Kirjoittaja Aihe: Värinhaalistusvinkkejä  (Luettu 560617 kertaa)

papukaija

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #555 : 23.03.12 - klo:10:53 »
selvä, kokeilen ens kerralla jos osaan ;D

Poissa Pähkinä

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1505
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #556 : 23.03.12 - klo:10:56 »
^ Painat vain tuon edellisen viestisi oikean yläkulman modify-kohtaa, niin pääset muokkaamaan viestiä. Suositeltavaa, jos tavallaan vain jatkat edellisen viestin asiaa.  :)

papukaija

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #557 : 23.03.12 - klo:11:01 »
okei, kiitti vinkeist :)

Mala Belen

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #558 : 01.04.12 - klo:17:08 »
"Hunajavaalennus" -Eli aiheesta aikaisemmin kuulemattomana ja lukemattomana kysäisen vielä: Vaaleneeko tukkani jos lyön siihen hunajaa vaikka tunniksi-pariksi? Entä onko eri hunajalaatujen välillä eroa? Rakeista vai juoksevaa, tummaa vai maitomaisen vaaleaa?  :)

Poissa Sinimusta

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1551
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #559 : 02.04.12 - klo:14:07 »
^Kannattaa lukea vähän noita aikaisempia viestejä  ;) Vastaukset kysymyksiisi löytyy sieltä.

Poissa WilloTheWisp

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 313
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #560 : 11.05.12 - klo:20:37 »
Minä kokeilin kaksi kertaa hunajavaalennusta peräkkäisinä päivinä, sekoitin hunajaan vettä, kardemummaa, extra neitsyt oliiviöljyä (luin LHC:stä, että se olisi tähän hommaan paras) ja vain hieman kanelia kun pelkäsin mahdollista allergista reaktiota mitä joillekin on tullut. Oli kuin vettä vaan koko litku!  :( TOSI vaikea levittää päähän, päädyin lopulta dippaamaan tukkaa liejussa ja kaatamaan sen päähäni. Päällimmäiset hiukseni, jotka ovat oranssit, kirkastuivat ehkä hieman. Mutta alemmat hiukseni, jotka ovat punaiset, eivät haalistuneet yhtään >:( ja tätä punaista osiota nimenomaan halusin haalistaa/vaalentaa. Hiukseni ovat suoraväreillä värjätyt, joiden alla blondausta, niin luulin, että tämä olisi tehokkaampaa ollut.... ensi kerralla jos tätä vielä kokeilen, sekoitan mukaan jotain hoitoainetta vaikka LHC:ssä se kiellettiin  :D tai sanottiin, ettei lopputulos olisi niin tehokas jos mukana on myös hoitsikkaa. Ilmeisesti hunajavaalennusta pitäisi tehdä monta kertaa, että vaikuttaisi?

Kuinka olette haalistaneet väriä syväputsarimuhituksilla? Ihanko vain vaahdotus syväputsarilla, antaa sen olla päässä niin pitkään kuin huvittaa, sitten pesu pois? Saako syväputsarin sekaan sekoittaa vaikka öljyjä? Oma tukka on niin kauhean kuiva jo valmiiksi ja aina kun normaalistikin syväputsarilla pesee, menee narskuvan kuivaksi että ihan ällöttää :-X enkä haluaisi vielä ihan vaalennuspesuihin, mihin sekoitetaan vaalennusjauhetta ja hapetetta, siirtyä. Jospa saisi noita punaisia haivenia haalennettua hellävaraisemmin  :)

Poissa WilloTheWisp

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 313
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #561 : 15.05.12 - klo:16:19 »
^  Hyvin on vaalentuneet hiukset!  :) valitettavasti itsellä ei ole vajaata vuotta aikaa haalistella, haluan uuden värin päähän nyt heti  :P
Pesin äsken latvat Herbinan syväputsarilla, sitten vaahdotin uudestaan ja jätin päähän myssyn alle muhimaan 1,5 tunniksi (kun vähän unohtui ajankulu netissä ;D), pesin ja vaahdotin vielä kerran. Miksi tuota muhitusta poispestessä tuntui, että shampoo on imeytynyt latvoihin, tukka tuntui paljon sileämmältä ja paremmalta kuin vaahdotettaessa  ??? sitten kun kolmannen kerran vaahdotti, tuntui taas venyvältä hampulta.... vaahdot olivat hailakkaa vaaleanpunaista, että kai tästä jotain ainakin lähti... nyt istun cassia-hoitoaine-oliiviöljy-glyseriini -sekoitus päässä, koska tukka tuntui ihan hirveältä jo kosteana. Ehkäpä tämä tekee hyvää blondatuille juurillekin. Pitää kommentoida myöhemmin tapahtuiko punaisille osuuksille yhtään mitään kunhan tukka on kuiva.

