Kirjoittaja Aihe: Hiustenlähdöstä  (Luettu 590595 kertaa)

Poissa Neriana

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2684
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #450 : 01.08.11 - klo:12:03 »
Täällä myös ihan järkyttävä sulkasato käynnissä.. Harjaamalla hiuksia lähtee tukottain ja ravistamalla useampia jää käteen.. Onneksi tässä onkin mistä harventaa mutta alkaa ärsyttämään kun vaatteet, asunnon lattiat, sohvan selkänojat yms. kaikki on ihan täynnä hiuksia vaikka useamman kerran viikossa imuroi. Olen ollut ilman e-pillereitä n. kk päivät ja uskon että silläkin on osuutta asiaan.. Pitää varmaan kuitenkin käydä hakemassa biotin fortea apteekista, se on yleensä auttanut jonkin verran.

Poissa elisa-katriina

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 51
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #451 : 05.08.11 - klo:12:40 »
Minulta lähti hirveästi hiuksia n. 1,5 vuotta sitten, kun aloitin vahvan lääkityksen. Ainakin luulen, että lääkityksellä oli osuutta asiaan. Tein myös samoihin aikoihin elämäni ensimmäisen ja ainoan värinpoiston. En tiedä, voiko se aiheuttaa hiustenlähtöä ??? Menetin puolen vuoden aikana puolet hiuksistani ja nykyään ponnarin paksuus on enää 4-5cm eli tosi ohuet on hiukset nyt. Hiuksia ei enää lähde, mutta ei niitä kyllä ole kasvanut takaisinkaan. En ainakaan itse huomaa mitään uusia haituvia :(

Päänahkani on myös todella huonossa kunnossa, hilseilee, kutiaa ja punoittaa. Tuokaan ei varmasti auta hiusten kasvua. Toivon hartaasti, että hiukseni vielä kasvaisivat takaisin, mutta alan kohta menettää toivoni. Ostin nyt biotiinia ja huispohjaa rauhoittavaa naamiota ja ajattelin tehdä öljyhoitoja päänahalle joka päivä parin viikon ajan. Jos se ei auta päänahan kuntoon, niin pitää vissiin mennä ihotautilääkärille.
« Viimeksi muokattu: 05.08.11 - klo:13:52 kirjoittanut elisa-katriina »
2b/c F ii, hartiapituiset kuivuuteen ja pörröisyyteen taipuvaiset punertavan tummanvaaleat hiukset

Poissa malic

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 931
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #452 : 05.08.11 - klo:13:21 »
^Öljyhoitojen lisäksi kannattaa kokeilla perusvoidetta päänahkaan, vaikka ihan Humektania. Värinpoisto on tujua tavaraa, että en ihmettelisi, vaikka sekin hiustenlähtöön vaikuttaisi.
1bMii. Ehkä joskus tiedän mitä tahdon hiuksieni kanssa tehdä, siihen saakka kasvattelua.

Poissa d&c

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 873
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #453 : 05.08.11 - klo:15:02 »
Mun kokemukset hiustenlähdöstä ovat se, että hiuksia lähti hirmuisesti, kun olin vegaaniruokavaliolla.
Söin lisäravinteita samalla, mutta täysin maidoton ruokavalio näköjään ei toiminut. Proteiinia sain kohtuullisesti esim. soijajogurtista ja soijatuotteista, mutta veikkaanpa, että jäi saanti alakanttiin. Kuulostaa hullulta, mutta välittömästi lihan, kalan ja maitotuotteiden syömisen jälkeen loppui hiustenlähtö.
Nykyään syön proteiinia 1,2-2,0 g/painokilo, rasvaa enemmän ja lisäksi maitotuotteita paljon. Hiuksia ei lähde! Käytän nyt myös D-vitamiinia, kalaöljyä (sisältää E-EPA:a) ja monivitamiinia. Hiukset kasvavat huimaa kyytiä samalla.
I wake up, it's a bad dream,

