Kirjoittaja Aihe: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa  (Luettu 35107 kertaa)

Poissa Eläimellisyys

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3687
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #15 : 12.02.07 - klo:09:57 »
Se ympäristöön kertyminen ei ole syy miksi kosmetiikkaaa testataan, eikä siitäkään saa mitään varmaa testiä tehtyä että aiheuttaako jonkun aineen säännöllinen käyttö syöpää kymmenien vuosien käyttämisen jälkeen. Lähinnä noilla testeillä saadaan testattua akuutit allergiset reaktiot (voidaan hyvin tehdä ihmisillä) sekä akuutit solumuutokset (voidaan tehdä soluviljelmissä). Aineiden yleiset toksisuudet (myrkyllisyydet) on tähän mennessä aika hyvin tiedossa vanhojen tutkimusten perusteella, aineita ei tarvitse testata aina uudestaan.

Ympäristöön kertymisestä olisin paljon enemmän ihan jostain muista aineksista kuin kosmetiikasta, se nyt on lähinnä pikkutyttöjen näpertelyä ne päästöt joita meikkaamalla syntyy. Ne aineet jotka sinne oikeasti kertyvät tulevat esim. siivouskemikaaleista (niitähän menee viemäreihin ihan järkyttävät ainemäärät päivässä, kelatkaas nyt kun vaikka julkiset vessat kaikissa virastotaloissa, kauppakeskuksissa, kouluissa jne. pestään joka päivä jollain aineella noin vain yhtenä esimerkkinä).  Sitten on kaikenlaiset teollisuuden päästöt, ja niistähän niitä ravintoketjuun kertyviä, karsinogeenisiä molekyylejä tulee. Samoin (teho)maatalouden torjunta-aineissa käytetään vaikka mitä myrkkyjä, voitte vaan kuvitella. Luontoonhan nekin lopulta päätyy, ja niistä pitäisi meuhkata paljon enemmän. Siitä mitä nämä aineet sitten ovat, ja miten ne ovat luontoon pääntyneet, voidaan tutkia tekemällä luontoon kuolleille eläimille ruumiinavauksia ja kaiken laisia mittauksia, sekä ottamalla verikokeita ihan elävistä ihmisistä ym, mutta tässävaiheessa vahinko on jo tapahtunut.

Poissa -j-

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2601
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #16 : 12.02.07 - klo:10:05 »
No, mulla on Beauty Without Cruelty vedenkestävä ripsari, laatu ei aivan huippua ole, mutta jos yhdenkään eläimen ei ole tarvinnut sitä testatessa kärsiä, on se sen arvoista.

Myydäänkö tota sarjaa Suomessa tai saako netistä tilaamalla?

Tämä mun tieto on peräisin Animalian sivuilta:
On olemassa yli 8000 turvalliseksi tiedettyä raaka-ainetta, joita ei enää tarvitse testata erikseen. Ne on joskus muinoin saatettu testata eläimillä tai sitten ei, jotkut niistä on turvallisiksi havaittuja käytössä ilman eläintestejä. Uusia raaka-aineita lähinnä testataan eläimillä ja vaikka eläinkokeille on olemassa vaihtoehtoja (soluviljelmät tms), niin kaikkia kokeita ei voida vissiin luotettavasti korvata vaihtoehtoisilla menetelmillä.
Suomessa ei tehdä ollenkaan eläinkokeita kosmetiikkaa varten, mutta jotkut suomalaiset firmat teettää eläinkokeita muualla, tai ostavat raaka-aineita sellaisilta alihankkijoilta, jotka käyttävät eläinkokeita.
Valmiiden tuotteiden testaus eläimillä on kuulema harvinaista ja monet firmat testaa tuotteet ihmisillä. Esim Dermosilin sivuilla (dermoshop) sanotaan selvästi, että tuotteet on testattu dermatologisesti ihmisillä (huom, tuotteet, raaka-aineista ei sanota mitään).

Eli jos firma pitäytyy tutuissa raaka-aineissa, niin eläinkokeiden välttäminen on ihan helppoa, mutta jos jatkuvasti etsitään uusia ihmeaineita, niin niille vaihtoehtoiset testausmenetelmät voi olla kalliita, hankalia ja epäluottaviakin.

