Kirjoittaja Aihe: Hiustenlähdöstä  (Luettu 591097 kertaa)

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1693
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #615 : 21.09.14 - klo:00:00 »
^ Viestisi olisi varmasti sisältönsä puolesta sopinut jatkoksi useampaankin ketjuun (mm. Cutrin, ainesosa-aiheet), ja ehkä jokin muu ketju olisikin ollut tuon kysymyksesi kannalta osuvampi, mutta yleisesti ottaen nämä pitkät ja usein luetut ketjut ovat ihan hyvä paikka uusille kysymyksille. Kovin spesifillä ja monisanaisella otsikolla ketju putoaa listassa melko nopeasti, eikä sellaista osaa oikein kukaan etsiä.

Tuosta itse aiheesta... Kosmetiikkatuotteisiin painetusta läpinästä aika lailla kaikki paitsi INCI on puhdasta markkinointia. Bio+ Energenin kohdalla on luultavimmin kyse siitä, että tuotelinja on alunperin suunnattu naisille, joten tuotteisiin on valittu naisellinen väritys ja tuoksu, ja niihin on sekä selityksen että vetoavuuden vuoksi liitetty kuvaus, jonka mukaan tuotteet ovat juuri naisille tehtyjä. Bio+ -sarjassahan on vastaavalla tavalla miehille suunnattu, "hiustenlähtöä ehkäisevä" Stimulant-linja, jossa on toki jonkin verran erilainen sisältö, mutta myös sininen väritys ja miehekäs tuoksu sekä täsmennys siitä että tuotteet ovat juuri miehille.

Varmastikin sisällöissä on ajateltu sukupuolten mahdollisesti eroavia tarpeita ja mieltymyksiä, mutta koska nämä ovat kuitenkin kosmetiikkaa, eikä lääkevalmisteita, kummassakaan linjassa tuskin on mitään, mikä voisi toisenkaan sukupuolen edustajaan haitallisesti vaikuttaa. Asiaan paremmin perehtymättömänä on vaikea sanoa, onko kaikille ihan sama kumpaa linjaa käyttää, vai hyötyykö nainen oikeasti enemmän naisille suunnatusta ja mies miehille suunnatusta, vai riippuuko asia ihan yksilöllisistä tekijöistä, mutta kaikkiaan en usko että kummankaan kokeilusta on haittaa. Esim. saw palmettoa on kyllä näkynyt miehillekin suunnatuissa hiustuotteissa.

Kyllä kaikki kosmetiikka sopii periaatteessa yhtä lailla miehille kuin naisillekin. Kohderyhmiin jakamisesta on hyötyä toisaalta siinä, että naisilla ja miehillä on yleistetysti jossain määrin erilaisia tarpeita ja odotuksia esim. pesutehon tai tuoksun suhteen, ja toisaalta taas siinä, että tällä tavalla luodaan spesifejä tarpeita ja tehdään tuotteista uskottavia ja houkuttelevia. Kannattaa aina muistaa, että kyse on ensisijaisesti myynnistä.
1cFii, oma väri.

Morphine

 • Vieras
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #616 : 22.09.14 - klo:11:01 »
Pieni avautuminen hiustenlähtöön liittyen..
Itselläni on ongelmana se, että stressaan jatkuvasti hiustenlähtöä, ja sen huipuks kun ylipäätänsä stressaan jostain, nypin hiuksia. Huono yhdistelmä.. Mun hiukset yltää n. vyötärölle, (latvat kärsi värinpoistoista..) ja on mustat.
Mä en enään tiedä, mitä tehdä. Hiuksia irtoo muutenkin, ja mä en enään kehtaa liikkua hiukset auki, koska musta näyttää siltä että mun päälaelta on ohentunu hiukset kunnolla. Tai siis, näytän kaljuuntuvani.
Syön ravintolisiä, ei vaikutusta. Kilpirauhanen on testattu (pitäis kai uudestaan) mutta ei kuulemma ole mitään vikaa. Tää on vaan niin turhauttavaa - Haluaisin pitää hiuksia auki, mutta ei. En osaa edes tupeerata hiuksia, ne aina vaan lässähtää. Kai se pitää jatkossaki kulkee hiukset kiinni.  :-\