Poissa Marylee

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 332
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #454 : 12.08.11 - klo:10:15 »
Eräässä apteekkituotteista kertovassa lehdessä Ihoakatemiassa toimiva ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Marge Uibu kehuu Renokinin tuotteita. Tuotteiden peptidit jäljittelevät luonnollisia peptidejä. Renokin-tuotteista hän sanoo: "Niiden vaikutukset näkyvät usein jo muutamassa kuukaudessa. Parturissa tai kampaajalla pitää käydä kaksi kertaa useammin." Uibun mukaan Renokinin suosiota on vahvistanut tulosten ohella se, että hoito ei tee hiuksia öljyisiksi. Niinpä tuotteet kiehtovat myös niitä, jotka eivät varsinaisesti kärsi hiustenlähdöstä, mutta kaipaavat vain tuuheampia ja pidempiä hiuksia. Todellisena tämän kesän hittituotteena Uibu pitää Renokinin uutta ripsien vahvistamiseen tarkoitettua tuotetta.

Renokinin tuotteet ovat seuraavat:
Shampoo 150 ml hiusten lähtöön (teho todettu kliinisissä tutkimuksissa)
Renokin 110 ml hoitoaine
Renokin Revitalizing Solution 60 ml hoitoliuos hiusten lähtöön
Renokin Lash Lash 2 ml ripsien hoitoaine

Samaisessa apteekkituotteita mainostavassa lehdessä on mainos myös uudesta Plantur39-kofeiinihiustenhoitosarjasta hormonaaliseen hiustenlähtöön. Ne ovat miedosti hajustettuja.
Plantur39 kofeiinishampoo hennoille ja hauraille hiuksille 250 ml
Plantur39 kofeiinishampoo värjätyille ja käsitellyille hiuksille 250 ml
Plantur39 kofeiinihoitoneste 200 ml
Plantur39 -tuotteet ovat myynnissä vain apteekeissa
« Viimeksi muokattu: 12.08.11 - klo:10:59 kirjoittanut Marylee »

Poissa Marylee

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 332
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #455 : 12.08.11 - klo:12:23 »
Ja sitten tällainen juttu:

Polyamiinit saattavat auttaa kaljuuntumiseen
Itä-Suomen yliopiston tutkijat ovat onnistuneet aktivoimaan hiirten karvankasvua elimistön luonnollisestikin tuottamien polyamiinien avulla.

Havainnon avulla pystytään ehkä tulevaisuudessa kehittämään ihmisillekin hiustenlähtöä estäviä tuotteita.

-Tietyt elintarvikkeet sisältävät runsaasti polyamiineja, ja siten hoitomuotona voitaisiin käyttää ruokavaliota, tai esimerkiksi polyamiineja sisältäviä shampoita. Stabiileilla polyamiinijohdannaisilla voisi olla käyttöä myös lääkehoidossa esimerkiksi voiteena, sanoo erikoistutkija Marko Pietilä..

Polyamiinipitoisuus on korkeimmillaan karvankasvuvaiheessa
Pietilän tutkimusryhmä on aiemmin osoittanut, että solujakautumiselle välttämättömien polyamiinien pitoisuus hiirten ihossa on korkeimmillaan juuri aktiivisessa karvankasvuvaiheessa
– Lisäksi olemme osoittaneet, että ihon polyamiinipitoisuuden keinotekoisella nostamisella biologisesti stabiililla spermidiini-johdannaisella voidaan aktivoida hiirten karvankasvua kesken karvan lepovaihetta, sanoo Pietilä.

Hiusten ja karvojen kasvu on syklistä, jossa aktiivista kasvuvaihetta seuraa karvatupen surkastuminen ja lepovaihe. Tämän uudistavan syklin ansiosta yksittäinen hius voi elää koko ihmisiän. Avainasemassa karvatupen uusiutumiselle ovat karvatupen kantasolut, joiden aktivoituminen lepovaiheen loputtua saa aikaan uuden karvatupen muodostumisen.