Poissa versicolori

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 279
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #562 : 15.05.12 - klo:21:59 »
^Aivan ymmärrettävää ja onneksi muita, nopeammin tehoavia  keinoja löytyy, kokeilin taannoin haalistelua syväpuhdistavalla shampoolla aivan samalla tavalla  ;)

Poissa WilloTheWisp

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 313
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #563 : 16.05.12 - klo:03:41 »
Noh..... jaaah.... mitäs tähän nyt sanoisi, odotukset oli korkealla syväputsarin suhteen, mutta takimmaiset alimmat hiukset näyttävät viininpunaisilta  :-\  tyhmänä en tajunnut ottaa kuvia alkutilanteesta, nyt vähän vaikea arvioida, mutta kyllä tämä on tainnut vähän haalistua. On sellainen kirkkaampi punainen, päällishiuksien oranssi näyttää vuorostaan tosi kulahtaneelta ja samealta :D

Poissa Heidijohanna

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 165
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #564 : 13.06.12 - klo:16:07 »
Kokemus hunajamuhittelusta oranssia (punaisen jäljiltä) vaalentaessa.Eilen vesi (pitää olla tilattua vettä jonkin ohjeen mukaan),hunaja, oliiviöljy, kaardemumma,neilikka yhdistelmällä. Muhi n.4 tuntia tuorekelmun ja villapipon alla. Ehkä aavistuksen haalisti oranssia mutta vahvisti keltaista kun haalistui myösaikaisemmin laittamani lorkun Stockholm  :O


En nyt tiedä lähenkö uudestaan kokeilee... Aika sottaista hommaa...
Edit. Niin ja naapurit varmaan luulee mua kylähulluksi kun illan juoksin pyykkituvallapyykkiä laittamassa villapipo päässä :D
« Viimeksi muokattu: 13.06.12 - klo:16:09 kirjoittanut Heidijohanna »

Poissa tipitii

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 40
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #565 : 13.06.12 - klo:17:11 »
Kampaaja värjäsi 9-tasoisen blondatun tukkani kaksi päivää sitten. Tavoitteena oli kasi-tasoinen luonnollinen vaalea, mutta eikös vain lopputulos ollut kampaajalta lähtiessäni semmoinen tummimmilta osiltaan mukavan tummahko ruskea, ehkä jopa vitosta tai ainakin kutosta.  :#   Heti samana iltana aloitin haalisteluproggiksen. Ensiksi syväputsaria kuivaan tukkaan ja muhitus suihkumyssyn alla puoli tuntia ja päälle 20 minuuttia syväputsaria. Väri haalistui ehkä aavistuksen.

Eilen jatkoin projektia ja sekoitin seuraavan seoksen, jonka läträsin kuivaan tukkaan: n. 1,5 desiä oliiviöjyä, n. puol desiä System Fourin päänahkaa hellivää hoitsikkaa (muuta merkkiä en uskaltanut laittaa kun päänahka oli jo hiukan kuiva värjäyksestä) ja puoli desiä iherbistä tilattua kaakaovoi- jojobaöjyseosta. Hiukset siis aivan uivat öljyssä ja päälle kiedoin elmukelmua ja koko komeuden kruunasi villamyssy. Muhittelin seosta runsaan tunnin. Hiukset eivät tuntuneen ollenkaan öljyisiltä ( :o), joten skippasin shampoon ja laitoin vielä n. 10:ksi minuutiksi muhimaanS-factorin serious conditioneria.

Kuivana hiukset ovat haalistuneet mukavasti. Ainakin paikoin jopa yhden asteen. Sekin tietenkin vaikuttaa, että päänahkaan tarttuneet värijäämät lähtivät tällä muhittelulla pois. Olen kuitenkin tyytyväinen tuloksiin ja jatkan muhittelua. Suunnittelin, että ennen seuraavaa värjäystä laita colorB4:n, jos ei väri ole haalistunut tarpeeksi. Luulisi sen poistavan väriä tarpeeksi, kun ainakaan väri ei ole kerrostunut vaan ainoastaan kerran laitettu. Nyt yritän nauttia kuukauden ajan yllättävästä tummasta väristä ja haalistella hiljalleen. Katsotaan sitten...

