Kirjoittaja Aihe: Rakennepaikkausta vai kosteutusta?  (Luettu 94007 kertaa)

Poissa Riiggis

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 391
Rakennepaikkausta vai kosteutusta?
« : 27.01.06 - klo:17:33 »
Voisikos joku ystävällinen kirjoitella muistinvirkistykseksi neuvot tähän:
Mistä tietää tarviiko hiukset kosteutusta vai rakennepaikkausta? ???
1c F ii

Poissa Elisa

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 621
Vs: Rakennepaikkausta vai kosteutusta?
« Vastaus #1 : 27.01.06 - klo:18:19 »
Kosteutta kaipaava tukka on helposti takkuuntuva ja/tai haaroittuva, tuntuu rahisevalta ja on kiilloton, hapsottava, sekä vaikeasti käsiteltävä. Kiharasta tukasta vie kimmoisuutta ja mahdollisesti vähentää taipumista.

Kosteutta voi hiukselle antaa mielinmäärin, liikaa sitä ei voi tulla paitsi, joillakin voi lätsäyttää ja saada tukan rasvoittumaan helpommin.

Rakennepaikkausta kaipaava tukka on heikko, veltto, "rakenteeton", venyy ja katkeilee helposti, pahimmillaan on kuin purukumia.

Varsinkin keratiinia sisältävät rakennepaikkaajat voivat aiheuttaa keratiinin yliannostusta, jos rakennepaikkaavia tuotteita ei käytä sopivassa suhteessa kosteuttavien tuotteiden kanssa, tai jos rakennepaikkavia käyttää liikaa. Tällöin tukasta tulee kova, jäykkä, karhea, ja takkuuntuminen saattaa pahentua, tukka voi myös katkeilla.

Tosin minulla on sellainen teoria tuosta keratiinin yliannostuksesta, että tarpeeksi hyväkuntoiselle tukalle sitä ei voi tapahtua, sillä hiussuomut ovat niin umpinaiset, ettei "ylimääräisiä" keratiinihiukkasia sinne voi jäädä rasitteeksi asti.  ::)
Tuosta ei ole mitään tieteellistä todistetta, ihan vain oma päätelmäni  ;D
« Viimeksi muokattu: 27.01.06 - klo:18:21 kirjoittanut Elisa »

petomaani

 • Vieras
Vs: Rakennepaikkausta vai kosteutusta?
« Vastaus #2 : 27.01.06 - klo:18:25 »
Mites, mitä aineita (shampoot + hoidot) voisi suositella kaverille, jolla on molempia noita hoitoja kaipaavat hiukset? (Itselläni ei onneksi!! *koputtaa puuta*) Mutta ihan mielenkiinnosta, onko olemassa joku tietty kompakti paketti molemmalle ongelmalle?

Poissa Elisa

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 621
Vs: Rakennepaikkausta vai kosteutusta?
« Vastaus #3 : 27.01.06 - klo:18:32 »
Mites, mitä aineita (shampoot + hoidot) voisi suositella kaverille, jolla on molempia noita hoitoja kaipaavat hiukset? (Itselläni ei onneksi!! *koputtaa puuta*) Mutta ihan mielenkiinnosta, onko olemassa joku tietty kompakti paketti molemmalle ongelmalle?

Itse olen ratkaissut oman ongelmani noilla allekirjoituksessani näkyvillä suosikkituotteillani (tosin siinä on vain osa käyttämistäni tuotteista).

Shampoona K-Pak käy säännöllisesti (tuntuu kosteuttavalta, vaikka on rakennepaikkaava), mutta nyt olen käyttänyt myös tuota MOPin sulfaatitonta Hydrating shampoota, joka on yksinomaa kosteuttava.

Jokaisella pesukerralla kosteuttavaa tehohoitoa. Esim. tuon Tigin O&H:n määrittelen kosteuttavaksi, vaikka se proteiinia sisältääkin.

Kerran viikossa tai harvemmin päähän Joicon K-Pak rekku kunnon rakennepaikkaukseen.

