Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159455 kertaa)

Poissa Kuririn

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 523
Vs: Roaccutan
« Vastaus #270 : 21.07.08 - klo:21:27 »
^Niin, minä olen tosiaan syönyt kymmenisen roakuuria.   :-\ Akne on kyllä pysynyt kuurien jälkeen pidempään poissa (puolesta vuodesta vuoteen), mutta palannut aivan samalla tavalla joka kerta pahempana. Yksi ihotautilääkäri sanoi, että naisilla kaikki ihojutut ovat niin hormonaalisia, että roa ei usein vaikuta samalla tavalla pysyvästi kuin miehillä. Vaikka akne siis olisikin ns. poissa, niin hormonimyrsky palauttaa sen rytinällä. Monilla iho rauhoittuu kai raskauden/ lapsen saanniin jälkeen.:(

Saitko muuten mitään jatkohoidoksi mitään paikallishoitotuotteita niin kuin minä nyt?

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #271 : 21.07.08 - klo:21:37 »
^^ Kymmenen, voih.  :-\ Minä en ole saanut mitään paikallishoitoa roan jälkeen. Eniten ärsyttää se kun siitä ei tosiaan ole kuin 3kk kun kuurin lopetin. Syön siis käytännössä syksystä kevääseen aknelääkettä, kesän olen ilman. Ei kyllä millään jaksaisi tätä enää. Paska juttu noi hormonit, prkl, kyllä miehillä on niin paljon helpompaa..  ;D

Mietin tossa äsken just että menkkojen olisi tarkoitus tulla parin päivän päästä, naama räjähti pari päivää sitten, liittyy varmaankin toisiinsa? Jos naamassa olisi pari finniä (vaikkakin isoja..) kestäisin sen, ehkä jopa vielä tämän mitä minulla nyt on (jos menkkojen jälkeen rauhottuisi), mutta yksikin näppylä lisää mun naamaan ni räjähdän.. Noh, onneksi ensi maanantaina on ihotautilääkärille aika. Kertoilen vaikka sitten miten kävi.

NastyBlackie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #272 : 22.07.08 - klo:15:02 »
Onko kenellekään määrätty AVITCIDia? Tuo on tehokas hoitovoide, mä käytin sitä Roa-kuurin jälkeen paikallisesti silloin joskus nuorena tyttönä.

Muutamia Avitcidin käyttäjiä näköjään löytyikin muista ketjuista, kun haulla katsoin ja pos. kokemuksia myös heillä.


En tajua kyllä mihin koko kökön aineen finnejä poistava vaikutus perustuu. Itse olen pilannut kasvoni tällä pintakuivuutta ja pintaryppyjä lisäävällä moskalla! Näytin myös punaperse apinalta mutta kyse oli kasvoistani.

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4930
Vs: Roaccutan
« Vastaus #273 : 27.07.08 - klo:22:13 »
Onko kenellekään määrätty AVITCIDia? Tuo on tehokas hoitovoide, mä käytin sitä Roa-kuurin jälkeen paikallisesti silloin joskus nuorena tyttönä.
En tajua kyllä mihin koko kökön aineen finnejä poistava vaikutus perustuu. Itse olen pilannut kasvoni tällä pintakuivuutta ja pintaryppyjä lisäävällä moskalla! Näytin myös punaperseapinalta, mutta kyse oli kasvoistani.

Avitcid on voimakkaasti kuoriva voide, jonka tarkoitus on ihon uusiutumisen (hilseilyn --> pintakuivuuden) kautta uudistaa ihoa, joten pintakuivuus kuuluu asiaan tän voiteen käytössä. Iho kuivuu hiukan, pinta uusiutuu ja finnit kuivuvat pois, siihen sen voiteen vaikutus noin pähkinänkuoressa mielestäni perustuu.