Poissa julietjones

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 560
 • Elämässä tarvitaan rockia, korkoja ja hajuvesiä.
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #566 : 16.07.12 - klo:08:36 »
Eilen illalla tein elämäni ensimmäisen vaalennuspesun. Lähtökohta hieman haalistunut musta, tyvessä viisi senttiä enemmän haalistunutta, käytännössä omaa tummaa väriä.

Tein vaalennuspesun Poly Blonde raita-ainepaketin aineilla, sekoituksessa yksi 25 g jauhepussi, pari rkl shampoota (XZ Aito) ja pieni loraus hanakuumaa vettä. Vaahdotin seoksen koko hiuksiin, annoin vaikuttaa muutaman minuutin.

Lopputulos: selkeästi vaaleampi kauttaaltaan, näyttäisi vaalentuneen jopa pari astetta. Juurikasvua ei enää erota vaan koko hiuksisto on ruskea, seassa suklaanruskeita raitoja.

Oon aivan myyty, en uskonut että lopputulos voisi olla näin onnistunut, ei värinpoiston jälkeistä pakkovärjäystä. Ja tukkakin tuntuu vain aavistuksen kuivalta, ei ollenkaan rääkätyltä. :)

edit: tukka punersi jonkin verran ja halusin tasaisemman tuloksen, tein vielä toisen vaalennuspesun, tähän lisäsin myös vähän hapetetta. Lopputulos edelleen punertava (totta kai), mutta vaaleampi ja vähän tasaisempi. Sen päälle laitoin Poly Colorin keskivaalean, tukasta tuli tasaisen värinen. Edelleen hieman punertaa valossa mut menettelee, on tummahko ruskea, ei kuitenkaan mustanruskea. Nyt katson miten lähellä luomuväriä ollaan, värjäämisen lopettaminen houkuttelisi ajatuksena kovasti.
« Viimeksi muokattu: 23.07.12 - klo:19:49 kirjoittanut julietjones »
1b F ii. Lähestulkoon kaikki hiusvärit testattu, päädytty mustanruskeaan. Pitkäaikaiset suosikit: XZ-sarja, Joico K-Pak rekku + IH, Poly Color musta. Kasvatus takaisin pitkäksi käynnissä, nyt rikottu olkapäämitta.

haarapääsky

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #567 : 23.07.12 - klo:19:33 »
Näin kaupassa äsken hunajahyllyllä sitruunalla maustettua hunajaa! Olisikohan se tehokkaampaa hiusten vaalentamiseen vai kuivattaisikohan se hiukset ihan pilalle? Onko kukaan kokeillut tällaisen hunajan vaalennustehoja?

Poissa Hermione

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1143
 • "I´m sure we´ll all be great friends."
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #568 : 23.07.12 - klo:22:01 »
^ Hunajavaalennuksessa veden ja hunajan sekoituksesta syntyvä vetyperoksidi "kuolee" c-vitamiinilla. Eli sitruunavaalennus ja hunajavaalennus mielummin eri kerroilla, muuten hunajan vaalentava vaikutus jää minimiin. Muutenkin kannattaa välttää esim. aloe veraa sisältävän hoitoaineen sekoittamista hunajavaalennukseen. Aloe verakin on aikas c-vitskupitoista.
Hiukset keskiruskeat, luonnontaipuisat, 2b/cMii, tarkempaa esittelyä ja kuvia täällä.

haarapääsky

 • Vieras
Vs: Värinhaalistusvinkkejä
« Vastaus #569 : 26.07.12 - klo:18:11 »
No niin, hyvä etten sit ostanut turhaan sitä hunajaa! =) Tein eilen hunajavaalennuksen, sekotin hunajan veteen ja annoin olla n. 1 tunnin. Sitte sekotin siihen vähän kaardemummaa ja lämmitin mikrossa (jotta siitä sais jotain tehoja irti, koska unohin laittaa sen heti aluksi veden ja hunajan kanssa muhimaan..). Siihen seokseen pistin sitte extra neitsyt oliiviöljyä, sekotin ja länttäsin päähäni. kun seos ei tuntunut ihan riittävältä, pistin vielä lisäksi hunajaa kaikkialle hiuksiin ja sen jälkeen vielä öljyä, ettei se hunaja kuivahtaisi tukkaan inhottavasti. Sitten annoin olla jotain yli 2 tuntia päässä muovipussin ja pipon sisällä. Nyt kuivana kyllä huomaa, että hiukset on vähän vaalentuneet, mutta samalla punaisuus tuli esiin! :D no, eiköhän se punaisuus lähde kun vähän muhittaa hopeashampoota päässä.. :p