Kirjoittaja Aihe: Kynsilakat ja kynsifriikkeily  (Luettu 433730 kertaa)

Poissa Lila

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5135
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #840 : 01.01.19 - klo:11:26 »
Kävin läpi kynsilakkavarastot, heitin pois kaikki paksuuntuneet ja pahemmin kuivuneet tai muuten vaan huonosti säilyneet. Keräsin pussillisen myyntiin meneviä. Nyt alkaisi varasto olla siedettävän kokoinen. Yläkerrassa on pieni kenkälaatikollinen lakkoja, alakerrassa vähän pientä kenkälaatikkoa suurempi loota, jossa on myös kynsienhoitovälineet helposti saatavilla. Ehkä voisin myös leimasinsysteemit myydä / antaa pois, enpä juuri jaksa näpertää noilla. UV-geelit (muutama nudesävy, kuultava valkoinen, päällyslakat ja primerit) ovat omassa laatikossaan uunin ja tarvikkeiden kanssa. Nudesävyjä karsin lakkavarastosta, teen tuon geelipohjan käytännössä aina nudesävyisenä - lähinnä varpaan kynnet kaipaavat nudelakkaa toisinaan - ja jos nyt sitten jossain vaiheessa luovin pohjageelistä, niin Essien hoitavat nudesävyt tulevat tarpeeseen.


Tein vähän havaintoja lakoista, osalla näistä on ikää aika lailla. OPI:n lakkoja minulla on melko paljon, niissä oli yllättävän paljon paksuuntuneita ja kuivuneita. Etenkin glitterit näyttävät säilyvän tosi huonosti, mutta myös muissa väreissä oli kuivahtaneita PALJON. Opin lakkoja en tule jatkossa ostamaan.


Nubarin lakat ja osa Essieistä, China Glazeista ja Color Clubeista erottuu melko pahasti - mutta sekoittamalla koostumuksen saa palautumaan ja lakat toimivat hyvin vanhanakin. Näissä ei tainnut olla yhtäkään kuivunutta.


Misan lakoista useampi on muuttunut iän myötä todella hitaasti kuivuvaksi  :o  - tämä vähän harmittaa, sillä mukana oli monta suosikkisävyä ja uutena näiden lakkojen laatu on ollut tosi mahtava. Misaa ei taida enää olla olemassa, joten voi voi.


Kaksi vanhaa Deborah Lippmanin glitteriä ovat koostumukseltaan kuin uusia.


Zoyan lakkojen säilyvyys näyttää olevan ihan omaa luokkaansa, ei kuivumista, erottuminen varsin vähäistä ja kaikissa sävyissä sitä ei ole ollenkaan.


Samoin Orlyn lakat ovat hyvässä kunnossa, näitä ei tosin ole varastossa kovin monta. Halpismerkeistä todella hyvässä kuosissa ovat Barry M:t ja H&M:t, se puolipallon muotoinen pullo. Mavaloissa erottumista, mutta pieni pullo on yllättävän hyvä, ei yhtään kuivunutta.
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.

Poissa riinam

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 602
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #841 : 04.02.19 - klo:08:23 »
Olen ollut todella laiska lakkaamaan kynsiäni, vaikka tykkäänkin lakatuista kynsistä. Ne vaan ei kestä mulla töissä, joissa kynnet on välillä ihan työkalu, vaan kuluu yleensä ensimmäisenä päivänä jo ruman näköiseksi. Ostin ihan led-uunin ja geelilakat, jos ne pysyisivät paremmin ja pysyiväthän ne. Niistä vaan kertyi kerroksia jo niin monta, että lakkauksesta tulee lähes aina liian paksu ja taas irtoilee ensimmäisen työpäivän jälkeen. Sorruin Sokoksen tarjouksesta ostamaan kaksi nudea Essien Gel Couture -lakkaa ajatuksella, että pysyy mitä pysyy, ei näy jos lohkeaa. Mut näähän pysyy! Edes noi "oikeat" geelilakat ei pysy niin hyin kuin nämä. Lakkasin kynnet vauhdilla ennen työpäivää, olivat just kosketuskuivat kun piti mennä jo kuivaamaan hiuksetkin ja kolmen työpäivän jälkeen näissä ei oo lähes ollenkaan kulumaa vielä. Näitä ostan lisää ja myyn noi geelilakkatarvikkeet pois.

