesti ole koskaan, mutta eroa olisin huomaavinani).

Ihoni on todennäköisesti pintakuiva sekaiho, tukkeutuneita huokosia löytyy poskista ja nenästä. Sama poskien alue, jossa noita epäpuhtauksia on, on myös kuiva, joskus jopa hilseilee kunnolla. Otsa noin kulmakarvojen välin paikkeilta hilseilee jonkin verran lähes poikkeuksetta, ei kumminkaan yleensä häiritsevästi. Näköjään näiden kanssa pitää vain oppia elämään kun ihonhoitotuotteista ei tunnu olevan mitään hyötyä. Olen kasvojeni ihon kanssa ihan ok ja kohtuu tyytyväinen "luomutilanteeseen", päätin vain kokeilla noita tuotteita (ACO ja Lush) kun olen niistä hyvää kuullut ja luullut sopivan iholleni.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Kunis - 16.02.11 - klo:17:59
Miepä sovin tänne kanssa. Paljon on itseäkin askarruttaneita asioita puhuttu. Vielä vähän tarkennusta kaipaisin öljypesuun.

Itsellä on tapana kastella kasvot ja hieroa öljyä niin kauan että ripsarit irtoavat ja pesen sen sitten edelleen hieroen pois. Kasvovettä käytän jos tuntuu, että kasvot jäävät kovin öljyisiksi ja perään kosteusvoidetta ja kookosöljyä.

Onko tässä ajatuksena hieroa öljy puhdistushankauksen jälkeen mekaanisesti pois esim. vanulla? Vedellä ja puhdistuslapulla? Ymmärrän öljyn vievän meikin pois, mutta en ihan heti alkaisi naamalleni kokeilemaan ilman kämmenellä onnistunutta kämmenselkätestiä. En ole vielä keksinyt jippoa. Eihän se nyt pelkällä vedellä ainekaan lähde.Liian rankka mekaaninen hankaus taas tuntuu epämiellyttävältä ja ärsyttää hipiää kovin.

Toivottavasti joku opastaa ja pääsisin kaupan purnukoista eroon.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 19.03.11 - klo:13:21
^ Olet saattanut jo löytääkin kysymyksiisi vastauksen, mutta itse ainakin teen mahdollisen öljypuhdistuksen siten, että hieron jonkun aikaa öljyä kasvoilla ja sitten veden ja vaahtoavan putsarin kanssa poistan sen. Olen tehnyt myös usein niin, että olen pyyhkäissyt ylimääräiset öljyt kasvoilta ja sitten pessyt kasvot kunnon putsarilla. Itse en ole ainakaan saanut kasvojani koskaan puhtaaksi pelkällä öljyn voimalla.  :D

Oma ihon hoitoni on muuttunut kyllä aiempiin kirjoituksiini verrattuna. Olen siirtynyt käyttämään useampaa tuotetta, mutta pyrin kyllä mahdollisimman suppeaan tuotteistoon. Tärkeämpää olisi kuitenkin syödä niitä ravintoaineita. Käytän nykyisin esimerkiksi noin kerta viikkoon savinaamiota kuorintana kasvoille ja voidemaista kasvonaamiotakin olen taas käytellyt erityisesti saunan jälkeen. Olen myös kropankin hoidossa siirtynyt ihan kunnon kuorintaan kahdesti viikossa, koska kuiva ja ihottumiin taipuvainen ihoni vaikuttaa voivan paremmin kun kuollutta ihosolukkoa kuorii säännöllisesti.

Laitan myös kasvovoidetta lähes joka ilta, mutta mahdollisimman ohuelti. Seerumin olen myös todennut hyväksi suojakertoimellisten päivävoiteiden alla, mutta luonnonmukaisia seerumeja on vain vaikea löytää. Luonnonmukaisuudessakin olen varmasti mennyt takapakkia, koska moni tuote on ainakin jollain tapaa peruskemikaaleja sisältävä. Luonnonmukaisten kasvovoiteiden kanssa olen kokenut nyt pari kertaa peräkkäin punoitusta ja ärsytystä, eikä siksi ole ollut intoa kokeilla korkeahintaisia hajustettuja voiteita ja käytän tälläkin hetkellä apteekin perusvoide/öljyseerumi sekoitusta.

Yleisesti iho rasvoittuu ja punoittaa samalla tavalla kuin ennenkin, mutta pitkään aikaan ihossani ei ole ollut sitkeitä kuivia kohtia. Pintahilseilyä esiintyy edelleen, mutta sekään ei ole ollut yhtä häiritsevää kuin ennen. Ihohuokoset poskissä ovat nykyään myös pienemmät, mutta ihon muutoksiin voi tietenkin vaikuttaa niin moni asia.  :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Soven - 22.04.11 - klo:02:54
Todella mielenkiintoinen aihe! Oma ihonhoitorutiini on vielä vähän hakusessa, mutta olen päässyt eroon pintakuivuudesta jättämällä yövoiteen pois. Laitan iltapesun jälkeen runsaasti kosteuttavaa kasvovettä ja siinä se.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Armada - 14.06.11 - klo:09:10
Ihoni on nyt näköjään herkistynyt suurin piirtein kaikelle ja nenän pieleen on tullut ihottumaläntti jolle ainoa lievittävä hoito on ollut se, että olen ollut nyt neljä päivää täysin ilman kasvojenhoitoaineita. Olen vain nopeasti pyyhkäissyt vedellä pintalian pois. Iho on nyt rauhallisemman näköinen kuin aikoihin. Meikin käytöstä en kuitenkaan haluaisi kokonaan luopua, vaan esim. juhliin haluan laittaa mineraalipohjaa. Mikä olisi mahdollisimman hellävarainen puhdistusaine kasvoille? Joku öljy? Ihanne olisi jos putsaamisen jälkeen ei tarvitsisi edes rasvata kasvoja millään.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: irso - 14.06.11 - klo:09:48
^ Aqualan L?

Itse olen tässä jättäny aamuiset vesipesut kanssa kokonaan pois ja pyyhin kasvovedellä tai aloe veralla. Lisäksi olen jättänyt voiteet lähes kokonaan pois, lähinnä öljyttömillä seerumeilla olen pärjäillyt.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mariatar - 14.06.11 - klo:10:56
^^ Sanoisin, että joku öljy tosiaan voisi olla hyvä. Mulle riittää joskus meikin puhdistaminen öljyllä, joka samalla kosteuttaa ihoa, joten kasvovoidetta ei välttämättä edes tarvitse. Öljyvalikoima on niin laaja, että itselle mieluisimman öljyn löytämisessä voi mennä tovi, mutta suosittelen kuitenkin, se on sen arvoista! Olen itse tykännyt kookos- ja jojobaöljyistä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Armada - 14.06.11 - klo:12:46
Pitää vaikka tuota jojobaa ensiksi kokeilla. Aqualan L-pesuja tein joskus, mutta nykyisin ihoni ei siedä muuta kuin luonnon aineita ja näyttää ettei enää kaikkia niitäkään.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: maatis - 14.06.11 - klo:15:02
Mun käsittääkseni avokadoöljy on niitä hellävaraisimpia. Lisäksi kosteuttaa, mutta ei tuki. Kannattaa varmaan kokeilla yhtä kerrallaan, että mikä itselle sopii. Jotkuthan pitävät ihan oliiviöljystä tuossa puhdistustarkoituksessa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: purppura - 21.06.11 - klo:18:17
Olen tehnyt huomion, että vähäinen ihonhoitoni kasvaa silloin kun olen turhautuneimmillani kasvojeni kuntoon, loogista eikö? Jotenkin kait toivon, että iho löytäisi itse parannuskeinonsa.  :D

En mielestäni yleisestikään ole käyttänyt paljon eri tuotteita, mutta nyt olen ollut taas reilun viikon, ehkä enemmänkin ilman yökosteutusta. Nyt on ollut ihmeen helppoa, ihossa ei ole ilmennyt selviä kuivia länttejäkään eikä pahempaa hilseilyäkään. Kuorintaa en käytä vaan ajattelen, että pesun jälkeinen kevyt pyyhkeellä pyöritys saa riittää (tarkoituksena oikeastaan vain pyyhkäistä paremmin mahdolliset puhdistuaineiden jämät hiusrajasta). Varsinainen kuorinta saa siis siirtyä minulla taas harvinaisempaan käyttöön ja ajatuksena olisi nyt vain käyttää paria erilaista hoitavaa ja kosteuttavaa naamiota pari kertaa viikossa; savinaamiota ja voidemaista.

