Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159451 kertaa)

Poissa enna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1050
Vs: Roaccutan
« Vastaus #540 : 05.06.16 - klo:09:56 »
Vähän päivitystä edelliseen: Jatkoin lääkitystä vielä kontrollikäynnin jälkeen. Söin siis kokonaisuudessaan 6kk kuurin, joka on ohi. Kaikkiaan jäi hyvä fiilis lääkkeestä - annostus oli sopiva eli akne lähti ja pahimpana sivuoireena oli huulien kuivuminen, joka pysyi Carmexilla ihan OK:na. Noin viikko pari kuurin loppumisen jälkeen huulet palasivat entiseen kuntoonsa. Nyt kuukausi kuurin loppumisen jälkeen huomaan, miten iho ja päänahka alkavat taas rasvoittua nopeammin - erityisesti kasvot. Huomasin, että otsalla ja nenällä on nyt sellaista röpelöä (ja tämä alue rasvoittuukin nopeammin), johon ei ole nyt BHA purenut. Aion kokeilla kevyttä mekaanista kuorimista, iho ei tunnu alueelta enää niin herkälle etteikö uskaltaisi kokeilla.

Voin kyllä ainakin omalta osaltani suositella muillekin aknesta kärsiville. Mä etukäteen pelkäsin kauheasti miten raskas lääkitys tämä keholle on, mutta kyllä hyödyt voittivat ne vähäiset haitat ihan 10-0. Ja voittaa - tietenkin - tehossaan leikiten kaikki voiteet ja litkut, mitä mä olen yrittänyt aiemmin käyttää!

Poissa siana

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 610
Vs: Roaccutan
« Vastaus #541 : 03.10.16 - klo:20:51 »
Mulla alkoi nyt Isotretinoin-kuuri. Akne ei tällä hetkellä ole pahana, mutta ihon pinta meni ennen kuurin aloitusta oudon karheaksi ja läheltä huomaa, että se on pikkunäppyä täysi, leuassa on finnejä. Meikattuna iho näyttää kuitenkin niin siistiltä, että tämä raju kuuri on hämmästyttänyt ihmisiä, kun olen kertonut.

Joka tapauksessa nyt on kokeiltu kaikki paikallishoidot ja kaksi pitkää ab-kuuria, joista toinen vain hetkellisesti siisti ihoa, eli pakko tämä nyt on vain tehdä. Pääseepä ajattelemasta sitä, että tehoaisikohan roa. Lisäksi kuivattaahan noi paikallishoidotkin ihon hilseileväksi korpuksi.

Otin minipillerit ja hain ne jopa apteekista, mutta en aio syödä niitä. Raskauskeskustelu lääkärissä ja apteekissa tuntui vähän turhauttavalta, kun en aio tehdä lapsia muutenkaan, saati että sitten tekisin niitä roalla. Mutta totta kai tiedän, että tekevät työtään vain ja että jenkeissä on kai ollut kammottavia tapauksia.

Ostin isot pönikät Humektania ja Aqualan L:ää, lastasin kaikkiin laukkuihin huulivoiteita ja ostin vielä pari kosteuttavaa yönaamiota.

Poissa siana

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 610
Vs: Roaccutan
« Vastaus #542 : 12.10.16 - klo:20:52 »
Aivan järkyttävää. Iho on siis aivan järkyttävä. Sanat ei riitä. Niin kuiva ja ärtynyt mutta silti suupielistä aivan täynnä finniä ja kystistä paisetta, että huh, kaikki nousseet nyt yhtä aikaa pintaan. Hävettää liikkua tämän näköisenä ihmisten ilmoilla ja edustaa työtehtävissä, mutta muuta ei voi kuin purra hammasta.  :-X Meikkivoide alkaa kuivuuttaan halkeilla finnien päältä päivän mittaan, vaikka kuinka latoisi kosteutta alle ja suihkisi kasvosuihkeilla. Voi elämä.

Muita sivuvaikutuksia ei ole kuin tämä kammottava aknen pahentuma ja kuivuus. Huuletkin pysynyt ihan ok kunnossa, parina päivänä ehkä vähän outoa hyvin pientä päänsärkyä.


Poissa siana

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 610
Vs: Roaccutan
« Vastaus #543 : 26.10.16 - klo:12:36 »
Päivitän kuulumisia, vaikka monologia täällä pidänkin.

Aloituksesta on nyt kolmisen viikkoa, annostus on 40 mg/pvä. Siirtsin tablettien oton illalle, että pahin kuivettuminen sijoittuisi yöhön eikä päivälle.