Poissa Auringonkukka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1028
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #617 : 25.09.14 - klo:03:18 »
Noh, reilu kuukausi sitten sanoin että vielä on siedettävää, mutta nyt alkaa mennä kyllä jo hermo ja usko loppua.. Tukkaa lähtee siis entistä enemmän, juuri niitä muutaman hiuksen tuppoja, ja päänahkaa kutittaa koko aika ja paikka paikoin jopa kirvelee tmv. en tiedä miten sitä parhaiten kuvaisi. Ihankuin olisi haavoja päässä, vaikkei siellä mitään selkeitä sellaisia ainakaan ole näkynyt, eikä myöskään muuta poikkeavaa. Tietty myös alkanut hilseillä, että epätoivo hiipisi mahdollisimman tehokkaasti.  :-\ Aina tulee jotain käteen jos sattuu sen hiuksiin iskemään, luonnollisesti myös suihkussa ja harjatessa vaikka koitan sekä pestä että selvitellä toki mahdollisimman hellästi.

 Mietin että pitäisikö pyytää lääkäriltä toista minipillerimerkkiä, ajattelin myös noita vitamiineja nyt alkaa tankata urakalla, tosin aika hyvin olen toisaalta muistanut ottaakin.. Ja ajattelin että kokeilen Nizoral-shampoota kun joudun sitä ostamaan muutenkin josko se hieman helpottaisi, ja sit pitää varmaan keksiä jotain mitä lähden tähän kokeilemaan.. Huoh. Nioxinia toisaalta voisi myös koittaa.

Kasvukin on hieman hidastunut tavanomaisesta, ja mitä ilmeisimmin lähteneet hiukset onkin uudempaa, tummana kasvavaa tukkaa (mä olen siis oikeasti blondi joka on keksinyt kasvattaa itselleen tummanruskeita/mustia raitoja -tai vihdoin on tummumaan päin kuten muutkin sukulaiset), toisaalta myös sitten on haituvaa ja pystyyn sojottavaa lyhyttä tukkaa on päälaella, mikä on juureltaan tummaa myös .. ja juuri päälaelta ja sivuista tuntuu muuten eniten sekä kutiavan että lähtevän hiusta. Sikälikin harmi koska nuo mustat hiukset muuten tuntuivat olevan parempilaatuista ja vahvempaa, en tiedä yhtään miksi nyt sitten lähtevät  :-[ Keräilin kaikki mitkä tuossa äsken haroessa/harjatessa lähti, ja nappasin yhden selkeästi vaaleana kasvavan, ja joka ikinen lähtenyt karva oli tosiaan sitä tummaa hiusta. Tosi kummallista.  Olen koittanut keksiä tähän jotakin logiikkaa, mutta ei. Kilppariarvot pitäisi olla kunnossa, mutta sit vitamiinipuutokset muuten on melko varmoja, selkeimmät puutokset raudassa ja D-vitamiinissa tällä hetkellä varmaankin, ehkä myös B12.
Tukka 1c(tai 2a) M ii/iii, hiuslaatuketju sivu 5, Hiushörhö, kosmisfriikki ja kynsilakkahirmu.

Poissa ilona

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 531
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #618 : 26.09.14 - klo:18:37 »
Mulla on tässä vuosien varrella aina pysäyttänyt hiustenlähdön Priorin. Esim. Roacuttanin aloittamisesta johtuvat hiustenlähdöt useamman kerran. Nyt tuli sitten jostain syystä taas sulkasato ja kaappiin oli jäänyt vanhaa Priorinia. Muutamassa viikossa karvanlähtö loppui. Nyt on ongelma se, että uutta Priorinia en pysty syömään, kun siihen lisätty biotiini saa ihon rasvoittumaan ja kukkimaan. Pahimmillaan jopa laukaisee ruusufinnin. Mietin vain, mikä mahtaa olla Priorinissa se aine, joka saa hiustenlähdön loppumaan?

Hei tulee vähän myöhään, mutta voisiko olla B5-vitamiini, eli pantoteenihappo? Mulla ainakin tuntuu auttavan hiuksiin, stressin takia sitä itseasiassa aloin syömään.

Poissa Nakitar

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 233
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #619 : 11.10.14 - klo:19:21 »
Liityn hiusstressaajien joukkoon :-\  Lopetin yasminelle-pillerit tasan vuosi sitten ja kyllähän siitä sulkasato alkoi. Tai oikeastaan siis jatkui. Miinusta siis tuntuu että hiustenlähtöä oli aika reippaasti jo pillereiden syönnin aikana (ainakin silloin kun aloitin, tuntui että tukkaa lähti). Juuri tuo hiustenlähtö ja masentuneisuus olivatkin niitä syitä, miksi heitin pillerit veks!

