Tuoreimmat viestit

Sivuja: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
11
Meikkaus / Vs: Puuterit
« Uusin viesti kirjoittanut Shi Shi 12.04.21 - klo:12:48 »
Mitäs puutereita juurekset käyttää nykyään? Haaveilen kiinteästä puuterista, jolla saisi huitaisulla huoliteltua naaman tai taitettua aurinkosuojan kiiltoa. Öljynimutehoja ei tarvita ja talkki jostain syystä polttelee. Iho on ihan järkyn herkkä. Katselin vähän tarjontaa, ja esim hypetetty Hourglass on ehkä vähän turhan kiiltävä. The Balmin Sexy Mama, Cover FX:n kompaktit tai jotain sinne päin vois toimia. Mietin myös Filorgan tai MUFEn HD-puutereita, mutta se valkoisuus vähän arveluttaa.

Edit. Monen kymmenen puuterin incit tutkittu ja edelleen hukassa.  :-\  Nyt näyttää olevan silicapuuterit muodissa. Aloin kaipaamaan jotain helppoa ratkaisua fysikaalisten aurinkosuojien Ziggy Stardust -efektiä pehmentämään, sen vuoksi noi valkoiset hohtavat jutut ei nyt innosta. Hämärä muistikuva on myös puhtaasta silicapuuterista, jota joku mineraalimeikkifirma myi primerina. Se oli jotenkin kovan ja liukkaan tuntuista, vaikea saada työstettyä kevyenä ja tasaisena iholle. Piti kyllä kiillon pois, mutta siihen oli hankala saada tarttumaan jauhemaisia värejä päälle, eikä se lähtenyt kovin helposti ihosta irti. Talkki- ja tärkkelyspohjaiset puuterit on muistikuvissa niitä helpoimpia työstää puolihuolimattomasti hentona kerroksena.

Aloin myös miettimään miten paljon näissä eri pölyissä, etenkin kiilteessä a.k.a. mica, vaikuttaa laatu ja käsittelyt, vaikka tuoteselosteessa on samat ympäripyöreät nimet. Useampia mineraalimeikkimerkkejä kokeilleet voi ehkä vahvistaa, että sama simppeli inci, mica, titaani-, sinkki- ja rautaoksidit, voi tuottaa hurjan erilaisia koostumuksia. Itsekin mietin tuleeko mulle niitä vesikelloja titaanioksidista, vai vapaana pöllyävästä ihoon buffatusta titaanioksidista, vai sittenkin joistakin kiiltävistä kiillelaaduista. Vastaavasti, onkohan kaikki talkki pahasta sittenkään, vai oliko mun kokeilemissa puutereissa vaan jotain muuta joka ärsytti...

Joissakin puutereissa näyttää myös olevan synteettistä kiillettä (nimihirviö fluorothroghlohdyte tjsp  ::)) , jonka etu ilmeisesti on tasaisempi laatu, väriskaala ja vähemmän terävät kiteet. Etsintä jatkunee eri mineraalilaatuja yhdistelevän, hajusteettoman, alkoholittoman (denaturoitu), silikonittoman tai vähäsilikonisen, keltapohjaisen (ei banaani), jojobattoman, skvalaanittoman, mineraaliöljyttömän (mielellään kokonaan öljyttömän, vaikka muutamat harvat öljyt hyvin pieninä pitoisuuksina toimii), mahdollisimman vähän kuivattavan, kevyen puuterin osalta...
12
Ihonhoito / Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Uusin viesti kirjoittanut Shi Shi 08.04.21 - klo:19:44 »
Tänään koeajossa Rilastil Sun System compact spf50, italialaista apteekkikosmetiikkaa, puhdas titaani-sinkkisuoja, ei talkkia eikä hajusteita, hieman silikonia ja aavistus öljyä. Halusin kokeilla mineraalisuojaa kasvoille ilman kuivatusta ja haamuefektiä. Tuntuu aika kivalta. Ei kuivata eikä tunnu rasvaiselta. Kevyellä kerroksella suht luonnollinen ja puolipeittävä, ja se spf ehkä tällä annostelulla jää parinkympin paikkeille. Otin vaaleimman sävyn ja tämä on varmaan parhaimmillaan kesämmällä. Tässä on vähän lasimainen (ei tosin öljyinen) kiilto, joten puuteria perään jos mattaa kaipaa. Mulla ei edes ole puuteria... Suunnilleen 9h ollut nyt naamassa, ja pysynyt siistinä kertymättä huokosiin tai juonteisiin.

