Kirjoittaja Aihe: Suoravärit  (Luettu 936791 kertaa)

Poissa deko

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3337
Vs: Suoravärit
« Vastaus #585 : 02.09.09 - klo:20:45 »
^ei välttämättä juuri muita suoravärejä marketista löydy, color pulse on lopetettu. Olikos livellä vielä suoraväri? Sitten vain tavaamaan purkinkylkiä eli onko yksi vai useampi purnukka paketissa... Suoravärissä on siis vain yksi tuubi / puteli ja sitä ei sekoiteta minkään muun aineen kanssa (paitsi kotona voi sekoittaa hoitikseen tms)
this too shall pass.

Poissa Chaos

 • 666
 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4893
 • "...As Your Flesh Rots"
Vs: Suoravärit
« Vastaus #586 : 04.09.09 - klo:16:34 »
Eikös se Wellan Color Mousse tms ole myös suoraväri ja sitä oon ainakin vielä nähnyt?
1bFii. Nykyinen hennailija, hiukset alaselässä. Ihon- ja hiustenhoito: Sensitive. Cruelty free. Deathmetal-muusikko. IG:@linmorbid ja @linda.chaos

Poissa tragedia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 788
 • recovered hair dye junkie
Vs: Suoravärit
« Vastaus #587 : 21.09.09 - klo:08:12 »
^Mä kaipailisin samanlaista, keskiruskeakin kävisi :)

Sitten toinen kysymys suoravärejä enemmän käyttäville.. Vaahtoja mä toisinaan aina käytän ja kikkailen sävyjen välillä (siis esim. neutraalista kultaan) niiden avulla, mutta entäs jos mä haluan korostaa tiettyä vivahdetta hiuksissa, esim sitä kultaa? Minkälainen suoraväri tulisi silloin hankkia ja toimiiko ne yleensäkään pohjaltaan tummassa tukassa? Eli jos on vaikka haluttuna värinä keskiruskea voimakas kulta, niin saako kestoruskeasta vahvasti kullanvärisen ihan suoravärillä.

Mä himoitsen kovasti ns. metallivärejä, joku ihan keltakulta tai kultakupari olisi kiva saada raitoihin, aattelin että vaalennan raitaosiota ja jatkan suoraväreillä mutta en tiedä onko niissä sit riittävästi ytyä tai sopivia sävyjä vai pitäiskö käyttää ihan kunnon värejä mistä ainakin kampaamopuolelta löytyy niitä mixaussävyjä ja muita tai yksinkertaisesti elluttaa.

Mä liputan aina näitten shokkivärien perään :D
Siis toimivat hyvin taittoon hoitikseen sekoitettuna tai tummaan pohjaan ihan lantraamatominakin kun ovat todella pigmenttisiä verrattuna vaahtoihin eikä mukana ole neutraalia väriä ja tulevat tosi edulliseksikin kun yhdestä putelista riittää moneen sävytyskertaan.
Jos haluaisin kullan- tai kultakuparinsävyistä taittoa ruskeaan tukkaan, laittaisin siis jotain lämpimän keltaista tai kellanoranssia shokkiväriä päähän, tulee intensiivinen vivahde, mutta ei tarvitse pelätä, että pää muuttuu shokkiväriseksi kuitenkaan koska siihen vaatii jo ihan blondin pohjan jos haluaa taittoa blondiin/vaaleisiin raitoihin niin sekoittelee vaan väriä hoitikseen ja toimii hyvin.
Toki näitten käyttö kysyy hieman väritajua, että tietää, mitä väriä haluttuun taittoon käytännössä vaaditaan, mutta siinäkin auttaa photoshoppi.
1cFii
Sikses iha nätti naine.