Iho on vähän rauhoittunut, ainakaan se ei ole niin ärtynyt ja kirvelevä, joskin se on edelleen kuivahko ja ongelma-alueella (leuka, suupielet) on runsaasti aknea ja puhjenneita koholla olevia finnejä. Ihon rasvoittuminen on kuitenkin loppunut lähes kokonaan, eli jos aamulla saa meikillä hyvin aknet piiloon, ne pysyvät piilossa koko päivän. Meikki pysyy kuin tauti: nyt ymmärrän, miten joillakin on työpäivän lopussa niin siisti meikkipohja, mulla se on normaalisti aikaa päivää sitten sulanut osin pois jo. Finnit puhkeavat nopeammin kuin normaalisti, ja normaalista poiketen myös niiden puristaminen tuottaa melko hyviä tuloksia, kun niistä pääsee nopeammin eroon. Iho paranee älyttömän nopeasti, joku viikko sitten olleista finneistä on tuskin mitään jälkeä enää naamassa, pientä punoitusta. Normaalisti mulla hengaa ne punaiset jäljet naamassa kuukausitolkulla Avitcidin käytöstä huolimatta.

Kosteuteen olen nyt panostanut. Ostin silmätippoja, jotka auttoivat melko nopeasti ärtyneiden, vuotavien silmien kanssa, mutta vähintään kolmesti päivässä on muistettava tiputtaa silmät. Piilarit ärsyttävät silmiä todella paljon, mikä on iso ongelma, kun tarvitsen niitä urheillessa.

Kosteuteen on käytössä nyt melkoinen arsenaali tuotteita. Perusvoiteista parhaiten toimii öljyllä (tällä hetkellä Elizabeth Ardenin 8 hour miracle oil tjsp) boostattu Aqualan L. Humektan ei imeydy lainkaan niin hyvin, jättää ihon hirveän kiilteleväksi ja kiristeleväksi, joten sen käytöstä luovuin kokonaan. Lisäksi on kosteuttavia naamioita Lumenelta ja Vichyltä, Paula's Choicelta clinical ja skin recovery -kosteusvoiteet ja hyalurinihappoboosteri + calm-sarjan seerumi. Resist Ultra Light -päivävoide toimii erinomaisena primerina. Deciemiltä tilasin myös hiljattain kasan tuotteita, mutta ne eivät ole saapuneet vielä.


Poissa Angora

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 331
Vs: Roaccutan
« Vastaus #544 : 18.12.16 - klo:21:47 »
Mäkin voisin viimein raportoida omista Roaccuttan (tai Isotretinoin) kokemuksistani. Omasta kuuristani on nyt siis jo yli puoli vuotta aikaa (alkoi vuosi sitten vuoden lopussa ja jatkui 6kk toukokuuhun 2016), mutta jäi silloin tänne kirjoittelu vähäisemmälle vaihto-opintojen takia. En enää tarkalleen muista missä vaiheessa kuuria mikäkin oire tapahtui, mutta koitan kertoa kokoavasti. Söin 40mg annosta alun pienemmän annoksen jälkeen (ja lopussa 20gm joka toinen päivä, 40gm joka toinen sivuoireiden lievittämiseksi, mutta tällöin kuuri piteni, jotta sain samat määrät). Sivuoireista mua pelotti eniten hiusten lähtö, mitä kyllä tapahtuikin, mutta nyt tukkaa on pukannut takaisin, joten mikään oire ei ole tullut jäädäkseen. Näin tiivistettynä olen hyvin tyytyväinen, että söin kuurin. Akne ei ole tullut takaisin, mustapäistä ei ole tietoakaan ja eniten vaivannut "hikinäppy" ja ihon epätasaisuus on poissa. Pienen pieniä finnejä tulee nykyisin ehkä yksi kuukautisten aikana muutaman kuukauden sisään ja sekin harva hyvin hyvin huomaamaton.

