Kirjoittaja Aihe: Hiustenlähdöstä  (Luettu 591082 kertaa)

Poissa Morrigan

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1283
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #705 : 06.03.18 - klo:19:51 »
^^Sanoit kyllä että iho ei reagoi poikkeavasti eri pesuaineisiin, mutta voisiko kyse olla sulfaattiallergiasta? Onko hän käynyt yksityisellä ihotautilääkärillä?
BSL 2b F ii kuiva ja pörröinen. Iho kuiva ja herkästi punoittava.

Poissa Neriana

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2684
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #706 : 07.03.18 - klo:09:19 »
Voisiko olla punajäkälä tai vyöruusu (en tiedä, voiko olla päänahassa)?

Oireet ei täsmää punajäkälään, sillä kaljuja kohtia hiuspohjassa ei ole eikä oireet täsmää myöskään vyöruusuun, sillä hiuspohjassa ei ole rakkulamaista ihottumaa.

^^Sanoit kyllä että iho ei reagoi poikkeavasti eri pesuaineisiin, mutta voisiko kyse olla sulfaattiallergiasta? Onko hän käynyt yksityisellä ihotautilääkärillä?

On käynyt yksityisellä ihotautilääkärillä ja nimenomaan kyseinen lääkäri määräsi aikanaan kortisoniliuosta ja lopulta ojensi alopeciaan liittyviä infolappusia, vaikka oireet eivät viittaa siihenkään. En ole ihan varma, että onko äitini kokeillut sulfaatittomia tuotteita (tarkistan) mutta luulisi oireita olevan muuallakin ihossa jos kyseessä olisi allergia?

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1693
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #707 : 07.03.18 - klo:11:44 »
^ Psoriasis ja seborrooinen ekseema olisivat niitä tavallisimpia syitä, kummassakaan ei välttämättä ole voimakasta hilseilyä mukana ja voivat ilmetä vain päänahassa. Mutta onhan niitä muitakin vaihtoehtoja paljon. Ikävää ettei näytettä saatu otettua. Voisiko äiti kokeilla shampoona vaikka mietoa Sebamedin Everyday-shampoota (sulfaatiton)? Tietenkin parasta olisi yrittää yhä saada apua lääkäriltä, mutta jos se ei onnistu, niin ainakin hiivasientä nitistävää shampoota (esim. Nizoral, Konact, Selukos) voisi kokeilla itsenäisesti ilman että siitä tuskin haittaakaan on. Vai onko ehkä jo kokeiltukin? Siitä voisi olla apua jos olisi kyseessä seborrooinen ekseema tai muu sen sukuinen ongelma. Simin System 4 -sarjassa on päänahka-tonic, joka voi alkoholipitoisena ärsyttääkin, mutta mun psoriasiksesta kärsivät perheenjäsenet ovat sen kokeneet tosi rauhoittavana. Myös saman sarjan oil cure -hoitonaamiosta on tykätty kovasti. Tietenkään eivät paranna mitään sairauksia, mutta ehkä jotain kokeiltavaa jos ei muuta ratkaisua ole näköpiirissä?

Edit. Lisään että jos kokeilee noita lääkeshampoita niin ei toki kannata samanaikaisesti käyttää mitään noita päänahkaan jätettäviä tuotteita. Esim. seborrooisessa ekseemassa alkoholi ja rasva-aineet vain pahentaisivat ongelmaa.
« Viimeksi muokattu: 07.03.18 - klo:11:48 kirjoittanut evergreen »
1cFii, oma väri.

Poissa Neriana

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2684
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #708 : 07.03.18 - klo:15:10 »
^ Psoriasis ja seborrooinen ekseema olisivat niitä tavallisimpia syitä, kummassakaan ei välttämättä ole voimakasta hilseilyä mukana ja voivat ilmetä vain päänahassa.

Edit. Lisään että jos kokeilee noita lääkeshampoita niin ei toki kannata samanaikaisesti käyttää mitään noita päänahkaan jätettäviä tuotteita. Esim. seborrooisessa ekseemassa alkoholi ja rasva-aineet vain pahentaisivat ongelmaa.

Kiitos vastauksista ja tuote ideoista! :) Mikäli oikein olen ymmärtänyt, niin seborrea ja psoriasis on suljettu jo pois myöskin ihotautilääkärin toimesta, sillä merkkejä kummastakaan ei päänahassa ole. Voisin kuitenkin ehdottaa jos kokeilisi esim. tuota Sebamedin shampoota.

