Kirjoittaja Aihe: Colour B4  (Luettu 178063 kertaa)

Poissa miolla

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 448
Colour B4
« : 12.03.11 - klo:14:03 »
Moni on Colour B4:ia jo käyttänyt, mutta käyttäjäkokemukset ovat levittyneet ympäri foorumia eri aiheisiin ja löytyvät vain haulla. Jos aloitettais oma aihe ihan vain Colour B4:ia varten, niin suurempi yleisökin saa tiedon "uudenlaisen värinpoiston" olemassaolosta ja käyttäjäkokemukset keskittyisi yhteen paikkaan, eikä olisi siroiteltuna ympäri foorumia.

Näin tuote esitellään Yhteishyvän sivuilla:
"Jos olet tyytymätön hiustesi värjäykseen, tai haluat värjätä hiuksesi uudestaan, mutta et halua ottaa riskiä päällekkäisistä hiusväreistä, Colour B4 auttaa saamaan takaisin alkuperäisen hiusvärin.

Hiusten värjäyksessä etenkin kestoväreillä pienet värimolekyylit tunkeutuvat hiussuomujen sisälle. Kun ne reagoivat hapen tai vaikutinaineiden kanssa, värimolekyylit laajenevat ja jäävät loukkuun hiuksen sisälle.

Colour B4 -tuotteissa hyödynnetään kemiallista prosessia, jossa värimolekyylit pienennetään taas alkuperäiseen kokoonsa, ja väri voidaan yksinkertaisesti huuhdella pois hiuksista, koska kutistetut värimolekyylit mahtuvat taas ulos hiuksen sisältä.

Aktivointiaine ja värinpoistaja toimivat yhdessä värimolekyylien pienentäjinä, ja avainasemassa oleva huuhtelu sekä hoitoaine varmistavat, että värimolekyylit saadaan ulos hiuksesta, ja hiuksen Ph-arvo palautuu optimaaliseksi."
Colour B4 Extra Strength:
A-pullo aktivaattori: vesi, sodium hydroxymethanesulfinate, polysorbaatti 80, hydroksietyyliselluloosa, glyseriini, bentsyylialkoholi, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone

B-pullo poistoaine: vesi, sitruunahappo, cetearyl alkoholi, hydroksietyyliselluloosa, cocamidopropyl hydroxysultaine, glyeriini, polysorbaatti 80, parfyymi, bentsyylialkoholi, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, CI42090, CI19140 FDC

C-pullo viimeistelyaine: vesi, cocamidopropyl betaiini, natrium coco-sulfaatti, glyseriini, natriumlauryylisulfaatti glukoosi karboksylaatti, piidioksidi glukosidi, decyl glukosidi, natriumvetykarbonaatti fosfaatti, dimethicone copolyol, parfyymi, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, natrium kloridi, CI16255

A- ja B-pullon aineet sekoitetaan keskenään ja levitetetään hiusvärin lailla hiukseen, vaikutusaika 20 min. Nämä aineet käyttöohjeen mukaan pienentävät värimolekyylejä. Tämän jälkeen hiuksia huuhdellaan lämpimän veden alla vähintään 10 min. C-pullon ainetta levitetään hiuksiin ja vaahdotetaan, jonka jälkeen hiuksia huuhdellaan veden alla ainakin 5 min. Tässä vaiheessa pestään pois ne edellisessä vaiheessa pienentyneet värimolekyylit. Vaahdotus toistetetaan ja hiuksia huuhdellaan 2 min.

Laitoin omaa hoitoainetta, koska en muista nähneeni pakkaukseeen kuuluvaa hoitoainetta (Toim. huom. olin tosin hieman huppelissa, joten..).

Hiukset olivat C-pullon pesun jälkeen narskuvat, kuin syväpuhdistavan jälkeen, mutta silottuivat hoitoaineen jälkeen. Kuivattuaan huomasin hiusten kuitenkin olevan hieman tavallista kuivemmat, joten en toistaisi käsittelyä itselleni saman viikon aikana.

Mulla oli lähtökohtana Naturtintin 4-asteinen ruskea ja sen alla monesti kerrostettu Henna, joten kuuluin "riskiryhmään", pakkauksessa kun lukee suurella, että ei hennatuille tai orgaanisilla väreillä värjätyille hiuksille. Olin kuitenkin utelias ja lätkäisin värin silti päähän  :P Minulla on juurikasvua sentin verran, joten pyysin kaveria olemaan levittämättä väriä ihan tyveen. Lopputulos on jonikinlainen karamelliruskea, mun huonolla arvioinnilla joku 5.3-6.3, en osaa tuota pääsävyä oikein määritellä.

