Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 138124 kertaa)

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #165 : 04.02.08 - klo:17:08 »
Lopetin sitten kasvoveden [erisan, olen hiukan varuillani sen suhteen ollut kun puhdistusvoiteen käytön lopettamisen jälkeen iho alkoi parantua] käytön viikko sitten kun vanuun ei tarttunut enää mitään ylimääräst pesun jälkeen.
Samoin lopetin iltapuhdistuksenkin vajaa viikko sitten. Käytössä oli muutamia viikkoja Lactasyd pesuneste.

Puhuin tuossa aiemmin siitä kun iho alkoi kasvaa takaisin ja nyt viikon ajan se on kasvanut entistä nopeammin eikä varsinaista arpipintaa ole enää näkyvissä kovin paljoa. Eli tuntuu kuin tuo mun mielestä aika "mieto" pesuneste kuoris sitä uutta ihoa pois?? Joten kandeisko toi puhdistus jättää ihan vesipesuun kokonaan .. vai mitä sitten käyttäisin?
Kaikki ihothan ei kaipaa erityistä puhdistusvoidetta/emulsiota/mitätahansa. Aknehan pamahti uudestaan samaan aikaan kun aloin erisanille läträämään ;D .. joo olen melko varma, että siitä se lähti.

-mm

Poissa Hue

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5052
Vs: Roaccutan
« Vastaus #166 : 04.02.08 - klo:17:27 »
^ Kuulehan mitalimies: Akne tuskis puhkeaa, jos käytössä on hetken epäsopivat ihonhoitotuotteet. Akne tulee sisältä päin ja ulkoisilla asiolla sitä voi parantaa tai pahentaa. Sä tunnut stressaavan ihostasi aivan liikaa! Miettimällä ja stressaamalla se ei ainakaan ikinä parane. Eipä olisi ihme, jos ihosi "räjähti" liiasta stressaamisesta, kun mietit miten ihosi reagoi uusiin puhdistusaineisiin. Löysää välillä, niin ihokin voi hyvin. ;)

Tälläisenä pienenä välihuomautuksena vain. :)
Favs: Sebastian Professional Penetraitt ja Hydre Conditioner, Wella SP Luxe Oil & GHD IV Styler.

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #167 : 04.02.08 - klo:21:08 »
Niin aknehan voi olla hormoonien tai kosmetologian aiheuttama. Se, että kirjoittelen tänne ja kysyn neuvoa ei varmaan ole sinulta tai keltään muulta pois. Jos en olisi ikinä mitään miettinyt tai stressanut vaan härskisti tyytynyt olemaan aknenaama, niin olisinko ikinä saanut siihen lääkkeitä? Epäilen hyvin vahvasti.. ;-D
Kun aloin tätä ks. puhdistuainetta käyttämään odotin, että se todellakin olisi hyväksi iholle, en stressanut.
Vastaa ensi kerralla edes yhteen kysymykseeni vaikka omalla mielipiteelläsi niin saadaan vähän enemmän arvoa postauksille.

edit anteeksi tyly kirjoitusasu

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4462
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #168 : 04.02.08 - klo:21:19 »
^Mulla on sellainen käsitys, että ihotautilääkärit ei juurikaan ole ylettömän ihon puunauksen kannalla. Pestään sen verran/sillä aineella (vaikka vedellä) mikä hyvältä tuntuu ja rasvataan jos tarvitaan. Eli miun mielestä mikään ei estä pelkkää vesipesua JOS sitä haluaa kokeilla.

Poissa Hue

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5052
Vs: Roaccutan
« Vastaus #169 : 04.02.08 - klo:21:20 »
^ Mun mielipide on se, että akne ei voi aiheutua ainoastaan kosmeettisista valmisteista, vaan taustalla täytyy olla jokin muu syy. Kosmeettisen valmisteet saattavat tehdä paikallisia tukkeumia, finnejä yms. sekä pahentaa aknea, mutta kosmeettiset valmisteet eivät voi puhkaista aknea.

Lainaus
Akne on ihon talirauhasten sairaus, jonka taustalla on hormonaalisia ja perinnöllisiäkin tekijöitä. Aknessa talirauhasten suulla esiintyy sarveismuodostusta, jolloin talimassa ei pääse ulos, vaan tukkeutuu rauhastiehyeeseen muodostaen mustapään, eli komedon. Tukkeutuneissa talirauhasissa ihon normaaliin bakteerikantaan kuuluvat bakteerit hajottavat talimassaa ja tämä reaktio johtaa ihohuokosen ja sen ympäröivän kudoksen tulehtumiseen, punoittaviin näppylöihin ja märkäpäihin. Harvinaisemmissa ja hankalissa aknemuodoissa syntyy ihoon myös syviä ontelomaisia märkäpesäkkeitä ja niiden arpia.

