Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159438 kertaa)

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #195 : 26.02.08 - klo:22:55 »
^Roakuurin aikana kosteuttava silmägeeli ja nozoil ovat päivittäisessä käytössä. Silmäni ovat todella kuivat, ei silmägeelikään oikein tahdo auttaa. Nozoil sen sijaan pitää nenän limakalvot kunnossa. Ei ole nenä aamulla ihan tukossa kovettuneesta verestä.  ::) Nenäkannu on myös todella hyvä limakalvojen kosteuttaja. Lisää aiheesta täällä: http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=714.0

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #196 : 26.02.08 - klo:23:28 »
Kävin viikko sitten ihotautilääkärillä ja mulle määrättiin myös Roaccutania. Lääkäri suunnitteli ensin 30 mg päiväannostusta, mutta atooppisen ihoni takia annostus tiputettiin 20 mg:n. Lähiapteekissa ei ollut Roaa varastossa joten jouduin ottamaan Ratiopharmin (?) vastaavaa. Saa nähdä mitä tästä atooppisen ihon kanssa tulee

Saitpa nopeasti  :o
Miun lääkäri oli aika huoleton kun kyselin, mitä miun atooppinen iho mahtaa tykätä. Ei kuulemma atooppisuus haittaa yhtään, hyvin kestää. Ehkä mullekin tulee sitten joku pienempi annostus. Mulla tosiaan pukkaa ihottumaa nyt muutenkin jo... Ilman mitään lääkitystä, joten hieman pelolla odottelen mitä tapahtuu. Ja tietenkin iho on nyt ongelma-alueistakin ihan siisti. ::)

Poissa tnn

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 708
Vs: Roaccutan
« Vastaus #197 : 27.02.08 - klo:17:44 »
^Se mun lääkäri puhui, että 4 kk on vähintään käytettävä antibioottia ennen kuin ruetaan miettimään Roaa, eli tosiaan melko nopeasti sain.. Hän ei muuten sanallakaan maininnut noista sikiövaurioista ja muista, kysyi vain käytänkö e-pillereitä ::) Muutenkin kertoi sivuvaikutuksista todella vähän. Onneksi olin netistä aiemmin jo katsellut tietoa ja apteekin täti kehotti lukaisemaan pakkausselosteen.
Nyt on sitten silmägeeli haettu, nozoil varmaan käytävä vielä hakemassa. Tällä hetkellä sierainten ja huulten rasvailu hoituu Locobasen Repairilla.

Millaisia peiteaineita ja meikkivoiteita olette käyttäneet Roa-kuurinne aikana? Akne näyttää olevan pahenemaan päin nyt alkuun, joten suositteluja otetaan innolla vastaan. Mineraaleja kerkesin jo tottua käyttämään peittämisessä, mutta ne eivät tule kuuloonkaan enää, kun iho on jo kuivunut niin pahoin. :(
1bMii, virallisella huijausmitalla 78 cm pitkä tukka. Vaalea, hieman sekavärinen kuontalo.

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #198 : 27.02.08 - klo:20:38 »
^Minulla meikkivoiteena toimii ehdottomasti parhaiten Lorealin 'mineraalimeikkivoide', eli puuterimainen meikkivoide jota levitetään kabukilla. Ei kuivata ja peittää ihon punaisuuden hyvin.

Cristy

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #199 : 27.02.08 - klo:23:50 »
Oon lähinnä vain lueskellut muiden kokemuksia Roasta ja päätin sitten kirjoittaa oman kokemukseni siitä.

Eri asteista aknea on ollu jo noin seitsemän vuotta (eli aivan liian kauan) ja olen nyt siis 19-vuotias. Aikaisemmin olin yrittänyt pärjäillä apteekin itsehoitovalmisteilla, joilla akne pysyi hieman kurissa, mutta finnejä oli naamassa aina, välillä enemmän välillä vähemmän. Puoli vuotta sitten rohkaistuin ja menin ihotautilääkärille ja sain heti Roaccutanin (syön rinnakkaislääkettä), vaikken ollut syönyt antibioottikuuria ennen sitä. Painan 50 kg ja annostukseni on vuoropäivin 20 mg ja 40 mg.

Silloin iho ei ollu edes kauhean paha, koska ihoni on kesällä parempi ja huonoimmillaan puolestaan helmi-maaliskuussa. Finnit pikkuhiljaa vähenivät ja iho sileni eikä tullut minkäänlaista pahenemisvaihetta. Parin viime kuukauden aikana on tullut muutamia hieman isompia finnejä ja myös pienempiä, jotka kuivuivat parissa päivässä itsestään.