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1693
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #709 : 07.03.18 - klo:16:32 »
^ Seborreahan viittaa siis liialliseen rasvoittumiseen, mutta seborrooinen ekseema voi olla ihan ilman sitäkin. Sanon tästä ihan vain sillä kun se mitä kuvailit (kutina, kuumotus ja punaiset läiskät) on just se miten seborrooinen ekseema omallakin ihollani ilmenee. Mutta ehkä ne punaiset läiskät äidilläsi ovat sitten vain oman raapimisen aiheuttamia, jos lääkärit ovat olleet sitä mieltä, ettei kyse ole edes ekseemasta? Jos ei mitään ratkaisua löydy, niin kokeilisin kyllä silti ne antifungaalishampoot, kun ei siinä hävitäkään juuri voi. Ehkä sitten kannattaa kuitenkin harkita joitain mahdollisia sisäisiä syitä ja käydä vielä uudella lääkärillä jos mahdollista. Mutta kyllä ihan sille shampoon vaihdollekin kannattaa antaa ensin mahdollisuus, päänahka voi olla herkistynyt jollekin tavalliselle shampoon ainesosalle, vaikkei muu iho reagoisikaan. Suurin osa vain on ihan samaa tavaraa...

edit. typoja
« Viimeksi muokattu: 07.03.18 - klo:17:08 kirjoittanut evergreen »
1cFii, oma väri.

Poissa irtohius

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 69
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #710 : 07.03.18 - klo:16:48 »
Mielessä kävi samat asiat mitä tuli jo esille tuossa aiemmissa postauksissa. Sebamed ja Nizoral -shampoot voisivat olla turvallinen vaihtoehto, mikäli olisi niin että jnklainen sieni-infektio olisi pesiytynyt. Nyt on vaan se että näytettä ei ollut saatu.

Onko seerumin ferritiini tai hemoglobiini tarkistettu milloin? Anemia? Hypotyreoosi eli kilpirauhasen vajaatoiminta? Erilaiset puutostilat mm. b-vitamiinien suhteen ja sinkin puutos? Lista jatkuu, mutta näihin voi kokeilla erilaisia valmisteita itsenäisesti.
Lisäksi joillakuilla iän tuoma androgeenien määrän kasvaminen naisilla ohentavat hiuksia. Kuulostaa että tilanne olisi kuitenkin etupäässä paikallinen oireilu. Jostakin..

Näissä tilanteissa toivon menetys on surullisinta. Voimia äidillesi!
hiukset luonnostaan 2c - 4a M/C III,

Aunt Jackie's, Dark & Lovely, Queen Helene, African Pride

Poissa Neriana

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2684
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #711 : 08.03.18 - klo:09:44 »
Mutta ehkä ne punaiset läiskät äidilläsi ovat sitten vain oman raapimisen aiheuttamia, jos lääkärit ovat olleet sitä mieltä, ettei kyse ole edes ekseemasta?

Laitan hänelle viestiä, että kokeilee täällä mainittuja shampoita jos niillä olisi vaikutusta! Onko tuossa Nizoral-shampoossa jotain ''riskiä'' jos sitä kokeilee turhaan? Koska oireet eivät tosiaan viittaa ko. tuotteessakin lukeviin käyttötarkoituksiin. Sen myös tiedän, että äitini ei ole itse raapinut päänahkaa, sillä hiuspohja on niin kivulias, ettei siihen voi edes koskea ja kipu alkaa silloin kun iholle nousevat nämä punaiset läikät. Läikät on todella hailakan vaaleanpunaisia, juuri ja juuri erottuvat kun haroo hiuksia.

Onko seerumin ferritiini tai hemoglobiini tarkistettu milloin? Anemia? Hypotyreoosi eli kilpirauhasen vajaatoiminta? Erilaiset puutostilat mm. b-vitamiinien suhteen ja sinkin puutos?

Näissä tilanteissa toivon menetys on surullisinta. Voimia äidillesi!

Verikokeissa on käyty eikä niissä ole ilmennyt mitään poikkeavaa. Äitini myös syö erilaisia ravintolisiä ja kilppariarvot on myös testattu ja normaaliksi todettu..

Äidilleni ehkä pahinta on juuri tuo hiusten harveneminen ja se on osa syy siihen, miksi uskon hänen myös luovuttaneen. Vaikuttaa siltä, että hän ei ''ns. halua tietää'' koska pelkää, että kyseessä on jokin sairaus mihin ei ole parannuskeinoa :( Tätä onkuitenkin jatkunut nyt tosiaan jo 5 vuotta. Yritän saada hänet kokeilemaan täälläkin mainittuja shampoita.
« Viimeksi muokattu: 08.03.18 - klo:10:28 kirjoittanut Neriana »

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1693
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #712 : 08.03.18 - klo:15:46 »
^ Ei niissä hilseshampoissa pitäisi hirveästi sen kummempia riskejä olla kuin se ainainen mahdollinen ärsytys. Pakkauksessa tietenkin selostetaan tarkemmin, mutta reseptivapaita tuotteitahan ne ovat ja ohjeen mukaisella käytöllä ihan turvallisia. Mutta jos ne oireet nyt eivät yhtään muistuta mitään käyttökohteena olevista ongelmista, niin turhaahan se sitten varmaan on. Punaiset läiskät, kutina ja kuumotus ovat tavallisia oireita niin monissa erilaisissa ongelmissa, mutta jos tarkemmalla tarkastelulla mikään vaiva ei kuulosta oikealta, niin ehkä kyse on sitten vain hiustenlähdöstä ja siihen liittyvästä arkuudesta. Sellaisesta esim. löytyy juttuja että hiustenlähtö jättäisi "haamukipua" jälkeensä, jos päänahan hermot ovat herkät. Jos kuitenkin löytyisi vielä joku paremmin aiheeseen erikoistunut ammattilainen, jolta saisitte neuvoja? Jos tilanne on ollut sama jo vuosia, niin ei siinä varmaan mitään henkeä uhkaavaa tarvitse pelätä.
1cFii, oma väri.

Poissa bast

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1803
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #713 : 29.03.19 - klo:11:38 »
Mulla on ennenkin ollut hiustenlähtöä, mutta nyt on astetta pahempi ongelma. Ennen vaikka hiukset olisi ohentuneet pituuksista, niin juuresta on aina kasvanut uutta tilalle, niin että tiheys päänahassa on pysynyt samana. Nyt uutta ei tule riittävästi korvaamaan irronneita ja myös lyhyttä uudempaa kasvua irtoilee! Hiukset on harventuneet tosi paljon ja päänahka paistaa välistä. Jakaus on tuplasti leveämpi kuin ennen.

Kävin lääkärissä ja sanoi että ei tutkita jos tukkaa ei irtoile tuppoina tai ole kaljuja länttejä. Kuulemma vielä normaalin rajoissa, vaikka puolet on lähtenyt viimeisen 4 kk aikana. Ja sitten tietysti lääkärien lempitekosyy on stressi. Mä siis sairastuin vuoden alussa vakavasti, mutta sairaalassa sanottiin, että tähän vaivaan ei pitäisi liittyä hiustenlähtöä. Stressiä tässä tietysti on tullut, mutta tukanlähdön huomasin jo kuukautta ennen sairauden ensioireita, joten ei sekään sitä selitä.

Ahdistaa kun lääkärit vaan vähättelee ja pitää pelkkänä esteettisenä ongelmana. Mua enemmän huolestuttaa mistä tämä johtuu.
Iherb ensitilaajan $5-10 alennus koodilla ITI977

helka

 • Vieras
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #714 : 29.03.19 - klo:12:26 »
Ensimmäisenä tuli mieleen, että onko kilpirauhasarvosi testattu? Kilpirauhasongelmiin liittyy usein hiustenlähtöä.

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4930
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #715 : 29.03.19 - klo:13:31 »
Rauta-arvot kannattaa myös tarkistuttaa, alhainen ferritiini aiheuttaa myös hiustenlähtöä.

Poissa bast

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1803
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #716 : 29.03.19 - klo:21:05 »
^^ Kilpirauhasarvojen pitäisi olla kunnossa.

^ Ferritiini oli jotain 10, mutta syön nyt rautaa.
« Viimeksi muokattu: 29.03.19 - klo:21:07 kirjoittanut bast »
Iherb ensitilaajan $5-10 alennus koodilla ITI977

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4930
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #717 : 29.03.19 - klo:21:09 »
^ Ferritiini on siis todella alhainen ja hiustenlähtö voi hyvinkin johtua siitä. Kun rauta-arvot alkavat parantua, niin hiuksetkin pysyvät päässä taas paremmin.

Poissa bast

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1803
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #718 : 30.03.19 - klo:09:41 »
^ Ferritiiniä on mitattu mulla vasta viime vuosina ja se on ollut 5-10. Hemoglobiinia on seurattu teinistä asti ja huonoimmillaan se on ollut 74. Silloin ei ollut tukanlähtöä. En tosiaan tiedä mitä ferritiini silloin oli, mutta voisi kai olettaa, että sekin on ollut aina matala. En tiedä voisiko keho sitten olla alkanut iän myötä reagoimaan siihen herkemmin.
Iherb ensitilaajan $5-10 alennus koodilla ITI977

Poissa bast

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1803
Vs: Hiustenlähdöstä
« Vastaus #719 : 01.05.19 - klo:10:17 »
Olen syönyt raudan lisäksi priorinia ja uutta tukkaa alkoi taas kasvaa. Hiusrajassa näkyy vauvahiuksia. Olin jo toiveikas, että homma korjaantuu, mutta kun jouduin aloittamaan tujun kortisonilääkityksen, niin tukanlähtö yltyi entisestään. Varsinkin pestessä lähtee aina iso kourallinen. Saa nähdä miten tässä käy. Kortisonia joudun kuitenkin syömään vähintään vuoden, että jos lääkitys tuon tekee, niin klonkkua alan muistuttaa ennen pitkää.
Iherb ensitilaajan $5-10 alennus koodilla ITI977