Kirjoittaja Aihe: Värinhaalistusvinkkejä  (Luettu 547903 kertaa)

Poissa Neve

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 843
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #570 : 30.07.12 - klo:09:32 »
Länttäsin viime viikolla punaisen suoravärin 4-5-asteisen perusruskean päälle. Ekaks tykkäsin, mutta sitten ei tuntunutkaan omalta. Aloin haalistella syväputsarilla ja muhittelin oliiviöljyllä. Väriä lähti, muttei toivotusti.

Tänään aamulla sitten marssin apteekkiin ostamaan askorbiinihappoa. Tein ekaksi yhden käsittelyn tukalle. Väriä lähti tosi reippaasti.. Sen innoittamana tein vielä perään toisen ja olin ihan myyty! Punainen haalistui tosi hyvin. Tukka oli ennen operaatiota sellanen shokkiviininpunanen, auringon valossa jopa voimakkaasti pinkkivioletin sävyinen, tän hetkiseen makuuni ihan liian räikeä ja väärä sävy. Helpotti oloa kummasti kun pinkki vaahto lirisi viemäriin ja tukka on nyt hillitymmän sävyinen, punertavan ruskea, tosi luonnollisen näköinen väri jo :)

Suosittelen muillekin suoravärien kanssa kamppailijoille tuota askorbiinihappo-käsittelyä!  :ts
Mala Belen

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #571 : 30.07.12 - klo:16:23 »
Päätin loppukesän kunniaksi pamauttaa hiukset taas ruskeiksi. Vaaleat olivat rasittavaakin rasittavammat ainaisen tyvikasvun vuoksi. Tukka katkeili aina enemmän tai vähemmän eikä kasva käytännössä ollenkaan koska kaikki mikä kasvaa, tippuu saman verran pois kun latvat ovat niin kovin haurastuneet.  Päätin säästää itseäni ja kukkaroani jättämällä esipigmentoinnin väliin. Mahdollista vihreyttä ehkäisten laitoin 11-1-asteiseen tukkaani L'oréalin Préférence sävyn 5.3. Nyt tällä hetkellä kun väri on päässäni, se näyttää lähinnä punaiselta! Voi *******  :# En halua punaruskeaa missään  nimessä ja se on totta puhuen viimeinen jonka kuvittelin lopputuloksen olevan, kun yleensä vaaleasta tummaksi värjättäessähän tulee yleensä liian vihreä!? Menen kohta huuhtelemaan värin pois ja kerron sitten onko lopputulos "ketunhäntä" vai mikä... Toivottakaa onnea :'(

Mala Belen

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #572 : 30.07.12 - klo:16:33 »
Päivitystä: lopputulos ei ollut ihmeekseni yhtään punainen, ehkä hitusen kuparikultaan vivahtava ruskea  :T Olen ihan ok tyytyväinen lopputulokseen.

Poissa Pähkinä

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1731
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #573 : 30.07.12 - klo:16:47 »
^ Omaa aiempaa viestiään voi muokata julkaistun viestin oikean yläkulman modify-toiminnolla. Tämä on suositeltavaa etenkin jos jatkaa juttua samasta aiheesta ja vielä suhteellisen pian edellisen viestin kirjoittamisen jälkeen.  :)

Poissa Memi

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 78
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #574 : 05.08.12 - klo:12:49 »
Kävi värjäyskatastrofi, muutama päivä sitten värinpoiston jälkeen iskin tukkaani Casting Creme Glossin 550 ja se veti aivan punaseks vaikka tavote ei tosiaan ollu punanen. Oon sen jälkeen pessy hiukset pari kertaa normaalisti ja syväpuhdistavalla . Äsken sitten muhittelin syväpuhdistavaa päässä tunnin verran ja huuhteluvesi oli sen jälkeen aivan punasta, jee! Huuhtelin sitä sit aika kauan ja vesi oli kirkasta. No, sen jälkeen pistin Joicon IHT:n muhimaan toiseksi tunniksi että hiukset sais vähän kosteutta takasin, ja kun sitä huuhtelin pois niin vesi oli jälleen ihan punasta :D Yöks aattelin pistää öljymuhitukset ja kattoo miten se auttais.

