Kirjoittaja Aihe: GHD - suoristusraudat  (Luettu 20342 kertaa)

Poissa Jessie

  • Tukkaguru
  • *****
  • Viestejä: 1430
GHD - suoristusraudat
« : 16.09.09 - klo:21:25 »
Koska suoristusraudat-ketju on jo kovin pitkä, päätin tehdä suosituista GHD-raudoista oman FAQ-ketjunsa, josta GHD:ta tilaavat/sitä harkitsevat saavat nopeammin olennaiset tiedot käsille.

HOX! Koska minulla ei ole kokemusta monista nettikaupoista tai rautojen käytöstä yleensä, niin alla oleva teksti saattaa sisältää puutteita tai virheitä. Teksti perustuu foorumin käyttäjäkokemuksiin, älä siis ihmettele jos tutunnäköinen (lue: oma) kommentti vilahtaa alla olevassa osiossa.

Jos huomaat virheitä tai puutteita, ota yhteys moderaattoriin/ kirjoita asiasta kommentti tähän ketjuun. Jos olet moderaattori, ei varmaan tarvitse erikseen sanoa että korjauksia saa tehdä jos siihen kokee tarvetta  ;)

Mikä GHD?

Kyseessä suoristusraudat, jotka vaikuttavat olevan foorumin käyttäjien suosiossa.
Ovat kalliimmat kuin esimerkiksi tavarataloista ostetut Vidal Sassoonit, Remingtonit, Babylissit ja OBH Nordican punaiset raudat. Syy tälle on, että edellä mainituista kuumentuva osa on keraamisesti päällystetty, mutta GHD:n raudoissa sama osa on kokonaan keraaminen ja siten hellävaraisempi hiuksille. Keraaminen pinnoite halvemmissa merkeissä kuluu ajan saatossa, ja tällainen kuluma raudoissa tekee hallaa hiuksille.

Käyttäjäkokemuksia on erilaisia: osa on sitä mieltä, että lopputulos on huomattavasti sileämpi ja paremman näköinen GHD:llä suoristettaessa, ja lisäksi GHD:llä suoristettaessa hiukset eivät kärsi niin paljon. Positiivinen ero on mm. siinä, että GHD:tä kärsii joidenkin mielestä käyttää jopa päivittäin hiusten kärsimättä.GHD: t ovat myös hetkessä valmiit käytettäviksi.  Lisäksi useat ovat kommentoineet, että hyvä lopputulos kestää hyvin ja pysyy jopa seuraavaan pesuun asti.

Osa taas on sitä mieltä, että lopputulos ei eroa olennaisesti verrattuna halvemmilla raudoilla tehtyyn suoristukseen. Miinusta tulee myös siitä, että lämpötila ei ole säädeltävissä. Tästä syystä jotkut ovat hankkineet otsahiuksilleen halvemmat suoristusraudat, joissa lämpötila on säädeltävissä.

Mistä saan tilattua?

•   BeautyBay,  täältä mm. erikoisemman värisiä, kuten kirkkaan pinkkejä rautoja. Haulla löytyy paikasta lisää tietoa.
•   Lookfantastic myy rautaa perusväreissä.
•   HQHair

Ulkomailta tilattuna hinta on 100 euron hujakoilla mallista riippuen.

Ongelmatilanteissa yhteyttä pitänee ottaa suoraan nettikauppaan, joka määrää takuuajan. Suomen maahantuoja ei puutu asiaan, jos rautaa ei ole ostettu Suomesta

GHD:t saa myös Suomesta, mutta hinta on paljon suurempi, jopa parinsadan euron hujakoilla.

Malleja on kolmenlaisia: IV Styler Mini, IV Styler ja IV Salon Styler. Mitä eroa niillä on?

IV Mini Styler sopii lyhyen tukan muotoiluun. IV Styler on perusmalli, joka sopii pidemmällä tukalle ja on näppärin myös kihartamistarkoituksessa. IV Salon Styler on hyvin pitkälle tukalle, mutta käyttäjäkokemusten mukaan myös IV Styler – malli sopii pitkälle tukalle.
Jos siis haluat GHD:n sekä suoristamiseen ja kihartamiseen, on IV Stylerin tilaus suositeltavaa, koska IV Salon Stylerillä kihartaminen on kuulemma kömpelömpää.

Sopiiko esim. Lookfantasticista tilattu GHD suomalaiseen talouteen?

•   Kyseisen pistokkeen saa ruuvaamalla irti, ja alta pitäisi paljastua pistoke, joka sopii suomalaiseen pistorasiaan.
•   Ainakin GHD IV Stylerin pitäisi toimia jännitevälillä 110V-230V ja Suomessa verkkovirran jännite on 230V

Miten kiharoiden teko GHD:lla onnistuu?

Kiharoiden tekoa on verrattu lahjanauhan kihartamiseen.
Rautaa kierretään niin, että se on kohtisuoraan, eli 90 asteen kulmassa hiuksiin nähden. Osa käyttäjistä kokee, että hitaasti hyvää tulee, ja lisäksi rautaa ei kannata vetää liian lujaa muotoiltavaa hiusosiota pingottaen. Sen jälkeen kun hiusosio on vedetty kertaalleen raudalla, kannattaa sama hiusosio kiepauttaa vielä nopeasti sormien ympäri, mikä edesauttaa kihartamista. Muista myös kiharatuotteiden käyttö! Vähintään lämpösuojan sisältävä tuote on ehdoton ennen  GHD:n käyttöä, koska raudat todella kuumuvat!


TanZka

  • Vieras
Vs: GHD - suoristusraudat
« Vastaus #1 : 23.09.09 - klo:21:36 »
heips. ja parempi lopputulos vaikuttaa myös paljon siitä että mitä muotoilutuotteita siellä alla käytetään. eihän koskaan saa ihan puhtaita hiuksia suoristaa tai kihartaa.. mieluummin semmoinen tuote missä on lämpösuoja :)

Poissa noa

  • Pahatukkapäiväläinen
  • **
  • Viestejä: 138
Vs: GHD - suoristusraudat
« Vastaus #2 : 30.10.09 - klo:17:36 »
Saapran videossa näkyy kätevästi miten kihartaminen onnistuu: http://www.youtube.com/watch?v=Qz1dipQSwRs