Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 138122 kertaa)

Poissa Avena

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1191
Vs: Roaccutan
« Vastaus #210 : 02.03.08 - klo:10:39 »
Ihonpuhdistukseen ja kosteutukseen hän suositteli Aqualan L:ää ja neuvoi pysymään erossa liian tuhdeista meikkivoiteista. Blascon hän tyrmäsi kokonaan ja totesi ettei sitä saa millään ihosta kunnolla poiis ja suositteli panostamaan laadukkaaseen meikkivoiteeseen ja ostamaan sen esim Stockalta missä vaihtuvuus on suuri.

Mielenkiintoista. Mitä hän tarkoitti tuolla laadukkaalla meikkivoiteella? Onko kalliimmissa meikkivoiteissa jotenkin eri sisältö vai mitä? Mä en ole noihin meikkivoiteiden inceihin erityisemmin perehtynyt. Miten toi vaihtuvuus vaikuttaa? Mitä "huonoa" meikkivoiteeseen ilmestyy, jos se on vanhempaa? More details, Lyx  :D. Mulla ei nyt tällä hetkellä ole mitään iho-ongelmaa, mutta silti haluaisin tarjota iholleni "vain parasta".

Mä veikkaan, että ihotautilääkärisi oli nainen  ;).
1bFi

Poissa Lyx

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1998
Vs: Roaccutan
« Vastaus #211 : 02.03.08 - klo:10:58 »
^Kyllä vain, nainen oli! :)

Ei sanonut mitään tiettyjä merkkejä mutta kehoitti olemaan varuillaan silikonin ja mineraaliöljyjen kanssa; sanoi että joillekin aiheuttaa iho-oireita ja toisille taas sopii, mutta jos iho on herkkä niin kannattaa suosiolla jättää pois. Blascon sisältämä vaha on kuulemma sellaista joka ei tahdo lähteä huokosista oikein millään aineilla.
Kai meikkivoiteissakin on jonkinnäköinen "parasta ennen" systeemi ja kai se koostumus vanhentuneissa meikkivoiteissa on eri kuin tuoreissa. Minulla on tällåä hetkellä Id Bare Mineralsin pohja käytössä ja ainoa nestemäinen meikkivoide kaapissani on Diorin Diorlight enkä ole sitä vähään aikaan käyttänyt...

Lääkäri oli reilu 40 v ja hänellä oli niin sileä ja pehmeännäköinen rypytön iho että olisi tehnyt mieli sivellä sitä... Meikkiä hänellä ei ollut eiikä todellakaan ollut kiristetty. Olisipa itselläkin tuollainen iho 10 vuoden päästä...

Poissa Varla

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2264
Vs: Roaccutan
« Vastaus #212 : 02.03.08 - klo:11:31 »
Minä en kyllä suosittele mitään meikkivoiteita enää käyttämään. Minä pysyn tästä lähtien mineraaleissa ja samoissa kasvovoiteissa; Erisan ja Humektan. Olen varma että tukkivista meikeistä ja voiteista minäkin aknen sain. Lähti kuitenkin miedoilla lääkkeillä pois ja nyt ei ole moneen kuukauteen ollut yhtään finniä, eikä muutenkaan ikinä ole ollut iho-ongelmia.

Ihoni varmasti ärsyyntyi paksuista meikkivoide ja puuteri kerroksista ja siitä että aloin käyttämään tujuja voiteita. Ja tästä palstasta ja muista käyttäjistä oli todella paljon apua, kiitos vaan  :)
Hang up the chick habit

Poissa Tuikkuli

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2777
Vs: Roaccutan
« Vastaus #213 : 02.03.08 - klo:11:34 »
Tunkeilen tänne ketjuun, vaikken Roaccutan-asialla olekaan, mutta tuli tuosta Lyxin kokemuksesta mieleen. Minun yksityinen ihotautilääkäri (nainen myös) on aina suositellut meikkivoiteen käyttöä, koska se suojaa ihoa. Siltä opin ensimmäisen kerran mineraaliöljyjen ikävistä puolista monta vuotta sitten. Tämän lääkärin meikkivoidesuositukset ovat Lumenea, koska ne eivät tuki ihoa (ei ole mineraaliöljyä), eivät ärsytä ihoa, ovat helposti saatavilla ja ovat edullisia! Matt Touchia hän suosittelee arkimeikkivoiteeksi ja Double Stayta, jos kaipaa enemmän peittoa ja kestävyyttä. Minusta on hauskaa, että ihotautilääkärikin osaa ja viitsii puuttua meikkiasioihin.

