Kirjoittaja Aihe: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)  (Luettu 363814 kertaa)

Poissa calypso

  • Yleisvalvoja
  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 2896
  • iHerb alekoodi: TUN470 (-10$ ensitilauksesta!)
    • Haista Ite!
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #165 : 17.03.07 - klo:18:37 »
Ostin C-system styling conditionerin inciin pahemmin pahemmin tutustumatta. Mikä moka!
Kotona aloin lukea inciä huolella ja neljäntenä listasta löytyi Sodium Coco-Sulfate. Siis pesevä ainesosa eikö olekkin?
Osaatteko juurekset sanoa, miksi hoitoaine/muotoilutuote sisältää tollasta? Miten mieto tai voimakas Sodium Coco-Sulfate on pesuteholtaan, uskaltaako tätä tuotetta jättää hiuksiin?

Kiitoksia, jos joku osaa neuvoa :)

En nyt ihan varma ole tästä mutta veikkaisin että tuo sulfaatti on tuotteessa siksi että sillä saadaan käsiteltävyyttä ja rakennetta hiukseen. Tuo Styling Conditionerhan on käsittääkseni siis jokin muotoilutuote jossa on myös hoitavuutta, ennemmin entä kuin jätettävä hoitis. Joissain muotovaahdojen ja tuuheuttavien muotoilutuotteidein inceissä olen törmännyt sulfaatteihin, mutta en nyt osaa nimetä tuotteita koska ne on sitten yleensä jäänyt kauppaan sen ja muiden asioiden takia.

Eipä noista sulfaateista sen kummempaa haittaa ole, kuin saattavat hieman kuivattaa ja avata hiusta mutta sitä tekevät tosiaan muutkin aineet muotoilutuotteissa. Sodium coco-sulfate on aika mieto sulfaatti. Joko vastaava kuin sodium laureth sulfate tai sitä miedompi, mutta ei voimakkaampi ainakaan.

Lainaus
Sodium Coco Sulfate is a naturally derived alternative to Sodium Lauryl Sulfate in flake form. Sodium Coco Sulfate is derived from pure coconut oil. It can be used in a wide variety of personal care applications in which viscosity building and foam characteristics are of importance. The product formulates similar to synthetic alkyl sulfates, but is less defatting to the hair and skin. SCS being less soluble than synthetic  alkyl sulfates leaves the skin and hair with a conditioned feel. It can be incorporated into shampoos, hand soaps, bath products, shaving creams and medicated ointments. It is especially useful for opaque, pearlescent, or cream products.
http://www.chemistrystore.com/sodiumcocosulfate.htm
http://haistaite.com/- Tuoksublogi
Juurikasvu on nyt rekisteröity yhdistys ja liittymällä yhdistyksen jäseneksi voi tukea Juurikasvun toimintaa. Lisätietoa

Poissa Luna

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 2278
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #166 : 13.04.07 - klo:22:49 »
Heitänpäs kysymyksen tänne. Eli markettisarjaketjussa oli puhetta että mikä aine vaaleiden hiusten naamiossa on pigmenttiä (minun veikkaus on että perustuuko teho chloride-nimisiin aineisiin jotka sitten valkaisevat)? Ja miltä naamio kokonaisuudessaan vaikuttaa? Tässä on inci vielä uudemman kerran:

water, cetearyl alcohol, behentrimonium chloride, peg-180, amodimethicone, cetyl esters, tocopherol, hydroxyethylcellulose, hydroxyanthraquinoneaminopropyl, methyl morpholinium methosulfat, trideceth-12, chlorhexidine dihydrochloride, benzyl salicylate, linalool, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, alpha-isomethyl inone, geraniol, methylparaben, citric acid, cetrimonium chloride, butylphenyl methylpropional, citronellol, hexyl cinnamal, glycine soja/soybean oil, parfyn/fragrange.

Poissa Ice

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 4346
  • Think fast, look alive
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #167 : 16.04.07 - klo:14:46 »
eikö tuotteessa tosiaan mainita mitään CI-5444 taikka basic red tms. sanoja? meinaan kun pigmenttiähän tarvitaan siihen taittavuuteen ja käsittääkseni ne pitäisi tuotteessa mainita kaikesta huolimatta, vaikka olisivatkin vain tuotteen värjäyksessä käytettyjä?  Chloridet on säilöntäaineiden osassa useimmiten.

eihän tuo millään lailla kuitenkaan valkaise vaan taittaa samalla periaatteella kuin esim. hopeashampoon basic blue keltaista, näin kärjistettynä

tässä muuten kiva linkki, http://www.aise-net.org/downloads/det_reg_medic.pdf
« Viimeksi muokattu: 16.05.07 - klo:00:35 kirjoittanut Realicer »
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.

Poissa Luna

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 2278
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #168 : 16.04.07 - klo:20:08 »
INCIssä ei ollut mainintaa basic jotain missään kohtaa, tuo CI-numerosarja taisi olla laitettuna incin "ulkopuolelle" oikeaan alanurkkaan, oli vielä eri fontillakin niin luulin että se on joku muu kuin inci-merkintä. Mutta nyt kuitenkin selvisi mistä taitto johtuu, kiva ettei valkaisusta  :D Voisitko vielä kertoa onko sisällössä mitään oikeasti hoitavaa?

