Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159441 kertaa)

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #420 : 30.05.11 - klo:14:49 »
^No onpa kurjaa  :( toivotaan, että kolmas kerta toden sanoo, ainakin pitemmäksi aikaa.

Miä kävin tänään tän miun Roa-pään ( ;D) takia ihotautilääkärissä, ja lääkäri ei osannut sanoa mitään, että mikä siinä voisi olla kun se ei täsmää minkään taudin kanssa. Ei voinut laittaa Roan syyksi, kun tällaista pääihottumaa ei ole sivuvaikutuksena aiemmin raportoitu, mutta laittaa varmaan merkinnän jonnekin. Sain nyt jotain antibioottisalvaa ja jos pää ei ole kuukaudessa kunnossa, niin ei kun takaisin. Miua alkoi hieman pelottamaan, kun lekuri puhui jostain kasvannaisesta ja koepaloista  0_0 Nice!

..ja sitten sain Differiniä "varmuuden vuoksi". Ja ainiin, nykyään se on puolet, joihin isotretinoiini tehoaa pysyvästi ekalla kuurilla. Veikkaan, että suurin osa tuosta määrästä on miehiä.
« Viimeksi muokattu: 30.05.11 - klo:14:52 kirjoittanut muori Pippuri »

Poissa Liane

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 295
Vs: Roaccutan
« Vastaus #421 : 20.10.11 - klo:15:13 »
No niin, ihotautilääkärillä käyty. Pyysin isotretinoiinikuuria suoraan, ja vaikka sitä tavallisesti määrätäänkin vasta kun on kokeiltu muita hoitoja, akneni on lääkärin mukaan sen verran arpeuttavaa, että saan reseptin kuukauden päästä. Rajatapaus kuulemma, ja oma halukkuuteni sitten varmaan kallisti vaa'an. Välissä syön antibiootteja, jotta tulehdus laskee ensin vähäsen. Olen tietty tästä iloinen ja vähän yllättynytkin, koska naamassa ei Cypretylien syömisen vuoksi ole tällä hetkellä juuri muuta kuin pari isoa finniä, jonkin verran ihan pieniä ja rutkasti punaisia arpia. Kuitenkin tiedän, että jos lopettaisin pillerien syömisen, naama räjähtäisi käsiin, joten sinänsä olen kyllä käypä kandidaatti tälle hoidolle.

En kyllä ihan ymmärrä tuota kommenttia arpeutumisesta, koska yhdentoista vuoden aknenkaan jälkeen minulla ei ole juurikaan kuoppaisia arpia, lähinnä vain punaisia jälkiä uusimmista finneistä (muuten olisin painunut lääkäriin jo aikoja sitten). Mahtoiko sitten tarkoittaa vain tuota hyperpigmentaatiota.

Nyt vain toivon, ettei testeistä löydy mitään, mikä estäisi kuurin syömisen, ja odottelen kauhulla kuivumista ;D Avo sai myös kuurin, joten kärsitään sitten yhdessä.
Instagram (lähinnä cosplayjuttuja): https://www.instagram.com/echoesofoblivion/
Soundcloud (musiikkia): https://soundcloud.com/echoesofoblivion

Kunis

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #422 : 25.10.11 - klo:16:31 »
Lueskelin ketjua ja minua jäi häiritsemään se, että e-pillereitä on pakko määrätä roan kanssa. En kuitenkaan hoksannut, että mihin tämä perustuu. Ehkäisyteho kärsii - mihin nähden? Minulla on kuparikierukka, ilmeisesti se ei ehkäisyteholtaan roakuurin aikana riitä? Sinällään pelkkiä pillereitäkin voisi kokeilla, mutta kokeilisin niitä mieluimmin roasta erillään.
Ihotautilääkäriaikahan minulla on vasta ensikuussa, mutta teen nyt hieman taustatyötä ensin. Tosin minulla on muitakin ongelmia kun naama, enkä sitten tiedä mahtaako joku juttu olla parempi noin yleisesti. Ne näkee sitten.

Takiainen

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #423 : 25.10.11 - klo:16:44 »
Siis, Roaccutan on teratogeenista, eli sikiölle myrkkyä, altistus aineelle alkuraskauden aikana on hyvä peruste harkita raskaudenkeskeytystä. Siksi esimerkiksi kondomit eivät ole tarpeeksi hyvä ehkäisykeino vaan tarvitaan joku mahdollisimman tehokas ehkäisymenetelmä. Tämän takia myös pitäisi tehdä raskaustesti ennen kuin aloittaa kuurin ja sen aikana tehdään seurataan raskaustesteillä, ettei vahinkoja satu. Myös viiden viikon sisään kuurin lopettamisestai ei saisi tulla raskaaksi. Kuparikierukka on aika tehokas ehkäisymenetelmä, tosin valmisteyhteenveto haluaisi, että käytettäisi kahta erilaista ehkäisymenetelmää, joista toinen olisi esteeseen perustuva (esim. kondomi). Erikoislääkäriltä kannattaa kysäistä, mikä on nyt vallitseva käytäntö.