Kaipaan kuitenkin säännöllistä kosteutusta, mutta jollain tapaa haluaisin päästä eroon varsinaisen yövoiteen käytöstä. Naamioilla voisin siis hoitaa ihoa, mutta jättää ihon yöksi hengittämään. Ainoastaan silmän ja huultenympäryksille on tarkoitus laittaa yöksikin kunnon kosteusvoide.

Jospa mä joku päivä saisin sen täydellisen ihon. Ihoni on kuitenkin punakas ja monivärinen, enkä tiedä tarvitsisiko ihoni enemmän hoitoa vaiko vähemmän. Vähempi hoito olisi kuitenkin kivempi ajatuksena.  :)

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: kaksisarvi - 21.06.11 - klo:19:29
Mä olen todella laiska hoitamaan ihoa. Puhdistusmaitoja, kaupan kuorintoja ja kasvovesiä oon käyttänyt viimeksi varmaan vuosi sitten. Koskaan en löytänyt sopivaa tuotetta. Iho vaan kukki ja kuivui. Luulin, että mulla on rasvainen iho, vaikka se on paremminkin pintakuiva. Pääsin tuotteista irti kun ostin Vihreän kosmetiikan kasvosaippuan ja ihon kukkiminen alkoi jotenkin rauhottua. Nykyisin käytän oikeastaan vaan vettä ja myös öljyjä, jos tuntuu kuivalta. Joskus hieron naamaan vähän isomman määrän öljyä ja annan olla vähän aikaa. Iho tuntuu tykkäävän. Ehkä joka toinen tai kolmas päivä pesen marseillensaippualla, jos on tarvis. Kuorintoja en kamalasti harrasta, muistan ehkä kuukauden tai parin välein. Ja kuorintaan käytän siis ruokasoodaa.

Ja niin, meikkien poistoon öljyt on ihan parhaita! Mulla oli ennen aina vaikeuksia saada silmämeikkiä pois, vaikka aineet siihenkin oli. Nykyisin lähtee helposti pienellä määrällä melkein mitä vaan öljyä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Kunis - 04.07.11 - klo:17:19
Aiemmin minulla oli todella vaikeuksia löytää kuivattamaton pesuri, joten en juuri pessyt ikinä.
Mun ihonhoito on lisääntynyt määrällisesti paljon ehkä osin, koska olen löytänyt kestoltaan parempia tuotteita. Olen ihastunut iHerbistä saatavaan Canus Goat's Milk Soap with Olive Oil & Wheat Protein (CNU-00097) -saippuaan. Kovin hellävarainen aine miedolla silkkisellä vaahdolla. En ole ihan hajusteherkimmästä päästä, mutta usein aromit häiritsevät kuitenkin, eikä tässä ole sitäkään vikaa. Tällä vedän lähes joka ilta, joskus päälle Erisanin hajusteetonta kasvovettä jos muistan ja jaksan. Tuo canus ei onneksi myöskään ole hinnalla pilattu, ja taitaa tällä käytöllä kestää hyvän aikaa.

Talvella en ole tätä tuotetta vielä käyttänyt, mutta odotan innolla pääseväni kokeilemaan. Talvella iho ei onneksi ongelmoi juurikaan enempää pienen kosteutustarpeen lisäksi.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: kleio - 24.08.11 - klo:10:11
Olen nyt vihdoinkin keksinyt itselle sopivimman tyylin hoitaa kasvojen ihoa.

Pesen illalla kasvot Dr. Woodsin Shea visions Black Soapilla. Hieron sen jälkeen iholle ruusunmarjaöljyä. Aamulla pesen kasvot vain vedellä ja ehkä sipaisen hieman kasvovedellä myös. Mitään kosteusvoidetta en tarvitse.

Ongelmana on aina ollut pintakuiva mutta helposti tukkiutuva ja näppylöityvä iho. Suurin osa kasvovoiteista on liian raskaita, tarvitsisin aivan unelmanohuen vesimäisen seerumin (Now Hyaluronic acid serum on lähinnä sitä ideaalia). Melkein minkä tahansa kosteusvoiteen kanssa iho alkaa kiillellä päivän mittaan, siihen tulee semmoinen rasvainen pinta. Tämä nykyinen ruusunmarjaöljysysteemi estää senkin! Ei näppyjä, ihanan kuulas ja kostea iho ilman kiiltelyä.

Kesä on hankalaa aikaa: mitkään kertoimelliset voiteet ei sovi minulle. Kasvot menevät tunkkaisiksi, suorastaan likaisen näköisiksi, ne tukkivat kaikki huokoset ja ihoa alkaa suorastaan kutittaa kun hiki yrittää puskea sieltä läpi. Olen käyttänyt erittäin kevytrakenteisia kertoimellisia voiteita, joita esim. mieheni voi käyttää ongelmitta, mutta itselleni en ole löytänyt sopivaa ainetta.

Joka tapauksessa: iho on raikas, heleä ja nuoren näköinen. Satunnaiset näpyt poistelen aina sitten teepuuöljyllä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Kunis - 10.09.11 - klo:12:49
Kyselin aiemmin epäuskoisena öljypesusta, koska minusta tuntui oudolta, että mietoa öljyä täytyisi pestä tujulla pesuaineella, vaikka toki ymmärrän, ettei se kasvoja ruvelle hankaamatta itsestään noin vain lähde. Törmäsin tällaiseen (http://aaltoneito.livejournal.com/178505.html), mutten ikinä saanut koitettua, sillä tuo tapa kuulosti ihan liian vaikealta.

Nyttemmin olen tottunut pesemään kasvoni aiemmin mainitsemallani vuohenmaito-oliiviöljysaippualla, jonka alle levitän satunnaisesti tai aina meikkiä käytettyäni öljyä. Monia öljyjä en vielä ole kokeillut, jotten voi arvioida parasta, mutta manteli ainakin toimii mainiosti. Kaapissa on myös Nivean geeliputsaria, jolla öljy varmaankin lähtisi tehokkaammin, muttei ole ollut tarvetta käyttää sitä.
Luonnollisen ihonhoidon myötä ihonhoitoni on lisääntynyt. Ennen en juurikaan nassua pessyt, sillä en halunnut hankkia kaapillista tujuja litkuja. Nyt puteleiden määrä ei ole kova, koska käyttelen näitä muuhunkin. Omatunto huokaa, kun ei mene liikaa tuotteita turhuuksiin.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mirju - 10.09.11 - klo:13:43
^ Itse olen nyt kokeillut tuota Oil Cleansing Methodia eli puhdasta öljypuhdistusta nyt melkein kolmen viikon ajan ja toimii! Parasta siinä on se, että pesun jälkeen iho tuntuu juuri siltä, kun olisi juuri levittänyt kosteusvoidetta puhtaalle iholle. Eli siis iltaisin en tarvitse kosteusvoidetta sekaiholleni, mikä on ihan kiva juttu.

