Kirjoittaja Aihe: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset  (Luettu 1276759 kertaa)

Poissa Belle

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2369
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #30 : 12.05.06 - klo:20:32 »
Ishamael, mitäs veikkailet kuinka 9.4 reagoisi tähän? Olisiko kupari hyvä häivyttämään tätä harmautta vai voiko lopputulos olla vihertävä tai jotain muuta vielä järkyttävämpää?

Oli yhdessä halpistavaratalossa tuota Visionin väriä poistohintaan 3e. Värikartassa näytti aika paljon siltä, mitä tavoittelen. Toki tämä olisi vähäsen vaaleampi kuin tuo mielellään tavoittelemani 8 (olisi lähellä omaa tummuusastetta ja juurikasvu ei niin silmiinpistävä). Taittosävystäkö johtunee, ettei ollut lainkaan niin vaalea kuin muut 9-asteiset sävyt.

Miracle, täällähän on aiemmin ollut juttua siitä, että värit on uusiutuneet ja tulos ei ole ollut enää yhtä hyvä kuin ennen. Olisiko Poly Blondessakin koostumus muuttunut. Kannattaa kokeilla tosiaan muita merkkejä, jos löytyisi joku muu hyvä vaalentava.

Poissa Ishamael

 • Parturi-Kampaaja
 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 622
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #31 : 13.05.06 - klo:17:32 »
Nyt alkaa mennä jo villien veikkauksien puolelle  ;D Se on kyllä muuten jännä miten taittosävyatä riippuen saman vaaleusasteen väri voi näytää paljon tummemmalta/vaaleammalta kuin toinen.
Kuparinenhan tuo on, mutta jos ei kuparisuus ei haittaa niin sittenhän se on ihan ok, ja kyllähän se kuparisuus kulahtaa aika nopeasti kuitenkin, kun on käsitelty hiuskin.
Oranssipohjainenhan se on, eli en usko että ihan heti on vihertävän/harmahtavan vaaraa.
MUlla on tuolla itseasissa kaapissa parastakin aikaa väri jonka numerointi on 8.41 "kuparinen hunaja."

Eli on tuossakin yhdistetty kuparia ja tuhkaa, tuhka ilmeisesti vähän neutralisoi ja pehmentää sitä kuparisuutta.

Ja jos sulla on harmahtavaa vivahdetta jo valmiiksi hiuksissa ja laitat siihen kuparia, eikös siitä tule silloin se 9.41  tai jotakin niillämain?  ;)

Tee ihmeessä ensin testitupsu, ja katso minkälainen väristä tulee ja laita infoa.
Dark nights, silvery moon in the frozen sky.
Black cape over the world where nobody waits the dawn, thats where i live.
-Ishamael, betraitor of hope-

Poissa Belle

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2369
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #32 : 13.05.06 - klo:18:26 »
9.41 kuulostaa kohtuulliselta kompromissilta  ;D. Eipä menisi ainakaan liian oranssiksi kun on tuota tunkkaista väriä hitunen pohjalla. Onneksi on haalistunut taas vähän lisää, kun olen pessyt.Täytynee testata tuota ja raportoida täällä, ainakin tulisi halvaksi. Tosin nyt en viitsi kestoväriä lätkiä vähään aikaan päähän, kun ei tuosta 8.31-värjäyksestä ole kauaa aikaa. Kunhan juurikasvu alkaa pilkottaa, niin sitten pitää koklata.

Jännää kyllä, miten se värikartan tupsu näytti yhtä tummalta kuin tämä 8. Aikaisemmin olen vaalentanut mm. Nutrissen 9.3 ja 9.0 väreillä ja ovat kyllä ihan perusblondi-kamaa, paljon vaaleampia kuin tuo Vision.

Kristiina

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #33 : 22.06.06 - klo:20:52 »
Heips!

Minulla on jotain "tummuuspigmenttiä" hiuksissani varmaan yliannos, kun esim. Polycolorin tummanvaalealla kestovärillä hiuksistani tulee todella tummanruskeat. Jos pidän koko vaikutusajan, on hiuksissani jopa mustanruskeaa, vaikka kestoväri on siis tummanvaalea ja oma hiustenväri on vaaleanruskea, sellainen vähän auringossa punertava.

Pidän omasta väristäni, mutta en noista harmaista hiuksista, joita on jo ohimot täynnä ja koko päässä siellä täällä.

Mitä tapahtuu, jos värjäänkin jollain kirkkaan vaalealla, vaikka Natural & Easy:n kestovärillä nro 530, joka on selvästi omia hiuksiani vaaleampi? Onhan kyllä se tummanvaaleakin hiuksiani vaaleampi ja tummaa vain tulee, outo juttu..

