Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159442 kertaa)

Tristy

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #360 : 01.04.09 - klo:20:09 »
En oikein tiedä mihin ketjuun tämä sopisi parhaiten, mutta laitanpa tänne. Lopetin e-pillerit noin 1½ vuotta sitten ja sen jälkeen iho on ollut vaihtelevasti huonona. Ongelmana on lähinnä jatkuvat pikkunäppylät otsassa ja kasvojen reunoilla, ihonalaisia finnejä on ollut erittäin harvoin. Kävin tänään ihotautilääkärillä kyselemässä, että mitä iholle voisi tehdä. Tuntui, että lääkärin mielestä ihoni on pahemmassa kunnossa kuin omasta mielestäni ja tarjosi joko e-pillereitä tai 4kk:n kuuri Roaccutania. Nyt olen sitten puntaroinut, että otanko sen kuurin vai en. Lääkäri oli sitä mieltä, että näpyt saattavat tulla takaisin kuurin jälkeen, koska e-pillerit olisi paras vaihtoehto mun iholle. :-\ En kyllä haluaisi pelkkiä e-pillereitäkään ottaa, kun koen, että ne vaan siirtävät ongelmaa, kun eivät ne kuitenkaan mikään lopullinen ratkaisu ole.

En oikeastaan edes tiedä mikä tuossa Roaccutanissa sitten oikein mua jännittää/epäilyttää, kun mahdollista on, että pääsen tästä ongelmasta sillä eroon. :P Labralähetteet ja e-pillerireseptinkin sain jo, ja reilun kuukauden päästä olisi sitten tuo kuuri tarkoitus aloittaa, jos sen otan.

Poissa Iia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 405
Vs: Roaccutan
« Vastaus #361 : 02.04.09 - klo:11:26 »
Mulla ei ole aikoihin ollut iho näin hyvässä kunnossa kuin tämä kuurin aikana. Että siinä mielessä tämä kyllä varmasti kannatti. Saas nyt nähdä kuinka pysyvä tulos on, kuuri loppuu ihan kohta. Ja mulla tosiaan on vain 2kk:n kuuri. ja annostuskin pienehkö: kerran päivässä 20mg. Lääkäri kyllä sanoi, että jos heti alkaa rasvoittumaan ja menemään huonoksi niin voidaan jatkaa. Ja mulla tosiaan oli diagnoosi ruusufinnin ja aknen coctail.  ;D

Iho ei ole muualtakaan kuivunut pahasti, silmien kuivuutta on ollut, mutta sitä on kyllä muutenkin. Mutta sitäkään ei sitä vertaa ettenkö pystyisi piilolinssejä käyttämään. Kosteutustipat on kyllä käytössä.

Truce

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #362 : 08.04.09 - klo:22:20 »
No niin, tänään alkoi sitten uusi roakuuri jonka olisi tarkoitus kestää 6-8kk. Viime kuurin aikana tuli aika paljon sivuoireita, limakalvot kuivuivat (nenäverenvuotoja oli usein kun olen isältä tuon kivan 'ominaisuuden' muutenkin perinyt ja veri lentää ilman tappokuurejakin), huulet rohtuivat, halkeilivat ja menivät aivan kamaliksi, tukkaa lähti ja niveliä särki. Nyt vähän pelottaa, että iskeeköhän sama sivuoiresatsi kerralla kimppuun. Kuinka olette lievittäneet lääkkeen sivuoireita vai voiko niitä lievittää ollenkaan? Humektania määrättiin taas iso tönikkä, mutta kokemuksesta tiedän että se ei minun ihollani toimi - enimmäkseen vain tuplaa nenän mustapäiden määrän. Höh.

Mutta ehkä tämän ihon saisi nyt viimeinkin parempaan kuntoon :) Sitten pitääkin keksiä kuinka noista kaameista arvista pääsisi eroon.

Hende

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #363 : 24.04.09 - klo:19:29 »
Mitä aurinkovoidetta olette käyttäneet kuurin aikana?

mitalimies

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #364 : 26.04.09 - klo:15:21 »
Eucerin kaksvitosta.  Ihan paras voide, kun vaan oppi käyttämään.

