Kirjoittaja Aihe: Värinhaalistusvinkkejä  (Luettu 560610 kertaa)

Poissa Pähkinä

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1505
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #210 : 25.08.08 - klo:18:22 »
^ Vaalennuspesuhan ei samalla tavalla kuivata hiuksia kuin kunnon värinpoisto, joten voithan kokeilla ensin sillä, ja mikäli tehot eivät riitä, niin sitten laittaa kunnon värinpoiston. Itse sain kerrostunutta väriä jonkin verran pois tuolla pesulla, mutta pinttyneimmiltä alueilta lähti aika niukasti (lähtötaso oli tummimmillaan 3/4-tasoa). Väri irtoaa varmaan paremmin mikäli ei ole kovin pahasti ja tiukasti kerrostunutta. Itse jouduin tuon perään laittamaan kunnon värinpoiston, joka tuntuu kuitenkin - onneksi! - rasittaneen hiusta suht maltillisesti  :) .

nuuki

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #211 : 25.08.08 - klo:21:24 »
Vaalennuspesu:
30 ml kuuma vettä
30 ml hapetetta
10 ml vaalennusjauhetta
15 ml shampoota
Pitkiin hiuksiin voi joutua tekemään kaksinkertaisen annoksen. Annetaan vaikuttaa hiusissa vaalenemisen mukaan (5-15 min).

Hiukseni ovat pitkät ja värjätty viimeisen vuoden aikana lähinnä kampaamon ja marketin kestoväreillä 3 ja 2. Nyt viimeisimmästä värjäyksestä on pari kuukautta ja väri on (auringon ansiosta...) haalistunut. Löysin kaapista Garnier Highlight Kitin M2 vaaleille hiuksille ( ??? miksi ihmeessä olen tuollaisen joskus ostanut  ??? ). Paketti sisältää 10g vaalennusjauhetta ja 20ml kehitevoidetta.

Kysymys kuuluu: mitenköhän sovellan tätä tuohon ohjeeseen? Kannattaako kokeilla muuten samaa mutta jättää sen kehitevoiteen määrän tuohon 20ml ja toisaalta lisätä syväpuhdistavan shampoon määrää esim. 30 millilitraan?

Ja tuo kaikki sitten kuiviin hiuksiin, vaikutusaika 10-15min ja sen jälkeen poispesu + tehohoito? Tavoitteena ei ole mikään hurja vaalennus, lähinnä halu kokeilla mitä tapahtuu - josko sitten vaikka innostuisi värjäilemään vaihteeksi jollain hieman vaaleammalla värillä  :D

Poissa lillamilla

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1316
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #212 : 04.10.08 - klo:16:07 »
Minulla oli 9 asteinen tuhkanvaalea tukka. Menin kampaajalle saamaan tukkaani hunajan sekä vaalean ruskean, karamellin sävyjä. Lopputulos muistuttaa lähinnä koiran ripulia taikka linnun oksennusta: punaruskeaa jossa vaaleampia raitoja. Totta vie haluan tästä eroon! Kiitos aikaisemmista vinkeistä kaikille. Menen nyt heittämään öljyä päähäni ja sitten syväpuhdistelen ( jos vielä pieksäisi itseään nokkosilla tai hakkaisi raipalla: se on sulaa hulluutta maksaa satasta siitä että kokee itsensä rumaksi).
**************************
viiden päivän päästä
Tilannetiedotus: öljyllä tukka ei muuttunut miksikään. Ostin sitten ( käytyäni ensi kolme kauppaa läpi, joissa ei yhdessäkään myyty syväpuhdistavaa) VO5 syväputsarin, jonka laitoin kuivaan tukkaan, pidin kaksi tuntia. Päänahkaa kihelmöi hieman, kuin olisi jäätä päässä.  Tukka oli takussa kuin mikä. Väriä lähti jo aika tavalla. Takaa tukka on ruskeampi noin 7-8 tasoinen, harmaa sävy. Edessä vaaleat raidat noin 9 tasoa. Laitoin O&H sekä Joicon rekun sekoituksen pariksi tuntia.

Toistin eilen, nyt pidin syväputsaria tunninn + tunti tehistä johon sekoitin Goldwellin kultaista väriä tehostavaa hoitista.  Vaikutusajan lopulla tungin päälle Goldwellin suoravärin 8.0. Se teki vaaleammista raidoista punertavat, takana on harmahtavan sävyistä vaaleaa ruskeaa jossa tietyssä valo kuitenkin kultainen hohde.

Mitä tapahtuu jos laitan päähän vaalennuspesun? Meneekö punaiseksi?