Eli e-pillerit ei välttämättä ole se pakollinen ehkäisymenetelmä, mutta monelle se on oikeasti tehokkaista ehkäisymenetelmistä se paras ja helpoin.  :)

Poissa Luurankka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1906
Vs: Roaccutan
« Vastaus #424 : 25.10.11 - klo:16:48 »
^ Olin kirjoittamassa samaa kuin Aria, eli raskaaksi ei saisi tulla sikiövaurioiden vuoksi ja usein suositellaan tuplaehkäisyä riskin minimoimiseksi.

Multahan ei mitään raskaustestejä saati verikokeita otettu koko kuurin aikana. ::)
Siivous ilman Tolua on teeskentelyä.
1 c F ii. Vaalea pehko. Herkkä helposti tukkiutuva sekaiho.

Kunis

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #425 : 25.10.11 - klo:16:55 »
Ja toisinsanoen e-pillerit olisivat edullisin ja helpoin lisäehkäisy. Aivan. Sittenhän ne tosiaan voi jättää poiskin. Pelkäilin jo, että jos roan vuoksi kierukkakaan ei toimisi jotenki/mitenkään. Hih. No, palailen asiaan jos saan kuuria.

Poissa Iia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 405
Vs: Roaccutan
« Vastaus #426 : 21.11.11 - klo:13:17 »
Taitaa loppua tähän minun toinen isotretinoin kuuri. Huomasin, että iho on sen verran kuiva, että mulla on ryppyjä naamassa!!  :o Nyt vain toivon, että lähtevät pois kun iho saa kosteutensa takaisin. Mutta entäs sitten jos eivät lähdekään??? Tosi ikävää kun iho muuten hyvässä kunnossa, mutta ryppyinen.  :'(

aini

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #427 : 26.11.11 - klo:18:53 »
Mulla on ilmeisesti ollut aknea jo useamman vuoden ajan sitä kumminkaan itse tajuamatta. Kävin keväällä ihotautilääkärillä muista syistä ja lääkäri sitten kysyi hoidetaanko akne samalla. Ihoni ei koskaan ole ollut mikään kovin hyvä mutten ollut koskaan ajatellut että se aknea olisi. Isoja kipeitä finnejä tulee todella harvoin, ehkä kerran kuussa kuukautisten yhteydessä. Muuten on poskissa, ohimoilla ja leukaperillä pientä röpelönäppylää joka näyttää komedoaknelta sekä nenässä ja poskissa laajentuneita ihohuokosia sekä mustapäitä. Söin keväällä Tetralysal- kuurin mutta en oikein osaa sanoa auttoiko se lainkaan. Kävin nyt uudelleen ja sain Roaa. Mietinkin että kun se lukemieni mukaan on aika stydiä tavaraa niin mitenköhän ihoni käy, meneekö kenties huonommaksi vai paranisiko se.

Ehkäisyä pohdin myös. Käytössä pelkästään kumi, koska en halua pillereitä syödä. Viitataanko tällä kondomin ehkäisyn riittämättömyyteen siinä mielessä että se saattaa mennä rikki vai mikä tässä on takana? Kuulostaa jotenkin hullulta ettei se olisi riittävä ehkäisymenetelmä jos sen kanssa on tarkka. Jos kerran ei ole tullut raskaaksi sen kanssa aikaisemminkaan niin miksi sitten Roa-kuurin aikana?

Kunis

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #428 : 26.11.11 - klo:19:02 »
Mietin muutenkin tuota vielä, että minullakin kun on vahvat syyt olla syömättä terveyteni vuoksi pillereitä, niin aivan samahan se olisi, vaikka nykyisellä ehkäisylläni sitten jonkin lääkekuurin aikana tulisinkin raskaaksi. Koska en tjottaile, niin tekisin abortin kuitenkin joka tapauksessa. Hormonipillerit ovat jo muutenkin niin iso markkina lääketeollisuudelle, että tässäkös yksi hyvä syy lisää tuputtaa niitä.

No, Roaa en nyt saanut, vaan kokeillaan ensin muita keinoja erinäisiin iho-ongelmiini. Vähän pelottaa, että kohta puskee näppyä taas, mutta jääpi nähtäväksi. 2kk antibioottikuurilla kuitenkin kaikki alkavatkin mädäkkeet paranivat ja ihotautilääkäri tuntui varmalta, että ne on ohi nyt.

Truce

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #429 : 26.11.11 - klo:21:44 »
Ehkäisyä pohdin myös. Käytössä pelkästään kumi, koska en halua pillereitä syödä. Viitataanko tällä kondomin ehkäisyn riittämättömyyteen siinä mielessä että se saattaa mennä rikki vai mikä tässä on takana? Kuulostaa jotenkin hullulta ettei se olisi riittävä ehkäisymenetelmä jos sen kanssa on tarkka. Jos kerran ei ole tullut raskaaksi sen kanssa aikaisemminkaan niin miksi sitten Roa-kuurin aikana?