Tuleeko hiuksistani sitten oranssit?

Sisältääkö vaaleat kestovärit aina värinpoiston?

Uskaltaisinko sekoittaa tummanvaaleaa ja kirkkaan vaalea keskenään? Missähän suhteessa sekoitus?

Sellainen pähkinänruskea väri on minusta kaunis ja sitä moni sävypaketti lupaa, mutta ei kyllä kohdallani koskaan toteudu, jos pitää väriä niin kauan, että ne harmaat peittyy. Parin kolmen pesun jälkeen ne harmaat sitten näkyy ja oikein hyvin, kun muuten hiukset ovat niin tummat.

Mitä neuvoksi tähän tilanteeseen? :-\  Lämpimät kiitokset vastauksista:)

väritys tekstistä poistettu
« Viimeksi muokattu: 09.04.07 - klo:21:28 kirjoittanut Realicer »

Lilly Missy

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #34 : 23.06.06 - klo:09:41 »
Mä oon ymmärtänyt kyllä aina, että esipigmentointi tehdään punertavalla sävyllä. Muuten ruskeista sävyistä tulee vihertäviä.

Poissa deko

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3337
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #35 : 23.06.06 - klo:11:19 »
Kristiina:

Lopullinen väritulos riippuu hiuslaadusta ja hiuksen kunnosta todella paljon. Jos sinä saat PC tummanvaalealla tosi tumman lopputuloksen niin hiuksesi on todennäköisesti joko paljolla käsittelyllä hapertunut tai muuten kuivan laatuinen eli avoin hius imaisee sitä väriä enemmän kuin valmistaja arvioi. Itse saan PC15:lla (luottoväri) tasan tarkasti 1-2 asteen tummennnoksen, ei mitään mustaa. Mutta eipä se tosiaankaan vaalenna tippaakaan, eli oma pohjaväri vaikuttaa paljon lopputulokseen.

Oletko muita kevytvärejä kokeillut? Vaaleita ruskeita (eli tummia blondeja) löytyy muistaakseni Castingilta ja Country Colorsilta ja olikos Vital:kin kevytväri. Kestoista neutraalit vaaleat löytyy natural&easysta ja exellencesta, preferencesta kullanvaalea 8.3 on melko hyvä jos pohjassa on punaa. Ota väriä valitessasi selvästi tavoitetta vaaleampi väri kun nyt tiedät että hiuksesi tapaavat tulla pakettien arvioita tummemmiksi eli jos hiusvärisi on tummuusastetta 7 niin valitse kaupassa 8 tai jopa 9.
this too shall pass.

Kristiina

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #36 : 02.07.06 - klo:13:25 »
:) Kiitos kaikille vastauksista. En tiedä rohkenenko kokeilla väriä, joka on esim. polycolorin nroa 15 (tummanvaalea tai keskivaalea) vaaleampi, jos riskinä on se oranssi, sillä ei tunnu minulle se väri sopivan.

Oletteko sekoitelleet värejä keskenään? Millaisella tuloksella?

Kiitokset ja mukavaa kesäpäivän jatkoa!

Poissa kirmeli

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 188
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #37 : 04.07.06 - klo:09:53 »
Millä värillä saisin tukkaani sellaisen pähkinän/suklaanruskean tuloksen ??
Värjäisin siis itse,enkä haluaisi käyttää markettivärejä.
Enkä myöskään mitään kestoväriä vaan mahdollisimman hellävaraista.

Poissa maxfactor

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 179
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #38 : 05.07.06 - klo:16:38 »
Wellan color touch sarjasta löytyy ainakin kivoja sävyjä, joten suosittelisin sitä.

Kristiina

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #39 : 26.07.06 - klo:10:58 »
Heips!

Tyttäreni keltaiset hiukset parin sentin tummanvaalealla juurikasvulla pitäisi nyt saada tasaisen tummanruskeaksi!

Mitenhän pitäisi menetellä, että kestoväri (Natural&Easy) tuottaisi parhaan tuloksen. Kannattaako pitää koko vaikutusaika?

Tarttuuko yleensä kestovärit napakasti vaalennettuihin hiuksiin? Mietityttää tuo terve juurikasvuosuus, eli laitanko siihen aineen ihan samaksi ajaksi?

Lämpimät kiitokset kaikille vastaajille!!!

Hei taas!