Käytössäni on Igoran suoraväreistä 9-5-4 Samppanja ja 9-5-5 Savanninvaalea sekä 9-5 Kasmir. 9-5-4 on vaalea beige ja 9-5-5 on vaalea kulta, 9-5 on "pastel natural blonde".  Lisäksi kotoa löytyy jääkukka eli yrkyn harmaa.
Saako näillä mahdollisen punaisen pois ja miten käy harmaaruskealle takaosalle?
« Viimeksi muokattu: 08.10.08 - klo:13:57 kirjoittanut lillamilla »
2a /b F ii. Hunajanvaalea, lapaluille yltävä hennon kiharainen tukka. Kuva hiuslaatuketjun sivulla 11.

Poissa Ishamael

 • Parturi-Kampaaja
 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 538
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #213 : 09.10.08 - klo:10:46 »
En minäusko että punaiseksi tai ede sorannsiksi menee, jotkut kohdat luultavasti kuitenkin enemmän tai vähemmän kellertäviksi.
Harmahavat, eli likaisen väriset kohdat johtuvat siitä ettei niissä ole tarpeeksi lämpöä, se aiheuttaa vaaleita hiuksia tummennettaessa epämääräisen ja likaisen väriset sävyt.
Siniset, vihertävät ja harmahtavat sävyt onneksi poistuvat hiuksista kuitenkin kaikista nopeiten ja vaalennuspesulla parissa minuutissa.
Ensin voisi kokeilla oikeastaan ihan valennusjauhe-kuumavesi-shampoo sekoitusta joka purkaa keinäväriä mutta ei muuta väriä niin radikaalisti ja vaalenna keltaiseksi samalla tavalla kuin hapetteellinen pesu.
Jos tuon teho ei riitä, niin sitten vasta hapete-jauhe-shampoo sekoitus.
Kannattaa antaa sen myös vaikuttaa kyllin kauan, että jo ihan paljaalla silmällä näkee että tummimmat kohdat ovat puhdistuneet.
Noita taittovärejä kannattaa katsoa vasta sen jälkeen mitä kannattaa laittaa, kun näkee loputuloksen.
Savanninvaalea ja vaalea beige ovat ainakin hyviä vaihtoehtoja.
Dark nights, silvery moon in the frozen sky.
Black cape over the world where nobody waits the dawn, thats where i live.
-Ishamael, betraitor of hope-

Poissa lillamilla

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1316
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #214 : 09.10.08 - klo:22:12 »
Kiitos neuvosta Ishamael. Susta voi  olla aika rasittavaa vastailla tällaisten pölkkypäiden ongelmiin.

Pistin tänään vaalennusjauhe-syväputsari-vesi yhdistelmän päähän. Pidin reilut 4  minuuttia kunnes alkoi näyttää sille että tukka on tosi vaalea. Pesin ja tadaa: kaunis tizianinpunainen. Tässä istun hoitis päässä ja sitten laitetaan beigeä. Sinällään tämä punainen ei haittaa, kun tykkään väristä mutta lauantaina on iltajuhlat joihin tarkoitus laittaa turkoosi mekko ja tää punainen on ehkä liian pomppaava sen kanssa. ( vaihda mekkoa sanoo järki mutta lukkituneet ajatuskuvioni eivät anna periksi ). Tekemäni virhe oli se, etten pitänyt ainetta tarpeeksi pitkään päässä vaikka niin nimenomaan neuvottiin. Tyhmästä päästä kärsii tukka, vai miten se nyt oli.
Vahingosta oppii ja tämän kanssa nyt eletään. Katsotaaan vielä mitä sävyte tekee tälle. 

Edit. takana on  kaksi vaalennuspesua reilun viikon välein, hoitismuhitteluja ja Igoran color Gloss vaalean beigen käyttöä. Lisäksi sinistä karamelliväriä on tullut laitettua... toissailtana muhitin öljyllä ja sitten syväputsaria ja hoitismuhittelua ja tadaa: hiukseni ovat nyt lämpimän sävyiset vaaleat, muutama ruskean-punertava raita näkyy edelleen.
« Viimeksi muokattu: 21.10.08 - klo:11:58 kirjoittanut lillamilla »
2a /b F ii. Hunajanvaalea, lapaluille yltävä hennon kiharainen tukka. Kuva hiuslaatuketjun sivulla 11.

Poissa Neriana

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2422
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #215 : 14.10.08 - klo:14:39 »
Siis selventäkää juurekset.. Täältäkin olen lukenut että vaalennuspesua hellävaraisempi vaihtoehto on värinpoisto.. Siis täh? Eikö värinpoisto ole ehdottomasti se kaikista rankin?