Mutta nyt siis vuosi mennyt ja eikö mitä...tuntuu että etenkin keväästä lähtien hiuksia on tippunut ihan kamalia määriä. Toki kun hiukseni ovat mustanruskeat ja pitkät, niihin kiinnittää enemmän lattialla/lattiakaivossa huomiotakin mutta silti: etenkin hoitoaineen huuhteluvaiheessa tuntuu että oikein pikkutuppoja jää käsiin kiinni, hiusten ollessa auki ja vapaana kuivumassa ja kädellä haroessa jää irtohiuksia aina n. kymmenkunta :( samoin aamulla tangle teezerillä harjatessa harjaan jää hiuksia. Tangler teezerin ostin aluperin juurikin sen hehkutuksen vuoksi ("hellävarainen, ei lähde hiuksia yhtä paljon kuin muilla harjoilla") mutta eipä se harja tietenkään hiustenlähtöön niin vaikuta :D

Olen alkanut epäillä että keväällä aloittamani Seronil (mielialalääke) jota tosin syön todella pientä annosta, voi osaltaan vaikuttaa tähän sulkasatoon, samoin stressi jota on jatkunut kyllä jo hyvä aikaa. Shampoista ja hoitoaineista käytän markettituotteitta (olen aina käyttänyt), niistä silikonittomat XZ:t ovat suosikkeja. Nyt ostin vajaa pari viikkoa sitten Biotiini strong hair&nail-tabuja ja olen niitä nyt kymmenisen päivää syönyt. Saapa nähä muutaman kuukauden päästä huomaanko mitään eroa. Nuo biotiinit oli muuten hullareilla 9 eur paketti, itsehän olin justiin ennen hulluaj päiviä ostanut 15 eurolla. Noh, ostin varastoon sitten.

Huvikseni mittasin myös kalastajalangan avulla ponnarini ympärysmitan, joka ei mikään katastrofaalinen kuitenkaan ollut, n. 8cm. Mutta kyllä olen huomannut että tämä hiustenlähtö on ollut sen verran kauan sen verran runsasta, että itse huomaan hiusteni ohentuneen. Lisäksi kun on tosiaan mustanruskea tukka, niin tuntuu että jakauksen kohdalta ja päälaelta päänahka paistaa helposti läpi. Mies on sanonut että höpöhöpöä, kaikilla lähtee kausittain tukkaa reilummin jne. mutta kun tuntuu että mulla on tämä tukanlähtö ollut runsaampaa jo yli pari vuotta (siitä lähtien kun aloitin yasminellet) eikä tunnu rauhoittuvan millään. Ja ikäähän on siis 30 että toivottavasti ei nyt vielä mikään ikääntymiseen liittyvä harveneminen ole käynnissä :D Äidillänikin on melkein 70 vuotiaaksi tukka tuuhea kuin mikä.

Poissa Auringonkukka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1028
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #620 : 17.10.14 - klo:00:46 »
Mua ahdistaa kyllä nyt kamalasti :( Äsken päätä taas kutitti hiusrajasta edestä ja erehdyin kevyesti raapimaan ja kun otin käden pois niin tadaa- tukko hiuksia tarttui matkaan, ja testimielessä sit haroin pari kertaa käsillä hiuksia tosta päältä niin eiköhän sieltä koko aika tarttunut jotain mukaan.. Mitä taaemmas menee niin sitä vähemmän enää lähti.. ja toisena päivänä kun hiuksiani siliteltiin niin huomasin jälkeenpäin että silittelijän käteen oli kans tarttunut tukkaa ja tippunut siihen viereen.  Silittäjä itse ei onneksi huomasi mutta kauhistuin ja alkoi nolottaa. Kutina on välillä sietämätön, åäälaelta ja tuosta otsanrajasta huomaa jo tuon lähdön selkeästi.

