Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159447 kertaa)

Poissa almiros

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1074
Vs: Roaccutan
« Vastaus #225 : 07.03.08 - klo:18:34 »
Cristy, uskaltaisin luvata, että iho alkaa paranemaan jossain vaiheessa, ja sivuvaikutuksetkin helpottavat. Alku oli tuskaa kun kaikki paikat kuivui, halkesi ja vuosi verta. Sitten jossain vaiheessa niitä ei enää huomannutkaan ja yhtäkkiä ihokin oli paremmassa kunnossa.
Kärsiminen oli mielestäni sen arvoista. Eihän akneen oikeasti auta mitkään antibiootit... Roaccutan on se, millä se akne sitten vihdoin lähtee.

Jos pitäisi syödä uusi kuuri, söisin ihan mielelläni.  :)
hennaaja
iherb alekoodi DUW569

Poissa Lyx

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1995
Vs: Roaccutan
« Vastaus #226 : 08.03.08 - klo:11:10 »
^Minä huomasin näissä asioissa huiman eron julkisen terveydenhuollon ja yksityisen puolen välillä. Julkisella ei olisi oikein haluttu mitään antaa kun taas yksityisella tuli tosi hyvin neuvoja ja suosituksia mitä kannattaa käyttää puhdistksessa ja meikeistä jne. Sympaattisesta ja asiantuntevasta lääkäristä olen valmis maksamaan! :)

Se on vaan monesti niin, että lääkäri on päivät kunnalla töissä ja iltaisin/vapaa päivinä työskentelee yksityisellä puolella. Ei ole ollenkaan harvinaista, että lääkäri on kahdessa paikassa työssä. Muutaman tälläisen lääkärin tiedänkin. Yksi on juuri oma lääkärini kunnanpuolelta, mutta työskentelee myös yksityislääkäriasemalla (taitaa olla urheilulääketieteen erikoislääkäri).

Lääkäristä se yleensä on kiinni, eikä työpaikasta. ;)

OT, mutta kyllähän se työpaikka toki lääkärin asenteeseen vaikuttaa ihan niin kuin kaikkien muidenkin ammattiryhmien. Kunnan puolella on henkilökuntapulaa, huonommat palkat ym joka tottakai vaikuttaa siihen asenteeseen ja motivaatioon. Tunnen itsekin muutaman lääkärin joka tekee töitä sekä yksityisellä että arvauskeskuksessa ja sanoi ihan suoraan että yksityisellä puolella asioihin voi ja ehtii paneutua paremmin...
Turha viesti, tiedän.

Rupuska

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #227 : 29.03.08 - klo:16:24 »
Suomu: Valaisetko mua vähäisen tuosta sun ruusufinnistä? Mistä se tykkää ja mistä ei? Millä ja miten hoidat? Itsellä diagnosoitu sama vaiva v. 2004 ja olen hoitanut sitä Protopicillä. Nyt kun uskalsin avata suuni yksityisellä ihotautilääkärillä, että kuinka ja millä pääsen eroon näistä pienistä näpyistä joita on ympäri kasvojen ihon niin iholääkärin vastaus tähän ongelmaan on Roa-kuuri. Mutta tätä kuuria ei voidakaan nyt aloittaa koska mun maksa-arvoni ovat niin korkeat. En tiedä mitkä arvot ottivat mutta arvon pitäisi olla alle 45 ja mulla se on 71. Nyt sitten taas tutkitaan asiaa ja otetaan lisää kokeita.

Muitakin joilla vastaavista kokemuksia ruusufinnistä, laittakaa kehiin! Tai jos et kehtaa niin spostilla voi myös lähestyä.  :)

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #228 : 31.03.08 - klo:13:52 »
No niin 4kk syöty. Muttamutta, mitä ihmettelen niin miksi arvet alkaa punottaa suihkun jälkeen, tai paremminkin sen jälkeen kun on rasvannut nassun? Edelleen Apobasen hydrogeeli käytössä. Kestänyt nyt 3kk tuo yksi purkki.
Ja en käytä mitään rasittavia puhdistusgeelejä.. iho on finnitön mikä on ihan jees.

edit: Mutta mikä on petollista niin se, kun olet auringonpaisteessa ja katsot peilistä niin mitään punoitukseen viittavaakaan et näe.
« Viimeksi muokattu: 31.03.08 - klo:14:26 kirjoittanut mitalimies »

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #229 : 25.04.08 - klo:23:41 »
Lääkärini sanoi että aivan hyvin voin lähteä aurinkolomalle joten sinne sitten ennen kesää vielä.
Miten ihoa tulisi rasvata kun menee aurinkoon?