Hiusten harveneminen yksilön vanhetessa taas johtuu yksittäisten hiusten aktiivisen kasvuvaiheen lyhenemisestä, jonka vuoksi kasvavien hiusten suhteellinen määrä vähenee.

Spermidiini aktivoi kantasoluja
Ryhmä on mukana kansainvälisessä tutkimuksessa jossa on jo osoitettu, että myös ihmisistä eristettyjen hiustuppien aktiivista kasvuaikaa voidaan pidentää luonnollisella polyamiinilla, spermidiinillä.

Merkittävää oli, että spermidiini aktivoi kantasoluja sekä soluviljelmässä että hiustupessa.

Näyttäisikin siltä, että polyamiinit vaikuttavat hiusten kasvuun säätelemällä hiustupen kantasolujen aktiivisuutta, ja siten säätelevät hiuksen aktiivisen kasvuvaiheen kestoa.

– Tarvitaan kuitenkin vielä runsaasti tutkimusta ennen kuin voidaan sanoa, että polyamiineista olisi apua esimerkiksi ennenaikaisen kaljuuntumisen hoidossa.

Polyamiineja on runsaasti muun muassa vehnänalkioissa, tummassa riisissä, vihreässä paprikassa, pähkinöissä, soijapavuissa, vihreässä teessä, herkkusienissä sekä kanan-, sian- ja naudanlihassa.

elllu

 • Vieras
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #456 : 13.08.11 - klo:14:21 »
Poikaystava kyselee minulta neuvoa hiustenlahtoon, mutta en tiia, miten voisin auttaa :-\ Ikaa hanella on 30, ja hiustenlahtoa on jatkunut 5 vuotta. Kaljuja laikkia ei ole, mutta paalaella hiuksisto on huomattavasti harvempaa kuin muualla ja paanahka pilkistelee valeista.
Hanella on kuulemma aina ollut jonkin verran stressia toiden ja opiskelujen kanssa, eika se tule lahivuosina ainakaan vahenemaan.
Sain hanet sentas lopettamaan Pantenen kayton ja siirtymaan The Body Shopin sulfaatittomaan Rainforest Moisture shampooseen, mutta se kuulema saa hiuspohjan kutisemaan.
Lisaksi hanella on ajoittain hilsetta, johon kuulema auttaa Head&Shouldersin hilseshampoo, mutta eihan se ole kuin valiaikainen apu. Olisiko MOPin hydrating shampoosta apua estamaan hiuspohjan kuivuminen ja siten hilseily? Koska mielestani kyseessa on kuivahilse.
Ruokavalio on suht hyvalla mallilla. Tuoreita vihanneksia koitan kuitenkin tuputtaa enemman..

Osaisiko kukaan neuvoa, miten voisin auttaa miehekettani? Han kun luottaa, etta keksisin jonkin ratkaisun, kun olen kiinnostunut hiustenhoidosta ja kokoajan sepustan hanelle kaikkea siihen liittyvaa. Harmittaa niin, kun minusta ei ole apua hanen ongelmaansa.

LP_Alice

 • Vieras
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #457 : 13.08.11 - klo:14:32 »
^Hiustenlähtöhän johtuu testosteronista ja siten sitä ei voi estää tai "parantaa", lähes kaikki miehethän kaljuuntuvat jossain vaiheessa elämää. Tahtiin voi varmaan vähän vaikuttaa terveellisillä elämäntavoilla ja mahdollisesti myös lisäravinteilla/hiustenhoitotuotteilla, mutta se kuinka varhain ja nopeaan kaljuuntuminen tapahtuu on täysin yksilöllistä. Lisäravinteena Priorinista ehkä voisi olla apua ja silikonittomaan (mahdollisesti myös sulfaattittomaan) shampooseen vaihto. :)

Poissa deko

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3337
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #458 : 15.08.11 - klo:02:39 »
...
Lisaksi hanella on ajoittain hilsetta, johon kuulema auttaa Head&Shouldersin hilseshampoo, mutta eihan se ole kuin valiaikainen apu. Olisiko MOPin hydrating shampoosta apua estamaan hiuspohjan kuivuminen ja siten hilseily? Koska mielestani kyseessa on kuivahilse.

