Kirjoittaja Aihe: Kynsien huolto/hoitoketju  (Luettu 445799 kertaa)

Poissa Gekko

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 710
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1005 : 03.10.11 - klo:21:00 »
Eilen kun vaihdoin kynsilakkoja näytti uhkaavasti siltä, että ennestäänkin nysästä oikeasta etusormesta olisi halunnut lohjeta kynnestä pala pois. Mulkoilin sitä niin rumasti kuin osasin, jotta se ei uskaltaisi tehdä mitään niin ilkeää. Päällimmäinen kerros alkoi reunasta repsottaa hiukan ja sen olisi varmaan saanut irti jos olisi yrittänyt. Yritin vähän tasoittaa kiillotusviilalla ja sitten öljyä ja Dependin Nail Serumia. En tiedä imikö kynsi kosteutta ja sen takia jotenkin turposi tai jotain, mutta halkeama hävisi. :o Kyllähän se siellä jossain tietysti on odottamassa otollista hetkeä, mutta akuutein vaaratilanne meni ohi ja tänään lakkojen alla kynsi näyttäisi olevan edelleen täysin kasassa. En valita kyllä, mutta kai tuo jossain vaiheessa hajoaa. Ostin kynsiliimaa.

Kosteutta, kosteutta ja kosteutta, sitä nämä näyttävät olevan vailla. En ymmärrä, minulla oli tosi hyvät ja nopeasti kasvavat kynnet oikeastaan koko ikäni (sen jälkeen kun lakkasin pureskelemasta niitä) mutta viime syksynä eli vuosi sitten kynnet alkoivat mennä kauheaan kuntoon ja liuskoittuivat ja murenivat. Ja kasvukin tuntuu olevan nykyään paljon hitaampaa! Eikä mikään ole muuttunut, paitsi se, että olen alkanut syödä entistä terveellisemmin ja myös vitamiineihin kiinnittänyt huomiota. Tänään ostin vielä sinkkiä, mutta en usko senkään auttavan. Kunpa tietäisin, mistä tämä johtuu, koska minulle tämä ei ole yhtään luontainen asiantila.
Hennatut vyötärömittaiset hiukset 1b M ii.

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4922
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1006 : 04.10.11 - klo:18:44 »
Mie olen silotus- ja kiillotusviilojen suurkuluttaja ja etsin koko ajan jotain edullista, kestävää ja hyvän kiillon antavaa kiillotusviilaa ja ostin Ebaysta kiillotusviiloja ihan kokeillakseni ovatko hintansa väärtejä. Ostamani kiillotusviilat saapuivat tänään ja ainakin ensimmäisen käyttökerran jälkeen olen ihan myyty. Viilan tekemä kiilto kynsille on todella mahtava :-* . Vielä en osaa sanoa kuinka kauan yksi viila jaksaa kynsiä kiillottaa, kun kaikissa muissa viiloissa aina juuri tuo kiillotusominaisuus katoaa viilan käyttökertojen myötä.

Poissa Gekko

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 710
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1007 : 04.10.11 - klo:21:41 »
Aloin oikeasti ajatella kynsiäni sen jälkeen, kun edellisessä viestissä totesin, ettei tällaiset hauraat kynnet ole minulle yhtään luonnollinen asiantila. Yhdistettynä vielä siihen, etteivät nämä tunnu kasvavan vaikka miten mätän biotiinia ja kaikkea minkä pitäisi tehdä hyvää. Poistin tänään taas lakat eikä kynnet ole kasvaneet reilussa viikossa yhtään! Muistan ajan, jolloin niitä piti lyhentää kolmen päivän välein, kun alkoivat käydä häiritseviksi, silloin pidin vielä lyhyitä kynsiä. Kynnet olivat myös todella kestävät. Nyt nämä eivät pitene sitten millään ja murenevat sormiin. Itku tulee.

Poistin nuo lakat, koska olen huomenna menossa lääkäriin (ihan muiden asioiden takia) ja haluan näyttää näitä. Olen alkanut epäillä kilpirauhasen vajaatoimintaa ja vastasin äsken itsekseni netistä naaraamaani kyselyyn, jossa mainittiin että kymmenellä oireella asia kannattaisi tutkia tarkemmin. Gekko veti bingossa 15 pistettä. Otan myös nuo printit mukaan. Josko saisi edes lähetteen kokeeseen. En keksi mitään muuta syytä tällaiseen muutokseen. Olen ihan epätoivoinen, kun hellästä huolehtimisesta huolimatta kynsistä ei vaan saa kauniita. Tietysti tuo on surkeassa olossa vain yksi pikkutekijä, mutta minulle tärkeä.

Miten nopeasti teidän kyntenne kasvavat? Jotkut sanovat, että nopeasti. Miten nopeasti tarkalleen, paljonko tulee mittaa viikossa, kuukaudessa? Olisi kiintoisaa tehdä vähän vertailua, mutta minusta tämä tahti ei ole terve.
Hennatut vyötärömittaiset hiukset 1b M ii.