Olin tammikuussa kontrollikäynnillä ja lääkäri sanoi silloin, että jos finnejä tulee vielä kun kolmas sadan kapselin laatikko on menossa, niin sitten jatketaan kuuria vielä neljännellä laatikollisella eli parilla kuukaudella. Eli tällöin kuuri kestäisi vähän päälle kahdeksan kuukautta.

Roa auttoi hyvin, mutta vajaa kaksi viikkoa sitten ihoni paheni aivan älyttömästi. Isoja punoittavia tulehtuneita finnejä alkoi tulemaan ensin pari päivässä ja sitten aina vain enemmän joka puolelle kasvoja. Noihin ei edes tule valkoista tai kellertävää päätä, joissa olisi talia, vaan ne sellasia isoja ja näkyviä kohoumia ihossa. En keksi pahenemiseen mitään järkevää syytä. En ole muuttanut elintottumuksia, syön samaa ruokaa ja herkkuja kuin ennenkin enkä ole vaihtanut ihonhoitotuotteita tai meikkejä. Iho on aina talvella tähän aikaan pahimmassa kunnossa, mutta olin ollut siinä uskossa, että Roan olisi jo pitänyt helpottaa tässä asiassa. Viikossa iho meni siihen kuntoon, että oli pakko päästä lääkäriin. Ihotautilääkärilleni sain soittoajan vasta parin viikon päähän, joten menin sitten tavalliselle lääkärille. Tämä taas ei osannut sanoa asiaan oikeastaan mitään, eikä aluksi suostunut määrämään mitään helpottamaan tilannettani (en tarkoita rauhoittavia tässä tapauksessa, vaikka niitäkin ehkä tarvittaisiin). Vaatimalla vaadin antibioottikuuria ja lopulta sitten sain sen. Kuuri on kyllä niin lyhyt, että hyvä jos ehtii auttamaan ollenkaan.

Luulin jo monta kuukautta sitten, että akne on mennyttä elämää, ja nyt se sitten iski takaisin oikein voimalla. Voiko olla mitään masentavampaa? Finnejä oli pahimmillaan naamassa lähes 30 ja ne oli senluokkaisia, että pelkkä suihkussakäyminen tuntui kauhealta, kun vesipisarat osuivat niihin. Tällä hetkellä tilanne on vähän helpottanut, mutta punaisia arpia on tullut taas mukavasti juuri, kun edelliset olivat haalenneet jonkin verran. Pystyin kaiken lisäksi olemaan koskematta niihin finneihin, mutta arpia tuli silti. Saa nähä, mitä tapahtuu, kun anbiootit loppuu viikko ennen ihotautilääkärin soittoaikaa.

Aika hassua, että aikasemmin en halunnut syödä lääkkeitä sivuvaikutusten takia, vaikka mulla oli akne, mutta nyt haluaisin pumpata itteni täyteen myrkkyjä, jotta se lähtisi pois.

Onko kenellekään muulle käynyt vastaavaa? Akne pahenee yhtäkkiä, vaikka Roaa on syöty useita kuukausia?

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #200 : 28.02.08 - klo:10:00 »
^Eikö noita pahenemisvaiheita voi tulla montakin kuurin aikana?
Itse olen hankiskellut tietoa
täältä
Ja täältä
Kannattaa joskus lueskella, varsinkin noita logeja.

---

Anteeksi, että valitan taas, mutta arvasin että tässä käy näin. Miun iho parani välittömästi kun aloitin Dianet. Tällä hetkellä ei ole yhtään aktiivista finniä naamassa, eikä ole uusia tullut kymmeneen päivään. Raivostuttaa ihan kympillä nyt kun pitää aloittaa roa, vaikka iho on näin siisti. Mistä sen sitten tietää toimiiko se, kun iho ei ole oma ruttoinen itsensä... Voi aargh. Lääkäri saa kuulla pari valittua sanaa (ehkä  ;D)

Taidanpa viikonloppuna nykäistä suklaalevyn ja katsoa reagoiko naama siihen. Entä jos mulla tapahtui joku ihmeparantuminen kun täytin 25. Pää sekoaa.

