Kirjoittaja Aihe: Roaccutan  (Luettu 159452 kertaa)

Maggie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #60 : 29.07.07 - klo:22:39 »
^Silloin kun varasin ajan ihotautilääkärille, naamaan oli tullut taas niitä samanlaisia näppyjä kuin ennen kuurin aloittamista. Näpyt kuitenkin hävisivät vähitellen ja kun sitten viimein menin lääkärille ja kerroin mikä tilanne on, lääkäri tyrkytti saman tien roaa. Nyt näppyjä ei ole ollenkaan, eli tuntuu siltä että ne näpyt mitä kuukausi sitten oli, johtui jostain tietystä asiasta, ruokavalion muutoksesta, auringonottamisesta tms. Ja nyt kun elämä on palannut ennalleen, näpytkin on hävinneet?

Mietin kuurin aloittamista todella pitkään ja hartaasti, koska tilanne ei ollut niin paha kuin ensimmäisellä kerralla. Muutama ihminen jonka kanssa asiasta puhuin sanoivat että pitäisi kuunnella vaan sitä lääkäriä, mutta kun tuntui että lääkäri ei kuunnellut sitten mua. :-\

Ja siksi en ole kuuria vielä lopettanut, koska pelkään että tilanne on tosiaan parin viikon päästä samanlainen. Olisi varmaan pitänyt odottaa siihen asti kun tilanne taas pahenee ennen kuin aloitin kuurin, mutta halusin kai vaan aloittaa mahdollisimman pian että pääsen siitä mahdollisimman pian eroonkin. Ja kun kuitenkin tuntuu siltä että vaiva ei ole hävinnyt kun aina silloin tällöin tulee muutama finni sinne tänne. Lääkärille en voi soittaa kun on kesälomalla ties kuinka kauan.
Ei tässä muuten mitään ongelmaa olisikaan, mutta kun ne sivuvaikutukset ahdistaa aika paljon muutenkin. Mun päätöshän se on eikä kukaan vieras voi sitä mulle jollain palstalla sanoa mitä kannattaa tehdä, mutta jos jollakin on vaikka ollut sama tilanne niin olisi mukava kuulla.

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #61 : 29.07.07 - klo:22:56 »
Minun mielestä on ihan normaalia ja sallittua että saa pähkäillä tälläisen kuurin aloittaessa. Onhan kyseessä pitkä kuuri joka tosiaan tuo mukanaan erilaisia sivuvaikutuksia (ei tosin niin pahoja etteikö näiden kanssa pystyisi elämään). Mutta olen myös sitä mieltä, että kun kuurin aloittaa pitää olla varma että kuurin aikoo syödä loppuun. Puolikkaita ja puolitehoisia kuureja on aivan turha syödä. Ymmärrän toki jos kuuri joudutaan lopettamaan jonkun vakavan sivuvaikutuksen takia.

Maggie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #62 : 30.07.07 - klo:10:21 »
Mutta olen myös sitä mieltä, että kun kuurin aloittaa pitää olla varma että kuurin aikoo syödä loppuun. Puolikkaita ja puolitehoisia kuureja on aivan turha syödä. Ymmärrän toki jos kuuri joudutaan lopettamaan jonkun vakavan sivuvaikutuksen takia.

Suunnittelin nyt lopettavani kuurin kun olen sitä vasta muutaman päivän syönyt ja aloittavani sitten uudestaan jos tilanne tosiaan palaa ennalleen. Sivuvaikutuksia rupeaa jo olemaan tarpeeksi, huulet halkeilee, iho tuntuu kuoriutuvan naamasta, niveliä särkee, silmät on kuivuneet yms. Eli en todellakaan halua syödä kuuria turhaan puolta vuotta. Lääkärin suostumuksella tietysti, jos saisi vaikka sen puhelimen päähän.

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #63 : 30.07.07 - klo:14:10 »
Eli en todellakaan halua syödä kuuria turhaan puolta vuotta. Lääkärin suostumuksella tietysti, jos saisi vaikka sen puhelimen päähän.