 Alkaa vaivata ja ahdistaa jo tosi paljon, en tiedä yhtään mitä voin tehdä tälle.. ja suurimmaksi osaksi nimenomaan tuosta edestä ja päältä sitä lähtee eli toki kaikista näkyvimmistä paikoista ???

edittiä: Nyt on Nizoral-shampoota hommattu, ja vitamiineja tulossa.. Katsotaan josko alkaisi yhtään hillitä. 5 päivää pitäisi kuulema käyttää ensin tuota putkeen ja sen jälkeen normaalisti, mä en yleensä pese tukkaa joka pv mut jos se sen vaatii niin ehkä mä pystyn hyvän asian puolesta pesemään sen tukan joka pv, no problemo. Pilleritkin vaihdoin, lääkäri oli sitä mieltä että sekä anemia että nuo hormonaaliset muutokset (+toi mun savipuoli ja kutinaongelmat) lienee kuitenkin ne suurimmat syyt, vaikka alueittain lähteekin, joten ei muuta kuin testaamaan.
« Viimeksi muokattu: 22.10.14 - klo:17:53 kirjoittanut Auringonkukka »
Tukka 1c(tai 2a) M ii/iii, hiuslaatuketju sivu 5, Hiushörhö, kosmisfriikki ja kynsilakkahirmu.

Poissa Amy

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 749
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #621 : 03.11.14 - klo:18:13 »
Mikähän voisi olla syynä siihen kun runsaaseen hiustenlähtöön liittyy myös hiusten äkillinen takkuuntuminen ja huonokuntoiseksi muuttuminen? Mulla on ollut aina tosi kiiltävä ja hyväkuntoinen tukka, johon ei takkuja tule. Nyt yhtäkkiä hiukset on muuttuneet ihan elottomiksi, takkuuntuu ihan järkyttävän helposti ja hiuksia lähtee tosi paljon. Päänahka myös kutiaa aiempaa enemmän.

Kilpirauhanen on testattu äskettäin ja ainakin se perusarvo (TSH?) oli ok mutta verikokeissa d-vitamiini oli poikkeuksellisen alhainen. Se tuskin aiheuttanee hiuksille mitään... Epätoivo iskee kun joka päivä peilistä näkyy vain eloton ohut luuska, entiseen paksuun ja kiiltävään verrattuna.  :-\

Poissa attir

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 192
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #622 : 04.11.14 - klo:00:15 »
Mulla täysin sama, paitsi päänahka ei kutia!  ??? Nyt viikon sisällä kiinnittänyt huomioo erityisesti! Niin kamalat takut hiuksissa, että on kuin purkkaa sotkettu! Kamala :-X voiko raskaus tehdä tätä?

Poissa kaarina

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 998
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #623 : 04.11.14 - klo:09:59 »
En valitettavasti osaa auttaa, mutta liityn kerhoon... Itselläni meni jotenkin pikku hiljaa, muutamassa kuukaudessa, tukka ensin pilalle ilman mitään muutoksia hoitorutiineissa - se katkeili tuppoina, takkuuntui, latistui, jätti kasvamatta pituutta, alkoi rasvoittua ja kutista - ja sitten se putosi pois, ja putoaa edelleen. Jäljellä on nyt ehkä kolmannes; niin vähän, että oli pakko tehdä tosi radikaali hiusmuutos. Enää minulla on otsatukka sellaisessa hiusmallissa, josta näkee kunnon ja hiusten irtoamisen, ja se on surullinen otsatukka se. Minulla kasvaa vajaa sentin pituista uutta tukkaa siinä seassa ja sitten noin nelisenttistä uutta hiusta, ja harvat alkuperäishaivenet ovat ehkä 15 senttistä, täysin omaa väriä ja kemiallisesti käsittelemätöntä. Uuttakaan hiusta ei toisaalta näy niin paljoa, että voisi huokaista helpotuksesta, vaan aika harvaltahan tuo tulevaisuuskin tässä näyttää.

Itse epäilen, että tämän on pakko johtua jostain (autoimmuuni)sairaudesta, jota ei ole diagnosoitu. Kävipä tässä eräänä päivänä niinkin, että tuntematon, vanhempi mieshenkilö tuli minulta kysymään, miksi hiukseni ovat lähteneet, onko sairaus vakava...  0_0

Nuorin lapseni on nyt pian kaksivuotias, ja imetyksen lopetin 10 kuukautta sitten; voisiko tämä vielä johtua muka imetyksestä, kun siitä on noin kauan jo aikaakin? Se olisi toisaalta kyllä helpotus. Ehkä siinä tapauksessa olisi toivoa, että tukka joskus kasvaisi takaisin.