Myöskään öljypuhdistukseen ei tarvitse aina käyttää puhdasta pyyhettä kasvojen pyyhkimiseen, itse käytän selluloosasientä (tällaista (http://"http://www.ecotools.com/shop-collection/cosmetic-accessories/face-tools/cellulose-3-facial-sponges")) siihen tarkoitukseen ja se toimii ihan yhtä hyvin. Kätevää on se, että tuollaisen sienen saa helposti putsattua joka käyttökerran jälkeen vaikka pesunesteellä, kun pyyhe pitää laittaa pyykkiin tai pestä käsin erikseen.

Juurikasvusta löytyy myös oma ketjunsa (http://"http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=1430.0") öljypuhdistukselle :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: LP_Alice - 19.01.12 - klo:21:37
^Ooh, tuota öljypuhdistusta pitää ehdottomasti kokeilla!

Mulla iho hiipuu koko ajan parempaan suuntaan, mitä vähemmän sitä pesen. :) Meikit on tietysti pakko pestä pois, mutta koska en meikkaa joka päivä, niin pesukaan ei ole aina tarpeellinen. Pesen siis nassun n. 3-6 kertaa viikossa, ainoastaan iltaisin. Jos nämä mun e-pillereiden lopettamisen jälkeen tulleet tukkeumat ja finnit nyt ottaisivat kadotakseen, niin eläisin niin mielelläni miltei meikitöntä elämää. Inhoan meikkivoiteita, mutta vielä niille on tarvetta, ettei naama olisi ihan mielettömän kirjava.

Ihon kuorimisen olenkin jo jättänyt täysin kuvioista. Mulla on kuitenkin sen verran ohut iho, että sitä lähtee ihan tarpeeksi kun satunnaisesti pyyhkeellä vähän hieroo. Kasvonaamiona käytän Vihreän Kosmetiikan ruususavea, ihan vain siksi, että se tuo kivasti vähän väriä nassulle. :P Muita vaikutuksia en ole tuon kanssa huomannut, paitsi ettei kannata vaalennettuihin hiuksiin osua!
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mirju - 19.01.12 - klo:22:16
^ Jeps, kannattaa kokeilla tuota öljypuhdistusta! Olen itse sekoittanut vielä omaan öljymixiini vähän teepuuöjyä torjumaan pahimpia finnejä. Nykyisin olen käyttänyt öljypuhdistuksessa Sensain liinaa, tulee kyllä tosi puhdasta :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lalla - 20.01.12 - klo:18:47
Tuota pitääkin kokeilla tänään saunassa :) Toimii varmaan myös hyvänä rentoutusjuttuna, jos laittaa jotain tuoksua sekaan ja sen kanssa höyryttää.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: LP_Alice - 23.01.12 - klo:23:19
Ihan mielettömän hyvin lähtee meikit öljyllä! :o Yleensä joudun meikinpesuaineiden kanssa hinkkaamaan silmiä kolmesti, ennen kuin ripsari on tiessään, mutta avokadoöljyllä riittää, kun kerran hieroo. Lisäksi avokadoöljy on ihana, koska se huuhtoutuu osittain veden kanssa pois, enkä siksi koe tarvetta edes millään liinalla putsata lisäksi. :) Hitsi, että on taas tullut sinniteltyä niin monta vuotta tavallisten putsareitten kanssa, kun tällainenkin metodi löytyy! Ihokin on paljon tasaisempi, kuten myös ihon väri.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Suvivilja - 25.01.12 - klo:10:20
^ Minäkin olen jo vuosia käyttänyt öljyjä silmämeikin puhdistukseen, niitä kun käytän paljon muutenkin niin ei tarvitse mitään silmämeikinpoistoaineita erikseen ostella :) Siinä samalla saa silmänympärysvoiteenkin, kun ei pese öljyä pois (mitä nyt ei varmaan kukaan teekään), eli turha sanoakaan etten ostele erikseen mitään silmänympärysvoiteita ;) (Tosin välillä levitän ihan tarkoituksella jotain öljyä tai shea butter-öljysekoitusta silmänympärysiholle.)

Samoin tuota Oil Cleansing Methodia käytän aina välillä, välillä taas ihan normipuhdistusmaitoja ym.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Metalliapina - 07.12.12 - klo:00:41
Mä hoidan aina yleensä mun ihoa öljyillä yms. mahdollisimman luonnollisilla tuotteilla.

Kokeilin nyt sitten huvikseni tavisihonhoitoa pitkästä aikaa, tein kaksoispuhdistuksen (puhdistusmaito + vaahtoputsari), ja käytin tavallista kosteusvoidetta, mä sain kasvoihin mustapäitä ihan kunnolla tällä tavalla jo parissa viikossa + mun ihon väri enää ollut tasainen, ja se alkoi muuttua jotenkin "elottoman" näköiseksi.

Vähän säkähdin miten nopeasti toi muutos tapahtui, palasin takaisin mun öljy + meine base putsaukseen, ja emuöljyyn kasvoille, pikkuhiljaa taas iho muuttuu normaaliksi.

Jotenkin vaikea uskoa, että noi tavistuotteet (ainakin mulla) pilaa ihon, mutta tulipahan taas kokeiltua. Toi läikikkyys, ja ärtyneisyys johtui mun mielestä ihon ohentumisesta, ja se näytti, ja tuntui selvästi ohuemmalta.

Tällä hetkellä olen aika vakuuttunut siitä, että noi tavistuotteet tekee peg yms. aineineen ihonpilaamiskierteen, joka johtaa sellaiseen noidankehään, jossa ne aineet, joilla yritetään korjata asioita aiheuttaa lisää ihovaurioita, joita taas korjataan ihoa huonontavilla aineilla jne. vähän kuin tavishuulirasvat, ja sen takia monilla naisilla on niin huono iho, eikä se iho ole tasapainossa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Marie Corelli - 10.12.12 - klo:15:08
Selailin vähän tätä ketjua eilen illalla. Tämä aihe on alkanut kiinnostaa minua ja haluan esittää muutaman kysymyksen:


Saa suositella tuotteita.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Od3ssa - 10.12.12 - klo:16:02
Lueskelin tänään tuosta meine base-puhdistuksesta jotain täältä ja kävin apteekista kysäiseen, että löytyykö sieltä tuota suolaa, mutta ei ollut. Ilmeisesti ei ihan joka paikassa myydä? Lisäksi mulle jäi epäselväksi, että meikkiä käyttäessä pitääkö käyttää jotain puhdistusemulsiotakin, ei kai ne meikit pelkästään tuolla suolalla lähde? Tai sitten mulle ei vaan hötkyissäni silmään osunut :).

Tai jos poistaa meikin kookosöljyllä (tätä ois tarkoitus kokeilla, mutta oon käytellyt vimppoja puhdistusemulsioita loppuun), niin otetaanko siihen samaan tuota suolaa, vai tehdäänkö suolapuhdistus kookosöljyn käytön jälkeen? Veri sori tyhmät kysymykset, jaksaako joku vastata  :P
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Painted Lady - 10.12.12 - klo:16:23
^ Käyttäisin tuota öljypuhdistuksen jälkeen. Koska tuote on emäksinen, niin en käyttäisi sitä ollenkaan silmänympärysiholla.

Meine Base on turkasen kallista ja jäänyt siksi minulta kokeilematta. MB:n sivulla kerrotaan sen sisältävän:
Natriumbikarbonaatti, merisuola, natriumkarbonaatti, luonnon mineraaleja; akaatti, karneoli, sitriini, krysopraasi, kalsedoni, safiiri, vuosikristalli, onyksi.

En usko, että noilla luonnonmineraaleilla on tuotteessa mitään käytännön merkitystä ihonpuhdistoksessa / -hoidossa ja muuten tuo on lähinnä ruokasoodaa ja merisuolaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Od3ssa - 10.12.12 - klo:17:34
^Ok, kiitokset. Yritin netistä jäljitellä jälleenmyyjiä, mutta huonoin tuloksin. Mistä sinä, Metalliapina, tai joku muu tuota käyttävä ostatte sitä? Onko luontaistuotekaupoissa?

