Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159429 kertaa)

Poissa ZEN

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 492
 • kaappikemisti
Vs: Roaccutan
« Vastaus #525 : 06.11.15 - klo:08:39 »
Onnea kovasti ennalle! :) jaathan sitten kokemuksiasi! Mullakin kolkuttaa tasaisin väliajoin tuo ajatus roakuurista, mutta toistaiseksi sinnittelen kemiallisilla kuorinnoilla.
Cogito ergo doleo.

Poissa enna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1050
Vs: Roaccutan
« Vastaus #526 : 06.11.15 - klo:12:31 »
Kiitokset! Muakin Triina epäilytti ja mietitytti juurikin ehkäisyn takia kovasti, mutta onneksi se puoli tuli kuntoon lopulta ihan mieluisalla tavalla.

Saa nähdä, miten kauan kuuria menee ennenkuin ensimmäiset tulokset (ja sivuoireet) tulevat ilmi.

Poissa Angora

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 331
Vs: Roaccutan
« Vastaus #527 : 12.11.15 - klo:02:33 »
Nostelen tätä vanhaa ketjua. Mitenköhän ennalla toimi Roa? Uskallanko olettaa, että hyvin kun ei ole kuulunut? ;)

Mulla on nyt toinen päivä menossa Roacuttania (tai no rinnakkaislääkettä, mutta kuitenkin). Hämmentää hieman, että mulle Roaa ei tosiaan määrätty minään viimeisenä keinona. Aiemmin olen reseptilääkkeistä käyttänyt akneen vain paikallista Clindoxyl-voidetta. Lääkäri ehdotti vaihtoehtoina mulle antibioottia, Roaa ja jotain kolmatta miedompaa ja lyhytvastikkeisempaa, mutta pienioireisinta vaihtoehtoa, jonka nimeä en enää muista. Sain valita itse. Päädyin Roaan kun sain ensin selviteltyäni lääkärin avustuksella myyttejä Roasta "myrkkynä" ja kuulla erivaihtoehtojen tulosten pysyvyydestä. Roan joutuu jotkut uusimaan toki, mutta monet ovat saaneet pitkäaikaisen tai jopa pysyvän vasteen.

Eniten pelottaa tässä kuurissa hiusten lähtö (kuulostaapa pinnalliselta pitkän haittaoirelistan takia, jossa oikeasti vakavampiakin haittavaikutuksia ja riskejä). Hiukseni ovat jo valmiiksi todella ohuet ja rakastan pitkiä ja paksuja hiuksia. Palautuuko hiusten kasvu yms. kuurin jälkeen vai onko ohentuminen pysyvää? Myös arvet ja muut mahdollisesti pysyvät muutokset kauhistuttavat. Harmittaa, etten tiennyt kysyä näistä lääkäriltä kun sen aika oli.

En ole sitä paitsi edes aivan varma mistä akneni johtuu. 1,5v. sitten mulle asennettiin hormonikierukka ja näppyjä alkoi silloin muodostua naamalle aivan uudella tavalla, tuollaisena pienenä, värittömänä epätasaisuutena, hiki-/hormooninäppynä poskien ja leuan alueelle kun aiemmin näpyt olivat vain finnejä ja ihonalaisia kipeitä paukamia otsalla ja T-alueella. Akne kuuluu kyllä hormonikierukan oireisiin, mutta sen kuuluisi helpottaa vuoden sisään asennuksesta. Lisäksi ihoni alkoi huonontua heti yliopiston alettua (reilu 2v. sitten), ilmeisesti stressaavamman elämän takia (taustalla pari välivuotta töissä ja sitä edeltävien opintojen aikana e-rengas, joka piti ihon siloisena). Mietin, syönkö Roaa turhaan, jos akneni katoaisi kierukan poistolla. Toisaalta paukamamaiset ihonalaiset finnit tulivat jo ennen kierukkaa, joten kyseessä voi ihan yhtä hyvin olla yksinkertaisesti aikuisiän akne, mikä ei parane ehkäisyn lopettamisella (näin lääkärinikin sanoi eikä suositellut ehkäisymenetelmän vaihtoa, jos se kerran muuten toimii). Toisaalta e-renkaaseen vaihtaminen saattaisi parantaa aknen. Olisiko sen hormoonit sitten paremmat keholle? Ei ehkä hiustenlähtöä, mutta seksuaaliset haluni kyllä pidemmällä e-renkaan käytöllä vähenivät. Onpa vaikeaa valita vain huonojen ratkaisujen välillä... :-\
Sometimes I'm terrified of my heart; of its constant hunger for whatever it is it wants. The way it stops and starts. -Edgar Allan Poe

