Kirjoittaja Aihe: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset  (Luettu 1279480 kertaa)

Poissa Sinimusta

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1653
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1200 : 26.10.13 - klo:15:30 »
Yritin värjätä mahongilla, mutta mustathan näistä tuli  >:( Värjäsin Cutrinin kevytvärillä, sävy oli 4.5. Ei mitään hajua mitä nyt teen, kun tuntu, että mikään väri ei onnistu. Tekisi niin mieli hakea värinpoisto ja iskeä kirkkaampi mahonki.

EDIT: Kävin sen värinpiston ja olian mahongin. Tukka jäi hieman liian vaaleaksi nyt (paremp näin päin...) ja mahonkia olisi voinut olla enemmän. Laimensin kehitettä paljon, joten siinä varmaan syy.
« Viimeksi muokattu: 27.10.13 - klo:06:54 kirjoittanut Sinimusta »

ELAU

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1201 : 31.10.13 - klo:22:27 »
Syntymävärini on maantienharmaa. Kolme vuotta sitten värjäsin hiukseni tummanruskeiksi. Tänä kesänä aloin tekemään värinpoistoja, jotta saisin uudestaan vaaleat hiukset. No, vielä pari tuntia sitten minulla oli sellaiset melko platinat hiukset rumalla keltaisella vivahteella. Halusin jotain luonnollista väriä ja laitoin päähän kaksi purkkia Syoss Oleo Intense 7-10 Natural Blond väriä ja tulos on hyvintummanvaaleavihreä. Olen tässä penkonut nettiä läpi ja törmännyt eri vinkkeihin kuinka saada vihreys pois. On ehdotettu ketsuppia ja sitruunaa... Haluan jotain pysyvää muutosta hiuksiini! Auttaisiko kevytsävyte, kevytväri tai suoraväri mitään (ja olisiko mitä merkkiä ja väriä)? Ja btw, värjäysteni ansiosta latvani ovat aika kuivat ja haaroittuneet, muuten hiukseni ovat melko hyvässä kunnossa öljyjen yms. hoitojen ansiosta.

Toinen kysymys liittyen samaan aiheeseen: voiko kevytvärin tai suoravärin päälle laittaa raitoja? Tarttuuko/Näkyykö vaaleat raidat silloin? Haluaisin nimittäin laittaa myös vaaleita raitoja sekä saada vihreän sävyn pois hiuksista.
« Viimeksi muokattu: 31.10.13 - klo:22:50 kirjoittanut ELAU »

Poissa Kristiina

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1254
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1202 : 01.11.13 - klo:10:58 »
^Noin käy, kun laittaa kylmään pohjaan usean asteen tummemman kylmän värin. Hiuksissasi ei ole nyt punapigmenttiä, joten tulos on vihreä. Vihreän vastaväri on punainen, eli sinun pitää laittaa hiuksiisi punaista väriä oleva hiusväri. Riittää, kun se on punertava. Esim. suklaanruskea tai lämmin kupari. En usko, että ketsupista ja putsareista on nyt hyötyä, koska hiuksesi ovat vihreät. Reilusti punaista vaan. Kevytväri riittää. Casting Creme Gloss on kevytväri marketista.

Voi laittaa raitoja, ja kyllä ne näkyvät.
« Viimeksi muokattu: 01.11.13 - klo:11:01 kirjoittanut Angelie »

ELAU

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1203 : 01.11.13 - klo:11:17 »
Kiitos paljon Angelie! Ehkä tämä tästä suttaantuu kunhan pääsen kauppaan :D

Poissa Kristiina

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1254
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1204 : 01.11.13 - klo:19:25 »
Kiitos paljon Angelie! Ehkä tämä tästä suttaantuu kunhan pääsen kauppaan :D

Olehyvä! Kyllähän se saattaa harmittaa, että joutuu nyt laittamaan punaista väriä. Esim. Casting Creme Gloss 535 on hyvä tähän vihertävyyteen. Olet kuitenkin tavoitellut luonnollista, kylmää sävyä.. mutta usko pois, se lämpöinen sävy auttaa ja on paljon luonnollisempi kuin vihertävä :) Itsekin olen saman viherrys virheen tehnyt joskus useastikin.
« Viimeksi muokattu: 01.11.13 - klo:19:27 kirjoittanut Angelie »

