Kirjoittaja Aihe: Neulaushoito kotona  (Luettu 40083 kertaa)

Poissa juuriska

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 541
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #30 : 26.01.10 - klo:08:31 »
5 dollarin alekoodi iHerbistä ensi kertaa tilaaville: VAM480.

Poissa -ellis-

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 99
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #31 : 26.01.10 - klo:11:13 »

Poissa maatis

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 680
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #32 : 26.01.10 - klo:12:50 »
Sain jo perjantaina neulaimen (tuli siis Norjasta nopsaan) mutta pitäisi ennättää apteekkiin. Tarvitsen ison pönikän desinfiointiainetta, lisäksi c-vitamiinia ja jonkun suojaavan kenties a-vitamiinipitoisen voiteen. Niin ja Emlaa.

Aion käyttää ensin C-vitskua muutaman päivän seerumina aamuin illoin. Sitten neulauksen jälkeen laitan ensin ruusunsiemenöljyä (koska sitä mulla on ja siinä pitäisi olla a-vitamiinia + se on vedetöntä) ja sen jälkeen tuota jotain apteekin suojaavaa voidetta.

-------
lisäys: verkkoapteekista katsoin että esim Bellavita yövoide voisi olla suht edullinen ja hyvä.
« Viimeksi muokattu: 26.01.10 - klo:13:04 kirjoittanut maatis »

Poissa Virus

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 916
 • Zed's dead, baby, Zed's dead.
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #33 : 26.01.10 - klo:13:42 »
Kiinnostava aihe ensimmäisiä ryppyjä pelkäävälle ja mustapäiden kanssa painivalle... :-[ Toivottavasti kaikki kokeilijat saavat ennenpitkää apua omaan ongelmaansa!

Noita voidejuttuja jäin miettimään, sekä projektin pitkäkestoisuutta muutenkin. Täältä löytyy aihetta tutkineen plastiikkakirurgin mietintöjä, sanoo esim. että "Jotta hoidosta olisi hyötyä on ihoa ensin hoidettava useita kuukausia A-, C- ja E-vitamiinipitoisilla voiteilla." Tämän perusteellahan ei kannattaisi reijittää vain muutaman päivän voidekuurin jälkeen. ???
2b M iii, tukka sekasin kun tuuletinasentajalla.

Poissa juuriska

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 541
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #34 : 26.01.10 - klo:15:43 »
^^  Etkö saanut maatis neulaimen mukana Infadolania ja C-vitamiinia? Minun paketissani oli niitä myös.

^^^ Oho!  0_0 Enpä katsonut kuluja.
5 dollarin alekoodi iHerbistä ensi kertaa tilaaville: VAM480.

Poissa maatis

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 680
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #35 : 26.01.10 - klo:16:07 »
^ En tilannut sitä settiä vaan pelkän laitteen.

Virus näköjään... pitääköhän tässä sitten ensin hoidella tosiaan a-vitamiinipitoisilla tuotteilla ihoa vaikka kuukausi? Ei malttaisi odottaa mutta toisaaltahan tämän hoidon tulokset tulee joka tapauksessa hirveän hitaasti esiin. Hmmm. Nyt pitää pohtia.

------------------------------
Nojoo, enpä jaksanut odottaa. Vapaapäivä eikä menoja minnekään, iho kerrankin täysin finnitön, mainio tilaisuus neulata. Pari päivää hoitelin ihoa Bellavitan yövoiteella valmisteluhoitona. Näin meni:

1. Otin neulaimen pakkauksesta, tarkistin että neulat oli suorassa, huuhtelin kuumalla vedellä ja laitoin noin puoleksi tunniksi lasiin, jossa oli reilusti Neo-amiseptia, niin että koko neulaosa ja puolet kahvasta peittyivät. desinfioin myäs kahvan pyyhkimällä sitä desinfiointiaineella.
2. Laitoin valkopyykissä pestyn pyyhkeen 100 asteeseen uuniin, jossa se sai olla näemmä 45 minuuttia. Vastoin ohjetta en halunnut jättää ihoa kuivaamatta neulauksen ja huuhtelun jälkeen, koska mielestäni sellainen märäksi jättäminen  huonontaa hygieniaa.
3. Täytin puhtaan muovipussin lumella, puristelin sen tiiviimmäksi ja desinfioin pinnan.
4. Pyyhin neolla myös öljypullon ja bellavitatuubuin pinnat sekä neopullon omatkin pinnat sekä alustan, johon putelit tulivat.
5. Pesin kasvot ja leuan aluksen  huolellisesti, kuivasin, ja pyyhin runsaalla neo-amiseptilla.
6. Pyyhin kädet (joita olin jop pessyt joka välissä) vielä neolla.  
7. Desinfioin neolla lumipussin pinnan uudestaan ja painelin sillä ensin otsan ihan kylmäksi ja punoittavaksi.
8. Nostin neulaimen lasista ja annoin kuivahtaa ilmassa hetken (mutta ei kuivuntu varmaan kokonaan) ja kävin otsan läpi ohjeen mukaisesti 5x aina yhdestä kohdasta yhteen suuntaan. En painanut rullaa vaan rullasin kevyesti. Se sattui hieman mutta paljon vähemmän kuin olin pelännyt.

Toistin eri alueille kohdat 7-8. Eli desinfioin sen lumipussin joka välissä.

9. Huuhtelin kasvot runsaalla vedellä.
10. Otin uunista pyyhkeen ja painelin sillä kasvot kuiviksi.
11. Kädet saattoivat likaantua pyyhettä uunista ottaessa, joten pesin ja desinfioin ne vielä.
12. Levitin pumpulilla ruusunsiemenöljyä aika reilusti.
13. Levitin Bellavita-yövoidetta hyvin paljon kevyesti hieroen. Tuli vähän niinkuin naamio, jonka annoin olla 30 min ja sitten varovasti pyyhin pumpulilla ylimääräiset pois  <---- tämä naamiointi oli varmasti täysin turha vaihe.

Iho punoittaa paikoitellen ja pientä pistelyä tuntuu myös joissakin kohdissa. Kaiken kaikkiaan operaatio sujui mielestäni hyvin. Teen samat alleille joku toinen päivä. :)

--- unohdin mainita, että laitoin hiukset kiinni ja kiedoin otsain, korvien ja niskan kautta sideharsoa ympäri niin, että hiuksia ei tullut kasvoille. Tosi lääketieteellisen näköistä kyllä kun pääkin oli siteessä ;)
« Viimeksi muokattu: 29.01.10 - klo:12:31 kirjoittanut maatis »

Poissa Maria

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 429
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #36 : 26.01.10 - klo:22:43 »

 Sopisko esim.ihon yksittäisiin arpiin tms akupunktio neula jos kevyesti painaa?Sehän on hyvin ohut neula....

Poissa Lila

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 4966
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #37 : 30.01.10 - klo:20:10 »
Minulla on nyt toinen kierros takana, nyt rullasin naaman millisellä, alaselän raskausarvet puolitoistamillisellä ja tikkasin polven arvesta kolmen sentin pätkän yksittäisellä neulalla. Selkä on kyllä kaikkein helpoin paikka, mitään puudutuksen tarvetta ei ole tällä puolitoistamilliselläkään. Hitsi kun ei sinne oikein pääse käsiksi tuolla yksittäisellä neulalla... ...enkä oikein kehtaa ketään pyytää tökkimään ahteriani neulalla :D. Polvea ja naamaa varten ostin Emlaa, mutta vähän meni puihin vaikutukset kun laitoin sapuskaa odotellessa... ...polvessa oli kyllä muovikalvo voiteen päällä mutta naamalle en sitä halunnut laittaa - ja polvenkin hässäkkä oli niin huonosti paikoillaan ettei puudutus oikein toiminut.

