^
Tuntuu turvallisimmalta ostaa tuota luomuversiota kun on kukkavesi kysymyksessä.
Hei, mikäs tässä on sitten syynä? Meneekö kukkavesi liiassa käsittelyssä helposti tehottomammaksi tmv.? 
Mietin tuota Herbinaa myös sen sisältämän linaloolin takia. Tämä puoli menisi jo varmaan inci -ketjuun, mutta linalool on siis ilmeisesti osaksi laventeliin pohjautuva ainesosa ja haluaisin välttää tuollaisia pieniäkin määriä mahd. ärsytyksen aiheuttajia. Linalool tuntuu kyllä lähes mahdottomalta välttää. Herbina kyllä kiinnostaisi, mutta täytyy vielä katsella. Minulla on taas menossa vähän tarkempi syynäys -vaihe incien kanssa ja elämä on taas vaikeampaa.
Mä ainakin itse ajattelen tuon luomuasian niin, että kun tavallisessa viljelyssä saa käyttää erilaisia tuholaistorjuntamyrkkyjä, osa niistä voi päätyä myös lopulliseen kukka- tai kasviuutteeseen. Luomuviljelyssä kun ei saa käyttää kemikaaleja, voi olla varmempi, ettei iholle käytettävässä kukka- tai kasviuutteessa ole mitään myrkkyjäämiä. Uutteen valmistusprosessi on varmasti sama sekä luomu- että ei-luomutuotteella.
On tietty hyvä syynätä INCIt tarkasti ja jos tietää olevansa jollekin tuoksuaineelle herkkä, sitä on toki hyvä välttää. Toisaalta jos välttää kaikkia niitä (onkos niitä 27 vai 36 tms) EU:n määrittelemää "mahdollisesti herkistävää" tuoksuaineitta, joihin linaloolkin kuuluu, ei voi käyttää pian enää oikein mitään kasvikunnan tuotteita, koska melkein kaikissa yleisimmissä kasviuutteissa on jotain noista (ne ovat siis ainesosina kasvissa, eivät lisättyjä aineita, mutta ne täytyy merkitä INCIin erikseen, koska ne saattavat olla ärsyttäviä joillekin).
Esim. laventeli on yksi pisimpään Euroopan alueella käytetyistä rohdoskasveista ja teepuuöljyn ohella ainoa eteerinen öljy, jota saa käyttää suoraan iholle. Jos se ei olisi yleisesti hyvin siedetty, se tuskin olisi ollut niin pitkään ja yleisesti käytössä eikä sitä varmasti saisi annostella suoraan iholle. Tietty aina löytyy ihmisiä, jotka ovat jopa niille kaikkein parhaitenkin siedetyille aineille allergisia, mutta etukäteen ei varmaan kannata kovasti pelätä sellaista, joka on vuosituhansien ajan ja valtavan monien ihmisten käytössä toiminut hyvin. Epävarmuudesta ja turhasta huolesta pääsee, kun testaa tuotteita. Aina voi pyytää testereitä ennen kuin ostaa ja jos joku tietty yrtti tai kasvi huolestuttaa, monissa ekokaupoissa on testerit eteerisistä öljyistä, joista voi käydä testaamassa ihoreaktiota (muista tosin, että kaikki muut kuin teepuu ja laventeli pitää sekoittaa johonkin muuhun öljyyn ennen kuin ne laittaa iholle: eli esim. kämmenelle ensin pari tippaa vaikkapa jojobaöljytesteristä ja sen päälle YKSI tippa eteeristä öljyä).
Toivottavasti tästä oli apua!