edit: herranjestas mutta IHT osottautukin oikeeks tehoaineeks! Levitin sitä siis vaan latvoihin ja luonnonvalossa näkee ihan selvästi miten latvat on nyt keskiruskeet, oikeestaan semmoset sameen vaaleenruskeet ja tyvi ja päälliosa helottaa vielä enemmän punasena kun ruskeena. Sitten kun toi tyvikin ois vielä samanlainen kun latvat niin voisin lätkästä CCG:n 513 päähäni ja toivoo parasta :D
« Viimeksi muokattu: 05.08.12 - klo:13:24 kirjoittanut Memi »
1b M ii

leuka - hartiat - olkapäät - APL - BSL - midback

hiushullu

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #575 : 12.08.12 - klo:21:38 »
Nyt tarviis viisaampien apua  :) mulla on tässä vaalennusoperaatio meneillään, lähtönä oli ruskea vaaleilla raidoilla. Oon tehny yhen värinpoiston ja sit laitoin sellasen tummanvaalea kultatuhka värin tähän päälle ja ihan kiva ja kylmä väri tuli. Mut miten on, kannattasko mun haalistella tätä väriä tässä ennen seuraavaa värinpoistoa, vai paljastaako se sitten taas tota oranssiutta minkä toi väri kivasti peitti?

Zoppa

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #576 : 13.08.12 - klo:09:54 »
Oranssi pois hopeashampoolla. Esim BC Bonacurea päähän 20min.
Omalla kokemuksella se perinteinen blondauksen jälkeinen kusipää muuttui ihan blondiksi jossa muutama vaaleanpunainen raita, joten suosittelen.
Väriä on helppo haalistaa miksei myös syväputsarilla niin kokemukseni mukaan myös apteekista saatava askorbiinihapolla (c-vitamiinia säilöntään?).
Itse värjäsin tukan, pärähti ihan liian tummaksi. Annoin olla viikonlopun kuitenkin ja kotona lätkäisin päähän syystä tai toisesta askorbiinihapolla ryyditettyä hoitoainetta (piti poistaa kaikkea ylimääräistä tukasta ennen blondausta muistaakseni, kun vedessä on paljon metalleja, ettei tukka taas pala)
Istuin saunassa hoitis päässä noin 20min ja huuhtelin ja ennen viikonloppua laitettu kestoväri oli lähtenyt miltei ihan kokonaan pois, eipä tarvinnutkaan blondata :)

Poissa beachbunny

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 683
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #577 : 21.08.12 - klo:18:49 »
Tää askorbiinihappokäsittely kiinnostaa mua. Siis laitoitko ihan pelkästään veteen sekotettu  a-happoa vai hoitoaineeseen sekotettua ennen ku menit saunaan, ja oliko sillä saunaan menolla joku dramaattinen vaikutus, kun huomasin että olet kahteen kertaan sitä askorbiinia laittanu ?

Mitä apteekin askorbiinia se oli, millä nimikkeellä ?

Poissa DiiDii

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 129
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #578 : 21.08.12 - klo:21:17 »
se on ihan askorbiinihappo nimellä, pienissä valkeissa pusseissa ( 20g) maksaa 2-3e pussi, meijän apteekista löyty sekalaiset hyllystä.

Poissa Suvivilja

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 454
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #579 : 22.08.12 - klo:12:03 »
^ Löytyy myös mm. iherbistä, haulla vitamin C crystals tai ascorbic acid, esim. http://www.iherb.com/Now-Foods-Vitamin-C-Crystals-8-oz-227-g/413 (valtava purkki eli rittää pitkäksi aikaa, eikä tarvitse erikseen ostella c-vitamiinitablettejakaan syksyn ja talven varalle ;))
* 1b F ii *

Poissa Elna H

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 42
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #580 : 22.08.12 - klo:18:58 »
Voi apua!  :D
Tänään päätin kyllästyneeni (kokonaan suoraväreillä värjätty) punainen+violetti+sinimustat dippilatvat-hiuksiini tarpeeksi, ja koittaa poistaa väriä ja päästä takaisin neutraaliin ruskeaan. Ensin laitoin päähäni kookosöljyä ja annoin sen vaikuttaa n.2h. (Lisäsin tässä välissä hunajaa päähäni, mutta totesin viidessä minuutissa olevani sille allerginen ja siirryin pesuun.) Suunnittelin peseväni öljyt pois CO-pesulla, mutta huomasin hoitoaineiden loppuneen täysin! Ei tippaakaan mitään jäljellä. Eli pesu kahdesti syväputsarilla. Tulos oli tässä kohdassa yhä selkeästi punainen ja tummat latvat, vaikkakin vaahto oli kirkaan puna/violetti/sinistä.