Poissa Auringonkukka

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1028
Vs: Suoravärit
« Vastaus #588 : 23.09.09 - klo:07:14 »
^No, mulla on vähintäänkin kohtuullinen värisilmä joten sen suhteen ei tule ongelmia ;)

Nyt olen vihdoin, ah, löytänyt sen oman värini joka sopii parhaiten, pääsee siis kestovärirumbasta eroon ainakin niin kaukaksi kun pieniä sävyvaihteluita lukuunottamatta ei halua kovasti erilaisempaa ilmettä, keski-tummanruskean välillä pöllöily onnistuu tällä tukalla kyllä. Sopivaa suoraväriä en vieläkään ole löytänyt, joten taidan laittaa tilaukseen pari eri sävyistä vaahtoa jolla sitten ylläpitää sävyä tukassa, juuri on kyllä pakko värjätä kestolla koska siihen ei tartu mikään ilman voimakasta pakottamista ja on liian erivärinen että voisi antaa olla.

Raidoistakin sain aika keltaiset lopulta, vaikka ne eivät vielä ole shokkiväriä nähneet, keltainen shokkiväri on ostoslistalla käytettäväksi niin koko päähän hoitsikan seassa kuin pelkästään raitoihin, vertailen vielä sävyjä mikä olisi hyvä :)
Tukka 1c(tai 2a) M ii/iii, hiuslaatuketju sivu 5, Hiushörhö, kosmisfriikki ja kynsilakkahirmu.

akuna

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #589 : 23.09.09 - klo:16:49 »
Onkohan suoravärit haitallisia hiuksille tai lähinnä päänahalle? Hiuksiahan ne ei kuluta. Käytin ennen kerran viikossa ruskeaa suoraväriä pitkällä vaikutusajalla tummiin hiuksiini lisätäkseni värin syvyyttä(en siis käyttänyt muita hiusvärejä) ja kampaajani sanoi, että kannattaa mielummin värjätä harvemmin muilla väreillä, koska suoravärit voi alkaa allergisoimaan ja tavallinen kestoväri tai kevytväri olisi siis parempi/terveellisempi vaihtoehto!

Nyt kun olen blondi käytän hopeashamppoota, hopeahoitoainetta ja suoravärejä värin kirkastamiseen, viikottain noita kaikkia. Onhan se hopeashamppoo ja -hoitoainekkin tavallaan suoraväriä. Myrkytänkö nyt siis itseni totaalisesti tällä jatkuvalla suoravärjäyksellä?

Ren

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #590 : 23.10.09 - klo:13:37 »
Toki näitten käyttö kysyy hieman väritajua, että tietää, mitä väriä haluttuun taittoon käytännössä vaaditaan, mutta siinäkin auttaa photoshoppi.
Miten käytät photaria avuksi?

Poissa Belle

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2369
Vs: Suoravärit
« Vastaus #591 : 23.10.09 - klo:14:19 »
Kehtaako tätä nyt kysyäkään... Millä nimellä nuo suoravärit yleensä marketeissa on, mistä ne paketit toisistaan erottaa? Jotenkin iskee tuskastus kun yrittää tutkia niitä kilometrin mittaisia hyllyrivejä, ja kun ainoa värityyppi minkä suorilta "tunnistaa" on kestoväri niin tuntuu vähän epätoivoiselta arpoa niiden kevytvärien ja sävyteshampoiden viidakossa ;)

Suoravärejä on marketeissa nykyään todella huonosti! Juuri totesin pari viikkoa sitten Anttilassa, että ei yhden yhtä suoraväriä, ei edes sitä Wellan Viva Color Moussea! Kaikki oli kestosävytteitä tai kestovärejä. Cittarissakin on ollut viime aikoina melkein pelkästään tuota Wellaa. Color pulse on tosiaan lopetettu ja Liveäkään ei ole enää näkynyt yli vuoteen. Suoraväriputelit on helppo erottaa kestoväreistä, koska pakkaus on selkeästi pienempi ja usein jossain alahyllyllä "piilossa" :).

