Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159461 kertaa)

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #135 : 02.01.08 - klo:13:33 »
Huomenta.

Tänään tein niin radikaalin liikkeen, että jätin putsarin pois kokonaan aamusuihkussa.
Hyvin nukuttu yö enkä nähnyt tuolle tarvetta / halusin kokeilla jotain uutta.
Muutenkin Erisanin putsarilla tuntuu olevan jopa kuoriva vaikutus ajoittain??

Stressi vie taas miestä kun koulutkin alkoi ;D Onneksi kaikki muut asiat on kondiksessa,
niin saa keskityttyä yhteen asiaan eikä muut paina päälle.

Öäää. no kuitenkin, nassu tuntuu iloisen rauhalliselta kun en raiskannut sitä heti herättyäni
(putsarilla siis.. eeh) Aamulla saatan ajatella että nyt on huono päivä ja taas iltapäivällä voin hyvinkin miettiä että nyt onkin hyvä päivä ja valoa kohti ollaan menossa. Valoa indeed, päiväthän on alkanut jo pidentyä ja kohta tulee kevät.

Miten muuten te, roaa syöneet olette käsitelleet mielialanmuutoksia tai vastaavia? Sivareina mainitaan masennus ja sen oireet mutta kuka tietää johtuuko ne itse lääkkeestä
vai siitä mihin lääke on määrätty  ::)
Omat ajatukset on viime aikoina pysynyt hyvin kasassa eikä ainakaan vielä ole ollut tarvetta ammattiauttajalle avautua  ???


Tälläisiä asioita pohtii hän näin kylmänä mutta kauniina tammikuisena aamuna ..
-mm
« Viimeksi muokattu: 02.01.08 - klo:13:38 kirjoittanut mitalimies »

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #136 : 02.01.08 - klo:13:50 »
^Jos olet syönyt roaa vasta kuukauden, sanoisin että älä sure, roaccutan vaikuttaa hitaasti. Ei tosiaankaan kannata stressata, kyllä se siitä ajan kanssa ja oikeilla tuotteilla. Minulle erisanin putsari on aivan liian kuivattava, en voi käyttää. Voisin suositella sinulle OCM-öljypuhdistusta (http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=1430.0). Minulle tuo oli ihan ykkönen roakuurin aikana! Tuo ei siis tosiaankaan kuivata, ei tuki, eikä tuon jälkeen tarvitse välttämättä edes kosteutusvoidetta. Itse puhdistin oliiviöljyllä iltaisin, aamulla kostutin kasvot vedellä ja laitoin humektania.

Sanoisin että ihon kosteuttaminen on nyt ensisijaista, roaccutan kuivattaa ihoa, ja jos iho on todella kuiva, alkaa se tuottamaan lisää talia -> pintakuiva iho -> finnejä. Juo myös pari litraa vettä päivässä.


grove

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #137 : 02.01.08 - klo:15:41 »
mitalimies: On hienoa että yrität löytää ihollesi sopivimmat hoitotavat yms, mutta muista kuitenkin että iho tarvitsee aikaa sopeutumiseen. Jos vaihtaa koko ajan tuotteita ja fiiliksen mukaan hoitotyyliä niin koskaan ei pääse selville että miten mikäkin osa sitä hoitorutiinia vaikuttaa. Iholta menee yleisesti ottaen noin 3-4 viikkoa tottumiseen. Ei siitä toki ole haittaa jos enimmän aikaa suorittaa ns. standardirutiinia ja silloin tällöin tekee jotain toisin, mutta parin päivän välein vaihtelemisella ei saa selvitettyä oman ihon reagointia paljoakaan.

Roaccutanin osalta kannattaa huomioida että annostukset ja onnistumiset yms ovat toooooodella yksilöllisiä, ei kannata masentua jos joku kertoo että ”kyllä mulla ainakin 4 kuukautta riitti niin ja niin monta milligrammaa” ja itse on syönyt jo 5. Jo lähtötilanteetkin ovat todella erilaisia, ja niitä ei koskaan pystytä tällaisella nettipalstakeskustelulla täydellisesti kartoittamaan ja vertaamaan vaikka kuinka yrittäisi kuvailla (eri ihmisille voi jo käsite ”iso finni” tarkoittaa ihan eri asioita). Ja otathan mitalimies kapselisi aina niin että syöt samalla jotain ruokaa, missä on jonkin verran rasvaa? Se on osoitettu ihan tutkimuksilla että isotretinoiini imeytyy paremmin ruoan (rasvojen) mukana.