Edit. Useamman päivän kokeilujen perusteella kaipailen lisäkosteutusta alle. Ajattelin hommata NYX Bare With Me hyytelön kokeiluun, koska se on silikoniton, vetinen ja vesiliukoinen (glyseriiniä ja PVP:tä). Levitys onnistuu paremmin pakkausen omalla sienellä kuin sormin tai kolmiosienellä (mulla ei ole beautyblenderiä). Levittäessä väri on aika hurja (oranssi), mutta asettuu aika nopeasti ja vaalenee edelleen päivän mittaan. Väri pysyy paremmin siistinä puuteroimalla. Puuterilla saa myös hillittyä astraalista mineraalikuultoa. Löysin jemmoista Everyday Mineralsin Sunlight Finishing Dustin (riisijauho), joka ihan ohuenohuena kerroksena riittää tähän tarkoitukseen. Edelleen kyllä tykkään tästä suojatuotteesta.
13
Ihonhoito / Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Uusin viesti kirjoittanut NarnianQueen 08.04.21 - klo:16:20 »
Kiinnostava nähdä, koska nuo uudet filtterit saadaan taas toimiviksi ja hyväksyttyjen kirjoihin.

Uusi tuttavuus videolta: Isntree 50+spf puikko, mukana kahdeksaa (!) eri hyaluronihappolajia...
14
Ihonhoito / Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Uusin viesti kirjoittanut jeba 08.04.21 - klo:14:25 »
^ Tuo öljyn tai minkä tahansa sekoittaminen aurinkosuojan sekaan varmasti laskee/laimentaa suojatehoa kuten sanoitkin. Itse pyrin käyttämään aurinkosuojaa vuoden ympäri jokaisena päivänä ainakin kasvojen ja kaulan iholla, joten nuo mineraalisuojat ei nyt itselle sovi. Ihon pitää kestää yhtäjaksoista käyttöä ilman kuivumisia tai ärsytyksiä, enkä halua myöskään lähmäisyyttä tai öljyisyyttä :P Jatkan kemikaalisten suojien käyttöä ja testailua, ja ihan mielenkiintoisia tuttavuuksia on löytynytkin.

Luulin että olin jo aiemmin löytänyt aivan täydellisen kemikaalisen aurinkosuojan koreakosmetiikasta, jota ehdinkin käyttää kaksi tai kolme purkkia, ja ajattelin että enää ei tarvitse sopivaa etsiä. Kunnes sitten törmäsin uutisointiin, että sen suojakerroin on länsimaisten testien perusteella oikeasti yli puolet pienempi. Tämän jälkeen on mennyt vähän luotto koreakosmetiikkaan itsellä ainakin aurinkosuojien osalta, mutta täytyy seurailla tilannetta. Tällä hetkellä tämän myynti on ilmeisesti vieläkin keskeytetty joka paikassa. Tuote on siis Klairs Soft Airy UV Essence SPF50+. 
15
Hiustenhoito / Vs: Sekalaisia kysymyksiä hiustenhoidosta
« Uusin viesti kirjoittanut kuskus 08.04.21 - klo:11:50 »
Tahmaepisodi on toivottavasti tullut päätökseensä. Näin pikaisesti lähipiiriini kuuluvaa kampaajaa, joka vahvisti epäilyni, että hiuksen pintaan on kertynyt pahemman kerran jotain tuotetta. Syväpuhdistava shampoo loppui enkä päässyt heti kauppaan, joten päätin eilen pestä hiukset Ecover-käsitiskiaineella.  ::) Ehkä hieman arveluttava kikka, mutta olen käyttänyt sitä joskus aiemminkin syväpuhdistavan shampoon tilalla ilman suurempia katastrofeja. Ecover-pesu tehosi, kaikki tahma on vihdoin tiessään ja hiukset ovat jälleen pehmeät, sileät ja ennen kaikkea helposti harjattavat. Jee  <3
16
Ihonhoito / Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Uusin viesti kirjoittanut ellen 07.04.21 - klo:21:58 »
Ilmeisesti mineraaliaurinkosuojatkin voi olla helposti aika kuivattavia sen sinkin ja/tai titaanin takia. En usko, että tuossa koostumuksessa se alkoholi juuri vaikuttaisi negatiivisesti kun on vasta seitsemäntenä incissäkin, eli sitä on jo hyvin vähän. Noista mainitsemistasi mineraalimeikeistä, muistan kun tällä foorumilla oli vuosia sitten ihan buumi niistä, ja sorruin sitten itsekin tietysti niitä tilailemaan  ulkomailta ja sain niillä kuivatettua ihon tosi pahasti rasvailuista huolimatta. ::) nyt kun muistia on virkistetty niin taidan pysyä vaan erossa näistä mineraaliaurinkosuojistakin, mineraalimeikkien lisäksi.

