Kirjoittaja Aihe: Hiustenpidennykset FAQ  (Luettu 33011 kertaa)

Poissa Penny

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 4510
Hiustenpidennykset FAQ
« : 21.01.06 - klo:12:27 »
HIUSTENPIDENNYS:
Pidennyksen voi tehdä monella tavalla. Yhteistä kaikille menetelmille on, että jokaisessa lisätään omien hiusten joukkoon aitoa-  tai kuituhiusta, jotka sitten kiinnitetään toisiinsa juuresta alkaen. Tärkeintä on pidennyksen hyvä ja oikea hoito, mielellään alkoholittomilla / öljyttömillä kampaamotuotteilla. Huonolla hoidolla voi pilata hyvänkin pidennyksen!
Erilaisia pidennystarvikkeita (hiuksia, sinettejä, liimaa, kolvi) voi ostaa kotiin mm. nettikaupasta ja tehdä pidennyksen itse, mutta silloin on huomioitava, että hius saattaa vahingoittua tuotteiden (esim. kuuma kolvi) väärällä käytöllä. Siksi kannattaa luottaa mieluummin ammattilaiseen.

HINTAHAITARI
Pidennys voi maksaa välillä muutama euro - jopa 1000 euroon, riippuen tekotavasta, käytetystä ajasta ja materiaalin määrästä/laadusta. Aitohiuspidennys on kalliimpi, aito hius maksaa luonnollisesti enemmän kuin tekokuitu, koska aitoa hiusta on vaikeampi saada (tarvitaan hiustenkasvattajia joilta hiukset ostetaan).

OMAN HIUKSEN PITUUS
Oman hiuksen tulisi olla vähintään n.8-10cm pitkä että esim. sinettipidennys voidaan laittaa. Lyhyempään hiukseen voi olla vaikea piilottaa sinettejä ja sinetit voivat myös valua kovin lyhyistä hiuksista pois.


PIDENNYSMATERIAALIT
Kuituhius
Samantyylistä kuin peruukeissa käytettävä materiaali, kovempaa ja "nukkemaisempaa" kuin aitohius. Saattaa takkuuntua helpommin. Ei kestä lämpöä/käsittelyjä eikä voi värjätä.

Aitohius
Oikeita hiuksia leikattuna oikeilta ihmisiltä. Valmistetaan joko pitkänä "partamaisena" hiusnauhana tai yksittäisinä tuppona, joissa sinetti päässä. Aitohiusta voi yleensä käsitellä kuten normaalejakin hiuksia (permanentata, värjätä, kihartaa jne),  kunhan muistaa varoa sinettejä. Aitohius on kalliimpaa kuin kuitu, koska tulee oikeilta kasvattajilta. REMY-hius lienee parasta aitohiusta, siinä on hiussuomut oikeinpäin, hiuksen ei pitäisi takkuuntua niin helposti.  REMY:stä lisää: http://www.hairium.com/index.php?id=293


PIDENNYKSEN KIINNITYSMENETELMIÄ:
Ompelemalla:
Omiin hiuksiin tehdään n. korvan korkeudelle kireä jatkoletti sivuttain, johon aitohiusnauha ommellaan. Omat hiukset laskeutuvat pidennyksen ja letin päälle, jolloin sitä ei huomaa.  Pysyy hyvänä muutaman kuukauden, kunnes päänmyötäinen letti hiusten kasvettua löystyy ja letti /  pidennys tulee kiristää uudelleen. Ommelpidennys ei vahingoita omia hiuksia.

Liimasinetti:
Kolvilla oman ja pidennyshiuksen kiinnityskohtaan (lähelle päänahkaa) sulatetaan liimasinetti, joka sitten pyöritellään hiukseen ja kovettuu. Huonosti/väärin laitettuna liimasinetti saattaa vahingoittaa omia hiuksia, muuten turvallinen käyttää.

Keratiinisinetti:
Lisähius ja oma hius yhdistetään muutama sentti oman hiuksen tyvestä, ja siihen kohtaan sulatetaan kolvilla keratiinisinetti, joka pyöritellään hiuksiin ja lopuksi annetaan viilentyä. Kestää paremmin kuin liimasinetti (jopa 6kk), koska keratiinisinetin saa kovemmaksi eikä sinne pääse niin helposti esim. vettä väliin.
Sinettipidennyksiä tekevät Suomessa ainakin: Great Lengts, Balmain. Lisäksi moni kampaamo tekee "nimeämättömiä" pidennyksiä omilla materiaaleillaan, eli joko liimalla tai keratiinisinetillä. Huonosti/väärin laitettuna keratiinisinetti saattaa vahingoittaa omia hiuksia, muuten turvallinen käyttää.