En usko että kuuri on turha, jos tosiaan syöt sitä sen puoli vuotta. Kyllä toisella kuurilla akne saadaan jo aika hyvin kuriin. :) Minulla kuivui myös silmät, siihen vaivaan sain apua Oftagel-silmägeelillä. Lääkärini kirjoitti minulle 120kpl kertakäyttöpipetti paketin puhelinreseptillä. Huulten kuivuminen on ehkä se ikävin sivuvaikutus, mutta siihenkin saa aika hyvin apua bepanthenilla, tai minulla toimi bepanthenia vieläkin paremmin eucerinin puikko-huulirasva, hintaa apteekissa 3€. Minulla auttoi ihon kiristämiseen ocm, eli öljypuhdistus. Siitäkin on erillinen aihe, kannattaa tsekata. :)

Kannattaa punnita hyötyjä ja haittoja. Onko akne suurempi vaiva kun mahdolliset sivuvaikutukset? Minä itse sillon aikoinaan olisin kestänyt vaikka mitä että saisin pois aknen.
« Viimeksi muokattu: 30.07.07 - klo:14:12 kirjoittanut Tukkis »

Maggie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #64 : 30.07.07 - klo:18:50 »
^En pelkääkään että se ei auttaisi, vaan luulen että kuuri on tarpeeton. Eli sillä tavalla turha. Enkä halua siksi kärsiä sivuvaikutuksista turhaan. Iho alkoi taas tulemaan parempaan kuntoon ennen kuurin aloittamista ja oli jo kuurin toisena päivänä sileä ja hyväkuntoinen, joten nyt mietityttää pysyisikö iho kunnossa ilmankin kuuria. Ensimmäisen kuurin aikana en välittänyt niin paljon sivuvaikutuksista, tärkeintä oli vain että pääsin niistä inhottavista ja kipeistä näppylöistä eroon.

En nyt siis tiedä pysyisikö iho kunnossa ilman kuuriakin, eli ehkä se muutama viikkoa kestänyt huonompi kausi oli vain jokin tilapäinen juttu. No, joka tapauksessa jätin lääkärille soittopyynnön, vastailee parin päivän päästä ja kyselen sitten hänen mielipidettään. Jos vaikka saisin tällä kertaa asioihin selvyyden kunnolla eli saisin kysyttyä ne mieltä painavat asiat.

En periaatteesta haluaisi syödä mitään lääkettä päivääkään turhaan, on vähän sellasta lääkekammoa muutenkin. :-\ Vaikka tiedän että enemmän niistä lääkkeistä on hyötyä kuin haittaa ja moni saa niistä hirmuisesti apua, mutta isotretinoiinin vahvuista lääkettä en haluaisi turhaan nappailla.
« Viimeksi muokattu: 30.07.07 - klo:18:51 kirjoittanut Maggie »

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #65 : 31.07.07 - klo:11:54 »
Saanko udella, mikä on sinun käsitys 'hyväkuntoisesta ihosta'?  :)

Miten nopeasti te olette ylensä joutuneet syömään toisen roaccutan kuurinne? Miten nopeasti finnit palaavat? Minulla on tällä hetkellä otsassa kaksi finniä ja poskessa on yksi isonalainen finni, onneksi aika pieni. Roakuuri loppui 2kk sitten.  Ok, ei kolme näppylää ole paljon, varsinkaan verrattuna siihen miltä naama on joskus näyttänyt mutta kauhea pelko vaan että finnit tulee takaisin. Olen kyllä valmis syömään toisenkin kuurin jos iho menee huonoon kuntoon!  :'(


Poissa Helleka

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 902
Vs: Roaccutan
« Vastaus #66 : 31.07.07 - klo:12:53 »
Eka Roaccutan-kuuri tuli syötyä joskus 14-vuotiaana, ja toisen söin sitten vähän päälle parikymppisenä. Molemmista on siis jo aikaa ja sen jälkeen iho onkin pysynyt ihan hyvänä. Ketään ei mun maksa-arvoni kiinnostaneet silloin aikanaan. Raskaustestissä piti vain käydä - jonka prosessoikin sitten yllättäen parhaan kaverini äiti.  ::)  Siinä olikin sitten selittelemistä, kun kaverilta alettiin kyselemään kautta rantain, että mitä se sun ystäväsi oikein touhuaa.