Toki asioista saa puhua, miettiä ja stressattakkin, mutta viestiesi perusteella kuulostaa siltä, että stressaat ihostasi aivan liikaa (ts. että ihosi kunto olisi sinulla koko ajan mielessä). Liika stressaaminen ei välttämättä ole kovin hyväksi, myöskään iholle. Eikä tarvitse heti vetää hernettä nenään, koska viestini oli ihan hyvällä tarkoitettu. :)
Favs: Sebastian Professional Penetraitt ja Hydre Conditioner, Wella SP Luxe Oil & GHD IV Styler.

Poissa Avena

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1191
Vs: Roaccutan
« Vastaus #170 : 04.02.08 - klo:22:12 »
Vastaa ensi kerralla edes yhteen kysymykseeni vaikka omalla mielipiteelläsi niin saadaan vähän enemmän arvoa postauksille.

Tämä ei ole mikään kysymys-vastaus-palsta vaan keskustelupalsta. Täällä voi toki myös kommentoida asioita, niin kuin Emilyn tuossa välissä teki. Lisäksi olen Emilynin kanssa ihan samaa mieltä siitä, että joku yksittäinen kosmeettinen tuote ei noin vaan yhtäkkiä aknea laukaise. Mä olen edelleen sitä mieltä, että ihmiset ihan liikaa tällä palstalla ja muutekin etsivät aknen syitä ruuasta ja kosmetiikasta, vaikka ongelman ydin tosiaankin on sisäinen ja korkeintaan vähän pahenee/helpottuu kosmeettisten aineiden tai ruokavalion ansiosta.
1bFi

Poissa Varla

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2264
Vs: Roaccutan
« Vastaus #171 : 05.02.08 - klo:14:59 »
Tuohon stressaamiseen voin sanoa sen verran että kyllä se aika tavalla v*tuttaa kun on aina ollut kaunis siloposki ja yht`äkkiä naama räjähtää. Kenen silmissä olet sitten kaunis, etenkin jos haluat vähän miehiä iskeä? Karu totuus, mutta jonkun se on sanottava.
Eipä paljon mieltä ylennä istua peilin edessä monta tuntia päivässä ja tutkia naamaa. Ja onpas ihana olla kesällä biitsillä kun saat koko ajan pelätä näkyykö näpyt paksun pakkelin alta. Vähemmästäkin stressaa.
Itse ainakin epäilen että akneni tuli kosmetiikasta ja naamarasvoista, liian tujuista. Eipä oikein muusta voi, kun lähti kokonaan pois mineraalimeikkien yms. käytöllä. En usko ruokavalioon joka on ollut AINA epäterveellinen ilman aknea.
Hang up the chick habit

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #172 : 05.02.08 - klo:15:39 »
Kyllähän sitä tulee mietittyä varsinki ihmisten parissa, että mitäs nyt tuokin ajattelee. Peilin edessä ei ole enää vaikea olla, tuntuu jopa hyvältä useimmiten nykyään.
Mun viestissä pointti ei ollut se mistä akneni on lähtöisin, ei merkitse enää mitään. :- )
Selkeästi vain tietty merkki ei mulle sovellu joten se siintä. Mitään stressiä ei pitäis paistaa läpi mutta ainahan ei voi voittaa. Sama kuin menisin hifi-forumille kyselemään, että minkäslaiset piuhat laitan
tähän ja ostanko uuden dvd-soittimen etc.

Olen aknesta keskustellut lääkäreiden kanssa ja mm. roaccutan-esitteessä jonka sain 2kk sitten, luki että akne voi puhjeta kosmetologiasta.

Otin tuosta Emilyn kommentista nyt jotenkin itteeni, sorry.
« Viimeksi muokattu: 05.02.08 - klo:15:41 kirjoittanut mitalimies »

Poissa Malva

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2827
Vs: Roaccutan
« Vastaus #173 : 05.02.08 - klo:16:14 »
Olen aknesta keskustellut lääkäreiden kanssa ja mm. roaccutan-esitteessä jonka sain 2kk sitten, luki että akne voi puhjeta kosmetologiasta.

Minäkin epäilen tätä suuresti. Voisin vannoa, että suurin syy akneen on hormonaaliset syyt, mutta iho reagoi herkästi myös stressiin. Ihottumat pahenevat stressistä,  ja vyöruusu voi puhjeta nimenomaan stressistä.

Jos tuolla kosmetologian aiheuttamalla aknella tarkoitetaan vääriä/tukkivia tuotteita, voisin veikata etä sillon kyseessä nimenomaan on liian pesevät aineet. Kun iholta pestään pois ihon oma rasva, kuivuu se, ja näin se rupeaa tuottamaan lisää talia. Kuten jo aikasemmassa viestissä kirjoitin, kannattaa tuosta OC-öljypudistuksesta lukea.