Poissa tragedia

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 788
 • recovered hair dye junkie
Vs: Suoravärit
« Vastaus #592 : 23.10.09 - klo:16:34 »
Toki näitten käyttö kysyy hieman väritajua, että tietää, mitä väriä haluttuun taittoon käytännössä vaaditaan, mutta siinäkin auttaa photoshoppi.
Miten käytät photaria avuksi?
No siis todella harvoin tuun tota käytännössä tehneeksi, koska useimmiten on selvästi tiedossa, mikä tukan värissä mättää ja millä se korjaantuu, mutta jos arveluttaa ja on viitseliäs niin photarikikkaan tarvitaan tuore kuva itsestä, jossa ihon ja hiusten väri näkyy mahdollisimman todenmukaisena, siitä sitten rajataan kasvot ulkopuolelle ja säädetään hiusten sävyä lisäämällä jonkin väristä layeria - siis. jos esim. ajattelee, että voisi hankkia tukkaan lämpimyyttä lisäilemällä hiukan punaista suoraväriä, niin lisäilee punaista photarilla hiuksiin ja antaa ihon sävyn pysyä oikeana - ja avot, saa jonkinlaista käsitystä, miten tukan sävy muuttuu ja miten natsaa yhteen ihonsävyn kanssa  :)

1cFii
Sikses iha nätti naine.

|Piija

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #593 : 26.10.09 - klo:20:53 »
Yritin etsiä tietoa etikan vaikutuksesta hiukseen värinpoistajana, mutta en löytänyt. Kysynkin nyt viisaammilta, että onko jollain kokemusta tuosta?

Ajattelin tehdä etikka "huuhtelun" ennen kuin laitan suoravärit päähän, jotta nykyinen väri haalenisi hieman, mitään vaalennusta en kaipaa tms. värin kulumista vain. Jos aikoo etikat laittaa, miten ne kannattaisi sekoittaa? 1rkl puhdasta etikkaa 2dl vettä? Lisäksi jotain hoitoaineita &/tai öljyjä?  :-X

Poissa deko

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3337
Vs: Suoravärit
« Vastaus #594 : 26.10.09 - klo:21:09 »
^ etikka oikeastaan toimii vähän toisin päin eli happamana aineena sulkee hiussuomuja, ei siis todellakaan pitäisi haalistaa väriä. Kannattaa yrittää öljyillä ja syväputsarilla haalistella alla olevaa värjättyä väriä jos tarvetta on. Suoraväri tarttuu vähän paremmin kun peset ennen värin laittoa tukan syväpuhdistavalla shampoolla ilman hoitoaineita, näin hius on varmasti kunnolla puhdas ja mitkään muotoilutuote- tai silikonijäämät eivät haittaa värin tarttumista. 
this too shall pass.

|Piija

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #595 : 27.10.09 - klo:08:22 »
^ Kiitoksia vastauksesta, pitääkin kokeilla öljy muhitusta, jos se vähän veis väriä muualtakin kun latvoista.


Edit// Muhittelinkin tänään 45min auringonkukkaöljy/tehohoito sekoitusta päässäni, joka veikin ihan kiitettävästi väriä. Punainen haaleni sinapinoranssiksi.
Pesin hiukset syväputsarilla kahteen kertaan laittamatta hoitoaineita, jonka jälkeen annoin niiden kuivua miltei kokonaan.
Laitoin Crazy Colours ( sävy Fire red ) päähän ja annoin olla sellaiset 30-40min jonka jälkeen pesin pois. Pestessä laitoin väriä vielä LV tehiksen joukkoon pari tippaa ja annoin vaikuttaa 5min.

Pakko sanoa, että olen tyytyväinen sävyyn! Kirkas punainen -> vastavärjätyn näköinen.
Ainoat miinukset väreissä on se, että tarttuvat todella kovasti kiinni kaakeleihin, suihkuun, käsiin ( vaikka hanskat ), pyyhkeisiin ym.
« Viimeksi muokattu: 27.10.09 - klo:17:03 kirjoittanut |Piija »

Poissa Neriana

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2684
Vs: Suoravärit
« Vastaus #596 : 28.10.09 - klo:07:46 »
Hmm.. Voisiko joku kertoilla tuosta KC Color mask hunaja sävystä, että kuinka kultaisen sävyn sillä saa? Minulle on se tilanne, että kasvattelen omaa hiusväriäni takaisin, latvat ovat blondatut lämpöiset 9 asteiset ja tyvi on sellainen harmaan vaalea, todella kylmä. Mitään kasvoille hyppäävää värieroa ei ole latvojen ja tyven välillä, ainoastaan tyven kylmyydestä johtuen se näyttää tummalta. Laitoin eilen goldwellin coloranse vaahtosävyn 9GB sahara ja pidin abou viisi minuuttia. Tälläkin sain ihan kivasti jo lämpöä tyveen, ihan selkeä ero vanhaan mutta toivoisin vielä vähän lisää.. Ja kun tuo kc color mask tekee muutenkin hiuksille niin hyvää..

