Kirjoittaja Aihe: Kiharat hiukset, Curly Girl Method  (Luettu 364022 kertaa)

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4908
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #600 : 13.11.17 - klo:18:22 »
^ Mulla on ihan samanlainen kuontalo: hiukset kihartuvat/menevät laineille kyllä, mutta yleisilme on todella sotkuinen, pörröinen ja karvainen. Ihan sama mitä teen ja millaisia tuotteita käytän, niin kiharuutta en saa enää esille kunnolla, sillä hiuksissa on pituutta ja siksi painoa liikaa. Lyhyemmillä hiuksilla luonnonkiharuuden vielä sai esiin suht kauniisti. Monet kiharaa korostavat tuotteet (aloe vera -geeli, pellavansiemengeeli, monet öljyt ja voit) tekevät hiuksista sameat, eikä hiusten kiilto näy yhtään. Se tekee vielä ikävämmän vaikutelman karvaiseen kiharuuteen. Jos yritän taltuttaa pörröisyyttä luonnonöljyillä, niin monesti lopputulos on lähmäinen.

Sulfaatiton sampoo on ollut käytössä yli kymmenen vuotta, samoin silikonittomat hoitotuotteet. Tavallisia muotoilutuotteita en ole käyttänyt, sillä haluan välttää kuivattavia alkoholeja ja muoviyhdistelmiä, mutta luonnonmukaisetkaan muotoilutuotteet eivät ole tehneet vaikutusta pörröisyyteen. En oikein tiiä mitä tälle kuontalolle pitäisi tehdä, että hiuksista saisi kiharammat ja sileämmät.

Poissa elly

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1063
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #601 : 13.11.17 - klo:21:15 »
^ Osaatko suositella hyvää sulfaatitonta shampoota? :) Kiva lukea kohtalontoverista ja tunnistan kaikki mainitsemasi ominaisuudet myös omista hiuksistani. Mulle sopii myös parhaiten silikonittomat tuotteet ja oon tosi huono käyttämään muotoilutuotteita. Niihin haluaisin tutustua enemmän, mutta tuntuu vaikealta lähteä etsiä tällaiselle hiukselle riittävän kevyttä, mutta kuivattamatonta tuotetta. Harkitsen ostavani myös elämäni ensimmäisen hiustenkuivaajan, kun en ole päässyt kokeilemaan ploppaustakaan kunnolla, kun hiukseni eivät ehdi kuivua yön aikana.

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4908
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #602 : 14.11.17 - klo:12:12 »
Vanha suosikkini oli MOP C-System Hydrating Shampoo, sitten siirryin iHerbin valikoimiin, josta löysin itselleni TheraNeem Naturals Scalp Therapé Shampoon vakituiseen käyttöön. Tuoksu ei ole niin hyvä kuin MOPin sampoossa, mutta koostumus on mielestäni sillä tavalla samanlainen, että molemmat sampoot ovat todellä öljyisiä ja kosteuttavia.

Olen ollut todella laiska edes kokeilemaan mitään muotoilutuotteita, sillä hutiostosten riski on niin suuri. Muutama luonnonmukainen tuote on ollut käytössä ja ihan tavallinen hajusteeton markettilakka erikoistapauksia varten löytyy kaapista, mutta tosi huonosti olen tutustunut muotoilutuotepuoleen. Kerro siis ihmeessä, jos löydät jonkun kivan kiharoita korostavan tuotteen.

Poissa Mintsi

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 128
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #603 : 16.11.17 - klo:11:56 »
Mä oon tykännyt kiharoiden virkistämiseen ja pörröisyyden taltuttamiseen TreSemmen (Un)done suolasuihketta. Sen haitta on  voimakas tuoksu. Periaatteessa ihan miellyttävä, mutta en haluaisi, että hiukseni tuoksuvat niin vahvasti.

