Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159454 kertaa)

Poissa almiros

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1074
Vs: Roaccutan
« Vastaus #330 : 09.10.08 - klo:21:57 »
Olen nyt syönyt tätä tokaa kuuria n. kuukauden. Otsa on aika puhtaassa kunnossa, muualla en ole huomannut vielä vaikutusta. Jos pahenemisvaihe oli jo, niin se oli kyllä aika lievä.
Samanlaisia sivuvaikutuksia en ole saanut kuin ekan kuurin aikana. Ainoastaan pahoinvointia, voimakasta sellaista, on esiintynyt. Ei ollenkaan nenäverenvuotoa tai selkäkipuja.  :)
hennaaja
iherb alekoodi DUW569

Poissa Earlybird

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 295
Vs: Roaccutan
« Vastaus #331 : 17.10.08 - klo:10:31 »
Viikko kuuria takana ja kasvoista rupeaa jo hiukan nahat lähtemään. Huulet eivät ole vielä kuivuneet, mutta tuntuvat paljon pehmeämmiltä kuin ennen. Nenäverenvuotoa on, mutta sitä oli ennen kuuriakin.

Nyt lääkäri määräsi pitkän kuurin ja 3 tablettia päivässä sitä vahvempaa tabua.

Kirjoitin tuossa edellisessä väärin ja syönkin 3 tabua päivässä sitä miedompaa.

Poissa Kuririn

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 523
Vs: Roaccutan
« Vastaus #332 : 17.10.08 - klo:17:21 »
Omasta kuuristani alkaa nyt olla parisen kuukautta ja lievää ihon huonontumista on havaittavissa. Sain järvivedestä inhottavan atooppisen ihottuman, jonka jälkeen jouduin rasvaamaan naamaa ja jättämään avitcidin viikoksi pois. Tämän seurauksena iho meni ihan tukkoon ja alan olla jo vähän huolissani. Pitääkin olla sekä atopia että akne!

Iho meni tässä välissä vielä huomattavasti pahempaan suuntaan, mutta sain tilanteen korjattua runsaalla dalacinin ja avitcidin käytöllä. Nyt olen käyttänyt muutaman viikon ajan taas pelkkää avitcidia ja iho on yhtä hyvä kuin heti kuurin jälkeen.

Luulen, että minulla on aikaisemmin mennyt ihonhoidossa juuri se ratkaisevasti pieleen, etten ole ryhtynyt toimenpiteisiin heti kun ihon kunto on muuttunut huonommaksi. Olen sen sijaan vitkutellut jopa vuosia kunnes tilanne on taas ollut niin epätoivoinen, että olen joutunut uudelle roakuurille. Tähän on kyllä vaikuttanut myös se, että aikaisempi ihotautilääkärini ei uskonut ollenkaan paikallistuotteiden tehoon. Tämän takia en ennen koskaan  edes saanut reseptiä avitcidiin tai muihin paikallistuotteisiin.

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4930
Vs: Roaccutan
« Vastaus #333 : 03.11.08 - klo:22:10 »
Onko kukaan täällä kokeillut sitä kauheasti hehkutettua Pantoteenihappoa/ Pantothenic acid ? Siis B 5-vitamiinihoitoa ihon liialliseen talintuotantoon? Vähentää ihon rasvaisuutta. Pakko jostain saada!

Pantoteenihappoa saa täältä jauhemuodossa ja melko edullisesti. Ajattelin kokeilla, josko se toimisi rasvaiseen ihooni. Paketti tuli Englannista parissa päivässä, eikä jäänyt tulliin kiinni.

NastyBlackie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #334 : 04.11.08 - klo:15:35 »
Itse ostin Ebaysta 500mg Pantoteenihappoa ja olen kuukauden ainaskin syönyt. Noin 1000mg päivässä.

Ei ole tullut paiseita enää.

Toast

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #335 : 13.11.08 - klo:18:51 »
Hei, ovat muuten yksityisellä lääkäripalkkiot nouseet viime aikoina. Btw.

Sain ihotautilääkäriltä Isotretinoin-kuurin puoleksitoista kuukaudeksi ja tammikuussa katsotaan jatkuuko. Ja lisäksi sain Dalavin, Palavin... (piru näitä käsialoja!) voiteen tai liuoksen joka desinfioi ja kuivattaa näppyjä. Onko kellää kokemusta näistä? 

