Kirjoittaja Aihe: Kutiseva päänahka  (Luettu 344591 kertaa)

Poissa EllaBella

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 959
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #540 : 10.05.15 - klo:11:51 »
Mulla on kanssa tuota kutinaa, rasvoittumista ja hiuspohjassa finnejä. Varsinaisesti ei ole seborreaa mutta sinne lähelle. Erityisen kamalia paikkoja rasvoittumaan ja kutiamaan on korvien yläpuolella oleva alue. Aika rankka hoito mikä tehosi, oli että ennen hiustenpesua pistin käsidesiä päänahkaan. Ja se auttoi.
Luonnonkiharat. Vyötäröpituus, 3b-c, iii.

Poissa Amy

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 747
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #541 : 10.05.15 - klo:22:12 »
Jos koko hiuksisto näyttää jotenkin nuupahtaneen, niin veikkaisin, että ongelma voi olla pesu- tai hoitoaineissa.

Itse voisin lämpimästi suositella apteekin lääkeshampoita kutiavaan hiuspohjaan. :)

Oon pyrkinyt päivittämään aineita päänahka-ystävällisempään suuntaan sen jälkeen kun tämä ongelma alkoi. Hoitoaine on jotain Lanzan silikonipitoista mutta sitä en tietenkään päänahkaan laita.

Olisiko suosituksia noista lääkeshampoista, onko joku merkki juuresten suosikki? :)

Mullakin rasvoittumista on erityisesti pään sivuilla ja ihan otsatukan alueella ja ne "finnit" tulee otsan molemmille puolille pään sivuille tosi etuosaan.

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1693
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #542 : 11.05.15 - klo:00:07 »
Mäkin suosittelen päivittäistä päänahan pesua, ihan siinä missä muunkin ihon. Shampoo ei ainakaan itselläni saa olla varsinaisesti hoitava, mutta ei mikään erityisen voimakaskaan sovi, molemmat pahoja. Viime vuosina kokeilemistani mieluisimpia päänahalleni ovat pitkällä aikavälillä olleet Faith in Naturen Seaweed & Citrus ja Lushin Fairly Traded Honey. Jälkimmäinen kuivattaa itselläni hiuksia enemmän, mutta päänahka pysyy hyvin puhtaana köhnästä ja kutinasta.

Mullakaan ei ehdi vuorokaudessa ilmestyä päänahkaan tai tyveen juurikaan öljyisyyttä, mun tali on kuivahkoa ja iho vain oireilee siitä herkästi. Päivittäinen pesu on minusta silti hyvä juttu, koska se ei sopivilla shampoilla kuivata tai ärsytä päänahkaa, mutta ehkäisee ongelmia tehokkaasti. Pahoissa tilanteissa kannattaa kyllä tosiaan ottaa käyttöön jokin apteekin hilseshampoo. Ja esim. se käsidesikin on ihan lääkäreidenkin suosittelema apu seborreaan.

Vaikka itseänikin harmittaa hiusten ajoittainen kuivuminen, niin kyllä sen päänahan saaminen puhtaaksi ja rauhalliseksi on minusta ensisijaista. Köhnän peittämästä päänahasta alkaa sitä hiustakin irrota ihan kiitettävää tahtia...
1cFii, oma väri.

Poissa tipson

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1355
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #543 : 11.05.15 - klo:00:36 »
Mä olen aina pessyt joka päivä hiukset ja muutamat viime viime vuodet Lactolinella ja yleensä se riittää mulle hyvin. Toisinaan kyllä kaipaa pesevämpää. Toi Lactoline on kyllä hellävaraista ja niin hapanta, ettei latvat siitä pahemmin tunnu kärsivän. Mulla tulee edellisestä hiusten leikkuusta loppukesällä kaks vuotta täyteen ja latvat on edelleen hyväkuntoiset varmasti useimpien mielestä, joskin omaan makuun jo pienen leikkaamisen tarpeessa ehkä :D Nyt olen tehnyt kuukauden ajan niin, että laitan aina pisimpiin latvoihin ihan rypsiöljyä juuri ennen hiustenpesua ja tämä tuntuu säästävän latvoja erityisen hyvin, ne ovat saaneet myös paljon joustavuutta takaisin. Eli on kyllä kikkoja pitää latvat hyvässä kunnossa vaikka pesisi päivittäin hiukset. Valitsee vaan tarpeeksi miedon, mutta talin pesevän shampoon.

Tämä kevät on kyllä ollut erityisen hankala päänahalle ihan viime viikkoina. Nyt jo puolen vuorokauden päästä pesusta alkaa kutista ihan vietävästi :/ myös seborrea ja muu punoitus alkoi villiintyä taas, kun käytin säännöllisesti hajusteellista hoitoainetta pitkän tauon jälkeen. Nyt olen käyttänyt jo kolme viikkoa Selukosia sen kaksi kertaa viikossa, mutta aivan kuin se ei enää tehoais mulla. Ostin uuden pullonkin, jos edellinen olisi vaan menettänyt tehonsa, mutta ei auta :( voi pahus.