On myös hyvä asia että olet hoksannut että hellävaraiset tuotteet ovat yleensä paras lähtökohta ihonhoidon suhteen, mutta kannattaa muistaa että akneen taipuvaiselle iholle paksun voiteen (herkän ihon voiteet ovat usein suht rasvaisia) käyttäminen on aina ”tukosriski” yksittäisistä aineosista riippumatta. Oma näkemykseni on että kun ajatellaan mahdollista ihonhoitoarsenaalia (puhdistusaine, kasvovesi, naamio, voide jne jne), niin ihon hyvinvoinnin kannalta hellävaraisuudella on merkittävin vaikutus siinä puhdistusvaiheessa, koska puhdistaminen on yleensä se tekijä joka häiritsee ihon tasapainoa eniten.

Aamupesun putsarilla voi ihan hyvin jättää väliin, ja katsoa miten iho voi (pidemmän päälle). Lähtökohtaisesti se on iholle parempikin. Mitä vähemmän sitä häiritään niin sen parempi. Varmasti löytyy kyllä myös ihmisiä joiden ihon pysyy paremmassa kunnossa aamuputsarin käytöllä.

Voiteita, geelejä yms. kannattaa käyttää säästeliäästi, ja muistaa että voidetta ei ole mikään pakko levittää koko kasvoille, jos koko kasvot eivät tunnu kiristeleviltä, punoita jne. Kosmetiikkateollisuus ja sen oheistoimijat kyllä jaksavat aina huutaa tyyliin "KOSTEUTA TAI TULEE KATASTROFI" mutta jos iho ei tunnu tarvitsevan mitään niin ei se oikeastikaan tod.näk. tarvitse mitään.

Ja jos tykkää ottaa aurinkoa kesällä niin kannattaa muistaa että UVB-säteilyn laukaisema ihon paksuuntuminen ja häiriintyneesti uusiutuminen jatkuu vielä puolikin vuotta sen jälkeen, ja monilla akneihoisilla ja tukkeumiin taipuvaisilla iho on tästä syystä lähtökohtaisesti huonoimmillaan loppusyksystä ja alkutalvesta.

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #138 : 02.01.08 - klo:16:56 »
^Kiitos grove kattavasta postauksestasi.
Täytyy myöntää, että hätäisiä ja typeriä päätöksiä tulee tehtyä (onneksi kuitenkin rajoittuvat vain tiettyyn asiaan)
Olen lähes kaksi kuukautta käyttänyt Erisanin putsaria ja kasvovettä- rasvausta ja rasvaa olenkin sitten vaihtanut turhan paljon fiiliksen mukaan. Ihan niinkuin ei tän ikäisellä lapsosella muutenkin mieliala muuttuisi  ::) ;D

Vertaan parantumista, kehittymistä lähinnä itseeni ja vuoden takaisiin roa-kuuriin. Muistan vain, että iho sekä korvannipukat kuivuivat koko talven enkä harrastanut rasvausta missään muodossa. Käytössä oli vain pesuneste.

Saako näistä mun postauksista sen kuvan että olen vain hätääntynyt teinipoika, joka läträä nassuunsa milloin mitäkin toivoen ettei se kukkisi..  ::) Noh, siitä huolimatta haluan vain oppia tästäkin asiasta entistä enemmän ja varsinkin nyt kuurilla saa mainiosti perspektiiviä kun kaikki ei olekaan niin yksiselitteistä.

Ja kiitos myös Tukkis, lukasen tuon läpi kun vain ehdin. Pitää repiä jostain lisää aikaa muidenkin topicien lukemiseen.

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #139 : 11.01.08 - klo:12:10 »
Njooh, sain nyt tarpeekseni tästä saakelin naamasta ja varaan ajan lääkärille. Ei kai tässä mitään hävittävää enää ole. Naama näyttää p*ta joka tapauksessa.

Pelottaa kyllä kuinka paljon iho tästä vielä kuivuu kun nytkin kiristää ja hilseilee jatkuvasti. Ihottumaakin on.
Hieman myös arveluttaa minkälaisen summan tästä lystistä joutuu vielä maksamaan kaikkine lääkärikäynteineen. Äitille kai soitettava ensin.  ::)

edit...

Kannattaako tuo raskaustesti teettää jo ennenkuin menee ihotautilääkärille, vai onko siinä jotain erikoisjärjestelyjä?
« Viimeksi muokattu: 11.01.08 - klo:12:24 kirjoittanut muori Pippuri »

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #140 : 11.01.08 - klo:12:48 »
^ Se lääkäri luultavasti kehottaa sua käymään testeissä ennen kuurin aloittamista, joten voit mielestäni käydä oma-aloitteisesti ennen vastaanotolle menoa. Lääkäri kuitenkin vaatii negatiivisen tuloksen ennen roan aloittamista.