Edit. Kävin luontaistuotekaupasta kysäisemässä ja myyjän ilme oli suunnilleen tällainen  0_0. Kaikki suolat on kuulemma samanlaisia ja heillä on vuorisuolaa ja merisuolaa. No niitä löytyy jo...
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Metalliapina - 10.12.12 - klo:18:17
^Ok, kiitokset. Yritin netistä jäljitellä jälleenmyyjiä, mutta huonoin tuloksin. Mistä sinä, Metalliapina, tai joku muu tuota käyttävä ostatte sitä? Onko luontaistuotekaupoissa?

Sitä saa joiltakin kosmetologeilta, method putkisto saleilta, ja joistakin apteekeista (kans nettiapteekeista), mutta suosittelen tilaamaan sitä esim. saksasta, se on siellä huomattavasti halvempaa. Mulla on sitä sellainen 3 kilon purkki, jolla kuorin sitten kans koko vartalon aina välillä.

Sitä kannattaa varmaan kokeilla sillä pienimmällä purkilla, koska se on niin halpa. Esim. täältä löytyy sitä (mutta toi hinta + lähetys on tosi kallis, varmaan löytyy halvemmalla muualta?)-
http://www.yliopistonverkkoapteekki.fi/

Se on tosiaan lähinnä ruokasoodaa, ja merisuolaa, mutta siinä on ideana se, että se on tosi hienojakoista. Mä teen öljyputsauksen ensin meikille, ja sitten pesen sillä. Se on kans mun deodorantti.

Lainaus
Millä puhdistatte ihon?
Käytättekö meikkiä, jos niin mitä?
Mitä öljyjä käytätte?
Miten hoidatte vartalon ihoa?

Mä käytän aika monia eri meikkejä vaihdellen, välillä narsin sheer glowta, edm jojoba pohjaa jne.

Öljytkin vaihtelee, tällä hetkellä rosehip seed oilia, ja emuöljyä.

Vartalon kuorin meine basella, tai itsetehdyllä sokeri/suolakuorinnalla, nykyään on ihastunut sellaiseen itsetehtyyn whipped body butteriin, johon tulee sheaa, kaakaovoita, oliiviöljyä, kookosöljyä, ja vähän vehnänalkioöljyä, se on sellainen paksu body butter, joka tuoksuu suklaalta.

Kuivaharjaan kans vartalon joka päivä, ja huolehdin siitä, etten käy kovin kuumissa suihkuissa. Kuumat suihkut pilaa ihoa aika paljon, ja on mulla kans tietysti water filter suihkussa, se tekee tosi hyvää iholle, ja hiuksille, vaikka vaikuttaakin aika hifistelylta, eikä ne ole kovin kalliita esim. ebayssa.

Yks vinkki kans iholle mitä suosittelen, jos on ihossa sameutta, epäpuhtauksia yms. on se, että ostaa palmarosaa ja sekoittaa sitä pienen tipan ihonhoitoöljyyn, ja hieroo kasvoille, se on tosi tehokasta. Silmien ympärille sitä ei kannata laittaa.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Kathy - 11.12.12 - klo:18:23
Mikäköhän olisi järkevin tapa yhdistää suola ja öljy ihonhoidossa. Mulla on nyt kokeilussa suolapala (meine basea en apteekista enkä paikallisesta ekokaupasta löytänyt) ja rypäleensiemenöljyä. Ajattelin liuottaa tuosta palasta suolaa käsiin ja läpsiä sitä suolavettä kasvoille. Levitänkö öljyn suolavedestä kostealle iholle vai annanko kuivahtaa ensin? Mielelläänhän öljy laitetaan kostealle iholle, mutta sotkeeko tuo suolasysteemi sitten. ???

Edit. En siis ole jättämässä suolaliuosta koko kasvoille vaan ongelmakohdille vain. Ajatus kulkee, not. ;D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Punapää - 11.12.12 - klo:21:25
Mulla on ihanasti kukkiva akneiho ja samalla pintakuiva. Toisaalta tuntuu ettei mun iho pärjää ilman Humektan - kosteusvoidetta ja jäätävän kokosia näppyjä kuivattavaa Basiron - voidetta (samalla ihoa kemiallisesti kuorivaa.) Varsinki ko finneihi ilmestyy valkoset päät, ilman niitte kuivatusta riski niitten puhkasemiseen vahingossa hankaamalla on suuri. Toisaalta meikkien pesun jälkeen ilmestynyt kasvojen kiristely on hävinnyt pikkuhiljaa, vaikka en ole Humektania naamaan laittanutkaan.

Arvon kahden vaihtoehdon välillä: Pärjääkö mun iho ilman tätä ylenpalttista hoitoa (ehkä silti kosteusvoide ennen meikkiä) Kai mun iho oppis hoitamaan itteään paremmin ja akne vois taas hellentyä? Tai sitten mun iho ei pärjäis ja villiintyis... Voisin kokeilla vähäsempää ihonhoitoa vaikka kuukauden ajan ja todeta sitten tulokset.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Od3ssa - 12.12.12 - klo:15:27
Jes, löysin meine basea Stockalta, parista apteekistakin kävin kysymässä tänään. Ja mähän en tunne sanaa kohtuus tai käsitettä kokeilu pienemällä pakkauksella, joten ostin 750g:n pönikän :-D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Kathy - 14.12.12 - klo:15:17
^^Kokeilemallahan tuo selviää. Ei kuitenkaan kannata pettyä, jos ei pääsekään niin vähällä hoidolla mitä toivoisi, akneihon tasapainon kanssa kun joutuu vähän kikkailemaan nimim. kokemusta on. Ensiksi kannattaa kuitenkin löytää omalle iholle sopiva puhdistustuote, joka ei kuivata ja sen jälkeen vasta pystyy kartoittamaan, mitä iho vielä tarvitsee ja mitkä tuotteet voi jättää pois.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Od3ssa - 17.12.12 - klo:23:54

Se on tosiaan lähinnä ruokasoodaa, ja merisuolaa, mutta siinä on ideana se, että se on tosi hienojakoista. Mä teen öljyputsauksen ensin meikille, ja sitten pesen sillä. Se on kans mun deodorantti.

Miten käytät tuota deodoranttina, teetkö suolaliuoksen ja sivelet kainaloihin..?

Edit. Onko jossain netissä hyvää linkkiä tuosta suolan käytöstä? Mulla aiheuttaa nyt hieman hämmennystä, kun jostain luin, että suolapesun jälkeen ei saisi käyttää ilmeisestikään mitään voiteita kasvoille ja mulla kiristelee ikävästi ihoa. Ja miten naamioiden käyttäminen? Oon nyt tehnyt niin, että putsaan kasvot ensin jollain puhdistusaineella (tänään kookosöljyllä), laitan naamion, pesen sen pois ja sitten teen sen suolapuhdistuksen. Meneeköhän tuo jo ihan överiksi  ??? Mulla kun on kuitenkin rasvainen ja pintakuivuuteen taipuvainen näppyläherkkä vanheneva iho, ei huvittais enää lisää ongelmia haalia. Pitääpä taas olla vaikeeta 0_0
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: catjuska - 20.12.12 - klo:03:18
^ mulla ei ole vastausta ongelmaan, mutta samanlainen iho löytyy! rasvoittuva pintakuiva, herkkä(?) ja epäpuhtauksiin taipuvainen +30 iho. ja pirulauta et on vaikeaa löytää sopivaa hoitoa iholle.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Punapää - 28.12.12 - klo:21:59
Hämmentävää... Mun akneiho tuntuu rauhoittuneen. Ei tätä "äkkiparantumista" kai voi e-pillereiden kunniaksi täysin laittaa, kun vähän aikaa sitten tuli vielä kipeitä, isompia finnejä ja ylipäätään useammin finnejä. Aloin siis pesemään meikit pois kookosöljyllä ja laitoin Humektan - kosteusvoidetta vain aamuisin naamaan ennen meikin laittoa. (Vain silmämeikkien kohdalla käytin välillä normaalia meikinpoistoainetta). Mulle ei ole enää vähään aikaan tullut kauheasti finnejä, ja jos on, ne on parantuneet suht nopeasti eivätkä ole enää niin kipeitä kuin ennen. Jos tämä on ihonhoitorutiinien muutoksen ansiota niin huhhuh, olen pirun onnellinen. Toivottavasti en silti iloitse liian aikaisin, tästä naamasta koskaan tiedä. :P