Poissa Lyx

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1995
Vs: Roaccutan
« Vastaus #201 : 02.03.08 - klo:10:29 »
Kävin torstaina ihotautilääkärillä. Edellisellä kerralla sain kolmen kuukauden 150mg Tetralysalin reseptin joka kyllä paransi ihoa, mutta kuuri ikään kuin loppui kesken.
Nyt sitten kävin yksityisellä ja lääkäri oli tosi hyvä; selitti ettei ihoni ole tarpeeksi paha Roalle, mutta hän kirjoittaa minulle neljän kuukauden 300mg Tetralysal-kuurin ja siihen lisäksi Clindoxyl antiobioottigeeliä. Ihonpuhdistukseen ja kosteutukseen hän suositteli Aqualan L:ää ja neuvoi pysymään erossa liian tuhdeista meikkivoiteista. Blascon hän tyrmäsi kokonaan ja totesi ettei sitä saa millään ihosta kunnolla poiis ja suositteli panostamaan laadukkaaseen meikkivoiteeseen ja ostamaan sen esim Stockalta missä vaihtuvuus on suuri.

Iho on nyt muutamassa päivässä rauhoittunut ja parantunut huomattavasti; iso hormonipatti poskessa on hävinnyt kokonaan ja iho tuntuu muutenkin sileämmältä ja pehmeämmältä. Toivottavasti olisi kesään mennessä niin hyvä iho ettei tarvitsisi meikkipohjaa tai peiteaineita... :)

Poissa Avena

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1190
Vs: Roaccutan
« Vastaus #202 : 02.03.08 - klo:10:39 »
Ihonpuhdistukseen ja kosteutukseen hän suositteli Aqualan L:ää ja neuvoi pysymään erossa liian tuhdeista meikkivoiteista. Blascon hän tyrmäsi kokonaan ja totesi ettei sitä saa millään ihosta kunnolla poiis ja suositteli panostamaan laadukkaaseen meikkivoiteeseen ja ostamaan sen esim Stockalta missä vaihtuvuus on suuri.

Mielenkiintoista. Mitä hän tarkoitti tuolla laadukkaalla meikkivoiteella? Onko kalliimmissa meikkivoiteissa jotenkin eri sisältö vai mitä? Mä en ole noihin meikkivoiteiden inceihin erityisemmin perehtynyt. Miten toi vaihtuvuus vaikuttaa? Mitä "huonoa" meikkivoiteeseen ilmestyy, jos se on vanhempaa? More details, Lyx  :D. Mulla ei nyt tällä hetkellä ole mitään iho-ongelmaa, mutta silti haluaisin tarjota iholleni "vain parasta".

Mä veikkaan, että ihotautilääkärisi oli nainen  ;).
1bFi

Poissa Lyx

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1995
Vs: Roaccutan
« Vastaus #203 : 02.03.08 - klo:10:58 »
^Kyllä vain, nainen oli! :)

Ei sanonut mitään tiettyjä merkkejä mutta kehoitti olemaan varuillaan silikonin ja mineraaliöljyjen kanssa; sanoi että joillekin aiheuttaa iho-oireita ja toisille taas sopii, mutta jos iho on herkkä niin kannattaa suosiolla jättää pois. Blascon sisältämä vaha on kuulemma sellaista joka ei tahdo lähteä huokosista oikein millään aineilla.
Kai meikkivoiteissakin on jonkinnäköinen "parasta ennen" systeemi ja kai se koostumus vanhentuneissa meikkivoiteissa on eri kuin tuoreissa. Minulla on tällåä hetkellä Id Bare Mineralsin pohja käytössä ja ainoa nestemäinen meikkivoide kaapissani on Diorin Diorlight enkä ole sitä vähään aikaan käyttänyt...

Lääkäri oli reilu 40 v ja hänellä oli niin sileä ja pehmeännäköinen rypytön iho että olisi tehnyt mieli sivellä sitä... Meikkiä hänellä ei ollut eiikä todellakaan ollut kiristetty. Olisipa itselläkin tuollainen iho 10 vuoden päästä...

Poissa Varla

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2264
Vs: Roaccutan
« Vastaus #204 : 02.03.08 - klo:11:31 »
Minä en kyllä suosittele mitään meikkivoiteita enää käyttämään. Minä pysyn tästä lähtien mineraaleissa ja samoissa kasvovoiteissa; Erisan ja Humektan. Olen varma että tukkivista meikeistä ja voiteista minäkin aknen sain. Lähti kuitenkin miedoilla lääkkeillä pois ja nyt ei ole moneen kuukauteen ollut yhtään finniä, eikä muutenkaan ikinä ole ollut iho-ongelmia.