Pikahoitona lähes joka pesukerralla Joicon K-pak Daily Conditioner, joskus jos tuo karheuttaa liikaa, kosteuttavia pikahoitoja.

Jätettäväksi joka pesukerralla jompaa kumpaa Joicon vaahdoista, joissa molemmissa melkolailla keratiinia. Lisäksi kosteuttavia jätettäviä.. Eli minulla on päässä aina vähintää 2 eri jätettävää, yleensä enemmänkin.
« Viimeksi muokattu: 27.01.06 - klo:18:34 kirjoittanut Elisa »

Poissa Luomo

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2125
 • Purri
Vs: Rakennepaikkausta vai kosteutusta?
« Vastaus #4 : 27.01.06 - klo:18:41 »
Elisa jo sanoikin olennaiset, mutta lainaan vielä Sipen mielestäni varsin tyhjentävää viestiä:
Lainaus käyttäjältä: sipe
Hiuksista puuttuu kosteutta kun:
1. Ne tuntuvat kovilta (tai "rapeilta")
2. Hiuksia rutistettaessa nyrkin sisällä kuuluu hentoa mutta selkeää  ritinää/rutinaa/rahinaa tms.
3. Niistä puuttuu kiilto
4. ne takkuuntuvat helposti
5. Niihin tulee helposti kaksihaaraisia

Hiuksista puuttuu proteiinia kun:
1. Ne ovat puhtaanakin veltot
2. Ne venyvät
3. Hiukset muistuttavat purkkaa tai huovutettavaa villaa: venyvät, takkuuntuvat ja ovat eloton, karhea ja hauras möykky

Hiusten katkeilu on  eri opusten mukaan merkki jommasta kummasta tai jopa molemmista. Itse olisin taipuvainen kallistumaan enemmän tuon kosteudenpuutteen puolelle, koska kosteutettu ja terve hius on periaatteessa varsin joustava. Jos taas hiuksessa on paljon proteiinia (vaan ei kosteutta), se katkeaa helposti napsahtaen poikki. Jos taas on kosteutta (vaan ei proteiinia), hius venyy vaan ei heti mene katki.

Hiuksen kunnostuksessa kunnollisen kosteutuksen osuus on tärkeämpi ainakin aluksi, sillä proteiinit eivät pysy hiuksessa, jos ne ovat liian kuivat. Proteiinilla on toki tärkeä rooli myös, sillä ilman niitä hiuksesta tulee tosiaan veltto, eloton, vaikeasti muotoiltava ja hauras.

Petomaani, monet tekee niin, että käyttävät joka toisella pesulla rakennepaikkaavia ja joka toisella kosteuttavia. Mikäli hiukset ovat todella kuivat, niin kannattaa kuitenkin aloittaa kosteuskuurilla. Itselläni ongelmana on lähinnä kuivuus, joten käytän kosteuttavia tuotteita muuten paitsi jätettävänä rakennepaikkaavaa K-pak vaahtoa. Käytän myös usein tehohoitona sekoitusta rakennepaikkaavaa ja kosteuttavaa tehistä (L'anzan Reconstructor ja Dry hair). Kokeilemisen arvoinen olisi myös Joico K-pak intense hydrating treatment (tehohoito), joka sekä kosteuttaa että rakennepaikkaa.
« Viimeksi muokattu: 27.01.06 - klo:18:49 kirjoittanut Luomo »
Hiukset: 3b M ii, luonnonkiharat, keskiruskeat, puolipitkät, kuivat, päänahka herkkä ja hieman rasvoittuva. Hiuslaatuketju s. 1. Suosikkituotteet: sh: Kérastase Dermo-calm Bain riche hoidot: Tigi O&H, L'anza Healing ColorCare, Tigi Brunette Goddess, K-pak vaahto