Poissa enna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1050
Vs: Roaccutan
« Vastaus #528 : 12.11.15 - klo:08:14 »
^Ketju ei suinkaan ole vanha, olen syönyt kuuria vasta viikon. Mun mielestä noita oireita on turha etukäteen stressata, varsinkin kun ne monella ei välttämättä olekaan kummoisempia kuin huulien, ihon ja limakalvojen kuivuminen. Helpompi tietenkin sanottu kuin tehty, mutta kyllä muutenkin veikkasin että oireet olisivat vain kuurin vaikuttamisen ajan, eli jos sulta alkaisi tukka ohenemaan niin se asia alkaisi varmaan palautua normaaliksi muutaman kuukauden kuurin lopettamisen jälkeen?

Poissa Angora

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 331
Vs: Roaccutan
« Vastaus #529 : 13.11.15 - klo:00:28 »
^Hupsista. Oon yöllä väsyneenä lukenut kuukaudet vuosina. :ts ;D Kiitos tsempeistä enna!
Sometimes I'm terrified of my heart; of its constant hunger for whatever it is it wants. The way it stops and starts. -Edgar Allan Poe

Poissa enna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1050
Vs: Roaccutan
« Vastaus #530 : 23.11.15 - klo:09:58 »
^Sellaista sattuu ;D

Mä olen syönyt nyt kohta 3 viikkoa kuuria. Pahin pahenemisvaihe taitaa olla jo takana. Mullahan on jokunen vuosi takaperin ollut nokkosrokkoa, joka on sittemmin lähtenyt kokonaan eikä ole oikeastaan ollenkaan enää kiusannut. Huomasinpa tuossa saunomisen jälkeen nokkosrokkomaista jälkeä iholla - isotretinoiinin sivuvaikutuksissa tuo nokkosrokko mainitaan ja veikkaan, että saunan kuumuus on ollut laukaiseva tekijä. Häipyi kuitenkin melko nopeasti pois, onneksi.

Huulia kuivaa mutta ihan kohtuudella, en ole ainakaan vielä ollut suuressa pulassa sen kanssa. Mustapäitä mulla ei tavallisesti juuri ole, mutta pieniä sellaisia on nyt ilmaantunut.

Poissa almiros

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1074
Vs: Roaccutan
« Vastaus #531 : 23.11.15 - klo:12:10 »
^ Kannattaa kokeilla huulille Bevita R -huulivoidetta apteekista. Ihotautilääkäri suositteli tätä mulle silloin Roa-kuurin aikana.  :)
hennaaja
iherb alekoodi DUW569

Poissa enna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1050
Vs: Roaccutan
« Vastaus #532 : 23.11.15 - klo:13:14 »
^Kiitos vinkistä, harkitsen tuota jos käyttämäni huulirasvan tehot loppuvat kesken!

