Kirjoittaja Aihe: Suoravärit  (Luettu 944740 kertaa)

Swanette

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #540 : 14.06.09 - klo:17:06 »
Kiitos paljon tiedosta! :) Siitä oli paljon apua, kun en aiemmin oikein mistään löytänyt tuohon kysymykseeni vastausta. ^^

Poissa calypso

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2897
 • iHerb alekoodi: TUN470
  • Haista Ite!
Vs: Suoravärit
« Vastaus #541 : 15.06.09 - klo:20:52 »
Mites tuo Elumenin sekoittelu suoraväreihin onnistuu? Minulla olisi puteli pinkkiä ellua jota en kyllä yksistään uskalla päähän lykätä, mutta jos sekoittaisin sen Color Pulsen sykkivään punaiseen niin tulos saattaisi olla hyvällä tuurilla kylmä punainen? Sykkivä punainen on yksistään mielestäni hippasen liian lämmin, tavoittelen siis sellaista kylmää punaista mikä Elumen RR@all oikeastaan on..

Kiivi

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #542 : 15.06.09 - klo:20:55 »
^ Joku taisi joskus täällä sanoa, ettei ellua kannattaisi sekoittaa muihin suoraväreihin. En mene vannomaan, mutta ellu kun on sen verran erikoista koostumukseltaan, että en välttämättä laittaisi siihen sekaan ainakaan vaahtovärejä.  :)

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4929
Vs: Suoravärit
« Vastaus #543 : 16.06.09 - klo:07:13 »
^^ Elumen ei tosiaankaan sekoitu mihinkään niin, että se sen jälkeen vielä värjäisi. Ei siis hoitoaineeseen (kokeiltu on) tai muuhun suoraväriin. Vain pelkkä Elumen värjää.

Poissa witura

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 381
Vs: Suoravärit
« Vastaus #544 : 16.06.09 - klo:12:16 »
^Kyllä mulla ainakin toimi ihan normaalisti, kun sekoitin Crazy coloriin?  ??? Miksei se muka toimisi toisen suoravärin kanssa jos kuitenkin molemmat aika samallaisia koostumukseltaan? Suoravärejä kumminkin ja sama periaate molemmissa. En vaan voi käsittää.

edit. calypson tapauksessa homma silti ei toimisi, koska täysin erilaiset koostumukset
Luonne on ihmisen kohtalo  -Herakleitos

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4929
Vs: Suoravärit
« Vastaus #545 : 16.06.09 - klo:12:32 »
Miksei se muka toimisi toisen suoravärin kanssa jos kuitenkin molemmat aika samallaisia koostumukseltaan? Suoravärejä kumminkin ja sama periaate molemmissa. En vaan voi käsittää.

Elumen ei vaan tykkää muista aineista, kun niitä käyttää samaan aikaan. Elumen toimii (tai sen on ainakin mainostettu toimivan) eri tavalla kuin tavalliset suoravärit, sen takia Elumen ei värjää, jos sitä sekoittaa esim. hoitoaineeseen, vaikka tavallinen suoraväri värjäisikin. Toisen suoravärin ja ellun sekoittamista en ole vielä kokeillut, mutta jotenkin luulen ellun siinäkin valuvan hukkaan niin kuin teki ellu + hoitis -kombon kans. Ilmeisesti Elisa on kokeillut tavallisen suoravärin ja ellun yhdistämistä samanlaisin tuloksin kuin mie hoitiksen ja ellun yhdistämistä.

Poissa calypso

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2897
 • iHerb alekoodi: TUN470
  • Haista Ite!
Vs: Suoravärit
« Vastaus #546 : 16.06.09 - klo:12:56 »
Noista koostumuksista en niin välitä, siis olen hyvällä menestyksellä sekoittanut vaahtoväreihin tehiksiä ja hoitiksia. Viimeksi eilen. Pursotan vaahdon aina kippoon ja jotain haluamaani ainetta perään, sitten huolellinen sekoitus. Vaahdosta tulee löysempää ja hyvin sekoittuu. :)

Juuri tuo askarruttaa että lakkaako Elumen toimimasta jos sitä sekoittaa johonkin toiseen aineeseen. No toisaalta voisin kyllä tuota joskus koittaa sillä en usko menettäväni siinä mitään jos ellu lakkaakin toimimasta, sillä en tuota pinkkiä kyllä pelkästään tohdi hiuksiini laittaa. Ehkä siinä pelottaakin juuri se että Elumenin pinkki väri tarttuu mutta Color Pulsen sykkivä punainen ei ja tuloksena on jotain liian räikeää.. :D