Minä olen nykyään tuuliviiri kiharoiden kanssa. Riippuu ihan fiiliksestä annanko kuivua sellaisenaan laineileviksi vai ploppaanko tiukemmalle kiharalle. Jos ploppaan heitän, päähän jätettävän hoitiksen ja geelin. Jos taas päädyn kuivaamaan vapaana, sipaisen latvoihin Moroccanoilia jätettävän hoitiksen jälkeen. Silikonia käytän myös yhdessä kosteuttavassa naamiossa.

Sulfaatteja en käytä, koska päänahka ei kestä niitä. Shampoina ja hoitoaineina suosin kosteuttavia tuotteita. Tällä hetkellä käytän shampoona joko YR:n LowShamPoota tai jotain kicksistä ostamaani sulfaatitonta kosteuttavaa shampoota. Hoitiksena on usemmiten XZ:n niittyvilla (pikahoitis tai naamio) tai Aussien naamio (rescue tai moisture, ne silikonihoitikset). Itse sekoittamassani värinaamiossa käytän ehkä kerran kuussa MillCreekin Henna -hoitista rekkuna. Muuten sinne menee joku halpa. Nyt viime aikoina Xtra-hoitis, seuraavaksi varmaan (un)done. Näissä shampoissa on se hyvä puoli, että etenkään tuon YR:n kanssa ei välttämättä tarvitse edes suojata latvoja hoitiksella ennen pesua, eikä kuivu liikaa.

Poissa irtohius

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 69
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #604 : 18.12.17 - klo:21:18 »
Mun kiharatukka on olkapäille asti tällä hetkellä. Tekstuuri on 2c ja 4a:n välimaastossa. Eli loivaa korkkiruuvia ja z-muotoista pikkusäkkärää ohimoilla ja niskavilloissa. Tämä on pääsääntöisesti käsittelemätöntä - meinaan rakenteellisia käsittelyjä.

Hiuslajikkeeni on huokoisempi mitä oli nuorempana. oh sweet youth....you’ve left me..

Asiaan: hiusrutiinini mukailee kaikille tuttua curly girl metodistoa. Rikon sääntöä ja käytän shampoita joissa on välillä sulfaatteja, välillä ei. Tämän päivän epistolaan kuului hiusten rasvaus/voitelu ennen shampoopesua. Käytin oliivivoita ja Dabur Cooling Amla Oilia. Annoin imeytyä 2 tuntia sillä aikaa kun imuroin, pyyhin pölyt, tiskasin puistelin matot jne. Nämä öljyt pesin miedolla shampoolla kuten jo totesin.

Hoitomaskiksi sekoitusta johon kuului: Tigi Dumb Blond-hoitista, Gliss Winter Repair-hoitista, Dark & Lovelyn Cholesterol Maskia, sekä salvia-, timjami ja ginkgo-uutteita. Mukaan tuli makadamiaöljyä, oliiviöljyä turaus ja favouriteäni, hamppuöljyä. Seoksessa on paljon rakastamiani funktionaalisia aineosia, niitä siis joilla on todellisia vaikutuksia ensisijaisesti päänahkaan, toki myös latvoihin ja pituuksiin. Vaikutusaika 20 min. Sillä sileä.

Jätettäväksi tuotteeksi: Tigin Urban Antidotes hoitista (oikeasti pois pestävä), Palmersin Olive oil Formula Hair Milk, ja samaa sarjaa olevaa Olive oil Curl Pudding kiharahyytelöä, nom nom...hiukset luonnostaan 2c - 4a M/C III,

Aunt Jackie's, Dark & Lovely, Queen Helene, African Pride

Poissa Morrigan

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1276
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #605 : 29.12.17 - klo:23:16 »
^Curly girl-metodissahan ei käytetä silikoneja, eikös noissa sun osassa tuotteita kuitenkin ole niitä?