Värjäämättömät, ruskeat hiukset, jotka ylettyvät vyötärölle.

Poissa Liina

 • Hiushörhö
 • ***
 • Viestejä: 236
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #544 : 12.05.15 - klo:11:56 »
Mulla on hiusten kunto yllättäen parantunu kun vaihdoin pesevämpiin shamposiin ja pesen myös joka päivä. Mulla rasvoittuu kuitenkin päänahka melko nopeasti ja köhnääntyy myös.

Mulle sopii parhaiten ammonium laureth sufatea sisältävät shampoot, eniten ollu käytössä Faith in Nature. Ne tuntuu alkuun kuivattavilta, mutta hiukset tottuu siihen. Nyt hiukset tuntuu ilmavilta, sileiltä ja latvatkin hyvältä. Tuntuu kuin muista shampoista jäis jotain ylimääräistä kalvoa sekä päänahkaan että hiuksiin.

Mulla auttaa myös hiusten kevyt vaalennus, ilmeisesti vetyperoksi puhdistaa päänahan perusteelliseksi. Kutina on nyt poissa, talvella tosin kutisee aina, mutta ei sietämättämästi. Välillä täytyy poistaa köhnää päänahasta Simin Oil Curella, mutta hilseshampoita ei ole tarvinnu käyttää vuoteen.

1aFii Hiukset piikkisuorat ja lasimaiset, paljon pyörteitä. Pituus vaihtelee lyhyestä polkasta olkapäille. Suosikkeja: Faith in Nature sh&c, Forme muotoilutuotteet

Poissa tipson

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1355
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #545 : 12.05.15 - klo:12:40 »
Mulla itse asiassa hiuspohja oli keskimäärin paremmassa kunnossa silloin, kun värjäsin hiuksia. Ehkä hiusväri on tarpeeksi myrkyllistä, että päänahan hiivat ym. bakteerit kuoli pitkäksi aikaa :D
Värjäämättömät, ruskeat hiukset, jotka ylettyvät vyötärölle.

Poissa Hermione

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1321
 • "I´m sure we´ll all be great friends."
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #546 : 12.05.15 - klo:18:28 »
Mullakin on käytössä ALS:a sisältävät shampoot. Aiemmin pesin joka toinen päivä. Toinen päivä oli jo ehdottomasti tukkakiinni-päivä, mutta sillä pärjäsin. Reilu vuosi sitten aloin päänahan kutinan takia pesemään joka päivä. Aluksi sulfaatittomilla shampoilla, mutta niille ei tahtonut löytyä hoitista, joka ei olisi lähmännyt. Kokeilin eri shampoita, kunnes löysin (juuresten suosituksesta) ALS-shampoot. Born to Biot on ollut nyt käytössä. Pituudet kaipaisi enemmän hoitavuutta, mutta yritän hoitiksilla kompensoida. Tärkeämpää on se, että päänahka voi hyvin. Toivottavasti vaikuttaa myönteisesti tukan hyvinvointiin ja kasvuun!
Hiukset keskiruskeat, luonnontaipuisat, 2b/cMii, tarkempaa esittelyä ja kuvia täällä.

Poissa Marge

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 673
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #547 : 12.05.15 - klo:20:48 »
Mulla itse asiassa hiuspohja oli keskimäärin paremmassa kunnossa silloin, kun värjäsin hiuksia. Ehkä hiusväri on tarpeeksi myrkyllistä, että päänahan hiivat ym. bakteerit kuoli pitkäksi aikaa :D

Mulla sama homma, jos värjäysväli venyy, alkaa päänahka voimaan huonommin. Vaalennus tuntuu olevan paras hiuspohjalle :D

Poissa Sinimusta

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1653
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #548 : 25.05.15 - klo:09:14 »
Taliköhnä kiusaa taas...

Selukos auttaa kutinaan ja hilseilyyn, mutta ei poista päänahassa olevaa rasvaista karstaa  ::) Osaisiko joku suositella tuohon tuotetta?

Poissa lynx

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4590
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #549 : 25.05.15 - klo:09:20 »
^Ducrayllä on shampoo erikseen rasvaiselle ja kuivalle hilseelle. Sitä rasvaisen päänahan versiota voisi ehkä kokeilla, saa apteekista:

http://www.ducray.fi/squanorm-oily-dandruff-shampoo/

Mä muuten laitoin vaaleaa raitaa pitkäksi venyneen tyvikasvun täyteen ja päänahan kutina lakkasi ::) En oikein osaa perustella miksi se toimi näin, mutta yhdyn edellisiin viesteihin siitä että värjäämättömällä tukalla mulla aina alkaa ne päänahkaongelmat. Ehkä se on sitten se tali, joka ärsyttää...