Poissa Angora

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 331
Vs: Roaccutan
« Vastaus #533 : 23.11.15 - klo:21:22 »
^^Mulle apteekkari sanoi Bebanthenin olevan tuota Bevitaa tehokkaampi, tosin valittelin suupieliä, että oiskohan ero sitten siinä mistä oireesta on kyse - mene ja tiedä. Mulla on kuuria nyt takana pari viikkoa. Hiusten lähtö tuntuu lisääntyneen tai sitten olen vainoharhainen kun sitä oiretta näkökyvyn heikkenemisen lisäksi eniten pelkään. Iho paheni ensimmäisen viikon jälkeen, mutta on nyt rauhoittunut, myös punoitus on hieman taittunut tai sitten olen vain tottunut uuteen helakkaan peilikuvaani. ;D Iho on kasvoista kuivempi kuin ennen ja kesii, mutta vaihdettuani La Roche-Posayn hoitojen takia heikentyneen akneihon hoitoon tarkotettuihin tuotteisiin sekin kanssa taistelussa näkyy jo voiton merkkejä. Bebanthenia olen käyttänyt huuliin, jotka tuntuvat samalta kuin yleensä alkutalvella eli vähän rohtuneilta, mutta ei mahdottomilta. Ainoastaan suupielet ovat jatkuvasti auki ja auetessaan kipeät ja päänahka on todella kuiva ja hilseilee, jopa paikoin hieman kirvelee shampoopesun aikana.
Sometimes I'm terrified of my heart; of its constant hunger for whatever it is it wants. The way it stops and starts. -Edgar Allan Poe

Poissa enna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1050
Vs: Roaccutan
« Vastaus #534 : 03.12.15 - klo:08:14 »
1kk-raportointia.
Päänahka on kuiva ja paikoin hilseilee melko paljon. Leuan pikkunäpyt ovat vähentyneet, mutta niitä on edelleen paljon. Nenä iho on kokeillessa tasaisempi ja rasvaton. Otsan ihonalaiset möykyt ovat vähentyneet. Ihon punoitus nenänympärysalueella on ehkä hieman vähentynyt. Näppyjä, finnejä on huomattava määrä edelleen, mutta vähemmän kuin aluksi. Huulet kuivuvat edelleen tasaista tahtia, mutta pysyy hallinnassa kun pitää huulirasvaa aina mukana. Kasvojen iho ei kuiva tai hilseile kohtuuttomasti - se on pysynyt samanlaisena kuin ennen kuuria.

Käsien ihottuma on hieman lisääntynyt ja se on tavanomaisesta poikkeavaa. Lääke ei ole vaikuttanut mulla esim. näköön, eikä isompia ongelmia ole lääkityksen kanssa ollut.

edit. Lisään vielä, eli kolesteroli on noussut hieman, mutta on edelleen hyvissä lukemissa.
« Viimeksi muokattu: 03.12.15 - klo:20:51 kirjoittanut enna »

Poissa siana

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 610
Vs: Roaccutan
« Vastaus #535 : 16.12.15 - klo:20:40 »
Mäkin olen alkanut harkita Roaccutania... naama aivan jäätävässä kunnossa, vaikka käytössä kaikki mahdolliset lääkevoiteet. Tai oikeastaan naaman kunto ei edes muiden mielestä niin kamala ole, mutta nyt on niin monta punaisena helottavaa arpea ja parikin tulehtunutta isoa finniä samaan aikaan ja sellasia pitkään iholla hengaavia kystisiä heppuja. Outoa tässä mun aknessa on, että iho ei ole vieläkään  juurikaan tukossa - sellasia normaaleja pikkunäppyjä tai tukkeumia ei oikeasti ole lainkaan, vaan kaikki näpyt, jotka naamaan nousee, on jotain kystisiä paisepainajaisia, jotka tulehtuu aivan mahdottomiksi. Mutta pelkään vaan ihan hurjasti sitä pahenemisvaihetta Roalla, kun teen työtä, jossa olen paljon esillä ja jossa tarvitsee itsevarmuutta. Samoin hirvittää esim. mielialavaikutukset, hiustenlähtö jne. Mutta on kyllä tosi inhottavaa, kun elämä on taas palannut siihen, että aamuisin saa kiukuta peilin äärellä.  :# :-[ Ja onhan ne kipeitäkin.

Poissa enna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1050
Vs: Roaccutan
« Vastaus #536 : 17.12.15 - klo:11:43 »
Mutta pelkään vaan ihan hurjasti sitä pahenemisvaihetta Roalla, kun teen työtä, jossa olen paljon esillä ja jossa tarvitsee itsevarmuutta. Samoin hirvittää esim. mielialavaikutukset, hiustenlähtö jne.