Osta poikkikselle XZ oil 2in1 shampoo. Ja kaveriksi XZ hilseshampoo.

Jostain varmaan löytyy "osta 3 maksa 2 tarjous" eli osta nuo kaksi ja itsellesi joku kiva hoitis kaupan päälle.

Ojenna poikkikselle ensin öljyhoitoshampoo. Piilota kaikki muut shampoot. Odota kolme viikkoa.

Ellei auta niin ota itsellesi öljyshampoo (on hyvä tuote, ei kuivata liikaa) ja anna tilalle xz hilseshampoo. Muista painottaa perusteellisen huuhtelun hyyvyydestä.  

Elleivät nämä kaksi auta niin patista ihotautilääkärille, kyllä maailmasta kuurit löytyy.
this too shall pass.

Poissa Luciana

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 578
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #459 : 16.08.11 - klo:15:53 »
Nyt lähtee hiuksia huolestuttavan paljon. Vetotestissä lähtee heittämällä kymmenen hiusta kerralla. Lähtevät mokomat vielä juuresta. Ohimoilta hiuksia on lähtenyt jo huomattavan paljon. Kohta näytän Minni Hiireltä. Pahoin pelkään, että vuosia jatkunut stressi alkaa näkyä hiuksistossakin, koska suvussani ei ole lainkaan kaljuuntumista. Voi rähmä. Täytyy katsoa tilannetta vielä jonkin aikaa ja marssia sitten lääkärille, koska en todellakaan halua alkaa kaljuksi tai harvahiuksiseksi  0_0

lemongrass

 • Vieras
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #460 : 16.08.11 - klo:21:16 »
Nyt lähtee hiuksia huolestuttavan paljon. Vetotestissä lähtee heittämällä kymmenen hiusta kerralla. Lähtevät mokomat vielä juuresta. Ohimoilta hiuksia on lähtenyt jo huomattavan paljon. Kohta näytän Minni Hiireltä. Pahoin pelkään, että vuosia jatkunut stressi alkaa näkyä hiuksistossakin, koska suvussani ei ole lainkaan kaljuuntumista. Voi rähmä. Täytyy katsoa tilannetta vielä jonkin aikaa ja marssia sitten lääkärille, koska en todellakaan halua alkaa kaljuksi tai harvahiuksiseksi  0_0


juu, harvahiuksisuus ja kaljuuntuminen kammottaa täälläkin...tää pirun vaiva jatkuu ja jatkuu, nyt kolme kuukautta  :# mitäs se tarkoittaa, että lähtee juurineen..? monelta sivulta oon lueskellut, että sellainen pieni valkoinen pallukka irronneen hiuksen päässä ois hyvä merkki väliaikaisuudesta...meneekö nyt viimeinen toivo, jos tuo tieto osoittautuukin vääräksi.  :o

Poissa Luciana

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 578
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #461 : 16.08.11 - klo:21:50 »
juu, harvahiuksisuus ja kaljuuntuminen kammottaa täälläkin...tää pirun vaiva jatkuu ja jatkuu, nyt kolme kuukautta  :# mitäs se tarkoittaa, että lähtee juurineen..? monelta sivulta oon lueskellut, että sellainen pieni valkoinen pallukka irronneen hiuksen päässä ois hyvä merkki väliaikaisuudesta...meneekö nyt viimeinen toivo, jos tuo tieto osoittautuukin vääräksi.  :o