Poissa Manna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4059
Vs: Roaccutan
« Vastaus #274 : 28.07.08 - klo:11:25 »
Kävin tänään ihotautilääkärillä ja suurennuslasilla tutkiskelun jälkeen puhuimme eri vaihtoehdoista. Lääkäri päätyi Apocyklin & Skinoren yhdistelmään. Syön alkuun 2 x 2 tablettia, annosta vähennetään loppua kohti. Lääkärin mukaan aknetta aiheuttaa sekä bakteerit että liiallinen määrä valkosoluja (tämä oli minulle uusi tieto).

Ikäisistäni naisista 30 % kärsii akneesta, joten en kamppaile asian kanssa yksin, lohduttavaa.... En kuulema ole kovin tyypillinen tapaus siinä mielessä, että näpyt tulevat yleensä symmetrisesti jommalle kummalle puolta vartaloa ja vain 15 % potilaista kärsii näpyistä decoltee-alueella.
That’s the thing about life; It is fragile, precious and unpredictable and each day is a gift, not a given right.

Poissa Sandaali

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 449
Vs: Roaccutan
« Vastaus #275 : 03.08.08 - klo:00:03 »
Mulla loppui roa-kuuri lokakuussa 2007. Sen jälkeen iho on ollut ihan täydellinen, ei yhtään patteja.
Nooo, nyt sitten alkaa pahasti muistuttaa tilannetta ennen kuuria. Otsaan ja suun ympärille on alkanut tulla sellaista ihan pientä ihonväristä nyppyä, joka ei lähde hyvällä hoidollakaan pois... Kiva.  :(

Oon miettinyt että kannattaisikohan vain varata aika lekuriin, vaikka ei tää nyt hirveän paha vielä ole. Mutta en halua että tää tästä paljoa pahenee... Tuon varmaan aiheutti hormonimyllerryykset tämän kesän aikana: olin raskaana, se keskeytettiin, ja nyt olen vielä aloittanut uuden ehkäisymenetelmän.
Roa-rumbaa en taas haluaisi aloittaa, mutta pakkohan se on jos tää ei muuten mee ohi. Tarviikohan taas ensin syödä joku antibioottikuuri ennen kuin Roaa voi saada, vaikka on syönyt sitä ennenkin?

Poissa Miiu

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 327
Vs: Roaccutan
« Vastaus #276 : 03.08.08 - klo:12:10 »
Mäkään en saanu antibioottia ennen Roaa. Olin siitä melko yllättynyt, koska olin siinä luulossa että antibiootti on pakollinen.

Mulla on nyt kaksi kuukautta Roaa takana. Arpia on koko naama täynnä, mutta uusia finnejä ei enää tule kovinkaan usein. Toivottavasti arvet alkaisi pikkuhiljaa vaaleta. Oletteko Roan aikana käyttäneet jotain arpivoiteita? Tekisi mieli kokeilla, kun sen verran pahan näköisiä arpia on naama täynnä :-[
"Nainen ei koskaan tiedä millaista mekkoa hän ei tarvitse, ennen kuin on ostanut sen."

Poissa Miiu

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 327
Vs: Roaccutan
« Vastaus #277 : 03.08.08 - klo:21:02 »
^ Mulla on siis sellasia punaisia laikkuja, ei niinkään koholla/kuopalla. Oikeestaan tosi punaisia. Niitä ei oikein saa peittoon, vaikka käytössä on Joe Blascon Red neutralizer. Ainakin on saanut harjoitusta ihon virheiden peittämisestä :D
"Nainen ei koskaan tiedä millaista mekkoa hän ei tarvitse, ennen kuin on ostanut sen."

tjockis

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #278 : 09.08.08 - klo:18:59 »
Haa, roaccutan-ketju! Olen syönyt Roaa nyt reilut 8 kk ja vielä olisi pari viikkoa jäljellä. Kaiken kaikkiaan syön siis lääkettä aika tarkkaan 9kk. Sen jälkeen kuuri on lopetettava, kolesteroliarvot ovat nousseet aika lailla... Kuuri on mennyt aika kivuttomasti. Iho ja huulet ovat kuivuneet, mutta eivät sietämättömästi. Hiukset eivät likaannu juuri lainkaan, pesu kerran viikossa riittäisi hyvin. Lihas- ja nivelkipuja on ollut silloin tällöin. Kun kokeilin kuukauden verran suurta annosta, kivut olivat välillä aika sietämättömiä, mutta "normaaliin" annokseen palattuani tuokin ongelma hävisi. Eli kokemukseni roaccutanista ovat pääsääntöisesti positiiviset.