Edit//: Ei ollutkaan ihmeparannukseksi, poskiin tulee taas yks kerrallaan kipeitä finnejä kuten ennenkin. En kuitenkaan syyttäisi kookosöljyä kyseisestä asiasta.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Ponpon - 02.01.13 - klo:23:05
Pakko mainostaa tänne  :D

Ennen käytin kaikenlaisia rasvaiselle ja näppyläiselle iholle tarkoitettuja puhdistusaineita jotka vei ihosta mukanaan kaiken muun paitsi finnit ja mustapäät.. Lopulta meni hermo naamaan joka tuli päivä päivältä pahemmaksi mitä enemmän yritin sitä parantaa. Otsa oli täynnä isoja ja kipeitä finnejä ja häpesin naamaani niin paljon että leikkasin tasaotsiksen..

Sitten kesälomalla päätin kokeilla päinvastaista keinoa  ;) Pesin kasvot vedellä vain kerran päivässä ja sen jälkeen rasvasin naaman vielä kookosöljyllä. Minulla kun on vielä rasvoittuva ihotyyppi niin näytin siltä kun olisin vedellyt purkillisen vaseliinia naamaan  :D

Mutta kyllä se iho siitä parani ja PALJON, minun ei tarvitse käyttää koulussa ihomeikkiä tai hävetä naamaani.
Olen huomannut että ihoni "suuttuu" jos kuorin sen kuorintavoiteella enkä sokerilla/suolalla tai käytän vähänkään tujumpaa puhdistusainetta kuin erisan  :) Minulla on nyt siis hyvä iho varsinkin minun ikäisekseni.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Od3ssa - 13.01.13 - klo:11:32
Aloin n. viikko sitten käyttämään meine basea aamuin illoin, puhdistan ensin kookosöljyllä meikin ja sitten teen suolapuhdistuksen. Mitään rasvoja en ole enää laittanut yöksi tai meikin alle. Iho tuntuu kuivalta ja kiristelee, mutta näppyjä ei ole tullut ja näyttää ihan oklta. Pitää nyt jatkella tätä kokeilua, kuitenkin luin niin hyviä suosituksia netistä tuosta suolasta, että en hevillä luovuta.

Ihon kuorinnat ja naamiot olen tehnyt öljypuhdistuksen jälkeen ja sitten vasta käsitellyt suolalla. Eikös tuossa ideana ollut ihon pH-tason muuttaminen, joten päättelin tuota käytettävän  viimeisenä  :). Deodoranttina en ole vielä kokeillut, mutta vois ens viikolla sitäkin testata, kun kotona oleilen, eikä tarvitse pelätä haisuliefektiä  :D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lalla - 14.01.13 - klo:20:02
^
Onko meine base hienojakoista? Merisuolaa olen kokeillut ihonhoidossa, mutta oli liian rakeista mun iholle... Joku todella hienojakoinen suola olisi parempi. Suolanaamio on ihan kiva hunajan kanssa rasvoittuvalle iholle - kosteuttaa, vaikka aluksi hieman kirvelee.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Painted Lady - 14.01.13 - klo:20:39
^ merisuolaakin saa sekä karkeana että hienojakoisena, vai onko hienojakoinenkin liian karkeaa?  Suolaa voi myös hienontaa helposti morttelissa tai pippurimyllyssä. Jos tuolle linjalle ei halau lähteä, niin kannattaa kokeilla suolan liuottamista pieneen vesimäärään.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Bristow - 15.01.13 - klo:09:46
Mää oon tehny kuoleenmeren suolasta lioksen ja sitä käyttänyt kasvoille suolakylpytyylillä mutta.. ensin se toimi hyvin, sitten mun iho alko rasvottuun niin paljon että palasin takaisin entisiin rutiineihin
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Od3ssa - 16.01.13 - klo:11:14
^
Onko meine base hienojakoista? Merisuolaa olen kokeillut ihonhoidossa, mutta oli liian rakeista mun iholle... Joku todella hienojakoinen suola olisi parempi. Suolanaamio on ihan kiva hunajan kanssa rasvoittuvalle iholle - kosteuttaa, vaikka aluksi hieman kirvelee.

Onhan siinä pieni raekoko, ihan kuin kuorinta-ainetta olisi, mutta sulaa tosi nopeaa, kun pyörittelee iholle. Meine basessahan oli jotain muitakin aineita kuin pelkkää suolaa.

Täällähän Metalliapina kirjoittaakin:
 

Se on tosiaan lähinnä ruokasoodaa, ja merisuolaa, mutta siinä on ideana se, että se on tosi hienojakoista. Mä teen öljyputsauksen ensin meikille, ja sitten pesen sillä. Se on kans mun deodorantti.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Taistelukonna - 07.02.13 - klo:07:49
Huomasin tänään että finnit ja näpyt yläselässä ovat melkein poissa! Käytän Afrikkalaista mustaa saippuaa, mutta en pese koko kroppaa joka kerta. Sauna on kerran viikossa ja silloin pesen koko kropan. Talvisin raajat kutisee joten en pese niitä.

En käytä enää kasvovettä ja kasvovoiteen tilalla käytän jojoba-öljyä. Pari kertaa viikossa teen kuorinnan oliiviöljy-suolaseoksella. Kosteuttaa, kuorii ja desinfioi. Kuorin myös samaisella seoksella raajat saunan jälkeen. Jalat jäävät ihanan pehmoisiksi ja kiiltäviksi  :l Oliiviöljy imeytyy hyvin.

Ostin joskus avokadoöljyä, joka haisee ihan hirveälle... Käytän sitä pääosin hiusnaamioissa, mutta voisihan sitä koittaa kasvoihin.

Kasvojen sävy on hieman tasoittunut ja pehmentynyt jojoba-öljyn ansiosta. Olen saanut pienen kemikaalikammon joten ihana lutrata öljyillä  :-* Olen myös kokeillut pari kertaa OCM, mutta alan käyttämään vasta kun edellinen pesuaine loppunut. Mustapäät vaan on ja pysyy, mutta toivoa on vielä  ;D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Od3ssa - 08.02.13 - klo:12:18
Oon nyt ilmeisestikin jotain kuukauden verram käyttänyt meine basea kasvojen pesuun ja jättänyt laittamatta mitään kosteutuksia iholle. Näppyjä ei ole tullut, siinä mielessä ihan hyvä iho ollut, mutta alkoi leuka toissa päivänä hilseilemään ja oon kahdeksi yöksi laittanut kookosöljyä ja aamulla on kivemman tuntuinen iho. Taidan jatkaa näin jonkin aikaa, aamuisin en laita kosteutuksia, mutta yöksi kookosöljyä. Sehän tässä on huolettanut, että jos mun otsakurtutkin pahenee, kun ei mitään laita niihin ja jos muuallakin iho huononee kuivuuden takia  :-\. En ole kyllä huomannut, että ihon rasvantuotanto ois kasvanut näillä pesuilla ja eikös sen aikaa myöten pitänyt lisääntyä ns. normaaliksi (olisiko omatuotanteiseksi oikea sana?)), kun ei saa enää ulkoisia rasvoja.