Sillä minun ihotautilääkärillä on aika samannäköinen iho kuin mulla ja siksi se on minun mielestä tosi uskottava tehtävässään. Siloposkista olis minun kyllä vaikeampi uskoa! :D

Poissa Lyx

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1998
Vs: Roaccutan
« Vastaus #214 : 02.03.08 - klo:15:58 »
^Tuo minun lääkärini sanoi että hänen on työnsä puolesta kokeiltava eri meikkejä ja puhdistusaineita jotta osaa parhaiten neuvoa potilaita. Tuo on minusta tosi mahtavaa että viitsii tehdä "ylimääräista työtä"

Poissa Avena

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1191
Vs: Roaccutan
« Vastaus #215 : 02.03.08 - klo:16:02 »
Jos mulla vielä joskus tulee ihotautilääkärille asiaa, valitsen ehdottomasti naisen  :D. Mä olen käynyt aina vanhoilla papoilla, eikä meikkaamisesta todellakaan ole keskusteltu, tosin en ole kysynytkään. Mutta voisin kuvitella vastausten olevan aika mitäänsanomattomia. Ainakin jossain lehdessä tai netissä törmäsin siihen, että miespuolinen ihotautilääkäri ilmoitti ykskantaan meikkien olevan pahasta akneiholle. Piste.
1bFi

Poissa Lyx

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1998
Vs: Roaccutan
« Vastaus #216 : 02.03.08 - klo:16:07 »
Miten sitä kehtaisi ulos mennä ellei saa meikkiä laittaa??
Iho on nyt huomattavasti kivemman näköinen, mutta ilman meikkiä en vielä kulje; siksi olikin niin kiva kuulla ettei meikkejä tarvtse vältellä. Ja uskon kyllä siinä asiassa enemmän naista jolla on meikeistä kuitenkin kokemusta. :)

Poissa Malva

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2827
Vs: Roaccutan
« Vastaus #217 : 02.03.08 - klo:16:16 »
Pitää tuohon mies-nais lääkärijuttuun vielä kommentoida. Itse olen käynyt samalla ihotautilääkärillä varmaan neljän vuoden ajan, hän on nainen, todella mukava eikä koskaan ole vähätellyt ongelmiani tai mitään. Meikkiasioista ei ole puhunut, tosin en ole niistä sen pahemmin kysynytkään. Kerran kävin kuitenkin mieslääkärillä (hän on aika tunnettu, ja todella asiantunteva kyllä) ja oli hauska huomata miten nämä kaksi lääkäriä painottivat aivan eri asioita. Toki kaikki lääkärit ovat erilaisia, mutta minun kokemuksieni perusteella mies- ja naislääkärit ovat erilaisia. Mieslääkäri kun kertoi sivuvaikutuksista mainitsi enemmänkin selkä/lihaskivuista etc (onko teillä muuten ollut selkäkipuja?), naislääkäri kertoi enemmänkin 'kosmeettisista' sivuvaikutuksista, huulien kuivumisesta ja niin pois päin.  :P

Oletteko te huomanneet saman?

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #218 : 02.03.08 - klo:17:02 »
Mulla on selkä välillä älyttömän kipeä kun jostain syystä olen juuttunut nukkumaan selälläni. Siihen lisäks nivelten kuivuminen niin on ihme, että pystyn vielä kävelemään.  ;D

En todellakaan aio odottaa vuotta tai kahta (kaikki mulle heti nyt) arpien katoamista joten mitä tollasille
pinta-arville uskaltaa tai kannattaa laittaa? Sinkkipastaa?
Arpivoiteet-treadista luin kalliista tuotteesta, mutta ei mullakaan nyt sellaseen ole varaa jos se jää pölyttymään suihkukaappiin. Meikkaaminen kun ei ole vaihtoehto, ja pääasiahan on olla oikeasti terve -- ei sen maalin alla ;-p

Poissa Malva

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2827
Vs: Roaccutan
« Vastaus #219 : 02.03.08 - klo:17:20 »
^"Kaikki-mulle-nyt-heti" ei valitettavasti toimi ihoasioissa. Arpia ei oikeastaan saa pois millään muulla tavalla (pysyvästi) kun laserilla, ja laserhoidot ovat kalliita. Sinkkivoide vaalentaa arpia ei poista, ja en siitäkään tiedä, että mihin se perustuu. Ei se kyllä pysyvästi niitäkään taida vaalentaa.