En oikein tiedä, millaista ihoa odotin näin kuurin loppuvaiheilla. Kunnon finnejä ei ole tullut enää toukokuun jälkeen, muttei ihoni nyt mitenkään täydellinen ole. Iho punoittaa kauttaaltaan ja poskissa on vielä lisäksi punaisia läikkiä. Arpiakin on, mutta niistä en jaksa stressata, toivoisin vain saavani "normaalin" värisen ihon. No, toivottavasti punoitus vähenee ajan mittaan ja lääkkeen vaikutus kestää pitkään. Ärsyttää olla finninaama vielä aikuisenakin!

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #279 : 11.08.08 - klo:14:36 »
Mullla loppuu tässä syksyn aikana jossain vaiheessa. Jostain marraskuusta asti oon nappia vetäny mut viime aikoina päässy välillä "unohtumaan" .. saa nähdä alkaako puskee talia heti kun roa poistuu kropasta.

Cristy

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #280 : 11.08.08 - klo:21:33 »
Söin Roaa kahdeksan kuukautta, viime elokuusta huhtikuuhun. Iho rasvoittui vajaassa kuukaudessa jo reippaasti, muttei ehkä ihan niin paljon ennen Roaa. Mulla oli, ja voisi ehkä sanoa nyt että on jälleen, superrasvainen iho. Sain tosiaan 6 kk Roaa syötyäni hirvittävän pahenemisvaiheen (patteja nousi naamaan kymmenittäin parissa päivässä), joten kuuria jatkettiin antibiootin kanssa. Pari ekaa viikkoa antibiootti toimi loistavasti, mutta sitten alkoi taas tulemaan tulehtuneita, joskin vain muutamia finnejä. En sitten uskaltanut antibiootin loppumisen jälkeen jatkaa Roalla pelkästään ja jäi sitten neljännestä 100 kapselin paketista muutama kymmen kapselia syömättä.

Iho ei ole ollut finnitön ton antibioottikuurin parin ekan viikon jälkeen. Tulehtuneita isompia finnejä on ollut pitkin kesää. Juuri nyt iho näyttää melko hyvältä, kun on saanut varovaisesti auringossa parannella. Isompia tulehtuneita ei ole vähään aikaan tullut poskiin Basiron Washin ja teepuuöljyn ansiosta. Ilman niitä olisi huonommassa kunnossa. Ei mun naamavärkki kyllä kovin pitkään noiden aineiden käyttöä kestä. Otsa on myös eräänlainen ongelma, kun sivut on täynnä pientä punaista finniä ja on epätasainen pienten näppylöiden takia. Ei se ole niin paha ongelma kuitenkaan, kun otsatukka peittää pahimmat. Poskissa on muutamia kovia näppylöitä. Joku sanoi niiden olevan luufinnejä. Noista on vaarana vaan kasvaa sellanen isompi monta astetta ongelmallisempi finni.

