Kirjoittaja Aihe: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa  (Luettu 45896 kertaa)

Poissa Triina

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5747
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #90 : 05.04.10 - klo:22:26 »
Tilasin itselleni pönkän puhdasta C-vitamiinijauhetta, kun se oli puoli-ilmaista iHerbissä (n. 7 e iso 227 g purkki). Osa menee naamaan ja osa sisäisesti, kestää varmaan lapsenlapsille asti...

Onkohan tuolla mitään virkaa hiustenhoidossa?

Truce

 • Vieras
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #91 : 07.04.10 - klo:11:43 »
Onkohan tuolla mitään virkaa hiustenhoidossa?

Ainakin jotkut käyttävät sitä poistaakseen metallikertymiä hiuksistaan :) Lisää aiheesta täällä: http://www.juurikasvu.org/smf/index.php?topic=2166.msg578947#msg578947

Poissa Triina

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5747
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #92 : 07.04.10 - klo:12:09 »
^Kiitos vinkistä, pitääpä lukaista ja pitää mielessä jos joskus tulee tarve itselle tai tutuille. Onneksi ainakaan tällä hetkellä ei mitään metallikertymiä kuitenkaan ole.

Poissa BlueBerry

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1087
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #93 : 31.08.10 - klo:22:27 »
Mäkin olen nyt hankkinut ensimmäiset askorbiinihapot apteekista. Ostin sellaista jauhetta tiskin alta, on sellaisessa lääkepurkin näköisessä. Antoivat samantien 100g, olisivat kyllä varmaan myyneet vähemmänkin, mutta ajattelin että what a hell, otetaan koko purkki vaan :D Maksoi 12€

Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa. Sekoitin ehkä maustemitallisen teelusikalliseen viileää vettä kämmenellä. Liukeni ihan kohtuu hyvin, kunhan vähän aikaa jaksoi sekoitella. Kasvoilla aiheutti pientä kirvelyä, mikä osittain johtunee siitä, että käytän parhaillaan Avitcidia ja kasvoilta kuoriutuu vähän ihoa nenän pielistä ja leualta. Kirvely kesti kuitenkin vain hetken ja oli kohtuu lievää. Sekoitus imeytyi aika äkkiä, alle vartissa. Imeytymisen jälkeen levitin kasvoille vielä ACO:n E-vitamiinia sisältävää, kosteuttavaa voidetta. Musta tuntuu, että tuo ACO:n voide kirveli kuoriutuvia kasvojen osia enemmän kuin se C-vitamiini...  ::)
Vaalennetut, lantio -pituiset hiukset. Tavoitteena vielä pidempi, hyväkuntoinen letti... iHerb -alennuskoodi ensitilaajalle: VAP865

Poissa tuatara

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 30
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #94 : 01.09.10 - klo:23:30 »
Laitanpa minäkin kokemukseni. :)
Olen käyttänyt apteekista hankittua askorbiinihappoa nyt n. 4 kk lähes päivittäin ja en voi kuin ylistää tuon vaikutusta. Mitään muuta c-vitamiini valmistetta (voidetta, seerumia) en enää haikaile. Lähtötilanteessa ihoni oli rasvoittuva ja ihohuokoset laajentuneet. Myös epäpuhtauksia oli. Jo muutaman päivän käytön jälkeen ihohuokoset olivat näkyvästi pienentyneet ja rasvoittuminen helpottanut. Väittäisin tuon vaikuttaneen myös epäpuhtauksiin, eli mustapäitä ei synny enää samaan tahtiin  - tosin tuohon on voinut vaikuttaa myös muut muutokset ihonhoidossa, joita olen kesän aikana tehnyt. Mutta siis ainakin ihohuokosiin ja rasvoittumiseen tuo vaikutti heti! Tuo myös kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä selvästi. Antaa ehkä myös pienen pientä sävyä, mutta itseäni se ei häiritse - päin vastoin se on vain plussaa. Ei myöskään ole ärsyttänyt ihoani. Vain ekoilla kerroilla tuntui pientä pistelyä, joka meni nopeasti ohi.