Hyväähän tässä on se, että oman värin kasvatusprojekti, joka täytti elokuussa vuoden, on nyt valmis.  :P

Poissa Amy

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 749
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #624 : 04.11.14 - klo:22:37 »
attir: Uskon, että sulla voi johtua jotenkin epäsuorasti raskaudesta. Hyvin usein nämä on kuulemma hormoniperäisiä mutta hormonijuttujakin on niin erilaisia, että menepä sitten arpomaan mikä on. Viheliäinen vaiva joka tapauksessa!

En valitettavasti osaa auttaa, mutta liityn kerhoon... Itselläni meni jotenkin pikku hiljaa, muutamassa kuukaudessa, tukka ensin pilalle ilman mitään muutoksia hoitorutiineissa - se katkeili tuppoina, takkuuntui, latistui, jätti kasvamatta pituutta, alkoi rasvoittua ja kutista -

Itse epäilen, että tämän on pakko johtua jostain (autoimmuuni)sairaudesta, jota ei ole diagnosoitu. Kävipä tässä eräänä päivänä niinkin, että tuntematon, vanhempi mieshenkilö tuli minulta kysymään, miksi hiukseni ovat lähteneet, onko sairaus vakava...  0_0

Nuorin lapseni on nyt pian kaksivuotias, ja imetyksen lopetin 10 kuukautta sitten; voisiko tämä vielä johtua muka imetyksestä, kun siitä on noin kauan jo aikaakin? Se olisi toisaalta kyllä helpotus. Ehkä siinä tapauksessa olisi toivoa, että tukka joskus kasvaisi takaisin.

anannas: Kuulosta niiin tutulta, saat kyllä täyden sympatiani! Tosin sun kohdalla voi olla kyse vielä imetyshormoneistakin koska niiden vaikutuksen loppuminen vaikuttaa yleensä viiveellä (en tosin tiedä miten pitkällä viiveellä). Mulla itselläni oli imetyksen ajan tukka ihan superhyvässä kunnossa, kasvoi kauheaa vauhtia, kiilsi ja oli paksu, mutta siitä se pikku hiljaa (ehkä puolessa vuodessa) palautui normaaliksi imetyksen lopettamisen jälkeen mutta ei se mua haitannut kun omat hiukset "normaalina" oli varsin hyvät. Nyt ne on tippuneet jo kuukausia ihan tuppoina ja ihan kuin päässä vielä olevat hiukset ois kuolleet, ei mitään eloa eikä liikettä, puhumattakaan kiillosta. Takkua vaan. Kylläpä ahdistaa.

Kaikki mun googletukset johtaa vain kilpirauhasen toimintahäiriöihin. Selviäisi edes sellainen, että pääsisi hoitamaan. Samaan aikaan on nimittäin kasvojen ihokin ruvennut rasvoittumaan ja veltostumaan.

Poissa kaarina

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 998
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #625 : 05.11.14 - klo:08:48 »
Minulta on tutkittu kilpirauhasarvot useampi vuosi sitten, ennen kuin esikoinenkaan oli syntynyt, mutta lääkäreiden mielestä silloin ainakaan mitään lääkittävää ei löytynyt. Itse olisin toivonut toisin, sillä oirelistani oli pitkä kuin mikä eikä hiusvaivat suinkaan olleet siellä kärkipäässä ongelmia silloin. Pitäisi varmaan mennä nyt uudestaan tutkimuksiin, kun osa oireista alkaa paremmin näkyä olemuksestakin... En sitten tiedä, miksi kilpirauhasen vajaatoimintaoireeni "katosivat" tai ainakin peittyivät muun hulinan ja vaivan alle peräkkäisinä raskausaikoina ja vauvavuosina, noustakseen nyt uudelleen esiin kun elimistöni alkaa palailla "normaaliin".

Sama homma oli minullakin, attir, imetyksen aikana minunkin tukkani oli vielä paksu ja terve. Siitä se sitten jossain vaiheessa melko yhtäkkiä rupesi muuttumaan.

Mikähän voisi aiheuttaa sen, että päänahkani on jotenkin arka kosketukselle ja rasvoittuu salamavauhtia? En ole ennen ollut mitenkään herkkä juuri millekään enkä allerginenkaan ole. Luulisi tietysti, että tällä ja hiustenlähdölläni on jokin yhteys. Hassua on, että kasvojeni (tavallisesti normaali / rasvainen) iho on viime viikkoina muuttunut ihan hilseilevän kuivaksi. Sisältäpäin se edelleen tuntuisi olevan sellainen vahamaiseen rasvaisuuteen taipuvainen, mutta näppylöiltä onneksi olen välttynyt.