Kuurin alkuun iho kuitenkin paheni samanaikaisesti kuin se jo aika pian alkoi kuivumaan. Yhdenaikaisena ilmiönä alku oli aika tuskainen kun ihon kuntoa oli entistä vaikeampi peittää meikein. En enää muista tarkkoja aikoja, mutta olisikohan mennyt kuukauden päivät kun finnit alkoivat rauhoittumaan, selkeämmin muistaakseni vasta parin kuukauden kohdalla. Kosteusvoiteena kasvoille käytin Vichyn Aqualia Thermalin rasvaisempaa versiota yöksi ja kevyempää meikin alle, kasvovesi vaihtui kosteuttavaan, puhdistustuotteena loppuvaiheessa toimi Louis Widmerin hajusteeton geeli (en enää muista mitä käytin alkuvaiheessa) ja vartalolle ikisuosikki Body Shopin Shea-butter. Jojobaöljyllä kuorrutin aina silloin tällöin naaman pahimpia kohtia tai valelin sitä yöksi kosteusvoiteen lisäksi ja/tai ensimmäisenä vaiheena meikin poistoon. Meikkivoiteena aiemmin finnejä peittänyt Joe Blasco alkoi näyttämään hyvin kakulta ja lopulta käytin meikkivoiteen asemesta iholla vain kosteusvoiteeseen sekoitettuna pienen määrän Helena Rubensteinin Magic Concealeria, mikä tasoitti ihon sävyä, mutta levittyi kauniimmin, sillä kaikki kosteusvoiteet kakkuuntuivat hilseilevän ihon kanssa rumasti.

Naama punoitti hyvin herkästi ja suht paljon kuurin aikana ja suun ja nenän pieliin sain ilmeisesti jonkin sieni-infektion, jonka taltutin Sibicortilla (uusi vielä kerran kuurin jo loputtua, muttei ole nyt enää tullut takaisin). Silmätippoja käytin kuurin puolivälissä. Päänahka oli jossakin vaiheessa niin kuiva, että harjaaminenkin kirveli. Siihen käytin Acon päänahalle tarkoitettua geeliä, mutta purkki jäi lopulta käyttämättä, sillä tämä vaihe talttui aika nopeaa. Huulten kuivuminen oli ehkä pahinta, sillä kipu ja esteettinen haitta oli todellinen. Luottotuotteeni Bebanthen ei vain jossain vaiheessa enää riittänyt ja siirryin La Rossey Possayen (miten lie kirjoitetaan) huulirasvaan. Näin atoopikkona pukkasi ihottumani takaisin kuurin aikana, josta lääkäriäni konsultoituani päädyttiin edellä mainitsemaani annoksen pienentämiseen, jottei ihottuma kroonistuisi (ts. atooppinen ihottuma jää helposti "päälle", vaikkei siis pysyvästi, mutta vaikeammin paranevaksi, mikäli se pitkittyy ja tämä siis ihan normaali atoopikon vaiva ilman Roaakin). Sellainenkin vaiva esiintyi (pahoittelut intiimiydestä), että liukkaria aloin kaipaamaan seksissä (vaikka muuten sen suhteen ei ole koskaan ollut mitään tarvetta), mutta limakalvotkin kuivuivat ja joskus seksi tuntui hieman epämukavalta ja saattoi aiheuttaa pientä hankaumaa.

Kuten edellä totesin, on ihoni kuurin jälkeen kuin unelma ja kaikki kaikki kuurin aikana ilmenneet vaivat ovat poistuneet. Punoituksen tasoittumisessa ja ihon paksuuntumisessa meni aikansa, mutta nyt kun sekin on jo tapahtunut, ei esimerkiksi mustapäät siltikään ole tulleet takaisin, vaikka niiden kanssa olen elänyt teinistä saakka ja luulin niiden kuuluvan normaaliin sekaihoon. Suosittelen! :ts

Edit. Pitkät hiustenpesuvälit kuurin aikana olivat positiivinen sivuoire, mutta sekin valitettavasti on jo nyt normalisoitunut.
« Viimeksi muokattu: 18.12.16 - klo:21:50 kirjoittanut Angora »
Sometimes I'm terrified of my heart; of its constant hunger for whatever it is it wants. The way it stops and starts. -Edgar Allan Poe

Poissa siana

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 610
Vs: Roaccutan
« Vastaus #545 : 13.01.17 - klo:19:59 »
Päivittelen kuulumisia.

N. 2,5-3 kk kohdalla hillitön finniintyminen alkoi tasoittua, ja nyt iho on sileä kuin vauvan pylly. Finnejä ei ole enää tullut lukuun ottamatta kuukautisten aikaan sellaisia aivan minimaalisia mikroskooppisen pieniä finnejä, jotka häviävät nopeasti. Iho ei rasvoitu käytännössä lainkaan, mutta ilmeisesti mulla nyt ihonhoito pelaa sen verran hyvin, että mistään yltiöpäisestä kuivuudesta en kärsi ollenkaan. Käytössä on Deciemin tuotteita pääsääntöisesti + PC:n kosteuttavia voiteita (rutiinistani kuvaus Deciem-ketjussa). Edes huulet eivät kuivu mitenkään ihmeesti, kunhan pitää huolta, että niillä on joko jotain kosteuttavaa huulipunaa tai huulikiiltoa melkein koko ajan. Iho näyttää kyllä oikein hyvältä jo.