Siitä en osaa sanoa, onko tuolla ollut suurta vaikutusta juonteisiin (omaan siis 30+ ihon), ehkä jotain pientä tasoittumista kuitenkin. Ainakaan ryppyjä ei ole syntynyt lisää, eikä niitä vanhojakaan paljon ole.

Ripottelen tuota siis ihan summassa kämmenelleni ja sekoitan sen siinä tilkkaan kylmää vettä. Perään laitan joko pelkkää Apobasen hydrogeeliä, tai jos kaipaan lisäkosteutusta, laitan ennen geeliä vielä hyaluronihapposeerumia. Katsotaan, tuoko syksy ja talvi muutosta tähän. Yleensä kun ihoni on pintakuivempi talvisin. Mutta joka tapauksessa, ihoni ei ole vuosiin voinut näin hyvin!  :-*

Hauska detalji muuten: hydrogeeli muuttuu ihan vedeksi, kun sitä levittää tuon askorbiinihapon päälle! Ei ole väliä, onko välissä 5 vai 30 minuuttia, sama efekti aina. Mutta eipä tuolla väliä, koska kosteutusteho tuntuu kuitenkin säilyvän.  ;D

Poissa jeba

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 138
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #95 : 28.12.10 - klo:12:11 »
Vieläkö ihmiset käyttävät askorbiinihappoa iholleen? :) Osaako joku sanoa, onko normaalia että askorbiinihappo alkaa iholla lievästi haisemaan vähän jälkeen levityksen eikä katoa ennen putsausta? En ole kovin usein käyttänyt nyt tämän takia, sekoitan siis juuri ennen levitystä teelusikan kärjellisen LV:n perusvoiteeseen ja lyön iholle ??? Menee vähän säätämiseksi, mutta voisko johtua tuosta perusvoiteesta kun sisältää maitohappoa ja on hieman hapanta?

Poissa Marge

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 672
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #96 : 28.12.10 - klo:12:43 »
^ Mä olen huomannut saman ja siitä syystä ei oikeen tule tuota enää käytettyä  :( Kun illalla nukkumaan mennessä sitä levittää, alkaa pian tyyynyliinakin sitten haisemaan sellaselle lievästi ällöttävälle. Mulla se haju kyllä tarttuu käsiinkin eikä oikein lähde edes pois.

Poissa Arnella

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1070
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #97 : 28.12.10 - klo:13:01 »
^,^^ Kumma juttu!  :-\ Minä en ole koskaan huomannut mitään hajua askorbiinihapon kanssa. Käytän yleensä aamuisin pienen määrän jauhetta vesitilkkaan sekoitettuna seerumina. Tuntuu myös katoavan iholle täysin eli ei jää mitään, minkä voisi ajatella vaativan puhdistusta.
1bMii, vaalennettu.

Poissa hairwreck

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 314
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #98 : 28.12.10 - klo:13:40 »
Itsekin joskus käytellyt, tosin nyt jäänyt vähemmälle kun en ole ihan varma, onko herkälle ja pintakuivahkolle iholle ihan se paras juttu (tosin epäpuhtauksiakin löytyy).

Voisikohan se haju johtua hapettumisesta? Tämä hapettuminen myös on yksi syy siihen, miksen enää käytä, kun jotenkin pelkään, että se rupeaa hapettumaan iholla ja sehän on vaan haitallista. Jos jotenkin se ihon tai purkista tuleva rasva aiheuttaa jonkin reaktion, että rupeaa siksi haisemaan, koska askorbiinihaponhan ei kuuluisi haista.