Tytär ei jaksanut enää odotella ja laitoimme kirkkaanruskean värin hänen hiuksiinsa puoleksi tunniksi. Aiemmin saman värinnumeron purkki on värjännyt omat vaalean ruskeat hiukseni lähes mustiksi alle vartissa, joten ajattelimme, että ehkäpä 30 minuuttia keltaisiin hiuksiin saisi aikaan kunnon ruskean, mutta tulospa tyttären hiuksissa jäi tosi laimeaksi, eli oma tummanvaalea juurikasvu on edelleen tummempi kuin värjäystulos.

Nyt mietimme mitä tehdä, että saisimme sen tummahkon ruskean aikaiseksi. Kuinka pian voisi laittaa Poly Colorin värin??? Mitä väriä suosittelette???

Peittääkö suoravärit ollenkaan??? Kuinka pian suoravärin uskaltaisi laittaa??? Mitä ihmettä nyt kannattaisi tehdä???

Hurjasti kiitoksia kaikille vastanneille!!! :)

/ Yhdistin viestit.
- Henriikka
« Viimeksi muokattu: 26.07.06 - klo:17:08 kirjoittanut Henriikka »

Poissa Henriikka

 • Yleisvalvoja
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2278
 • Peace, a fragile lover, left us fantasising war
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #40 : 26.07.06 - klo:13:40 »
Yleensä vaalennetut hiukset, jos ovat vähänkin huonossa kunnossa, eivät ota kestoväriä niin hyvin vastaan kuin terve juuri. Eli tulos saattaa jäädä vaaleammaksi tai sitten haalistua nopeammin, väri ei vaan pysy.

Vaalennettuihin hiuksiin toimii yleensä paremmin suoravärit ( tai siis ne saattavat jopa jämähtää ). Poly Color periaatteessa on kestoväri ( 3% hapete muistaakseni ).
Tukan kunnostahan tuo uudelleen värjäys riippuu. Mikäli ei tunnu kärsineen, niin mielestäni voisi laittaa melkein hetikin, etenkin kun kyseessä on tummennus eikä vaalennus, joka on aina rasittavampaa hiuksille.

Itse suosittelisin teille suoraväriä, sitä voisi laittaa samantien vaikka. :) Luulisi, että se voisi vähän tilannetta tasoittaa. Suoravärihän ei periaatteessa rasita hiusta ( mitä nyt sen verran, kun sitä väriä levitetään ja pestään pois ). En ole ihan varma minkälaisen värin pistitte, että löytyykö noista markettisuoraväreistä sopivaa, mutta itse olen kokeillut suklaanruskeaa Color pulselta, ja on todella hyvän näköinen väri. :) Wellan Color Mousseltakin voisi löytyä sopivaa, eli suoravärejä katselemaan vaan.

Toisaalta jos kaipaa vähän pysyvämpää tulosta, niin kaipa tuo Poly Colorkin menisi. En usko, että se kauheasti hiuksia rasittaisi enempää.. Ja Poly Colorissa on muistaakseni ihan kivannäköisiä ruskeita, joten voisi löytää paremmin sopivaa kuin suoraväreistä.
Hiuskuva hiuslaatuketjun sivulla 1

Poissa Henriikka

 • Yleisvalvoja
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2278
 • Peace, a fragile lover, left us fantasising war
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #41 : 26.07.06 - klo:14:04 »
Ehkä tänne topiciin jotain ongelmani pohdiskelua nyt..
Elikäs olen pistänyt pari värinpoistoa nyt tukkaan. Tavoitteena melko vaalea ja kylmäsävyinen väri, ongelma luonnollisesti juurikasvun ja muun tukan sävyeroissa. Eli muu tukka on tummempaa mitä juurikasvusta tulee, kun sen vaalentaa ( oma väri vaalenee helpolla, sinne ei siis ole pistetty paljon yhtään värinpoistoa ).

Nyt muutaman värinpoiston jälkeen on tällainen tilanne, että tukka on.. noh, en osaa sanoa itsekään onko se keltainen vai oranssi. Eri valossa näyttää aina eriltä, ja ylempää on keltaisempaa kuin latvoista, joissa luonnollisesti on enemmän käsittelyjä alla.
Voisi jopa sanoa, että tämä vastaisi ehkä sellaista kuparinvaaleaa.. Ferialla on yksi sellainen väri, tiedättehän niitä kun on hopea, kultainen ja kupari.. Melko sellainen tulos siis pituuksissa nyt.

Enkä oikein tiedä mitä tehdä. :/ Harkitsin jo ns. tavallisen värin ostamista ( 100% colorin joku vaalea ), mutta tuollainen ei kyllä varmaankaan häivytä tätä väriä.. Eli pitäisikö pistää värinpoistoa vaan lisää? Vai mahtaisiko värin haalistelukikat auttaa..
Ja jos pistää värinpoistoa, niin kannattaako pistää ihan niin voimakasta? Tuossa Eleassa mitä olen käyttänyt on 9% hapete. Hapetetta voi varmaan laimentaa ihan vedellä esimerkiksi? Ja vaikutusaika luonnollisesti vähän mietityttää..