Poissa billabong

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 290
Vs: Roaccutan
« Vastaus #230 : 26.04.08 - klo:15:24 »
Nyt on noin vuosi siitä kun aloitin kuurin ja reippaasti yli ½ vuotta kun lopetin kuurin. Ihon kunto on varsin hyvä ja kehtaan avata oven vaikka posteljoonille ilman meikkiä. Finnejä tulee yksittäisiä joskus harvoin, varmaan ihan menkoista johtuen. Pienempiä näppylöitä tulee vähän useammin, varsinkin silloin jos olen unohtanut vaihtaa tyynyliinan tai pestä naamameikkisiveltimet. Mutta arvet ovat kaikki jo lähteneet tai enää erittäin haaleina näkyvissä, uusia arpia ei ole tullut. Eli en olisi voinut paremmin rahojani sijoittaa  :) Uusisin kyllä hetkeääkään epäröimättä jos tarve tulisi.

Mutta varoituksen sana, niille jotka nyt kuuria syövät: älkää ikinä käyttäkö karvapoistovoidetta kuurin aikana. Minä tyhmä heitin jotain karvanpoistoveetiä ennen juhlia käsivarsiini (kun olin syönyt 2kk), kirveli kauheasti ja aika nopsaan huuhtelinkin pois, mutta kauhea ihottuma siihen tuli. Iho oli siitä alueelta mihin ainetta olin läntännyt useita kuukausia kosketusarka ja ihottumaa (sellaisia punaisia näppylöitä). Ja kaikkein ikävin puoli: ei ole lähtenyt vieläkään kokonaan pois. Vähentynyt kyllä ahkeran bapanthenoimisen ansiosta, mutta edelleenkin jos vaikka vaihtaa paitaa useaan kertaan iho ärtyy näppyläiseksi.
Älkääkä myös yrittäkö poistaa karvoja vahalla kuurin aikana, ihoa lähtee samalla irti  ::) Kannattaa myös muistaa suojata huulet palamiselta.

Joten älkää olko yhtä tymiä kuin minä vaan uskokaa niitä ohjeita  ;)
The difference between who you are and who you want to be, is what you do

Hiukset: 1b M ii. Vaaleat ja itsepäiset

Ninna

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #231 : 26.04.08 - klo:18:34 »
Tähän on jo varmaan tullut vastaus jossain viestissä aiemmin, mutta onko näin ettei Roaccutanin aikana saa kuoria ihoa?

Poissa pipsu

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 227
Vs: Roaccutan
« Vastaus #232 : 26.04.08 - klo:20:12 »
^ Mä en kyllä uskaltaisi kuoria, kun iho on silloin kuitenkin niin herkkä. Mulle kävi muuten melkein samalla lailla kuin Dropsille, laitoin nimittäin mitään ajattelematta tuollasen veetin kylmävahaliuskan palasen kasvoihini ja kivasti lähti iho irti. Eikä mulla edes kasva kasvoihin karvoja et tarvis normaalistikaan vahata. Onneksi se muutamassa viikossa parantui. Itse söin siis melkein vuoden päivät roaccutania. Se auttoi muutaman syömiskuukauden jälkeen, mutta ei pysyvästi. Akne palasi puolen vuoden päästä lopettamisesta (lievänä). Nyt olen onneksi saanut ihon kuntoon diane novilla, luojalle kiitos niistä!
Feel the burn.