Poissa malic

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 931
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1008 : 05.10.11 - klo:08:42 »
Vielä en osaa sanoa kuinka kauan yksi viila jaksaa kynsiä kiillottaa, kun kaikissa muissa viiloissa aina juuri tuo kiillotusominaisuus katoaa viilan käyttökertojen myötä.
Niinpä! Sitten niissä monitoimiviiloissa bufferiominaisuus voi olla hyvä, mutta kiillotus on sitten ihan huono. Hämmentävin oli The Body Shopin viila, siinä sekä bufferi että kiillotus olivat hyviä - ensimmäisen kerran... Jatkossa sai taistella, että edes bufferi toimi.
1bMii. Ehkä joskus tiedän mitä tahdon hiuksieni kanssa tehdä, siihen saakka kasvattelua.

ainokainen

 • Vieras
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1009 : 10.10.11 - klo:10:46 »
Hyviä buffereita on tosiaan hankala löytää.
Olen itse ihastunut Nevo-sarjan bufferiin, joka on mielestäni ihan ykkönen:

http://nevo-spa.com/en/eshop/nails-care/nail-buffer--19.html

Tässä se kiillotusominaisuus säilyy aika pitkään, toki käyttökertojen myötä heikkenee. Kyllähän näitä kuluu...

Poissa Gekko

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 710
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1010 : 10.10.11 - klo:18:50 »
Lohkeilee-eee...  :'( Argh, mitä minä näiden kanssa oikein teen. Ja tietysti piti sitten taas lohjeta juuri siitä lyhimmästä kynnestä. Yritän säästää sitä kaikin mahdollisin keinoin mutta nämä hapertuu sormiin. Ei paljon naurata.

Perjantaina verikokeeseen, onkohan minulla silloin enää ainuttakaan kynttä sormissa.
Hennatut vyötärömittaiset hiukset 1b M ii.

Poissa zeldu

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 144
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1011 : 11.10.11 - klo:16:52 »
Mä liputan E-vitamiinikapseleiden puolesta. Mulla on nyt ollut varmaan kolmisen kuukautta tajuttoman pitkät kynnet, eikä mene sitten millään katki. Oon huljuttanut käsiäni desinfiointiaineessa, tehnyt puutöitä ja vaikka mitä. Silti ne vaan pysyy ja pysyy. "Syylliseksi" oon löytänyt nuo vitskukapselit  8)

Mulla ei oo tosiaan ikinä pysynyt näin kauaa pitkänä kynnet, aina on joku lähtenyt sivusta katki pikkuhiljaa.
1a F ii, HL

Poissa Liane

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 294
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1012 : 13.10.11 - klo:23:58 »
Voi huoh. Olen tainnut pilata kynteni lopullisesti kynsienpureskelulla, jonka takia kynsissä on lyhyt kynsipeti ja valkoinen osa epätasainen :( Ei hirveästi kannusta kasvattamaan näitä, kun kynnet lohkeilevat niin helposti. Ja tietysti tuo irtonainen osa kerää kaikenlaista kakkaa alleen, jolloin niitä on pakko kaivella jatkuvasti.

Eivätkä nämä kai koskaan enää kasva normaalisti, kerran olin nimittäin vuoden pureskelematta, eivätkä nämä siitä oikein miksikään muuttuneet. Tyhmä mikä tyhmä. >:(
Instagram (lähinnä cosplayjuttuja): https://www.instagram.com/echoesofoblivion/
Soundcloud (musiikkia): https://soundcloud.com/echoesofoblivion

Poissa leeinsane

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 444
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1013 : 14.10.11 - klo:17:28 »
Kyllä mulla ainakin kynsipeti alkaa kasvaa takaisin kynteen kiinni sillon kun on rekennekynnet tai itse kasvattelen pitemmän. Koita kasvattaa vaan. Tai sitten sun se kynnen kasvukohta on jo vioittunut niin ettei se enää tuota ehjää kynttä.

Poissa Liane

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 294
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1014 : 14.10.11 - klo:21:54 »
^ Yritän nyt vielä kerran saada noita kuntoon siten, etten koske tuonne kynnen alle lainkaan. Tajusin nimittäin, että vaikken kynsiä pureskellutkaan niin tuli noita kynnenalusia silti kaiveltua aika paljon, mikä varmaan esti viimeisenkin uudelleenkiinnittymisen mahdollisuuden.

Pureskelin kynsien lisäksi kyllä sitä ihoakin aika paljon, joten sinänsä aika huonot mahdollisuudet. Mutta katsellaan nyt, ehkä sitä voisi edes jonkinlaista edistystä tapahtua.
Instagram (lähinnä cosplayjuttuja): https://www.instagram.com/echoesofoblivion/
Soundcloud (musiikkia): https://soundcloud.com/echoesofoblivion

Poissa leeinsane

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 444
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1015 : 14.10.11 - klo:22:22 »
Mähän oon kynsien repijä itse ja pienenä se alko mulla siitä kun en tykänny siitä kun kynnenaluset puhdistettiin joten aloin repimään ne niin lyhyeksi ettei alle päässyt mitään. Mutta kun tosiaan antaa niiden alusien olla rauhassa, niin parissa viikossa ne jo alkaa kasvaa kiinni.