Poissa MAS

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 902
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #842 : 04.02.19 - klo:19:16 »
^ vanhoja kynsilakkoja on vieläkin kaappi täynnä, mutta kiinnostaisi nuo geelilakat. Noi Essiet kai on tarkoitettu ihan vaan yksinään käytettäviksi? Mä oon noista vähän tipahtanut, jossain kohtaa oli sellaisia mitkä vaati uv valoa, sit oli niitä mitkä vaati jonkun omanlaisen top coatin ja ja.. nostakaas mut takaisin kelkkaan ja kertokaa että mitkä ois parhaita sellaisenaan toimivia geelilakkoja testattavaksi? Lumenen Gel Effectit ainakin vaan kului pois parissa päivässä  ::)
1b F ii

Poissa riinam

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 602
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #843 : 04.02.19 - klo:20:50 »
Noi Lumenen Gel Effect lakat on musta ihan tavallisia kynsilakkoja, jotka näyttävät vähän geelilakoilta. Eivät pysy sen kummemmin kuin muutkaan. Nää Essiet on tarkoitettu käytettäväksi saman merkin päällyslakan kanssa. Kaksi kerrosta väriä ja kerros päällyslakkaa. Päällyslakka tekee sen geelimäisen kiillon, on tosi nätti. Ensimmäinen kerros kuivuu niin nopeasti, että kun oikeasta aloittaa ja vasemman käden on lakannut, niin oikea on jo kosketuskuiva. Odotan vielä hetken ennenkuin lakkaan toisen kerroksen. Ei vaadi mitään uunia tai mitään. Kestoa pitäisi olla 14 päivää jos lisää päälylakkaa kahden päivän välein, mutta sitä en ole testannut.

Poissa Lila

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5135
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #844 : 05.02.19 - klo:12:01 »
Myös UV-geelien välillä on ihan järkyttäviä eroja kestossa. Jotkut geelit vaativat melkoista kynnen preppausta (karhennus, primer ja pohjageeli) pysyäkseen edes sinne päin kunnolla. Osa on mielestäni liian kovia kovetuttuaan - railoontuvat ja jopa murenevat lähes lasimaisesti helposti. Mutta hyvä yhdistelmä ja sopivan joustavaksi kovettuva tuote kun löytyy, niin UV geeli pysyy kyllä kuin tauti.
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.

Poissa riinam

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 602
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #845 : 05.02.19 - klo:19:37 »
Tuo on totta, että varmasti noissa uv-geelilakoissa on eroja. Mun kohdalle on sattunut vaan niitä, joista tulee liian paksuja, vaikka kuin ohuesti yrittäisi lakata, ja ovat liuskoina vaan irronneet ensimmäisestä osumasta. Koska tää Essie on niin paljon helpompi, en jaksa nähdä vaivaa etsiäkseni sellaista uv-lakkaa, joka toimisi. Tämä kun toimii jo niin hyvin.

Poissa naapio

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1346
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #846 : 06.02.19 - klo:14:56 »
Kuinkahan pahasti musta kynsilakka värjää? Mun tekisi hirmuisesti mieli sellaista, olen ajatellut tilata Orly Breathable mustan lakan koska tykkään niiden koostumuksesta niin paljon ja tuntuvat pysyvän mulla paljon paremmin kuin mikään muu, mutta koska niiden kanssa en ole käyttänyt aluslakkaa niin pelkään tahraantumista vielä tavallistakin enemmän. Tavallisilla punaisilla lakoilla olen saanut kynsiin ikävän keltaisen vivahteen aluslakoista huolimatta, joten epäilyttää että mustasta jäisi harmaa zombie-väri kynsiin.

Jostain luin, että aluslakkaa voi laittaa useamman kerroksen ja se voisi auttaa, mutta epäilen että aluslakkakin voi värjätä kun mun kokemuseni mukaan punaiset ja kirkkaat lakat on pahimpia värjääjiä.
Raitoja käpälään!

Poissa Lila

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5135
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #847 : 06.02.19 - klo:19:24 »
Musta kynsilakka ei ole mikään paha värjäämään, en muista koskaan saaneeni mustasta värjäytymää ja minähän olen tosi laiska aluslakkaaja. Keltavihreät, keltaiset, oranssit ja lämpimän punaiset ovat pahoja. Ja näissäkin riippuu... ...neonkeltainen ei ole koskaan värjännyt kynsiäni.
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.

Poissa Lila

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5135
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #848 : 30.03.20 - klo:15:19 »
En ole ollut kynsien kanssa kovin aktiivinen viime aikoina. UV-geelit ovat vähän tauolla - ja nyt väliaikana löysin Essien Treat, Love & Colorit taas arkikäyttöön. Kivoja nudesävyjä ja hyvä, mielestäni ihan oikeasti kynnen kuntoa kohentava hoitolakka.