Kuparisinetti (Micro-Ring):

Kuparisinetti - ei vaadi kuumentamista. Micro-Ring-pidennyksessä oma hius ja pidennyshius yhdistetään toisiinsa metallisormuksella. Sinetin läpi pujotetaan oma sekä aitohius - jonka jälkeen sinetti painetaan pihdeillä yhteen. Ongelmana saattaa olla omien hiusten liukuminen sinetistä pois- jolloin osio irtoaa. Micro-Ring -tuotteet voi ostaa kotiin ja tehdä pidennyksen myös itse. Ei vahingoita omia hiuksia.


ERILAISIA PIDENNYKSIÄ:
Avopidennys, suora pidennys:
Nimensä mukaan hiukset ovat vapaina ja suorina, pidennys toteutetaan joko ompelemalla tai sinettimenetelmällä. Tehdään yleensä aitohiuksesta, kuituakin voi jossain tapauksissa käyttää, mutta tulos ei ole niin luonnollinen. Kuva avopidennyksestä: http://www.rastatukka.net/pics/slides/PICT0063.html

Pikkuletit:
Kuitu- tai aitohiusta punotaan (letitetään) kiinni omaan hiukseen juuresta alkaen - aina niin pitkälle kuin kuitua vain riittää. Lopuksi letti kiinnitetään langalla/sinetillä/kuminauhalla loppupäästään, ettei purkaannu. Lettien tekoon kannattaa varata runsaasti aikaa, työssä voi kestää jopa n. 8-14 tuntia, joten homma kannattaa aloittaa aamulla. Kuva pikkuleteistä: http://www.rastatukka.net/pics/slides/PICT0179.html

Nuudelit:
Kuituhiusta (nuudelikuitua) letitetään kiinni omaan hiukseen aluksi muutaman sentin matkalta, ja letti kiinnitetään joko liimasinetin/langan avulla purkautumattomaksi. Loppuosa nuudelikuidusta roikkuu siis vapaana, vain yläosa letitetään yhteen omien hiusten kanssa. Nuudeleita ei saa harjata/kammata, muuten kuitu voi lähteä purkautumaan.
Kuva nuudeleista: http://www.rastatukka.net/pics/slides/PICT0195.html

Rastat:
Voi tehdä joko omasta hiuksesta tai kuitu- / aitohiuksesta. Aidossa rastoituksessa omat hiukset ensin tupeerataan pötköiksi ja niihin levitetään permanenttiainetta, jolloin saadaan aikaan pysyvä rastapötkylä. Oikeaa, omista hiuksista tehtyä rastaa ei saa auki vaan se pitää leikata pois jos joskus haluaa poistaa rastat. Hiuksille hellempi vaihtoehto on siis kietoa oman hiuksen ympäri kuitu/aitohiusta, jonka voi poistaa yhtä helposti kuin muutkin pidennykset.

Sinettiraidat:
Sineteillä tehtävä muutaman värillisen raidan laitto - jolloin omaa hiusta ei tarvitse vaalentaa esim. shokkivärin (kuten kirkas punainen) saamiseksi.

Tuuhennus:
Sama kuin sinettiraidat, eli hiuksiin kiinnitetään joko liima- tai keratiinisineteillä muutamia tuppoja lisähiusta antamaan tuuheutta.


PIDENNYSHIUKSEN PITUUS:
Saatavilla lienee ainakin 10-60 cm aitohiusta, erikoistilauksesta pidempääkin (jopa 75cm). Kuituhiukset lienevät pisimmillään noin 60cm. Voit miettiä omaa pituuttasi (esim. jos olet 170 cm) kuinka pitkä esim. 60cm pituus olisi sinulla.


KESTÄVYYS:
Aitohius-sinettipidennys kestää n. 2-6kk, kuitupidennys n. 2-3 kk hyvin hoidettuna. Hiuksen kasvaessa sinettikohdat tulee uusia, muuten sinetit saattavat erottua omien hiusten seasta. Ompelemalla tehdyssä pidennyksessä on päänmyötäistä jatkolettiä kiristettävä kuukauden, parin jälkeen, hiusten kasvunopeudesta riippuen.


HOITO:
Sinettipidennyksessä voimakkaasti alkoholipitoisia tuotteita tulisi välttää, kuten myös öljypitoisia hoitoaineita/shampoita. Nuudelipidennyksiä ei saa kammata, koska kuitu voi lähteä aukeamaan. Oikein hoidettuna hiustenpidennys ja hiustentuuhennus kestää kolmesta kuuteen kuukautta hyvänä.