Täytyy sanoa, että onpa kyllä mukavaa meikata aamuisin!  :) Punaisia jälkiä on naamassa todella paljon, mutta meikillä ne saa helposti piiloon. Ihosta on alkanut tulla jo kehuja mm. kollegoilta töissä. Ja on kiva, miten meikki pysyy oikeasti kuin tauti naamassa, kun iho ei rasvoitu. Ei tarvitse häpeillä kokkareista naamaansa. Aknen paikallishoidot (tretinoiini tai bentsoyyliperoksidi) kuivattivat mun naamaa huomattavasti enemmän kuin roa, nyt ei oikeasti ole ollut mitään ongelmaa ihon hilsehtimisen kanssa pitkään aikaan. Ja paikallishoitojen kanssa oli vielä aina se kombo hilseily + kuoriutuminen + hillitön rasvaisuus.

Pahin sivuvaikutus on ollut maksa-arvojen ja rasva-arvojen kohoaminen. Maksa-arvoja seurataan nyt, ne ovat lievästi koholla viitearvojen mukaan. Sain kuitenkin ihotautilääkäriltä luvan jatkaa 40 mg/pvä annostuksella, mikä oli ihanaa, koska muutoin kuuri venyisi kesään asti reilusti.

Seuraavaksi pahin sivuvaikutus on silmien kuivuminen, joka on kyllä aivan älytöntä. Ihan jatkuvasti saa olla tiputtelemassa, eli vaikka meikkaaminen on mukavaa, niin aika lailla huulipainotteista se on, koska silmistä kyllä tippojen myötä valuu herkästi vedenkestävä meikkikin. Otetaan vastaan vinkkejä erittäin hyvin pysyvistä rajauskynistä ja vedenkestävistä ripsiväreistä..!
« Viimeksi muokattu: 13.01.17 - klo:20:01 kirjoittanut siana »

Poissa siana

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 610
Vs: Roaccutan
« Vastaus #546 : 11.06.17 - klo:17:50 »
Kuuri on loppunut tällä viikolla - kiitos kaikille niille, jotka täällä palstalla rohkaisivat mua aloittamaan, koska tätä lopputulosta en kyllä vaihtaisi mihinkään! Ihossa on punoitusta, mutta muuten se on tosi siisti tällä hetkellä, ja viimeksi on tullut finni joskus kuukausia sitten. Meikkiä on tarvinnut aina vain vähemmän ja vähemmän, ja kehuja ihosta tulee viikoittain. Olisinpa syönyt tuon kuurin jo reilusti aiemmin, se on ainoa, mikä jollain tasolla voisi harmittaa! Nyt on melko ihana lähteä kesällä aurinkolomalle, kun ei näytä ihan petolinnun perseeltä, jos naamassa on pelkkä aurinkosuoja. :) Olen kova hikoilemaan naamasta, joten etelässä meikkaaminen ei kyllä onnaa.

Sivuvaikutukset mulla jäi aika pieniksi. Iho ei kuivunut mitenkään älyttömästi, piti vain pitää huolta, että huulilla on esim. huulikiiltoa koko ajan. Deciemin tuotteilla pärjäsi hyvin. Ihon kuoriutuminen ja hilseily oli vähäisempää kuin bentsoyyliperoksidilla tai Avitcidilla. Kämmenselät vähän hilsehti välillä, mutta muuten pärjäsin normaaleilla rasvauksilla ihan hyvin. Pahimmat sivuoireet ovat olleet silmien kuivuminen, joka on estänyt kokonaan piilolinssien käytön. Toivottavasti silmät alkaisivat tästä asettua, koska ainakin vielä tarvitsee yhä monta kertaa päivässä silmätippoja, enkä näin kuiviin silmiin uskalla kokeillakaan piilareita. Lisäksi tuli maksa- ja kolesteroliarvojen nousu, ja niitä seurattiin aktiivisesti, mutta ei lähdetty muuttamaan kuuria, koska eivät siitä sitten enää nousseet. Aika usein todella rankan urheilun jälkeen oli vähän kipeä silleen, että oli vaikea päästä sohvalta ylös, mutta sitten seuraavana päivänä oli jo normaali olo.