Näistä molemmista kuureista on tosiaan kulunut monta vuotta, eikä mitään pysyviä sivuvaikutuksia tullut. Iho kuivui ja hiuksia lähti, mutta kasvoivat sittemmin takaisin. Maksa voi hyvin.
"I think I am, therefore, I am. I think."

Maggie

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #67 : 01.08.07 - klo:09:22 »
Saanko udella, mikä on sinun käsitys 'hyväkuntoisesta ihosta'?  :)

Ihossa ei tunnu olevan sellaisia kipeitä patteja ja se on tasaisen värinen vanhoja arpia lukuunottamatta. Ihan tavallisia finnejäkään ei nyt juuri ole. Eli iho tuntuu ja näyttää rauhalliselta.

Puhuin aamulla lääkärin kanssa puhelimessa kahden minuutin puhelun, oli sitä mieltä että jos finnejä on kerran ruvennut ensimmäisen kuurin jälkeen tulemaan lisää, tulee niitä myös jatkossa. Ja jos iho pysyy hyvänä koko kuurin ajan, ei tarvitse syödä kun neljän kuukauden kuuri. Eli pääsisin lääkkeestä eroon vielä tän vuoden puolella. :) Rauhoitti kovasti oloa, eli lääkäri oli selvästi sitä mieltä että kuuri ei ole turha vaikka iho nyt olisikin taas rauhoittunut.

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #68 : 01.08.07 - klo:12:33 »
^Tuo tarkottaisis sitten myös sitä, että kun minulla on nyt muutamia finnejä tullut lähipävinä, niin niitä sitten tulee lisää. Arvasin.  >:( Tarkkailen tilannetta jonkun viikon, mutta luulen että joudun itse syömään toisen kuurin. Huoh.  :-\

Mutta hyvä kuitenkin että lääkäri on sitä mieltä että kuuri ei ole turha. Jatkat siis kuuria?

Poissa Bambi

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 845
 • You forgot the briefcase!!!
Vs: Roaccutan
« Vastaus #69 : 01.08.07 - klo:13:08 »
Miten nopeasti te olette ylensä joutuneet syömään toisen roaccutan kuurinne? Miten nopeasti finnit palaavat? Minulla on tällä hetkellä otsassa kaksi finniä ja poskessa on yksi isonalainen finni, onneksi aika pieni. Roakuuri loppui 2kk sitten.  Ok, ei kolme näppylää ole paljon, varsinkaan verrattuna siihen miltä naama on joskus näyttänyt mutta kauhea pelko vaan että finnit tulee takaisin. Olen kyllä valmis syömään toisenkin kuurin jos iho menee huonoon kuntoon!  :'(

Mulla ei Roa kuurin aikana tullut missään vaiheessa ihon pahenemisvaihetta. Lienee tämäkin yksilöllistä, mutta oma ihoni alkoi roa kuurin jälkeen vasta 2:n vuoden jälkeen oireilemaan uudestaan. En kuitenkaan uusinut Roa kuuria, vaan nykyään mulle riittää kun E-pillerit vaihdettiin vähähormonisiin Yasminelleihin (näillä voi myös olla ihoa parantava vaikutus) ja skinoren. Nämä kun alotin tossa Joulun aikoihin, niin iho-ongelmia ei ole enää ollut. Paitsi satunnaisia pikkufinnejä välillä, jotka ovat nopeasti taas lähteneet pois. Ennen tätä mulla oli siis sellasia kipeitä paisefinnejä, mitkä pahenivat järkyttäviksi ennen menkkoja, eivätkä oikeastaan koskaan puhjenneet vaan jäivät kipeiksi paiseiksi ihon alle.

