Kirjoittaja Aihe: Suihkumyssyt yms. muhittelusuojat  (Luettu 40238 kertaa)

Poissa Vuhi

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 118
Vs: Suihkumyssyt yms. muhittelusuojat
« Vastaus #105 : 16.05.18 - klo:19:53 »
^ Muovisuoja on varmaan parempi, sillä laminointimössö kuivahtaa hiusrajoilla ikävästi, jos kaikkea mössö ei saa piiloon suojan alle.

Kiitos vastauksesta. Ebaysta katsoin näitä myssyjä ja joissakin on satiinin lisäksi jotain "Insice PE" tai "EVA". Vähän etsin tietoa, niin EVA olisi jotakin muovia. Käyköhän sellainenkin?
Ei meinaa löytyä sellaista myssyä, missä ei kuminauhaa olisi. Alkaa kutisemaan aika ikävästi. Jos olisi tehty niin, ettei kosketa ihoa.

Poissa Morrigan

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1199
Vs: Suihkumyssyt yms. muhittelusuojat
« Vastaus #106 : 16.05.18 - klo:20:39 »
^Onko sinulla siis kumiallergia? Jos kuminauhat tuottaa ongelmaa niin voithan käyttää ihan elmukelmua tai hedelmäpussiakin.

Kannattaa katsoa kauppojen myssytarjonta. Suurimmassa osassa suihkumyssyjä taitaa olla kuminauha siinä reunassa, mutta mulla on yksi myssy jossa se kuminauha on ommeltu muovin päällipuolelle niin ettei itse kuminauha ota ihoon kiinni.

Hotelleista saatavissa kertakäyttömyssyissä on tosi kapea se reunakuminauha ja sen päällä on vielä saumurointilangat, voisikohan sellainen toimia? Näitä kertismyssyjä löytyy ihan ebaystakin ja kyllä ne kestää useampaakin käyttökertaa ettei yhdestä käytöstä tarvitse roskiin heittää.
BSL 2b F ii kuiva ja pörröinen. Iho kuiva ja herkästi punoittava.

Poissa Vuhi

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 118
Vs: Suihkumyssyt yms. muhittelusuojat
« Vastaus #107 : 18.05.18 - klo:11:56 »
Minusta myssy olisi kätevämpi kuin muovipussi ja kelmu tuntuu vielä hankalammalta. Lievä kumiallergia on.

Poissa ellen

 • Ylläpitäjä
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4839
Vs: Suihkumyssyt yms. muhittelusuojat
« Vastaus #108 : 18.05.18 - klo:12:10 »
^ Itse asiassa elmukelmu tai pakkauskelmu/kiristekelmu ovat todella käteviä muhituksissa. Mielestäni ovat paljon mukavamman tuntuisia päässä kuin muovinen suihkumyssy. Kelmun saa käärittyä pään ympärille myötäisemmin ja pyyheturbaanin tai pipon kelmun päälle laittaminen on helpompaa. Lisäksi kelmu pitää hiukan paremmin seokset hiuksissa, eivätkä mössöt ala valua kasvoille niin helposti kuin suihkumyssyä käyttäessä. Käyttäisin elmukelmua mieluummin kuin kertakäyttöisiä suihkumyssyjä (joita käytän kyllä useampaan kertaan) mukavuuden takia, mutta hinnan takia olen tilannut eBaysta 100 kpl suihkumyssyjä todella edulliseen hintaan ;D .

Poissa huisku

 • Haiven
 • *
 • Viestejä: 12
Vs: Suihkumyssyt yms. muhittelusuojat
« Vastaus #109 : 06.08.18 - klo:02:22 »
Haluaisin ommella (koska tuntuu tyhmältä maksaa hillittömät postikulut myssyn hinnan lisäksi, ja osaan ommella) tämän tyyppisen lämmitettävän myssyn. Olisi erityisesti kasviväreillä värjätessä kiva, kun muhitteluaikaa voisi tuon avulla lyhentää merkittävästikin, ja olisi se tehohoidoissakin ihan kätevä. Suurin ongelma on se, että tuota ei oikein voi pestä koska kaikki varteenotettavat täytevaihtoehdot eivät kestä vesipesua, eli alle pitäisi löytyä joku mahdollisimman möhnänpitävä suoja, joka minimoisi tuon lämpömyssyn sotkeentumismahdollisuuden.

Tähän asti olen käyttänyt hennatessa ihan elmukelmua ja joskus kertakäyttöistä muovimyssyä, mutta kertakäyttömuovit ahdistavat ja haluaisin löytää jonkun pitkäaikaisemman, helposti pestävän systeemin (etenkin hennamössöä on tosi hankalaa yrittää pestä pois kurttuisista suihkulakeista) Mahtaisikohan uimalakki toimia? Vaikka sellainen pidemmille hiuksille tarkoitettu, jossa on enemmän tilaa. Onko kenelläkään kokemusta tai muita ehdotuksia?

Periaatteessahan tuosta lämpölakista voisi kyllä ommella sellaisen, että sisällä olevat pellavansiemenet/riisit/mitä sinne päättymään laittamaan, saisi otettua sieltä ulos pesun ajaksi ja heittää biojätteeseen sen osan mikä on mahdollisesti sotkeentunut, mutta ei sitä ehkä ihan joka kerta viitsisi tehdä, joten joku mahdollisimman hyvin möhnät sisällä pitävä lakki/myssy olisi hyvä löytää.