Minulla on kolme sävyä: lähes valkoinen, pinkkiä shimmeriä hillitysti sisältävä Sheers to You, Loving Hue, joka on pehmeä pinkki, kultaista shimmeriä ja Tonal Taupe, viileähkö taupe, jossa varsin voimakas kultainen shimmeri. Kaksi viimeistä ihan mahtavia talvisävyjä, oma kynteni näyttää viileässä helposti aika kuolleen sinertävältä. Molemmat sävyt peittävät tätä sinisyyttä jo yhdellä kerroksella ja kädet näyttävät terveemmiltä. Tonal Taupessa on kultaista shimmeriä aika paljon - ja kahdella tai useammalla kerroksella se on itse asiassa hyvin uniikki nudesävy, "avaruuspersikka", lämmin sävy (pohjasävyn viileydestä huolimatta), joka ei tee kynsistä likaisen näköisiä. Sheers to You on ihana kesällä, raikastaa käsien ilmettä. Mutta tämä vaatii kaksi kerrosta, yksi kerros näyttää helposti laikkuiselta. Saatoin näitä joskus aiemminkin kehua, mutta suosittelen taas, sopivat nudelakkojen ystäville - ja kynsien hoitoon.


Uusia lakkoja en ole ostanut ehkä vuoteen - mutta viimeksi Luxplussasta jotain arkikosmetiikkaa ostaessa eksyi koriin Technicin halpislakka, sävy Unicorn Tears. Enpä ole näin uniikkia sävyä nähnyt pitkään aikaan - ja lakan laatu on ihan huippu (suti on kyllä surkea hajakarvoineen, siinä näkyy tuotteen hinta). Lakan pohjaväri on harmahtava vaaleansininen ja siinä on runsaasti vaalean kullansävyistä shimmeriä. Jo yksi kerros lakkaa peittää hyvin, kaksi kerrosta on täydellinen. Joudun ehkä ostamaan backup-pullon, sillä vastaavaa sävyä en muista mistään muualta. Tulee ihanat, keväisen futuristiset  ;D  kynnet, sävy vielä sopii ihonväriini hienosti. Netistä löytyy yksi lakkauskuva, jota en viitsi linkittää, sillä itse en saa tällä lakalla mitenkään lakaten niin paljon siveltimenjälkiä pintaan. Otan kuvan kun on seuraavan kerran kynsillä.
« Viimeksi muokattu: 30.03.20 - klo:15:27 kirjoittanut Lila »
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.

Poissa elly

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1069
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #849 : 30.07.20 - klo:08:20 »
Ovatko kynsilakat vielä yhtä pahiksia kuin 2010-luvulla olivat? :-[ Mä lopetin kynsien lakkaamisen silloin, koska halusin vähentää kehon kemikaalikuormaa. Nyt kuitenkin kävin manikyyrissä häitä varten ja ai että miten ihanilta ja huolitelluilta nää lakatut kynnet näyttävät. :l Mulla olis lupaava kynsifriikkeily aluillaan, mutta nuo haitalliset kemikaalit mietityttää... Monet markettilakatkin ovat nykyään vissiin formaldehydittömiä, mutta ei ne vissiin ihan hyviksiäkään tolueenin tai hartsin vuoksi ole...

Poissa Lila

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5135
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #850 : 31.07.20 - klo:09:42 »
Kyllähän kynsilakat edelleen ovat melkoisia - itse jotenkin aina onnistun itseäni rauhoittelemaan sillä, että eivät tule suoraan ihokosketukseen vaan paksun kuolleen keratiinikilven päälle.


On ollut taas aktiivisempi kynsijakso meneillään. Ei mitään koristeluita - mutta pitkään olen taas ylläpitänyt nudea pohjageeliä - ja värilakka melkein jatkuvasti kynsillä.
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.

Poissa Jessie

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1484
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #851 : 31.07.20 - klo:13:50 »
Ovatko kynsilakat vielä yhtä pahiksia kuin 2010-luvulla olivat? :-[ Mä lopetin kynsien lakkaamisen silloin, koska halusin vähentää kehon kemikaalikuormaa. Nyt kuitenkin kävin manikyyrissä häitä varten ja ai että miten ihanilta ja huolitelluilta nää lakatut kynnet näyttävät. :l Mulla olis lupaava kynsifriikkeily aluillaan, mutta nuo haitalliset kemikaalit mietityttää... Monet markettilakatkin ovat nykyään vissiin formaldehydittömiä, mutta ei ne vissiin ihan hyviksiäkään tolueenin tai hartsin vuoksi ole...