Eli lähinnä hiustenhoitoon jäänyt. Btw Triina, kannattaa kokeilla hiuksiin ihan huvikseen jos on noin iso pönikkä, niitä metallikertymiä ei välttämättä tajua, ennenkuin tekee tuon askorbiinihappokäsittelyn ;)
2b C ii mittana bsl, tavoite hyväkuntoinen mid-back

Kiinnostunut-81

 • Vieras
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #99 : 29.12.10 - klo:14:44 »
Mitä mieltä olette jos voiteessa on c-vitamiinia tai a-vitamiinia käykö ns. couperosaa ehkäisevälle henkilölle?
tilasin esim. iherbista skin eternal creamin ja siinäkin on heti alussa tuota c-vitamiinia?

Poissa Hue

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5049
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #100 : 18.02.11 - klo:13:04 »
Tulee nyt osittain vähän väärään ketjuun, mutta vitamiini asiaa kuitenkin.

Onko se nyt todella niin, että a-vitamiinin ainoa oikeasti tehoava muoto on tretinoiini eli a-vitamiinihappo, joka laittaa ihon sidekudoksen uusiutumaan? Suomessahan tretinoiinia saa vain reseptillä (avicid) valovaurioihin, suuriin arpiin ja akneen...

Joissain lähteissä kuitenkin sanotaan retinolin muuttuvan iholla tretinoiiniksi, mutta käytetyt pitoisuudet ovat niin pieniä, että vaikutusta ei juuri ole?

--------------------------------

Entä miten c-vitamiinin saa pysymään stabiilina, eli niin ettei se hapettuisi? Siis jos askorbiinihappojauhetta sekoittaa veteen ja levittää heti kasvoille seerumina, niin hapettuuko c-vitamiini vielä iholla ollessaan voimakkaasti? Kerkeääkö c-vitamiini imeytymään ihoon ennen kuin hapettuminen tapahtuu vai läpäiseekö iho c-vitamiinia ollenkaan?

Oliko se niin, että mm. silikoninen voidepohja auttaisi c-vitamiinia pysymään stabiilina? Onko muita aineita, jotka vaikuttavat c-vitamiinin stabiiliuuteen?

Mietin tässä, että onko c-vitamiini lätkiminen iholle oikeasti haitaksi vai hyödyksi. Tietysti jos jollakulla on antaa vinkkiä valmiiseen stabiiliin c-vitamiini seerumiin tai voiteeseen, niin kuulen mielelläni. Eikä mielellään keltaiseksi värjättyä voidetta, koska siitähän ei sitten hapettumista erota.

Poissa NarnianQueen

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5198
 • Long Live the True King!
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #101 : 18.02.11 - klo:20:21 »
Emi-lyn, tässä kopsaus englanniksi A-vitamiinijohdannaisista

Retinol, Retinoids, and Tretinoin: What's the Difference?

Retinol (the entire vitamin A molecule) can be broken down into more potent compounds, which are referred to as retinoids. Although the terms vitamin A, retinol, and retinoid often are used interchangeably, each has its own distinctive actions and regulations. For example, some forms of retinol can be used freely in cosmetics, while others (retinoids) can be obtained only by prescription.

We know it's confusing; following are a few points to help clarify it for you:

    *
    * Retinol is a cosmetic ingredient that any cosmetics company can include in its products. It does not require a prescription. Other effective forms of cosmetic-grade vitamin A that you'll see in cosmetics include retinyl acetate, retinyl palmitate, and retinaldehyde, among others.
    * Retinol is effective because when absorbed into your skin, it is broken down and converted into retinoic acid. Retinoic acid is the compound that actually can affect skin cells and their behavior.
    * Both the cosmetic forms and the prescription forms of vitamin A can cause irritation, but, as you would expect, the highest risk of irritation is with the prescription forms (retinoids).
    * You can reduce or eliminate the irritation caused by retinol by using effective skin-care products that do not contain irritating ingredients.
    * Prescription retinoids include retinoic acid (also called tretinoin), the active ingredient in Renova and Retin-A; adapelene, the active ingredient in Differin; and tazarotene, the active ingredient in Tazorac.
    * All forms of retinol have similar, although not identical, functions and provide truly impressive benefits for skin, which explains their popularity in the world of skin care.