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #141 : 11.01.08 - klo:14:08 »
Sinänsä aika naurettavaa tuo raskaustestin tekeminen ja siitä maksaminen, koska mulla olisi aika iso maha jo, jos olisin raskaana.  ::)
Kaikkea sitä naisena joutuukin kestämään.

Poissa Earlybird

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 295
Vs: Roaccutan
« Vastaus #142 : 11.01.08 - klo:14:16 »
^Riippuu vähän lääkäristäkin, että määrääkö ensiksi raskaustestiin. Mä vakuutin lääkärin, etten ole raskaana. Lääkäri kirjoitti silti lähetteen raskaustestiin ja kirjoitti samalla kertaa reseptin roasta. En käynyt raskaustestissä vaan aloitin suoraan roakuurin.

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #143 : 13.01.08 - klo:17:40 »
^No samallahan se testi tietty tehdään jos jotain verikokeita on otettava. Taidanpa muuten huvikseni kysyä lääkäriltä, onko kuullut siitä Bactosanista mitään vai onko se pelkkää kusetusta.

Varmaan varattava sata litraa rasvoja, että ei rapise naama kokonaan pois.  ::)

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #144 : 13.01.08 - klo:17:51 »
Taidanpa muuten huvikseni kysyä lääkäriltä, onko kuullut siitä Bactosanista mitään vai onko se pelkkää kusetusta.

Bactosan?

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #145 : 13.01.08 - klo:18:05 »
http://ssl.terveysasema.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1371
Taisikin olla jossain toisessa ketjussa tuo linkki...

En ainakaan itse löytänyt googlella mitään kunnon tietoa tuosta valmisteesta.
Kuulostaa hämärältä:

"Praventin® -bioaktiivinen peptidiseos sisältää runsaasti laktoferriiniä. Praventin vahvistaa kehon luontaisia puolustusmekanismeja."
"Näppylät palasivat pian Praventinin käytön lopettamisen jälkeen, joten käyttöä suositellaan pidempiaikaiseksi, kunnes tasapaino on saavutettu pysyvästi. Tämä selviää kokeilemalla."


Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #146 : 14.01.08 - klo:23:35 »
Kävin tänään ihotautilääkärillä. Menossa toinen roa-kuuri (annos jokatoinen päivä 20mg, jokatoinen 40mg, 2 laatikkoa syöty). Lääkäri oli sitä mieltä että iho on hyvässä kunnossa. Olisin ilmeisesti voinut lopettaa kuurin, mutta koska minulla on kauhea pelko että finnit palaavat  :-[, määräsi lääkäri minulle vielä yhden laatikon, annostuksella yksi kapseli päivässä, eli 20mg. Mielestäni hyvä ratkaisu. Nyt olis siis 3½kk roaa jäljellä. Toivottavasti ei sen jälkeen tarvitse kolmatta kuuria syödä! :)

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #147 : 15.01.08 - klo:10:43 »
^ Hyvä ratkasu. Ehdottomasti kannattaa syödä hiukan pidempään niin saat sen lopullisesti pois alta.
Mulla taitaa olla arvojen tsekkaus edessä tällä viikolla. Luultavasti eivät ole muuttuneet  :)

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #148 : 15.01.08 - klo:13:02 »
Onko kukaan muu huomannut, että kuurilla iho 'kasvaisi' takaisin?
Mulla on pitkään ollut toisessa poskessa punainen alue (ks. avatar ;D) johon on nyt alkanut kasvaa ohutta ihoa takaisin.
Yleensähän puhutaan arpien vaalentamisesta tai kuorimisesta yms. mutta tuollaiseen en ole ikinä törmännyt tai kenenkään kuullut siitä puhuvan ??? Jos kerran kasvaa arpien päälle niin ei kai sille mitään pidä tehdä ;o

Nassussa on öpaut kymmenisen finniä ja pieniä laikkuja -katoavat meikäläisen iholta melkosen nopeasti yleensä-
Ei vain ole tainnut tottua tuohon geeliin vielä, olen vasta muutaman päivän rasvannut koko kasvoja.

-mm

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #149 : 21.01.08 - klo:15:09 »
Kyselen täällä varmuuden vuoksi, jos vaikka unohdan kysyä lääkäriltä (on niin paljon kysyttävää), eli voiko ihokarvoja nyppiä pinseteillä kuurin aikana, ts. kulmakarvoja jne. ? Voiko saunoa normaalisti (2x/vko)?

Voi perse tämä on epäreilua... masentaa jo valmiiksi, kun pitää alkaa myrkyttämään itseään. ::)
Nytkin naama meni yht'äkkiä parempaan kuntoon niin ärsyttää vielä enemmän.