Pahenemisvaihe ei kestä kovin kauaa, voi puntaroida sitä kumpi on pienempi paha - se, vai jatkuva kipeän/itseään inhottavan ihon kanssa kamppailu, jota ei välttämättä kotikonstein voita.

Noihin pelkäämiisi sivuoireisiin haluan sanoa samaa mitä vastasin toiselle kun käyttäjälle aiemmin tällä sivulla: sivuoireita on oikeastaan ihan turha kuumotella etukäteen, kun ei tiedä miten lääke vaikuttaa juuri siihen omaan kehoon. Jos lääkitys vaikuttaakin voimakkaasti mieleen, hiustenlähtöön tai ihon kuivaminen on sietämätöntä tai mitä tahansa muuta, niin annostusta voi aina pienentää ja katsoa, helpottaako oireet. Ja mikäänhän ei estä kuurin keskeyttämistä, jos menee ihan mahdottomaksi (mikä on varmaan suht harvinaista).

Tsemppiä päätöksentekoon :)

Poissa enna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1050
Vs: Roaccutan
« Vastaus #537 : 30.12.15 - klo:14:23 »
2kk-raportointia.
Huomaan eron jo selkeästi ja olen tyytyväinen edistykseen. Selästä aktiivinen akne on jo lähtenyt, mutta mulla suurin ongelma-alue onkin aina ollut kasvot. Valkopäitä tulee enää harvakseltaan, kasvoissa on edelleen etenkin otsassa näppyjä. Aiemmat ihonalaiset möykyt ovat lähteneet, niitä ei ole tullut samaa vauhtia enää lisääkään. Nenänympärysiho on parantunut kivasti, nenä tuntuu ihanan "kuivalta" (hyvällä tavalla)!

 Päänahan kuivuus on helpottanut kun olen yksinkertaisesti pidentänyt hiustenpesuväliä. Kasvot ei hilseile melkein ollenkaan, kuivumisen kanssa ei siis ole sen isompaa ongelmaa (tosin huomautan, että mulla Protopic-voide käytössä). Huulet kuivuvat toisena päivänä enemmän kuin toisena, mutta mikään iso hätä ei senkään kanssa ole ollut - korkeintaan alahuuli auennut parista kolmesta kohtaa vertavuotavaksi, mutta yleensä pelkän huulivoiteen käyttö pitää tilanteen kohtuullisena.

Lyhyesti: lääkeen vaikutus on alkanut näkyä ja tuloksia on havaittavissa. Olen toistaiseksi ollut tyytyväinen siihen, miten iho on muuttunut 2 kuukauden aikana.

Poissa tipson

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1354
Vs: Roaccutan
« Vastaus #538 : 30.12.15 - klo:14:39 »
^ Onpa kiva kuulla, että kuuri toimii  :) kuinka pitkää kuuria sulle on suunniteltu? Toivottavasti veriarvot pysyy hyvinä ja voit jatkaa kuuria niin kauan kuin on tarve.

Itsekin varmaan päädyn Roaan vielä joku päivä, jos selän akne ei helpota. Kasvoissa tilanne on pysynyt toistaiseksi hyvänä BHA-liuoksen avulla, mutta selkään toi ei tehoa millään :( kasvoihinkin tulee nopeaa kipeitä, ihonalaisia patteja, jos liuoksen käyttöväli venyy muutamaan päivään. Antibiootteja en ala hormonaaliseen akneen syömään, koska ne tehoavat vain kuurin ajan.
Värjäämättömät, ruskeat hiukset, jotka ylettyvät vyötärölle.

Poissa enna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1050
Vs: Roaccutan
« Vastaus #539 : 30.12.15 - klo:15:35 »
^Kuurin pituudesta sovittiin se, että mulla on 4kk kuurin aloittamisen jälkeen kontrolli, jossa sovitaan jatkosta.