Sellanen suihkutettava versio. Oli tapana suihkuttaa hiukan kädelle ja siitä kevyesti hieroa.

Tristy

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #365 : 09.05.09 - klo:13:34 »
Nyt on kolmas päivä kuuria menossa. Syön 40mg päivässä 4kk:n ajan. Yritän nyt ennaltaehkäistä pahinta kuivumista juomalla paljon vettä ja käytän reilummin rasvaa sekä ulkoisesti että sisäisesti. En kyllä tiedä onko näistä kauheasti hyötyä, mutta kannattaa kai yrittää. :P Aurinkovoide munkin pitäisi käydä vielä ostamassa. Oletteko käyttäneet tuplaehkäisyä kuurin aikana? Lääkärin kanssa tästä ei ollut mitään puhetta, enkä siinä vaiheessa muistanut kysyä, mutta Pharmaca fennica on sitä mieltä, että kondomia pitäisi myös käyttää.

Lääkäri ei kyllä pahemmin kertonut mistään mitään, löi vain lääke-esitteen käteen ja sanoi, että e-pillereitä pitää sitten syödä ja älä ota kauheasti aurinkoa. Kontrollilabralähetteenkin kuukauden päähän hän kirjoitti sen jälkeen, kun kysyin, että eikö niissä pitäisi käydä kuurin aikana. ::) Onneksi olin lukenut lääkkeestä aikaisemmin, koska neuvonta jäi tosiaan niin vähäiseksi. Vastaanotollakaan ei tarvitse enää käydä kuurin aikana, ellei tule jotain ihmeellistä.

Poissa Tiahaar

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 468
  • Gently Out Of Time - blog about pretty things
Vs: Roaccutan
« Vastaus #366 : 10.05.09 - klo:23:10 »
Oma ihoni on alkanut mennä niin ikäväksi, että ole vakavasti alkanut harkita Roaccutan-kuuria. Olen syönyt kuurin joskus 10 vuotta sitten ja silloin se auttoi ihan kivasti. Lopetin hormonaalisen ehkäisyn n. 2 vuotta sitten ja sen jälkeen olen saanut kuukausittain tapella erittäin kipeitten ja suurien finnien kanssa (finnejä tulee myös rintakehään ja selkään). Iho ja hiuspohja on muutenkin niin rasvoittuva tällä hetkellä, etten oikein tiedä, mitä tehdä. En enää tämän ikäisenä jaksaisi tapella finnien ja rasvaisten hiusten kanssa.

Itseäni vain ahdistaa ajatus, että pitäisi aloittaa hormonaalinen ehkäisy samaan aikaan (varsinkin, kun pillereitten lopettaminen tämän räjähdyksen alunperin aiheuttikin). Pari vuotta sitten lääkäri ei enää suostunut määräämään minulle pillereitä, koska sain niin paljon sivuoireita. Antibiootteihin en koske. Sitten elän mieluummin ongelmaihoni kanssa. Tässä ketjussa taisi olla puhetta aiemmin, että eihän sitä kukaan voi kontrolloida, ottaako e-pillereitä vai ei.
- What did you dream about?
- Lollipops and candycanes.
http://tiahaar.blogspot.com

Poissa Iia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 405
Vs: Roaccutan
« Vastaus #367 : 12.05.09 - klo:12:12 »
Kuukausi lisää kuuria kun kuukauden tauon jälkeen taas pukkaa rasvaa naama. Ja puhelinsoitolla tämä. Ja mulla ei edelleenkään ole hormonaalistaehkäisyä; kuparikierukka on.  ;)

Truce

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #368 : 12.05.09 - klo:15:07 »
Pakko sanoa että olen äärettömän kateellinen kaikille ihmisille jotka saavat kuurinsa yhtä helposti kuin Iia :/ Näin työttömänä ei-opiskelijana ei pahemmin naurata, kun kuukausittain pitää varata aika yksityisen puolen erikoislääkärille että saa sen reseptin uusittua ja käydä ties missä maksa- ja rasva-arvotesteissä + popsia periaatteessa turhaan (tarvetta ehkäisylle ei ole) e-pillereitä, jotka nekin maksavat...