Ja millä siis säästän hiusparkoja eniten jos tätä täytyy saada 2 astetta vaaleammaksi?

Poissa Hue

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4509
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #216 : 14.10.08 - klo:15:06 »
Vaalennuspesu on hiuksille varmasti hellävaraisempi käsittely kuin hapettava värinpoistoaine eli vaalennus. Oma tukka ei tuntunut hapetteellisestakaan vaalennuspesusta sanovan mitään, vaikka alla on useampi rankka vaalennuskin. ::)

Ja kyllä, vaalennus on hiuksille ehdottomasti rasittavin käsittely mitä vaan voi tehdä.

Hiuksille (ilmeisesti) hellävaraisempi värinpoisto on pelkistävä värinpoistoaine. En tiedä missä mittakaavassa kampaamoissa tehdään pelkistäviä värinpoistoja. Suomessa siis ainoastaan kampaajat tekevät pelkistäviä värinpoistoja, ja tuskin niistäkään kaikki.
« Viimeksi muokattu: 14.10.08 - klo:15:07 kirjoittanut Emi-lyn »

Poissa Neriana

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2422
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #217 : 14.10.08 - klo:15:13 »
Soitin kaverilleni joka on kampaaja ja hän sanoi että värinpoisto on hellempi sillä se poistaa vain kemiallista väriä ja suuria vaalennuksia sillä ei pysty edes tekemään. Minulle on tehty raitoja joskus tällä menetelmällä, hän sen muisti, ja totta, hiukset eivät menneet siitä miksikään..

Poissa Hue

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4509
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #218 : 14.10.08 - klo:15:24 »
Eli kampaaja ystäväsi on tehnyt hiuksillesi pelkistävän värinpoiston. ;)

Värinpoistoja on siis kahdenlaisia, pelkistäviä ja hapettavia. Hapettava värinpoisto eli vaalennus on se tavanomaisin ja kaikista eniten hiuksia kuluttuva käsittely. Sitten on erikseen pelkistävä värinpoisto, joka ei ole hiuksille niin rankka käsittely, mutta ei myöskään välttämättä yhtä tehokas kuin hapettava värinpoisto eli vaalennus.

Itsekkin tykkään pitää termit erillään niin, että värinpoisto käsittäisi vain pelkistävän värinpoiston (josta kampaaja kaverisi puhuu) ja vaalennus olisi vain vaalennus. Mutta esimerkiksi marketissa värinpoiston nimellä kulkevat aineet ovat vaalennuksia.

Poissa Lingon

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 308
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #219 : 25.10.08 - klo:12:38 »
Täällä on ollut aiemmin puhetta syväpuhdistavan shampoon käyttämisestä värin haalistamiseen. Kokeiltiin kaverin kanssa eilen ihan tavallisella shampoolla syväpuhdistavan sijaan ja tuntui toimivan ihan yhtä hyvin. Shampoo siis kuiviin hiuksiin, odottelua, hieman vettä sekaan + varovaista hieromista, jälleen odottelua ja lopuksi huuhtelu. Vesi oli huuhdellessa melkein tummanruskeaa, ja hiukset vaaleni huomattavasti. Shampoona oli Glissin Liquid Silk.

Poissa sininen kissa

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 287
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #220 : 08.01.09 - klo:16:38 »
Täällä on ollut aiemmin puhetta syväpuhdistavan shampoon käyttämisestä värin haalistamiseen. Kokeiltiin kaverin kanssa eilen ihan tavallisella shampoolla syväpuhdistavan sijaan ja tuntui toimivan ihan yhtä hyvin. Shampoo siis kuiviin hiuksiin, odottelua, hieman vettä sekaan + varovaista hieromista, jälleen odottelua ja lopuksi huuhtelu. Vesi oli huuhdellessa melkein tummanruskeaa, ja hiukset vaaleni huomattavasti. Shampoona oli Glissin Liquid Silk.

Itsekin sain syväpuhdistavalla shampoolla haalistettua liian tummia raitoja, joita olin tehnyt Natural&Easy tummanruskealla (tosin hapetteen olin laimentanut puoleen). Laitoin Herbinan syväpuhdistavaa shampoota kuiviin hiuksiin, lähmin kosteilla käsillä, jotta imeytyi kaikkialle hiuksiin. Pussi päähän ja vaikutusaikaa noin tunti. Sitten suihkuun, kunnon emulgointi ja vielä hetki odottelua. Muutaman kerran kun olin tämän toistanut, oli vaalentunut useita asteita. Toimii siis, jos väriä ei ole saatava hetkessä haalistumaan, eikä halua käyttää vaalennuspesua.
1a Mii. Liukkaat ja lasimaiset, vaalennetut solisluumittaiset hiukset. Kasvatusta BSL:ään. Lempisarjat XZ ja Joico.