Ihoni varmasti ärsyyntyi paksuista meikkivoide ja puuteri kerroksista ja siitä että aloin käyttämään tujuja voiteita. Ja tästä palstasta ja muista käyttäjistä oli todella paljon apua, kiitos vaan  :)
Hang up the chick habit

Poissa Tuikkuli

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2776
Vs: Roaccutan
« Vastaus #205 : 02.03.08 - klo:11:34 »
Tunkeilen tänne ketjuun, vaikken Roaccutan-asialla olekaan, mutta tuli tuosta Lyxin kokemuksesta mieleen. Minun yksityinen ihotautilääkäri (nainen myös) on aina suositellut meikkivoiteen käyttöä, koska se suojaa ihoa. Siltä opin ensimmäisen kerran mineraaliöljyjen ikävistä puolista monta vuotta sitten. Tämän lääkärin meikkivoidesuositukset ovat Lumenea, koska ne eivät tuki ihoa (ei ole mineraaliöljyä), eivät ärsytä ihoa, ovat helposti saatavilla ja ovat edullisia! Matt Touchia hän suosittelee arkimeikkivoiteeksi ja Double Stayta, jos kaipaa enemmän peittoa ja kestävyyttä. Minusta on hauskaa, että ihotautilääkärikin osaa ja viitsii puuttua meikkiasioihin.

Sillä minun ihotautilääkärillä on aika samannäköinen iho kuin mulla ja siksi se on minun mielestä tosi uskottava tehtävässään. Siloposkista olis minun kyllä vaikeampi uskoa! :D

Poissa Lyx

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1995
Vs: Roaccutan
« Vastaus #206 : 02.03.08 - klo:15:58 »
^Tuo minun lääkärini sanoi että hänen on työnsä puolesta kokeiltava eri meikkejä ja puhdistusaineita jotta osaa parhaiten neuvoa potilaita. Tuo on minusta tosi mahtavaa että viitsii tehdä "ylimääräista työtä"

Poissa Avena

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1190
Vs: Roaccutan
« Vastaus #207 : 02.03.08 - klo:16:02 »
Jos mulla vielä joskus tulee ihotautilääkärille asiaa, valitsen ehdottomasti naisen  :D. Mä olen käynyt aina vanhoilla papoilla, eikä meikkaamisesta todellakaan ole keskusteltu, tosin en ole kysynytkään. Mutta voisin kuvitella vastausten olevan aika mitäänsanomattomia. Ainakin jossain lehdessä tai netissä törmäsin siihen, että miespuolinen ihotautilääkäri ilmoitti ykskantaan meikkien olevan pahasta akneiholle. Piste.
1bFi

Poissa Lyx

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1995
Vs: Roaccutan
« Vastaus #208 : 02.03.08 - klo:16:07 »
Miten sitä kehtaisi ulos mennä ellei saa meikkiä laittaa??
Iho on nyt huomattavasti kivemman näköinen, mutta ilman meikkiä en vielä kulje; siksi olikin niin kiva kuulla ettei meikkejä tarvtse vältellä. Ja uskon kyllä siinä asiassa enemmän naista jolla on meikeistä kuitenkin kokemusta. :)

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #209 : 02.03.08 - klo:16:16 »
Pitää tuohon mies-nais lääkärijuttuun vielä kommentoida. Itse olen käynyt samalla ihotautilääkärillä varmaan neljän vuoden ajan, hän on nainen, todella mukava eikä koskaan ole vähätellyt ongelmiani tai mitään. Meikkiasioista ei ole puhunut, tosin en ole niistä sen pahemmin kysynytkään. Kerran kävin kuitenkin mieslääkärillä (hän on aika tunnettu, ja todella asiantunteva kyllä) ja oli hauska huomata miten nämä kaksi lääkäriä painottivat aivan eri asioita. Toki kaikki lääkärit ovat erilaisia, mutta minun kokemuksieni perusteella mies- ja naislääkärit ovat erilaisia. Mieslääkäri kun kertoi sivuvaikutuksista mainitsi enemmänkin selkä/lihaskivuista etc (onko teillä muuten ollut selkäkipuja?), naislääkäri kertoi enemmänkin 'kosmeettisista' sivuvaikutuksista, huulien kuivumisesta ja niin pois päin.  :P

Oletteko te huomanneet saman?