Taitaa olla vaan ajan kysymys, milloin menen uudestaan lääkäriin hakemaan toisen Roan. Ihon hoitoon kuluu nykyään taas hirvittävästi aikaakin, että säilyisi jonkinlaisessa kunnossa. Musta on tullut bakteerikammoinen ja naamaan kosken vain silloin, kun kädet on muutaman kerran juuri pesty. Syksyllä iho pahenee huomattavasti ja pahin kausi on helmi-maaliskuussa. Kuinka pahassa kunnossa ihon pitää olla, että saa toisen Roan? Pitääköhän olla selvästi huonokuntoinen iho vai voisiko aloittaa jo, vaikkei iho olekaan pahimmasta päästä, kun se kerran satavarmasti huononee ehkäpä jo kuukauden sisällä? Antibioottikuurireseptin haluaisin varmuuden vuoksi myös, että sen voisi aloittaa heti, kun (jos) pahenemisvaihe alkaa. Viimeksi jouduin odottamaan soittoaikaa yli kaksi viikkoa, kun naama oli oikeasti todella järkyttävässä kunnossa. Silloin en ulos mennyt, kun teki niin kipeää sekä fyysisesti että henkisesti. Niin ja ennen tota "räjähdystä" pahenemista ei ollut ollenkaan.

Painan 49 kg ja söin 30 mg päivässä. Voisin ainakin yrittää syödä 40 mg päivässä, jos lääkäri on samaa mieltä eikä sivuvaikutukset ole sietämättömiä. Lääkelaitoksen sivuilla lukee jotain kokonaisannoksesta : "Taudin oireiden pitkäaikaisen lievenemisen ja taudin uusiutumisen on todettu olevan riippuvaisia pikemmin kokonaisannoksesta kuin pelkästään hoidon kestosta tai päivittäisestä annoksesta. On osoitettu, ettei 120 -150 mg/kg kumulatiivisen annoksen ylittävistä annoksista ole todellista lisähyötyä. Hoidon kesto määräytyy päivittäisen annoksen mukaan. 16 -24 viikon hoito on normaalisti riittävä oireiden lievittymiseksi."

Mun kokonaisannos oli ton ylärajan tietämillä eli mun tapauksessa 7500mg. Olisi vaan ehkä kannattavampaa syödä suuremmalla annoksella vähemmän aikaa, kun vaikutukset on sitä pysyvämpiä. Ja kahdeksan kuukautta on vähän eri asia kuin 24 viikkoa. Sehän ei ole edes puolta vuotta. Kyllähän monet syö tota vuoden päivätkin, mutta kai pitäisi pyrkiä syömään mahdollisimman lyhyessä ajassa.
« Viimeksi muokattu: 11.08.08 - klo:21:37 kirjoittanut Cristy »

NastyBlackie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #281 : 12.08.08 - klo:13:31 »
Onko kellään näkö huonontunut kuurin aikana/jälkeen? Auttaako hyvin komedoihin? Yksi tuttu söi vain 2kk ja finnit lähti.

NastyBlackie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #282 : 12.08.08 - klo:13:42 »
Hormoniehkäisy pitää Roan kanssa olla, joten jos se ei sovi, ei Roaakaan saa. Toki joku lääkäri voi joustaa, mutta määrätkset  sanovat, että hormoniehkäisy on oltava.

Minulle lääkäri sanoi että kondomi riittää. En voi käyttää mitään hormonivalmisteita. Tietty ikäkin merkkaa tässä luottaako lekuri sinuun.

Poissa Aurelle

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 571
Vs: Roaccutan
« Vastaus #283 : 12.08.08 - klo:13:48 »
Hormoniehkäisy pitää Roan kanssa olla, joten jos se ei sovi, ei Roaakaan saa. Toki joku lääkäri voi joustaa, mutta määrätkset  sanovat, että hormoniehkäisy on oltava.

Minulle lääkäri sanoi että kondomi riittää. En voi käyttää mitään hormonivalmisteita. Tietty ikäkin merkkaa tässä luottaako lekuri sinuun.

Öh, olin 24v syödessäni kuurin.  ??? Ainakin Roaccutanin esitteissä sanotaan, että hormoniehkäisy pitää olla. Eiköhän tuo ehkäisyvaatimus riipu enemmän lääkäristä kuin iästä.

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #284 : 13.08.08 - klo:21:55 »
Onko kellään näkö huonontunut kuurin aikana/jälkeen? Auttaako hyvin komedoihin? Yksi tuttu söi vain 2kk ja finnit lähti.
mulla on huonontunut mielestäni mutta voi johtua iästäkin.