Poissa Sinimusta

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1653
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #550 : 25.05.15 - klo:10:22 »
Mulla ei salisyylihappo sovi ainakaan kasvoille. Aiheuttaa reaktioita. En tiedä uskallanko kokeilla sitä päänahkaankaan.

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1693
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #551 : 25.05.15 - klo:20:38 »
Se mainittiin joskus Terveyskirjaston tmv artikkelissakin, että vaalennus/värjäys yleensä lievittää taliköhnää joksikin aikaa. Kaipa se kuorii aika tehokkaasti ja tappaa varmaan kaikenmoista eliötä, jotka siellä talin kanssa juhlivat...

Mulla on ollut viime ajat aika rajusti reagoiva päänahka, siis juuri taliköhnän osalta. Ihan älytöntä, miten sitä voi suunnilleen yhdessä yössä ilmestyä paksu karsta, lähmä ja kutina. Eilen just viimeksi galaksit räjähti ja ei muuta kuin kunnon tehojynssäys. Mun ratkaisu tällaisessa akuutissa tilanteessa on rapsuttaa enin köhnä ensin mekaanisesti pois, valella sitten pää Simin System 4 -sarjan tonicilla, hieroa se kunnolla päähän ja antaa sen olla hetki ennen suihkua, sitten pestä pariin kertaan jollain riittävällä myrkyllä. Tällä kertaa meiltä löytyi Wellan SP Shampeeling-shampoota, käytin sitä ja perään vielä tehokasta perusshampoota (myös siksi, että tuo itseäni ärsyttävä Shampeelingin tuoksu lievenisi).

Jos mulla olisi ihan jatkuva ongelma, niin käyttäisin varmaan hilseshampoota tai muita apuja säännöllisin välein, mutta mulla tämä tuntuu olevan yleensä reaktio väärään pesuaineeseen (sis. jotain ärsyttävää tai rasvoittavaa) tai muuhun ulkoiseen, joten riittäisi varmaan jos osaisi pysytellä jossain siedettäväksi todetussa... Mutta en osaa.

Sinimusta, kehottaisin kyllä tarvittaessa testaamaan salisyylihappoa sisältäviä tuotteita. Päänahka voi sietää ja tarvita ihan eri juttuja kuin kasvot. Mä luulin muuten joskus pitkään, etten siedä salisyylihappoa, kun kaikki sitä sisältävät putsarit ja kasvovedet jättivät ihon kerrasta aivan palaneen näköiseksi ja tuntuiseksi, mutta ei se vika kuitenkaan itse salisyylihapossa ollutkaan, kuten nyt PC:n BHA-tuotteiden kautta tiedän. Tuo nyt ei ehkä päde sinuun, mutta ainakin se siis vaikuttaa, millainen tuote on kyseessä ja mihin sitä käyttää (edit: allergiat yms toki erikseen). :)
« Viimeksi muokattu: 25.05.15 - klo:20:42 kirjoittanut evergreen »
1cFii, oma väri.

Poissa lynx

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4590
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #552 : 25.05.15 - klo:20:44 »
Bio+:lla on myös erillinen päänahan kuorinta-aine. Kuulostaa ehkä vähän hc:ltä, mutta ei siis vahingoita hiuksia eikä ole mitenkään ärsyttävää kamaa muutenkaan. Mä olen joskus saanut tuosta apua. Ainut vika siinä mun mielestä on, että se vaikutus tuntuu tosi lyhytkestoiselta. Muistaakseni tuote on tämä:

http://www.cutrin.fi/tuotteet/hiustenhoito/bio/bio-active-mask

Mulla ei tosiaan tullut edes päänahkaan saakka väriä, vaan pelkkiä raitoja. Mutta jotenkin se värjäämätön tyvikasvu tuntuu rasvoittuvan nopeasti aina ja tarjoavan kasvualustaa ihoärsykkeille...

Poissa evergreen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1693
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #553 : 26.05.15 - klo:14:33 »
Selukos auttaa kutinaan ja hilseilyyn, mutta ei poista päänahassa olevaa rasvaista karstaa  ::) Osaisiko joku suositella tuohon tuotetta?

Mulle tuli nyt vähän viiveellä mieleen, että Simin System 4 -sarjan Shale Oil -shampoo on tosi tehokasta ja toiminut mulla hyvin just siinä rasvan irrottamisessa ja jättää myös päänahan rauhallisemman tuntuiseksi kaiken rapsuttelun jälkeen. Päätin mennä ostamaan tätä nyt itse, kun tarvetta tuntuu olevan vähän väliä.
1cFii, oma väri.

Poissa Sinimusta

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1653
Vs: Kutiseva päänahka
« Vastaus #554 : 27.05.15 - klo:16:08 »
Voisin kokeilla tuota Bio+:n kuorivaa  :) Se kuulostaa sellaiselta mikä saattaisi toimia. Minulla on kuitenkin herkästi kuivavat hiukset ja en halua niiden muuttuvan hampuksi.