Mutta joo, kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tulokseen, ja jos akne lähtee uusiutumaan, niin syön kyllä kuurin uudestaan.


Poissa Manna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4059
Vs: Roaccutan
« Vastaus #547 : 18.06.19 - klo:16:35 »
^miltä sianan iho näyttää nykyään?

Mä syön näin 50-vuotiaana elämäni kolmatta Roa-kuuria :D Mulla on siis diagnoosina joku talirauhasten liikakasvu, joka näkyy sellaisena röpelöisyytenä. Pahimpia kohtia poltettiin laserilla, mutta koska lopputulos ei ollut tarpeeksi hyvä niin ihotautilääkäri määräsi kolmen kuukauden kuurin. Syön minimiannosta eli 20 mikrogrammaa/päivä. Enpä muistanutkaan miltä kuivat huulet tuntuvat :o Onneksi mulla on vaikka mitä kosteuttavia voiteita, joita voi nyt hölvätä. Ehdotonta plussaa on se, että hiuksia tarvitsee pestä näin kuumallakin ilmalla vain kaksi kertaa viikossa.
That’s the thing about life; It is fragile, precious and unpredictable and each day is a gift, not a given right.

Poissa siana

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 610
Vs: Roaccutan
« Vastaus #548 : 21.06.19 - klo:09:43 »
Kiitos kysymästä, mun iho voi edelleen hyvin! On se alkanut jo rasvoittua samoin kuin hiuspohja, mutta finnejä tulee edelleen vain kuukautisten aikaan joku yksi hassu pieni. Iho on tosi tasainen. Olen ollut siis tosi tosi tyytyväinen, että söin kuurin, ja jos finnejä alkaa tulla, niin syön kyllä  mukisematta kuurin uudestaan.

Maksa-arvot myös laskeneet ihan normaalille tasolle jo samoin kuin kolesterolit. Silmiin on jäänyt kuivuutta, mutta kyllä piilolinssien käyttö nykyisin onnistuu entisissä määrin.

Poissa Manna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4059
Vs: Roaccutan
« Vastaus #549 : 28.07.20 - klo:10:22 »
Taas tässä ketjussa :P

Vuosi sitten syödyn kuurin hyödyt loppuivat aika lyhyeen ja tänään aloitan uuden kuurin. Saan 100 tablettia eli alkuun syön Roaa joka päivä ja kun vaste on saatu niin siitä lähtien syön kolme tablettia viikossa. Syksy on ollut minulle ihon kannalta haasteellisin vuodenaika, nyt on taas ihan mukavaa, kun ihon ja päänahan rasvoittumista ei ole moneen kuukauteen.

Plussaa on myös se, että kuulun työnantajan sairauskassaan ja lääkekuuri ei käytännössä maksa minulle juuri yhtään :)
That’s the thing about life; It is fragile, precious and unpredictable and each day is a gift, not a given right.

Poissa jeba

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 138
Vs: Roaccutan
« Vastaus #550 : 22.11.20 - klo:11:50 »
Täällä pohdiskelen itse vielä uuden mahdollisuuden antamista tälle isotretinoiini-kuurille. Ei millään jaksaisi enää tuota kasvojen näppyilyä. Pari vuotta sitten olin tällä kuurilla, mutta jätin kesken kun silmät menivät siitä niin pahaksi. Mulla on siis muutenkin kuivahkot silmät, joka vaikeuttaa tätä kuurin syömistä. Tää on vähän horror, mutta pelästyin silloin viimeksi aikalailla kun yksi aamu heräsin ja en toisella silmällä nähnyt kunnolla. Ajattelin että joko näkö meni sen kuurin takia. Menin sitten melko pian silmälääkärille ja sain reseptillä vitaminoitua vaseliinipohjaista silmävoidetta (oftan a-pant), joka onneksi korjasikin asian suht nopeasti. Päädyimme silloin silmälääkärin kanssa siihen, että voisi olla parempi lopettaa isotretinoiini, ja niin lopetin.

Olen varmaan tässä lähiaikoina taas yhteydessä ihotautilääkäriin ja keskustelen näistä asioista ja vaihtoehdoista. Jos vielä isotretinoiinille lähden, niin pyydän varmasti kaveriksi tuota silmävoidetta, pitää kosteuden paljon paremmin silmissä kuin kevyet vesimäiset silmätipat.