Kirjoittaja Aihe: Mistä aitohius peräisin?  (Luettu 28683 kertaa)

ihana

 • Vieras
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #30 : 18.08.08 - klo:12:44 »
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1036155/Why-Ill-wear-hair-extensions-pop-star-Jamelia.html

Ihan mielenkiintoinen tuo väite, että kuolleiltakin leikattaisiin tukkaa länsimaille lisäkkeiksi  ??? Itse ehkä pitäydyn mieluimmin oman tukan kasvatuksessa. Toisaalta, hiuksensa myymällä moni köyhä nainen tai tyttö saa rahaa. Ja tukkahan on uudistuva luonnonvara.

Poissa Roksane

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 790
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #31 : 18.08.08 - klo:19:38 »
Harvinaisen huono ja suorastaan typerä artikkeli. On se hienoa, kun länsimaalaiset t i e d o s t a v a t. Ymmärrän kyllä, että hiuslisäkkeisiin saattaa liittyä moraalisia ongelmia, mutta tässä artikkelissa niitä oli käsitelty uskomattoman pinnallisesti ja hysteerisesti. Jamelia - hyvän tahdon hiuslähettiläs. Jee.

Artikkelin uusin lukijakommentti oli aika osuva: "Pop star turns moral crusader - it's a very familiar theme. All this hand wringing nonsense."

ihana

 • Vieras
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #32 : 19.08.08 - klo:21:27 »
Jep, artikkeli ei ole maata mullistava, mutta toisaalta ajatus "reilun kaupan lisäkkeistä" on miellyttävä. Jos minä voin kananmunasta nähdä, että mistä se on pöytääni tullut niin miksei samaa voitaisi toiminnallistaa tässäkin bisneksessä. Samalla alkuperäiset "tuottajat" saisivat enemmän voittoa.

Reilussa kaupassahan on vaan se ikävä puoli, että lopputuote maksaa sitten enemmän. Mutta toisaalta, kuka haluaisi niitä kuollut/viemäri/harjahiuksiakaan ostaa? Vai eikö silläkään ole mitään väliä? Onhan ne toki puhdistettu, ehkä asiassa ei ole mitään kammottavaa.

Poissa Riia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 935
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #33 : 22.08.08 - klo:23:53 »
Jos ne sun hiukset on pompulalla kiinni nipussa ja "oikein päin" niin voithan pestä, hoitaa ja kuivata (+silikonia olis hyvä) ja katsoa millaset ne on kunnoltaan.
Saahan ne sit poiskin.

Edit. On kyl OT tää mun viestini.. saa siirtää.
Jatkanpa vanhaa OT:a. Hiukset on letillä ja pompulalla kiinni, mutta mitä meinaa toi oikein päin? Kunnoltaan ne on varmaan paremmassa kuosissa kuin mitä nykyään roikkuu päässä ::)
Kutrit: Alaselkään ulottuvat, tummat ja muutamalla punaisella raidalla tehostetut, kuivat, karkeat ja luonnonkiharat.

Poissa Amilo

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1659
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #34 : 23.08.08 - klo:11:41 »
^Oikein päin tarkoittaa sitä, että hius tulisi kiinniittää hiukseen samoin päin kuin se on siitä leikattu. Eli että hiussuomut tulevat oikein päin. Muutenhan ne aukevat eri suuntaan ja alkavat hapsottaa. Jos hiukset on sinulta pätkäisty ponnarilla ja pompula on laitettu oikeaan päähän, niin todennäköisesti ne ovat ihan oikein päin.

Tajuskohan tästä sepustuksesta taas kukaan mitään  ::)

Poissa Riia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 935
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #35 : 23.08.08 - klo:22:46 »
jeps, tajusin ja juuri noin ne on leikattukin, joten hiukset ovat ns. oikein päin. Kiitos kun valaisit asiaa :)
Kutrit: Alaselkään ulottuvat, tummat ja muutamalla punaisella raidalla tehostetut, kuivat, karkeat ja luonnonkiharat.

Poissa Iida

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 394
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #36 : 29.11.08 - klo:17:09 »
Kaveri pidensi omia rastojaan omista hiuksistaan tekemillä pidennyksillä. Ihmisiltä on tullut uskomattomia reaktioita näihin pidennyksiin. Järjestään kaikkien mielestä ajatus omien hiusten käyttämisestä pidennyksenä on todella vastenmielinen ja ällöttävä. Itse satuin olemaan paikalla, kun joku kakoi, että kuinka ällöttävää on käyttää vanhoja hiuksia. Kysyin, että mitä mieltä tuo oli ulkomailta tuoduista pidennyshiuksista, niin ne on tosi hienoja ja kivoja ja ihan eri asia..  ::)

Nuo pidennysosiot noista rastoista ei erotu ollenkaan, eli rasta jakuu luonnollisena ja tasapaksuna, että huono laatu ei tuota ällötystä voi aiheuttaa.. Minusta nuo ovat hienot rastat, vaikken yleisesti rastoista pidä.