Minulle ainakin ihotautilääkäri antoi ehdoksi Roalle sen, että käytän tuplaehkäisyä ja siksi pillereitä piti syödä kuukausi ennen kuin edes sain reseptin. Ilmeisesti se miten lääkärit noudattavat tuota vaihtelee. Roa aiheuttaa sikiölle epämuodostumia, joten jos sattuisi käymään niin että ehkäisy pettää ja se johtaisi raskauteen, niin abortti olisi siinä vaiheessa ainoa vaihtoehto. Kumihan ei ole 100% varma keino (voi pettää vaikka olisikin tarkka) kuten eivät pilleritkään, mutta tuolla kumi-pillerit-kombolla pyritään kai mahdollisimman varmaan ehkäisyyn ja yritetään minimoida raskauden riski.

Tietenkään lääkäri ei voi valvoa sitä miten potilas ehkäisynsä hoitaa. Oma lääkärini laittoi minut suullisesti lupaamaan että käytän tuplaehkäisyä ja kysyi useamman kerran että ymmärränkö nyt varmasti riskit :D

Poissa muori Pippuri

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4458
 • I can smell heaven's bakery cooking...
Vs: Roaccutan
« Vastaus #430 : 26.11.11 - klo:22:44 »
Tuo pillerijuttu on aika lääkärikohtaista. Miun lääkäri pelkäsi oman maineensa tahriintumista, jos hän ei noudata sitä pillerinmääräämisääntöä. En tiedä voisiko tuo johtua siitä, että ketään kun ei voi pakottaa aborttiin, niin parempi pelata varman päälle. Mutta se kyllä luotti miun sanaan, eikä vaatinut raskaustestiä ja kuurin sai aloittaa heti. Olin jo syönyt pari kuukautta "niitä helvetin Dianenovia", jotka räjäytti naaman.  ;D

Jos miun pitäisi ottaa uusi Roa-kuuri niin söisin varmaan ainakin sen kuurin ensimmäiset kuukaudet e-pillereitä ja lopun aikaa olisin selibaatissa. Eli sama mitä tein viime kerralla.

Poissa Chloe

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 565
Vs: Roaccutan
« Vastaus #431 : 11.12.11 - klo:23:21 »
Pitäiskö iho olla ihan fiinitön kuurin loppuessa? Mietin soitanko vielä uuden reseptin vai en. Naamassa on ehkäpä viisi finniä ja kuurin loppumisesta alkaa olla viikko ja naama alkaa jo rasvoittumaan. Viime talvena söin kolme pakettia ja nyt syksyllä hain taas reseptin ja silloin lääkäri oli sitä mieltä, että yhdellä paketilla varmasti lähtee. Odotankohan liikaa vai otanko yhteyttä lääkäriin?

Poissa Anita

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1248
Vs: Roaccutan
« Vastaus #432 : 11.12.11 - klo:23:38 »
^ En tiedä kuinka paljon tabuja on paketissa, mutta alle 6 kuukauden kuuria ei kannata syödä. Ja lisäksi kuuri täytyy olla tarpeeksi vahva (0,5 mg/kg/vrk). 
« Viimeksi muokattu: 11.12.11 - klo:23:43 kirjoittanut Anita »
iHerbin tilauksiin koodi ALA782 http://eu.iherb.com/?rcode=ala782

aini

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #433 : 12.12.11 - klo:14:19 »
Lääkäri määräsi syömään kaksi ensimmäistä viikkoa 20 mg tablettia kaksi kertaa päivässä ja sen jälkeen jatketaan yksi tabletti joka toinen päivä. Nyt on kaksi viikkoa mennyt eikä mun iho ole ainakaan vielä muuttunut mitenkään kuivaksi tai hilseileväksi. Teho alkaa näkyä, näppylät puskevat pintaan ja iho näyttää jo paremmalta. Pakkausselosteessa taisi lukeakin, että lääkettä olisi hyvä syödä vahvoina annoksina eli mietinkin uskaltaisinko kumminkin jatkaa syömällä kaksi tablettia päivässä?

Tällä vauhdilla lääke loppuu pian, sain vain 60 kapselin kuurin. Mullahan lähtötilanne ei ollut kovin paha, toivoisin että yksi kuuri riittäisi.

Poissa Chloe

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 565
Vs: Roaccutan
« Vastaus #434 : 12.12.11 - klo:15:43 »
^ En tiedä kuinka paljon tabuja on paketissa, mutta alle 6 kuukauden kuuria ei kannata syödä. Ja lisäksi kuuri täytyy olla tarpeeksi vahva (0,5 mg/kg/vrk). 

Kiitos Anita, vahvistit mun epäilyt. Pitää varata puhelinaika lääkärille ja pyytää uusi resepti. Ja paketissa oli 100 tablettia ja alussa söin 2/pv ja sitten 1/pv kuurin loppuun. Musta tuntuu, et se lääkäri kohta luulee, et haluan ihan huvikseni syödä näitä, kun aina pyydän lisää ;D.