Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159448 kertaa)

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #15 : 11.07.07 - klo:15:03 »
On oltava, mutta sitä ei vahdita millään tavalla, joten tavallaan ehkäisy on kuitenkin omalla vastuulla.

Poissa Manna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4059
Vs: Roaccutan
« Vastaus #16 : 11.07.07 - klo:16:32 »
Miksi et voisi saada roaa e-pillereiden takia? Vai onko jossain määrätty että roan kanssa pitää ehkäisynä käyttää nimenomaan e-pillereitä?
Ja mitä tuo Dermalogica on? En ole koskaan kuullut, vaikka kovasti oon näistä asioista jutellut ihmisten kanssa.

Roaccutania ei saa ilman hormonaalista ehkäisyä enkä voi käyttää e-pillereitä tai ehkäisyrengasta, koska verenpaineeni nousee vaarallisen korkealle (160/90). Riippuu vähän henkilöstä, mutta karkeasti sanoen hormonaalisten ehkäisytapojen käyttö loppuu 40 ikävuoden molemmin puolin. Olen siis 38 v.

Dermalogicasta on enemmän juttua täällä:

http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=337.0
That’s the thing about life; It is fragile, precious and unpredictable and each day is a gift, not a given right.

Maggie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #17 : 11.07.07 - klo:17:26 »
Hormoniehkäisy pitää Roan kanssa olla, joten jos se ei sovi, ei Roaakaan saa. Toki joku lääkäri voi joustaa, mutta määrätkset  sanovat, että hormoniehkäisy on oltava.

Mutta onko tuo hormoniehkäisy vaan sen takia että on niin luotettava vai onko sillä jotain yhteisvaikutuksia roan kanssa? Eli onko mitään haittaa jos jättää vaikka ne pillerit ottamatta kun tietää ettei ehkäisyä tarvitse vähään aikaan? Muistaakseni siinä vihkosessa jonka sain ensimmäisellä kerralla lääkäriltä mukaan luki että pitää käyttää ns. kaksinkertaista ehkäisyä roan aikana, ei ollut vaan nimetty minkälaisia niiden pitäisi olla. Tämä oli viime vuonna.
Mineraalimeikkien (Youngblood) myyjä löytyi muuten yllättäen naapurikylästä, pitää käydä joskus katselemassa millasta tarjontaa siellä on. Kun on kesät korvessa niin tuppaa palvelujen määräkin vähän tippumaan.  ;)

Lääkärille on varattu aika parin viikon päähän, vähän tuntuu siltä nyt että joudun sen roan ottamaan.
Mutta pelottaa vaan että homma toistuu taas vuoden päästä. Kuinka monelle tuosta toisesta kuurista on ollut oikeasti apua, eli että ei ole enää kolmatta tarvinnut ottaa? Itse olen parista tapauksesta kuullut, mutta kun on kuullut myös niistä jotka syövät jo viidettä kuuriaan tuloksetta. :(
« Viimeksi muokattu: 11.07.07 - klo:17:28 kirjoittanut Maggie »

Poissa Luurankka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1906
Vs: Roaccutan
« Vastaus #18 : 11.07.07 - klo:17:39 »
^ Sen varmuuden takia ja vielä tuplaehkäisy ihan varmuuden vuoksi.

Manna, pystytkö käyttämään minipillereitä, hormonikierukkaa tai ehkäisykapselia? Jotenkin mulla on semmonen muistikuva että nuo ei nostais verenpainetta niin paljon, mutta voin olla kyllä väärässäkin.

Muoks. Hormonikierukasta en ole varma, mutta kuparikierukan ei pitäisi nostaa verenpainetta. Pikaisella googlettamisella myös pelkkää keltarauhashormonia sisältävät ehkäisymuodot sopisi eli kapselit, minipillerit ja ruiske. :)
« Viimeksi muokattu: 11.07.07 - klo:18:25 kirjoittanut Luurankka »
Siivous ilman Tolua on teeskentelyä.
1 c F ii. Vaalea pehko. Herkkä helposti tukkiutuva sekaiho.