Paka-08

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #547 : 16.06.09 - klo:13:29 »
Elumen tosiaan on ihan eri teknologiaa kun normi suoravärit ja olen kokeillut sekoittaa hoitoainetta tai toista suoraväriä sekaan eikä tulokset ole olleet kivoja. Yleensä se koostumus on muuttunut kokkareiseksi puuromössöksi. Ja sitten kun tätä mössöä on iskenyt päähän niin joko väri ei ole tarttunu ollenkaan tai lopputulos on ihan jotain muuta. Yritin laimentaa elumenia hoitoaineella ettei tulos olisi liian tumma, mutta sävyjen laveeraamista varten on se clear sävy joka toimii tässä tapauksessa paremmin. Elumen on normaalia suoraväriä happamampi ja se tarvitsee sen hyvin happaman "ympäristön" toimiakseen. Sitten jos siihen sekoittaa muuta niin pH menee elumenille huonommaksi. Päättelin siis, että se mössömäinen kokkelipiimä koostumus johtuu juuri siitä, että pH muuttuu. Eikös nää maitotuotteidenkin hapattamiset  perustu pH-arvojen muutoksiin tai jotenkin niihin maitohappobakteereihin että saadaan sitä koostumusta muutettua. Muistaakseni maito juoksettuu jotenkin oudosti mustaherukkasoppaa (mikä on aika hapanta) kun lisää siihen vai johtuuko se jos lisää lämpimää kiisseliä.

Vaahtovärejä ja muita suoravärejä sen sijaan voi sekoittaa hoitoaineeseen huoletta. Mutta elumenia sekoittaisin vain muiden elumen värien tai clearin kanssa.

Ehkä siinä pelottaakin juuri se että Elumenin pinkki väri tarttuu mutta Color Pulsen sykkivä punainen ei ja tuloksena on jotain liian räikeää.. :D

Saattaisi toimia siten, että ensin vaikka värjäisi elumenilla ja sitten iskisi tuota colorpulsea tai jotain muuta lämpimämpää suoraväriä (ja ehkä hiukan tummempaa). Tai sitten värjäät vaan normi suoravärillä. Elumen vetää kylmemmäksi mitä huokoisempi hius on. Eli jos hiukset on vaalennetut tai paljon kestovärillä värjätyt (permanentaut jne.) niin sitä kylmemmäksi ja tummemmaksi väri menee. Terveeseen hiukseen tulos on vähemmän kylmempi. Tosin hiukset on erilaisia ja voi vetästä kylmäksi myös terveessä hiuksessa. Sama juttuhan oikeastaan pätee muissa väreissä eli jos hiukset on huokoiset niin totta kai ne vetää sitä pigmenttiä tehokkaasti.

Poissa Hallonnikas

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1980
Vs: Suoravärit
« Vastaus #548 : 19.06.09 - klo:11:16 »
Mun väripohdiskelujeni seurauksena avo tahtoo kokeilla jotain repäisevää...
Värinpoistomömmöt on hankittu ja samoin Crazy colorilta parisen sävyä. Eli pääsen vihdoin kokeilemaan jotain ihan muita sävyjä kuin punaisia, vaikkakaan en omaan päähäni.

Avon päähän tulee näillä näkymin sävy Peacock Blue, tai Pine Green. ;D Sama tulee tietysti myös partaan.

En malta odottaa että pääsen laittamaan noita suoravärejä. ;D
1bFii. Omanvärinen tukka epämääräisessä kasvatusvaiheessa.

Poissa Hallonnikas

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1980
Vs: Suoravärit
« Vastaus #549 : 17.07.09 - klo:14:50 »
Avon tukka vaalennettiin kahteen otteeseen ja päälle laitettiin Crazy colorin Pine green suoraväri. Kuvassa tukka on jo hieman haalistunut, on siis hitusen tummempi ja syvempi väri juuri laitettuna. Ehkä pitäisi myöhemmin laittaa vähän tuoreempaa kuvaa...
Meinasin jo piilottaa parran kuvasta, koska se näyttää.. öh.. levältä? ;D Päätin kuitenkin jättää sen esiin varoituksena: Partaa on hiton hankala saada vaalennettua, ensinnäkään se karva ei yksinkertaisesti tunnu vaalentuvan millään, ja toisekseen on oltava tosi varovainen ettei niin vahva mömmö pääse osumaan leukaan. Kuitenkin parta näyttää hienolta vastavärjättynä, siihen vaan pitäisi oikeestaan kokoajan olla lisäilemässä väriä...(Anteeksi tuplapostaus..)
1bFii. Omanvärinen tukka epämääräisessä kasvatusvaiheessa.