Hiukset on vielä ihan suht hyvässä kunnossa, ei ole yhtään harventuneet ( ponnarin ympärysmitan ja takaapäin otetun kuvan perusteella ), mutta latvat ovat vähän kuivahkot ( tai sitten MOPin Hydrating Conditioner ei ihan riittänyt näihin haiveniin ).
Sinänsä latvojen kuivahtaminen ei haittaa, olen aikeissa kesän jälkeen mennä parturiin vähän tasoittamaan.
« Viimeksi muokattu: 26.07.06 - klo:14:07 kirjoittanut Henriikka »
Hiuskuva hiuslaatuketjun sivulla 1

Poissa Ishamael

 • Parturi-Kampaaja
 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 622
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #42 : 26.07.06 - klo:15:34 »
Henriikka, sinun pitäisi vielä vaalentaa hiuksia värinpoistolla.
Jos hiuksissa on menossa kultakuparin eli kellanoranssi vaihe, se ei vielä peity vaalella värilllä eikä se vaalene tai haalistu värinhaalistuskikoilla.
Veikkaisin että seuraava värinpoisto kannattaa laittaa vain latvoihin ja pituuksiin aloittaen levittäminen tummimmasta kohdasta ja siitä vaaleampaan päin.
JOs hiukset eivät kerran vielä ole osoittaneet suurempia damagen merkkejä, ei ole odotettavissa että ne tippuisivat seuraavastakaan kerrasta.
Eihän ne hiukset kerrasta räjähdä, vaan pikkuhiljaa menevät aina vähän huonommaksi joka käsittelyn myötä.
Vasta sitten kun alkavat venyä ja purkkautua voi alkaa huolestumaan siitä ohentumisesta, vielä ei ole hätää  :)

Jos välttämättä haluaa, sen hapetteen voi laimentaa hoitoaineellaakin, luonnollisesti se pudottaa silloin värinpoiston tehoa.
Vaikutusajan pitää ollan niin pitkä, että hiukset varmasti ovat myös vaalentuneet tarpeeksi.
Ei kannata katkaista vaikutusaikaa liian aikaisin ihan vain "varmuuden vuoksi" ja sitten sen puuttuvan kymmenen minuutin takia väristä jääkin vielä niin tumma/kuparinen ettei siitä saa tasaista vaan pitäisi poistaa vielä lisää väriä.


Dark nights, silvery moon in the frozen sky.
Black cape over the world where nobody waits the dawn, thats where i live.
-Ishamael, betraitor of hope-

Poissa Henriikka

 • Yleisvalvoja
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2278
 • Peace, a fragile lover, left us fantasising war
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #43 : 26.07.06 - klo:15:41 »
Onneksi pidin sitä värinpoistoa viimeksi sen 45 minuuttia, kun kuitenkin se vielä vähän tällaiseksi jäi. :) Kyllähän se vaalea on, mutta luonnottoman kirkkaan keltaisenvaaleanoranssi. ;D Punainen jää kyllä tiukasti kiinni.

Oisin kyllä uskonut, että tässä vaiheessa tukka olis ollut kärsineempi.. Mutta ilmeisesti ihmeellisen hyvin kestää, vaikka huonokuntoinen onkin.

Ehkä pistän reilusti vaan yhden värinpoiston lisää täydellä vaikutusajalla. Täytyy katsoa tuota hapetteen laimentamista, en kyllä usko että välttämättä kannattaa.
Hiuskuva hiuslaatuketjun sivulla 1

Kristiina

 • Vieras
Vs: Kotivärjäyskeskustelu ja -kysymykset
« Vastaus #44 : 26.07.06 - klo:16:18 »
Kiitos Henriikka tosi paljon viestistäsi. Taidamme kokeilla sitä suklaanruskeaa suoraväriä. Toinen tyttömme laittoikin samasta sarjasta muistaakseni karamellin ja aivan ihana sävy tuli hänellekin.

Poly color on sillai jännä, että vaikka paketissa lukee, että lähtee 24 pesussa, kuten Natural & Easy, niin kuitenkin monilla tuntuu poly color jämähtävän tosi tiukasti hiuksiin - siis käsitellyihin, joten ei taidettaisi ehkä sitä uskaltaa laittaakaan.

Kiitos vielä ja mukavaa kesän jatkoa! :)