Eli vaikka reseptivahvuinen retinoidi (joihin siis tretinoiini kuuluu) on tietysti vahvin, ei se tarkoita, että muista muodoista ei ole mitään hyötyä: mahdolliset haitatkin eli ihon ärtyminen, hilseily, punoitus jne. ovat myös vastaavasti pienempiä ja haittavat elämää vähemmän.

C-vitamiinin stabiiliudesta täällä

    * The forms of vitamin C that are proven most stable and effective are: ascorbic acid, L-ascorbic acid, ascorbyl palmitate, sodium ascorbyl phosphate, retinyl ascorbate, tetrahexyldecyl ascorbate, and magnesium ascorbyl phosphate.
    * Regardless of marketing hype – there is no one “best” form of topically-applied vitamin C.
    * A proven range for vitamin C efficacy is between 0.3% and 10%.
    * All antioxidants, including vitamin C, are vulnerable to deterioration in the presence of air and light. If a product containing antioxidants does not come in airtight, opaque packaging, don’t buy it!

Vaikutuksista
    * Protect skin cells and skin’s support structure from UV-related damage
    * Improve the appearance of sun-damaged skin
    * Strengthen skin’s barrier response
    * Reduce inflammation
    * Promote collagen production
    * Enhance effectiveness of peels and microdermabrasion
    * Lessen hyperpigmentation (at levels of 5% or greater)
    * Boost the efficacy of sunscreen actives


Jauheen stabiiliudesta en menisi vannomaan. Olen lukenut joittenkin säilytävän itsetekemäänsä seerumia jääkaapissa ja käyttävän sitä viikkojenkin päästä, mutta ehkä helpommalla pääsee valitsemalla laadukkaan seerumin suoraan. ellie sitten halua paneutua kotikemistin uraan kunnolla ja rueta eksperimentoimaan eri säilöntöaineilla jne...


Yksi itselläni ei-ärsyttäväksi osoittautunut C-seerumi on La Roche Posayn Active C (myydään ainakin pharmazon.gr) - ei ole keltaiseksi värjättyä.. :)

PS. iHerb.com myy esim Avalon Organicsin Lavender Renewal Facial Serum, jossa ei onneksi ole laventelia paljonkaan, mutta Ceetä Magnesium Ascorbyl Phosphaten muodossa  :)

« Viimeksi muokattu: 18.02.11 - klo:23:20 kirjoittanut NarnianQueen »
"I believe in Christianity just as I believe that the sun has risen; not only because I see it, but because by it I see everything else." -C.S. Lewis

I believe in sunshine, even though I don't always see it. I believe in love, though I don't always feel it.

1b F/M ii Mid-back

Poissa sonjis

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 159
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #102 : 19.02.11 - klo:13:31 »
Vau, todella kiinnostavia teidän kokemukset C-vitamiinin käytöstä ihonhoidossa!

Noista säilyvyyteen liittyvistä kysymyksistä tuli mieleen, että aikanaan kun olin teini ja äiti innostui elävästä ravinnosta, muistan että joissain elävän ravinnon opaskirjoissa oli taulukoita, joissa oli tarkasti lueteltu eri vitamiinien tuhoutuminen erilaisissa ruoan prosessointitavoissa (kuumennus, höyrytys, pakastaminen, soseuttaminen jne). Ainakin jossain Ann Wigmoren kirjassa muistan nähneeni sellaisen taulukon. Sen verran on kuitenkin jäänyt mieleen niistä ajoista, että C-vitamiini on todellakin erittäin herkkä hapettumiselle ja tuhoutuu jo alhaisissa lämpötiloissa sekä kaikenlaisessa muussakin käsittelyssä helposti. Eli sekoittaminen kiehuvaan veteen ei todellakaan ole hyvä idea, koska siinä menetetään ainakiin noin puolet vitamiinipitoisuudesta.