Poissa Todia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 647
 • Gal. 2:20
Vs: Rakennepaikkausta vai kosteutusta?
« Vastaus #5 : 29.01.06 - klo:18:15 »
mites se muuten on: jos ei ole millään tavalla käsitellyt hiuksia, tai föönaa tai suorista, niin eihän tukka erityisemmin tarvi rakennepaikkausta? tietysti kesän jeäljiltä jne, mutta näin yleensähän kosteutus on silloin tärkeämpi.
hiukset huijausmitalla 79 cm,  laineikkaat ja helposti kuivuvat, mutta suht hyväkuntoiset. Kasvatus käynnissä- tavoitteena hip/classic. 2c M ii
Iherb alennuskoodi VEG903

nicky

 • Vieras
Vs: Rakennepaikkausta vai kosteutusta?
« Vastaus #6 : 29.01.06 - klo:18:34 »
Kyllä, tosiaan käsittelyjen jälkeen sitä rakennepaikkausta tarvitaan, esimerkiksi kesäauringon jälkeen auttaa erittäin hyvin K-pak vaahto (rakennepaikkaava) mutta kosteutusta tosiaan tarvitaan. Rakennepaikkausta hius vaatii vain käsittelyjen jälkeen, kenenkään tukasta ei luonnollisesti sitä keratiinia puutu vaan käsittelyt sen "poistavat" ja sitä tarvitaan lisää.

Poissa Luppa

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 196
Shampoo vaalennetulle hiukselle
« Vastaus #7 : 18.02.06 - klo:08:35 »
Aiemmin käyttämäni Paul Mitchell instant moisture -shampoo on lopuillaan ja ajattelin kokeilla jotain uutta. Hakusessa on silikoniton, hoitava ja värisuojallinen shampoo vaalennetulle hiukselle. Minkä shampoon olette huomanneet parhaiten ylläpitäneen hiusten vaaleaa sävyä (mm. kellastumiselta) ja samalla hoitaneen hiusta? Ns. hopeashampoo ei ole haussa vaan ihan tavan arkikäyttöön sopiva tuote.

Sitten joitain omia kokemuksia:

Tigit fashionista, dumb blonde, o&h, control freak ja moisture & shine: Olivat liian hajustettuja ja aiheuttivat kutinaa. Fashionistasta ja m&s tosin upea kiilto. O&h liian karhea tukka, control freak ja dumb blonde eivät peseytyneet kunnolla pois.

Paul Mitchell: Tuuheuttava shampoo kuivatti liikaa, silottava shampoo jätti hiukset lasimaiseksi, shampoo one kuivatti liikaa, instant moisture oli paras, mutta hiukset kellastuu suht nopeasti.

Redken: All soft pesi liiaksi ja hiuksesta tuli korppu (latvahoito sopii tosi hyvin mun hiukselle!)

Lanza: Korjaava shampoo pesi myös liiaksi ja hiuksesta tuli kova.

Kerastase: Resistance jätti hiukset lasimaisiksi, liukkaiksi ja vaikeiksi muotoilla.

Joico: K-pak käytän kerran viikossa ja tekee hiukset ihanan pehmeiksi, mutta on liian hoitava. Triage pesi liiaksi ja kuivatti päänahkaa.

Hiukseni ovat ohuet ja ihan hyväkuntoiset, vaikkakin käsitellyt. Oma sävy on vaalea, johon tehty vaaleita raitoja. Lisään vielä, että edellä mainitsemani shampoot ovat sopineet vaaleatukkaiselle äidilleni ja tummalle siskolleni. Itsellä vaan hakusessa se "täydellinen" shampoo. ::)
« Viimeksi muokattu: 18.02.06 - klo:08:39 kirjoittanut Luppa »
Vaaleat, ohuet hiukset. Herkkä ja pintakuiva iho, jolla taipumus couperosaan.

Suosikkituotteet: Erisan puhdistusgeeli, Dermalogica Skin hydrating mask, Aqualan L ja mineraalimeikit.

Poissa Ice

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4341
 • Think fast, look alive
Vs: Shampoo vaalennetulle hiukselle
« Vastaus #8 : 18.02.06 - klo:12:19 »
nexxuksen therappea suosittelisin kokeilemaan, jos vaan saat tilattua jostain :) samoin nexxuksen simply silver -hopeashampoota suosittelen vaaleille hiuksille keltaista peittämään

minä en usko noihin värisuojiin sun muihin, mutta therappe ei ainakaan minulla vie väriä :)
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.