Sanoisin että odota nyt kunnes olet syönyt roakuurisi loppuun ja odota ja katso miten ihosi voi. Jos tulee tarvetta uudelle kuurille syöt sen. Laserhoitoja ei saa tehdä samaan aikaan kun syö roaa, ja muistaakseni pitää olla pari kuukautta taukoa. Itse olen harkinnut laseria, ja olen miettinyt että menen sitten vasta kun olen ollut about vuoden syömättä yhtään mitään lääkettä. Olisi kamalaa mennä suinpäin laseriin, maksaa siitä monta tuhatta, ja sitten parin kuukauden päästä naaman puhkeaisi monta isoa finniä ja arpia tulisi lisää, koko hoito olisi ollut aivan turha. Kaikki pois sitten yhdellä kertaa.

Sinuna odottaisin ihan kiltisti nyt vaan sen pari vuotta. Älä tee hätiköityjä päätöksiä, kyllä se iho vielä joku päivä on loistavassa kunnossa. Valitettavasti iho kestää kauan parantua, joten kaikki ei tapahdu yön yli. Malttia :)

Poissa Tuikkuli

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2777
Vs: Roaccutan
« Vastaus #220 : 02.03.08 - klo:18:09 »
Jos arvet ovat punaisia eivätkä kuoppaisia, niin kaikenlainen hionta sun muu mekaaninen arpien häivytys saattaa vain pahentaa tilannetta. Punaiset arvet häviävät vain (pitkän) ajan kanssa, mutta kuoppaisille arville voi helpommin kokeilla erilaisia hiontoja ja muita arpihoitoja.

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #221 : 03.03.08 - klo:12:35 »
Niin, kaikki hionnat yms. ihoa ohentavat operaatiot on kielletty 6kk kuurin loppumisesta.
Toisen sanomana tuo pari vuotta kuulostaa aika kovalta tuomiolta teini-ikäiselle.  :o :o
Mitä nyt viime kuurista muistan (sama ajankohta) niin arvet oli kesään mennessä kadonneet, olivat vielä kaiken lisäksi 10x pahemmat ja niitä oli joka puolella, joten sikäli ei mitään hätää.  ;D

Juurikin syvät värittömät arvet ei olisi mikään ongelma, mutta punoittava poski on ikävän näköinen. Jostain syystä kuvittelin aina, että nuo syvät olisi paljon ongelmallisempi (mahd. kystisen aknen aiheuttamia).

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4462
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #222 : 06.03.08 - klo:11:55 »
Eipä tarvitse enää tänne ketjuun kirjoitella. Tuli niin paljon mutkia matkaan tuon s*tanan ehkäisypakotteen kanssa, että helpompi lykätä asiaa puolella vuodella ja vetää ensi kesä pussi päässä. Nyt tulee nimittäin oma mielenterveys vastaan.

No, onhan mulla vanhoille kunnon suolistontappo-antibiooteille resepti jos kova hätä tulee.

Poissa Suomu

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 97
Vs: Roaccutan
« Vastaus #223 : 06.03.08 - klo:22:39 »
Täytyy kirjottaa oma kokemukseni yhdestä ihotautilääkäristä. Täytyy sanoa, että tämä nainen ei todellakaan vakuuttanut! Kyselin häneltä mitä puhdistusaineita voisin ihollani käyttää: kuivan,herkän vai rasvaisen (mulla on ruusufinni). No nainen totes että ei HÄN pese kuin vedellä ja saippualla, ja miksi mun ylipäänsä pitäis pestä naamaani? Yritin siinä selittää, että ois ne meikit kiva pestä jollain... Ja lääkäri sanoi "mä en ymmärrä miks pitää meikkiä käyttää, ite en oo koskaan mitään käyttäny."  Sit se kaivoi esiin jonkun lääkärikirjan vuodelta puunuija, ja kertoili että JOSKUS on käytetty hoitona maitokääreitä... Jep-jep...

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #224 : 06.03.08 - klo:23:37 »
Vaihdoit tottakai lääkäriä samointein? Oma ensimmäinen lääkärini oli lähes samoilla linjoilla, ei onneksi kaivanut mitään opusta esiin, mutta tylysti ilmoitti kantansa ihonhoitoon: vesipesu riittää. Itsekään siinä nuorena pikkupoikana sitten osannut muuta ajatella, kun ei ollut kokemusta tai tietoa juurikaan.

Juuri tuollaiset 'ammattilaiset' on veemäisiä kun eivät osaa sanoa kuin sen oman täysin subjektiivisen näkemyksensä asiasta mikä ei tod. noudata minkäänlaista ammatillista vastuuta tieteellisyydestä.