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Mimi - 16.02.13 - klo:12:54
Itse olen ollut nyt parisen vuotta vähemmällä ihonhoidolla ja kyllä on naama parempi kuin ennen (siihen saattaa myös vaikuttaa että en ole enää teini, 25v, syön paremmin ja monipuolisemmin ja takana on yksi raskaus jonka jälkeen iho ei ole enää niin kukkinut pahasti :D ) mutta kuiteskin. Jos meikkaan (ehkä 3krt/viikko) pesen naamani oliiviöljypalasaippualla, vuohenmatoturvepalasaippualla tai Flow kosmetiikan kasvosaippualla (hieman kuivattava) oliiviöljy ja maitoturve palasaippuat ovat tosi hellävaraisia ja pesevät hyvin pois mineraalimeikit. Flowin kasvosaippua (en muista mikä niistä) taas kuivattaa ja pesen sillä harvoin ja silloin semmoisen "harjan" kanssa (kuorii ehkä kevyesti) Kosteutukseen ja silmämeikin poistoon käytän öljyjä. Lempparit on kookos-, ruusunmarja ja jojobaöljy. Seesaminsiemenöljyäkin olen kokeillut mutta e haisee hirveältä ja on jotenkin paksua.. Jos en ole meikannut saatan josku pyyhkiä naaman illalla öljyllä kostutetulla lapulla, muuten annan vain olla.

Vartaloa en oikeastaan pese kuin ne tärkeimmät paikat. Yleensä vuohenmaitoturvepalasaippualla (mikä nimi  :D ) Sen siis pitäisi olla hellävarainen kuivalla iholle. Joskus innostun kuorimaan koko kehon ja naaman ja siihen käytän käytettyjä kahvinporoja  ;D Niihin saatan sekoittaa joko jotain vanhaa perussuihkusaippuaa (vaahtoaa ja tulee puhdasta, mutta kahvinporoista jää kevyt öljyisyys ihoon mikä kosteuttaa kivasti) tai sitten superkosteuttava kuorinta eli kookosöljy ja kahvinporo yhdistelmä. Kuiva ihoni jää ihanan öljytyksi! Pitää vain varoa luikasta suihkun lattiaa joka tuosta yhdistelmästä jää  :-\
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: candyqueen - 01.03.13 - klo:08:54
Minuakin kiinnostaisi tämä luonnollinen ihonhoito. Ärsyttää vain, kun kaikissa kauneuslehdissä tms.puhutaan siitä, miten ihoa pitäisi aina pestä ja kuoria ja kasvovedet ja yövoiteet.. Ketä sitten uskoa?  ???
Mitä mieltä ootte siitä Dr Hauschan filosofiasta ihonhoidossa, että ihonhoidon pitäis tukea ihon omaa työtä, ja esim. yöksi ei kannattaisi jättää mitään voiteita naamalle, kun se vaan häiritsee sitä ihon omaa uusiutumista jne.?  :) Tulipa sekavaa..  :D Itse uskon tuohon, mutta ää kuitenkin vaikea uskoa  ;D
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Painted Lady - 01.03.13 - klo:13:20
^ Niitä lehtiä ei kannata uskoa, jos haluaa vähentää ihonhoitoa. Ihonhoidossa kun ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa. Luulen, että Suomessakin suurin osa naisista hoitaa ihoaan lähinnä saippualla ja ehkä lumenen kosteusvoiteella (sen kun saa kätevästi sieltä lähimarketista  ;)). Jos Dr Hauschkan ihonhoitofilosofia kiinnostaa, niin kannattaa sitäkin kokeilla.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Marie Corelli - 01.03.13 - klo:15:18
Mitä mieltä ootte siitä Dr Hauschan filosofiasta ihonhoidossa, että ihonhoidon pitäis tukea ihon omaa työtä, ja esim. yöksi ei kannattaisi jättää mitään voiteita naamalle, kun se vaan häiritsee sitä ihon omaa uusiutumista jne.?  :) Tulipa sekavaa..  :D Itse uskon tuohon, mutta ää kuitenkin vaikea uskoa  ;D

Sanotaan, että Dr. Hauschkan tuotteissa on paljon ihoa ärsyttäviä aineita. Luonnonmukainen ei tarkoita sitä, etteikö se voisi allergisoida. Kokeilin yhteen aikaan näitä tuotteita, eikä silloin ilmennyt mitään ongelmia, mutta ei iho ollut yhtään sen paremmassa kunnossa kuin tavallisella puhdistusgeelillä ja Humektanilla hoitaessa. Korresin kasvovoiteesta taas olen saanut allergisen reaktion.

Lehtien kosmetiikkajuttuja lukiessa kannattaa muistaa, että niiden tarkoitus on markkinoida tuotteita kuluttajille. Luultavasti toimitukseen annetaan tuotteita kokeiltavaksi ja niistä täytyy kirjoittaa jotain positiivista.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: candyqueen - 01.03.13 - klo:15:54Sanotaan, että Dr. Hauschkan tuotteissa on paljon ihoa ärsyttäviä aineita. Luonnonmukainen ei tarkoita sitä, etteikö se voisi allergisoida. Kokeilin yhteen aikaan näitä tuotteita, eikä silloin ilmennyt mitään ongelmia, mutta ei iho ollut yhtään sen paremmassa kunnossa kuin tavallisella puhdistusgeelillä ja Humektanilla hoitaessa. Korresin kasvovoiteesta taas olen saanut allergisen reaktion.


Niin, meinasinkin, että mitä mieltä ootte siitä niiden ideologiasta, että iho uudistaa itseään jne. Itse en ole kertaakaan Hauschan tuotteita käyttänyt..
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 07.03.13 - klo:08:59
Rakeellinen kuorinta ja kaikenlainen ihon hankaaminen on kyllä täysin turhaa, ja todennäköisesti pitkällä aikavälillä vahingoittavaa puuhaa (ja tästä kommentista ei kannata välittää, jos silloin tällöin käyttelee jotain lempeää raekuorintaa eikä iho siitä suuremmin pillastu).

Lehtien artikkelit eivät todellakaan ole kovin tieteellisiä. En ehkä itse lukeudu tähän luonnollisesti ihoa hoitavien joukkoon, mutta pyrin tekemään järkeviä asioita ja eräällä tavalla minimiperiaatteella.

Ihon kannalta raskain operaatio on puhdistus ja putsarin / puhdistustavan valinta on mielestäni paljon keskeisemmässä roolissa kun annetaan ymmärtää. Jos meikkiä ei käytä, myös puhdistamista kannattaa reilusti vähentää. Iholle paras kosteuttaja on oma ihotali, ja säännöllinen puhdistusrutiini vaan poistaa sitä.

Ihosolut uusiutuvat kyllä sekä päivällä että yöllä, mutta ei tätä prosessia voiteet erityisesti häiritse - joillain antioksidanteilla ja esim. retinolijohdannaisilla voi olla ihan päinvastaisiakin vaikutuksia. Mutta ihon talintuotannon normalisoimiseksi yövoiteettomuutta kannattaa kyllä testata. Itselläni yövoiteettomuus toimii erityisen hyvin tuon BHA:n kanssa yhteen - BHA pitää ihohuokoset avoimina ja iho kosteuttaa itse itsensä yön aikana. Aamulla herään tasavärisen, kiiltelemättömän ja kiristelemättömän ihon kanssa. Toimii myös hyvin nykyisen putsarini jälkeen, SebaMedin vaahtoputsarin maitohappo toiminee vähän samaan tapaan.