Poissa deko

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3337
Vs: Suoravärit
« Vastaus #550 : 21.07.09 - klo:21:38 »
^ lue ajatuksella ketju oman väriin palaamisesta läpi. Markettisuoraväreistä tuon voisi tehdä Wella color moussen sävyllä 70. (ja on tehtykin) ja kestävämmin PolyColor sävyteshampoolla (kevytväri, pysyy hyvin) nro 15/keskivaalea. Kevytväri vaatii testiraidan tekemistä ettei tule koko pään ylläreitä.
this too shall pass.

anthon

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #551 : 28.07.09 - klo:20:37 »
Nyt tarvittais vähän apua!

Mulla oli 7 kertaa blondatut etuhiukset jonka jälkeen värjäsin ne takas mustaksi Wellan Touchilla (kevytväri tms). Pian se kuitenkin haalistui ruskeaksi, joten värjäsin Stargazerin shokkivärisarjan mustalla sitä, koska mitään vaurioittavia aineita en enää tahdo käyttää. No, nyt kun se tuppaa haalistumaan niin hiuksista tuleekin tummanvihreät!!

Onkohan olemassa parempia mustia suoravärivaihtoehtoja kun toi musta joka on samaa tekoa kun sarjan muut shokkivärit? Toi on oikeastaan aika erikoista ainetta, poispestessä hiuksista valuu pois pinkkiä ja sinistä ja vaikka minkäväristä vettä, päänahkaan jää samanväriset laikut - tehty ilmeisesti sekoittamalla eri värejä keskenään.

En halua värjätä millään muulla värillä kuin jollain värillä joka lähtee pesuissa pois ainakin värjäämättömästä hiuksesta (mielellään ei edes kevytvärillä kun sekään ei kokonaan lähde), sillä kasvatan parhaillaan omaa hiustenväriäni (tummanruskea) takaisin, jotta voin mahdollisesti blondata koko pään ilman että palaa koko keko.
« Viimeksi muokattu: 28.07.09 - klo:20:40 kirjoittanut andyyy »

mekor

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #552 : 28.07.09 - klo:23:39 »
Osaako joku suositella suoraväriä, jolla saisi tämän sävyisen http://supermodels.nl/ModelPics/reidkastyn/112.jpg  lopputuloksen vaalennusaineella rääkättyyn tukkaan, jonka tyvi on epäonnistuneen värin jäljiltä jokseenkin oranssiin vivahtava ja latva valkoisenkellertävä. Goldwellin Softcolor 7G löytyy, mutta vaikutti viiden minuutin kokeilulla niin punertavalta/oranssilta, että pesin koko sotkun hädissäni pois. 7N:ää katselin kaupassa, mutta myyjä varoitti, että lopputulos saattaisi olla vihertävä. 7BN vaikutti taas tosi punaiselta kirjan tupsun perusteella.

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4929
Vs: Suoravärit
« Vastaus #553 : 29.07.09 - klo:08:51 »
^ Toi on mun mielestä aika tavallinen tuhkaan vivahtava tummanvaalea, sellainen suomalainen maantienharmaa. Tuollaisen saa aika hyvin sotkettua eri värisistä suoraväreistä: jotain vaaleanruskeaa ja jotain todella vaaleaa violettia/sinistä. Mie käytin Wellan Viva Color Moussea, olikohan se väri joku vaaleanruskea, ja sitten Goldwellin 10V:tä runsaasti sekaan vaalentamaan tummuutta ja lisäämään tuhkaisuutta. Mie oon sekoittanut tuollaista mössöä oman värin kasvatuksen aikaan silloin, kun hiukset olivat vielä osittain vaaleat ja sekoitusväri toimi hyvin ja hiuksista tuli selvästi kylmän tummanvaaleat.

mekor

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #554 : 29.07.09 - klo:12:11 »
^ Kiitos vinkistä. Mulla ei 10V käynyt mielessäkään kun kuvittelin, että mokomalla ei olisi mitään vaikutusta muuhun kuin aivan valkoiseksi blondattuun tukkaan. Ilman ohjeistusta olisin varmaan kipittänyt ostamaan 7N:n, joka lienee vihreäpohjainen...?

Mutta niin. Loppuenlopuksi päädyin kuitenkin istumaan tuo 7G päässäni lähes tunnin ja tulos oli tummuusasteeltaan oikea ja tukassa peräti tasainen  :o. Tukka on myös odotetusti iljettävä likaisen kuparinsävyinen. Tähänkö sitten sitä 10V:tä ja uusi satsi 7G:tä, vai pitäisikö suosiolla kalppia ostamaan jotain vähän ronskimpaa tavaraa?