Kasvojen punoitus laskee kyllä millinkin neulalla rullaamisen jälkeen nopeasti, rullasin pe töiden jälkeen ja tänään aamulla ehkä poskipäissä oli aavistus punoitusta jäljellä. Uskaltaisikohan sitä puolitoistamillistä kokeilla naamaan seuraavalla kerralla?

Yksittäisellä neulalla tikkaus oli arsesta, etenkin kun puudutus ei oikein onnistunut. Vaikeinta on kontrolloida oikeaa syvyyttä. Tuolla norskisivuilla neuvottiin merkitsemään neula oikean syvyyden yläpuolelta vaikka kynsilakalla - mutta se neula on niin ohut ettei merkintä juuri näy... ...päädyin pyyhkimään sen loppujen lopuksi pois. Ehkä parhaiten homma toimii niin, että neulan nipistää tiukasti peukalon ja etusormen kynnen väliin niin että ulkopuolelle jää se pari milliä. Ote on rasittava, mutta tuolla tavalla voi tikata melko nopsaan ja kipu on siedettävää.

Tuo plastiikkakirurgin puhe on kyllä tuubaa.

a) Esim. C-vitamiinin hapettumisaika iholla on niin nopea, että kuukausien esihoidoista ei ole paskankaan väliä ennen tikkausta. A:n ja E:n kanssa voi olla vähän eri juttu, mutta...

b) Vitamiinien imeyttäminen on vain hoidon lisämahdollisuus. Perusidea on aiheuttaa ihoon mikrotraumaa, ja paranemisprosessi puolestaan stimuloi kollageenituotantoa. Tämä on hoidon perusmekanismi. Ainakin noilla pidemmillä neuloilla (0,5 mm ja enemmän)

Edit. tarkennus tähän, tuo plastiikkakirurgi puhuu nimenomaan siitä kotikäyttöön suunnatusta neulauslaitteesta, joka rei'ittää vain ihon pintakerroksen helpottaen siten vitamiinivoiteiden imeytymistä. Muuta vaikutustahan tuolla 0,2 mm rullallahan ei tosiaan ole. Edit 2 - ei puhukaan kuin molemmista... ...pitäisi opetella lukemaan. Mutta tuo ei ole mikään tutkimusartikkeli vaan plastiikkakirurgisen sairaalan sivuilta löytyvä juttu, jonka ensisijainen tarkoitus lienee ko. lafkan palveluiden markkinointi. En ole tietenkään itsekään mikään definitiivinen tietolähde asian suhteen - haluan vain sanoa, että nettiartikkeleihin kannattaa suhtautua varauksella, ei kannata uskoa vain yhteen lähteeseen yms. - ja tämän asian tiimoilta on vaikea löytää tietoa, jonka taustalla ei olisi jonkinlaista markkinointimotivaatiota. Voi olla, että koko kokeilu on omaltakin osaltani silkkaa hulluutta :D.

Kohollaan olevista arvista on ristiriitaista tietoa - vain keloidiarpiin vaikutuksen sanotaan olevan selvästi negatiivinen. Mutta itse en kyllä lähtisi kohollaan olevia arpia tikkailemaan.

Akupunktioneulaa voi varmaankin kokeilla.

Edittiä vähäsen... ...kannattaa muistaa, että vaikka noilla nettisivuilla on kuvia kakenlaisista ihmeparantumisista yhden hoitokerran jälkeen, voi ennen ja jälkeen kuvien välillä olla silti aikaa useita kuukausia. Ihon paranemisprosessit ja kollageenintuotanto ovat hitaita prosesseja. Itse meinaan lopettaa kuukausittaiset hoidot ensi jouluna, jos ei siihen mennessä myönteisiä tuloksia ole näkyvissä... ...ja tietysti aikaisemmin, jos jotain ikävää ilmenee.