Laitoin vkl meiliä Lumene-groupsille (siihen kuuluu mm. Lumene, Farmos (Erisan-tuotteet)) ja Dermosilille ja kysyin, testataanko raaka-aineita eläimillä itse ko firmojen tai alihankkijoiden toimesta. Katsotaan nyt, jos sieltä tulisi vastauksiakin jossain vaiheessa...

Tsekkasin Faith Productsin nettisivut (faithinnature.com) ja siellä oli kodinpuhdistusaineita, shampoita, saippuoita ja joitakin kosteusvoiteitakin. Olivat oikein edullisia, mutten muista, mitä postikulut olisivat olleet.
www.lovetheplanet.co.uk/ -sivuilla on love the planet-tuotteita, joita ei montaa ollut, kasvojenputsausaine, huulirasva, sy-voide, joitain kasvovoiteita + jotain muuta, mutta olivat tosi halpoja. Näitä myydään myös Helsingissä ja aion joku päivä käydä kaupassa tsekkaamassa.

Muokkasin tota aloitusviestini listaa.
« Viimeksi muokattu: 12.02.07 - klo:10:19 kirjoittanut -j- »
2c ii. Kasvatusprojekti käynnissä...

Poissa -j-

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2601
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #17 : 12.02.07 - klo:11:31 »
Mä sain pureology näytteitä, en ole kuitenkaan vielä ehtinyt testailemaan:

http://www.pureology.com/

Onkos toi Pureology ihan eettinen? Sivuilla sanotaan, että no animal testing, eli ymmärtäisin, että tuotteita ei testata eläimillä, mutta mites raaka-aineet..? Meinaako se "Cruelty free and vegan" ja pupulogo, ettei raaka-aineitakaan testata? Sehän ei ole se kansainvälinen pupulogo, josta tietää eettisyyden.
2c ii. Kasvatusprojekti käynnissä...

Poissa -j-

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2601
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #18 : 12.02.07 - klo:11:56 »
Lisäänpä tänne joitakin tuttuja merkkejä PETA:n ( People for the Ethical Treatment of Animals ) listalta, jonka löysin eläinoikeusfoorumilta. Lista on pitkä, joten kirjoitan vain muutaman nimen ja laitan linkin litse listaan. Nämä firmat siis ovat vahvistaneet, että tuotteita eikä raaka-aineita ole testattu eläimillä, toivottavasti on luotettava taho
("Companies listed either have signed PETA’s statement of assurance or provided a statement verifying that they do not conduct or commission any nonrequired animal tests on ingredients, formulations, or finished products and that they pledge not to do so in the future.):

Almay
Bare Escentuals
Beauty Without Cruelty (tämä mainittiinkin jo aikaisemmassa viestissä)
Beiersdorf
Bobbi Brown
TBS
Clinique Laboratories
Dr. Hauschka
Goldwell USA
Hello Kitty
Joico International
KMS Research
La Mer
L´anza
LUSH
M.A.C.
Nexxus
Nivea (?!)
Oriflame USA
Orlane
Paul Mitchell
Queen Helene
Revlon
Sebastian (Wella)
Stila

Mukaan tuli pari hiustuotemerkkiäkin.

Tässä koko lista:
http://www.caringconsumer.com/pdfs/companiesDontTest.pdf

Edit.
Mitenköhän listan luotettavuus mahtaa olla, luulisi että jos esim. Nivea ja Revlon olisi ihan puhtaita, ne mainostaisi eläinkokeettomuutta näkyvästi...
« Viimeksi muokattu: 12.02.07 - klo:12:03 kirjoittanut -j- »
2c ii. Kasvatusprojekti käynnissä...

Poissa Piu

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 417
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #19 : 12.02.07 - klo:16:09 »
Petan listalla ovat myös seuraavat meikit:

Smashbox
Too Faced
Hard Candy
Urban Decay


Smashbox ja Too Faced tuotteita olen ostanut Ruotsista:  http://www.eleven.se/en/smashbox-b73.html
Tuolta löytyy myös Urban Decay aika hyvin.
Hard Candy on paremmin edustettuna HQ:lla briteissä.