Poissa Manna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4059
Vs: Roaccutan
« Vastaus #336 : 13.11.08 - klo:18:57 »
Ja lisäksi sain Dalavin, Palavin... (piru näitä käsialoja!) voiteen tai liuoksen joka desinfioi ja kuivattaa näppyjä. Onko kellää kokemusta näistä? 

Olisiko kyseessa Dalacin? Haulla löytyy tästä ketjusta jokunen kommentti (print - edit - find)
That’s the thing about life; It is fragile, precious and unpredictable and each day is a gift, not a given right.

Poissa Miiu

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 327
Vs: Roaccutan
« Vastaus #337 : 14.11.08 - klo:11:07 »
Hei, ovat muuten yksityisellä lääkäripalkkiot nouseet viime aikoina. Btw.

Sain ihotautilääkäriltä Isotretinoin-kuurin puoleksitoista kuukaudeksi ja tammikuussa katsotaan jatkuuko. Ja lisäksi sain Dalavin, Palavin... (piru näitä käsialoja!) voiteen tai liuoksen joka desinfioi ja kuivattaa näppyjä. Onko kellää kokemusta näistä? 

Mulla oli joskus monta vuotta sitten tuota Dalacinia. En tykännyt sen käytöstä yhtään. Se haisi pahalle ja kirveli naamaan. Mitään kovin suurta apua siitä ei myöskään mielikuvieni mukaan ollut. Nyt olen syönyt tuota Isotreninoin-kuuria vähän vajaan puoli vuotta ja vielä on pari kuukautta jäljellä. Mulla tuo joudutaan lopettamaan aiottua aiemmin sivuoireiden vuoksi.
"Nainen ei koskaan tiedä millaista mekkoa hän ei tarvitse, ennen kuin on ostanut sen."

Toast

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #338 : 14.11.08 - klo:13:34 »
Tyhmä kysymys. Olen kyllä lukenut tämän ketjun, mutta onko Roacuttan ja Isotretioniini samankaltaisia lääkkeitä vai onko toinen siis vaikuttava aine ja toinen lääkkeen nimi? Minulla on aina ollut se kuva, että Roacuttan olisi tarkoitettu todella pahalle aknelle ja isotretioniini olisi sitten hiukan...ööh... miedompi ja ei niin pahalle aknelle. Itsellä on tällä hetkellä komedollinen akne eli mustapääinferno  ;)

Aiemmin kärsin tulehtuneista näpyistä ja söin siihen pitempi aikaisemman isotretioniinikuurin, joka kyllä tehosi, mutta on nyt palautunut vähäisenä komedollisena takaisin. Ehkä hiukan nyt vähättelen, koska kyllähän näppyä löytyy, mutta vähäinen on tilanne lähtötilanteeseen verraten. Aiemmin käytin Avitcidvoidetta, mutta sitä oli hankala annostella ja voidetta tuli pistettyä aina liikaa ja se aiheutti aika rankka punoitusta. Lääkärini mukaan Dalacinia on helpompi annostella, pyyhkäistä vain pumpulilla sinne missä tarvii kuivatusta.

Toivottavasti nämä tehoavat. Minua ei lääkkeen paha tuoksu oikeastaan edes häiritse, koska en ole mikään kukkaistuoksutyttö. Erikeeperi tuoksuu mainiolle samoin kuin autojen ikkunapesuneste.  ;D

Poissa Aurelle

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 571
Vs: Roaccutan
« Vastaus #339 : 14.11.08 - klo:13:39 »
^ Roaccutan on isotretinoiinivalmisteen kauppanimi. Eli tosiaan Roaccutan nimi, vaikuttava aine isotretinoiini. :)

Poissa Miiu

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 327
Vs: Roaccutan
« Vastaus #340 : 22.11.08 - klo:15:38 »
Tiedättekö sisältääkö "oikea" Roa pähkinää tai onko sen selosteessa merkintä "jos olet allerginen maapähkinälle, elä käytä tätä tuotetta"? Mulla on käytössä Isotretinoin Actavis, josta ko. merkintä löytyy.

Mulla epäiltiin jo kuurin alussa pähkinäallergiaa, mutta ihotautilääkärin mielestä lääke oli silti ok mulle. Nyt mulla on virallisesti pähkinäallergia enkä haluaisi syödä riskaabelia lääkettä. Ajattelin, että jos muissa lääkkeissä ei ole mainintaa pähkinästä, voisin mahdollisesti vaihtaa sellaiseen.