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #70 : 01.08.07 - klo:14:35 »
Juuri noita paiseita minullakin oli ennen roa-kuuria. Yksi pieni paise oli poskessani viikonloppuna, mutta katosi onneksi aika nopeasti. E-pillerit eivät sovi minulle, muuten olisin voinut niitä kokeilla. Hormonaalinen ehkäisy ei sovi minulle lainkaan.  :-\ No, täytyy tarkkailla tilannetta. Sitten kun iho on siinä kunnossa että naamassa on jatkuvasti useampia finnejä tahdon ehdottomasti uuden roan. Jos finnejä tulee sillontällön se ei ole vaarallista, voi johtua vaikka hormooneista.

Poissa Sandaali

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 449
Vs: Roaccutan
« Vastaus #71 : 02.08.07 - klo:21:54 »
Olen syönyt nyt puoli vuotta Roaa, tai siis ensin Ratiopharmia ja nyt Alternovaa. Nyt kun syön tämän satsin ja sitten vielä yhden 60 kapselin satsin niin kuuri loppuu, ja laskin että sitten kuuri on kestänyt tasan 8 kk. Luulisi riittävän...

Onneksi ei ole tullut ihmeempiä sivuvaikutuksia kuin lähinnä se huulten kuivuminen, ja välillä meni käsivarsien iho tosi kuivaksi mutta rasvaamallahan siitä selvisi. Silmät on myös välillä tuntuneet kuivilta, mutta silmätipoilla sekin on korjaantunut. Sitä ihmettelen kun naaman iho ei ole kuivunut yhtään liikaa. Nyt en ole laittanut lainkaan yöksi rasvaa naamaan kun iho ei ole yhtään kiristänyt vaan on ollut ihan normaalin tuntuinen iltapesun jälkeen. Toi on aikas ihmeellistä, koska ennen kuuria ihoa kiristi aina mielettömästi pesun jälkeen! Tuskin siitä rasvaamisen vähentämisestä mitään haittaakaan voi olla, ajattelin että jospa ihon normaali kosteustasapaino tykkää hyvää kun ei vain tavan vuoksi iske rasvaa naamaan vaikkei tarvitsisikaan.
Onko kellään muulla ollut tälläistä? Tuntuu että kaikilla vain iho kuivuu mielettömästi, mulla siitä on tullut ihan vain "normaali".

Lilly Missy

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #72 : 03.08.07 - klo:10:10 »
Auttaako roa hormonifinneihin? Kun mulla on outo iho... Oikeastaa kuiva/hilseilee helposti, mutta leukaperissä on pientä paiseen alkua odottelemassa jonkin verran :-\ Ja tasaiseen tahtiin niitä sieltä pintaan nousee, jatkuvasti on yksi finni ainakin kummallakin puolella leukaa. Pientähän tää on verrattuna viime kevääseen, mutta samoin se silloinkin alkoi... Nyt jännään koko ajan, että koska tilanne karkaa totaalisesti. Diane novaa on syönyt nyt taas, oisinkohan 6kk(välillä sitä halvempaa), alkuun parani iho nopeasti, mutta nyt jumittaa tässä tilassa. Kohta alkaa taas koulukin ja stressi :-X

Poissa hubbabubba

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2713
Vs: Roaccutan
« Vastaus #73 : 03.08.07 - klo:13:01 »
^Tarkoitatko sellaisia isoja, kipeitä, ihonalaisia finnejä jotka ei koskaan nouse pintaan niin että sitä voisi puristaa? Kyllä roaccutan auttaa niihin. Mutta jos sinulla on niitä naamassa pari hassua en usko että sinulle kirjoitetaan roa-kuuria.

Lilly Missy

 • Vieras
Vs: Roaccutan
« Vastaus #74 : 03.08.07 - klo:22:45 »
^Jep, juurikin noita tarkoitan(paitsi, että mä yritän niitä aina puristella--> ne on entistäkin kipeempiä ja isompia >:(). Noiden lisäksi mulla on semmoista pientä näppylää ihon alla, joita nousee pintaan välillä. Puristamalla noistakaan ei kyllä oikeastaan mitään tule ???