Poissa siili

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2078
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #20 : 12.02.07 - klo:17:08 »
Pureologyn sivuilla ainakin sanotaan we are proud to support the following organizations and activities ja PETA on sillä listalla? Luulisi tuon merkin siis löytyvän PETAn listoilta myös?

Poissa babylissa

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1223
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #21 : 13.02.07 - klo:17:31 »
Mistä olet Lettu Aubrey Organicsiä ostanut, ja millaisia ovat Green Peoplet ???
Itse olen koklannut Aubreyn putsari, voide -kasvovesisettiä (oli sellaien 2oz per pullo -setti), tykkäsin, nytten käytössä Aubreyn öljypohjainen silmämeikinpoistoaine (Aubrey Herbessence Makeup Remover 2oz), ihan jees. Kaikki vaan on pitänyt tilata jenkkilän kylästä :-\
« Viimeksi muokattu: 13.02.07 - klo:21:56 kirjoittanut babylissa »

Poissa babylissa

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1223
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #22 : 13.02.07 - klo:19:01 »
Tänks Lettu :)

...vaikka tuotteet ovat kalliimpia, postarit ei kuitenkaan pahat, jos sait noin isoja -11oz- pulloja kuten Aubrey shampoot-  tulemaan sillä hinnalla. Jenkeistä tilattaessa kuitenkin postarit nousee aikalailla painon mukaan :)

Valuuttamuuntimen mukaan 2,95 GBP = 4.40 EUR! Eikö tod tule lisäkuluja, tuliko nopeasti?


(Juurikin tuota tuolla myytävää Aubrey Organicsin Aubrey Travel A Go-Go for Dry Skin -settiä olen kokeillut, se naamio oli aika jännittävän tuoksuista mutta voisin ostaa uudelleenkin :D

http://www.mollycoddlesofrochester.co.uk/shop/shop.php?action=full&id=626
« Viimeksi muokattu: 13.02.07 - klo:19:13 kirjoittanut babylissa »

Poissa babylissa

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1223
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #23 : 13.02.07 - klo:21:18 »
Voi tätä hullutusta :D

You got that right, hun :D Kohta on tuokin kauppa listallain...


EDIT Näyttää tuolla olevan Burt`s Beesiäkin, Makeupalleyllä sitäkin on arvioitu
« Viimeksi muokattu: 13.02.07 - klo:21:43 kirjoittanut babylissa »

Poissa sweet jane

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3598
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #24 : 14.02.07 - klo:22:07 »
Mä ostin tänään Santen puuterin Ruohonjuuresta (vajaa 18 euroa). Vaikutti ihan mukavalta ja niillä oli myös kivannäköisiä luomiväritrioja. Sante on sitoutunut saksalaiseen luonnonkosmetiikkastandardiin, joista kaikki Oikeutta eläimile-foorumilaisista eivät olleet ihan vakuuttuneita. Sama Dr. Haucskhan kanssa.

Oikeutta elämille-foorumilta löytyy kyllä tosi paljon mielenkiintoista tietoa, mm. eläinkokeettomuudesta ja vegaanisesta kosmetiikasta http://www.oikeuttaelaimille.net/foorumi/index.php?showforum=43 (ite bangailen sieltä myös hyviä ruokareseptejä ja muuta hyödyllistä)
Get fear of failing out of your system!

Poissa -j-

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2601
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #25 : 16.02.07 - klo:08:01 »
Sain Dermosililta vastauksen meiliini:

Hei,

Kiitos viestistäsi.
Dermosil tuotteita ei ole koskaan testattu eläimillä. Tuotteemme ovat
dermatologisesti testattuja. Myöskään raaka-ainetoimittajamme eivät testaa
raaka-aineita eläinkokeilla. Näin ollen voimme todeta, että kriterit kyllä
täyttyvät.


Eli heidän mukaansa myöskään raaka-aineita ei testata eläimillä.  :)

Lumene ei ole vielä vastannut, eikä varmaan vastaakaan...

Edit.
Bongasin tällaisen vastauksen Nivean taholta toiselta foorumilta (eli siis joku oli kysynyt Nivealta eläinkokeista ja saanut vastauksen):

"Hei !