Ninna

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #233 : 26.04.08 - klo:21:26 »
^ Okei, kiitti tiedosta. Oon niin addiktoitunut itseruskettavien käyttäjä (vaatii säännöllistä kuorintaa) et täytyy varmaan kahdesti harkita tota Roaccutanin hankintaa :D Antibiootit ei vaan tehoa kuin hetken ja olis kiva päästä näpyistä ja talivuodosta eroon edes vähän pidemmäksi aikaa..

Poissa almiros

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1074
Vs: Roaccutan
« Vastaus #234 : 26.04.08 - klo:21:30 »
Mä kyllä kuorin kuurin aikana naamaa, mutta hellästi.
hennaaja
iherb alekoodi DUW569

Ninna

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #235 : 26.04.08 - klo:21:34 »
^ Ok, no ehkä vielä kysäsen lääkäriltä mitä mieltä on asiasta :)

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #236 : 29.04.08 - klo:20:50 »
Kiitos Ankille hyvästä vastauksesta. Haluaisin kuitenki vielä tarkempaa tietoa. heh.. en ehdi lukea 42 sivua aurinkorasvoista.
Mulla ei ole ikinä mikään palanut, paitsi kerran vuosia sitten ja rusketun aika helposti.
Normaalisti siis rasvataan nassu kuten mullakin on tapana, suihkun jälkeen ja sitten kun lähtee kaupungille päivettymään niin rasvataan vielä aurinkorasvalla? ja kun tullaan vaikka illaksi pois aurinkosta (tai siis sehän laskee illaksi noissa etelänmaissa..) niin rasvataan vielä? mm..

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4930
Vs: Roaccutan
« Vastaus #237 : 29.04.08 - klo:21:10 »
^ Suihkun jälkeen siis kosteusvoidetta, jos on tarve, ulos suunnatessa korkeita suojakertoimia (yli 25-30) iholle parin tunnin välein, aurinkorasvan huolellinen poisto illalla ja after sun -voidetta joka paikkaan ihoa rauhoittamaan.

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #238 : 30.04.08 - klo:22:42 »
Suosittelivat apteekista Nivea sun caring sun lotionia, suojakerroin High eli 20-25. Käytän yhä apobasen hydrogeelia
kosteutukseen ja tietävät sen myös apteekissa. En jäänyt sen enempää jutustelemaan kiireen takia  ::)
UVA- ja UBA merkinnät. Vedenkestävä = ei lähde vesipesulla?
Paksua, mutta neutraalin tuoksuista. Levittyi helposti käsivarsille.

Onko aurinkosuojan kanssa niin tarkkaa minkälaista käyttää kunhan suojakerrointa on tarpeeksin (minäkin tällä hetkellä kalmanvalkeana talven jäljiltä) tuossakaan rasvassa ei nimittäin ole mitään mainintaa ihotyypistä tai vastaavasta kuten ihonhoitotuotteissa yleensä.
En pelkää palamista ollenkaan, mutta mitään järjetöntä punoitusta en auringon takia kaipaa, tai ärsytysnäppyjä kun olen saanut olla kaikilta epäpuhtauksilta rauhassa jo kuukausien ajan. Olen kerran elämässäni palanut vaikken ole koskaan käyttänyt suojaa mutta tämän lääkkeen takia olen varuillani nyt.
Lueskelin myös aurinkosuoja-topikkia mutta kysymyksiä riittää aina.

editt: L'Orealin Specially for Kids spf 5 on paljon kehuttu, sopisiko se minulle? Voiko sitä kukaan sanoa?

.. Klara vappen.
« Viimeksi muokattu: 30.04.08 - klo:22:46 kirjoittanut mitalimies »

Poissa Aurelle

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 571
Vs: Roaccutan
« Vastaus #239 : 01.05.08 - klo:09:05 »

editt: L'Orealin Specially for Kids spf 5 on paljon kehuttu, sopisiko se minulle? Voiko sitä kukaan sanoa?

Roaccutan-kuurin aikana suojakerroin 5 tuskin on tarpeeksi. Kannattaa ehdottomasti käyttää vähintään sitä 25-30. Itse paloin käsistä 5 minuutin pyörämatkan aikana rakkuloille, kun unohdin aurinkovoiteen Roa-kuurin aikana...  :-\