ELAU

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1205 : 01.11.13 - klo:21:11 »
Ääh en millään uskalla värjää tolla värillä. Haen nimittäin tällasta väriä http://static.iltalehti.fi/viihde/rantasabina9_2006TL_503_vi.jpg ja eikö toi 535 tee hiuksista paljon tummemmat ja punertavat? :o Värjäsin äskettäin hiukset Stockmannin asiantuntijan mukaan Wella color touch 9/01 värillä ja sen päälle laitoin vielä KC Color Mask Silverin päähän. No, kyllä sitä vihreyttä vähän lähti mutta hiusjuureen jäi keltaisuutta. Argh! Hiukset on täl hetkel enemmänki vaaleenruskeet eikä tummanvaaleet ja sävy on myös hieman harmahtava ainakin pituuksista. Ajattelin iskee huomenna raidat jos se tois yhtään luonnollisuutta tähän päähän. Kamala pelko etten saa mitään väriä aikaseksi. Tuntuu, että joutuu joka päivä pesemään ja värjäämään/vaalentamaan hiukset uudestaan ja uudestaan. Kohta pitää varmaan vetää kaljuksi, jotta saa kaiken ihan alkutekijöihin 0_0

Yks kysymys vielä vaan kaivertelee, että tarttuuko väri paremmin jos hiuksissa ei ole hoitoainetta? Oon jostain muistaakseni lukenut, että hiukset kannattaa olla pesty vaan shampoolla tai syvähoitavalla shampoolla.
« Viimeksi muokattu: 02.11.13 - klo:09:49 kirjoittanut ELAU »

Poissa Hermione

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1321
 • "I´m sure we´ll all be great friends."
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1206 : 02.11.13 - klo:10:10 »
^ En kyllä suosittele värjäämään 535:lla. Casting creme glosseilla saattaa vaalennettuun tukkaan tehdä tosi tummaa jälkeä. Onhan tossa Sabinan tukassa jonkin verran hopeaa, joten raidoilla vaalentaminen voisi olla paras vaihtoehto, ja sitten hopeashampoolla keltaisuutta pois. Muutenkin suosittelen vihreyden taittamiseen vaalennetusta tukasta ennemmin sävytteitä, esim color maskia, kuin kevytvärejä. Poly colorilla ja creme glossilla on molemmilla taipumusta tulla tosi tummaksi. Tosin kestokin on sitten kestovärin luokkaa.

Edit. Sävytyksessä hiuksen kannattaa olla mahdollisimman puhdas, koska väri tarttuu hiuksen pintaan. Hapete ymmärtääkseni avaa hiuksen joka tapauksessa, joten hoitiksilla ei ole niin väliä. Päin vastoin likainen hiuspohja ja hoitiksella hoidetut hiukset ovat paremmin suojassa hapetteen vaikutuksilta. Kannattaa tutustua ennen vaalennusta vaalennustopiikissa esiintyneeseen esiöljyämiseen :)
« Viimeksi muokattu: 02.11.13 - klo:10:17 kirjoittanut Hermione »
Hiukset keskiruskeat, luonnontaipuisat, 2b/cMii, tarkempaa esittelyä ja kuvia täällä.

Poissa Kristiina

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1254
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1207 : 02.11.13 - klo:10:28 »
Casting Creme Gloss 535 on punertava, mutta ruskea ainakin omissa hiuksissani. Jos haluat sen vaalean pitää niin älä tätä ota! :) Sävytyksetkin käy maskeilla, mutta jos hius on oikeasti kovin vihertävä niin ei tiedä pureeko se. Ite en jaksanut alkaa säätämään enää, vaan otin suosiolla tummemman ja punaisemman kevytvärin, koska oma vihreys oli sitä luokkaa että paistoi vaan läpi ja joka kert. hiukset kun pesi, vihreys tuli esiin.

Mutta tsemppiä, lue täältä lisää ja toivottavasti ongelma häviää!