Törmäsin joku aika sitten netissä Scott Musgrave nimiseen kiharaexperttiin joka on lanseerannut MAP-method nimisen hiustenhoitorutiinin joka on tarkoitettu nimenomaan 2b-3b hiuksille. Kiinnostuin kovasti asiasta ja googlettelut eivät tuottaneet tarpeeksi tulosta tiedonnälkääni, niin menin ja ostin kyseisen hepun nettikurssin aiheesta ::) Aika kallis kurssi, vajaa 100dollaria, mutta mun mielestä oli ihan hyvä investointi. Sisältöä oli paljon ja perusjutut on samat kuin curly girl metodissa, eli ei silikoneja ja sulfaatteja, mutta siihen yhtäläisyydet melkein jäikin. 

Map-methodissa ideana ei ole varsinaisesti minkään tietyn merkkiset hiustuotteet, vaan pointtina on että miten ne levitetään ja millä annostuksella huomioiden hiuksen kiharuus, huokoisuus jne. Tärkeimpänä on hiusten kosteutus joka tapahtuu puristelemalla hoitoainetta hiuksiin ja sitä jätetään hiuksiin runsaasti. Jos hoitoaine vain levitetään hiuksiin ja huuhdotaan, se ei mene tarpeeksi syvälle hiukseen jotta hius saisi riittävästi kosteutusta. Eli puristellaan ja jätetään ainetta hiuksiin enemmän kuin mitä on totuttu. Erillistä jätettävää ei tarvita.

Toinen tärkeä vaihe on filler, eli tuote joka levitetään seuraavaksi ja sen tehtävä on täyttää huokoisen hiuksen kolot, kun kiharassa hiuksessa hiussuomut ovat luontaisesti vähän auki. Filler-esimerkkinä on mainittu esim. pellavansiemengeeli, deva curlin bleavein, jessicurlin rockin ringlets. Viimeinen vaihe on sealer, eli tuote jossa on pito, yleensä joko geeli tai vaahto.

Kurssilla oli paljon videoita erilaisista levitystekniikoista jokaista vaihetta kohden, jotka itse koin erityisen tärkeiksi. Lisäksi siellä oli video-ohjeet toisen ja kolmannen päivän kiharoiden onnistumiseen, kuinka edellisen päivän kiharat saadaan aamulla taas herätettyä henkiin yön jäljiltä jne. En ole läheskään kaikkea itse vielä edes kokeillut, mutta tulen pikkuhiljaa kokeilemaan. Mitään uusia hiustuotteita ei tarvitse ostaa, suurimmalla osalla löytyy jo kaapista tarvittavia tuotteita joilla pääsee alkuun.
BSL 2b F ii kuiva ja pörröinen. Iho kuiva ja herkästi punoittava.

Poissa Lila

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5119
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #606 : 30.12.17 - klo:09:52 »
^Minulla ei ole tuosta metodista mitään hajua, mutta kuulostaa hyvältä. Olen itse huomannut, kuinka järjettömiä määriä hoitoainetta tämä pehkoni imee - ja todellakin, sitä voi tukkaan helposti myös jättää, ilman että tulee lähmälettiä. Omassa tukassani tuo lähmäletin saamisen vaikeus on jotenkin aivan järjenvastainen asia. Tukka on kuitenkin vauvanpehmeää, yksittäinen hius on niin ohut, että tuntuu ettei se voisi juuri mitään ottaa vastaan raskautumatta liikaa.
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.

Poissa irtohius

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 69
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #607 : 02.01.18 - klo:16:12 »
^^ Hei olipa mielenkiintoista luettavaa tuo Morriganin viestin metodi. Oon aika usein miettinyt pellavansiemengeelin käyttöä, johon joidenkin tiedän lisäävän töräyksen epsom-suolaa mukaan. Sit silikonit; hiukset kuivuu nopeammin kun jätettävissä on sitä mukana.. ja tärkein ihastuksen syy niihin on selviteltävyyden helpottuminen - ohuet huopuneet pikkukorkkiruuvit @-niska luistavat selviksi kuin silkkisestä taikaiskusta.. värjäilen kasviväreillä usein vars. nykyään ja niiden pito tietysti pettää helpommin silikonien vuoksi. Vois vaihtaa ainakin joitakin pois -> kokeiluun?
hiukset luonnostaan 2c - 4a M/C III,