Poissa Ice

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 4346
  • Think fast, look alive
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #169 : 16.04.07 - klo:21:13 »
joo ne CI numeronumero -hommat on tosiaan "värien koodeja" :) oikeasti hoitavaa.. se on paha sanoa sinänsä, cetearyl alcohol, tocopherol ja citric acid luetaan tavallaan hoitaviksi mutta lähinnähän tuo on sulkevaa soosia ja säilöntäainetta/hajustetta
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.

Poissa Luscious

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 1468
  • Parantumaton saippuahullu
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #170 : 11.05.07 - klo:09:54 »
Oon ihan hulluna tigin smoothing lusterizeriin ja käytänkin sitä ihan surutta hiuksiin melkein jokapäivä ihan reilulla kädellä. Mietin vaan että kannattaisko ton käyttöä vähentää erikoisempiin tapahtumiin vai onko se ihan sama:

aqua, cyclomethicone, propylene glygol, dimethiconol, polyacrylamide, phenyltrimethicone, triethanolamine, c13-14 isoparaffin, laureth-7, methylparaben, methylsothiazolinone, parfum, ci 77019, ci 77891
Vuosikausien hiusten hennauksien ja kasvatuksen jälkeen takaisin omaa vaaleaa sävyä kasvattamassa...

Poissa Ice

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 4346
  • Think fast, look alive
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #171 : 11.05.07 - klo:16:21 »
Eipä tuossa muuta kuin silikonia ja mineraaliöljyä hajusteilla että värjättynä, jos siis tuntuu mukavalta tukassa niin käytä ihmeessä. Syväpuhdistus ennen erikoisempia tapahtumia, eli tehohoitoja, voi olla hyvä ratkaisu että nuo mahdollisesti kertyvät aineet saa silloin pois tieltä.
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.

Poissa Mirkka

  • HAIRahtanut
  • ****
  • Viestejä: 361
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #172 : 15.05.07 - klo:20:36 »
Onko myristyl alcohol kuivattava alkoholi vai oks se neutraalimpaan suuntaan?

Poissa Luscious

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 1468
  • Parantumaton saippuahullu
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #173 : 16.05.07 - klo:11:58 »
Mitä on tää YR kuivaöljyn INCI:n ensimmäinen ainesosa: isopropyl palmitate?
Vuosikausien hiusten hennauksien ja kasvatuksen jälkeen takaisin omaa vaaleaa sävyä kasvattamassa...

Poissa Ice

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 4346
  • Think fast, look alive
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #174 : 16.05.07 - klo:16:26 »
Mitä on tää YR kuivaöljyn INCI:n ensimmäinen ainesosa: isopropyl palmitate?
http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=37.msg444#msg444

ISOPROPYL PALMITATE ýEster derived from isopropyl alcohol and palmitic acid. Similar properties to
isopropyl myristate, but subjectively slightly oilier
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.

Poissa Luscious

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 1468
  • Parantumaton saippuahullu
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #175 : 16.05.07 - klo:18:25 »
Mitä on tää YR kuivaöljyn INCI:n ensimmäinen ainesosa: isopropyl palmitate?
http://juurikasvu.org/smf/index.php?topic=37.msg444#msg444

ISOPROPYL PALMITATE ýEster derived from isopropyl alcohol and palmitic acid. Similar properties to
isopropyl myristate, but subjectively slightly oilier

ööh.. okei, kiitos vaan INCI velholle.
No ei se sit mitään palmuöjyä ainakaan oo  ;D
Vuosikausien hiusten hennauksien ja kasvatuksen jälkeen takaisin omaa vaaleaa sävyä kasvattamassa...

Poissa pinkfrank

  • HAIRahtanut
  • ****
  • Viestejä: 380
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #176 : 21.05.07 - klo:15:28 »
Onko myristyl alcohol kuivattava alkoholi vai oks se neutraalimpaan suuntaan?

MYRISTYL ALCOHOL | | | 112-72-1 | 204-000-3 | tetradekanoli | | Pehmentävä aine/emulsiota stabiloiva aine/viskositeetinsäätäjä/ihoa hoitava aine/vaahdonvahvistaja |

sanoo: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32006D0257:FI:NOT

Poissa NarnianQueen

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 5108
  • Long Live the True King!
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #177 : 03.07.07 - klo:22:23 »
Askarruttaa Joicon tuotteissa löytyvän hydrolyzed human keratinin alkuperä. Toivottavasti ei ole peräisin keskuudestamme jo poistuneiden kansalaisten hiuksista  ;D  Vai lieneekö Joicolla laboratoriossaan osio,  missä ihmiskeratiinia kasvatetaan koeputkessa...?
"I believe in Christianity just as I believe that the sun has risen; not only because I see it, but because by it I see everything else." -C.S. Lewis

I believe in sunshine, even though I don't always see it. I believe in love, though I don't always feel it.

1b F/M ii

Poissa Ice

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 4346
  • Think fast, look alive
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #178 : 03.07.07 - klo:22:28 »
^ Tästä on ollut puhetta jossakin ketjussa, olikohan tuloksena lampaanvilla tmv.
Somewhere there's a rainbow with a pot of gold
But by the time you get there, it's been taken and sold.

Poissa January

  • Pahatukkapäiväläinen
  • **
  • Viestejä: 67
Vs: INCI-kysymyksiä (mieltä askarruttavat sisällöt)
« Vastaus #179 : 04.07.07 - klo:22:12 »
Alko tässä ihmetyttämään, että mitä on erisanin kasvovoiteen incissä mainittu cholesterol? tulee mieleen kolesteroli, mitä sellainen kasvovoiteessa tekee?