Poissa Neriana

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2422
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #221 : 09.02.09 - klo:11:03 »
Ajattelin tänään lyödä tuota herbinaa päähän ja yrittää haalistella Goldwellin moussea.. (Joo ei tämä olekkaan nyt sitten hyvä (niille tiedoksi jonka kanssa olen asiasta jutustellut).

Toivottavasti haalenisi jonkun verran.

Poissa Margot

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1409
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #222 : 02.03.09 - klo:22:09 »
Mulla ei varmaan ikinä hellitä tämä ajatus, että mun nelosasteinen tukka on liian tumma. Haluaisin edelleen kokeilla ihan selkeästi ruskeaa, joka ei näyttäisi mustalta. Veikkaan, että kutosaste voisi olla sopiva, vaikka sen nimi onkin paketin kyljessä yleensä tummanvaalea. :P

Öljy- ja syväputsarimuhituksilla voi tietysti yrittää haalistaa, mutta niillä ei taida saada kovin suurta eroa aikaiseksi eikä mulla ole ikuisuuksia aikaa haalistella. Oma tukka on nimittäin 7-8-tasoinen, joten juurikasvu on aivan järkyttävä jo tälleen viisi viikkoa edellisestä värjäyksestä.

Vaalennuspesu ei viimeksi tehnyt juuri mitään, joten sitä en viitsi enää kokeilla. Mutta uskaltaako ihan oikeaa värinpoistoa edes ajatella BSL-pituiseen suht hyväkuntoiseen ja aika ohueen tukkaan? Ajatus kyllä hirvittää.

Yksi vaihtoehto olisi tietysti ruveta vaan värjäämään juurikasvua kutosella ja antaa latvojen haalistua ajan kanssa. Samalla tietenkin kaikenlaisilla muhituksilla haalistellen. Aika kauan joutuisi varmaan näyttämään hassulta, kun tyven ja latvojen väriero olisi selvä. Mutta ehkä tämä olisi kuitenkin se tukkaystävällisin tapa?

Truce

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #223 : 09.03.09 - klo:12:07 »
Minullakin vaalennusprosessi meneillään ja täältä löysin tuon syväpuhdistusvinkin jokin aika sitten. Nyt vaan mietityttää, että uskaltaako sitä lähteä syväputsareilla haalistamaan väriä... Minulla on ollut tummanruskeat hiukset useamman vuoden ajan ja nyt alan vaalentamaan vaaleanruskeaksi. Kävin toissapäivänä kampaajalla jossa hiuksiin laitettiin paljon vaaleita raitoja. Onko mahdollista, että ne raidat lähtevät tummenemaan tai katoavat jos muhittelen syväputsareita päässä? Kun kuitenkin tumman hiuksen päälle on värjätty. En haluaisi hyviä raitoja mennä pilaamaan...

anthon

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #224 : 09.03.09 - klo:13:09 »
terve,

tein toissaviikonloppuna mustiin otsahiuksiin kolme värinpoistoa, jonka seurauksena niistä tuli tummanoranssit. Sitten menin kampaajalle jonka tarkoituksena oli siis saada niistä vaaleat, joten hän vaalensi kaksi kertaa, toinen kerta 12% hapetteella kun latvoista ei tahtonut väri irrota. No, niistä tuli aikalailla toffeen väriset joka ei ollut tarkotus joten laitoin päälle pinkin shokkivärin. Latvat olivat kuivat ja katkeilivat ja katkeilevat vähän yhäkin vaikka aika hyvin oon niitä leikellyt mutta alkaa olemaan kohta ihan ok kunnossa.

Nyt kuitenkin haluaisin tän pinkin värin pois ja vaalentaisin vielä kerran, lähteeköhän se ajan kanssa ollenkaan ilman kemiallisia käsittelyjä kun on niin kuiva toi tukka tosta kohtaa? Ja edesauttaako siis toi lämpimässä rypsiöljyssä liottaminen + syväpuhdistava shampoo ilman että ne katkeaa lopullisesti? Ja voinko tehdä seuraavan käsittelyn esim. LIVEN vaaleimmalla sävyllä vai pitääkö vielä värinpoistojen kanssa leikkiä?