Aunt Jackie's, Dark & Lovely, Queen Helene, African Pride

Poissa Morrigan

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1276
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #608 : 20.05.18 - klo:23:08 »
Tilasin curl keeper originalia pullon ja se on aivan järjettömän hyvä tuote pörröisyyden hallitsemiseen. Tuote on aika lirua ja sitä saa annostella suhteellisen runsaasti eikä silti lähmää ollenkaan. Siinä on myös mukavasti pitoa mutta ei kuitenkaan liikaa. Suosittelen varauksetta kaikille kellä vähänkään on pörröisyysongelmaa.

Map-kurssi on myös ollut ehkä elämäni paras sijoitus hiuksiini. Mun kurssia edeltävät kiharakampaukset ovat aivan naurettavia harakanpesiä verrattuna siihen kiharaan mitä nyt saan aikaiseksi tuon kurssin ohjeilla.
BSL 2b F ii kuiva ja pörröinen. Iho kuiva ja herkästi punoittava.

Poissa huisku

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 12
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #609 : 28.06.18 - klo:18:07 »
Olen hiljakkoin tutustunut Curly Girl-metodiin ja olen jo tovin yrittänyt saada sitä alulle ja aika epätoivoista on muotoilutuotteiden osalta. Suomessa ei todellakaan vaan voi mennä kauppaan ja ostaa jotakin, varsinkin kun haluaisin eläinkokeetonta ja edes semi-luonnonmukaisia tuotteita.

Shampoo, hoitoaine ja mahdolliset jätettävät hoitotuotteet on helpompia, mutta muotoilutuotteiden kanssa en oikein osaa lähteä mistään liikkeelle. Tilasin nyt pöntöllisen Bouclemen geeliä, mutta haluaisin löytää jonkun hitusen jämäkämpää pitoa antavan tuotteen jota voisin lisätä tarvittaessa. Löytyisiköhän luonnonkosmetiikan puolelta sellainen? Olen katsellut muun muassa tätä Less Is Moren geeliä, mutta siinäkin on alkoholia, kuten sunnilleen kaikissa muissakin geeleissä (tai vaahdoissa) joita muuten voisi harkita. Kuinkakohan paha juttu alkoli on tuollaisessa tuotteessa, jos oletetaan että alla on kunnolla jätettävää hoitoainetta jne. ?
« Viimeksi muokattu: 28.06.18 - klo:18:10 kirjoittanut huisku »

Poissa Morrigan

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1276
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #610 : 30.06.18 - klo:14:12 »
^ Jämäkkä pito ja luonnonkosmetiikka on aika vaikea yhdistelmä. Linkkaamassasi less is more:ssa alkoholi on kakkosena incissä, joten itse en sitä edes harkitsisi.

Mitä tapahtuu jos annostelet bouclemea vähän enemmän? Tai mitäs jos kokeilisit tuon bouclemen alle laittaa kevyen pidon antavaa tuotetta, esim. itse tehtyä pellavansiemengeeliä? Sen pito on lähes olematon, mutta on sitä siinä vähän. Hunajan lisääminen geelin pitäisi parantaa pitoa, mutta en ole tätä itse kokeillut.

Ainoa tuote-ehdotus mitä keksin bouclemen tilalle on iherbistä Giovannin geeli. En ole itse tuota kokeillut, mutta tiedän että monet kiharapäät tykkäävät siitä.
BSL 2b F ii kuiva ja pörröinen. Iho kuiva ja herkästi punoittava.