Poissa Mai

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 557
 • Piikikäs hentokeijukorento
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1016 : 14.10.11 - klo:22:36 »
Mä pureskelin kynsiäni joskus pienenä, mutta se tapa sitten jäi, lopetin kuin seinään ei-mistään-erityisestä syystä. Tuo tapa ei ainakaan ole vahingoittanut kynsiäni, kasvuvauhti on aina ollut älyttömän nopea ja kynnet on vahvat ja kauniit eikä liuskoitu. Pidän pitkistä kynsistä, eli en niitä koskaan leikkele vaan viilailen muotoonsa. Ainoa scheisse vaan, että kun minulta päättää kynsi katketa, niin se ei tapahdu kynnen "pituudesta" vaan kynsi repeää ihoa myöten todella kivuliaasti mutta niin, ettei sitä voi leikatakaan. Sitten pitää vain odotella että kynsi kasvaa sen verran irti ihosta että sen voi leikata kokonaan pois (ja muidenkin sormien kynnet sitten tietty myös).
Joku joskus arveli että kynteni ovat niin hyvät kun pidän niissä koko ajan lakkaa päällä, ettei kosteus pääse ollenkaan haihtumaan pois. Tiedä sitten mistä johtuu, mutta hyvät ovat yhtä kaikki. :)
1a F ii, mustat vajaa BSL-pituiset hiukset, oma väri platinablondi. Turhamainen vaate-, meikki- hius- ja lävistysfriikki.
Stay punk, stay free!

Poissa Gekko

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 710
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1017 : 21.10.11 - klo:18:28 »
Perjantaina verikokeeseen, onkohan minulla silloin enää ainuttakaan kynttä sormissa.

Viime viikolla kävin ja kyllähän nuo kynnet tähän mennessä ovat ehtineet lohkeilla enemmän kuin hermoni sietävät. Sain kuitenkin thyroxin-reseptin ja toivon nyt todella paljon, että kynnet alkavat taas kasvaa niin kuin pitää kunhan arvot asettuvat. Muuta selitystä ei ole kun kaikki vitamiinipitoisuudet ja muut ovat kuulemma hyvät ja hoito samanlaista jolla muutama vuosi sitten sain kynnet kasvamaan upeiksi.

Ostin tuota mainittua Eucerin-jalkavoidetta ja toivon että siitä olisi kovettuviin kynsien vierustoihin apua. Minä en pureskele kynsiäni (enää) mutta revin niiden vierustoja etenkin pahassa stressissä ja kierre jää päälle. Revin kynsillä ja hampailla, miten vaan saa nahkaa irti. Nyt nämä ovat aika hyvässä kunnossa mutta reunat tuntuvat joissakin kynsissä kovilta ja se ennustaa että lipsahdan taas vanhaan harrastukseeni ellen saa niitä jotenkin pehmennettyä niin etteivät häiritse.

Kynsien pureskelijoille lohduksi: ystäväni pureskeli kynsiään pitkälle aikuisikään saakka, kunnes sai sen lopetettua, ja nykyisin hänellä on upeat pitkät kynnet. Kyllä ne hyvinkin voivat toipua.
Hennatut vyötärömittaiset hiukset 1b M ii.

Poissa RockQueen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4197
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1018 : 24.10.11 - klo:17:17 »
Täällä ketjussa oli keskustelua noista Cuticle Remover-tuotteista enkä viitsinyt tehdä omaa ketjua. Eniten mua olisi kiinnostanut Nfu-Oh:n tuote, mutta sitä ei oikein saa mistään. Trindistä täällä oli huonoja kokemuksia. Feeluniquesta saisi Orlyn Cutique Cuticle & Stain Removeria, onko kenelläkään kokemuksia? Tai Mavalasta? Mun kynsinauhat käyttäytyy muuten ihan nätisti, mutta ne kasvaa kynnen pintaan kiinni monen millin leveydeltä. Kynsilakkaa nyt ei oo hyvä laittaa kynsinauhojen päälle, joten mieluusti siivoaisin ne pois. Pelkkä työntely jättää ne rumaksi rutuksi, ja ajattelin että tälläinen sulattelutuote vois olla hyvä.
Kerrostettu kihartuva hennapolkka
www.siameselipstick.com

Poissa malic

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 931
Vs: Kynsien huolto/hoitoketju
« Vastaus #1019 : 24.10.11 - klo:18:14 »
^Mulla on ollut Snowcrystalin geelimäinen tuote, se on sellaista vihreää mönjää. Ei tuoksu pahalta eikä mun mielestä kuivata kynsinauhoja juurikaan. Saa Kickseistä. Riittoisuudesta en osaa sanoa juurikaan, sillä tää on tahtonut jäädä käyttämättömäksi, mutta sen kerran kun laitan, niin tehoaa kyllä.
1bMii. Ehkä joskus tiedän mitä tahdon hiuksieni kanssa tehdä, siihen saakka kasvattelua.