Poissa Manna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4059
Vs: Roaccutan
« Vastaus #19 : 11.07.07 - klo:17:44 »
^ en ole ottanut asiasta selvää ja en nyt osaa äkkiseltään sanoa mikä aine(-sosa) sen verenpaineen nostaa ja onko näissä mainitsemissasi ehkäisymenetelmissä sitä. Ehkäisyrengas ainakin nosti arvot kiitettävän ylös, joten epäilen vähän näiden sopivuutta. Pitääkin ottaa asia esille seuraavalla gynekologikäynnillä.
That’s the thing about life; It is fragile, precious and unpredictable and each day is a gift, not a given right.

Poissa JoJo

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 435
Vs: Roaccutan
« Vastaus #20 : 13.07.07 - klo:11:50 »
^ OT: se verenpainetta nostava hormooni on yleensä just se estrogeeni, joka puuttuu noista minipillereistä, kapseleista ja hormoonikierukasta. Niitä määrätään yleensä juuri ton verenpaineasian takia yli 35 vee tupakoiville naisille.   

Poissa Luna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2271
Vs: Roaccutan
« Vastaus #21 : 13.07.07 - klo:15:50 »
Olen syönyt Roan kolme kertaa, joka kerralla sama juttu että noin puolen  vuoden päästä finnit alkoi palautua. Kolmannen kuurin jälkeen päätin etten enää ikinä syö kyseistä rotanmyrkkyä, ja vaihdoin pillerit Diane Noviin. Ne auttoi tosi hyvin ongelmaan, jouduin kuitenkin muista syistä lopettamaan niiden käytön. Sitten tuli hetkeksi, jotain kuukaudeksi, taas finnejä ja olin hermoromahduksen partaalla että eikä nämä ikinä lopu. Just sellaisia onteloituvia mitkä on kyllä oikea vitsaus. Noh, sitten ne lähtivät eikä enää ole uusia tullut. On tässä vieläkin tietty mahdollisuus kun noita uusia pillereitä olen syönyt vasta jotain puoli vuotta, mutta yleensä finniasiat näkyy ekan 3 kk:n aikana milloin mulle tuli tuo finniaaltokin. Aika mysteeristä, mutta olen tietty onnellinen tämän hetkisestä tilanteesta.

Maggie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #22 : 13.07.07 - klo:17:16 »
Mistähän tuo käsitys tulee että roa olisi niin kauhean myrkyllistä? Kun mullakin se käsitys on, vaikka ihan varma en ole että minkä takia. Harmittaa jos apu jää sen käsityksen takia saamatta, koska vaikka monella se ei ole lopullisesti auttanutkaan, haluisin vielä uskoa että mulla se voi auttaa. Selosteessahan lupaillaan että 85%:lla akne parantuu roan jälkeen, tiedä sitten. :-\

Mutta tosiaan, jotenkin on alkanut tuntumaan siltä että pitäisiköhän vaan kärsiä näistä näppylöistä, että en lähtisi leikkimään terveydelläni sen roan kanssa. Ihon kuivuminen ei pelota, eikä ensimmäisen kuurin aikana tullut sen kummempia haittavaikutuksia, mutta tuntu vaan koko ajan sitä syödessä että on tää niin vahvaa tavaraa että varmaan tekee jotain ikävää ja peruuttamatonta keholle. Lääkäri ei kertonut ensimmäisellä kerralla mahdollisista haittavaikutuksista paljon mitään, suurin apu siihen oli netissä. ::) Joten mun todellinen tietämys lääkkeen vaikutuksista on aika vähäinen. Kuulin kyllä että joku paikallinen lääkärikin söi äskettäin roa-kuurin, eli jos lääkärikin uskaltaa niin ehkä mäkin..?

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #23 : 13.07.07 - klo:23:52 »
Jos roaccutan oikeasti olisi haitallinen lääke, sitä ei olisi markkinoilla. Itseäni peloti myös ennen ensimmäistä roaccutan kuuria, ja puhuin asiasta ihotautilääkärilleni (erittäin hyvä ja tunnettu lääkäri) Hän sanoi minulle, että tuota lääkettä määrätään todella paljon akneen, ja melkeen kaikilla se parantuu, eikä se ole haitallinen keholle/aiheuta peruuttamatonta vahinkoa, mikäli ohjeita vaan noudattaa tarkasti (huom, ei mitään ruoka-aineita jossa lisättyä a-vitamiinia, eikä alkoholia, rasittaa maksaa). Suurin "riski" tässä lääkkeessä on siis tuo että maksa saattaa rasittua, mutta kun roaa syö on pakko käydä maksatesteissä. Itse kävin parin kuukauden välein, koska tulokset olivat aina hyvät. Jos arvot heittävät jonkun verran seurataan maksa-arvoja useammin. Jos arvot heittävät liikaa lopetetaan kuuri.