Niin joo, eBaysta ostetut rullat olivat minulla parempia kuin tuo Norjasta tilattu. Jälkimmäisessä oli valmiiksi muutama piikki vinossa (oikaisin ne ennen rullausta). Lisäksi eBay rullissa oli sellainen pieni ja tiivis suojakuori rullan päähän, joka toimi erinomaisesti apuna myös desinfioinnissa.

Environin vitamiinivoide on ollut päivittäisessä käytössä - ja vaikuttaa oikein miellyttävältä.
« Viimeksi muokattu: 31.01.10 - klo:15:10 kirjoittanut Lila »
2aFii, kaurapuuro. Pituus hartioiden ja BSL:n välissä, oma väri.

Poissa -ellis-

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 99
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #38 : 31.01.10 - klo:17:31 »
Kuinkas muilla fakiireilla sujuu?

Itse neulasin eilen 1. kertaa.
C-vitamiinia (askorbiinihappoa Apteekista) olen käyttänyt ennenkin silloin tällöin. Samoin jotain Retinolia sisältävää seerumia päivittäin.
Neo Amiseptillä desinfioin laitteen ja kädet ja nassun.
Norjasta tilatulta 0.5 millisellä rullasin ihan kylmiltään. Ei juuri sattunut. Mutta ihan kyllä tuntee kun neula narskahtaa ihon läpi. Kolme pienen pientä veripistettä sain aikaiseksi nenään. Infadolaina nassuun
Iho punoitti pikkasen , ja näytti koko illan pinkeältä, mstä kieltämättä tuli sellainen fiilis, että rypyt on kadonnut.
Tänään saippuapesu ja lisää Infadolania. C-vitamiinia sai ohjeen mukaan laittaa vasta kolmantena päivänä neulauksesta.
Innostuin niin, että tilasin Ebaystä 0.2 mm-rullan jotta voin rullailla useammin ja saan tehostettua seerumini sun muiden imeytymistä. Asuu mussa visiiin pieni masokisti.... >:D
« Viimeksi muokattu: 31.01.10 - klo:18:06 kirjoittanut -ellis- »

Poissa bast

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1772
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #39 : 31.01.10 - klo:21:00 »
Kokeilin vielä yksittäistä neulaa säärissä oleviin vesirokkoarpiin ja yhteen polvessa olevaan raskausarpeen. Luulin, että tuo sattuisi, mutta ei paljon yhtään. Merkkasin 2 mm rajan neulaan punaisella kynsilakalla ja kyllä se ihan hyvin näkyi kun laitoin paksun kerroksen vanhaa, hieman kuivunutta lakkaa.
Ei nuo arvet minua oikeastaan häiritse, mutta kun oli tylsää niin kokeilin  ;D Jos näkyvää muutosta tulee, niin voi sitten käsitellä loputkin raskausarvet. Niitä riittää.
Onnistuin tekemään polveen pienen mustelman. Ilmeisesti neula osui pintaverisuoneen tms. Joka kohdassa en saanut neulaa uppoamaan yhtä syvälle, käsittely vaihteli varmaan 1-2 mm välillä.

Nyt vaan odotusta odotusta... Ei mun vahvimpia puolia. Tahtoo tuloksia heti äkkiä nyt!
Iherb ensitilaajan $5-10 alennus koodilla ITI977

Poissa Angel

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 157
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #40 : 03.02.10 - klo:10:17 »
Onko joku teistä neulaushoitoja tehnyt kokeillut aiemmin kemiallisia kuorintoja? Kiinnostaisi tietää onko neulaus toiminut paremmin kuin kuorinnat.

Itsellä on aknearpia ja muutama vesirokon jälkikin kasvoissa eikä kemialliset kuorinnat juurikaan ole niihin tehonneet. Lisäksi tietenkin paikoitellen isot huokoset vaivaa. Iho näyttää sanalla sanoen reikäiseltä. Joten vaikka neulaus kuulostaa kammottavalta, olisin sitä valmis kokeilemaan, jos olisi jotain positiivisia tuloksia odotettavissa.