Tipi

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1208 : 18.11.13 - klo:08:44 »
Heips! Mustaksi värjättyihin hiuksiini tehtiin tässä syksyn aikana kaksi kertaa värinpoisto kampaajalla. Latvoista jäi tietysti oranssit ja juuresta noin 5 cm platinaa. Päälle laitettiin kyllä väri mutta se olikin sitten niin vaalea ettei muuttanut tilannetta mihinkään suuntaan. Lisäksi hiuksiini nyrhittiin aivan järkyttävän ruma leikkaus jonka kanssa on nyt vaan elettävä.

Nyt on sitten rahat ja usko kampaajan apuun mennyt ja tilanne olisi korjattava itse. Haluan värin joka olisi mahdollisimman lähellä omaa koska olen aikeissa palata kokonaan naturelliin väriini. Juuresta on puskenut sentin verran maantienharmaata (ehkä 7 tasoa). Olen laittanut hiuksiin Wella color fresh suoraväriä 8/03 jotta saisin punapigmenttiä hiukseen. Kaapissa odottaa Poly Color 15 keskivaalea.

Kysymykseni on: laitanko tuon Poly Colorin vaan vaalennettuun osaan ja yritän vältellä juurikasvuani vai myös juureen? Jos laitan juureenkin niin onko minulla sitten myöhemmin tuon juurikasvun levyinen raita ympäri pään? Mietin myös kuinka suuri riski on saada vihertävät hiukset? 

Poissa bubbs

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1510
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1209 : 21.11.13 - klo:03:02 »
Hei, kaino avunpyyntöni hiusten sävyn viilaamisessa. En nyt ihan tiedä, mihin ketjuun kysymykseni kuuluisi, mutta kokeillaanpa vaikka tästä.

Olen käynyt pitkää taistelua saadakseni hiusvärini mahdollisimman lähelle omaa sävyäni, jotta voisin ilman kasvurajoja siirtyä vähitellen takaisin luonnolliseen. Nyt ollaan tilanteessa, jossa ollaan hyvin lähellä – lähes oikeassa sävyssä, joskin nyanssin liian lämpimässä sellaisessa. Kuontalo on värjätty 8.0-värillä, ja tovin aikaa värjäyksen jälkeen tulos oli liian tumma, mutta sopivan neutraali. Väri haalistui pian sopivan vaaleaksi, johonkin 8. ja 9. asteiden välille, mutta vanhojen värinpoistojen jäljiltä esiin puskenut lämpö nousi samalla pintaan. Olen yrittänyt taittaa lämpöä pois käyttämällä hopeashampoita, olen sekoittanut hoitoaineeseen hopeista suoraväriä ja käyttänyt Goldwellin Soft Colour –vaahtoa sävyä viilatakseni, mutta värini taitaa olla hienosäädölle liian tumma, eroa ei juuri ilmene.

Viimeisimmällä värjäyskerralla en värjännyt tyveä, ja omanväristä, käsittelemätöntä hiusta on näkyvissä arviolta 7cm. En haluaisi lyödä uutta 8-asteista päälle (ainuttakaan 8.1 sävyä en muuten kaupasta löytynyt, kun värihankintaa olin tekemässä – onkohan jollain sarjalla sellaista markkinoilla nyt ylipäänsä?), ettei väri mene taas liian tummaksi. Uskallanko värjätä koko kuontaloni esim. jollakin 9.1 värillä sävyn taittotarkoituksessa, ilman pelkoa siitä, että omaani kenties hivenen vaaleampi sävy vaalentaisi tyven neitsythiuksen? Viimeksi sain kelvollisesti jätettyä tyven värjäämättä, mutta nyt, kun värirajaa ei enää näe, toimenpide haastavoituu aika tavalla. Osaisiko joku vinkata markettiväreistä hivenen normaalia vaaleamman kasiasteisen, tai tummemman ysiasteisen viileän sävyn? Värikartoissa ja purkeissa tuntuu olevan huimaa vaihtelua. Onko jollain muita ideoita, mikä tässä viilentymispyrkimyksessä auttaisi?