Hoito-ohjeita KERATIINISINETTI-pidennykselle:

- Hiukset pestään mieluiten kosteuttavalla shampoolla ja hoidetaan poishuuhdeltavalla ja/tai jätettävällä kosteuttavalla hoitoaineella.
- Varovainen ja huolellinen vaahdotus ja hyvä huuhtelu.
- Hoitoainetta levitetään ainoastaan hiusten latvaosaan, ei sinetteihin.
  Hoitoaine huuhdellaan hyvin hiuksista.
- Saunassa hiukset suojataan aina pyyhkeellä.
- Hiusten pituuksiin suositellaan jätettäviä hoitoaineita
- Hiuksia ei suositella harjattavaksi kosteina.
- Hiukset voi joko kuivata föönillä tai antaa kuivua vapaasti
- Hiukset selvitetään kuivina LUONNONHARJAS- harjalla tai aukiharjaus-
  harjalla hellävaroen sineteistä kiinni pitäen.
- Muotoiluaineissa kannattaa välttää alkoholipitoisia muotovaahtoja ja lakkoja sinettien kohdalla.
- Jos hiuspohja on rasvoittuva, saattaa luonnon tali irrottaa sinettejä, jolloin pesu on tarpeen mukaan suositeltava. Samoin jos hiuspohja hikoilee.


LIIMASINETEILLE
- Pesu- hoito- ja muotoilutuotteissa tulisi välttää öljyjä. Selvittävät/kosteuttava jätettävä hoito pituuksille.
- Liiallinen lämpölaitteitden käyttö sekä usein saunominen pehmittää
  liimaa ja näin ollen se haurastuu nopeammin.

HUOM! TARKEMMAT HOITO-OHJEET SAAT PIDENNYKSEN TEKIJÄLTÄ! Eri pidennysmenetelmille soveltuvat erilaiset hoito-ohjeet.

PIDENNYKSEN POISTO:
Sinettipidennys tulisi mielellään poistattaa ne laittaneella kampaajalla, koska kampaaja pystyy ottamaan ne hellävaroen pois. Pidennyksen poistosta veloitetaan normaalisti tuntitaksan mukaan. Ommelpidennyksen pystynee poistamaan itsekin, purkamalla letin ja ompeleet. Oikeita, jo tiivistyneitä rastoja ei voi purkaa, ainoa keino on leikata rastoitettu kohta pois. Kuituhiusrastat voi purkaa kuten muutkin pidennykset. Letit puretaan pehmittämällä sinetin kiinnityskohta.

LINKKEJÄ JA KUVIA HIUSTENPIDENNYKSISTÄ:
http://www.hiustenpidennys.com/
http://www.simplynatural.fi/
http://www.rastatukka.net/pics/index.html
http://www.hairium.com/

Täällä myös tietopaketti hiustenpidennyksistä:
http://www.hairium.com/index.php?id=293
« Viimeksi muokattu: 19.05.07 - klo:17:00 kirjoittanut Realicer »
Juurikasvu on nyt rekisteröity yhdistys, liittymällä yhdistyksen jäseneksi voi tukea Juurikasvun toimintaa.

Poissa dreadviolet

  • Pahatukkapäiväläinen
  • **
  • Viestejä: 100
  • Fakehair Artist
    • Dreadviolet Hair Creations
Vs: Hiustenpidennykset FAQ
« Vastaus #1 : 30.07.06 - klo:23:52 »
Lainaus
Rastat:
Hiuksille hellempi vaihtoehto on siis kietoa oman hiuksen ympäri kuitu/aitohiusta, jonka voi poistaa yhtä helposti kuin muutkin pidennykset.

Tämä kaipaisi pientä nimiselvennöstä.
Mainittu tapa toimia kuidun kanssa on nimeltään wrapped silky dreads tai wrapit.

Kuiturastoja on montaa lajia. Tässä niitä muutamia:

Hairpolice: Kuituhius letitetään muutaman sentin matkalta omaan hiukseen, kiedotaan langalla ja loppu kuitu rastoitetaan.
Single ended dreads eli yksipäiset silmukkarastat: Etukäteen valmiiksi tehty rasta, jonka yläpäässä on silmukka. Osio omaa hiusta vedetään silmukan läpi ja rasta letitetään kiinni.
Double ended dreads eli kaksipäiset kuiturastat: Etukäteen valmiiksi tehty rasta, joka on oikeastaan yksi pitkänpitkä rasta, jonka rastoittamaton keskiosa on rastan yläpää. Rasta taitetaan kahtia, ja toinen rastoista letitetään kiinni hiukseen.

Kaikki nämä kolme taktiikkaa ovat semi-permanent -kuiturastoja, joiden kestoaika on kolmisen kuukautta. Rastat voi käyttää toki uudelleen.

Kuitu- ja muista tekohiuksista lisätietoa sekä ohjeita: http://quinnster.fqdn.net/

www.dreadviolet.com

Otan vastaan rastatilauksia kesällä 2011