Ajattelin laittavani päälle enää vihreän suoravärin, joka taittaisi punaista vielä lisää pois. Ja *****se mitään tehnyt! Aivan täysin pigmentitöntä kamaa. Annoin vaikuttaa kuitenkin hoito-ominaisuuksien puolesta vajaan tunnin. Päätin jatkaa värinpoistoa huomenna.

Kuitenkin kun hiukseni olivat kuivuneet jo lähes kokonaan, katsoin peilistä punaista hiuksistoani ja peruin aikaisemman luovutukseni ja lätkin kuivaan hiuksistooni lisää syväputsaria (kun en omista muutakaan shampoota tällä hetkellä. Ai, miten niin varastot tyhjillään  ::)) Raivon vallassa muistin myös omistavani C-vitamiinitabletteja eli askorbiiniä ja murskasin ne tahnaksi ja heitin nekin vielä sekaan. Tämä saa nyt vielä hautoa päässäni tunnin-pari. Tulen sitten kohta takaisin itkemään, kun ei nämä värit lähteneet vieläkään  ;D

Päivitystä: Noh, niinhän siinä kävi kuin arvelinkin. Vesi valui hiuksista aluksi ruskeana (kun laitoin sen vihreän suoravärin) ja sitten vielä lopuksi selkeän punaisena/violettina. Siinä kun katselin valuvaa vettä, olin niin varma että väri olisi haalistunut paljon mutta eihän se ollutkaan :P En ymmärrä miten väriä voi lähteä niin paljon pois hiuksesta ilman että punainen näyttää edes haalistuneelta! Sitten vain suunnittelemaan seuraavaa rääkkiä...
« Viimeksi muokattu: 22.08.12 - klo:21:31 kirjoittanut Elna H »

Poissa nukka

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 753
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #581 : 26.08.12 - klo:17:02 »
Onko mitään keinoa haalistella vanhaa väriä ilman värinpoistoa tai muutakaan kemiallista käsittelyä?

Tahtoisin pikkuhiljaa vähän vaaleammaksi hiuksia. Tällä hetkellä ovat ehkä jotain kutostasoa ja vähän vaaleampia raitoja seassa. Olisi kiva jos saisi edes ihan vähän vaaleammiksi ennen seuraavaa kampaajareissua.
blogi - hius- ja kauneusjuttuja, kasvispainotteista ruokaa, koiria ja luontoa.

Iherb alekoodi: VED234

Poissa vadelma

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 53
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #582 : 03.09.12 - klo:21:45 »
Piti tulla riemuitsemaan omaa kokemusta.  ;D

Useampi vaalennus ja kesän aurinko oli saanut tukkani vitivalkeaksi ja halusin hieman luonnollisempaa vaaleaa. Niimpä värjäsin Lorealin Preferencen 10 sävyllä (joku skandinavian vaalea) ja lopputulos oli ihan muuta mitä odotin. Vaikka pidin väriä päässä 10 minuuttia suositeltua lyhyemmän ajan, väri imeytyi liiankin hyvin ja lopputulos oli n.8-tasoinen vihertävän tumman harmaa... Muutama vuosi sitten olisin hautautunut itkemään vällyjen väliin ja kieltäytynyt menemästä ihmisten ilmoille tai juossut pää kolmantena jalkana ostamaan vaalennusainetta koko tukkaan. Kiitos ahkeran juurestelun hetken järkytyksen jälkeen osasin toimia fiksummin.  :ts Muutama pesu Herbinan syväpuhdistavalla ja zx-tyrniöljyhoitoa päässä kerran n. 30 minuuttia, kaikki harmaus on kadonnut ja tukka on haalistunut mukavaksi tasaisen vaaleaksi ilman lisävivahteita.