Edit. Typo.
« Viimeksi muokattu: 23.11.08 - klo:14:00 kirjoittanut Miiu »
"Nainen ei koskaan tiedä millaista mekkoa hän ei tarvitse, ennen kuin on ostanut sen."

Toast

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #341 : 22.11.08 - klo:18:14 »
^ Moikka! Mulla on käytössä Isotretinoin ratiopharm ja löysin ohjelehtisestä maininnan soijaöljystä (ja sen mahdollisesta vaikutuksesta allergikoille), mutta mitään pähkinään viittaavaa en löytänyt. Toi minun käytämä lääke on sitä oikeaa "Roaa" eli vaikuttavana lääkkeena on sama aine mitä lääkkeessä nimeltä Roacuttan. Joten ratiopharmin tuotteessa ei pitäisi olla pähkinää. Kannattaa varmaan apteekista vielä varmistaa asia. Tietävät siellä paremmin. :-)

Poissa Aurelle

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 571
Vs: Roaccutan
« Vastaus #342 : 22.11.08 - klo:20:45 »
Roaccutan sisältää maapähkinäöljyä.

"- Vaikuttava aine on isotretinoiini, retinoideihin kuuluva A-vitamiinijohdos. Yksi pehmeä kapseli sisältää 10 mg tai 20 mg vaikuttavaa ainetta, isotretinoiinia.
- Kapselin muut aineet ovat soijaöljy, hydrattu ja osittain hydrattu soijaöljy, keltavaha, liivate, 85-prosenttinen glyseroli, Karion 83 (sisältää sorbitolia, mannitolia ja hydrattua ja hydrolysoitua tärkkelystä), ja väriaineet titaanidioksidi E171, kantaksantiinipigmentti E161 (sisältää liivatetta, maapähkinäöljyä, kantaksantiinia, askorbyylipalmitaattia, alfa-tokoferolia ja piidioksidia), muste: shellakka ja musta rautaoksidi E172. "

Pakkausseloste täältä

Poissa Miiu

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 327
Vs: Roaccutan
« Vastaus #343 : 23.11.08 - klo:14:06 »
Ehkäpä mä sit jatkan tolla Isotretinoin Actavisilla, koska siinä ei mun tietääkseni ole pähkinää. Pakkausselosteessa lukee näin:

"Mitä lääkevalmiste sisältää?

Jokainen kapseli sisältää:
- Vaikuttava aine on 10 mg tai 20 mg isotretinoiinia.
- Muut aineet ovat: puhdistettu soijaöljy, DL-alfa-tokoferoli, natriumedetaatti, butyylihydroksianisoli (E320), hydrattu kasviöljy, osittain hydrattu soijaöljy, keltavaha.   
Kapselikuori: liivate, glyseroli (98 – 101 %), sorbitoli (70 %), puhdistettu vesi, uuskokkiini (E 124) ja titaanidioksidi (E 171). 10mg:n kapselikuoressa lisäksi musta rautaoksidi (E 172) ja 20mg:n kapselikuoressa indigokarmiini (E 132)."
"Nainen ei koskaan tiedä millaista mekkoa hän ei tarvitse, ennen kuin on ostanut sen."

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #344 : 30.11.08 - klo:15:35 »
Tasan vuos sitte sain roa-kuurin ja tuli sitä syötyäki säännöllisesti 8 kuukautta. en tiedä oliko sitte kesä vai mikä kun jäi vähän niinku ottamatta se päivän annos, kait alitajuntaisesti ajattelin että eihän sitä enää tarvii kun on naama kunnossa. no kuitenki tänään oli sitte ekaa kertaa kuukausiin pieni f*nni naamassa ja tavallaan hiukan säikähdin.
mites kävis jos nyt söis tuon kuurin loppuun? kun se on kuitenkin pakko syödä että saa taudin kokonaan tapettua niin ettei uusiudu. eihän tässä vaiheessa mitään "pahenemis" juttuu voi tulla.. ? ei välttämättä se visotretinion enää vaikuta kropassa mut mitenköhän tossa sit kävis? soittelen lääkärille arkena ellei teillä oo mitään idiksiä.