Poissa Varla

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2264
Vs: Roaccutan
« Vastaus #174 : 05.02.08 - klo:16:18 »
Niin se just että vaikka ei halua stressata, tottakai sitä ajattelee etät miltä nyt näytän tuohon verrattuna ja että olen paljon rumempi kuin muut.
Tuskin saa selville mistä mullekin se tuli mutta tuskin edesauttaa paksut meikkikerrokset.
Hang up the chick habit

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #175 : 05.02.08 - klo:17:23 »
Heh joo se on siitä hassu juttu kun ei ole omista haluista kiinni, stressaaminen nimittäin. Jotkut tyytyy siihen mitä on eivätkä siitä välitä, sen takia on esim. vanhemmalle ihmisille vaikea selittää miten se varsinkin teini-ikäsen psyykkeeseen vaikuttaa. Yhtään yleistämättä ed. kommentti. Itelläkin on nyt toinen kuuri menossa, alkaa vähän takaraivossa jyskyttämään et mites se näin menikään.

Bruno

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #176 : 05.02.08 - klo:17:36 »
On sanottava heti alkuun ettei tämä viesti liity Roaccuttaniin, mutta yleisesti iholääkäreihin ja heiltä saataviin "ihoresepteihin" ja käyntikynnyksen asteeseen.

Eli itselläni on kaiken kaikkiaan melko hyväkuntoinen iho. Joillekin muutama satunnainen näppy ei aiheuta huolta ja tuskaa, mutta itseäni ainakin yksikin punainen piste häiritsee huomattavasti ja vaikuttaa itseluottamukseeni ja henkiseen hyvinvointiini. Tuntuu kuitenkin, että koko ajan kuitenkin kasvoissa jossakin päin on jotain pientä "elämää". Juon kuitenkin vettä paljon, liikun ja noudatan säntillisesti terveellistä ruokavaliota sekä yleistä hygieniaa, eikä perheessäni ole muutenkaan vastaavia ongelmia. Ikääkin on jo kuitenkin 24 vuotta. Stressiä on paljon elämässä, mutta mielestäni se ei ole syy olla nauttimatta hyväkuntoisesta ihosta.

Joten kannattaako sitä tällaisessa tapauksessa suunnata joka tapauksessa ihotautilääkärin jutuille, vai nauravatko he pihalle tällaisen tapauksen? Onko heillä tarjottavana asiakkaan pyynnöstä ns. kevyitä reseptejä, sillä aknea ihossani ei varmastikaan ole. Kiitos vastauksista ja tsemppiä kaikille paremman ihon metsästäjille! =)

Poissa Avena

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1191
Vs: Roaccutan
« Vastaus #177 : 05.02.08 - klo:17:42 »
^ Tuosta sinun viestistäsi sain sellaisen käsityksen, että sinulla on näppy siellä, toinen täällä eli haitta on lähinnä lievän kosmeettinen. En todellakaan jaksa uskoa, että ihotautilääkäri antaisi tuollaiseen "vaivaan" yhtään mitään lääkettä. Muutama näppy siellä täällä on ihan normaalia nuoren ihmisen kasvoissa ja se on vain kestettävä, vaikka ei mukavaa olekaan.
1bFi

Poissa Cherry

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 826
Vs: Roaccutan
« Vastaus #178 : 05.02.08 - klo:20:18 »
^ Mä taas luulen, että jonkun antibioottikuurin voisi saada. Ainakin yläasteajoilta muistan, että yksi kaverini, jolla oli näin ulkopuolisena katsoen hyvä iho, sai jonkun antibioottikuurin. Mutta nehän ei taida pysyvästi auttaa. Itse tuli akneaikoina kokeiltua n. kymmentä täsmähoitotuotetta finneihin, ja ainoastaan kaksi auttoi: Toinen oli kosmetologien myymä Therakos, joka oli tosi pienessä tuubissa ja maksoi 100mk(tosi tehokas oli, mutta kallista, kun tuubi ei kovin kauaa kestänyt), ja toinen oli tea tree-öljy, jota käytän nykyäänkin finneihin. Luontaistuotekaupat myy tuota. Oma putelini, joka kestää päivittäin käytettynäkin vuosia, maksoi n.12€.
Kaikkein vaikeinta on luottaa, mutta ilman sitä ei mitään saa.

Poissa Aurelle

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 571
Vs: Roaccutan
« Vastaus #179 : 05.02.08 - klo:20:26 »
Antibioottikuuria ei kyllä kannata muutaman näpyn takia lähteä ottamaan, mieluummin käyttää paikallishoitovalmisteita, esim. apteekista Basironia tai muuta reseptittä saatavaa voidetta. Antibiootit kuitenkin vaikuttaa kroppaan niin kokonaisvaltaisesti, että en niitä lähtisi muutaman näpyn takia syömään. Ne eivät muutenkaan takaa pysyvää apua, vaan vaikutus useimmiten kestää vain kuurin ajan, jonka jälkeen vaiva palaa.

Akne muutenkin harvemmin johtuu kosmeettisista aineista, sehän on ihosairaus. Stressi, vääränlaiset ihonhoitoaineet ja joillakin ruokavalio toki voi tukkia ihoa ja pahentaa aknea, mutta syyt siihen varmasti löytyvät muualta. Usein myös sekotetaan finnit ja akne, kaikki finnit eivät ole aknea kuitenkaan... (Ja tämä ei ollut kenellekään henkilökohtaisesti, kunhan yleisesti pohdin.)