Kuuria nyt n. 1,5kk takana ja pahimmat sivuoireet ovat jääneet pois. Ei ole enää pariin viikoon ollut nivel- tai selkäkipuja, jee. Auringolla on varmasti myös osuutta asiaan (joka kesä iho paranee todella hyväksi, mutta räjähtää käsiin heti syksyllä), mutta ihon tulehtuneimmat alueet ovat selkeästi rauhoittuneet eikä mitään suurempia näppyjä ole ilmestynyt vähään aikaan. Kyllä se ihon kunto kummasti vaikuttaa mielialaan :)
« Viimeksi muokattu: 12.05.09 - klo:15:10 kirjoittanut Truce »

Tristy

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #369 : 31.05.09 - klo:21:31 »
Olen syönyt lääkettä kohta kuukauden. Naama oli ensin pari viikkoa todella sileä ja jopa ihon väri oli tasaisempi. Nyt sitten viikko sitten alkoi ilmeisesti se pahenemisvaihe, koska edellisestä finnistä ei ehdi päästä eroon ennen kuin naamassa on jo lisää. Mulle ei ennen kuuria edes tullut kunnollisia finnejä kuin satunnaisesti, joten on aika kova paikka, kun niitä on naamassa tälläkin hetkellä 10. :'( :( Lisäksi niitä on tullut nyt myös selkään ja finneistä jää punottavia läiskiä, joiden häviäminen tuntuu kestävän ärsyttävän kauan. Tällä hetkellä ottaa päähän koko kuurin aloittaminen. Toivottavasti tämä vaihe menisi äkkiä ohi.

Iho mulla ei ole vielä kuivunut mitenkään ihan hirveästi. Ylähuulen ja leuan alue hilseilee, mutta muuten iho on ihan kunnossa. Leuan alueelle tulee noi kauheat finnitkin, joten on mielenkiintoista yrittää peittää niitä, kun mikään meikki ei oikein näytä hyvältä hilseilevällä iholla. Huulet on kuivunut, mutta ei mitenkään järkyttävän paljon, kun olen niitä paljon rasvannut. Rintakehältäkin alkaa iho kuivua ja hilseillä, pitää varmaan aloittaa tehorasvaus sillekin alueelle. Silmät ei tunnu kuivilta, muutamassa tilaisuudessa olen käyttänyt piilareita eikä siinäkään ollut mitään ongelmaa. Pahenemisvaihetta lukuunottamatta siis ihan siedettävää ollut tähän asti.

Poissa Luurankka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1906
Vs: Roaccutan
« Vastaus #370 : 18.08.09 - klo:19:24 »
Onko kukaan muuten piilarien käyttäjänä ollut ongelmissa silmien kuivuuden kanssa? Mua hieman jänskättää tuo, että miten käy, kun aiemman kuurin yhteydessä käytin silmälaseja pelkästään ja nyt niiden käyttö taas tuntuu kurjuudelta, kun tottunut piilolinsseihin.. :-\

Taisin syödä 20 mg annostuksella ja mulla valitettavasti kuivu silmät aika pahasti ja laseilla menin kuurin ajan.  :-\ Mutta sekin on varmasti tapauskohtaista. Kosteuttavia tippoja kannattaa ainakin kokeilla, voihan olla että sun silmät ei ainakaan heti kuivu vaan voit jatkaa piilareilla.
Siivous ilman Tolua on teeskentelyä.
1 c F ii. Vaalea pehko. Herkkä helposti tukkiutuva sekaiho.

Tristy

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #371 : 18.08.09 - klo:22:07 »
^^ Mulla silmät ei kuivuneet aluksi ollenkaan ja piilareiden käyttö sujui ongelmitta. Nyt 3 kuukauden jälkeen silmät kyllä kuivuu, mutta piilareiden käyttö satunnaisesti onnistuu ihan hyvin. Mulla ei normaalisti ole ollut kuivat silmät, vaan pystyin ennen kuuriakin käyttämään piilareita ongelmitta koko päivän (monesti jopa 12-15h).