Omatkin yövoiteeni ovat nimenomaan ihon kosteutta lisääviä, kevyitä, hyaluronihappo on aivan mahtavaa tavaraa. Päiväksi sitten tarvittaessa rasvaisempaa jos on tarpeen, jopa silikonipitoista, suojaamaan liialta haihtumiselta, sään ja kuivan huoneilman rasituksilta. Toinen käyttämäni yötuote on tretinoiini (n. 3 kertaa viikossa) - mutta minä olenkin melkein neljäkymmentä.

Panisin itse ihonhoidon tärkeysjärjestyksen näin:

1) Omalle ihotyypille ja meikkaustavalle sopiva puhdistusrutiini - mukaanlukien kasvovesi, jos se on tarpeen.

2) Tukkiutuvalle iholle ja iholle, joka ei tunnu poistavan kuollutta ihosolukkoa kovin tehokkaasti (samea ihonsävy, hilseilyä) kemiallinen kuorinta, joka sopii omalle iholle. Kannattaa kokeilla sekä AHA että BHA-tuotteita - ja näiden yhdistelmiä. Voi liittyä suoraan puhdistusrutiiniin  ja / tai erillisenä tuotteena. iHerbistä ja Paula's Choicelta löytyy hyviä erillistuotteita. Putsareissa ja kasvovesissä valikoimaa löytyy marketista ja apteekistakin.

3) Kosteutus - pidän itse erillistä kevyttä hyaluronikosteuttajaa (tällä hetkellä SebaMedin edullinen geeli ja välillä lahjaksi saamani Malu WIlzin vitamiinigeeli) ja erillistä öljyä, jota seikoittelen geeliin tipan pari, kun on tarvis.

4) Erikoistuotteet. Näissä en edes noteeraa mitään kalliita kosmetiikkahömpötyksiä. Todistettua näyttöä toimivuudesta on retinolijohdannaisilla (ihon vanhenemisen hidastaminen, aurinkovauriot, epäpuhdas iho) ja antioksidanteilla (ihon uusiutumisen tuki) jossain määrin. Halvin tapa testata antioksidanttihoitoa on kokeilla askorbiinihappoa "seerumina" - siitä on täällä oma ketjunsa. Niin joo, jos meikin pysyvyys on ongelma, kofeiinipitoisesta pohjustajasta voi olla iloa. Se vähentää ihon hikoilua paikallisesti käytettynä. Ja akneen on muitakin toimivia paikallistuotteita.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Jekku - 21.04.13 - klo:20:21
Niin joo, jos meikin pysyvyys on ongelma, kofeiinipitoisesta pohjustajasta voi olla iloa. Se vähentää ihon hikoilua paikallisesti käytettynä. Ja akneen on muitakin toimivia paikallistuotteita.

Oho! Kofeiinihan kiihdyttää kehossa kaikkea, mutta jännä jos sillä voi olla hikoilua vähentävä vaikutus. Mistähän tälläisiä tuotteita voisi saada? Mä tuppaan kesäisin hikoilemaan herkästi naamasta, niin olisi kiva jos saisi meikin pysymään paikoillaan paremmin...
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lila - 21.04.13 - klo:20:46
Sisäisesti nautittuna kyllä ja hikoiluttaa monia  :D - ulkoisesti käytettynä se supistaa hiusverisuonia ja voi jonkin verran vähentää tuota kautta hikoilua, turvotusta ja punoitusta. Kofeiinia on monissa "anti-age"-tuotteissa.

Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Punapää - 11.07.13 - klo:23:02
Nyt kun on hoitanut ihoa luonnollisemmin pidemmän aikaa, huomaa kyllä jo eron... Naamaan tulee enää harvoin kipeitä finnejä, ja nykyään ne osaavat aika nopeasti kuivattaa itse itsensä. Basiron-geeli jää nyt ehdottomasti käyttämättä. :l
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Kauris - 24.08.13 - klo:13:13
Kokeilin käytettyjä kahvinporoja vartalon kuorinnassa ja tykkäsin! Porojen koko on juuri sopiva, tuntuma oli todella mukava, olisin voinut kuoria itseäni niillä vaikka kuinka kauan. ;D Lisäksi porot pysyivät iholla kivasti eivätkä karkailleet ja valuneet, joten jalkojen ja selän kuorintaan riitti yllättävän pieni määrä. Tuloksena oli pehmeä iho. Laitoin loput porot jääkaappiin kelmulla suojatussa juomalasissa seuraavaa käyttökertaa varten.

Mutta eiväthän nuo kahvinporot tuki viemäriä?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: funkylala - 09.09.13 - klo:11:51
Mun kauneudenhoidon perusta on tällä hetkellä kookosöljy.  :D Sitä menee kasvojen pesuun ja kosteutukseen, kropan kosteuttamiseen ja tukkanaamiona.
Toinen on askorbiinihappo eli c-vitamiini. Käytän veteen liuotettuna kasvoveden tavoin, myös silmien alle (kuten kookosöljyäkin). Lisäksi olen kasvojumpannut.

Tulos: kirkas, kaunis iho.  Mustapäät pienentyneet.  Pandasilmät huomattavasti vaalentuneet. Ja parasta, kasvot eivät ole enää joka päivä turvoksissa.

Tavoitteena jättää meikin käyttö kokonaan pois ja jättää kaikki kosmetiikkateollisuuden tuotteet vekka. Lushin AoBS-putsari on kiireisiin iltoihin mutta onkin hyvä tuote myös. :) Full of gracen käytän loppuun mutta en tiedä ostanko enää lisää, kun halvemmallakin pärjää.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Lalla - 11.09.13 - klo:18:23
^^
Mä en ainakaan ole huomannut, että olisi tukkinut. Jos viemäri on muuten kunnossa, niin tuskin ne sinne kasaantuvat. Muuta sotkua niistä kyllä tulee  ::) Ainoa minkä epäilen viemäriä tukkineen on Lushin BB Seaweed naamio, johon on nykyään lisätty paljon isoja merilevän palasia (jolla ei ole tuotteessa mitään virkaa) ja muutenkin aika paksua savimössöä. Tuskin tulee ostettua uudestaan kun Aqua Marinalla saa muutenkin saman tuloksen eikä mene vanhaksi niin nopeaksi (tai tuki viemäriä  ;D ).
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: candyqueen - 27.09.13 - klo:12:55
Hmm.. mistäs aloittaisin päivityksen..

Viime kevättalvena minullahan todettiin ikävä suunympärysihottuma. Heivasin tällöin kaikki pohdistusaineet ja kasvovoiteet, sekä "normimeikit". Sen sijaan (mitä seuraavaksi sanon, ei olla opetettu missään, keksin keinoni itse, joten jos kokeilet tätä, se on omalla vastuullasi :D) aloin pestä kasvoni ja hiukseni marseille-saippualla. Ostin lily lolon mineraalimeikkejä. Näpyt lähtivät.Iholle ei kuitenkaan mitään rasvoja tai öljyjä voinut laittaa (varsinkaan öljyjä!) Pari viikkoa sitten näin apteekissa Vichyn Aqualia Thermalin näytepakkauksen. Tuoteselosteessa on verraten vähän aineita, eikä yhtään öljyjä, joten päätin antaa voiteelle mahdollisuuden. Ja toimii.Ihosta tuli tosi pehmeä, ja mikä parasta, ei ärsyynny! Huomasin, että jos käytän tuotetta liikaa (aamuin illoin), naamaani saattaa ilmestyä yksi kaksi näppylää, mutta käytettyäni vain aamuisin näppylöitä ei tullut.

Ihonhoitorutiinini siis lyhyesti:
Aamulla huuhtelen kasvot vedellä ja levitän kosteusgeeliä naamalle. Mineraalimeikkiä jos olen lähdössä jonnekin (se ei tuki). Illalla pesen kasvot marseille-saippualla ja menen ilman rasvaa nukkumaan.