Vaikuttaa siltä että olet lukenut joka ikisen foorumin ja viestin roaccutanista jonka olet käsiisi saanut, netissä liikkuu niin paljon höpöhöpä juuri tästä kyseisestä lääkkeestä, en kyllä tiedä miksi  ??? Mutta ihan turhaan pelkäät :) Usko minua, ei tämä lääke olisi näin suosittu ellei se oikeasti toimisi näin hyvin.

Poissa Luurankka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1906
Vs: Roaccutan
« Vastaus #24 : 14.07.07 - klo:00:04 »
^ Noista maksa-arvoista tuli mieleen että multa niitä ei seurattu ollenkaan. Eikä ole e-pillereiden aikaankaan ole katsottu (ellei jonkin vaivan takia ole otettu verikokeita). Menee vähän OT:ksi, mutta olen joskus ihmetellyt kun olen sellaisen kuvan saanut että noita seurattaisiin tarkastikin. Voihan nuo nykyiset pillerit kyllä olla sen verran erilaisia ettei tarvetta jatkuvaan kontrolliin ole.

Aloittajalle sanoisin että kysele lääkäriltäsi, sulla on potilaana oikeus tietää mitä alat syömään ja millaisia vaikutuksia sillä voi olla kehoosi.  :) Etkä voi tietää onko tästä kuurista lopullista apua ennen kuin olet kokeillut.  ;)

Siivous ilman Tolua on teeskentelyä.
1 c F ii. Vaalea pehko. Herkkä helposti tukkiutuva sekaiho.

Lilly Missy

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #25 : 14.07.07 - klo:08:41 »
^Jatkan ot:tä, mutta ei multakaan oo e-pilleireiden aikana koskaan otettu mitään maksakokeita.

*sade*

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #26 : 14.07.07 - klo:15:32 »
^ Minulla kyllä seurattiin tarkasti maksa-arvoja läpi koko käytön. Ja olin e-pillereillä. Todella tarkasti tunnuttiin seuraavan noita EU-säännöksiä ja ihan hyvä niin.

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #27 : 15.07.07 - klo:22:40 »
Hassua jos teiltä ei ole katsottu maksa-arvoja.  Minä sain kahdeltakin eri lääkäriltä sellaisen käsityksen että olisi pakollista käydä niissä testeissä. Minun mielestä on jotenkin "edesvastuutonta" kirjoittaa tuollainen lääke muttei vaatia maksa-arvoja.  ???

*sade*

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #28 : 16.07.07 - klo:12:19 »
^ Taitaa ainakin olla niiden uudehkojen säännöksien vastaista.

Poissa Anita

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1248
Vs: Roaccutan
« Vastaus #29 : 16.07.07 - klo:13:08 »
Edelliset viestit puhuvat e-pillereistä ja mahdollisista maksakokeista niiden käytön aikana. Ei siis liity Roaccutanin käyttöön.

Olen edelleen sitä mieltä, että jos finnit vaivaa, niin silloin ongelma on todellinen ja Roaccutan on useille ainoa keino saada ne häviämään. Itse söin 7 vuotta sitten reilun 6kk kuurin ja iho parani. Satunnaisia näppyjä tulee edelleen, mutta minulle ne eivät ole enää ongelma.

Kysyisinkin, että te joille Roaccutan ei ole tehonnut, niin kuinka pitkiä kuuria olette syöneet ja minkälaisilla määrillä? Itse en muista määrää/vrk, mutta se määräytyi omien kilojeni mukaan ja minulle kapselit tehtiin valmiiksi tehtaalla (kuurin söin asuessani Espanjassa). Mietin vaan, että olisiko kuuri ollut liian mieto tai lyhyt?
iHerbin tilauksiin koodi ALA782 http://eu.iherb.com/?rcode=ala782