Pahenemisvaihe on onneksi ohi, iho on kauttaaltaan ihan sileä ja ihohuokoset on pienentyneet. Tällä hetkellä kiusana on selkäsäryt etenkin aamuisin ja olo tuntuu muutenkin kankeammalta. Lisäksi mulla on inhottavaa ihottumaa jaloissa ja käsivarsissa, johon rasvaus millään rasvoilla ei tunnu vaikuttavan suuntaan tai toiseen. Onneksi on enää 18 päivää kuuria jäljellä. :)

Poissa Iia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 405
Vs: Roaccutan
« Vastaus #372 : 20.08.09 - klo:15:23 »
Mulla kuivui silmät, mutta lääkäri kirjoitti reseptin kosteuttaviin silmätippoihin ja niiden avulla onnistui piilolinssien käyttö. Nyt  viimeisin kuuri loppunut n. 2kk sitten ja iho on alkanut taas rasvoittumaan. Vielä ei ole finnejä tullut, mutta niitä odotellessa.  ::)

Poissa tiiti2

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 527
Vs: Roaccutan
« Vastaus #373 : 18.11.09 - klo:13:05 »
Krrääks! Minä kävin ekaa kertaa elämässäni lääkärillä näyttämässä näppylöitäni, joita on välillä tullut ja mennyt koko aikuisiän. Ajattelin, että saan jotain pieniä kivoja voiteita, mutta tohtori oli heti ehdottomassa Roaccutan-kuuria. Mä olen aina luullut kärsiväni satunnaisista näppylöistä, mutta niihin ehdotettiinkin vaikean aknen hoitoon tarkoitettua lääkettä -> ts. mulla on vaikea akne! Iik! :-\

Toiveestani päädyttiin nyt kokeilemaan hieman kevyempää varustusta: Tetralysal-kuuri 50 vrk ajan ja lisäksi Skinoren-voide paikallishoitoon. Uudelleen lääkäriin menen kahden kuukauden päästä, jolloin voidaan tarvittaessa aloittaa myös Roaccutan-kuuri. Lääkärin mukaan useiden paikallisvoiteiden yhdistäminen kuivattaa ihoa usein liikaa, joten yleensä käytetään vain yhtä voidetta kerrallaan. Tässä vielä lääkärin antamat kotihoitosuositukset, jos niistä olisi jollekulle apua: meikinpoistoon perusvoide kuten Aqualan L, kasvojen pesuun LV-palasaippua, voiteita vain niille iho-osille, joissa iho tuntuu kuivalta. Kaikkia niitä meikkejä voi lääkärin mielestä käyttää, jotka iholle sopivat.

Roaccutan-kuurin ajaksi lääkäri suositteli tuplaehkäisyä. Labrakokeista kuulemma otetaan maksakokeet (ASAT, ALAT) ja veren rasva-arvot (triglyseridit ja kolesterolit) mitataan kuukauden päästä kuurin aloittamisesta. Mikäli labroissa ei tuolloin ole poikkeavaa, ei enempiin labrakokeisiin ole tarvetta. Kuulostaa niin hurjalta, vaikka lääkäri vakuuttelikin käytäntöjen olevan varmuuden maksimointia. Ehtinen vielä ajatella asiaa ja työstää mielipidettäni Roaccutanista moneen kertaan, ennen kuin tuo 100 kpl antibioottijättilaatikko on tyhjä. Juuri tällä hetkellä Roaccutan tuntuisi kuitenkin siltä, kun kärpästä ampuisi tykillä...
2bFii, olkapäille, tyvessä oma väri ja raitoina 9.0

Poissa Avena

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1190
Vs: Roaccutan
« Vastaus #374 : 26.11.09 - klo:17:31 »
Tässä vielä lääkärin antamat kotihoitosuositukset, jos niistä olisi jollekulle apua: meikinpoistoon perusvoide kuten Aqualan L, kasvojen pesuun LV-palasaippua, voiteita vain niille iho-osille, joissa iho tuntuu kuivalta. Kaikkia niitä meikkejä voi lääkärin mielestä käyttää, jotka iholle sopivat.

Suositteliko todella LV-palasaippuaa? Katsoin, että sen pH on 9,7. Eikö iholle, erityisesti akneiholle suositella nimenomaan hapanta?
1bFi