Tiedä siitä. Minulle henkilökohtaisesti olisi ollut mukavampi tieto, että ei hius ei irtoa juuresta, koska se tarkoittaa sitä, että hius vain todennäköisesti katkeaa mekaanisen rasituksen tai kemiallisen käsittelyn seurauksena, mutta lienee vähän makuasia miten haluaa ajatella asiasta. Tässä on muuten linkki, jossa on aika hyvin perusasiaa ja yleisimpiä syitä hiustenlähtöön.

http://www.poliklinikka.fi/miesten-kanava/artikkelit/hiustenlahto-8281642

Poissa Salamanteri

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 360
 • 2b/2c/3a M ii
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #462 : 16.08.11 - klo:21:57 »
Äkilliseen hiustenlähtöön voi saada apua laserhoidosta. Jotkut kampaamot tekevät ja ainakin meillä koululla on laser-laite ja hoidot hieman edullisempia kuin kampaamoissa. 10-15% asiakkaista ei huomaa eroa, mutta laser-hoidoilla on todistetusti ollut positiivista vaikutusta äkilliseen selittämättömään hiustenlähtöön, joten kannattaa harkita ja jos omalla paikkakunnalla on parturi-kampaajalinjaa ja siellä tehdään asiakaspalvelua, kannattaa selvittää löytyykö koululta laseria niin ei tarvitse ihan täysiä hintoja maksaa. Meillä 10 hoidon sarja maksaa 170 euroa, vähintään 10 hoitokertaa suositellaan jotta tuloksia syntyisi.
Luonnonkihara 7-8-asteinen käsittelemätön hiuksisto, kasvatus käynnissä. Nyt lyhyt polkka, tavoitteena solisluumitta. Pääasiassa käytössä luonnonkosmetiikkaa.

Poissa Chloe

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 565
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #463 : 18.08.11 - klo:16:36 »
Jospa minäkin liityn tähän seuraan. Olen yrittänyt ajatella, että vain kuvittelen hiuksia lähtevän enemmän kuin normaalisti. Kävin tänään kampaajalla ja hän oli ihmeissään miten paljon hiuksia minulta lähtee (hiuksia taisi lähteä enemmän harjaamalla kuin leikkaamalla). Käski mennä ostamaan rautatabletteja, koska raudanpuute voisi olla syynä.

Hiustenlähtöä on jatkunut jo todella pitkään. Biotiinia olen syönyt alkuvuodesta ja sitä ennen Piimaxia. Maxi Hairin purkki loppuu juuri. Ja Bio+ shampoota ja hoitoseerumia naisten hiustenlähtöä vastaan olen käyttänyt muutaman viikon. Kampaaja muuten suositteli tuota Bio+:saa ja sanoi voivansa vannoa, että se toimii.

Kävin hätäpäissäni ostamassa apteekista tehokkaimpia rautatabletteja ja Priorinia. Huomenna ajattelin soittaa terveyskeskukseen, jos pääsisin tarkistuttamaan veriarvot.

Toivottavasti jotain apua löytyy, nyt saa hiusten kasvatus hiukan siirtyä tai sitten kasvattelen hiirenhäntää.

Poissa EllaBella

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 959
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #464 : 19.08.11 - klo:07:28 »
Maxi-Hairit ei tee mitään. Osta Mivitolia, D-vitamiinia ja merilevätabletteja. Mutta vasta kun olet käynyt tarkastuttamassa veriarvosi ja se olisi hyvä. Vehnänalkioöljy on myös hyvä kaikenlaisiin hiusvaivoihin.

On hyvä tarkastuttaa veriarvot, mutta jos samalla pyytäisit kilpirauhasen tarkastusta sekä oikeasti teettäisit paremman tarkastuksen itsellesi kokonaisvaltaisesti.

Joillakin ihmisillä tietysti lähtee enemmän hiuksia kuin muilla, minä kuulun tähän ryhmään.
Luonnonkiharat. Vyötäröpituus, 3b-c, iii.