Jos vertaa noihin goldwellin vaahtoihin, niin onko tuo kc color mask tehokkaampi?

Poissa Sinimusta

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1653
Vs: Suoravärit
« Vastaus #597 : 08.01.10 - klo:14:41 »
Ostin tänään Aricolour:ia, ajattelin kokeilla sitä ennen kuin tilaan cybershopista värejä postimaksuineen.

Voihan tuota sekoittaa hoitoaineeseen? Mites tuo (sinimusta) tarttuu vaaleaan juurikasvuun? :P

Paka-08

 • Vieras
Vs: Suoravärit
« Vastaus #598 : 08.01.10 - klo:16:45 »
Hmm.. Voisiko joku kertoilla tuosta KC Color mask hunaja sävystä, että kuinka kultaisen sävyn sillä saa? Minulle on se tilanne, että kasvattelen omaa hiusväriäni takaisin, latvat ovat blondatut lämpöiset 9 asteiset ja tyvi on sellainen harmaan vaalea, todella kylmä. Mitään kasvoille hyppäävää värieroa ei ole latvojen ja tyven välillä, ainoastaan tyven kylmyydestä johtuen se näyttää tummalta. Laitoin eilen goldwellin coloranse vaahtosävyn 9GB sahara ja pidin abou viisi minuuttia. Tälläkin sain ihan kivasti jo lämpöä tyveen, ihan selkeä ero vanhaan mutta toivoisin vielä vähän lisää.. Ja kun tuo kc color mask tekee muutenkin hiuksille niin hyvää..

Jos vertaa noihin goldwellin vaahtoihin, niin onko tuo kc color mask tehokkaampi?

Kyl tossa maskissa on reilusti pigmenttiä ja ton hunajan kanssa saattaa helposti saada kauniin pissankeltaisen tuloksen jos kuontalo on kovin huokoinen.  ;D Joten jos on lämmin vaalea tavoitteena niin tätä vaan tukkaan, mutta ei liian pitkää vaikutusaikaa tai no kokeilemalla löydät sen sopivan ajan. Kyl sillä ihan nättejä lämpimiä vaaleita saa. Kokemuksien perusteella on pigmenttirikkaampi ja ennen kaikkea hoitavampi kuin goldwellin vaahdot.
« Viimeksi muokattu: 08.01.10 - klo:16:48 kirjoittanut Paka-08 »

Poissa Vivianna

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1678
Vs: Suoravärit
« Vastaus #599 : 09.01.10 - klo:10:00 »
Tulee vähän myöhässä, mutta itselläni on tuo Honey mask ja olen antanut sen vaikuttaa jopa melkein tunnin ja kyllä sen eron huomaa hiuksissa. Antaa sellaisen punertavan/hunajaisen sävyn hiuksiin. Mulla on siis kullanvaaleat hiukset ja paljon punapigmenttiä luonnostaan, mutta tuo siis korostaa punertavuutta vielä enemmän. Mulla on myös se Silver mask ja sillä saa taas ihanan kirkkaanvaalean/tuhkaisemman sävyn hiuksiin ja senkin annan vaikuttaa about sen tunnin verran. Molemmat ovat  hyviä ja vaihtelen aina mielialan mukaan noita sävyjä ;)
Vaalennetut, puolipitkät hiukset, alla pikkasen kullanruskeaa sävyä.  Hiukset monesti klipsillä ylhäällä. Kikkailen paljon suoravärien kanssa ja näin saan pienellä vaivalla eri vivahteita hiuksiin.