Viime kesänä samainen tyttö leikkasi rastansa lyhyeksi, mutta katui jo seuraavana päivänä ja kiinnitti rastat tukkaan takaisin. Uudelleenkiinnityksen kohtaa ei todellakaan huomaa mitenkään muuten, kuin pyörittämällä sitä rastaa sormien välissä, silloin tuntee hiukan paksumman kohdan.

Rastoihin noita omia hiuksiaan kannattaa siis ainakin hyödyntää. Tosin täällä ei varmaankaan kamalan monella ole rastoja.. Tietty pitää olla myös aika näppärä käsistään, että saa ihmismäisesti ne jatkeet päähän sopimaan.

Poissa ree

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 571
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #37 : 28.02.09 - klo:14:13 »
Ykköseltä tuli just dokumentti "Hiusten matka" jossa köyhä intialaisperhe meni temppeliin uhraamaan hiuksensa. Hiukset viedään temppelistä Italiaan jalostettavaksi (Great Lenghts), josta ne palaavat rikkaiden hiuslisäkkeiksi mm. takaisin Intiaan. Ohjelman mukaan hiusten arvo on matkalla moninkertaistunut, mutta kenen hyväksi? Köyhä perhe ei tienannut penniäkään, mutta hiusfirmat rikastui. Aikamoista riistoa mun mielestä. Tuon dokumentin jälkeen tekee vielä vähemmän mieli aitohiuspidennystä. Onneksi tukkaa on riittävästi omasta takaa.

Poissa Luscious

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1465
 • Parantumaton saippuahullu
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #38 : 28.02.09 - klo:18:34 »
Ne intialaiset uhraa hiuksensa uskonnollisista syistä, ei myydäkseen hiuksensa.
Mun mielestä on ihan ok että Intia on alkanut myymään niitä hiuksia kun että ne  menis vaan hukkaan.
Toki tuo kuka ne rahat käärii on vääryys.. mut niinhän se menee jokaisen tuotteen kohdalla kun alkuperämaa on joku köyhä maa :( Mut yhtälailla se riisto koskee timantteja, mausteita, vaatteita jne.
Vuosikausien hiusten hennauksien ja kasvatuksen jälkeen takaisin omaa vaaleaa sävyä kasvattamassa...

ZaparoZanna

 • Vieras
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #39 : 02.03.09 - klo:10:33 »
Paikalliset tosiaan uhrasivat ne hiuksensa jollekin jumalalleen. Temppeli sai hiuksista ihan hyvän hinnan ne ostaneelta tehtaalta. Toki tehdas saa vielä suuremman voiton kun myy eteenpäin mutta ei temppeli jäänyt näppejään nuolemaan.

Poissa pitkätukka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1142
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #40 : 10.03.09 - klo:12:50 »
Tänään oli YLEn uutissivulla myös artikkeli tuosta intialaisten harjoittamasta hiusten uhraamisesta. Kirjoittaja pohtii samalla, että olisi oikeudenmukaista jos intialaiset saisivat korvausta hiuksistaan. Hehän uhraavat ne jumalilleen, ja ne päätyvät sieltä kuitenkin kauppatavaraksi:

Intialainen ei saa maksua hiustensa uhraamisesta
1c/F/M/ii, oma väri, pituus kohta polviin asti (nyt reilut 130 cm). Hiukseni pitävät silikonista ja hiuspohjani inhoaa sulfaatteja. Siispä sulfaatiton shampoo ja silikonillinen hoitoaine. Merkillä ei ole suurta väliä. Kookosöljy kaikkialle hiuksiin noin tunti ennen pesua.

Poissa Penny

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4510
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #41 : 11.03.09 - klo:15:45 »
Ne intialaiset uhraa hiuksensa uskonnollisista syistä, ei myydäkseen hiuksensa. Mun mielestä on ihan ok että Intia on alkanut myymään niitä hiuksia kun että ne  menis vaan hukkaan. Toki tuo kuka ne rahat käärii on vääryys.. mut niinhän se menee jokaisen tuotteen kohdalla kun alkuperämaa on joku köyhä maa :( Mut yhtälailla se riisto koskee timantteja, mausteita, vaatteita jne.