Poissa huisku

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 12
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #611 : 05.07.18 - klo:17:50 »
^Tuossa Giovannissa taas on toisena VP/VA Copolymer ja mua epäilyttää muovipolymeeri ns. ekotuotteessa (ja siis muutenkin yritän vältellä muoveja). Haluaisin jotain biohajoavaa tavaraa, mutta monessa muuten järkevän oloisessa tuotteessa on alkoholia. Myös joissakin jätettävissä luomuhoitoaineissa olen siihen törmännyt, mikä pistää miettimään kuinka paha juttu pieni määrä alkoholia muiden tuotteiden päällä lopulta on.

Bouclemen pito perustuu juurikin pellavansiemeniin ja ksantaanikumiin (ja mahdollisesti johonkin muuhun) joten pelkällä pellavansiemengeelillä ei tässä tapauksessa varmaan ole vaikutusta. En ole vielä ehtinyt kokeilla kun en ole jaksanut hakea pulloa postista :D Olen vaan lukenut että sen pito ei monipäivisiin kiharoihin aina riitä.

Nyt törmäsin yhteen kommenttiin jossa haukuttiin tuo Bouclemen geeli ja kehuttiin tässä John Masters Organicsin geelissä olevan parempi pito. Siinä näyttäisi olevan ainakin guarkumia jota mulla sattuu olemaan, pitäisiköhän kokeilla tehdä siitä jotain liejua. Tuli myös mieleen että hevosille syötettävä psyllium on liotettuna myös melkoista liejua, olisikohan siinä pitoa :D

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4908
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #612 : 05.07.18 - klo:21:15 »
Suncoatilla on muutama todella luonnonmukainen muotoilutuote: muotoilusuihke ja seerumi. Pitoa on molemmissa ihan kivasti, mutta ainakin minun hennoilla hiuksilla noiden kanssa on ongelmana se, etteivät ne tee hiuksia yhtään kiiltäviksi, vaan enemmänkin antavat mattaisemman lopputuloksen. Mutta saattaa olla vain minun hiustyypin ongelma, ei välttämättä ole ongelma muilla. Ovat olleet ihan miellyttäviä käyttää, jos on joskus tarvinnut aloe vera -geeliä enemmän pitoa.

Poissa Mintsi

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 128
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #613 : 06.07.18 - klo:09:48 »
En nyt tunne tässä keskustelussa esitettyjä tuotteita, joten en osaa verrata suoraan niihin. Minä kuitenkin olen pitänyt Beautiful Curlsin Activating Creamista. Sen antama pito on hieman kevyempi kuin KCCC:n,mutta minusta luonnollisemman oloinen. Ja purkki tuntuu kestävän minun käytössäni.

Muutenkin tykkään monesta Beautiful Curlsin tuotteesta. Omien hiusten sarja olisi keltainen (wavy to curly), mutta monessa tuotteessa tuo punainen sarja on parempi. Tällä hetkellä minulla on säännöllisessä käytössä punaisen sarjan shampoo ja tuo Activating Cream. Keltaisesta sarjasta puolestaan käytän leave-in hoitoainetta. Muitakin tuotteita olen kokeillut ja pitänyt, mutta eivät ole niin huippuja, että ostaisin lisää. Esimerkiksi keltaisen sarjan shampoo oli minulle liian pesevää.

Poissa Lila

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5119
Vs: Kiharat hiukset, Curly Girl Method
« Vastaus #614 : 06.07.18 - klo:10:27 »
Minullakin on noita Beautiful Curlsin tuotteita, ovat kyllä hyviä ja riittoisia. Tuoksut ovat myös onnistuneita: aika persoonallisia, luonnollisia ja mietoja. Tällä hetkellä käytössä jätettävä hoitoaine, oikein kosteuttava, ei mikään paras selvittävä, mutta selvittääkin jos käyttää reilummalla kädellä. Ei silti lähmää. Ja kiharanvirkistyssuihke, tämä on minusta todella hyvä! Testasin myös tuon loivempien kiharoiden geelin, siitäkin tykkäsin, nyt otan testilistalle tuon punaisen linjan geelin. Rumista pakkauksista miinus  :o .
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.