Poissa Sandaali

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 449
Vs: Shampoo vaalennetulle hiukselle
« Vastaus #9 : 19.02.06 - klo:20:52 »
Mulla tuli mieleen myös nuo MOPit. Sopisikohan Hydrating tai jos se on liian hoitavaa niin Clean. Eikös ne ole sulfaatittomia, eli ei pitäisi ainakaan kuivattaa hiuksia.

Poissa Lyx

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1998
Vs: Shampoo vaalennetulle hiukselle
« Vastaus #10 : 20.02.06 - klo:05:22 »
Tässä päässä oli kesällä ja syksyllä vaalennetut hiukset ja Nexxun Simply Silver oli ihan ehdoton! Sitä käytin noin kerran viikossa ja muuten vakioshampoona oli Therappe joka kosteuttaa ja pehmentää vaalennuksen rasittamat hiukset.

Poissa Luppa

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 196
Vs: Shampoo vaalennetulle hiukselle
« Vastaus #11 : 16.03.06 - klo:11:19 »
Tulin vielä ketjuun kertomaan, millä tuotteilla olen saanut hiukset hyvään kuntoon ja puhtaan vaaleiksi.

Kokeilin Nexxus Therappea ja se jäi heti käyttöön. Ihana tuote! Kiitokset suosittelijoille. :) Pesen joka kolmannella kerralla hiukset Wellan SP Silver Saver shampoolla, joka ei tee hiusta harmaaksi vaan kirkastaa ja puhdistaa tosi hyvin. Tämä ei ole myöskään ärsyttänyt päänahkaa tai tehnyt hiuksista korppua. Hoitoaineena on Joicon K-pak.

Näillä eväillä kohti kesää!
Vaaleat, ohuet hiukset. Herkkä ja pintakuiva iho, jolla taipumus couperosaan.

Suosikkituotteet: Erisan puhdistusgeeli, Dermalogica Skin hydrating mask, Aqualan L ja mineraalimeikit.

Poissa Jeyzie

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4213
 • It's better to burn out than to fade away.
Vs: Shampoo vaalennetulle hiukselle
« Vastaus #12 : 16.03.06 - klo:16:57 »
Mulla toimii tähän vaalennettuun tukkaan kaikista parhaiten Joicon K-pak :)
Anna tuulen puhdistaa
nostaa helmoja
heittää hiukset sekaisin
kevätmyrskyn kastella
mekko liimata kiinni vartaloos
niin olet kaunis
kaunis
ja maailma on sun

Treeniblogi! (tauolla)

Ruokablogi!

Poissa maarit

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 309
Vs: Shampoo vaalennetulle hiukselle
« Vastaus #13 : 19.03.06 - klo:16:48 »
Mä kaipaisin myös shampoo/hoittis vinkkejä vaalealle tukalle. Musta tuntuu että tukka kaipaisi jotain kosteuttavaa. Myös hiustenpidennys on suunnitteilla eli hiuksia hyvin selvittävä tuote olisi hyvä. Nexxus olisi sellainen mitä haluasin kokeilla mutta surkean englannin kielen taidon takia oon ajatellu jättää tilaamatta.  :-[

Poissa Elisa

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 621
Vs: Rakennepaikkausta vai kosteutusta?
« Vastaus #14 : 12.05.06 - klo:15:15 »
mites se muuten on: jos ei ole millään tavalla käsitellyt hiuksia, tai föönaa tai suorista, niin eihän tukka erityisemmin tarvi rakennepaikkausta?

Itse muuten laitan rakennepaikkaajat juuresta alkaen, vaikka reilut 15 senttiä onkin "käsittelemätöntä", ehjää hiusta. En tiedä onko sillä mitään olennaista vaikutusta hiuksen hyväkuntoisuuteen, mutta ainakin tämä tukka näyttää ja tuntuu paremmalta. Ja tyvi tulee kuohkeammaksi.