Lusciouksen kanssa samaa mieltä. Jos hiukset kerittäisiin pakolla ihmisten päästä tahtoi tai ei, ja myytäisiin hyvällä hinnalla eteenpäin maksamatta penniäkään keritylle, silloin vasta mielestäni voitaisiin puhua riistosta. Kyseessä oli kuitenkin uskonnollinen riitti, josta ylijääneet hiukset on aiemmin hävitetty. Hiukset uhrataan temppelille ja temppeli saa niistä korvauksen, joten jos tässä jotain pitäisi pakosta syyllistää, niin itse syyllistäisin temppelin, joka muutti nämä pyhät hiukset alunperin kauppatavaraksi. Toisaalta temppelikin käyttänee (ainakin toivottavasti) saamansa rahat jollain tapaa ihmisten hyväksi.

Hiustenpidennysten ottajaa sensijaan en osaa tässä syyllistää mitenkään, koska hiukset joka tapauksessa hävitettäisiin ellei niille ole muuta käyttöä. Ellei sitten Intiassa kirjaimellisesti painosteta/pakoteta ihmisiä luovuttamaan lisää hiuksia, koska hiusten tarve lisääntyy pidennysinnostuksen myötä.
Juurikasvu on nyt rekisteröity yhdistys, liittymällä yhdistyksen jäseneksi voi tukea Juurikasvun toimintaa.

Poissa Riia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 935
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #42 : 12.03.09 - klo:00:15 »
Mun ystävä, joka on syntyperältään vietnamilainen ja uskonnoltaan budhalainen, matkusti kotiinsa Vietnamiin kuullessaan isänsä olevan kuolemaisillaan. Isän kuoltua ystäväni oli leikkauttanut päänsä kaljuksi paikallisessa temppelissä (ystävälläni oli alaselkään asti pitkä musta tukka). Tämä oli kuulemma paikallinen tapa vanhemman kuoltua, mutta jotenkin vähän ihmetyttää. Ystäväni ei myönnä saaneensa rahaa hiuksista, mutta temppeli taitaa saada...
Kutrit: Alaselkään ulottuvat, tummat ja muutamalla punaisella raidalla tehostetut, kuivat, karkeat ja luonnonkiharat.

Poissa Iida

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 394
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #43 : 16.03.09 - klo:17:27 »
En usko, että ihmisiä siellä haittaa se, että temppeli myy hiukset. Olisiko uhraaminen uhraamista, jos hiuksista saisi korvauksen? Mun käsityksen mukaan se olisi myymistä siinä vaiheessa.. Eettistä ei ole tietenkään se, että niistä hiuksista rahaa sitten repivät länsimaalaiset hiuskeisarit. Hienoa olisi, jos temppeli saisi oikeasti hyvän korvauksen hiuksista ja näillä rahoilla pystyttäisiin parantamaan alueen ihmisten oloja..

Poissa Hali

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 51
Vs: Mistä aitohius peräisin?
« Vastaus #44 : 23.04.09 - klo:03:50 »
Minä sinänsä ymmärrän tuon että temppeli myy hiuksia eteenpäin, koska olisihan se tavallaan tuhlausta jos hiukset heitettäisiin pois, siitähän menisi monia satoja tai jopa tuhansia kiloja hiusta hukkaan joka vuosi. Outoa tuossa on se, että hiusten uhraaja ei saa siitä maksua, mutta eihän se olisi silloin hiusten urhaamista vaan pois leikkaamista rahan toivossa. Ja tuo on totta mitä joku mainitsi että jokaisessa köyhässä maassa se menee niin, että se alkuperäinen tuottaja, eli se köyhä ihminen saa siinä kaikista vähiten sitä rahaa, vaikka hän teki suurimman työn. Eli en kuitenkaan syyllistä tässä pidennysten ottajia, kun itselläkin sellaiset on haaveissa, enkä ketään muutakaan, koska loppujen lopuksihan tuo on kuitenkin ihmisen oma valinta uhrata hiukset. Toisaalta temppelissä kyllä voitaisiin valistaa tästä hiusten myymisestä eteenpäinkin. Tulipas epäselvää tekstiä :/.

Mun on pakko myöntää että mua rupes jotenkin kiinnostamaan toi omien hiusten leikkaaminen pois ja sitten niiden pistäminen omaan päähän lisäkkeinä x). Katsoo nyt jos omat hiukset pysyy hyvässä kunnossa niin voisihan sitä kokeilla kun nää on pitkät ja sitten kasvattaa takas samaan pituuteen niin olis sellaset kivan tuuheat hiukset. Tosin kärsivällisyys ei kyllä taitaisi riittää.
Wtf?