Poissa ZEN

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 492
 • kaappikemisti
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1210 : 22.11.13 - klo:10:23 »
^Minkä tyyppisiä hopeatuotteita olet käyttänyt? Monet on tarkoitettu ihan platinanvaaleille hiuksille, ja ovat siksi tehoiltaan hyvin mitäänsanomattomia. Ihan kunnon violetti/sinisiä mönjiä kaivataan, jos 8-asteista hiusta taitellaan. Esim. Fudgen hopeashampoo on tujua tavaraa, tosin sitäkin kannattaa pitää hiuksissa ainakin muutaman minuutin jos pohja on selvästi keltainen.

En ehkä suosittelisi laittamaan mitään 9.1 tasoista väriä, neitsythius nimittäin vaalenee paljon helpommin kuin värjätty, ja saatat saada vaalean poikittaisraidan juurikasvun ja värjätyn latvuston välille.
Cogito ergo doleo.

ELAU

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1211 : 22.11.13 - klo:16:21 »
Hairlekiinin myyjä suositteli mulle keltaisuuden taittamiisen Goldwellin Soft Color vaahtosävytettä 10BS. Se onkin toiminut aika hyvin, mutta mietin, että mikskä toi luokitellaan? Suoraväri? Sävyte? Haluaisin vain tietää, että onko toi nyt sellasta jytyä kamaa mikä voi tarttua hiukseen niin ettei se välttämättä kovin helpolla lähde pois...
« Viimeksi muokattu: 26.11.13 - klo:15:00 kirjoittanut ELAU »

Poissa Kathy

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 848
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1212 : 22.11.13 - klo:20:11 »
^Suoraväriksi luokitellaan, jos vetää vihertäväksi tms. niin lähtee kyllä ainakin omasta vaalennetusta tukastani muutamassa pesussa. Ei siis jumahda samalla tavalla kuin joku punainen suoraväri.
1aMii, punapää
Herkästi näppyilevä pintakuiva sekaiho (sinkkitabut rulaa)

Poissa bubbs

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1510
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1213 : 23.11.13 - klo:21:48 »
^Minkä tyyppisiä hopeatuotteita olet käyttänyt? --

Monenlaisia eri tuotteita, en kyllä tuota Fudgea. Nyt foorumia kahlattuani keksin kokeilla, jos Elumenin AB@9-sävystä (ash beige) olisi ratkaisuksi. Sillä kun ei ainakaan pitäisi tyvi vaaleta, ja ysiasteinen ei ehkä ihan harmaaksi kuitenkaan vedä, toivottavasti. Jos ei väri parane, niin Elumenin tarjoamat lisäedut kuulostivat niin ikään testaamisen arvoisilta, purkki on jo postissa ja jännityksellä odotan :)

Mirkku

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #1214 : 25.11.13 - klo:08:30 »
8-7,5 -vaalean tukan ongelma; liian tumma blondien keltaisuuden taittoon oleville väreille/tuotteille.....
Mulla on blondattu ja raidotettu 8-7,5 tummuinen tukka, joka on liian kultainen/keltainen mun todella vaaleaan ja herkästi punottavaan ihoon nähden.
 
Hopeashamppoosta ei ole ollu juuri apua ja Godwell soft colour 10BS on liian vaalea tehdäkseen mitään...
Kaupasta ei löydy helmiäissävyjä (8.2 sävyjä) 8 tummuudella, kaikki on tuhkaa (.1 tai 0.1) ja neutraalia (pelkään et noi vetää vihreeks!) tai sitten sitä kultaa, jota en todellakaan halua lisää!!

No, kouraan sitten sattu kaupasta Biozellin intensiivisävyte Hiekan vaalea.
Tän pitäis siis olla lämpimähkö vaalea eli ei N-sävy, tuhka eikä kultakaan, ainakin tämmöisen mielikuvan sain Biozellin sivuilta. Voisko tää siis olla se kaipaamani Beige (B-sävy tai .2-sävy)...??  ???
Onko jollain kokemusta tuosta Hiekan vaaleasta, et mihin se oikeesti taittaa esim. ihan vaalealla pohjalla..?

Semmosen vaalennus/värjäys -projektin oon jo tehny tän tukan kanssa et en todellakaan haluais enää korjailla/värjäillä tätä kauheesti ku kunto on jo aika hamppu ja päänahka on ihan död.  :(