Kiitos sähköpostiviestistäsi. Beiersdorf ei testaa tuotteitaan eikä myöskään käyttämiään raaka-aineita eläinkokein. Olemme olleet edelläkävijöitä jo noin kolmen vuosikymmenen ajan vaihtoehtoisten menetelmien käytössä ja kehittämisessä.

Beiersdorf on saksalainen yritys ja olemme mukana Animaliaa vastaavan kansainvälisen yhdistyksen listalla. Emoyhtiömme huolehtii näistä listoille ilmoittamisista, emme tee niitä valitettavsti maakohtaisesti.

Ystävällisin terveisn
BEIERSDORF OY
Kuluttajaneuvonta"
« Viimeksi muokattu: 16.02.07 - klo:08:53 kirjoittanut -j- »
2c ii. Kasvatusprojekti käynnissä...

Poissa EyeCandy

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 459
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #26 : 16.02.07 - klo:09:47 »
Mä luin eilen jostain kauneuslehdestä, että Diorin meikkei ei ois testattu eläimillä, sen väitteen sanoi Diorin maajohtaja, en muista hänen nimeään.

Poissa -j-

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2601
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #27 : 16.02.07 - klo:10:08 »
^
Eihän vissiin oikein mitään valmiita tuotteita nykyään testata eläimillä, kysymys onkin siitä, miten raaka-aineet testataan.
2c ii. Kasvatusprojekti käynnissä...

Poissa -j-

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2601
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #28 : 16.02.07 - klo:12:44 »
Pureologyn sivuilla ainakin sanotaan we are proud to support the following organizations and activities ja PETA on sillä listalla? Luulisi tuon merkin siis löytyvän PETAn listoilta myös?

Juu, kyllähän se olikin PETAn listalla.
2c ii. Kasvatusprojekti käynnissä...

Poissa sweet jane

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3598
Vs: Eläinkokeetonta kosmetiikkaa
« Vastaus #29 : 16.02.07 - klo:13:08 »
Sain Dermosililta vastauksen meiliini:

Hei,

Kiitos viestistäsi.
Dermosil tuotteita ei ole koskaan testattu eläimillä. Tuotteemme ovat
dermatologisesti testattuja. Myöskään raaka-ainetoimittajamme eivät testaa
raaka-aineita eläinkokeilla. Näin ollen voimme todeta, että kriterit kyllä
täyttyvät.


Eli heidän mukaansa myöskään raaka-aineita ei testata eläimillä.  :)

Jeppis, samaa totesivat Eläinoikeusfoorumilla. Syy, miksi Dermosiliä ei löydy Animalian listalta liittyy heidän kuulumisestaan Teknokemian yhdistykseen ja Animalian listan kustannuksiin. Mutta tilanne kuulemma elää ja eläinkokeettomista listoista on puhuttu.

Lumene ei ole vielä vastannut, eikä varmaan vastaakaan...

Mä lähetin kans vuosia sitten Lumenelle postia ja he vastasivat, että eivät testaa tuotteitaan eläinkokein. Kysyin sitten jatkopostissa raaka-ainetestauksesta ja yllättäen en saanut enää vastauksta ::) Tässä muuten adressi, jolla vaaditaan Lumenea iittymään eläinkokeettoman kosmetiikan listalle

Edit.
Bongasin tällaisen vastauksen Nivean taholta toiselta foorumilta (eli siis joku oli kysynyt Nivealta eläinkokeista ja saanut vastauksen):

"Hei !

Kiitos sähköpostiviestistäsi. Beiersdorf ei testaa tuotteitaan eikä myöskään käyttämiään raaka-aineita eläinkokein. Olemme olleet edelläkävijöitä jo noin kolmen vuosikymmenen ajan vaihtoehtoisten menetelmien käytössä ja kehittämisessä.

Beiersdorf on saksalainen yritys ja olemme mukana Animaliaa vastaavan kansainvälisen yhdistyksen listalla. Emoyhtiömme huolehtii näistä listoille ilmoittamisista, emme tee niitä valitettavsti maakohtaisesti.

Ystävällisin terveisn
BEIERSDORF OY
Kuluttajaneuvonta"


Tässä on myös keskustelua Nivea eläinkokeettomuudesta.
Get fear of failing out of your system!