Myös tällaisia tietoja löytyi ihan nopealla googletuksella:
Sokeri suojaa C-vitamiinia. C-vitamiini säilyy hyvin happamassa ympäristössä (marjojen luontainen happamuus suojelee C-vitamiinia). Emäksiset aineet tuhoavat C-vitamiinia.

Maalaisjärjellä voisi siis päätellä, että apteekin jauhemaisesta askorbiinihaposta kannattaa tehdä aina vain yhden käyttökerran satsi kerrallaan, liuottaa se aina kylmään tai korkeintaan huoneenlämpöiseen veteen, öljyyn tms (onko kukaan kokeillut öljyihin tai aloe vera -geeliin liuottamista?) ja käyttää seos välittömästi sekoittamisen jälkeen. Vitamiinin stabiiliutta voisi ehkä parantaa lisäämällä liuokseen tipan tai pari hunajaa ja/tai pari tippaa jotain hapanta, kuten teetä, etikkaa, vahvaa 100% marjamehutiivistettä tms.

Ja C-vitamiinijauhetta tarvitaan todellakin minimaalisia määriä: jos seokseen käytetään 1 rkl vettä (eli 15 ml), suositeltu C-vitamiinin määrä eli 5-20% tarkoittaa käytännössä, että seokseen tulisi vain 0,75 ml-3 ml C-vitamiinijauhetta. Vertailun vuoksi: maustemitallinen on 1ml ja teelusikkan menee jo 5ml.

Täytyykin aloittaa itse hetimiten kokeilut ja sekoittelut, vaikutukset joista olette raportoineet vaikuttaa sen verran rohkaisevilta. Ostin juuri aloe vera -geeliä ison pönikän ja voisin kokeilla sekoitella jauhetta siihen aluksi, jospa geeli hieman tasapainottaisi joidenkin raportoimaa C-vitamiinin kuivattavaa vaikutusta.
2b/c-3a/b olosuhteista, muotoilusta ym riippuen, M ii, medium/high porosity, värjäämätön
- kuiva, kuriton, pörröisyyteen taipuvainen luonnonkihara
- tavoitteena kosteutetut, silkkiset, sileät, pehmeät, raskaasti laskeutuvat ja hoidetut hiukset, vähemmän volyymia

ensitilaajan iHerb-koodi: OTE827

Poissa Kukka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1023
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #103 : 19.02.11 - klo:21:39 »
Eikö calcium ascorbate ole myös stabiilia? Tähän törmäsin kuukkeloidessani ja siinä uskossa tilasin Derma E Fruit smoothee-kasvovoiteen iHerbistä.

Poissa mingtang

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1064
Vs: C-vitamiini (askorbiinihappo) ihonhoidossa
« Vastaus #104 : 20.02.11 - klo:23:11 »
^^ Itselläni on hyviä kokemuksia Laroche Posayn C-vitamiinituotteista, mutta nyt kun tsekkasin Pharmazonin, siellä ei ollut enää rasvaisen ihon C-vitskavoidetta. Sen sijaan löysin tämän: http://www.pharmazon.gr/product_info.php?manufacturers_id=1&products_id=871.Siinä on myös C-vitskaa, tietääkö kukaan enemmän tuotteesta?

Retinolityyppisenä voiteena käytän nykyään Bella-voiteita apteekista. Tykkään niistä todella paljon. Käytän useammin kyllä niitä yöllä kun päivällä kun pelkään auringonvaloon reagointia. Tunnen ihollani vaikutuksen - retinolia Avitcid-voiteena en voi käyttää, se on jo niin rajua että aiheuttaa allergian. Mutta Bellat menee vielä, vaikka niissä on hiukan samanlainen tunne levittämisen jälkeen.
Aknearpinen, rosaceaa, öljyinen & herkkä ikääntyvä iho.Hiukset pitkät. Silmät vihreät.
 
TOP: Colours Caramel,  Lavera, Nuxe, LilyLolo, Emani, REN, Bion