Hyvä näin. Nyt kun tajuaisin vielä pysyä erossa noista neutraaleista tai tuhkavivahteisista väreistä, kun vetävät aina harmaaksi.

vaalennettu long bob

Poissa naanna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1450
 • 3B M ii
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #583 : 12.09.12 - klo:15:17 »
Tuo Ishamaelin tässä ketjussa mainitsema syväputsari-haalitus todellakin toimii! Olen nyt kahtena iltana levittänyt Herbinan syväputsaria ensin kuiviin hiuksiin ja antanut vaikuttaa 30 min. Sen jälkeen lisään vettä, vaahdotan ja annan vaikuttaa toiset 30 min. Sitten huuhtelen ja lisään vielä tunniksi tehis + öljy -sekoituksen ja väri on todellakin haalistunut jo kahdessa päivässä ihan kiitettävästi! Veikkaisin, että kolmannen käsittelyn jälkeen lopputulos vastaa suunnilleen vaalennuspesua, millä viimeksi haalistelin väriä. Tämä keino on vaan paljon tukkaystävällisempi.

Miska

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #584 : 14.09.12 - klo:12:55 »
Nyt on todellinen tukkapulma! Yleensä yritän itse ratkoa pitkälle näitä ongelmia, mutta nyt on pakko saada neuvoja niiltä jotka tietävät paremmin, (jopa kampaaja ihmeissään):

Tulin kampaajalta ja tarkoitus oli saada oma maantienharmaa takaisin. Hiukset ovat kuitenkin värjäyksen jälkeen 1-2 astetta tummemmat mitä oma luonnollinen väri. Oma väri on lähimpänä ehkä 7.1 tai hieman vaaleampaa. Nyt ovat sellaiset vaalean maantienruskeat. Olen yrittänyt palstan neuvoilla haalentaa hiuksiani, ensiksi öljyillä ja sitten syväputsarilla.  Hiukset ovat nyt viikossa haalistuneet jonkun verran entisestä, mutta nyt viimeisten pesukertojen aikana ne eivät enää kovin tunnu haalistuvan.

Jouduin viikko sitten leikkaamaan hiukset kampaamokäynnillä noin kymmenen senttiä, sillä edellisiin (monta vuotta vaalennettuihin hiuksiin) oli tullut taakse iso lovi ja hiukset olivat katkenneet sieltä yli kymmenen senttiä edellisen vaalennuksen yhteydessä, joka oli Naturginin vaalein tuhka muistaakseni, eli ei mitään värinpoistoa. Hiukset tosiaan katkesivat juuri sen vaalennuksen yhteydessä, suihkussa lähti iso tuppo hiuksia. Tätä ennen olin vuoden sisällä vaalentanut harvoin, joka kolmas kuukausi. Myös sitä edellisellä kerralla kampaajalla käydessäni vaalentamassa, hiuksista tuli sellaisia kovia kasoja (samoin ne kovettuivat samanlaisek käydessäni huonommassa vedessä uimassa Espanjassa), vähän niin kuin kävisi suihkussa ja menisi sen jälkeen pakkasella ulos jolloin ne jäätyy  0_0
Ennen värjäystä kampaaja vielä kehui, että hyvässä kunnossa hiukset..  Tuolloiseen hiusten kovettumiseen en tiedä syytä. Katkeilun syynä saattaa osittain olla ainakin metallikertymät hiuksissa, koska hiukset olivat juuri takaa vihreät, josta ne eniten katkeili. Suihkussa pään asento on kuitenkin mulla sellainen, että suurin osa vedestä osuu juuri tohon hiusten takaosaan. Ponnareita en käytä.

Nyt hiukset ovat hyvässä kunnossa, eikä tähän 6 asteen väriin hiukset reagoinneet viimeksi kampaamossa käydessä olleenkaan oudosti, vaikka väri laitettiin ennen hiustenleikkuuta. Tosin vihreääkään ei enää näkynyt, vaikka liekkö johtunut siitä katkeilusta. Mietinkin tässä, että uskaltaakohan tätä enää sitä yhtä/kahta astetta yrittää enää vaalennuspesulla tehdä ja tuleeko siitä silloin ollenkaan oman värin tyyppinen vai onko pakko päälle laittaa kestoväri jota ei ilmeisesti myydä suomessa kun oma sävy on hyvin maantienharmaa, lähinnä 7.1 ja ehkä 8.1 välillä (enemmän kuitenkin 7.1). Värjäys vielä entisestään voi haitata hiusta etenkin jos hiukset reagoivat oudosti  ???