Aloitin oman kynsifriikkeilyni verrattain myöhään, joten mulla ei ole paljon vertailupohjaa 2010-luvulta.

Mitä kemikaalikuormaan tulee, ainakin tässä viime vuosien aikana on puhuttu paljon 3-free, 4-free, 5-free, 7-free ja n-free -lakoista. N on tässä siis matikasta tuttu, mikä tahansa numero  :D  Vaikka Lilan tavoin ajattelen, että haitallisimpien kemikaalien poistosta huolimatta lakat ovat edelleen kemikaalikuormaltaan huomattavia, syynään huolella, että hankkimani lakat ovat vähintään 3-free ja käytän niitä suht huoletta.

3-free tarkoittaa siis sitä, ettei kynsilakassa ole tolueenia, DBT:tä eli dibutyyliftalaatteja (joskus puhutaan vain ftalaateista) eikä formaldehydiä,
5-free lakoista puuttuu näiden lisäksi kamferi ja formaldehydihartsi, ja 4-free lakoista jompi kumpi edellisistä. Löysin googlettelemalla ristiriitaista tietoa siitä, kumpi noista loistaa poissaolollaan 4-free kynsilakoista. Edelleen7-lakoista puuttuu TPHP eli trifenyylifosfaatti ja ksyleeni.

Näistä kynsilakkojen kemikaaleista ja kynsifriikkelykielessä käytetyistä lyhenteistä voisi tehdä jossain vaiheessa kiinnitetyn julkaisun tämän Kynnet-alueen etusivulle, jahka ehtii selvittelemään kemikaaleista tietoa tarkemmin. Etenkään nuo 7-free:stä poistetut TPHP ja ksyleeni eivät ole meikäläiselle erityisen tuttuja.

O.P.I:n ja Essien lakat taitavat olla kaikki 3-free, ja Suomen markkinoilta valitettavasti poistunut Zoya on 5-free. Zoyaan on tykästynyt sen verran, että sitä tulee tilailtua joskus rapakon takaa Ebaysta. Color Club on ilmeisesti 4-free,  ja Suomesta aika hyvin saatavilla olevat, hieman tyyriimmät NCLA-lakat 7-free. Muitakin merkkejä on, ne eivät ole mulle taas niin tuttuja, itseltä löytyy pääosin Essien, O.P.I:n ja Zoyan kynsilakkoja.
Tuo n-free on nykyisin sen verran yleisessä käytössä oleva termi, että kynsilakan kemikaalikuorman pystyy selvittämään suht nopeasti kun googlettelee lakan brändin n-free-termin kanssa  :)

Poissa elly

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1069
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #852 : 02.08.20 - klo:22:09 »
Vau, olipas täällä kattava tietopaketti ja hyviä pointteja. Kiitos Jessie ja Lila! :) Kosmetiikan kemia kiinnostaa jatkuvasti useampia ja on iso osa tätä foorumia. Voisi siis olla hyvä idea kiinnittää tuollainen julkaisu. Mä fiilistelen kynsiäni edelleen ja lakkaus pysyi viikon ihan nättinä. Huomenna poistan lakat ja katson miltä kynnet tuntuvat, kun lakka on poistettu, mutta kynnet on viilattu näteiksi ja kynsinauhat siistitty. Ensi viikonloppuna taas juhliin, joihin varmasti lakkaan kynnet. :)

Poissa Hunajapupu

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 7238
 • -2a M iii-
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #853 : 05.08.20 - klo:13:13 »
Zoya on todella hyvä, käytän itse nykyään Zoyaa koska on 5 free. Lisäksi Zoyan lakat pysyvät kynsissä todella hyvin. Tilaan lakat liettualaisesta enails.eu verkkokaupasta, suosittelen. Ei tule tullimaksuja tms ja toimitukset on tullut perille ongelmitta.
iHerb alekoodi ensitilaajille: GUB005. Alekoodilla saa -10 dollaria jos tilauksen arvo 40 dollaria tai enemmän, alle 40 dollarin tilauksesta saa alea 5 dollaria.

Poissa Lila

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 5135
Vs: Kynsilakat ja kynsifriikkeily
« Vastaus #854 : 05.08.20 - klo:20:30 »
^Hah, sorruin tietenkin tilaamaan VAIKKA piti aloittaa kosmetiikan kanssa tiukka linja. Oli CND:n lakkoja tosi hyvään alehintaan ja pari ihanaa Zoyaa, joita olen kuikuillut...
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.