Ennen (salamalla otettu)


Jälkeen - eka salamalla, toka ilman salamaa
« Viimeksi muokattu: 12.03.11 - klo:19:03 kirjoittanut miolla »

ashlee

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #1 : 12.03.11 - klo:17:11 »
laitoin tässä tunti sit sen colour B4 jutun ja loppujen lopuksi kaikkien huuhteluiden jälkeen huomaan et todellakin se toimii...
en vaan tajunnut ottaa kuvaa väristä ennen mutta osittain tumanruskea ja osittain punertava tukkani on nyt tummanvaalea kuparisella vivahteella. tulos oli niin yllättävän hyvä etten taidakkaan värjätä tähän päälle. suosittelen lämpimästi eikä hajukaan ollut yhtään kamala, lähinnä permisainetta muistuttaa  :ts

Kunis

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #2 : 13.03.11 - klo:19:49 »
Kiva että tälle tuotteelle tuli oma lankansa! Itse käytin yhden paketin B4:ää reilu kuukausi sitten. Kerron tässä vielä muutamia huomioita käsittelystäni.

Pääsin melkoisen kerrostuneesta pikimustasta n. kutossävyyn, se siis palautti edellisen vaalennuksen tilanteen melkoisen yks yhteen. Hampuuseihin latvoihin tuo ei oikein vaikuttanut. Tulos ei ollut erityisen oranssi

Vanhan hennan tämä poisti asiallisesti, mutta indigolla värjätyt kohdat jäivät hieman vihertämään. Tämä kuitenkin peittyi myöhemmin.

Tein käsittelyn ohjeiden aikojen mukaan sillä erotuksella, että huuhdoin aina kymmenen minuuttia annettuja aikoja kauemmin. Lisäksi loppuhuuhtelussa huuhtelin vuoronperään syväputsarilla ja paketin c-aineella vuoronperään, yhteensä levitin aineita viisi kertaa päähän.

Uskaltauduin laittamaan samantien päälle kevyen tyven punapigmentoinnin jälkeen kestovärin, vaikka paketissa lukikin, että hiusten pitäisi antaa levätä ehkä jopa viikkoja. Laitoin hieman haluttua vaaleamman Garnier Nutrissen, joka vetikin toivotusti vähän koodiaan tummemmaksi.

Edit: Jäipi äsken sanomatta, että vahvempi B4 oli käytössä tosiaan.
« Viimeksi muokattu: 13.03.11 - klo:20:22 kirjoittanut Kaarne »

Poissa Belle

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2369
Vs: Colour B4
« Vastaus #3 : 13.03.11 - klo:20:13 »
Itse käytin vahvempaa B4:sta ja sain 4-5-asteisesta tummanruskeasta kuparisen noin 6-asteisen. Noudatin paketin ohjeaikoja eikä haju ollut minusta mikään ihan hirveä. Lopputulos oli todella epätasainen, 3cm tyvestä jäi selkeästi vaaleammaksi kuin pituudet ja latvat. Päälihiukset vaalenivat paremmin kuin alahiukset.

Taustalla oli kaksi vanhaa Sante- käsittelyä ja siksi osa hiuksista ei varmaankaan suostunut luovuttamaan tummaa väriä -  tai sitten sitä oli vaan kertynyt niin paljon kun olen tummalla värjännyt pitkään. Lopputulos oli niin epätasainen ja karmea, että ei puhettakaan että olisi voinut jättää silleen.

Ensin yritin tasoittaa karmeaa tyven ja pituuksien värieroa Goldwellin 6K-vaahdolla, ei mitään vaikutusta - tyvi helotti oranssinkeltaisena edelleen eikä tummentunut yhtään. Laitoin sitten reilusti laimennetun Elean vaalean kuparin päähäni, VIRHE, pituudet ja latvat tummuivat takaisin lähtöpisteeseen, siis tummanruskeiksi, eivät punaista ole nähneetkään! V*tuttaa ihan sikana ja tekisi mieli uusia B4 käsittely, mutta pakko kai tätä on sietää ettei hiukset räjähdä.

Poissa miolla

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 448
Vs: Colour B4
« Vastaus #4 : 13.03.11 - klo:22:00 »
Voi ei Belle :(  Tosi harmillista kuulla, että jouduit kaiken säätämisen jälkeen takaisin alkupisteeseen. Oiskohan se just se Sante/ indigo/ henna joka teki lopputuloksesta niin epätasaisen? Ei varmaan voi olettaa B4:n poistavan noita kasvisvärejä, mutta noihin Eleaan ja Goldwelliin se vois varmaan toimia jos päätät uusia B4-käsittelyn.

Poissa Belle

 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 2369
Vs: Colour B4
« Vastaus #5 : 14.03.11 - klo:09:49 »
^ Jep, melkein olisi kannattanut sietää sitä epätasaisuutta koska lopulta kävi näin. Varmaan juuri ne Santen jämät aiheutti sen että tyven ja latvojen tummuusero oli niin huikea. Tyvikasvua oli värjätty joulukuun jälkeen normikestovärillä, eli siitä 3cm alueelta väri irtosi hyvin kun ei ollut alla Santea eikä kerrostunutta kestoväriä kuten latvoissa ja pituuksissa.

Ketutus on aika kova, kun vaalea kupari aiheutti sen että hiukset räjähti takaisin tummaksi. Epätasainenhan tämä väri on edelleen, sillä se 3cm tyvialue on nyt vaalean kuparinen ja muualta tummat  ::). Viikonloppuna tuli jo pari kommenttiakin aiheesta eli joku korjauskikka tähän pitäisi keksiä.   

Poissa tnn

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 708
Vs: Colour B4
« Vastaus #6 : 14.03.11 - klo:19:09 »
Onhan vahvempi B4 tuo, jossa on tuo harmaanvärinen paketti? Sokoksella kysyin myyjältäkin, eikä oikein osannut sanoa juuta eikä jaata, kumpikaan ei ollut kuulemma vahvempi.. Mutta päädyin ottamaan sitten sen missä luvattiin poistaa kerrostunut väri, eli tuo harmaa paketti. Pitää käydä hakemassa huomenna vielä toinen paketti, ei ehkä ihan vyötärömittaisiin hiuksiin riitä yksi ::)
1bMii, virallisella huijausmitalla 78 cm pitkä tukka. Vaalea, hieman sekavärinen kuontalo.

Poissa miolla

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 448
Vs: Colour B4
« Vastaus #7 : 14.03.11 - klo:21:15 »
Harmaa on juu se extra strength - vaikkei niin sanota edes paketissa ;D Puteli ei ollut tosiaan kovinkaan riittävä, joten kannattaa varmaan ostaa toinenkin.

Mun päässä alkaa sotasuunnitelma kehkeytymään: tavoite olisi näillä näkymin palata keinotekoisesti omaan väriiin. Eli taidan toistaa B4-käsittelyn ja sitten kun on rahaa mennä vaalentamaan ja värjäämään kampaajalle :) Jeejee.

ynccis

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #8 : 15.03.11 - klo:08:36 »
kuinka pian tuon käsittelyn jälkeen uskaltais tehdä raita-aineella raitoja?? :)

 ajatuksena on et sais 3-tason tummanruskeesta omaan väriin joka on ehkä 6-taso ja sit siihen blondit raidat ja
sit sävy jollain suoravärillä/sävyttävällä hoitoaineella...

Kunis

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #9 : 15.03.11 - klo:16:31 »
Riippunee omasta tukan kunnostasi. Paketissa sanotaan, että ko. käsittelyn voi tehdä kolme kertaa, mutta sinä ei puhuta, että onko kyse samana päivänä vai esim. kuun sisällä tapahtuvasta käsittelyvälistä. Sensijaan pelkistyksen jälkeistä hapatteellista värjäystä neuvotaan odottamaan kauemmin. Kuitenkin jos sulla ei ole montaa käsittlyä ennen tuota 3-astetta, niin luulisi voivan tehdä hetipian.

Tällaisia lupauksia ei voi kuitenkaan antaa. Suosittelisin että laitat B4:n, ja pään kuivuttua katsot miltä tukan kunto näyttää. Jos on turhan kuiva, niin suosittelisin odottamaan jokusen viikon ja tehohoitamaan sen aikaa. Heti alkuun siis kannattaa varautua suoraväreihin jos tukan käsittelyhistoria on ollut värikäs, eli tukka saattaa olla kulunut.

^^^ Jouduin itekin katselemaan hyvän tovin noita paketteja, että kumpi on vahvempi. Minusta kummassakin oli joku aika superlatiivinen sana, joten toinen ei heti ensisilmäyksellä vaikuttanut erityisesti vahvemmalta. Ja maksoivatkin saman verran, niin ei siitäkään voinut päätellä.

Poissa tnn

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 708
Vs: Colour B4
« Vastaus #10 : 15.03.11 - klo:17:24 »
^^^ Jouduin itekin katselemaan hyvän tovin noita paketteja, että kumpi on vahvempi. Minusta kummassakin oli joku aika superlatiivinen sana, joten toinen ei heti ensisilmäyksellä vaikuttanut erityisesti vahvemmalta. Ja maksoivatkin saman verran, niin ei siitäkään voinut päätellä.
Kaiken lisäksi se paketin ennen/jälkeen -kuva oli tosi hämäävä - musta siinä regularissa oli paljon suurempi muutos jos niitäkin vertaili.. Piti hakea tänään vielä toinen paketti, vein muuten hyllyn viimeisen paketin vahvempaa ainetta ;D
1bMii, virallisella huijausmitalla 78 cm pitkä tukka. Vaalea, hieman sekavärinen kuontalo.

bambie

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #11 : 18.03.11 - klo:23:08 »
Osaisiko joku sanoa miten tämä Colour B4 käyttäytyisi minun hiuksissani jotka on aikamoinen sekametelisoppa? :D Tilanne on se, että värjäsin hiuksia vuosikaudet tummanruskealla ja olen nyt vuoden kasvattanut omaa väriä joten sitä löytyy juuresta jo kymmenisen senttiä. Oma värini on tummanvaalea. Hiuksissa on paaaaljon vaaleita raitoja mutta tuo vanha, jo haalistunut, ruskea sävy näkyy paikoitellen selvästi ja komea pitkä juurikasvu erottuu jonkun verran. (kuulostaa nyt todella kamalalta mutta tilanne on oikeasti suht siedettävä :D) Jos lykkäisin Colour B4:n päähän, toimisiko se noihin kestovärjättyihin osioihin? Se ei siis vaikuttaisi vaalennettuihin raitoihin (joita on paljon) eikä oman väriseen juureen?

Poissa Salamanteri

 • HAIRahtanut
 • ****
 • Viestejä: 360
 • 2b/2c/3a M ii
Vs: Colour B4
« Vastaus #12 : 19.03.11 - klo:08:55 »
bambie, colour b4 ei tee mitään omalle juurikasvulle ja vaaleista raidoista korkeintaan poistaa vivahdetta joten se nimenomaan poistaisi väriä siitä ruskeaksi värjätystä osasta. Aika ideaali ratkaisu siis kun haluaa poistaa väriä hiuksista niin ettei omalle tyvelle käy mitään :)
Luonnonkihara 7-8-asteinen käsittelemätön hiuksisto, kasvatus käynnissä. Nyt lyhyt polkka, tavoitteena solisluumitta. Pääasiassa käytössä luonnonkosmetiikkaa.

Poissa Mustikka

 • Yleisvalvoja
 • Tukkaguru
 • *****
 • Viestejä: 3679
Vs: Colour B4
« Vastaus #13 : 22.03.11 - klo:09:34 »
No tuli tehtyä testiraita miedommalla b4:lla. Kokeilin testitupsuun ainetta kaksi kertaa peräkkäin (yksi kertakin olisi varmaan riittänyt) ja yllättävän hyvin ja tasaisesti väri lähti ainakin 3 astetta vaaleammaksi eli sellaiseksi 5 asteiseksi ruskeaksi, vaikka juuri pari päivää sitten muhittelin hennaa päässä. Ja siis mullahan on tässä päässä useiden vuosien värikerrostumat. Testitupsu ei tuntunut kärsivän värinpoistosta mitenkään erikoisen paljon. Kokeilin heti perään viininpunaista ja tavallista hennaa laittaa, mutta ne eivät tarttuneet juuri ollenkaan. :-\
Roses are red, Violets are blue. Some poems rhyme But this one doesn’t

Kunis

 • Vieras
Vs: Colour B4
« Vastaus #14 : 22.03.11 - klo:10:31 »
^Hmm, riittäisköhän B4:n ja hennan välissä kunnon syväputsaus? Itselläni uusi henna tarttui kertovärjäyksen jälkeen mainiosti jo.