Myötätuntoni kaikille.  <3

ps. Voiskohan nykyään käyttää peruukkia ilman, että päät kadulla kääntyvät?  :D
Vinkkejä netin hyvistä peruukkiliikkeistä otetaan vastaan!  8)


Poissa Talvikki

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #626 : 10.11.14 - klo:20:13 »
Kilpirauhanen on testattu äskettäin ja ainakin se perusarvo (TSH?) oli ok mutta verikokeissa d-vitamiini oli poikkeuksellisen alhainen. Se tuskin aiheuttanee hiuksille mitään... Epätoivo iskee kun joka päivä peilistä näkyy vain eloton ohut luuska, entiseen paksuun ja kiiltävään verrattuna.  :-\

Luultavasti juuri tuosta D vitamiinin vähyydestä sun hiukset kärsii. Liian vähän D vitamiinia aiheuttaa todella monella hiustenlähtö ongelmia.

Poissa Amy

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 749
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #627 : 14.11.14 - klo:00:02 »
Kilpirauhanen on testattu äskettäin ja ainakin se perusarvo (TSH?) oli ok mutta verikokeissa d-vitamiini oli poikkeuksellisen alhainen. Se tuskin aiheuttanee hiuksille mitään... Epätoivo iskee kun joka päivä peilistä näkyy vain eloton ohut luuska, entiseen paksuun ja kiiltävään verrattuna.  :-\

Luultavasti juuri tuosta D vitamiinin vähyydestä sun hiukset kärsii. Liian vähän D vitamiinia aiheuttaa todella monella hiustenlähtö ongelmia.

Ahaa! En olekaan koskaan kuullut tuollaisesta. Mulla oli kuulemma ihan poikkeuksellisen alhainen arvo d-vitamiinissa (muistaakseni tasan 50). Nyt vedän melkein 150mg päivässä ja joulukuussa kontrolli. Jos ei ole vieläkään noussut niin pitää tutkia jotain imeytymisongelmia. Toisaalta ois helpottavaa jos johtuisi tästä niin tietäisi, ettei peliä oo välttämättä menetetty. Joten kiitoksia toivon antamisesta!  :D

Poissa Talvikki

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #628 : 15.11.14 - klo:11:21 »
Amy: Pidän peukkuja, että D vitamiinin lisääminen auttaa ongelman hoidossa. Ei varmaan tarvinne sanoa, että muutenkin ruokavaliota kannattaa tarkastella, että saa kaiken tarvitseman. Hiukset kun on se viimeinen, mihin elimistö käyttää voimavarojaan. :)

Poissa Pikkunäätä

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 16
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #629 : 15.11.14 - klo:15:08 »
Kilpirauhanen on testattu äskettäin ja ainakin se perusarvo (TSH?) oli ok mutta verikokeissa d-vitamiini oli poikkeuksellisen alhainen. Se tuskin aiheuttanee hiuksille mitään... Epätoivo iskee kun joka päivä peilistä näkyy vain eloton ohut luuska, entiseen paksuun ja kiiltävään verrattuna.  :-\

Luultavasti juuri tuosta D vitamiinin vähyydestä sun hiukset kärsii. Liian vähän D vitamiinia aiheuttaa todella monella hiustenlähtö ongelmia.

Ahaa! En olekaan koskaan kuullut tuollaisesta. Mulla oli kuulemma ihan poikkeuksellisen alhainen arvo d-vitamiinissa (muistaakseni tasan 50). Nyt vedän melkein 150mg päivässä ja joulukuussa kontrolli. Jos ei ole vieläkään noussut niin pitää tutkia jotain imeytymisongelmia. Toisaalta ois helpottavaa jos johtuisi tästä niin tietäisi, ettei peliä oo välttämättä menetetty. Joten kiitoksia toivon antamisesta!  :D

Oho, noinkohan olisi D-vitskusta hyötyä minunkin hiuskasvustolle. Viimeksi kun tsekattiin tuo D-vitamiiniarvo, niin se oli 32. Lääkäri tosin ei nähnyt siinä mitään ongelmaa, kuulemma ihan ok. Eli paljon vaihtelee tuo lääkärienkin näkemys D:n tarpeesta!  :o