Jossain (en muista missä, olen viime päivinä lukenut niin paljon neulauksesta) oli maininta, ettei se sopisi vesirokkoarville. En kyllä ymmärrä miksei sopisi. Kysehän on samantapaisesta kuopasta kuin aknearvissakin. En osaa sanoa oliko lähde millään tavoin luotettava. Osaako joku kommentoida?
To avoid criticism do nothing, say nothing, be nothing.

Poissa -ellis-

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 99
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #41 : 11.02.10 - klo:12:26 »
Tuota, oletteko laittaneet seerumit sun muut ennen neulausta vai jälkeen....?

Oheisen linkin ohjeissa seerumi laitetaan ennen....

Itse olen laittanut c-vitskua ennen, mutta en vasrsinaisesti juuri ennen neulausta vaan tunteja aiemmin ja  A- ja D-vitsku oinmentin vasta neulauksen jälkeen...

Poissa maatis

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 680
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #42 : 11.02.10 - klo:13:21 »
^Aloitin C-seerumin vasta useaa päivää neulauksen jälkeen. Ennen ja jälkeen neulauksen ihan säännöllisesti Bellavitan yövoidetta nassuun aamuin illoin putsauksen ja myöhemmin siis myös C-seerumoinnin jälkeen.

Angel: tuloksia en osaa kummastakaan sanoa, niitähän ei heti tule. Voimakasta happohoitoa en aio enää tehdä, koska se kirveli naamaa tosi paljon, oli siis hyvin epämiellyttävää, rypisti ihoa joistakin kohdista pitkäksi aikaa, ja hilseilykin kesti kauan... en siis ollut edustuskunnossa pitkään aikaan happohoidon jälkeen.

Neulaushoito taas tuntui selvästi vähemmän epämiellyttävältä minulle. Jäähdyttely varmasti auttoi lieventämään kipua ja iho vain punoitti samana päivänä, seuraavana päivänä ja siitä eteenpäin ei ollut mitään ongelmia "edustuskunnon" kanssa. Eli aion jatkaa neulausta n. 6 viikon välein, hapotusta en. Tai ehkä ihan miedolla hapolla voin joskus kokeilla jos tuntuu olevan tarvetta.
« Viimeksi muokattu: 11.02.10 - klo:13:26 kirjoittanut maatis »

Poissa mingtang

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 1064
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #43 : 11.02.10 - klo:13:38 »
Joku kyseli tuossa aiemmin akupunktioneulan käyttöä. En tiedä mikroneulauksesta mitään, mutta sen tiedän että Kiinassa akupunktiota kasvoille käytetään liftaamismenetelmänä. En usko että kukaan suomalaisista osaa vastaavalla tavalla asian, mutta Kiinassa voisi onnistua (parhaissa paikoissa sielläkin, huom.).
Aknearpinen, rosaceaa, öljyinen & herkkä ikääntyvä iho.Hiukset pitkät. Silmät vihreät.
 
TOP: Colours Caramel,  Lavera, Nuxe, LilyLolo, Emani, REN, Bion

Poissa -ellis-

 • Pahatukkapäiväläinen
 • **
 • Viestejä: 99
Vs: Neulaushoito kotona
« Vastaus #44 : 11.02.10 - klo:14:24 »
^Aloitin C-seerumin vasta useaa päivää neulauksen jälkeen. Ennen ja jälkeen neulauksen ihan säännöllisesti Bellavitan yövoidetta nassuun aamuin illoin putsauksen ja myöhemmin siis myös C-seerumoinnin jälkeen.
Ja mun ohjeissa kun oli että C-vitsku hoito aloitetaan, monta päivää ennen neulausta ja neulauksen jälkeen ei saa laittaa....

Aika vaihtelevia ovat ohjeet. ???