Jos mineraaliaurinkosuojan kanssa käyttää esim. kookosöljyä tai muuta vastaavaa, niin se auttaa ihon kuivumisessa. Öljyn kanssa läträtessä kannattaa käyttää sitten mahdollisimman paljon suojavoidetta, ettei suojateho alene liikaa. Öljy sopii mukaan kuvioihin, jos ei ole niin nuuka siitä rasvaisuuden tunteesta, eli ei käy meikin alle, mutta toimii hyvin vartalolla. Rantalomalla tai suorassa auringonpaisteessa selviää, mutta jos joutuu laittamaan vaatteita päälle, niin öljy ja mineraaliaurinkosuojavoide eivät ole siinä vaiheessa erityisen hyvä yhdistelmä.

Jouduin ensimmäisellä perheemme rantalomalla auttamaan kookosöljyllä mineraaliaurinkosuojavoiteen levittymistä, kun voide oli niin kauheaa jänkkiä, ettei se levittynyt kunnolla lapsen ja aikuisten iholle. Kun lisäsin joka levityskerralla reilusti kookosöljyä mukaan voiteeseen, niin sain levitettyä voiteen kunnolla, eikä iho ollut niin kuiva loman jäljiltä kuin tavallisesti olisi ollut, kun on lomalla holvannut fysikaalista aurinkosuojaa. Iho kuivuu fysikaalisen aurinkosuojavoiteen käytön takia tilapäisesti vähäksi aikaa loman jälkeen, mutta palautuu takaisin tavalliseen kosteustasapainoonsa kyllä. Kuivumisvaihe saattaa ärsyttää vaivalloisuudellaan, mutta itse olen mieluummin kärsinyt hiukan hilseilevästä ihosta kuin että olisin käyttänyt kemikaalista aurinkosuojavoidetta, joka yleensä aiheuttaa minulle paljon epäpuhtauksia/finnejä sekä muita ikäviä iho-oireita.
17
Ihonhoito / Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Uusin viesti kirjoittanut Shi Shi 07.04.21 - klo:14:48 »
Näin juuri. Mulla ei ole onneksi syöpää tai maksaläiskiä, mutta kipuilen pintaryppyjen, kuivuuden ja tekstuurin (kylkiäisenä lievä ruusufinni) kanssa. Melkein vuosikymmen laiskalla aurinkosuojien käytöllä Etelä-Euroopassa. Vauva- ja pikkulapsiaika, tupakointi, lockdown-tissuttelu ja maskipakko ei ainakaan auta asiaa..   :-[
18
Ihonhoito / Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Uusin viesti kirjoittanut NarnianQueen 07.04.21 - klo:14:25 »
Mietin juuri eilen yhtä aurinkosuojavideota katsellessani uudempien filtterien ympäristövaikutuksia. (Nämä siis korealaiskosmetiikassa.).. Mutta aurinkovoiteen vältteleminen on myös vaarallista, ihosyöpä on todellinen riski kaikilla leveysasteilla.
19
Ihonhoito / Vs: Aurinkosuojat ja -tuotteet
« Uusin viesti kirjoittanut Shi Shi 07.04.21 - klo:14:18 »
Ainakin mitä dermatologiblogeista löysin niin orgaaniset (aka kemialliset..) aurinkosuojat saattaa sopia kuivaihoisille paremmin, eikä niitä ilmeisesti tarvitse hysteerisesti vältellä, ellei saa niistä ikäviä reaktioita. Useimmiten reaktiot tulee noiden bloggareiden mielestä niistä voiteiden muista aineksista. Vauvoille ja pienille lapsille suositellaan mineraalisuojia ihan siksi, ettei ne imeydy ihon läpi, ja siitä ei ole ihan varmaa tietoa miten hyvin ja nopsaan pikkuihmisen aineenvaihdunta putsaa kemialliset suojat elimistöstä. Sekin oli tosin ihan hyvä pointti, että avobentsoni ja kumppanit on olleet iät ajat käytössä, ja niille altistuneet sukupolvet vaikuttais pysyneen terveinä. Ympäristönäkökulmaan en uskalla koskea... periaatteessa etenkin sinkki on vesielämälle vähemmän myrkkyä, mutta mitkä sitten lienevät eri ainesten tuotantoketjujen ympäristövaikutukset, mene ja tiedä.
20
Ihonhoito / Vs: The Ordinary - ja muut Deciemin tuotelinjat
« Uusin viesti kirjoittanut jeba 07.04.21 - klo:14:05 »
^ Minulla ei Argireline tuonut mitään näkyviä tuloksia ja olenkin sittemmin päätynyt hakemaan sen botox efektin ihan oikeasta piikistä. Jossain vaiheessa testailin, jos Argirelinen avulla botoxin vaikutus kestäisi kauemmin, mutta en kyllä huomannut siihenkään mitään vaikutusta.

Näin olen itsekin suunnitellut, lähitulevaisuudessa jossain vaiheessa ensimmäiselle piikille. Sen ainakin tiedetään toimivan, sen sijaan että käyttäisi rahat kymmeniin erilaisiin seerumeihin ja miettisi että tekeeköhän tämä nyt jotain.
Sivuja: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »