Kirjoittaja Aihe: Rastat  (Luettu 117538 kertaa)

Poissa Luscious

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1465
 • Parantumaton saippuahullu
Vs: Rastat
« Vastaus #15 : 04.04.07 - klo:14:43 »
heippa
Mulla oli kans reilu  5v rastat.
Opiskelija teki ne (helppoa tehdä itse: permanenttiaine, tupeeraus, ympärille hän laittoi piippurassit, lopuks kiinnitysain)
Mulla rastat tiivistyi aika nopsaa ja leikkasin jotai typeriä kihara latvoja niistä potkynpäistä.
En korjailuttanut niitä ollenkaan, ne rastoittui itsestään. Hoitona: pesu, huolellinen huuhtelu ja kuivaus. Joskus jotain vahaa ja pyörittelin niitä usein. Oli se helppoo. Tukka oli aina nii-in paksu ja ainoo murhe oli lähinnä, laitanko kiinni vai auki :) Loppuvaiheilla mulla oli jatkeina villapötkylöitä, jotka on kans älyttömän helppo tehdä.
Leikkasin vaihtelun vuoks ja siks että -mahdollisesti pyörittelyvimman ja värjäysten takia- rastat oli aikas kovia, ja.. no rumia.
Vuosikausien hiusten hennauksien ja kasvatuksen jälkeen takaisin omaa vaaleaa sävyä kasvattamassa...

Lumi

 • Vieras
Vs: Rastat
« Vastaus #16 : 04.04.07 - klo:22:55 »
Kiitos teille jotka kirjottelitte  ;) Mä oon tosiaan jatkanut tätä ottaako vai eikö ota- linjaa tästä topicin aloittamisesta lähtien ja sitä ennen jo pitkän aikaa. Aina välillä on ollut sellaisia kausia, että eipäs ja sitten taas joopas. Mutta nyt oon asioissa päässyt jo niinkin pitkälle, että mulla oisi jo takuttaja tiedossa. Monet kaverit ja tutut on sanoneet, että mulle sopisi ne varmasti älyttömän hyvin ja itse oon samaa mieltä, mutta toiset taas yrittää kaikin keinoin estää ottamasta niitä..   :-[
Onko totta, että joskus rastat saattaa alkaa rastoittua itsellään heti tyvestä, niin että ainut pois leikkaamis tapa ois vetästä vaan kaljuksi?
Ja kuinka helposti niiden sisään voi alkaa pesiä ötökät tms. tai menevät homeeseen?
« Viimeksi muokattu: 04.04.07 - klo:22:57 kirjoittanut gia »

Poissa Illusia

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1870
 • Tukka kasvaa...
Vs: Rastat
« Vastaus #17 : 05.04.07 - klo:07:39 »
Mulla ei ainakaan rastoittunut juuresta itestään.Ois pitäny uusia se juurikasvu mutta päätin sitten leikata kokonaan pois.
Eikä mulla mitään ötököitä/hometta näkynyt mutta pesin kyllä tukkani ainakin kerran viikossa ja kuivasin hyvin.
Eihän niitä vissiin noin usein suositella pestäväksi mutta salitreenien jälkeen oli melkein pakko kun päänahka hikosi.

Poissa dreadviolet

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 100
 • Fakehair Artist
  • Dreadviolet Hair Creations
Vs: Rastat
« Vastaus #18 : 05.04.07 - klo:11:13 »
Kiitos teille jotka kirjottelitte  ;) Mä oon tosiaan jatkanut tätä ottaako vai eikö ota- linjaa tästä topicin aloittamisesta lähtien ja sitä ennen jo pitkän aikaa. Aina välillä on ollut sellaisia kausia, että eipäs ja sitten taas joopas.

Jos arveluttaa, kannattaa testata kuiturastoilla?

www.dreadviolet.com

Otan vastaan rastatilauksia kesällä 2011

Poissa Luscious

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1465
 • Parantumaton saippuahullu
Vs: Rastat
« Vastaus #19 : 05.04.07 - klo:11:19 »
Ja kuinka helposti niiden sisään voi alkaa pesiä ötökät tms. tai menevät homeeseen?

Voi jeesus.. Yleensä ne madot iskee niihin rastoihin n 2 vkon kuluttua.   ;)
Vuosikausien hiusten hennauksien ja kasvatuksen jälkeen takaisin omaa vaaleaa sävyä kasvattamassa...

Lumi

 • Vieras
Vs: Rastat
« Vastaus #20 : 06.04.07 - klo:21:38 »
Jos arveluttaa, kannattaa testata kuiturastoilla?

Niin sitä on mulle myös ehdotettu. Mutta paljonko niiden laittaminen tulisi maksamaan verrattuna, että tekisi omiin takut (joissa mun budjetti on, että 300euroa enempää en pysty niistä maksamaan)? Kuinka kauan kuidut pysyy hyvinä ja joutuuko niitä paljon korjailemaan? Sekä nyt kun omat hiukseni ulottuu olkapäiden yli onko ne ihan kuolleet sitten kun kuidut ottaa pois?(vai voiko niitä ylipäätään laittaa näin pitkiin hiuksiin?)
Pitäisi varmaan kysellä tuol kuituketjussa mut kirjottelin tänne kuitenkin. Enkä tiedä ketään osaavaa tekijää noista kuiturastoista  :-\

Ja Kis Kis- miten niistä madoista pääsee eroon? vai pääseekö?  :-X
« Viimeksi muokattu: 06.04.07 - klo:21:40 kirjoittanut gia »

Poissa Merial

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 837
Vs: Rastat
« Vastaus #21 : 07.04.07 - klo:10:15 »
^ Nehän voi pienellä harjoittelulla laittaa kiinni ihan itsekin, jolloin työn hinnalle ei tule mitään hintaa. :) Kuiturastat pysyvät hyvinä niin kauan kun kiinnitys pysyy tiukkana (sitähän voi tietenkin aina korjailla ja kiristää), aika-arviona sanoisin noin kolmisen kuukautta, jolloin omat hiukset ovat jo kasvaneet niin paljon että kuiturastat roikkuvat sitten juurikasvun päässä päänahasta, jolloin tämä tietenkin saa näyttämään kuiturastat hieman hassuilta.

Kuiturastat eivät hiusta vahingoita koska hiukset ovat letityksellä kiinni rastan ympärillä, mitä nyt korkeintaan kuitujen paino saattaa ensiksi vaikuttaa päänahkaan, kunnes se tottuu ylimääräiseen lisäpainoon. Kuituja poisotettaessa hiuksia tuntuu lähtevän normaalia enemmän, koska kiinnipitämisajan aikaiset hiukset, jotka ovat lähteneet normaalisti ovat edelleen kiinni rastoissa letitettynä. Tästä ei siis kannata pelästyä, se määrä vain saattaa näyttää huisilta kun esimerkiksi sen kolmen kuukauden normaalin hiustenlähdön tulos näkyy kertaheitolla. :P Ja kun varmaan hoitoainetta et ole käyttänyt rastojen aikana, hiukset saattavat olla ehkä normaalia karheammat tai vastaavaa, mutta tästähän päästään kun pistetään vähäksi aikaa tehistä muhittumaan. ;)

Hiusten pituudella ei ole luultavasti niin isoa merkitystä, mutta liian lyhyisiin kuiturastoja on hankala kiinnittää edes taitavimman sorminäpräilijän. Mutta tämähän tietysti tarkoittaa vain todella lyhyehkömpiä, seitsemästä ja kymmenestä sentistä sitä lyhyempiin.

Todellakin, kannattaa ihmeessä väkertää kuidut päähän itse, ja takahiuksiin pyytää muutamaa kaveria avuksi! Kuminauhoiksi suosittelisin mm. hevosliikkeissä myytäviä pieniä renksuja, joita käytetään hevostenharjoihin.

Suosittelisin myös vilkaisemaan sivua http://www.angrycaninelovestick.org/. Nämä löysin googletuksen avulla, jossa ohjeistetaan kaksipäisten rastojen kiinnittäminen (muutenkin suosittelisin kaksipäisiä rastoja, sillä näitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan, kunhan välillä vain ottaa pois ja kiinnittää uudelleen):
http://www.doctoredlocks.com/store/demo/blanket_stitch/index.htm
http://www.afrocare.com/page_how_to_do.html -> "How To Apply & Look After Elysee Star Dreads"
(Muokkailen tätä viestiä myöhemmin kunhan löydän lisää kiinnitysohjeita)

Ja mistä kuitunsa hankkii, sehän on ihan oma päätös, mutta mm. http://www.afrocare.com/catalog/ saa edullisesti kuitupuntteja (joita tarvitaan muistaakseni 6-8 rastoista riippuen), kanekalon-hiusta siis yleensä käytetään kuiturastoissa.

Mutta mikäli on kiinnostunut, niin tietenkin voi kokeilla myös rastojen huovuttamista villasta. :) Villaa löytyy monen värisenä ja netissä olen törmännyt kahteen paikkaan, jotka ovat tähän mennessä olleet edullisimmat: www.ylistaronkehraamo.fi ja www.kehraamomustalammas.fi. Villan huono puoli on, että saatat muutaman pesun haista lampaalta ja tietenkin kun villa kerää paljon vettä, ne myös painavat enemmän märkinä, mutta ovat kuivina kuiturastoja kevyemmät. Itse ainakin pidän enemmän villa- kuin kuiturastoista, ja niiden huovuttaminen minusta on antoisampaa kuin kuidun takuttaminen. Mutta nämähän ovat tietenkin vain mielipidekysymyksiä. :)

Ja noista madoista, arvelisin kuitenkin Kis Kiss-:n viestissä olleen hivenen sarkasmia. ;) Madot ja kaiken maailman öttiäiset (sekä homehtuminen) ovat suurimmaksi osaksi urbaanilegendoja, tietenkin normaaliinkiin hiuksiin saa asutettua vaikka mitä ötököitä kunhan ne jättää vain pesemättä! Tämähän tietenkin tarkoittaa todella pahasti hygenian laiminlyömistä, että arvelisin ettei mitään asukkeja tulisi vaikka haluaisitkin jos tapaat pestä rastasi enemmänkin kuin kerran parissa kuukaudessa. ;)

Mutta toivottavasti näistä on apua, kysy ihmeessä jos viä joku jäi mietittyttämään! :)
Tukka hyvin, kaikki hyvin!

Poissa dreadviolet

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 100
 • Fakehair Artist
  • Dreadviolet Hair Creations
Vs: Rastat
« Vastaus #22 : 07.04.07 - klo:16:36 »
^ Nehän voi pienellä harjoittelulla laittaa kiinni ihan itsekin, jolloin työn hinnalle ei tule mitään hintaa. :)

Tästä oon vähän erimieltä. Kuiturastoissa ei se itse rastojen kiinnittäminen maksa paljon mitään - se on se rastojen tekoon kulunut aika, kun maksaa.

Kuiturastat pysyvät hyvinä niin kauan kun kiinnitys pysyy tiukkana (sitähän voi tietenkin aina korjailla ja kiristää),
Mutta toivottavasti näistä on apua, kysy ihmeessä jos viä joku jäi mietittyttämään! :)

Tässäkin on sellainen pointti, että jos ostat tehdasvalmisteiset, ne kestää maksimissaan pari kuukautta. Huolella käsintehdyt taas kestää vuosia, ne voi kiinnittää aina uudelleen.

Hintatasosta senverran, että järkevä summa maksaa kuiturastoista kiinnityksineen, pyörii kolmensadan euron alapuolella. Ja se on mielestäni todella halpa hinta, kun ottaa huomioon, kuinka hidasta niiden tekeminen on. Jotkut kampaamot tekee, ja laskuttaa huomattavasti enemmän, mutta silloin kannattaa ottaa selvää millaisesta kiinnityksestä ja minkänäköisistä rastoista on kyse: liimatuista tehdasvalmisteisista, tai itsetehdyistä, mutta epämääräisen kuituhattaran näköisistä "rastoista" ei todellakaan kannata satoja euroja maksaa.

www.dreadviolet.com

Otan vastaan rastatilauksia kesällä 2011

Poissa Merial

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 837
Vs: Rastat
« Vastaus #23 : 07.04.07 - klo:17:49 »
Ajattelin siis nyt itsetehtyjä rastoja, ja näin ollen ei joudu konkreettisesti pulittamaan mitään jos ne itse väsää. Tosissaan hieman epäselvästi tuossa ilmaisin, että nimenomaan tarkoitin itsetekemiä (hyvin tehtyjä) kuiturastoja. :)
Tukka hyvin, kaikki hyvin!

Poissa Ice

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4340
 • Think fast, look alive
Vs: Rastat
« Vastaus #24 : 08.04.07 - klo:13:29 »
pesuun ja ylimääräisiin eläviin liittyen, usein hius rastoittuu puhtaana helpommin itsekseen ja pesuahan suoritetaan jotta se päänahka olisi puhdas. Rastat kuivuvat kumminkin hitaasti, joten ne saa kyllä haisemaan pahalle ja homehtumaankin jos kokoajan seisoo suihkun alla, siellähän sitten kosteissa olosuhteissa kasvaa mieluusti vaikka mikä elukka.

kumminkin, jos pesee useammin niin kannattaa pesun jälkeen vaikka hellästi föönailla pötköjä jotta kuivavat vähän nopeammin jos tuo puoli huolettaa
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.

Lumi

 • Vieras
Vs: Rastat
« Vastaus #25 : 08.04.07 - klo:21:47 »
Kiitos kun vastailitte taas (:

Lumi

 • Vieras
Vs: Rastat
« Vastaus #26 : 15.04.07 - klo:15:40 »
Juttelin eilen sen tytsyn kanssa, joka lupas nyt ne rastat mulle tehdä. Vaikutti tosi ammattitaitoselta ja asiansa osaavalta tyypiltä. Eli kuukauden sisään voi sanoa heipat näille hiuksille  :D Voin sitten laittaa vaikka kuvia uudesta tukasta, ennen ja jälkeen  ;)

Poissa Surrur

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 708
Vs: Rastat
« Vastaus #27 : 17.04.07 - klo:01:15 »
Äh, tekisi mieli ottaa rastat uudelleen  :-\ Tätä pelkäsin, kun otin ne pois. Pitää nyt vaan koittaa vakuuttaa itsensä "normaalin" tukan hyvistä puolista.

Onneksi tukka on nyt niin lyhyt, ettei siihen rastoja saakaan, ja olen niin ailahtelevainen tukkatyylien suhteen, että kun ne rastat saisi, en enää niitä halua  :D

Jokos gia on saanut rastat päähän? Tuntuuko vielä oikealta ratkaisulta?  :)

Lumi

 • Vieras
Vs: Rastat
« Vastaus #28 : 17.04.07 - klo:10:06 »
Jokos gia on saanut rastat päähän? Tuntuuko vielä oikealta ratkaisulta?  :)
En oo saanut vielä  :D Tässä juuri niitä kovasti suunnittelen, luulisin että tuossa toukokuun alussa ne väsätään, Juuri -07 miittiin saatan tulla ne päässä  8) Nyt tuntunut pitemmän aikaa oikealta vaihtoehdolta. Oon yrittäny jankuttaa itselleni, että ne on vaan hiukset !  ;D

Poissa Roksane

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 790
Vs: Rastat
« Vastaus #29 : 17.04.07 - klo:16:45 »
Mä laitoin eilen omaan mustaan kuituhiuksesta tehtyyn kokopään pidennykseeni kolmetoista mustaa kaksipäistä kuiturastaa sekaan letittämällä ja tää näyttää kyllä tosi kivalta mun mielestä! Ja ennen kaikkea - nää on ihanan muhkeat nämä hiukset nyt olematta kuitenkaan epäsiistin takkupään näköinen. Nämä rastat on sellaisia Cybershopin valmiita kuiturastoja, lähinnä ne on kuituhiusta pyöriteltynä sellaisiksi paksuiksi osioiksi. Eli ihan varsinaisia rastoja nämä ei minusta ole, vaikka sillä nimellä myydäänkin.