Ihmettelen ihoni kykyä sietää voidetta. Epäilen siihen liittyvän kaksikin asiaa: a)stressitaso vähentynyt huimasti b)tuote ei sisällä öljyjä

Mutta en ole ollut tyytyväisempi ihooni vuosiin! Eli viimeksi siis lapsena varmaan. Ei. Nyt se on parempi.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: syreeni - 21.03.15 - klo:00:54
Mulla iho pysyy todella hyvässä kunnossa nykyään, kun vaan pesen vedellä ja rasvaan iltaisin ja joskus harvoin ehkä kerran kuukaudessa kuorin ihon. Silmämeikit poistan kyllä puhdistus maidolla silloin kun tulee meikattua. Huomaan kyllä heti eron jos käytän puhdistusainetta säännöllisesti, ihosta tulee pintakuiva ja saan myös useita pieniä finnejä :P
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: enna - 07.06.15 - klo:20:16
Tekisi mieli kokeilla mahdollisimman vähäistä ihonhoitoa jonkin aikaa. Ainakin toistaiseksi olen käyttänyt nyt meikkiä niin harvoin, ettei sekään häiritsisi kokeilua. En oikein tiedä, mikä ihonhoitotapa sopisi minulle parhaiten enkä oikein osaa kovin pitkäjänteisestikään kokeilla eri tyylejä. Jos koitan vaikka vaihteeksi käyttää pelkkää öljyä tai/ja Aqualan L:ää iltaisin..
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Vuhi - 08.06.15 - klo:13:56
Joskus laitin jokapäivä aamulla ja illalla kosteusvoidetta = näppyjä tuli (Erisan). Jos taas harvemmin pari kertaa viikossa = ei mitään näppyjä. Voi paremmin, kun ei oikeastaan mitään tee. Pari kertaa viikossa käyn suihkussa ja laitan suolasaippuaa, kosteuttaa näköjään sekin.

Tammikuussa naama oli niiiiiin korppu kun olla ja voi! Hilseili ja vähän raavin, niin verta. Huhhuh! Mikään tummeli ei auttanut, ei manteliöljy, Urtekramin aloevera vartalovoide, ei sekään. Laitin sitten jokapäivä karitevoita kuivimpiin kohtiin, niin alkoi pikkuhiljaa parantumaan. Minun pitäisi karitevoille olla allerginen, kun minulla on kumiallergia ja sellaisista rasvoista, joissa sitä on, niin aluksi on näppyjä tullut. Ei enää.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Angora - 11.06.15 - klo:11:40
Hei te, jotka käytätte kookosöljyä putsarina, vetelettekö tavaraa purkista käsin vaan nassulle ja "huuhtelette" vedellä vai mitenkäs toimitte? Mä olen nyt kolme päivää toiminut näin + päälle kasvovettä, kasvorasvaa vain meikin alle. Alkuun ihon kunto parani, finnit tuntuivan alkavan rauhoittua pois ja ihon sävy tasoittui, mutta pääsin juuri työpaikan vessan raa'an valon alle ja voi hyvänen aika tätä mustapäämerta. En tiedä ovatko lisääntyneet varsinaisesti, mutta aiemmin Neutrogena tuntui pitävän ne suht huomaamattomina.

Entäs miten urheilevat juurekset toteuttavat vähäisen ihon hoidon? Riittääkö tuo kookosöljypuhdistus treenin jälkeen vai lukitseekohan hien vaan "ihoon"? Pahoittelut hölmöistä kysymyksistä. T. keltanokka luonnollisessa/vähäisessä ihon hoidossa  ::)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: tipson - 11.06.15 - klo:13:17
Harvoin poistan meikkiä öljyllä, mutta vain kaksoispuhdistuksessa. Luulenpa, että jos käyttää meikkipohjaa, niin kookosöljy+vedellä huuhtelu ei riitä mihinkään. Aivan varmasti iho tukkeutuu, koska vesi ei huuhtee kookosöljyä ja meikkiä pois. Ei ainakaan mulla: misellaarivedellä kostutettuun vanulappuun jää ihan jäätävästi tavaraa vedellä huuhtelun jälkeen. Öjyt on tosiaan tehokkaita kaksoispuhdistuksen ekassa vaiheessa, jos ihotyypille sopii, mutta yksinään ei toimi kovin hyvin. Jollain se öljy ja meikki pitäisi pestä huolellisesti iholta pois. Mä en muuten koskaan vetele kookosöljyä suoraan käsin purkista, koska koen, että se öljykin on ihan hyvä pitää hygieenisenä, varsinkin kun mun iho on herkkä tulehtumaan. Säilytän jääkaapissa avaamisen jälkeen ja vuolen palasia puhtaalla veitsellä :D.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Angora - 11.06.15 - klo:13:31
^Aa juu, olisi ehkä voinut tarkentaa, että tänään ensimmäinen päivä meikkiä nassussa, joten siitä ei ole aiempina päivinä ollut huolta. Mitä tipson käytät kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Anita - 11.06.15 - klo:18:41
Kookosöljy on komedogeeninen, joten kannattaa vaihtaa se toiseen öljyyn.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: tipson - 11.06.15 - klo:18:52
^^ Käytän Lactolinea ja viimeistelen kasvovedellä tai misellaarivedellä. Harvoin tulee tosiaan öljyä enää käytettyä, kun hyvin lähtee meikit pelkällä Lactolinella eikä se kuivata mulla. Öljyä, jos nykyyän käytän niin ripsareiden tai silmämeikin poistoon tarpeen mukaan :)
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Aivina - 12.06.15 - klo:19:18
komedogeeninen

Mitä tarkoittaa?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: enna - 12.06.15 - klo:19:57
^Tukkii ihoa, aiheuttaa mustapäitä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Aivina - 12.06.15 - klo:23:04
Mikä sitten on parempi öljy iholle?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: helmikuu - 14.06.15 - klo:13:48
Minulla ei ole tullut näppyjä tai mustapäitä kookosöljystä, mutta jojobaöljystä kyllä iho alkoi kukkimaan. Kookoksen lisäksi iholleni on sopinut arganöljy ja kaktusviikunaöljy. Ihoni on pintakuiva ja herkkä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Vuhi - 20.06.15 - klo:13:39
Jojobaöljy kiinnostaa, mutta jos se ei sovikaan, niin mitäs sitten? Saako mitään näytettä siitä mukaan?
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Aivina - 20.06.15 - klo:16:28
Jojobaöljy kiinnostaa, mutta jos se ei sovikaan, niin mitäs sitten? Saako mitään näytettä siitä mukaan?
IHerbistä saa ainakin aika pieniä pulloja jojobaöljyä. Jos ei sovi naamaan, niin hiuksille on hyvä.
Otsikko: Vs: Luonnollinen/vähäinen ihon hoito
Kirjoitti: Marie Corelli - 17.11.19 - klo:16:00
Iltalehdessä oli taas juttu kosteusvoiteen välttelystä: https://www.iltalehti.fi/kauneus/a/169d1ba8-87b2-4ba4-ba6e-ba85c2c1381a

Minua ärsyttää joka kerta tällaiset jutut, mutta nyt testasin tuota kasvoille niin, etten laittanut yöksi kosteusvoidetta. Pesin vain kasvot illalla ja aamulla huuhtelin vedellä ja laitoin kosteusvoiteen. Ei minulla iho kuivanut lisää tällä tavalla ja tuntui, että hilseilykin helpotti poskessa. En käyttänyt mitään kuorintaa. Muutama finni on kyllä asettunut sitten poskille, eikä iho näytä paremmalta, vaan poskien iho on melko kirjava. Yöllä iho oli rasvoittunut. Vartalolle voiteettomus ei kyllä toimi, sillä heti sään kylmettyä alkaa kuivuus ja kutina, joten on pakko käyttää kosteusvoidetta. En usko, että tuo toimisi kasvoillekaan, vaikka minulla on sekaiho.